Fritid

Sovemaske Test

0

Der er mange årsager til at købe en sovemaske. Derfor er der også mange danskere, der påtænker at købe en sovemaske. På trods af, at det kan virke som et simpelt køb, så er det faktisk ikke tilfældet. Tværtimod, så kan det være besværligt, eftersom udvalget af sovemasker er både stort og differentieret.

Hvis du skal købe din første sovemaske, så er det særligt vanskeligt. Det betyder sandsynligvis, at din viden og erfaring på området er relativt begrænset. Derfor har du ikke et solidt vidensgrundlag at vælge din første sovemaske ud fra. Derfor kan en forhastet beslutning føre til et dårligt valg.

Heldigvis er der hjælp at hente her på siden. I denne artikel har vi samlet en oversigt over de bedste masker på markedet. Derfor kan du også finde den bedste sovemaske for dit vedkommende. Vi har dog ikke selv testet de enkelte sovemasker, men har i stedet baseret vores oversigt på resultater fra troværdige testkilder.

3D Sovemaske

Forhandler Pris Information
69 DKK Se produkt

Her er der tale om en rigtig lækker sovemaske. Det unikke ved netop denne model er, at den har et såkaldt 3D-design. Derfor adskiller den sig også fra øvrige modeller på markedet ved at have netop dette design. Det er dog vigtigt at pointere, at det ikke er et design, der på et visuelt plan adskiller sig fra de øvrige masker.

Det er derimod med hensyn til selve formen, at det er et design, der bærer noget helt unikt med sig. Det er nemlig en maske, der er blevet udformet med et særligt fokus på, at det skal passe til formen af dit ansigt. Der er flere grunde til, at det er en fordel, men det er dog særligt afgørende for komforten af selve masken.

Giver en bedre mørklægning

Det er dog ikke kun komforten, der er bedre i en 3D-sovemaske som denne. Det er nemlig også noget, der handler om mørklægningen. I og med, at den er meget nøje tilpasset formen af et ansigt, så er der også garanti for, at den kan give en bedre mørklægning. Det er aktuelt, uanset om rummet er mørklagt eller ej.

Derfor kan du også være helt sikker på, at der er tale om en maske, der kan hjælpe dig med at sove bedre. Den kan nemlig lukke alt lys ude og du skal derfor ikke frygte for, om der kommer generende lys ind. Det er derfor også en maske, du sagtens vil kunne bruge, hvis du gerne vil sove om dagen eller blot når det er lyst.

Overvejer du at købe en 3D-sovemaske, så er det ikke noget, du skal tøve med at gøre. Den koster nemlig ikke synderligt meget, men kan give dig en forøget komfort og en dybere søvn, uanset om det er planen, at du skal bruge den i hjemmet eller på en rejse. Derfor er det – uden tvivl – også et rigtig godt køb at gøre sig.

Luksus 3D Sovemaske

Forhandler Pris Information
99 DKK Se produkt

Synes sovemasken herover lyder som et rigtig godt bud på en sovemaske? Men vil du gerne have én, der lige er en tand bedre? I så fald er det den følgende maske, du bør investere i. Det er nemlig en maske, der minder meget om den, der er beskrevet herover, men dig i en udgave, der er en kende mere luksuriøs end førnævnte.

Som der også er givet udtryk for herover, så er der ikke tale om en sovemaske, der byder på noget, der er synderligt unikt i forhold til det visuelle aspekt. Det er derimod i højere grad i forhold til både funktionalitet og komfort, at dette er en maske, der har gjort sig bemærket – og det er også derfor, den er så populær.

I denne forbindelse skal det selvfølgelig også gøres klart, at det ikke er det visuelle aspekt, der bør have relevans for dig, når du skal købe en sovemaske. Tværtimod, så er det noget helt andre elementer af dit køb, der bør prioriteres højest. Det skal nemlig være komforten og evnen til at mørklægge, du skal have fokus på.

Luksuriøs maske formet efter ansigtet

Det er vigtigt, det er gjort klart, at dette ikke bare er en normal sovemaske. Det er nemlig en maske, der kan bryste sig af at være tilpasset til dit ansigt, så du dermed altid er sikker på, at du får den bedst mulige komfort. Det gør sig gældende, uanset om du ligger hjemme i din seng, sidder på et fly eller på bagsædet af en bil.

Den er samtidig også nem at anvende. Der er nemlig slet ikke noget at være i tvivl om. Det er blot at tage den på som en hvilken som helst anden maske. Én af de klare fordele ved denne er, at der er lavet huller til dine øjne, så du ikke vil kunne mærke, at du har en sovemaske på – og det er noget, der foretrækkes af mange.

Dertil skal det selvfølgelig også gøres klart, at der er tale om en maske, der er i stand til at lukke alt lys ude. Derfor vil du kunne få en god søvn, selvom det er lyst i det rum eller transportmiddel, du opholder dig i. Det er ikke alle sovemasker, der kan bryste sig af dette, men denne luksuriøse 3D-maske er dog én af dem.

Silke Sovemaske

Forhandler Pris Information
99 DKK Se produkt

Der findes ikke mange materialer, der er lige så lækre som silke. Det føles ikke blot behageligt mod huden, men er også et let materiale. Det betyder, du ikke vil bemærke i samme grad, at du faktisk har en sovemaske på. Andre sovemasker, der er lavet i andre materialer, er mere markante, hvorfor man også bemærker dem.

