Fritid

Kuffert Test

0

En kuffert er uundværlig på rejsen. Faktisk er det ét af de vigtigste elementer af din rejse. Den skal både transportere og beskytte din ejendele, når du rejser. Derfor er det vigtigt, du ikke blot vælger en vilkårlig kuffert. Den skal nemlig være både robust, men også nem at håndtere og så let som muligt.

I dag flyder markedet nærmest over med kufferter. Derfor er det ikke nemt at træffe en beslutning, hvis du skal købe en ny kuffert. Heldigvis findes der måder at gøre valget mere simpel. Du kan eksempelvis bruge vores oversigt over de bedste kufferter på markedet – den finder du herunder.

Det er dog vigtigt at pointere, at vi ikke selv har testet de kufferter, der er beskrevet herunder. Vi har derimod undersøgt de seneste testresultater fra en række troværdige kilder. Med afsæt i disse har vi sammensat en oversigt over de bedste modeller.

Carlo CAB Copenhagen

Forhandler Pris Information
895 DKK Se produkt
899 DKK Se produkt

Vil du gerne have en stilren og elegant kuffert? I så fald er Carlo CAB Copenhagen et godt bud. Den har et moderne og luksuriøst udseende til en lav pris. Den kan desuden fås i tre størrelser, hvoraf én af dem går ind under kravene til en kabinekuffert. Derfor kan du også sagtens tage denne kuffert med dig på de korte rejser.

Det er ikke mange kufferter, der kan bryste sig af et udseende, der er på niveau med denne. Og det gør sig særligt gældende for de andre modeller, der er at finde i dette prisleje. Det er også derfor, det er blevet én af de mest populære kufferter på markedet i løbet af kort tid. Dertil er prisen også et afgørende aspekt.

En ekstremt slidstærk kuffert

En kuffert er ikke meget værd, hvis den ikke er robust og holdbar. Det er de godt klar over hos Carlo. Derfor har det også været ét af de mest vitale aspekter af udviklingen af denne kuffert. For dig som forbruger er det en klar fordele, at slidstyrken er noget, de har så meget fokus på, da det gør kufferten langt mere holdbar.

Det er tydeligt at se, at det er noget, der har været i fokus helt fra start. Det er ikke blot noget, der kan ses og mærkes i konstruktionen, der er meget holdbar. Det er også noget, du kan se på baggrund af det valgte materiale til kufferten. Den er nemlig fremstillet i polycarbonat, der er slidstærkt og holdbart materiale.

Derfor skal du hverken frygte for, hvorvidt din kuffert holder til en tur gennem lufthavnen eller går i stykker efter blot én sæsons brug. Hos Carlo har det været et kart fokus, at deres CAB Copenhagen skal holde til stort set alt. Det gør sig gældende, uanset om du vælger en stor kuffert eller du i stedet køber en kabinekuffert.

Er forstærket i alle hjørner

Ikke nok med, at der er tale om en robust kuffert, da der er tale om et materiale af højeste kvalitet, så har de også arbejdet med at forstærke deres Carlo CAB Copenhagen i alle hjørner. Derfor er du også garanteret, at den kan holde til at tage imod slag, hvis du f.eks. skulle tabe dem eller der bliver kastet rundt med den.

Ikke nok med det, så kan den også bryste sig af at være udstyret med et pakkesystem. Det gør det nemt for dig at pakke din kuffert på effektiv vis. Det er nemlig ikke altid nemt, hvis der blot er tale om ét åbent rum. I stedet for et stort åbent rum, så har de i stedet valgt at lave et specifikt pakkesystem, du kan gøre brug af.

Ydermere, så er den selvfølgelig også udstyret med en lås, der er godkendt af TSA. Du kan derfor sagtens rejse ind i USA med denne kuffert, uden at skulle frygte for, at tolderne skal bryde låsen op. Hvis du har i sinde at rejse til USA (eller tænker, der kunne være en mulighed for det), så er dette derfor en god kuffert.

Dobbelthjul sikrer dig bedre manøvren

De fleste kender til at rulle en kuffert gennem lufthavnen, som har dårlige hjul. Det giver ganske enkelt en dårlig manøvre, hvilket kan være en klar ulempe, hvis der er mange folk i lufthavnen. Du skal nemlig navigere rundt om alle disse personer, og det kan hurtigt blive en kamp, hvis ikke kufferten har nogle gode hjul.

Derfor har Carlo selvfølgelig valgt at udstyre deres CAB Copenhagen med 4 stk. dobbelthjul. Det betyder, der reelt set er to hjul på hvert hjul. Det er med til at sikre, at du nemt kan manøvre rundt, når du ruller med din kuffert. Samtidig kan de også dreje 360 grader, hvorfor du kan vende din kuffert på den led, du ønsker.

Detaljer:

 • Materiale: Polycarbonat
 • Vægt. Fra 3,5 kg. til 4,9 kg.
 • Størrelse: Fra 55/40/23-26 til 77/52/31-34
 • Liter: Fra 43 til 113

Epic Airbox AZ8

Forhandler Pris Information
499 DKK Se produkt

Med deres Airbox AZ8 beviser Epic at en god kuffert ikke behøver at være dyr. Hvis du gerne vil have en billig kuffert, hvor der ikke er gået på kompromis med kvalitet og sikkerhed, så er det oplagt at tage et kig på Airbox AZ8 fra Epic. Det er nemlig netop dét, den skiller sig ud fra den store mængde af øvrige kufferter på.

