0

Hvis du skal købe en ny router, så har du et væld af muligheder. Derfor kan det også være svært at finde en god router, der passer godt til de krav, du har. Det er vigtigt, at du har fokus på at finde en model, der passer til de kriterier og præferencer, du har. Derfor kan du ikke blot vælge en hvilken som helst form for router.

I og med, at du kan vælge blandt et stort udvalg, så er du nødt til at sætte dig ind i, hvad du reelt set er på jagt efter. Det er netop dét, du kan få hjælp til at finde i denne artikel, hvor du vil blive præsenteret for en god oversigt over routere, der er blandt de bedste på markedet.

Vi skal dog gøre klart, at vi ikke selv har testet de routere, du kan finde her i artiklen. Vi har lavet vores liste med afsæt i andre testkilder, ekspertvurdering og produktanmeldelser. Derfor er det en liste, der indeholder en lang række routere, der har fået gode ord med på vejen af troværdige kilder fra hele verden.

D-Link DIR-809

D-Link DIR-809

Forhandler Pris Information
229 DKK Se produkt
229 DKK Se produkt
410,50 DKK Se produkt

Hvis du ønsker at en øget rækkevidde og stabilitet, så er D-Link DIR-809 et rigtig godt sted at starte. Det er en router, der er baseret på den nye AC-teknologi, der netop kan sikre dig både bedre rækkevidde og bedre stabilitet. Dertil er det en meget simpel router, der er designet til at være nem i brug i samtlige private hjem.

Det er dog også værd at notere sig, at den kan bryste sig af en lang række nye sikkerhedsfunktioner, der er med til at holde ubudne gæster ude og gøre dit netværk mere sikkert. Det er noget, der bliver vigtigere og vigtigere med tiden, da en større og større del af din økonomiske aktivitet i dag foregår via internettet.

Byder på en trådløs højhastighedsforbindelse

I og med, at D-Link DIR-809 er en såkaldt Dual Band-router, så er der også garanti for, at det er en router, der kan bryste sig af at gøre brug af den nyeste trådløse højhastighedsteknologi. Derfor kan du også helt sikker på, at der er tale om en router, der er i stand til at levere en trådløs forbindelse, der byder på en høj hastighed.

Faktisk er den i stand til at give dig en Wi-Fi-hastighed, der lyder på helt op til 422 Mbps, hvis du gør brug af 5 GHz-frekvensbåndet, mens du dog må nøjes med op til 300 Mbps, hvis du benytter dig af 2,4 GHz i stedet for. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det er en hastighed, som langt de fleste er ganske tilfreds med.

Dual Band Wireless er med til at sikre problemfri ydeevne

Da der er tale om en router, der kan bryste sig af at køre på Dual Band, så kan du sagtens opdele boligens enheder på de to frekvensbånd. Det er noget, der kan give dig op til flere fordele. Det er dog i høj grad noget, der handler om, at du kan sikre en stabilitet på samtlige enheder, der gør brug af din internetforbindelse.

Du kan nemt surfe på nettet, chatte eller spille på din smartphone eller PC via 2,4 GHz-båndet, mens du kan streame film eller downloade store filer på andre enheder ved hjælp af 5 GHz-båndet. Du skal dermed ikke være bekymret for, hvorvidt nogle af dine enheder ender med at stjæle en for stor del af forbindelsen.

En router, der er let at sætte op

Det er heldigvis ikke svært for dig at sætte routeren op. Derfor er det ikke noget, der kræver, at du har en vis teknisk snilde eller andet. Hvis du gør brug af en computer til formålet, så skal du blot åbne en browser, da du herefter automatisk vil blive videre til installationsguiden, som du nemt kan gennemføre trin for trin.

Sætter du din router op via din smartphone eller din tablet-pc, så er det muligt for dig at gøre brug af QRS, som er en forkortelse for Quick Router Setup. Det er en mobil applikation, der er blevet udviklet af D-Link til netop dette formål. Den er både tilgængelig til smartphones og tablet-pc’er med iOS- og Android-systemet.

Kan bruges til at udvide dit eksisterende trådløse netværk

Hvis du allerede har et trådløst netværk, så kan du også gøre brug af D-Link DIR-809 til at udvide dit allerede eksisterende trådløse netværk. Hvis du har brug for at udvide rækkevidden på dit netværk, så er det vigtigt, at du vælger en god router til dette formål, hvilket meget vel kunne være DIR-809 fra D-Link.

Specifkationer:

 • Trådløst netværk: 802.11b/g/n/ac
 • Dataoverførselshastighed: 750 Mbps
 • Dualband: Ja
 • LAN-porte: 4 porte
 • LAN-hastighed: 10/100 Mbit
 • Mål (B x H x D): 190 mm. x 83 mm. x 133 mm.
 • Vægt: 0,117 kg.

TP-LINK Archer C5 AC1200

TP-LINK Archer C5 AC1200

 

Forhandler Pris Information
284,50 DKK Se produkt
400 DKK Se produkt
974 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at både TP-Link og D-Link er blandt de bedste producenter på markedet, når det kommer til produktion af trådløse routere. Derfor er en router som denne også et køb, du roligt kan gøre dig, hvis du er på udkig efter en ny router, der kan garantere dig en både hurtig og stabil forbindelse.

Det er en router, der kan bryste sig af at være udstyret med den næste generations trådløse standard kaldet 802.11ac. Det er en løsning, der er tre gange hurtigere end trådløs N-hastighed. Faktisk er det muligt for en router som denne at levere en forbindelse og en trådløs dataoverførselshastighed på helt op til 1,2 Gbps.

Dual Band-router, der kan køre på begge frekvensbånd

Hvis du skal købe en ny router, så kan det i dag ikke betale sig, at du vælger en router, der ikke er optimeret til Dual Band. Det kan denne router selvfølgelig bryste sig af. Derfor kan den også levere helt op til 867 Mbps trådløse hastigheder over det krystalklare 5 GHz-bånd, mens den kan opnå 300 Mbps over 2,4 GHz-båndet.

Du kan derfor også være helt sikker på, at TP-LINK Archer C5 AC1200 er et oplagt valg, hvis du gerne vil være sikker på, at du får båd en problemfri HD-streaming, onlinespil og andre båndbreddekrævende opgaver. Det er dog vigtigt, at det er gjort klart, at den selvfølgelig er begrænset ift. mængden af opgaver, den kan klare.

Giver den mest optimale dækning

Som der også er givet udtryk for herover, så er der tale om en router, der er i stand til at arbejde på begge signaler på én og samme tid. Det er selvfølgelig gjort med fokus på at sikre, at du på alle dine enheder får den mest optimale dækning og stabilitet. På denne måde kan du bruge internettet helt uden afbrydelser.

Stabiliteten leveret af TP-LINK Archer C5 AC1200 bliver endda forstærket af intet mindre end seks antenner, hvoraf det dog kun er tre af dem, der er synlige udvendigt. Der gemmer sig dog også tre under masken. Det er med til at give dig en bedre dækning og et stabilt netværk i hele hjemmet – uanset hvor stort, det er.

Er udstyret med to USB-porte

TP-Link har valgt at udstyre denne router med to USB-porte. Det betyder, det er muligt for dig at tilslutte din printer til dit netværk. Dertil kan du også tilslutte en ekstern harddisk eller en anden form for lagringsmedie. Det kan gøres på flere måder, men det er dog markant nemmere for dig ved hjælp af et sæt USB-porte.