Hvis du gerne vil sikre, at du ikke rigtigt lægger mærke til, at du har en sovemaske på, når du sover, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at den bedste løsning er at finde frem til en maske, der er fremstillet i silke. Som der er givet udtryk for, så er det nemlig et meget let materiale, som ikke vil virke generende for dig.

I langt de fleste tilfælde er det også dét, der ligger til grund for, at folk vælger en maske som denne. Silke er nemlig et materiale, der fører flere fordele med sig. En lettere vægt og en behagelig overflade er nogle af dem, men det er dog også noget, der handler om, at det er et mørklæggende materiale med en god effekt.

Lukker al unødvendigt lys ude

En sovemaske er ikke meget værd, hvis den ikke er i stand til at lukke lys ude. Der bør dog ikke herske tvivl om, at det ikke er alle masker, der kan bryste sig af at være lige gode til dette. Nogle af dem er nemlig en smule transparente, hvorfor de ikke er i stand til at holde alt unødvendigt lys ude, men kun en del af det.

Det er dog ikke noget, du skal være bekymret for, hvis du vælger at investere i en maske som denne. Den er nemlig i stand til at holde alt lys ude. Du kan derfor være helt sikker på, at det er det rette våben at anskaffe sig, hvis du ønsker at få en god søvn – det gør sig gældende uanset hvor du har i sinde, at den skal bruges.

Ydermere, så skal det også gøres klart, at den er udstyret med en justerbar strop. Det er derfor ikke kun selve silkematerialet, der sikrer, at komforten er i højsædet. Det er den justerbare strop bestemt også med til at sikre. Hvad det også betyder er, at der er tale om en sovemaske, der rent faktisk kan bruges af alle og enhver.

Sleep Shade Sovemaske

Forhandler Pris Information
89 DKK Se produkt

Her er der ikke tale om en decideret maske. Det kan bedre beskrives som en blanding mellem en maske og et par briller. Derfor er det også en rigtig smart maske, der ikke fylder en lige så stor del af ansigtet, som det er tilfældet for nogle af de mange andre sovemasker, du kan finde på det danske marked.

Derfor er det også et oplagt valg for dig, der ikke ønsker at have en maske, der fylder hele ansigtet. Det er nemlig ikke alle, der synes, det er behageligt. Synes man ikke det er behageligt, så kan det være svært at falde i søvn med masken på. Er det noget, du kan vedkende dig, så kan du vælge at købe denne maske.

Bag de unikke Sleep Shades står Go Travel, der udvikler udstyr og tilbehør specifikt til rejsen. Det er også noget, der er ensbetydende med, at der er tale om en sovemaske, der er særligt gode til rejsen, men der skal dog ikke herske tvivl om, at du også sagtens kan gøre brug af Sleep Shades fra Go Travel i eget soveværelse.

Fremstillet i et behageligt stof

Hvis du skal kunne sove godt med en maske for øjnene, så er det vigtigt, den er behagelig og byder på en vis grad af komfort. Hvis den er til gene, så vil den faktisk blot have den modsatte effekt. Derfor er det vigtigt, du har fokus på at vælge en model, der kan bryste sig af at være fremstillet i et lækkert og behageligt stof.

Det har de tænkt på hos Go Travel, hvorfor Sleep Shade også er fremstillet i et meget behageligt stof. Det vil føles godt mod huden i ansigtet og det er ikke noget, der vil være generende for dig. Samtidig er den udstyret med et elastisk bånd, der betyder, du kan tilpasse den til enhver hovedstørrelse og samtlige præferencer.

I og med, at de er udformet som en brille, så er der også åben omkring næsen. Det er ikke blot med til at gøre dem mindre, men det betyder også, du får en bedre komfort og mindre irritation, da den ikke sidder over næsen, som andre masker. Det er netop dét, der er afgørende for mange, der vælger netop Sleep Shade.

Er udhulet omkring øjnene

Det skal også nævnes, at Go Travel har valgt at udhule denne brille omkring øjnene. Det er noget, der bærer flere fordele med sig. Én ting er, at du ikke skal være bange for, at det ender med at ødelægge din make-up, men noget helt andet er, at det for mange er ukomfortabelt, at de kan mærke masken på deres øjne.

Hvis du er typen, der ikke er glad for at kunne mærke, at der sidder en maske over dine øjne, så er det en god idé, du vælger en maske (eller en form for brille som denne). Er der udhulet ved øjnene, så vil du end ikke bemærke, du har den på. Specielt ikke, når der på denne brille også er gjort fri til din næse.

Sort Sovemaske

Forhandler Pris Information
39 DKK Se produkt

Du kan finde mange avancerede sovemasker på markedet. Det er dog ikke sikkert, du har behov for det. Hvis du gerne vil have en simpel maske, der kan hjælpe dig med at sove bedre, så er dette et oplagt valg. Her er der nemlig tale om en sovemaske i sin reneste form. Det er en helt basal og ganske almindelig sovemaske.

Én af de klare fordele ved denne sovemaske er, at den er billig. Det er faktisk én af de billigste på markedet. Derfor er du sikret, at du får god værdi for pengene. Hvis du har i sinde at købe en basal sovemaske, så bør du overveje denne. På trods af den lave pris, så er den faktisk meget at byde på – og passer til de fleste.

