Hus og have

Topmadras Test

0

En topmadras giver dig mulighed for at regulere liggekomfort og temperatur i sengen. Sover du eller I, i en dobbeltseng, så kan den også bruges til at fjerne det irriterende mellemrum mellem de to senge. Den er oven i købet også med til at forlænge levetiden af sengens resterende madrasser.

Derfor er det også en god investering, du ikke bør tøve med. Det kan dog være svært at finde frem til den rette topmadras. De fås nemlig i en række forskellige materialer, tykkelser og udformninger. Der er derfor en række overvejelser, der skal gøres, inden du har et optimalt grundlag at vælge din topmadras ud fra.

Er du i tvivl om dit valg af topmadras? I så fald kan du herunder finde en række gode eksempler. Vi gør dog opmærksom på, at vi ikke selv har testet madrasserne. Vi har i stedet indsamlet relevant information i form af produktanmeldelser, testresultater fra forskellige tests og ekspertvurderinger.

Cloud Latex

Cloud Latex

Forhandler Pris Information
2.799 DKK Se produkt

Cloud Latex er en skøn topmadras, der er bygget op omkring en kerne af blød, elastisk og støttende latex. Den er produceret i Belgien, der er et land, der i mange år har været kendt for produktion af madrasser og forarbejdning af latex. Derfor er det også et land, der har rigtig mange års erfaring med begge dele.

Det unikke ved denne topmadras er, at den ikke produceret som ved almindelige topmadrasser. Det er derimod en kerne, der er produceret ved vulkanisering. Det betyder, at kerne er forarbejdet ved høje temperaturer. Det er med til at sikre, at den får en homogen cellestruktur og derfor også en højere komfort.

En kerne med en homogen cellestruktur kan garantere, at de enkelte celler samarbejder i højere grad end en alm. topmadras. Det er også noget, der kommer til udtryk i topmadrassens sublime komfortniveau. Du får dertil også en solid holdbarhed, som du ikke kan undgå at mærke, når du ligger på din nye topmadras.

Latex af den højeste kvalitet

Når der er tale om latex til brug i en topmadras, så er kvaliteten af denne altafgørende. I denne madras er der heldigvis ikke sparet på noget. Derfor er du også sikret, at du ikke vil finde nogle ujævnheder eller unødvendigt fyld i Cloud Latex-topmadrassen. Derimod får du en topmadras indrettet til at give god komfort.

Den latex, der er brugt til denne madras, er af højeste kvalitet. Dertil er den også blandt de mest elastiske og støttende former for latex på markedet. Den giver derfor en omfattende støtte, der særligt opnås via førnævnte produktion, hvor latex bliver behandlet med både den største omhu såvel som ekspertise.

Det har resulteret i en latexkerne, der har en tykkelse på hele 5 cm. Dertil er der også tale om en kerne, der er ventilerende og temperaturregulerende. Det er med til at sikre, at du ikke får det for varmt i løbet af natten, og derfor også får en dyb søvn med få afbrydelser – og det betyder, du bliver mere udhvilet.

Allergivenlig topmadras

Ikke nok med, at det er en topmadras, der kan yde en personlig støtte, så er den også allergivenlig. Latex er i sig selv et allergivenligt materiale, da det er et naturmateriale. Foruden dette har Cloud Latex dog også modtaget en såkaldt AEGIS-behandling. Det er en behandling, der er med til at gøre den antibakteriel.

Det er særligt en fordel for dig, der er astmatiker eller dig, der har en form for allergi. AEGIS-behandlingen er nemlig med til at holde husstøvmider væk fra din topmadras. Det er dog i lige så høj grad en fordel for alle andre mennesker at blive fri for disse i deres seng, hvilket du er sikret, hvis du vælger denne topmadras.

Ydermere, så er den også blevet udstyret med et betræk, der nemt kan tages af og vaskes – det må dog ikke vaskes ved mere end 40 grader. I og med, at det er muligt, så er du altid sikret en både sund og ren topmadras. Den kan oven i købet bruges de næste mange år, uden at der er behov for at overveje en erstatning til den.

Yder en personligt tilpasset støtte

Latexkernen i denne madras er i stand til at yde en personligt tilpasset støtte. Når du ligger på din madras, så vil den ikke opføre sig som en stor klump, du blot synker ned i. I stedet forholder det sig modsat. Den består nemlig af flere millioner individuelle celler, der er forbundet med en stor, videnskabelig præcision.

Hver enkelt celle er udviklet til at reagere på din vægt, hvorfor den skubber tilbage efter behov. Det er eksempelvis ensbetydende med, at dine skuldre vil få en anden støtte end dine ben. Samtidig vil din krop også få en anden støtte end eksempelvis din partner. Det skyldes alt sammen cellernes individuelle tilpasning.

Dertil bør det også pointeres, at der ydes hele fem års garanti på Cloud Latex. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at du kan forvente, at den kan bruges i mange år udover de fem år, der ydes garanti i. Som følge af den specielle skabelsesproces, så vil Cloud Latex opretholde sin tykkelse og modstandsdygtighed i mange år.

Størrelser:

 • 80 x 200 cm.
 • 90 x 200 cm.
 • 120 x 200 cm.
 • 140 x 200 cm.
 • 160 x 200 cm.
 • 180 x 200 cm.
 • 180 x 210 cm.

Celcius Lux Split

Celcius Lux Split

Forhandler Pris Information
5.899 DKK Se produkt

Celcius Lux Split er en såkaldt splittopmadras, der er produceret her i Danmark. Den kan byde på en 60 mm. tyk skumkerne, hvilket er med til at sikre, at den byder på et komfortniveau, der er ud over det sædvanlige. Faktisk så højt et komfortniveau, at det nærmest føles som en drøm, når du lægger dig ned i din seng.

Den yderste del af madrassen er bestående af et lækkert betræk, der er fremstillet af bambusfibre. Det er med til at give dig en høj komfort, da det er et materiale, der er behageligt at ligge på. Derfor føles samtlige aspekter af denne topmadras behageligt, hvilket netop er årsagen til, at den har et højt komfortniveau.

Indvendigt kerne af memoryskum

Som navnet på madrassen også giver udtryk for, så er der tale om en topmadras, der er udstyret med en kerne af celcius-skum. Det er den samme type skum, der blandt de fleste er kendt under navnet memoryskum og derfor er du naturligvis garanteret, at det er en yderst blød og behagelig topmadras, der giver god komfort.

Derfor får du altså også en topmadras, der lader dig synke blødt og dybt på de mest udsatte steder (og dermed også de steder på kroppen, hvor du er varmest). Det er primært noget, der gør sig gældende for dine forskellige trykpunkter som nakke, skuldre og lænd. Det betyder ikke blot god komfort, men også god støtte.

Celcius er nemlig et materiale, der ikke afleder varme på naturlig vis som det f.eks. gør sig gældende for latex. Derfor er denne splittopmadras også et ideelt valg for dig, der har en tendens til at fryse om natten og derfor har brug for hjælp til at holde på varmen. Får du det nemt varmt, så er det nok ikke det rette valg for dig.

