Elektronik

Gamer Mus Test

0

Hvis du er hyppig gamer, så er det vigtigt at udstyret er i orden. Ét af de vigtigste våben, når du gamer, er din mus. Det skal selvfølgelig være en mus, der er udviklet med specifikt fokus på gaming. Dem kan du dog finde mange af på det danske marked, hvorfor det ikke er nemt at udvælge den rette model.

Der er mange ting, der skal være i fokus, når du skal købe en ny gamer mus. Derfor er det også vigtigt, at du har fokus på at vælge den rette model for dit vedkommende. For at sikre dette, så kræver det dog, at du har en god indsigt i egne kriterier og præferencer.

Her på siden kan du få hjælp til at finde den rette gamer mus for dit vedkommende. Vi har dog ikke selv testet de enkelte modeller, du finder i denne artikel. Det er en liste over markedets bedste modeller, som vi har lavet med afsæt i testresultater, ekspertvurderinger og produktanmeldelser.

ZOWIE by BenQ EC2-A

Forhandler Pris Information
499 DKK Se produkt
529 DKK Se produkt

ZOWIE by BenQ EC2-A er én af de mest populære muse til gaming på markedet. Den bruges ikke blot af en lang række professionelle eSport-stjerner og streamere, men også af gamere, der blot er glade for at spille. Derfor er diu også sikret, at det er en god mus, der kan hjælpe dig med at præstere bedre i det spil, du spiller.

ZOWIE by BenQ EC2-A er en ny udgave af den populære EC-serie fra ZOWIE. ZOWIE er senere blevet omdøbt til ZOWIE by BenQ efter de er blevet opkøbt af BenQ, fordi de ønskede at gøre et indtog på gamer-markedet. Det er en videreudvikling af den yderst anerkendte EC-mus, og er derfor også blandt de bedste på markedet.

Har bibeholdt den samme form

Ét af de aspekter, der særligt har været med til at gøre musen fra ZOWIE til en populær model er, at den har en helt særlig form. Derfor er det også kun naturligt, at det er en form, de har valgt at beholde. Hvis du altid har været glad for den form, der har gjort denne mus populær, så er EC2-A også noget for dit vedkommende.

Ikke nok med det, så har de også valgt at belægge den med en fuld gummi-coating på hele musens overflade. Det medfører, at den er behagelig i brug – også selvom du har brugt den i lang tid. Det er også en coating, der giver et bedre greb, der sikrer, at din hånd ikke glider rundt på musen, hvis det går stærkt, når du spiller.

Er blevet udstyret med en ny sensor

ZOWIE by BenQ EC2-A er blevet udstyret med en både ny og unik sensor. Det er en sensor, der – modsat en stor del af de øvrige sensorer, der sidder i diverse gamer muse – ikke gør brug af prediction. Det er et begreb, der er meget udbredt ift. professionel gaming, men det er ikke alle, der er lige store fans af det, når de spiller.

En sensor med prediction er i stand til at forudsige hvad brugeren ønsker at gøre. Den kan f.eks. være til at stor hjælp med at registrere en lige linje, der ikke ville kunne trækkes uden prediction. Derfor kan det også bedste beskrives som værende en teknologi, der er udviklet til at udligne brugerens fejl – både store og små.

Det er dog også noget, der betyder, at du skal ofre at have 100% kontrol over din mus. Hvis den er udstyret med en sensor, der kommer med prediction, så reagerer den nemlig ikke på 100% samme måde som den bevæges. Det er dét, der ligger til grund for at mange gamere, der helst ser sig fri fra prediction i deres sensor.

En lav lift-off distance

ZOWIE by BenQ EC2-A kan naturligvis også bryste sig af at have en lav lift-off distance, der lyder på mellem 1,5 mm. og 1,8 mm., som faktisk er blevet et kendetegn for langt de fleste mus, der kan købes fra ZOWIE by BenQ. Derfor er det heller ikke noget, du skal gå glip af, hvis du vælger at købe en EC2-A fra ZOWIE by BenQ.

Hvis du er på udkig efter en mus, der er særligt god til dig, der spiller FPS- eller Battle Royale-spil, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at der her er tale om en mus, der vil egne sig rigtig godt til dig. Hvis du leder efter en mus, der i stedet egner sig rigtig godt til MMORPG, så er det næppe ZOWIE by BenQ EC2-A, du skal vælge.

Specifikationer:

 • DPI: 400/800/1600/3200
 • Tilslutning: USB 3.0/3.0
 • Antal knapper: 5
 • Kabellængde: 2 meter

Razer DeathAdder Elite

Forhandler Pris Information
440 DKK Se produkt
499 DKK Se produkt
615,57 DKK Se produkt
687 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der ikke er meget, der når samme niveau som Razer og slet ikke deres DeathAdder Elite. Faktisk er det nok den mest legendariske mus nogensinde. Den har været anvendt af både professionel eSport-stjerner og streamer i mange år – og er fortsat det foretrukne valg blandt mange af dem.

Det er efterhånden mange år siden at denne mus udkom i sin første udgave. Det ændrer dog ikke på, at da den udkom var den fuldstændig banebrydende. Faktisk var den med til at ændre måden, de fleste tænkte og udviklede gaming-udstyr på. Den var faktisk med til at skabe en hel revolution på markedet for gamer muse.

Der bør ikke lægges skjul på, at der er tale om en model, der kan bryste sig af en lang række af de bedste og mest aktuelle specifikationer på markedet. Det er også derfor, det er en mus, der bruges af et stort udvalg af professionelle – og det er også derfor, det er en gamer mus, du roligt kan erhverve dig til bruget derhjemme.

Understøttelse for Razers egen Synapse-software

Hvis du vælger at købe en Razer DeathAdder Elite, så får du selvfølgelig en mus, der understøtter Razers egen Synapse-software. Det er et stykke software, der gør det muligt for dig at tilpasse din mus til lige netop de krav, du har. Det er selvfølgelig en klar fordel, da langt de fleste gamere har deres egne krav til indstillingerne.

