En powerbank er en uundværlig gadget, hvis du ofte er på farten. Du kan oplade din mobil, tablet eller andre enheder ved hjælp af det indbyggede batteri i din powerbank. Derfor er du ikke nødt til at være i nærheden af en stikkontakt, for at lade dine elektroniske enheder op – f.eks. i toget eller på flyet.
Du kan finde mange powerbanks på det danske marked. Derfor kan det være svært at finde den rette model, når du skal investere i en powerbank. Der er mange faktorer, der skal inddrages i dine overvejelser, hvorfor du skal træffe din købsbeslutning med stor omhu.
I denne powerbank test bliver du præsenteret for en række af markedets bedste modeller. Derfor er det en oplagt idé at vælge én af disse modeller. Det bør dog understreges at vi ikke selv har testet disse powerbanks, men i stedet har indsamlet information fra uvildige testkilder, ekspertvurdering og produktanmeldelser.
TP-Link TL-PB15600
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
![]() |
349 DKK | Se produkt |
Hvis du er på udkig efter en powerbank med god kapacitet, så er TP-Link TL-PB15600 et oplagt bud på et godt køb. Her er der nemlig tale om én af de bedste modeller på markedet, som tilmed også kan bryste sig af at have en rigtig god kapacitet. Faktisk lyder dens kapacitet på 15.600 mAh, hvilket er nok for langt de fleste.
Den er en del af den kendte Ally-serie fra TP-Link, som har fået et væld af gode anmeldelser med på vejen. I denne forbindelse skal det naturligvis også nævnes at TL-PB15600 har fået en lang række gode anmeldelser. Det er blandt andet som følge af den høje kapacitet, der kan lade op til flere enheder op på blot én opladning.
Ikke nok med, at den byder på en uhyre høj kapacitet, så kan den også bryste sig af at arbejde ved en rigtig høj energieffektivitet, hvorfor du kan nyde godt af en lang række fordele ved at vælge en TP-Link TL-PB15600 som din næste powerbank. Særligt taget i betragtning af den lave pris i forhold til den høje kvalitet, du får.
Giver dig en 65% hurtigere opladning
En powerbank er markant bedre, hvis du kan være sikker på, at den hurtigt kan lade din enhed op. Det er dog ikke noget, du skal frygte for, hvis du vælger at investere penge i en TP-Link TL-PB15600. Des mindre ladetid, den har, des mere kan du også få ud af din enhed, da du ikke er nødt til at have den til opladning hele tiden.
Denne model er nemlig udstyret med en unik opladningsteknologi og en 5V/2,4A- opladningshastighed. Som følge af dette, så er den faktisk i stand til at oplade 65% hurtigere end mange andre enheder, og dertil også spare helt op til 40% af ladetiden. Dertil er den også hurtigt til at lade batteriet op i selve powerbanken.
Hvis du f.eks. skal bruge den til at lade en iPhone 6S Plus op, så tager det blot 150 min. med denne enhed, mens det taget ca. 250 min. med en original oplader fra Apple. Når du skal lade selve batteriet inde i TP-Link TL-PB15600 op, så tager det kun 5,8 timer at fylde dens kapacitet, hvilket er hurtigere end andre enheder.
Er udstyret med dobbelte, fleksible output-porte
Begge output-porte i TL-PB15600 er drevet af den smarte og unikke teknologi, der er beskrevet herover, så er det muligt for dig at justere strømopladningen på intelligent, men dog også simpel vis, for at tage hensyn til de enkelte enheder, du ønsker at lade ved hjælp af din powerbank – og det er naturligvis en klar fordel.
De fleksible output-porte er designet med et specifikt fokus på at være i stand til at kunne levere en hurtig opladning af stort set alle enheder, uanset om der er tale om enheder med et stort eller lille batteri. Derfor kan du også bruge den til alt lige fra smartphones med mindre batterier til tablets med et langt større batteri.
Dertil skal det også nævnes, at TP-Link har valgt at udstyre deres TL-PB15600 med en lille LED-lygte. Det kan være en fordel, hvis du skal tilslutte din enhed til opladning, når det er mørkt – det kan særligt vise sig at være en fordel, hvis du skal have den med på en festival, hvor du ikke altid har adgang til en lampe el.lign.
En både sikker og pålidelig strømforsyning
Det er ikke nok, at du blot vælger en powerbank, der er hurtig og har en god kapacitet. Det er nemlig lige så vigtigt, at der er tale om en powerbank, der kan bryste sig af at være sikker og pålidelig. Du skal derfor ikke være bekymret for sikkerheden, når du tilslutter powerbanken til én eller flere af dine forskellige enheder.
Det er nemlig tale om en powerbank, der kan bryste sig af at være udstyret med sikkerhedsfunktioner, der er udviklet med et særligt henblik på at beskytte dine enheder og din powerbank mod alt lige fra kortslutning, og overspænding til overopladning og overhedning. Derfor kan du være sikker på, du er rigtig godt sikret.
Endvidere skal det også gøres klart, at der er tale om en powerbank, der er kompatibel med intelligente enheder, der kører iOS, Android, Windows eller noget helt fjerde. Du kan selvfølgelig også oplade andre USB-opladede enheder, som f.eks. et kamera. Derfor har den bestemt også rigtig mange anvendelsesmuligheder.
