Elektronik

Hårtrimmer Test

0

En hårtrimmer skal være både effektiv og præcis. Men hvilken model er den bedste? Det kan være svært at svare på, da der er mange modeller på det danske marked. Hvis du har svært ved at finde en god hårtrimmer, så er du kommet til det rette sted.

I denne guide gennemgår vi en række af de bedste modeller på markedet. Vi har gennemgået en lang række tests og anmeldelser, hvorfor du kan få et godt overblik over, hvilke modeller, der er blevet kåret som de bedste på markedet. Med afsæt i denne viden, kan du også vælge en god hårtrimmer.

Vi har ikke selv testet de produkter, der er beskrevet herunder. Vi samler derimod resultater af uvildige tests fra troværdige kilder fra hele verden. Derfor kan du nemt få et godt overblik over de bedste hårtrimmere på markedet – og derfor gemmer der sig naturligvis også en model, der er som skabt til dig.

Panasonic ER1611

Forhandler Pris Information
1.044 DKK Se produkt
1.249 DKK Se produkt
1.499 DKK Se produkt

Her er der tale om en hårtrimmer, der henvender sig direkte til den kræsne forbruger. Det er ikke blot en maskine, der bruges i private hjem hele verden over, men faktisk kan den også bryste sig af, at blive brugt af en lang række professionelle frisører. Det tæller både et stort antal danske, men også udenlandske frisører.

ER1611 fra Panasonic er en hårtrimmer udstyret med et batteri. Du bliver derfor ikke hverken forstyrret eller begrænset. Det er dog ikke noget problem at den skal lades op, for det er muligt for dig at lade den helt op på blot en time. Du skal derfor ikke bekymret for, hvorvidt du bliver begrænset af en lang opladningstid.

Er udstyret med en kraftig motor

Panasonic har desuden valgt at udstyre deres ER1611 med en både stærk og kraftig motor. Det er ikke blot en motor, der er med til at sikre, at den kan levere et flot resultat. Denne motor medfører desuden at den har en køretid på hele 50 minutter. Derfor bør det bestemt ikke være noget problem at klare din trimning.

Hvis det ikke er nok, så er det heldigvis muligt blot at tilslutte en ledning, så du kan fortsætte med at bruge maskinen til enten at klippe eller trimme dit hår. Hvad det betyder er, at driftstid reelt set ikke er noget, du skal tænke specielt meget på, hvis du vælger en ER1611 fra Panasonic som din kommende hårtrimmer.

Den lave vægt giver god komfort

Dens lave vægt er med til at sikre en høj komfort. Den er desuden designet ergonomisk og ligger derfor også rigtig godt i din hånd. Hvis du får brug for det, så kan det gode design også gøre det nemt for dig at tage den med rundt, hvis det ønskes. Det er nemlig også en relativt kompakt maskine, hvilket også er en klar fordel.

Selve skæret på maskinen er med til at sikre en stor skæreflade. Det er dog ikke blot den store skæreflade, der er værd at bide mærke i. Skæret på Panasonic ER1611 kan nemlig også bryste sig af at levere en hastighed, der lyder på intet mindre end 10.000 omdrejninger pr. minut. Det gør at den altid er meget effektiv i brug.

Mulighed for at justere skærehøjden

Dertil har Panasonic valgt at udstyre deres trimmer med et hjul, der gør det muligt at justere skærehøjden på ganske simpel vis. Det er muligt for dig at justere højden fra blot 0,8 mm. og helt op til 2 mm. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke kan gøres i frihånd, men at det er derimod foregår i intervaller på 0,3 mm.

Det er dog med til at sikre, at du sagtens kan finde en god længde, der passer godt til dine ønsker. Dertil er det også en klar fordel, at du ikke er nødt til at sætte en afstandskam på maskinen, da du blot kan lave dine indstillinger direkte på maskinen. Der sidder en lampe på maskinen, der indikerer, når der er brug for strøm.

Specifikationer:

 • Afstandsstykker: 3 stk. fra 3 mm. til 15 mm.
 • Justerbar længde: 0,8 mm. til 2 mm.
 • Omdrejninger pr. minut: 10.000.
 • Driftstid: Op til 50 minutter

Philips HC5440/80

Forhandler Pris Information
306 DKK Se produkt
306 DKK Se produkt
349 DKK Se produkt

Philips er én af de helt store aktører på markedet for hårtrimmere. Det er en position, de for alvor slår fast med en maskine som HC5440/80. Der skal nemlig ikke være nogen tvivl om, at det er én af de bedste hårtrimmere, du kan finde på det danske marked – og så er det endda til en særdeles fremragende pris.

Det er tydeligt at både se og mærke, at der er tale om en maskine, der er blevet bygget til at holde og er udviklet med et særligt fokus på, at den skal kunne yde maksimalt hver gang den er i brug. Der er op til flere aspekter, der er med til at gøre det værd at overveje at investere i en hårtrimmer som Philips HC5440/80.

Er udstyret med en innovativ skæreenhed

Én af de ting, der særligt er med til at gøre det værd at tage et kig på denne model er, at den er udstyret med en innovativ skæreenhed. Det er en skæreenhed, der er udviklet med henblik på at kunne give dig en både hurtig og skarp klipning. Det klart vigtigste er dog, at skæreenheden bliver ved med at levere et godt resultat.

Det er dog ikke kun som følge af skæreenheden, at du kan forvente at få et godt resultat. Det er i lige så høj grad som følge af de monterede knive i rustfrit stål og de justerbare skæg- og hårkamme. Det hele er nemlig udviklet og monteret Philips HC5440/80 med fokus på at kunne levere det bedste resultat gang på gang.

Kan hurtigt klare enhver hårtype

Det er langt fra alle, der er klar over det, men faktisk er det ikke alle hårtyper, der er lige nemme at håndtere for alle hårtrimmere. Det er dog ikke noget, du skal være bekymret for, hvis du vælger en HC5440/80 fra Philips. Her er der nemlig tale om en maskine, der er hurtigt og nemt kan gå igennem enhver form for hår.

Det kan du takke den fremragende og unikke DualCut-teknologi for. Det er en teknologi, der kombinerer et dobbeltslebet skær med teknik til nedsat friktion. Det er et skær, der er designet til at kunne klippe hår dobbelt så hurtig som en almindlig hårklipper. Derfor udmærker den sig også rigtig meget blandt trimmerne.

Kan bruges med eller uden ledning

Langt de fleste foretrækker at bruge deres trimmer uden ledning. I nogle tilfælde kan det dog blive nødvendigt at sætte ledningen til. Det giver dig nemlig mulighed for at fortsætte brugen af din maskine, hvis den lige pludselig løber tør for strøm. Den er nemlig udstyret med et batteri, du selv skal sørge for at oplade.

Heldigvis er der dog tale om en hårtrimmer, der kan bryste sig at have en rigtig god driftstid, der lyder på helt op til 75 min. I den tid får du både en høj frihed og en maksimal effekt. For at kunne køre i 75 min., skal den dog lade op i hele otte timer, hvilket er én af ulemperne ved denne model, da det er en lang opladningstid.

Som der er givet udtryk for herover, så er det dog ikke et stort problem, hvis du løber tør for strøm midt i det hele. Det eneste, du skal gøre er, at finde din ledning frem og tilslutte din enhed til en stikkontakt – så er du klar til igen at gå i gang med at trimme eller klippe dit hår, om end det nu er med en mere begrænset frihed.