Det er dog vigtigt at pointere, at du ikke skal frygte, at du er nødt til at gå på kompromis med kvaliteten, blot fordi der er tale om en kuffert til en lav pris. Tværtimod, så er det faktisk en kuffert, der kan bryste sig af en lige så god kvalitet som de øvrige modeller, der kommer fra svenske Epic – og det siger faktisk ikke så lidt.

Fremstillet i stødsikkert og stærkt ABS

At det ikke er en kuffert af lav kvalitet, understreges blandt andet ved, at den er fremstillet i ABS. Det er nemlig et både stødsikkert og stærkt materiale, der kan holde til det meste. Det er også derfor, det ikke kun er et materiale, der anvendes af den svenske producent, men derimod af stort set alle store producenter.

Du kan være helt rolig, når du tager din Airbox AZ8 med i lufthavnen. Uanset om den blot skal med i kabinen eller du skal checke din bagage ind, så kan den sagtens holde til turen. Det anser de fleste som en selvfølge, når de køber en kuffert, men som følge af den hårde behandling i lufthavnen, så er det faktisk ikke tilfældet.

Det er naturligvis også derfor, de hos Epic har arbejdet meget med konstruktionen af denne kuffert. Den er blevet finjusteret og tilpasset ned til mindste detalje. Det har resulteret i en konstruktion, der kan holde til det meste. Derfor er det heller ikke kun som følge af materialevalget, at der er tale om en robust kuffert.

Udstyret med 360 graders hjul

Hvis du hidtil har været vant til en kuffert med to hjul, du kun kan trække på én led, så vil det være som at træde ind i en helt ny verden, når du gør brug af en Epic Airbox AZ8. Det er nemlig en kuffert, der er blevet udstyret med 360 graders hjul. Det er med til at sikre, at du kan køre med kufferten på alle leder og måder.

I og med, at det er 4 stk. 360 graders hjul, der er monteret på kufferten, så betyder det også, at du kan køre med kufferten på den smalle led, eller at du kan skubbe den i stedet for at trække den. I en travl lufthavn er det en manøvredygtighed, du hurtigt vil komme til at sætte pris på – uanset størrelsen af din kuffert.

Indbygget TSA-godkendt lås og pakkesystem

Kufferten er udstyret med en lås, der er godkendt af TSA. Det sikrer ikke blot, at det er en lås med høj sikkerhed, men betyder også, at du kan rejse ind i USA. Det kræver nemlig, at din kuffert er udstyret med en lås, der er godkendt af TSA. Er det ikke tilfældet, så vil du blive nægtet indrejse eller din kuffert vil brydes op.

Det er dog ikke kun en TSA-godkendt lås, denne kuffert kan bryste sig af. Den er nemlig også udstyret med et godt pakkesystem indvendigt. Det betyder, der er flere lommer, du kan sortere dine ejendele i. Det gør det nemmere at lave en systematisk pakning af dine ting, så de ikke blot alle ligger og flyder i et stort rum.

Sidst men ikke mindst, så er det også vigtigt at pointere, at du (ligesom du gør på alle andre kufferter fra det svenske Epic) får hele 3 års garanti ved køb af denne kuffert. Skulle der opstå fejl eller mangler som følge af materiale- eller konstruktionsfejl, så får du enten repareret eller erstattet din kuffert uden omkostninger.

Detaljer:

 • Materiale: ABS
 • Vægt. 2,6 kg.
 • Størrelse: 55 cm x 40 cm x 20 cm
 • Liter: 39 liter

Titan CEO

Forhandler Pris Information
1.099 DKK Se produkt

Er du ofte på forretningsrejse? Hvis ja, så er det vigtigt, du har en kuffert, der egner sig godt til dette. De fleste tror, at alle kufferter kan bruges til dette formål. Det er dog ikke helt tilfældet. I teorien kan det godt lade sig gøre, men du kan dog gøre din rejse en del mere bekvem, hvis du rejser med en taske lavet til det.

Et godt eksempel på en sådan kuffert er Titan CEO. Her er der nemlig tale om en kabinekuffert, der er udviklet med et specifikt fokus på, at den skal bruges til forretningsrejser. Derfor bærer den også en række fordele med sig i denne sammenhæng, og er du hyppigt afsted på forretningsrejse, så vil du bestemt nyde dem.

Byder på et elegant og stilet design

Når du skal købe en kuffert, der skal bruges til dine forretningsrejser, så er det ikke ligegyldigt, hvordan den ser ud. Det er vigtigt, den udstråler en vis form for elegance og professionalisme. Det gør sig dog i højere grad gældende, hvis du f.eks. bliver hentet af kunder og samarbejdspartnere eller tit deltager i konferencer.

Det er heldigvis noget, der har været i fokus, da Titan CEO-kufferten blev udviklet. Derfor kan den bryste sig af et både elegant og stilrent design, der – uden tvivl – passer ind i enhver forretningsmæssig sammenhæng. Derfor er det bestemt også en kabinekuffert, du roligt kan gøre brug af på din næste forretningsrejse.