Detaljer:
- Kapacitet: 15.600 mAh
- Spænding: 5V
- Opladningshastighed: 3A
- Output: 2 stk. 4-pin USB
- Mål: B: 6,12 cm. x D: 2,24 cm. x H: 15 cm.
- Vægt: 344 gram
Anker Astro E1 (5200 mAh)
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
![]() |
249 DKK | Se produkt |
![]() |
249 DKK | Se produkt |
Du kan finde en lang række producenter, der står bag powerbanks. Det er dog ikke dem alle, der er lige gode. Derfor er det en god idé at gå på jagt efter en model, der kommer fra en velkendt producent, hvilket blandt andet er noget, der gør sig gældende for Anker, der har gjort sig bemærket på markedet for powerbanks.
Derfor kan du også roligt vælge at investere i en Anker Astro E1 med en kapacitet, der lyder på 5.200 mAh. Der er nemlig tale om en rigtig god powerbank, der har fået gode anmeldelser. Derfor er der også op til flere fordele forbundet med at bruge penge på en Astro E1 fra Anker i stedet for nogle af de andre powerbanks.
Er udstyret med en høj konverteringseffektivitet
Anker Astro E1 kan blandt andet bryste sig af en høj konverteringseffektivitet. Det er én af de klare fordele ved at vælge en powerbank som denne. Den er nemlig udstyret med en unik teknologi, der hedder PowerIQ, som er en teknologi, der er i stand til at opfatte din enhed og levere den hurtigst mulige opladning til den.
Derfor kan du også være sikker på, at du hurtigt får ladet din enhed op, uanset om du har i sinde at gøre brug af den til at lade en smartphone, en tablet eller måske endda et digitalkamera op med din powerbank. Som der også er givet udtryk for herover, så er det bestemt én af de klare fordele ved at vælge en Anker Astro E1.
Har en relativt god kapacitet
Hvis du gerne vil have en powerbank, der kan lade din smartphone op fire eller fem gange, så bør der ikke være nogen tvivl om, at det ikke er en Astro E1 fra Anker, du skal have fat i. Den har en kapacitet, der lyder på 5.200 mAh, som er en fornuftig kapacitet, men som dog kun kan lade en smartphone op et par gange.
Det er dog slet ikke noget, der ændrer på, at det ikke er en god powerbank. Det er nemlig en rigtig god powerbank. Det er blot vigtigt, at du er klar over, at den ikke kan give dig strøm til en hel uge på en festival eller i naturen. Hvis du blot skal bruge den til dagligt eller til nødstilfælde, så er det dog en rigtig god løsning.
Det skal dog gøres klart, at det er en god kapacitet, taget dens fysiske størrelse i betragtning. Du kan nemlig være helt sikker på, at du ikke får nogle problemer med at finde plads til denne powerbank, uanset om du vil have den med i din taske eller blot i en lomme, da den kun måler følgende: 97 mm. x 43,4 mm. x 22,3 mm.
Byder på et godt output
Hvis du gerne vil have det fulde ud af en powerbank, så er det vigtigt at vælge en model med et godt output. Det er relativt nemt at sikre sig, da du blot skal vælge en model, der er udstyret med et output, der er i stand til at levere et højt antal ampere (A), som f.eks. gør sig gældende for Astro E1, der har et godt output på 2 A.
Hvad det betyder er, at du både hurtigt og nemt kan få ladet din enhed op med denne powerbank – det gør sig gældende, hvad end det er en mobil, en tablet eller en helt tredje enhed. Du skal dog være opmærksom på at den begrænsede kapacitet vil medføre, at det ikke er alle enheder, du kan lade fuldt op med Astro E1.
Dertil skal det også gøres klart, at den er udstyret med et input, der kun leverer 1 A. Det vil sige, at det tager dig længere tid at lade batteriet inde i selve powerbanken op, end det tager dig at lade f.eks. en mobil op. Skal du have den med på farten, så er det derfor en god idé, at du sørger for at lade den helt op i god tid.
Er kompatibel med langt de fleste enheder
Du skal ikke være bekymret for, hvorvidt det er muligt for dig at bruge denne powerbank til at lade dine forskellige enheder op med. Den er nemlig kompatibel med stort set alle enheder, hvad end der er tale om en smartphone, en MP4-afspiller eller noget helt tredje. Den kan bruges sammen med stort set alle enheder.
Når du tager den i brug, så vil du heller ikke være i tvivl om, hvor meget strøm, der er på. Den er nemlig blevet udstyret med en fin LED-indikator, der viser det nuværende energiniveau via fire blå LED-lys. På denne måde er det nemt for dig at kontrollere, om der er strøm nok på, inden du sætter din mobil el.lign. til at lade op.
Endvidere bør det også nævnes, at der medfølger en række forskellige former for udstyr og tilbehør. Du får ikke blot en god powerbank, men også en rigtig fin stofpose, du kan opbevare den i, når du har den med på farten. Dertil får du selvfølgelig også et Micro USB-kabel med, der bruges til opladning af selve powerbanken.
Detaljer:
- Strømindikator: LED
- Kapacitet: 5.200 mAh
- Indgang: 5 V / 1 A
- Udgang: 5 V / 2 A
- Vægt: 119 gram
- Mål: 97 mm. x 43,4 mm. x 22,3 mm.
