Det er ikke nemt at finde den rette spinnestang. Der er mange faktorer, der skal inddrages i overvejelserne. Derfor er det vigtigt, du vælger med stor omhu. På denne måde forøger du dine forudsætninger for at vælge den rette model.
Når du skal købe en spinnestang er det ikke blot de faktuelle aspekter, der skal inddrages i dine overvejelser. Det er i lige så høj grad nødvendigt at inddrage egne præferencer i denne sammenhæng. Det er derfor, det er essentielt, at du tager dig tid til at vælge din spinnestang.
Hvis du er på udkig efter en god spinnestang, så er du kommet til det rette sted. Her på siden finder du en oversigt over de bedste spinnestænger på markedet. Vi har dog ikke selv testet de enkelte modeller, men har derimod baseret oversigten på ekspertvurderinger og troværdige testkilder.
Shimano Lesath DX
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
3.699 DKK | Se produkt |
Shimano DX er én af de bedst spinnestænger på markedet. Den er bygget op med Shimanos egen Spiral X (klinge i tre lag) samt Hi-Power X, der er en teknologi, der er med til at give dig en helt særlig præcision, styrke og kontrol, uanset hvilken situation, du står i – og det er dét, der gør Lesath DX til en imponerende stang.
Der skal ikke herske tvivl om, at det i sandhed er et flagskib inden for spinnestænger. Det er dog en stang, der er udviklet med henblik på stort set alle typer fiskeri. Den er udstyret med en tynd klinge, der nærmest intet vejer. Ikke nok med det, så er hele stangen produceret i de absolut bedste materialer.
Reducerer ovalisering
Som følge af både Spiral X og Hi-Power X, kan du være helt sikker på, at du får reduceret ovalisering, når du både kaster og fighter fisk. Det er blandt andet også disse teknologier, der er med til at gøre det til en stang, der er yderst følsom og let, men dog ikke uden også at være både stær og robust.
Stangen kan bryste sig af en helt særlig kation, der er en skøn balance mellem moderate- og fast-aktion. Det resulterer i, at Lesath DX fra Shimano er perfekt til rovfisk. Med denne aktion samt de to førnævnte teknologier, så kan du være sikker på, at det er en stang, der er i stand til at kaste langt med alle typer agn.
Giver dig fuld kontrol over fight
Du får fuld kontrol under fight med selv helt store fisk, da det er en spinnestang, der kan bryste sig af en progressiv aktion. Det er dog ikke kun derfor. Den byder nemlig også på rigelig rygrad, som i høj grad er dét, der er med til at sikre, at du ikke mister kontrol over fighten med hverken store eller små fisk.
Den er desuden blevet udstyret med nogle af de bedste løberinge på markedet: Fuji Titanium K-Type Torzite. Årsagen til, at det netop er dem, der er blevet valgt er, at det er nogle af de letteste ringe, du kan finde. Det er ikke blot med til at holde vægten nede, men det er også med til at højne funktionaliteten af stangen.
Hjulsædet er et Ci-4+, som kan bryste sig af at ca. 10% lettere end andre lignende hjulsæder. På trods af, at det er et lettere hjulsæde end andre, så er det fortsat stærkere, og det må siges at være imponerende. Selve håndtaget er fremstillet i naturkork, hvilket også bevidner om at kvaliteten på Lesath DX er helt i top.
Detaljer:
- Vægt: 170 gram
- Transportlængde: 154 cm.
- Løberinge: 11 stk.
- Håndtag: Kork
Lawson Northern Lite
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
1.299 DKK | Se produkt |
Her er der tale om en rigtig fin serie, der egner sig særligt god til bl.a. laksefiskeri, men dog også til andre former for fiskeri, der godt kan være lidt tungere. Serien byder på en række forskellige stænger, der dog alle har det tilfælles, at de er tre-delte, for at sikre, at der ikke er gået på kompromis med kasteegenskaberne.
Det er desuden en serie, der er designet med henblik på en både hurtig og dyb aktion. Det er med til at sikre, at Lawson Northern Lite kan bryste sig af, at være en fiskestang, der egner sig særligt godt til det varierede fiskeri og som et godt våben i forbindelse med stort set alle former for forskellige fiskesituationer.
Er monteret med SIC-løberinge
Lawson har valgt at udstyre deres Northern Line (det vil sige alle stænger i denne serie) med løberinge fra SIC. Det er der op til flere fordele forbundet med, men det er dog i høj grad værd at fremhæve, at de vejer ganske lidt. Det er dog ikke det eneste, for de er nemlig også helt lydløse, hvis du gør brug af en fletline.
Ikke nok med det, så er den også udstyret med en bunddup i aluminium. Håndtaget er selvfølgelig ergonomisk udformet og kan tilmed bryste sig af at være udført i kork. Derfor er det ikke kun en stang, der er en sand fryd, når den er i brug – Lawson Northern Line er nemlig også et designmæssigt pragteksemplar.
Fås i to varianter
Årsagen til at det tidligere omtales som værende en serie af spinnestænger er, at du kan få denne stang i to forskellige varianter. Der er tale om henholdsvis 11′ (10-50 gram) samt 11′ (20-70 gram). Ydermere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at der følger en stangpose med, der kan bruges til opbevaring og transport.
Detaljer:
- 3-delt: Ja
- Kastevægt: 10-50 g. eller 20-70 g.
- Håndtag: Kork
Savage Gear Roadrunner XLNT2
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
999 DKK | Se produkt |
Der skal ikke være nogen tvivl om, at der ikke er mange serier af spinnestænger, der kan bryste sig af, at være lige så populær som XLNT-serien, som Savage Gear står bag. Hvis det også er en serie, du har været glad for, så bliver du glad for at høre, at den faktisk er blevet gjort endnu bedre med deres Roadrunner XLNT2.
Det er også derfor, at du roligt kan være sikker på, at der her er tale om én af de bedste spinnestænger på markedet. Det er også derfor, det er så imponerende, at det er muligt at erhverve dig en Roadrunner XLNT2 fra Savage Gear til en pris, der er markant lavere end f.eks. Shimano Lesath DX, der er beskrevet tidligere.
Er blevet opgraderet på flere punkter
Hvis du allerede har en spinnestang fra den oprindelige XLNT-serie fra Savage Gear, så er det ikke sikkert, du mener, det er værd at bruge penge på at købe en XLNT2. Faktum er dog, at der er tale om en spinnestang, der er blevet opgraderet på op til flere punkter, hvilket også er ensbetydende med, at den er pengene værd.
Den er blandt andet blevet udstyret med de innovative CC Coil-kontroløjer, der er med til at give dig et længere kast og en lavere vægt. Ikke nok med det, så er Savage Gear også blevet endnu bedre til at tune og afbalancere hver enkelt stang til absolut perfektion – og det har stor relevans, når den er i brug.
Er bygget på en høj modulus carbon-klinge
Savage Gear Roadrunner XLNT2 er desuden baseret på en høj modulus carbon-klinge, som er blevet monteret med CC Coil-løberinge. Ikke nok med det, så er stangen også blevet udstyret med en Savage Gear Gold Label-hjulholder. Den er desuden også 4-delt, hvilket betyder, den er nem at både opbevare og transportere.
