Hus og have

Løvsuger Test

0

Det er ikke nemt at holde din have fri for løv. Du er dog nødt til at gøre det, da du ellers ikke kan være sikker på at din græsplæne kan ånde frit. Hvis du ikke vil samle dit løv op på manuel vis, så er det en god idé at købe en maskine, der kan klare det sure og hårde arbejde for dig – det bør være enten en løvsuger eller løvblæser.

Det er dog ikke nemt at finde frem til den rette model, da du kan finde et stort udvalg af løvsugere. Det skal derfor gøres klart, at du ikke blot kan vælge en hvilken som helst løvsuger. Du skal sikre dig, at der er tale om en god og effektiv model, hvilket du kan få hjælp til at finde frem til i vores løvsuger test, der følger herunder.

Det er dog vigtigt, at det er gjort klart, at vi ikke selv har testet de løvsugere, der er beskrevet herunder. Det er i stedet en liste over beskrevne produkter, der er udarbejdet efter grundig research. Der er blevet hentet relevant information fra både uvildige testkilder, ekspertvurdering og anmeldelser fra forbrugere.

Bosch 2400W ALS 2400

Bosch 2400W ALS 2400

Forhandler Pris Information
597 DKK Se produkt
597 DKK Se produkt
599 DKK Se produkt
649 DKK Se produkt

Bosch er en producent, der er med helt i front, når det kommer til havemaskiner. Det gør sig også gældende for løvsugere og løvblæsere. Derfor kan du også roligt vælge at investere i en model som ALS 2400 fra Bosch. Her er der nemlig tale om en kraftfuld og effektiv maskine på hele 2400 Watt, der kan både blæse og suge.

Hvis du vælger at købe en løvsuger fra Bosch, så kan du være helt sikker på at du får både en høj kvalitet og den nyeste teknologi. Du er derfor også sikret, at dine penge er godt givet ud, hvis du vælger at investere i en Bosch ALS 2400, der har en effekt på 2400 W. Faktisk er det én af de bedste løvsugere i denne prisklasse.

Byder på en kraftig suge- og blæseevne

På trods af, at det primært er en løvsuger, så har den ikke blot en god sugeevne. Den kan oven i købet også bryste sig af at have en blæseevne. Det er med til at sikre, at du f.eks. nemt kan fjerne klæbende og fugtige blade fra både din have og din terrasse. Du får dog altid det bedste resultat, hvis bruger den, når det er tørt.

En løvsuger er ikke meget værd, hvis ikke den er udstyret med en god motor, der kan levere både en sugeevne og en blæseevne, der er helt i top. Det er dog særligt sugeevnen, der er vigtigt, da det gør det nemt at rydde op i din have. Det skal du dog ikke frygte med denne model, da den har en motor med effekt på 2400 Watt.

Som følge af denne motor, så er Bosch ALS 2400 i stand til at levere en maksimal lufthastighed, der lyder på 300 km/t. For langt de fleste købere, er det dog ikke det, der tæller. De er mere interesseret i at sikre sig, at den har en god sugestyrke – og det har den. Den har nemlig en sugestyrke, der lyder på helt op til 800 m3/t.

Er udstyret med en effektiv findelingsfunktion

Bosch har udviklet en meget effektiv findelingsfunktion, som de har udstyret denne maskine med, hvilket er en klar fordel. Det er nemlig med til at sikre, at dens pose ikke fyldes lige så hurtigt, som den ellers ville have gjort. Derfor kan du også arbejde i længere tid mellem hver gang, du skal tømme posen for blade, løv osv.

Det er en funktion, der er i stand til at findele bladene i et forhold, der lyder på én til ti, hvilket er en meget gængs standard på markedet for løvsugere. Det resulterer i, at stort set alt, der bliver suget op i posen på denne enhed, ender ud i en god kompostering. Det er derfor også markant nemmere at komme af med det.

Dertil skal det selvfølgelig også gøres klart, at den er udstyret med en opsamlingspose, der kan bryste sig af en ganske fornuftig kapacitet. Samlet set er der plads til hele 45 liter i denne opsamlingspose, hvorfor der ikke er behov for at tømme den synderligt ofte. Det er en fordel, da du dermed kan arbejde i længere tid.

Ergonomisk udformet greb for høj komfort

Løvsugeren er ergonomisk udformet. Det bærer flere fordele med sig. Det betyder blandt andet at den er komfortabel at holde ved, hvilket dog også hjælps på vej af både det gummibelagt greb samt en afbalanceret vægtfordeling. Det er derfor med til at gøre det behageligt at arbejde med ALS 2400 i både kort og lang tid.

Det er dog ikke kun komfort, der er en fordel ved den ergonomiske udformning. Det er i lige så høj grad med til at højne sikkerheden, da du får et bedre og mere fast greb om maskinen, når den er i brug, hvilket er vitalt, da det er en yderst kraftfuld maskine. Den lave vægt på blot 6,3 kg. er naturligvis også en meget klar fordel.

Detaljer:

  • Driftseffekt: 2.400 W
  • lufthastighed: 300 km/t
  • Sugestyrke: 800 m3/t
  • Findelingsfunktion: 10:1 kompostering
  • Opsamler: 45 liter
  • Vægt: 6,3 kg.

Stiga SBL 327 VStiga SBL 327 V

Forhandler Pris Information
1.619 DKK Se produkt
1.619 DKK Se produkt
1.637,10 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil have en mere kraftfuld model end den, der er blevet beskrevet herover, så bør du i stedet kigge i retning af en maskine, der er udstyret med en benzinmotor. De løvsugere, der er udstyret med en benzinmotor, er typisk også kraftigere, hvilket er ensbetydende med, at de også har en bedre sugeevne.

Er det en sådan løvsuger, du gerne vil have fingrene i, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du med ro i sindet kan vælge at tage et kig på SBL 327 V fra Stiga. Her er der nemlig tale om en kraftfuld maskine, der er udstyret med en benzinmotor. Faktisk er det en overlegen løvsuger, der kan klare stort set alle dine opgaver.

