En trampolin skal vælges med omhu. Den skal være sjov at hoppe på, men den skal også byde på en robust konstruktion og god sikkerhed. Der er flere tests, der viser at de billige trampoliner fejler ift. både sikkerhed og hoppekvalitet. Derfor bør du altid holde dig fra de billige lavkvalitetsmodeller.
Hvis du leder efter en ny trampolin, så er det vigtigt, du vælger med stor omhu. Det er ikke nemt at vælge en god trampolin til haven, og det er derfor, det skal ske med omhu. Vi har heldigvis gjort det relativt nemt for dig, da vi har samlet de bedste modeller på det danske marked herunder.
Vi har ikke selv samlet de trampoliner, der er beskrevet herunder. Vi har derimod skrevet vores artikel ud fra grundig research baseret på uvildige tests, produktanmeldelser og ekspertvurderinger. Derfor kan du roligt købe én af de trampoliner, der er beskrevet herunder, uanset hvilke præferencer du har.
BERG Talent (180 cm. inkl. Comfort-sikkerhedsnet)
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
1.849 DKK | Se produkt | |
2.019 DKK | Se produkt |
Talent er en kendt serie af trampoliner. 180 cm. er én af de mindste modeller i serien. Det er et oplagt valg for dig, der skal finde en trampolin til mindre børn. Det er dog også et oplagt valg, hvis du ikke har specielt meget plads i haven. Derfor er det også en meget populær trampolin, der vælges af rigtig mange danskere.
Det er et perfekt valg til enten den lille familie eller til den lille have. Det er samtidig også et perfekt valg for dig, der gerne vil holde prisen på et sobert niveau, men uden det vil medføre, at du er nødt til at gå ned på kvaliteten. Du kan nemlig være helt sikker på, at du får en rigtig god kvalitet til en lav pris, når du vælger Berg.
Der er ikke gået på kompromis med sikkerheden
Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange ting, der skal være i fokus, når du skal vælge en trampolin. Ét af de mest vitale aspekter er dog sikkerheden. Derfor er det også noget, du skal sørge for at lægge ekstra meget fokus på, når du skal vælge en trampolin – uanset om den skal bruges af unge, små børn eller voksne.
Du kan dog være helt sikker på, at der ikke er gået på kompromis med sikkerheden, hvis du vælger en Berg Talent. Det gør sig desuden også gældende for alle andre serier af trampoliner fra den store producent. De er nemlig kendt for at levere trampoliner, hvor det ikke blot er kvaliteten, men også sikkerheden, der er i top.
Der medfølger et Comfort-sikkerhedsnet
Hvis du gerne vil gøre en trampolin så sikker som muligt, så er der ikke nogen vej udenom et sikkerhedsnet. Derfor medfølger det også til købet af denne Berg Talent. Der er tale om et meget robust og sikkert net, der er lavet med en overlappende åbning, så det både beskytter godt, men også er nemt at komme ind og ud af.
Stolperne på sikkerhedsnettet er desuden blevet belagt med tykt skum. Det er selvfølgelig gjort med henblik på at beskytte bedst muligt mod slag. Derfor sker der ikke noget, hvis man hopper eller vælter ind i én af disse stolper. Det er tydeligt at se og mærke, at der har været fokus på sikkerheden hele vejen igennem.
God og velpolstret kantbeskyttelse
Det er selvfølgelig ikke blot sikkerhedsnettet, der skal være af høj kvalitet, hvis du gerne vil sikre at sikkerheden er helt i top. Det er i lige så høj grad noget, der gør sig gældende for kantpolstringen. Derfor har Berg valgt at udstyre denne model med en kantpolstring, der har en tykkelse på intet mindre end 17 mm.
Endvidere bør det også nævnes, at den har en bredde, der lyder på 29 cm. Det er med til at sikre, at den dækker over både ramme og fjedre, uden problemer. Derfor er der ikke nogen fare for at brugeren ender med at lande hårdt ned på stålrammen eller falde ned mellem fjedrene på denne Berg Talent-trampolin.
Ramme lavet af galvaniseret stål
Hvis du skal købe en trampolin, der skal stå i din have, så er det uhyre vigtigt at vælge en model, der kan bryste sig af at være fremstillet i galvaniseret stål. Det er der flere årsager til, men det er dog i høj grad som følge af, at det er bedre beskyttet mod rust. Heldigvis er Berg Talent lavet med en ramme i galvaniseret stål.
Det skal naturligvis også nævnes, at hoppedugen er blevet UV-beskyttet, hvilket også er vigtigt. Det betyder nemlig at den ikke bliver beskadiget af solens stråler, som kan være særligt hårde mod dugen i løbet af sommeren. Derfor er du også garanteret, at der er gjort alt for at kunne forlænge levetiden på trampolinen.
En trampolin, der egner sig til mindre børn
Hvis du leder efter en trampolin, der er god til unge eller voksne, så er det ikke denne variant af Berg Talent, du skal kigge efter. Den har nemlig en max. brugervægt, der lyder på 50 kg. Derfor er det en trampolin, der hovedsageligt henvender sig til mindre børn. Diameteren er desuden blevet opmålt inkl. kantpolstring.
Specifikationer:
- Fjedre: 36 stk.
- Diameter: 180 cm. (inkl. kantpolstring)
- personvægt: 50 kg.
- Vægt: 32,8 kg.
- Ramme: Galvaniseret stål
- Sikkerhedsnet: Ja
JumpMaster 365 (Grøn, inkl. sikkerhedsnet)
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
3.499 DKK | Se produkt |
Her er der tale om en rund havetrampolin fra JumpMaster, der byder på en god, stor diameter på hele 365 cm. Derfor er det også en trampolin, der passer til rigtig mange familier og behov. En trampolin, der har en diameter som denne, er det typiske valg blandt rigtig mange danske familier, der skal have en havetrampolin.
JumpMaster 365 kan desuden bryste sig af at være kåret som Bedst til prisen i én af de største tests i Skandinavien, der er udført af Bäst-i-Test.se. Derfor er der naturligvis også garanti for, at der er tale om en rigtig god trampolin, der kan erhverves til en god pris i forhold til mange af de andre modeller på markedet.
Har en bred kantpolstring, der højner sikkerheden
Sikkerheden er ét af de vigtigste aspekter ved en trampolin. Derfor er det også noget, der har været i fokus ved produktion af JumpMaster 365. Det er derfor, den er blevet udstyret med en bred kantpolstring, der lyder på hele 38 cm. Det er med til at sikre, at du hverken ender med at lande ned på fjedre eller rammen.
Ikke nok med det, så har de også sørget for, at der er tale om en ekstra tyk polstring. Indvendigt er kantpuden nemlig blevet polstret med hele 3 cm. skum. Det resulterer i, at man altid lander blødt, og at man ikke kan komme i klemme mellem fjedrene, hvis man lander ned på kantpuden – og det er bestemt en klar fordel.
Rammen er lavet i galvaniseret stål
Som der også er givet udtryk for ved beskrivelsen af Berg Talent, så er det uhyre vigtigt at vælge en model, der er fremstillet med en ramme i galvaniseret stål. På trods af, at JumpMaster 365 faktisk er et budgetvalg, så er den dog fortsat lavet med en ramme i galvaniseret stål, der bl.a. er med til at forøge levetiden på den.
