Elektronik

Æggekoger Test

0

Du kan finde mange æggekogere på det danske marked. Derfor kan det også være svært at vælge den rette. Der er stor forskel på kapacitet, effektivitet og kvalitet. På baggrund af dette skal dit valg af æggekoger også træffes med stor omhu. Det kan du heldigvis få hjælp til i vores æggekoger test.

Vi har udarbejdet en oversigt over de bedste æggekogere på markedet. Selve testene har vi dog ikke selv stået for. I stedet har vi indhentet testresultater fra en række tests, ekspertvurderinger og anmeldelser, som vi har brugt til at danne et grundlag for udarbejdelsen af denne artikel.

Hvis du er på udkig efter en ny æggekoger, så er du derfor kommet til det rette sted. De modeller, du bliver præsenteret for herunder, er blandt de bedste på markedet. Derfor kan du også roligt vælge én af disse. Der er naturligvis også min. én af dem, der harmonerer med dine præferencer og kriterier.

Caso CS2771

Forhandler Pris Information
269 DKK Se produkt
309,99 DKK Se produkt
399 DKK Se produkt

Caso er én af de helt store aktører på markedet for æggekogere. Derfor er det også en producent, du roligt kan vælge at købe en æggekoger fra. Det kan eksempelvis være en model som CS2771, der er én af de helt store modeller. Hvis du gerne vil have en model med en god kapacitet, så er CS2771 fra Caso et godt valg.

Mere specifikt, så er der tale om en maskine, der har plads til hele otte æg. Hvis du ved, at du skal bruge en stor maskine, der har en god kapacitet, så du kan lave æg til hele familien og dine gæster på én gang, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal tage et kig på Caso CS2771, da den egner sig rigtig godt til dette.

Er udstyret med elektronisk styring

Den er udstyret med elektronisk styring. Det er noget, der bærer en lang række fordele med sig. Faktisk er det en fordel i sig selv, der gør, at det er værd at bruge penge på en Caso CS2771. F.eks. er det med til at sikre, at den bliver slukket rettidigt, når den er færdig med at lave de æg, du har placeret i din æggekoger.

Som følge af dette, så skal du ikke være bekymret for, om den ender med at løbe tør for vand, det vil ikke ske, at der forekommer dårligt lugt, og der selvfølgelig heller ikke sker nogen afbrænding af resterende vand. Hvad det også betyder er, at du ikke er nødt til selv at huske på, at du skal slukke din æggekoger efter brug.

Har et flot design i rustfri stål

Hvis du gerne vil have en æggekoger, der har et pænt udseende, så du sagtens kan have den stående fremme, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du roligt kan vælge at investere i en Caso CS2771. Her er der nemlig tale om en rigtig flot æggekoger, der er fremstillet i rustfri stål, hvilket giver den et moderne, stilrent look.

Selve låget af i gennemsigtigt plast, som også passer godt til den nedre del, der – som sagt – er fremstillet i rustfri stål. Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at der er tale om en rigtig flot æggekoger, der kan bryste sig af at tage sig rigtig godt ud i ethvert køkken. Det er derfor ikke noget, du behøver at gemme væk.

Er udstyret med en aftagelig æggebærer

Caso har valgt at udstyre deres CS2771 (som faktisk også kaldes for E9) med en aftagelig æggebærer. Det er med til at sikre, at det er nemt for dig at tage æggene ud af maskinen, når den er færdig med at koge dem. Selve opfangsskålen er belagt med non stick-belægning, så æggene ikke ender med at sidde fast i skålen.

Dertil er den også blevet udstyret med en LED-driftsindikator, der viser om maskinen er i gang, ved at varme op m.m. Når den er færdig med at koge dine æg, så afgiver den helt automatisk et akustisk lydsignal, som du nemt kan høre. Du vil derfor ikke være i tvivl om, hvornår dine æg er færdig med at koge i din Caso CS2771.

Der medfølger naturligvis også et målebæger med æggeprikker, så det er nemt for dig at hælde den rette mængde vand på maskinen. Når du skal koge æg, så er den rette mængde vand lige så vigtig som den rette kogetid. Derfor er det vigtigt, at du benytter dig af målebægeret, når du skal fylde vand på din maskine.

Specifikationer:

 • Spænding: 230 V / 50 Hz
 • Ydelse: 400 W
 • Mål: H: 16,5 cm. x B: 18,5 cm. x D: 18 cm.
 • Vægt: 1,05 kg.
 • Kapacitet: Op til 8 æg

Steba EK5

Forhandler Pris Information
250 DKK Se produkt
309,99 DKK Se produkt
360 DKK Se produkt

Hvis du godt kan lide modellen fra Caso, men gerne vil lidt længere ned i pris, så kan du i stedet vælge at tage et kig på EK5 fra Steba. Her er der nemlig tale om en maskine, der minder rigtig meget om modellen fra Caso, men som dog kan købes til en lidt lavere pris. Besparelsen er dog ikke større end, at du bør vælge med hjertet.

Der er tale om en rigtig flot æggekoger, der er fremstillet i rustfri stål, hvilket er med til at give den et rigtig flot look. Selve kabinettet er sort, som dernæst er blevet beklædt med børstet rustfri stål. Derfor kan du også være helt sikker på, at der er tale om en æggekoger, du roligt kan have stående fremme på dit køkkenbord.