Selve håndtaget på XLNT2-stangen er naturligvis fremstillet i AAA-kork, som er kombineret med hård EVA. Derfor skal der ikke herske tvivl om, at det er et håndtag, der kan bryste sig af en høj kvalitet. Den bliver leveret med en Deluxe-stangpose, som er ideelt til både opbevaring, men også transport af stangen.
Detaljer:
- Håndtag: Kork
- 4-delt: Ja
- Varianter: 3 stk.
Westin W3 Dropshot
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
899 DKK | Se produkt |
Her er der tale om en rigtig fed spinnestang. Den er lavet med et særligt fokus på, at du skal kunne mærke selv det mest forsigtige nap eller ryk fra fisk. Det er noget, de har formået at gøre med stor succes hos Westin, og det er naturligvis også derfor, deres W3 Dropshot er blevet en særdeles populære spinnestang.
Det er en to-delt stang, der er designet med fokus på at holde længere end mange andre stænger. Derfor er du heller ikke i tvivl om, at det er en spinnestang af høj kvalitet, når du først får lov til at holde om den og gøre brug af den. Det er endnu et aspekt, der har været med til at gøre det til en rigtig populær stang.
Udstyret med EVA-skumhåndtag med gummikork
Noget du dog ikke får, hvis du vælger en W3 Dropshot fra Westin er et håndtag, der er udført i naturkork, som ellers er normen blandt de helt gode stænger på markedet. Det er dog ikke noget, der betyder, du får et dårligt greb. Tværtimod, så er stangen blevet udstyret med et EVA-skumhåndtag med gummikork.
Ydermere, så får du også en spinnestang, der er udstyret med både SKS-hjulholder såvel som LTS-øjer. Du skal derfor ikke være i tvivl om kvaliteten af hverken hjulholder eller øjer. Det samme gør sig dog også gældende for selve stangen, der er lavet af japansk Toray-kulfiber.
Det betyder, du får en kulfiberstang, der har en overlegen aktion og nogle kasteegenskaber, der er på et meget højt niveau. Ikke nok med det, så er den blevet forstærket med 3K Kevlar. Det er med til at sikre, at den har en holdbarhed, der er flere niveauer og mange andre stænger på markedet.
Detaljer:
- Længde: 6,7 fod (198 cm.)
- Kastevægt: 4 til 21 gram
- Sektioner: 2-delt
- Transportlængde: 102 cm.
- Vægt: 108 gram
Savage Gear Custom Predator
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
1.699 DKK | Se produkt |
Hvis du gerne vil have en spinnestang, der er med helt i top, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du bør tage et kig på Custom Predator fra Savage Gear. Det er nemlig ikke blot én af de bedste stænger fra Savage Gear, men der derimod én af de absolut spinnestænger, du kan finde på hele markedet for disse stænger.
Det er en serie af stænger, der er blevet udviklet af Savage Gear og op til flere eksperter over en periode på to år. Du kan derfor også være helt sikker på, at der ikke er gået på kompromis med noget. Tværtimod, så har de taget sig tid til at sikre at alt er i topklasse – og det kan du også tydeligt mærke under brug af den.
Fokus på at designe en stangserie til moderne kunstagn
Hos Savage Gear har de ikke lagt skjul på, hvad fokus har været for denne serie af stænger. Tværtimod, så er det noget, de har været meget åbne omkring. Custom Predator er nemlig en spinnestang, der er udviklet med et nøje fokus på fiskeri med moderne kunstagn, hvilket det også er én af de afgjort bedste stænger til.
Den er baseret på en klinge i kulfiber fra Toray, der ikke kun kan bryste sig af en høj kvalitet, men som også har en lav vægt. Det gør det til en sand fryd at fiske med en Custom Predator fra Savage Gear. Samtidig er det også én af de få stænger på markedet, der byder på et håndtag i AAAA-kork – specielt i dette prisleje.
Byder på en perfekt afbalanceret aktion
Klingen kan også bryste sig af at have en aktion, der er perfekt afbalanceret. Det stopper dog slet ikke her, for Savage Gear har også sørget for at deres serie af Custom Predator-stænger alle er udstyret med de nye og innovative Coil Kontrol-løberinge såvel som en hjulholder af absolut højeste kvalitet fra Fuji Gold Label.
Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er en rigtig flot serie af fiskestænger, der dog ikke kun har udseendet med sig. Hver enkelt stang i denne serie har også kasteegenskaber, der er helt i top og en sublim følsomhed. Endvidere bør det også nævnes, at den leveres med en Deluxe-stangpose til transport og opbevaring.
Detaljer:
- Håndtag: AAAA-kork
- Kastevægt: Op til 150 gram
- Transportlængde: 134 cm.
- Vægt: Op til 224 gram
Savage Gear MPP2 Trigger
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
699 DKK | Se produkt |
Vil du gerne have fat i en spinnestang fra den mest omfattende, moderne stangserie til rovfisk, der nogensinde har set dagens lys? I så fald er det en Savage Gear MPP2 Trigger, du skal have fat i. Her er der nemlig tale om en stang, der dækker alle former for moderne agnfiskeri, hvorfor den også er noget for dig.
Det vil sige, at den faktisk kan bruges til alt lige fra swimbaits, jerk baits og gummiagn til trolling med store agn. Ikke nok med det, så er den også udstyret med en trigger, der betyder, at den er yderst velegnet til at fiske med multihjul, hvilket også er en klar præferencer for mange, der fisker med spinnestænger.
Dækker de fleste aspekter af rovfisk-fiskeriet
Det er også værd at notere sig, at Savage Gear MPP2 Trigger er en spinnestang, der er i stand til at dække langt de fleste aspekter af fiskeri efter rovfisk. Det betyder dog også, at det er en stang, du kan tage i brug i forbindelse med langt de fleste fisketyper, hvilket naturligvis kan være en fordel i op til flere henseender.
Der skal ikke være nogen tvivl om, at det i høj grad er en fordel, hvis du gerne vil nøjes med at have én fiskestang, du kan bruge til de fleste fisketyper. Hvis det er noget, du kan vedkende dig, så er MPP2 Trigger fra Savage Gear bestemt en rigtig god investering i forhold til mange andre typer spinnestænger.
Stang udstyret med CCS-øjer
Savage Gear har altid været kendt for at gøre brug af de bedste materialer og udstyr til deres produkter. Det er ikke nogen undtagelse for MPP2 Trigger, da den blandt andet er blevet udstyret med CCS sin-øjer. Dertil er den også monteret med et EVA-håndtag, der er med til at sikre et godt greb og en høj slidstyrke.
Endvidere, så har Savage Gear naturligvis også sikre sig, at selve stangen er fremstillet i kulfiber, der er højt moduleret. Det er med til at give en rigtig god balance og aktion i stangen. Det er nemlig meget vigtigt, da der – som tidligere nævnt – er tale om en stang, der kan bruges i forbindelse med alle typer rovfisk-fiskeri.
Detaljer:
- Kastevægt: 10 til 130 gram
- Vægt: 161 gram til 211 gram
- Transportlængde: 114 cm.