Oplagt til rejsen

Hvis du leder efter en sovemaske, du kan tage med på rejsen, så er denne model oplagt. Den fylder ikke det store, da det er en tynd, basal maske. Dertil er den ikke specielt dyr, så skulle den blive væk undervejs, så er det sjældent et problem. Dertil er det også nemt at finde plads til den i f.eks. en yderlomme i din kuffert.

Det er dog ikke noget, der betyder, den ikke kan tages i brug derhjemme. Det vil du sagtens kunne, men det er dog anbefalelsesværdigt at købe en bedre sovemaske til brug i hjemmet. Eksempelvis én af de mere luksuriøse modeller, der er beskrevet herover. De yder nemlig en bedre komfort, når de er iført.

Irriterer ikke, når du har den på

I og med, at det er en meget let sovemaske, så bemærker du nærmest ikke, du har den på. Hvad det betyder er, at den ikke irriterer, når du har den på. Det er et vigtigt aspekt, da effekten af en sovemaske kan blive minimeret (eller tilmed helt elimineret), hvis den er irriterende at have på. Vælg derfor altid en let maske.

Sweet Dreams Sovemaske

Forhandler Pris Information
49 DKK Se produkt

En sovemaske behøver ikke at være kedelig. Den behøver heller ikke at have et neutralt eller maskulint look. Det er noget, der på bedste vis bevises med denne maske. Den er nemlig designet med henblik på at have et feminint look, hvilket tydeligt kan ses. Den er nemlig designet med en flot blondekant rundt langs masken.

Hvis du gerne vil have en sovemaske, der ikke blot har et kedeligt, monotont look, men som derimod har et udseende, der er meget feminint, så er Sweet Dreams-sovemasken et oplagt valg. Den har selvfølgelig fået dette navn, fordi der på maskens yderside er skrevet Sweet Dreams med en flot, sammenhængende skrift.

Fås i tre forskellige farver

På trods af, at lyserød er en farve, der appellerer til de fleste piger og kvinder, så er det ikke den eneste farve, du kan få denne sovemaske i. Faktisk kan du få den i hele tre forskellige farver. Mere specifikt, så kan du vælge mellem henholdsvis lyserød, lilla og lyseblå. Derfor er der – med garanti – også en farve for netop dig.

Det er en relativt stor sovemaske. Det kan være både en fordel og en ulempe, da det afhænger af, hvordan du ser på det. Det garanterer, at der ikke slipper noget lys ind, men det betyder også, du ikke kan undgå at bemærke at du har masken på. Det er ikke alle, der synes, det er rart at kunne fornemme masken hele tiden.

Er du sikker på, du skal have en maske, der ikke er som de andre, så er dette et ideelt valg – i hvert fald hvis du søger noget, der er feminint. Er det ikke tilfældet, så er der andre løsninger, der er bedre. Det er dog ikke kun udseendet, der gør den pengene værd. Det er også det faktum, at den er yderst mørklæggende.

Frø Sovemaske

Forhandler Pris Information
49 DKK Se produkt

Det er ikke kun voksne, der kan få brug for en sovemaske. Det kan børn også sagtens. I nogle tilfælde har de faktisk brug for det i højere grad end en voksen. Det er dog ikke alle børn, der har lyst til at bruge en basal sort sovemaske. Heldigvis er der hjælp at hente i denne sammenhæng, da der er mange andre muligheder.

Leder du efter en god sovemaske, du kan bruge til dit barn, så er dette et oplagt salg. Den er nemlig designet med et særligt henblik på børn. Det er også tydeligt at se, når du først kaster et blik på den. Den har nemlig fået udseende som en frø. Det gør den selvfølgelig lidt mere interessant end så mange andre sovemasker.

Hvis du gerne vil have en sovemaske, der er ideel til de små i familien, så er dette den bedste løsning. Som angivet ovenfor, så ligner den et frøhoved, hvilket appellerer til de fleste børn. Det er dog sandsynligvis i højere grad drenge end piger, der finder denne maske interessant – den kan dog sagtens bruges af piger.

Sikrer en god nattesøvn

På lige fod med andre sovemasker, så er dette en maske, der kan sikre en god nattesøvn. Den kan bruges af både børn og voksne, om end den særligt er designet med henblik på børn. Øjnene på fronten får den nemlig til at ligne en frø – og som en ekstra tilføjelse er det muligt at åbne og lukke øjnene på fronten af sovemasken.

Hvis du har et barn eller børn, der har svært ved at sove, så er en sovemaske en god idé. Det gør sig gældende, hvad end det er til dagligt eller det blot er når I rejser. En sovemaske gør det nemlig markant nemmere for barnet at falde i søvn, eftersom den kan mørklægge det lokale eller det transportmiddel, de befinder sig i.

Det er også vigtigt at pointere, at det er en yderst behagelig maske. Derfor vil den ikke være til gene for vedkommende, der bruger den, hvad end det er et barn eller voksen. Det er selvfølgelig vigtigt, da en sovemaske ellers vil miste sin effekt. Derfor er det også en sovemaske, du roligt kan investere i til dit barn.

Hvad bruges en sovemaske til?

En sovemaske kan tjene flere formål. Det primære formål er dog at blokere lysindfald. Typisk er det i form af naturligt lysindfald via vinduer eller lignende. De fleste vælger at gøre brug af en sovemaske, når de er ude at rejse. Det gør sig gældende, hvad end de rejser med bus, tog, bil eller fly, da en sovemaske altid kan bruges.

