Fritid

Campingudstyr

0

Hvis du skal på camping i det fri, så er der mange ting, som du skal have med. Derfor kan det også være svært at huske det hele – især hvis du først skal have købt det. Som følge af dette, så er der også mange, der oplever at tage afsted, uden at have det rettet udstyr med. Det kan i nogle tilfælde være et stort problem.

Hvis du skal sove i telt, så vil du sikkert gerne sikre, at det bliver så komfortabelt som muligt. For at sikre det, så er du dog nødt til at have det rette udstyr med. Har du ikke det, så kan du være nødt til at gå på kompromis med nogle ting. Derfor er det også en god idé, at du laver en pakkeliste, inden du går i gang med at pakke.

Har du endnu ikke købt alt det, der skal bruges, så kan du finde lidt inspiration herunder. Det vil gøre det en del nemmere at sikre, at du får det hele med. Skal du afsted på din første telttur, så er dette derfor et ideelt sted at starte. Nogle af produkterne er selvfølgelig mere nødvendige for din tur, end andre er.

Telt: Easy Camp Quasar 200

Forhandler Pris Information
422 DKK Se produkt
599 DKK Se produkt

Det giver sig selv, at du skal have et telt med. Har du ikke det, så har du ikke et sted at sove. Der er dog forskel på de utallige telte, der findes på det danske marked. Det er vigtigt, at du er klar over dette, da du ikke blot bør vælge et vilkårligt ét. I stedet skal du give dig god tid til at vælge, så du får et telt, der matcher dine krav.

Der findes mange gode telte på det danske marked. Mange af dem kan du endda købe til gode priser. Det er Easy Camp Quasar 200 et rigtig godt eksempel på. Her får du et simpelt telt, der kan rumme to personer, som er ideelt til en kortere campingtur. Da det er meget simpelt, så består det også af et indertelt og et oversejl.

Indgangsparti med god opbevaringsplads

I indgangspartiet er der gjort god plads til at opbevare dit udstyr. Derfor er du også sikret, at det er beskyttet mod vind og vejr. Det bør også nævnes, at bunden i indgangspartier er aftagelig. Desuden er det også et telt, der er nemt at stå op. Som følge af kuppeldesignet, så er det både rummeligt og behageligt at opholde sig i.

Det er forsynet med et oversejl, der er fremstillet i 100 % polyester. Det er en fordel, da det er et både robust og let materiale. Det er også et telt, der har et vandsøjletryk på 2.000 mm. Derfor vil det også holde tæt på selv de mest regnfulde dage. Du skal derfor ikke være bekymret, hvis det regner, når du ligger inde i teltet.

Detaljer:

 • Rum: 2 stk.
 • Vandsøjletryk: 2.000 mm.
 • Oversejl: 100 % polyester
 • Bund: 100 % polyethylen
 • Vægt: 2,9 kg.
 • Mål (Pakket): 57 cm. x 16 cm.

Sovepose: Robens Glacier II

Forhandler Pris Information
631,96 DKK Se produkt

Hvis du skal overnatte i et telt, så skal du selvfølgelig også have en sovepose med. Også her har du et væld af muligheder. Derfor kan det også være svært at vælge den rette sovepose. Det er dog en god idé at vælge en sovepose, der kan bruges hele året. Det er blandt andet gældende for den komfortable Glacier II fra Robens.

Det er en skøn sovepose, der kan bryste sig af robusthed og komfort til flere sæsoner. Den er konstrueret på en sådan vis, at den følger kroppens bevægelser. Den byder også på en dobbelt overside samt en enkeltlags underside. Fodenden på den er formet som en hajfinne, hvilket medfører at du har god plads til dine fødder.

Benytter en innovativ AirThermo-isolering

Foruden ovenstående, er det også en sovepose, der kan bryste sig af en AirThermo-isolering. Det er en fordel, da det yder en konstant og god varme. Lynlåsen på denne sovepose er en 2-vejs lynlås fra YKK, der er forsynet med en automatisk lås. Derfor sætter den sig ikke fast eller bevæger sig uhensigtsmæssigt, når den er i brug.

