Hus og have

Robotstøvsuger Test

0

Det er ikke sjovt at støvsuge. Det er heller ikke nemt at finde tid til. Er du én af de mange danskere, der gerne vil undgå at støvsuge på egen hånd, så er det værd at investere i en robotstøvsuger. Det er en robot, der kan spare dig for tid og besvær, da den klarer alt det hårde arbejde for dig.

Hvis du gerne vil købe en robotstøvsuger, så har du et væld af muligheder. Der findes nemlig rigtig mange modeller på det danske marked. Derfor kan det være svært at sikrer, at du vælger den rette model. Hvis det også er noget, du har svært ved, så kan du heldigvis finde inspiration i denne artikel.

Artiklen indeholder en gennemgang af testvindende robotstøvsugere. Det skal dog understreges, at vi ikke selv har testet de modeller, der er beskrevet herover. Vi har samlet resultaterne af uvildige tests fra en lang række troværdige testkilder udført af professionelle eksperter indenfor området.

iRobot Roomba 866

Forhandler Pris Information
3.299 DKK Se produkt

iRobot Romba 886 er en del af den prisvindende 800-serie fra iRobot. Det er en serie, der byder på nogle af de mest effektive og ultimative robotstøvsugere på markedet. Du er derfor garanteret, at der er tale om et rigtig godt køb. Ydermere, så er det også én af de mest populære valg blandt de danske forbrugere.

Der er flere elementer, der får denne robot til at skille sig ud. Ét af dem er, at det er en model, der gør brug af det revolutionerende rengøringssystem fra iRobot, der hedder AeroForce. Den gør dertil også brug af de støvopsamlere, der er skabt til at fungere sammen med rengøringssystemet, og derfor har samme navn.

Fjerner op til 50% mere snavs og skidt

Det er dokumenteret af flere omgange, at denne robot er i stand til at fjerne op til 50% mere snavs, støv og skidt. Det er ikke kun på trægulv, men på alle gulvoverfalder. Derfor er du garanteret, at den vil levere et flot resultat – hver gang. Det er dertil med til at spare dig for besvær i forhold til vedligeholdelse og deslige.

Én af bekymringerne blandt forbrugere, der overvejer at investere i en robotstøvsuger er, hvorvidt de reelt set er i stand til at gøre rent med et godt resultat. Det har iRobot af flere omgang bevist med deres mange forskellige robotter. Netop denne serie af robotter kan levere en 50% bedre effektivitet end andre.

Der er flere årsager til, at den kan bryste sig af dette. Det er dog i høj grad som en fortjeneste af det unikke rengøringssystem. Den er udstyret med en luftstrømsaccelerator, der koncentrerer luftstrømmen for at give en forstærket vakuumeffekt. Det har stor indvirkning på dens effektivitet og evne til at gøre grundigt rent.

Faktisk er den højeffektive vakuum med til at maksimere vakuumeffekten i en sådan grad, at den er fem gange kraftigere end på de tidligere modeller fra Roomba. Derfor kan der stilles en garanti ved, at der ikke er støv eller skidt tilbage på kontoret, når din Roomba 866 er færdig med at give boligen en grundig støvsugning.

Støvsugningen bliver ikke nemmere

Hvis du gerne vil gøre rengøring nemt for dig selv, så er iRobot Roomba 866 et godt køb. Det bliver nemlig ikke nemmere at få støvsugningen overstået. Det eneste, du skal gøre, er at trykke “Clean”. Herefter går robotten i gang med det hårde, sure arbejde. Der er f.eks. ikke noget behov for programmering.

Den kan selv finde rundt, den er i stand til at undgå trapper og støvsuger grundigt – både under og omkring møbler. Du kan derfor være sikker på, den dækker hele gulvet. På særligt snavsede områder koncentrerer den sin rengøring, så det gøres ekstra grundigt. Dette er den endda helt selv i stand til at registrere.

Den kan selvfølgelig også rengøre langs vægge, ligesom den både samler støv op under og omkring møbler, senge og gardiner. Den kan sagtens klare et rum med tæt møblering uden de beskadiges. Det er også værd at notere sig, at den er udstyret med indikator for fuld støvopsamler, så du ved, hvornår den skal tømmes.

Kræver minimal vedligeholdelse

En robotstøvsuger er ikke meget værd, hvis den skal vedligeholdes og rengøres hele tiden. Ét af de klogeste træk, iRobot har lavet i forbindelse med denne robot er at have udstyret den med AeroForce-støvopsamlere. De eliminerer det besvær, der består med børster, der er viklet ind i hår, da de er nemme at gøre rene.

Generelt kræver denne model mindre vedligeholdelse og rengøring end tidligere modeller. Du kan derfor blot lade den passe sig selv, da den tilmed selv kan finde tilbage til sin ladestation. Det er derfor kun i tilfælde af, at beholderen skal tømmes eller der f.eks. er noget skidt, der har sat sig fast i hjulet, at den skal rengøres.

Ydermere, så den blevet udstyret med et nyt iRobot XLife-batteri. Det er markant bedre end det, du finder i de foregående modeller fra iRobot. Derfor kan det klare mere end dobbelt så mange rengøringscyklusser end tidligere Roomba-batterier. Derfor er det også værd at opgradere til denne model fra én af de tidligere.

Detaljer:

 • Køretid: 60 minutter
 • Ladetid: 3 timer
 • Lydniveau: 58 dB
 • Beholder: 0,6 liter
 • Arbejdsareal: Op til 100 kvm.
 • Garanti: 2 år
 • Filter: HEPA

Xiaomi Mi RoboRock S55

Forhandler Pris Information
2.798 DKK Se produkt
2.999 DKK Se produkt
3.831,95 DKK Se produkt

Det er langt fra alle, der kender til Xiaomi. Eller endda har hørt om det. Det er også derfor, de har formået at overraske rigtig mange med deres robotstøvsugere. Det er noget, der gør sig gældende for op til flere af de modeller, de har sendt på markedet, men særligt deres Mi RoboRock S55 har fået rigtig gode anmeldelser.

Der er flere elementer, der er med til at gøre Xiaomi Mi RoboRock S55 til en rigtig god robotstøvsuger. Det er dog i høj grad det faktum, at den kan bryste sig af, at have sugekraft, der lyder på hele 2000 Pa. Derfor er du garanteret, at den er i stand til at suge stort set alle former for skidt og støv op, som ligger på dit gulv.

Den imponerende sugekraft er blevet kombineret med en indbygget moppefunktion, der kan garantere en pletfri og perfekt rengøring. Derfor skal der ikke herske tvivl om, at det er en robotstøvsuger, der på mange punkter er bedre end andre. Det er tydeligt at se, at fokus har været at skabe et vaskeægte topprodukt.

Kraftfuldt batteri med lang køretid

Det stopper dog slet ikke her. Mi RoboRock S55 er også udstyret med et kraftfuldt batteri. Det er ikke blot med til at sikre, at der ikke gås på kompromis med selve rengøring, men det er oven i købet også med til at give robotstøvsugeren en lang køretid. Den kan nemlig køre i hele 150 minutter på blot én enkelt opladning.