En sovemaske kan dog også sagtens bruges i hjemmet. Det er der også mange, der gør. Faktisk er der flere og flere, der har valgt at gøre brug af sovemaske i hjemmet. Det skyldes, at de har fundet ud af, at de sover bedre med en sådan maske for øjnene. Man kan både sove længere, og opnå en bedre og dybere søvn.

Hvis ikke, du har mørklægningsgardiner i dit soveværelse eller hvis du har en tendens til at vågne tidligt, fordi der trænger en smule lys ind, så er det oplagt at bruge en sovemaske. Der er nemlig garanti for, at det kan afhjælpe dit problem. Den kan nemlig blokere markant bedre for lyset sammenlignet med et sæt gardiner.

Målet er at blokere alt lysindfald

Målet med en sovemaske er, at den skal kunne blokere alt lysindfald. Den skal sikre, at der ikke trænger blot en smule lys ind. Det kan lyde som en simpel opgave, men det er dog ikke helt tilfældet. Derfor er det også vigtigt, du er opmærksom på, at der er stor forskel på sovemaskerne og hvor transparente, de egentlig er.

Ikke nok med det, så er det også vigtigt, du er klar over, at det ikke er alle sovemasker, der vil passe til dig. Vi har nemlig alle forskellige ansigtsformer og -størrelser, og derfor er det ikke sikkert, at en maske, der passer din partner eller bedste ven, også vil passe dig. Det er selvfølgelig vigtigt, at du er opmærksom på dette.

Endvidere er det også vigtigt at pointere, at ikke alle masker er designet med henblik på, at de skal kunne blokere 100% af det lysindfald, du udsættes for. Nogle af modellerne er nemlig lavet til blot at lukke det mest irriterende lys ude, som forhindrer dig i at få en god nattesøvn. Derfor er de ikke helt 100% mørklæggende.

Nogle er mere transparente end andre

Som der også er givet udtryk for tidligere, så er det ikke alle sovemasker, der er lige gode til at holde lyset ud. Hvad det betyder er, at hvis du ønsker at sikre, at din maske er i stand til at holde alt lys ude, så skal den være udviklet med netop dét formål. For at opnå dette, skal den nemlig være udført i en højere kvalitet end andre.

Dertil skal det også gøres klart, at der er forskel på omstændighederne. Hvad det betyder er, at hvis du sidder i en fly med slukket lys i kabinen, så er det nemmere at blokere for 100% af lyset. Hvis du sidder i et tog midt på dagen eller i et oplyst lokale, så er det dog en helt anden sag. Derfor skal det også inddrages i dine tanker.

I denne forbindelse bør det desuden understreges, at der findes et bredt spektrum af forskellige sovemasker på det danske marked. Det bør du dog blot anse som en fordel. Det er nemlig med til at sikre, at du også kan finde frem til en sovemaske, der er den helt rette for dit vedkommende og det formål, den skal bruges til.

Hvordan vælger jeg den rigtige sovemaske?

I og med, at du kan vælge blandt et stort udvalg, så kan det være svært at finde frem til den rette. På trods af, at det kan virke tiltalende, så er det uhyre vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig model. I stedet skal du sætte dig godt ind i, hvad de enkelte modeller har at byde på, så du er sikker på at vælge den helt rette.

Er du blot på udkig efter en sovemaske, der kan blokere irriterende lys, og som ikke nødvendigvis skal kunne blokere effektivt for 99% til 100% af det lys, så kan du sagtens gå på jagt efter en almindelig én af slagsen. Er det derimod noget, du vil være sikker på, så kan du ganske enkelt ikke nøjes med en almindelig sovemaske.

Hvis det er vigtigt for dig, at du får fat i en sovemaske, der kan holde næsten alt lys ude, så findes der faktisk op til flere masker, der specialiserer sig i dette. Det er blandt andet noget, der gør sig gældende for Total Eclipse, der er en populær og effektiv sovemaske, der er skabt til at kunne tilpasse sig netop din hovedform.

Skal dine øjne være fri?

En anden ting, du også skal være opmærksom på, når du skal vælge din sovemaske er, om det er et behov, at dine øjne er fri inde under stoffet. Det er nemlig ikke alle, der synes, det er rart, at de kan røre ved dine øjenvipper, når de har deres sovemaske på. Det er nemlig ikke alle sovemasker, der kan bryste sig af dette.

Hvis du køber en sovemaske, der byder på en god kvalitet, så vil du ikke blive irriteret af stof, der rører ved dine øjenvipper, uanset om du har åbne eller lukkede øjne. Er det noget, der er vigtigt for dig, så skal du være opmærksom på, at det sjældent er nok at købe en billig model, da det ikke har denne funktion og detalje.

Det er langt fra alle, der er glade for at kunne mærke, at de har en sovemaske på. Det kan være svært for dem at sove, hvis de hele tiden kan fornemme, at de har masken for øjnene. Andre er ligeglade og derfor er det ikke noget, der har indflydelse på dem. Det er selvfølgelig noget, du skal sørge for at overveje på forhånd.

Hvis du på forhånd ved, at du ikke kan lide idéen om, at der er stof, der kan røre ved dine øjenvipper, når du har en sovemaske på, så er det vigtigt, at du vælger en model, hvor dine øjne er fri under selve masken. Det kan ellers være svært at overtale sig selv til at gøre brug af sovemasken, hvis ikke, det finde komfortabelt.