Ved at vælge en ramme, der er lavet i galvaniseret stål, så er der garanti for at den er mere modstandsdygtig overfor rust. Ikke nok med det, så er der også tale om en ramme og ben, der byder på en meget kraftig konstruktion. Det er også derfor, de fra JumpMasters side er villige til at give livstidsgaranti på hele rammen.
Er udstyret med hele 72 fjedre
Der skal ikke være nogen tvivl om, at antallet af fjedre har rigtig meget at skulle have sagt for den oplevelse, brugeren får, når han eller hun hopper på trampolinen. Da denne trampolin er udstyret med intet mindre end 72 fjedre, så er der naturligvis også en garanti for, at brugeren af den får en rigtig god hoppeoplevelse.
Hver enkelt af de 72 fjedre er med til at sikre en rigtig god affjedring og dermed også en god oplevelse for såvel store som små. Det skal dog pointeres, at det ikke kun er antallet af fjedre, der sikrer dette. Det er i lige så høj grad noget, der skyldes den generelle kvalitet af de fjedre, der er monteret på denne trampolin.
Der medfølger et sikkerhedsnet til trampolinen
Hvis du skal købe en trampolin, som dine børn kan hoppe rundt og lege på i haven, så er sikkerhed med garanti et vigtigt aspekt for dig. Derfor er det også en god idé at vælge en model, der leveres med et sikkerhedsnet, der passer til. Heldigvis får du et sikkert net med i prisen, når du køber en JumpMaster 365.
Mere specifikt, så er der tale om et meget sikkert net, der blandt andet kan bryste sig af en åbning, der overlapper. Det gør det ikke blot nemt at komme ind og ud gennem nettet, men det er samtidig også muligt at lukke den helt til, så det ikke er muligt at falde ud. Der medfølger også en stige til købet af trampolinen.
Specifikationer:
- Fjedre: 72 stk.
- Diameter: 365 cm.
- personvægt: 120 kg.
- Vægt: 94 kg.
- Ramme: Galvaniseret stål
- Sikkerhedsnet: Ja
BERG Favorit (330 cm. inkl. Comfort-sikkerhedsnet)
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
3.589 DKK | Se produkt |
Favorit-serien fra Berg er én af de mest anerkendte serier af trampoliner på det danske marked. Derfor er det også en serie af trampoliner, du roligt kan vælge at købe en trampolin fra. Det gør sig gældende, uanset om du er på udkig efter en stor og lille trampolin, om den skal være grå eller grøn, eller hvad den må koste.
Hvis du gerne vil have en model, der kan bryste sig af en god størrelse, så er det oplagt at tage et kig på denne udgave, da den har en diameter på 330 cm., og som passer til de fleste. Vær dog opmærksom på, at det er en diameter, der er målt fra kant til kant, og det er derfor ikke selve hoppedugen, der har denne diameter.
Udstyret med meget fleksible fjedre
Det er vigtigt at vælge en trampolin, der er udstyret med gode fjedre. Det kan du være helt sikker på, du får, hvis du vælger en Berg Favorit. Det er nemlig en trampolin, der er udstyret med meget fleksible fjedre, der er med til at sikre en god hoppeoplevelse og et rigtig godt opspring, som desuden varer ved i mange år.
Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er tale om fjedre af høj kvalitet. Berg har nemlig valgt at gøre brug af de kendte Goldspring-fjedre, som de selv har udviklet specifikt til børn. De er dog også meget sikre, og kan også sagtens bruges af voksne, hvis der er tale om en trampolin, der også skal bruges af voksne eller unge.
Årsagen til, at det er en fordel at vælge en trampolin som denne, hvis den skal bruges af børn (i hvert fald primært) er, at børn ofte vejer en del mindre end voksne, og derfor er fjedrene også blevet gjort ekstra fleksible, så børnene ikke skal bruge nær så mange kræfter på at hoppe, hvilket selvfølgelig er en klar fordel.
Tyk og velpolstret kantbeskyttelse med høj sikkerhed
Hvis du har prøvet at hoppe på en trampolin uden kantbeskyttelse, så er du med garanti også klar over, at det er noget, der kan ende med at gå rigtig galt. Hvis man lander hårdt ned på en ramme eller ned mellem to fjedre, så kan det forårsage stor smerte – og i værste fald kan det endda føre til meget fatale skader.
Derfor har de også valgt at lægge ekstra meget fokus på at beskytte brugeren mod både ramme og fjedre på denne trampolin. De har nemlig gjort kantbeskyttelsen tykkere, hvor den dækker for rammen. Dertil dækker den selvfølgelig også for alle fjedrene, hvilket er med til at sikre, at der er tale om en høj grad af sikkerhed.
Bliver leveret med et sikkerhedsnet
Du kan sagtens købe en trampolin, hvor der ikke medfølger et sikkerhedsnet. Det er der dog ikke nogen grund til. Det er en dum idé, at sende din børn ud på en trampolin, der ikke er beskyttet med et sikkerhedsnet. Hvis du vælger at købe en Berg Favorit som denne, så medfølger der dog et net, som du ikke betaler ekstra for.
Det er faktisk ikke en hvilken som helst form for net. Det er nemlig et Safety Comfort-net, der er Bergs seneste tiltag med hensyn til sikkerhedsnet til deres trampoliner. Faktisk er det oven i købet et net, der er specifikt designet med henblik på Favorit-serien. Derfor er der naturligvis også garanti for, at det beskytter rigtig godt.
Det er et net, der er fintmasket og dertil også er meget slidstærkt. Det er fæstnet på rammen, hvilket er med til at give mere plads på trampolinen. Det har dertil et dobbelt overlap, der gør det nemt at komme ind og ud, men det kan dog også lukkes helt til, så det ikke er muligt at falde ud fra trampolinen, når man hopper.
En solid ramme i galvaniseret stål
Hvis du skal købe en ny trampolin til din have, så er det aldrig en god idé at gå efter en model, der ikke kan bryste sig af en ramme, der er lavet i galvaniseret stål. Det er rammen på denne trampolin fra Berg, hvorfor det også er en trampolin, du roligt kan investere i, hvis den harmonerer med dine øvrige krav og ønsker.
Selve rammen er 2 mm. tyk og er blevet galvaniseret på både indersiden og på ydersiden. Det er med til at sikre, at den får en lang levetid, da det gør stålet langt mere modstandsdygtigt overfor det danske vind og vejr. Det er f.eks. ikke nær så modtageligt overfor rust, hvilket kan være et rigtig stort problem her i landet.
Specifikationer:
- Vægt: 63 kg.
- Fjedre: 72 stk.
- Diameter: 330 cm. (inkl. kantpolstring)
- Højde: 85 cm.
- personvægt: 100 kg.
- Ramme: Galvaniseret stål
- Sikkerhedsnet: Ja
BERG Champion (430 cm. inkl. Comfort-sikkerhedsnet)
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
7.299 DKK | Se produkt |
Hvis du ikke vil gå på kompromis med dit valg af trampolin til haven, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du bør tage et kig på Champion fra Berg. Her er der nemlig tale om en anerkendt og prisvindende serie fra en mindst lige så anerkendt producent. Derfor er der også garanti for, at det er en rigtig god trampolin.