Hvad det betyder er, at det selvfølgelig også er en maskine, du sagtens kan bruge til at støvsuge store arealer. Faktisk har den et arbejdsareal, der lyder på helt op til 250 kvm. Derfor er det også en robotstøvsuger, der har både kapacitet og batterikapacitet nok til at klare rengøringen af langt de fleste huse her i Danmark.

Ydermere, så kan den selv køre tilbage til sin ladestation, når der er 20% kapacitet tilbage på batteriet. Herefter lader den automatisk op og kører retur til, hvor den slap. Hvis du vælger at tænde for moppen på robotten, så kan du have en forventet konstant køretid, der lyder på et sted mellem 45 og 60 minutter.

Udstyret med en laser

Xiaomi har også valgt at udstyre deres Mi RoboRock S55 med en laser på toppen. Den er baseret på en algoritme, der er i stand til at lave et kort over din indretning. Det er selvfølgelig med til at sikre, at den er i stand til at navigere rundt på den mest fordelagtige måde, uanset hvor møbleret en bolig, du end har.

Det er desuden den samme teknik og algoritme, der medfører, at den kan køre i mørke. Du kan derfor sagtens slukke alt lys i boligen, når du kører afsted om morgenen. Du kan nemlig være sikker på, din Xiaomi Mi RoboRock S55 sagtens kan finde rundt. Dertil er den også rigtig god til at navigere udenom møbler osv.

Den arbejder hele tiden på at registrere omgivelserne konstant. Den navigerer nemlig rundt ved hjælp af laseren, der konstant registrerer hvad, der er rundt om den. Faktisk er det noget, den gør hele 1.800 gange i sekundet. Det er netop dét, der er med til at sikre, at den ikke ender med at køre ind i vaser eller møbler.

Fjernstyring ved hjælp af app

Ved hjælp af Mi Home-appen, har du faktisk mulighed for at fjernbetjen din robot. Det giver dig et væld af muligheder i forhold til at kontrollere den på afstand. Du kan f.eks. skifte dens rengøringsmodus eller ændre på din skemalægning. Du kan nemlig lægge et skema, den skal køre efter – f.eks. én gang om dagen.

Noget der også er rigtig interessant i disse robot- og “Home Assistant”-dage er, at den understøtter både Amazon Alexa og Google Assistant. Hvad det betyder er, at du reelt set kan tænde for din robotstøvsuger ved at tale til enten Alexa eller Google Assistant – så bliver det ganske enkelt ikke nemmere for dig at gøre rent.

Endvidere, så bør det også nævnes, at Xiaomi Mi RoboRock S50 også er i stand til at forcere dørtrin og andre lignende forhindringer med en højde på op til 2 cm. Derfor er der ikke meget, der kan sætte en stopper for denne robot. Det er nok også én af grundene til, at den er blevet kåret som testvinder hos Tek.no i 2018.

Detaljer:

Severin Chill

Forhandler Pris Information
789 DKK Se produkt
789 DKK Se produkt
799 DKK Se produkt
799 DKK Se produkt
1.799 DKK Se produkt

Det behøver ikke nødvendigvis at være dyrt at købe en robotstøvsuger. Det er der mange, der tror, og det er lidt en skam. Der er nemlig mange, der helt dropper idéen om at investere i en robotstøvsuger, fordi de tror, det er langt over det budget, de har sat af til et sådant formål. Faktum er dog blot, at det faktisk ikke er sandt.

Det beviser Severin blandt andet med deres Chill. Det er en både simpel og billig robotstøvsuger, der kan bruges til at rengøre både hårde gulve og korthårede tæpper. Det betyder dog også, at det ikke er en model som denne, du skal vælge, hvis du har mange langhårede tæpper eller begrænset med hårde gulve i boligen.

Kommer let og elegant ind under dine møbler

Den er desuden lavet til nemt at kunne komme ind under dine møbler. Den er nemlig ikke mere end 7 cm. høj, hvorfor det er relativt nemt for den at komme ind under de fleste typer møbler. Kan den ikke komme ind under, så er det næppe heller muligt for en almindelig støvsuger at kunne komme ind i disse møbler.

Det er dog ikke kun den lave højde, der gør, at den kan gøre rent stort set overalt. Det er i lige så høj grad noget, de monterede sidebørster er med til at sikre. Disse sidebørster er nemlig ekstra lange, hvilket kan gøre det muligt at komme helt ind i hjørnerne – og det ikke alle robotstøvsuger, der kan bryste sig af dette.

Er yderst let at betjene

Det er også værd at fremhæve, at der nem at betjene. Derfor er det en robot, de fleste kan gøre brug af, uanset om du har erfaring med denne type robotter eller ej. Hvis du leder efter din første robotstøvsuger, så er Severin Chill et oplagt valg. Den er nemlig nem at bruge og gør det også billigt for dig at komme i gang.

Det eneste, du skal gøre, er at placere robotten på det areal, hvor du ønsker, den skal køre. Dernæst skal du blot tænde for robotten ved at klikke på kontakten på siden. Når du har gjort det, så tager robotten over og begynder på sit arbejde. Derfor skal der ikke være tvivl om, at alle kan finde ud af at bruge denne robot.

Den er også meget støjsvag, når den arbejder. Det betyder, du godt kan have den kørende, mens du er hjemme, da den ikke vil være til gene. Det er vigtigt for mange, der godt kan lide, at den kun kører rundt, når de er hjemme til at holde øje med, at den ikke vælter noget eller bliver ved med at køre ind i et møbel.

Kan køre i op til 90 minutter

Ikke nok med, at den arbejder lydsvagt, så kan den også præstere at køre i helt op til 90 min. på blot én opladning. Det svarer til, at den kan støvsuge ca. 100 kvm. på en opladning. Derfor egner den sig også bedst til dig, der enten bor i lejlighed eller et mindre hus, der har en størrelse, der lyder på i omegnen af 90 min.

Trapper er desuden ikke nogen hindring for denne maskine. Den er nemlig udstyret med en decideret trappesensor, der sørger for, at den ikke ender med at køre ud over en trappe. For at garantere, at den ikke forårsager skade på møbler, hvis den kommer til at køre ind i dem, er den udstyret med en gummiliste.

Én af mest prisbillige modeller på markedet

Det er ikke nemt at vælge den rette robotstøvsuger. Det er dog særligt ikke noget, der er nemt, hvis du skal finde frem til den første robot, du skal købe. I et sådant tilfælde kan det være en god idé, at du starter med én af de prisbillige modeller, så du kan få en forståelse for, hvad du reelt set er på udkig efter.

Severin Chill udmærker sig særligt ved at være én af de mest prisbillige modeller på markedet. Derfor er det også et oplagt valg i denne sammenhæng. Samtidig gør den dog, hvad den lover. Du skal derfor ikke frygte for, at du bliver snydt, da den fungerer ganske glimrende, på trods af den lave pris, den kan købes til.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at du er nødt til at gå på kompromis med nogle ting. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at du får et produkt i en prisklasse, hvor der kun er ganske få andre producenter, der kan være med – og det er i høj grad dét, der har været med til at gøre Chill fra Severin til et populært valg.