Anker PowerCore+ (20.100 mAh)
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
![]() |
899 DKK | Se produkt |
Hvis du gerne vil være helt sikker på, at du ikke løber tør for strøm, så skal du vælge en powerbank, der kan bryste sig af en stor kapacitet. Det er nemlig ikke alle modeller, der byder på en lige stor kapacitet, og det er derfor noget, du skal sørge for at være opmærksom på, når du går på jagt efter din kommende powerbank.
Du skal dog ikke være bange for at løbe tør for strøm, hvis du beslutter dig for at købe en PowerCare+ fra Anker. Her er der nemlig tale om en powerbank, der kan bryste sig af én af de absolut største kapaciteter på markedet. Batteriet i denne enhed byder nemlig på en samlet kapacitet, der lyder på hele 20.100 mAh.
Derfor er det naturligvis også et oplagt bud på en powerbank til dig, der ikke vil gå på kompromis med enten kvalitet eller kapacitet. Med 20.100 mAh kan du lade din smartphone op mange gange, men kan også sagtens bruge den til at lade din tablet-pc fuldt op. Nogle tablets kan endda lades fuldt op flere gange med denne.
Lynhurtigt opladning med iQ-teknologi
Én ting er at have en powerbank, der kan bryste sig af en stor kapacitet. Det er selvfølgelig vigtigt, men der er også andre aspekter, der er mindst lige så vigtigt. Det er f.eks. vigtigt, at du sørger for at vælge en model, der kan lade din enhed eller enheder op på kort tid. Derfor skal du være opmærksom på modellens output.
I dette tilfælde er der dog slet ikke noget at være bekymret for. Der er nemlig tale om en powerbank, der er udstyret med hele tre udgange, der alle byder på en høj hastighed. To af de er USB-output med 5 V og 2,4 A, mens det sidste er et USB-C-output med 5 V og 3 A, hvorfor opladehastigheden – uden tvivl – er helt i top.
Set i forhold til et ganske almindelig USB-output med 1 A, så er der stor forskel på dette og ovenstående. Blot de to USB-output med iQ-teknologien er mere end dobbelt så hurtige til at oplade en enhed som et ganske almindeligt USB-output. Gør du i stedet brug af USB-C-outputtet, så kan du lade den op tre gange så hurtigt.
Er kompatibel med rigtig mange enheder
I langt de fleste tilfælde, så vælger folk at købe en powerbank, fordi de gerne vil have en transportabel enhed med på farten, som kan bruges til at lade deres mobil op. Det er dog ikke det eneste, du kan lade op med en Anker PowerCore+, da den har flere tilslutningsmuligheder og dertil også kan bryste sig af en større kapacitet.
Da den ikke blot er udstyret med de to USB-output, men også et USB-C-output, så er det f.eks. også muligt at bruge den til at lade din MacBook op. Det kan være en fordel, hvis du skal sidde med din bærbare PC et stykke tid, hvor du ikke har adgang til strøm. Er du ved at løbe tør, så kan du blot bruge din PowerCore+.
Ovenstående er dog ikke noget, der ændrer på, at du også kan bruge den til at lade din smartphone op, ligesom den også kan bruges til at lade din iPod, Nintendo Switch eller en helt fjerde enhed op. Derfor er der også tale om en powerbank, der kan bryste sig af at være kompatibel med langt de fleste typer enheder.
Simpel LED-indikator giver overblik over resterende strøm
Det er nemt at holde øje med, om der er strøm nok på din Anker PowerCore+. Den er nemlig blevet udstyret med en simpel LED-indikator med ti hvide LED-lys. Hvis den er fuldt ladet op, så lyser alle ti lys, og derfra går det selvfølgelig ned, alt afhængigt af mængden af strøm, der er tilbage på batteriet i denne powerbank.
Det bør også nævnes at det er en powerbank, der kan bryste sig af at have en god størrelse, hvorfor det er nemt at finde plads til den i din taske el.lign. Den måler nemlig blot 62 mm. i bredden, 186 mm. i længden og 24 mm. i tykkelsen. Endvidere skal det også nævnes, at denne powerbank blot har en vægt på 455 gram.
Detaljer:
- Batteristatus: LED-indikator
- Kapacitet: 20.100 mAh
- Udgange: 2 stk. USB (5 V / 2,4 A) og 1 stk. USB-C (5 V / 3 A)
- Indgange: 1 stk. USB-C (5 V / 2,4 A)
- Opladningstid: 8 timer
- Mål: 62 mm. x 186 mm. x 24 mm.
- Vægt: 455 gram
GreyLime Power Stone
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
![]() |
349 DKK | Se produkt |
Der skal ikke være nogen tvivl om at GreyLime Power Stone kan bryste sig af at være én af de mest populære og anerkendte powerbanks, du kan finde på det danske marked. Det er også derfor, den kan bryste sig af at have vundet tests hos både Ekstrabladet og Politiken. Derfor er der garanti for, at der er tale om et godt køb.
Der er flere årsager til at den er blevet kåret som bedst i test hos både Ekstrabladet, Politiken og flere andre steder. Det er dog i høj grad noget, der handler om, at der ikke er nogle problemer med den. Det er en simpel enhed, der fungerer som den skal. Der er ikke brugt tid eller penge på unødvendige funktioner eller detaljer.