Nemt og hurtigt at indstille på ønsket længde

På lige fod med mange andre hårtrimmere på markedet, så er det selvfølgelig også muligt at gøre brug af denne model fra Philips til at klippe eller trimme i forskellige længder. I modsætning til mange af de andre modeller, så er det dog både nemt og hurtigt for dig at indstille på længden, inden den bliver taget i brug.

Der er nemlig monteret et såkaldt zoomhjul på maskinen. Dette hjul skal du blot dreje på, når du skal justere på den ønskede længde. Når du har fundet den rette længde, så skal du blot låse hjulet. Du har mulighed for at indstille hjulet i intet mindre end 23 forskellige indstillinger, der strækker sig fra 1 mm. og op til 23 mm.

Det er også ensbetydende med, at der blot er 1 mm. mellem hver længdeindstilling. Det er ikke blot med til at gøre det nemt at finde den rette længde, men det er også med til at sikre, at du rent faktisk kan finde den mest optimale længde for dit vedkommende. På nogle modeller er intervallet betydeligt større end dette.

Specifikationer:

 • Batteritype: Ni-MH
 • Klippebredde: 41 mm.
 • Garanti: 5 år
 • Længeindstillinger: 24 stk. fra 0,5 mm. og op til 23 mm.
 • Skægkam: Fra 1 mm. til 23 mm.
 • Driftstid: 75 minutter
 • Opladningstid: 8 timer

Braun HC 5050

Forhandler Pris Information
319 DKK Se produkt
319 DKK Se produkt
321 DKK Se produkt

Braun er bestemt også én af de helt store aktører på markedet for hårtrimmere. Derfor er det også kun naturligt at én af deres modeller har fundet vej til denne artikel. Mere specifikt, så er der tale om deres HC 5050, der er én af deres mest populære og anerkendte modeller – ikke blot her i landet, men verden over.

Det er en trådløs hårklipper, der har et kompakt design, som ikke blot ligger godt i hånden, men som også gør det nemt for dig at have med rundt. Der medfølger endda et rejseetui, hvorfor den er som skabt til dig, der rejser meget, og har brug for at have din hårtrimmer med rundt, så du altid se frisk og nytrimmet ud.

Er udstyret med to smarte trimmerdele

I og med, at den er blevet udstyret med to smarte trimmerdele, så er det selvfølgelig muligt for dig at tilpasse den til lige netop den hårstil eller det look, du ønsker at ramme. Det er desuden med til at sikre, at det også er en trimmer, der kan bruges af langt de fleste, uanset ønske om hårstil, hårtype og det ønskede look.

Ikke nok med det, så kan den også bryste sig af hele 17 længdeindstillinger. Det betyder, at du får en stor fleksibilitet i forhold til at ramme en passende længde. Det medfører dog også, at du har nemt ved at skifte til en ny hårstil, hvis det ønskes. Derfor bærer de mange længdeindstillinger op til flere fordele med sig.

Bliver leveret med to forskellige trimmerkamme

Braun har også valgt at deres HC 5050 skal leveres med to forskellige trimmerkamme. Det er der flere årsager til. Det er dog i høj grad som følge af, at det giver brugeren rig mulighed for at skabe flere forskellige frisurer. Det er igen med til at understrege, at HC 5050 fra Braun er en hårtrimmer, der kan bruges af alle og enhver.

Den korte trimmerkam er skabt til de korte frisurer, der har en længde, der lyder på mellem 3 mm. og 24 mm. Den store kam skal derimod tages i brug, hvis målet er at opnå en lidt længere frisure. Den kan nemlig indstilles til at klippe dit hår i en længde, der lyder på mellem 14 mm. og 35 mm., hvilket er relativt langt.

Bladene holder sig skarpe i lang tid

En hårtrimmer uden skarpe blade er ikke meget værd. Derfor har Braun også gjort meget ud af udvikle de blade, der sidder på deres HC 5050. De er udviklet med et specifikt fokus på at kunne holde sig skarpe i lang tid. Det er med til at sikre, at du kan bruge den gang på gang, uden at det har negativ indvirkning på bladene.

Endvidere er det også med til at garantere både en høj effektivitet og god præcision, hvilket naturligvis er en nødvendighed, hvis du gerne vil være sikker på at opnå netop den stil, du ønsker. Dertil er den udstyret med skarpe trimmerelementer i rustfrit stål, der gør at selv længere eller tykkere hår ikke er nogen udfordring.

Nem at gøre rent

Hvis du har ejet en hårtrimmer før, så er der også en god chance for, at du er klar over, at det ikke altid er lige sjovt at skulle holde den ren. Det er dog ikke noget problem med HC 5050 fra Braun, da der her er tale om en fuldt vaskbar enhed. Det er med til at gøre rengøringen langt mere bekvem og hurtigere overstået.

Braun har selvfølgelig også valgt at udstyre deres HC 5050 med et såkaldt memory safelock-system. Det er et system, der er udviklet til at kunne låse sig fast på en længdeindstilling. Ikke nok med det, så husker den også din indstilling til næste gang. Dermed er du garanteret, at du altid bruger den samme længdeindstilling.

Samtidig skal det gøres klart, at den er blevet udstyret med et kraftfuldt dobbeltbatteri, der giver en konstant kraft. Det betyder, at der ikke skal være nogle bekymringer i forhold til at opnå den perfekte klipning. Det er også værd at vide, at den selv er i stand til at tilpasse spændingen mellem 100V og 240V, når den oplades.

Specifikationer:

 • Klippelængde: Fra 3 mm. og op til 35 mm.
 • Længdeindstillinger: 17 stk.
 • Spænding: Fra 100V til 240V
 • Trådløs: Ja
 • Opladelig: Ja

Wahl 9818-116

Forhandler Pris Information
814 DKK Se produkt
839 DKK Se produkt
999 DKK Se produkt

Du behøver ikke at gå ned på design, blot fordi du vil have den bedste ydeevne på markedet. Det er noget, de har bevist hos Wahl med deres 9818-116. Det er nemlig en rigtig flot og moderne trimmer, der er blevet udformet i rustfrit stål med et stilrent udseende, der gør, at den sagtens kan ligge fremme på badeværelset.

Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at det ikke blot er en trimmer, der har et lækkert design, der ligger godt i hånden. Den har nemlig langt mere at byde på end blot dét. Det er også derfor, det er én af de klart bedste hårtrimmere på markedet. Det understreges ved at den er blevet hædret i talrige tests hele verden over.

Har en lang driftstid

Én af de ting, der i høj grad er værd at bide mærke i er, at den har en driftstid, der lyder på hele 240 min. Det er langt mere end mange af de andre trimmere på markedet. Det skyldes at den er blevet udstyret med et kraftfuldt Lithium-Ion-batteri, der er tre gange så kraftigt som de Ni-MH-batteri, der sidder i andre trimmere.

Du skal derfor ikke være bekymret for, at du ikke kan nå at klippe eller trimme hele dit hår på én opladning. Det kan du nemlig sagtens gøre med din Wahl 9818-116. Faktisk er det muligt for dig at bruge den til op til flere klipning eller trimninger, inden der faktisk er behov for at hårtrimmerens batteri igen bliver ladet op.

