Fritid

Løbevogn Test

0

Der findes rigtig mange løbevogne på det danske marked. Derfor kan det være at gennemskue, hvilke af disse løbevogne, der er de bedste. Når du skal købe en løbevogn, så er der mange ting, der skal inddrages i dine overvejelser. Derfor er du også nødt til at udvælge din kommende løbevogn med den største omhu.

Hvis du har svært ved at finde ud af, hvor du skal starte, så er du heldigvis kommet til det rette sted. Her på siden bliver du nemlig præsenteret for en række af de bedste løbevogne på markedet. Derfor er der også en god chance for, at du kan finde en løbevogn herunder, som harmonerer godt med dine præferencer.

BabyTrold Jogger

Forhandler Pris Information
1.999 DKK Se produkt

Det er ikke alle, der har helt så nemt ved at finde tid til at løbe, når de har fået børn. Hvis det også er noget, du kender til, så er en Jogger fra BabyTrold måske et godt køb for dig. Det er nemlig noget, der kan gøre det muligt at tage en løbetur, selvom du har en lille krudtugle derhjemme, som du også skal holde styr på.

Hvis du har en Jogger fra BabyTrold, så kan du nemlig blot tage dit lille barn med på din løbetur. Derfor kan du kombinere din løbetur med, at den lille også får lidt luft, hvilket også er noget, du skal sørge for. Derfor er det også en rigtig god investering, hvis du godt kan lide at løbe, men har svært ved at finde tiden til det.

Perfekt til den aktive forælder

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er en løbevogn, der særligt er perfekt til den aktive forældre. Hvis du gerne vil holde formen ved lige, så er dette en ideel måde at gøre det på, selvom du har en travl hverdag. Med en Jogger fra BabyTrold, så er det ikke længere noget, der er et problem, da du blot tager den lille med.

Den byder på et moderne og stilrent udseende, hvilket er understreget af det sorte aluminiumsstel. Dertil er den også blevet udstyret med 16” store lufthjul. Det er en klar fordel, da det både gør den nem at løbe med og gør det også komfortabel for barnet. Samtidig betyder det, at du kan løbe med den på ethvert underlag.

Ryglænet kan nemt justeres

Det er selvfølgelig muligt at justere ryglænet. Det kan gøres på trinløs vis, så du altid kan finde en passende stilling til dit lille barn. Det er nemt at justere ryglænet, da det foregår via en strop. Der er selvfølgelig også monteret en håndbremse på styret. Derfor er det nemt at få bremset ned, hvis du er kommet godt op i fart.

Til købet af denne løbevogn medfølger der også en 5-punktssele. Derfor er du sikret, at du kan spænde den lille godt fast, når I er på tur sammen. Der er også blevet gjort plads til en stor varekurv under sædet, hvorfor det også er nemt at have pusletaske, drikkedunk osv. med, når du er ude at løbe en tur med din Jogger.

Detaljer:

 • Hjul: 16” lufthjul
 • Justerbart håndtag: Ja
 • Bæreevne: 15 kg.
 • Liggemål: 93 cm.
 • Væg: 0,9 kg.
 • Mål (Sammenklappet): H: 80 cm. x B: 15 cm. x L: 44 cm.
 • Mål (Opslået): H: 102 cm. x B: 58 cm. x L: 135 cm.
 • Stel: Aluminium

Thule Glide 2

Forhandler Pris Information
4.999 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Thule er én af de helt store aktører på markedet for vogne til børn. Det inkluderer ikke blot barne- og klapvogne, men også løbevogne. Det er blandt andet noget, de beviser med deres Glide 2. Det er nemlig en særdeles robust løbevogn, der giver en optimal tur til både dig og dit barn.

Glide 2 kan bryste sig af et aerodynamisk design og en lav vægt. Det er to af de mest vitale aspekter, da det sikrer dig en optimal løbetur. Samtidig er det også med til at holde komforten på et højt niveau for dit barn. Endvidere garanteres det også, at du kan løbe i ethvert terræn, uden at tænke på at det bliver ukomfortabelt.

God, indbygget affjedring

Thule har selvfølgelig sørget for at forsyne deres Glide 2 med en god affjedring. Det er en klar fordel, da det gør løbeturen mere komfortabel for både barn og voksen. Det er de faste 16” forhjul og 18” baghjul dog også med til at sikre. Forskellen på størrelsen af for- og baghjul medvirker til at det bliver lettere at løbe med den.