Hvilken sovestilling indtager du typisk?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan ligge og sove i mange forskellige positioner. Derfor er det også noget, der er vigtigt at tage højde for, når du skal vælge din sovemaske. Det er dog ikke alle, der er klar over dette. Faktisk er det noget, der har yderst stor indflydelse på den sovestilling, du har, når du bruger masken.

Dette er i høj grad noget, der gør sig gældende, hvis du skal sove i en seng. Skal du f.eks. sove i et sæde i et fly eller tog, så er der ikke nær så mange positioner, du kan indtage. Har du derimod i sinde, at du skal gøre brug af den i dit eget soveværelse, så er din typisk soveposition noget, du skal tage med i dine overvejelser.

Hvis du har en tendens til at ligge på siden, så er det vigtigt, du går på jagt efter en tynd maske, der er lavet i et blødt stof. Hvis du ikke gør det, så kan du risikere at den irriterer din position, fordi den går imod puden, når du sover. Det vil betyde, den har modsat effekt af, hvad du egentlig ønsker at bruge sovemasken til.

Vælger du i stedet at købe en maske, der er stor, så kan det være et problem for dig at ligge på siden. Det vil nemlig betyde at din maske rammer puden og rykker sig på dit hoved. Det vil resultere i, at den sætter sig på en underlig måde. Sover du primært på ryggen, så er det en god idé, at du vælger en bedre sovemaske.

Hvilket stof skal min maske være fremstillet i?

Det giver næsten sig selv, at det også er vigtigt, at du vælger en sovemaske, der er fremstillet i et behageligt stof. Hvis den ikke er det, så er det et dårligt stof, og det vil ikke blot være mindre behageligt at have på, men det kan også være en dårlig idé, at du vasker den i en vaskemaskine, eftersom den kan risikere at gå i stykker.

I denne forbindelse er det også vigtigt at pointere, at der er nogle mennesker, der er allergiske overfor noget stof. Hvis du ved, at du er allergisk overfor et bestemt stof, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du ikke bør købe en sovemaske, der er fremstillet i dette materiale – det vil nemlig blot være til stor irritation for dig.

Uanset hvad, så er der ikke nogen vej udenom, at du skal sørge for at tage højde for, hvilket stof, du skal vælge din sovemaske i. Vil du gerne være sikker på, den er behagelig at have på, så skal du selvfølgelig altid vælge et blødt materiale. F.eks. er det meget populært blandt danskerne at vælge et materiale som silke.

Hvad koster en god sovemaske?

På trods af, at det er sjældent, at du skal betale i dyre domme for en sovemaske, så skal du dog alligevel være klar over, at der kan være en vis forskel på prisen af de mange masker. Nogle af dem kan du købe til en lav pris, der lyder på mellem blot 40 kr. og 50 kr., mens andre modeller kræver, at du betaler en kende mere.

Det kan virke tiltalende at købe en maske, der ikke koster dig mere end 40 kr., men det er dog vigtigt, at det gøres klart, at det næppe er en god idé. Hvis du i stedet vælger at investere en kende mere, så kan du være sikker på, du får mere for dine penge. Du får nemlig hvad du betaler for, når du køber en ny sovemaske.

Ved blot at betale 100 kr. ekstra, kan du få en maske, du kan bruge i mange år. Ikke nok med det, så vil den typisk også være i et mere behageligt materiale. Derfor skal der ikke herske nogen tvivl om, at det er værd at vælge én af de mange modeller, som kan erhverves til en højere pris, men som også er dine penge værd.

Hvorfor skal jeg købe en sovemaske?

Der kan være mange årsager til at købe en sovemaske. Den mest indlysende af dem er dog, at du får hjælp til at falde i søvn. Den er nemlig i stand til at lukke al forstyrrende lys ude. Mange tror, at det blot er ren og skær tilfældighed, at det faktisk hjælper, at du har en sovemaske på, men det er bestemt ikke tilfældet.

Tværtimod, så er den mørkliggende effekt med til at starte en række vigtige processer inde i kroppen. Det er processer, der startes af, at hjernen fornemmer totalt mørke. Det er nemlig noget, der vil få den til at producere et hormon, der kaldes for melatonin. Og det er netop dét hormon, der får os til at falde i søvn.

Hvad det betyder er, at der rent faktisk er et medicinsk evidensgrundlag for, at du kan få hjælp til at falde i søvn af en søvnmaske. Det er ikke noget, der handler om held eller om personlige præferencer. Det er en ren faktuel sandhed, at du får nemmere ved at falde i søvn, uanset om du befinder dig hjemme eller er på farten.

Bliv i søvnen længere

De fleste kender til, at de ikke føler sig udhvile, når de vågner. Typisk vågner de som følge af lysindfald i rummet. Er det også noget, du kender til? I så fald vil en sovemaske være en rigtig god investering for dig. Den kan nemlig ikke blot hjælpe dig med at falde søvn, men også at blive i en dyb søvn i længere tid.

Hvis du er træt af, at du vågner for tidligt om morgenen, fordi dine gardiner lukker lys ind i rummet, du sover i, så skal du ikke tøve med at købe en sovemaske. Er du træt af, at du vågner efter endelig at være faldet i søvn på flyet? Det er også en god grund til at anskaffe en sovemaske – specielt fordi det er et billigt køb.

