Hus og have

Håndstøvsuger Test

0

Håndstøvsugere vinder frem i de danske husholdninger. Det skyldes hovedsageligt brugervenligheden kontra almindelige støvsugere. Er du selv blevet fascineret af denne type støvsuger, så bør du være opmærksom på at der er mange modeller at vælge mellem.

I denne artikel finder du heldigvis en oversigt over de bedste håndstøvsugere på markedet. Derfor vil én af de herunder beskrevne modeller også falde i din smag. Oversigten er nemlig stærk differentieret, men fælles for alle støvsugerne er at de er blandt markedets bedste.

Vi har ikke selv testet de modeller, vi har beskrevet herunder. Listen er derimod baseret på informationer fra relevante kilder. Det inkluderer blandt andet troværdige testresultater, ekspertvurderinger og anmeldelser fra forbrugere. Derfor er du garantere, at listen omfatter de bedste modeller på markedet.

Dyson V8 Absolute

Dyson V8 Absolute

Forhandler Pris Information
2.950 DKK Se produkt
3.137 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil købe en stangstøvsuger, der kan erstatte den primære støvsuger, så er en Dyson V8 Absolute et rigtig godt bud. Det er én af de mest kraftfulde modeller, du kan finde på det danske marked. Derfor er det faktisk også én af de ganske få modeller, der reelt set vil kunne tjene formål som din primære støvsuger.

Her er der tale om en ledningsfri støvsuger, der ikke blot er nem at gøre brug af, men som dertil også er i stand til at fratage dig et væld af problemer ved støvsugning. Det gør det f.eks. muligt for dig at undergå det problem, de fleste er trætte af; at ledningen ikke er lang nok, og derfor hele tiden skal flyttes rundt i hjemmet.

Kan bruges på alle gulvtyper

Da der er tale om en kraftfuld model, så kan den selvfølgelig bruges på alle gulvtyper. Ikke nok med det, så er den også i stand til at opfange alle allergener og udskille en renere luft, end den du indånder. Derfor er der naturligvis også tale om én af de bedste stangstøvsugere på markedet, som har rigtig meget at byde på.

Hvis det ønskes, så kan du nemt og hurtigt omdanne din stangstøvsuger til en mindre håndstøvsuger. Det er ensbetydende med, at du også sagtens kan bruge den, hvis du blot skal klare en hurtig rengøring af et mindre område. Det er en klar fordel for dig, der i ny og næ bruger din støvsuger til at klare en lille pletvis rengøring.

Det er desuden også med til at gøre det nemmere for dig at nå ind på steder, hvor det ikke er muligt for dig at nå med en større stangstøvsuger. Med andre ord, så er Dyson V8 Absolute faktisk en støvsuger, der kan bruges til alt mellem loft og gulv. Det er selvfølgelig også derfor, den er blevet så hæderkronet i flere tests.

Medfølger to mundstykker

Når du køber en V8 Absolute fra Dyson, så får du en rigtig god støvsuger hvortil der medfølger to forskellige mundstykker. Det ene er et såkaldt Direct Drive-mundstykke og det andet er et Soft Roller-mundstykke. Det er to forskellige mundstykker, der naturligvis er blevet udviklet til at klare forskellige forme for opgavetyper.

Direct Drive-mundstykket er udviklet med henblik på at kunne bruges til genstridigt snavs. Det er nemlig et mundstykke, der er udstyret med børster, der presses dybt ned for at fjerne alt snavs, som støvsugeren bliver ført henover. Derfor er det også Direct Drive-mundstykket, du hovedsageligt kommer til at benytte dig af.

Ydermere, så medfølger der – som sagt – også et såkaldt Soft Roller-mundstykke. Det er et mundstykke, der fjerner både fint støv og større partikler af snavs på én og samme tid. Er det ikke helt nok til at få klaret hele din rengøring, så følger der også en ministøvbørste, der kan bruges til at sikre dig et meget effektivt resultat.

Nemt at tømmebeholderen

Det er ikke ligefrem et stort problem at tømme beholderen på din V8 Absolute. Tværtimod, så er det faktisk rigtig nemt. Du skal derfor ikke frygte for at du ender med at røre støvet inde i beholderen, som det er tilfældet på nogle af de andre hånd- og stangstøvsugere, du kan finde frem til på det danske marked.

Det eneste, du skal gøre, er at trykke på en knap. Når du har gjort det, så skal du blot tømme beholderen ned i skraldespanden. Derfor er det også nemt og hurtigt overstået. Hvis du gerne vil være sikker på, at du bruger for meget tid på dette midt i en støvsugning, så får du her endnu en god grund til at vælge en V8 Absolute.

Når du er færdig med at bruge din støvsuger, så skal du selvfølgelig opbevare den i docking-stationen. På denne måde er du sikret, at den altid er opbevaret og klar til brug. Dertil er du ikke begrænset af, at du pludselig skal støvsuge noget op, men at du ikke har strøm på din V8 Absolute, fordi den ikke er ladet op.

Specifikationer:

 • Beholder: 0,54 liter
 • Filter: Vaskbart HEPA-filter
 • Poseløs: Ja
 • Vægt: 4,3 kg.
 • Mål: H: 125 cm. x D: 22,4 cm. B: 25 cm.
 • Opladningstid: Mellem 4 og 5 timer
 • Driftstid: Op til 40 minutter
 • Batteri: Li-Ion 21,6 V
 • Garanti: 2 år

Bosch BBH52550

Bosch BBH52550

Forhandler Pris Information
1.519 DKK Se produkt
1.625 DKK Se produkt
1.625 DKK Se produkt
1.789 DKK Se produkt

Leder du efter en såkaldt stangstøvsuger, der ikke fylder for meget, men dertil heller ikke er så ineffektiv, at den ikke kan bruges til at klare den daglige rengøring? I så fald kan du med fordel vælge at tage et kig på en Bosch BBH52550. Det er nemlig lige netop dét denne støvsuger fra Bosch er blevet udviklet med henblik på.

I og med, at den ikke er synderligt stor, så kan den også bruges i alle typer hjem. Det er ikke alle, der har nemt ved at finde plads til at opbevare en stor støvsuger i et skab eller deslige. Derfor er det nemmere at investere i en stangstøvsuger, der blot kan stå i sin docking-station – og i et sådant tilfælde er Bosch BBH52550 ideel.

Effektiv og ekstra kraftfuld

Denne støvsuger er både effektiv og kraftfuld. Det betyder at du får et grundigt resultat hver gang. Det er der flere årsager til. Det er dog i høj grad noget, du kan takke den poseløse teknologi for. Det medfører nemlig at sugeevnen bliver bedre, da den ikke begrænses af posen, som det ofte er tilfældet med andre støvsugere.

Det er dog ikke det hele. Bosch har nemlig også udstyret den med et helt unikt mundstykke, som de selv har valgt at kalde for AllFloor HighPower Brush. Det er et mundstykke, der er udviklet med henblik på at kunne sikre et tilfredsstillende resultat hver gang, hvad end der er tale om et gulvtæppe, trægulv eller noget tredje.

Holdbart batteri med en lang driftstid

Bosch har altid været kendt for ikke at gå på kompromis med valget af deres batterier. Det er ikke blot noget, der gør sig gældende i forhold til deres støvsugere, men dertil også i forhold til deres mange andre produkter. Det er dog afgjort også noget, der gør sig gældende i forhold til deres BBH52550, der har er kraftfuldt batteri.

Støvsugeren er nemlig blevet udstyret med et Lithium-Ion-batteri, der ikke blot er yderst holdbart, men også enormt stærkt. Derfor har det også en ekstra lang driftstid. Det er selvfølgelig et genopladeligt batteri, der endda kan lades helt op til 80% på blot 3 timer, mens det dog tager op til ca. 6 timer at lade det helt fuldt op.