Ikke nok med det, så har Razer også valgt at give denne mus en 100 MB integreret hukommelse. Det er med til at sikre, at din mus altid har plads nok til at gemme de indstillinger, du har lavet. Samtidig kan du tilkoble den enhver PC og bibeholde dine indstillinger. Det eneste, det kræver er, at du har Razer Synapse installeret.

Du kan derfor være sikker på at din mus altid har netop de indstillinger, du har lavet, uanset hvor i verden og uanset på hvilken enhed, du bruger den. Hvis du ofte rejser eller du tit skifter mellem flere PC’er (fx hvis du har både en bærbar og en stationær), så er det en funktionalitet, du kommer til at blive rigtig glad for at have.

Du kan ændre din DPI med blot ét klik

Hvis du er hyppig gamer, så er du også bekendt med, at der sagtens kan forekomme op til flere situationer, hvor det er en fordel for dig, at du hurtigt kan ændre på din DPI. Det er de godt klar over hos Razer og de har derfor også valgt at gøre det uhyre nemt med en DeathAdder Elite – det kræver nemlig kun et klik på musen.

Dertil er det også værd at pointere at Razer har valgt at udstyre musen med hele fem knapper, der hver især kan bryste sig af at være selvstændigt programmerbare. Det betyder at du har rig mulighed for at indstille en hver af disse knapper til at reagere og aktivere netop det, du ønsker og mener, du har mest brug for at kunne.

En klar favorit blandt professionelle eSport-udøvere

Det er også derfor, det er en mus, der kan bryste sig af at være en klar favorit blandt et bredt spektrum af professionelle eSport-udøvere. Ikke nok med det, så bruges den også i det daglige virke hos en lang række af de største streamere verden over. Derfor er der heller ikke tvivl om, at det er én af de bedste muse i verden.

Specifikationer:

 • DPI: 16.000
 • Software: Razer Synapse
 • Makroknapper: 5
 • Ultrapolling: 1.000 Hz

SteelSeries Rival 110

Forhandler Pris Information
271 DKK Se produkt
299 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil købe en mus, der er udviklet med et dedikeret fokus på gaming, så er det ikke nogen dum ide, at du vælger at kigge i retning af SteelSeries. Mere specifikt, så kan du vælge at tage et kig på deres Rival 110. Det er nemlig én af deres mest populære modeller – og det er bestemt ikke uden grund, at det er sådan.

Her er der nemlig tale om en mus, der er skabt med et særligt fokus på både præcision og råstyrke. Det er netop dét, der skal være fokus på, hvis en mus skal bruges i forbindelse med gaming. På trods af dette, så er det oven i købet også en gamer mus, der kan bryste sig af, at kunne erhverves til en pris, der er helt retfærdig.

Udstyret med den nye TrueMove1-sensor

Dertil har SteelSeries også valgt at udstyre deres nye Rival 100 med den helt nye TrueMove1-sensor. Det er en sensor, der er udviklet med særligt ét fokus; at sikre at brugeren får en 1:1-tracking. Det er også med til at sikre, at den får en usammenlignelig præcision, hvilket er vigtigt i forbindelse med langt de fleste spiltyper.

Hvis du er inkarneret gamer, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at det er vigtigt for dig, at du har en mus, der kan garantere dig en 1:1-tracking. Det er med til at øge din præcision, hvilket i høj grad er noget, der er vigtigt, hvis du er glad for FPS-spil. Spiller du meget CoD, CS:GO eller lignende, så er det uundværligt for dig.

Mekaniske switches med lang levetid

Musen er dertil også blevet udstyret med mekaniske switches. Det er ikke blot med til at garantere, at det lyder rigtigt (sådan har de fleste det i hvert fald), når du klikker på musen. Det er nemlig også noget, der kan garantere, at du får en mus, der har en levetid på intet mindre end 30 millioner klik – det holder i mange år.

Langt de fleste gamere, hvad end der er tale om professionelle eller casual gamere, har klare præferencer for at der er tale om mekaniske switches. Hvis det også er noget, du kan genkende, så er SteelSeries et godt sted at starte, da de tilbyder mange modeller, der bryster sig af dette – herunder bl.a. deres nye Rival 110.

En helt unik form

Som følge af den helt unikke form på musen, så kan den bruges til alle griptyper. Uanset dine præferencer og brug af griptype, så kan du bruge Rival 110. Det er nemlig lige meget, om du bruger palm-, claw- eller tip-grip. I alle tilfælde vil den ligge helt perfekt i din hånd, hvilket er med til at forøge din komfort, når du spiller.

Det er også ensbetydende med, at der er tale om en gamer mus, der kan bruges af alle og enhver. Den kan oven i købet også bryste sig af, at have en vægt, der lyder på kun 87,5 gram. Du kan derfor være sikker på, at der er tale om en mus, der er hurtig, præcis og højt præsterende på alle punkter – og derfor alle penge værd.

Er 100% PrismSync-kompatibel

Rival 110 kan tilmed bryste sig af at være 100% kompatibel med PrismSync. Det betyder, du har mulighed for at synkronisere lyset i din mus med alle andre produkter, du ejer fra SteelSeries. Hvis du både har et headset og et tastatur fra SteelSeries, så er det muligt at synkronisere lyset på tværs af alt dit udstyr i hele dit setup.

Specifikationer:

 • DPI: 200 – 7.200
 • Acceleration: 30 G
 • Polling-rate: 1 ms
 • Vægt: 87,5 gram
 • Kabel: 2 meter
 • Knapper: 6
 • Sensor: Optisk
 • Tilslutning: USB
 • Mål: 120,6 mm. x 67,5 mm. x 38,12 mm.

Logitech Proteus Spectrum G502

Forhandler Pris Information
512 DKK Se produkt
536 DKK Se produkt
699 DKK Se produkt

Her er der tale om en rigtig stærk mus fra Logitech, der er udviklet specifikt til gaming. Det er en mus, der er designet til at kunne tilpasse til lige netop din stil og dine præferencer. Derfor er det også en mus, der kan bruges af langt de fleste. Der er nemlig mulighed for blot at tilpasse den, så den er intet mindre end perfekt.

