Fritid

Gamer Stol Test

0

Bruger du mange timer foran din PC, PS4 eller anden spillekonsol? I så fald er det vigtigt, du sidder ordentligt. Du skal ikke kun sidde godt, men også ergonomisk korrekt. Du kan sagtens side behageligt i en stol for en kort stund, men skal du sidde i stolen i mange timer, så kan sagen være en helt anden.

Derfor er det vigtigt, du har en stol, der er udviklet til gaming, hvis du er hyppig gamer. Sådanne stole kan du finde mange af på markedet, hvorfor det kan være svært at vælge den rette. De enkelte stole varierer meget og på baggrund af flere forskellige aspekter. Derfor er det vigtigt at vælge med omhu.

Her på siden har vi samlet de bedste gamer stole. Vi har ikke selv testet de givne stole, men har lavet en liste over de bedste modeller baseret på uvildige tests, ekspertvurderinger og produktanmeldelser. Derfor er du garanteret, at kunne finde en god gaming stol herunder.

Paracon Reaper Gamer Stol

Forhandler Pris Information
999 DKK Se produkt

Der er mange, der tror, du skal være villig til at investere mange tusinde kroner i en gamer stol. Det er dog ikke tilfældet. Det kan sagtens lade sig gøre at købe en stol, der ikke koster mere end ca. 1.000 kr., uden det viser sig at være en dårlig stol.

Det er blandt andet noget Paracon har vist med deres Reaper, der er én af deres mest populære stole. Det er en stol, der kan levere en sublim komfort til brugeren, selvom den ikke er specielt dyrt. Der skal derfor ikke være nogen tvivl om, at der er tale om en stol, der er udviklet med særligt fokus på dette.

Det er den gjort, fordi komfort tit er et overset element, når det kommer til gaming-stole. Det vil de gerne ændre på hos Paracon, men dog uden, det skal koste en formue. Derfor har de udviklet Reaper, der gør det nemt at sidde optimalt i din stol, uanset om du skal game i mange timer i streg.

En ergonomisk designet gamer stol

Hvis du vælger at købe en Reaper fra Paracon, så får du en gamerstol, der er ergonomisk designet. Derfor er du også sikret, at der er tale om en stol, der kan tilbyde dig solid støtte og komfort. Oven i købet, så er det en stol, der kan tilbyde dig alt dette til en god pris.

Hos Paracon har desuden valgt at udstyre denne stol med en innovativ autotilt-funktion. Det betyder, den ikke låser ryglænet i faste positioner, som det er tilfældet for de fleste andre gamer stole. Du kan blot læne dig tilbage, og så vil ryglænet helt automatisk følge med i takt med, at du læner dig længere tilbage.

Er det ikke en funktion, der er noget for dig, så kan du nemt slå den fra, så du hele tiden kan sidde i en oprejst position, som typisk giver dig den bedste støtte, når du sidder i en intens session foran din PC. Til et mere casual game eller en film på Netflix, kan det dog være rart, at du blot kan læne dig helt tilbage i stolen.

Bygget op omkring solidt stålstel

Du skal ikke være bange for, at der er tale om en stol, der ikke er robust og stabil. Den er nemlig bygget op omkring et stålstel, der er med til at sikre, at den er yderst solid. Ikke nok med det, så er den også polstret i PU-læder af højeste kvalitet, som er med til at sikre en længere levetid på stolen.

Det bør dertil også nævnes, at det er et materiale, der er både slidstærkt og vedligeholdelsesfrit. Det går rigtig godt i spænd med det klassiske racing-design, der er inspiration for denne stol. Den kan oven i købet fås i intet mindre end ni forskellige farver, hvorfor der naturligvis også er en farve for dig.

Detaljer:

 • Sædebredde: 52 cm.
 • Sædedybde: 52 cm.
 • Justerbar sædehøjde: 46-56 cm.
 • Ryglænshøjde: 77 cm.
 • Ryglænsbredde: 55 cm.
 • Vægtkapacitet: 105 kg.

Paracon Rogue Gamer Stol

 

Forhandler Pris Information
1.399 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil have en stol, der er dedikeret 100% til gaming, så er det oplagt at vælge en stol fra Paracon. Det er nemlig et brand, der kun har fokus på gaming. Derfor bruger de også alle deres ressourcer på at udvikle produkter, der er skabt specifikt til både gaming og til gamere.

Hvis du oven i købet gerne vil være sikker på, at du ender med at købe en stol, der er blandt den absolutte top, så er Rogue fra Paracon et rigtig godt bud. Det er nemlig en rigtig lækker stol, der er fremstillet i stærke og robuste materialer – og så er det tydeligt at se, at den er udviklet specifikt til gamere.

Udstyret med et multifunktionelt armlæn

Én af de ting, der er med til at gøre denne stol særligt interessant er, at den er udstyret med et multifunktionelt armlæn. Det er derfor et armlæn, der giver dig en lang række muligheder for at tilpasse dem til netop din krop og dine præferencer. Det er nemlig noget, der kan være meget stor forskel på.

Armlænene kan justeres op og ned samt drejes, så de har enten en åben eller lukket vinkel. Det er med til at sikre, at du kan opnå en position, der passer godt til både arme, albuer og skuldre. Du kan dertil også justere afstand fra sædet, hvorfor du selv har frihed til at vælge, om de skal sidde tæt eller langt fra sædet.

Medfølger puder til nakke og lænd

Et aspekt af denne stol, der for alvor viser, at den er lavet til gamere er, at den leveres med pude til både lænd og nakke. På begge puder er der desuden placeret et fedt Paracon-logo. Det anbefales, at du prøver at bruge disse puder, da de giver en bedre støtte, men de kan dog nemt afmonteres, hvis det ønskes.

Paracon har nemlig valgt at puderne skal monteres ved hjælp af en klassisk klik-montering. Det betyder, det er nemt for dig at tage puderne af, hvis det ønskes. Det bør gøres klart, at du også kan justere placeringen af de to puder, så du nemt kan placere dem netop dér, hvor du synes, de giver den bedste støtte.

Fås i seks forskellige farvekombinationer

Paracon Rouge er en rigtig god gamerstol, der oven i købet kan erhverves til en god pris. Du kan dertil også vælge blandt hele seks forskellige farvekombinationer. Derfor vil der selvfølgelig også være én af disse, der er netop din favorit. Farverne varierer fra en simpel sort over en energisk grøn til en kraftig rød.

Detaljer:

 • Sædebredde: 53 cm.
 • Sædedybde: 50 cm.
 • Justerbar sædehøjde: 50-61 cm.
 • Ryglænshøjde: 82 cm.
 • Ryglænsbredde: 57 cm.
 • Vægtkapacitet: 105 kg.

Arozzi Enzo Gamer Stol

Forhandler Pris Information
1.199 DKK Se produkt

Arozzi er også et brand, der har gjort sig bemærket i de lave prisklasser. Vælger du deres Enzo, så får du en rigtig lækker gamerstol, der tydeligt har taget inspiration fra det klassiske racing-sæde, ligesom andre gamerstole. Det er en stol, der byder på en rigtig høj kvalitet, der faktisk er overraskende til prisen.