En stor kapacitet til selv den største familie

Du skal desuden ikke være bange for, at der er tale om en æggekoger, du ikke kan bruge. Det er nemlig en model, der er blevet udviklet til at kunne rumme æg nok til selv den største familie. Derfor har Steba sørget for at der er plads til intet mindre end otte æg i æggekogeren, hvilket er nok til langt de fleste familier.

Hvis du godt kan lide at lave æg til hele familien (og måske også nogle gæster) til morgenbordet, så er det en Steba EK5, du skal have fat i – det er i hvert fald et rigtig godt bud på en æggekoger, der passer rigtig godt til de krav, du har til kapaciteten. Man behøver naturligvis ikke altid at lave otte æg, hvis det ikke er nødvendigt.

Kan bruges til at lave pocherede æg

Hvis det ikke synes det er nok, at du kan lave kogte æg med din æggekoger, så kan du faktisk også bruge EK5 fra Steba til mere end dette. Du kan nemlig bruge den til at lave pocherede æg, da Steba har valgt at udstyre den med to indsatser til dette formål, hvorfor det er lige så nemt at lave pocherede æg som kogte æg.

Som så mange andre æggekogere, du kan finde på det danske marked, så er denne selvfølgelig også udstyret med en aftagelig æggeholder. Derfor er det nemt for dig at tage æggene ud af maskinen, når de er færdige. Det er en fordel, da du dermed ikke skal røre ved de varme æg, og at der ikke er fare for, at du taber dem.

Kommer med elektronisk indstilling med slutsignal

Som stort set alle andre æggekogere, så er Steba EK5 også udstyret med en elektronisk indstilling. Derfor er der ikke længere nogen grund til at være bekymret for den besværlige vandmåling, da den ikke længere er en nødvendighed. Dertil er den også udstyret med slutsignal, der lyder, når dine æg er færdige med at koge.

Hvis du er én af dem, der er træt af at skulle holde øje med dine æg, når du laver dem, så kan det derfor kun gå for langsomt med at få anskaffet en æggekoger som Steba EK5. Med en sådan maskine er det nemlig ikke længere noget, du skal tænke på. Nu skal du blot tænde for maskinen og vente på at den giver en lyd fra sig.

Medfølger et vandbæger med ægge-prikker

Der medfølger også et vandbæger med ægge-prikker, så det er nemt for dig at finde frem til den helt rette mængde vand. Det er én af de klare fordele ved at benytte sig af en æggekoger som denne, da du ikke skal tænke på den irriterende vandmåling, som mange kender fra at skulle koge æg i en gryde på manuel vis.

Den er selvfølgelig også blevet udstyret med en simpel tænd- og slukknap, så det er nemt for dig at slukke og tænde for maskinen. Hvis du gerne vil have den opbevaret i et skab, når den ikke er i brug, så kan du blot rulle ledningen op i det smarte ledningsoprul. Det vil nemlig medføre at den fylder endnu mindre i dit skab.

Specifikationer:

 • Effekt: 400 W
 • Mål: 15 cm. x 17 cm. x 19 cm.
 • Kapacitet: 8 æg
 • Pocherede æg: 2 stk.
 • Materiale: Børstet rustfrit stål

Cloer CL6020

Forhandler Pris Information
186,99 DKK Se produkt
193 DKK Se produkt

Hvis du ikke har brug for en lige så stor æggekoger, som der er tale om i de to tilfælde, der er beskrevet herover, så kan du i stedet vælge at tage et kig på denne model fra Cloer. Her er der nemlig tale om en mindre model, der egner sig til dig, der bor selv eller til jer, der danner par, og ikke har brug for en så stor kapacitet.

Med Cloer CL6020 får du nemlig en æggekoger, der har plads til tre æg. Det er nok for dig, der bor selv eller for et par, der bor sammen uden børn. Hvis det også er tilfældet for dit eller jeres vedkommende, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at der her er tale om et oplagt valg til din eller jeres fremtidige æggekoger.

Byder på et pænt og moderne design

Med denne æggekoger beviser Cloer også at en æggekoger ikke nødvendigvis behøver at have et kedeligt udseende, som der ellers er mange, der tror. Hvis det også er noget, du altid har troet, så vil du – uden tvivl – blive positivt overrasket over det både pæne og moderne design, som Cloer CL6020 kan bryste sig af.

Det er nemlig en æggekoger, der lavet med et stort kabinet i plast og et transparent låg. De to dele af maskinen går godt i spænd med hinanden og skaber dermed et meget stilrent look, der tiltaler langt de fleste. Derfor er det også en æggekoger, der sagtens kan stå fremme på køkkenbordet, selvom du har gæster.

Udstyret med en aftagelig og transportabel æggebærer

Hvis du gerne vil være sikker på, at du får fingrene i en æggekoger, der er udviklet til at gøre det nemt at få æggene ud, når de færdige med at koge, så kan du fortsat roligt vælge at investere i Cloer CL6020. Her er der nemlig tale om en maskine, der er blevet udstyret med en både aftagelig og transportabel æggebærer.