Det er dertil også værd at notere sig, at det er en router, der er nem at sætte op. Det er der flere årsager til, men det er dog i høj grad noget, der skyldes, at der medfølger en intuitiv software, der gør det nemt for dig at sætte din router op. Her får du endda mulighed for at opsætte et gæstenetværk for højere sikkerhed.

Specifikationer:

 • Trådløst netværk: 802.11b/g/n/ac
 • Dataoverførselshastighed: 1.200 Mbps
 • Dualband: Ja
 • LAN-porte: 4 porte
 • Antal USB 2.0: 2
 • Mål (B x H x D): 243 mm. x 32,5 mm. x 160 mm.

Netgear R6400 AC1750

Netgear R6400 AC1750

Forhandler Pris Information
718 DKK Se produkt
791 DKK Se produkt
842 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om at Netgear R6400 AC1750 er én af de bedste routere på hele markedet. Det er der op til flere årsager til. Det er blandt andet noget, der handler om, at den er udstyret med kraftige forstærkere, eksterne antenner og øvrige teknologier, der får denne router til at skille sig ud fra mængden.

Den er bl.a. udstyret med en unik teknologi, som Netgear selv har valgt at kalde for Airtime Fairness. Dertil er det også en router, der kommer med Beamforming+. Det er teknologier, der er med til at sikre, at din Wi-Fi-hastighed over længere afstande er op til 80% større i forhold til forrige generation af den samme router.

Dual Band-router der undgår interferens

Du kan være helt sikker på, du kommer til at undgå en trådløs interferens med denne router. Det skyldes, at den gør brug af Dual Band. Den kan derfor køre på både 2,4 GHz og 5 GHz på samme tid, mens dens Airtime Fairness er i stand til at undgå forsinkelser, hvis der skulle blive koblet en langsom enhed på netværket.

Samtidig sørger den avancerede QoS-teknologi for både at opprioritere spil, videostreaming og andre former for applikationer, der kræver at du har en stabil og konstant forbindelse. Dertil gør den brugervenlige Genie-app fra Netgear det let for enhver at administrere netværket, uanset om du har en stor erfaring eller ej.

Udstyret med tre kraftige eksterne antenner

I og med, at Netgear har valgt at udstyre deres router med hele tre eksterne antenner, så kan du også være sikker på, at den er i stand til at levere en god trådløs dækning og en høj hastighed. Faktisk kan den levere hastigheder på helt op til 1.750 Mbps. Det er ca. tre gange hurtigere end routere på 802.11n-teknologien.

Den er selvfølgelig også kompatibel med alle de nye Wi-Fi-enheder. Ikke nok med det, så er der faktisk tale om en router, der også er bagudkompatibel med dvierse former for 802.11 a/b/g/n-enheder. Den trådløse sikkerhed er i top. Den omfatter blandt andet både VPN såvel som en separat WiFi-adgang til dine gæster.

Kommer med Netgear MyMedia-funktionalitet

Da der er tale om en router, der kommer med Netgear MyMedia-funktionalitet, så er det nemt for dig både at finde og afspille mediefiler via netværket på Chromecast og TV, men også via andre enheder, der har en understøttelse for DLNA. Det er naturligvis også noget, der kan komme film- og serie-elskerne til gode.

Du kan tilslutte enhver form for printer via USB direkte i din router. Du kan derfor også bruge den til trådløs udskrivning fra samtlige enheder, der er tilsluttet dit netværk. Det er naturligvis også ensbetydende med, at du har mulighed for at udskrive dokumenter og billeder via AirPrint-udskrivning fra både iPad og iPhone.

To USB-porte bag på routeren

Bag på Netgear R6400 AC1750 kan du finde to USB-porte. Én af disse er en såkaldt SuperSpeed USB 3.0-port. Det specielle ved en sådan port er, at den understøtter en hastighed, der er intet mindre end 10 gange højere end High Speed USB 2.0. Begge porte understøtter Netgear ReadySHARE til enheder tilsluttet via USB-porte.

Hvis du vælger at gøre brug af Netgear ReadySHARE Vault, så er det muligt for dig at tage en automatisk backup af alle de enheder, der er tilsluttet dit netværk. Du kan gennem dine backupfiler på et USB-drev, der er tilsluttet routeren. Der er eksempelvis understøttelse af Apple Time Machine fra Mac.

Specifikationer:

 • Trådløst netværk: 802.11b/g/n/ac
 • Dataoverførselshastighed: 1.750 Mbps
 • Dualband: Ja
 • Mobilt internet: Nej
 • LAN-porte: 4 porte
 • LAN-hastighed: 10/100/1000 Mbit
 • Antal USB 2.0: 1 stk.
 • Antal USB 3.0: 1 stk.

ASUS RT-AC51U

ASUS RT-AC51U

Forhandler Pris Information
237 DKK Se produkt
266 DKK Se produkt
299 DKK Se produkt

ASUS RT-AC51U er en router, der er drevet af 5. generation Wi-Fi (5G Wi-Fi). Både dét og 802.11ac-chipsettet er med til at give dig en hurtigere hastighed end N-teknologi. Ved 2,4 GHz er den i stand til at opnå hele 300 Mbps, mens ved brug af 5 GHz-frekvensbåndet tilmed kan blæse helt op til 433 Mbps, når den er i brug.

Den byder også på en opgraderet båndbredde, hvilket er med til at sikre, at den har en høj kapacitet. Det er en høj kapacitet, der er med til at sikre, at du kan øge den glæde, du får ved brugen af Wi-Fi i hjemmet. I dag er internet en stor del af vores dagligdag og derfor er det ikke din router, du bør gå på kompromis med.

Dual Band-forbindelsen giver bedre ydeevne og kompatibilitet

I og med, at der er tale om en router, der kan levere både 2,4 GHz og 5 GHz på én og samme tid, så kan den opnå en samlet båndbredde på helt op til 733 Mbps. Den kan levere en båndbredde, der lyder på 300 Mbps, hvis du vælger at gøre brug af 2,4 GHz-båndet, mens den kan bryste sig af hele 433 Mbps på 5 GHz-båndet.

Du kan gøre brug af 2,4 GHz-båndet, hvis du skal udføre mere simple opgaver som at browse på nettet eller svare på e-mails. Hvis du i stedet vil streame i Full HD eller downloade en tung fil, så er du bedre stillet ved at gøre brug af 5 GHz-båndet til dette. Det er med til at give en markant bedre ydeevne og kompatibilitet.

Undgå døde zoner med ASUS RT-AC51U

Du kender sikkert til det fra andre routere; at der er steder i dit hjem, du ikke kan tilgå dit netværk? I så fald er der tale om såkaldte døde zoner. Det er dog slut, hvis du gør brug af en router som denne, da den kan bryste sig af en kraftig tovejstransmission, der er i stand til at forbedre Wi-Fi-rækkevidden med hele 150%.

Det er selvfølgelig sammenlignet med øvrige generiske routere, du kan finde på det danske marked. Det er en klar fordel, da det er med til at give dig en vidtrækkende dækning. Det unikke design af Asus RT-AC51U kan derfor også garantere, at du til hver en tid vil få en forbindelse, du naturligvis altid vil kunne stole på.

Tilføj nemt lagring og printere til netværket

Det er selvfølgelig også værd at notere sig, at der er tale om en router, der er blevet udstyret med en USB-port. Det er nemlig noget, der giver dig rig mulighed for at tilslutte alt lige fra printere og ekstern lagring, der naturligvis nemt og enkelt vil kunne tilgås direkte fra de enheder, der er tilsluttet dit hjemmenetværk.