Et rigtig godt eksempel på dette er, at det er muligt for dig at indstille sensoren i din Proteus Spectrum G502. Det er der ikke mange sensorer, der kan bryste sig af. Det er også et bevis på, at Logitech har valgt en sensor, der er af absolut højeste kvalitet, hvorfor du også er garanteret at den tracker dine bevægelser på bedste vis.

Du kan selv regulere vægten

Der er stor forskel på folks præferencer, når det kommer til vægten af deres mus. Det er de godt klar over hos Logitech. Derfor er det heller ikke muligt at lave en mus med en fast vægt, der passer til alle. I stedet har de ganske enkelt valgt at gøre det muligt at regulere på vægten ved hjælp af hele fem medfølgende lodder.

Ikke nok med det, så er det også muligt for dig at placere de fem vægtlodder på strategiske steder på musen. Det er ikke blot et tilfælde, da det er gjort muligt med henblik på at kunne sikre en præcis vægtbalance i musen. Den kan hurtigt komme til at virke ubalanceret, hvis der f.eks. er for meget vægt i den ene side.

Har hele 11 programmerbare knapper

Hvis du er på udkig efter en mus, der er udstyret med en lang række knapper, du selv kan programmere, så er der en god chance for, at du hurtigt bliver forelsket i Logitech Proteus Core G502. Her er der nemlig tale om en mus, der er blevet udstyret med intet mindre end 11 knapper, du hver især selv kan programmere.

Det er muligt at gemme makroer og keybindings til disse knapper. Du kan derfor indstille dem helt som du lyster. Det er også muligt at gemme dem i forskellige profiler. Det betyder, du nemt og hurtigt kan skifte mellem dine profiler. Det er en klar fordel, hvis du ofte skifter mellem dine spil eller musen bruges af flere.

I langt de fleste tilfælde bruges sådanne profiler dog af en gamer, der ofte skifter mellem flere forskellige spil – særligt hvis der er stor forskel på spiltyperne. Eksempelvis kan der være stor forskel på dine bindings og makroer målrettet World of Warcraft, og en profil, der er oprettet med henblik på brug i et spil som Fortnite.

Juster DPI’en med et enkelt klik

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er en meget unik mus. Det hele er dog ikke blevet nævnt endnu. Det er nemlig også en mus, der giver dig mulighed for at justere din DPI med blot et enkelt klik på en knap. Den kan tilmed justeres fra blot 200 DPI og helt op på 12.000 DPI, selvom det sjældent er nødvendigt for dig.

Logitech har valgt at belægge overfladen på musen med et tyndt lag gummi. Det sikrer, at du altid fået stabilt og fast greb – også selvom det går stærkt og du kan mærke, at temperaturen begynder at stige, og sveden så småt viser sig i håndfladen. Der er mange årsager til, at dette er én af de bedste gamer muse på markedet.

Specifikationer:

 • DPI: Fra 200 DPI til 12.000 DPI
 • Responstid: 1 ms
 • Vægtmoduler: 5 stk.
 • Vægt: 168 gram
 • Sensor: Optisk
 • Knapper: 11
 • Mål: B: 7,5 cm. x D: 4 cm. x H: 13,2 cm.

SteelSeries Rival 600

Forhandler Pris Information
554 DKK Se produkt
555 DKK Se produkt
609 DKK Se produkt
649 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil købe én af de bedste modeller på markedet, så er det Rival 600 fra SteelSeries, du skal kigge på. Det er en mus, der bliver fremhævet igen og igen – og med god grund. Den har rigtig meget at byde på, hvilket også er årsagen til, at den bruges af rigtig mange professionelle eSport-udøvere samt streamere.

Oplev en ægte 1:1-tracking

Med Rival 600 kommer du til at opleve en tracking, der er helt utrolig. Det er ikke blot ved lave hastighed, men derimod ved alle DPI-indstillinger, der tilmed kan justeres fra 100 DPI og helt op til 12.000 DPI. Uanset dine indstillinger, så vil du hverken opleve stabilitetsproblemer eller forsinkelser, når du spiller på din PC.

Når du bevæger din mus på din musemåtte, så vil din markør på skærmen også flytte sig den tilsvarende distance på skærmen (såfremt du har en skærm, der også har en hurtig responstid). Én af de klare fordele ved musen er, at det gør sig gældende uanset hastigheden, din mus bevæges ved, da den opfanger det hele.

Juster selv på musens dybdeopfattelse

Du kan justere din liftoff-distance, så den passer perfekt til dine behov og ønsker. SteelSeries har nemlig valgt at udstyre denne mus med en dedikeret sekundær sensor. Det giver dig den ultimative frihed, at du selv kan indstille ved hvilken høje du ønsker sensoren skal stoppe med at spore de bevægelser, du laver med din mus.

Det er ensbetydende med, at du ikke længere skal være bekymret for, at der forekommer en utilsigtet bevægelse på skærmen, hvis du vælger at løfte din mus. Det kan give dig fordele, når du gamer af op til flere årsager. Det skyldes dog i særdeleshed, at du kan trække musen tilbage til udgangspunktet uden problemer.

Opnå den perfekte vægtbalance

Der er store forskelle i folks præferencer i forhold til vægten af deres mus. Nogle kan godt lide, at den er tung, så de kan mærke, at de flytter med noget. Andre vil gerne have, at den er så let som muligt. Derfor er det ikke muligt at gøre alle tilfreds med en fast vægt – derfor kan du selv justere og regulere vægten i musen.

De har nemlig valgt at udstyre den med intet mindre end otte separate vægtlodder, der hver især vejer 4 gram. Det er faktisk ensbetydende med, at du frit kan vælge mellem hele 256 forskellige vægtkombinationer. Du kan blot tage siderne af, tilføje eller fjerne vægtklodser, og prøve dig frem, så du finder den perfekte vægt.