Derfor er det ikke blot en maskine, der kun kan suge et par blade op fra græsplænen. Du kan i stedet være helt sikker på, at du både kan suge alle dine blade op og opsamle diverse former for småsnavs fra haven. Når du er færdig med at bruge din Stiga SBL 327 V, så kan du være helt sikker på, at du får en ren og pæn have.

Er udstyret med en kraftfuld 2-takt benzinmotor

Det er ikke en hvilken som helst motor, Stiga har valgt at udstyre deres SBL 327 V med. Der er derimod tale om en kraftfuld 2-takt benzinmotor, der kan bryste sig af en høj motoreffekt på hele 0,8 kW, der gør den i stand til at levere en max. lufthastighed på op til 72 m/s og en effekt, når du suger, der lyder på ca. 27,6 cm3.

Under anvendelse yder den en hastighed på 8300 rpm, mens den også har en tomgangshastighed, der lyder på mellem 2900 rpm og 3200 rpm. Det medfører at den gennemsnitlige luftvolume lyder på 10,2 m3/min. Det er selvfølgelig med til at sikre, at det er en effektiv maskine, der hurtigt kan gøre dine have pæn og ren.

Motoren er desuden blevet udstyret med en stor tank, der byder på en volumen på 0,45 liter. Derfor kan du også holde maskinen kørende i lang tid, inden der er behov for at den igen skal fyldes op med benzin. Derfor skal du ikke være bange for, at du skal rende rundt og fylde tanken med benzin hele tiden, når du arbejder.

Giver dig en ergonomisk arbejdsstilling

Hvis du skal arbejde med en løvsuger, så er det vigtigt at den har en ergonomisk arbejdsstilling. Det er nemlig ikke rart at arbejde med en løvsuger, hvis den ikke har et komfortabelt greb. Heldigvis er det noget, de er klar over hos Stiga, hvorfor deres SBL 327 V også byder på en ergonomisk arbejdsstilling, når du bruger den.

Ikke nok med det, så er den også lavet i et kompakt design, der gør den nem at betjene (og nem at finde plads til i skuret). Nogle maskiner kan virke voldsomme at holde fast ved, men det gør sig dog ikke gældende for denne Stiga-motor. Faktisk måler den blot 525 mm. i længden, 380 mm. i bredden og 370 mm. i højden.

Endvidere bør det også nævnes at der har været arbejdet meget med at reducere vibrationer i maskinen, så du ikke bliver træt, når du går rundt og arbejder med din løvsuger i din have eller på et andet område. Det samlede vibrationsniveau lyder på blot 2,5 m/s2, mens dens lydniveau (LWA) lyder på 109 dB(A) under brug.

God plads i opsamlingsposen

Hvis du skal suge blade, løv osv. op med din løvsuger, så er det vigtigt at den har en god sugeevne, da det ellers kan tage lang tid og være alt for besværligt at fjerne skidt fra haven. Det er dog ikke kun det, der er vigtigt, for det er mindst lige så vigtigt, at du vælger en model, der er udstyret med en god opsamlingspose.

Heldigvis er det ikke noget, der bliver et problem, hvis du vælger at købe en SBL 327 V fra Stiga. Det er nemlig en model, der er blevet udstyret med en opsamlingspose, der har en god størrelse, der giver en kapacitet, der lyder på ca. 55 liter. Derfor ender du heller ikke med at skulle løbe rundt og tømme posen hele tiden.

Detaljer:

  • Motor: 2-takts benzin
  • Motoreffekt (kW): 0,8 kW
  • Effekt: 27,6 cm3
  • Tankvolume: 0,45 liter
  • Hastighed ved anvendelse: 8300 rpm
  • Tomgangshastighed: Fra 2900 rpm til 3200 rpm
  • Gennemsnitlig luftvolume: 10,2 m3/min
  • lufthastighed: 72 m/s
  • Opsamlingspose: 55 liter
  • Mål: L: 525 mm B: 380 mm H: 370 mm
  • Vægt: 4,8 kg.
  • Lydniveau (LWA): 109 dB(A)
  • Vibrationsniveau: 2,5 m/s2

Einhell GC-EL 3000 E 3000 W

Einhell GC-EL 3000 E 3000 W

Forhandler Pris Information
599 DKK Se produkt
685 DKK Se produkt
799 DKK Se produkt

Vil du gerne have en løvsuger, der også kan bryste sig af at have en blæsefunktion? I så fald kan du fx vælge tage et kig på Einhell GC-EL 3000 E 3000 W. Her er der nemlig tale om en løvsuger og løvblæser, der er blevet kombineret i én. Derfor er du også sikret, at der er tale om en god løvsuger, der kan tjene op til flere formål.

Dertil skal det også gøres klart, at der er tale om en god maskine, der kan købes til en rigtig god pris. Det er nemlig ikke alle løvsugere, der kan bryste sig af dette – specielt ikke, hvis de er blandt de bedste på markedet. Det er blot endnu en god grund til at købe en GC-EL 3000 E 3000 W fra Einhell, hvis du mangler en løvsuger.

Giver dig mulighed for elektronisk at justere hastigheden

Det er ikke altid, der er behov for at suge eller blæse ved den højeste hastighed. Derfor har Einhell valgt at udstyre denne maskine med muligheden for elektronisk justering af hastigheden. Det er noget, der gør sig gældende for både suge- og blæsefunktionen, hvorfor du altid kan indstille maskinen til den rette hastighed.

Einhell har valgt at udstyre deres løvsuger med en god motor, der er med til at gøre den effektiv under brug. Det er blandt andet noget, der understreges ved at den kan levere en driftseffekt på 3.000 W og en hastighed, der lyder fra 8.000 omdr./min. til 15.000 omdr./min. Derfor er det bestemt også en meget kraftfuld maskine.

Ydermere bør det også understreges, at den er i stand til at levere en blæsehastighed på helt op til 300 km/t. Det er derfor de færreste ting, den ikke kan blæse væk fra din græsplæne, terrasse eller noget helt tredje. Du får samtidig en maksimal luftvolumen på 840 m3/t, hvilket også må siges at være ganske imponerende.

