Elektronik

Panini Grill Test

0

Med en panini grill kan du grille, riste og varme mad både hurtigt og nemt. Det er dog ikke alle modeller, der er lige gode. Derfor er det vigtigt, du vælger den rette panini grill, hvis du ønsker at købe et sådant apparat til dit køkken. Det kan du heldigvis få hjælp til i denne artikel, hvor flere modeller bliver sammenlignet.

Vi skal dog understrege, at vi ikke selv har testet de panini grills, der er beskrevet herunder. Vi har sammensat denne artikel med afsæt i resultater fra uvildige testkilder, ekspertvurderinger og forbrugeranmeldelser. Det er derfor en oversigt over de bedste panini grills på markedet, du bliver præsenteret for herunder.

OBH Nordica OptiGrill

Forhandler Pris Information
799 DKK Se produkt
840 DKK Se produkt
1.079 DKK Se produkt
1.899 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om at OptiGrill fra OBH Nordica hurtigt og nemt kan gå hen og blive dit nye yndlingsredskab i køkkenet. Der er tale om en maskine, der kan bruges til et væld af forskellige formål. Det er også netop dét, der gør, at det er en maskine, der kan blive til dit mest foretrukne redskab i dit køkken.

Mange tror, at det er en maskine, du kun kan bruge til at lave panini, toast og sandwich. Det er dog langt fra aktuelt. Det er derimod en maskine, der kan bruges til en lang række formål i dit køkken. Du kan f.eks. gøre brug af den til at stege dine bøffer, så du får et både saftigt og lækkert resultat hver gang du steger bøffer.

Tilpasser sin stegning for at sikre et perfekt, saftigt resultat

OBH Nordica er én af de helt store spiller på markedet for udstyr og maskiner til køkkenet. Derfor kan du også roligt vælge at investere i en grill som denne. Som der også er givet udtryk for herover, så kan du bruge den til et væld af ting. Du er derfor ikke blot begrænset til at bruge din OptiGrill fra OBH til at lave panini.

Det er blandt andet en grill, der er i stand til at tilberede din mad ved at måle tykkelsen på det. Skal du stege en bøf, så måler den selv tykkelsen på kødet og sørger dernæst for at justere stegningen derefter. Hvis du bruger den til at stege kød, så indikerer den undervejs, hvornår kødet er hhv. rare, medium og well done.

Det er ikke svært at lave mad ved hjælp af en bordgrill som denne. Faktisk er det let som en leg, da du ikke skal gøre andet end at lægge det på grillens plader og vælge ét af de seks programmer. Her kan du vælge mellem hhv. burger, fjerkræ, sandwich, pølser, rødt kød og fisk. Derfor finder du altid noget, der er ideelt.

En bordgrill med et væld af praktiske justeringsmuligheder

Du får også adgang til en række praktiske justeringsmuligheder med en OptiGrill fra OBH Nordica. Det tæller både en optøningsfunktion og en manuel funktion. Den sidstnævnte funktioner giver dig mulighed for selv at være herre over stegetiden. Dermed kan du opnå lige netop dét resultat, du ønkser at opnå med grillen.

Det kan f.eks. være en fordel, hvis du godt kan lide at have dit kød meget rødt eller du fortrækker en panini, der har fået lidt mere. Langt de fleste vælger dog at bruge ét af de seks automatiske programmer, så de blot kan lade maskinen stå for arbejdet. Det er nemlig netop dét, der er så smart ved en OptiGrill fra OBH Nordica.

Endvidere er den også udstyret med en aftagelig saftbakke. Derfor er det nemt at tømme denne, når du har steget kød eller lignende. Samtidig er begge grillplader også aftagelige. De er også begge belagt med en særlig non stick-belægning, så madvarerne ikke brænder fast. Det er med til at gøre grillen let at gøre rent efter.

Har en stor grillflade

Du skal ikke være bange for, at du kommer til at mangle plads, hvis du vælger at købe en OptiGrill fra OBH Nordica. Den er nemlig blevet udstyret med en stor grillflade, der måler intet mindre end 600 cm2. Derfor er du sikret, at det ikke er plads, du ender med at mangle. Du kan derfor lave mad til hele familien på én gang.

Faktisk kan er laves mad til mellem to og fire personer. Derfor har den også en god størrelse for de fleste. Du kan selvfølgelig også nøjes med at lave mad til blot én person. Det er dog en klar fordel, at det er muligt at lave mad til flere personer på én gang. Dertil er den også udstyret med en indikator, der viser når den er klar.