Ergonomisk korrekt design

Hvis du skal holde på en mus i mange timer i streg, så kan det skabe smerte eller gene i din hånd eller fingre, hvis ikke den er udformet med fokus på ergonomi. Du kan dog være helt sikker på, det ikke er noget, du skal være bekymret for, hvis du vælger en Rival 600. Den tager nemlig højde for de strenge krav til ergonomien.

Den er nemlig udviklet med fokus på de strenge krav, der stilles af selv den mest garvede gamer. Hvad end du foretrækker at spille med claw- eller palmgrip, så har musen den helt perfekte form. Det er selvfølgelig en klar fordel, da det medfører, at du vil kunne spille i mange timer i streg, uden at det giver dig nogle problemer.

En mus skabt til gaming

SteelSeries har ikke lagt skjul på at Rival 600 er designet med fokus på eSport. Derfor er det også en mus, der er særligt ideel for dig, der tager din gaming meget seriøst. For at understrege dette, så har de blandt andet sørge for, at både venstre og højre museknap byder på et revolutionerende, forstærket særskilt knapdesign.

Det er et design, der giver dig de bedste klik inden for gaming og eSport. Det er nogle meget eksklusive mekaniske kontakter, der er brugt til dette design. Faktisk er disse kontakter så kvalitetsrigtige og robuste, at de er normeret til hele 60 millioner klik. Derfor er det bestemt også en mus, du kan bruge i mange år.

Indstil alle aspekter af musen i SteelSeries’ Engine-software

I dag er det meget normalt, at du kan indstille din mus ved hjælp af et stykke software på din PC. I forhold til Rival 600 er det ikke nogen undtagelse. Tværtimod, så kan du indstille ethvert aspekt af din mus direkte fra SteelSeries’ Engine-software. Her får du nemlig adgang til et imponerende arsenal af indstillinger og apps.

Du kan blandt andet tilpasse RGB-belysningen i intet mindre end otte separate zoner. Du kan dertil også finde apps til både Discord og GameSense Engine, som giver dig mulighed for at konfigurere lyset, så det afspejler alt lige fra begivenheder i dine spil til chatnotifikationer, der udsendes fra Discord – stort set alt er muligt.

Specifikationer:

 • DPI: Fra 100 DPI til 12.000 DPI
 • Sensor: TrueMove3-sensor
 • Liftoff-distance: Fra 0.5 mm. til 2 mm.
 • Grip: Universal
 • Knapper: 7
 • Vægt: Fra 96 gram til 128 gram
 • Kabel: 2 meter
 • Mål: L: 131 mm. x B: 62 mm. x H: 43 mm.

ROCCAT Kone EMP

Forhandler Pris Information
649 DKK Se produkt
704 DKK Se produkt

Her er efterfølgeren til Kone XTD. Det er en mus, du altid kan regne med. Den er udviklet med et fokus på, at der ikke bør gås på kompromis med noget. Derfor kan du være sikker på at selv de mest basale funktioner er blevet ophøjet til perfektion. Derfor kan musen altid klare det, du forventer, den kan – på professionel vis.

Det bør også fremhæves, at der kun er gjort brug af komponenter af højeste kvalitet til fremstilling af denne mus. Robustheden bliver dertil matchet at den store funktionalitet. Det er også derfor, det er en mus, der bruges af rigtig mange gamere – og derfor er det bestemt også en gamer mus, der er alle pengene værd.

Kommer med ROCCATs egen Owl-Eye-sensor

Owl-Eye er en både spændende og unik optisk sensor fra PixArt, der er blevet modificeret til de høje og strenge krav, der stilles af ROCCAT, for at kunne levere den standard, de ønsker at levere. Det er en sensor, der kan bryste sig af at have en både ægte og responsiv følelse, der straks kan mærke, når den tages i brug.

Som bruger er det muligt at konfigurere sensoren med henblik på DCU (Distance Control Unit), som faktisk er opfundet af ROCCAT. Det betyder, det er muligt for dig at justere DPI i trin af 100 DPI. Du har dog et stort spænd, du kan justere mellem, da Owl-Eye-sensoren kan justeres fra blot 100 DPI og helt op til 12.000 DPI.

Byder på et ergonomisk og robust design

På trods af, at Kone EMP kan bryste sig af en lav vægt, der lyder på blot 116 gram (hvorfor den også er lavere end sin forgænger), så er den fortsat robust. Ikke nok med det, så byder den også på et væld af ergonomiske elementer, der dog i særligt høj grad henvender sig til gamere, der har enten middelstore eller store hænder.

Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det er med til at cementere musens status som en mus, der kan bruges i mange timer i streg. Dertil er den også udstyret med et 4D Titan-hjul, der er uhyre solidt. Det er nemlig konstrueret efter de strengeste tekniske standarder, hvilket er med til at garantere en høj kvalitet.

Dertil er det et hjul, der kan bryste sig af et robust akseskaft, der er kan levere millioner af præcise trin i løbet af musens levetid. Alt dette er noget, der bliver fuldendt af en unik overflade med Pro-Grip-belægning. Det er med til at give et bedre greb og en maksimal kontrol. Samtidig forlænger det også levetiden af musen.

Udstyret med den famøse Easy-Shift[+]-teknologi

ROCCAT har valgt at udstyre deres Kone EMP med den famøse Easy-Shift[+]-teknologi. Det er en helt unik teknologi, der gør det muligt for dig at tilknytte en sekundær funktion til alle knapper på musen. I dette tilfælde betyder det at der faktisk er mulighed for at tilknytte hele 21 funktioner til knapperne på Kone EMP.

Det kan lyde teknisk, men det er ikke tilfældet. Tværtimod, så er Easy-Shift[+] både intuitivt og nemt at gøre brug af. Du kan enten indstille knapperne til at have enkeltkommandoer eller komplekse makroer. I begge tilfælde er det med til at udvide dit arsenal, så du hurtigt kan tilgå dine makroer og bindings i kampens hede.