- Håndtag: EVA
Snowbee Kuroshio Black Tide Jigging
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
1.299 DKK | Se produkt |
Hvis du er på jagt efter en god stang, der er lavet med henblik på fiskeri med jig, så er det en oplagt idé, at du kaster et lille blik på Snowbee Kuroshio Black Tide Jigging. Det er nemlig lige netop en stang, der er udviklet med fokus på jigfiskeri. Det er bl.a. derfor, den kan bryste sig af, at have en uhyre lav vægt ift. andre stænger.
Der er flere årsager til at de har formået at opnå så lav en vægt. Det er dog i høj grad noget, der skyldes, at det er en stang, der er fremstillet af høj moduleret carbon. Det er ikke blot med til at holde vægten nede på stangen, men er også med til at sikre, at du får en både hurtig og kraftfuld aktion med stangen.
Få bedre føling med jiggen
Det er med til at øge følingen med jiggen, at stangen kan bryste sig af en både hurtig og kraftfuld aktion. Det er også derfor, det er noget, der er blevet lagt så meget fokus på, da denne stang er blevet udviklet. For som angivet tidligere, så er den udviklet med et særligt henblik på, at kunne bruges i forbindelse med jigfiskeri.
Vægten har også været et vigtigt punkt, som har været i fokus hele vejen igennem. Det er blandt andet noget, der kommer til syne ved, at den er blevet udstyret med en hjulholder, som er fremstillet i kulfiber. Det betyder, at selv hjulholderen byder på en vægt, der er holdt på et absolut minimum.
Kan bruges med både fastspole- og multihjul
Én af grundene til, at der er mange, der er store tilhængere af netop Snowbee Kuroshio Black Tide Jigging er, at det er en spinnestang, der kan bruges sammen med både fastspole- og multihjul. Dertil er den også udstyret med såkaldte low-rider løberinge, som også er en løsning, der foretrækkes af rigtig mange.
Hvis du beslutter dig for at købe en Snowbee Kuroshio Black Tide Jigging, så for du også en lækker stangpose med, som kan bruges i forbindelse med både transport og opbevaring. Du kan derfor være helt sikker på, at din spinnestang altid opbevares på bedst mulig vis, uanset om den ligger hjemme eller er med på farten.
Detaljer:
- Hjul: Fastspole- eller multihjul
- Hjulholder: Kulfiber
- Kastevægt: 70 til 120 gram
- Længde: 6,6 fod
Sportex Xclusive Float Light
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
1.749 DKK | Se produkt |
Sportex Xclusive Float er en meget kendt spinnestang. Den bruges af rigtig mange entusiaster, som går op i deres udstyr. Det er dog ikke altid, der har været helt tilfredse med dens vægt. Derfor er der ganske enkelt blevet lavet en ny version af den populære spinnestang, der har fået navnet Sportex Xclusive Float Light.
Som navnet også giver antydninger af, så er der selvfølgelig tale om en version, der er en kende lettere end den tidligere version af Sportex Xclusive Float. Det er dog ikke noget, der er ensbetydende med, at der er gået på kompromis med kvaliteten. Tværtimod, så kan du være sikker på, at kvaliteten er helt i top.
Baseret på klinge i High Modulus-carbon
Den lette version af Sportex Xclusive Float er baseret på en klinge i High Modulus-carbon af højeste kvalitet. Det er ikke blot med til at holde vægten i bund, men er samtidig også med til at give både optimale og præcise kasteegenskaber. Selve materialet er ekstremt let, hvorfor det også netop er dét, der er blevet valgt.
Klingen kan dertil også bryste sig af, at have en fantastisk parabolsk aktion, der er med til at absorbere fiskens bevægelser under fighten, så det ikke er noget, der ender med at volde dig nogle problemer. Det betyder selvfølgelig, at der er tale om en klinge, der kan hjælpe dig med at vinde flere fights med rovfisk.
Optimal størrelse på løberingene
Der har været fokus på at sikre, at alle aspekter af denne spinnestang er å det ypperste niveau. F.eks. er der lagt meget vægt på at sikre, at de løberinge, du finder på denne stang, har den rette størrelse. De har nemlig en størrelse, der gør, at det er nemt for en gummistop at bevæge sig igennem, uden for meget modstand.
Det bør dertil også gøres klart, at der er tale om en stang, der er lavet til lange kast. Det betyder, at den egner sig til både flådfiskeri efter mindre fisk, men den kan dog også bruges til let bombarda-fikseri på kysten samt i diverse put and take-søer, du kan finde rundt omkring i det danske land.
Ydermere, så er der også mulighed for at vælge mellem flere forskellige varianter af Sportex Xclusive Float Light. Det er blandt andet noget, der inkluderer for en 12′- og 13′-model, der kan bryste sig af, at have en kastevægt, der lyder på mellem 10 og 30 gram.
Detaljer:
- Kastevægt: 10 til 30 gram
- Håndtag: Kork
- Vægt: 196 til 213 gram
Daiwa Vulcan Spin
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
999 DKK | Se produkt |
Vulcan er en serie af stænger, der nærmest er legendarisk. De har været er markedet i et stykke tid, men de er nu vendt tilbage igen. Det er en klar fordel for dig, der fisker i Danmark, Sverige og store dele af Norge, da Daiwa Vulcan er en stang, der er særligt kendt for sin funktionalitet på de skandinaviske kyster.
Årsagen til dette er, at der er tale om en stang, der er udviklet med fokus på netop dette. Der er dog sket en del siden den første version af Vulcan-stængerne. De har undergået en stor udvikling i løbet af de seneste år, men det vigtigste er dog, at det er en udvikling, der er sket i samarbejde med mange nordiske fiskere.
Fremstillet specifikt til de nordiske kyster
Det er langt fra alle stænger, der er lavet med et særligt fokus på de nordiske kyster. Faktisk er det kun noget, der gør sig gældende for ganske få stænger. Én af de stænger, der dog er lavet med fokus på netop dette er Daiwa Vulcan. Det er netop derfor, de har valgt at trække på erfaringer fra nordiske fiskeentusiaster.
Den nye serie af stænger er – som sagt – blevet udviklet på op til flere måder. Det betyder, at den er i stand til at kaste bedre og at du er i fuld kontrol i alle dine fights. Begge dele er noget, der er meget vigtigt, når du fisker – og specielt hvis du vælger at spinnefiske, som denne stang fra Daiwa er lavet specifikt til.
Klinge baseret på HVF-carbon
Daiwa har også valgt at udstyre deres nye Vulcan-serie med en klinge, der er baseret på HVF-carbon. Det er med til at sikre, at den holdes på en lav vægt, der gør det nemmere at holde kontrol over stangen. Samtidig er det også blot mere komfortabelt at spinnefiske med en stang, der ikke er alt for tung.
Samtidig er der også tale om en fiskestang, der er blevet lamineret med Daiwa X45-teknologien, som er blevet finpudset ned til den mindste detalje. Det stopper dog ikke her, for Daiwa har også valgt at udstyre deres Vulcan-stang med både en FUJI-hjulholder, løberinge i aluminium såvel som et håndtag i kork.
Detaljer:
- Længde: 10 fod (300 cm.)