Egner sig særligt til elevationssenge

En splittopmadras som denne adskiller sig fra de øvrige former for topmadrasser på det danske marked. Det gør den, da den har et snit i toppen og bunden. Den er dog fortsat samlet på midten, så du ikke ender med at blive irriteret af en revne. Det er nemlig typisk én af årsagerne til, at folk vælger at købe en ny topmadras.

Det er også noget, der betyder, at det er en topmadras, der er beregnet til en elevationsseng. Der er nemlig tale om en topmadras, der tillader dig at du kan justere hver side af sengen individuelt. Du vil samtidig få en følelse af, at du rent faktisk opholder dig i en dobbeltseng, fordi du undgår den irriterende revne i midten.

En splittopmadras som denne, der har en længde, der lyder på 200 cm., er splittet 60 cm. i hver ende. Det betyder også, at den er samlet i 80 cm. i midten. Derfor skal du ikke være bange for, at du bliver irriteret over de to ender. Selve højden på topmadrassen lyder på intet mindre end 8 cm.

Størrelser:

 • 160 x 200 cm.
 • 180 x 200 cm.
 • 180 x 210 cm.

Latex Single

Latex Single

Forhandler Pris Information
1.149 DKK Se produkt

Der er mange, der tror, du er nødt til at betale en mindre formue for en topmadras. Det er dog ikke noget, der gør sig gældende. Du kan nemlig finde op til flere topmadrasser på det danske marked, der kan erhverves til en god pris. Denne Latex Single er én af de få gode topmadrasser, du også kan købe til en rigtig god pris.

Den giver dig rig mulighed for at opgradere din seng, så du får en bedre og mere personlig støtte, når du ligger i din seng. Derfor er der altså ikke blot tale om en madras, der tilføjer et ekstra lag til din seng, men er reelt set en topmadras, der kan hjælpe dig med at opnå både en højere komfort og en endnu bedre støtte.

Kommer med en elastisk kerne af latex

Latex er et materiale, der kan bryste sig af at være både elastisk og åndbart. Derfor er det også et ideelt valg, hvis du gerne vil være sikker på, du altid kan ligge på en sund topmadras, når du lægger dig til at sove. Det er også værd at notere sig, at der er tale om en topmadras, der er udstyret med et aftageligt, vaskbart betræk.

Hvis du vælger en Latex Single, så får du en yderst komfortabel topmadras, der kan bryste sig af at have en mellem fasthed og en densitet på 55 kg/m3. Det er et udtryk for den modstand, som denne madras er i stand til at yde, og som du dermed også vil kunne mærke, når du placerer din vægt på denne topmadras.

Hvis en madras har en høj densitet, er et udtryk for god kvalitet. Du kan derfor være helt sikker på, at der her er tale om en madras, der kan bryste sig af en høj kvalitet. Du kan dertil også være sikker på, den er meget holdbar og kan sikre dig en god støtte i de næste mange år, hvorfor denne madras også har en lang levetid.

Kerne med tykkelse på 4 cm.

Latex Single kommer med en kerne, der har en tykkelse på 4 centimeter. Det er derfor ikke den tykkeste kerne på markedet. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at den stadig kan levere en god komfort. Med betrækket har denne topmadras en samlet højde, der lyder på omtrent 7 centimeter.

Det er samlet set med til at gøre dette til en topmadras, der ikke blot kan købes til en rigtig god pris i forhold til mange af de andre alternativer, men som dertil også kan levere en god komfort og støtte. Derfor er det også en topmadras, der appellerer til langt de fleste, og som de fleste kan finde penge til i deres budget.

Billigt er ikke altid dårligt

Når du skal købe en ny madras, så er det et godt udgangspunkt, at du skal betale for høj kvalitet. Derfor vil der typisk også være en direkte sammenhæng mellem pris og kvalitet. Det er dog ikke noget, der betyder, at du ikke kan få en tilfredsstillende kvalitet til en forholdsvis lav pris – for det har du nemlig mulighed for her.

Det er en topmadras, der passer godt til langt de fleste personer, der ikke stiller nogle ekstraordinært høje krav til deres kommende topmadras (og seng som helhed). Samtidig har den en pris, der gør, at den passer til de flestes pengepung. Den er bestemt ikke den billigste, men den er også langt fra den dyreste topmadras.

Størrelse:

 • 80 x 200 cm.
 • 90 x 200 cm.
 • 120 x 200 cm.
 • 140 x 200 cm.
 • 160 x 200 cm.
 • 180 x 200 cm.
 • 180 x 210 cm.

Pulse Latex

Pulse Latex

Forhandler Pris Information
4.498 DKK Se produkt

Du kan ikke finde mange andre topmadrasser på det danske marked, der kan bryste sig af at være lige så holdbar, ventilerende, stærk, blød og modstandsdygtig som denne. Det er en unik og innovativ madras, der er fremstillet af det anerkendte belgiske mærke Latexco. Det er noget af det ypperste, du finder på markedet.

Hvis du gerne vil have en topmadras, der er yderst trykaflastende, ventilerende og tilmed også kan bryste sig af, at være langtidsholdbar, så er det Pulse Latex, du skal vælge. Det er derfor også noget, der vil komme dig til gode i denne innovative og fremragende topmadras, der – som nævnt – bliver produceret i Belgien.

Vil du gerne være sikker på, du ikke går på kompromis med dit valg af topmadras, så er Pulse Latex det helt rette valg for dig. Den er skabt med stor omtanke, omhu og et særligt fokus på selv den mindste detalje. Det er noget, der vil komme dig til gode, hvorfor du kan være sikker på, at den giver dig en god søvnoplevelse.

Er baseret på en kerne af latex

Topmadrassen er bygget op omkring en kerne af latex. Den har en tykkelse, der lyder på 4 cm. Omkring denne kerne finder du et betræk, der selvfølgelig har fået en AEGIS-behandling. Det er med til at give madrassen en både misundelsesværdig tykkelse og blødhed, som du selvfølgelig også straks ligger mærke til.

Den er produceret ved at den latex, der bruges til kernen, bliver varmet op og derefter formet. Der er gjort brug af en latex, der kan bryste sig af en god kvalitet. Selve opvarmningsmetoden er altafgørende for hvor god en topmadras, den viser sig at blive. I denne forbindelse er der ikke sparet på noget i denne topmadras.

Latex i denne topmadras er opvarmet ved hjælp af en helt unik SonoCore-metode, der er den mest økologiske produktion af latex, men som dertil også er med til at give en mere homogen cellestruktur. Det betyder at cellestrukturen samarbejder og at kvaliteten er den samme på tværs af hele denne topmadras.

Pulse Latex er trykaflastende og langtidsholdbar

Her er der tale om en elastisk topmadras. Det betyder, du er sikret, at du får en personlig støtte, der kan tilpasse sig, afhængigt af hvordan du placerer din vægt på madrassen. Det er også ensbetydende med, at des mere pres, du lægger på madrassen, des mere vil den skubbe tilbage – det er dét, der giver individuel støtte.