Derfor er det nemt for dig at få æggene ud af maskinen, når de er færdige. Det er en klar fordel, da æggene selvfølgelig er varme, når de er færdige med at koge, hvorfor de ikke just er rare at røre ved. I stedet for at skulle forsøge at balancere dem på en ske eller deslige, så er det nemmere blot at kunne fjerne æggebæreren.

Kommer med varmeelement med non stick-belægning

For at sikre at æggene ikke ender med at sætte sig fast til varmeelementet, så har Cloer naturligvis valgt at udstyre selve varmeelementet med en såkaldt non stick-belægning. Derfor sætter æggene sig ikke fast – og heller ikke hvis det skulle ske, at de sprækker under kogningen, hvilket godt kan forekomme i ny og næ.

Ikke nok med det, så kan den faktisk også bryste sig af et akustisk lydsignal, der lyder, når dine æg er klar. Du vil derfor aldrig være i tvivl om, hvornår dine æg har fået nok – det er én af de klare fordele ved at gøre brug af en maskine som denne i stedet for at koge dine æg i en gryde, hvor de nemt kan få for lidt eller for meget.

Nemt at holde æggekogeren ren

Da både det transparente låg og selve æggebæreren tåler opvask i maskine, så er det nemt at holde den ren. Det eneste, du selv skal stå for at vaske, er den resterende del af maskinen, hvilket kan klares på mindre end et minut. Derfor skal du ikke være bekymret for, at du skal bruge umådeligt lang tid på rengøring af den.

Samtidig bør det også nævnes at det er en kompakt maskine, der er nem at finde plads til i et skab, hvis du ikke vil have den stående fremme. Den måler nemlig blot 13 cm. i højden, 6,5 cm. i bredden og 23 cm. i længden. Derfor er det bestemt også en æggekoger, langt de fleste har ganske nemt ved at finde plads til.

Endvidere medfølger der også en målekop med integreret æggeprikker. Det gør det nemt for dig altid at hælde den rette mængde vand i kogeren. Det er også et problem, de fleste kender til, hvis de har prøvet at koge æg i en gryde; at det er svært at ramme den rette mængde vand. Det hjælper denne maskine dog på.

Specifikationer:

 • Effekt: 300 W / 230 V
 • Mål: H: 13 cm. x B: 6,5 cm. x L: 23 cm.
 • Kapacitet: 3 æg
 • Materiale: Sort plast
 • Non stick-belægning: Ja
 • Akustisk signal: Ja

WMF Kitchenminis

Forhandler Pris Information
259 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at WMF er én af de helt store aktører på markedet for udstyr og maskiner til køkkenet. Derfor er det også kun ganske naturligt, at de har gjort sig bemærket mht. æggekogere. Det har de gjort med deres Kitchenminis-æggekogere, der er en lille og kompakt æggekoger med en lav kapacitet.

Hvis du er på jagt efter en æggekoger, der har et moderne og stilrent udseende, hvor der ikke nødvendigvis behøver at være plads til seks eller otte æg, så er Kitchenminis fra WMF et oplagt valg for dit vedkommende. Her er der nemlig tale om en maskine med plads til et eller to æg, som har et lækkert og pænt udseende.

Har plads til æg i flere størrelser

Som der også er givet udtryk for herover, så er der plads til et eller to æg i maskinen. Det inkluderer dog æg af alle størrelser, da der er plads til æg i størrelsen fra S til XL. Uanset hvilken størrelse æg, du normalvis køber, så kan du sagtens finde plads til dem i denne æggekoger fra WMF, som nemt kan koge dem for dig.

Hvis du bor selv eller bor sammen med en partner, så er det et oplagt valg. Det er nemlig en maskine, der har plads til et eller to æg, men som dog også kan klare kogningen af de to æg til perfektion. Samtidig er der også tale om én af de æggekogere, hvor der bestemt ikke er sparet på noget i forhold til valget af materialer.

Transparent låg i tritan

Det transparente låg på WMF Kitchenminis er fremstillet i tritan af høj kvalitet. Det er et materiale, der er fri for både BPA, er meget stabilt og tilmed også er let at holde rent. Derfor er det også et oplagt valg af materiale til en maskine som denne. Derfor er det – uden tvivl – også noget, du vil komme til at nyde rigtig godt af.

Det er dog ikke kun i forhold til låget, at der har været fokus på at vælge det bedst mulige materiale. Det er nemlig også noget, der gør sig gældende i forhold til resten af maskinen. Den er nemlig udgjort af en blanding af sort plast og rustfri stål, hvilket ikke blot skaber en robust æggekoger, men også giver den et flot look.

Kommer med et integreret målebæger

Hvis du har prøvet at koge æg i en gryde, så er du sandsynligvis også klar over, at det er vigtigt, at du sørger for at måle den rette mængde vand op. Hvis du ikke gør det, så er det svært at få det resultat, du ønsker at opnå. Det er dog ikke noget, du skal tænke på, hvis du i stedet vælger at koge dine æg vha. af en æggekoger.

Det er særligt noget, der gør sig gældende, hvis det er en WMF Kitchenminis, du vælger at gøre brug af til dette formål. Her er der nemlig tale om en maskine, der er blevet udstyret med et integreret målebæger. Heri skal du blot afmåle mængden af vand ift. ønsket hårdhed og størrelsen af de æg, du skal koge med den.