- Kastevægt: 50 til 100 gram
- Håndtag: Kork
Sportex Air Spin Seatrout
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
6.399 DKK | Se produkt |
Hvis du gerne vil være helt sikker på, at du ender med at købe en spinnestang, der er noget af det absolut bedste på markedet, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal kigge i retning af Sportex. Mere specifikt, så er det deres helt nye Air Spin Seatrout, du skal kigge efter – men det er dog ikke ligefrem et billigt køb.
Med denne stang er det tyske brand Sportex vendt tilbage til det danske marked. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det er noget, de har gjort med stil. Her er der nemlig tale om noget af det ypperste, når det kommer til moderne spinnestænger, hvorfor der ikke er meget, der kan konkurrere med denne model.
Specifikt designet til kystfiskeri i Skandinavien
Én ting er, at få fat i en rigtig god spinnestang. Noget helt andet er, at få fat i en rigtig god spinnestang, der er udviklet specifikt med henblik på brug ved de skandinaviske kyster. Denne stang er designet specielt med fokus på kystfiskeri efter havørred i Skandinavien, og er bestemt ét af d bedste valg til netop dette formål.
Den er baseret på en uhyre let og virkelig hurtig klinge, der er fremstillet i Helicore T800-kulfiber. Det er med til at sikre, at du får en stang, der har en reaktionstid, der er uhyre hurtig. Du kan være sikker på, at klingerne altid er dybt under fighten med fisk, og hele klingen bliver nemlig brugt i forbindelse med udtrætningen.
Spar på energien med Air Spin
Hvis du skal kaste rigtig mange kast i løbet af en dag, så er det rart, at du ikke skal bruge alt for meget energi. Lige modsat, så er det en god idé, at du bruger så lidt energi som muligt, men dog uden, at det er noget, der betyder, at du ikke får nok ud af dine kast. Det er noget, der har været meget fokus ved udvikling af Air Spin.
Du skal derfor ikke bruge specielt mange kræfter for at kaste lang med de højteknologiske klinger, da det kun er den øverste del af klingen, der skal spændes let op. Ikke nok med det, så er den også udstyret med de bedste øjer; Fuji Titanium Torzite, der er keramiske øjer, mens den også er udstyret med luksuriøs hjulholder.
Det bør naturligvis også nævnes, at du kan vælge mellem tre modeller, der alle er udstyret med håndtag i kork. De varierer ift. både størrelse og kastevægt, der spænder fra hhv. 270 cm. til 325 cm. og 7-29 gram til 10-38 gram. Alle modeller er 2-delte og har en egen vægt på blot 151 gram under transport.
Detaljer:
- Længde: 270 cm. til 325 cm.
- Kastevægt: 7 gram til 38 gram
- Egenvægt: 151 gram
- Transportlængde: 160 cm.
- Håndtag: Kork
Hvad er spinnefiskeri?
Spinnefiskeri er en moderne form for sportsfiskeri. Af andre betragtes det også som en form for lystfiskeri. Det er noget, der for alvor er blevet gjort muligt efter fremkomsten af både fastspolehjulet og derefter også nylonlinen. Det er desuden særligt populært i de såkaldte put and take-søer i landet.
Der er flere aspekter, der kendetegner denne type fiskeri, men det er dog i høj grad noget, der er kendetegnet ved brugen af diverse former for kunstagn. De kan nemlig kastes ud og spinnes ind igen. Når de spinnes ind igen udviser de en fiskelignende gang, der skal overbevise de fisk, der i søen, og få dem til at bide på.
Der er også op til flere aspekter, der adskiller spinnefiskeri fra fluefiskeri. Ét af de mest afgørende er dog, at der ved fluefiskeri er tale om en næsten vægtløs agn (det som kaldes for fluen) trækkes gennem luften af en tung line (kaldes for en flueline). I forbindelse med spinnefiskeri forholder sig omvendt.
Når du spinnefisker, så er der i stedet tale om en tung agn, der kastes for enden af en tynd line. Dette agn er typisk enten en spinner, blink, pirk, jig eller wobbler. Det har flere betydninger, men det gør det bl.a. muligt for en spinnefisker at kaste længere end fluefisker.
Det skal dertil gøres klart, at der er stor forskel på, hvad de mange kunstagn vejer. Nogle af de letteste kunstagn kan have en vægt, der lyder på blot få gram (fluespinnere), mens nogle af helt tunge agn derimod kan veje flere hundrede gram, hvilket typisk er pirke og jigs, der bruges til havfiskeri.
Hvilket grej bruges til spinnefiskeri?
Du kan gøre brug af to typer hjul, når du skal spinnefiske. Du kan enten gøre brug af et traditionelt multiplikatorhjul eller et fastspolehjul, der er af en kende nyere dato. Der er flere forskelle på de to hjul, men det er dog op til hver enkelt person at finde ud af, hvad de har af præferencer i denne forbindelse.
Det kan være svært at håndtere et multiplikatorhjul, på trods af, at du kan finde en lang række moderne bremsesystemer til et sådant hjul. Det er dog et hjul, der primært bruges til spinnefiskeri. Det er en spole, der roterer hurtigt under kast og kan nemt ende med at give overløb, som kan resultere i en filtret line.
Gør du i stedet brug af et fastspolehjul, så er det en kende nemmere at have med at gøre, da det er udstyret med en faststående spole, hvor linen blot haspler af under kastet – det er også derfor, det af mange kaldes for et haspelrulle, der faktisk oprindeligt stammer fra vores naboland Sverige, hvor spolen hedder dette.
Fastspolehjulet er dog ideelt til lettere spinnefiskeri hvortil der også gøres brug af tynde liner. Et multiplikatorhjul er udstyret med en kastebremse, der bruges til at modvirke overløb under kastet. Dertil er det også udstyret med en stjernebremse til fight af fisk.
Vælger du i stedet et fastspolehjul, så får du også et hjul, der er forsynet med spolebremse. Det er en bremse, der kan være placeret bagtil, hvor det er nemt at justere under både fiskeri og fight. Den kan også være at finde fortil på selve spolen, hvor det er muligt at bruge bremseskiver til en blødere og mere jævn bremse.
Der bruges traditionelt set en nylonline
Det er meget normalt, at der gøres brug af en traditionel nylonline, når der er tale om spinnefiskeri. I løbet af de senere år er der dog flere og flere, der også er begyndt at gøre brug af moderne superliner, der er lavet af spundne fibre, som dog også er en kende dyrere end de traditionelle nylonliner.
Der er forskel på de to liner. Nylonlinen er det billige valg og er dertil også nem at håndtere. Den er ofte ret elastisk, og det foretrækkes også af mange. For mange ser de dog som et problem med at kroge fiskene på lang line. Det er dog ikke et problem, du vil opleve, hvis du gør brug af en superline, som er nævnt herover.
Her er der nemlig tale om en line, der bl.a. er fremstillet af Dyneema, der er et kraftigt kevlar-lignende materiale, der gør det muligt at lave ultratynde liner, der oven i købet er op til flere gange stærkere end en nylonline, der har en tilsvarende tykkelse.