Udstyret med en unik SensorBagless-teknologi

På lige fod med de fleste andre af denne type støvsugere, så har Bosch naturligvis heller ikke udstyre deres BBH52550 med en støvsugerpose. I stedet er den blot udstyret med en poseløs teknologi, der gør, at du blot skal tømme en beholder ud i skraldespanden i ny og næ, og det er noget, der bærer flere fordele med sig.

Én ting er, at det er nemt for dig at tømme en sådan beholder. Det gør selvfølgelige den generelle brug af støvsugeren mere bekvemt. Noget helt andet er, at det er med til at øge effektiviteten af din støvsuger. Det er blandt andet derfor, at du faktisk sagtens vil kunne gøre brug af Bosch BBH52550 til den daglige rengøring.

Nem at anvende, opbevare og vedligeholde

Hvis du gerne vil købe en hånd- eller stangstøvsuger, så er det typisk som følge af, at du gerne vil gøre det nemt for dig at både anvende, opbevare og vedligeholde din støvsuger. Du skal ikke være i tvivl om, at det er noget, du kan være helt sikker på, at du kan nyde godt af med denne støvsuger, da det har været et fokus.

Her er der nemlig tale om en støvsuger, der er nem at gøre brug af, nem at finde plads til og nem at holde ved lige. I og med, at den også er helt ledningsfri, så er du også sikret at du får en maksimal fleksibilitet, når den er i brug. Derfor er det også en sand fryd at få lov til at støvsuge din bolig med netop denne støvsuger.

Hvad der blot er med til at gøre det til en endnu større fornøjelse er, at den ikke er begrænset på nogle punkter, da Bosch har sørget for, at den er udstyret med et bevægeligt mundstykke. Derfor er det faktisk en mulighed at bruge denne støvsuger til at støvsuge på selv nogle af de mest utilgængelige steder i hjemmet.

Støvsugeren har tre hastighedstrin

Bosch har udstyret støvsugeren med hele tre forskellige hastighedstrin. Det første niveau bruges ved let rengøring, hvor fokus er på maksimal driftstid, det næste bruges til normal rengøring med en middel driftstid, og det sidste hastighedstrin kaldes for Turbo, og bruges ved mere krævende eller ved hurtigere rengøring.

Støvsugeren kommer med et bredt spektrum af forskellige funktioner, der gør brug af den mere bekvem. Den er blandt andet udstyret med en elektronisk indikator, der fortæller dig hvornår batteriet er ved at være afladt. Derfor ender du ikke med at støvsuge med en lav sugestyrke, uden du selv er klar over det.

Specifikationer:

 • Beholder: 0,9 liter
 • Filter: Vaskbart
 • Batteri: Li-Ion 25,2 V
 • Driftstid: Op til 50 minutter
 • Opladningstid: Mellem 3 og 6 timer
 • Poseløs: Ja
 • Mål: H: 117 cm. x B: 28,5 cm. x D: 18,5 cm.
 • Vægt: 3,6 kg.
 • Garanti: 2 år

Philips FC6172/01 Power Duo 2-i-1

Philips FC6172/01 Power Duo 2-i-1

Forhandler Pris Information
2.300 DKK Se produkt

FC6172/01 Power Duo 2-i-1 er en helt ny støvsuger fra Philips, der kan bruges på alt fra de helt hårde gulve til langhårede tæpper. Det er der op til flere årsager til. Én ting er, at den er udstyret med en effektiv motor, der er i stand til at levere et kraftigt sug, hvorfor den bestemt også kan suge langt det meste op fra gulvet.

Noget helt andet er dog at Philips også har valgt at udstyre deres FC6172/01 Power Duo 2-i-1 med en helt unik børste, de selv kalder for TriActive Turbo. Det er nemlig en børste, der er i stand til at trække mere støv ind i løbet af blot én arbejdsgang, end hvad mange andre støvsugere kan klare over flere arbejdsgange.

Få både en stangstøvsuger og en håndstøvsuger

Den primære grund til at investere i en støvsuger som denne er, at der – som navnet også giver udtryk for – er tale om en såkaldt 2-i-1-model, hvor du ikke blot får en stangstøvsuger, som kan ses på billedet, men dertil får du også en håndstøvsuger, der kan pilles ud. Det er en klar fordel til støvsugning af f.eks. dine møbler osv.

Dertil er det også værd at pointere, at det er en støvsuger, der er designet til at kunne snige sig ind overalt. Derfor kan du sagtens støvsuge under alt lige fra sofa til spisebord, uden det er til for meget besvær for dig. Det kan du enten vælge at gøre med den opretstående støvsuger eller dermed med den lille håndstøvsuger.

Udstyret med et vaskbart filter

Det er altid vigtigt at vælge en støvsuger, der er udstyret med et godt filt. Det er noget, der er aktuelt uanset hvilken type støvsuger, du vælger. Derfor er det også noget, der er vigtigt at have med i dine overvejelser, når du skal vælge en håndstøvsuger. Denne model fra Philips er udstyret med et vaskbart filter i flere lag.

Dertil er det også produceret i Tyskland, hvorfor du er sikret at kvaliteten er helt i top. Det er et filter, der byder på så høj en kvalitet at det kan fjerne mere end 90% af de fine partikler. Det gælder blandt andet mikroorganismer ned til 0,3 micron, som er med til at give en renere luft, som er særligt rart for allergikere.

Kraftfuldt 25,2 V litium-ionbatteri giver 1 times rengøring

Én af årsagerne til at mange vælger at undgå en håndstøvsuger, er at de tror, at de ikke kan få en kraftfuld støvsuger, der kan levere et effektivt resultat. Det er dog ikke noget, du skal være bekymret for, hvis du vælger denne model fra Philips. Den er nemlig udstyret med et kraftigt og effektivt 25,2 V Lithium-Ion-batteri.

Det er dog ikke kun et batteri, der er med til at sikre, at din rengøring bliver effektivt. Det er også et batteri, der er med til at sikre, at du har mere end nok tid til at støvsuge hele hjemmet på blot én opladning. På en fuld opladning får du nemlig op mod en time at arbejde i, hvorfor du sagtens kan nå at støvsuge en hel bolig.

Kommer med PowerCyclone-teknologi for optimal ydeevne

PowerCyclone-teknologien er udviklet med ét formål; at kunne levere grundig rengøring med efterfølgende resultater, der ikke er til at kimse ad. Det er noget, der opnås i flere trin, da det er sådan teknologien er blevet udviklet og struktureret. Det hele foregår dog på én gang, da hvert enkelt trin naturligvis er meget effektivt.

Første trin er at luften suges hurtigt ind i PowerCyclone. Det skyldes det både lige og glatte luftindtag, der er monteret på støvsugeren. Dernæst sørger den buede luftpassage for at luften hurtigt bliver sendt opad i det cykloniske kammer. Det er i dette kammer, at støvet adskilles fra luften, og støvet sendes ind i beholderen.

Specifikationer:

 • Batteri: Li-Ion 25,2 V
 • Køretid: Op mod 60 minutter
 • Opladningstid: 5 timer
 • Vægt: 3,2 kg.
 • Lydniveau: 83 dB(A)

Nilfisk GRSTV25NO Handy

Nilfisk GRSTV25NO Handy

 

Forhandler Pris Information
1.508 DKK Se produkt
1.799 DKK Se produkt

Det behøver ikke at være til stort besvær at klare den daglige støvsugning. Det er der mange, der tror, men det er kun fordi de ikke har prøvet at gøre rent med en ledningsfri håndstøvsuger som Nilfisk GRSTV25NO Handy. Med en sådan støvsuger kan det ikke blot klares på kort tid, men også uden nogle komplikationer.