Indstillelig belysning

Der er rig mulighed for at indstille tema og lys på din Kone EMP. Det betyder, du sagtens kan indstille det til at passe til netop din stil. Den er udstyret med to oplyste LED-striber, der kan konfigureres i intet mindre end 16,8 millioner levende farver. Det tilføjer et helt ny aspekt til musen, der gør den mere interessant at se på.

Ikke nok med det, så findes der faktisk også en længere række af forskellige visuelle effekter. Det er effekter, der ikke blot gør det muligt, men også nemt for dig at forvandle din Kone EMP til et decideret gamingvåben, der har dit helt eget særpræg – det har ikke indflydelse på dine præstationer, men det gør det unikt at se på.

Specifikationer:

 • Responstid: 1 ms
 • Signalfrekvens: 1.000 Hz
 • DPI: Optisk sensor med op til 12.000 DPI
 • Tilslutning: USB
 • Mål: 131 mm. x 77 mm. x 42 mm.
 • Vægt: 116 gram
 • Kabel: 1,8 meter

HyperX Pulsefire FPS

Forhandler Pris Information
383 DKK Se produkt
499 DKK Se produkt

Alle gamere er bekendte med at det er vigtigt, at deres mus er både præcis og pålidelig. Hvis du selv er gamer, så er du naturligvis også bekendt med dette. Derfor er det også noget, du skal holde i baghovedet, når du skal vælge din mus. Vil du gerne undgå at være i tvivl, så kan du blot vælge at investere i en HyperX Pulsefire.

Der er op til flere årsager til, at der her er tale om en mus, der kan bryste sig af at leve op til dette. Det er dog i høj grad noget, der er en fortjeneste af den anerkendte PixArt 3310-sensor, der er blevet installeret i denne mus. Det er nemlig en sensor, der er udviklet til både at sikre en optimal præcision og perfekt responstid.

Et væld af forskellige DPI-indstillinger

DPI er ikke blot et spørgsmål om præferencer. Det er også et spørgsmål om valg af spil. Dine krav til DPI kan være helt anderledes, når du spiller Call of Duty sammenlignet med, hvis du i stedet gav dig i kast med World of Warcraft. Derfor er det også vigtigt, at du vælger en mus, hvor det er nemt for dig at indstille på din DPI.

Det kan du selvfølgelig sagtens gøre, hvis du vælger at købe en HyperX Pulsefire. Det er nemlig en mus, der kan bryste sig af intet mindre end fire forskellige DPI-indstillinger. Derfor kan du også være helt sikker på, at du kan finde et niveau, der harmonerer med de præferencer, du har, når det kommer til DPI-indstillingerne.

Både ergonomisk og komfortabelt design

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der i høj grad er ét aspekt, der er vigtigt at have fokus på, hvis du ved, at du skal bruge din mus i mange timer i streg. Det er nemlig vigtigt, at du vælger en mus, der har et design, der er udviklet med fokus på komfort og ergonomi – det har nemlig stor betydning i de lange spilsessioner.

HyperX er en producent, der udelukkende beskæftiger sig med udvikling af gaming-udstyr. Derfor bør der heller ikke herske tvivl om, at de har forståelse for vigtigheden af dette aspekt. Deres Pulsefire kan derfor også bryste sig af et både ergonomisk korrekt og komfortabelt design, der altid ligger rigtig godt i hånden.

HyperX kan andet end headsets

Hvis du kender til HyperX, så er du med garanti også bekendt med, at der er tale om en producent, der i høj grad er kendt for deres headsets. Det er dog vigtigt at det gøres klart, at de har meget andet at byde på. Det beviser de blandt andet med deres Pulsefire, der er en rigtig god mus – særligt for dig, der spiller FPS-spil.

Specifikationer:

 • DPI: 400 / 800 / 1600 / 3200
 • Sensor: Optisk PixArt PMW3310
 • Knapper: 6
 • LED-belysning: Ja
 • Kabel: 1,8 meter
 • Belægning: Non-slip gummi

Razer Naga Trinity MOBA

Forhandler Pris Information
613 DKK Se produkt
718 DKK Se produkt
799 DKK Se produkt

Med Naga Trinity MOBA kan du opleve kraften ved at have total kontrol over dit spil med blot én hånd. Den er designet med henblik på at give dig en ekstra fordel, når du spiller MOBA- eller MMO-spil. Det betyder at det ikke er den rette mus for dig, hvis du er på udkig efter en mus, der er særligt god til brug i FPS-spil.

Kommer med en 5G Optisk Sensor

Razer har altid været kendt for ikke at gå på kompromis. Det har de bestemt heller ikke gjort i forbindelse med Razer Naga Trinity. Her er der nemlig tale om en mus, der er udstyret med den mest avancerede 5G optiske sensor i hele verden. Derfor er du også sikret, at der er tale om én af de absolut bedste sensorer.

Den er blandt andet i stand til at opnå intet mindre end 16.000 DPI. Det er også et bevis på, at det er en sensor, der er udviklet til at sikre dig en optimal præcision og en hastighed, der er helt i top. Selv de hurtigste bevægelser bliver registreret af musens sensor, hvorfor du ikke vil opleve nogle begrænsninger overhovedet.

Leveres med tre udskiftelige sidepaneler

Noget der også er med til at gøre dette til en helt unik mus er, at den er udstyret med udskiftelige sidepaneler. Du kan derfor selv styre, om du vil gøre brug af en 2-, 7- eller 12-knapkonfiguration. Du kan derfor nemt forvandle din mus, så den passer til dine klare præferencer og den form for gameplay, du primært leverer.

Hver enkelt knap er endda blevet designet til at være unik og dermed skille sig ud fra de andre knapper, der er på musen. Det er med til at sikre, at du ikke rammer forkert og f.eks. kommer til at bruge et forkert spell. Dertil giver den også en taktil og hørbar feedback, hvorfor du ikke vil være i tvivl om, at du har trykket.