Ydermere, så skal det også nævnes, at der er noget nær uelastiske. Det betyder, de også kan bruges til at kroge fisk på en meget lang line modsat nylon. De er dog kritisk ved fight af store fisk på kort line. Du kan risikere, at krogen rives løs, hvilket hovedsageligt skyldes materialets manglende elasticitet.
Forskellige typer stænger til spinnefiskeri
Når du bedriver spinnefiskeri, så er det noget, du enten gør ved hjælp af en kort spinnestang, der er lavet til en hånd eller en længere variant, der i stedet er lavet til to hænder. Hvis der er tale om let fiskeri i en å eller sø, så er det meget normalt, at der bruges en kort enhåndsstang på 5-7 fod.
Er der derimod tale om fiskeri på kysten, så bruges der typisk en længere tohåndsstang på mellem 8 og 11 fod. Hvis du skal fiske fra en båd, så anbefales det, at du gør brug af en kort stang, da det ofte kan være svært at finde plads til en lang tohåndsstang på en båd, da det lange håndtag kan være i vejen.
Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan finde frem til en lang række spinnestænger på det danske marked. De dyreste varianter er ofte udstyret med et håndtag, der er udformet i kork af høj kvalitet. De er dog ikke helt så nemme at finde, da der faktisk ikke er helt så meget kort tilbage i vores verden.
En stor del af de billige modeller er udstyret med skumplast i stedet for kort. Det er dog et materiale, der også er begyndt at indvende pas på tværs af hele prisskalaen. Det er der flere årsager til. Det er ikke blot nemmere at fremstille, men det er også mere funktionelt end klassisk kork på op til flere forskellige måder.
Der er dog også forskel på, hvilken type hjul, de enkelte stænger er lavet til. Er der tale om en stang til et multiplikatorhjul, så vil den som regel være udstyret med en hjulholder af trigger-typen. Det er med til at sikre et godt greb om både multihjul og stang.
Hvis du i stedet vælger en stang, der er udstyret med en hjulholder til et fastspolehjul, så vil det ikke sidde oven på stangen under kast og fiskeri, som det gør sig gældende for et multihjul. I stedet hænger det under stangen, og det kan derfor ikke bruges på stænger, der er udstyret med et såkaldt trigger-greb.
Hvilke agn bruges til spinnefiskeri?
Når der er tale om agn til spinnefiskeri, så bruges der et væld af forskellige kunstagn, men det er dog typisk spinner, blink, pirk, wobbler og jig. Det er dog også muligt at spinnefiske med døde agnfisk, men her kan der dog argumenteres for, at vi befinder os på grænsen mellem medefiskeri og spinnefiskeri.
Bladspinner
Hvis du vælger at gøre brug af en roterende bladspinner, så vælger du også det kunstagn, der mindst af alle ligner de byttefiske, som de reelt set skal efterligne. Den er dog god til at lyde mere som den byttefisk, den skal efterligne i forhold til nogle af de øvrige kunstagn, som bliver beskrevet herunder.
Det roterende blad udsender dog ikke blot reflekser, men er i endnu højere grad i stand til at udsende en lyd, der opfanges af de rovfiske, du gerne vil fange. De registrerer dem som lyden af byttefisk, der flygter. Det er dog også dét, der har gjort den roterende bladspinner til ét af de mest velfangende kunstagn, du kan finde.
Det er også blevet en sand klassiker til fiskeri, der ikke kræver lange kast. Det er der op til flere årsager til, men det er dog i høj grad noget, der handler om, at de generelt lette og har stor luftmodstand. Du kan dog få en række typer bladspinnere, der har kompakte kroppe, der giver dig et længere kast.
Du kan eksempelvis gøre brug af kølspinnere, da de kan bryste sig af, at have en køl fortil, der er relativt tung. Det er dog med til at give dig en god kastevægt, og som samtidig er med til at hindre, at der sker en snoning af linen under indspinning. Det er et problem, som mange af de traditionelle bladspinnere er præget af.
Blink
Her er der også tale om en anden klassiker, der ofte har en fast plads i langt de fleste spinnefiskeres grejboks. Det er grundlæggende et stykke metalplade, der er blevet bøjet eller hvælvet på forskellig vis. Det er gjort med henblik på at få den til at bevæge sig lokkende gennem vandet, når du spinner den ind mod landet.
Det er meget normalt, at der skelnes mellem lange og smalle blink på den ene side og korte og tykke varianter på den anden side. De lange og smalle varianter kan spinnes hurtigt gennem vandet, og du kan derfor appellere til diverse former for hurtige fisk som laks, ørreder, makreller såvel som hornfisk.
Gør du i stedet brug af et kort og tykt blink, så vil det egne sig bedre til langsom indspinning. Det er med til at give det en karakteristisk vaklende gang, når det spinnes tilbage gennem vandet. Derfor vil det ikke være én af de forhenværende fisk, du fanger, men derimod i højere grad gedder og torsk.
Endvidere, så kan du også få de populære blink i en række forskellige pladetykkelser. Det er også med til at gøre, at de har en række forskellige anvendelsesområder. Hvis du vælger en tyk plade, så vil det skulle være til enten at kaste det langt eller fiske dybt. En tynd plade bruges på lavt vand eller livlig gang.
Pirk
En pirk er et kompakt agn. Det skal tages i brug, hvis du skal kaste rigtig langt eller hvis du skal fiske på meget dybt vand. Det er typisk, hvis du skal kaste vertikalt fra båd eller is. Det er et agn, der er designet til lodret fiskeri, men i dag er det også muligt at finde modificerede pirke, der også egner sig til vandret fiskeri.
Her er der typisk tale om et såkaldt pirkeblink, der bedst kan beskrives som værende på grænsen mellem pirke og blink. Et blink er normalt lavet ud af en metalplade, mens en pirk typisk er støbt. Derfor er det ikke alle, der mener, at der reelt set er tale om en pirk, da den også minder rigtig meget om et blink.
Det vigtigste anvendelsesområde for en pirk er pirkefiskeri på dybt vand, hvor du typisk fisker efter større fisk. Det kan f.eks. være torsk, som er et populært bytte i og nær Danmark. Som der også er givet udtryk for herover, så er en pirk ofte til lodret fiskeri med ophænger på linen over pirken.
Årsagen til dette er, at det er med til at øge fangstchancerne over for en lang række forskellige fiskearter. Vær dog opmærksom på, at brugen af en ophænger ikke er nær så praktisk, hvis der er tale om vandret spinnefiskeri på lavt vand. Her vil den løse krog kunne ende med at sætte sig fast under brug.
Wobbler
En wobbler er naturtro (og har fået sit navn fra det engelsk verbum to wobble, der betyder at bevæge sig usikkert fra side til side) og er en ægte kunstagn i 3D, der står i kontrast til den blinkets 2D. De har en rund krop og kan være meget naturtro i forhold til alt lige fra dens form til farverne.
De er monteret med enten en ske eller med en næseplade. Det er med til at give den det bevægelsesmønster, der gør en wobbler så unik. Det er dog ikke det eneste, for det er dertil også med til at få flydende wobblere til at dykke ned i vandet under indspinning, som bidrager til det karakteristiske bevægelsesmønster.