Den kan både bruges til at støvsuge hele din bolig eller blot til at klare de små opgaver i den daglige rengøring. Hvis du gerne vil have en støvsuger, du hurtigt kan tage frem, hvis du skal støvsuge i køkkenet efter madlavningen eller under spisebordet efter morgenmaden, så er denne model bestemt også et oplagt valg.

En 2-i-1-støvsuger fra Nilfisk

Det er ikke blot en stangstøvsuger, du får, hvis du vælger GRSTV25NO Handy fra Nilfisk. Faktisk får du hele to støvsugere for éns pris. Du får nemlig både en stangstøvsuger og en helt lille håndstøvsuger. Derfor er det muligt at bruge den lille håndstøvsuger på nogle af områder, hvor den store støvsuger ikke kan komme til.

Hvis du skal gøre rent bag sofaen, oppe i sengen eller et andet smalt sted, så er det både nemt og hurtigt at klikke den lille håndholdte støvsuger af. Derfor skal du ikke stå at kæmpe med at finde plads til den store støvsuger, hvis det er for besværligt. Det er én af de klare fordele ved at vælge én af disse 2-i-1-støvsugere.

Udstyret med et vaskbart filter

Dertil skal det også gøres klart at Nilfisk har valgt at udstyre deres GRSTV25NO Handy med et vaskbart filter. Hvis det er begyndt at miste effekt, så skal du blot pille det ud af støvsugere og skylle det under vand. Det er med til at sikre, at du kan få en eminent rengøring hver gang – og at du ikke skal bøvle med at udskifte det.

Det er dog ikke alle, der er klar over, at dette faktisk er en vigtig funktion at have. De er nemlig ikke klar over, at det er nødvendigt at skifte filter på deres støvsuger i ny og næ. Det er derfor, de så småt begynder at miste deres sugeevne. Det kan du dog nemt undgå at skulle tænke på, hvis blot du vælger denne støvsuger.

Mulighed for selv at regulere hastigheden

Det er muligt for dig selv at regulere på hastigheden, hvis det er noget du føler et behov for at gøre. Det er selvfølgelig en klar fordel, da du dermed kan skrue op og ned for hastigheden, alt afhængigt af den opgave, du skal have løst. Det er specielt en fordel, hvis du skal skifte fra hårdt trægulv til et meget langhåret tæppe.

Du skal dog være opmærksom på at det er noget, der har indflydelse på driftstiden. Hvis du kører på max. hastighed, så kan støvsugeren kun køre i 20 min. Holder du den på min. hastighed, så kan den køre i dobbelt så lang tid. Det er naturligvis vigtigt at du er opmærksom på dette, så du ikke bruger en unødigt høj hastighed.

Håndtaget er foldbart

En støvsuger som denne er i sig selv nem at opbevare. Den kan nemlig blot stille op, mens den bliver ladet op. Hos Nilfisk har de dog valgt at tage den skridtet længere, da de har gjort det muligt at folde håndtaget på den. Det giver dig en endnu mere praktisk opbevaring, hvilket naturligvis kan være en fordel i flere tilfælde.

Endvidere er gulvmundstykket blevet udstyret med lys. Det er med til at gøre det langt nemmere for dig at se snavs og skidt på gulvet, så du ikke misser noget, når du gør rent. Det er i særdeleshed noget, du bliver glad for, når du støvsuger under dine møbler, da det her kan være svært at se, om du får det hele med ud.

Specifikationer:

 • Poseløs: Ja
 • 2-i-1: Ja
 • Beholder: 0,5 liter
 • Batteri: Lithium-Ion 25,2 V
 • Arbejdstid: Fra 20 til 40 minutter
 • Vægt: 2,5 kg.
 • Filter: Vaskbart

Shark IF250EU DuoClean

Shark IF250EU DuoClean

Forhandler Pris Information
3.609 DKK Se produkt

Er du også træt af både ledninger, tunge støvsugere og konstant udskiftning af børstehoveder, når du er i færd med at støvsuge? Hvis det er noget, du kan nikke ja til, så er en Shark IF250EU DuoClean – uden tvivl – en støvsuger lige for dig. Den er nemlig udviklet med henblik på at kunne gøre dig fri for alle disse problemer.

Det er en ledningsfri støvsuger, der er udstyret med både en DuoClean- og Flexology-teknologi. Det er netop disse teknologier, der er med til at sikre, at du slipper for alt det besvær, der er forbundet med at gøre brug af en konventionel støvsuger. I stedet kan du fokusere på det vigtigste; at få en effektiv og pletfri rengøring.

Udstyret med et helt unikt mundstykke

Noget af det, der er mest unikt ved denne støvsuger er, at den er udstyret med et helt særligt mundstykke. Det er et mundstykke, der kan bryste sig af at være udstyret med to unikke børster. Hver af disse to børster har deres helt egne egenskaber, der er med til at gøre Shark IF250EU DuoClean til en effektiv støvsuger.

Det er med til at sikre, at der kun er behov for at stryge over hvert sted én gang. Det gør din rengøring nemmere og sørger for at den er hurtigt overstået. Mange trådløse støvsugere skal køres over hvert sted op til flere gange, hvis alt støv skal med. Det er dog ikke noget, der gør sig gældende for denne model fra Shark.

Flexology-teknologien gør din støvsuger fleksibel

Flexology-teknologien fra Shark er på mange punkter også med til at gøre denne støvsuger til noget helt særligt. Det er ikke blot det faktum at den er ledningsfri, men i lige så høj grad som følge af, at den har en let vægt på blot 4 kg. Dertil er det også en helt særlig teknologi, der har været med til at gøre den meget fleksibel.

I og med, at den er meget fleksibel, så kan du også være helt sikker på, at der er tale om en støvsuger, der er nemt at finde plads og gøre rent med på de fleste steder i din bolig. Du kan nemt bruge den til at støvsuge under sengen, kommoden og sofaen, og du kan endda også bruge den til at klare en støvsugning af din bil.

Flexology-teknologien er dertil også med til at gøre det nemt for dig at opbevare støvsugeren. Den kan nemlig foldes sammen og derfor fylder den meget lidt, når den ikke er i brug. Hvis det ønskes, så er det endda muligt for dig at opbevare den i et skab. Den kommer dog med en ladestation, som du bør have den stående i.

En meget stabil støvsuger

Da det er en stabil støvsuger, så kan den ikke blot bruges på gulvet. Faktisk kan du bruge den helt op under loftlisterne. Hvis du gerne vil have en støvsuger, der ikke blot kan erstatte din nuværende støvsuger, men også din støvkost, så bør der ikke herske nogen tvivl om at du bør tage et kig på Shark IF250EU DuoClean.

Den har dertil kapacitet til hele to stærke batterier, der medfører at den kan støvsuge i helt op til 44 min. på én opladning. Du kan oplade de to batterier hver for sig, sammen eller siddende i støvsugeren. Derfor er det ikke just en vanskelig opgave at finde en måde at lade de to batterier op, så der altid er strøm på dem.

2-i-1-støvsuger med både stang- og håndstøvsuger

Hvis du har en mindre overflade eller møbler, der skal støvsuges, og gerne med den størst mulige præcision, så kan du også sagtens bruge din IF250EU DuoClean. Det er nemlig muligt at lave den om til en håndstøvsuger til dette formål. Her kan du anvende med én af de tre mundstykker, der følger med til købet af IF250EU.

Du får både ét fugemundstykke og to forskellige møbelbørster med. Dertil er det også en ideel løsning i et hjem med trapper, hvilket er noget, du kan takke både Flexology- og DuoClean-teknologien for. Det er nemlig to teknologier, der er med til at sikre, at den kan fjerne støv og snavs i selv de mest kurvede kringelkroge.