Detaljer:

 • Lydniveau: 65 dB
 • Filter: HEPA
 • Ladetid: 6,5 timer
 • Arbejdsareal: Op til 100 kvm.
 • Beholder: 0,35 liter
 • Køretid: 90 min.

Vorwerk Kobold VR200

Forhandler Pris Information
6.395 DKK Se produkt
6.499 DKK Se produkt

Vil du gerne købe en effektiv og hurtig robotstøvsuger? I så fald bør der ikke herske tvivl om, at du skal inddrage Kobold VR200 fra Vorwerk i dine overvejelser. Her får du nemlig én af de absolut bedste modeller på markedet. Det betyder, det også er en robotstøvsuger, du roligt kan vælge at investere dine penge i.

Der er selvfølgelig flere årsager til, at det er én af de bedste robotstøvsugere på markedet. Det er dog i høj grad noget, der skyldes, at den har en eminent sugeevne. Dog er det også værd at fremhæve, at den er tysk produceret, hvorfor det er en maskine, der kan bryste sig af en høj tysk kvalitet samt en høj driftssikkerhed.

Enestående suge- og rengøringssystem

Den kan bryste sig af mange ting. Én af de ting, den kan bryste sig af, er markedets bedste sugeevne. Den er faktisk op til tre gange så kraftig som andre modeller på markedet. Det er et resultat, som Vorwerk er kommet frem til ved at specialudvikle deres egen motor, hvor effektivitet og kraft har været afgørende fokuspunkter.

Mere specifikt, så er der tale om en kulfri vedligeholdelsesfri DC-motor. Den er – som nævnt herover – specifikt udviklet af Vorwerk i Tyskland. Det er dog ikke kun på hårdt underlagt at den kraftfulde motor har formået at imponere. Den er også i stand til at støvsuge tæpper, der har en fiberlængde på helt op til 20 mm.

Ikke nok med det, så leveres denne Kobold VR200 også med en specialudviklet opsamlingsbørste. Det er en børste, der selvfølgelig er udviklet til at kunne sikre en optimal støvsugning. Det er både af hårde gulve og tæpper, at det er aktuelt. Derfor kan du også bruge den i stort set alle sammenhænge og i næsten alle hjem.

Udstyret med avancerede hjørne- og vægsensorer

En robotstøvsuger navigerer rundt ved hjælp af sensorer. Derfor er det også vigtigt, de fungerer som de skal. Vorwerk har udstyret deres Kobold VR200 med avancerede hjørne- og vægsensorer. De sørger derfor for, at det er en robotstøvsuger, der nemt kan komme rundt i hele boligen, men dog uden at køre ind i noget.

Kombineret med, at den også er udstyret med roterende sidebørster, så er du sikret, at du får en effektiv rengøring, hvor behovet er størst. Det er en klar fordel, da det ikke er alle robotstøvsugere, der er lige gode til at komme helt ud i hjørnerne. Dens højde på blot 9 cm. sikrer, at den nemt kan komme ind under møbler.

Det stopper dog ikke her. Vorwerk har også udstyret deres Kobold VR200 med en software, der er specifikt udviklet til denne robot. Det er en software, der er udviklet med henblik på at sikre en effektiv navigation i ethvert rum i dit hjem. Med en god navigation, så kommer den også rundt i alle kroge og giver et flot resultat.

Kan sagtens rengøre flere rum ad gangen

Du kan nemt bruge denne robotstøvsuger til at gøre rent i flere rum ad gangen. Når den er færdig med ét rum, så kører den helt selv videre til det næste. Du er derfor ikke afhængig af, at den f.eks. skal flyttes fra det ene rum til det andet. Derfor er det også et godt valg for dig, der har mange rum, der skal gøres rent.

Hvis den løber tør for strøm, så er den selv i stand til at finde sin vej retur til sin ladestation. Når den er færdig med at lade op, så kan den ved hjælp af det avancerede navigationssystem selv finde vej tilbage til dét sted, hvor den slap rengøringen. Her fortsætter, indtil den er færdig med at støvsuge rundt i hele din bolig.

Som der også tidligere er givet udtryk for, så er det en robot, der er udstyret med både en vægsensor og tre sensorer, der har til opgave at forhindre robotten i at falde ned af trapper og andre afsatser. Derfor kan du sagtens lade den køre i et hjem, der har mange trappe og afsatser, selvom du ikke selv er i hjemmet.

Også udstyret med ultralydssensorer

Som den eneste robotstøvsuger er den også udstyret med 3 ultralyds-sensorer. Det er med til at hjælpe robotten med at genkende diverse forhindringer, som dens laser ikke er i stand til at genkende. Det er f.eks. noget, der er vigtigt, hvis du har mange genstande stående i hjemmet, der er lavet et glas, af akryl osv.

Det er dog ikke det eneste, der gør det til et spændende valg. Den kan nemlig også bryste sig af en god klatre-funktion, der gør det nemt for din Vorwerk Kobold VR200 at komme over dørtrin, tæppekanter osv., hvis blot de har en højde på 2 cm. eller herunder. Derfor kan den også klare langt de fleste dørtrin og deslige.

Ydermere, så har du også mulighed for at skabe en virtuel væg. Det betyder, du kan opsætte en form for linje, som din robotstøvsuger ikke vil køre over. Det kan du nemt gøre ved hjælp af det medfølgende magnetbånd. På denne måde ved robotten, at den ikke skal køre ind og gøre rent i det respektive område.

Detaljer:

 • Lydniveau: 70 dB
 • Vægt: 5 kg.
 • Beholder: 0,5 liter
 • Køretid: 60-90 min.
 • Arbejdsareal: Op til 120 kvm.
 • Filter: Allergivenligt

iRobot Roomba i7

Forhandler Pris Information
7.899 DKK Se produkt
7.899 DKK Se produkt
7.899 DKK Se produkt
7.999 DKK Se produkt

Det har aldrig været sjovt at klare den daglige støvsugning. Det kan være svært at finde både tid og energi til. Det er dog noget, der er overstået, hvis du vælger at investere i en iRobot Roomba i7. Det er én af de bedste robotstøvsugere, du kan finde på det danske marked, hvorfor det naturligvis også er et godt køb.

Der er op til flere årsager til, at det er én af de bedste modeller på markedet. Det er dog i høj grad deres patenterede iAdapt 3.0-navigation med vSLAM-teknologi, der er med til at gøre det til et rigtig godt køb. Det er nemlig med til at hjælpe din robot med at kortlægge dine omgivelser, for at sikre en effektiv rengøring.

Roomba i7 skaber visuelle fikspunkter

Det er en robot, der er udviklet på en sådan vis, at den selv er i stand til at skabe visuelle fikspunkter. Disse punkter hjælper dig med at holde øje med, hvor den har været og hvor den mangler at gøre rent. Du kan derfor være sikker på, at den får gjort rent i hele boligen, hvilket naturligvis er af absolut højeste prioritet.