Nemt og hurtigt skift af blæsefunktion og sugefunktion

Hvis du gerne vil skifte fra blæsefunktion til sugefunktion, så kræver det blot at du trykker på en knap. Der er derfor ikke noget behov for, at du bruger tid på at skrue nye mundstykker på eller deslige. Det eneste, du skal gøre, er at trykke på en knap. Det er en klar fordel, hvis du skal blæse noget væk, der ikke kan suges op.

På trods af dette, så bør det dog nævnes at maskinen bliver leveret med to sugerør. Den kommer nemlig med både et bredt sugerør og et smalt sugerør. Det er nemt at skifte mellem de to sugerør, da de blot skal skrues af og på. Den er oven i købet blevet udstyret med hjul med flere højdeindstillinger på de to sugerør.

Hvad der bestemt også skal bides mærke i er at den har en meget lav vægt. Det er med til at gøre den rar at arbejde med, uanset om du skal arbejde med den i lang eller kort tid. Faktisk har den en vægt på blot 2,96 kg., mens den måler 501 mm. i længden, 289 mm. i bredden og 341 mm. i højden, som er en god størrelse.

Stor opsamlingspose på hele 45 liter

Hele idéen med at bruge en løvsuger i stedet for en løvblæser er, at du kan samle blade, små grene osv. op i en pose, så det ikke blot blæses ind under en hæk el.lign. Derfor er det også en god idé at vælge en model, der er udstyret med en stor opsamlingpose med en god kapacitet – og det byder denne model bestemt på.

Einhell har nemlig valgt at udstyre deres GC-EL 3000 E 3000 W med en stor opsamlingspose, der kan bryste sig af en samlet kapacitet på 45 liter. Det skal dertil også nævnes, at den er udstyret med en kværn, der er i stand til at kværne i et forhold, der hedder 15:1, så du er garanteret, at pladsen i posen udnyttes optimalt.

Endvidere er der også gjort meget for at højne sikkerheden. De har blandt andet udstyret den med en justerbar bærerem, som du kan have om skulderen, så der ikke er nogen fare for at du taber maskinen, når den er i brug. Samtidig stopper den helt automatisk, når den påmonterede sikkerhedsklap åbnes under brug.

Detaljer:

  • Driftseffekt: 3.000 Watt
  • Hastighed (ubelastet): Fra 8.000 omdr./min til 15.000 omdr./min
  • Blæsehastighed: 300 km/t
  • Luftvolumen, maks: 840 m3/t
  • Opsamlingspose: 45 liter
  • Kværn: 15:1
  • Mål: L: 501 mm B: 289 mm H: 341 mm
  • Vægt: 2,96 kg.

Gardena Powerjet Li-40 9338-55

Gardena Powerjet Li-40 9338-55

Forhandler Pris Information
1.499 DKK Se produkt
1.528,65 DKK Se produkt
2.299 DKK Se produkt

Her er der tale om en løvsuger, der beviser, at du ikke er nødt til at købe en model med en stor og tung benzinmotor, hvis du gerne vil have en stærk og kraftfuld model. Det er nemlig en model med batteri, der kan bryste sig af at være meget kraftfuld, hvorfor du også sagtens kan bruge dem til stor have eller område.

Det skal dertil gøres klart, at du både kan bruge den som løvsuger og -blæser. Hvis der er nogle blade, grene eller lignende, du ikke kan få suget op i posen, så kan du skifte over til dens blæsefunktion i stedet for, så du både hurtigt og nemt kan fjerne snavs, blade og græsafklip fra jorden som følge af dens høje blæsehastighed.

Kan bryste sig af et intuitivt kontrolpanel

Gardena har valgt at udstyre deres Powerjet Li-40 9338-55 med et intuitivt kontrolpanel, som kan findes på håndtaget på maskinen. Derfor kan du være sikker på, det er nemt for dig at styre din maskine – endda også når den er i brug. Som følge af dette, så er du sikret en høj driftskomfort, men samtidig også en høj sikkerhed.

Det er tydeligt at Gardena er med helt i front, når det kommer til havemaskiner. Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at du roligt kan vælge at købe en løvsuger fra Gardena, som eksempelvis kunne være en Powerjet Li-40 9338-55. Der er nemlig tale om én af de absolut bedste løvsugere på det danske marked.

Hvad det betyder er, at der er tale om en model, der er nem at have med at gøre. Hvis du gerne vil være helt sikker på, at du ikke ender med at bruge for lang tid på at sætte dig ind i, hvordan du bruger din løvsuger, så kan du roligt købe denne maskine fra Gardena. Her er der nemlig fokus på at gøre den yderst brugervenlig.

Udgangen kan nemt reguleres

Da du kan bruge en kombineret løvblæser og løvsuger som denne til en lang række opgaver, så giver det også god mening at det er muligt for dig at regulere udgangen på denne maskine. Det kan du nemlig gøre, så du er sikker på, at den passer bedst muligt til netop dén eller de opgaver, du skal bruge din løvsuger til at udføre.

Det skal dog nævnes, at der er tale om en maskine, der hovedsageligt henvender sig til dig, der allerede har én eller flere havemaskiner fra Gardena, da du ikke får hverken batteri eller lader med i prisen. Derfor skal der ikke lægges skjul på at der findes billigere løsninger, men dette er dog fortsat dine penge værd.

Passer til et 40V Li-on-batteri

Det er ikke alle batterier, der passer på denne maskine. Derfor skal du sørge for enten at købe det helt rette batteri eller derimod kun købe denne løvsuger, hvis du allerede har én eller flere havemaskiner, der har et batteri, der passer til. Det er nemlig et 40V Li-on-batteri, du skal bruge på Gardena Powerjet Li-40 9338-55.

Gør du brug af dette batteri, så kan du dog være helt sikker på, at du får en effekt, der er helt i top. Det er blandt andet noget, der kommer til udtryk i form af den høje blæsehastighed, der lyder på helt op til 320 km/t, hvis du vælger at bruge dens blæsefunktion. Bruger du i stedet sugeevnen, så får du et effektivt sug.

Hvis du gerne vil være helt sikker på at du ikke skal gå rundt i en høj larm, når du arbejder med din løvsuger, så kan du også roligt vælge at investere i en Powerjet Li-40 9338-55 fra Gardena, da den kan bryste sig af et lydniveau (ved brugerens øre), der lyder på 91 dB(A). Det er ikke nær så højt som en kraftig benzinmotor.