I og med, at det er en kuffert, der hovedsageligt skal bruges i en forretningsmæssig sammenhæng, så har der også været fokus på at opretholde et neutral og monotont udseende. Derfor er den blot holdt i en sort farve uden unødige farver eller emblemer. Det er ét af de aspekter, der gør den velegnet til forretningsrejser.

Udstyret med et væld af lommer

Noget der også er med til at gøre dette til en interessant kuffert er, at den er udstyret med et stort udvalg af lommer. Det er lommer, der giver dig en forøget tilgængelighed. Det er selvfølgelig både rart, når du skal på ferie, men specielt på forretningsrejser, hvor du typisk har flere ting, du gerne skal kunne tilgå hurtigt.

Det er dog ikke kun indvendigt, de har valgt at udstyre den med en lang række lommer, der gør det muligt for dig at organisere dine ejendele. Det kaldes for et såkaldt pakkesystem og er i dag at finde i stort set alle kufferter. Nogle er dog bedre til dette end andre, og Titan CEO er bestemt blandt én af de absolut bedste.

Udvendigt er den nemlig også udstyret med en række lommer, der gør det nemt at komme til nogle af de vigtigste ting. Det er med til at give dig en forøget tilgængelighed, og det er – som der er givet udtryk for tidligere – vigtigt, når du er på forretningsrejse, da du f.eks. typisk skal have hurtigt adgang til din bærbar.

Fremstillet i polyester

Det er ikke en hardcase-kuffert, hvilket du selvfølgelig skal være opmærksom på. Typisk er det en fordel at vælge en sådan kuffert, da det er med til at gøre den mere robust. I forbindelse med design og udvikling af Titan CEO, har de dog valgt at holde vægten nede ved at fremstillet hele kufferten i et lettere materiale.

Mere specifikt, så er den fremstillet i polyester, der ikke blot er et let, men også slidstærkt materiale. Hvis du vælger en kuffert, der er fremstillet i polycarbonat, så vil du opleve, at den bliver meget ridset – specielt hvis du ofte er afsted på forretningsrejse. Det gør sig ikke gældende, hvis du i stedet vælge en kuffert i polyester.

Det bør selvfølgelig også nævnes, at den er udstyret med en TSA-godkendt lås. Du kan derfor sagtens tage den med til USA, uden det vil volde dig problemer. Samtidig kommer den med hele 3 års garanti, hvorfor du ikke skal frygte for, at den går hurtigt i stykker – heller ikke selvom du rejser flere gange om ugen.

Detaljer:

 • Materiale: Polyester
 • Vægt. 2,6 kg.
 • Størrelse: 55 cm. x 38 cm. x 20 cm.
 • Liter: 38 liter

CRASH Baggage

Forhandler Pris Information
1.599 DKK Se produkt

CRASH er et meget unikt brand. Det er et brand, der ønsker at fortælle en historie. Det er et bygget på en vision om, at en mærket kuffert fortæller en historie. Deres koncept er, at hver baggage og rejse har en historie bag sig. Derfor har hver ridse eller bule på din kuffert også en historie bag sig.

Dette er en kuffert, der vil få de fleste til at kigge en ekstra gang. Det er nemlig en ny kuffert, der har en masse buler. Det er ikke noget, du ser på andre kufferter end netop denne fra CRASH. Det er netop dét, der er med til at gøre dette til en spændende og unik kuffert, der altid vil tiltrække nysgerrige blikke i lufthavnen.

Fremstillet i 100% bæredygtig plastik

Der har været meget fokus på at skabe et unikt design. Dog ikke så meget, at det er noget, der har betydet, at der er gået på kompromis med andre vigtige områder. Den er nemlig i lige så høj grad udviklet med et fokus på holdbarhed og styrke, hvilket naturligvis altid er vigtige aspekter, når du skal vælge en ny kuffert.

Du får derfor et unikt og innovativt design, der oven i købet også har en høj slidstyrke og giver en god beskyttelse af din bagage. Det skyldes særligt dens konstruktion, men også det faktum, at den er fremstillet i plastik. Det er dog ikke hvilken som helst form for plastik, men derimod 100% bæredygtigt plastik.

Alle komponenter og dele på kufferten er nøje fremstillet med fokus på holdbarhed og styrke. Der har dog også være fokus på mobilitet. Hvis ikke manøvren og mobilitet er i top, så er en kuffert ikke meget værd, da den blot vil fungere som en klods om benet på dig. Det undgår du heldigvis, hvis du vælger CRASH Baggage.

Der er mange, der tror, det er en tung kuffert, fordi den er fremstillet af plastik. Det er dog vigtigt at pointere at det ikke er tilfældet. Den mindste variant af CRASH Baggage egner sig som kabinekuffert og har en vægt, der lyder på blot 2,6 kg. Den største model med en kapacitet på 100 liter vejer ikke mere end blot 4,2 kg.

Du får 5 års begrænset garanti

I og med, at der er tale om en kuffert, der kan holde til lidt af hvert, så har det ikke været noget problem for CRASH at give dig hele fem års garanti på denne kuffert. Det er dog vigtigt at pointere, at det ikke er en forsikring mod voldsom brug. Det er derimod en begrænset garanti, hvor en række betingelser skal opfyldes.

Mere specifikt, så kan du få dækket udgifterne, hvis din kuffert er gået i stykket som følge af producentens håndværk eller eventuelle defekter. Det har du mulighed for at nyde godt af i en periode på hele fem år. Det fortæller noget om kvaliteten af denne kuffert, da de naturligvis ellers ikke ville give kunderne 5 års garanti.