Den kan også bryste sig af at være i stand til at levere en grundig rengøring, da den har en sugestyrke, der er op til 10 gange højere end mange andre modeller. Du kan derfor være sikker på, den har en sugestyrke, der er i stand til at opfange alt lige fra støv og snavs til dyrehår og brødkrummer, hvilket giver et godt resultat.

Kompatibel med Clean Base-støvbeholder

En særligt smart funktion ved iRobot Roomba i7 er, at den er kompatibel med en ekstern støvbeholder. Din robot kan selv køre hen til denne beholder og tømme sig selv ned i en lukket pose. En Clean Base-beholder kan endda indeholde skidt og støv fra intet mindre end 30 beholdere, som er integreret i din robotstøvsuger.

Derfor skal du ikke bekymre dig om, at du skal nå at tømme beholderen hver dag. Det er nemlig én af de største ulemper ved at købe en robotstøvsuger, da de sjældent har en synderligt stor kapacitet til støv. Her er der tale om en støvbeholder, der end ikke behøver at tømmes mere end med et par ugers mellemrum.

Bruger Imprint Smart Mapping til at kortlægge dine rum

iRobot har valgt at udstyre denne model med den såkaldte Imprint Smart Mapping-teknologi. Det er ved hjælp af denne teknologi, at robotten er i stand til at lære dine rum at kende, kortlægge dem og herefter tilpasse sin rute efter hver rums indretning. Det er igen med til at garantere en mere effektiv rengøring.

Det er dog også en teknologi, der er med til at lade dig kontrollere hvilke rum, der er færdig med at blive rengjort og hvilke, der skal klares bagefter. Dette er noget, du har mulighed for at gøre ved hjælp af den app, der er udviklet specifikt til denne robot. Derfor har du en lang række muligheder for at fjernstyre robotten.

Det er også en app, der lader dig styre stort set alle aspekter af robotten. Du kan bruge iRobots HOME-app til at følge status, skemalægge og kontrollere din robot. Hvad det betyder er, at samtlige aspekter af brugen af din robotstøvsuger fra iRobot kan styres direkte fra din smartphone eller derimod fra din tablet-pc.

Udstyret med Dual Multi-Surface gummibørster’

iRobot har valgt at udstyre deres Roomba i7 med unikke gummibørster, der kan bryste sig af, at særlige gummiflapper, der er i stand til at gribe om flere typer gulv. Samtidig er de også udviklet til at fjerne al snavs og støv – og det tæller også de helt små støvpartikler, som du end ikke kan se med det blotte øje.

I kombination med det effektive High Efficiency-filter, der er integreret i maskine, og som er fremstillet af et helt særligt materiale, så er den i stand til at opfange 99% af alle allergier fra pollen, mug og støvmider. Dertil er du også sikret mod både hunde- og kattehår. Derfor er det også en god løsning, hvis du er allergiker.

Detaljer:

 • Lydniveau: 60 dB
 • Køretid: 75 min.
 • Ladetid: 90 min.
 • Beholder: 0,4 liter
 • Filter: High Efficiency-filter

Ecovacs Deebot OZMO 930

Forhandler Pris Information
3.238 DKK Se produkt
3.238 DKK Se produkt
4.299 DKK Se produkt

Ecovacs Deebot Ecovacs OZMO 930 gør sig bemærket på flere punkter. Det er dog i høj grad som følge af dens intelligente og effektive rengøringssystem, Smart Navi, at det er en interessant robotstøvsuger for de fleste. Det er også som følge af dette system, at den hurtigt viser sig at blive din bedste ven i hjemmet.

Det er et system, der er udviklet med fokus på at sikre en effektiv rengøring. Den er selv i stand til at scanne, kortlægge og planlægge den mest effektive rute rundt i dit hjem. Derfor vil den også gøre rent på effektiv vis. Derfor skal du ikke være bekymret for, om der er områder, den ikke lige får inkluderet på sin rute i boligen.

Den starter med at scanne rummet, for at danne sig et overblik over det givne rum. Når den har gjort det, så bruger den disse data til at planlægge den mest optimale rute. Det vigtige er dog, at det ikke kun er på rum-basis, at den gør dette. Det er derimod noget, der rent faktisk gør sig gældende for hele din bolig.

Du kan selv skabe virtuelle vægge

Hvis der er steder i boligen, du ikke ønsker, der skal gøres rent af din robotstøvsuger, så er det muligt at skabe virtuelle vægge. Det vil medføre at din Ecovacs Deebat OZMO 930 undgår dette område på sin rute. Det kan f.eks. være, at du har et område med mange vaser eller dekorationer, som du gerne vil fravælge på ruten.

Som følge af det intelligente system, som denne robot kan bryste sig af, så kan du også selv prioritere hvilken rækkefølge, den skal rengøre din rum i. Det kan f.eks. være, at du gerne vil indstille den til at klare køkken og stue, inden den går i gang med værelser og andre rum i huset, så de er pæne, når du kommer hjem fra job.

Det er nemt at styre din robotstøvsuger, da det eneste, det kræver er en smartphone. Ecovacs har fået udviklet en særlig app til dette formål. Ved hjælp af denne app kan du nemt styre din robot, hvad end du står ved siden af eller du sidder bag skrivebordet på arbejdet – og det bærer en lang række fordele med sig.

God kombination af støvsugning og moppe

Hvis du vælger denne robotstøvsuger, så får du en robot, der byder på en rigtig god kombination af både støvsugning og moppe. Den er selv i stand til at gøre sin moppe våd, hvilket selvfølgelig giver dig en helt eminent rengøring. Samtidig betyder det også, at den ikke kun samler støv op, mens også vasker dit gulv.

En anden tydelig fordel ved denne model er, at den er udstyret med en boost-funktion til gulvtæpper. Det betyder, den selv kan vurdere, om den kører på trægulv eller på et tæppe. Når den kører på et tæppe, så øger den selv sugeevnen, så du får en optimal rengøring, uanset hvilken gulvtype, der er tale om.

Du kan vælge flere programmer

Du kan også selv indstille robotten til at køre efter et bestemt program. Du kan vælge mellem tre forskellige programmer, der hver især er udviklet med henblik på sit eget formål. Mere specifikt, så kan du frit vælge mellem brugen af programmerne Spot, Auto og Carpet, når du lader robotstøvsugeren køre rundt i boligen.

Den er desuden også nem at håndtere og gøre brug af. Du kan skemalægge brugen af den, så du selv kan styre hvornår du ønsker, den skal køre. Derfor kan du blot planlægge, at den skal køre, når du er på arbejde eller i skole. På denne måde forstyrres du ikke af lyden og kommer hjem til et hjem, der er skinnende rent.

Kan selv køre til opladning

Du skal ikke bekymre dig om, at du kommer hjem og finder din robotstøvsuger i et hjørne af stuen, fordi den er løbet tør for strøm. Den er nemlig udviklet til selv at kunne finde vej til sin opladestation, når der er behov for dette. Derfor kan den sagtens dække hele boligen, selvom den ikke er fuldt opladet ved igangsættelse.