Har en god kapacitet på 10.400 mAh
Enheden har en god kapacitet. Den er hverken for stor eller for lille. Den kan sagtens lade din smartphone op et par gange, men det er ikke en større kapacitet end, at du relativt hurtigt kan fylde batteriet op med strøm igen. Mere specifikt, så har GreyLime valgt at udstyre deres Power Stone med en kapacitet på 10.400 mAh.
Det er dog ikke noget, der betyder, at du kun kan bruge den til at lade din mobil op. Du kan også bruge den til at lade andre enheder op, hvilket f.eks. inkluderer iPod, tablet, MP4 og flere andre enheder – det eneste, det kræver er, at den kan tilsluttes via USB. Derfor er der mange enheder, du kan lade op med denne model.
Hvis du skal bruge den til at lade din smartphone op, så skal det selvfølgelig gøres klart, at den er kompatibel med stort set alle smartphones fra blandt andet iPhone, Samsung, Nokia, Huawei, HTC, LG, Sony, mfl. Derfor er der også en meget minimal chance for, at du ikke vil kunne gøre brug af en GreyLime Power Stone.
Er udstyret med to USB-udgange
GreyLime har udstyret deres Power Stone med to USB-udgange. Det betyder, at du reelt set kan lade to enheder op på én gang, hvis du ønsker dette. Du skal dog være opmærksom på, at den ene af disse to USB-udgange er hurtigere end den anden, da der er forskel på den mængde ampere, den er i stand til at levere.
Den ene af de to udgange kan levere 5V og 1 A, mens den anden faktisk er dobbelt så hurtig, da den er i stand til at levere 5V og 2 A. Skal du kun lade én enhed op, så giver det derfor bedst mening at vælge den port, der er i stand til at levere et output, der lyder på 2 A. Det er nemlig en bemærkelsesværdig forskel på hastigheden.
Byder på et moderne udseende
For mange er det også vigtigt at de køber en powerbank, der har et flot og moderne udseende. Hvis det også er noget, der er vigtigt for dig, så kan du roligt vælge at købe en Power Stone fra GreyLime. Det er nemlig en powerbank, der kan bryste sig af et både moderne og stilrent look, der appellerer til langt de fleste personer.
I mange tilfælde er det også dét, der gør udfaldet, og det er derfor, folk vælger at købe en powerbank som denne. Der er mange, der gerne vil have en powerbank, de kan have liggende fremme på deres bord. Hvis det også er noget, der gør sig gældende for dig, så bør der ikke være tvivl om, at dette er en model for dig.
Har en god størrelse
Du kan finde powerbanks i mange størrelser. GreyLime har sørget for at deres Power Stone byder på en god størrelse. Derfor er det – med garanti – også en størrelse, der passer godt til dig. Den måler nemlig blot 130 mm. i højden, 81 mm. i bredden og 36 mm. i tykkelsen, hvilket betyder, at det er nemt at have den med dig.
Det er dog ikke kun størrelsen i sig selv, der er værd at bide mærke i. Den kan nemlig også bryste sig af en god vægt, der lyder på blot 235 gram. Du vil end ikke kunne mærke, at du har den i din lomme eller har den med i din taske. Det er tydeligt at mærke, at der er tale om en powerbank, der er lavet til at tage med rundt.
Detaljer:
- Kapacitet: 10.400 mAh
- Batteriindikator: LED
- Indgang: 5 V og 1 A
- Udgang: 1 stk. 5 V og 1 A samt 1 stk. 5 V og 2 A
- Mål: 130 mm. x 81 mm. x 36 mm.
- Vægt: 235 gram
Sådan finder du en god powerbank
Det er ikke nemt at finde frem til den rette powerbank. Det kan nemlig være svært at finde ud af hvilken model, der er den bedste og hvad den reelt set er i stand til at præstere, når den er i brug. Derfor kræver det også at du vælger din powerbank med stor omhu, da der er rigtig mange ting, du skal tage højde for.
Hvis du står over for at skulle købe din første powerbank, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det ikke er nemt at vælge netop dén model, du skal købe. Tværtimod, så er det svært og det kræver at du vælger med omhu. Er du i tvivl om, hvor du skal starte, så kan du blive klogere på de mest essentielle faktorer herunder.
Kapacitet (mAh)
Kapaciteten i en powerbank bliver målt i mAh, der er en forkortelse for milli-Ampere-hour. Det er en enhed, der bruges til at måle hvor meget energi, der er plads til i det batteri, der er inde i powerbanken. Det er i sidste ende også det, der angiver hvor længe du kan bruge eller derimod oplade din telefon eller din tablet.
Det skal dog gøres klart, at du i de fleste tilfælde skal være klar over, at en høj kapacitet også vil medføre at en powerbank er både tung og dyre. Det er dog noget, de er blevet bedre til med tiden, men det er dog ikke noget, der ændrer på, at du er nødt til at gøre op med dig selv, om du er villig til at betale en højere pris for.
Hvis du ved, der er tale om en powerbank, du skal bruge i en uge, hvor du ikke får adgang til en stikkontakt, så er det en god idé, at du vælger at købe en model med en stor kapacitet, der lyder på fx 10.000 mAh. Hvis det ikke er tilfældet, men at den blot skal være med i tasken, så kan du ofte godt nøjes med en mindre model.