Ydermere bør det også nævnes at de aftagelige grillplader tåler maskinopvask. Derfor er rengøringen hurtigt overstået, hvis du vælger en OptiGrill fra OBH Nordica som din nye panini grill. Den yder en effekt på helt op til 2.000 W. Derfor er du også sikret, at det er en effektiv maskine, der hurtigt kan tilberede din mad.

Du tilbydes fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Der er ikke nogen stor sandsynlighed for det, men hvis du – mod alle forventninger – ikke skulle blive tilfreds med din OptiGrill fra OBH, så kan du få pengene tilbage. OBH Nordica tilbyder nemlig fuld tilfredshed eller pengene tilbage, hvis blot det sker inden 100 dage efter købsdatoen. Derfor kan du roligt prøve den af.

Hvis du ikke er tilfreds med dit køb, så skal du blot kontakte forhandleren. De kan hjælpe dig med at få dine penge retur. Derfor er det ikke noget, der er besværligt eller kommer til at koste meget af din tid. Hvis du ikke er sikker på, hvorvidt en panini grill er noget for dig, så er dette en rigtig god måde at teste det af på.

Detaljer:

 • Effekt: 2.000 W
 • Eltilslutning: 230 V
 • Belægning: Non Stick
 • Drypbakke: Ja
 • Grillareal: 600 cm2
 • Tilberedningsindikator: Ja
 • Plader: Aftagelige
 • Tilberedningsprogrammer: 6 stk.
 • Maskinopvask: Ja

Tristar Panini Grill

Forhandler Pris Information
421,99 DKK Se produkt
730 DKK Se produkt

Der er mange, der tror, at du skal have penge op af lommen, hvis du skal have en god panini grill til køkkenet. Sådan behøver det dog ikke at forholde sig. Vil du gerne have en god panini grill, men ønsker du ikke at betale en mindre formue for den? I så fald bør du tage et nærmere kig på denne model fra anerkendte Tristar.

Her er der tale om en grill, der kan bruges til at lave et væld af forskellige måltider. Du kan derfor ikke kun bruge den til at lave panini. Du kan også bruge den til at lave sund og hurtig aftensmad, hvad end det skal være et stykke kød, noget fisk eller kun grøntsager. Med denne grill kan du lynhurtigt grille maden indendørs.

Det er dog helt op til dig selv, hvor hurtigt det skal gå og hvilken temperatur, det skal steges ved. Du har altid fuld kontrol over grillen, hvorfor du kan tilberede kød, fisk, sandwiches m.m., som du selv ønsker det. Det er derfor en maskine, du kan nyde stor gavn af i dit køkken – specielt hvis madlavningen skal overstås hurtigt.

En all-round grill fra Tristar

En kold sandwich kan være både lækker og nærende. Men hvad er endnu bedre end en kold sandwich? Det er en lunet sandwich naturligvis. For at kunne lave dette derhjemme, så er du dog nødt til at anskaffe dig en panini grill. Det kan med fordel være en panini grill fra Tristar, der er blevet udviklet til netop dette formål.

Med en maskine som denne, kan du nemt lave din foretrukne grillede sandwich. Der er endda tale om en maskine, der er stor nok til at du kan fylde så meget i den, som du vil. Det er nemlig muligt blot at justere på højde på det øverste låg. Derfor kan du altid indstille det på en sådan vis, at det passer til det, du vil grille.

Det er ensbetydende med at den også kan bruges til andet end blot grillede sandwiches. På trods af der er tale om en panini grill, så kan den også bruges til mange andre formål end dette. Du kan eksempelvis bruge den til at stege en lækker steak, tilberede grøntsager eller grille fisk. Der er mange muligheder med den.

Reducerer fedtindholdet under tilberedning

Tristar har valgt at udstyre deres grill med et integreret dryppesystem. Det er der flere fordele forbundet med. Det er nemlig med til at sikre, at fedtet bliver frigjort, når der grilles. Når det løber ned af de to plader, så ender det i en drypbakke, der også medfølger. Det er med til at reducere indholdet af fedt i din mad.