Hvis den ikke er færdig med at støvsuge, når den kører til opladning, så vil den lade batteriet op, og herefter fortsætte hvor den slap. I realiteten vil du faktisk kunne have den kørende hele tiden – det er der dog næppe nogen grund til. Dertil kan den faktisk også kobles til Google Home eller Amazon Alexa, hvis det ønskes.

Detaljer:

 • Lydniveau: 65 dB
 • Beholder: 0,45 liter
 • Arbejdsareal: Op til 120 kvm.
 • Ladetid: 4 timer
 • Køretid: 90 til 110 minutter
 • Filter: High Efficiency
 • Garanti: 2 år

iRobot Roomba 616

Forhandler Pris Information
2.139 DKK Se produkt

Den nye iRobot Roomba 616 er en relativt simpel robotstøvsuger, der kan bryste sig af at være udstyret med alle de funktioner, der er nødvendige for at kunne give dig både pæne og rene gulve. Det eneste, du skal gøre for at sætte den i gang er, at trykke på CLEAN, som er en stor, rund knap øverst på robotstøvsugeren.

Én af de klare fordele ved en robotstøvsuger som denne er, at den kan købes til en god pris, men det er dog ikke noget, der betyder, du er nødt til at gå på kompromis. Den leverer nemlig ikke en dårligere rengøring end nogle af de dyrere modeller – det er kun en meget minimal forskel, der er tale om.

Udstyret med professionelle sensorer

Robotten er udstyret med professionelle sensorer, der scanner rummet mere end 60 gange i sekundet. Den bruger disse scanninger til at danne sig et billede af rummet. Det er selvfølgelig med til at sikre, at den ikke kører ind i noget, og ligeledes også, at den altid benytter sig af den mest effektive rute rundt i rummet.

Herefter bruger den én af de mere end 40 forskellige rengøringsadfærd til at støvsuge dit gulv. Den tilpasser derfor sin sugeevne osv. i forhold til den overflade, den kører på. Det er med til at sikre, at du altid får det bedst mulige resultat. Derfor kan du f.eks. også sagtens bruge den til at støvsuge et gulvtæppe.

Kommer med den unikke AeroVac-beholder

Alle robotter i Roomba 600-serien bliver leveret med en AeroVac-beholder. Det er en helt unik og forbedret beholder til støv, der består af et stort rum. Den er bedre til at suge skidt og snavs op fra gulv og børster ned i støvbeholderen, så det ikke ender med at blive efterladt på gulvet efter det reelt set er blevet suget op.

De børster, der er at finde på denne Roomba-robot vil dertil ikke blive udsat i samme grad som det har været tilfældet på nogle af de tidligere modeller fra iRobot. Det er med til at gøre din rengøring langt mere effektiv. Ikke nok med det, så er den også udstyret med et forbedret filter, der øger effektivitet og nedsætter støj.

Forbedret børstemodul

På trods af, at iRobot altid har været nogle af de bedste mht. opsamling af både skidt, snavs og hår, så har de faktisk formået at skabe et børstemodul til iRobot Roomba 600-serien, der er endnu bedre end før. Derfor er det også blandt de absolut bedste på markedet, når det kommer til at samle både støv og skidt op.

Ydermere, så er der også tale om et børstesystem, der kan bryste sig af at have et endnu mere lukket system. Det er noget, der bærer op til flere fordele med sig. Det betyder blandt andet, at der ikke er nær så meget vedligeholdelse forbundet med det. Det har før i tiden været et stort problem ved robotstøvsugerne.

Det er dog ikke kun det store børstemodul, der er blevet forbedret. Det er også noget, der gør sig gældende i forhold til sidebørsterne. Her er iRobot Roomba 616 udstyret med en tre-armet børste, der sidder i den ene side. Den er lavet til at få alt støv langs vægge og lister med, så det ikke blot ligger og samler sig.

Et stort udvalg af sensorer

Robotten er blevet udstyret med en lang række forskellige sensorer. Den er blandt andet udstyret med en såkaldt støvsensor. Den er udviklet til at sikre, at rengøringen altid er optimal. Den er nemlig i stand til at vurdere, om der er behov for en ekstra omgang rengøring på områder, hvor der ligger særligt meget støv.

Det er dog ikke den eneste type sensor, du kan finde på denne robot. Den er nemlig også udstyret med en trappesensor. Som navnet giver antydninger af, så er der tale om en sensor, der er udviklet til at sikre, at den ikke falder ned, hvis den kører mod en trappe eller en anden form for større afsats i hjemmet.

Roomba-serien er også udstyret med stødsensorer. Derfor er den i stand til at registrere vægge og andre forhindringer. Når disse registreres, så sænker den automatisk farten, inden den nærmer sig. Stødlisten er desuden med til at sikre en blød berøring af de ting, så der ikke ender med at forekomme ridser og hakker.

Fungerer på alle gulvtyper

Hvis du køber en robotstøvsuger, så er det vigtigt, du sikrer, at den kan bruges på alle gulvtyper. Derfor kan du roligt købe en iRobot Roomba 616. Det er nemlig en robot, der er skabt til at kunne køre og gøre rent på alle typer gulv. Du skal derfor ikke frygte for, om den kan klare en effektiv rengøring af alle gulvtyper i boligen.

Den fungerer nenlig på alle gulvtyper. Ikke nok med det, så er den faktisk også selv i stand til at finde ud af hvilken type gulv, den kører på. Når den har vurderet underlaget, kan den også selv indstille børsterne efter det. Den er udstyret med specielle børster, der kan gå dybt ned i tæpper for at sikre en effektiv rengøring.

Derfor er du bestemt også garanteret, at du får en robotstøvsuger, der kan bryste sig af at levere en grundig rengøring. Endvidere er det også værd at bide mærke i, at robotstøvsugeren er blevet udstyret med et såkaldt anti-tangle-system, der gør, at børsterne kan køre baglæns, så de ikke hænger fast i frynser og ledninger.

Detaljer:

 • Batteri: NiMH
 • Lydniveau: 61 dB
 • Ladetid: 3 timer
 • Filter: AeroVac
 • Beholder: 0,5 liter
 • Køretid: Mellem 60 og 90 minutter
 • Arbejdsareal: Op til 100 kvm.

Neato BotVac Connected

Forhandler Pris Information
4.999 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du vil lade fremtiden flyttet ind i dit hjem, hvis du beslutter dig for at købe en Neato Botvac Connected. Der er nemlig tale om en rigtig smart robotstøvsuger, der kan bryste sig af et væld af interessante og moderne elementer, der adskiller den fra mange af markedets øvrige modeller.

Den er blandt andet udstyret med Wi-Fi. Det gør det muligt for dig at kontrollere din robotstøvsuger uanset hvor du befinder dig. Det eneste, du skal bruge, er din smartphone. Herfra kan du nemlig styre stort set alle aspekter af din robotstøvsuger. Derfor er der end ikke behov for knapperne på selve robotstøvsugeren.