Den byder også på en integreret indre varmekrave. Det er en fordel, da den isolerer omkring nakken. Den er også forsynet med en integreret hætte, der kan snøres ind efter behov. Med en Glacier II fra Robes får du en god nattesøvn, uanset om du sover i telt, sovesal el.lign. Derfor er det også en sovepose, du roligt kan købe.

Detaljer:

 • Vægt: 1.400 gram
 • Mål: L: 200 cm. x B: 80 cm. x H: 55 cm.
 • Mål (Pakket): L: 44 cm. x B: 25 cm.
 • Kropslængde: 190 cm.
 • Materiale (Ydre): 100 % 40D 290T nylonriptop
 • Materiale (Indre): 100 % 30D 290T polyestertaffeta

Køletaske: Stanley Lunch Cooler – 6,6 L

Forhandler Pris Information
463 DKK Se produkt
489 DKK Se produkt
599,95 DKK Se produkt
624,94 DKK Se produkt

Når du tager på camping, bør du også medbringe en køletaske. Den kan bruges til at holde mad og drikke ved en god temperatur. Det kunne eksempelvis være denne Lunch Cooler fra Stanley. Den kan holde din mad og drikke korrekt tempereret i op til 27 timer. Derfor kan den bådes bruges ved dagsture, men også overnatning.

Den er desuden udstyret med et elastiksystem på låget. Det er en fordel, da det kan bruges til opbevaring og transport af en termoflaske eller lignende. Derfor har du den altid i nærheden af dig. Med den smarte Lunch Cooler fra Stanley på 6,6 L er du sikret, at du altid har plads til mad og drikke. Det er en stor fordel på telttur.

Detaljer:

 • Isoleringstid: 27 timer
 • Mål (Indre): L: 25 cm. x B: 18 cm. x H: 15 cm.
 • Mål (Ydre): L: 36,5 cm. x B: 25 cm. x H: 34 cm.
 • Vægt: 1.940 gram
 • Volumen: 6,6 L

Liggeunderlag: Outwell Sleeping Enkelt

Forhandler Pris Information
199 DKK Se produkt

Sleeping Enkelt fra Outwell er et innovativt liggeunderlag, der er lavet så smart, at det kan puste sig selv op. Derfor skal du ikke tænke på at købe en pumpe, om den egentlig passer eller om du kan finde strøm til dette. Det er ensbetydende med, at det er et oplagt liggeunderlag for dig, der gerne vil sove rart på alle dine teltture.

Med til dette liggeunderlag følger der også en transporttaske. Den er både ideel til transport og opbevaring. Hvis du skal på vandretur eller lignende, så er det værd at fremhæve, at den ikke fylder specielt meget. Den er derfor nem at have med. I samme ombæring bør det også pointeres, at Sleeping Enkelt fås til en lav pris.

Detaljer:

 • Selvoppustelig: Ja
 • Vægt: 900 gram
 • Mål (Åben): L: 183 cm. x B: 51 cm. x H: 3 cm.
 • Mål (Pakket): L: 27 cm. x D: 15 cm.

Madlavning: Trangia 25-8 Stormkøkken

Forhandler Pris Information
668 DKK Se produkt
949 DKK Se produkt

Hvis du skal lave mad i naturen, så skal du have det rette udstyr med. Du har op til flere muligheder i denne sammenhæng. Den bedste løsning er dog at investere i et stormkøkken. Det er et sortiment af køkkenudstyr, der er fremstillet med fokus på brug i naturen. Derfor kan det også modstå vind og vejr under madlavningen.

Et sådant stormkøkken kunne eksempelvis være Trangia 25-8. Her får du nemlig alt, hvad du skal bruge til at lave mad i naturen. Det er et sæt, der indeholder både kasseroller og pande til din madlavning. Der medfølger dog også meget andet. Bl.a. er der også en kedel med på 0,9 L, så du vil også have nemt ved at koge vand.