Specifikationer:

 • 2-i-1: Ja
 • Poseløs: Ja
 • Lydniveau: 84 dB(A)
 • Batteri: Li-Ion
 • arbejdstid: 44 minutter
 • Ladetid: 210 minutter
 • Vægt: 4 kg.
 • Filter: Vaskbart
 • Mål: 120 cm. x 26 cm. x 44 cm.

Xiaomi Riodmi F8

Xiaomi Riodmi F8

Forhandler Pris Information
2.499 DKK Se produkt
2.557,95 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil kunne klare din støvsugning derhjemme på nem og hurtig vis, så er det en god idé at købe en ledningsfri støvsuger. Det kunne f.eks. være denne model fra Xiamoi, der har fået navnet Riodmi F8. Det er nemlig en effektiv støvsuger, der sagtens kan erstatte den konventionelle støvsuger, der står i dit skab.

Der har været meget snak om at denne type støvsuger ikke er i stand til at erstatte en alm. støvsuger. Det er dog vigtigt at det gøres klart at det ikke er tilfældet. Det er også noget Xiaomi beviser med deres Riodmi F8. Der er nemlig tale om en kraftfuld støvsuger, der kan klare stort set alle opgaver, den bliver stillet overfor.

Udstyret med en børsteløs DC-motor

Xiaomi har valgt at udstyre deres Riodmi F8 med en børsteløs DC-motor, der er i stand til at levere hele 18.500 omdr. pr. min. Derfor skal der ikke være nogen tvivl om at det er en støvsuger, der er udstyret med en kraftfuld sugeeffekt. Derfor er den også i stand til at fange selv de mindste støvkorn, krummer og lignende.

Det er noget, der gør sig gældende uanset om der er tale om tæpper, madrasser eller gulvsprækker. Der er op til flere årsager til at den kan sikre dette. Én af årsagerne er, at den kommer med et filtreringssystem, der er delt i fire lag, hvorfor det både fanger hår og støv samt filtrerer både støv og snavs samt allergener væk.

I sidste ende slipper den kun rent og frisk luft ud. Faktisk kan den bryste sig af at have en luftrensningsgrad på hele 99%. Det er der ikke mange andre ledningsfri støvsugere, der kan bryste sig af. Som du kan se på prisen, så er det naturligvis også noget, du er nødt til at være villig til at betale for, hvis du vælger Riodmi F8.

Du kan justere sugeevnen

Som der er tilfældet på en stor del af de andre støvsugere, der er håndholdte, så er det muligt for brugeren at justere på sugeevnen. Derfor er det nemt for dig at indstille den til at have en sugeevne, der passer godt til lige netop dén opgave, du skal have løst – og det kan give dig en fordel af op til flere forskellige årsager.

Du kan nemt justere sugeevnen på den ledningsfrie støvsuger, men du skal dog være opmærksom på, at det er noget, der har indvirkning på dens driftstid. Den vil have en driftstid på hele 55 minutter ved standard, men den falder dog helt ned til 10 minutter, hvis du vælger at indstille den til den maksimale hastighed.

Én af de letteste stangstøvsugere på markedet

Det er ikke rart at skulle slæbe rundt på en tung støvsuger. Hvis du gerne vil undgå dette, så skal du vælge en model, der kan bryste sig af at være fremstillet i et letvægtsdesign, så du nemt kan navigere den rundt i dit hjem. Samtidig kan du også være helt sikker på, at du ikke bliver træt i armene, når du går rundt med den.

Det er endda også muligt for dig at bruge den i bilen, på båden, eller i campingvognen. Den kan dertil også bruges i dine møbler osv. Du kan nemlig omdanne den til en praktisk håndstøvsuger. Hvad det også betyder er at du får to støvsugere får éns pris. Det er med til at sikre, at du får rigtig god værdi for dine penge.

Den er også blevet udstyret med et blødt mundstykke, der er med til at sikre, at den er ekstra skånsom mod dine gulve. Det er nemlig fremstillet i vævet nylon, og derfor kan du også sagtens bruge dette mundstykke på trægulve og andre følsomme overflader, uden at være bange for, at det er noget, der efterlader ridser.

Karbonfiber-børsten sikrer en dybere rengøring

Den monterede karbonfiber-børste er desuden med til at gøre det nemt at sikre en dybere rengøring af både dine hårde overflader og dine tæpper. Børsten kan nemlig fange både snavs, skidt hår fra tæpper. Det gør også at Xiaomi Riodmi F8 er et særligt ideelt valg til dig, der har et hjem med husdyr – f.eks. hund eller kat.

En unik funktion ved denne støvsuger er at du kan opkoble din smartphone. Fra din mobil kan du følge med i batteriets styrke, rengøringstid og status på din støvbeholder. Dertil vil din app også fortælle dig når det er på tide når filteret skal skiftes. Som noget sjovt, så får du også info om kalorieforbrænding, når du støvsuger.

Specifikationer:

 • Beholder: 0,4 liter
 • Poseløs: Ja
 • Lydniveau: 75 dB
 • Ledningsfri: Ja
 • Driftstid: Op til 55 minutter
 • Vægt: 1,5 kg.
 • Opladningstid: 2,5 timer
 • Batteri: Lithium-Ion 2.500 mAh
 • Mål: H: 119 cm. x B. 16 cm. x D: 26 cm.

Electrolux Rapido ZB5112E

Electrolux Rapido ZB5112E

Forhandler Pris Information
599 DKK Se produkt
625 DKK Se produkt
899 DKK Se produkt

Leder du efter en reel håndstøvsuger, der kan bruges til en række af de helt små opgaver i boligen? I så fald er det ikke én af de førnævnte modeller, du skal gå på jagt efter. I stedet bør du tage et kig på en støvsuger såsom Rapido ZB5112E fra Electrolux, da det lige netop er en håndstøvsuger lavet til de helt små opgaver.

Derfor er det også en støvsuger, du kan bruge til at klare de små støvsugninger i og omkring hjemmet til dagligt. Den er ledningsfri og er udstyret med et genopladeligt batteri. Derfor kan du også tage den med dig, hvis du skal støvsuge båd, bil eller campingvogn – eller hvis der blot er krummer på gulvet fra morgenbrødet.

Vælg selv mellem to hastigheder

Af yderligere fordele ved at vælge denne håndstøvsuger fra Electrolux, kan det blandt andet nævnes at du selv kan vælge mellem to forskellige hastigheder, når du benytter dig af den. Skal den bruges til en relativt let opgave, så kan du spare på batteriet ved at vælge en lav hastighed, fremfor at køre på maksimal hastighed.

Det er dog ikke det eneste, den kan bryste sig af. Det er nemlig også en støvsuger, der er blevet udstyret med en hurtigudløser til rengøring af filteret. Derfor skal du ikke være bange for, at det er kompliceret at få gjort filteret rent. Det er en klar fordel, da mange desværre har en tendens til at droppe det, hvis det er til besvær.

Kommer med et integreret mundstykke

Det er selvfølgelig et spørgsmål om præferencer, men de fleste kan dog nikke genkendende til, at det er en fordel at vælge en håndstøvsuger med et integreret mundstykke. Det betyder nemlig at det hele tiden sidder på støvsugeren. Er det ikke noget, du anser som en fordel, så er denne model næppe det rette valg for dig.

Dertil kommer den også med beskyttende hjul, så der ikke forekommer ridser på de overflader, du bruger den til at støvsuge. Hvis du har fine og sårbare møbler, du ikke vil udsætte for en støvsuger, så kan en Rapido ZB5112E være en rigtig god løsning. Med denne støvsuger er du nemlig sikker på, at der ikke sker skader.

En håndstøvsuger, der kan holde hjemmet rent

De mange aspekter, der har været med til at skabe denne håndstøvsuger medfører at du får en støvsuger, du kan bruge til at holde hjemmet rent. Den kan selvfølgelig ikke erstatte en konventionel støvsuger, men du kan bruge den til mindre støvsugeopgaver, hvor en alm. støvsuger er for stor, klodset eller blot for bøvlet.