Detaljer:

  • Batteri: 40V Li-on
  • Blæsehastighed: 320 km/t
  • Garanteret lydeffektniveau (LWA): 102 dB(A)
  • Lydniveau ved brugerens øre: 91 dB(A)

Texas GBV260

Texas GBV260

Forhandler Pris Information
999 DKK Se produkt

Hvis du skal købe en havemaskine, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det er en god idé at gå på jagt efter en maskine fra Texas. Det er nemlig ét af de største brands på markedet for maskiner i haven. Du kan derfor roligt vælge at investere i en løvsuger som GBV260 fra Texas, da der er tale om en kraftfuld maskine.

GBV260 er dog ikke blot en løvsuger. Der er nemlig tale om en model, der er kombination af en løvsuger og en løvblæser. På trods af, at der er tale om en stærk og kraftfuld model, så kan den tilmed også bryste sig af at have et kompakt design. Det er der bestemt ikke mange løvsugere med benzinmotor, der bryster sig af.

Kan let ombygges fra løvblæser til løvsuger

Dette er et oplagt valg for dig, der gerne vil have en maskine, der både kan blæse og suge. Det er en nemlig en maskine, der er udstyret med en rå motor med en masse kraft. Dertil kan den tilmed også både hurtigt og nemt ombygges fra at være en simpel løvblæser til at være en effektiv løvsuger, der kan suge løv osv. op.

Du kan derfor også være helt sikker på, at du kan bruge denne maskine til at klare alle de opgaver, du måtte have i din have. Det er også derfor, det i mange tilfælde bedst kan betale sig at gå på jagt efter en model som denne, der både kan fungere som en løvblæser og en løvsuger, da det gør, at den kan bruges til flere ting.

I og med, at der er tale om en maskine, der både kan bruges som løvblæser og løvsuger, så bør det nævnes, at du er nødt til at bygge den en smule om, når du skal skifte fra at blæse til at suge – eller den anden vej rundt. Når en opsamlingspose osv. bliver monteret, så bliver den naturligvis også en lille smule tungere.

Er udstyret med en motor på 26 cc

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du skal vælge en Texas GBV260, hvis du gerne vil have en kraftfuld og effektiv maskine, der kan klare stort set alle de opgaver, du kunne finde på at udsætte den for. Den er nemlig blevet udstyret med en god motor på hele 26 cc, der både giver dig en rigtig god blæse- og en god sugeevne.

Det er f.eks. med til at sikre, at den er i stand til at give dig en høj blæsehastighed, der lyder på hele 252 km/t. Derfor kan du også blæse stort set alle former for skidt væk fra din have. Ikke nok med det, så har den også en god sugeevne, der lyder på helt op til 10 m3 pr. time, så du hurtigt og nemt kan samle skidt op fra haven.

Det eneste, der skal til, hvis du gerne vil skifte fra suge- til blæsefunktion (eller den anden vej rundt), er en stjerneskruetrækker. Derfor er det ikke en større opgave at skulle skifte mellem de to funktioner, selvom der findes modeller, der kan klare dette ved at dreje på en knap – blandt nogle af dem, der er beskrevet herover.

Leveres med en stor opsamlingspose med god kapacitet

En løvsuger er ikke meget værd, hvis den ikke er udstyret med en god opsamlingspose, hvor kapaciteten er alt for lav, så du ikke hele tiden skal gå og tømme den. Heldigvis er det noget, de har tænkt på hos Texas, og de har derfor valgt at udstyre deres GBV260 med en god opsamlingspose, der har en kapacitet på hele 40 L.

Det er dog ikke kun den store kapacitet, der er fordel ved denne pose. Det er i lige så høj grad det faktum, at den er udstyret med en god kværn, der kan reducere alt skidtet med op til 1:10. Der er placeret en række knive i kværnen, der kompostere bladene, således at de fylder mindst muligt, så du kan arbejde i lang tid.

Endvidere er opsamlingsposen også blevet udstyret med en lynlås, så det er nemt at tømme den for indhold, når den er blevet fyldt op. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det ikke er noget, der er behov for at gøre specielt ofte, da en kapacitet på hele 40 liter og en god kværn medfører, at du kan køre på i lang tid.

Detaljer:

  • Motor: 26 cc
  • Opsamlingspose: Ja
  • Kapacitet: 40 liter
  • Sugeevne: 10 m3 pr. time
  • Lufthastighed: 252 km pr. time
  • Vægt som løvblæser: 4,3 kg.
  • Vægt som løvsuger: 5,2 kg.

Texas BVC2800

Texas BVC2800

Forhandler Pris Information
699 DKK Se produkt

Det er ikke uden grund, at Texas er én af de mest respektable brands, når det kommer til havemaskiner som eksempelvis løvsugere og -blæsere. Derfor er det også kun naturligt, at det er et brand, der er repræsenteret i denne artikel flere gange. Denne gang er de repræsenteret med BVC2800, der er en uhyre effektiv løvsuger.

I modsætning til den model, der er blevet præsenteret herover, så skal det gøres klart, at der ikke er tale om en model, der er udstyret med en benzinmotor. I stedet er det en lettere model, der kan bryste sig af en god elmotor. Det er dog ikke noget, der gør at den ikke er effektiv, for det kan den bestemt bryste sig af at være.

Er udstyret med et specialvinklet endestykke

Én af de ting, der er med til at få netop denne model til at skille sig ud fra mængden af de mange løvsugere, du kan finde på det danske marked, er at den er udstyret med et specialvinklet endestykke. Der er op til flere fordele forbundet med dette endestykke, men det handler særligt om at det giver et effektivt sug og blæs.

Ikke nok med det, så er det også et endestykke, der er udstyret med hjul, hvilket gør det muligt for dig at rulle den rundt i stedet for at løfte den. Det gør din byrde langt mindre, når du arbejder med maskinen, og det vil vise sig at være en klar fordel, hvis du skal bruge den ofte eller i nogle tilfælde i lang tid ad gangen.