Indeholder alt, du skal bruge

Køber du dette stormkøkken, så kommer du ikke til at mangle noget. Som nævnt, så får du både kasseroller og pander med. Du får to kasseroller, der har en kapacitet på henholdsvis 1,5 L og 1,75 L. Endvidere er der også en pande med, der har en diameter på 22 centimeter. Til panden medfølger der desuden også et låg.

I og med, at det er et stormkøkken, så er det i stand til at vindskærme for din madlavning. Det er derfor vigtigt at have med på din telttur eller camping, da du dermed kan lave mad, selvom det blæser. Der er to skærme med, som du kan skifte mellem. Derfor er du sikret, at din mad altid er beskyttet mod vind, når du laver mad.

Følger også en spritbrænder med

Du også en spritbrænder med i købet. Derfor skal du ikke huske andet, end dit Trangia 25-8, hvis du skal lave mad i naturen. De medfølgende kasseroller og pande er fremstillet i hårdt anodiseret aluminium. Derfor er de fremstillet i et materiale, der er slidstærkt. Det samlede sæt har en vægt på blot 1.055 gram.

Detaljer:

 • Materiale: Hårdt anodiseret aluminium
 • Vægt: 1.055 gram
 • Vindskærme: 2 stk.
 • Kasserolle: 2 stk. (1,5 L og 1,75 L)
 • Pande: 1 stk., D: 22 cm.
 • Kedel: 0,9 L

Lommelygte: Easy Camp Krait Lommelygte AA

Forhandler Pris Information
150 DKK Se produkt

Der er ikke meget belysning i naturen. Derfor er det en god idé at medbringe en form for belysning. I mange tilfælde er den bedste løsning at have en lommelygte med. Det kan fx være en Krait fra Easy Camp. Det er en kraftfuld lommelygte, der kan garantere nattesyn til enhver tid. Derfor kan du også se, selvom det er mørkt.

Én af fordelene ved denne lommelygte er, at den er utrolig let. Derfor er det også muligt at hænge den på en taske eller i et bælte. Det medfører, at det er en praktisk lommelygte, der er nem at have med sig. På trods af, at den ikke er specielt stor, så holder den længe. Den har en brændetid på otte timer og en lumen på 120.

Er udstyret med en fokuslinse

Lommelygten fra Easy Camp er blevet udstyret med en fokuslinse. Den giver altid et skarpt lys. Men ikke nok med det, så gør den det også muligt at skifte mellem tre forskellige lysfunktioner. Den kan enten indstilles til kraftigt, mindre kraftigt eller blink. Endvidere er der også indbygget en beskyttelse til linsen på lommelygten.

Du skal blot skubbe sektionen i toppen af lommelygten frem eller tilbage, for at aktivere dens teleskopzoom. Det lader dig stille skarp på diverse objekter i mørket. Det gøres ved henholdsvis at mindske og øge lyskeglens bredde. Endvidere er den fremstillet i aluminium, hvilket gær den yderst slidstærk og giver en lang levetid.

Detaljer:

 • Materiale: Aluminium
 • Mål: H: 2,5 cm. x D: 9,4 cm.
 • Brændetid: Otte timer
 • Power: 3 Watt – 120 lumens
 • Batterier: 1 stk. AA-batteri (medfølger ikke)
 • Vægt: 58 gram

Termokande: Stanley Classic Vacuum Bottle – 1,4 L

Forhandler Pris Information
329 DKK Se produkt
457 DKK Se produkt
459 DKK Se produkt

Det er også en god idé at medbringe en termokande, hvis du skal overnatte i naturen. En morgen er nemlig bare bedre, hvis du kan starte den med en varm kop kaffe. Det kan du, hvis du husker at tage kaffe med i en termokande. Det skal dog være en velisoleret én af slagsen, hvis den skal kunne holde kaffen varme i længe.