Samtidig er den også udstyret med et ergonomisk og justerbart styr. Det giver en maksimal komfort for dig, der skal løbe med den. Det betyder også, at vognen sagtens kan bruges af begge forældre, da styret blot kan justeres til hver bruger. Derved undgår man også ondt i ryggen, fordi man løber forkert med løbevognen.

Hastighedskontrol via drejehåndbremse

Når du løber i kuperet terræn, er du garanteret en god hastighedskontrol med denne løbevogn. Thule har nemlig udstyret den med en god drejehåndbremse. Dertil giver den også en forbedret synlighed, da den er blevet forsynet med såkaldte refleksfælge på alle hjul. På kalechen er der også gjort plads til en reflekskant.

Apropos kaleche, så er der tale om en kaleche, der byder på en lang række indstillinger. Den er også udstyret med sideventilationsvinduer, som er med til at sikre, at dit barn har det behageligt. Der er også et kigvindue med magnetlukning, som du kan bruge til at kigge ned til dit barn, uden at forstyrre, hvis han eller hun sover.

Sæde kan lægges helt ned

Du kan være helt sikker på, at dit barn altid har det godt i denne løbevogn. Den kommer nemlig med et sæde, der kan lægges helt ned. Det er tilmed ikke noget, du skal bøvle med, da det kan skubbes tilbage med blot en hånd. Samtidig er det også et velpolstret sæde med indbygget ventilation, hvilket gør det behageligt.

På sædet er der også monteret en 5-punktssele, der også er blevet polstret, så den ikke er til gene for barnet. Du kan nemt klappe den sammen med blot én hånd, hvis den skal med bag i bilen eller blot opbevares i dens sammenklappede tilstand. Der er også god plads til at medbringe diverse fornødenheder på løbeturen.

Detaljer:

 • Forhjul: 16”
 • Baghjul: 18”
 • Vægt: 10,8 kg.
 • Vægtkapacitet: 34 kg.
 • Mål (Sammenfoldet): 93,5 cm. x 58 cm. x 33 cm.
 • Siddehøjde: 53 cm.
 • Sele: 5-punkts
 • Bredde ved dørgennemgang: 68,6 cm.

Thule Urban Glide 2

Forhandler Pris Information
3.459 DKK Se produkt

Du kan finde et stort udvalg af løbevogne på det danske marked. Derfor kan det være svært at finde frem til den helt rette for dit vedkommende. Der er flere aspekter, der skal være i fokus, når du skal investere i en ny løbevogn. Det kan fx være en Urban Glide 2, der er ideel til både gåturen i byen, men også løbeturen i skoven.

Der er tale om en vogn, der er nem at styre. Det er der flere grunde til. Det er dog især som følge af, at den er forsynet med et drejeligt forhjul, der kan låses på plads, hvis du gerne vil bruge den til at løbe. Den er også udstyret med baghjul, der måler hele 16”. Derfor er der tale om en vogn, der er rigtig god til dine løbeture.

Er forsynet med en indbygget drejehåndbremse

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke er alt terræn, der er lige let at løbe med en løbevogn i. Derfor er det også vigtigt, at du vælger en vogn, der er forsynet med en bremse, der kan give dig en god kontrol over hastigheden. Det er især noget, der er gældende, hvis du ofte løber i et kuperet terræn – fx på sti eller i skov.

Det har de tænkt over hos Thule, hvorfor de har sørget for at udstyre Urban Glide 2 med en drejehåndbremse, der kan garantere dette. Dertil byder vognen også på et ergonomisk justerbart styr, som giver en maksimal komfort for forældrene. Det gør det nemlig muligt at indstille styret, så det altid passer godt til brugeren.

God affjedring sikrer komfort for både barn og voksen

Når en løbevogn bruges, så er det vigtigt, at det er komfortabelt for både barn og voksne. For at sikre dette, skal den være udstyret med en god affjedring. Det er denne vogn blevet, hvorfor løbeturen derved vil være en behagelig oplevelse for begge parter. Igen er det dog især noget, der er vigtigt i et mere kuperet terræn.

Der er dog op til flere andre faktorer, der også har relevans i denne sammenhæng. Fx er den også udstyret med et sæde, der kan lægges helt ned. Det kan endda gøres med blot én hånd. Endvidere byder den også på et sikkert og behageligt sæde, der er blevet forsynet med en polstret 5-punktssele og indbygget ventilation.