Hvad du dog også skal tage med i dine tanker i dette tilfælde er, at den er født med en given kapacitet, der er målt i mAh, men at man ved opladning vil opleve en smule svind. Det er meget normalt, at det er et sted mellem 5 og 10% af batteriets kapacitet, der ender med at gå tabt, når du lader batteriet i powerbanken op.
Output
Det er meget normalt at en powerkan kan generere et output, der lyder på op tiil 5V. Det er dog ikke kun det, der har relevans. Hvad der er mere interessant er, hvor mange Ampere (A), den er i stand til at trække gennem kablet og over i den enhed, du er i færd med at lade op, da der faktisk kan være stor forskel på dette.
Hvis du vælger at købe en billig model, så er det meget normalt at den kun kan levere op til 1A. Hvis du er villig til at betale lidt ekstra, så kan du få en model, der kan levere op til 2.1A. Det virker ikke som om, der er en stor forskel, men det betyder at du ved at vælge den dyre model kan lade din enhed op dobbelt så hurtigt.
Derfor er det bestemt også en forskel, du kan mærke, hvis du ofte skal bruge din powerbank til at lade en eller flere enheder op. Hvad det betyder er, at det er en rigtig god idé, at du går efter en model, der byder på et godt output. Det er særligt noget, der gør sig gældende, hvis du lader mange enheder op eller tit har travlt.
Hvad det også betyder er, at det i langt de fleste tilfælde bedst kan betale sig, at du går på jagt efter en powerbank, der kan bryste sig af at have et godt output. Det koster dig en kende mere, men det er dog også de ekstra penge værd. Det er i særligt høj grad noget, der gør sig gældende, hvis du skal bruge den ofte.
Porte
Du skal også være opmærksom på, at det ikke er alle powerbanks, der er udstyret med lige mange porte. Det er derfor også noget, du er nødt til at tage højde for, når du går på jagt efter din powerbank. Hvis du kun skal bruge den til at lade din smartphone op i ny og næ, så er det ofte ikke nødvendigt at have mere end en port.
Hvis du har i sinde at købe en powerbank, der næsten kan bruges til at lade alle dine enheder op, når du er på farten, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det også bedst kan betale sig at gå på jagt efter en model, der er udstyret med mere end én port – der findes flere powerbanks, der er udstyret med op til fire porte.
Skal du bruge den til at lade mere end én enhed op på én gang, så er det både vigtigt at sikre, at der er tale om en powerbank, der kan bryste sig af at have en god kapacitet og et hurtigt output. Hvis den ikke har det, så har det ikke nogen relevans, at den er udstyret med mere end én port – og i hvert fald slet ikke fire porte.
Formål
Det giver næsten sig selv, at du også skal tage højde for det formål, du skal bruge din powerbank til. Hvis du skal bruge den til at lade din smartphone op i ny og næ, så har du ikke et lige så stort behov, som hvis du fx skal bruge den flere gange om dagen, fordi du ofte er på farten og har brug for at have strøm på dine enheder.
Det kan også være, at du gerne vil købe en god powerbank, du kan tage med på en festival, hvor du nemt kan være helt uden strøm i flere dage. Hvis du skal være uden strøm i lang tid, så er det nemlig vigtigt, at du køber en powerbank, der har en stor kapacitet på f.eks. 10.000 mAh, så du har nok strøm til flere dage i streg.
Hvad det også betyder er, at der kan være stor forskel på folks formål med at købe en powerbank. Der er mange, der blot køber den for at have den til en ferie, til et nødstilfælde eller blot for at have med i tasken, så man altid har den på sig. Andre skal bruge den flere gange om dagen, og har derfor nogle helt andre behov.
Design
Det er ikke alle, der går op i om deres powerbank er pæn. Derfor er det også op til hver enkelt person at tage stilling til deres krav og ønsker i forhold til design. Der er kun enkelte ting ved designet, der f.eks. kan være med til at gøre den mere praktisk, når den er i brug – det kan f.eks. være placering af portene på enheden.
Hvis du ikke går op i, om der er tale om en pæn powerbank, men blot ønsker at sikre, at den fungerer som den skal, så er der ikke nogen grund til at betale ekstra for at få en powerbank, hvor der er gjort ekstra meget ud af dens design. Hvis du omvendt synes at det er fint at bruge penge på det, så er det helt op til dig selv.
I denne forbindelse skal det også gøres klart, at der er stor forskel på designet på de mange powerbanks, du kan finde på det danske marked. Det bør du dog blot se som en fordel, da det er med til at sikre, at du også kan finde frem til en model, der harmonerer godt med de ønsker og præferencer, du har i forhold til designet.
Størrelse
Det er langt fra alle, der tænker over det, men der er faktisk også forskel på størrelsen de powerbanks, du kan finde på markedet. Derfor er den fysiske størrelse også noget, du bør inddrage i dine overvejelser, når du skal købe en powerbank. Det gør sig særligt gældende, hvis du ofte skal have den med i tasken på farten.