Afgiver et lydsignal, når dine æg er klar

Når dine æg er klar, så sørger maskinen helt automatisk for at afgive et lydsignal. Det er derfor ikke svært at regne ud, når dine æg er klar. Det er igen noget, der kan være et problem, hvis du i stedet vælger at lave dine æg i en gryde. Her skal du nemlig selv forsøge at ramme den rette kogetid ift. valg af æg og mængde af vand.

Endvidere skal det også gøres klart, at der er tale om en kompakt maskine, som er meget nem at finde plads til i dit køkken. Hvis du ikke har så meget plads at gøre godt med i dine skabe i køkkenet, men dog gerne vil have en æggekoger, du kan gemme væk, når den ikke er i brug, så er WMF Kitchenminis et oplagt valg.

Specifikationer:

 • Materiale (Låg): Tritan
 • Materiale: Sort plast og rustfri stål
 • Kapacitet: 2 æg
 • Målebæger: Ja

Caso CS2770

Forhandler Pris Information
277,99 DKK Se produkt
339 DKK Se produkt
429 DKK Se produkt
429 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Caso er én af de helt store brands, når det kommer til æggekogere. Det er derfor også kun naturligt, at der er flere af deres modeller med i denne artikel. Denne gang er der dog tale om en lidt mere kompakt model, hvor der dog fortsat har været fokus på at sikre en god kapacitet til æg.

På trods af, at det ikke er så stor en maskine som mange andre på markedet, så er der faktisk alligevel gjort plads til hele syv æg i maskinen. Du kan derfor sagtens bruge en Caso CS2770 til at lave æg til både dig selv, hele familien og tilmed også dine gæster. Det er selvfølgelig en klar fordel, hvis du har et behov for dette.

Med en kapacitet på op til syv æg

Som der også er givet udtryk for herover, så kan du lave op til syv æg på én gang med en CS2770 fra Caso. Det er derfor nemt at lave æg til hele familien. Du kan dog også sagtens nøjes med at lave ét æg, hvis du blot skal lave æg til dig selv. Der er nemlig ikke nogen krav om at hele maskinen skal være fyldt, når den tændes.

Hvad det betyder er, at det er en æggekoger, der passer til langt de fleste og deres behov i forhold til den kapacitet, de har brug for. Hvis du skal have en større æggekoger end dette, så har du et meget begrænset udvalg at vælge mellem. Derfor er det ofte bedre at vælge en model som denne og koge æg af flere omgange.

Du kan indstille den i 13 forskellige trin

Der er stor forskel på, hvordan folk foretrækker deres æg. Nogle foretrækker dem meget blødkogte, mens andre helst ser at de er helt hårdkogte, og nogle vil gerne have, at de befinder sig et sted midt imellem. Derfor kan det være svært at ramme plet, hvis du ikke har adgang til indstillingsmuligheder på din æggekoger.

Det er dog ikke noget, du skal være bekymret for, hvis du vælger at investere i en Caso CS2770. Her er der nemlig tale om en æggekoger, der kan bryste sig af hele 13 forskellige trin, der går fra blødkogt og helt op til hårdkogt. Derfor kan du naturligvis også finde et trin, der passer perfekt til dine ønsker i forhold til dine æg.

Skål behandlet med non stick-belægning

Du skal ikke være bekymret for at dine æg bliver siddende i skålen, når du er færdig med at koge dem. Det gør sig gældende, uanset om de ender med at flække under kogning eller ej. Det skyldes at Caso har valgt at udstyre deres CS2770 med en skål, der er blevet behandlet med en non stick-belægning, der forhindrer dette.

Ikke nok med det, så er den også udstyret med en aftagelig holder, så det er nemt for dig at tage dine æg ud. Du skal ikke kæmpe med at balancere dem på en ske eller forsøge at tage dem ud af maskinen uden at du ender med at brænde dig. Det eneste du skal gøre, er at fjerne selve holderen som æggene er stillet i.

Afgiver et akustisk slutsignal, når dine æg er færdige

Når du koger æg i din Caso CS2770, så vil du aldrig være i tvivl om, hvorvidt de er færdige. Den sørger nemlig for at afgive et akustisk slutsignal, så du altid kan høre, når de er klar. Når den har afgivet dette lydsignal, så sørger den også for selv at slukke for kogningen. Derfor kan du sikre dig mod at dine æg bliver kogt for meget.

Hvis du altid har været vant til at lave dine æg i en gryde, så kender du også til, at det kan være svært at vurdere, hvornår de er færdige. Det er ikke længere noget, du skal tænke på med en æggekoger som denne. Du skal blot måle vandet korrekt op, tænde for maskinen, og vente på at den afgiver det førnævnte signal.

Medfølger et målebæger med æggeprikker

En stor del af, at lave æg er at sikre, at du får den rette mængde vand i gryden eller maskinen. Hvis du har købt en Caso CS2770, så er det heldigvis ikke særligt svært. Det eneste, du skal gøre, er at gøre brug af det målebæger, der følger med. Det gør det nemlig nemt for dig at måle den rette mængde vand op til kogningen.