Den er selvfølgelig udstyret med en velfungerende LED-indikator, der viser dig, når det er på tide at få mere strøm på batteriet. Det er med til at sikre, at du aldrig løber helt tør for strøm midt i klipning eller trimning. Hvis du har prøvet det før, så ved du også, at det ikke just er den mest heldige situation at stille sig selv i.

Er udstyret med en selvslibende karbon-præcisionsskær

9818-116 fra Wahl er en hårtrimmer, der formår at udmærke sig på et væld af forskellige punkter. Ét af de punkter, der dog særligt får den til at skille sig ud fra mængden er, at den er udstyret med et selvslibende præcisionsskær i karbon. Det er nemlig til at sikre dig en både professionel og ensartet klipning hver gang.

Ikke nok med det, så er det dog også med til at sikre at den holder på skarpheden i længere tid, hvilket selvfølgelig også er en fordel. Det betyder nemlig at du ikke selv skal gøre noget for at holde bladene skarpe, som det ellers er tilfældet på et bredt spektrum af de øvrige hårtrimmere, du kan finde på det danske marked.

Kan klippe helt ned til 0,7 mm.

Hvis du har brug for en meget tæt trimning, så er det ikke noget problem med denne model. Den er nemlig i stand til at klippe helt ned til blot 0,7 mm. uden afstandskam. Hvis du i stedet vælger at gøre brug af én af de medfølgende afstandskamme, så kan du bruge den til at klippe i en længde, der lyder fra 1,5 mm. til 12 mm.

Faktisk er det også med til at sikre, at du kan gøre brug af din Wahl 9818-116 til at klare præcisionstrimning af alt lige fra dine øjenbryn til både øre- og næsehår. Derfor er det en multifunktionel maskine, der kan tjene rigtig mange forskellige formål. Det er også derfor, det er en maskine, som rigtig mange er glade for at bruge.

Leveres med en masse udstyr og tilbehør

Der følger en masse udstyr og tilbehør med til købet af denne trimmer fra Wahl. Den bliver nemlig leveret med både opbevaringsetui, detaljetrimmer, tre trimmekamme, et afstandstykke med seks indstillinger, kam rensebørste, skærolie såvel som en flot stander i rustfrit stål, der gør, at du kan have den stående fremme.

Specifikationer:

 • Driftstid: 240 minutter
 • Opladningstid: 1 time
 • Batteritype: Lithium-Ion-batteri
 • Batteriindikator: Ja
 • Spænding: Fra 100V til 240V
 • Klippebredde: 30 mm.
 • Justerbar afstandskam: Fra 2 mm. til 12 mm.
 • afstandslængde: 0,7 mm.

Wahl ColorPro

Forhandler Pris Information
399 DKK Se produkt

Vil du gerne være helt sikker på, at du ikke ender med at gå ned på dit valg af hårtrimmer, så skal du vælge en model fra Wahl. Det skal dog ikke være en hvilken som helst model. I stedet bør du tage et kig på ColorPro, der – uden tvivl – er én af de mest anerkendte modeller fra Wahl – og det er bestemt ikke helt uden grund.

Her er der nemlig tale om et hårklippersæt, der indeholder intet mindre end 20 dele fra den amerikanske producent. Du kan derfor også være helt sikker på, at der er tale om et sæt, der indeholder alt hvad hjertet begærer, når det kommer til hårklipning. Med Wahl ColorPro kommer du derfor ikke til at mangle noget.

Er udstyret med et kraftfuldt batteri

Wahl er en producent, der formår at udmærke sig på flere punkter. Ét af de punkter, der dog særligt gør sig bemærkede på, når det kommer til hårtrimmere, er deres kraftfulde og stærke batterier. Det er bestemt heller ingen undtagelse, når det kommer til deres ColorPro, der også er udstyret med et kraftfuldt batteri.

Mere specifikt, så er der faktisk tale om et såkaldt Lithium-Ion-batteri. Det er dog ikke en hvilket som helst form for Lithium-Ion-batteri. Faktisk er der tale om et batteri, der kan bryste sig af at have mere end 50% mere kraft end de Ni-MH-batteri, du finder i en stor del af de øvrige hårtrimmere, du kan finde på markedet.

Du får 90 minutters driftstid på én opladning

Én af ulemperne ved at vælge en trådløs hårtrimmer er, at du skal tage højde for, at du skal lade den op i ny og næ. Det er dog ikke noget, du skal tage højde for lige så ofte, hvis du vælger en ColorPro fra Wahl. Her er der nemlig tale om en hårtrimmer, der kan bryste sig af hele 90 minutters driftstid på en enkelt opladning.

Derfor er den ideel til dig, der ofte skal bruge den, eller til jer, der skal deles om den flere personer. Den kan desuden også bryste sig af en helt unik Quick Charge-funktion. Det er en funktion, der gør det muligt for dig hurtigt at komme videre med din klipning, hvis det skulle ske, at den løber tør for strøm midt i det hele.

Kommer også med selvslibende præcisionsskær

At Wahl har valgt at udstyre deres ColorPro med selvslibende præcisionsskær er noget, der fører flere fordel med sig. Én ting er, at du ikke selv skal tænke på at slibe bladene og holde dem skarpe, for det er maskinen i stand til at klare på egen hånd. Det er selvfølgelig fordel nok i sig selv, men det er faktisk slet ikke det hele.

Det er nemlig også med til at sikre, at du altid får en både professionel og ensartet klipning. Du vil derfor ikke opleve, at den pludselig bliver sløv i brug eller den begyndt at give et andet resultat, end det du er vant til. For dig, der går meget op i at have den samme frisure hele tiden, så er det et stort plus ved Wahl ColorPro.

Bliver leveret med 8 farvebestemte afstandsstykker

Hårklipperen bliver desuden leveret med hele otte forskellige farvebestemte afstandsstykker. De gør det især nemt for dig at overskue de enkelte længder, men det gør det dertil også markant nemmere for dig at huske den længde, du plejer at gøre brug af, når du enten klipper eller trimmer dit hår med din ColorPro fra Wahl.

Det er dog også en fordel, hvis der er tale om en maskine, der skal bruges af flere personer eller måske endda af en hel familie, da det vil betyde, at de enkelte afstandsstykker bliver taget af og på hele tiden. Da de alle har deres egen farve, så er det dog nemt at huske hvilket afstandsstykke, du plejer at bruge på maskinen.

Medfølger desuden separate afstandsstykker til klipning ved ørerne

Når du køber en ColorPro fra Wahl, så er der ikke nogen grund til at tro, at du får andet det bedste af det bedste. Det er blandt andet også noget, der bevises ved, at der medfølger to separate afstandsstykker, der hver især er udviklet til hver sit øre. De gør det derfor nemt for dig at klippe håret omkring og ved dine ører.

Hele det store hårklippersæt bliver leveret i en praktisk opbevaringstaske. Det betyder ikke blot, at det er nemt for dig at holde styr på det hele, men også at det er nemt for dig at tage det med, når du skal ud og rejse. Dermed kan du være sikker på at du altid er frisk og veltrimmet, da du har din ColorPro med på rejsen.

Det bør også gøres klart, at du ikke kommer til at mangle hverken tilbehør eller udstyr, hvis du beslutter dig for at købe en ColorPro til Wahl. I dette sæt medfølger der nemlig både Opbevaringstaske, kam, saks, rensebørse, skærbeskytter, skærolie, klippekappe og oplader. Du kommer derfor ikke til at mangle noget.