Den høje kvalitet er blandt andet noget, du kan mærke på den tykke polstring af både armlæn, sæde og ryglæn. Det er med til at sikre, at du altid sidder blødt og får den bedst mulige komfort. Vigtigst af alt er dog, at det er noget, du bliver ved med at føle – også efter 14 timer foran din PC.

Ergonomisk korrekt udformet sæde

Det er selvfølgelig vigtigt at ergonomien er i top. Det har de også tænkt på hos Arozzi. Derfor er stolen blevet udstyret med et sæde, der er ergonomisk korrekt udformet. Det betyder, du sidder korrekt og din krop får den støtte, den skal have. Komfort er nemlig ikke nok, hvis ikke kroppen får optimal støtte.

Det er netop som følge af det ergonomiske sæde, at du kan spille i mange timer i træk. For mange gamere er det vigtigt, de kan sidde foran deres PC eller spillekonsol i mange timer, uden at skulle være bekymret for, hvorvidt de oplever ubehag eller smerte i kroppen – og det er du sikret at undgå med Arozzi Enzo.

Betrukket med syntetisk PU-læder

Arozzi Enzo leveres med et sæde og armlæn, der er betrukket med syntetisk PU-læder. Det er ikke blot et materiale, der er behageligt og lækkert, men det er også nemt at holde rent. Det kræver blot, at du tørrer stolen af med en klude i ny og næ. Der er f.eks. ikke nogle krav om brug af læderfedt eller lignende.

Dertil er det faktisk også et materiale, der er i stand til at holde til det meste. Du kan derfor være sikker på, der er tale om en stol med en lang levetid. Endvidere, så skal du heller ikke være alt for bekymret for, hvordan stolen behandles, eftersom Arozzi Enzo kan klare det meste.

Let, men dog solid konstruktion

Stolen byder på en konstruktion, der er relativt let. Det giver dig en frihed til at flytte rundt på stolen og være i bevægelse. Det er dog ikke noget, der er gået ud over kvaliteten, der fortsat er helt i top. Det er nemlig en stabil og robust stol, der kan klare det meste – og så er den udstyret med dobbelte nylonhjul.

Du kan desuden nyde godt af, at stolen er i stand til at rotere 360 grader, som du kender fra de fleste kontorstole. Du kan nemt og hurtigt justere den i højden ved hjælp af en gas-fjeder. Sædet kan vippe begge veje og der er indbygget en låsefunktion. Det betyder, du kan låse den helt rette position fast.

Detaljer:

 • Højde: 115-125 cm.
 • Sædebredde: 53 cm.
 • Sædedybde: 51 cm.
 • Ryghøjde: 76 cm.
 • Justerbar siddehøjde: 46-56 cm.
 • Vægt: 15 kg.

DXRacer FORMULA Gaming Chair – F08-N

Forhandler Pris Information
2.089 DKK Se produkt
2.151 DKK Se produkt
2.190 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at noget af det ypperste på markedet inden for stole til gaming er DXRacer. Der er særligt én af deres serier, der har gjort sig bemærket, og det er Formula-serien. I daglig tale kaldes denne serie typisk blot for F-serie. Det er desuden den originale serie fra DXRacer.

I og med, at det er den originale serie af stole fra den amerikanske producent, så er det også basis for en lang række af de andre serie af stole fra DXRacer. Det betyder, at det er en stol, hvor der ikke er gået på kompromis med noget. Det kan du også hurtigt se og mærke på netop denne model.

Her er der nemlig tale om en både elegant og moderne gamer stol. Den giver den bedste mulige støtte til hele kroppen. Derfor får du også en støtte, der er langt bedre end, hvad du ville få af en traditionel kontorstol. Det er naturligvis vigtigt, når du tilbringer mange timer i stolen på daglig basis.

Meget ergonomisk gamerstol

Det er en stol, der er udformet med henblik på ergonomi på højeste plan. Det har de opnået på fornem vis. Det er dog også noget, der er opnået uden at gå på kompromis med udseendet, som er både moderne og stilrent. Dertil er det muligt at erhverve en Formula-stol som F08-N til en ganske overkommelig pris.

På trods af, at det er en stol, der er udviklet med fokus på gamere, der brugere mange timer i stolen hver dag, så er det ikke kun en stol, der kan bruges af gamere. Det er også en stol, der kan bruges, hvis du arbejder på kontor, hvor du bruger mange timer på at sidde ned.

Garanterer optimal støtte til vigtige punkter

Du kan være sikker på, du får støtte de helt rette steder med denne stol. Den er udviklet specifikt til at støtte de mest vitale steder. Når du sidder i en stol er der nemlig punkter på kroppen, der er mere udsatte end andre. Det er netop dem, der støttes af denne stol. Derfor kan du sidde i den i mange timer i streg.

Designet er inspireret af sædet fra en rally-bil. Det gør den ikke blot flot at se på, men er også med til at højne ergonomi og støtte. Det er en stol, der sagtens kan klare, at den bruges i mellem otte og ti timer dagligt. Med mulighed for både arm- og nakkestøtte, så er du sikret en komfort, der ganske enkelt er fortrinlig.

Dynamisk stol med mange indstillingsmuligheder

Det er meget vigtigt, at du kan indstille din stol iht. dine krav og behov. Det kan du med alle stole i F-serien fra DXRacer. Det er derfor en meget dynamisk stol, hvor du kan indtage netop dén position, du ønsker. Du kan ændre position på både ryglæn, armstøtte, i højden mm.

Detaljer:

 • Sædebredde: 37 cm.
 • Sædedybde: 45 cm.
 • Justerbar sædehøjde: 42-53 cm.
 • Ryglænshøjde: 82 cm.
 • Ryglænsbredde: 56,5 cm.
 • Vægtkapacitet: 100 kg.

Arozzi Monza Gamer Stol

Forhandler Pris Information
1.199 DKK Se produkt

Hvis du er på jagt efter en gamerstol, der har et rigtig flot udseende, der har taget inspiration fra et racing-sæde, så er Arozzi Monza et godt bud. Det er en stol, der kan bryste sig af en høj kvalitet. Det kan du både se og mærke på stolen, hvorfor du får, hvad du betaler for, og mere til, hvis du vælger Monza fra Arozzi.

Den byder også på en tyk polstring af både armlæn, sæde og ryglæn. Det er med til at sikre, at du sidder blødt og altid vil opleve en høj komfort. Du vil have en komfort, der er i højsædet, uanset hvor meget, du bruger den. Det er derfor en stol, der er særligt ideel for dig, der tilbringer mange timer foran din PC.

Sædet er ergonomisk udformet

I dag er det næsten en selvfølge, at du får et sæde, der er ergonomisk udformet, når du køber en gamer stol. Hvis du vælger at købe en Monza fra Arozzi, så er det ingen undtagelse. Sædet har ergonomi, der er helt i top, hvilket sikrer, at du sidder godt og får den støtte, din krop har behov for, når du sidder ned.

Du kan være sikker på, du kan sidde i denne stol i mange timer. Hvis du godt kan lide at spille på din PC, PS4 eller Xbox i mange timer i streg, så kan du være helt sikker på at dette er en stol, der er noget for dig. Det er ikke alle gamer stole, der kan bryste sig af dette, selvom det reelt set burde være en selvfølge.