Du skal ikke forvente at dine måltider bliver helt fri for fedt. Det ville ganske enkelt være for meget at love. Du kan dog være sikker på at fedtindholdet bliver reduceret på markant vis. Dertil er det heller ikke et krav, at du smører grillen med et fedtstof, da begge plader er blevet belagt med en effektiv non stick-belægning.

Det er dog ikke kun en fordel i det omfang, at det medfører at du ikke skal bruge fedtstof til grillen. Det er også med til at gøre rengøringen markant nemmere. I de fleste tilfælde er rengøringen klaret på ganske få minutter. Der medfølger også en skraber, hvis der skulle være noget, der alligevel brænder sig fast.

Er nem at opbevare

Når du ikke bruger grillen, så er den nem at opbevare. Først og fremmest er det ikke den største model på markedet. Den måler nemlig kun 15 cm. x 25 cm. x 41 cm. Derfor er den relativt nem at finde plads til. Dertil er det også muligt at opbevare den på både vandret og lodret, alt efter hvad er gives mest mening for dig.

Du skal dog ikke være bange for at selve grillarealet er for småt. Det strækker sig nemlig fra kant til kant, hvorfor det måler 29,5 cm. x 26,5 cm. Derfor er der også god plads til at lave mad på grillen. Den er i stand til at levere en samlet effekt på 2.000 W. Som følge af dette leverer den altid et veltilberedt og effektivt resultat.

Detaljer:

 • Plader: 2 stk.
 • Belægning: Non Stick
 • Effekt: 2.000 W
 • Termostat: Ja
 • Temperaturindikator: Nej
 • Temperaturzoner: 1 stk.
 • Grillareal: 29,5 cm. x 26,5 cm.
 • Drypbakke: Ja
 • Mål: 15 cm. x 35 cm. x 41 cm.
 • Vægt: 3,8 kg.

George Foreman Melt & Grill

Forhandler Pris Information
535 DKK Se produkt
569 DKK Se produkt
740 DKK Se produkt
799 DKK Se produkt

Her er der tale om en grill, der har meget tilfælles med de andre modeller på markedet. Den formår dog også at adskille sig på op til flere punkter. Det er f.eks. en maskine, der kan bryste sig af et rigtig flot udseende. Du kan derfor roligt lade den stå fremme på dit køkkenbord, da den har et elegant, moderne og stilrent design.

Hvad den dog har tilfælles med flere andre modeller, er at den kan bruges til at lave meget andet end panini. Derfor er mulighederne også mange, når du først har fået fingrene i en Melt & Grill fra George Foreman. Det ændrer dog ikke på, at den særligt er udviklet med henblik på at kunne lave delikate sandwiches og paninier.

Den bedste måde at lave hjemmelavede sandwiches

De fleste har prøvet at lave sandwiches derhjemme. Mange af dem, der gør dette, gør det fordi de har fået en rigtig lækker sandwich på fx Joe and The Juice, som de ønsker at replikere. Det kan virke nemt, men hvis du ikke har det rette udstyr, så er det ikke muligt. Én af de ting, du er nødt til at have, er en god panini grill.

Hvis du er glad for sandwich og panini, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du bør invester i en god grill, så du selv kan lave dem. Hvis du har børn, så kan I også hygge jer med at lave sandwiches, panininer m.m. sammen. I kan hver især bygge jeres helt egen sandwich, hvorefter I varmer dem op i jeres Melt & Grill.

Derfor er det ikke blot en fremragende måde at lave med på. Med en Melt & Grill kan du også samle hele din familie i køkkenet. Det er der også mange, der synes rigtig godt om. Den kan dog også være ideel for dig, der bor selv, da du hurtigt kan lave et lækkert måltid med den. Det kan være alt fra en bøf til en sandwich.

Er i stand til at reducere indholdet af fedt i din mad

George Foreman har valgt at udstyre deres Melt & Grill med en separat drypbakke. Det er en klar fordel, da den kan samle fedtstofferne, som løber på pladerne. Da pladerne har en skævende vinkel, vil det helt selv løbe ned i drypbakken. Det leder det væk fra maden, så du får et reduceret indhold af fedt i din mad.

Hvis du går meget op i sund madlavning, så vil du sætte pris på denne funktion. Det er brugbart, uanset om du skal lave en sandwich, stege et stykke kød eller noget helt tredje. Det er altid en god idé at reducere indholdet af fedt i din madlavning. Det er nemlig ikke sundt, men ikke alle er klar over, at det er så nemt.