Det er – som sagt – en prisvindende trampolin, der kan bringe glæde hos både store og små. Her er der oven i købet tale om en stor model, der har en diameter på hele 430 cm. Derfor er der også rigtig god plads til at boltre sig på hoppedugen, uanset om man blot vil lege for sjov eller gerne vil have plads til at lave tricks.
Sikrer dig både høj kvalitet og sikkerhed
Som der også er givet udtryk for herover, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det er en god idé at tage et kig på Champion fra Berg. Her er der nemlig tale om en trampolin, der kan bryste sig af en høj kvalitet og en god sikkerhed. Det er selvfølgelig de to mest vitale aspekter, når du står over for at vælge en ny trampolin.
Det er blandt andet noget, der kommer til udtryk i, at den er blevet udstyret med en bred beskyttelseskant, der måler hele 38 cm. i bredden, og er fremstillet i slidstærkt vinyl. Ikke nok med det, så er den også polstret med hele 3 cm. skum. Dertil har den en størrelse, der overlapper både dug og ramme med flere centimeter.
Er baseret på en varmegalvaniseret ramme
Hvis du skal købe en ny trampolin, der skal stå udenfor her i landet, så er det uhyre vigtigt, at du sørger for at vælge en model, der er baseret på en varmegalvaniseret ramme. Det er der op til flere årsager til, men det er dog i høj grad noget, der handler om, at den er mere modstandsdygtig over for både vind, vejr og rust.
Hele rammen (der desuden er blevet sortlakeret) på Berg Champion er selvfølgelig blevet varmegalvaniseret, hvorfor der er tale om en ramme, der er godt beskyttet mod rust. Samtidig har den også en meget veludført udformning, der er med til at gøre det til en både robust, men også en meget støjsvag trampolin.
Er udstyret med Bergs patenterede TwinSpring-løsning
Det er ikke uden grund at Berg er én af de mest anerkendte producenter af trampoliner til haven. Det skyldes, at de er dygtige og innovative, hvorfor de kommer frem med løsninger, der endnu ikke har set dagens lys. Det er blandt andet noget, der inkluderer deres patenterede TwinSpring-løsning, der er meget effektiv.
Det specielle ved denne løsning er, at fjedrene er placeret diagonalt i stedet for lige på rammen. Det er dog ikke en hvilken som helst form for fjedre, der er brugt til denne løsning. Det er nemlig de anerkendte Goldspring-fjedre, der giver en rigtig god spændstighed og et behagelig spring til enhver brug af trampolinen.
Der medfølger et sikkerhedsnet
Hvis du ikke vil gå på kompromis med sikkerheden på din trampolin, så er du nødt til at montere et godt sikkerhedsnet. Det er ikke alle trampoliner, der har ét med, når du køber den. Hvis du vælger at købe en Berg Champion, så følger der dog et sikkerhedsnet fra deres Comfort-serie med, som du end ikke skal betale for.
Der er tale om et rigtig godt sikkerhedsnet, der kan bryste sig af en høj kvalitet. Det er dog et sikkerhedsnet, der sidder fast på lige stolper. Hvis du hellere vil have et sikkerhedsnet, der byder på en endnu højere kvalitet og buede stolper, så skal du kigge i retning af deres Deluxe-net – det er du dog nødt til selv at betale for.
Specifikationer:
- Vægt: 97,2 kg.
- Fjedre: 127 stk.
- Diameter: 430 cm. (inkl. kantpolstring)
- personvægt: 120 kg.
- Højde: 95 cm.
- Ramme: Varmegalvaniseret stål
- Sikkerhedsnet: Ja
BERG Talent 300 InGround
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
2.079 DKK | Se produkt |
Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er en lang række fordele ved at vælge en trampolin, du kan grave ned i din have, hvis du er på udkig efter en trampolin. Det er dog i høj grad noget, der handler om, at du kan høje sikkerheden på markant vis. Du vil nemlig eliminere risikoen for at falde ned fra en høj trampolin.
Har du besluttet dig for, at du gerne vil have en trampolin til nedgravning, som dine børn kan bruge til at boltre sig på i haven, så kan du med fordel vælge at tage et kig på Berg Talent InGround. Det er en særlig variant af deres anerkendte Talent-serie, der er udviklet specifikt til at kunne holde til at blive gravet ned.
En nedgravningstrampolin, der henvender sig til børnefamilien
Som følge af størrelsen og sammensætningen af denne trampolin, så er der – uden tvivl – tale om en model, der henvender sig til børnefamilien, der gerne vil have en nedgravet trampolin som deres barn eller børn kan boltre sig på i haven. Den har nemlig en god størrelse, da den har en diameter, der lyder på cirka 300 cm.
Det er dog i lige så høj grad som følge af den relativt lave pris, at det er en fordelagtig trampolin for den lille børnefamilie. Det er nemlig et rigtig godt bevis på, at du sagtens kan købe en god trampolin, hvor både kvalitet og sikkerhed er helt i top, uden det skal koste en formue, og derfor er Talent InGround et godt valg.
Der er ikke gået på kompromis med sikkerhed
Der er bestemt ikke gået på kompromis med sikkerheden på denne trampolin. Det skal dog gøres klart, at der ikke medfølger et sikkerhedsnet, som det er tilfældet med mange af de modeller, der er blevet beskrevet herover. Hvis du gerne vil have et net til den, selvom den er gravet ned, så kan det dog sagtens tilkøbes.
I forhold til kantbeskyttelsen, så er der dog ikke gået på kompromis. Her er der nemlig tale om en beskyttelseskant med en tyk polstring på 17 mm. og en bredde på hele 29 cm. Derfor overlapper den faktisk også både ramme og fjedre, så der ikke er nogen risiko for, at der ender med at ske uheld og skader.
Er fremstillet med en ramme i galvaniseret stål
På trods af, at der er tale om en trampolin, der skal graves ned, så bliver den faktisk stadig udsat for det danske vind og vejr. Faktisk er det noget, der gør sig gældende i endnu højere grad, da der også kan være store temperaturændringer i det hul, den er gravet ned i. Derfor er det vigtigt at rammen er godt beskyttet.
Det er selvfølgelige også tilfældet på en Berg Talent InGround, da den lige netop er baseret på en ramme, der er lavet i galvaniseret stål. Derfor er den både beskyttet rigtig godt mod det danske vind og vejr, mens den også er beskyttet godt mod rust. Du kan derfor roligt lade den stå ude hele året rundt, uden problemer.
Hoppedug med UV-beskyttelse
Det er faktisk de færreste, der er klar over det, men solens stråler kan være lige så skadelig for en trampolin, som frostvejr og hård vind. Det er også derfor Berg har sørget for at UV-beskytte hoppedugen på deres Talent InGround-serie. På denne måde er den nemlig godt beskyttet mod solens stråler og deres UV-bestråling.
Den har en maksimal brugervægt, der lyder på 70 kg. Derfor kan den både bruges af unge og børn, mens nogle voksne dog må nøjes med at kigge på. Når den skal graves ned, så skal der graves et hul, der har en diameter, der passer til diameteren på 300 cm., mens det skal have en dybde, der lyder på mindst 55 cm.
Specifikationer:
- Vægt: 31,9 kg.
- Fjedre: 54 stk.