Hvis du også gerne vil have den med dig rundt, hvis du skal et hurtigt smut i byen, så bør du vælge én af de modeller, der kan være i en lille taske eller tilmed i din lomme. Skal den kunne lade op til flere enheder op på én opladning, så er du nødt til at vælge en stor powerbank, da den ellers ikke vil have kapacitet nok til det.
Det er ikke alle, der mener, størrelsen har relevans, når de skal købe en powerbank. Det er i høj grad folk, der ikke skal have den specielt meget med rundt, men måske blot skal bruge den til en festival el.lign. For andre er det yderst vitalt, at der er tale om en powerbank, der kan bryste sig af en relativt kompakt størrelse.
Pris
Det er ikke alle powerbanks, der koster det samme. Faktisk er der stor forskel på de mange modeller, du kan finde på det danske marked. Du er derfor også nødt til at have fokus på pris, når du skal købe en powerbank. Det vil derfor være en god idé, at du sætter en max. pris, du er villig til at betale, inden du går på jagt.
Det skal dog gøres klart, at det i de fleste tilfælde bedst kan betale sig at betale en kende ekstra, for at få en kvalitet, der er højere. Du kan sagtens finde en lang række powerbanks, der kan købes til en god pris, uden at du skal gå på kompromis med kvalitet. Derfor er det også netop disse modeller, du skal holde øje med.
Det er dog ikke noget, der ændrer på at du er nødt til at finde frem til en god powerbank, og det er ikke helt så let, hvis du forsøger at holde dig investering på et lavt niveau. Du gør det langt nemmere for dig selv, hvis blot du sørger for at holde fokus på kvalitet i stedet for pris, da der er sammenhæng mellem pris og kvalitet.
Hvad lyder batterikapaciteten på i en smartphone?
Det er svært at give et klart billede af, hvor stor en kapacitet, der er i batteriet i en smartphone. Der er nemlig stor forskel på dette fra model til model, men de mest populære modeller har typisk en kapacitet, der lyder på mellem 1.500 mAh og 3.000 mAh, hvorfor de fleste powerbanks sagtens kan lade et sådant batteri op.
Faktisk vil du kunne lade et helt batteri op i én af disse smartphones, hvis blot du har valgt at købe én af de helt små powerbanks. Der findes dog nogle smartphones, der har et batteri med en større kapacitet end der er givet udtryk for herover, hvorfor det er en god idé at tjekke op på dette, inden du køber en ny powerbank.
Hvis du i stedet har i sinde at bruge din powerbank til at lade en tablet op, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal vælge en model, der kan bryste sig af at have en god kapacitet. Tablets er nemlig udstyret med et større batteri og du er derfor også nødt til at vælge en powerbank, der har et batteri med større kapacitet.
På lige fod med smartphones, så er der dog også stor forskel på de enkelte tablets, du kan købe på det danske marked. Derfor kan det også være svært at give et specifikt svar på, hvor stor en kapacitet, batteriet har i denne sammenhæng. Faktisk vil kapaciteten variere fra blot 5.000 mAh og helt op til 12.000 mAh i tablets.
For begge typer enheder gælder det, at de nye modeller ofte vil have en større kapacitet i deres batteri end de ældre modeller. Hvis du er i tvivl om, hvilken kapacitet din egen mobil eller tablet har, så kan du blot slå den op på nettet, hvor det typisk står under specifikationerne – ellers kan du i stedet kigge i dens manuel.
Derfor kan det bedst betale sig at vælge kvalitet
Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan finde en lang række powerbanks, der kan købes til en lav pris. I langt de fleste tilfælde er det dog en meget begrænset kvalitet, du får, hvis du vælger at købe én af de helt billige modeller. I stedet bør du investere en kende mere, så får du en højere kvalitet og en bedre powerbank.
Én ting er, at du ikke kan forvente, at du får en lige så stor kapacitet (set i forhold til mAh), hvis du ikke er villig til at betale for det. Noget helt andet er, at den heller ikke kan lade lige så hurtigt op – hverken batteriet inde i selve powerbanken eller den enhed, du skal bruge den til at lade op, hvilket kan være til stor irritation.
Det skal dog gøres klart, at du også kan finde en lang række forskellige powerbanks, der har en høj pris, som ikke er pengene værd. Derfor kan det ikke altid blot betale sig at gå på jagt efter en dyr model. Der er mange af disse modeller, der ikke er af lige så høj kvalitet som modeller, der kan købes til f.eks. 100 kr. mindre.
Hvis du skal købe en powerbank, så er der – som du kan se herover – rigtig mange ting, der skal være i fokus. Det er langt fra alle kriterier, der er lige vigtige, men det er særligt kvaliteten, der skal være i fokus, hvorfor du gør klogt i at læse anmeldelser af de forskellige modeller, inden du beslutter dig for et endeligt køb.
Testkilder
Som det også er gjort klart i starten af denne artikel, så har vi ikke selv stået for at teste de produkter, der er beskrevet herover. Vi har i stedet lavet research og har derfor indhentet info fra en lang række kilder, hvoraf en række af dem er beskrevet herunder. Her du bl.a. blive klogere på, hvordan de enkelte produkter er testet.
Testfakta
Testfakta er det største forbrugermagasin i hele Sverige. De har også lavet en grundig test af en række powerbanks med henblik på at finde frem til den bedste model. Mere specifikt, så har de faktisk taget et kig på intet mindre end otte forskellige modeller, hvorfor der er tale om en både grundig og vidtspændende test.