Det bør dertil også gøres klart, at der er tale om en grill, der kan bryste sig af et grillareal på hele 432 cm2. Du skal derfor ikke være bekymret for, hvorvidt det er muligt at lave mad til flere personer på én gang. Med et sådant grillareal er det typisk muligt at lave mad til tre personer – selv hvis der er tale om sandwiches.

Giver dig mulighed for tykke skiver

Da der er tale om en grill, der er blevet udstyret med løse hængsler, så får du også rig mulighed for at lave mad, der er skåret i tykke skiver. Det er ikke sikkert, at det er noget, du foretrækker, men såfremt du får brug for det, så er det en klar fordel at det er muligt. Det er nemlig ikke alle modeller, der kan tilbyde dette.

Derfor kan du f.eks. også bruge den til at lave tykke steakes eller store sandwiches, uden at det er noget, du får problemer med. Dertil har de også valgt at udstyre deres Melt & Grill med en digital timer, der hjælper dig med at lave den perfekte grillede sandwich. Den kan selvfølgelig også hjælpe dig med andet madlavning.

Den kommer også med en smart låsefunktion. Den giver god mening at bruge, hvis du har børn i hjemmet. De nysgerrige børnefingre kan hurtigt finde vej til et sådant apparat, men de kan ikke åbne den. Derfor er der ikke risiko for at de kommer til skade. Den kan dog også bruges til blot at lukke tæt sammen om maden.

Pladerne er udtagelige og nemme at vaske

Der er mange, der er bekymrede for, at det er svært at gøre deres panini grill rent efter brug. Det er dog ikke noget, der er tilfældet, hvis det er Melt & Grill fra George Foreman, der er tale om. Du kan nemlig blot tage de to plader ud og vaske dem af. Det er nemt, hurtigt og gøre det sjovere at gøre brug af din panini grill.

Det bør selvfølgelig også nævnes, at det er en grill, der har en god størrelse. Derfor er det også nemt at finde plads til den i dit køkken. Den måler nemlig kun 38 cm. x 40,6 cm. x 17,7 cm., på trods af det store grillareal på 432 m2. Derfor er det altså en panini grill, som langt de fleste kan finde plads til et sted i deres køkken.

Detaljer:

 • Plader: 2 stk. udtagelige plader
 • Belægning: Non Stick
 • Maskinopvask: Nej
 • Effekt: 1.550 W
 • Termostat: Ja
 • Temperaturindikator: Ja
 • Temperaturzoner: 4 stk.
 • Grillareal: 432 m2
 • Drypbakke: ja
 • Mål: 38 cm. x 40,6 cm. x 17,7 cm.
 • Vægt: 4,1 kg.

Gastronoma by Melissa IQ Grill

Forhandler Pris Information
519 DKK Se produkt
519 DKK Se produkt
670 DKK Se produkt

Vil du gerne købe en panini grill? Men vil du også gerne sikre dig at den kan bruges til andet end dét? I så fald kan du tage et kig på IQ Grill, der er lavet af Gastronoma. Gastronoma er et brand, der er ejet af Melissa, der er en stor koncern. Du kan derfor være helt sikker på at det er en maskine, der kan bryste sig af en høj kvalitet.

Ikke nok med det, så er der tale om en maskine, der er i stand til at lave flere typer mad. Du kan bruge den til at stege tun til forret, en bøf til hovedret eller måske en lækker sandwich til frokost. Det er ikke blot nemt, men det er også rigtig lækkert. Derfor kan du også roligt vælge at købe en grill fra Gastronoma by Melissa.

Det er dog ikke en hvilken som helst panini grill. Der er op til flere modeller, der er i stand til at lave andet end blot sandwiches og paninier. Her får du dog en meget intelligent bordgrill, der har rigtig meget at byde på. Det er derfor også her, Gastronoma by Melissa har formået at adskille sig fra mange andre producenter.

Kan give dig perfekte bøffer – hver gang

Hvis du ikke vil nøjes med at bruge din bordgrill til at lave sandwiches m.m., så kan du – som sagt – roligt tage et kig på IQ Grill fra Gastronoma by Melissa. Her er der nemlig tale om en grill, du kan bruge til at lave andet end dét. Du kan f.eks. bruge den til at stege bøffer. Det kan den oven i købet gøre til perfektion – hver gang!