Denne ske kan være stilbar, så det er muligt for wobbleren at indstille den til forskellige dybder. Des mere vandret skeen indstilles, des dybere vil wobbleren går. På samme vis vil en lang næseplade få en wobbler til at dykke dybere ned end de korte. Derfor kan de bruges til forskellige former for fiskeri.
De fleste wobblere kan ikke kastes helt lige så godt som blink eller pirke. Det er også derfor, de i høj grad bliver brugt i forbindelse med trolling. Det betyder, de trækkes efter en sejlende båd. Du kan dog også bruge det til at fire nedstrøms til standpladser i åen under grene og træer, som ellers ikke kan nås.
Jig
Det tunge jig er noget, de fleste kender til. Det er et klassisk kunstagn, der dog først for alvor er blevet populært i forbindelse med introduktionen af bløde haler i silikoneplast. Det er et agn, der kan tages i brug, hvis du gerne vil fiske direkte på bunden, hvilket du ikke har mulighed for med andre former for agn.
Det er også derfor, den er monteret med en enkeltkrog, der vender opad under fiskeri og dermed også væk fra bunden. Hvad det også betyder er, at du med en jig er i stand til at fiske direkte på bunden uden at sisdde fast. Det kræver dog, at der ikke er tale om en bund, der er alt for ujævn eller grødefyldt.
Det vil dermed ikke være muligt for dig at gøre brug af en jig til at fiske. Det kan dog være svært for dig at finde ud af, før du har prøvet. En jig er en populær agn, der særligt er meget populær, hvis du ønsker at fiske efter enten søens aborrer og sandarter såvel som torsk i havet.
Hvad er en spinner?
En spinner er et lille blink. Det er lavet til at snurre rundt om sig selv. Grunden til dette er, at det er med til at give det en lokkende gang i vandet. Det er noget, som de mange fisk, du fisker efter ikke kan stå for. Det er derfor, der er mange, der vælger at spinnefiske med en spinner i stedet for andre typer for agn.
En spinner skal trækkes gennem vandet. Det er dét, der er med til at give det en roterende bevægelse. Der er flere årsager til, at det er noget, der trækker folk til. Det kan både irritere den naturlige føde for f.eks. ørreder, men også en skadet eller syg fødefisk, som derfor kan virke nem for en større fisk at få fat på.
Det kan dog også være med til at irritere dem og som følge af dette også gøre dem nysgerrige, så de næsten bliver provokeret så meget, at de føler, at de er nødt til at hugge til. Det er dog ikke kun dét. Der er også flere andre årsager til, at en spinner er effektivt, når du fisker.
Eksempelvis udsender en spinner også nogle trykbølger under indspinning, som de forskellige fisk er i stand til at opfange. Derfor bliver de også interesserede i at se, hvad det er for noget.
Du må ikke gå ned på udstyr
Én ting er, at du kan være dygtig til at spinnefiske. Det er noget, der tager tid at lære, men ikke desto mindre, så er det dog noget, der kommer med tiden. Det er dog et faktum, at du ikke er i stand til at fange noget, hvis ikke, du har det rette udstyr. Det samme gør sig gældende, hvis du f.eks. tit går på jagt eller lignende.
Inden for alle typer fiskeri, er det meget vigtigt, at du har styr på dit udstyr. Har du ikke det, så kan du gøre det svært for dig selv at fange fisk. Det er dog i særligt høj grad noget, der gør sig gældende, hvis du godt kan lide at spinnefiske. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at det ikke kun gør sig gældende for dit valg af stang.
Hvis du gerne vil være helt sikker på, at du giver dig selv de absolut bedste forudsætninger, når du spinnerfisker, så er der ikke nogen vej udenom, at du skal investere i ordentligt udstyr over hele linjen – det inkluderer alt lige fra dit valg af spinnestang til det endegrej, du vælger at gøre brug af.
Mange nybegyndere vil gerne billigt i gang
Der er mange nybegyndere, der gerne vil holde deres investering i bund, når du skal købe udstyr til fiskeri. Der bør dog ikke herske tvivl om, at det ikke er nogen god idé. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har råd til at købe det udstyr, du skal bruge, så bør du spare op eller derimod købe dit udstyr i små skridt.
På trods af, at du sagtens kan finde frem til billigt spinneudstyr, så er det ikke ensbetydende med, at det er noget, der er dine penge værd. I stedet skal du gå på jagt efter ordentligt udstyr. I forhold til en spinnestang, så kan du naturligvis gøre brug af vores liste herover, hvor du kan finde en lang række gode stænger.
Nogle brands er mere kendte end andre
Du kan finde en lang række producenter af både spinnestænger og andet grej, der bruges til spinnefiskeri. Det er ikke alle brands, der er lige gode. Derfor er det vigtigt, det er noget, du har fokus på, når du skal købe en ny spinnestang. Ofte er det en god idé, at du vælger grej fra ét af de helt store brands.
Er du nybegynder, så er det ikke sikkert, du har kendskab til nogle af de største og mest prominente brands. Det er dog særligt brands som Shinano, SavageGear, Abu og Daiwa, der har formået at gøre sig bemærket ved at skabe grej og udstyr, der er af højeste kvalitet – og derfor også er noget, du roligt kan købe.
Overvej at købe et startsæt, hvis du er nybegynder
Hvis du er nybegynder, så er det oplagt, at du vælger at købe et startsæt. Det sikrer, at du ikke skal købe hver enkelt stykke grej på egen hånd. I stedet for du et sæt, der indeholder alt, du skal bruge for at komme i gang. Det gør det langt nemmere at komme godt fra start, hvis du gerne vil i gang med at spinnefiske.
På lige fod med at du kan finde spinnestænger, der er af forskellig kvalitet, så er der også forskel på kvaliteten af de mange startsæt, du kan finde på det danske marked. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at vælge med den største omhu. Kvaliteten af alt det grej, du bruger, skal selvfølgelig være på det absolut højeste niveau.
Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, når du skal finde frem til grej, du kan bruge til at spinnefiske, så er du bedre stillet ved at købe et startsæt, der indeholder alt, du skal bruge. Det gør det nemmere for dig, og du er samtidig også helt sikker på, at det grej, du får med i sættet reelt set passer sammen.
Spinnefiskeri er den mest udbredte fiskeform
Der findes mange fiskeformer. Det er dog ikke dem alle, der er lige populære. Den mest populære fiskeform er dog spinnefiskeri. Det er en god fiskeform, som kan praktiseres i store dele af det danske land. Det er også derfor, det er blevet populært, da det er noget, de fleste har mere end rig mulighed for at give sig i kast med.
I og med, at det er den mest populære form for fiskeri her i landet, så er det også udstyr til netop denne form for fiskeri, du hovedsageligt kan finde frem til hos de forskellige forhandlere af fiskegrej. Det betyder at det samlede udvalg er stort, og derfor kan det også være svært at finde frem til det helt rette udstyr.
I denne forbindelse bør det dog understreges, at det blot kræver, at du sætter dig godt ind i stoffet, vælger med omhu og i stedet ser det som en fordel, at du kan vælge blandt et stort sortiment. Hvis du har i sinde at købe fiskegrej til spinnefiskeri, så er det meget vigtigt, du sørger for at vælge med den største omhu.