Ønsker du at sikre dette, så anbefales det at vælge en Classic Vacuum Bottle fra Stanley. Det er en både skøn og populær termokande fra Stanley. Med den er du sikret, at du kan holde din kaffe varm til næste morgen. Den har nemlig en imponerende evne til at holde på varmen, hvilket har gjort den meget velrenommeret.

Isoleret med en vakuumisolering

Det er en termokande, der er isoleret med en såkaldt vakuumisolering. Det er dog ikke en hvilken som helst form for vakuumisolering, der er tale om. Faktisk er det en isolering i dobbeltlag. Det er dét, der er med til at sikre, at indholdet forbliver varmet. Derfor kan du sagtens holde kaffe, kakao, te mv. varmt i mange timer.

Dertil er den også udstyret med et isoleret låg, der fungerer perfekt som kop til morgenkaffen. Derfor er der ikke behov for, at du har andet med, end denne termokande fra Stanley. Når du kommer hjem igen, så er det endda nemt at vaske den. Den kan nemlig sagtens holde til en tur i opvaskemaskinen, når den skal rengøres.

Detaljer:

 • Materiale: 18/8 rustfrit stål og BPA-fri plast
 • Mål: 12 cm. x 9,9 cm. x 35,8 cm.
 • Volumen: 1,4 L Vægt: 940 gram
 • Effekt (Varmt): Op til 40 timer
 • Effekt (Koldt): Op til 35 timer
 • Effekt (Frost): Op til 144 timer

Campingstol: Robens Trailblazer Silver Grey

Forhandler Pris Information
250 DKK Se produkt

Hvis du har i sinde at overnatte, lave mad m.m. i naturen, så bør du også sidde komfortabelt. Det er især en fordel i forbindelse med madlavning, spisning mv. Der er mange, der tror, at man ikke kan have en god stol med sig. Det er dog slet ikke tilfældet. Det handler blot om at finde en let og transportabel campingstol.

Et godt eksempel på dette er Trailblazer Silver Grey fra Robens. Det er en smart taburet, der er skabt til brug i det fri. Med en sådan taburet kan du altid sidde komfortabelt, hvad end det er for en kort stund eller i lang tid. Derfor er det også en skøn luksus, at du kan have en Trailblazer Silver Grey med, når du skal campere.

Udformet med et stel i aluminium

Du må ikke tro, at du er tvunget til at løfte rundt på en tung stol, hvis du skal have din Trailblazer Silver Grey med. Den vejer nemlig ikke specielt meget. Det skyldes, at den er forsynet med et stel, der er fremstillet af aluminium. Det sikrer, at den har en lav pakkevolumen og vægt, så den ikke er besværlig at løfte rundt på.

Den bliver leveret i en praktisk opbevaringstaske, der gør det nemt at bære den. Samtidig er den også i stand til at beskytte mod stød og slag under transport. Du kan sagtens finde stole med ryglæn osv., som også kan bruges, om end de vejer og fylder mere. Skal det være nemt, så er det bedste bud en taburet som denne.

Detaljer:

 • Mål: B: 36 cm. x D: 30 cm. x H: 37 cm.
 • Mål (Pakket): B: 39 cm. x D: 18 cm. x H: 5 cm.
 • Vægt: 660 gram
 • belastning: 180 kg
 • Materiale (Stof): 100 % 1680D Oxford Polyester
 • Materiale (Stel): Aluminium

Lommekniv: Victorinox Handyman

Forhandler Pris Information
436,95 DKK Se produkt
444 DKK Se produkt
659,95 DKK Se produkt

Der skal ikke herske tvivl om, at der kan forekomme mange tidspunkter, hvor en lommekniv kan vise sig at være brugbar på campingturen. Derfor er det også et stykke udstyr, der altid bør være med en del af din oppakning. I denne forbindelse har du mange muligheder, men Victorinox er en meget pålidelig producent.