Er udstyret med en kaleche med mange indstillinger

En løbevogn skal selvfølgelig også været udstyret med en kaleche. Det er Urban Glide 2 derfor også blevet. Det er dog ikke en hvilken som helst kaleche, men derimod en kaleche, der byder på et væld af brugbare og effektive indstillinger. Dertil er den udstyret med sideventilationsvinduer, der sikrer at barnet har det godt.

Ikke nok med det, så er der også gjort plads til kigvinduer med magnetlukning. Det er en fordel, da det gør det nemt for dig at kigge ned til dit sovende barn, uden at det er forstyrrende. Endvidere er du faktisk også sikret en forbedret synlighed som følge af dens refleksfælge på alle fire hjul samt reflekskant på kalechen.

Detaljer:

 • Vægt: 15,5 kg.
 • Baghjul: 16”
 • Mål (Sammenfoldet): 87 cm. x 76,5 cm. x 41 cm.
 • Sele: 5-punktssele
 • Skulderbredde: 31,5 cm.
 • Siddehøjde: 53 cm.
 • Bredde ved dørgennemgang: 80 cm.
 • Liggemål: Omtrent 110 cm.

Trille Jogger

Forhandler Pris Information
1.898 DKK Se produkt

Det er ikke alle løbevogne, der kan bryste sig af en god vægt. Hvis det er vigtigt for dig, at du får fat i en vogn, der ikke vejer for meget, så er det oplagt, at du vælger at tage et kig på Jogger fra Trille. Her er der nemlig tale om en løbevogn, der er lavet med et særligt fokus på let vægt, så den er nemmere for dig at løbe med.

Det er dog ikke kun en vogn, der kan bruges, hvis du skal løbe en tur. Den er også ideel som en rejseklapvogn eller derimod blot som en ekstra klapvogn. Det er der flere gode grunde til, men det er dog især som følge af, at den kan klappes sammen, så den fylder utrolig lidt. Derfor er det en vogn, alle let kan finde plads til.

Er udstyret med tre lufthjul

Hvis du skal købe en løbevogn, så er det en god idé at vælge en vogn, der er udstyret med lufthjul. Hvis det er en vogn, der skal bruges i et andet terræn end blot asfalt, så vil du sætte stor pris på, at der er tale om en vogn, der er forsynet med lufthjul. De er nemlig en del nemmere at manøvre med på fx grus eller på græs.

Derfor har Trille også valgt at udstyre deres Jogger med tre lufthjul. Hvis du vælger denne model, så skal du derfor ikke være bekymret for, om du kan løbe på alle slags underlag. Samtidig er hjulene også blevet forsynet med aksler, hvilket er med til at sikre, at den ikke fylder for meget, når den skal pakkes sammen til køreturen.

Er baseret på et letvægtsstel i aluminium

Der er ingen, der har lyst til at løbe rundt med en løbevogn, der er for tung. Hvis du også gerne vil undgå det, så er Jogger fra Trille værd at overveje. Her får du nemlig en model, der er baseret på et letvægtsstel, der er fremstillet i aluminium. Det er en medvirkende faktor til, at vognens totale vægt ikke er mere end blot 8 kg.

På trods af dette, så er der dog stadig gjort plads til en rummelig varekurv, der kan bruges til opbevaring af alt fra tasker til indkøbsposer. Dertil er den også udstyret med en fodstøtte og en håndbremse. Sidstnævnte kan hjælpe dig med at holde kontrollen over hastigheden, hvilket kan være svært, hvis du har meget fart på.

Kommer med et justerbart styr

Den er selvfølgelig også forsynet med et justerbart styr. Det sikrer, at du altid kan indstille dit styr til at have en passende højde. På denne måde kan du selvfølgelig også undgå problemer med ryggen. Der er mange, der ender med at bøje sig for meget forover, fordi de ikke får indstillet styret ordentligt på deres løbevogn.

Det er dog ikke noget, der bliver et problem, da du med denne vogn blot kan justere styret, til du finder en passende højde. Dertil er den også blevet udstyret med et justerbart ryglæn, så ryggen faktisk kan lægges ned til 45 grader. Det er også værd at bemærke, at den er udstyret med en sikker 5-punktssele med polstring.