Styr robotstøvsugeren fra en app

Det eneste, det kræver, hvis du gerne vil styre din Neato Botvac Connected fra din smartphone er, at du henter Neatos app til din mobil. Den kan downloades til både iOS- og Android-enheder. Har du en anden type smartphone, så er du dog begrænset, da der endnu ikke er udviklet apps til andre systemer end disse to.

Det er ved hjælp af denne app, at du har mulighed for at starte, stoppe og sætte din støvsugning på pause. Ikke nok med det, så kan du også få adgang til en lang række informationer om, hvad din robot foretager sig på det respektive tidspunkt. Det er naturligvis en klar fordel, da det gør din støvsugning til en sand leg.

Du kan dog også bruge appen som en form for fjernbetjening. Hvis du f.eks. ønsker at sende din robot hen til et bestemt værelse eller område, så kan det nemt gøres ved hjælp af appen. Der er også mulighed for at bruge appen til at overvåge din robotstøvsuger, men det er dog ikke noget, der egentlig er et behov for.

Endvidere, så bør det også gøres klart, at du ved hjælp af denne app faktisk har mulighed for at skemalægge brugen af din robotstøvsuger fra Neato. Det er faktisk ensbetydende med, at du har mulighed for at indstille den til at starte sin støvsugning, når du tager afsted og vende tilbage til sin ladestation, når du kommer hjem.

Udstyret med innovativ laserteknologi

Neato har udstyre deres Botvac Connected med en unik og innovativ laserteknologi, som de selv har udviklet. Denne teknologi har de valgt at kalde for Neato Botvision, og det er én af de mest essentielle fordele ved en robotstøvsuger fra Neato. Det er nemlig ét af de absolut bedste navigationssystemer, du kan finde frem til.

Den gør brug af laser til at kortlægge det rum, den befinder sig i. Det er en laser, der drejer rundt frem gange i sekundet. Hvad det betyder er, at den ved hjælp af laseren hele tiden registrerer hvad der er omkring den. Du skal derfor ikke være i tvivl om, at den kan registrere alt fra store møbler til små vaser og trappeafsatser.

Der medfølger dertil også to effektive børster til denne robotstøvsuger, der hver især opfylder de fleste rengøringsbehov. Den ene børste kaldes for en Combo-børste og er særdeles velegnet til at opsamle hår. Den anden børste kaldes for en Spiral-børste og er udviklet til at fjerne støv og snavs på effektiv vis.

Du kan vælge mellem to modes

Når du skal bruge din Neato Botvac Connected, kan du vælge mellem to forskellige typer rengøring. Du kan enten indstille den i Eco Mode eller i Turbo Mode. Hvis du vælger Eco Mode, så får du en længere, mere stille og energibesparende rengøring, hvilket også er den indstilling, de fleste vælger at bruge i dagligdagen.

Hvis du i stedet vælger at sætte den i Turbo Mode, så vil du få en både hurtig og effektiv rengøring med maksimal opsamling. Du skal dog være opmærksom på, at du i så fald er nødt til at tage til takke med en kortere køretid på 90 minutter. Sætter du den i stedet i Eco Mode har den en køretid på ca. 120 minutter.

Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at der er tale om en lang køretid, uanset om du vælger at sætte den i Eco Mode eller du i stedet vælger Turbo Mode. Det er dog noget, du kan takke Lithium-ion-batteriet for. Den lave vægt er dog også medvirkende til at øge køretiden, da batteriet dermed ikke belastes nær så meget.

Detaljer:

 • Garanti: 2 år
 • Lydniveau: 69 dB
 • Vægt: 4,1 kg.
 • Ladetid: 3 timer
 • Beholder: 0,7 liter
 • Køretid: 90 til 120 minutter
 • Arbejdsareal: Op til 400 kvm.
 • Filter: Ultra Performance Filter

Electrolux Pure i9

Forhandler Pris Information
3.837 DKK Se produkt
3.999 DKK Se produkt
4.695 DKK Se produkt
8.999 DKK Se produkt

Electrolux har også meldt sig på banen i kampen om markedsandel på markedet for robotstøvsugere. Det har de gjort med flere modeller. Én af de mest markante er dog deres Pure i9, der ikke blot er én af deres klare topmodeller, men som dertil også er den robot fra Electrolux, der har fået de bedste anmeldelser.

Hvis du vælger at købe en Pure i9 fra Electrolux, så kan du være sikker på, du får en avanceret maskine. Den kan bryste sig af en lang række teknologier, der gør det til en sand leg at gøre rent i hjemmet. Samtidig er du også sikret, at du får leveret et effektivt rengøringsresultat gang på gang, når du gør brug af din Pure i9.

Lad Pure i9 klare arbejdet for dig

Med en robotstøvsuger som denne, så er det slut med selv at støvsuge i hjemmet. Den er udviklet med afsæt i det eksklusive 3D Vision System fra Electrolux. Det er et system, der kan se alle forhindringer forude og uden problemer navigere rundt om dem. Derfor kan den ubesværet navigere rundt i alle rum i hele dit hjem.

Som følge af dens størrelse og form, er det muligt for den at trænge ind i selv de mindste kroge. Dertil sætter den sig ikke fast som følge af både form, men også sensor og dens unikke kameranavigation. Du skal derfor heller ikke selv programmere eller forberede robotten inden brug, da den sagtens kan klare det hele selv.

Systemet får let øje på de genstande, den ikke skal køre ind i. Derfor er det ikke nødvendigt at gemme dine genstande væk, når den kører rundt og støvsuger dit gulv. Det er der mange, der har haft en tendens til at gøre ved brug af robotstøvsugere, fordi de har været bange for ødelagte vaser eller ridsede spisebordsstole.

Kan selv genkende forskellige gulvtyper

Ikke nok med det, så er den også i stand til selv at godkende forskellige overflader og gulvtyper. Hvis den skifter fra trægulv til et gulvtæppe, så har den selv den nødvendige teknologi til at registrere det, så den kan tilpasse sin rengøring, for at opnå det bedst mulige resultat, uanset hvilken type gulv, der er tale om.

Det er en klar fordel, at der er tale om en robot, der er intelligent nok til dette. Du skal derfor ikke selv være opmærksom på at skifte indstillinger på robotstøvsugeren, hvis den f.eks. overgår fra stue til børneværelse, hvor der kan være et skifte i gulvtypen. Du kan derimod blot lade den køre rundt i dit hjem på helt egen hånd.

Bryster sig af en unik konstruktion

Ét af de aspekter, der særligt er med til at skille denne model ud fra mængden er, at den har et unikt design og konstruktion. Det er udviklet af Electrolux selv og kaldes for Trinity Shape. Det er takket være dette design, den er i stand til at trænge ind i alle kroge og hjørner, store som små, når den støvsuger dit gulv.

Det er en helt unik, trekantet form, der er udstyret med børste i både side og front, som gør det muligt at indsamle støv og skidt fra selv nogle af de mest svært tilgængelige steder i din bolig. Derfor skal du ikke selv rende efter din robotstøvsuger med en manuel støvsuger, for at samle støv og skidt op i hjørner og kroge.