Betrukket med syntetisk PU-læder

Selve sædet er betrukket med syntetisk PU-læder. Det lyder muligvis som et materiale, der er af lav kvalitet. Faktum er dog, at det forholder sig modsat. Det er ikke blot et materiale, der er nemt at gøre rent, men det er også næsten umuligt at slide hul på dette materiale – selv hvis stolen bruges 8-10 timer hver dag.

Du kan derfor være sikker på, at der er tale om en stol, der har en mangeårig levetid og en rigtig god holdbarhed. Dertil kan den selvfølgelig også rotere 360 grader, som de fleste andre kontor- og gamerstole. Du har nemt ved at indstille stolen i en passende højde ved hjælp af den monterede gas-fjeder.

Let konstruktion sikrer høj bevægelsesfrihed

Konstruktionen er meget let. Derfor er det en stol, du nemt kan flytte rundt, og det giver dig en både god og høj bevægelsesfrihed. Du skal dog ikke frygte for, at den lette konstruktion er gået ud over kvaliteten. Det er fortsat en stabil og robust stol, der kan holde til det meste, du udsætter en kontorstol for.

Det bør desuden også nævnes, at der er tale om en stol med et sæde, der nemt kan vippe frem og tilbage. Du kan også indstille på siddehøjden, som der er givet udtryk for herover. En klar fordel er, at den kommer med en låsefunktion. Det betyder, du kan låse den position, du er mest tilfreds med, så du ikke skal forsøge at genfinde den hver gang,.

Detaljer:

 • Højde: 115-125 cm.
 • Sædebredde: 53 cm.
 • Sædedybde: 51 cm.
 • Ryghøjde: 76 cm.
 • Justerbar siddehøjde: 46-56 cm.
 • Vægt: 15 kg.

DXRacer KING Gaming Chair – K06-N

Forhandler Pris Information
3.149 DKK Se produkt
3.149 DKK Se produkt

Hvordan kan man bedst på bedst mulig vis bevise, at man er den største producent af gamer stole i verden? Det gør man selvfølgelig ved at have en royal serie af stole. Det har de derfor valgt at have hos DXRacer, hvor én af deres bedste serier af stole kaldes for King. Det er også den serie, som denne stol er en del af.

Deres King-serie (som også blot kaldes for K-serien) er en serie af stole, der er intet mindre end majestætiske. Du får en stol, der ikke blot har komfort i højsædet, men den er også både høj, bred og dyb nok til, at der er plads til alle og enhver i stole. Derfor er vægtkapaciteten også på hele 150 kg.

Du kan være helt sikker på, at DXRacer ikke har sparet på noget. Tværtimod, så er både komfort, udseende og funktionalitet helt i top – præcis som du forventer, når du køber en gamer stol fra DXRacer. Det er én af de stærkeste og mest robuste stole – ikke kun i DXRacers sortiment, men på hele markedet.

Den bredeste serie fra DXRacer

Der findes mange serier af stole fra DXRacer. Vælger du en stol fra deres K-serie, så får du en stol fra den bredeste serie. Faktisk er det stole, der er så store, at du næsten får en følelse af, at sidde i en luksuriøs sofa. Du skal derfor heller ikke være i tvivl om, hvorvidt der er tale om en stol med komfort i højsædet.

Ikke nok med, at det er en både bred og luksuriøs stol, så byder den også på en lang række muligheder for at indstille den og gøre den personlig. Du kan f.eks. gøre brug af de 5-dimensionelle sædeindstillinger og justerbare armlæn til at indstille den i en position, der er ideel for netop dit vedkommende.

Der er stor forskel på folks behov og præferencer i denne sammenhæng. Det er de godt klar over hos DXRacer. Derfor har de sikret, at der er tale om en stol, der kan bryste sig af så mange indstillinger, at alle og enhver kan opnå en indstilling og en position, der harmonerer med deres specifikke præferencer.

Ergonomien er i højsædet

Ergonomi er i højsædet og der er ikke gået på kompromis med ét eneste aspekt. Der er intet, der er overladt til tilfældighederne. Enhver kurve, linje og overflade er optimeret med fokus på maksimal støtte og komfort. Det er også derfor, du kan være sikker på, at den er lige behagelige at sidde i efter 10 timer som efter én.

Stolen er specifikt designet med henblik på også at være komfortabel efter mere end otte timers gaming – endda helt uden pause. Du vil blive fri for ubehag i ryggen og du vil ikke opleve, at der opstår irritation i nakke, ryg eller lænd. Det er også derfor, det er en stol, der f.eks. bruges af op til flere streamere.

Hvis du godt kan lide at sidde fremme i sædet, som der er mange gamere, der godt kan, så følger der to puder med til stolen. Der er en ekstra pude til nakke og lænd. Det er puder, der er med til at sikre, at komforten bevares, selvom du vælger at rykke dig frem i sædet. Det er et punkt, hvor mange kontorstole fejler.

Robust gamer stol med høj belastningsevne

En DXRacer King kan klare en belastning på helt op til 150 kg. Det er derfor også en stol, der kan holde til lidt af hvert. Samtidig vil det være et valg for selve de største konger. Selvom du ikke har behov for en stol, der har så stor en belastningsevne, så er det dog blot et bevis på, at stolen er af højeste kvalitet.

Du har også mulighed for at indstille ryglænet med et interval på hele 170 grader. Det gør det praktisk muligt at læne sig hele vejen tilbage til en liggende position, såfremt det ønskes. Det er sådanne aspekter, der er med til at understrege, at det er et topprodukt fra DXRacer, vi har med at gøre her.

Detaljer:

 • Sædebredde: 40 cm.
 • Sædedybde: 48 cm.
 • Justerbar sædehøjde: 51-61 cm.
 • Ryglænshøjde: 84 cm.
 • Ryglænsbredde: 61 cm.
 • Vægtkapacitet: 150 kg.

Nordic Gaming Racer Gamer Stol

Forhandler Pris Information
1.199 DKK Se produkt
1.056 DKK Se produkt

Komfort er ofte noget, du skal se langt efter, hvis du vælger en billig gamer stol. Det er dog ikke noget, der gør sig gældende, hvis du vælger Racer-stolen fra Nordic Gaming. Det er ganske vidst en relativt billig stol, men du kan være sikker på, der ikke er gået på kompromis med hverken kvalitet eller komfort.

Hvis du gerne vil være sikker på, du ikke går på kompromis med dit valg af stol, men dog uden at betale i dyre domme, så er det en oplagt idé, at du vælger en model som denne. Det er nemlig en rigtig lækker stol, der er designet med særligt fokus på ergonomi og komfort. Derfor kan den bruges i mange timer i træk.

Kan indstilles som du ønsker

Én af de klare fordele ved netop denne stol er, at den har en lang række muligheder for at indstille den præcis, som du ønsker. Det er ikke noget, du kan på alle stole i denne prisklasse. Du kan justere dens armlæn, du kan indstille den i højden, og du kan dertil også justere ryglænet i flere forskellige positioner.