- Diameter: 300 cm.
- personvægt: 70 kg.
- Sikkerhedsnet: Nej
- Ramme: Galvaniseret stål
JumpMaster 430 InGround (Grå)
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
2.999 DKK | Se produkt |
Hvis du gerne vil have en trampolin, du kan grave ned, så skal du ikke være bange for, at du ikke kan få en større trampolin end den, der er beskrevet herover. Du kan finde op til flere modeller, der har en markant større størrelse end den model, der er beskrevet herover, hvilket blandt andet inkluderer JumpMaster 365.
Her er der nemlig tale om en model, der kan bryste sig af at have en diameter på hele 430 cm. Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at der er tale om en trampolin, der har en rigtig god størrelse, der lever op til langt de flestes krav. Ikke nok med det, så kan du oven i købet også erhverve dig trampolinen til en god pris.
Har en god og sikker kantpolstring
JumpMaster har tilmed valgt at udstyre deres InGround-trampolin med en rigtig god kantpolstring, der har en bredde på intet mindre end 38 cm. Derfor kan du også være helt sikker på, at den dækker for både ramme og for fjedre. Der er derfor ikke nogen risiko for, at du ender med at falde ned mellem fjedrene eller deslige.
Det er dog ikke kun bredden, der er gjort ekstra god. Det er desuden også noget, der gør sig gældende for tykkelsen. Polstringen er nemlig blevet gjort ekstra tyk, da den er polstret med hele 3 cm. skum. Det er med til at sikre, at man ikke kan ende med at komme i klemme mellem fjedrene eller lander hårdt ned på rammen.
Baseret på en ramme fremstillet i galvaniseret stål
Som det også gør sig gældende for de mange andre trampoliner, der kommer fra JumpMaster, så er denne naturligvis også blevet fremstillet med en ramme i galvaniseret stål. Det er der flere fordele forbundet med, men det er dog i høj grad som følge af, at det gør stålet mere modstandsdygtigt overfor både vind og vejr.
Derfor er det også en trampolin, du sagtens kan have stående ude hele året rundt, uden at være bekymret for, at det er noget, der ender med at have negativ indflydelse på den. Endvidere er det galvaniserede stål også langt mere modstandsdygtigt overfor rust, hvorfor det heller ikke er noget, du skal gå og frygte for.
Solid ramme med kraftig konstruktion
Både ramme og ben kan desuden bryste sig af, at være af høj kvalitet, hvilket er med til at sikre, at der er tale om en kraftig og robust konstruktion, der kan holde i rigtig mange år. Det er også derfor, det ikke har været noget problem for JumpMaster at yde en livstidsgaranti på rammen – det fortæller om noget om kvaliteten.
Samtidig er der tale om en trampolin, du skal grave ned, og derfor vil du ikke skulle ofre nær så meget udsyn i haven, som hvis du havde den stående på din græsplæne. Den går derimod i ét med græsplænen, og derfor kommer du ikke engang til at se rammen. Det er nemlig kun kantbeskyttelse og hoppedug, du reelt kan se.
Det er dog ikke noget, der ændrer på, at du kan være helt sikker på, at det er en robust trampolin, der bliver stående, hvor den skal. Den kan desuden også holde til stor belastning, men vær dog alligevel opmærksom på, at den har en maksimal personvægt, der lyder på 120 kg., hvilket naturligvis helst ikke skal overskrides.
Er udstyret med 96 fjedre
JumpMaster har desuden også valgt at udstyre trampolinen med intet mindre end 96 fjedre. Det er med til at sikre, at brugeren af trampolinen får en god affjedring og god hoppeoplevelse. Der er desuden blevet valgt nogle meget alsidige fjedre til trampolinen, hvorfor de giver en god oplevelse til såvel børn som voksne.
Når du skal grave selve hullet til denne trampolin, så er det vigtigt at du graver et hul med en diameter på 390 cm. og en dybde på minimum 75 cm. på det dybeste punkt. Dertil skal det også nævnes at hullet skal graves i skåleform. Der medfølger dog også en manual, der sætter dig mere detaljeret ind i graveprocessen.
Specifikationer:
- Fjedre 96 stk.
- Højde: 20 cm.
- Diameter: 430 cm. (inkl. kantpolstring)
- personvægt: 120 kg.
- Vægt: 69,5 kg.
- Sikkerhedsnet: Nej
Det skal du være opmærksom på, når du køber en trampolin
Det er ikke nemt at finde frem til den helt rette trampolin i haven. Der skal nemlig ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange ting, du skal inddrage i dine overvejelser. Derfor er det også uhyre vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig trampolin, men at du i stedet sørger for at vælge din trampolin med største omhu.
Du er nødt til at allokere tid til at undersøge markedet, inden du vælger en trampolin. Du er samtidig også nødt til at klargøre dine egne behov og krav, da der er stor forskel på hvilke krav og behov folk har. Nogle har f.eks. et stort fokus på, at den skal være en vis størrelse. Herunder er der et par ting, du skal have fokus på.
1. Vægt
Hvis du gerne vil have en trampolin, der kan bryste sig af en høj kvalitet, så er det faktisk en rigtig god idé at holde øje med vægten. Du vil nemlig kunne mærke på en trampolin, om den er af høj kvalitet, hvis den står robust og fast på jorden – og det gør den selvfølgelig kun, hvis den har en vægt, der rent faktisk kan sikre det.
Derfor skal der også være fokus på at vælge en trampolin, der er fremstillet i kraftige og tunge materialer. Det er faktisk noget, der er relativt stor forskel på mellem de mange modeller, hvilket langt fra alle købere er klar over. Hvis du gerne vil sikre at trampolinen holder i mange år og er sikker, så skal den også være kraftig.
Des kraftigere materialer, des sikrer og bedre er de nemlig. Derfor er det bestemt også noget, du skal sørge for at holde fokus på, når du vælger din kommende trampolin til haven. En havetrampolin vejer typisk mellem 50 kg. og 75 kg., men du kan også finde mere professionelle modeller, der vejer mellem 90 kg. og 100 kg.
2. Størrelse
Du kan finde trampoliner i rigtig mange størrelser. Derfor giver det næsten sig selv, at det også er noget, du er nødt til at tage højde for, når du står over for at skulle vælge en trampolin. Faktisk er det nok én af de mest afgørende faktorer, uanset om den blot skal bruges til sjov i haven eller i en mere professionel sammenhæng.
Hvis der er tale om en trampolin, der primært skal bruges af mindre børn, så er der ikke det samme behov for en stor model, som hvis det i stedet var en model, der skulle bruges af ældre børn eller tilmed af voksne. Derfor er det hovedsageligt brugeren eller brugerne af den, der er afgørende for den ideelle størrelse.
Som udgangspunkt, så har du mulighed for at finde havetrampoliner, der har en diameter fra blot 80 cm. og helt op til 500 cm. Det er selvfølgelig en klar fordel, da det er med til at sikre, at der er noget for enhver smag. Det betyder dog også, at det kan være en kende sværere at vælge, hvorfor dit valg skal træffes med omhu.
3. Fjedre
Hvis du vælger en trampolin, der er udstyret med dårlige fjedre, så kommer du ikke til at få meget glæde ud af den. Sammen med dugen er det nemlig kernen i en trampolin. Som følge af dette, er det også noget af det, du skal prioritere øverst, når du skal vælge din trampolin, så du er sikret, at den giver en god oplevelse.