Dertil er det faktisk også muligt for dig at justere længden på selve teleskoprøret. Det gør det netop muligt, at du blot kan rulle maskinen rundt på sine to hjul, men du kan også skubbe det helt ind, så din løvsuger ikke fylder specielt meget. Det betyder, at du ikke skal bruge nær så meget plads på at opbevare din løvsuger.

Har en lav vægt sammenlignet med øvrige løvsugere

Det kan hurtigt gå hen og blive knap så komfortabelt at arbejde med en løvsuger, hvis den er for tung. Derfor er det en god idé, at du går på jagt efter en model, der har en lav vægt, så det ikke er noget, der ender med at være en byrde for dig. I denne sammenhæng kan det være en god idé at tage et kig på Texas BVC2800.

Her er der nemlig tale om en løvsuger, der kan bryste sig af en vægt, der er langt lavere end en stor del af de øvrige løvsugere, der kan findes på det danske marked – og som er beskrevet i denne artikel. Faktisk vejer den ikke mere end blot 3,2 kg., hvilket eksempelvis er 2 kg. mindre end modellen, der er beskrevet herover.

Hvis du gerne vil være helt sikker på, at du ikke ender ud med en løvsuger, der er alt for tung, og som derfor blot vil være en byrde og til stor gene at arbejde med, så sørg for at gå på jagt efter en model med en lav vægt. Vil du gerne være på den helt sikre side, så skal du naturligvis blot sørge for at købe en Texas BVC2800.

Du kan selv regulere på blæse- og sugestyrken

Der er ikke altid behov for at blæse eller suge på fuld styrke med din løvsuger eller -blæser. Det er også derfor, det er muligt for dig selv at justere hastigheden på denne model – det gør sig gældende for både dens suge- og blæsehastighed. Det er naturligvis noget, du nemt kan gøre ved hjælp af knapperne på kontrolpanelet.

Da den er udstyret med et godt batteri, der er i stand til at levere en effekt, der lyder på helt op til 2.800 W, så kan den selvfølgelig også levere både en god lufthastighed, når du skal blæse eller suge den. Den er nemlig i stand til at præstere en sugehastighed på 13,5 m3 pr. time, mens dens blæsehastighed er 275 km pr. time.

Du kan dog nemt selv indstille begge dele, som der også er givet udtryk for herover. Dens sugekapacitet kan indstilles fra 10 m3 pr. min. til 13,5 m3 pr. min. Hvis du gerne vil bruge den til også at blæse, så kan dens blæsehastighed justeres til mellem 100 km/t og 275 km/t. Derfor kan du også sagtens finde en god indstilling.

Medfølgende opsamlingspose med god kapacitet

En løvsuger er selvfølgelig ikke en løvsuger, hvis den ikke er udstyret med en opsamlingspose. Da det primære fokus for denne maskine er, at den skal fungere som løvsuger, selvom den også har en blæsefunktion, så er den også blevet udstyret med en rigtig god opsamlingspose, der kan bryste sig af en kapacitet på hele 35 L.

Det skal dog gøres klart, at det ikke kun er kapaciteten, der har relevans. Texas har nemlig også udstyret deres BVC2800 med en indbygget kompostfunktion, der er i stand til at kompostere i et forhold på 10:1. Du kan derfor være helt sikker på, at du kan arbejde med maskine i lang tid, før posen er blevet fyldt helt op.

Endvidere skal det også nævnes, at det er en maskine, der er udstyret med en elmotor. Derfor er der ikke nær så meget vibration, som det er tilfældet på en benzinmotor. Den samlede vibration lyder på 0,815 m/s2. Det skal naturligvis også nævnes, at der medfølger en skulderstrop, hvis du gerne vil løfte rundt på den.

Detaljer:

  • Sugekapacitet: Fra 10 m3/min til 13,5 m3/min
  • Indbygget kompostfunktion: 10:1
  • Blæsehastighed: Fra 100 km/t til 275 km/t
  • Motortype: Elektrisk 230V
  • Effekt: 2800 Watt
  • Vibration: 0,815 m/s2
  • Opsamlervolumen: 35 liter
  • Nettovægt: 3,2 kg.

Kan det betale sig at købe en løvsuger?

Det er ikke alle, der er klar over, om det kan betale sig at købe en løvsuger. Hvis du gerne vil opsamle blade og smågrene i haven, hvad end det er i forbindelse med at de er faldet ned i løbet af efteråret, eller du blot har klippet din hæk, så skal der ikke være nogen tvivl om at det godt kan betale sig at købe en god løvsuger.

Det er en maskine, du kan bruge til lidt af hvert. Faktum er, at det er et godt værktøj at have, hvis du ønsker at sikre dig, at du får en have, der er helt ren og pæn. Der er endda også nogle løvsugere, du kan omstille til at kunne blæse, hvis der blot er nogle få blade m.m., som du ønsker at blæse ind under hækken eller deslige.

Det skal dog gøres klart, at det ikke giver mening blot at købe en løvblæser. Den er nemlig ikke lige så funktion sm en løvsuger, da den kun kan blæse. Det kan dog nemt vise sig at være en mere kompakt løsning, da du ikke skal bruge plads på at opbevare en opsamlerpose og ekstra mundstykker, som du skal ved en løvsuger.

Hvis du bare gerne vil have en maskine, du kan bruge til at puste blade og andet affald væk i din have, så kan du sagtens nøjes med at købe en løvblæser. Hvis du gerne vil have, at det hele bliver samlet op, så det ikke blot ligger under din hæk eller deslige, så skal du i stedet gå på jagt efter en løvsuger, da det er et bedre valg.

Er det pengene værd at købe en løvsuger?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er delte meninger om, hvorvidt det er pengene værd at investere i en løvsuger. Det kan dog godt betale sig at købe en løvsuger, hvis det er med det formål, at du gerne vil gøre dit arbejde lettere, så er det et rigtig godt køb at gøre sig, uanset om du vælger en løvsuger eller en løvblæser.

Det er især noget, der gør sig gældende, hvis du døjer med en stor mængde løv i din have eller på din grund. Du kan sagtens nøjes med at købe en billig løvrive, men så er det ikke helt så nemt og afslappet, at fjerne alt løv fra din have, da det dermed skal ske med håndkraft. Har du en stor have, så kan det være rigtig hårdt.