Ydermere, så er den også udstyret med, hvad Electrolux har valgt at navngive ClimbForceDrive. Det er en teknologi, der gør det muligt for robotten at køre over tærskler som var det ingenting. Faktisk er den i stand til at køre over tærskler, der har en højde på helt op til 2,2 cm. Derfor vil det ikke skabe nogle problemer.

Du kan betjene den via din smartphone

I dag er det kun ganske få robotstøvsugere, der ikke kan kontrolleres via din smartphone. Electrolux Pure i9 er dog ingen undtagelse. Den kan du også nemt betjene direkte fra din smartphone. Det eneste, det kræver er, at du downloader Pure i9-appen til din smartphone og synkroniserer den med netop din robotstøvsuger.

Fra denne app er det muligt at sætte støvsugeren i gang. Det kan du gøre uanset om du er hjemme eller ej. Du kan også følge dens rute rundt i hjemmet, så du altid ved, hvad den foretager sig. Det kan du se via et såkaldt dækningskortet og diverse former for statistikker, der naturligvis altid bliver vist i realtid.

Det betyder, at du kan betjene din støvsuger og tilpasse dens rengøring og skema, uanset hvor du befinder dig. Får du pludselig gæster i aften og er der ikke blevet gjort rent i et stykke tid? Tag blot din smartphone frem, åben appen, og sæt din robotstøvsuger i gang – andet skal der ikke til.

Vender selv tilbage til sin ladestation

Du skal desuden ikke være bange for, at den løber tør for strøm, mens du er væk. Den vender selv tilbage til sin ladestation, når der er behov for at lade op. Når batteriet igen er fyldt med strøm, kører den blot tilbage og fortsætter hvor den slap. Derfor skal du ikke være bekymret for opladning af robotstøvsugeren.

Detaljer:

 • Lydniveau: 75 dB
 • Køretid: 40 min.
 • Ladetid: 3 timer
 • Beholder: 0,7 liter
 • Batteri: NiMH 14.4 V

Hvorfor bør jeg købe en robotstøvsuger?

Der er mange fordele ved at købe en robotstøvsuger. Det er dog særligt et godt køb for dig, der er træt af at bruge tid og energi på at støvsuge hele din bolig flere gange om ugen. Det kan du undgå på to måder. Du kan enten vælge at hyre en rengøringshjælp eller du kan vælge at investere i en robot, der kan klare arbejdet.

Du skal ikke være bekymret for, om den kan klare arbejdet. Den kan nemlig støvsuge alt fra støv og krummer til hundehår og andet op. Der bør dog ikke herske tvivl om, at det er et marked, der er sket rigtig meget på i løbet af de seneste par år. Mange af modellerne er nemlig blevet kraftigt forbedret over de seneste år.

Hvis du er træt af at støvsuge derhjemme flere gange i ugen, så kan en robotstøvsuger blive din redning. I løbet af de seneste år er der mange, der har foretaget skiftet fra en manuel støvsuger til en robotstøvsuger – og langt de fleste har ikke set tilbage siden. Derfor er det også et køb, du vil blive rigtig glad for.

Du kan skemalægge din rengøring

Der skal ikke være nogen tvivl om, at én af de primære fordele ved en robotstøvsuger er, at du ikke selv skal klare det sure arbejde. Det er dog ikke den eneste fordel, en sådan robot bærer med sig. Det er nemlig også en klar fordel, at du får muligheden for at skemalægge din rengøring i harmoni med din travle hverdag.

Én ting er, at det ikke er synderligt spændende at skulle stå for selve støvsugningen. Noget helt andet er, at du skal høre på den ulidelige larm, der kommer fra din støvsuger. Det kan du dog undgå, hvis du vælger at investere i en robotstøvsuger til at klare arbejdet – og det skyldes ikke blot, at de typisk er meget lydstille.

Det handler i højere grad om, at du har mulighed for at skemalægge din rengøring direkte på robotten eller via en app på din smartphone. Det betyder, du har mulighed for at indstille din robot til at sætte i gang, når du går ud ad døren og stoppe med at støvsuge, når du kommer hjem fra arbejde eller fra skole.

Der er rigtig mange, der nyder godt af denne mulighed. Det er nemlig meget bekvemt, at du undgår at skulle stå for støvsugningen selv, men også at du blot kan nyde stilheden i hjemmet, når du kommer hjem. Efter en lang dag på arbejde eller i skole, så vil du – med garanti – gerne bare slappe af, når du kommer hjem.

Kom hjem til et rent hjem

I og med, at det er muligt for dig at skemalægge brugen af din robotstøvsuger, så er det faktisk også muligt for dig at komme hjem til et skinnende rent hjem. Det er ellers kun noget, der før i tiden har været forbeholdt dem, der havde rengøringsassistance. Det er dog ikke længere tilfældet takket være robotstøvsugerne.

Hvis du er træt af, at du altid kommer hjem til et beskidt hjem, hvor der er støv og skidt over det hele, så vil en robotstøvsuger hurtigt blive din bedste ven. Den kan nemlig hjælpe dig med at holde dit hjem rent, mens du selv er ude af boligen. Når du kommer hjem, vil huset være rent og robotten er kørt tilbage på sin plads.

Derfor er der ikke længere behov for, at du hyrer en rengøringsassistent til at klare det sure arbejde. Nu kan du blot have en robot til at gøre det. Du kan oven i købet selv programmere og skemalægge det hele, så det passer perfekt ind i din tidsplan. Derfor er det bestemt også en klar fordel at have en robotstøvsuger.

Mange fordele ved en robotstøvsuger

Der skal ikke herske tvivl om, at der er mange fordele ved at investere i en robotstøvsuger. Hvis det er noget, du hidtil har tøvet med, så bør du bestemt ikke længere tøve. I stedet bør du blot vurdere hvilken af de efterhånden utallige robotstøvsugere på markedet, der er den bedste løsning for dit vedkommende.

Du har et væld af valgmuligheder, men du kan dog være sikker på, at de hver især byder på et væld af gode fordele – nogen dog flere end andre. Det er naturligvis også derfor, det er vigtigt, at du vælger din kommende robotstøvsuger med den største omhu. På denne måde sikrer du nemlig, at du finder den rette løsning.

Hvis du er i tvivl om, hvilken af de mange robotter, du skal vælge, så kan du – med fordel – benytte dig af vores oversigt herover. Den indeholder nemlig en række af de bedste robotstøvsugere på det danske marked. Dermed kan du være sikker på, du også vil kunne finde frem til en god robotstøvsuger, der passer til dig.

Stor prisforskel på robotstøvsugere

Hvis du tager et kig på de mange robotstøvsugere på det danske marked, så er der næppe tvivl om, at der er stor forskel på priserne på de forskellige modeller. Der bør ikke herske tvivl om, at det ikke er dem alle, der er pengene værd. Det er derfor, det er så vigtigt, du sørger for at vælge din robot med den største omhu.