Det er nemlig fjedrene, der står for at frigive den kinetiske energi, der sender brugeren op i luften, når de hopper ned på dugen. For at kunne sikre en optimal opdrift, så skal der være tale om både lange og stærke fjedre. Faktisk har længden mere at skulle have sagt i denne sammenhæng, end hvad de fleste er klar over.
Des længere fjedre, der er tale om, des mere kinetiske energi vil der blive sparet op, når du lander. Det er dog vigtigt at denne energi bliver frigivet igen, når du hopper, da det ellers ikke har meget værdi for dig eller ham eller hende, der skal bruge trampolinen. Det er her, det kommer ind i billedet, at de skal være stærke.
4. Dug
Selve lærredet, der bliver hoppet på, kaldes for en springdug. Det giver næsten sig selv, at det også er en meget vigtig del af dit valg, da det er denne dug, der skal give dig eller vedkommende, der skal bruge trampolinen den bedst mulige hoppeoplevelse. Derfor er det bestemt også noget, du skal have fokus på.
En springdug er typisk oval eller rund på en havetrampolin, og er fremstillet i et kraftigt stof med et stort antal syninger. Der findes også enkelte havetrampoliner, der er firkantede, men det er dog i mere begrænset omfang end de ovale og runde modeller. De professionelle modeller er dog typisk rektangulære.
Det skal dog gøres klart, at det ikke blot er kvaliteten af dugen, der har relevans. Det er mindst lige så vigtigt, at den er fæstnet til fjedrene på solid vis. Her kan du dertil også kigge på antallet kantforbindelser, da det også kan bruges som en rigtig god tommelfingerregel for, hvorvidt der er tale om en god trampolin.
5. Kantpude
Når du skal købe en trampolin, så er kvalitet også noget, der skal være i fokus. Det er i høj grad noget, der gør sig gældende, hvis der er tale om en trampolin, der skal bruges af børn. For at sikre dette, så er det selvfølgelig særligt en blød kantpude med god polstring, du skal have fokus på, da de højner sikkerheden.
Det er desværre ikke alle trampoliner på det danske marked, der kan bryste sig af at være udstyret med en lige god kantpude. Det er en skam, for man kan komme alvorligt til skade, hvis man slår hårdt ned mod fjedrene – eller tilmed ryger ned mellem dem. Samtidig beskytter den også mod den ydre stålkonstruktion.
Derfor skal der naturligvis ikke herske nogen tvivl om, at kantpuden aldrig er noget, du bør gå på kompromis med. Den skal både have en god tykkelse og stødabsorbering, da det er med til at beskytte mod skader og uheld. Samtidig betyder en god kvalitet naturligvis også at den holder i mere end blot en enkelt sæson.
6. Stel
Det giver næsten sig selv, at stellet på en trampolin skal være robust. Det er langt de fleste også godt klar over. Hvad det ikke er alle, der tænker over er, at en trampolin står ude hele året rundt. I et land som Danmark er vejret hårdt, og det kan derfor også være hårdt for trampolinen, hvis dens kvalitet ikke kan modstå det.
Her bør det dog gøres klart, at det i høj grad er de billige modeller, der er tale om. Der er mange af dem, der får problemer med rust m.m., hvilket blot er endnu en god grund til at holde sig fra dem. Hvis du har fundet en trampolin i et supermarked, du kan købe 1.000 kr., så skal du derfor ikke forventet dig for meget af den.
Hvad du i stedet bør gøre, er at gå på jagt efter en model, der er lavet med et stel, der er lavet i galvaniseret stål. Det er en form for stål, der er sikret bedre mod rust og er et meget mere robust valgt. Her er det dog mindst lige så vigtigt, at du har fokus på at stellet skal være kraftigt og tykt, så det kan modstå vægten.
Derfor er det vigtigt at vælge en trampolin i god kvalitet
Der skal ikke lægges skjul på, at det ikke er alle trampoliner, der kan bryste sig af den samme høje kvalitet. Du kan finde rigtig mange modeller på det danske marked, men det er langt fra dem alle, der er værd at bruge penge på. Derfor er det også vigtigt, at du altid har fokus på kvaliteten, når du skal købe en trampolin.
Der er op til flere årsager til, at det er uhyre vigtigt, at du altid prioriterer kvaliteten af din trampolin højt. Her skal det dog understreges, at du skal være særligt opmærksom på, hvorvidt det reelt set er alle dele, der er af høj kvalitet. Det er eksempelvis ikke nok, at det blot er dugen eller fjedrene, der byder på en høj kvalitet.
Højere kvalitet kan garantere en længere levetid
Du kan selvfølgelig forvente en længere levetid på din købte kvalitet, hvis du er sikker på at kvaliteten er i top. Du (eller vedkommende, der skal bruge den) vil derfor kunne nyde godt af den samme trampolin i flere sæsoner, uden at den går i stykker, uden sikkerheden begynder at falme eller noget helt tredje i denne dur.
Det skal dog gøres klart, at det ikke kun er en længere levetid, det handler om. Det er selvfølgelig en klar fordel, men hvad der dog er en del vigtigere end dette er, at sikkerheden også bliver højere. Hvis du vælger en model, der både er baseret på et robust stel, en god kantpude m.m., så vil sikkerheden også være i top.
Du skal være villig til at betale for kvalitet
Der er ikke nogen vej udenom, at du er nødt til at betale for kvalitet. Sådan er det med alt. Kvalitet koster penge, og det er ikke til at komme udenom. Hvis du ønsker at sikre at kvaliteten er i top, så er du også nødt til at betale for det. Derfor skal du være villig til at betale en fornuftig sum penge for din nye trampolin.
Hvis det ikke er tilfældet, så er det faktisk bedre, at du sparer op i et par måneder eller venter til næste sæson med at købe. Kvaliteten er nemlig altafgørende for både oplevelse, sikkerhed og levetid. Derfor er det ikke noget, du bør gå på kompromis med, medmindre du ønsker at risikere ulykke eller blot en kort levetid.
Derfor er kvaliteten enkelte dele også afgørende for, om du ender med at gøre et godt køb eller ej. Det gør sig gældende, uanset om du skal købe en trampolin, der skal bruges af børn, unge eller voksne. Kvaliteten er noget, du skal kunne mærke i både ramme, fjedre, dug og kantpude – og i sikkerhedsnet, hvis du køber et.
Derfor bør du overveje en trampolin til nedgravning
Hvis du skal købe en ny trampolin, så har du – som udgangspunkt – to muligheder. Du kan enten vælge at købe en trampolin, der skal stå på din græsplæne eller du kan vælge at købe en trampolin, der skal graves ned. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor det er noget, du skal overveje grundigt.
Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der er flere fordele end ulemper ved at vælge en trampolin til nedgravning, hvorfor der også er flere og flere, der vælger denne løsning. Som følge af, at der er op til flere fordele ved at vælge en trampolin, du kan grave ned, så er det bestemt også noget, du bør overveje at gøre.