Endvidere bør det også nævnes, at dette er en æggekoger, der kan bryste sig af et rigtig flot design, som kan passe ind i de fleste køkkener. Vil du ikke have den stående fremme, så er den heldigvis ikke større end, at du nemt kan finde plads til den i et køkkenskabt. Caso har nemlig tænkt meget på den fysiske udformning.

Specifikationer:

 • Materiale: Rustfri stål
 • Non stick-behandling: Ja
 • Kogetrin: 13 stk.
 • Kapacitet: Fra 1 til 7 æg
 • Slutsignal: Ja
 • Udtagelig holder: Ja

Profi Cook PC-EK 1139

Forhandler Pris Information
211 DKK Se produkt
242 DKK Se produkt
268 DKK Se produkt
279 DKK Se produkt

Leder du efter en æggekoger, der kan bruges til at lave æg til hele familien – og mere til? I så fald bør du tage et kig på Profi Cook PC-EK 1139. Her er der nemlig tale om en model, der har en god kapacitet, men også et flot og stilrent design. Den kan derfor lave æg til hele familien, men også tage sig pænt ud i dit køkken.

Den er fremstillet i børstet stål, som giver den et moderne look. Selve låget er transparent, så du kan se ind til de æg, du er ved at koge. Det er dog også med til at fuldende det stilrene look, der er opnået ved at undgå unødige designdetaljer, men i stedet holde fokus på rene linjer og et moderne udseende hele vejen igennem.

Plads til op til otte æg ad gangen

Én af de klare fordele ved at vælge en PC-EK 1139 fra Profi Cook i forhold til mange af de andre æggekogere, du kan finde på det danske marked, er den store kapacitet, den kan bryste sig af. Med denne maskine kan du nemlig lave helt op til otte æg ad gangen, men du kan selvfølgelig også sagtens nøjes med at lave færre.

Du kan derfor slippe for at koge en hel gryde med vand hver gang du vil lave æg. Det er nemlig nødvendigt, hvis du skal lave otte æg i en gryde. Med en Profi Cook PC-EK 1139 er der ikke behov for nær så meget vand, hvorfor den ikke blot kan skabe besparelser på din strømregning, man faktisk også på din vandregning.

Udstyret med simpel drejeknap på fronten

Der er stor forskel på, hvordan folk bedst kan lide deres æg. Derfor er det også vigtigt at vælge en æggekoger, der er nem at indstille, så den laver æg på netop dén måde, du foretrækker det. Det er heldigvis nemt at gøre på denne maskine, da det blot foregår ved hjælp af den drejeknap, de har placeret på fronten af maskinen.

Derfor er det nemt for dig at indstille, om du gerne vil have den til at lave blødkogt æg eller hårdkogte æg – eller om det måske skal være et sted imellem. Du kan i hvert fald være helt sikker på, at det er muligt for dig at lave dine æg på netop dén måde, du foretrækker, hvis du vælger at lave dem i en Profi Cook PC-EK 1139.

Giver dig også mulighed for at lave omelet

Hvis du ikke er i humør til et blød- eller hårdkogt æg, så er det faktisk også muligt at gøre brug af din PC-EK 1139 fra Profi Cook til at lave omelet. Der medfølger nemlig en særlig indsats, der er lavet til netop dette formål. Derfor er der bestemte også tale om en multifunktionel maskine, der kan klare lidt af hvert for dig.

I denne indsats er der tre små rum, hvori du kan lave omelet. Det er derfor ikke en stor omelet, men derimod i en mindre skala, som også kan bruges, hvis du skal servere morgenmad til dine gæster, og har et ønske om at gøre lidt mere ud af det. Derfor er det naturligvis også en klar fordel ved at vælge en maskine som denne.

Afgiver et lydsignal, når dine æg er færdige

Når du skal koge æg i en gryde, så er du nødt til at holde øje med dem hele tiden, så du er sikker på, at de ikke får for meget. Det er ikke tilfældet, hvis du vælger at lave dem i en maskine som denne. Her kan du nemlig blot måle vand op, tilføje de æg, du ønsker lavet, og så vente til den afgiver et lydsignal, når de er klar.

Der medfølger oven i købet et målebæger, du kan bruge til at måle vand op til dine æg. Det er med til at sikre, at du altid koger dine æg med den rette mængde vand, uanset om du helst vil have et hårdkogt eller et blødkogt æg. Den er tilmed udstyret med en lille nål til at prikke hul i ægget, inden du starter kogningen.

Begge medfølgende bakker er aftagelige

Der medfølger to bakker til denne æggekoger. Én til at koge dine æg, og én til at lave omelet. I begge tilfælde er der tale om aftagelige bakker, du blot kan tage ud af maskinen, når dine æg er færdige. Derfor er det også nemt for dig at få dine æg ud, hvorfor det ikke er noget, du skal bøvle med, når maskinen er færdig.

Specifikationer:

 • Farve: Sølv og sort
 • Kapacitet: Op til 8 æg
 • Materiale: Rustfri stål
 • Materiale (Låg): Tritan
 • Slutsignal: Ja
 • Aftalige æggebakke: Ja
 • Effekt: 400 W / 230 V / 50 Hz

Hvad bør være i fokus, når jeg skal købe en æggekoger?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange ting, der skal være i fokus, når du går på jagt efter en ny æggekoger. Det er derfor ikke nok, at du blot vælger en vilkårlig model, og håber på det bedste. Det kommer der meget sjældent et godt resultat ud af. I stedet skal du sætte dig godt ind i, hvad du har af krav og ønsker.