Dine sædvanlige trykpunkter (der er unikke fra person til person), får en ekstra god støtte. I og med, at det er en topmadras, der har en helt særlig modstandsdygtighed, så kan du være helt sikker på, du altid får den helt rette støtte. Samtidig er du også sikret, at du hver morgen kommer til at vågne frisk og veludhvilet.

Det er netop dét, der er med til at gøre Pulse til en helt unik topmadras. Den tilpasser sig både dig og din personlige liggeposition. Den yder derfor også en individuel støtte, der er god, uanset hvordan du ynder at ligge. Dertil er det også en modstandsdygtig madras, der kan bryste sig af en rigtig lang levetid.

Har en uovertruffen ventilation og åndbarhed

Et andet aspekt, der er meget væsentligt og derfor også er værd at fremhæve er, at den har en helt særlig ventilation og åndbarhed. Nat efter nat mister din krop mellem 200 ml. og 500 ml. væske. Derfor er det også vigtigt, at du vælger en topmadras, der kan bryste sig af at have en fremragende ventilation og åndbarhed.

Hvis du har sovet på en topmadras nat efter nat i ti år, så vil sved og kropsvarme ødelægge stort set alle madrasser, men det er dog ikke noget, der gør sig gældende for Pulse Latex. Det er nemlig en madras, der har et indhold af millioner af små luftkamre, der er spredt med videnskabelig præcision på hele madrassen.

Det er netop disse luftkamre, der er med til at sikre, at du får en konstant luftcirkulation gennem hele natten. Det er dog ikke den eneste sammenhæng, hvor de forbundne luftkamre kan være til stor hjælp. Det er også noget, der gør sig gældende for både væskefordampning og fugtighedskontrol, som også er vigtige aspekter.

Sikre dig et sundt søvnmiljø

Et sundt søvnmiljø er vigtigt. Det er dog ikke alle madrasser, der kan give dig dette. Én af de madrasser, der kan være til stor gavn i denne sammenhæng, er Pulse Latex. Dens åndbarhed og ventilation er nemlig med til at sikre, at du får et sundt søvnmiljø. Det betyder nemlig, at den kan regulere på temperaturen om natten.

Som følge af dette, så skal du ikke være bekymret for, at du får det for varmt eller for koldt om natten. Der er gjort brug af latex af højeste kvalitet til kernen af denne madras. Derfor er du garanteret, at det er en form for latex, der er både ventilerende og temperaturregulerende, men dertil oven i købet også antibakteriel.

Størrelser:

 • 80 x 200 cm.
 • 90 x 200 cm.
 • 90 x 210 cm.
 • 120 x 200 cm.
 • 140 x 200 cm.
 • 160 x 200 cm.
 • 180 x 200 cm.
 • 180 x 210 cm.

Mayan Green

Mayan Green

Forhandler Pris Information
2.498 DKK Se produkt

Vil du gerne være sikker på, du ender med at købe en både komfortabel, støttende og dertil også miljøvenlig topmadras? I så fald er det en oplagt idé, at du vælger at tage et nærmere kig på Mayan Green. Det kunne nemlig meget vel vise sig at være det helt rette valg for dit vedkommende – og det er op til flere årsager til.

Det er dog i høj grad noget, der handler om, at Mayan Green faktisk kan bryste sig af at være et 100% naturligt produkt. Det betyder også, at den udelukkende er bestående af organisk latexfyld – det er dog også mange andre topmadrasser med en kerne af latex, der kan bryste sig af, så hvad det er det unikke ved Mayan Green?

Det særlige ved denne topmadras er, at den også har et naturligt udvundet Tencel-betræk, der kun er fremstillet af FSC-certificerede træfibre. Det er denne kombination, der er med til at garantere, at du får en yderst allergivenlig topmadras, der udelukkende er fremstillet af naturlige og organiske materialer.

Eneste organiske og CO2-neutrale topmadras på markedet

For at understrege, at det er en helt unik topmadras, så bør det pointeres, at Mayan Green faktisk kan bryste sig af at være den eneste organiske og CO2-neutrale topmadras, du kan finde på det danske marked. Du kan kun købe denne topmadras hos én forhandler i Danmark og det er Bedre Nætter, der eneretten til denne.

Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at selvom det er en madras, der har en bæredygtig profil, så er det ikke noget, der medfører at der er gået på kompromis med hverken komfort eller kvalitet. Tværtimod, så kan du være helt sikker på, at det ikke er noget, der er blevet nedprioriteret, men derimod blevet opprioriteret.

Det er blandt andet noget, der understreges af, at den byder på en tyk kerne på hele fem centimeter. Det er også derfor, den kan give dig en omfattende støtte og sørger for at du får en suveræn komfort gennem hele natten. Dertil er det naturlige latex meget elastisk, og derfor kan denne topmadras bruges af alle og enhver.

Mayan Green er en fast topmadras

Det skal gøres klart, at der er tale om en fast topmadras. Det er dog meget vigtigt, at det ikke er noget, du forveksler med en hård topmadras. Det er nemlig ikke det samme. Det betyder derimod, at des fastere den er, des mere støtte vil du også få, når du ligger på den – og det er selvfølgelig med til at give en bedre søvn.

Du kan være sikker på, at den er fast nok til at give støtte til enhver person. Den har nemlig en densitet, der lyder på 85 kg/m3. Det er en god densitet, der derfor giver en god støtte. Densiteten er et udtryk for dens kernekvalitet, og des højere, den er, des bedre modstand og støtte vil du også opleve, at den kan give dig.

På baggrund af den høje densitet i denne topmadras, så vil den derfor give dig en korrekt støtte, uanset din vægt og din soveposition. Dertil skal det også gøres klart, at den kan bruges af alle personer, uanset størrelse og vægtklasse. Det skyldes lige netop, at den har en evne til at tilpasse sig individuelt til brugeren af den.

Slutteligt, så bør det også gøres klart, at der er en meget tydelig kvalitetsstempling af Mayan Green. Det er noget, der særligt kommer til udtryk i de mange certificereringer, den har fået. De mest bemærkelsesværdige af slagsen er dog – uden tvivl – OEKO-TEX® og Rainforrest Alliance, der dog blot er to ud af mange flere.

Størrelser:

 • 80 x 200 cm.
 • 90 x 200 cm.
 • 90 x 210 cm.
 • 120 x 200 cm.
 • 140 x 200 cm.
 • 160 x 200 cm.
 • 180 x 200 cm.
 • 180 x 210 cm.

Temprakon Advance

Temprakon Advance

Forhandler Pris Information
2.996 DKK Se produkt

Dette er en topmadras, der er helt speciel. Det er der dog flere årsager til. Én af de primære årsager er dog, at den kan bryste sig af et avanceret temperaturregulerende betræk, der ikke blot er ventilerende, som det er aktuelt for mange andre former for betræk på topmadrasser, men som derimod faktisk er aktivt kølende.

Det er en topmadras, der er udviklet med afsæt i den dobbelte Space-certificering. Det betyder, det er et materiale, der er i stand til at vedligeholde en både behagelig og sund temperatur. Det kan du være sikker på, at den gør hele natten igennem. Derfor vil din seng og din krop have en behagelig temperatur hele natten.