Der medfølger desuden en ladestation med et dertilhørende vægbeslag. Det betyder, du har mulighed for at hænge støvsugeren op på væggen, såfremt dette skulle være et ønske. Nogle anser det som en praktisk opbevaring af deres Rapido ZB5112E, mens andre blot foretrækker at gemme den væk i et skab eller deslige.

Specifikationer:

 • Poseløs: Ja
 • Batterispænding: 12 V
 • Batteritype: NiMH
 • arbejdstid: 14 minutter
 • Ladetid: 960 minutter
 • Ladestation: Ja
 • Fuge-mundstykke: Ja
 • Vægt: 1,51 kg.

Philips FC6150/01 MiniVac

Philips FC6150/01 MiniVac

Forhandler Pris Information
284 DKK Se produkt
349,95 DKK Se produkt

Rengøring af en hel bolig bliver en del nemmere, hvis du tager det lidt ad gangen. Hvis du venter til støvet har lagt sig, så er det pludselig en helt anden opgave. Derfor er det også anbefalelsesværdigt, at du tager det lidt for lidt. Gør du det til en vane, så er det slet ikke så træls, som de fleste synes, det lyder til at være.

Du kan f.eks. vælge at købe en FC6150/01 MiniVac fra Philips, der er ideel i et sådant tilfælde. Med en sådan håndstøvsuger kan du så let som ingenting rydde op efter spisning, madlavning eller deslige. Så i stedet for at lade morgenbrødets krummer ligge på gulvet, så kan du lynhurtigt fjerne dem med denne håndstøvsuger.

To ekstra mundstykker medfølger

På trods af at der faktisk er tale om en håndstøvsuger, der kan købes til en lav pris, så medfølger der hele to ekstra mundstykker. Det gør selvfølgelig, at der er tale om en meget fleksibel støvsuger, der kan bruges til at løse et bredt spektrum af forskellige opgaver – uanset om det er i boligen, bilen eller måske i campingvognen.

Dertil medfølger der også en børste, du kan bruge til at rense nogle af de mere sarte overflader. Det smalle mundstykke, der også følger med, kan være særligt godt, hvis du skal ind i en revne ved siden af ovnen, ned mellem puderne i sofaen eller andre steder, hvor det normalt ikke er til at komme til med en støvsuger.

Udstyret med et tofilters system

Det er lige så let for dig at komme af med snavset igen, som det er at suge det op. Det er noget, der er med til at holde FC6150/01 MiniVac fra Philips adskilt fra mange af de andre håndstøvsugere, du kan finde på det danske marked. Årsagen til dette er at den er blevet udstyret med et innovativt og simpelt tofilters system.

Det er et system, der er udviklet med fokus på at sikre en optimal opsamling af alt skidt og støv. Derfor kan du også være helt sikker på, at det endda er i stand til at samle selv de helt små sandpartikler op. Det er dog én ting, at den kan samle det op, men systemet er lige så godt til at holde det nede i beholderen på den.

Beholderkapacitet på 0,5 liter

Der er plads til intet mindre end 0,5 liter. Derfor er du heller ikke nødt til at tømme dens beholder hele tiden, såfremt den blot bruges til mindre rengøringsopgaver. Hvis du bruger den ofte, så giver det selvfølgelig sig selv, at den også skal tømmes oftere. Der er dog ikke noget behov for at tømme den hver gang, den bruges.

Det er selvfølgelig også værd at pointere, at den er ledningsfri. Derfor slipper du både for at lede efter en stikkontakt og at skulle vikle ledningen ud af stoleben osv. Derfor vil du også næsten blive overrasket over hvor nemt det faktisk er at klare de små støvsugeopgaver, hvis du benytter dig af en FC6150/01 MiniVac.

Effektiv køretid på ca. 10 minutter

Noget der også er med til at understrege at det er en støvsuger, der kun bør bruges til de små opgaver, er at den har en effektiv køretid, der lyder på cirka 10 minutter. Det kræver dog at den er fuldt opladet – er den ikke det, så er den effektive køretid endnu mindre. Derfor bør du også altid have den siddende til opladning.

Specifikationer:

 • Batteri: 3,6 V
 • Kapacitet: 0,5 L
 • Højde: 10,9 cm.
 • Bredde: 13,3 cm.
 • Dybde: 44,4 cm.
 • Køretid: 10 minutter

Nilfisk Handy 18V

Nilfisk Handy 18V

Forhandler Pris Information
855 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der her er tale om en håndstøvsuger, der er udviklet med fokus på én ting; at kunne bruges i forhold til de små opgaver, der ikke er nogen grund til at tage den store støvsuger frem for at klare. Med en Handy 18V fra Nilfisk er du sikret en hurtig og effektiv rengøring af de små arealer.

Hvis du er på udkig efter en god støvsuger, du kan bruge til at klare de helt små opgaver, du har med din støvsuger, så er Nilfisk Handy 18V et rigtig godt bud. En stor konventionel støvsuger kan være besværligt at tage frem, hvis du blot skal fjerne lidt brødkrummer. Det gør sig ikke gældende for en model som Handy 18V.

Støvbeholderen er nem at tømme

Det er ikke just en støvsuger med en stor støvbeholder. Derfor er du også nødt til at tømme den relativt ofte. Faktisk er det bedste at den tømmes en gang om ugen, hvis den blot bruges til små opgaver. Det er dog slet ikke noget problem, da det er særdeles nemt at klare dette – uanset om den er helt fyldt med støv eller ej.

Hvad de dog har valgt at gøre i stedet for at finde plads til en stor støvbeholder er, at udstyre deres Handy 18V med et både aftageligt og vaskbart filter. Det er med til at gøre det nemt for dig at holde den ved lige, da det ikke er noget, der kræver specielt meget energi – og det er en fordel med en støvsuger som denne.

Udstyret med genopladeligt Lithium-batteri

Støvsugeren er selvfølgelig drevet af et genopladeligt Lithium-batteri. Derfor er du både sikker på at det er et kraftigt og effektivt batteri, men også at det blot kan tilsluttes en stikkontakt, når det er blevet afladt. I og med, at der er tale om en batteridrevet model, så er den også fri for at have en ledning hængende fra den.

Du kommer ikke til at være i tvivl om, hvorvidt din støvsuger er ved at løbe tør for strøm. Nilfisk har nemlig valgt at udstyre deres Handy 18V med en indikator for batteristanden, så du altid kan holde styr på. Når den begynder at markere at den skal lades op, så skal du blot tilslutte den i den medfølgende ladestation.

Specifikationer:

 • Poseløs: Ja
 • Batteri: Lithium 18 V
 • arbejdstid: 20 minutter
 • Ladetid: 240 minutter
 • Fuge-mundstykke: Ja
 • Vægt: 1,2 kg.
 • Filter: Vaskbar

Dyson V6 Cord-free

Dyson V6 Cord-free

Forhandler Pris Information
2.517 DKK Se produkt

Det er ikke alle ledningsfrie støvsugere, der faktisk er i stand til at erstatte en alm. støvsuger. Du kan dog godt gøre brug af en Dyson V6 Cord-free til at klare den daglige rengøring i boligen. Det kræver dog, at du sørger for at gøre rent relativt ofte, så støvet ikke hober sig for meget op, da den i så fald ikke længere er stærk nok.

Det er dog ikke noget, der ændrer på at der er tale om en både multifunktionel og effektiv støvsuger, der kan køre i helt op til 20 minutter på en opladning. Derfor har du også rig mulighed for at klare en stor del af din støvsugning på én gang. Igen er det dog noget, der kræver, at du sørger for at hold din støvsugning ved lige.