Detaljer:

 • Materiale: 100% bæredygtigt plastik
 • Vægt: Fra 2,6 kg. til 4,2 kg.
 • Størrelse: Fra 55/36/20 til 77/50/30
 • Liter: Fra 40 til 100

American Tourister SoundBox

Forhandler Pris Information
1.499 DKK Se produkt

Vil du gerne have én af de mest populære kufferter fra American Tourister? I så fald er det deres SoundBox-serie, du skal kigge på. Her får du en rigtig lækker kuffert, der er udviklet med et særligt fokus på at gøre den så let som muligt. Derfor kan du være sikker på, du ikke længere skal bekymre dig om vægtgrænserne.

Det er nemlig en kuffert, der er fremstillet i polypropylene. Det er ikke et helt lige så stærkt materiale som polycarbonat, som mange andre kufferter er fremstillet i. Den klare fordel ved polypropylene er derfor, at det er uhyre let. Derfor er det oplagt for dig, der har fokus på at finde en kuffert, der er så let som muligt.

Vær dog opmærksom på, at det ikke er ensbetydende med, at kufferten ikke er robust. Det er den nemlig. Den kan derfor sagtens klare turen gennem bagagehåndteringen i lufthavnen. Derfor udmærker den sig i høj grad ved at være både let og holdbar – er det ikke netop dét, man har fokus, når man vælger en kuffert?

Ekspanderbar kuffert

Det kan lyde besynderligt, men det er faktisk muligt for dig at udvide kufferten med op til 20%. Det skyldes, at der er tale om en ekspanderbar kuffert. Det er en klar fordel, hvis du har en tendens til altid at have mere med på hjemrejsen. I så fald kan du blot lyne op for de ekstra 20% plads, så du kan finde plads til det hele.

Den er også udstyret med et intelligent pakkesystem. Det er med til at gøre pakning af din bagage til en leg. Det er ikke længere populært blot at have ét stort rum i kufferten. I stedet er den indvendige del af kufferten inddelt i flere forskellige rum, så du har bedre forudsætninger for at sortere dine ejendele og bagage.

Udstyret med fire dobbelthjul

Før i tiden var en kuffert typisk blot udstyret med to hjul. Sådan er det dog ikke længere. I dag er det mere almindeligt, at de er udstyret med fire hjul. På American Tourister SoundBox er det dog ikke en hvilken som helst type hjul, du finder. Den er derimod blevet udstyret med fire af de såkaldte dobbelthjul.

Det er en type hjul, der er udviklet til at give dig bedre manøvren. Det er en klar fordel, når du kører på et jævnt terræn. Det betyder nemlig, at du kan skubbe kufferten ved siden af dig i stedet for at trække den bag dig. Det er ikke blot en mere komfortabel måde at gå på, men du har også hele tiden kufferten ved din side.

Udstyret med TSA-lås og teleskophåndtag

Hvis du skal rejse ind i USA, så er det krævet, at du har en kuffert, der er udstyret med en lås, der er godkendt af TSA. Du kan godt rejse ind i USA med andre typer kufferter, men du kan risikere, at den bliver brudt op, hvis den udtages til et manuelt tjek. Derfor er det altid en god idé at vælge en såkaldt TSA-lås.

Kufferten kommer selvfølgelig med et teleskophåndtag og et almindeligt håndtag i siden. Teleskophåndtaget kan indstille til at have flere forskellige højder, så du dermed kan indstille det til en højde, der er passende for dit vedkommende.

Detaljer:

 • Materiale: Polypropylene
 • Vægt: Fra 2,6 kg. til 4,2 kg.
 • Størrelse: Fra 55/40/20-23 til 77/51,5/29,5-32,5
 • Liter: Fra 35-41 til 97-110

Hvad er særligt vigtigt, når jeg vælger min kuffert?

Ønsker du at investere i en ny kuffert? I så fald er der mange aspekter, der skal inddrages i din beslutning. Det er derfor, det ikke er nemt at vælge den rette kuffert. Det værste, du kan gøre, er at købe en kuffert, der ikke er den rette. Derfor er det essentielt, at du ikke blot vælger en vilkårlig model.

Det kan virke tiltalende, da du dermed kan spare tid, men det er ikke den rette løsning. Du bør i stedet sætte dig godt ind i dine behov og kriterier. På denne måde har du et bedre grundlag at vælge ud fra, og det hæver forudsætninger for, at du investerer i en kuffert, der er velegnet til netop dig.

I denne forbindelse bør det understreges, at nogle kriterier er vigtigere end andre. Det betyder, der også skal allokeres et større fokus til disse områder. Nogle af de kriterier, du særligt bør fokusere på, er beskrevet herunder. Derfor kan du også sætte dig ind i, hvad du skal prioritere højest.

Vægt

Alle flyselskaber har vægtbegrænsninger på bagage. Det gør sig gældende, uanset om det er indchecket eller håndbagage. Derfor er det vigtigt, der ikke er for stor en del af vægten, der udgøres af selve kufferten. Den skal nemlig gerne være så let som muligt, så du har mere vægt til den bagage, du vil have med.