Noget der også er meget unikt ved netop denne router er, at du ved hjælp af den nye ASUS Router App faktisk kan kontrollere og styre din router direkte fra mobilen. Du kan klare alt fra at opsætte routeren, administrere netværkstrafikken, diagnosticere problemer med forbindelser og endda også opdatere firmware på den.

Specifikationer:

 • Trådløst netværk: 802.11b/g/n/ac
 • Dataoverførselshastighed: 733 Mbps
 • Dualband: Ja
 • LAN-porte: 4 porte
 • LAN-hastighed: 10/100 Mbit
 • Antal USB 2.0: 1 stk.
 • Mål (B x H x D): 189 mm. x 129 mm. x 36 mm.

ZyXEL NBG6515 AC750

ZyXEL NBG6515 AC750

Forhandler Pris Information
456 DKK Se produkt
569 DKK Se produkt
621,95 DKK Se produkt

Med en router som denne fra ZyXEL kan du udnytte den senest nye trådløse teknologi til at opnå en trådløs hastighed, der er hurtigere end, hvad du hidtil har været vant til. Det er dog noget, du kun har mulighed for at nyde godt af, hvis du reelt set ejer én eller flere af de nyeste trådløse mobile enheder på markedet.

Det er med til at sikre, at du kan nyde en jævn streaming af HD-video, at du kan spille online-spil uden at du vil opleve forsinkelser og generelt hurtigere trådløse, online aktiviteter. Det vil derfor betyde, at du kommer til at nyde brugen af dine enheder og internettet bør en helt ny måde, da det vil være langt mere strømlinet.

Har understøttelse for både adgangspunkt- og repeaterfunktion

Ikke nok med, at det er muligt for dig at gøre brug af ZyXEL NBG6515 til at fordele din internetadgang, så er det også muligt for dig at bruge den som et dedikeret trådløst adgangspunkt til et helt nyt trådløst netværk. Med andre ord, så er det også en router, du sagtens kan gøre brug af som primær router til hele dit netværk.

Du kan også være helt sikker på, at det er en router, der kan tjene som en klar opgradering af dit netværk. Har du blot bruge for at udvide rækkevidden af dit netværk, så kan ZyXEL NBG6515 også sagtens tjene som en udvidelse af dit eksisterende trådløse netværk, da den er udstyret med en specifik repeaterfunktionen.

Stream og del dit digitale indhold med et USB-drev

Det er slut med at gøre brug af et USB-stik til at lagre data med ZyXEL NBG6515. I stedet kan du blot gøre brug af dens DLNA-support til at dele alt lige fra dine gemte billeder til diverse former for dokumenter. Det er noget, du får mulighed for at gøre på tværs af alle de enheder, du har tilknyttet dit hjemmenetværk.

Det er noget, der på mange punkter kan vise sig at være særligt ideelt. Det er dog i høj grad noget, der vil vise sig at være særdeles fremragende, hvis du har eller ønsker at skabe et sammenhængende hjemmeteater sammen med eksisterende set-top-bokse eller spillekonsoller, der understøtter DLNA, så du kan dele filer.

Router med en kompakt størrelse

Ét af de aspekter, der også er værd at fremhæve med en router som denne er, at den ikke er særlig stor. Det er derfor relativt nemt for dig at placere den på en sådan vis, at den ikke er for synlig. Hvis du er én af dem, der godt kan lide at din router ikke står fremme, så er det en god idé at vælge en router med en lille størrelse.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at dette faktisk er én af de få routere på markedet, du ikke har brug for at gemme væk. Den kan nemlig bryste sig af at have et både moderne og neutralt udseende. Det går godt i spænd med den kompakte størrelse – og det er bestemt også en god grund til at vælge netop denne router.

Specifikationer:

 • Trådløst netværk: 802.11b/g/n/ac
 • Dataoverførselshastighed: 750 Mbps
 • Dualband: Ja
 • LAN-porte: 4 porte
 • LAN-hastighed: 10/100/1000 Mbit
 • Antal USB 2.0: 1 stk.

ASUS RT-AC87U AC2400

ASUS RT-AC87U AC2400

Forhandler Pris Information
1.649 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil have én af de bedste routere på markedet, så bør der ikke være nogen tvivl om, at det er en god idé at tage et kig på ASUS RT-AC87U AC2400. Her er der nemlig tale om en router, der vil lade dig tilgå en helt ny æra med trådløst netværk, hvor både routerens hastighed og den gode dækning er i fokus.

Ikke nok med det, så er det også en router, hvor sikkerhed er helt i top. Dertil kan den også bryste sig af at have en lang række forskellige indstillingsmuligheder, som du end ikke havde troet var mulige. Det er også dét, der er med til at gøre dette til en router, der kan bryste sig af være blandt de absolut bedste derude.

Har både hurtig hastighed, stor dækning og nem opsætning

Du kan være helt sikker på, at du kan gå ind i en ny æra med en router, der giver dig en ydeevne, der kan bryste sig af at levere hurtige hastigheder, en uhyre stor dækning, og dertil også mere kontrol over din router end du havde regnet med. Samtidig kan du også være helt sikker på, at routerens sikkerhed er helt i top.

RT-AC87U giver dig faktisk nogle af de hurtigste hastigheder på markedet. Det er nemlig en router, der kan levere en hastighed, der lyder på helt op til 1.734 Mbps på 5 GHz. Dertil er det også muligt at opnå helt op til 600 Mbps ved brug af 2,4 GHz. Det er med til at give dig en imponerende, samlet båndbredde på 2334 Mbps.

Du får endda også en separat, højtydende antenne til hver af de fire spatiale datastrømme. Det er med til at give dig en uhyre stærk router, der gør brug af en 4×4-multibruger MIMO-trådløs ydeevne. Det er noget, der får konkurrenterne til at forsvinde som dug for solen, da dens ydeevne ganske enkelt er helt i top.

Kan bryste sig af uforlignelig hardware

Der skal ikke herske tvivl om, at dette er en router, der er designet med ét formål; at levere den absolut bedste performance – og intet mindre end dét. Det er også derfor, den kan bryste sig af hardware, der er markant bedre end, hvad du kan finde i de konkurrerende routere, du kan finde på det danske marked i dag.

Ikke nok med, at den er udstyret med en primær dual core-processor på 1 GHz, så har ASUS også udstyret den med en separat dual core-processor, der udelukkende er dedikeret til de opgaver relateret til 5 GHz 4 x 4 Wi-Fi. Det er noget, der bærer en lang række fordele med sig i forhold til den generelle ydeevne af routeren.

Det betyder bl.a., at den er i stand til at opnå en overførselshastighed for Wi-Fi-til-USB, der er op til dobbelt så hurtig. Dertil giver det også en forbedring på op til 50% af den samlede gennemstrømning. Det er endda noget, der gør sig gældende på et svært belastet netværk med op til flere klienter, der bruger det.

Byder på en nyskabende trådløs performance

Du kommer til at opleve en trådløs ydeevne, der er på et helt andet niveau. Den kan opnå en samlet båndbredde på hele 2.334 Mbps, da den kan kombinere både 802.11ac og 802.11n. Det er faktisk én af de førende hastigheder i branchen. Det kan du takke den innovative Broadcom® TurboQAM™-teknologi for.