Specifikationer:

 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Opladbar: Ja
 • Driftstid: 90 minutter
 • Opladningstid: 120 minutter
 • Spænding: Fra 100V til 240V
 • Klippebredde: 45 mm.
 • Klippelængde: Fra 3 mm. til 25 mm.

Moser LCD Litium Pro

Forhandler Pris Information
649 DKK Se produkt
659 DKK Se produkt
794 DKK Se produkt
799 DKK Se produkt

Moser er én af de helt store navne, når det kommer til udstyr og maskiner til håret. Derfor er de også med helt i front, når der er tale om hårklippere og -trimmere. Det er en position, de blandt andet markerer med deres Litium Pro, der – uden tvivl – er blandt de bedste hårtrimmere, de nogensinde har sendt på markedet.

Her er der nemlig tale om en opladbar hårklipper, der er udstyret med en kraftig motor og et Litihium-batteri. Det er en sammensætning, der resulterer i, at det er én af de mest kraftfulde og effektive hårtrimmere, du kan finde på det danske marked. Som følge af dette, så kan den selvfølgelig også klare alle former for hår.

Kraftfuldt batteri med en lang driftstid

Batteriet er ikke blot kraftfuldt og med til at sikre en høj effektivitet. Det er også med til at sikre, at du får en god, lang driftstid. Mere specifikt, så kan du faktisk bruge din Litium Pro i hele 100 min., uden afbrydelser, hvis blot du har ladet den helt op, inden du starter. Det er der ikke mange andre trimmere, der er i stand til.

Det er dog muligt at bruge den både med og uden ledning. Hvis du ikke har fået ladet din Litium Pro fra Moser op i et stykke tid, og det derfor skulle gå hen og ske, at den løber tør for strøm midt i det hele, så kan du blot tilslutte den en stikkontakt. Når du har gjort det, så kan du selvfølgelig fortsætte med din klipning som før.

Giver dig en stor fleksibilitet i klippelængderne

Da der er tale om en maskine, der kan bryste sig af at have en lang række indstillinger, så giver den dig også en stor fleksibilitet i forhold til klippelængde. Det er dog ikke kun som følge af de mange indstillinger, men dertil også som følge af de medfølgende afstandskamme, da det er med til at give dig et væld af muligheder.

Langt de fleste er selvfølgelig godt klar over, at det er en klar fordel. Faktisk kan du vælge mellem hele ni klippelængder, der strækker sig fra blot 1 mm. og helt op til 25 mm. Det er muligt for dig at vælge mellem de enkelte klippelængder i et interval, der lyder på 3 mm. Den kan derfor ikke bruges til en længde på fx 4 mm.

LED-display viser sig den resterende klippetid

Der er ikke noget nyt over en hårtrimmer, der er blevet udstyret med en indikator, der lyser eller blinker, når du skal lade dit batteri op. Moser har dog valgt at tage dette et skridt videre. De har nemlig udstyret Litium Pro med et LED-display, der viser den resterende klippetid, så du kan vurdere, om du kan nå at blive færdig.

Hvis det skulle ske, at du løber tør for strøm midt i en klipning, så kan du enten vælge at slutte den til en stikkontakt med en ledning eller gøre brug af dens Quick Charge-funktion. Det er en funkton, der giver dig yderligere tre minutters klippetid med blot ét minuts opladning, så du hurtigt kan klare det sidste.

Er udstyret med et nyt Quick Release-system

I forbindelse med udvikling af denne maskine, udviklede Moser også et helt nyt Quick Release-system. Det er et system, der er udviklet med fokus på at gøre det nemt for dig at gøre din klipper rent. Det er en klar fordel, da det gør det nemt at vedligeholde din hårklipper, hvilket naturligvis er vigtigt at holde fokus på.

Samtidig er den også blevet udstyret med selvslibende stålskær, der er diamantslebne. Det er både din garanti for, at de er skarpe, når du får din maskine, men også at de bliver ved med at være det. Derfor kan du være sikker på, at du med en Moser Litium Pro får en præcis og effektiv klipning hver gang, den bruges.

Du får dertil også en praktisk opbevaringskuffert med i købet, som gør det nemt for dig at styr på de mange tilbehørsdele. Dertil er det også en kuffert, du kan bruge, hvis du skal have din Litium Pro fra Moser med på en rejse. I tasken er der både plads til en saks, kam, skærolie og en rensebørste, som også følger med i købet.

Specifikationer:

 • Opladbar: Ja
 • Drifstid: 100 minutter
 • Quick Charge: Ja
 • Batteritype: Lithium
 • Batteriindikator: Ja
 • Klippebredde: 46 mm.
 • Klippelængde: Fra 1 mm. op til 25 mm.

Philips HC9490/15

Forhandler Pris Information
849 DKK Se produkt
849 DKK Se produkt

Hvis du er på udkig efter en højtydende hårtrimmer, der giver dig både en klar præcision og tydelig kontrol over din klipning, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du bør tage et nærmere kig på Philips HC9490/15. Her er der nemlig tale om en hårtrimmer og -klipper, der kan bryste sig af, at leve op til lige netop dette.

Den byder på en lang række funktioner, der understreger, at det er én af de mest moderne hårtrimmere og -klipper, du kan finde på det danske marked i skrivende stund. Det er selvfølgelig også derfor, det er blevet en umådeligt populær og velkendt hårtrimmer, der har høstet stor anerkendelse i op til flere forskellige tests.

En hårtrimmer, der giver dig ultimativ præcision og kontrol

Som der også er givet udtryk for herover, så er Philips HC9490/15 det helt rette valg, hvis du vil være sikker på en ultimativ præcision og kontrol. Det er der op til flere årsager til, men det er dog i høj grad noget, der skyldes, at den er blevet udstyret med et Precision Wheel Interface, der giver dig en lang række muligheder.

Det er dog ikke kun dét. Det er i lige så høj grad det faktum, at du nemt og hurtigt kan vælge mellem hele 400 forskellige længdeindstillinger. De 400 indstillingsmuligheder strækker sig fra blot 0,5 mm. og helt op til 42 mm. Derfor kan du naturligvis også finde den helt perfekte indstilling og længe for dit vedkommende.

Endvidere bliver Philips HC9490/15 også leveret med justerbare hårtrimmerkamme. Det er selvfølgelig også en klar fordel, da det er med til at give dig endnu mere kontrol og en højere præcision. Hver af disse kamme er udviklet med et særligt fokus på at skulle give de bedste klipningsresultater – hver gang, de bliver brugt.

En performance, der er udover det sædvanlige

Hvis du ikke vil gå ned på performance, så er dette også et rigtig godt valg. Her er der nemlig tale om en hårklipper, der kan bryste sig af at levere en ydeevne, der er noget helt ud over det sædvanlige. Det er blandt andet som følge af de selvslibende stålskær, der er med til at give en langvarig skarphed og stor præcision.

Samtidig er den også udstyret med motordrevne trimmerkamme, der gør det nemt for dig at vælge den rette længde, som især er én af de aspekter, der gør denne maskine til noget helt unikt. Dertil kommer den også med en funktion, der har fået navnet Auto Turbo, der er kan øge klippehastigheden, så den er hurtigere.

Det er imponerende i sig selv, men det er dog endnu mere imponerende, når du tager det med i betragtningen, at der er tale om en maskine, der er udstyret med en dobbeltægget skærenhed, der i forvejen klipper to gange hurtigere end mange af de andre hårklippere fra både Philips, men også andre producenter.