Kommer med et motoriseret mundstykke

Der er mange ting, der er med til at holde en Dyson-støvsuger adskilt fra andre stangstøvsugere. Én ting er, at den er særdeles effektivt. Noget helt andet er, at den kan bryste sig af at være udstyret med et helt unikt mundstykke. Det er netop dét, der har været med til at gøre det til ét af de mest populære valg her i landet.

Dyson har nemlig udstyret deres V6 Cord-free med et motoriseret mundstykke. Det betyder, den nemt og hurtigt kan klare din støvsugning på alle typer gulv og underlag. Derfor er du ikke nødt til at tage din normale støvsuger frem fra skabet, når det er blevet tid til at støvsuge det langhårede gulvtæppe eller lignende steder.

Dertil kan den bryste sig af nogle stive nylonbørstehår, der er med til at sikre, at den også kan suge alt det fine støv op fra både hårde gulve, men bestemt også i tæpper. Derfor er det en støvsuger, der er i stand til at levere et eminent rengøringsresultat, uden at du skal besværliggøres af en ledning eller en støvsugepose.

Nemt at lave den om til en håndstøvsuger

Den kan dog ikke kun bruges som en stangstøvsuger. Det er nemlig nemt for dig at lave denne model om til en håndstøvsuger, da den øverste del af støvsugeren blot kan pilles af. Det er noget, der bærer op til flere fordele med sig, men det er dog i høj grad noget, der handler om, at du kan klare de små opgaver med den.

Hvis du hurtigt skal fjerne noget brødkrummer, skal støvsuge et sted, hvor du ikke kan komme til med den store støvsuger, eller du blot skal give din bil en hurtig rengøring, så er dette en oplagt måde at gøre det på. Det er generelt set den bedste løsning, hvis du har en mindre støvsugeopgave, der blot skal klares hurtigt.

Der medfølger en dockingstation

Dyson leverer også deres V6 Cord-free med en praktisk dockingstation. Den kan både bruges til at opbevare dit ekstraudstyr og til at oplade din støvsuger, når den ikke er i brug. Hvis det ønskes, så er det endda muligt for dig at montere væggen eller i skabet – eller hvor end du ønsker at din dockingstation skal fastmonteres.

Specifikationer:

 • Beholder: 0,4 L
 • Poseløs: Ja
 • Mål: H: 121 cm. x B: 25 cm. D: 21 cm.
 • Filter: Vaskbart
 • Vægt: 3 kg.
 • Batteri: Li-Ion 21,6 V
 • Driftstid: 20 minuter
 • Opladningstid: 3,5 timer
 • Garanti: 2 år

Dette bør du overveje, når du skal vælge håndstøvsuger

Der er mange faktorer, der har relevans, når du skal vælge din håndstøvsuger. Du skal derfor ikke blot vælge den første og bedste model. I stedet skal du vælge med omhu, så du er garanteret et optimalt valg, der passer til dine præferencer og kriterier. Sørg derfor for at overveje dit valg grundigt.

Føler du at det er en jungle at skulle finde din nye håndstøvsuger? I så fald er der brugbar hjælp at hente her. Herunder kan du nemlig blive klogere på en række af de faktorer, der har særligt stor betydning, når du skal købe en ny håndstøvsuger:

Sugestyke

En støvsuger er ikke meget værd, hvis den ikke er i stand til at suge. Ofte vil både motor- og sugeffekt opgøres og vises i watt. Det er en indikation for hvor kraftig og effektiv en støvsuger, der er tale om. Des højere watt, des større sugeevne. Derfor er det også en god idé at vælge en model med en høj effekt.

Vær dog opmærksom på at en høj motoreffekt ikke er ensbetydende med en god sugeevne. Tværtimod, så angiver det modellens strømforbrug, hvorfor det gerne skal holdes på et relativt lavt niveau. Sugeffekten er derimod tallet, der angiver, om støvsugeren har en god sugeevne, hvorfor det gerne må være højt.

Her skal det selvfølgelig gøres klart at det ikke kun er sugeeffekten opgjort i watt, der medfører en høj yde- og sugeevne. Både støvoptag, teknologi og mundstykke spiller også en væsentlig rolle i denne sammenhæng, hvorfor det ligeledes er relevante faktorer, der bør tildeles en del af dit fokus.

Støj

I og med at det ikke er en robotstøvsuger, så er du nødsaget til at befinde dig i nærheden af støvsugeren, når den er i brug – du skal nemlig selv styre den. Derfor undgår du heller ikke den støj, den afgiver. En støvsuger larmer, og det er ikke til at komme udenom. Nogle modeller larmer dog mindre end andre.

Når du læser beskrivelsen af en støvsuger, så støjniveauet angivet i decibel. Des mere støj den afgiver, des højere decibeltal vil der være angivet. Det kan ofte bedst svare sig at gå efter en lydsvag model. Du kan dog risikere at måtte ofre ydeevne som kompensation for nedsat støj. Om det er dét værd er op til dig selv.

Filter

Et dårligt filter vil resultere i at både støv og partikler lukkes ud igen. Det modvirker selvfølgelig formålet med at støvsuge. Derfor er det også ét af de mest afgørende aspekter ift. valget af din kommende støvsuger. Det er ikke blot noget, der gør sig gældende ift. håndstøvsuger, men derimod samtlige former støvsugere.

Endvidere kan filteret have en allergi-hæmmende effekt, eftersom det opsamlede støv ellers kan medføre eksempelvis husstøvmide-allergi. Det er en god idé at gå efter en model med HEPA-filter. Det er ét af de mest effektive filtre på markedet. Det er særligt vigtigt, hvis der er allergikere i hjemmet.

Størrelse

Størrelsen af en almindelig støvsuger har sjældent relevans. Er der tale om en håndstøvsuger, så er det dog en anden sag. Hele idéen med en håndstøvsuger er at de skal være små og lette, men det ændrer dog ikke på at de kan fås i mange størrelser. Derfor er det også en faktor, du skal være opmærksom på.

Moderne støvsugere er ikke nær så meget som de ældre modeller. Det samme gør sig gældende for vægten, der i de fleste tilfælde er vigtigere end størrelse. I og med at det er en håndstøversuger, så holder du selv hele vægten. Derfor er det en god idé at være opmærksom på vægten.

Pris

En dyr og avanceret støvsuger medfører ikke altid en bedre ydeevne. Derfor bør du ikke stirre dig blind på prisen. Der er mange andre faktorer, der skal prioriteres over. Til gengæld bør det også noteres at en meget billig støvsuger ikke er et optimalt valg, bare fordi den kan købes til en lav pris.

Brug derfor gerne tid på at studere forbrugeranmeldelser og eksperttests, for at se om der er tale om en god model – dyr som billig. Derfor handler det ikke om blot at vælge en enten dyr eller billig håndstøvsuger. Du er ikke garanteret noget, hvad end du vælger én af de helt dyre eller helt billige modeller.

Behov

En støvsuger skal altid vælges ud fra individuelle behov. Det er aktuelt uanset om du vælger en hånd-, robot- eller alm. støvsuger. Hvis du har mange tæpper, så bør du vælge en model, der har en stærk sugeevne, som er god til tæpper og dybderensning, så al støv og skidt suges op fra tæppet.

Har du pelsede kæledyr, er det også noget, der skal tages hensyn til. Der findes tilmed håndstøvsugere, der er udstyret med en såkaldt kæledyrs-profil. Enkelte modeller er tilmed designet til brug i hjem med allergikere og er typisk udstyret med specifikke filtre, der håndterer opsamling af støv på bedre vis.

Fordele ved en håndstøvsuger

Der er flere fordele ved at vælge en håndstøvsuger. Du skal dog afgøre om det er fordele, der medfører at en håndstøvsuger er det rette valg for dit vedkommende. Herunder bliver disse fordele uddybet, hvorfor du kan danne dig et overblik over dem, og vurderer om de gør op for ulemperne, der også følger med.