Hvis du er på udkig efter en kabinekuffert, så udgør en kuffert, der vejer 3-4 kg. mellem 30% og 40% af den samlede vægt, der må medbringes, hvis vægtgrænsen lyder på 10 kg., hvilket f.eks. er tilfældet hos RyanAir. Derfor er vægten også et meget essentielt aspekt, når du skal vælge din kuffert.

Der er ikke nogen egentlige regler, du kan forholde dig til her. Du skal blot sikre, at kufferten har så lav en vægt som muligt. Det svære består dog i, at den ikke skal være så let, at den ikke giver god beskyttelse til de ejendele, du har med på rejsen. Din kuffert bør derfor være robust, men samtidig så let som muligt.

Kapacitet

To kuffert kan sagtens have samme fysiske størrelse uden at have samme kapacitet. Derfor er det vigtigt, du ikke blot nøjes med at kigge på den fysiske størrelse af kufferten. Ofte bliver de lavede efter standardmål, og derfor er der også en meget begrænset forskel i selve størrelsen af de enkelte kufferter.

Hvad der derimod kan være stor forskel på, er den indvendige kapacitet. Det er selvfølgelig vigtigt, at du får så stor en kapacitet som muligt, så der ikke er brugt unødig spildplads. Kapaciteten er dog ofte et produkt af en god indretning af den indvendige del, hvorfor det også hovedsageligt er dét, du skal fokusere på.

Derfor er det meget vigtigt, at du er opmærksom på volumen af kufferten. Det er dog i særdeleshed noget, der er vigtigt, hvis du skal købe en kabinekuffert. Er det en kuffert, der primært skal checkes ind, så skader det ikke, at den er lidt større og dermed kan du også få en større kapacitet på denne måde.

Størrelse

På trods af, at der herover er givet udtryk for, at størrelsen af din kuffert ikke er nær så vigtig som kapaciteten, så er det dog fortsat et aspekt, der skal være i fokus. Som der også er angivet herover, så er det dog særligt vigtigt, hvis du skal købe en kabinekuffert. En sådan kuffert skal nemlig overholde nogle strikse krav.

Det er meget normalt, at den max. må have en størrelse, der lyder på 55 cm. x 40 cm. x 20 cm. Derfor er langt de fleste kabinekuffert også fremstillet i denne størrelse. Det er dog ikke ensbetydende med, at det er en størrelse, der er tilladt hos alle flyselskaber og på alle afgange, hvorfor det er vigtigt at undersøge dette.

Alle flyselskaber gør det klart på deres hjemmeside, hvor stor en kabinekuffert må være, og hvor mange kilo, du må medbringe i din håndbagage. Som der tidligere er givet udtryk for, så kører de fleste selskaber med en maksimal størrelse, der lyder på 55 cm. x 40 cm. x 20 cm., hvorfor det er en god tommelfingerregel.

Er der ikke tale om en kabinekuffert, så er størrelsen ikke helt så vigtig på samme måde. Der er fortsat nogle krav, du skal leve op til, men de er ikke nær så strenge som en kuffert til kabinen. Derfor kan du også roligt vælge at købe en større kuffert, hvis det er planen, at den blot skal checkes ind eller i bagagerummet.

Soft- eller hardcase

Hvis du skal købe en ny kuffert, så har du – som udgangspunkt – to muligheder. Du kan enten vælge at købe en softcase eller en hardcase. Der er fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor det er vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad du foretrækker. Det er nemlig en personlig vurdering, hvad du bør købe.

Hvis du vælger en hardcase kuffert, så vil den typisk være fremstillet i en hård skal af plast eller aluminium. Hvis du i stedet vælger at investere i en softcase kuffert, så er den typisk fremstillet i slidstærk nylon. Uanset valget, så kan du dog være sikker på, at materialerne er brugt med henblik på at give bedst mulig beskyttelse.

Fordelene ved en hardcase kuffert er, at din ejendele bliver godt beskyttet, der er ikke nogen syninger, der kan gå op, og du er bedre sikret mod hærværk. Dertil vil en sådan kuffert typisk også holde i flere år. Der er dog også nogle ulemper ved en sådan model, da de bliver hurtigt ridset og er dyrere end en softcase model.

Hvis du i stedet vælger en softcase kuffert (det vil sige en kuffert i f.eks. nylon eller andet blødt materiale), så vil du kunne nyde godt af fordele såsom et let design og et slidstærkt materiale. Du skal være klar over, at du ikke får samme beskyttelse af dine ejendele og at det ikke er modstandsdygtigt mod skarpe genstande.

Hvis du gerne vil være sikker på, din ejendele er beskyttet bedst muligt, så bør du vælge en kuffert i hård plast eller aluminium. Det er også et godt køb, hvis du ofte kommer til at transportere dyre ejendele som f.eks. en bærbar PC eller lignende din kabinekuffert, da det dermed vil være markant bedre beskyttet.

Ønsker du derimod at holde din investering på et relativt sobert niveau, så er det en softcase kuffert, du skal gå på jagt efter. Det er dog vigtigt at pointere, at de bedst egner sig til dig, der blot skal på ferie i ny og næ, og derfor ikke har det store behov eller specielt mange krav. Rejser du ofte er en hardcase et bedre valg.

Lås

I dag er de fleste kufferter udstyret med en lås. Det er en god idé at vælge en kuffert, der har en god lås, som er stærk og robust. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle låse, der er blevet godkendt af TSA (Transportation Security Administration). Det er vigtigt, at du vælger en lås, der er TSA-godkendt.