En genvej til at sove bedre

Der kan være mange årsager til at investere i en sovemaske. Det er dog i høj grad noget, der handler om, at det er en maske, der kan fungere som en genvej til at falde i søvn og sove bedre. Årsagen til dette er, at den er i stand til aktivt at holde lys ude, uanset om du befinder dig i dit soveværelse eller i et transportmiddel.

Vores døgnrytme bliver nemlig reguleret af sollys. Det er derfor, du kan have være svært ved at falde i søvn om sommeren, fordi det er lyst udenfor. Hvis det også er noget, du oplever, så er det ikke noget, du er ene om. Det er nemlig helt naturligt, og du er langt fra den eneste, der har brug for en genvej til en bedre søvn.

Langt de fleste, der køber en sovemaske, vælger at gøre det med henblik på at kunne sove, når det er lyst. Hvis du f.eks. er ude at rejse eller har arbejdstider, der gør, at du skal arbejde om natten og sove om dagen, så er det en god idé, at du køber en sovemaske, der effektivt kan lukke lys ude, så du nemt kan falde i søvn.

Kan også have modsat effekt

Det er meget vigtigt, at du sørger for at vælge dine sovemaske med stor omhu. Hvis ikke, du gør det, så kan du risikere at den har modsat effekt af, hvad den egentlig skal have. Der er nemlig op til flere aspekter, der er vigtige at have fokus, hvis du ønsker at være helt sikker på, at du ender med at finde frem til en sovemaske.

Det er f.eks. uhyre vigtigt, at du sørger for at vælge en model, der ikke er for varm, som er let og fin at have på, og som er lavet af et let materiale. Det er nemlig vigtigt, at den ikke får dig til at svede i ansigtet, da det blot vil skabe ubehag. Derimod skal den være lavet i et kølende materiale, der føles behageligt mod din hud.

Mange foretrækker en sovemaske i silke

I langt de fleste tilfælde kan det være en god idé at vælge en maske, der er fremstillet i silke. Det er nemlig et rigtig godt materiale til dette formål. Én ting er, at det er et let materiale, men noget helt andet er, at det også har en kølende effekt. Dertil kan du være sikker på, det faktisk er i stand til at holde sollys effektivt ude.

Sådanne sovemasker er også i stand til at tilpasse sig omkring din næse, men dog uden, det er noget, der virker irriterende. Silken passer på din hud, mens du har din maske på, og den er dertil også udstyret med en god strop, som garanterer, at masken hverken sidder for stramt eller for løst, når du har den på.

En sovemaske kan gøre rejsen mere komfortabel

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke kun er i eget soveværelse, du kan gøre brug af en sovemaske. Faktisk er der flere, der vælger at købe en sovemaske, så de kan have den med, når de rejser. Det er noget, der gør sig gældende, uanset om du skal rejse med tog, bus, fly eller en helt fjerde form for transportmiddel.

Hvis du altid har haft svært ved at sove, når du rejser, så er det en god idé at købe en sovemaske. På denne måde kan du sikre, at du kan holde alt lys ude, så du har nemmere ved at falde i søvn. Ikke nok med, at det bliver nemmere for dig at falde i søvn, så er du også garanteret, at du får en både dybere og bedre søvn.

Har du ikke allerede en sovemaske, du kan pakke ned i din kuffert eller taske, når du skal afsted på din næste ferie eller anden form for rejse, så kan det kun gå for langsomt med at få den købt. Du vil nemlig hurtigt opleve, at det er noget, der kan gøre underværker for din søvn, når du f.eks. sidder på et fly eller i en bil.

Kan være svært at sove i et transportmiddel

Langt de fleste har kæmpet med at falde i søvn i et fly, bil osv. Nogle har dog nemmere ved det end andre. Derfor er det ikke alle, der har brug for en sovemaske, om end det kan gøre det nemmere at falde i søvn. Er du én af dem, der virkelig har svært ved at falde i søvn på rejsen, så vil en sovemaske være et godt købt.

Kæmper du meget med at falde i søvn i diverse transportmidler, så har du sandsynligvis allerede prøvet en lang række potentielle løsning. Du har dertil sikkert også oplevet, at de ikke rigtigt virker. For mange handler det ganske enkelt om, at mørklægningen får dem til at falde i søvn – og det er derfor en sovemaske er god.

Er det virkelig nødvendigt at købe en sovemaske?

Det er ikke direkte nødvendigt at købe en sovemaske. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det kan være en rigtig god idé. Ved at købe en sådan maske, kan du nemlig ikke blot gøre det nemmere at falde i søvn, men du kan tilmed også forbedre din søvn, da dine øjne vil være mørklagt, og det resultere i en dybere søvn.

I og med, at du kan købe en sovemaske til en uhyre lav pris, så er det ikke et køb, der vil vælte dit budget. Endvidere er det også noget, de fleste kan finde penge til, da de sjældent vil koste dig mere end max. 200 kr. Derfor er det også vigtigt, at det i hvert fald ikke er det økonomiske aspekt, der afholder dig fra købet.

Faktisk får du rigtig god værdi for pengene, da det er med til at give dig en bedre søvn, som vil resultere i, at du er mere frisk og udhvilet, når du vågner. Det gør sig både gældende, når du bruger den til dagligt, men i høj grad, hvis du forsøger at sove på eller i et transportmiddel, som f.eks. et fly, en bil eller derimod et tog.