Detaljer:

 • Hjul: Lufthjul
 • Mål (Udfoldet): L: 130 cm. x B: 63 cm. x H: 103
 • Mål (Sammenklappet med hjul): L: 96 cm. x B: 63 cm. x H: 60 cm.
 • Mål (Sammenklappet uden hjul): L: 86 cm. x B: 50 cm. x H: 25 cm.
 • Kalechehøjde (Sæde til top): 58 cm.
 • Vægt: 8 kg.
 • belastning: 15 kg.
 • Farve: Sort
 • Stel: Aluminium

Gode råd om løb med løbevogn

Der er mange, der tror, at de blot kan give sig i kast med at løbe med en løbevogn. Det er også relativt ligetil, men det er dog ikke noget, der ændrer på, at der er et par ting, du skal være opmærksom på. Heldigvis finder du en række gode råd herunder, som kan hjælpe dig med at komme bedst muligt fra start med løbevognen.

Husk at holde din ryg ret

Som der også er givet udtryk for herover, så er der flere ting, du skal være opmærksom på, når du skal løbe med en løbevogn. Én af de ting, der er vigtig at holde fokus på, når du løber med en løbevogn, er at holde din ryg. Det er ikke alle, der formår at gøre dette, hvilket er en skam, da det kan ende med at forårsage skader.

Hvis det er noget, du gør, så er det vigtigt, at du ikke tror, at du er den eneste. Der er nemlig mange, der har en tendens til at løbe med en foroverbøjet ryg, når de skubber rundt på en løbevogn. Derfor er det noget, du skal selv skal huske på, når du løber med løbevognen, da du ellers kan risikere skader og overbelastning.

En løbevogn kræver tilvænning

Hvis du skal løbe med en løbevogn for første gang i dit liv, så er det vigtigt, at du er klar over, at det kræver en kende tilvænning, når du skal løbe med den. Derfor skal du også regne med, at det ikke vil være helt så rart at løbe med vognen de første par gange. Det er dog blot et spørgsmål om at vænne sig til det på sigt.

Det er vigtigt, at du er klar over, at det kræver en langsom tilvænning. Derfor er du også nødt til at give det lidt tid, før du kan slappe af, når du løber med din løbevogn. Derfor er det også vigtigt, at du har fokus på at opretholde din motivation, selvom det kan være lidt svært. På sigt vil det slet ikke være noget, du tænker på.

Barnet skal have den rette alder

Det er også vigtigt, at dit barn har den rette alder, inden du tager det med ud i en løbevogn. Derfor kan du ikke blot tage en nyfødt baby med ud i en løbevogn. Derfor er det også meget vigtigt, at du venter med at tage barnet med ud til, det har nået en alder, der er optimal til en tur i en løbevogn på de danske veje.

Det er der flere grunde til, men det handler dog især om, at barnets rygmuskler skal være stærke nok til at holde kunne sig selv i en oprejst position. Det er de fleste børn i stand til, når de en alder på mellem seks og otte måneder. Hvis du er i tvivl, så bør du rådføre dig med en læge, inden du tager barnet med ud på en tur.

Invester i en rigtig løbevogn

Hvis du har i sinde at tage dit barn med ud at løbe, så skal det ske i en rigtig løbevogn. Der er mange, der tror, at det er nok, at man blot køber en barne- eller klapvogn med et sporty udseende. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at det slet ikke er tilfældet. De ligner måske hinanden, men der er stor forskel på de to vogne.

De adskiller sig på op til flere måder, men det er dog i høj grad noget, der handler om, at en løbevogn kommer med både specialdesignede hjul og god affjedring. Det er noget, der er med til at højne komforten for både barn og voksen. Derfor er det ikke blot for din egen, men også barnets skyld, at du skal vælge en løbevogn.

Ikke nok med det, så er løbevogne faktisk også mere fleksible, hvilket gør dem nemmere at manøvrere med. Dertil findes der også en øget sikkerhed på op til flere af modellerne. Du skal dog være opmærksom på, at de kommer i forskellige prisklasser. De varierer i pris, alt afhængigt af mængden af udstyr og funktioner.

Vælg en model med justerbart styr

På trods af, at det ikke burde være således, så er det dog ikke alle modeller, der er udstyret med et justerbart styr. Derfor er det også noget, du er nødt til at holde øje med, når du skal købe en løbevogn. Det er dog især noget, der gør sig gældende, hvis det er en løbevogn, der ikke blot skal bruges af en enkelt forælder.