Når du skal tilberede din mad på denne grill, så sker det ved at den måler tykkelsen på det, du har valgt at grille. Det kan være alt lige fra kød til grøntsager. Hvis du gerne vil stege en bøf, så er du også selv herre over, om den skal være rare, medium eller well done. Det kan du nemlig blot indstille på knapperne på dens front.

Derfor er der også tale om et rigtig godt køb for dig, der godt kan lide bøffer, men som ikke er så glad for at stege dem på panden. Med en IQ Grill fra Gastronoma by Melissa skal du blot smide bøffen ind på grillen, lukke låget ned og indstille det ønskede resultat. Når den er færdig, så afgiver maskinen selv et akustisk signal.

Du kan selv bestemme aftenens måltid

Det er dog ikke kun bøf eller sandwich, du kan lave på denne grill. Du kan faktisk selv bestemme, hvad du vil lave til aftensmad på din bordgrill. Den kan nemlig bruges til rigtig mange ting. Det eneste du skal gøre, er at lægge råvarerne på grillen. Når du har gjort det, så skal du blot vælge ét af de seks programmer på maskinen.

Du kan vælge mellem de følgende programmer på IQ Grill fra Gastronoma by Melissa: bacon, kylling, pølser, oksekød, fisk og hakkebøf. Hvis der ikke er noget af det, der falder i din smag, så kan du også blot vælge at gøre brug af den manuelle indstilling. Det er også med denne indstilling, at du kan lave en lækker panini.

Det er en maskine som denne, du skal gå på jagt efter, hvis du gerne vil bruge den mest muligt. Du kan ikke kun lave paninier og sandwiches på den. Du har også en lang række andre muligheder. Derfor er det også et godt valg, hvis du skal have en maskine, du får brugt, men uden at gå på kompromis med panini-delen.

Den er let at rengøre

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange, der vælger at lade være med at købe en panini grill, fordi de tror at rengøringen er besværlig. Mange har måske erfaring fra toastmaskiner, der kan være besværlige at gøre rent, hvis smeltet ost brænder sig fast. Det er dog slet ikke tilfældet med en grill som denne model.

Ikke nok med at den er udstyret med den aftagelig drypbakke, så er begge grillplader også blevet belagt med en særligt non stick-belægning. Begge dele er med til at gøre rengøringen let som en leg. Drypbakken sørger for at opsamle det fedtstof, der løber ned af grillpladerne, hvilket særligt er en fordel, når du steger kød.

Dens non stick-belægning sikrer at der ikke er noget, der ender med at brænde fast til pladerne. Skulle det ske, så gør belægningen det også nemt at få af igen. Begge plader er desuden udtagelige, hvorfor du blot kan fjerne dem fra maskinen, når de skal gøres rent. Som følge af dette, så er rengøringen klaret på ingen tid.

Detaljer:

 • Plader: 2 stk. udtagelige plader
 • Belægning: Non Stick
 • Maskinopvask: Nej
 • Effekt: 2.000 W
 • Termostat: Ja
 • Temperaturindikator: ja
 • Temperaturzoner: 2 stk.
 • Grillareal: 30 cm. x 24 cm.
 • Drypbakke: Ja
 • Mål: 15,5 cm. x 32,6 cm. x 37,6 cm.
 • Vægt: 4,5 kg.

Tefal OptiGrill GC702D16

Forhandler Pris Information
789 DKK Se produkt
813 DKK Se produkt

Det er ikke kun OBH Nordica, der har en serie, de kalder for OptiGrill. Det har de også hos Tefal. Faktisk er det en serie af modeller, der er blevet lige så populær som serien fra OBH Nordica. Der er op til flere årsager til at det er blevet en populær model. Det skyldes i høj grad at den har rigtig mange anvendelsesmuligheder.

Det er dog også som følge af deres ultimative innovation, som de selv har valgt at kalde for Automatic Sensor Technology. Det er en teknologi, der er i stand til at detektere antallet af objekter, der er blevet placeret på grillen. Ikke nok med det, så kan den også selv detektere tykkelsen på samtlige objekter placeret på grillen.

Med afsæt i denne information er det også en teknologi, der er i stand til at tilpasse både temperaturen og tilberedningstiden. Det sker på helt automatisk vis, hvorfor du slet ikke skal stå for noget selv. Derfor er det en maskine, der gør det uhyre nemt at lave mad – og det er ikke kun paninier, det gør sig gældende for.