Er du ved at være træt af, at du nat efter nat vågner op, fordi du har det for varmt? Med denne topmadras fra Temprakon er det helt slut. Den er udstyret med et åndbart 3D-betræk, der konstant ventilerer og derfor kan den også sikre, at du altid har et behageligt søvnmiljø. Den er sval om sommeren og lun om vinteren.

Kommer med en kerne af latex

Temprakon har valgt at udstyre deres Advance-topmadras med en kerne af latex. Det er ikke uden grund, at det er netop dét materiale, de har valgt. Det er nemlig et materiale, der altid vil yde en optimal støtte. Det er også noget, du kan mærke lige så snart, du lægger dig ned på en topmadras, der har en god kerne af latex.

Det er en form for skum, der er i stand til at forme sig efter din krop og du kan dertil også mærke, at den fordeler din kropsvægt ud over hele madrassen. Kernen har en struktur, der gør det muligt for luften at bevæge sig frit i hele madrassen. Det er med til at sikre, at både overskydende varme og fugtighed afledes.

Det er ikke blot noget, der er med til at sikre, at du får en god komfort, der ikke kan sætte en finger på. Det er også med til at forbedre levetid på markant vis. Derfor kan du nyde godt af den gode komfort og støtte, du får leveret af Temprakons Advance-topmadras i rigtig mange år, inden der er behov for at skifte den ud.

Er også et allergivenligt valg

Det er ikke kun komfort og støtte, der gør det værd at købe denne topmadras. Det er nemlig også et meget allergivenligt valg. Du vil derfor både kunne nyde godt af den gode komfort og støtte, du får af den fire cm. tykke kerne, som er både elastisk og yder en progressiv støtte, men som også er sund for dig, der er allergiker.

Ikke nok med det, så er det tilmed også muligt for dig at vedligeholde og vaske madrassens betræk på ganske simpel vis. Det er et betræk, der blot skal lynes af og dernæst kan skilles ad i to dele. Du kan herefter vaske det sammen eller hver for sig. Den ene løsning er ikke mere rigtig end den anden, hvorfor det er eget valg.

Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at du ikke må tørretumble betrækket. Når du tørrer det efter en vask, så er det meget vigtigt, at du sørger for at strække det godt ud og hænger det op, så det kan tørre ordentligt. Dette skal gerne gøres et par gange om året, så er du nemlig sikret en sund, komfortabel og ren topmadras.

Størrelser:

 • 90 x 200 cm.
 • 90 x 210 cm.
 • 140 x 200 cm.
 • 180 x 200 cm.
 • 180 x 210 cm.

CPH Lurex

CPH Lurex

Forhandler Pris Information
1.249 DKK Se produkt

Her er der tale om en topmadras, der bedst kan beskrives som værende et både kvalitets- og prisbevist valg. Det er selvfølgelig noget helt unikt, da det er sjældent, at du får mulighed for både at få høj kvalitet og en lav pris i én og samme topmadras. Det er dog lige netop dét, du får mulighed, hvis du vælger en CPH Lurex.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er tale om en yderst komfortabel topmadras. Hvad der dog heller ikke skal være nogen tvivl om er, at det er en madras, du kan købe til en uhyre lav pris set i forhold til, hvad du får for dine penge. Det er netop også derfor, der er mange, der giver denne topmadras gode anmeldelser.

Har en 4 cm. tyk kvalitetskerne

Ét af de vigtigste aspekter ved en topmadras er, at den er udstyret med en tyk kerne. Det er denne madras også. Den er nemlig udstyret med en 4 cm. tyk kerne, der består af 100% komfortskum. Det er en form for skum, der er i stand til at yde en fast komfort og derfor kan du også være sikker på, den giver god støtte.

Det er et meget elastisk materiale, der er brugt til at fremstille kerne. Derfor får du ikke kun den fordel, at den giver god støtte. Det er også et materiale, der er kendetegnet ved at være både langtidsholdbart, komfortabelt og ventilerende. Derfor egner det sig også rigtig godt til brug i en topmadras som denne.

Giver samme komfort som latex

Du skal ikke være bange for at vælge denne topmadras, fordi den ikke kommer med en kerne af latex. Du kan nemlig være helt sikker på, at den kan bryste sig af at give omtrent den samme komfort som en topmadras, der har en kerne af latex. Det er der op til flere årsager til, hvorfor CPH Lurex er et godt køb.

Materialet vil ikke give efter for kroppens tryk på samme vis som det er aktuelt, hvis du vælger en topmadras, der har en kerne af memoryskum. Det er fortsat en madras med en kerne af skum, men det er dog en form for skum, der giver dig en fastere madras, der skubber igen og dertil også altid bevarer en jævn overflade.

Ikke nok med det, så kan du være helt sikker på, du får en madras, der kan give dig en høj komfort og en god støtte til de mest udsatte områder. Det er bl.a. noget, der inkluderer ryg, skuldre og lænd. Samtidig vil du ikke opleve at skummet sætte sig og former sig efter brugeren, hvilket er med til at forlænge dens levetid.

Fremstillet af et ventilerende materiale

På trods af, at komfortskum faktisk betragtes som værende et ventilerende materiale, så er der blevet gjort en ekstra indsats for at sikre, at CPH Lurex ikke bliver for varm i løbet af natten. Det er blandt andet derfor, den er blevet udstyret med en ventileringskanal hele vejen rundt, som er med til at forøge dens ventilation.

Når du liggere på denne madras, så vil din egen kropsvarme, som topmadrassen helt naturligt optager, blive ledt ud via den føromtalte kanal i siderne. Det er med til at sikre, at du ikke ender med at ligge på en madras, der er alt for varm til din smag. Det er særligt en fordel, hvis du har en tendens til at få det varmt om natten.

Endvidere, så skal det også nævnes, at den er blevet udstyret med elastik-remme i alle fire hjørner. De kan foldes ind under madrassen, som den ligger ovenpå, så du er sikker på, den bliver liggende fast på sengen. Det er en klar fordel, da en topmadras kan have en tendens til at rutsje rundt på din seng.

Størrelser:

 • 70 x 200 cm.
 • 80 x 190 cm.
 • 80 x 200 cm.
 • 85 x 205 cm.
 • 90 x 200 cm.
 • 90 x 210 cm.
 • 100 x 200 cm.
 • 105 x 200 cm.
 • 120 x 200 cm.
 • 140 x 200 cm.
 • 150 x 200 cm.
 • 160 x 200 cm.
 • 170 x 200 cm.
 • 180 x 200 cm.
 • 180 x 210 cm.

Dreams

Dreams

Forhandler Pris Information
1.799 DKK Se produkt

Leder du efter en topmadras, hvor der ikke er sparet på noget? Vil du gerne være sikker på, at den er trykaflastende, så både din ryg, skuldre og lænd får den helt rette mængde støtte og komfort i løbet af natten? I så fald bør du tage et kig på Dreams, da det er et oplagt valg, der går godt i spænd med førnævnte.

Den kan bryste sig af en lang række positive ting, men hvad der dog særligt er værd at fremhæve er, at den er blevet udstyret med en 4 cm. tyk kerne, der er fremstillet af det famøse memoryskum. Det er en helt unik form for skum, der er i stand til at forme sig efter din krop, så du er sikker på at få den bedste komfort.