Hvad det betyder er, at det ikke er en nødvendighed at investere i en sovemaske, men det kan dog nemt vise sig at være en rigtig god investering. Derfor er det naturligvis heller ikke noget, du skal tøve med at gøre – det gør sig desuden gældende, uanset om du har i sinde at den skal bruges til dagligt eller blot ved rejser.

En sovemaske giver god værdi for pengene

Du kan finde sovemasker i mange prisklasser. De fleste befinder sig dog i den lave ende af prisskalaen. Derfor er der også gode forudsætninger for at gøre et godt køb. Mange tror, de er forpligtet til at vælge én af de dyre modeller. Det er dog ikke tilfældet, da mange billige sovemasker sagtens kan få jobbet gjort for dig.

Hvis du gerne vil have en sovemaske, skal du derfor ikke se dig forpligtet til at spendere en mindre formue. Du kan sagtens finde en god løsning, der ikke koster dig nær så meget. Det kan du også se, hvis du kaster et blik på nogle af de sovemasker, der er beskrevet herover, da de har tilfælles, at de har en relativt lav pris.

I og med, at du kan købe en billig sovemaske, der kan give dig en god nattesøvn, så er du garanteret, at du kan købe dig til god værdi for pengene. Har du længe været i tvivl om, hvorvidt du skal investere i en ny sovemaskine, så bør du ikke længere tøve. Det er nemlig én af de bedste investeringer, du kan gøre dig.

Er dyre sovemasker altid bedre?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan finde op til flere sovemasker, der ikke er nær så billige som dem, der er beskrevet i denne artikel. Hvad der heller ikke bør herske tvivl om er, at de dyre sovemasker ikke altid er bedre. På trods af dette, så er der dog en vis sammenhæng mellem prisen af masken og dens kvalitet.

Nogle sovemaskiner er dog dyrere end andre. En række af dem byder dog ikke på andet end, hvad en billig variant har at byde på. Derfor er det meget vigtigt, at du er selektiv, når du skal investere i en sovemaske. Du skal ikke blot vælge den dyreste, fordi du tror, at det er ensbetydende med, at du får den bedste kvalitet.

I denne forbindelse bør det dog understreges at nogle sovemasker har andet at byde på. Nogle af dem er eksempelvis ikke blot udviklet til at give dig en bedre nattesøvn, men samtidig også pleje din hud. Hvis det er noget, der har relevans for dit vedkommende, så er det naturligvis værd at investere i en sådan sovemaske.

Kombiner eventuelt med nakkepude og ørepropper

Hvis du har i sinde at købe en sovemaske, du kan bruge, når du rejser, så er det en god idé, at du kombinere købet med en nakkepude og et sæt ørepropper. Det giver en forøget komfort, selvom du sidder i et fly eller i en bil. Derfor er det også en god idé, at du køber disse to ting med, når du køber en ny sovemaske.

Det er svært at falde i søvn, hvis du sidder i et fly eller en bil. Du kan dog være sikker på, det er nemmere, hvis du har en nakkepude og et par ørepropper. Det giver dig ikke blot en højere grad af komfort, men er også med til at holde forstyrrende lyd ude. Begge dele bidrager selvfølgelig til at du får en bedre søvn.

Typisk er der mulighed for at købe en række pakkeløsninger, hvor du får alle tre ting med til en god pris. Du kan derfor købe en såkaldt rejsepakke, der kan bruges, når du skal ud at rejse. Det er – uden tvivl – noget, der vil give dig en markant bedre søvn, selvom det ikke er komfortabelt at sidde i et fly eller i en bil.

Testkilder

Vi har ikke selv testet de sovemasker, der er beskrevet i denne artikel. Vi har derimod indsamlet information og testresultater fra en lang række troværdige testkilder. Det er med afsæt i disse kilder, vi har sammensat vores oversigt over de bedste sovemasker. Vi har blandt andet gjort brug af de nedenstående kilder:

Tripsavvy.com

TripSavvy er et internationalt medie med fokus på rejser og ferie. De har eksisteret i mere end 20 år og i denne tid har de produceret mere end 30.000 artikler til deres læsere. Det har blandt andet resulteret i, at de har vundet en lang række forskellige priser hos bl.a. Eppy Awards, W3 Awards, og Communicator Awards.

De har mere end 50 ansatte skribenter, der dagligt udarbejder nyt indhold til deres hjemmeside. Det er blandt andet skribenter, der arbejder med at teste forskellige produkter og anmelde dem. Det er eksempelvis noget, de har gjort med sovemasker, som de har testet en lang række af og lavet en oversigt over de bedste af.

Det er selvfølgelig vigtigt at pointere, at de har testet hver enkelt af de masker, der er beskrevet i deres test. Testen er blevet udført af Amber Nolan med henblik på at finde den bedste sovemaske til din næste rejse. Det betyder dog ikke, den ikke også kan bruges derhjemme. Du kan se deres liste ved at klikke her.

Today.com

Today er et velkendt amerikansk medie. De har ikke lavet en test af flere forskellige sovemasker. I stedet har de sat sig for at finde ud af, om du faktisk er nødt til at investere en mindre formue i din nye sovemaske. Det har fået deres skribent Lindsay Cohn til at teste en sovemaske, der kan købes til den nette sum af blot $10.