Der er flere årsager til dette, men det vigtigste aspekt af, at vælge en TSA-godkendt lås er, at tolderne i USA er nødt til at bryde din kuffert op, hvis de har mistanke om, at din kuffert indeholder mistænkelige varer. Er der tale om en TSA-godkendt lås, så har de amerikanske toldmyndigheder en universalnøgle, de kan bruge.

I langt de fleste tilfælde vil kufferten dog være udstyret med en TSA-godkendt lås, hvis ikke der er tale om en meget billig model – og disse modeller bør du under alle omstændigheder holde dig fra. Vær dog opmærksom på, at det er et lovkrav ved indrejse i USA, at din kuffert er udstyret med en lås, der er godkendt af TSA.

Hvad det betyder er, at du sjældent vil skulle betale ekstra for at få en TSA-godkendt lås på din kuffert. Det er derfor ikke noget, der kan betale sig at gå på kompromis med. I beskrivelsen af hver kuffert står der typisk, hvorvidt den er udstyret med en lås, der er godkendt af Transportation Security Administration eller ej.

Hvilke producenter er værd at holde øje med?

Der findes mange producenter af kufferter. Derfor kan det være svært at finde den helt rette. Der bør ikke herske tvivl om, at der er nogle producenter, der er bedre end andre og derfor også klarer sig bedre i de tests, der er gennemgået forud for udarbejdelse af denne test. Derfor er de også værd at holde særligt øje med.

Epic

Epic er et svensk firma, der er kendt for at skabe produkter, der er blevet fremstillet på baggrund af sans for kvalitet og innovation. De har altid været på forkant og er det stadig. Det er også dét, der har gjort Epic til en del af den absolutte elite, når det kommer til fremstilling af både forskellige former for kufferter og tasker.

Alle kufferter fra Epic er blevet designet med et særligt fokus på at rejse handler om at opleve den verden og de mennesker, der er omkring os. Derfor er det også vigtigt, at det er noget, din kuffert støtter op om. Derfor er det også noget, der til hver en tid er tænkt ind i designet, hvis du vælger at investere i en Epic-kuffert.

Historien og rejsen bag Epic startede i Göteborg i 2004. Her blevet brandet startet med en vision om at skabe kufferter og rejsetasker, der bærer præg af både innovation og godt design. Som navnet også antyder, så har de et meget simpelt motto; at enhver rejse fortjener at være Epic (eller episk på godt gammeldags dansk).

Fokus på problemløsning

Hvert et produkt, der er udviklet af Epic, er udviklet med fokus på at løse et problem. Der er f.eks. mange, der oplever et problem med besværlige lynlåse, som kan gøre det svært at åbne din kuffert – specielt hvis det er noget, der skal stå stærkt, som det eksempelvis nogle gange skal, når man står midt i security.

Det er et problem, de har arbejdet meget med at løse hos Epic. Samtidig har de også lagt meget vægt på at gøre det nemmere for deres kunder at genkende deres kuffert, når den kommer rullende på båndet – det er nemlig også noget, som mange rejsen har problemer med. Specielt hvis de ikke rejser synderligt ofte.

Det er blot få af de problemer, de har taget højde for og skabt en løsning på i forbindelse med udvikling af deres mange forskellige kufferter hos Epic. Det er naturligvis også noget, de vil blive ved med at tage højde for, når de laver nye produkter – de laver nemlig ikke kun kufferter, selvom det er deres primære fokus.

Kendt for lette materialer

Epic har vundet op til flere store priser. Det er der flere grunde til. Det er dog i høj grad som følge af deres gennemtænkte indretning. Du får derfor en rejseledsager, der både er stilren og funktionel, hvis du vælger en kuffert fra Epic. Samtidig kan du også være sikker på, du får en rigtig god kuffert til den pris, du betaler.

Som en bonus, så er alle deres produkter også fremstillet med en særlig omtanke og med fokus på både bæredygtige og miljøvenlige materialer. Derfor skal der ikke herske tvivl om, at det svenske brand er ét af de bedste på markedet, hvis du er på udkig efter enten en ny kuffert eller rejsetaske som din nye rejseledsager.

Samsonite

Samsonite er ikke just et brand, der er af ny oprindelse. Tværtimod, så er der faktisk tale om et brand, der har mange år på bagen. Det blev nemlig grundlagt tilbage i 1910. Siden da har de lavet kufferter og rejsetasker i den absolut bedste kvalitet. Det er stadig ét af de aspekter, der særligt fremhæves ved Samsonite i dag.

Det er et brand, der altid har været kendt for at have en funktionalitet, der er i højsædet. Det betyder også, at du kan være sikker på, at du får en kuffert, hvor der er tænkt over hver en lille detalje. Samtidig er det også en kuffert, der kan bryste sig af at være indrettet så praktisk som det overhovedet er muligt for den.

Samtidig er kufferterne fra Samsonite også kendetegnet ved at være både meget solide og holdbare. Det er ét af de originale mærker inden for rejsetilbehør. Det er ét af de originale mærker inden for rejsetilbehør. På trods af, at de har været på markedet i mere end 100 år, så har de formået at holde ved deres unikke arv.