Et godt bud er deres Handyman, som er navnet på en lommekniv fra Victorinox, der indeholder 23 forskellige værktøjer. Derfor kan du løse stort set alt ved hjælp af denne kniv. Som følge af dette, så er det også en god idé at medbringe den, hvis du skal du i naturen. Du vil blive overrasket over, hvor meget du får den brugt.

Alle værktøjer er af høj kvalitet

Du er selvfølgelig sikret, at samtlige 23 forskellige værktøjer lever op til Victorinox’ høje kvalitet. Dertil er de også alle samlet, hvorfor de er klar til brug, når du skal løse dine udfordringer. Mange tror, at mindre sagtens kan gøre det, men det er træls at mangle et værktøj, fordi man valget at gå på kompromis med sit valg.

Der er mange fordele ved at vælge en Handyman fra Victorinox. Én af de klare fordele er selvfølgelig, at den har hele 23 forskellige værktøjer. Mere specifikt, så indeholder den følgende værktøjer:

 • Af-isolérer til ledning
 • Bidetang t/blød wire
 • Dåseåbner
 • Kapselåbner
 • Krog
 • Lille blad
 • Lille skruetrækker
 • Lille skruetrækker
 • Metalfil
 • Nedstryger
 • Neglefil
 • Neglerenser
 • Nøglering
 • Pincet
 • Proptrækker
 • Saks
 • Sav
 • Stemmejern
 • Stor skruetrækker
 • Stort blad
 • Syl m/sækkenål
 • Tandstikker
 • Tang

Derfor er du også sikret, at du ikke kommer til at mangle noget, hvis du vælger denne lommekniv. Det er en klar fordel, da du dermed kan løse alle tænkelige opgaver med den.

Du må ikke gå ned på udstyr til din campingtur

Uanset om du skal sove i telt, i campingvogn eller noget tredje, så bør du ikke gå ned på udstyr. Der er dog forskel på, hvad folk anser som værende nødvendigt. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at de ting, der er beskrevet herover, er gode at have med. Derfor er det også ting, du bør sørge for at huske til din campingtur.

Hvis ikke du allerede ejer de produkter, der er angivet herover, så skal de selvfølgelig købes. De produkter, der er nævnt herover, er gode eksempler. Du kan dog finde et stort udvalg af både telte, termoflasker m.m. Derfor er det ikke sikkert, at det netop er produkterne herover, der på bedste vis harmonerer med dine krav.

Det er dog meget vigtigt, at du ikke går ned på udstyr. Det kan være det, der er forskellen på om det bliver en god tur eller ej. Derfor er det ganske enkelt ikke værd at gå på kompromis med dit udstyr. Så er det bedre, at du betaler en kende mere for højere kvalitet. Det er gældende i forhold til alt fra sovepose til stormkøkken.

Heldigvis er der mange muligheder for at købe campingudstyr af høj kvalitet. Derfor er der ikke nogen grund til at købe andet, end udstyr af høj kvalitet. Det kan vise sig at gøre en stor forskel for dig, når du er på enten telt- eller campingtur. Det er fx ikke sjovt at stå ude i naturen med et stormkøkken, der pludselig ikke virker.

Sammenhæng mellem pris og kvalitet

Hvis du ønsker at sikre, at du får fat i udstyr til camping af høj kvalitet, så er du nødt til at betale for det. Det er ikke alle, der tror, at der er så stor forskel på de enkelte produkter, men det er der. På trods af, at det kan virke som et godt køb, at du vælger ét af de billige produkter, så er det ikke en god idé, at du gør dette.

Skal du opholde dig i én eller flere dage i naturen, så er det vigtigt, at du har udstyr med, med høj kvalitet og som er pålideligt. Som der også er givet udtryk for herover, så er det ikke sjovt at stå midt i en skov med et stormkøkken, der ikke virker. Derfor er det også bedst, at du vælger at betale ekstra for en højere kvalitet.

Stop snorken

Previous article

Sørg for en god nattesøvn til dit barn

Next article

Comments