En række af de fordele, der er forbundet med at vælge en sådan trampolin fremfor en model, der blot skal stå på din græsplæne, kan du blive klogere på herunder. Her bliver der nemlig beskrevet nogle af de mest vitale fordele ved at vælge en trampolin til nedgravning, hvorfor du kan blive sat bedre end i stoffet.
1. Sikkerhed
Der skal ikke lægges skjul på, at det i høj grad er et spørgsmål om sikkerhed, at du skal vælge en trampolin, der kan graves ned. Hvis du gerne vil have en trampolin, dine børn kan bruge og hoppe løs på, uden der er fare for at falde ned højt fra, så giver det selvfølgelig sig selv, at du skal have en trampolin til nedgravning.
Det er derfor også særligt dét, der ligger til grund for, at der er mange, der vælger at købe en nedgravet model i stedet for en almindelig model, der blot skal stilles på græsplænen. Uanset hvad, så er det dog altid en god idé at købe et sikkerhedsnet med, da det selvfølgelig er med til at tilføre en ekstra grad af sikkerhed.
2. Stormsikkerhed
Det er ikke til at komme udenom, at det blæser relativt meget her i Danmark. Derfor er det også noget, du skal tænke på i forhold til din trampolin. Hvis den ikke er stormsikret optimalt, så kan den meget hurtigt havne gennem ruden ind til stuen eller tage sig en flyvetur over hækken og ind i naboens have.
Ingen af delene er en optimal situation. Derfor er stormsikring også noget, du skal tage højde for, når du køber en trampolin. Hvis den står på græsplænen, så kan det dog være svært, men er den gravet ned, så er det en helt anden sag. I langt, langt de fleste tilfælde bliver den nemlig blot i det hul, der er gravet til den.
3. Tager ikke fokus
Langt de fleste, der går ud over køber en trampolin til deres have, er forældre der gerne vil give deres børn en trampolin. Det er dog ikke alle forældre, der synes, det er lige spændende at skulle have en trampolin stående midt i haven. Det vil nemlig resultere i, at den optager rigtig meget fokus, da den er iøjnefaldende.
Det er dog også noget, du kan undgå ved at investere i en trampolin, der er gravet ned. Den vil nemlig blot gå i ét med græsplænen og dermed slet ikke virke lige så iøjnefaldende som en stor trampolin, der står på græsplænen. Faktisk vil det også få den til at virke mindre, som der reelt set ikke er nogen størrelsesforskel.
4. Mere børnevenligt
Som der også er givet udtryk for herover, så er en stor del af køberne af trampoliner, forældre der gerne vil give deres børn en trampolin, de kan hoppe og lege på i haven. Det er dog ikke alle børn, der har lige nemt ved at bruge en stor og høj trampolin, da den både kan være svært at komme op på og ned fra igen.
Hvis du i stedet vælger at grave din trampolin ned, så er det en helt anden. Så er det nemlig ikke mere vanskeligt end blot at tage et skridt ind på trampolinen. Det samme gør sig gældende, når barnet igen skal ned fra trampolinen. Med andre ord, så er der bestemt tale om en langt mere børnevenlig løsning.
Hvordan kan jeg grave min trampolin ned?
Der er mange, det tror, det er vanskeligt at grave en trampolin ned. Det er typisk også derfor, de ender med at købe en model, der blot skal stå på deres græsplæne. Faktum er dog, at det ikke er specielt svært. Faktisk er det noget, der sagtens kan klare i løbet af en lørdag formiddag, hvis blot man er to om at gøre arbejdet.
Det er nemlig ikke særligt svært, hvorfor du heller ikke er nødt til at hyre hjælp til det. Det eneste, det kræver er en skovl, trillebør og et par timers arbejde. Inden det er noget, du kaster dig ud i, så er det dog vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan du graver hullet. Som nævnt er det dog ikke svært, når du først har læst om det.
Her er det vigtigste selvfølgelig at du graver et hul, der har den rette størrelse til den trampolin, du har købt. Hvis det bliver for stort, så kan man risikere at brugeren falder ned mellem trampolin og kanten på hullet. Hvis det bliver for småt, så er der ikke plads til trampolinen. Derfor er det vigtigt, du graver et rigtigt hul.
Sådan graver du hullet til din trampolin
Når du skal grave et hul til din trampolin, så skal det – som nævnt – være af den rette størrelse, da det ellers kan medføre en forøget risiko for uheld. Det er dog ikke synderligt svært at sikre sig, at du ender med at grave et hul, der har den rette størrelse. Det skal dog nævnes, at du kan opnå det på to forskellige måder:
- Den første løsning er at samle trampolinens ramme og bruge denne til at grave ud fra. Det er en simpel og nem løsning, og er også den, de fleste vælger. Det kræver nemlig ikke andet end, at du blot graver en lille rende langs rammen, så du ved hvor stort hullet skal være. Herefter graver du det ud.
- Du kan også benytte dig af en pløk og en snor. Her skal du placere pløkken i midten og trække den rundt i en cirkel, der passer til trampolinens diameter. Når du har gjort dette, så skal du ridse en rende rundt i græsset. Det kan du gøre ved at montere en pløk, som du kan trække rundt i græsset.
Når du har gjort dette, så skal du blot i gang med at grave ud til trampolinen. Her skal du desuden være klar over, at der til hver trampolin medfølger nogle krav til dybden af hullet, så man ikke støder mod jorden, når man hopper. Det er selvfølgelig vigtigt at du overholder disse mål, da det ellers kan være skyld i skader.
Hvis du gerne vil sætte lidt fart på processen, så kan du vælge at leje en mindre maskine til at grave med, så du slipper for at skulle gøre det hele med håndkraft. Hvis man er to personer om det, så kan man dog relativt hurtigt grave ud til en sådan trampolin. Derfor er det sjældent værd at bruge penge på at leje en maskine.
Sådan kan du bedst vedligeholde din trampolin
På trods af, at en havetrampolin er skabt til at stå udenfor, så er det dog ikke alle, der holder lige godt. Det er også derfor, det bedst kan betale sig at købe en model af høj kvalitet, hvor stellet og rammen er lavet i galvaniseret stål. Det er en kende dyrere, men du kan dog sikre, at du får en trampolin med længere levetid.
Det er dog ikke noget, der ændrer på, at du også selv er nødt til at gøre noget for at vedligeholde den. Det er ikke noget, der tager vildt meget af din tid, men da det er en relativt stor investering, så er det dog værd at tage sig tid til at holde den ved lige på bedst mulig vis. Så får du nemlig også mest muligt ud af dine penge.
En havetrampolin bliver selvfølgelig bygget til at kunne stå imod det meste vind og vejr, men det er dog ikke noget, der ændrer på, at den ikke har godt af det. Derfor er du også nødt til at holde den lidt ved lige. Det er noget, du bør gøre kontinuerligt, da det bestemt er med til at forlænge levetiden på din indkøbte trampolin.
Sådan kan du forlænge levetiden på din trampolin
Der er rigtig mange ting, du kan gøre for at forlænge levetiden på din trampolin. Det er dog ikke det hele, der handler om vedligeholdelse. Meget handler også om at undgå at skade den unødigt. Du kan dog herunder få en række tips til, hvordan du kan forlænge levetiden på din trampolin, så du dermed får mest for dine penge.