Nem at anvende til både klipning og trimning

På trods af de mange indstillingsmuligheder og funktioner, så er det faktisk en maskine, der er nemt at anvende. Det er med til at sikre, at det er en maskine, der kan bruges af alle og enhver, uanset om den skal bruges til en kort trimning eller en decideret klipning. Derfor kan du selvfølgelig finde ud af bruge den.

Den er blandt andet i stand til at huske de sidste tre længdeindstillinger pr. kam, så det er både nemt og hurtigt at finde frem til den længdeindstilling, du brugte sidste gang, du klippede eller trimmede dit hår. Det er især en fordel, at den husker de sidste tre indstillinger, hvis den bliver brugt af mere end blot én person.

Samtidig med dette, så er den faktisk i stand til at levere en driftstid, der lyder på hele 180 minutter efter blot en times opladning. Det er der bestemt ikke mange andre hårtrimmere, der er i stand til at præstere, hvilket igen gør denne maskine velegnet til dig, der ofte skal bruge den eller skal dele den med en eller flere.

Specifikationer:

 • Længdeindstillinger: 400 stk.
 • Klippelængde: Fra 0,5 mm. op til 42 mm.
 • Driftstid: 180 minutter
 • Opladningstid: 60 minutter

Philips QC5580/32

Forhandler Pris Information
474 DKK Se produkt
507 DKK Se produkt
509 DKK Se produkt
799 DKK Se produkt

Der er flere ting, der gør Philips QC5580/32 til en unik maskine. Det er dog særligt det faktum, at den er udstyret med et 180 graders roterende skær. Det er en klar fordel, da det gør det muligt at nå selv de mest vanskelige steder, hvilket kan være svært med en almindelig hårtrimmer, hvis du selv trimmer dit hår.

Derfor er du også sikret, at du med en maskine som denne, kan få en både jævn og præcis klipning hver gang. Hvis du gerne vil bruge din hårtrimmer til at trimme eller klippe dit hår på egen hånd, så er QC5580/32 fra Philips et oplagt valg, da den nemlig er udviklet med særligt fokus på at gøre det nemt at klippe dit eget hår.

Du får fuld kontrol over hårklipperens vinkel

Som følge af det roterende skær, så har du altid fuld kontrol over vinklen, den kører og klipper i. Du kan derfor også blot dreje hovedet for at kunne nå de mest vanskelige områder, uden at det er til besvær. Ikke nok med det, så er det også med til at sikre, at du kan få en glat barbering uden sår og rifter, hvis det ønskes.

Hvis du gerne vil sikre dette, så skal du ikke gøre andet end at klikke det medfølgende tilbehør til hovedbarbering på. Det giver dig et perfekt resultat hver gang, hvis du gerne vil have et skaldet look, hvor dit hår er helt kort. Man skulle tro det, men det er faktisk ikke alle hårtrimmere, der giver dig mulighed for dette.

Nemt at vælge og fastlåse en længdeindstilling

Hvis du skal vælge en længeindstilling, så skal du blot dreje på maskinens zoomhjul. Det er placeret lidt under dens skær. Her kan du både vælge og låse den indstilling, du gerne vil gøre brug af. Derfor er det også nemt for dig at vælge netop den længdeindstilling, du foretrækker, så du også får et resultat, du kan være glad for.

Her skal det desuden gøres klart, at der medfølger to kamme, der gør det muligt for dig at vælge en længde, der lyder på mellem 1 mm. og 15 mm. med præcis 2 mm. mellem hver længde. Hertil kan du dog også gøre brug af den præcisionskam til en karseklipning eller blot maskunen uden en kam til en tæt 0,5 mm. trimning.

Er blevet udstyret med et kraftfuldt NiMh-batteri

I og med, at det er en trådløs enhed, så skal du også sikre dig, at der er tale om en maskine, der er udstyret med et godt batteri. Det er dog ikke noget, du skal være bekymret for, da Philips har valgt at udstyre denne maskine med et kraftfuldt NiMh-batteri, for at kunne sikre en høj ydeevne og en lang driftstid under brug.

Det har de klart ganske godt, da dette batteri er i stand til at levere en driftstid på helt op til 60 min. efter blot en times opladning. Det er også muligt blot at lade batteriet op i 10 min., hvorefter det faktisk er muligt at klippe i 10 min. Det er en klar fordel, hvis du blot hurtigt skal bruge den til at klare en kort trimning el.lign.

Der medfølger også alt nødvendigt udstyr og tilbehør til købet af denne maskine. Med i prisen får du nemlig både en rensebørste, olie og opbevaringsetui. Du har derfor alt, du skal bruge for at gøre den rent, opbevare den og tilmed have den med på dine rejse. Med andre ord; du kommer bestemt ikke til at mangle noget.

Specifikationer:

 • Klippebredde: 41 mm.
 • Antal længdeindstillinger: 14 stk.
 • Længdeindstillinger: Fra 0 mm. til 15 mm.
 • Præcision (interval): 2 mm.
 • Tilbehør til skaldet look: 0 mm.
 • Stor kam: Fra 3 mm. til 15 mm.
 • Præcisionskam: Fra 1 mm. til 3 mm.
 • Display: Opladeindikator
 • Batteritype: NiMh
 • Opladningstid: 1 time
 • Driftstid: Op til 60 minutter

Hvad bør jeg overveje, inden jeg køber en hårtrimmer?

De fleste mænd vil gerne have et skæg, der er pænt, velplejet og veltrimmet. For at opnå dette, skal du dog have det rette værktøj. Det er her en hårtrimmer kommer ind i billedet. Det er nemlig et godt og brugbart redskab, der kan hjælpe dig med at skabe den skægstil, du ønsker – uanset hvad du har af præferencer.

Du kan hurtigt spare dig selv for en masse penge hos frisøren, ved at gøre det selv. Derfor er penge til en god hårtrimmer også godt givet ud. Det kræver dog, at der reelt set er tale om en god trimmer. Der er nemlig også mange på det danske marked, der ikke er værd at bruge penge, og du skal derfor holde dig fra dem.

En hårtrimmer en maskine, der er specifikt udviklet til at kunne klippe, trimme og barbere alle typer hår på hovedet. De fleste modeller gør det muligt at indstille den ønskede hårlængde. Det er derfor, det er et godt værktøj, der kan bruges i mange sammenhænge, for du kan nemlig blot indstille den præcis som du ønsker.

Hvis du gerne vil trimme hår eller skæg med jævne mellemrum, så er det en god idé at investere i en hårtrimmer. Vælg gerne en model med et batteri, der sikrer en lang brugstid, så den ikke hele tiden skal oplades. Dertil bør den også have en kraftig motor, så der ikke opstår problemer, når du bruger maskinen.

Bladene er dog i lige så høj grad et vigtigt element som motoren. Det er nemlig dem, der reelt set står for at trimme dit hår. Derfor er det også vigtigt at købe en hårtrimmer, der har meget skarpe blade af høj kvalitet. Her er det vigtigt, at du er særligt opmærksom, da der er stor forskel på de mange modeller på markedet.

Du kan finde en række modeller, der er udstyret med titaniumbelagte blade der er selvslibende. Det betyder, at du ikke selv skal stå for at vedligeholde bladene. Dog er disse modeller også blandt de dyreste på markedet, men pengene er dog givet ud, da der er tale om modeller, der holder i lang tid og er nemme at vedligeholde.