Perfekt til de små uheld

Med en håndstøvsuger bliver det nemt at svinge støvsugeren hurtigt. Særligt sammenlignet med én af de traditionelle støvsugere, der kan være bøvlet at håndtere, da den er af en vis størrelse. Hvis du skal trække en stor støvsuger ud af skabet, blot for at fjerne lidt mel, så bliver det pludselig omfattende.

Den kan dog sagtens afløse en stor støvsuger. I starten var det et problem at denne type støvsuger havde for kort en batterilevetid og en mild rengøringsevne. En moderne batteriteknologi og brug af cyklonprincippet har dog ændret på dette, og har derfor givet denne type støvsuger en meget bedre præstationsevne.

Vær dog opmærksom på at de endnu ikke er helt så effektive som den ordinære støvsuger med ledning. Det er dog ikke ensbetydende med at de ikke kan erstatte en sådan støvsuger. Til tungere rengøringsopgaver kan det dog være nødvendigt at finde den trofaste ledningsbaserede støvsuger frem fra skabet.

Vælger du en mindre model, så bør den ikke anvendes som andet end støvsuger nr. to. Den kan anvendes til en hurtig daglig rengøring eller til støvsugning af bil, campingvogn m.m. I mange tilfælde er håndstøvsugeren konstrueret på en sådan vis at selve støvsugerenheden tages ud, så det er nemt at bruge den fx i bilen.

En hånd- eller stangstøvsuger er nok

Langt hen ad vejen kan du sagtens holde skidt og støve nede med en håndstøvsuger. Det kræver dog en kontinuerlig støvsugning, da en større ophobet mængde støv kan resultere i at håndstøvsugeren kvæles. Det gør sig særligt gældende, hvis du skal fjerne skidt og støv i tæpperne, da det kræver ekstra sugeevne.

Anvender du en hånd- eller stangstøvsuger til regelmæssig rengøring af din bolig, kan du sagtens nøjes med en sådan støvsuger. Det ændrer dog ikke på at du bør have en alm. støvsuger til de hårde opgaver. Der kan dog opstå diverse situationer hvor den traditionelle støvsuger er bedre egnet end en mindre håndstøvsuger.

I og med at det er nemt og ubesværet at svinge stangstøvsugeren rundt i hjemmet, så bliver det ikke nær så stor en belastning at skulle finde tid og overskud til at støvsuge hver eller hver anden dag. Det kan det hurtigt blive, hvis du skal slæbe en tung, ledningsbaseret støvsuger efter dig rundt i hele boligen.

Du får hurtigere overstået rengøringen

Da du ikke skal slæbe en stor støvsuger efter dig, trække en ledning rundt, og hele tiden skifte stikkontakt, så er din rengøring hurtigere overstået. Det hele er klaret hurtigere end batteriet er afladt. Derfor er det ikke synderligt omfattende at skulle gøre rent hver eller hver anden dag – det tager nemlig ikke lang tid.

Hvis du har en travl hverdag, så ønsker du næppe at allokere synderligt meget tid til rengøring. I en sådan sammenhæng er en hånd- eller stangstøvsuger en ideel løsning. Uafhængigt af størrelsen på din bolig, så kan en sådan støvsuger forkorte rengøringstiden på markant vis kontra en traditionel støvsuger.

Sådan kan du sikre en effektiv støvsugning

Det er vigtigt, du giver dig selv de bedste forudsætninger for en effektiv rengøring. Det kan spare dig for både tid og besvær. Er det noget du er i tvivl om, hvordan du bærer dig ad med, så bliver du herunder præsenteret for en række tips, der kan hjælpe dig med at opnå en markant bedre og mere effektiv støvsugning.

Hold posen ren

Hvis du har en støvsuger med pose, så bør denne skiftes relativt ofte – og gerne et godt stykke tid inden den er fyldt. Du bør åbne for beholderen i ny og næ, så du kan se hvordan støvbeholdningen forholder sig. Enkelte modeller er desuden udstyret med en indikator, der lyser, når det er på tide at skifte posen ud.

Der er flere årsager til at dette bør være af høj prioritet. Hovedårsagen er dog at en fyldt pose kan sløve støvsugerens effektivitet. Derfor kan du opleve at skulle støvsuge det samme område af flere omgange, før det er helt støvfrit. En støvsugerpose bør derfor gerne skiftes, når den er ca. 2/3 fuld.

Støvsug i flere mønstre

Du bør ikke kun køre i én retning, når du støvsuger. Hvis du gør det, så får du ikke alt støvet med. I stedet skal du sørge for at køre din støvsuger rundt i flere retninger. Du skal meget gerne køre på kryds og tværs, da det gør det markant nemmere for dig at få støvkorne med, som gemmer sig.

Det er i høj grad noget, der gør sig gældende, hvis du skal støvsuge et tæppe. Her gemmer støvkornet sig nemlig rigtig godt. Det kræver derfor at du støvsuger ekstra grundigt. Hvis du har længe tæpper, så er det dog ikke sikkert, du kan få en effektiv støvsugning ved hjælp af en hånd- eller stavstøvsuger.

Samtidig er det også vigtigt at du ikke støvsuger for aggressivt. Hvis du bevæger støvsugeren for hurtigt rundt, så får du ikke en effektiv rengøring. Du skal derimod støvsuge i et roligt og konstant tempo. Det er nemlig den mest effektive måde at gøre rent på, eftersom du får mest muligt støv, skidt og hår med.

Brug de medfølgende mundstykker

Når du køber en støvsuger, så medfølger der typisk en række forskellige mundstykker. Det er dog langt fra alle, der rent faktisk benytter sig af dem. Du får næsten altid et fuge-mundstykke med, der er særligt ideelt til møbler, smalle hjørner, og imellem puderne på din sofa, da det er smalt og derfor er det nemt medgørligt.

Nogle støvsugere leveres ligeledes med specialmundstykker til forskellige typer af underlag. Det er dog sjældent, at det er noget, der gør sig gældende, hvis du vælger en stang- eller håndstøvsuger i stedet for en alm. støvsuger. Sidstnævnte har typisk flere medfølgende mundstykker til forskelligt brug.

Hvis du ikke mener, du har alle de mundstykker, du skal bruge til din rengøring, så er det typisk muligt at købe dem hos en forhandler. Derfor er det ikke sikkert at der er behov for at købe en ny støvsuger, hvis du i stedet blot kan nøjes med at købe ét eller flere nye mundstykker, der kan klare dd opgaver, du skal klare.

Hold filteret rent

Det er også en rigtig god idé, at du sørger for at holde filteret rent i din støvsuger. I nogle tilfælde kan det vaskes, mens det i andre tilfælde skal erstattes. Ikke desto mindre, så er det vigtigt at du holder dit filter rent, da det ellers kan resultere i en forringet evne til at holde diverse typer af allergi-fremkaldende partikler væk.

Det anbefales at udskifte dit filter ca. hver 6. gang, du udskifter pose eller tømmer beholderen i din støvsuger. Har du en model, der er udstyret med et vaskbart filter, så er der ikke noget behov for at skifte det lige så ofte. Du bør dog sikre dig at det rengøres oftere end hver 6. gang, du skifter pose eller beholder.

Kom ind under møblerne

Det kan være besværligt at komme ind under dine møbler med støvsugeren. Det er også netop derfor, der er så mange, der ikke får det gjort. Der kan dog ophobe sig en masse skidt og støv inde under dine møbler. Bliver det ikke fjernet, så vil det blot ende med at blive spredt rundt i resten af boligen, da det hvirvler rundt.

Hvis du har svært ved at komme til, så er det en god idé at løfte op i møblerne – i hvert fald så vidt det nu er muligt. Det er i højere grad vigtigt at få gjort grundigt rent under dine møbler, hvis du eller andre i din husstand er allergikere. Som der også er givet udtryk for, så kan der gemme så meget støv under dine møbler.