Hver af disse modeller er blevet indkøbt fra forskellige butikker. Alle de modeller, der er blevet inddraget i denne test, hører alle til i den lave ende af skalaen i forhold til kapaciteten, da alle modeller befinder sig på ca. 6.000 mAh. Derfor er det faktisk muligt for dig at oplade en alm. smartphone mellem to og tre gange.
Dertil skal det også gøres klart, at det heller ikke ligefrem er de dyreste modeller, der er blevet testet hos svenske Testfakta. De kan dog sagtens være rigtig gode alligevel, og det beviser de også i denne test, hvor de varierer fra 200 til 600 svenske kroner. I denne test har der desuden primært fokus på følgende parametre:
- Kapacitet (50%)
- Opladning (30%)
- Sikkerhed og holdbarhed (20%)
Som du også kan se herover, så er det i høj grad kapacitet, der er i fokus, når de har testet de mange modeller, der er med i testen. Derfor er det også det, der vægter højest i den samlede bedømmelse. Det er dog ikke kun det, der er i fokus, for der er næsten lige så meget fokus på opladning, som er det næststørste fokus.
Faktisk står opladningen for 30% af den samlede bedømmelse, da det ikke blot er vigtigt, at der er tale om en model med en god kapacitet. Det er i lige så høj grad vigtigt, at du vælger en model, der kan oplades hurtigt og nemt. Dertil er der dog også et lille fokus på sikkerhed og holdbarhed, som udgør 20% af fokus.
Samlet set er det Mophie Powerstation, der klarer sig bedst i denne test, men det skal dog gøres klart, at den ikke er blandt de hurtigste til at lade op. Hvis det er noget, der er vigtigt for dig, så er det en god idé at vælge en anden model. Vil du gerne selv se hvordan de enkelte modeller klarer sig hos Testfakta, så klik blot her.
Tek.no
Tek.no har også sat deres testpanel i gang – og de er bestemt kommet på arbejde. De har nemlig lavet en meget grundig test, hvor de har taget et nærmere kig på intet mindre end 11 forskellige powerbanks. Der er forskel på de enkelte modeller, der er beskrevet i testen, men fælles for dem alle er at de er i små størrelser.
Mere specifikt, så er der kun testet powerbanks, der kan bryste sig af at have en lommevenlig størrelse. Det er et specifikt valg, da de kun har valgt at holde fokus på modeller, der faktisk kan være plads til i din lomme eller i en lille taske. Hvis det er vigtigt for dig at størrelsen ikke er for stor, så er dette en oplagt test for dig.
Der er dog særligt én powerbank, der klarer sig rigtig godt i denne test, og det er TP-Link TL-PBG6700. Den får den højeste samlede score ud af alle de modeller, der er blevet kigget nærmere på i testen hos Tek.no. Det er nemlig den hurtigste model med 2,4 Ampere (både ud og ind), og det gør at den kan lade hurtigt op.
Det skal dog gøres klart, at der også er en række andre powerbanks, der kan bryste sig af at klare sig godt i denne test. Det er blandt andet noget, der gør sig gældende for Clas Ohlson Powerbank 6700, der også har fået en høj score i testen. Hvis du gerne vil læse testen på egen hånd, så kan du læse den gratis hos Tek.no.
M3
M3 (Sveriges Prylsajt) har også lavet en stor test af powerbanks, hvor de har taget et kig på intet mindre end 12 forskellige modeller, der varierer i forhold til et væld af forskellige aspekter. Disse powerbanks varierer blandt andet fra helt små kapaciteter på 1.800 mAh og en større kapacitet, der lyder på op til 13.400 mAh.
I modsætning til en stor del af de øvrige tests af powerbanks, du kan finde på nettet, så har M3 valgt at dele deres test op efter kapacitet. Det er faktisk rigtig smart, da det gør det nemt for læserne at finde frem til de powerbanks, der harmonerer med deres krav og behov i forhold til kapacitet, da der er stor forskel på dette.
Hver af de 12 modeller er blevet afprøvet på samme vis og er blevet vurderet ud fra de helt samme faktorer. Derfor er der under hver model også lavet en liste over fordele og ulemper. Det er tydeligt, at der har været fokus på at lave en test og en artikel, der gør det så nemt for forbrugerne som muligt at finde en powerbank.
På lige fod med Tek.no, så har M3 også kåret TP-Link TL-PBG6700 som bedst i test, da det er den af de 12 modeller, der har klaret sig bedst i deres test. Der er dog også en række øvrige modeller, der har fået en god anbefaling med på vejen, da de er fornuftige i både pris og ydeevne. Vil du gerne selv læse testen, så klik her.
Aftonbladet
Det svenske Aftonbladet har også taget et nærmere kig på en række powerbanks. Det er dog en artikel, der er blevet publiceret som en del af deres Plus-sektion, og du skal derfor være betalende medlem, hvis du skal have adgang til testen. I denne test har de kigget nærmere på 7 forskellige modeller til forskellige formål.
Sammensætningen af de powerbanks, der er blevet testet af deres testpanel, er blevet meget nøje udvalgt, da testen gerne skal spænde så bredt som muligt. Det er også derfor, at der blandt de syv forskellige modeller kan findes modeller til stort set alle formål. Det er med til at sikre, at der er noget for stort set alle og enhver.