Undgå smerter og ubehag med Dreams

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan ende med at opleve både smerte og ubehag i din krop, hvis du ikke sover godt. Hvis du skal undgå dette, så er det vigtigt, at du sørger for at vælge en topmadras, der sørger for, at du får den støtte, der skal til. Det er lige netop dét, du kan sikre dig ved at vælge en madras som denne.

Du kan derfor også være helt sikker på, at hvis du vælger at købe Dreams, så er det slut med disse problemer og skavanker. Det er nemlig en madras, der er i stand til at aflaste din krop. Det er med til at sikre, at du får netop dén støtte, du skal have. Det er dog ikke noget, der ikke også betyder, at du får en rigtig god komfort.

I og med, at der er tale om et trykaflastende skum, så er det i stand til at forme sig efter din kropsvægt og -varme. Det er ensbetydende med, at det er en madras, der vil give mest efter, der hvor du lægger den største del af din vægt. Det er med til at sikre, at du altid har en ergonomisk korrekt position, som giver en god søvn.

Er et relativt varmt materiale

Én af de mest gængse ulemper ved memoryskum er, at det er en form for skum, der kan blive varmt i løbet af natten. Det tager nemlig din kropsvarme til sig og bruger denne til at forme sig efter din krop. Derfor er det ikke et materiale for alle, der nogle har en tendens til at få det varmt og tilmed svede i løbet af natten.

Det er dog et problem, der er blevet forsøgt løst i forbindelse med udvikling af Dreams. Det har de gjort ved at udstyre den med et helt særligt AIR-betræk, der stammer fra Belgien. Det er et betræk, der er udviklet med henblik på at sikre en optimal afledning af den varme, der bliver optaget af madrassens skumkerne.

Hvis du gerne vil have et materiale, der er i stand til at forme sig efter din krop, men vil du også gerne være sikker på, du ikke ender med at få det for varmt i løbet af natten? I så fald er Dreams et oplagt valg for dit vedkommende. Den er nemlig ventilerende og derfor skal du ikke frygte, at du ender med at få det for varmt.

Størrelser:

 • 70 x 200 cm.
 • 80 x 190 cm.
 • 80 x 200 cm.
 • 85 x 205 cm.
 • 90 x 200 cm.
 • 90 x 210 cm.
 • 100 x 200 cm.
 • 105 x 200 cm.
 • 120 x 200 cm.
 • 140 x 200 cm.
 • 150 x 200 cm.
 • 160 x 200 cm.
 • 170 x 200 cm.
 • 180 x 200 cm.
 • 180 x 210 cm.
 • … og flere til

Latex Deluxe

Latex Deluxe

Forhandler Pris Information
2.499 DKK Se produkt

Her er der tale om en sublim madras med en kerne af latex, der er intet mindre end 5 cm. tyk. Det er dog ikke en hvilken som helst form for latex, der er blevet brugt til at fremstille denne kerne. Det er derimod perforeret latex, der byder på en lang række fordele, som du ikke kommer til at opleve ved andre materialer.

Derfor kan du også være helt sikker på, at Latex Deluxe er en model, der vil leve op til alle de krav, du har, når det kommer til valget af en ny topmadras. Det er nemlig en madras, der er fremstillet med materialer af høj kvalitet hele vejen igennem. Det sikrer både komfort, støtte, åndbarhed og dertil også allergivenlighed.

Kerne bestående af 100% latex

Som der også er givet udtryk for herover, så er der tale om en kerne, der har en tykkelse på 5 cm. Den er hele vejen igennem bestående af latex. Kernen har en densitet på hele 70 kg. pr. m3. Det er med til at sætte en tyk streg under, at der ikke er gået på kompromis med så meget som ét eneste aspekt af denne topmadras.

Dens densitet er nemlig et udtryk for kvaliteten af kerne. Her er 70 kg. pr. m3 et meget højt tal. Det er endda et højt tal, selvom du sammenligner med nogle af de madrasser, der tilmed koster det dobbelte af denne Latex Deluxe, da selv sådanne topmadras vil have en lavere densitet end de føromtalte 70 kg. pr. m3.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at den høje kvalitet af kernen har stor indflydelse på din nattesøvn. Det er dog ikke blot kvaliteten af det brugte materiale, men også tykkelsen heraf. Det er en god kombination af dem begge, der skal til, hvis du skal sikre den bedst mulige komfort – og det er netop dét, du får med Latex Deluxe.

Yder en god progressiv komfort

Én af de fordele, du kommer til at nyde godt af, hvis du vælger en Latex Deluxe er, at den har en kerne, der er i stand til at yde en progressiv komfort, som får madrassen til at skubbe igen i stedet for at give efter, som det er tilfældet for mange madrasser. Det er ikke et materiale, der former sig efter din krop og din vægt.

Det betyder, at du får en mere fast overflade, når du ligger i din seng, og du vil ikke synke ned i madrassen. Det er et plus i forhold til en øget komfort og støtte, men det betyder også, at det er et materiale, der ikke sætter sig. Derfor er du også sikret, at du får en madras, du kan gøre brug af i løbet af de næste mange år.

Endvidere, så er det også værd at notere sig, at kernen af latex giver en god støtte, da du altid vil få den helt rette mængde støtte, uanset din vægt. Det handler om materialets evne til at tilpasse sig den enkelte brugers vægt og trykpunkter. Derfor er det også en topmadras, der kan bruges af langt, langt de fleste personer.

Bliver produceret i Belgien

Belgien har i mange år været kendt for at lave både madrasser og senge, der er nogle af de absolut bedste på markedet. Det er også derfor, de har valgt at få en fabrik i Belgien til at stå for produktionen af Latex Deluxe. Det vil også betyde, at du er sikret, at den lever op til de strengeste allergi- og hygiejnekrav i EU.

En anden fordel ved denne madras, som der faktisk kun er ganske få, der tænker over, at den ikke bliver leveret vakuumpakket. I stedet har de valgt at rulle den tæt sammen og emballere den i to lag hårdt plastik. Det betyder, at den er klar til brug, når den kommer. Andre topmadrasser skal først have tid til at hæve sig.

Størrelser:

 • 70 x 200 cm.
 • 80 x 190 cm.
 • 80 x 200 cm.
 • 85 x 205 cm.
 • 90 x 200 cm.
 • 90 x 210 cm.
 • 100 x 200 cm.
 • 105 x 200 cm.
 • 120 x 200 cm.
 • 140 x 200 cm.
 • 150 x 200 cm.
 • 160 x 200 cm.
 • 170 x 200 cm.
 • 180 x 200 cm.
 • 180 x 210 cm.
 • … og flere til

Split Top – Memory Skum

Split Top – Memory Skum

Forhandler Pris Information
2.499 DKK Se produkt

Vil du gerne have en madras, der er fremstillet her i Danmark, så er dette et oplagt valg. Her er der nemlig tale om en såkaldt splitmadras, der er produceret i Danmark. Derfor er det også en topmadras, der er særligt egnet til dig, der leder efter en topmadras, der passer til din elevationsseng, da det er dét, den er skabt til.