Med et justerbart styr er det nemlig muligt for dig at justere styret op og ned. Det er med til at sikre, at det kan indstilles til at have en passende højde for enhver bruger af den. Det er en klar fordel, da det medfører, at du kan undgå unødvendige belastninger af kroppen, fordi du fx har fået indstillet dit styr alt for lavt.

Sådan gør du løbeturen mere komfortabel

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det kræver lidt tilvænning at løbe med en løbevogn. Som der også er givet udtryk for tidligere, så er det dog blot et spørgsmål om tid, før du bliver vant til det. Ikke nok med det, så er der dog også flere tiltag, du kan gøre dig, hvis du ønsker at gøre din løbetur lidt mere komfortabel.

Undgå de stejle bakker

På trods af, at langt de fleste løbevogne er designet til at kunne bruges på ethvert underlag, så er det alligevel ikke helt så komfortabel at løbe op ad bakker. Det er hårdt i sig selv at skulle løbe op ad en bakke, men hvis du også skal skubbe en løbevogn op, så bliver det blot hårdere. Forsøg derfor at undgå dem mest muligt.

Hold dig fra at tage bagage med

På langt de fleste løbevogne er der gjort plads til bagage. Ofte er der faktisk rigtig god plads til både bagage, tasker, poser m.m. Det er dog ikke noget, der er ensbetydende med, at du skal tage unødvendigt oppakning med på turen. En løbevogn er tung nok i forvejen, hvorfor der ikke er nogen grund til at gøre den tungere.

Dertil er der også mange, der har for vane at have et tæppe med til deres lille barn. Det anser mange som en god idé, men det er det faktisk ikke. Når du løber ved høj fart, så kan du risikere at det flyver af. Hvis det gør det, så kan det ende med at sætte sig fast i vognens mekanismer og udgøre en fare for både barn og voksen.

Løb ikke alt for langt

Hvis du gerne vil løbe langt, så bør du gøre det på et tidspunkt, hvor du ikke har en løbevogn med dig. Det er ikke helt så nemt at løbe, når du har en vogn med. Derfor bør du gemme de lange ruter til de dage, hvor du kan få lov til at løbe uden en løbevogn. Har du vognen med, så tag i stedet en af de kortere ruter, du kender.

Det er også vigtigt, at du husker på, at der er stor forskel på at løbe med og uden en løbevogn. Derfor bør du heller ikke sammenligne de to ting. Du kan hverken købe lige så hurtigt eller lige så langt, hvis du løber med en løbevogn. Det er der dog mange, der glemmer, når du de går i gang med at løbe ture med en løbevogn.

Hold dig til de stille nabolag

Hvis du har mulighed for det, så bør du løbe i et stille nabolag. Du fylder en del på vejen, hvis du løber med en løbevogn. Du bør derfor finde et sted, hvor du kan løbe på vejen, uden at der er for mange biler. Du kan dog også vælge at løbe i en park med brede stier. Det skal du dog kun gøre, hvis det er praktisk for dig.

Hvis du bor i en storby, hvor du skal løbe på asfalt, så er det vigtigt, at du er klar over, at det ikke er nemt at løbe på fortovet. Det er der flere grunde til, men det er dog især noget, der handler om, at der både kan være mindre bump og forhindringer. Dertil handler det selvfølgelig også om, at der er mange fodgængere.

Planlæg altid din løbetur først

Da det ikke kun er dig selv, der skal med på løbeturen, så er det vigtigt, at du sørger for at planlægge turene. Det er ikke blot i forhold til dit eget skema, at det skal passe ind. Det skal også passe ind i dit barns skema. Det skyldes, at du vil få en langt bedre løbetur, hvis det foregår med en glad og tilfreds baby i løbevognen.

Derfor er det også en god idé at planlægge din løbetur efter barnets måltider og sovetider. Det vil være oplagt at tage barnet med på en tur, når det er mæt og måske også er en smule træt. Bevægelserne vil nemlig være med til at stimulere søvnen, hvilket kan garantere en uforstyrret løbetur, uden et utilfredst barn i vognen.