Der bliver ikke kåret en decideret vinder af deres test, men der er dog flere af de modeller, der er med i testen, der klarer sig godt. Et par enkelte af dem får fire ud af fem stjerner. Det gør sig blandt andet gældende for TP-Link TL-PB10400 og Nomad Wallet, der begge får stor ros for – men dog ros på hver sin måde.
Som der er givet udtryk for tidligere, så er det ikke muligt for dig at læse denne test, hvis ikke du har et betalt medlemskab til Aftonbladet. Hvis du har det, så kan du se og læse om alle de testede powerbanks på denne side. Hvis det ønskes, så kan du også oprette et nyt medlemskab, hvilket også giver dig adgang til artiklen.
Icakuriren
Hos svenske Icakuriren har de også lavet en god test af powerbanks blandt de mange hundrede forskellige produkter, de efterhånden har testet. Mere specifikt, så kigger de nærmere på hele otte forskellige modeller, hvorfor det er en god test, der dækker over mange modeller – det er din garanti for at den er meget grundig.
Den praktiske del af testen er faktisk blevet udført af Pricerunner Digital Life, hvorfor det ikke er Icakuriren selv, der har stået for at udføre det praktiske arbejde. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at der er tale om en meget grundig test. Faktisk er det blot med til at understrege dette, da de er blevet testet grundigt.
Der er flere forskellige ting, der har været fokus på i forbindelse med test af de enkelte produkter, der er med i deres test. Den samlede bedømmelse af de otte forskellige powerbanks er primært baseret på de følgende delkriterier:
- Kapacitet
- Brugervenlighed
- Funktioner
- Byggekvalitet
Igen er der tale om en powerbank fra TP-Link, der er med helt i front. Det er nemlig TP-Link TL-PB10400, der samlet set klarer sig bedst i testen. Det er dog ikke den eneste model, der får en god bedømmelse med fra testen hos Icakuriren, da det også gør sig gældende for SBS Portable Power Bank, der er et prisbevidst valg.
Endvidere har Puro Fast Charger også fået en rigtig god bedømmelse af Icakuriren og Pricerunner Digital Life, hvilket hovedsageligt handler om dens høje kapacitet og de hele fire USB-porte, der er integreret. Hvis du gerne selv vil læse hele testen og om de given powerbanks, så kan det gøres ganske gratis via dette link.
Politiken
Også Politiken har meldt sig banen med at lave en test af powerbanks, som de har valgt at placere i deres Forbrug & Liv-sektion. I denne test tager deres testpersoner et nærmere kig på hele syv forskellige modeller, hvorfor der er tale om en test, der indeholder noget for de fleste – både ift. pris, størrelse, kapacitet osv.
De har dog valgt at holde fokus på nogle af de billige modeller på markedet, da alle modeller, der er med i deres test, er blevet købt ind til en pris, der lyder på mellem 199 kr. og 349 kr. De har fået assistance fra både Fona, Wupti og Elgiganten med henblik på at finde frem til de mest populære modeller i de forskellige klasser.
Bag ved denne test står Per Jørgensen, civilingeniør og den tidligere forskningsleder hos Nokia, samt David Guldager, der er digital redaktør hos TV2 Danmark. Der er derfor ikke hvem som helst, der har stået for at lave denne test for Politiken. Det er naturligvis læserens garanti for, at det er en meget omfattende test.
Den store vinder i testen er Power Stone Bank, da den score højt på stort set alle punkter, den er blevet bedømt på. Der er dog også andre modeller med i testen, der klarer sig helt anderledes, hvorfor de ender med at dumpe med en lav bedømmelse. Hos Politiken har fokus været på de følgende kriterier under testen:
- Æstetik
- Byggekvalitet
- Brugervenlighed
- Batteriets ydeevne
Hvis du ønsker at læse hele testen, så kræver det at du enten har et betalt medlemskab eller vælger at oprette et betalt medlemskab, da den er skjult bag en såkaldt betalingsvæg. Hvis du allerede er medlem hos Politiken eller er villig til at betale for et medlemskab, for at læse deres test af powerbanks, så kan du læse den her.
Techradar
Techradar er én af verdens største medier inden for elektronik. Derfor er de også en troværdig kilde. De har testet flere tusinde produkter inden for elektronik og teknologi, hvorfor de selvfølgelig også har lavet en god test af powerbanks. Mere specifikt, så har de taget et nærmere kig på hele 15 forskellige powerbanks.
De har kigget nærmere på powerbanks, der kommer fra producenter såsom iMuto, RAVPower, Aukey, Anker, Mophie, Xiaomi, Veho, Jackery og flere andre. Derfor skal der heller ikke herske nogen tvivl om, at der er tale om en meget omfattende test, der har resulteret i en liste over de bedste powerbanks på markedet.
Hver af de testede modeller er blevet beskrevet i deres artikel, hvor de har fremhævet både fordele og ulemper ved den respektive powerbank. Derfor kan du som læser hurtigt danne dig et overblik over hver af de 15 powerbanks. Følg blot dette link, hvis du vil læse deres test og se deres bud på de bedste powerbanks.
Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.
Comments