Dertil er du dog også nødt til at sætte dig godt ind i, hvilke punkter, du skal sørge for at have fokus på. Det er ikke et nemt valg at træffe, og det er derfor noget, der skal ske med en vis omhu. Hvis du tager dig god tid til at vælge, så er der også en langt bedre chance for, at du faktisk ender med at finde frem til den rette model.

Det er i høj grad, hvis du skal købe din første æggekoger, at det kan være svært at finde den rette. Det er et nemlig et meget stort marked, der byder på en lang række forskellige modeller. Derfor er det også vigtigt, at du vælger med omhu, og at du selvfølgelig også sørger for at vælge med fokus på egne præferencer og krav.

Står du over for at skulle vælge din nye æggekoger, så er det nemt at komme i tvivl om, hvad du egentlig bør have fokus på, når du skal købe en æggekoger. Der er nemlig nogle aspekter, der er vigtigere end andre, hvilket du heldigvis kan blive klogere på herunder. Her har vi nemlig uddybet nogle af de mest vitale punkter.

Kapacitet

Der er ikke nogen egentlig regel for, hvad du skal gå efter her. I hvert fald ikke andet end, at du blot skal holde fokus på at vælge en model med den rette kapacitet for dit vedkommende. Der er nemlig meget stor forskel på hvad forskel har af krav i denne sammenhæng. Nogle har kun brug for 1 æg, mens andre har brug for 8.

Hvis det er en æggekoger, du blot skal bruge selv, så er det sjældent, at der er behov for at have plads til mere end mellem et og tre æg. Hvis du skal kunne lave æg til hele familien og eventuelt også gæster, så er du nødt til at vælge en større model, der har plads til flere æg. Det er dog helt op til dig selv at vurdere dette.

Effekt

Når du skal købe en æggekoger, så er det også vigtigt, at der er tale om en æggekoger, der har en vis effekt. Det er nemlig et afgørende aspekt for, om der er tale om en effektiv maskine eller ej. Er den ikke effektiv, så er det heller ikke muligt for dig at lave æg til perfektion – og så falmer hele idéen lidt med en æggekoger.

Igen er der dog forskel på folks behov i denne sammenhæng. Hvis du primært skal bruge den til at koge et eller to æg, så er der ikke behov for en lige så stor effekt, som hvis den skal kunne koge seks eller otte æg. Det er dog en dårlig idé at gå for meget ned på effekten, da det blot vil resultere i en mindre effektiv maskine.

Funktioner

På trods af, at hele formålet med at investere i en æggekoger er, at købe sig til en maskine, der kan koge æg for dig, så du ikke selv er nødt til at gøre det i en gryde, så er der faktisk op til flere modeller på det danske marked, der kan bryste sig af at have flere funktioner. Det medfører at de kan bruges til andet end koge æg.

Derfor skal du også overveje, om du gerne vil have en model, der kan gøre andet end blot at koge æg. Nogle maskiner kan nemlig også bruges til f.eks. at lave røræg eller pocherede æg. Hvis det er noget, du tænker, du kan få brug for, så er det en oplagt idé at betale en kende mere for en model, der også kan klare dette.

Størrelse

Du kan finde æggekogere i et væld af forskellige størrelser. Det er dog sjældent at de er specielt store, men alligevel er det en god idé at være opmærksom på størrelsen. Det er specielt noget, der gør sig gældende, hvis den både have plads til otte æg, skal kunne lave andre typer æg osv. I så fald kan den fylde lidt mere.

Langt de fleste ønsker ikke at have deres æggekoger stående fremme. I stedet vil de helst gerne bare gemme den væk i et skab. Hvis det også er noget, du har planer om, så er det naturligvis vigtigt, at du sørger for at vælge en model, der faktisk har en størrelse, der tillader dette – kast derfor altid et lille blik på dens størrelse.

Hvorfor bør jeg købe en æggekoger?

Hvis du først har prøvet at koge æg i en æggekoger, så er der en meget lille chance for, at du har lyst til at koge æg på andre måder. Derfor er der også mange danskere, der i dag ser det som et must-have, at have en æggekoger til rådighed i deres køkken. Det er nemlig en maskine, der gør det nemt for dig at koge æg.

Det er dog i høj grad dem, der er glade for at spise æg og ofte får ét eller flere æg til morgenmad, der kan få stor glæde af at have en sådan maskine i deres køkken. Selv hvis du blot får et kogt æg i weekenden i ny og næ, så er det en god investering, der kan give dig stor glæde – og så er de faktisk sjældent specielt dyre.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange fordele ved at investere i en æggekoger. Det betyder, at der også er flere årsager til at investere i en sådan maskine eller enhed til dit køkken. Fordelen er dog i høj grad, at du både kan spare dig selv for tid og besvær ved at koge dine æg i en æggekoger frem for i en gryde.