Du vil også opleve at løvriven ikke er lige så effektiv på alle underlag, som det i stedet gør sig gældende for en løvsuger eller en løvblæser. Det er i høj grad noget, der gør sig gældende, hvis du skal bruge den på et løst underlag som f.eks. perlegrus, granitskærver og lignende. Derfor er det bestemt også et rigtig godt værktøj.

Kan primært betale sig til den store have

Hvis du har en lille have, så er det ikke sikkert, du skal bruge dine penge på en løvsuger. I et sådant tilfælde kan du sagtens bruge en løvrive, hvis der blot er tale om en lille have, som du selv kan samle dine blade, løv osv. i på kort tid. Har du en stor have, så er det en anden sag, og det kan afgjort være gode penge at give ud.

Der er ikke nogen egentlig regel for, hvor stor en have skal være, før det kan betale sig for dig at bruge penge på en løvsuger. Det er i høj grad noget, du skal gøre op med dig selv, da det er op til dig at vurdere, om du kan nøjes med en løvrive eller du i stedet er bedre tjent med at klare dit arbejde i haven med en god løvsuger.

Hvis du fx har en have på mere end 1.000 m2, så er det en god idé at købe en løvsuger, da det kan tage dig rigtig lang tid at fjerne blade, løv, små grene osv. fra hele din have, hvis den er så stor. Du kan også sagtens købe en løvsuger, hvis du blot har et ønske om at klare rengøringen af din have (stor eller ej) på kort tid.

Skal jeg vælge en model med batteri, benzinmotor eller ledning?

Når du skal købe en løvsuger, så skal du vælge om det skal være en model med enten ledning, batteri eller med en benzinmotor. Det kan være svært at finde ud af, om du skal vælge det ene eller det andet. Det er dog i høj grad noget, der afhænger af dine behov, men i lige så høj grad også af de præferencer, du har.

Hvis du har en lille have og derfor blot er på jagt efter en mobil løsning, så er det en god idé at finde frem til en batteridrevet model, da du blot skal lade batteriet op, når det skal bruges. Det er især noget, der gør sig gældende, hvis du i forvejen har batteriet fra andre maskiner liggende, da det kan spare dig for mange penge.

Hvis du har et lidt større og mere krævende areal, så er det oplagt at du køber en model, der er udstyret med en ledning. Ofte er de også udstyret med en plantekværn, der er med til at sørge for at findele og komprimere dit affald fra haven, så du ikke er nødt til at tømme din opsamlerpose hele tiden, hvilket kan spare dig for tid.

Den sidste mulighed er at købe en model, der er udstyret med en kraftfuld benzinmotor. Det er primært, hvis du har et stort eller krævende behov, at det kan betale sig at købe en sådan model. Hvis du skal bruge den i et professionelt regi, så er det en benzindreven model, du skal vælge, da det gør dit arbejde en del nemmere.

Det kan dog også sagtens være, at du blot har en meget stor have eller en stor gårdsplads, hvor du ikke kan få en ledning, der er lang nok, eller det ganske enkelt ikke er kraftfuldt nok at have en batteridreven model. Du skal dog være klar over, at du ofte er nødt til at betale en kende mere, hvids du skal have en benzinmodel.

Hvad skal jeg have fokus på, når jeg skal vælge en løvsuger?

Det er ikke nemt at vælge den rette løvsuger. Der er mange ting, du skal tage højde for. Det er også derfor, det er vigtigt, du ikke blot vælger en vilkårlig model. Du skal i stedet vælge med omhu og med fokus på de rette kriterier. For at kunne gøre dette, så er du dog nødt til først at sætte dig ind i, hvad du skal fokusere på.

Hvis du skal købe din første løvsuger, så er det ikke sikkert, at du ved, hvad du skal holde øje med. Nogle af de kriterier, du skal undersøge, inden du køber en løvsuger, bør nemlig have en større indflydelse på dit valg end andre. For at blive klogere på dette, har vi herunder samlet de vigtigste punkter ved købet af en løvsuger.

  • Sugekapacitet: Det er i høj grad sugekapacitet, der skal være i fokus. Det er et tal, der fortæller hvor meget, den er i stand til at suge op pr. min. Hvis du skal bruge den til en stor have, så er det endnu vigtigere. Det bliver målt i m3 pr. min., hvorfor du skal kigge efter en maskine, der har et højt m3/min.
  • Opsamlingskapacitet: Hvis du gerne vil være sikker på, at du ikke skal gå og tømme posen på din løvsuger hele tiden, så skal du holde fokus på at finde frem til én af de modeller, der kan bryste sig af at have en god kapacitet. Der er ikke nogen egentlige regler, men du bør dog gå efter min. 40 liter.
  • Komposteringsforhold: Det skal gøres klart, at det ikke er alle modeller, der kan bryste sig af at være udstyret med en kværn. Det er dog en god idé at vælge én af dem, der har det, da det er med til at gøre det nemmere at have plads i posen. Gå efter en model med et komposteringsforhold på 10:1.
  • Motor: Din løvsuger er ikke meget værd, hvis den ikke har en god motor. Derfor er det også vigtigt at det er et punkt, du har fokus på. Den skal gerne være på kraftig og sikker, hvilket gør sig gældende, uanset om du vælger el, benzin eller ledning. I alle tilfælde skal din motor nemlig gerne være kraftig.
  • Vægt: I og med, at du selv skal gå rundt og løfte på din løvsuger, så er det en god idé, at du går på jagt efter en model, der ikke vejer for meget. Hvis du ikke skal bruge den til så stort et areal, så er det en god idé at undgå modellerne med en benzinmotor, da de har en tendens til at være en del tungere.
    Pris: Der er stor forskel på, hvad du skal betale for en ny løvsuger. Derfor er pris også noget, du er nødt til at være opmærksom på, når du går på jagt efter en løvsuger. Det er noget, der gør sig gældende, hvad end du skal have en løvsuger eller en kombineret løvblæser og løvsuger.

Der er selvfølgelig også andre punkter, der bør være i fokus, når du skal købe en løvsuger. Der er også andre ting, du bør inddrage i dine overvejelser. Eksempelvis bør du også overveje punkter som anmeldelser fra andre brugere og den generelle følelse af kvalitet, da det naturligvis også er vigtigt for dit valg af din løvsuger.