Den er ikke blot førende på markedet, men er tilmed dominereende. Det er den absolut bedste ydeevne, der har været præsenteret i rigtig lang tid. Den har en massiv data-pipeline på helt op til 300.000 sessioner, og derfor har den en netværkskapacitet, der er ca. 20 gange så høj som konventionelle routere på markedet.

Giver mere liv til dit LAN

Det er dog ikke kun på det trådløse plan, at det er en router, der kan levere den bedste ydeevne på markedet. Det er også noget, der gør sig gældende i forhold til den kablede forbindelse. Routeren er nemlig udstyret med både en Gigabit WAN-port og intet mindre end fem forskellige e1.000 Mbps Gigabit Ethernet LAN-porte.

Ydermere, så er det muligt at bruge én af de fem LAN-porte som en ekstra WAN-port. Dertil er den også udstyret med en hardware-accelereret NAT. Til forskel fra en softwarebaseret NAT, så fjerner en hardware-NAT flaskehalsen mellem det kablede LAN og internettet, så du er sikret, at du får den hurtigste forbindelse.

Specifikationer:

 • Trådløst netværk: 802.11b/g/n/ac
 • Dataoverførselshastighed: 2.334 Mbps
 • Dualband: Ja
 • LAN-porte: 4 porte
 • LAN-hastighed: 10/100/1000 Mbit
 • Antal USB 2.0: 1 stk.
 • Antal USB 3.0: 1 stk.
 • Mål (B x H x D): 289 mm. x 47 mm. x 167 mm.
 • Vægt: 0,747 kg.
 • Garanti: 3 år

Synology RT2600ac

Synology RT2600ac

Forhandler Pris Information
1.740 DKK Se produkt
1.931 DKK Se produkt

Vil du gerne have hurtigt internet uden kompromisser? Det kan du sikre med en router som denne, da den leverer Wi-Fi med helt op til 2.53 Gbps båndbredde. Det er en hastighed, der i høj grad er med til at skabe et mere effektivt netværk. Det er en kraftfuld router, der egner sig til både private hjem og mindre kontorer.

Det er en effektiv én af slagsen, der ikke blot er med til at gøre din browsing og arbejde, men dertil også spil lettere. Dertil er det også noget, der tilbyder en omfattende VPN-løsning, forbedret sikkerhed og en fleksibel medie- og fildelingskapacitet. Det er alt sammen noget, der er med til at gøre dette til en rigtig god router.

Udviklet til at sikre en høj ydeevne

Ydeevne er ikke noget, der er gået på kompromis med i denne router. Det er noget, der bevises på op til flere måder. Det er blandt andet noget, du kan være sikker på ved at understøtte MU-MIMO. Den senest nye 802.11ac Wave 2-standard går helt op til 800 Mbps og 1.733 Mbps på henholdsvis 2.4 GHz- og 5 GHz-bånd.

Det betyder, at du får en båndbredde, der lyder på et godt stykke over 2 Gbps. Med Dual WAN er du også sikret, at du kan optimere dit netværk med et minimalt ydelsestab – endda under Layer 7-trafikkontrol. På trods af, at det kan lyde teknisk, så kan du være helt sikker på, at du får en router med en høj ydeevne.

Smart WAN kan gøre underværker

De integrerede Smart WANs i RT2600ac har en stor kapacitet, der sagtens kan understøtte den føromtalte båndbredde, der lyder på over 2 Gbps. Det er også noget, du kan være sikker på, selvom der er op til flere forbindelser etableret. Det er en klar fordel, hvis du gerne vil være sikker på, at stabiliteten er helt i top.

Hvis det skulle ske at én af dine forbindelser går offline som følge af et ISP- eller kabelproblem, så kan trafikken dirigeres over til et andet interface. Det er også en router, der tilbyder balancering af belastningen, så du kan sprede trafikken på tværs af routerens Smart WANs, hvilket er med til at sikre en god stabilitet.

Smart Connect kan hjælpe dig

I og med, at der er tale om en Dual Band-router, så skal du også vælge mellem enten 2,4 GHz eller 5 GHz, når du tilkobler dig din router, men det er dog ikke alle, der er klar over, hvordan de bedst kan vælge det rette bånd. Det er dog ikke noget, du skal være bekymret for, at du får svært ved at vælge Synology RT2600ac.

Det er nemlig en router, der kommer med Synology’s Smart Connect. Det betyder, at den har et stykke teknologi indvendigt, der sikrer, at dit udstyr automatisk tilslutter det mest hensigtsmæssige bånd. Det er med til at sikre, at lade brugerne opleve en enkel styring uden at bekymre sig om rækkevidde eller hastighed.

Specifikationer:

 • Trådløst netværk: 802.11b/g/n/ac
 • Dataoverførselshastighed: 1.733 Mbps
 • Dualband: Ja
 • LAN-porte: 3 porte
 • LAN-hastighed: 10/100/1000 Mbit
 • Antal USB 2.0: 1 stk.
 • Antal USB 3.0: 1 stk.

ASUS RT-AC5300

ASUS RT-AC5300

Forhandler Pris Information
3.006 DKK Se produkt

Er du typen, der er glad for at spille? I så fald er du klar over, at det er vigtigt, at du har et stabilt netværk, der ikke er præget af lav hastighed eller for mange udfald. Én ting er, at din forbindelse fra udbyderen skal være god. Noget helt andet er, at du også skal have en god router, der kan understøtte denne forbindelse.

Derfor er det også en god idé, at du går på jagt efter en router, der kan bryste sig af at være en router, der er udviklet specifikt med henblik på gaming. Det er netop dét, denne router kan bryste sig af at være. ASUS har udviklet deres RT-AC5300 til dig, der vil være sikker på, du får en hurtig og stabil forbindelse til gaming.

Skubber grænser for dit trådløse netværk

Der er tale om en router, der kan bryste sig af levere en ydeevne, der kan skubbe grænser for dit trådløse netværk og det kan flytte det til et helt nyt niveau. Et helt nyt niveau, der er langt bedre end dét, du hidtil har været vant til. Derfor er der også garanti for, at den kan levere en god, stabil forbindelse til dine spil.

I denne forbindelse bør det nævnes, at du med en nyeste NitroQAM-teknologi er i stand til at booste den hastighed, dit Wi-Fi-netværk kan opnå. Det er noget, alle brugere på dit aktive netværk kan mærke, og du kan endda mærke det på et belastet netværk, der vil fungere optimalt for selv mange brugere på samme tid.

Kan sikre dig en endnu større rækkevidde

Ikke nok med det, så er du endda i stand til at opnå den størst mulige rækkevidde på dit netværk, hvorfor du også kan være sikker på, at det er en router, der er i stand til at levere en stabil trådløs forbindelse til samtlige dele af din bolig. Det er selvfølgelig vigtigt at pointere, at det er en meget stabil forbindelse, der er tale om.

Der er flere årsager til, at det er noget, den kan bryste sig af. Det er dog i høj grad noget, der skyldes, at den er udstyret med en uhyre hurtig 802.11ac-teknologi og en såkaldt Tri-Band Smart Connection, der automatisk tilknytter den enkelte enhed til den hurtigst mulige forbindelse, hvad end der er tale om en mobil eller PC.