Spil med helt op til 19 programmerbare knapper

Des flere knapper du har adgang til, des større bliver din fordel også – i hvert fald i nogle spiltyper. Det er bl.a. noget, der kan give dig en stor fordel i diverse former for MOBA- og MMO-spil, hvorfor det også er netop dét, denne mus er udviklet med henblik på. Her har man nemlig typisk mange keybindings og makroer.

Hvis du vælger en Razer Naga Trinity, så kan du nyde godt af helt op til 19 knapper, der naturligvis hver især er programmerbare. Du kan selv styre, om du blot vil tildele en knap til de mest væsentlige keybindings eller du vil sikre dig, at du kan tilgå stort set alle dine spells el.lign. direkte fra de 19 knapper på din Naga Trinity.

Udstyret med de prisbelønnede Razer Mechanical Switches

Valg af switches er vigtigt, når man designer en mus. Igen er det ikke noget, der er gået på kompromis med på denne mus. Den er nemlig blevet udstyret med de prisbelønnede Razer Mechanical Switches. De føles ikke blot behagelige at klikke på, men giver også en lang levetid, der strækker sig helt op til 50 mio. klik.

Dertil bør det selvfølgelig også pointeres, at du får adgang til et fuldt spektrum af 16,8 mio. farver, du kan tilpasse din mus med. Du kan derfor helt sikker på, du kan opnå at give den et unikt look. Det er noget, du kan lege med og selv justere ved hjælp af Razers Synapse-software – derfor er det også nemt at ændre på.

Specifikationer:

 • Sensor: 16.000 DPI 5G Optisk Sensor
 • Knapper: 19
 • Polling-rate: 1.000 Hz
 • Switches: Razer Mechanical Switches
 • Vægt: 120 gram
 • Dimensioner: 11,9 cm. x 7,4 cm. x 4,3 cm.

SteelSeries Sensei 310

Forhandler Pris Information
416 DKK Se produkt
 497 DKK Se produkt
499 DKK Se produkt

Her er der tale om én af de mest robuste og elskede modeller fra SteelSeries – og nu er den tilbage i en helt ny og opdateret version. Den har rigtig meget nyt at byde på og derfor tog den også nærmest markedet med storm, da den blev lanceret. Derfor skal der ikke herske tvivl om, at det bestemt er en fremragende mus.

Den kan blandt andet bryste sig af en lang række nye funktioner, der ikke tidligere har været en del af musen. Disse funktioner i sig selv er faktisk med til at gøre det værd at investere i denne mus. F.eks. kan den bryste sig af at have et unikt split-trigger design, der ikke blot giver et spændende look, men også en høj komfort.

Udstyret med en ægte 1:1-sensor

Der skal ikke lægges skjul på at SteelSeries for alvor har taget det tunge skyts i brug i forbindelse med denne mus. De har nemlig valgt at udstyre den med en helt ny sensor, der er udviklet som et resultat af et meget tæt samarbejde mellem SteelSeries og PixArt, der er den største producent af sensorer hele verden over.

Det er en sensor, der har fået navnet TrueMove3, og faktisk er den første sensor i verden, der er i stand til at levere en 100% 1:1-tracking. Det er ikke blot med til at sikre, at du får en helt enestående præcision, men dertil giver det også en responstid, der er så lav, at du ikke vil opleve så meget som én eneste forsinkelse.

Kraftig 32-bit ARM-processor

Ikke nok med, at det er en mus, der kan bryste sig af at være udstyret med én af de absolut bedste sensorer i hele verden, så har SteelSeries oven i købet også valgt at udstyre den mest en kraftig 32-bit ARM-processor. Det kan garantere en ydeevne, der er helt i top, hvor der ganske enkelt ikke er gået på kompromis med noget.

Dertil er den også udstyret med mekaniske Omron-switches, der ikke blot er behagelige at klikke på, men som faktisk også kan bryste sig af, at have en holdbarhed på hee 50 mio. klik. Sammen med det kraftige og fiber-forstærkede plastik som skallen er lavet af, er du garantere en levetid, der lyder på rigtig mange år.

Benytter det avancerede PrismSync-lyssystem

SteelSeries har udviklet deres eget lyssystem. Det har de valgt at kalde for PrismSync. Det er dog ikke et hvilket som helst lyssystem. Derimod er det ét af de mest avancerede på markedet. Du har derfor mere end rig mulighed for at justere på lyset i musen, så du kan opnå et look, der passer perfekt til dine præferencer.

Musen har desuden også en form, der gør, at den kan bruges af både højre- og venstrehåndede. Det er en klar fordel, da du derfor ikke skal være i tvivl om, hvorvidt du kan bruge musen med din foretrukne hånd. Alt dette er med til at gøre det til én af de mest foretrukne valg blandt gamere og streamere hele verden over.

Specifikationer:

 • Tilslutning: USB
 • Sensor: Optisk
 • Knapper: 8
 • DPI: Fra 100 DPI til 12.000 DPI
 • Polling-rate: 1 ms
 • RGB-zoner: 2
 • Mål: 125 mm. x 70,3 mm. x 38,9 mm.
 • Vægt: 92,1 gram
 • Kabel: 2 meter

Er der forskel på en almindelig mus og en gamer mus?

Det er ikke alle, der tror, der er forskel på en almindelig mus og en gamer mus. Det er dog ikke sandt. Faktisk er der uhyre stor forskel på de to typer af muse. Hvis du er seriøs omkring gaming og går meget op i at kunne præstere bedst muligt, så kan du ikke nøjes med en alm. mus. I stedet skal du investere i en god gamer mus.

Mange er dog i tvivl om, hvad der reelt set kendetegner en gamer mus. Der er op til flere aspekter, der holder en alm. mus adskilt fra en gamer mus. Det kan være alt lige fra udformning til funktionalitet. Typisk byder en gaming mus på funktionalitet såsom flere knapper, højere følsomhed, justerbar vægt og hurtigere responstid.