Hvor stort et område skal din løvsuger bruges til?

Hvis du skal købe en løvsuger, så er det uhyre vigtigt, at du vælger med afsæt i det areal, den skal bruges på. Det gør sig gældende, uanset om du skal bruge den i en have, på en gårdsplads eller lignende. Det er vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig løvsuger, men i stedet taget afsæt i det område, du skal bruge den på.

Hvis du har en stor have eller du skal bruge den på et stort areal (eller måske endda i et professionelt regi), så skal du nemlig vælge en maskine, der reelt set er kraftfuld nok til at kunne klare arbejdet på disse områder. I et sådant tilfælde er det typisk bedst, at du går på jagt efter en maskine, der kommer med en benzinmotor.

Du kan sagtens fjerne løv, blade osv. på et stort område med en model, der er udstyret med en elmotor eller en ledning, men det er dog ikke lige så let, da disse maskiner sjældent er lige så kraftfulde. Der kan være stor forskel på, hvor lang tid et sådant stykke arbejde tager, alt afhængigt af hvor kraftig en motor, der er tale om.

Hvad det betyder er, at det er vigtigt, at du altid har et fokus på det område, du primært skal arbejde på, da det er meget afgørende for, om du f.eks. skal være en model med en elmotor eller med en benzinmotor. I mange tilfælde kan det bedst betale sig at bruge en kende ekstra på en mere effektiv og kraftfuld løvsuger.

Det er dog ikke kun motoren, der er vigtig i denne sammenhæng. Det er også vigtigt, at der er tale om en god løvsuger, der er udstyret med en opsamlingspose, der har en kapacitet, der gør, at du ikke skal gå og tømme den hele tiden. Det er især noget, der gør sig gældende, hvis du skal bruge den i en stor have eller område.

Faktisk kan der være stor forskel på kapaciteten af de mange opsamlingsposer, du kan finde på de forskellige modeller på det danske marked. Derfor er det også uhyre vigtigt, at det er noget, du sørger for at have fokus på, da det kan gøre en stor forskel, hvis du skal samle løv, blade og andre ting op på et meget stort areal.

Har du ikke brugt en løvsuger før?

Hvis du ikke har prøvet at gøre brug af en løvsuger før, så kan det også være svært for dig at finde ud af, hvordan du skal bære dig ad med at bruge den for første gang. Det er en maskine, der kører helt af sig selv, men du kan dog fortsat få brug for nogle gode råd, som du bør have i baghovedet, når du gør brug af den.

Er du i tvivl om, hvordan du bedst kan bære dig ad med at bruge en løvsuger, så er det en god idé at du læser med herunder. Her deler vi nemlig en række gode råd, du bør gøre brug af:

1. Indsugningsstudsen må ikke være blokeret

Det er meget vigtigt, at du ikke gør brug af din løvsuger, hvis dens indsugningsstuds er blokeret af grene, sten eller andre ting. Det samme gør sig gældende, hvis den ikke er blevet monteret korrekt. Det er dertil også noget, der gør sig gældende for din opsamlingspose, der selvfølgelig skal være sat ordentligt på din løvsuger.

Grunden til dette er, at det kan ende med at skade din maskine, hvis du ikke følger dette. Det er ikke blot med til at gøre den sløv, når du arbejder med den, men det kan faktisk også resultere i, at du ender med at skulle udskifte din løvsuger – og der er ikke ligefrem nogen grund til at du skal skifte din løvsuger hvert efterår.

2. Brug den ikke som løvblæser med opsamlingspose

Det giver sig selv, at du ikke bør bruge en løvsuger som løvblæser, mens der stadig sidder en opsamlingspose på. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det ikke er altid, at man tænker over det, hvis man har travlt og hurtigt skal i gang. Derfor er det også noget, du skal sørge for at tænke på, når du skal bruge løvblæseren.

I det hele taget, så er det ikke altid, det kan betale sig for dig at gøre brug af den som løvblæser. I langt de fleste tilfælde kan det bedst betale sig at gøre brug af en løvsuger, så du kan få fjernet alt løv og deslige, så det ikke blot bliver blæst ind under en hæk eller lignende. Typisk vil det hele blot blive blæst tilbage igen.

3. Hold indsugningsstudsen fra ledningen

Hvis du har valgt at købe en løvsuger med ledning, så er det vigtigt at du altid holder indsugningsstudsen langt væk fra ledningen på maskinen. På trods af, at styrken er lav, så kan du risikere at ledningen suges op i maskine, og det kan resultere i at den bliver ødelagt – og uden ledningen, så er løvsugeren ikke noget værd.

Det er selvfølgelig også én af grundene til, at det bedst kan betale sig at købe en løvsuger, der ikke er udstyret med en ledning, men i stedet er blevet udstyret med en el- eller benzinmotor. Vælger du en sådan model, så skal du ikke være lige så bange for at du lige pludselig ender med at suge en ledning op i indsugningsstudsen.

4. Ret den aldrig mod dyr og andre personer

Det kan sagtens virke sjovt at rette en løvsuger mod en anden person eller et dyr, men det er vigtigt, at det aldrig er noget, du vælger at gøre. Det kan nemlig ende med at gå meget galt. Både dyr og andre personer kan ende med at komme slemt til skade, hvis du retter din løvsuger mod dem, da løvsugeren er kraftfuld.

Det er dog ikke kun noget, der gør sig gældende for andre personer og dyr, da det er mindst lige så vigtigt, at du ikke retter maskinen mod skrøbelige genstande. Hvis du retter den mod et vindue eller en dør, så kan det hurtigt ende med at gå galt. Derfor er det også meget vigtigt at du til hver en tid tager løvsugningen seriøst.

5. Hold altid godt fast om maskinen

Langt de fleste løvsugere vejer ikke specielt meget. På trods af, at det er en maskine, der har en relativt lav vægt, så er det dog stadig meget vigtigt, at du sørger for at holde godt fast om den, når du bruger den. Du bør sørge for at holde godt fast med begge hænder, og eventuelt også påføre dig en sele på dine skuldre.