Dertil skal det også nævnes, at det er en klar fordel at vælge en hårtrimmer, der er udstyret med forskellige længdeindstillinger. Det er både brugbart, hvis du ønsker at trimme dit skæg, men også hvis den skal bruges til at trimme dit hår øverst på hovedet – en hårtrimmer kan nemlig sagtens bruges til begge disse formål.

For at opsummere, så er det primært følgende ting, du skal have fokus på, når du skal ud og investere i en ny hårtrimmer:

 • Vælg helst en maskine med flere længdeindstillinger, som enten er blevet udstyret med forskellige afstandskamme og/eller justeringsmuligheder
 • Sørg desuden også for at vælge en hårtrimmer med en god holdbarhed og styrke i motoren
 • Husk dog også på, at du ikke må gå på kompromis med hverken kvaliteten af selve hårtrimmeren, men bestemt heller ikke bladene

Skal jeg vælge en trådløs model eller en model med ledning?

Ét af de vigtigste punkter, når du skal købe en hårtrimmer, er at vurdere, om du skal købe en model, der er trådløs eller en model med ledning. De fleste tænker straks på en trådløs model, men det skal dog gøres klart at der er både fordele og ulemper ved det, hvorfor du er nødt til at tage begge muligheder op til overvejelse.

Dertil skal du også sikre, at du rent faktisk ender med at vælge en model, der passer bedst muligt til dine krav og behov. Det er nemlig det klart vigtigste. Hvis du gerne vil have en trådløs model, så skal du f.eks. være villig til at betale en højere pris, da det er meget generelt at de trådløse modeller er de dyreste på markedet.

Du kan sagtens få en model med ledning, der er lige så god som de trådløse modeller. Hvad det betyder er, at du skal gøre op med dig selv, om du er villig til at betale en højere pris, for at få en model uden ledning, som giver dig en højere bevægelsesfrihed. Nogen er, mens andre mener at det blot er spild af deres penge.

Har du altid nem adgang til en stikkontakt?

Der er op til flere ting, du bør overveje, når du skal vurdere, om du skal have en hårtrimmer med eller uden ledning. Én af dem er, om du altid har nem adgang til en stikkontakt, når du skal bruge din trimmer. Hvis du ikke har det, så kan det blive problematisk at have valgt en hårtrimmer, der er udstyret med en ledning.

I de fleste tilfælde er det dog muligt at finde en stikkontakt. Hvad man skal være mere opmærksom på er, at man giver afkald på en stor del af sin bevægelsesfrihed, når man vælger en hårtrimmer, der ikke er trådløs. Det er netop derfor, at langt de fleste foretrækker at bruge en hårtrimmer uden ledning til deres trimning.

Som der også er givet udtryk for herover, så skal du dog være villig til at betale en højere pris, hvis du gerne vil have fat i en trådløs model. Det er der nogen, der gerne vil, mens andre er en kende mere tilbageholden i denne sammenhæng. Der skal dog ikke herske tvivl om, at det for det meste bedst kan betale sig for dig.

Du skal huske at oplade den trådløse hårtrimmer

Én af de klare ulemper ved at vælge en trådløs hårtrimmer er, at du skal lade den op. Hvis du glemmer dette, så er din hårtrimmer ganske enkelt ikke til nogen gavn. Hvis du er typen, der har en tendens til at glemme at få ladet dine forskellige enheder op, så er en trådløs trimmer måske ikke det rette valg for dit vedkommende.

Du skal forvente en ladetid, der lyder på mellem 40 og 60 minutter. Du kan derfor ikke blot sætte den til en stikkontakt kort inden brug. Du er nødt til at lade den op i god tid. Derfor gør du klogt i at have en form for rutine, så du f.eks. får ladet den fuldt op, når du har brugt den til at trimme dit hår et vist antal gange.

Sådan får du det maksimale ud af din hårtrimmer

Hvis du gerne vil have at din trimmer holder så længe som muligt, og at du kan opnå så godt et resultat som muligt, når den er i brug, så er der flere ting, du skal huske på. Der er ikke nogen vej udenom, at du er nødt til at vedligeholde den en smule. Nogle kræver dog mindre vedligeholde end andre, hvilket er en klar fordel.

Du bør sørge for at den altid er ren inden brug. Det kan du blot gøre ved at skylle bladene eller bruge en lille pensel til at fjerne hårrester. Nogle modeller er dog udstyret med skæreblade, der regelmæssigt skal pensles med olie. Derfor er det vigtigt, at du læser brugsanvisningen, så du giver din trimmer den pleje, den skal have.

Det bør dertil også gøres klart, at det er klart nemmest for dig at opnå det resultat, du gerne vil, hvis dit hår er rent, tørt og redt igennem. Det samme gør sig desuden gældende, hvis det er dit skæg, der skal have en tur. Hvis dit hår er tørt, så er det også nemmere for håret at falde af maskinen, i stedet for at blive siddende.

Du skal selvfølgelig også sørge for at justere længdeindstillingen på din hårtrimmer, før du går i gang. Hvis du først får klippet for meget af, så er der ikke noget, du kan gøre ved det bagefter. Så er du nemlig nødt til at vente, til det er vokset ud igen. Derfor bør du også gøre det til vane lige at tjekke længdeindstillingen først.

De fleste moderne hårtrimmere er udstyret med både forskellige kamme og længdeindstillinger. Hvis du er usikker på den rette indstilling, så er det altid en god idé at starte med en lidt længere indstilling, så du kan arbejde dig ned i længde, hvis dette ønskes – det kan nemlig ikke lade sig gøre, at gøre det anden vej rundt.

Hvis du skal klippe dit hår, så er det også en god idé at starte klipningen i nakken. Det gøres ved at føre trimmeren opad og udad med små, lette bevægelser. Nakken kan være svært, når du skal gøre det første gang, så det kan være en god idé at alliere dig med en hjælper eller – som minimum – et spejl, der kan hjælpe.

Hvilke typer af hårtrimmere findes der?

Der findes flere forskellige typer hårtrimmere. Det er selvfølgelig også noget, du skal være opmærksom på, når du går på jagt efter en ny hårtrimmer. I mange tilfælde er det blot en elektrisk trimmer folk vælger at gå på jagt efter, men der er faktisk flere andre muligheder. Det kan du blive meget klogere på herunder.

Manuelle hårtrimmere

Før den elektriske hårtrimmer kom på banen, var der ikke andre muligheder end en manuel hårtrimmer. Det er et værktøj, der fungerer ved, at man trykket to håndtag sammen. Begge disse håndtag har en skarp kant. Det medfører at håret bliver klippet tæt ved huden, og naturligvis også på hurtigere vis end med en saks.

Den manuelle hårtrimmer har været på markedet i rigtig mange år. Den blev nemlig opfundet i midten af 1800-tallet og blev brugt hyppigt, indtil de elektriske versioner begyndte at tage over. Nogle foretrækker dog stadig at bruge den manuelle hårtrimmer, hvilket gøres, da den ganske enkelt bare er afsindigt præcis.

Elektriske hårtrimmere

Efter den elektriske hårtrimmer så dagens lys for første i starten af 1900-tallet, har det været det primære valg blandt danskerne. I dag er det derfor kun få, der benytter sig af de manuelle hårtrimmere, men der er dog stadig nogen, der gør. De fleste tænker dog på de elektriske modeller, når de hører ordet hårtrimmer.