Du kan nemt og enkelt indstille stolen efter den siddestilling, du foretrækker. Det er ikke blot med til at øge din komfort, men er også med til at garantere, at din krop får den nødvendige støtte. Det er nemlig vigtigt, da der ellers kan opstå varige men og gener i alt fra lænd til nakke.

Ikke nok med det, så bliver den faktisk også leveret med en pude til lænd og nakke. Det giver en endnu bedre støtte, som din ryg vil give dig stor tak for. Det er puder, du i høj grad vil få brug for, hvis du er typen, der godt kan lide at sætte dig lidt frem i stolen, fordi du er en kende for ivrig, når du spiller.

Inspireret af Formel 1-sæde

Hvis du godt kan lide Formel 1 eller motorsport i det hele taget, så vil du kunne glæde dig over, at inspirationen til design og udformning af denne stol faktisk kommer fra sædet, du finder i en Formel 1-racer. Det skyldes, at det er et sæde, der har en skal, der garanterer, at ergonomien er helt i top.

Ikke nok med, at du kan være helt sikker på, at du kommer til at sidde godt, så er Racer fra Nordic Gaming også en stol, der får dig til at fremstå som en seriøs gamer. Det er nemlig tydeligt at se, at du ikke har været villig til at gå på kompromis med kvaliteten.

Detaljer:

 • Sædehøjde: 35-43 cm.
 • Sædedybde: 52 cm.
 • Sædebredde: 53 cm.
 • Ryglænshøjde: 92 cm.
 • Ryglænsbredde: 57 cm.
 • Vægtkapacitet: 120 kg.

AKRacing Nitro Gaming Chair

Forhandler Pris Information
2.349 DKK Se produkt
2.389 DKK Se produkt

AKRacing er også én af de største aktører på markedet for gamer stole. Det er derfor også et brand, du roligt kan vælge at købe en stol fra. Nitro-serien er én af de mest kendte serier. Det er en serie af stole, der er designet med henblik på gamere og andre personer, der sidder længe foran en skærm eller skrivebord.

Det er en ergonomisk kontorstol, der har en positiv indvirkning på dit helbred. Det er nemlig en stol, der er i stand til at levere den støtte, du har brug for. Det er – desværre – ikke alle gamere, der har fokus på dette. Du bruger mange timer i din stol hver dag, hvorfor det er vigtigt, du har fokus på dit helbred i den tid.

Der er mange gamere, der døjer med diverse sundhedsmæssige lidelser, der er opstået, fordi de har haft en dårlig stilling i deres stol. Du belaster en stor del af din krop, når du sidder ved din PC. Det er ikke blot rygsøjle, men også både håndled, nakke, skuldre og arme, der belastet, og det skal din stol forebygge.

Ergonomisk udformet stol

Når du køber en stol fra AKRacing, så kan du være helt sikker på at den er ergonomisk udformet. Det gør sig gældende, uanset om du vælger Nitro eller én af de mange andre serier. Du er derfor sikret, at du får en høj komfort, når du sidder i denne gamer stol. Samtidig er ergonomien også helt i top.

Sædet har en udformning, der gør, at du føler dig godt tilpas og afslappet, når du sidder i stolen. Det vigtige er dog, at du vil føle at komforten er den samme efter mange timer i stolen. Derfor er det ikke noget problem at tage lange gaming- eller arbejdssessioner, mens du sidder i en Nitro fra AKRacing.

Dejlige og bløde materialer

Der er kun brugt bløde og dejlige materialer til fremstilling af stolen. Det er gjort for at sikre komforten. Det er ikke alle brands, der er lige gode til at sikre dette. Det skyldes, man ofte vil holde udgifter til produktion nede. I mange tilfælde betyder det, du ikke får en stol med et lige så slidstærkt og robust materialevalg.

Du kan dog ikke blot være helt sikker på, at det er en stol, der er lækker at sidde i – den ser også vildt fed ud. Selve sædet ligner noget, der er taget fra en sportsvogn. Faktisk er det også sæder fra hhv. rally- og racerbiler, der har været inspirationen i forbindelse med udformning af denne gamer stol.

Dertil bør det også gøres klart, at der er tale om en stol, der kan bryste sig af en robust konstruktion i metal. Det gør ikke blot, at den føles stabil at sidde i, men det er også med til at sikre, at den holder i mange år frem. Du kan desuden sagtens bruge en AKRacing Intro, selvom du ikke gamer, da det også er en god kontorstol.

Detaljer:

 • Sædebredde: 53 cm.
 • Sædedybde: 54 cm.
 • Justerbar sædehøjde: 36-44 cm.
 • Ryglænshøjde: 92 cm.
 • Ryglænsbredde: 53 cm.
 • Vægtkapacitet: 150 kg.

DXRacer DRIFTING Gaming Chair – D02-N

Forhandler Pris Information
2.289 DKK Se produkt
2.290 DKK Se produkt

Der bør ikke være tvivl om, at skal du have noget af det ypperste, så skal du vælge DXRacer. Det er ikke uden grund, at de kan prale med at være verdens største producent af stole til gaming. Det er de nemlig blevet ved også at lave nogle af de bedste stole i verden – og det inkluderer blandt andet deres Drifting-serie.

D-serien er én af de mest populære serie fra DXRacer. Det er en moderne og elegant serie af stole, der kan bruges til både kontor og gaming. Du får dog næppe en gamer stol, der kan give dig en bedre støtte til din krop. Det er en stol, der er lavet med et særligt fokus på komfort, hvilket du nemt kan mærke.

En meget ergonomisk gamer stol

Det er en stol, der er meget ergonomisk. Det er noget, der har været fokus på i forbindelse med designet. Ikke nok med det, så kan den også bryste sig af et moderne og stilrent look. Det er en stol, der er lavet med fokus på, at den skal være komfortabelt, men også at den skal blive ved med at være det i mange timer.

Den sørger for at støtte de helt rette steder. Ikke nok med det, så er det også en stol, der er behagelig at sidde i. Det er vigtigt, at du ikke tror, at komfort og støtte er det samme. En stol kan sagtens være komfortabel uden at give korrekt, ergonomisk støtte, og det er vigtigt, at det er noget, du er opmærksom på.

Udviklet med fokus på gamere

Det er hverken svært at se eller mærke, at det er en stol, der er udviklet med fokus på gamere. Mere specifikt, så er det en stol, der er udviklet til dig, der bruger mange timer i din stol. Den kan sagtens bruges i mere end otte timer om dagen, uden at det er noget, der vil være til gene eller noget, der vil skabe ømhed.

Hvad det betyder er, at det er en stol, der ikke blot kan bruges til gaming. Den vil nemlig også sagtens kunne bruges på et kontor. Her er det også normalt, at du sidder ned i op til otte timer. Hvis du gerne vil have en stol, der ikke blot yder en god komfort, men også har et interessant look, så overvej en DXRacer Drifting.

Du kan være sikker på, det er en stol, der giver støtte de rigtige steder. Du får derfor ikke kun komfort, der er helt i top. Du får også støtte, der er sund for din krop, hvilket er uhyre vigtigt, hvis du skal sidde i en stol i mange timer i streg. Dertil er det også en fordel, at den er pæn og moderne at se på.