Der kan sagtens opstå enkelte situationer, hvor du er nødt til at holde den med én hånd, men det er dog en god idé, at du forsøger at minimere antallet af disse situationer. Til hver en tid skal du naturligvis have fokus på at holde godt fast, da en løvsuger har mange kræfter – den bør derfor heller ikke overlades til et barn.

6. Tag arbejdstøj på

Hvis du skal bruge en løvsuger, så er det også en god idé at iføre dig det rette tøj. Du bør købe noget reelt arbejdstøj til dette formål. Det er ikke ensbetydende med, at du ikke blot kan tage et par jeans og en trøje på, men du skal dog være opmærksom på, at det kan ende med at blive beskidt – og derfor frarådes det også.

Det er i langt højere grad noget, der handler om, at du skal sørge for at beskytte dine øjne bedst muligt. Derfor bør du også tage et par sikkerhedsbriller på, når du bruger en løvsuger. Dertil er det også en god idé, at du tager nogle solide sko på, da både sten, grene og deslige kan ramme dine fødder, når maskinen bruges.

Testkilder

Som der også er givet udtryk for i starten af denne artikel, så har vi ikke selv testet de produkter, der er blevet beskrevet herover. Vi har i stedet hentet information ind fra en lang række relevante testkilder, for at lave en liste over de bedst mulige løvsugere. En række af de kilder, vi har gjort brug af, er blevet beskrevet her.

Råd & Rön

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har lavet en grundig test af løvsugere og løvblæsere. De har udgivet en test, hvor de har taget et kig på hele 12 forskellige løvsugere og løvblæsere. Det er naturligvis gjort med henblik på at sikre, at deres test indeholder noget for enhver, så alle kan bruge denne løvsuger test til noget.

I deres test har de ikke valgt at holde fokus på én type løvsuger, som de har gjort i nogle af de andre tests, du kan finde på nettet. De har i stedet valgt at holde fokus på både modeller med batteri og modeller med ledning. De er alle blevet stillet op side om side i testskemaet, hvilket også gør sig gældende for selve testen.

Der har naturligvis været fokus på nogle særlige kriterier i forbindelse med denne test hos Råd & Rön. Det er særligt de nedenstående kriterier, der har været fokus på, mens der naturligvis også er blevet set på samtlige modellers overordnede score. Det er disse kriterier, der hovedsageligt har været fokus på:

  • Løvhåndtering (50%)
  • Brugervenlighed (30%)
  • Vibrationer og støj (10%)
  • Batteri (10%)

Der er særligt to modeller, der udmærker sig ved at blive kåret som bedst i test. Dertil er der også en enkelt model, der får en anbefaling som et godt køb, da den ikke blot klarer sig godt i deres test, men endda også kan købes til en lav pris. Derfor er der op til flere af disse løvsugere, du roligt kan gå ud og investere penge i.

Der er dog ingen af de modeller, der er blevet testet af Råd & Rön, der er faldet igennem med et dårligt resultat, da de alle kan bryste sig af at opfylde deres anvendelsesformål. Hvis du gerne vil læse testen selv, så kræver det et betalt medlemskab hos Råd & Rön. Har du det, så har kan du læse hele artiklen lige her.

ETM Testmagazin

ETM Testmagazin er et anerkendt tysk magasin, der lader dig hente nogle meget grundige tests af forskellige produkter mod betaling. I og med, at du skal betale pr. test, du gerne vil læse, så er der også garanti for, at der er tale om nogle meget grundig og omfattende tests, hvor hver enkelt produkter blevet testet grundigt.

I og med, at der er tale om en meget grundig test, så er der naturligvis også blevet taget et nærmere kig på et stort antal løvsugere. Faktisk er der blevet kigget nærmere på og testet intet mindre end 25 forskellige løvsugere, hvor der er gået ned til den mindste detalje med hver enkelt af de løvsugere, der er blevet udvalgt.

De har desuden valgt at dele deres test op i tre grupper. Det er gjort for at gøre det nemt at finde den gruppe, der har din interesse. De har selvfølgelig valgt at dele de testede modeller op efter, om der er tale om en benzindreven, eldreven eller en batteridreven model. Derfor kan du nemt finde den type, der tiltaler dig.

Hvis du er god til tysk og gerne vil have et godt indblik i hvad der er bedst, når du skal ud og finde en løvsuger, så kan det være en rigtig god idé at købe denne artikel til de små to euro, som den koster. Hvis det er noget, der har din interesse, så kan du finde artiklen på dette link, hvor du også kan betale for at hente den ned.

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle modeller, der er blevet testet og beskrevet i denne artikel, der bliver solgt her i landet. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at du kan finde rigtig megen god information om hvilke producenter der klarer sig godt fremfor andre – og det er bestemt også to euro værd.

Expert Reviews

Expert Reviews er én af de største test- og forbrugermedier på nettet. Derfor er det også en meget troværdig kilde. De har siden deres opstart testet mange tusinde produkter, hvilket bl.a. også inkluderer en lang række forskellige løvsugere. Derfor er det naturligvis også en test, der er værd at tage et nærmere kig på for dig.

De har testet en lang række forskellige løvsugere, men det er dog ikke dem alle, du kan købe på det danske marked. På lige fod med ETM Testmagazin, så er der tale om et medie, der kan give dig et godt billede af, om en given producent er værd at købe et produkt fra eller ej. Derfor er det også en artikel, der er værd at læse.

I denne artikel kan du blandt andet finde produkter fra Q Garden, McCulloch, Black & Decker, Worx og Billy Goat. Det er hovedsageligt Worx og Black & Decker, du har mulighed for at finde en række produkter fra på det danske marked. Heldigvis har de begge to scoret gode anmeldelser i den store test hos Expert Reviews.

Samtidig er der også tale om en artikel, der giver dig relevant information om, hvordan du finder frem til den bedste løvsuger for dit vedkommende. Det er i lige så høj grad en guide til, hvordan du skal bære dig ad, når du går på jagt efter en løvsuger. Hvis du gerne vil læse artiklen på egen hånd, så kan du finde den gratis her.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

Epilator Test

Previous article

Powerbank Test

Next article

Comments