Det er en madras, der er i stand til at give dig en rigtig god komfort, da den har en kerne med en rigtig stabil tykkelse, der lyder på intet mindre end 40 mm. Det er dog ikke en hvilken som helst kerne. Det er nemlig en kerne, der er fremstillet af såkaldt memoryskum, der naturligvis er nøje udvalg, for at sikre en høj kvalitet.

En splitmadras med H-split

Dette er en splittopmadras, der byder på et såkaldt H-split. Det betyder, at der er et 60 cm. split i både hoved- og fodende af madrassen. Det er lige netop dét, der gør, at det er en rigtig god madras til dig, der leder efter en topmadras til en elevationsseng. Du kan nemlig hæve og sænke senge, uden madrassen flytter sig rundt.

Du kan få denne topmadras i tre forskellige størrelser, der er henholdsvis 160 cm. x 200 cm., 180 cm. x 200 cm., og 180 cm. x 210 cm. Årsagen til, at den er lavet i netop disse størrelser er, at elevationssenge, der har en sådan størrelse typisk, består af to enkeltsenge, der står ved siden af hinanden og kan indstilles hver især.

I og med, at de kan indstilles hver for sig, så får du heller ikke rigtigt en fornemmelse af, at du faktisk ligger i en dobbeltseng. Det er dog noget, du kan løse ved hjælp af en topmadras med et H-split. Med en sådan madras er du sikker på, at du ikke længere skal kæmpe med en revne i midten og en følelse af de to senge.

Holder på det praktiske og funktionelle ved en elevationsseng

Du skal ikke være bange for, at du kommer til at miste det praktiske og funktionelle aspekt, du kan nyde godt af, når du har en elevationsseng. Du kan nemlig fortsat indstille de to senge individuelt, da madrassen har et snit i både top og bund. Derfor skal du ikke være bange for, at det kommer til at ødelægge noget for dig.

Dertil er det også værd at understrege, at der altså er tale om en kerne, der har en tykkelse på hele 40 mm. Det er ikke blot en rigtig god tykkelse, men det er også en kerne, der består af et helt særligt materiale. Det er nemlig en kerne, der er fremstillet af memoryskum (kaldes for viskoelastisk skum af nogle producenter).

Det er et trykaflastende skummateriale, der bruger din egen kropsvarme og dit kropstryk til at forme sig efter din krop. Det giver ikke blot en sublim komfort, da det er et blødere alternativ til de madrasser, der har en kerne af latex, men samtidig er det også med til at give en rigtig god støtte gennem hele natten.

Størrelser:

 • 160 x 200 cm.
 • 180 x 200 cm.
 • 180 x 210 cm.

Hvad er en topmadras egentlig?

En topmadras er en tynd madras, der skal placeres som øverste lag på din seng – uanset hvor mange lag, der befinder sig under den. Den har altid en kerne, der er produceret i skum, latex eller memoryskum. Det er fordele og ulemper ved alle tre typer, og derfor handler det om at vælge med fokus på netop dine kriterier.

Hvis du gerne vil holde prisen på din nye madras i bund, så er det en model med en kerne af skum, du skal vælge. Det er nemlig det billigste valg, men du er også nødt til at stille dig tilfreds med, at de ikke er i stand til at levere samme komfort, som nogle af de dyrere alternativer med en kerne af latex eller memoryskum.

Den primære forskel på de to madrastyper med skum og en madras med en kerne af latex er, at modellen med latex er bedre til at lede varme væk fra kroppen. De to skummadrasser holder nemlig varmen, mens en madras med latex i stedet er udviklet til både at transportere varmen væk og tillade din krop at ånde bedre.

For mange er det i høj grad også dét, der er med til at gøre en latex-topmadras til en mere behagelig madras at ligge på. For andre er det derimod dét, der ligger til grund for at de ikke vælger en topmadras med latex, fordi de har en tendens til at fryse om natten. I så fald er du bedre stillet med en madras med memoryskum.

Topmadras med skum

Hvis du vælger en topmadras med skum, så er den produceret i enten kold- eller purskum. Det er en form for skumgummi. Det er ofte brug som kerne i nogle af de billige modeller på markedet. Derfor er det typisk også en sådan madras, der følger med, når du vælger at købe et færdigt sengesæt i diverse sengebutikker.

Det er vigtigt, at du er klar over, at det er en form for madras, der ikke rigtigt vil tilføre nogen form for ekstra kvalitet til din seng. Det er der flere årsager til, men det er dog i høj grad noget, der skyldes, at det ikke giver dig nogen ekstra støtte. Den er heller ikke med til at gøre din seng blødere, hvis de andre madrasser er hårde.

Derfor er den ikke rigtigt godt for andet end at tilføre et ekstra lag til din seng. Ét af de største problemer med en sådan topmadras er dog, at den ikke er i stand til at lede varme væk fra din krop. Derfor kan din krop ikke komme af med alt den varme, den opsamler i løbet af natten, hvilket andre madrasser kan tilbyde dig.

Som følge af dette, så er der en større risiko for, at du får det rigtig varmt i løbet af natten – eller at du tilmed ender med at svede. For nogle er det blot rart, at de har en madras, der hjælper med at holde på varmen. Andre synes, det er ubehageligt og ender derfor med at få en dårlig søvn, fordi de fx sparker deres dyne af.

Hvis du synes, din seng er varm nok eller har du en tendens til at lide af hedetur, så er det ikke en god idé at vælge en topmadras med kerne af pur- eller koldskum. Faktisk er det i meget få tilfælde, at det egentlig er en god idé at vælge én af de helt billige modeller, da du er bedre stillet ved at investere en kende mere.

Topmadras med memoryskum

Hvis du gerne vil have en topmadras, der har en kerne af skum? Men vil du også gerne være sikker på, at den reelt set er i stand til at tilføre nye kvaliteter til din seng? I så fald skal du vælge en topmadras med en kerne af memoryskum. Det er en form for skum, der også er kendt som både viskoelastisk skum og memory foam.

Det mest unikke ved memoryskum er, at det kan forme sig efter din krops konturer. Det handler om at skumlaget er i stand til at tilpasse sig din kropsvægt ved hjælp af din kropsvarme. Din kropsvarme er dog størst på de mest fremstående steder. Derfor er det hofte og skuldre, der synker mest ned i din topmadras.

Som følge af dette, så får din rygsøjle også et mere lige forløb, når du ligger i din seng. Dertil vil hele din krop også få en mere ensartet støtte og aflastning. Det er noget, du kan mærke lige så snart, du ligger dig ned. Du kan være helt sikker på, det er en topmadras, der er blød og behagelig at ligge på, uanset madrassen under.

Vær opmærksom på, at den holder på varmen

Du kan desuden også være helt sikker på, at det er en madras, der kan hjælpe dig med at forlænge din sengs levetid. Det er dog vigtigt, at du er klar over, at der ikke kun er gode sider ved en sådan topmadras. Den har nemlig den samme effektive måde at holde på varmen som de billige topmadrasser med kold- eller purskum.