Der medfølger puder til lænd- og nakkestøtte

Som det også gør sig gældende for mange andre gamerstole på det danske marked, så følger der også en pude til både nakke og lænd, hvis du køber en Drifting fra DXRacer. Det er med til at sikre, at du får den rette støtte til nakke og lænd, som er særligt udsat, når du sidder på en stol foran en skærm i mange timer.

Stolen er også meget dynamisk. Det betyder, du nemt kan ændre position på både ryglæn, armstøtte, højde osv. Du kan indstille den til netop dén position, du synes, der er den bedste for dig. Det er klart at se og mærke, at det er en stol, der er designet til at forbedre den oplevelse, du har, når du sidder og gamer.

Ét af de aspekter, der særligt er med til at adskille D-serien fra de øvrige serier fra øvrige serie fra DXRacer er, at den er udstyret med et dybere sæde på 50 cm. Endvidere er den udstyret med en integreret hovedstøtte og en vippemekanisme. Det er dog ikke funktioner, der er vigtige for alle.

Detaljer:

 • Sædebredde: 31 cm.
 • Sædedybde: 51 cm.
 • Justerbar sædehøjde: 44-53 cm.
 • Ryglænshøjde: 79 cm.
 • Ryglænsbredde: 55 cm.
 • Vægtkapacitet: 100 kg.

Paracon Knight Gamer Stol

Forhandler Pris Information
1.799 DKK Se produkt

Paracon er en dansk producent af udstyr til gamere. Én af de ting, de er særligt dygtige til at producere er stole. Derfor er det også et brand, du roligt kan vælge at købe en gamerstol fra. Én af deres bedste modeller er Knight, der er designet med henblik på gaming. Den kan dog også sagtens bruges til kontorarbejde.

Knight-serien er en række af stole, der er lækre i brug, og de er dertil også bygget med fokus på ergonomisk komfort. Tankerne har primært været på at levere en stol, der kan give brugeren en høj grad af komfort. Ikke nok med det, så er det også en stol, der kan bryste sig af, at have et særdeles lækkert udseende.

Lækker og generøs polstring

Du kan være sikker på, at du får en komfort, der er helt i top. Det er der flere årsager til. Den primære grund er dog, at det er en stol, der byder på en generøs polstring. Det er noget, du virkelig kan mærke, når du sætter dig ned. Fordelen ved en god polstring er, at det også er noget, der bliver ved med at være komfortabelt.

Det er dog ikke det eneste, der er med til at højne din komfort. Det er også noget, der hjælpes på vej af, at det er en stol, der har en ekstra høj ryg og en justerbar nakkestøtte. Du vil også selv kunne vælge om du gør brug af en lændepude eller ej, da det er noget, der følger med, når du køber en Knight fra Paracon.

Der er også andre funktioner, der er med til at gøre det til en fryd at sidde i en Knight fra Paracon. De har bl.a. valgt at udstyre stolen med funktioner, der bl.a. tæller justering af sædehøjden, polstrede armlæn, der også er justerbare,  og en skal, der er udformet på samme vis som det er tilfældet i en racer- eller rallybil.

Justerbart ryglæn i mange positioner

Kender du også til, at det i mange stole kan være svært at finde frem til den perfekte position? Det er ikke noget, du skal frygte for, hvis du vælger en Knight fra Paracon. Her er der nemlig tale om en stol med et ryglæn, du kan justere mellem 90 til 180 grader. Der er også et væld af muligheder for at låse ryggen.

Sædet er betrukket med kunstlæder af  høj kvalitet. Det betyder ikke blot, at den er lækker at se på. Det gør den også mere behagelig at sidde på, samtidig med at det er et materiale, der er nemt at have med at gøre i forhold til rengøring. Det kræver nemlig ikke andet end, at du tørre den af med en våd klud i ny og næ.

På trods af, at der er tale om en gamerstol, du kan købe til en relativt lav pris, så er det faktisk en stol, der kan bryste sig af en stabil og robust konstruktion, der normalvis kun hører de dyrere modeller til. Det er også derfor, den kan bryst sig af, at have en vægtkapacitet, der lyder på 105 kg.

Detaljer:

 • Sædebredde: 56 cm.
 • Sædedybde: 50 cm.
 • Justerbar sædehøjde: 50-61 cm.
 • Ryglænshøjde: 83 cm.
 • Ryglænsbredde: 59 cm.
 • Vægtkapacitet: 105 kg.

Hvad er en gamer stol?

En gamer stol er en stol, der er specifikt designet med fokus på at kunne bruges til længere seancer med spil. Det er en stol, der kan bruges, uanset om du spiller på PC, PS4, Xbox eller noget helt fjerde. Det er dog vigtigt, du ikke tror, at en gamer stol er det samme som en kontorstol – det er nemlig ikke det samme.

Det er to typer stole, der adskiller sig på baggrund af flere faktorer. Én af de mest afgørende forskelle er dog, at en stol til gaming typisk er udstyret med en særlig nakkestøtte. Dertil er mange af stolene udformet efter racersæder, hvilket garanterer en sublim komfort i mange timer.

Vigtigt med ergonomisk komfort

Hvis du sidder foran en skærm i mange timer i streg, så er det vigtigt, du har fokus på din krop. Den skal nemlig have den rette behandling. Det får du, hvis du sidder i en gamerstol, da den er skabt til netop dét. Du vil kunne sikre, at din krop ikke tager skade af de mange timer foran skærmen.

Du kan være helt sikker på, at du får en stol, hvor ergonomi er i højsædet, hvis du køber en sådan stol. Det er dog ikke det eneste, du kan være sikker på. Du kan også være sikker på, at du får en stol, der giver god støtte til hele kroppen.

En stol med mange indstillingsmuligheder

Langt de fleste gamer stole kan bryste sig af et stort antal indstillingsmuligheder. Du kan derfor indstille den til en position, der er perfekt for dig. Faktisk er det ikke kun med til at sikre en høj komfort. Det er også med til at øge din ydeevne, når du spiller – og det er dét, der får mange til at erhverve en sådan stol.

Uanset om dit foretrukne spil er CS:Go, League of Legends eller det nye Apex Legends, så er du – m ed garanti – bekendt med, at der er konstant aktivitet. Det er samtidig også noget, der nemt kan trække ud. Sidder du ikke komfortabelt og tilbagelænet, vil det have indflydelse på din ydeevne.

Vælger du at investere i en rigtig gaming stol, så får du mulighed for at indstille stolen, så den passer i forhold til både dybde, bredde og højde. Som der også er givet udtryk for herover, så er det ikke blot et sundt valg, men det kan også hjælpe dig med at præstere bedre, når du spiller.

Hvad er vigtigt, når jeg skal købe en gamer stol?

Det er ikke nemt at vælge den rette gamer stol. Der er mange modeller på markedet, og det kan være svært at skelne mellem dem. Har du ikke kendskab til markedet og de forskellige modeller, så er det endnu sværere. Herunder får du en oversigt over de aspekter, du særligt skal være opmærksom på.

1. Brugervægt

Det er vigtigt, du er opmærksom på størrelse og vægt. Med dette menes ikke, at du skal overveje stolens vægt. Det er derimod din egen vægt, der skal inddrages som en vigtig faktor for dit endelige valg. En stol vil nemlig altid have en max. brugervægt. De fleste stole har en max. brugervægt på 95 kg.