Det er dog ikke kun Lindsay Cohn, der har testet denne sovemaske. Det er der også rigtig mange kunder hos den verdensomspændende forhandler Amazon, der har. På denne side har den testede sovemaske nemlig intet mindre end 10.500 anmeldelser, der giver en samlet vurdering på 4,5 ud af 5 stjerner.

Er du nysgerrig efter at finde ud af, om det kan betale sig for dig at købe en billig sovemaske i stedet for en dyr én af slagsen? I så fald er det oplagt at læse testen af den billige sovemaske fra Alaska Bear, som er blevet testet af Lindsay Cohn for Today. Er det noget, du gerne vil læse mere om, så skal du blot følge dette link.

Independent.co.uk

Independent er ét af de største britiske aviser. The Independent er grundlagt i 1986, hvorfor det er et medie, der har mange år på bagen. Derfor er der naturligvis også garanti for, at der er tale om en meget troværdig testkilde, som du roligt kan benytte dig af i din jagt efter den bedste sovemaske – både til hjem og til rejse.

For Independent har den britiske journalist Rachel Tompkins lavet en test af intet mindre end 12 forskellige sovemasker. Derfor er det også én af de mere omfattende tests, da der bliver set nærmere på modeller, der adskiller sig på baggrund af et hav af aspekter, hvilket blandt andet også er noget, der inkluderer prisen.

Hver enkelt af de 12 masker er blevet testet grundigt. Derfor er der ikke blot tale om en oversigt, der er sammensat med udgangspunkt i maskernes specifikationer mm. Den bedste sovemaske i denne test hedder Dog Gel Eye Mask og koster ikke mere end £5. Den kan du læse mere om på Independent.co.uk– helt gratis.

Health.com

Som navnet også antyder, så er Health.com et medie med fokus på sundhed og helbred. Faktisk er det ét af de absolut største hele verden over. Det er derfor også en kilde, du roligt kan stole på, hvis du står over for at skulle investere i en sovemaske – det har de nemlig også testet som led i vejen til at få en god nattesøvn.

Chelsey Hamilton har lavet en test af en række forskellige sovemasker fra Health.com. Mere specifikt, så har hun udvalgt fem sovemasker, som hun har valgt at tage et nærmere kig på. Denne test adskiller sig derfor ved ikke at have én vinder, men derimod fem sovemasker, som skribenten har valgt at fremhæve.

I og med, at det er et medie, der handler om sundhed og herunder også søvn, så er der selvfølgelig en vis garanti fro, at der er tale om en skribent, der har erfaring inden for området. Du kan derfor være helt sikker på, at det er en både retvisende og troværdig test, som du har mulighed for at læse på denne hjemmeside.

The Wirecutter

The Wirecutter er én af de mest troværdige kilder på nettet i forhold til tests af et væld af produkter. Det er et website, der er blevet bygget op i løbet af de seneste mange år. I dag er det ejet af New York Times, der naturligvis understreger, at der bestemt er tale om en yderst troværdig testkilde – også ift. sovemasker.

De er ét af de mest grundige forbrugermagasiner på markedet. Derfor er der også garanti for, at hver enkelt sovemaske er blevet testet meget grundigt. De har først og fremmest vasket alle masker, for at se, om de kan holde til det. Derefter har de testet af to omgange for at sikre komfort, lysblokering og placering.

Det er dog ikke kun én person, der har stået for at lave de tests, der er tale om her. Faktisk er der intet mindre end ni personer, der har været med til at teste de 11 sovemasker, der er en del af denne test. Hver af de ni personer har sovet med hver af de 11 sovemasker i to nætter, så grundlaget for deres vurdering er godt.

Den samlede vinder af The Wirecuttes test (der i øvrigt er skrevet af journalisten Sabrina Imbler) er Nidra Deep Rest. Det er igen et rigtig godt bevis på, at du ikke nødvendigvis er tvunget til at investere mange penge i din kommende sovemaske. Testvinderen i denne testkoster nemlig ikke mere end blot 10 dollars.

Business Insider

Her er der tale om ét af de største forretningsorienterede medier på verdensplan. Derfor er der også garanti for, at det er et troværdigt medie. De har en hel sektion, de har valgt at kalde for Insider Picks, der er dedikeret til at lave tests og anmeldelser af produkter. Deres team også kastet sig over tests af sovemasker.

De har dog valgt at adskille sig fra nogle af de andre tests, du kan finde på nettet. Det har de nemlig gjort ved at kåre en vinder inden for flere kategorier. Hvad det betyder er, at der ikke er én vinder, men derimod flere, som er blevet opdelt efter kategorier, så du kan finde den bedste sovemaske til lige netop dit behov.

Testen er udført og skrevet af Cammy Pedroja, der er en del af Insider Picks-teamet. Han har valgt at inddele testen i følgende kategorier: bedst til rejse, bedst til smertebehandling, bedst til skønhedssøvn og så har han lavet en overordnet kategori med en samlet vinder. Derfor er det også en meget brugbar test.

På lige fod med The Wirecutter, så har Business Insider også valgt at fremhæve Nidra Deep Rest Eye Mask, om end det ikke er den samlede vinder. Denne titel er derimod gået til Slipsilk Pure Silk Sleep Mask. Hvis du gerne vil se de øvrige vindere og læse hele testen, så klik herog læs hele testen gratis.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

4.9/5 - (56 votes)

Printer Test

Previous article

Robotstøvsuger Test

Next article

Comments