Vær dog opmærksom på, at der er nogle børn, der først lige skal vænne sig til at være med på løbeturen. Hvis du kan fornemme, at dit barn ikke kan lide det lige med det samme, så kan I sammen træne det. Det gøres bedst ved at løbe nogle korte ture med barnet i løbevognen. På sigt kan du så begynde at løbe længere ture.

Hold også øje med vejret

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du vil få varmen, når du løber en tur. Det er også aktuelt, selvom det er koldt udenfor. Det er dog ikke tilfældet for dit barn på samme måde. Derfor skal du sørge for at klæde barnet på efter forholdene. Ellers kan det ende med at blive koldt, og så har du ikke længere et roligt, tilfredst barn.

Når du skal vurdere, hvad du skal give barnet på, så skal du blot tænke på, hvad du selv ville have taget på til en gåtur. Hvis du også har i sinde at løbe i dårligt vejr med en løbevogn, så bør du også anskaffe dig en god kaleche til løbevognen. Du kan dermed sikre, at dit barn ikke bliver ramt af sne, slud og regn på jeres tur.

En kaleche kan dog ikke kun bruges, når det er dårligt vejr. Du kan også bruge den til at skærme af for solen, hvis det er varmt. Dit børn nemlig ikke lade dit barn ligge direkte i solen, selvom man tænker, at det vil være dejligt. Derfor er det altså en god idé, at du allerede fra start får anskaffet en kaleche til din løbevogn.

Tænk altid på barnets sikkerhed

Der er især én ting, der skal være i fokus, når du skal løbe en tur med dit barn i en løbevogn. Det er selvfølgelig barnets sikkerhed, der skal være mest i fokus. Hvis du løber, når det er mørkt, hvad end det er morgen eller aften, så bør du udstyre løbevognen med reflekser. De skal placeres på både fronten, toppen og siderne.

Det er dog lige så meget for din egen sikkerhed, at du bør gøre dette. Hvis det er muligt, så bør du helt undgå at løbe på ruter, der er for trafikerede. Dertil skal du selvfølgelig også bruge de indbyggede foranstaltninger, der er i vognen. Du skal selvfølgelig spænde barnet godt fast med den tilhørende sele, så det sidder sikkert.

Dertil skal du også huske at låse fronthjulets placering. Inden I begiver jer afsted på løbeturen, så bør du lige bruge et par minutter på at dobbelttjekke, at det hele er som det skal være. Hvis du stopper for at holde en pause, så bør du bruge bremsen. Du skal ikke forsøge at stoppe vognen med egen kraft, da det kan gå galt.

Sådan vælger du den rette løbevogn

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke er nemt at finde den rette løbevogn. Det er der flere grunde til, men det er dog i høj grad som følge af, at der er mange faktorer, du skal overveje. Ikke nok med det, så skal du også vælge din løbevogn blandt et stort udvalg, hvilket også kan være med til at gøre det sværere.

Hvis du gerne vil købe en løbevogn, så er det vigtigt, at du sørger for at vælge med stor omhu. Gør du ikke det, så kan du ende med at vælge en vogn, der er helt forkert for dit vedkommende. Som der også er givet udtryk for herover, så er der flere aspekter, der skal overvejes nøje, hvis du skal købe en ny løbevogn.

Når du står over for at skulle købe en løbevogn, så er der dog nogle aspekter, der er vigtigere end andre. Det er derfor også disse faktorer, der skal tillægges den største del af dit fokus. Des mere fokuseret du er, des nemmere bliver det at udvælge den bedste løbevogn for dit vedkommende – uanset hvilke krav, du stiller.

Hvis du skal købe din første løbevogn, så er det ikke sikkert, at du ved, hvad du skal have fokus på. Hvis det er noget, der gør sig gældende for dit vedkommende, så kan du heldigvis blive klogere på det herunder. Du kan derved også blive klogere på, hvordan du vælger den rette løbevogn, der harmonerer med dine krav.

Størrelse

Du kan finde løbevogne i rigtig mange forskellige størrelser. Derfor er det også et aspekt, du skal tage med i dine overvejelser. Det er ikke blot vigtigt, at den har en god størrelse, når den er foldet ud. Det er mindst lige så vigtigt, at den har en god størrelse, når den er foldet sammen. Derfor skal begge deles overvejes nøje.

Det skal være en vogn, der både har en størrelse, der gør, at dit barn har god plads, men den skal også være nem at løbe med. Når den er foldet sammen, så skal den have en størrelse, der gør, at den er nem at finde plads til. Det er gældende, hvad end du skal opbevare den derhjemme eller skal have den med bag i bilen.