Selve princippet er det samme, hvis du vælger en elektrisk model, da de reelt set er opbygget på den samme måde. Forskellen er blot at en elektrisk model er drevet af en elektrisk motor, der får bladene til at køre fra side til side. De bevægelser som motoren får bladene til at lave, kaldes også for oscillerende bevægelser.

Det er dog meget vigtigt, at du er opmærksom på, at der findes op til flere forskellige motorer i de mange hårtrimmere, du kan finde frem til på det danske marked. Derfor er det også meget forskelligt, hvad de kan bruges og dertil er der også forskel på den teknik, der bruges til at trimme håret, når den bliver taget i brug.

Der findes også forskellige blade

Det er dog også vigtigt, at du er klar over, at du kan finde forskellige blade. Hver af disse blade er designet til at give dig forskellige typer af hårtrimning. Det er også noget, du er nødt til at tage højde for, når du skal gå på jagt efter en hårtrimmer. Der er nemlig meget stor forskel på folks præferencer i denne sammenhæng.

Der er f.eks. nogen, der foretrækker en helt glat trimning. Til et sådant formål skal du bruge de helt fine blade, der kan trimme dit hår i en længde på mellem 0,1 millimeter og 1,2 millimetre. Skal det ikke være så kort, så skal du i stedet bruge nogle andre blade, der passer bedre til længden, du ønsker, dit hår skal have.

Hvis du ikke vil have at dit hår bliver så kort, så er der dog også rig mulighed for at finde blade, der kan bruges til at trimme dit hår ned til en længde, der ikke er helt så kort. Du kan bruge medium-blade til en trimning på mellem 2,4 mm. og 4 mm., mens de grove blade kan bruges til en længde på mellem 6 mm. og 13 mm.

Hvis du gerne vil have at dit hår holdes endnu længere end dette, så kan du i stedet vælge nogle blade, der egner sig til længere hår, der lyder på mellem 16 millimeter og 25 millimeter. I og mede, at du kan finde så mange forskellige blade til din hårtrimmer, så er der også garanti for, at du kan finde nogle, der passer til dig.

Sådan vedligeholder du din hårtrimmer

Hvis du ofte bruger din hårtrimmer, så er det også vigtigt at vedligeholde den. Hvis den bruges meget ofte, så bliver den også fyldt med hår. Det er ganske enkelt ikke noget, du kan undgå. Det er dog vigtigt, at du ikke blot tror, at det er nok, at du børster håret af. Der er nemlig også andre skidt, der skal fjernes fra trimmeren.

Når din hårtrimmer er i brug, så vil den også komme i tæt kontakt med både hud og hovedbund. Her kan der findes rigtig mange bakterier, der kan ende med at forårsage infektioner, hvis du ikke sørger for at holde din hårtrimmer ren. Derfor er det meget vigtigt, at det er noget, du gør en aktiv indsats for efter hver brug.

Det er dog ikke nok, at du blot sørger for at holde den ren. Der er også andre ting, der er vigtige, når du skal vedligeholde en hårtrimmer. Det er f.eks. også nødvendigt at holde bladene skarpe, så du er sikret, at du altid får en jævn trimning uden hudskader. Herunder før du en god guide til at vedligeholde din hårtrimmer.

Sådan holder du din hårtrimmer ren

Hvis du gerne vil holde din hårtrimmer ren (og det vil du selvfølgelig gerne), så er der flere trin, du er nødt til at gennemgå. Det er dog heldigvis ikke specielt svært – det handler mere om at få det gjort. Herunder kan du se de skridt, du skal igennem, når du skal gøre din trimmer rent.

 1. Hvis det er en hårtrimmer, der kører på strøm fra en stikkontakt, så skal du selvfølgelig starte med at tage strømmen fra den ved at pille stikket ud af stikkontakten.
 2. Herefter skal du stille og roligt slå din trimmer mod enten en tør vask, en skraldespand eller noget lignende. Det skal du gøre med henblik på at få alle de løse hår til at falde af.
 3. Hvis der medfølger en rensebørste til den trimmer, du har købt, så bør du også bruge denne til at få fjernet de helt små hår. Dernæst skal du tage en vådserviet og rengøre alle overflader. Her bør du være særligt opmærksom på, hvorvidt der er ophobninger af hår.
 4. Hvis det er muligt på den model, du har valgt, så bør du også skille den ad. De fleste modeller, der kan skilles af, er blevet udstyret med en knap, der gør dette relativt nemt.
 5. Hvis du har et ønske om at sterilisere din hårtrimmer fuldstændig, så skal du gøre brug af et flydende desinfektionsmiddel til at rengøre de enkelte dele af hårtrimmeren. Her er det dog vigtigt, at du ikke bruger dette middel på de elektriske dele.

Sådan holder du bladene skarpe

I dag kommer de fleste hårtrimmere faktisk med en såkaldt selvslibningsfunktion. Det betyder, at du ikke selv skal gøre noget for at holde bladene skarpe, da det er noget maskinen selv kan stå for. Det skal dog gøres klart, at du ikke helt slipper for at vedligeholde bladene, da denne funktion kræver en kende vedligeholdelse.

For at denne funktion bliver ved med at være effektiv, så er du nødt til at tilføre olie og holde et højt niveau af renhed. Gør du ikke det, så kan du ikke være sikker på, at din maskines selvslibningsfunktion rent faktisk bliver ved med at være effektiv i brug. Derfor er det naturligvis vigtigt at du sørger for vedligeholdelsen.

Hvis du ikke får holdt dine blade ordentligt ved lige, så kan det resultere i en ujævn trimning, hak i trimningen eller tilmed at der sker skade på din hud. Derfor er det bestemt heller ikke noget, du bør undervurdere. Du bør sørge for at tilføre ny olie til bladene efter hver anden eller tredje brug, for at sikre en optimal virkning.

Det er dog i lige så høj grad som følge af, at det er med til at forhindre at der sker både overophedning og friktion, som kan være med til at skade bladene. Når du har tilføjet ny olie, så bør du lade din trimmer være tændt i et par minutter, før den anvendes, så du er sikker på, at olien bliver kørt godt ud på bladene.

Hvad kigges der nærmere på, når en hårtrimmer testes?

Der er mange ting, der har relevans, når en hårtrimmer bliver testet. I de testkilder, vi har benyttet til vores artikel, har de undersøgt stort set de samme aspekter. Hvis du gerne vil være klogere på, hvad der bliver set nærmere på i en sådan test, og som du bør fokusere på, når du vælger en trimmer, så læs med herunder:

Håndterbarhed og design

Ét af de punkter, der bliver set nærmere på, er trimmerens håndterbarhed og hvordan den ligger i hånden. For at teste dette, så bliver den målt og vejet, og dertil også holdt af en testperson, når den er i brug. Her bliver det bl.a. vurderet hvor komfortable modellerne var, og hvor ergonomiske de føles at have i hånden.

Rengøring

I og med, at det er vigtigt at holde din trimmer ren, så er det selvfølgelig også et punkt, der skal ses nærmere på. I de fleste tests ser de nærmere på, om det er en hårtrimmer, der er nem at holde ren. Dertil bliver der ligeledes også vurderet, hvilke rengøringsværktøjer, der følger med, og om de reelt set er effektive i brug.