Derfor skal du også være opmærksom på, at du vil komme til at opleve problemer med varmen, hvis du ofte har en tendens til at få det varmt om natten. Der findes enkelte modeller, der forsøger at afhjælpe dette ved at skære dybe riller i oversiden af skummet. I andre tilfælde er der lavet huller hele vejen igennem kernen.

Først og fremmest, så er det typisk noget, der koster en del, hvorfor det ikke er noget, alle er villige til at betale for. Dertil skal det også gøres klart, at det ikke er noget, der er i stand til at afhjælpe problematikken helt. Derfor er du bedst stillet ved at holde dig væk fra skum, hvis du ofte får det for varmt i løbet af natten.

Topmadras med latex

Hvis du gerne vil være sikker på, du får en topmadras, der ikke ender med at give dig et problem med varme i løbet af natten, så skal du vælge en model, der har en kerne af latex. Det er nemlig et naturprodukt, der på effektiv vis er i stand til at lede varme væk fra kroppen. Dertil tillader det også kroppen at ånde om natten.

Med en sådan topmadras skal du ikke være bange for, at du vågner op midt om natte, fordi du er badet i sved eller fordi du har det alt for varmt til at kunne sove videre. Med en latex-topmadras er derimod sikret, at den kan holde en konstant temperatur natten igennem – og det er noget, der foretrækkes af de fleste.

Hvad det også betyder er, at en latex-topmadras på effektiv vis er i stand til at lede op til en halv liter væske bort, som din krop mister hver nat, når du ligger og sover. Det er en mængde af væske, der både er med til at ødelægge en skummadras og gør dem mindre sunde at sove på, da der bl.a. kan ophobe sig mug.

På trods af, at latex ikke optager varme, så er det faktisk fortsat et materiale, der kan give din krop de samme tilpasningsegenskaber som memoryskum. Derfor tilpasser den sig altså også efter din krops former og giver den støtte på de områder, der er mest udsatte og derfor også har mest brug for støtte i løbet af natten.

Du skal dog være opmærksom på at latex virker en kende fastere end en topmadras, der er udstyret med en kerne af memoryskum. Det er noget, der særligt gør sig gældende, hvis du vælger én af de modeller, der har en høj densitet. Derfor er det selvfølgelig også noget, der bør være i fokus, når du vælger din nye topmadras.

Tilpasningen til kroppens former kan desuden også mærkes på en anden måde. Det skyldes at latex også yder et lige så stort modsatrettet pres mod din krop, som din krop selv giver til din madras. Det er også noget, der betyder, at du vil få mest mulig støtte til de mest fremstående tyngdepunkter, hvilket er hofter og skuldre.

Din lænd og dine ben støttes i lidt mindre grad. Det er netop dét, der er med til at sikre, at du får en lige så ret rygsøjle, som du får, hvis du ligger på en madras, der har en kerne af memoryskum. Du vil dog ikke føle, at du synker ned i madrassen på samme måde. Det er selvfølgelig en præference, om du kan lide det eller ej.

Latex er mere holdbart end skum

Det er også værd at notere sig, at der er en yderligere fordel ved at vælge en madras med en kerne af latex. Det er nemlig et materiale, der ikke slides nær så meget og dertil vil det heller ikke ende med at tage form efter den person, der ligger der nat efter nat – det er derimod tilfældet for topmadrasser med kerne af skum.

Hvad det betyder er, at en latex-topmadras vil føles ens, uanset om du har ligget på den i et år eller i otte år. Det er først, når den er ved at runde ti år, at den begynder at vise tegn på slid. Det kan du dog afhjælp på en ganske simpel måde. Det kræver nemlig ikke andet end, at du i ny og næ sørger for at vende din topmadras.

Giver dig et sundere søvnmiljø

Latex er et materiale, der er opbygget af millioner af små, indbyrdes forbundne luftkamre. De er fordelt ensartet i hele kerne i madrassen. Det er der flere fordele med, men det er dog i høj grad noget, der handler om, at det kan levere den fornødne ventilation. Det kan lede varmen og fugten væk, så kroppen kan ånde.

Det er også derfor at latex er et materiale, der hjælper med at skabe et sundere sovemiljø. Der er ikke nogen risiko for at udvikle sig mug, dårlig lugt eller skimmelsvamp. Dertil vil en kerne af latex typisk også være antibakteriel. Som følge af dette, så vil husstøvmider ikke trives i topmadrassen – som i andre topmadrasser.

Hvis det er noget, der er vigtigt for dig, så er det også muligt at finde dem i helt økologiske udgaver. Det er ensbetydende med, at den er produceret helt uden brug af syntetiske stoffer. Det er et særligt ideelt valg for dig, der har problemer med allergi. Det er ikke tilfældet, hvis du i stedet kigger på topmadrasser med skum.

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at der også er ulemper forbundet med en sådan form for topmadras. Den største ulempe er, at det er dyrt. Prisen er en kende højere end en topmadras med kerne af enten memoryskum eller en model med en kerne af pur- eller koldskum. Det er dog alle pengene værd.

Derfor er du også bedre stillet ved at investere i en bedre topmadras, der både er af en højere kvalitet og giver dig en markant bedre søvn. Hvis du sætter pris på din nattesøvn, så bør du ikke være i tvivl om, at du skal vælge en topmadras, der har en kerne af memoryskum – uanset dine præferencer ift. din nattesøvn.

Hvorfor skal jeg købe en topmadras?

Der er mange fordele ved at købe en topmadras. Det er derfor ikke kun noget, der handler om, at du kan bruge den til at fjerne den irriterende revne, der er i midten af sengen. Det er nemlig også en madras, der er udviklet med henblik på at lade dig justere liggekomforten i sengen, så det matcher dine præferencer.

Det er særligt noget, der vil være en fordel, hvis du føler, at din box- eller springmadras er for hård at sove på. Her kan en topmadras gøre underværker for komforten af din seng og din søvn. Det er noget, du kan opnå med en topmadras, der har en kerne af memoryskum eller latex, alt afhængigt af dine præferencer.

På samme vis er det også muligt for dig at regulere på temperaturen i sengen. Det er dog noget, der kræver, at du vælger en model med en kerne af latex. Det er nemlig et materiale, der kan holde den samme temperatur hele natten, så du ikke vil nede med at opleve ubehag som følge af varme eller sved om natten.

På den anden side, så kan du også skrue op for varmen i sengen, hvis det er dét, der er dit mål. Det kræver dog at du i stedet vælger en model med en kerne af memoryskum. Det anbefales dog kun, at du vælger en sådan madras, hvis du reelt set har problemer med at holde varmen om natten og har brug for ekstra varme.

En topmadras kan forøge komforten markant

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange gode grunde til at købe en ny topmadras til din seng. Én ting er, at det er en madras, der kan være med til at mindske slid og øge levetid på din seng. Det er dog ikke dét, der er den primære grund til at du skal investere i en topmadras. Det handler derimod om bedre komfort.