Hvis du har i sinde at købe en robotstøvsuger, så er det dog hverken en god idé at gå på jagt efter den dyreste eller billigste model. Du skal i stedet vælge en model, der både stemmer godt overens med de kriterier, du har, og som har fået gode anmeldelser fra både forbrugere, men også af eksperter og i diverse tests.

Nogle af de helt billige modeller er dog sjældent pengene værd, da du ganske enkelt får, hvad du betaler for. Derfor skal du ikke forvente dig meget af de resultater, der bliver leveret af en sådan robot. I stedet vil du få langt mere for dine penge, hvis du er villig til at opjustere dit budget og vælge en model, der er lidt dyrere.

Gode tips ved køb af robotstøvsuger

I takt med, at det er blevet mere populært at købe en robotstøvsuger, og at de derfor kan findes i flere private hjem, så er der også kommet flere modeller på markedet, der ganske enkelt ikke er pengene værd. Faktisk kan du i dag få robotstøvsugere, der ikke koster dig mere end blot 400 til 500 kr.

Lyder det fristende? Garanteret. Faktum er dog, at de ikke er værd at bruge penge på. På trods af, at de er billige, så lever de ikke op til, hvad du skal bruge dem til, og hvad du har betalt for. Fælles for langt de fleste er dog, at de ikke klarer sig synderligt godt i diverse tests eller får gode anmeldelser fra brugere af dem.

Derfor er det også en klar anbefaling, at du vælger at gå på jagt efter en model fra et kendt mærke. Dertil er det også uhyre vigtigt, at du ikke er alt for sparsommelig med din investering. Hvis du ikke føler, du kan finde de penge, du skal bruge, så er du markant bedre stillet ved at udskyde købet og spare lidt op i mellemtiden.

Hav et budget på mindst 3.000 kroner

Hvis du gerne vil være sikker på, at du ender med at købe en god robotstøvsuger, så er du bedst stillet ved at have et budget, der lyder på mindst 3.000 kr. Hvis du kan strække dig op til 5.000 kr., så er det dog klart at foretrække. Det skyldes ganske enkelt, at der er betragtelige forskelle på modellerne i disse prisklasser.

Hvis du vælger en robotstøvsuger, der befinder sig i et prisleje, der lyder på mellem 3.000 og 5.000 kr., så kan du forvente at få en fornem støvsuger, der har en god rengøringsevne. Det betyder, du får mere for pengene, hvis du vælger en sådan model i stedet for at forsøge at gå på kompromis og spare lidt penge.

Du kan sagtens finde flere modeller, der koster mellem 8.000 og 12.000 kr., hvilket er hvad du skal betale, hvis du gerne vil være sikker på, at du har de nyeste tendenser og funktioner. Det er dog ikke noget, der er ensbetydende med, at de er bedre til at gære rent, hvilket der faktisk er mange, der har en tendens til at tro.

Selvfølgelig er det ikke til at komme udenom, at der er en lille smule forskel i deres rengøringsevne. Du skal dog være opmærksom på, at du betaler rigtig mange penge for de sidste procent – og det er de færreste, der mener, at det faktisk er værd at betale for den lille smule ekstra, du for får disse mange tusinde kroner.

Testkilder

Som der også er givet udtryk for tidligere, så har vi ikke selv testet de forskellige robotstøvsugere. Vi har derimod lavet grundig research og indsamlet data fra en lang række troværdige testkilder. På denne måde har vi kunne skabe en liste over de bedste robotstøvsugere på markedet, som er anvist herover.

Herunder ser du en række af de testkilder, vi har benyttet os af:

Forbrugerrådet Tænk

Hos Forbrugerrådet Tænk har de testet 26 forskellige robotstøvsugere fra brands såsom Dyson, iRobot, Kobold, LG, Miele, Neato, Philips, Samsung og Vileda. De har rangeret de bedste modeller, men det kræver dog et betalt abonnement, hvis du skal have adgang til testen. Er du nysgerrig, så kan du læse mere her.

Deres test er opdelt med fokus på flere forskellige parametre. Der er en forskel i, hvor meget fokus, der er procentvis på de enkelte parametre. Det inkluderer de følgende kriterier: Støvsugning (40%), Navigation og forhindringer (20%), Brugervenlighed (22%), Støj (12%) samt Energiforbrug (6%).

Råd & Rön

Råd & Rön kan bedst beskrives som den svenske pendant til Forbrugerrådet Tænk. De har offentliggjort en test af hele 37 robotstøvsugere, der varierer fra 1.500 svenske kroner til 9.000 svenske kroner. Derfor er det en meget bredtfavnende test, hvor de har set nærmere på et væld af forskellige modeller.

Det er en meget gennemarbejdet test, hvor der gives karakter på flere forskellige parametre. Det inkluderer blandt andet områder som støvsugning, batteri, håndterbarhed, støvbeholder og lydniveau. Hvis du ønsker at se hele testen, kræver det dog et betalt abonnement. Læs den svenske test af robotstøvsugere her.

Aftonbladet

Hos Aftonbladet har de testet 11 forskellige robotstøvsugere i en række forskellige prisklasser. Den praktiske del af testen foregik i et normalt indrettet hjem på ca. 140 m2. Det er gjort med henblik på at simulere, hvordan de enkelte robotstøvsugere reelt set ville kunne klare deres arbejde i et ganske almindeligt hjem.

Der har været fokus på flere forskellige kriterier i deres test, men dog hovedsageligt på følgende: sugestyrke, støjniveau, manøvrering i trange områder, tæppefrynser, dørtærskler, funktioner/udstyr og pris/ydeevne. Testens vinder er Electrolux Pure i9, men også Ecovacs Deebot OZMO fremhæves. Du kan se testen her.

Tek.no

Norske Tek.no har lavet en test af fem forskellige robotstøvsugere. De er hver især i hver deres prisklasse. Det er en test, der er lavet med henblik på at finde den bedste robot, men også at vurdere, om det faktisk kan betale sig at investere i én af de dyrere modeller fremfor at nøjes med ét af de billigere alternativer.

Hver enkelt af disse robotstøvsugere er testet over længere tid. I deres test har der særligt været fokus på følgende kriterier: navigation, manøvredygtighed, rengøringsevne, tidsindstillinger samt genopladning- og genoptagning af støvsugning. Den bedste model i deres test er iRobot Roomba 980, som du kan læse her.

Consumer Reports

Amerikansk forbrugermagasin, der har eksisteret siden 1936. Det er én af de mest troværdige testkilder, du kan finde på nettet. De tester og analyserer flere tusinde produkter hvert år. De har selvfølgelig også lavet en test af robotstøvsugere, hvor de har fremhævet særligt syv forskellige robotstøvsugere.

De har også gjort meget ud af, at understrege, at det ikke længere er nødvendigt at betale 7-10.000 kr., hvis du skal have en god robotstøvsuger. De har i høj grad fremhævet modeller fra Ecovacs, Eufy og iRobot. Samsung og LG er dog også repræsenteret på listen. Du kan klikke herog se hele deres liste.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

4.9/5 - (20 votes)

Sovemaske Test

Previous article

Spinnestang Test

Next article

Comments