Du er derfor sikret, at du altid får en hurtig og mest stabil forbindelse. Det er endda noget, der er muligt for dig at sikre uden at skulle gøre noget selv. Det er lige netop dét, der er med til at gøre ASUS RT-AC5300 til en router, der er ideel til gaming. Hvis du gerne vil game uden afbrydelser, så er dette den helt rette router.

Byder på et stærkt 4×4-antennedesign

Uanset hvor i dit hjem, du befinder dig, så kan du være sikker på, du får en fremragende dækning. Det er der en grund til. Det er nemlig en router, der kan bryste sig af en 4×4-antennedesign. Hvis du gerne vil have en god dækning, så er du nødt til at købe en god router – det kan du være sikker på, du får med denne router.

Der bør ikke lægges skjul på, at det ikke er det eneste, denne router har at byde på. Som følge af en helt unik teknologi, der er kaldt AiProtection og kommer fra Trend Micro. Det er med til at give en tredobbelt styrke, som giver dig et netværk med total sikkerhed såvel som avancerede forældreindstillinger og god beskyttelse.

RT-AC5300 indeholder Link Aggregation

RT-AC5300 kan også bryste sig af at indeholde Link Aggregation. Det er en teknologi, der gør det muligt at kombinere to LAN-porte til én, så du dermed kan få én særdeles hurtig kablet forbindelse, hvor du via et kabel har mulighed for at opnå forbindelser med hastigheder, der kan nå helt op til mere end 2 Gbps.

Hvad det betyder er, at du kan opnå uhørte hastigheder med denne indstilling og en kablet forbindelse. Derfor er det også et oplagt valg for dig, der har placeret din router lige ved siden af din PC. Alt i alt, så er der tale om en uhyre hurtig router med en lang række brugbare funktioner, du kommer til at nyde godt af.

Hvis du gerne vil være sikker på, at du kan opnå en rigtig god hastighed, så er der ikke nogen vej udenom, at du skal købe en god router. Med denne model kan du overføre data med en hastighed, der lyder på helt op til 4.334 Mbps. Det er langt højere end mange af de andre routere, du kan finde på det danske marked.

Specifikationer:

 • Trådløst netværk: 802.11b/g/n/ac
 • Dataoverførselshastighed: 4.334 Mbps
 • Tri-band: Ja
 • LAN-porte: 4 porte
 • Antal USB 2.0: 1 stk.
 • Antal USB 3.0: 1 stk.
 • Mål (B x H x D): 245 mm. x 65 mm. x 245 mm.
 • Vægt: 1,8 kg.

Linksys EA7500 Max-Stream

Linksys EA7500 Max-Stream

Forhandler Pris Information
749 DKK
Se produkt
769 DKK
Se produkt

Her er der tale om en router fra Linksys, der ikke begrænser dig. Det er en router, der giver dig mulighed for alt lige fra at streame 4K-video på flere enheder på én gang til at spille tunge onlinespil uden afbrydelser. Du kan nyde godt af en lang række funktioner og teknologier, der gør dette til én af markedets bedste routere.

Du kan f.eks. nyde godt af Multi-User MIMO og en dual core-processor med 1,4 GHz. Dertil kan den bryste sig af kombinerede hastigheder på op til 1,9 Gbps, som er fordelt på de to W-Fi-bånd, da der er tale om en såkaldt Dual Band-router. Derfor er der også garanti for, at du altid får en både hurtig og stabil forbindelse.

Hvis du gerne vil have en ny router, der kan sikre dig, at du kan streame, spille online, videochatte mm. på flere enheder på én gang, så er det en oplagt idé, at du vælger at investere i en Linksys EA7500 Max-Stream. Det er også derfor, at der er tale om en router, der egner sig godt til brug i stort set alle danske private hjem.

Kraftigt forøgede hastigheder

Routeren er i stand til at levere to gange højere end de nuværende routere. Det er dog ikke blot noget, der er ensbetydende med, at du kan nyde godt af hurtige hastigheder. Det er også noget, der betyder, at du kan tilslutte intet mindre end 12 enheder til dit trådløse netværk, uden at det er noget, der skaber problemer.

Det er endda noget, der inkluderer hele seks skærme, hvor der bliver streamet videoer eller film i 4K-kvalitet. I denne forbindelse bør det naturligvis understreges, at der er stor forskel på, hvad de mange routere på det danske marked kan bryste sig af i denne sammenhæng. Med denne router er der ikke gået på kompromis.

Udstyret med 4 Gigabit Ethernet-porte

På trods af, at det ikke er alle, der har lyst til at gøre brug af en kablet forbindelse, så er det alligevel værd at notere sig, at de har valgt at udstyre denne router med intet mindre end 4 Gigabit Ethernet-porte. Det er nemlig fortsat den absolut bedste måde at sikre sig en både stabil og hurtig internetforbindelse.

Det er dog ikke kun den kablede forbindelse, der er noget værd på Linksys EA7500 Max-Stream. Linksys har nemlig også valgt at udstyre deres router med hel tre aftagelige antenner, der er i stand til at opnå en forbindelseshastighed på op til 1,9 Gbps. Derfor er det også den perfekte løsning til det gængse danske hjem.

Specifikationer:

 • Trådløst netværk: 802.11a/b/g/n/ac
 • Dataoverførselshastighed: 1.900 Mbps
 • Dualband: Ja
 • LAN-porte: 4 porte
 • LAN-hastighed: 10/100/1000 Mbit
 • Antal USB 2.0: 1 stk.
 • Antal USB 3.0: 1 stk.
 • Mål (B x H x D): 257 mm. x 184 mm. x 56 mm.
 • Vægt: 0,558 kg.

Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber min router?

Du kan finde mange routere på det danske marked. Det er dog ikke dem alle, der er lige gode. Derfor kan det også være svært at vælge blandt de mange forskellige muligheder. Hvis du leder efter en god router, så er der mange forskellige aspekter, du skal inddrage i dine overvejelser, så du er sikret et godt og ideelt valg.

Er du i tvivl om hvordan du vælger den rette router for dit vedkommende? I så fald er du kommet til det helt rette sted. Herunder vil du nemlig blive præsenteret for en række af de mest essentielle aspekter, der skal inddrages i dine overvejelser, når du vælger din router. Derfor er det en god idé, at du læser med herunder.

Hastighed

Langt de fleste routere arbejder ud fra Mbps. Det er en forkortelse, der står for Megabits pr. second. Stort set enhver moderne router kan arbejde ved en hastighed, der overstiger 1.000 Mbps. Det er mange, der tror at en høj Mbps er ensbetydende med en hurtig internetforbindelse – det er dog ikke sådan det forholder sig.

Selvom du har en router, der er i stand til at arbejde ved en høj Mbps, så er det vigtigt, du ikke tror, du er garanteret en hurtig internetforbindelse. Du kan nemlig ikke forøge forbindelsen fra udbyderen ved at købe en bedre router. Hvis ikke, du har en hurtig internetforbindelse, så gør en bedre router ikke nogen forskel.

Det er dog vigtigt, at du også er klar over, at der også er et andet tal, du skal kigge efter. Du kan nemlig typisk finde et tal ved siden af Mbps, der hedder 802.11. Det er den globale standard for WiFi. Efter dette tal er der enten ét eller flere bogstaver, og det er særligt her, du skal være opmærksom, når du vælger din router.

Her er enten tale om a, b, g, n eller ac. Når du køber en router, så er det vigtigt, at du har fokus på at vælge en model, hvor 802.11 er efterfulgt af ac. Det er nemlig den nyeste og bedste standard. Derfor giver det sig selv, at du er bedst stillet ved at vælge én af de modeller, der kan bryste sig af 802.11ac.