Batteri

Hvis du gerne vil have en hårtrimmer, der ikke er udstyret med ledning, så er batteriet ét af de mest vitale aspekter. Her skal der både ses nærmere på levetid og ladetid. Det er begge aspekter, der bliver testet i de tests, der er brugt som kilder – blandt andet for at holde det op mod de tider, der er angivet af producenten.

Ydeevne

En trimmer kan sagtens være udstyret med et stærkt batteri og ligge godt i hånden, men hvis den ikke har en god ydeevne, så er der ikke noget at komme efter i sidste ende. Det er derfor det klart vigtigste aspekt af dit valg. Som følge af dette, så er det bestemt også noget, der bliver lagt meget vægt på i en hårtrimmer test.

For at finde frem til en god hårtrimmer, så skal der være tale om en model, der både yder godt, men som også er i stand til at trimme præcist og jævnt. Det er derfor også noget, der bliver testet med fokus på i de tests, der er brugt som kilder til denne artikel. Dertil bliver de enkelte modeller stillet op mod hinanden.

Pris

Der skal ikke være nogen tvivl om, at pris også er et vigtigt aspekt. En hårtrimmer kan fås i mange forskellige prisklasser. Derfor er det også noget, du er nødt til at tage højde for. I sidste ende er det dog et meget personligt valg. Det skal dog gøres klart, at der er en klar sammenhæng mellem kvalitet og pris på en trimmer.

Ledningslængde

Hvis du ikke vil have en model, der er udstyret med batteri, men i stedet med ledning, så er det også et punkt, der inddrages i testen, og som du bør have fokus på. Her bliver de enkelte modeller testet med henblik på at vurdere, hvorvidt ledningen rent faktisk er lang til at kunne mindske irritation og give bedre bevægelighed.

Funktioner

Det er også meget normalt, at der tages højde for, hvorvidt der er tale om en hårtrimmer, der kan bryste sig af én eller flere yderligere funktioner. Derfor skal der ikke lægges skjul på, at det er en god idé, at det også er noget, du selv tager højde for. Dertil skal der også tages højde for brugbarheden af de enkelte funktioner.

Testkilder

Som der også er givet udtryk for tidligere, så har vi ikke selv stået for at teste de hårtrimmere, der er blevet beskrevet herover. Vi har derimod lavet en liste over produkter, der er baseret på diverse testkildere fra hele verden over. Du kan se en kort beskrivelse af nogle af de testkilder, vi har taget udgangspunkt i herover.

TopTenReviews

Her er der tale om én af de største kilder inden for tests og anmeldelser af alskens produkter. Derfor er det også én troværdig kilde, du roligt kan benytte dig af, hvis du leder efter en god hårtrimmer. Der er nemlig tale om en test, der er blevet udført af dem selv, hvor der har været fokus på en ens test af alle produkterne.

Der har været fokus på flere forskellige ting i forbindelsen af de enkelte hårtrimmere. Derfor kan du også være helt sikker på, at de er blevet testet grundigt. Efterfølgende er hver af de testede hårtrimmere blevet tildelt en score for hvert af de mange aspekter, som du har mulighed for at se en liste over herunder:

 • Pris
 • Ydeevne
 • Funktioner
 • Tilbehør
 • Garanti

Som der er givet udtryk for herover, så er hver af disse aspekter blevet tildelt en score på hvert produkt. De har dertil også givet hvert produkt en samlet score. Derfor er det også gjort nemt for dg som læser at skabe et godt overblik over de forskellige trimmere, de har testet. Hvis du vil læse testen, så kan du gøre det her.

The Wirecutter

The Wirecutter er et medie, der ejes og drives af The New York Times. Det er ét af de største medier inden for forbrugertests og -anmeldelser i hele verden. Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at det også er et yderst troværdigt medie, og du kan derfor roligt stole på den test, de har udført af diverse hårtrimmere.

Hver af de mange hårtrimmere er blevet testet af The Wirecutters personale. De er blevet testet mindst to gange i løbet af et par måneder, for at sikre, at testen bliver udført ordentligt. Samtidig er der blevet testet med alle indstillinger og det medfølgende tilbehør, hvorfor der er tale om en meget gennemarbejdet test.

De har desuden også fået en uddannet frisør til at teste en række af de bedste hårtrimmere. De er derfor både blevet testet af en professionel fagmand, der har klippet andre, men også af personer, der har brugt dem til at klippe deres eget hår. Derfor er der også garanti for at alle aspekter af maskinerne er blevet testet.

Hver af disse hårtrimmere er blevet test med fokus på komfort, vægt, ledning, kvalitet, brugervenlighed, kvalitet, og selvfølgelig også kvaliteten af det resultat, de leverer. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er én af de mest gennemarbejdede tests på nettet. Vil du gerne se for dig selv, så skal du blot klikke her.

Expert Reviews

Expert Reviews er også én af de helt store på markedet inden for forbrugerguides og -tests. Derfor er det også kun naturligt, at de har lavet en test af hårtrimmere. Det er én af de bedste tests på markedet, da den er yderst gennemarbejdet. De går meget op i, at det skal være nemt for deres læsere at få et overblik.

Det er også som følge af dette, at de blot har lavet en liste over de fem bedste hårtrimmere. Selve testen bestod af langt flere modeller. I stedet for at beskrive dem alle sammen, så har de i stedet nøjes med at holde sig til de fem bedste. Derfor kan du både nemt og hurtigt skabe dig et overblik over de bedste maskiner.

I denne test bliver du blandt andet præsenteret for modeller fra store producenter som BabyLiss for Men, Wahl og Remington. De har dog også testet en lang række andre modeller fra andre producenter. Derfor er der bestemt også tale om en rigtig god test, der er blevet brugt meget energi på. Du kan læse den her.

AskMen

AskMen er et anerkendt medie, der udelukkende henvender sig til mænd. Deres hold laver jævnligt tests af produkter, der har relevans for mænd. Én af deres tests er en test af forskellige hårtrimmere. I deres test er der blevet kigget nærmere på mange aspekter af hver trimmer, hvorfor det også er en meget troværdig test.

De punkter, der er blevet lagt fokus på i denne test, er også dem, du skal lægge fokus på, når du selv skal ud og købe en ny hårtrimmer. Derfor er det også tydeligt at se, at der er tale om en test, der er blevet udarbejdet med fokus på forbrugeren. I denne store test af hårtrimmere hos AskMen har fokus været følgende punkter:

 • Tilbehør
 • Design
 • Vedligeholdelse
 • Specielle funktioner
 • Garanti
 • Kvalitet
 • Ydeevne

Som der også er givet udtryk for herover, så skal der ikke være nogen tvivl om, at der er tale om en test, der er meget gennemarbejdet. Der er blevet kigget nærmere på en lang række forskellige aspekter af hver af de hårtrimmere, der er blevet testet. Hver af dem er selvfølgelig blevet testet på præcis den samme måde.

Der er blevet testet mange forskellige hårtrimmere til denne test hos AskMen. De kommer fra en lang række forskellige producenter, hvilket blandt andet inkluderer BabyLiss, Wahl, Panasonic, Remington og Braun. Hvis du gerne vil tage et kig på de testede modeller og læse deres test på egen hånd, så skal du blot følge linket.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

4.7/5 - (33 votes)

Hækkeklipper Test

Previous article

Trampolin Test

Next article

Comments