Der findes flere modeller, der har en højere max. vægt. Nogle stole har en max. vægt, der lyder på 105 kilo, mens nogle kan klare en vægt på helt op til 200 kg. Derfor er det særligt noget, du skal være opmærksom på, hvis du vejer mere end 100 kg. Og her er det vigtigt, du er ærlig overfor dig selv.

Brugervægt er dog ikke kun noget, du skal være opmærksom ift. din egen vægt. Det er nemlig også en rigtig god indikation af, hvorvidt en given stol er robust eller ej. Har den en max. brugervægt, der lyder på 80 kg., så er det næppe en stol, der er specielt robust. Det er naturligvis også værd at tage med i overvejelserne.

Det anbefales til hver en tid, at du vælger en robust stol. Du sidder bedre, da den ikke føles vakkelvorn, mens den også holder i længere tid. Samtidig er det kun en fordele, at du har en stol, der kan holde til lidt af hvert – vi ved jo alle hvordan, man kan reagere, hvis man pludselig bliver teamkilled eller disconnected.

2. Materiale

På trods af, at der er stor forskel på de mange stole til gamere, du kan finde på det danske marked, så er de faktisk stort set alle produceret i samme materiale. Du kan nemlig stort set kun få gamer stole i PU-læder. Det er der flere grunde til. Det skyldes dog primært, at det er et komfortabelt materiale.

Samtidig er det dog også et materiale, der ikke er for dyrt. Skulle der have været brugt naturlæder, ville prisen for en gamer stol være en helt anden. Dertil er det også nemt at holde rent, da det typisk ikke kræver mere end en våd klud i ny og næ. Sidste fordel er, at det er et materiale, der er lækkert at se på.

Derfor er der også meget, der tyder på, at du er bedst stillet ved at vælge en stol i PU-læder. Det er dog ikke sikkert, det er det rette valg for dig. Hvis du har en tendens til at svede en del, når du gamer, så kan det være en god idé at overveje en stol, der er mere åndbar. For at sikre dette, skal du også vælge et andet materiale end PU-læder.

En god løsning kunne f.eks. være mesh-materialet. Det er et åndbart materiale, der er en god løsning, hvis du har en tendens til at svede. Det bør dog gøres klart, at langt de fleste af de testvindende stole, der er præsenteret herover, er fremstillet i PU-læder.

Der findes dog enkelte modeller, der er fremstillet i en blanding af PU-læder og mesh-materialet. Det inkluderer blandt andet Paracon Ranger, der er én af de mest populære gamer stole på det danske marked. Derfor er det naturligvis også en model, der er værd at overveje.

3. Pris

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan finde gamer stole i stort set alle prisklasser. Derfor er det også en god idé, at du har et fast budget, inden du går i gang med søgningen. Det er et budget, du bør fastsætte med udgangspunkt i, hvor meget tid du bruger foran skærmen.

Bruger du mange timer i din stol hver dag, så bør du ikke gå på kompromis med kvaliteten. Det betyder også, du er nødt til at allokere et fornuftigt budget til købet. Gamer stole er ikke urimeligt dyre, men nogle modeller kan dog snige sig op på mere end 4.000 kr. De fleste gamere ved dog, det er pengene værd.

Har du et mindre budget, fordi du ikke bruger synderligt mange timer foran skærmen, så er det værd at overveje, om ikke du er bedre tjent med en kontorstol. Du vil typisk få mere for pengene ved at vælge en kontorstol fremfor en gamer stol, hvis dit budget ikke er synderligt stort.

Det er dog ikke kun den mængde tid, du bruger foran skærmen, der er med til at definere prisen på din gamer stol. Det er også dine præferencer. Hvis du gerne vil have en stol, der er stor, bred og stabil, så er du også nødt til at betale for det.

Det samme gør sig desuden gældende, hvis du vægter det højt, at det er en stol, der er udstyret med et væld af indstillingsmuligheder. Det er dog ikke noget, der betyder, at du ikke kan finde en billig gamer stol, der er god nok. Du skal dog ikke forvente dig for meget af de helt billige modeller.

Vil du gerne sikre, du ikke bruger for mange penge på din gamer stol? Men vil du også gerne sikre, at du får kvalitet for de penge, du investerer? I så fald er det værd at overveje en stol fra enten Paracon eller Nordic Gaming. Her får du nemlig meget for pengene, og kan få en gamer stol til en lav pris.

4. Funktioner

På trods af, at der blot er tale om en stol, så er det faktisk en stol, der kan byde på en lang række funktioner. Derfor er det også noget, du skal have med i dine overvejelser, når du skal vælge gamer stol. Der er nemlig stor forskel på mængden af funktioner og virkningen af disse.

Inden du går på jagt efter en ny gamer stol, bør du gøre op med dig selv, hvilke funktioner du er interesseret i, at din nye stol skal have. Der er stor forskel på, hvad folk stiller af krav og har af behov i denne sammenhæng. Herunder præsenteres du for en række udvalgte funktioner.

1. Hjul

For mange giver det næsten sig selv, at de skal have en stol, der er udstyret med hjul. For andre er det ikke noget, de synes, de behøver. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at du får den bedste oplevelse, hvis du vælger en model med hjul. Du kan nemt flytte stolen rundt og du kan altid indtage den bedste position.

Hvis du ved på forhånd, at det er en stol, der vil blive flyttet en del rundt, så er det en rigtig god idé, at du vælger én af modellerne med hjul. Eksempelvis er der mange, der flytter stolen rundt mellem hhv. PC og konsol. Det er markant nemmere, hvis du blot kan rulle den henover gulvet.

2. Højdejustering

I dag er det kun meget få stole, der ikke kan justeres i højden. Det giver kun god mening, da det er en stor del af, at kunne sikre en god position. Kan du ikke justere den i højden, så kan du ikke sikre, at du får den rette indstilling af dine behov. Samtidig er det heller ikke muligt at sidde i rette højde ift. skærmen.

Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle modeller, der er lige nemme at justere i højden. Nogle er udstyret med en hydraulisk pumpe, der gør det nemt at justere den op eller ned. Andre er udstyret med en manuel drejelås, hvilket er en knap så bekvem måde at justere højden på, selvom den ganske vidst virker.

3. Armlæn

Du kan finde gamer stole med og uden justerbart armlæn. Er den udstyret med et fast armlæn, så er det ikke muligt at justere det. Er der tale om en stol, der er udstyret med et fast armlæn, kan det dog være betrukket med et blødt materiale, så dine arme ligger komfortabelt. Det er med til at øge komforten.

Vælger du i stedet en stol, der er udstyret med et justerbart armlæn, så vil det ikke være betrukket. Det vil derfor ikke være nær så behageligt at vilde dine arm på det. På den anden side kan du dog indstille armlænet til netop dén position, du mener, der er den bedste. Det er også med til at give en bedre komfort.

4. Ryglæn

Det er ikke alle, der mener, det er nødvendigt, men der findes en række modeller, der kan lænes helt tilbage. Nogle elsker denne funktion, mens andre mener, den er nytteløs. Kan du godt lide idéen om, at kunne læne dig helt tilbage, hvis du f.eks. skal se en film på PC’en, så er det vigtigt med et justerbart ryglæn.