Komfort

Når der er tale om komfort, så menes der, at det både skal være en vogn, der byder på komfort for barn og voksen. Det er ikke alle vogne, der gør dette, hvilket der kan være op til flere grunde til. For barnet kan det være et spørgsmål om et dårligt sæde, for lidt plads eller noget tredje. For voksne er det helt andre grunde.

Her kan der i stedet være tale om dårlig affjedring eller manglende mulighed for at justere styret. Hvis det ikke er muligt, så kan du ikke opnå den rette position, når du løber med vognen. Det vil ikke blot være med til at nedsætte komforten, men kan tilmed ende med smerter i din ryg, fordi du fx bøjer for meget forover.

Vægt

Der er stor forskel på, hvad de enkelte vogne vejer. Derfor er det også et aspekt, du skal være opmærksom på. Det giver næsten sig selv, at du ikke bør vælge en model, der er for tung. Det er nemlig ikke specielt rart at løbe med en løbevogn, der er for tung. Derfor er vægten også et essentielt aspekt, når du skal vælge.

Det skal dog gøres klart, at der er tale om at ramme den rette balance. Har den for lav en vægt, så vidner det om, at det er en vogn, der ikke er af høj nok kvalitet. Derfor skal du ikke blot gå på jagt efter den letteste af de mange løbevogne. Den skal i stedet både have en lav vægt, men også byde på høj robusthed og kvalitet.

Hjul

Det er ikke alle vogne, der er udstyret med lufthjul. En stor del af dem er dog. Det er en klar fordel, da det er en del nemmere at manøvre på ethvert underlag, hvis vognen er forsynet med lufthjul. Du vil dog også støde på enkelte modeller, der er udstyret med hjul i plastik. Det kan sjældent betale sig at vælge en sådan model.

Hvis du er nødt til at betale en tand mere for en vogn, der er forsynet med hjul med luft, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det er det værd. I langt de fleste tilfælde er det dog ikke noget, der skal betales synderligt meget mere for. Det er ikke blot for dig, men også for barnet, at det er vigtigt at vælge en vogn med lufthjul.

Kaleche

Den skal også være udstyret med en god kaleche. Det skal den af flere grunde. Der er mange, der tror, at det kun er noget, der er brugbart, når det er dårligt vejr. Det er dog slet ikke tilfældet. En kaleche kan også bruges til andet, end at skærme af for regn, sne og slud. Du kan også bruge den til at skærme af for solens stråler.

Det er dog ikke alle, der helt er klar over, at det faktisk er en god idé. Det er dog ikke rart for dit barn at sidde i en løbevogn, hvis solen bager fra en skyfri himmel. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at vælge en vogn, der er udstyret med en god kaleche. Den skal nemlig kunne afskærm dit barn fra alt slags vejr.

Brugervenlighed

En løbevogn skal være nem at bruge. Er den ikke det, så får du den næppe brugt. Da du ikke kan lade dit barn blive hjemme alene, så kommer du derfor heller ikke ud at løbe. Derfor er det ikke værd at gå på kompromis med brugervenligheden. Tværtimod, så er det et punkt, der skal være meget i fokus, da det skal være nemt.

Her er der flere ting, der er afgørende. Det skal både være nemt at folde den du og folde den sammen, men det skal også være nemt at sætte barnet ned og spænde det fast. Du skal blot have fokus på, at det skal være så nemt som muligt at bruge din løbevogn. Virker den for besværlig at bruge, så skal du ikke købe den.

Sikkerhed

Du vil selvfølgelig gerne sikre, at der ikke sker noget med hverken dig selv eller dit barn. Derfor er du også nødt til at have fokus på sikkerhed, når du skal vælge din nye løbevogn. Det skal bl.a. være en vogn, der er blevet forsynet med en sikker sele og en effektiv bremse, så dit barn er fastspændt og du nemt kan bremse.

Ét af de aspekter, du bestemt ikke bør gå på kompromis med, er sikkerheden. Det er altid bedre at betale en højere pris, hvis det medfører en højere sikkerhed. Det er meget vigtigt, at du husker på dette, når du skal udvælge din kommende løbevogn.

Stepbænk Test

Previous article

Bedste ansigtscreme

Next article

Comments