- Brug altid trampolinen uden sko på. Du kan dermed undgå, at der ikke kommer skidt på, der kan ende med at lave hul i dugen. Det er dog ikke kun det, der skal til for at undgå dette. Når man hopper på trampolinen, bør man heller ikke have skarpe genstande som f.eks. nøgler på sig af samme grund.
- Det er ikke for sjov, at der altid er angivet en maksimal brugervægt på en trampolin. Derfor er det også noget, du skal sørge for at overholde efter bedste evne. Det er nemlig med til at slide unødigt på både fjedre og dug, hvis den maksimale brugervægt bliver overskredet i for voldsom en grad.
- Du skal sørge for at gøre både dug og kantpude rent. Det kræver dog ikke andet end en fugtig klud. Det er dog vigtigt, at det er en klud, der er vredet op i koldt vand. Du skal hverken gøre brug af opløsningsmidler, vaskepulver, sæbespåner eller varmt vand, da det kan ødelægge dug og kantpude.
- Hvis trampolinen ikke er i brug, så er det en rigtig god idé at have et såkaldt cover, du kan trække over den. På den måde kommer der hverken sand, fugleklatte eller blade op på dugen. Det er dertil også med til at beskytte mod solens stråler, som også har indflydelse på alt fra dugen til rammen.
- Lav gerne nogle regelmæssige sikkerhedstjek. Det er specielt vigtigt, at du har et ekstra fokus på fjedrene, da de bliver slidte med tid. Det er ikke muligt at undgå dette, men du kan dog forlænge levetiden af dem. Er de slidte eller rustne, så er det vigtigt, at du sørger for at skifte dem hurtigt ud.
- Hvis du har i sinde at lade din trampolin stå ude i haven i løbet af vinteren, så er det vigtigt, at du sørge for at fjerne sne fra dugen. Det kan nemlig blive til et rigtig tungt lang, der faktisk kan både belaste og beskadige fjedre og dug, hvis ikke du sørger for at få det fjernet, inden der er for meget.
Som du også kan læse herover, så er der tale om en meget minimal form for vedligeholdelse. Derfor er det heller ikke noget, der er synderligt krævende. Ofte handler det mere om at tænke sig om, når man bruger den, så man ikke slider unødigt på den – og det skal du selvfølgelig også forklare dem, der gør brug af den.
Hvor i haven bør jeg placere min trampolin?
Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan placere din trampolin på rigtig mange måder. Det er dog vigtigt, at du ikke placerer den vilkårligt. I stedet bør du gennemtænke placeringen, så du er sikker på, at du placerer den det rette sted. Der er nemlig mange aspekter, der har indflydelse på den mest optimale placering af den.
F.eks. er det vigtigt at den er placeret et sikkert sted, hvor man ikke kan risikere at falde ned og lande på skarpe eller hårde genstande – uanset om det er i forbindelse med et fald eller blot når man hopper ned fra den. Her er det vigtigt, at du tænker sikkerhed som det første, da det er et mest afgørende i dette tilfælde.
Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at placere den både plant og skridsikkert. Den kan stå på mange typer underlag, men det er dog klart bedst, hvis den placeres på en græsplæne. Det er et relativt blødt underlag, men det er dog stadig fast og forholdsvis plant. Derfor er det også den absolut bedste løsning.
Du må aldrig placere den på fliser
Der er faktisk mange, der tænker, det er en god idé at placere den på et underlag af fliser, da de dermed kan sikre at den står på et plant underlag. Det er dog ikke nogen god idé, da man kan komme slemt til skade, hvis man falder ned fra en trampolin og lander på en fliseterrasse – specielt hvis det er fra en høj trampolin.
Derfor er det også en langt bedre løsning, at du vælger at placere den på en græsplæne. Hvis man tænker på sikkerheden, så er det dog klart bedst, at den bliver gravet ned i græsplænen. Det er nemlig med til at sikre, at den er omgivet af et relativt blødt underlag, mens det også minimere højden, man kan falde fra/vælte fra.
Overvej også placeringen i forhold til naboen
Det er også en god idé at tage højde for naboen, når du skal placere din trampolin. Det er de færreste naboer, der synes, det er rart, at de har naboens børn hoppende lige på den anden side af hækken. Derfor er det også noget, du bør tænke på. Der er ikke nogen lovkrav el.lign., men de fleste naboer vil dog sætte pris på det.
Hvis det er muligt, så bør du selvfølgelig også placere den på en sådan vis, at du kan holde øje børnene, mens du f.eks. sidder på terrassen eller i stuen. Selvom du gør alt for at sikre en høj sikkerhed, så skal det ikke være nogen hemmelighed, at der stadig kan se uheld på en trampolin, og derfor er det også klogt at holde lidt øje.
Sådan kan du gøre det mere sikkert at bruge trampolinen
En trampolin kan sagtens danne grundlag for rigtig mange timer med sjov og spas. Det kan dog også resultere i at man kommer slemt til skade. Derfor er det også vigtigt at have et vist fokus på sikkerheden, hvilket især gør sig gældende, hvis den hovedsageligt bruges af børn, da de har nemmere ved at komme slemt til skade.
I denne forbindelse findes der dog en række gode råd, du bør tage til dig som forælder. Nogle af dem skal du selv stå for at udføre, mens andre skal overbringes til dit barn eller dine børn. Faktisk er der hvert år mere end 7.000 børn, der ender med skadestuen med skader fra trampoliner, hvorfor det skal tages seriøst.
Derfor er det vigtigt, at du ikke blot lader dit barn (eller dit barns venner og veninder) hoppe på trampolinen, uden at der føres opsyn og at du har sat dem godt ind i det følgende:
- Hop ikke mere end én ad gangen: Der bør ikke være mere end én på trampolinen ad gangen. Hvis der er flere, der hopper på én gang, så kan det nemt ende ud i sammenstød og skader. Derfor bliver faren også øget markant, når der er flere personer på trampolinen, og derfor skal det også forbydes.
- Pas på med tricks: Mange børn kan godt lide at boltre sig vildt på trampolinen. Det kan også være rigtig sjovt, men man kan komme slemt til skade, hvis man f.eks. lander på ryggen. Derfor er det også vigtigt, at du sætter dit barn eller børn ind i, at de skal være meget forsigtige med at lave tricks m.m.
Som forælder kan du dog også gøre en del for at højne sikkerhedsniveauet. Det er bestemt ikke noget, du bør tøve med, hvis du gerne vil give dit barn eller dine børn den højeste grad af sikkerhed, når de hopper løs på trampolinen. Herunder følger der en række sikkerhedsråd, du bør tage til dig.
- Få et sikkerhedsnet monteret: Det er en god idé at få monteret et sikkerhedsnet på trampolinen. Det gør sig gældende, uanset om det er en nedgravet eller stående model. Det er nemlig med til at sikre mod at brugeren falder ned. Det er vigtigt at vælge et net af høj kvalitet, der kan lukkes helt til.
- Hold altid opsyn: Hvis det er små børn, der skal bruge trampolinen, så bør du altid holde opsyn. De har ikke altid helt nemt ved at styre deres hop, og i nogle tilfælde kan det også godt gå lidt vildt for sig. Du behøver ikke at stå at holde øje hele tiden, men sørg for lige at holde øje og være tæt på.