Sådan spinnefisker du
Hvis du ikke har prøvet kræfter med at spinnefiske før, så er det ikke sikkert, du ved, hvordan det foregår. Er det ikke noget, du hidtil har prøvet kræfter med, så kan du herunder blive klogere på, hvordan du kan komme bedst fra start med at spinnefiske. Derfor er det en rigtig god idé, det er noget, du starter ud med at læse.
Montering af spinneren
Det er vigtigt, du starter ud med at gøre din fiskestang klar. Det er heldigvis ikke noget, der er specielt svært, hvis den skal bruges til spinnefiskeri. Din spinner vil gerne sno linen, så er det er en god idé, du sætter en svirvel fast på linen. Den kan du blot binde med en hvilken som helst fiskeknude, som du foretrækker.
Når du først har fået din svirvel på plads, så er det nemt for dig at sætte en spinner på. Den skal du blot sætte fast i den anden ende. Det er oven i købet med til at gøre det nemt for dig at skifte din spinner, hvis ikke, du føler, du har held med den spinner, du bruger til at starte med.
Sådan fisker du med spinner
Når du har fået gjort din spinnestang klar, så er du også ved at være klar til at fiske. Inden det er noget, du giver dig i kast med, så kræver det dog, at du har en idé om, hvordan du skal bære dig ad. Det er relativt simpelt og er derfor også noget, de fleste får en god føling for efter forholdsvis kort tid.
Du skal blot kaste ud og herefter skal du spinne linen ind. Det lyder meget nemt, men det er dog en kende mere avanceret end som så. Det kræver nemlig at du fisker et sted, hvor der faktisk er fisk. Det er derfor vigtigt, du reelt set starter ud med at finde ud af, hvor fiskene står.
Årsagen til dette er, at et har stor indflydelse på, hvornår du skal begynde din indspinning. Hvis de står højt i vandet, så er det vigtigt, du starter med at spinne ind kort efter spinneren har ramt vandoverfladen. Hvis det ikke er tilfældet og du fisker dybere, så skal du lade spinneren synke lidt ned, før du begynder at spinne ind.
Hvis du i stedet fisker ved bunden, så er det vigtigt, du først lader spinneren synke ned til bunden. Hvis du ikke gør det, så skal du ikke gøre dig for store forhåbninger om at få bid. Du vil dog typisk kunne mærke i stangen, når din spinner rammer bunden, hvorefter du kan begynde din indspinning.
Hvis du gerne vil fiske på bunden, så er det en rigtig god idé at gøre brug af tælle-metoden. Det går i alt sin enkelthed ud på at tælle straks efter spinneren har ramt vandets overflade. Du skal tælle indtil spinneren rammer bunden. Når den har ramt bunden, så skal du naturligvis sørge for at spinne spinneren ind igen.
Idéen med dette er, at du næste gang starte din indspinning et sekund før, så den ikke når at ramme bunden. Det kan der være en fordel i, da det giver en mere naturtro bevægelse. Hvis du beslutter dig for at skifte din placering, så er du dog nødt til at gentage din optælling, da det er forskelligt alle steder i søen.
En god tommelfingerregel er, at du fra april til november bør fiske en tand højere i vandet. Det skyldes, at de fleste fisk jager deres føde højere i denne periode. Hvis du i vintermånederne, så vil fiskene opholde sig på dybt vand, og derfor skal du i en sådan sammenhæng også vælge at fiske på dybere vand i stedet.
Indspinning
Der findes op til flere måder hvorpå du kan klare selve indspinningen. Det er dog svært at forklare, hvilken af disse metoder, der er bedst for dig. Det handler i stedet om at prøve dig frem og selv vurdere, hvad du mener, der fungerer bedst for dig. Det er nemlig en personlig vurdering såvel som en smagssag.
Det er dog meget normalt at man vælger at spinne langsomt ind og at man holder en jævn hastighed hele vejen ind. Det er nemlig med til at sikre, at spinneren trækkes gennem vandet og roterer om sig selv. Det er netop denne bevægelse, der er med til at tiltrække rovfisk og få dem til at bide på.
Hvis det ønskes, så kan du også tilføre din indspinning en kende ekstra. Det kan du gøre ved, at du hver fjerde eller femte omgang, tager et par hurtige ture på hjulet, hvorefter du vender tilbage til samme hastighed som før. Det kan virke besynderligt, men det er faktisk med til at lokke mange typer fisk til at bide på.
Der er også mange, der har held med at lave stop undervejs, så deres spinner synker lidt ned under vandet. Det er der ikke noget revolutionerende ved, men det er dog med til at lave en lidt mere lokkende gang for det agn, du bruger – og det kan sagtens være, at det netop er dét, der skal til, for at få bid.
En fjerde måde at gøre det på er, at du bliver ved med at skifte din indspinningshastighed. Langsomt, hurtigt, jævnt – og sådan fortsætter du blot. Det vil få din spinner til at se helt anderledes ud, når den trækkes gennem vandet. I nogle tilfælde kan det være en effektiv løsning og hjælpe dig med at få bid.
Hvis du ikke har prøvet kræfter med det endnu, så kan du også forsøge at fiske helt på bunden. Det gøres på ganske simpel vis ved at bumpe dine spinner hen over bunden. Lad blot spinneren ramme bunden og tag herefter mellem fire og fem hurtige omgang på hjulet, hvorefter du skal lade den ramme bunden igen.
Det kan nemlig være med til at pirre fiskenes nysgerrighed, hvis du vælger at gøre det på denne måde. Det er dog noget, der kræver, at der ikke er planter eller grøde på bunden – i hvert fald ikke for meget af det. For trækkes der et læs vandplanter op hver gang, så er det naturligvis ikke en metode, der er holdbar.
Sådan vælger du din spinnestang
I og med, at udvalget af spinnestænger er stort, så kan det være svært at vælge den rette. Det er noget, der gør sig gældende, uanset om du har spinnefisket i mange år eller du er på udkig efter din første spinnestang. Det er dog særligt noget, der kan være svært, hvis du står over for at skulle købe din første af slagsen.
Når du skal købe en spinnestang, så er der en lang række faktorer, der har relevans. Det er netop dét, der gør, at det kan være svært at finde frem til den helt rette model for dit vedkommende. Der er op til flere af de spinnestænger, der er nævnt herover, der er rigtig gode, men det handler fortsat om egne kriterier.
På trods af, at der er nogle spinnestænger, der er bedre end andre, så handler det også meget om at vurdere egne behov og krav. Det er nemlig også en vigtig del af, at finde frem til den bedste spinnestang. Hvad det også betyder er, at der ikke findes én spinnestang, der kan bryste sig af, at være den bedste på markedet.
Størrelse er afgørende for det rette valg
Ét af de aspekter, der i høj grad skal være i fokus, når du skal finde frem til den rette spinnestang for dit vedkommende, er vægten. Det er dog ikke kun vægten, der har relevans – det er også størrelsen. Det er dog faktorer, der på mange punkter hænger sammen og derfor skal de også inddrages lige meget i overvejelserne.