En topmadras er nemlig en madras, der er udviklet til at øge din komfort. En seng kan sagtens være behagelig at ligge i, men hvis du skal være helt sikker på, du får den bedst mulige komfort (og dermed også nattesøvn), så er der ikke nogen vej udenom, at du er nødt til at investere i en god topmadras, der passer til dine kriterier.

Det er også noget, der betyder, at du kan forøge komforten af din seng på markant vis. Faktisk kan den helt rette topmadras ændre din seng på så betragtelig vis, at den pludselig føles langt bedre at ligge og sove i. Det er derfor også dét, der er med til at sætte en tyk streg under, at en god topmadras er en god investering.

Vigtigt at vælge med afsæt i egen præferencer

Når du står over for at skulle købe en ny topmadras, så er det uhyre vigtigt, at du sørger for at vælge den med stor omhu. Det er ikke nok, at du blot vælger din topmadras med afsæt i, hvad der har fået en række gode anmeldelser og vurderinger. Det er nemlig mindst lige så vigtigt at vælge med afsæt i dine egne krav.

Der er stor forskel på, hvad forskel har af præferencer, når det kommer til en topmadras. Nogle kan gode lide, at de får en god modstand af deres topmadras. Andre kan bedre lide, at det næsten føles som om, de synker ned i madrassen. Det er sådanne overvejelser, du skal sørge for at gøre dig, når du vælger topmadras.

Hvis du skal købe en ny topmadras, så er det også en rigtig god idé, at du har fokus på at sætte dig godt ind i, hvad du reelt set har af krav til din madras. Det kan du gøre på flere måder, men den bedste løsning er, at prøve en række madrasser af. På denne måde kan du danne dig et overblik over, hvad du har af præferencer.

En topmadras er et rigtig godt køb

Det er ikke alle, der tror, det er et godt køb at bruge penge på en topmadras. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at det er en god måde at bruge dine penge på. Du kan nemlig spare slid på din seng, men du vil også opleve, at den helt rette topmadras kan forøge komforten af din seng og løfte den til et helt nyt niveau.

Det er særligt noget, der gør sig gældende, hvis du føler, du ikke får en optimal søvn i din nuværende seng. Med en god topmadras, der harmonerer med de kriterier og præferencer, du har, så kan det hurtigt og nemt ændre sig – og det er trods alt markant billigere at købe en ny topmadras end en helt ny seng.

Testkilder

Som angivet i vores introduktion, så har vi ikke selv stået for testen af ovenstående madrasser. Vi har samlet relevant information fra øvrige tests, ekspertvurdering og produktanmeldelser. Med afsæt i den indhentede information, har vi sammensat en liste over de bedste topmadrasser. Du kan se nogle af vores kilder her:

Testfakta

Det svenske forbrugermagasin Testfakta har testet en række forskellige topmadrasser. Hver af madrasserne er blevet testet grundigt hos både Sveriges Tekniska Forskningsinstitut og Ergonomie Institut München. Det er én af de mest grundige tests af topmadrasser, der kan støves frem på internettet.

De har testet syv topmadrasser, hvoraf tre er tilgængelige på det danske marked. Det gør sig gældende for hhv. Jensen Softline I, Jysk Gold T35 og IKEA Tromsdalen. Jensen Softline I klarer sig dog en del bedre end de to andre madrasser, og det svenske testinstitut lægger vægt på, at den er fleksibel og giver god støtte.

Fælles for samtlige madrasser i denne test er, at de har en max. pris på blot 2.000 svenske kroner. Det svarer til cirka 1.500 danske kroner. Derfor er det bestemt ikke madrasser, der kommer til at sprænge budgettet. Med andre ord, så er det en test, der er relevant for de fleste købere af topmadrasser.

I testen har der hovedsageligt været fokus på fleksibilitet og støtte, madrassens trykaflastende formåen, åndbarhed samt dens evne til at holde sin form. Det giver et tydeligt billede af, hvorvidt det er en madras, der er i stand til at forbedre sengens ergonomi. Vil du gerne læse testen, så er den gratis tilgængeligt her.

Testuniverset

Testuniverset har taget et kig på topmadrasser med en bredde på 90 cm. Testuniverset er en del af North Media, der også står bag bl.a. Søndagsavisen. Derfor er det også en testkilde med en troværdighed, der er helt i top. Deres test af topmadrasser er derfor også én af de mest brugbare og troværdige tests.

Testene af madrassernes fleksibilitet, støtte og trykfordeling blev udført på en hård boksmadras. Det er gjort med henblik på at se, hvor meget de enkelte madrasser er i stand til at forbedre ergonomien. Parametrene i testen har været følgende: Fleksibilitet og støtte (25%), trykaflastende formåen (25%), åndbarhed (25%) og evne til at bevare formen (25%).

Derfor er det også en god test, du kan bruge til at skabe et bedre indblik i markedet for topmadrasser. Også i denne test har der været fokus på madrasser, der befinder sig i et relativt sobert prisniveau, hvor alle kan være med. Hvids du gerne vil læse hele testen, så er den gratis tilgængeligpå Testuniversets hjemmeside.

Forbrugerrådet Tænk

Tilbage i 2012 udførte Forbrugerrådet Tænk en test af en række forskellige madrasser. Den er dog ikke længere tilgængelig på deres webside. I stedet har de valgte lave en samling af de bedste råd til køb af en ny madras. Op til flere af disse råd er også brugbare, hvis du står over for at skulle købe en ny topmadras.

I og med, at det ikke er nemt at vælge den rette topmadras, så kan det være en god idé at læse gode råd fra en ekspert, der har stor erfaring med madrasser. Det er lige netop dét, du får mulighed for at gøre hos Tænk. For god ordens skyld bør det nævnes, at medlemmer kan læse testen af i medlemsbladet fra februar 2012.

De gode råd finder du dog på deres hjemmeside, hvor de kan læses kvit og frit. Står du over for at skulle købe en ny topmadras, så bør der heller ikke herske tvivl om, at det er noget, du bør læse igennem, inden du går på jagt efter din nye topmadras. Hvis du vil læse artiklen, så klik her, så du kan se de mange gode råd.

Forbes

Forbes er ét af de største finansielle medier. Det er dog ikke det eneste, de har fokus på. De har nemlig også en sektion på deres website, der har fået navnet Forbes Finds. Det er en sektion, hvor der er fokus på at teste en lang række produkter med henblik på at finde frem til de absolut bedste produkter indenfor hver kategori.

De har blandt andet lavet en test af en række forskellige topmadrasser. Det er selvfølgelig en test, der giver god mening at læse, hvis du leder efter en topmadras. Vær dog opmærksom på, at de har valgt kun at holde fokus på modeller med en kerne af memoryskum – der er f.eks. ikke nogen med latex eller skum.

Årsagen til dette er, at det er madrasser, der passer til langt de flestes behov og langt de fleste præferencer. Samtidig har de også valgt kun at have fokus på madrasser, der rent faktisk befinder sig inden for et budget, hvor de fleste kan være med. Er det noget, du gerne vil tage et nærmere kig, så skal du blot klikke her.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

4.8/5 - (13 votes)

Mulighed for afbetaling får flere forbrugere til at handle på nettet

Previous article

Løbebånd Test

Next article

Comments