Single-Band eller Dual-Band

Her begynder det at blive en kende teknisk, og det er noget, der kan få folk til at stå af. Hvis du står over for at købe en ny router, så er det dog en god idé, at du så vidt det er muligt forsøge at skabe en indsigt i hvad forskellen er på Single-Band og Dual-Band. Det er nemlig noget, der er blevet mere aktuelt med tiden.

En moderne trådløs router er i stand til at arbejde med to forskellige frekvenser. Det er hhv. 2,4 GHz og 5 GHz, der er tale om. 2,4 GHz kan bedst beskrives som en form for standard og kan bruges af en lang række enheder. Derfor er det også dét, der betragtes som værende den mest almindelige frekvens på routeren.

5 GHz er derimod en både nyere, stærkere og mere moderne løsning, der tilmed også giver dig en hurtigere forbindelse, såfremt du har en enhed, der understøtter brugen af 5 GHz. En router med Dual-Band tilbyder både 2,4 GHz og 5 GHz og anvender ofte dem begge samtidig, hvilket er dét, du bør sørge for at kigge efter.

Ifølge samtlige eksperter på dette område, så er det ikke et svært valg at skulle vælge mellem Single-Band eller Dual-Band. Hvis du gerne vil have hurtigt internet og bor et sted, der er relativt tætbefolket, så er der ikke nogen vej udenom, du skal investere i en router, der kan bryste sig af kunne levere Dual-Band.

Hvis du derimod bor et sted, hvor der ikke bor så mange andre mennesker og dertil ikke stiller synderligt høje krav til hverken din router eller din internetforbindelse, så er det nok at vælge Single-Band. I dag er det dog kun ganske få routere, der ikke er gode nok til, at de kan bruges til at levere en Dual-Band-forbindelse.

Rækkevidde

Her er der også tale om et uhyre vigtigt punkt. En trådløs router er ikke meget værd, hvis ikke den har en god rækkevidde. Derfor er det også noget, du skal have i fokus, når du skal vælge din nye router. Her skal du dog være klar over, at det ikke kun er selve routeren, der har indflydelse på, hvor stor en rækkevidde, du opnår.

Selve placeringen af din router er nemlig også vigtig for rækkevidden. Du bør til hver en tid (og så vidt det er muligt) forsøge at placere din router på et centralt sted i hjemmet. Samtidig er det også bedst, hvis du placerer den et stykke væk fra øvrige enheder, der kan forstyrre enheden, dens signalstyrke og rækkevidde.

Hvis du har et stort hjem, så har du brug for en router med en stor rækkevidde. Det giver selvfølgelig også sig selv, at du skal have en router, der har en større rækkevidde end, hvis du bor i en lille lejlighed. Derfor er vigtigheden af dette punkt i særdeleshed noget, der har med størrelsen af din bolig og dit behov at gøre.

Du får desuden det bedste signal ved at placere din router højt oppe. Derfor er det en god idé, at du hænger den op eller sætter den højt oppe på en hylde. Du skal dog være klar over, at der kan opstå døde områder. Det er områder, hvor du kan opleve at din forbindelse kan være dårlig, og det kan der være flere årsager til.

Dertil bør det også gøres klart, at de dyrere routere ofte vil have en længere rækkevidde end de billigere modeller. Hvad det betyder er, at hvis du gerne vil have en god rækkevidde, så er du nødt til at betale for det. Du kan dog også vælge at montere to eller flere routere i din bolig, da det kan hjælpe på rækkevidden.

Sikkerhed

Din router kan være en indgang til netværket i hjemmet. Derfor er det også det første led i forsvaret mod trusler udefra. Hvis du ikke vælger en router med sikkerhed i top, så kan det vise sig at få fatale konsekvenser. Langt de fleste routere leveres med en form for sikkerhed, men den er dog ofte relativt standardiseret.

Det kræver ofte både et brugernavn og et kodeord, hvis du skal logge ind på din routers kontrolpanel. I mange tilfælde er det dog det samme password, der bliver brugt til alle routere fra én fabrikant, hvorfor det er en god idé, at du skifter dette password, når du sætter din router op. Det forøger nemlig sikkerheden en del.

Hvis du ikke har et sikkert netværk, så kan du risikere, at der kan komme en udefra, der ikke blot kan se med, men også stjæle private informationer såsom CPR-nr., bankoplysninger, kortoplysninger og andet, du har indtastet på nettet. Det er sjældent, det sker, men derfor bør du dog alligevel have fokus på sikkerheden.

Pris

Du kan finde routere i et væld prisklasser. De kan fås fra blot et par hundrede kroner, men kan også sagtens koste flere tusinde kroner. Her er det vigtigt, at det gøres klart, at det sjældent kan betale sig at gå efter de billigste, men heller ikke de dyreste. I stedet skal du finde én, der passer godt til de krav og behov, du har.

Hvis ikke, du har de store behov, så er der ikke behov for at investere i en dyr router, der har en lang række funktioner og indstillinger. Det er der op til flere årsager til. Det er dog i høj grad noget, der handler om, at den teknologiske udvikling har medført, at selv middelmådige routere er mere end nok for langt de fleste.

Endvidere, så er der heller ikke nogen grund til, at du vælger at ofte rigtig mange penge på en router, hvis du ikke har en internetforbindelse, der kan understøtte denne. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det er en god idé, at du køber en anden router end den du får fra din internetudbyder, da de sjældent er gode nok.

MU MIMO

I dag skal langt de fleste routere ikke kun bruges af én bruger. Den skal typisk bruges af flere, og det er heller ikke ligefrem unormalt, at den skal bruges af mere end blot én bruger ad gangen. Hvis du ved, at du er på udkig efter en router, der skal bruges af en hel familie på én gang, så skal din router understøtte dette.

Det kan nemlig belaste dit netværk en del, hvis det bruges af flere personer på én gang. Det er dét, der gør, at det er en god idé, at du sørger for at investere i en router, der rent faktisk er udviklet til brug af mere end blot én bruger ad gangen. Heldigvis er det i dag noget, du kan forvente at langt de fleste routere.

I et sådant tilfælde bør du gå på jagt efter en router, der er udstyret med et såkaldte MU MIMO. Det er en unik teknologi, der er udviklet med kun ét formål; at optimere den trafik, der går gennem din router i forhold til de behov og tjenester, der bliver brugt, så alle der tilgår forbindelsen får en oplevelse uden afbrydelser.

Udseende

På trods af, at det ikke er det vigtigste aspekt, så er der alligevel mange, der gerne vil have en router, der er pæn at se på. Det er dog ikke altid, det er nemt at finde frem til, for det er langt fra i alle tilfælde, at det er noget, der har været i fokus, da en given router er blevet udviklet – uanset det egentlige formål for routeren.

Når du ser på udseendet af en router, så er det dog vigtigt, at du er klar over, at den ikke blot skal være visuelt pæn. Det skal også være en router, der kan være med til at få den til at yde bedre. Det kan være i form af den rette ventilering eller placering af antennerne, hvorfor det ikke kun er et pænt udseende, der er vigtigt.

Sådan får du den bedste internetforbindelse

Hvis du skal se film, have en videosamtale eller spille et online-spil, så er det rigtig irriterende, hvis det ikke foregår helt flydende. Hvis det er noget, du gerne vil være sikker på, så skal du selvfølgelig sikre dig, at du har en både god og stabil internetforbindelse. Det er vigtigt, at den både har høj hastighed og en god stabilitet.