Fælles for alle disse funktioner er, at de er med til at forbedre musens ydeevne. Det giver selvfølgelig dig som bruger mulighed for at præstere bedre, da en sådan mus kan sikre dig både hurtigere reaktioner og mere behagelige bevægelser. Derfor skal du heller ikke undervurdere vigtigheden af en gamer mus, når du gamer.

Hvad det betyder er, at samtlige muse kan klare de samme ting. Forskellen er dog, at en mus, der er udviklet til gaming, er i stand til at gøre alting bedre og mere præcist. Dertil er det også en mus, der er designet til at have en mere ergonomisk form. Det er ensbetydende med, at du holder bedre og sundere på en sådan mus.

Hvad er vigtigt når jeg skal vælge gaming mus?

Hvis du skal købe en ny mus til gaming, så er der mange faktorer, du skal være opmærksom på. Derfor er det også vigtigt, du sørger for at vælge din kommende mus med stor omhu. Der er ikke blot en række tekniske specifikationer, du skal holde fokus på. Det er mindst lige så vigtigt, at der er fokus på dine egne præferencer.

Trådløs eller kabel?

På lige fod med en hvilken som helst anden type mus, så skal du også vælge mellem en kablet eller trådløs model, hvis du skal købe en mus, du kan bruge specifikt til gaming. Der er dog mange, der tror, at det ikke er en god idé at købe en trådløs mus, fordi dens responstid er for langsom, men det dog ikke længere aktuelt.

Det er mange år siden, at det har været aktuelt, at en trådløs mus ikke har kunne levere en tracking og en responstid, der er optimal. Derfor kan du også roligt vælge at investere i en trådløs gamer mus, hvis dette er noget, du foretrækker. Faktisk spiller selv flere professionelle og streamere i dag med trådløse gamer muse.

Hvis du gerne vil være helt sikker på, at du får en mus, der kan bryste sig af at have den bedste tracking og hurtigste responstid, så er der dog fortsat ikke nogen vej udenom, at du bør investere i en kablet model. Dertil bør det dog understreges, at du skal betale en del mere, hvis du gerne vil have en model, der er trådløs.

Hvor høj DPI skal jeg have?

DPI er en forkortelse for “Dots Per Inch”. På dansk betyder det pixels pr. tomme. Det skal forstå således, at hvis du har en mus, der har 1.600 DPI, så kan du, ved at flytte din mus en tomme (svarende til 2,54 cm.) flytte din musemarkør 1.600 pixels på skærmen. Derfor er det også noget, der er meget vigtigt, når du vælger mus.

Det betyder nemlig at des højere en DPI, der er tale om, des mere følsom vil din mus også være over for dine bevægelser. Derfor er der også mange, der tror, at de skal have fokus på at vælge en ny gamer mus, der kan give dem mulighed for at spille med en meget høj DPI, men faktum er dog, at det ikke behøver at være sådan.

Når det kommer til DPI, så er det vigtigt, at du har fokus på at vælge en mus, der har en DPI, der faktisk passer til dig og de præferencer, du har. Hvordan bruger du normalt din mus., når du gamer? Spiller du typisk med en høj eller lav følsomhed? Der er bestemt fordele og ulemper ved begge dele, hvis det er et personligt valg.

Hvis du spiller med en lav følsomhed, så vil det gøre det nemmere for dig at ramme dine modstandere – det gør sig særligt gældende for spil som CS:GO, Fortnite og CoD. Du skal dog også være opmærksom på, at det kan være sværere at reagere hurtigt og vende dig om, hvis du f.eks. bliver skudt i ryggen af en modstander.

Den langsomme reaktion ved at spille med en lav følsomhed, er derfor en væsentlig ulempe. Derfor er det en fordel at spille med høj følsomhed, så du hurtigt kan reagere. Til gengæld vil det betyde, at det også vil være sværere for dig at ramme præcist, fordi din musemarkør reagerer mere voldsomt og flytter sig hurtigt.

Har du brug for programmerbare knapper?

Der er mange gamer muse, der er udstyret med et større antal knapper end en alm. mus. Det er dog særligt nogle af de dyre modeller, der kan bryste sig af at have fleste knapper, der tillader dig en hurtig adgang til specifikke funktioner og handlinger, som du naturligvis selv har mulighed for at indstille direkte på din PC.

Adgang til en lang række knapper er noget, der kan være en fordel for dig i et væld af forskellige spil, hvilket blandt andet gør sig gældende for et spil som Fortnite, hvor du kan bruge mange af de knapper, du har på din mus, til at skifte mellem de forskellige elementer i byggedelen, så du derfor hurtigere kan bygge i en fight.

Der findes også mange andre typer spil, der kræver at du har adgang til en række keybindings. I et sådant tilfælde kan en mus med programmerbare knapper være til stor gavn. Det er også noget, der er en fordel for dig, der ofte spiller LoL, Dota 2 eller WoW, da det også alle er spil, hvor keybindings er en stor del af spillet.

Hvor hurtig en responstid bør jeg gå efter?

Responstid er – som navnet også antyder – den tid, din mus bruger på at reagere, når du flytter den på dit skrivebord. Med andre ord, så er det afgørende for, hvor hurtigt musen kan rapportere det input, den modtager. Des hurtigere en responstid, den kan levere, des bedre er det naturligvis for dig, der gamer en del.

Det er nemlig med til at reducere mellemrummet mellem hver transmission. Det er med til at give din markør en både mere jævn og præcis følelse, når du flytter rundt på din mus. Det er – uden tvivl – noget, der er med til at resultere i en bedre oplevelse, når du gamer. Responstiden bliver altid målt og præsenteret i Hertz (Hz).

En mus, der er udviklet til alm. brug på et kontor el.lign., har typisk en responsitd, der lyder på ca. 125 Hz. Hvis du skal bruge din nye mus til gaming, så er det dog typisk at foretrække, at den er en del højere. I stedet bør den lyde på enten 250 Hz, 500 Hz eller 1.000 Hz, da det selvfølgelig er med til at nedsætte responstiden.