En æggekoger er nemlig udviklet med det simple formål, at de skal kunne koge dine æg på hurtig og simpel vis. Det er selvfølgelig noget, der kan lade sig gøre, uanset om du er mest til et hårdkogt eller et blødkogt æg til morgenmaden. Med en æggekoger kan du nemlig lave begge dele – og endda fuldstændig til perfektion.

Er du typen, der gerne vil have æg hver morgen, men har svært ved at finde tid og energi til at lave det, så er det en æggekoger et rigtig godt købt for dig. Det er nemlig en maskine, du vil få stor glæde af. Med en sådan maskine skal du nemlig ikke længere passe æggene selv, men blot lade din æggekoger om at lave dem.

Imens den er i gang med at koge dine æg, så kan du sagtens fortsætte med at stryge skjorten, lave mad til børnene eller svare på dagens første e-mails. Når dine æg er klar, så afgiver æggekogeren blot et lydsignal, og så er du klar til at spise dine æg. Det bliver hverken nemmere eller hurtigere for dig at få kogt dine æg.

En æggekoger er særdeles nem at arbejde

Det er ikke svært at lave æg med en æggekoger. Det er nemlig en maskine, der er udviklet til at være nemme at have med at gøre. De fleste nyere modeller er typisk udstyret med en tænd- og slukknap, der er placeret på toppen eller fronten af maskinen. Derfor er det naturligvis ikke synderligt svært at få tændt for maskinen.

Ved siden af denne knap, kan du typisk også finde en anden knap, der gør det muligt for dig at regulere, om du gerne vil have, at dit æg bliver hårdkogt, mellemkogt eller blødkogt. Ved hjælp af denne knap har du derfor mulighed for at sikre, at dine æg bliver tilberedt på en sådan vis, at det passer til lige netop dine krav.

Hvis du selv skal stå for at koge dine æg i en gryde, så kan det være svært at vurdere, om dine æg har fået nok eller ej. Det er kun ganske få, der ikke har prøvet at lave et hårdkogt æg, når de i stedet hellere ville have haft et blødkogt æg, fordi de ikke formåede at få fisket deres æg op af gryden i rette tid til at sikre dette.

Hvis du i stedet vælger at gøre brug af en æggekoger, så er det ikke noget, du skal tænke på. Her kan du nemlig være helt sikker på, at du får det resultat, du helst vil have. Faktisk er det så simpelt at gøre brug af en æggekoger, at selv børn ville kunne bruge dem, om end det ikke anbefales at lade børn betjene maskinen.

Er det sundt at spise æg?

Der skal ikke lægges skjul på, at der gennem årene har været en lang række myter og rygter om, hvorvidt det faktisk er sundt at spise æg eller ej. Det har dog i mange tilfælde blot været usande rygter, som du derfor ikke skal tage til dig. Derfor kan du altså sagtens give dig til at spise æg til morgenmad – uanset dets form.

Faktisk er æg en rigtig god kilde til både vitaminer og proteiner. Du skal dog være varsom med dit indtag af æg, da det også har et højt indhold af kolesterol. Dine æg har ganske vist et sundt og naturligt indhold af kolesterol, men det ændrer dog ikke på, at det ikke er nogen god idé at indtage alt for meget kolesterol.

Det er i høj grad æggeblommen, der er værd at spise, da den har et højt indhold af både vitaminer, mineraler, aminosyrer og proteiner. Det anbefales dog at holde sig til maksimalt ét æg pr. dag, da det trods alt har et højt indhold af mættet fedt. Derfor er det ikke sundt, at du spiser flere æg hver dag hele ugen igennem.

Hvad koster en æggekoger?

Det kan være svært at give et svar på, hvad det koster at købe en æggekoger. Der findes nemlig modeller i et væld af forskellige prisklasser, og derfor er det heller ikke noget, der kan gives et konkret svar på. Priserne kan svinge fra mindre end hundrede kroner til et godt stykke over 500 kr., hvorfor der er stor forskel på det.

Du kan dog være helt sikker på, at det er pengene værd at købe en æggekoger, hvis du ofte spiser æg eller ofte laver æg til andre. Det er nemlig med til at spare dig for en masse besvær, og det er netop dét, der gør det til pengene værd. Det er dog ikke dem alle, der er pengene værd, hvilket du skal være opmærksom på.

Du bør altid gå efter kvalitet

Når du skal købe en æggekoger, så skal du altid gå efter kvalitet. Du kan sagtens finde frem til en lang række forskellige modeller, der kan købes til meget lave priser, som der også er givet udtryk for herover. Det er dog vigtigt at det er gjort klart, at det sjældent kan betale sig at købe disse modeller, da de ikke er pengene værd.

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil købe en æggekoger, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal gå på jagt efter en model, der kan bryste sig af en høj kvalitet. Det er til hver en tid pengene værd, hvis du vælger at betale en kende højere pris for en højere kvalitet – det er aktuelt på både kort og lang sigt.

Der findes et væld af billige æggekoger på det danske marked. Det er dog kun ganske få af dem, der er værd at bruge penge på. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at gå på jagt efter de helt rette for dit vedkommende. Du får dog ikke den helt rette æggekoger, hvis ikke der er tale om en maskine, der byder på en høj kvalitet.