Giver en global garanti

Vælger du at købe en kuffert fra Samsonite, så er du dækket af en global garanti. Det er dog sjældent, at det er noget, der vil være brug for. Derfor er hvert produkt fra Samsonite testet grundigt, så de er sikret, at de lever op til den høje standard, der stilles af Samsonite – og det gælder selvfølgelig også deres kufferter.

Hvis det skulle ske, at der opstår et problem med dit produkt, så vil det blive repareret eller erstattet efter, hvad der er Samsonite giver mest mening og i henhold til deres vilkår og betingelser. Det kræver dog, at det er et problem, der rent faktisk er opstået som følge af enten en materiale- eller en fabrikationsfejl.

Hvad der dog særligt er værd at bide mærke i er, at deres garanti er global. Det betyder, du kan få dit produkt repareret i et hvilket som helst af Samsonites mange servicecentre rundt om i verden. Vær dog opmærksom på, at det er påkrævet, at du selv kan dække omkostninger forbundet med transport til og fra.

American Tourister

American Tourister er et brand, der er ejet af Samsonite. Det er dog også et brand, der er stiftet tilbage i 1920. Derfor er deres historie næsten lige så lang som Samsonites egen. Det er dog ikke Samsonite, der har stiftet brand, men de har derimod senere opkøbt det med henblik på også at positionere sig i det lave prisleje.

Før brandet blev købt af Samsonite, havde det sin egen historie. Det blev stiftet i 1920 af Sol Koffler, der satsede hele sin opsparing. Det blev gjort med henblik på at skabe gode og solide kufferter. Siden da er der sket meget. Det er i dag ét af de ældste og mest kendte brands inden for både kufferter og rejseudstyr.

Kendt for stor diversitet i deres sortiment

I dag er det et brand, der i høj grad er kendt for at tilbyde en stor diversitet i deres sortiment. Det er dog ikke kun på baggrund af det, at American Tourister er blevet ét af de største brands inden for kufferter. Det er i lige så høj grad noget, der handler om deres evne til at producere kufferter med den nyeste teknologi.

De gør altid brug af den nyeste og mest avancerede teknologi, når de fremstiller deres produkter. Det er blandt derfor, de vejer tæt på ingenting. Deres formål med dette er at udfase vægten så meget som muligt, så det ikke er noget, du skal tænke på, når du pakker din kuffert med den bagage, du skal have med på ferie.

Kufferter, der giver dig frihed

Der er garanti for, at du får en kuffert af høj kvalitet til en fornuftig pris. Derfor får du frihed til at vælge en kuffert, der passer godt til de kriterier, du har, men dog uden at skulle tænke på, om det passer til dit budget. Derfor er det også tydligt, at de holder sig til den oprindelige vision om at tilbyde solide kufferter i høj kvalitet.

Deres mangeårige erfaring resulterer naturligvis i, at du roligt kan købe en kuffert fra American Tourister. Du kan nemlig være sikker på, der ikke er gået på kompromis med noget. Det er nemlig ikke uden grund, at det har udviklet sig til at være nogle af de førende bagageløsninger – ikke blot i Danmark, men i hele verden.

Testkilder

Som der også er givet udtryk for tidligere, så har vi ikke selv testet de kufferter, du kan finde i denne test. Det er derimod kufferter, der er blevet testet af en lang række eksperter. Derfor er vores oversigt skabt med afsæt i resultater fra en række forskellige testkilder. Nogle af dem er blevet beskrevet herunder.

Testfakta

Hos svenske Testfakta har de lavt en test af kuffert, der hver især er opdelt efter discipliner, de beskæftiger sig med. Det har de selvfølgelig gjort med fokus på at finde den bedste. Deres test indeholder 7 forskellige kufferter, der varierer fra 800 svenske kroner og helt op til 4.5000 svenske kroner, der er den dyreste model.

Det er en test, der er blevet udført på et tysk laboratorium ved navn PZT. I denne test er der indgået en lang række metoder, da hver af de syv kufferter er blevet praktisk testet. De har blandt andet taget et nærmere kig på manøvredygtighed, som er et overset aspekt i mange andre tests, du kan finde på nettet.

Deres test er inddelt efter følgende kriterier: holdbarhed af håndtag, hjul og lynlås (40%), fald- og stødtest (30%), brugervenlighed (20%) og vandtæthed (10%). Du kan læse testresultatet helt gratis hos det svenske medie, samt læse i detaljer hvordan de mange kufferter er blevet testet. Du kanlæse testen her.

Icakuriren

Det svenske forbrugermedie Icakuriren har testet hele 10 kuffert. Hver af disse kufferter befinder sig i 10 forskellige prisklasser. Det er en test, der er udført med et klart formål; at finde frem til den bedste kuffert. De har selvfølgelig sørget for at testen indeholder alt lige fra helt billige til helt dyre modeller.

Selve testen er blevet udført af Textil & Läderlaboratoriet Stockholm AB. Det er sket efter en standardiseret model, så de kan være sikre på, at alle kuffert gennemfår de samme tests. Det er nemlig med til at sikre, at alle modeller er blevet testet på samme måde og at det dermed er muligt at vurdere dem efter samme skala.

Hver af de kufferter, der tager del i deres test, er blandt andet blevet udsat for en faldprøve mod et PVC-belagt betongulv efter at være blevet fyldt med 23 kg. bagage. De har foretaget faldteste fra flere forskellige højder. Det starter ved 45 cm. og går op til 90 cm. Hver kuffert er faldtestet 60 gange. Det kan du se her.