Der er mange, der tror, at det er nok, at du blot bestiller en hurtig internetforbindelse hos din udbyder. Det er dog kun halvdelen af arbejdet, for det er også nødvendigt at have en god router. Denne router skal oven i købet også være optimeret og placeret korrekt, hvis du skal sikre både hastighed, men særligt stabiliteten.

Derfor er der også mange ting, du skal have styr på, hvis du skal gøre dig forhåbninger om at have en både stabil og hurtig internetforbindelse i hele hjemmet. Er du i tvivl om, hvordan det er noget, du skal bære dig ad med, så får du herunder en række forskellige tips og tricks til optimering af din internetforbindelse.

Placering af din router

Langt de fleste kan erklære sig enige i, at det er de færreste routere, der kan bryste sig af at være kønne. Det er også derfor, der er mange, der har et ønske om at gemme deres router lidt væk. Ifølge op til flere eksperter, så er det dog ikke en god idé. Det er der op til flere årsager til, hvorfor det bestemt også er noget, der frarådes.

Det er særligt noget, der gør sig gældende, fordi det kan ende med at forringe dit signal, hvis ikke antennerne har frit rum. Dertil skal det også nævnes, at der er mange routere, der er udstyret med ventiler på siden, så varm luft kan slippe ud, så du ikke skal være bange for, at den ender med at overophede, fordi den står gemt.

Det kan f.eks. være i tilfælde af, at du har valgt at gemme den nede i en skuffe, i en kurv eller i et meget lille rum, så det ikke er muligt for luft at passere frit. I et sådant tilfælde kan din router ikke få nok ventilation, og det kan i værste fald betyde, at den overopheder – og det betyder også, at den giver en dårligere forbindelse.

Hvis du så absolut gerne vil gemme den væk, så kan du forsøge at stille den bag et billede på en reol eller lignende. Det er meget vigtigt, at den står relativt frit, så den har bedst mulige forudsætninger for at ventilere, så den ikke ender med at overophede. Samtidig er det heller ikke noget, der forværrer selve forbindelsen.

Interferens

Hvis du bor i et område, der er tæt befolket, så kan der opstå interferens. Det er dog primært noget, du vil komme til at mærke, hvis du bor i en storby, hvor der er mange andre husstande og dermed også mange andre routere omkring dig. Bor du i et almindeligt villakvarter, så er det ikke noget, du vil få problemer med.

Interferens er noget, der kan vise sig at blive et problem, hvis du bor i et tæt befolket område, da du kan opleve, at signaler fra andre trådløse netværk kan gå på tværs af dit og dermed skabe problemer. Hvis det sker, så vil du også opleve, at det har negativ effekt på både hastighed og stabilitet af din forbindelse.

Firmware

Du skal sørge for at firmware på din router er opdateret. Hvis den ikke er det, så kan det være et problem. Er det forældet, så kan det sløve din router og det kan betyde, at du ikke får det fulde potentiale ud af den internetforbindelse, du betaler for. Gør routeren ikke selv opmærksom på det, så er det noget, du bør tjekke.

Heldigvis er det ikke just noget, der er svært at lave om på. Det eneste, du skal gøre, er at finde ud af, hvordan du kan opdatere din router. I langt de fleste tilfælde er det ikke specielt svært – og nogle routere gør det endda helt selv. Mange modeller er udstyret med en opdateringsknap, du skal trykke, for at sætte det i gang.

Det anbefales på kraftigste vis, at du sørger for løbende at holde din router opdateret. Det er ikke blot med til at sikre, at den har en højere effektivitet og ikke sløves ned, men det er også med til at sikre, at du får en højere sikkerhed. Derfor er der også rigtig mange gode grunde til at sørge for at holde firmware opdateret.

Rækkevidde

Ét af de mest normale problemer, som rigtig mange oplever i deres hjem er, at de ikke kan opnå en optimal rækkevidde. Det kan der være flere årsager til, men faktum er dog, at det ikke er alle, der tænker over, at en router kun har en bestemt rækkevidde. Hvis du befinder sig udenfor denne, så kan du ikke tilgå internettet.

Du kan også sagtens holde dig inden for rækkevidde, men dog stadig være ude i periferien. Det vil betyde, at du vil opleve et dårligt signal, men du vil dog have en forbindelse til internettet. Det vil medføre, at din enhed vil arbejde langsomt og have svært ved at hente det indhold, du kan ønsker vist, men det vil dog stadig virke.

Hvis du bor i en bolig, der har et væld af døre, hjørner eller vægge, så er det noget, der kan være med til at mindske rækkevidden på din router. Derfor er det selvfølgelig også noget, du skal sørge for at tænke på, når du skal placere routeren i din bolig. En god placering kan nemlig hjælpe meget på den generelle rækkevidde.

Dertil skal du også huske på, at det ikke er for sjov, at der er placeret antenner på din router. Hvis du har en router, der er udstyret med eksterne antenner, så bør du sørge for, at de er rettet så vertikalt op som muligt. Du kan endda hente programmer til din PC, der kan hjælpe dig med at finde de svage punkter i hele din bolig.

Hvis du har en router, du er glad for, men synes du ikke, den er i stand til at levere en god nok rækkevidde, så er det en god idé, at du køber en såkaldt WiFi-forstærker. Det er nemlig en enhed, der er udviklet med henblik på at forstærk et eksisterende signal. Det er også en del billigere end at skulle købe en helt ny router.

For mange enheder tilknyttet

Det er ikke blot en skrøne, selvom der faktisk er mange, der tror det. Har du mange enheder, der også alle er tilkoblet din internetforbindelse, så vil det også betyde, at den blive sløvet ned. Hvis din forbindelse er meget ustabil og sløv, så kan det sagtens være fordi, der er alt for mange enheder, der gør brug af din forbindelse.

Det er også en god idé at holde øje med, om det kun er dig selv og andre i husstanden, der gør brug af dit netværk. Hvis det ikke er beskyttet med en adgangskode eller derimod blot med en nem adgangskode, så kan du sagtens risikere, at der er naboer eller andre ubudne gæster, der har valgt at gøre brug af dit netværk.

Eksperter anbefaler, at du vælger et stærkt kodeord, der har en god kombination af både tal og bogstaver. Det skal nemlig ikke være for nemt at gætte. Dertil er det også vigtigt at vælge WPA 2 i stedet for den ældre version, WPA. Det er nemlig med til at give en stærkere kryptering og derfor også en højere sikkerhed.

Kontrol over internetforbindelse

Hvis der er flere, der bruger internettet på samme tid, så kan det ske, at der er én af brugerne, der nærmest tager kontrol over hele internetforbindelse. Det er typisk i tilfælde af, at det bliver brugt til en meget tung opgave såsom at downloade en stor fil fra nettet, hvilket kan gøre netværket sløvt for de andre brugere.

Hvis du streamer en film, mens en anden bruger er i færd med at downloade en stor fil på mange GB, så kan du sagtens opleve, at din film begynder at hakke. Årsagen til dette er, at den enhed, der er i gang med at lave det store download, stjæler en større del af internetforbindelsen, fordi opgaven er tungere at få udført.