Der er selvfølgelig stor forskel på, i hvor stort et omfang, de enkelte stole kan justeres i ryggen. Nogle kan læne sig så lang tilbage, at du næsten når en liggende position. Andre kan kun justeret i et mindre omfang. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert i denne sammenhæng, hvorfor det er en personlig vurdering.

5. Puder

Du kan sagtens finde en gamer stol, der ikke er udstyret med hhv. en nakke- og lændepude. Det ændrer dog ikke på, at langt de fleste af disse stole er udstyret med sådanne puder. Det er nemlig én af de mest karakteristiske ting ved en gaming stol.

Det er puder, der er med til at øge din komfort. Det giver naturligvis sig selv, at nakkepuden giver bedre støtte til din nakke, mens lændepuden giver støtte til både lænd, men også resten af ryggen. Hvis du ofte føler, at du har behov for en kende mere støtte, når du sidder i din stol, så bør du have fokus på dette.

Som der er givet udtryk for herover, så er det noget, der føler med til de fleste stole. Det er dog ikke alle stole, der leveres inklusiv nakke- og lændepude. Til nogle stole kan de slet ikke findes, mens det til andre stole er et tilkøb, du selv skal gøre dig.

Hvorfor er en gamer stol så vigtig?

Det er vigtigt at du har en god siddeposition, når du spiller. Én ting er, at det er med til at hjælpe dig med at præstere bedre i spillet, når du sidder i en korrekt stol og position. Dertil er det dog også med til at give dig en bedre komfort, som gør det mere behageligt at spille i mange timer.

Hvis du er typen, der ofte sidder i mange timer foran din skærm, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det er vigtigt, at du vælger en stol, der har en ergonomisk udformning. Det har de fleste gamer stole på det danske marked. Du kan bl.a. være sikker på at samtlige stole herover har et sådant design.

Positionsindstillinger giver dig bedre muligheder

De fleste stole har et væld af positionsindstillinger. Det giver dig god mulighed for at placere dig i den helt rette position. Det er nemlig vigtigt, at du sidder helt korrekt i forhold til både dybde, bredde og højde. Det er noget, der er vigtigt, nærmest uanset hvilket af de mange forskellige spil, du spiller.

Hvis du f.eks. er glad for Battle Royale- eller First Person Shooter-spil, så er den rette position faktisk noget, der giver dig de sidste 10%. Det kan være dét, der gør forskellen for, om du kommer til at ligge med helt i top eller ej. Og de fleste gamere er naturlige konkurrencemennesker, der vægter dette rigtig højt.

Har du en korrekt positur, vil det give både dine arme og håndled mere mobilitet, så du har mere plads og frihed til at bevæge dig på. En øget fleksibilitet vil medføre, at du får bedre mulighed for at øge din bedste, hvilket i høj grad er noget, der gør sig gældende, hvis du spiller spil med en høj intensitet.

Du skal sikre, din krop har det godt

Som der også er givet udtryk for tidligere, så er det vigtigt, at du sørger for at din krop har det godt, når du sidder foran en skærm i mange timer. Det er dog heldigt, at det er meget nemt. Det kræver blot, at du har en god stol, der er skabt til gaming og mange timers brug. Derfor skal du investere i en god gamer stol.

Her er nemlig tale om stole, der er designet specifikt med henblik på, at din krop ikke skal lide overlast af, at sidde for mange timer foran din skærm. Det bør dog gøres klart, at uanset dit valg af stol, så er det vigtigt, at du i ny og næ rejser dig for at holde en pause – eller eventuelt for at stille dig op og spille videre.

Giver korrekt støtte til hele kroppen

Uanset årsagen til, at du tilbringer mange timer foran et skrivebord, så er det vigtigt, at du får den korrekte støtte til både lænd, bagdel, nakke og ryg. Her er det vigtigt, det gøres klart, at der er stor forskel på hvilken grad af både støtte og komfort, de enkelte stole kan levere.

Derfor er det vigtigt at købe en gamer stol. Det er nemlig en stol, der giver dig støtte og komfort, mens den oven i købet også giver dig de bedste betingelser for at præstere bedst muligt i dine spil. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det lige netop er sådanne stole, du kan finde her på siden.

Anerkendte brands

Det er ikke alle brands, der er lige anerkendte, når det kommer til gamer stole. Derfor er det en god idé at have et indblik i, hvilke af de mange brands, du særligt bør være opmærksom på. Det er nemlig ikke alle brands, der kan bryste sig af, at tilbyde lige meget kvalitet for pengene.

Herunder finder du en kort introduktion til og beskrivelse af nogle af de mest markante brands på markedet for gaming stole.

DXRacer

Helt i top finder du DXRacer. Det er nemlig den førende producent af gamer stole i hele verden. Der er flere årsager til, at det er netop dem, der har taget tronen som det førende brand. Det er dog i høj grad noget, der handler om, at en stor del af deres stole har et meget unikt og interessant design.

Det er et design, der i høj grad er kendt for at have taget inspiration fra racer- og rallyverdenen. Du vil derfor også kunne se på disse stole, at de er formet meget som et racersæde. Du kan være helt sikker på, at du får en stol, hvor både ergonomi, komfort, kvalitet og funktionalitet er i højsædet, hvis du vælger DXRacer.

Det bør dog også nævnes, at deres stole typisk er at finde i den lidt dyrere ende, hvis du f.eks. holder dem op imod de priser, du får hos enten Paracon eller Arozzi, der er nogle af de billigere på markedet.

DXRacer har også altid været kendt for at lytte til sine brugere. Det er også noget, du tydeligt kan mærke, når du først har prøvet at sidde i en stol. Det er nemlig tydeligt, at det er en stol, der gennem tiden er blevet forbedret og opdateret med nye versioner. I dag er det derfor nogle af de bedste stole på markedet, du kan finde hos DXRacer.

De har også arbejdet sammen med en lang række streamers. Det inkluderer blandt andet Ninja, der er én af de absolut største streamere i verden. Dertil har de også arbejdet sammen med Fnatic, der ét af de største eSport-hold i verden. Det har de gjort for at få konstruktiv kritik, de kan arbejde videre med.

Det er derfor nogle af de skarpeste og mest erfarne personer inden for både gaming og streaming, der har været med til at udvikle nogle af de stole, du finder i deres sortiment. Og det er lige netop én af de ting, der er med til at gøre DXRacer til en unik producenter af gamerstole, der er langt foran de øvrige faktorer.

Sortimentet er udgjort af en lang række serier. Nogle af dem er dog mere populære end andre. De er dog alle designet specifikt til hver sin kundegruppe. Derfor kan du også være helt sikker på, at der er min. én af deres serie, der er lige noget for dig. Det er særligt deres Formula-serie, der er populært blandt gamere.

AKRacing

AKRacing er faktisk en producent, der på mange punkter minder om DXRacer. Det er der flere grunde til. Det er dog i høj grad noget, der handler om, at de begge har bevist, at de er i stand til at lave stole af høj kvalitet, som giver brugeren en høj komfort. Det er også derfor, der er mange, der sammenligner de to producenter.