I langt de fleste tilfælde er det tilmed også kun få hundrede kroner, der skiller de billige fra de dyre, hvorfor det også nærmest giver sig selv, at det bedst kan betale sig at gå på jagt efter en æggekoger, der kan bryste sig af en høj kvalitet. Heldigvis kan du blot vælge én af de modeller, der er blevet beskrevet herover.

Testkilder

Som der også er givet udtryk for i introduktionen, så har vi ikke selv stået for at teste de æggekogere, der er blevet beskrevet herover. Vi har derimod gjort brug af en lang række forskellige kilder til at skabe vores liste over de bedste modeller på markedet. Nogle af de testkilder, vi har brugt, er blevet beskrevet herunder.

Best Reviews

Best Reviews er én af de største medier inden for test og anmeldelser. De har været på markedet i rigtig mange år og er i dag ejet af Tribune Publishing, der er et stort børsnoteret selskab. Derfor er der også tale om et yderst troværdigt medie, du roligt kan stole på – også i forhold til deres test af forskellige æggekogere.

De bruger nemlig tusindvis af timer på at lave research, lave analyser og teste de produkter, der er blevet beskrevet i deres artikel. De tager ikke imod gratis produkter fra producenter, for at give dem et par gode ord med på vejen. Derfor kan du naturligvis roligt stole på deres test af æggekogere, som du kan læses her.

Der er tale om en meget grundig test, hvor du dog kun bliver præsenteret for de bedste af de modeller, der er blevet testet. Mere specifikt, så er der faktisk blevet testet intet mindre end 103 modeller. Derfor er det – uden tvivl – også den mest omfattende test af forskellige typer af æggekogere, du kan finde på nettet.

Ikke nok med det, så er der også brugt hele 15 timer på at lave research. Som følge af dette, så er det endt ud med en liste over fem modeller, som Best Reviews mener er de bedste på markedet. Det er fem modeller, der kommer fra velkendte og store producenter som Cuisinart, Hamilton Beach, Maverick, Dash og DBTech.

TopTenReviews

TopTenReviews er også én af de helt store aktører inden for test og anmeldelser af produkter. De har været på markedet i 14 år og har gennem tiden også oparbejdet et renommé som værende én af de absolut bedste modeller på markedet. Derfor er de meget troværdige og du kan roligt stole på deres test af æggekogere.

De har nemlig brug intet mindre end 40 timer på at lave research, lave analyser og teste et hav af forskellige æggekogere. Hele konceptet bag TopTenReviews er at lave en liste over de ti bedste modeller, men de har dog også valgt at udnævne vindere i forskellige kategorier. I denne test er der tale om fem kategorier:

 • Best Overall
 • Best Budget
 • Best 7-Egg Cooker
 • Best Microwave Egg Boiler
 • Best Elite Cuisine Egg Cooker

Hvis du ved, at du skal på jagt efter en æggekoger, der befinder sig inden for én af disse kategorier, så er det nemt for dig at finde den, de hos TopTenReviews mener er den absolut bedste på markedet. Der er dog også andre modeller repræsenteret på deres liste, da der – som sagt – er blevet udnævnt de ti bedste modeller.

På listen hos TopTenReviews kan du blandt andet finde modeller fra store og anerkendte producenter såsom Cuisinart, Hamilton Beach, Dash, Proctor Silex, DB Tech, Chef’s Choice, Big Boss, Elite Cuisine, Simple Taste og Nordic Ware. Derfor er listen bestemt også udgjort af et bredt spektrum af forskellige æggekogere.

Det er dog kun de fem modeller, der er blevet kåret som vindere af de fem førnævnte modeller, der er blevet beskrevet i detaljer. Resten er blevet vist i et meget detaljeret skema, hvor de sammenlignes med fokus på stort set alle specifikationer. Hvis det er noget, du gerne vil læse eller se nærmere på, så skal du klikke her.

Søndagsavisen

Søndagsavisen har også taget et kig på en række forskellige æggekogere. Det er dog noget, de har gjort på en indirekte vis, da der ikke er tale om en test, de selv har udført. Tværtimod, så har de blot taget et kig og oversat en test fra det svenske medie Testfakta, som har testet op til flere æggekogere på et laboratorie.

Der er dog kun tre af de æggekogere, der er med i den svenske test, der rent faktisk kan købes i Danmark. Det drejer sig om henholdsvis Waves EB-07004, Wilfa 337:01:00 og Easy Eggs F6828. De tre æggekogere kan købes til en pris, der lyder på mellem 100 kr. og 300 kr., hvorfor det altså ikke er de dyreste modeller.

Det er faktisk den billigste model fra Waves, der ender med at vinde testen, da den er hurtigst til at lave hårdkogte æg og samtidig også kan bryste sig af, at være den næst hurtigste til at blødkogte æg. Det er derimod testens dyreste fra Wilfa, der kan bryste sig af at være hurtigst, når det kommer til blødkogte æg.

Hvis du selv har lyst til at læse hvad Søndagsavisen skriver om testen af æggekogere fra Testfakta, så skal du blot følge dette link. Husk dog på, at der ikke er tale om en test, der er udformet af Søndagsavisen selv, men at der derimod er tale om en test, de har oversat fra Testfakta, der den svenske udgave af danske Tænk.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

4.7/5 - (26 votes)

Trampolin Test

Previous article

Babyalarm Test

Next article

Comments