På flere af de moderne routere, har du mulighed for at angive, hvilke typer af opgaver, der skal bruges mest energi på og prioriteres først. Det giver dig bedre forudsætninger for at dele internetforbindelse ud over flere enheder, så der godt kan downloades filer, mens der bliver streamet film eller spillet spil på internettet.

Ny router

I og med, at den teknologiske udvikling går stærkt for sig, så skal der ikke være nogen tvivl om, at der kan være en stor forskel på en router, der er blevet lanceret for kort tid siden og en router, du har brugt i et par år. Det betyder også, at det er noget, der kan have indflydelse på hastigheden og stabiliteten af dit netværk.

Med andre ord, så kan du ikke forvente, at du får den bedst mulige forbindelse, hvis det er noget, du forsøger at opnå med en router, der er gammel og forældet. Og i dag bliver en router ganske enkelt bare forældet hurtigere end hvad de fleste regner med. Faktisk holder routere ikke i synderligt mange år for tiden.

Der er mange, der ikke kan se nogen grund til at skifte deres router ud, hvis den ikke er i stykker. Det er også noget, der giver god mening, hvis ikke det var fordi, der kan være stor forskel på en router, du købt for et par år siden og én, der er på markedet i dag. For at få den bedste internetforbindelse skal du have en ny router.

Overvej at anskaffe en signalforstærker

En router kan være kraftfuld. Den kan faktisk være meget kraftfuld. Det ændrer dog ikke på, at den har en begrænset rækkevidde. Derfor er det ikke sikkert, du kan få en router, der er god nok til det areal, den skal dække i dit hjem, på dit kontor eller deslige. I så fald er du nødt til at kigge på en anden mulig løsning.

Hvis du bor i et stort hus med flere etager, så er det ikke sikkert, du har held med at få signalet til at sprede sig rundt i hele hjemmet. Det gør sig særligt gældende, hvis det f.eks. er vigtigt, at du skal have et godt signal på værelser, der er spredt over hele boligen. Det er ikke sikkert, at en kraftfuld router er det rette valg.

Har du svært ved at få signalet til at række i hele din bolig, så er det en god idé at investere i en moderne signalforstærker. Det er også noget, der ofte er kendt under navnet Wi-Fi-repeater. Den kan sættes op til at viderebringe et eksisterende signal, så det får en rækkevidde, der er endnu længere end router normalt har.

I stedet for at bruge mange tusinde kroner på at investere i en ny og mere kraftfuld router end den, du har i forvejen, så kan det sagtens tænkes, at dine penge er bedre brugt ved at investere i en Wi-Fi-repeater. Det er nemlig et stykke udstyr, der kan hjælpe dig mod dit mål, men dog på en billigere måde end en ny router.

Testkilder

Som der også er givet udtryk for i vores introduktion, så har vi ikke selv stået for testen af de routere, du kan finde her i artiklen. Vi har i stedet indsamlet information fra diverse kilder på nettet, der inkluderer alt lige fra testresultater til produktanmeldelser. Herunder bliver du præsenteret for en række af vores testkilder.

CNET

CNET er én af verdens førende sider indenfor teknologi og elektronik. Ét af deres store fokuspunkter er både test og anmeldelser af stort set alle produkter, der har relation til elektronik og teknologi. Derfor er det også kun naturligt, at de lavet en test af en lang række routere, der kommer fra et stor udvalg af producenter.

Med afsæt i deres test har de lavet en lang liste over forskellige routere, som de mener er de bedste på hele markedet. På denne liste kan du blandt andet finde routere fra Asus, Synology, Netgear, Google, D-Link og TP-Link. Derfor er det også en liste, der spænder meget bredt og indeholder noget, der passer til alle krav.

De mange routere, du kan finde på listen over de bedste routere hos CNET, kan bryste sig af at kunne findes i en lang række prisklasser. Listen opdateres jævnligt, hvorfor du også er garanteret, at den altid er up to datemed de senest nye modeller. Hvis du gerne selv vil læse testen og om de mange modeller, så klik blot her.

Tom’s Guide

Der er ikke mange medier, der er større end Tom’s Guide med hensyn til test og anmeldelse af hardware og elektronik. Derfor har de selvfølgelig også lavet en test af adskillelige router. Det er med afsæt i de mange routere, de har testet, at de har lavet en liste, der indeholder deres bud på de absolut bedste routere.

De har valgt at inddele deres liste over de bedste routere i en række forskellige kategorier. Det betyder, at du har nemt ved at finde en god router, der passer godt til de krav og behov, du har. De kategorier, de har gjort brug af til at inddele deres test, kan du se herunder – der er finder én vinder i hver af kategorierne:

 • Best Overall
 • Best Value
 • Best for Gaming
 • Best Mesh Router System
 • Best for Power Users
 • Best for a Large Home

Som den generelle testvinder har de udvalgt TP-Link Archer C2300. Det er en router, der kan bryste sig af flere forskellige fordele. Det er dog særligt værd at fremhæve, at det er én af de mest kraftfulde routere, du kan købe. Den klarer sig markant bedre end andre router. Vil du gerne være klogere, så læs hele artiklen her.

Techradar

Hos Techradar har de udført tests af en lang række forskellige routere med henblik på at kunne lave en liste over de bedste modeller til hjemmebrug. Derfor er du også sikret, at hvis du er på udkig efter en god router til brug i eget hjem, så er det oplagt, at du tager et kig på listen, de har lavet hos Techradar, som kan ses her.

De har routere med fra en lang række producenter. Det er derfor ikke en artikel, hvor der er fokus på blot ét eller få brands. Tværtimod, så er der faktisk tale om en liste, der indeholder modeller fra brands såsom Asus, Google, Netgear, Samsung, TP-Link, D-Link og flere andre. Derfor er det også meget bred test og oversigt.

Under hver model har de beskrevet routeren og angivet både fordele og ulemper ved hver af de 10 forskellige routere, der er med på deres liste. Derfor er det også nemt for læseren at skabe sig et godt overblik over både testen som helhed, men også hver enkelt model, så de hurtigt kan vurdere, om det er noget for dem.

Lifewire

På lige fod med Tom’s Guide, har Lifewire også lavet en liste over de bedste modeller i deres optik. Dér hvor der særligt kan drages paralleller til Tom’s Guide er, at de også har kategoriinddelt deres liste, så det er nemt at finde en router, der passer til netop dit behov. Det er selvfølgelig en klar fordel, hvis du skal købe en router.

Hos Lifewire har de dog en liste, der er en kende længere end Tom’s Guide. Det skyldes, at de også har valgt at lave flere kategorier. Derfor kan du finde den bedste router inden for samtlige kategorier og til stort set alle formål. Du kan se den fulde liste over deres kategorier herunder:

 • Best for Busy Homes
 • Best for Full Home Coverage
 • Best for Gaming
 • Best for Larger Homes
 • Runner-Up, Best for Gaming
 • Best Under $50
 • Best for Smart Homes
 • Best for Streaming
 • Runner-Up, Best for Full Home Coverage
 • Best for Small Apartments
 • Best for Simplicity
 • Best Splurge

Som du også kan se herover, så er der tale om både en omfattende test og liste, hvor alle kan finde frem til en router, der er lige noget for dem. Det er naturligvis også dét, der har været målet for det stykke arbejde, de har udført hos Lifewire. Har du lyst til at læse om alle routerne, så kan du finde den på deres hjemmeside.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

4.8/5 - (13 votes)

Gamer Mus Test

Previous article

Håndstøvsuger Test

Next article

You may also like

Comments

More in Elektronik