Forbrugerrådet Tænk

Hvis du er på udkig efter en kabinekuffert, så er Forbrugerrådet Tænk et oplagt sted at starte. Tilbage i 2017 lavede en test af 8 forskellige kabinekufferter. De har blandt andet testet kuffert, der kommer fra producenter såsom American Tourister, Epic, Samsonite og Tripp.

I deres test har der primært været fokus på ergonomi og holdbarhed. Én af de modeller, der har klaret sig rigtig godt i deres test er Epic HDX Hexacore. Du kan klikke her, hvis du gerne vil læse hele testen, men det kræver dog betalt medlemskab, hvis du ønsker at læse denne og øvrige tests hos Forbugerrådet Tænk.

Alt Om Resor

Hos Alt Om Resor har de testet hele syv forskellige kabinekufferter. Der er tale om en række forskellige modeller, der ikke blot kommer fra forskellige serier, men også fra forskellige brands. De er alle blevet testet med udgangspunkt i de samme kriterier. Det er gjort med henblik på at skabe en ensartet test.

Det er primært de følgende kriterier, der har været fokus på: brugervenlighed, indretning, hjul, håndtag, udseende og vægt. Der er også en række andre kriterier, der har været brugt tid på, men det er dog primært de kriterier, der har været primært i fokus, som udgør den størstedelen af den endelige karakter.

I og med, at der er tale om en test, der handler om kabinekufferter, så har det også været vigtigt punkt at undersøge, hvor nemt det er at håndtere den enkelte kuffert ombord på et fly eller i security i lufthavnen. Disse steder er der ofte en meget trang plads og det er vigtigt, det er nemt at have din kuffert med rundt.

Det er også vigtigt, at du hurtigt kan tage de enheder ud, du skal bruge. Det er derfor også noget, der har været lagt vægt i testen. Endvidere, så er det også af høj prioritet, at din kuffert er udstyret med hjul, der er lette og stillegående, så det dermed er nemt for dig at rulle den gennem lufthavnen og lignende.

Hver enkelt af de kufferter, der er udvalgt til denne test klarer sig rigtig godt. Det gør sig blandt andet gældende for kuffert såsom Samsonite Uplite og Epic Quantum, der begge har formået at tilegne sig 5 ud af 5 stjerne. Hvis du gerne vil læse testen fra Alt Om Resor, så skal du blot følge dette link.

Råd & Rön

Råd & Rön kan bedst beskrives som værende den svenske pendant til Forbrugerrådet Tænk. De har testet ti forskellige kufferter, men de har dog konkluderet at samtlige af de kufferter, de har testet er både robuste og lette at rulle. Der er dog meget stor forskel på, hvor vandafvisende de enkelte kufferter er.

I testen er der selvfølgelig nogle kriterier, der har været vægtet højere end andre. Hver enkelt af de ti kufferter, du kan finde i denne test fra Råd & Rön er blevet testet med udgangspunkt i de følgende kriterier: ergonomi (50%) og holdbarhed (50%). Der er dog også andre aspekter, der er blevet testet.

De fleste modeller, der er med i testen klarer sig godt, men det er dog særligt Epic HDX Hexacore, der udmærker sig ved at klare sig særligt godt. Derfor er det også dén, der er blevet kåret som bedst i test. De har dog valgt at give Samsonite B-Lite 3 en tilsvarende bedømmelse og kommer tæt på testvinderen.

Du kan selvfølgelig sagtens læse hele testen og se hvordan de enkelte modeller er blevet vurderet. Det kræver dog, at du har et betalt medlemskab hos Råd & Rön, som det også gør sig gældende for Forbrugerrådet Tænk. Klik her, hvis du gerne vil læse hele testen (den er selvfølgelig på svensk).

The Wirecutter

Hos the The Wirecutter har de testet intet mindre end 47 forskellige kufferter. Alle kufferterne i denne test er beregnet til håndbagage. Derfor er det også en test, der er oplagt for dig, der leder efter en god kuffert, du kan tage med som håndbagage. Der er desuden kufferter i alle prisklasser i denne test.

De har testet og lavet research på disse kufferter i mange år. Hver enkelt kuffert er blevet både målt og vejet, mens de også er blevet målt indvendigt, for at kunne teste hvilke af kufferterne, der tilbyder mest plads indvendigt. Der er dog blevet taget højde for størrelsen af diverse komponenter som er blevet fratrukket.

Der er også blevet kigget nærmere på hjul, størrelsen af disse, hvor mange lommer, de enkelte kufferter har og hvor gode, de er. Dertil er der selvfølgelig også blevet kigget nærmere på kvaliteten af de forskellige. I og med, at der er taget udgangspunkt i hele 47 kufferter, så er det altså en meget omfattende test.

De har dog valgt at lave en kortere oversigt over de modeller, de mener er de bedste. Derfor er du ikke nødt til at kigge igennem alle 47 kufferter, hvis du ønsker at læse deres test fra ende til anden. Hvis du har et ønske om at læse testen af de mange kufferter hos The Wirecutter, så kan du blot besøge hjemmesiden her.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

4.8/5 - (40 votes)

Hårkur Test

Previous article

Motionscykel Test

Next article

Comments