- Lav kontinuerlige sikkerhedstjek: Der er rigtig mange dele på en trampolin. Derfor er der også mange dele, der kan skabe en sikkerhedsrisiko. Derfor er du også nødt til at lave jævnlige sikkerhedstjek, hvor du blandt andet skal holde øje med rustne fjedre, huller i dug og kantpude, og meget mere.
Derfor bør du holde dig fra en billig trampolin
Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan finde rigtig mange billige trampoliner på det danske marked. Det er dog ikke ensbetydende med, at du skal indsætte jagten på én af disse modeller. En trampolin er nemlig et redskab, der skal kunne klare store modstand og belastning. Det stiller derfor høje krav til dens styrke.
Derfor er det også noget, du skal tænke på, når du køber en trampolin. Ofte vil en billig trampolin have en dårlig konstruktion, da de er fremstillet i et asiatisk land, hvor arbejdskraften er billig og standarden også er lav. Det vil man typisk kunne se på svejsninger m.m., der ikke just er lavet til at kunne modstå belastningen.
Det handler dog lige så meget om, at de billigere modeller byder på en dårligere sikkerhed. I mange tilfælde er de blot blevet udstyret med en kantbeskyttelse, der mest af alt minder om en presenning. Det vil hverken kunne beskytte brugeren mod fald eller mod ulykker, hvor ben og fødder ender med at komme i klemme.
Samtidig vil der sjældent være taget højde for vejrbeskyttelse. De valgte materialer til hhv. dug, kant og ramme vil ikke være rustbeskyttede eller UV-resistente. Det kan f.eks. resultere i at rammen begynder at ruste, hvilket hverken ser pænt ud, eller er sikkert for de børn, der skal bruge og hoppe på denne trampolin.
Endvidere er det også kun meget få af de mange billige modeller, der kan købes reservedele til. Det betyder, at du kan risikere, at du ikke kan finde en ny fjeder, der kan erstatte én, der er knækket. Det vil medføre at du faktisk er nødt til at købe en helt ny trampolin. Er det en dyrere model, så kan du blot købe en ny fjeder.
Testkilder
Som der også er givet udtryk for i introduktionen til denne artikel, så står vi ikke selv for at teste de modeller, der er beskrevet i denne test. Vi har derimod lave research og indhentet information fra en række forskellige troværdige og uvildige testkilder. En række af de kilder, vi har benyttet os af, er blevet beskrevet herunder.
Bäst-i-Test
Bäst-i-Test er en svensk testportal, der har foretaget op til flere tests af trampoliner. Den er seneste blevet opdateret i 2019, men er blevet opdateret flere gange siden den første test blev skrevet tilbage i 2014. Derfor er det også en meget omfattende test, der er baseret på mange års research og tests af forskellige modeller.
Det er en test, hvor der har været rigtig meget fokus på sikkerhed. Det er samtidig også blevet konstateret i denne test, at de fleste trampoliner, der bliver solgt i Sverige, er såkaldte lavpris-trampoliner, der koster under 2.000 svenske kroner. Det er naturligvis ikke en type trampolin, der er værd at bruge dine penge på.
Bäst-i-Test anbefaler desuden trampoliner som et godt alternativ til andre former for motion. Endvidere kan børn fra 1 års-alderen og opefter bruge en trampolin til at forbedre deres motoriske færdigheder, mens de også kan opnå god styrke i ryg og ben. I deres trampolin test er der primært lagt vægt på følgende kriterier:
- Brugervenlighed
- Sikkerhed
- Kvalitet og design
- Service
Ud af de ni testede trampoliner er Berg Favorit blevet kåret som Bedst i test. Det gør den fordi den er sikrest at anvende, men også fordi dens hoppeegenskaber og byggekvalitet er helt i top. Det er en trampolin, der roses for at være både spændstig og fast, hvilket er med til at sikre at den er sjov at hoppe og lege rundt på.
Det medfølgende sikkerhedsnet har også fået store roser, da det overlapper ved indgangen. Det er med til at sikre, at indgangen ikke er svagere end andre dele af nettet. Hvis det ønskes, så kan du læse hele testen helt gratis hos Bäst-i-Test. Hvis det er af din interesse, så skal du blot følgende dette link til Bäst-i-Tests test.
Leva & Bo
Leva & Bo har lavet en test af 13 forskellige trampoliner, der adskiller sig på et væld af punkter og befinder sig i næsten lige så mange forskellige prisklasser. Testen er dog ikke foretaget af Leva & Bo, men derimod af SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Derfor er det i dag den største test af trampoliner i Skandinavien.
Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er tale om en meget omfattende test. Derfor har der i denne test også været fokus på et væld af ting. Det er dog primært de følgende kriterier, der for alvor bliver lagt vægt på af både Sveriges Tekniska Forskningsinstitut og Leva & Bo:
- Hoppeegenskaber
- Kvalitet af ben- og rammekonstruktionen
- Hoppedugens spændstighed
- Kvalitet af beskyttelsesnettet
- Montering og brugsanvisning
- Kvalitet af kantbeskyttelsen
I denne test er det faktisk blevet konstateret, at der er op til flere af trampolinerne, der havde alvorlige sikkerhedsfejl. Det er især noget, der gør sig gældende i forhold til kantbeskyttelsen, da denne ikke var god nok på flere af trampolinerne. Derfor er sådanne trampoliner naturligvis også noget, man skal holde sig fra.
Testens vinder blev Super Orbit, men både Berg Champion, Jumpking Heavy Duty, Fly HD og North Challenger klarede sig også godt i testen og blev kåret som topscorere. Det er primært de dyre trampoliner, der generelt klarer sig godt i testen, da de er mere stabile og har et bedre sikkerhedsniveau.Klik herog læs hele testen.
Testfakta
Den svenske testportal Testfakta (der bedst kan sidestilles med danske Forbrugerrådet Tænk) har lavet en test af syv forskellige trampoliner. Allerede i indledning, kan du læse om, at de har fundet op til flere alvorlige sikkerhedsbrister på flere af de testede trampolinerne. De kan i værste tilfælde resultere i alvorlige skader.
Der er dog tale om en meget detaljeret test, hvor der har været fokus på en lang række forskellige punkter. Derfor er der også garanti for, at det er en meget retvisende test. Den detaljerede test fra Testfakta er baseret på fokus på de følgende kriterier som omdrejningspunkt:
- Fjedrenes styrke
- Hoppeegenskaber
- Test af beskyttelseskant
- Beskyttelseskantens kvalitet
- Kvalitet af rammer og ben
- Hoppedugens hårdhed
I testen bliver der uddelt mellem 1 og 5 point til hver testet model, hvor 1 er meget utilfredsstillende og 5 er den bedste karakter. Vinderen af testen af Berg Champion. Det skyldes den suveræne kantbeskyttelse, men dog også den kraftige stålkonstruktion og dens fjedre. Benene kan dertil også fastlåses, hvis behovet er der.
Det er dog ikke alle trampoliner, der har klaret sig lige godt. I den anden ende af skalaen finder vi nemlig Globe-trampolinen, der dumper testen i forhold til både sikkerhed og hoppeegenskaber. F.eks. byder den på en meget utilstrækkelig kantbeskyttelse. Hvis du gerne selv vil læse Testfaktas tes, så skal du blot klikke her.
Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.
Comments