Har du svært at komme ordentligt til, og har du ikke muligt for at løfte møblerne op, så bør du enten rykke dem rundt eller anskaffe dig en støvsuger, der er udstyret med et ordentligt skaft og et fleksibelt hoved, så du er sikker på, du kommer godt ind under dine møbler. Ellers undgår du nemlig ikke at støvet hober sig op.

Du bør gøre rent én gang om ugen

Astma og Allergi Danmark anbefaler at man gør rent én gang om ugen. Med dette menes ikke at du skal lave en let støvsugning én gang om ugen. Hvad det derimod betyder er at du skal lave en grundig rengøring min. én gang om ugen. Det er dog mindst lige så vigtigt, at du ikke gør rent alt for ofte, da det blot er spild af tid.

Der sker ikke noget ved at du tager det værste støv et par gange i ugen, men en decideret rengøring bør du ikke foretage mere end én gang om ugen. Faktisk er der flere årsager til dette. Én ting er, at der ikke er nogen grund til det, men bor der børn i hjemmet, så er der faktisk også en anden årsag til at du ikke bør gøre det.

Børn bor ikke vokse op i et hjem, der er for rent

Det anbefales af Astma og Allergi Danmark, at børn ikke vokser op i et hjem, der er alt for rene. Det er der flere årsager til, men det er dog primært som følge af at der skal være en vis mængde mikroorganismer i hjemmet. Er der ikke det, så kan børn ikke udvikle en ordentlig modstandsdygtighed mod allergi og astma.

Derfor er det vigtigt at du sørger for at hold din rengøring på et niveau, hvor der faktisk er plads til at leve, hvor der er taget højde for at dine børn skal kunne udvikle en modstandsdygtighed overfor både allergi og astma, og hvor du fortsat får gjort rent én gang om ugen – det er nemlig den bedste måde at gøre det på.

Testkilder

Som der også er givet udtryk for i starten af denne artikel, så har vi ikke selv testet de håndstøvsugere, du kan finde i denne artikel. Vi har derimod indsamlet relevant information fra testkilder, ekspertvurderinger og produktanbefalinger, og har brugt disse til at udforme vores oversigt. Du finder nogle af vores kilder her:

Råd & Rön

Råd & Rön er Sveriges største uvildige testmagasin. Det findes i både en online og trykt udgave. De har testet hele 30 forskellige skaftstøvsugere. Der har været fokus på mange forskellige aspekter. I deres test har der dog hovedsageligt været fokus på de nedenstående faktorer. De har derfor også testet følgende:

 • Hvor meget støv der suges op fra både hårde gulve og tæpper
 • Om de er i stand til at støvsuge dyrehår op fra forskellige underlag
 • Hvor gode de er til at få krummer op fra køkken og under spisebord
 • Hvor meget de enkelte skaftstøvsugere larmer, når de er i brug

Hver enkelt støvsuger har undergået den samme test. Derfor er de vurderet ud fra et ensartet grundlag. I deres test, som du i øvrigt kan læse her(kræver betalt abonnement), finder du modeller fra Hoover, Philips, Dyson, Bosch, AEG, Black & Decker m.m. Derfor er der altså tale om en meget omfattende test.

The Wirecutter

Et amerikansk forbruger- og testmagasin, der både ejes og drives af New York Post. De har testet intet mindre end 72 forskellige hånd- og skaftstøvsugere. Der er brugt mere end 100 timer på at teste de mange modeller, hvilket er gjort med henblik på at sikre den bedst mulige og mest omfattende test af hver enkelt støvsuger.

De har testet hver enkelt håndstøvsuger rundt omkring i en alm. husstand i et par uger, hvor de er blevet brugt til dagligt. De er derfor blevet brugt til alt fra at samle krummer til kattehår op. Dertil er der også op til flere af maskinerne, der er testet side om side, for at holde deres ydeevne op mod hinanden.

Der er også blevet udført semi-formelle tests, der nærmest er på laboratorieniveau. F.eks. opmærkede de et bestemt areal på gulvet med tape, så de kunne vurdere hvilken af støvsugerne, der var i stand til at levere det bedste resultat. Derfor er hver af de 72 modeller blev testet lige grundigt – og efter de samme vilkår.

I deres test er der blevet testet hånd- og stangstøvsugere fra et bredt spektrum af forskellige producenter, men det er dog i høj grad modeller fra hhv. Black+Decker og Dyson, der er blevet fremhævet. Hvis du ønsker at læse den store test og læse nærmere om de enkelte modeller, så skal du blot følgende dette link.

Teknisk Ukeblad

Teknisk Ukeblad er et norsk mediehus, der står bag en lang række tekniske trykte og online medier i Norge. Det er blandt andet dem, der står bag det meget citerede digi.no. Deres hovedmedie er Teknisk Ukeblad, der flere gange har udført tests af håndstøvsugere med fokus på at vurdere om de kan bruges som primær model.

I begge tilfælde har de dog måtte konkludere, at de ikke har været stærke nok til at stå alene. Det har hovedsageligt skyldtes at deres rengørings- og sugeevne ikke har været effektiv nok. Deres tests har dog en del år på bagen, hvorfor der er sket meget siden da. Derfor forholder det sig også helt anderledes i dag.

Vi har brugt information fra begge deres publikationer, som er blevet udgivet i henholdsvis 2012 og 2015. De er begge frit tilgængelige på deres hjemmesider, hvis du ønsker at læse dem på egen hånd. Du kan finde deres artikel fra 2012 her, mens du kan læse den nyere 2015-version ved at klikke på dette link.

Aftonbladet.se

Her er der tale om en svensk avis, der oven i købet er én af de mest læste i hele Sverige. Det er en stor avis, hvor der skrives om alt lige fra nyheder til sladder. Det er dog også en avis, der skriver om forbrugerrelaterede emner som deres test af forskellige hånd- og skaftstøvsugere, hvor de forsøger at finde frem til den bedste.

Det er en test, der er udført med fokus på at vurdere om de er lige så gode som de almindelige støvsugere. De har testet hver enkelt af de støvsugere, der er med i deres test på samme vis. De er blevet testet på gulv og tæpper, i bilen, og på møbler. Dertil har de også testet hvordan de evner at suge katte- og hundehår op.

I deres test har de set nærmere på intet mindre end 9 forskellige støvsugere, hvilket blandt andet inkluderer modellen Electrolux EUP8GREEN. I hele testen finder du modeller fra store producenter som Andersson, Bosch, Dyson, Electrolux og Nilfix. Med et betalt abonnement kan du selv læse deres test på denne side.

Expert Reviews

Det britiske forbruger- og testmagasin Expertreviews.co.uk beskæftiger sig primært med test og anmeldelser af forbrugerelektronik. Det er et magasin, der udmærker sig på op til flere punkter. Det er dog i høj grad noget de gør, ved at gå i dybden med og behandle hvert produkt og emne meget grundigt.

Ovenstående er naturligvis også noget, der gør sig gældende for deres test af håndstøvsugere, der er én af de mest gennemarbejdede på nettet. De har testet mange forskellige modeller, men har valgt at holde deres oversigt til at indeholde de otte bedste modeller, der selvfølgelig er blevet rangereret fra 1 og op til 8.

På deres liste finder du modeller fra blandt andet Vax, Dyson, Shark, Black & Decker og Hoover. Samtidig har de også udfærdiget en grundig guide til hvordan du finder den bedste hånd- eller stangstøvsugere for netop dit vedkommende. Deres test er gratis tilgængelig og kræver ikke noget abonnement. Du kan læse den her.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

4.8/5 - (6 votes)

Router Test

Previous article

Mulighed for afbetaling får flere forbrugere til at handle på nettet

Next article

Comments