Hvis du står over for at skulle købe en ny fiskestang, så er det en god idé, at du først sætter fokus på størrelsen. Det er nemlig den, der er mest afgørende. Hvis du ved, du i høj grad vil komme til at fiske med tungt grej, så er det vigtigt, du vælger en stang, der er i stand til at klare den vægt, som dit endegrej har.
Vægten på dit endegrej er det, der også er kendt som kastevægten, som er blevet beskrevet under de fleste af de spinnestænger, du finder herover. Hvis dit endegrej er tungt, så er det en god idé, at du får en stang, der kan understøtte dette, hvilket betyder, den bør have en længde på minimum 9 fod eller derover.
Er du i stedet sikker på, at du i høj grad kommer til at gøre brug af spinnere og andet let grej, så kan det bedre svare sig for dig, at du går lidt ned i størrelse. Det er der faktisk op til flere grunde til, men det skyldes dog primært, at du skal have mere kontrol over dine kast, hvis du hovedsageligt vil bruge lettere endegrej.
I en sådan sammenhæng skal du i stedet finde en stang, der er fra 9 fod og ned. Hvis du kommer til at fiske meget i åer, hvor det ikke er nødvendigt at kaste så langt, så kan du med fordel vælge en stang, der er endnu mindre – gerne fra 7 fod og ned. Den har også den klare fordel, at den ikke fylder specielt meget.
Gå aldrig på kompromis med kvalitet
På trods af, at det kan virke fristende at vælge den første og bedste spinnestang, du finder, så er det vigtigt, at du ikke gør dette. Det kan nemlig resultere i, at du får fat i en model, hvor kvaliteten ikke er helt i top. Når det kommer til spinnestænger, så er det ganske enkelt ikke værd at gå på kompromis med kvaliteten.
Det er meget vigtigt, at det gøres klart, at der ikke blot er tale om kvaliteten af selve stangen, men derimod med alle aspekter af den. Hvis en stang er fremstillet i carbon, men er udstyret med en hjulholder, der enten er tung eller af dårlig kvalitet, så kan det faktisk ende med at gå udover hele ydeevnen af fiskestangen.
Derfor er det uhyre vigtigt, at du sikrer dig, at der er tale om høj kvalitet over hele linjen, da det ganske enkelt giver dig et markant bedre resultat, når du fisker. Dertil er det også med til at sikre, at du får fat i en stang, der kan bruges i mange år, uden at du skal være bekymret for, hvorvidt den f.eks. bliver slidt eller lignende.
Heldigvis er det relativt nemt for dig at finde frem til en spinnestang af høj kvalitet, da du blot kan udvælge én af de modeller, der er beskrevet herover. Her er der nemlig tale om en række af markedets absolut bedste spinnestænger. Det betyder også, at det roligt er nogle, du kan vælge at investere dine penge i.
Pris og kvalitet hænger sammen
Der er mange, der gerne vil sikre sig, at de ikke bruger for mange penge på deres nye spinnestang. Det er også fuldt forståeligt, men faktum er dog, at det i mange tilfælde ikke er noget, du kan undgå. Som det også gør sig gældende med mange andre typer køb, så er der en klar sammenhæng mellem pris og kvalitet.
Hvis du vælger at investere i en billig spinnestang, så kan du derfor ikke være sikker på, at du rent faktisk ender med at få en fiskestang af høj kvalitet. I stedet bør du blot indstille dig på, at du skal betale, hvad det koster. Det vil nemlig gøre det langt nemmere for dig at finde frem til en god spinnestang i stedet for.
Spinnestænger kan dog findes i mange prisklasser. Du skal derfor ikke tro, du blot skal gå på jagt efter den dyreste model, du kan finde. I nogle tilfælde er der nemlig ikke nogen forskel på modeller, der koster f.eks. 2.500 kr. og 4.000 kr. Årsagen til dette er, at du i nogle tilfælde blot betaler for brand og ikke for kvalitet.
Ovenstående er dog ikke ensbetydende med, at du bevidst skal forsøge at undgå nogle af de store brands, fordi de har prissat sig højt. Der er selvfølgelig en grund til at de har skabt et velkendt og prominent brand. Sørg dog for at være kritisk, når du vælger din spinnestang, så du er sikker på, du træffer et godt valg.
Derfor skal du købe din spinnestang på nettet
Der skal ikke være nogen tvivl om, at der findes mange forhandlere af spinnestænger. Det inkluderer blandt andet en lang række fysiske forhandlere spredt over hele landet. Mange fiskeentusiaster har en tendens til at handle i disse forretninger. Spørgsmålet er dog, om det er det rette valg, hvis du skal købe en ny stang?
I langt de fleste tilfælde handler det om, at du kan få personlig betjening i disse butikker – for andre er det blot en vanesag. Ikke desto mindre, så bør det dog gøres klart, at der er mange fordele ved at handle på nettet, uanset om du skal udskifte din spinnestang efter flere års brug eller du skal købe din første stang.
Har du hidtil handlet i en fysisk butik, når du har købt nyt fiskegrej, så er det en god idé, du begynder at søge i retning af nettet i stedet. Som der er givet udtryk for ovenfor, så giver det dig mulighed for at nyde godt af en række fordele, du ikke får i de fysiske forretninger. Disse fordele er blevet beskrevet herunder.
Du finder et markant større udvalg
Én af de mest markante fordele ved at handle på nettet er, at du kan nyde godt af et større udvalg. Faktisk er der tale om så stort et udvalg, at du kan være helt sikker på, at du kan finde frem til lige netop dét grej, du skal bruge. Det er en klar fordel, da det ikke altid er noget, du kan være sikker på i en fysisk forretning.
Hvad det betyder er, at du ikke bør tøve med at handle på nettet, fordi du er bange for, at du ikke kan få det, du har været vant til at finde i din lokale fiskebutik. Tværtimod, så kan du både finde dét, men også langt mere. Derfor er det også slut med at lede efter noget, som de ikke engang har i den fysiske butik.
I denne forbindelse bør det nævnes, at det ikke kun er hver enkelt webshop, der har et større udvalg. Du kan klikke dig rundt mellem de enkelte netbutikker på et par sekunder, hvorfor hele udvalget nærmest bliver til ét. Det er også derfor, du kan være sikker på, at du kan finde alt det fiskegrej, du mangler, på nettet.
Du kan spare mange penge
Ikke nok med, at du kan handle blandt et større udvalg, så er det også muligt at spare mange penge ved at handle på nettet i stedet for i en fysisk butik. Det er der flere grunde til, men det er dog i høj grad noget, der skyldes, at det ikke er nær så dyrt at drive netbutik, og derfor kan priserne også skrues en kende ned.
Prisen er dog for alvor blevet presset i bund som følge af den intense konkurrence, der er på nettet. Du kan finde et stort antal forhandlere af spinnestænger og andet fiskegrej. De ligger i intens konkurrence med hinanden, da man hurtigt kan hoppe fra den ene aktør til den anden.
På baggrund af dette er der opstået en stor konkurrence på prisparameteret. Det betyder, de enkelte aktører vælger at udkonkurrere deres konkurrenter ved at tilbyde bedre priser. Derfor har du også rigtig gode muligheder for at lave nogle gode handler, hvis du beslutter dig for at købe dit fiskegrej på nettet.
Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.
Comments