Én af mest markante forskelle mellem de to brands er, at AKRacing er relativt nye på markedet, hvorimod DXRacer har været på markedet i mange år. På trods af, at AKRacing er én af de største på markedet, så er de faktisk ikke én af de ældeste, selvom der er mange, der tror dette. Tværtimod, så har de kun eksisteret siden 2014.

Derfor har de formået at skabe én af verdens største producenter af gamer stole på blot fem år. Det er også derfor, der er så mange gamere, der har stor respekt for netop AKRacing. De har virkelig bevist, at de har en stor viden om området, da det er dét, der har sikret, at de har skabt så stort et brand på så kort tid.

Ét af de øvrige fællestræk mellem AKRacing og DXRacer er, at de begge to er rigtig gode til at lytte til deres brugere. De tager imod feedback fra alle deres brugere og kunder. De stopper dog ikke her, for de samarbejder nemlig også med et stort antal eSport-hold og streamere. Det tæller blandt andet Dignitas.

På lige fod med flere andre producenter på markedet, så er AKRacing også kendt for at lave stole, der har taget inspiration fra racersæder. Det er igen et træk, de har tilfælles med DXRacer. Derfor er det også vigtigt, det gøres klart, at der er meget små forskelle mellem de to, og det primært handler om egne præferencer.

Noget der dog er særligt interessant ved AKRacing er, at de ikke blot lader sig inspirere af designet fra racersæder – de gør også brug af de samme materialer og konstruktioner. Det er med til at sikre, at alle deres stole er meget robuste og har en rigtig lang levetid.

Paracon

Paracon er et nyt brand, der ikke har været på markedet i mange år. Det er oven i købet et dansk brand, og derfor er det i høj grad det nordiske marked, de har gjort sit indtog på. I løbet af de seneste par år har de taget markedet med storm, og har taget stor markedsandel fra nogle af de mere veletablerede brands.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er op til flere årsager til, at de har formået at skabe så stærkt et brand på så kort tid. Én ting er, at de formår at lave stole, der kan bryste sig af en uhyre god kvalitet, men  samtidig er der faktisk også tale om gaming-stole, der har formået at få rigtig gode anmeldelser.

Der er op til flere tests og guides, der har kåret én af modellerne fra Paracon til at være blandt de bedste. Det er imponerende taget i betragtning af, at deres stole ofte befinder sig i den lave ende af prisskalaen. De har derfor bygget et brand på at levere robuste stole til lavere priser end deres konkurrenter.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal vælge Paracon eller f.eks. DXRacer eller AKRacing, så kan der bestemt være fornuft i at vælge Paracon. Her får du nemlig en stol, der er markant billigere, men dog uden at der er gået på kompromis med hverken kvalitet, komfort eller funktionalitet – den er nemlig fuldstændig ens.

På trods af den korte levetid, så står det danske brand allerede bag en bred vifte af stole-serier. Den mest populære serie er dog deres Rogue-serie. Den er blevet populært som følge af den lave pris. Det er nemlig en stol, hvor du kun betaler for selve stolen og ikke for et brand. Det er nemlig tilfældet ved f.eks. DXRacer.

Hvad det betyder er, at du kan lave et sandt røverkøb, hvis du vælger at investere i en Rogue fra Paracon. Det er dog også noget, der gør sig gældende, hvis du vælger deres Knight. Det er en serie af stole, der bedst kan beskrives som værende storebror til Rogue-serien. Serien er desuden relativt ny på markedet.

Arozzi

Arozzi er ikke et dansk brand, men derimod et svensk brand. Du får derfor en lige så høj kvalitet, som hvis du valgte Paracon. Noget af det, der vægtest højest i Norden er nemlig kvalitet. I modsætning til Paracon, så er Arozzi dog ikke nye på markedet. De har derimod udviklet gamer stole i mange år.

De har dog også valgt at positionere sig den billige ende af skalaen, og deres brand er også baseret på, at du kan købe høj kvalitet til en lav pris. Du skal dog være opmærksom på, at deres stole er en kende dyrere end modellerne fra Paracon. Deres topmodel koster dog kun ca. 2.000 kr., hvilket er under halvdelen af topmodellen hos f.eks. DXRacer.

I modsætning til mange andre producenter, så har Arozzi valgt at gå efter et smalt sortiment. De tilbyder kun fem forskellige gamer stole, men det er dog nok til at have noget for enhver smag. Fælles for alle deres stole er, at de er behagelige, holdbare og byder på et moderne og lækkert design.

Arozzi kan faktisk bryste sig af, at være netop dén producent, der for alvor slog hul på markedet for billige gamer stole. De var de første til at lancere en stol til gamere, hvor der ikke var gået på kompromis med noget, men hvor prisen var markant lavere end konkurrenternes, som på det tidspunkt primært var DXRacer.

De har haft stor succes med stort set alle deres serie, men det er dog i høj grad deres Verona V2, der har ført succes med sig. Her kan du nemlig få en prisvenlig stol, der kan bryste sig af, at være både komfortabel, holdbar, robust og have et nydeligt look. Dertil er det også en stol, der appellerer til langt de fleste.

De har også fået stor succes med deres Torretta XL-serie. Det er en serie af stole, der er lavet til den lidt større gamer. Sådanne stole har en tendens til at være dyre, men det har de lavet om på hos Arozzi, og det er derfor også det klart billigste valg i den lidt tunge ende. Det er på disse punkter, Arozzi skiller sig ud.

Kilder

Som nævnt i vores introduktion, så har vi ikke selv testet de angivne stole. Vi har derimod baseret vores liste på ekspertvurderinger, produktanmeldelser og troværdige testkilder. Ønsker du at blive klogere på, hvordan vi har gjort vores research, så har vi herunder samlet en række af de kilder, vi har benyttet os af.

PCGamer

PCGamer er ét af de største medier indenfor PC-verdenen. De har testet en lang række gaming-stole, og har lavet en liste over de bedste. Listen er udgivet for nyligt og indeholder derfor nogle af de nyeste modeller på markedet. Deres test er udført af Alan Bradley og kan læses her.

Techradar

Et amerikansk online-medie, der har specialiseret sig inden for teknologi. De publicerer jævnligt guides til valg af de bedste produkter inden for teknologiens verden. Matt Hanson har udarbejdet en liste over de fem bedste modeller på markedet for Techradar. Hans betragtning kan du blive klogere på lige her.

Gamesradar

Her er der tale om et medie i samme koncern som Techradar. Mediet er dog målrettet gaming og ikke teknologi. Det er derfor et mere specialiseret medie. De har ligeledes publiceret en oversigt over markedets bedste gamer stole. Deres liste er brugt som kilde, og du kan læse den her.

IGN

Der er ikke mange medier, der er større end IGN, når det kommer til gaming og udstyr hertil. Derfor er det også én af de mest troværdige kilder på nettet. For IGN har Matt Clark udarbejdet en liste over de ni bedste gamer stole. Det er en liste, der indeholder modeller fra blandt andet Arozzi og DXRacer.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

4.6/5 - (11 votes)

Bajonetsav Test

Previous article

Gaming Headset Test

Next article

Comments