Hvad er vigtigt ift. valg af sensor?

Når snakken falder på sensoren i din mus, så er det bestemt ikke noget, du må gå på kompromis med. Det er nemlig vigtigt, at der er tale om en sensor, der giver dig de bedste forudsætninger i forhold til gaming. Det er meget normalt, at man i den optiske sensor og lasersensoren, når der er tale om en sensor i en gaming mus.

Der skal ikke være nogen tvivl om at den optiske sensor har været det mest populære valg i løbet af de sidste mange år. I takt med at teknologien udvikler sig, så er man også begyndt at se mindre til den optiske sensor. Det er der flere årsager til, men ift. gaming, er det fordi lasersensoren er mere præcis med kortere responstid.

Det er dog ikke noget, der ændrer på, at langt de fleste gamere mener at en optisk sensor fortsat er den rette løsning. Det er også derfor, du kan forvente, at langt de fleste highend-muse er udstyret med en optisk sensor. Eksempelvis vil en gamer mus som Rival 600 fra SteelSeries udstyret med en rigtig god optisk sensor.

Er designet af musen vigtigt?

For de fleste er det vigtigt, at de har en mus, der ser godt ud, og passer ind i deres setup. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at det er et aspekt af købet, der handler om præferencer. Dertil er det ikke udseendet i sig selv, der er det mest afgørende. Det er derimod udformningen af mus, der bør have størst betydning for dig.

Derfor er det vigtigt, at du har fokus på design i den form, at det skal give dig den bedst mulige komfort. Her er der vigtigt, at du har fokus på at vælge en mus, der er ergonomisk udformet. Det er nemlig med til at gøre den mere komfortabel i brug. Samtidig er det også med til at garantere, at du ikke får skader i fingre og hånd.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du ikke ser så meget som én professionel eSport-udøver eller streamer, der spiller med en mus, der ikke er ergonomisk udformet. Hvis du på forhånd ved, at du kommer til at sidde med din mus i hånden i mange timer i streg, så er der ikke nogen vej udenom, at den skal være ergonomisk.

Hvor meget må din mus koste?

Hvis du skal købe en ny mus, så er pris også et aspekt, du skal overveje. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at du kan finde modeller i et væld af prisklasser. Nogle koster mindre end 200 kr., mens andre koster mere end 1.000 kr. Derfor er det også vigtigt, at du har et budget, du gerne vil holde dig til, når du skal vælge.

I dag er det faktisk muligt at købe en god mus, der koster mellem 300 kr. og 500 kr. Du skal derfor ikke tro, at du er nødt til at betale i dyre domme, hvis du gerne vil have en ordentlig gamer mus. Du kan også sagtens købe en mus, der er billigere end dette, men det er dog sjældent værd at bruge penge på disse gamer muse.

Det kan være nemt at lade sig diktere for meget af prisen, fordi man gerne vil holde sin investering på et relativt sobert niveau. På trods af, at det er nemt, så er det dog vigtigt, at du så vidt muligt forsøger at undlade at tænke for meget på pris, men i stedet har mere fokus på de krav og præferencer, du har til dine nye mus.

Testkilder

Som der også tidligere er givet udtryk for, så tester vi ikke selv produkterne. Vi har samlet information fra en lang række forskellige kilder. Det inkluderer testresultater, ekspertvurderinger og produktanmeldelser. Med afsæt i disse informationer har vi sammensat en liste over de bedste modeller. Du kan se vores kilder her:

PC Gamer

PC Gamer er et internationalt medie, der beskæftiger sig med alt, der har relation til gaming på PC. Det er ét af de mest autoritære medier på området. De har lavet en test at forskellige modeller, og har lavet en liste, der indeholder deres bud på de ni bedste muse til gaming. Hvis du gerne vil se listen, så skal du klikke her.

I og med, at der er tale om et internationalt medie, der har mange års erfaring med gaming og udstyr hertil, så er det kun naturligt, at det er en test, du roligt kan stole på. Derfor er det også et medie, der bruges som kilde hos rigtig mange medier verden over.

Tom’s Guide

Her er der tale om et forbrugermagasin, der har fokus på hardware. De tester hvert år flere tusinde produkter hos Tom’s Guide – og herunder også en lang række forskellige gamer muse. Derfor har de også lavet en god oversigt over de bedste modeller, som du kan se her. De har dog valgt at inddele listen i følgende kategorier:

 • Best Overall Gaming Mouse
 • Best Budget Gaming Mouse
 • Best Gaming Mouse for Lefties

Gamesradar

Gamesradar er også et internationalt medie, der beskæftiger sig med alt, der har relation til gaming. Deres liste er dog en kende længere, da den indeholder, hvad de betragter som værende de 13 bedste modeller på markedet. Testen er udført af Alan Bradley, der har mere end 10 års erfaring med test af gaming-udstyr.

Han har fokuseret på at udarbejde en oversigt over de bedste modeller på markedet, men dog med et fokus på at alle skal kunne finde en passende mus for deres vedkommende. Derfor kan du også være sikker på, at der på denne liste er én eller flere modeller, der har din interesse. Følg dette link, hvis du gerne vil se listen.

Trusted Reviews

Trusted Reviews er ét de største forbrugermagasiner på nettet. De tester produkter inden for alle kategorier og er kendt for at have en meget struktureret tilgang til deres tests. Det betyder at samtlige af de modeller, der er fremhævet i deres artikel, som du i øvrigt selv kan læse her, er blevet testet efter de samme vilkår.

Oversigten er relativt lang, da den indeholder hele 16 forskellige modeller. De er hver især blevet opstillet på brugervenlig vis, hvor fordele og ulemper ved hver model er blevet fremhævet i listeform. Derfor er det også nemt at skabe sig et overblik over de forskellige gamer muse, der er blevet beskrevet hos Trusted Reviews.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

4.7/5 - (25 votes)

Spinnestang Test

Previous article

Router Test

Next article

Comments