Følg med på lysindikatoren

Det er nemt at følge med i madens tilberedning. På højre side af den kendte OptiGrill fra Tefal finder du en lysindikator, der viser dig den nuværende status på den mad, der er på grillen. Den strækker sig fra grøn til blå i starten, hvorefter den bliver gul, når det er rare, orange når det er medium og rød når det er well done.

Derfor er det naturligvis også nemt at følge med i madlavningen. Hvis du gerne vil være helt fri for at have noget med made at gøre, så kan du blot lade maskinen stå for det selv. Den er nemlig blevet udstyret med hele seks forskellige programmer. Med disse programmer kan du lave mad på grillen med blot et enkelt klik.

På Tefal OptiGrill GC702D16 kan du – som sagt – vælge mellem hele seks forskellige programmer. Mere specifikt, så er det følgende programmer, der er tale om: rødt kød, fjerkræ, fisk, pølser, panini/sandwiches og bacon. Hvert program er i stand til at justere grillen til den perfekte temperatur og rette tilberedningstid.

Masser af plads på grillpladerne

Ikke nok med, at du kan nyde godt af de seks forskellige programmer, så får du også adgang til at gøre brug af to forskellige tilberedningsprogrammer. Der er ét af dem, der er udviklet til at kunne tilberede mad direkte fra frost. Det andet er et manuelt program, der giver dig lov til at lave netop det, du ønsker at lave.

Endvidere er det også værd at notere sig, at der er tale om en maskine, der kan bryste sig af et stort grillareal. Faktisk er der intet mindre end 600 m2 areal du kan gøre brug af. Derfor er det også muligt at bruge denne OptiGrill fra Tefal til at lave mad til hele familien. Den kan nemlig lave mad til op til fire personer på én gang.

Hvis du gerne vil have en maskine, der ikke blot kan bruges til at lave paninier, men også lave aftensmad til en hel familie, så er det Tefal OptiGrill GC702D16, du skal have fat i. Som der er givet udtryk for herover, så er der tale om en bordgrill med rigtig god kapacitet. Det gør sig gældende ift. tilberedning af al slags mad.

Er udstyret med en integreret drypbakke

Når du steger bøf m.m., så er det meget normalt at der løber en form for fedstof ud på panden eller grillen. Det er dog ikke nemt at slippe af med det igen, hvis du står og steger din bøf på en pande. Derfor ender det med at bøffen suger en del af det til sig. Det sker dog ikke, hvis du i stedet benytter en OptiGrill til at grille.

Den er ikke blot blevet udstyret med en drypbakke, der bruges til at samle fedtstof op. De to plader har fået en syv graders vinkel, så du er derfor sikret at fedtstoffet helt selv løber ned i din drypbakke. Derfor er det også en god løsning, hvis du har et ønske om at kunne lave mere fedtfattig mad, uden at det er for krævende.

Ydermere er rengøringen hurtigt overstået. Derfor er det ikke noget, du skal være bekymret for. Faktisk kan både drypbakken og de to medfølgende grillplader holde til maskinopvask. Derfor skal du blot skylle dem af og fylde dem i opvaskemaskinen efter brug. Det er en klar fordel, da rengøringen dermed er hurtigt overstået.

Detaljer:

 • Effekt: 2.000 W
 • Grillareal: 600 cm2
 • Programmer: 6 stk.
 • Tilberedningsindstillinger: 2 stk.
 • Mål: B: 36,5 cm. x D: 34,5 cm. x H: 18 cm.
 • Vægt: 5,2 kg.
 • Belægning: Non Stick
 • Drypbakke: Ja
 • Plader: 2 stk. udtagelige plader
 • Maskinopvask: Plader og drypbakke

Hvad skal jeg have fokus på, når jeg vælger panini grill?

Der er mange ting, der skal være i fokus, når du vælger en panini grill. Derfor er det ikke noget nemt valg. Der er faktisk mange parametre, der har stor betydning for dit valg, hvis du skal sikre at du træffer et fornuftigt valg. Heldigvis kan du herunder blive klogere på en række af de parametre, du bør holde fokus på.

Grillareal

Det er en god idé at vælge en model med et stort grillareal. Det gør det nemmere at finde plads til det, du nu engang skal lave på grillen. Hvis du skal bruge den til at lave mere end én panini på, så er det vigtigt at vælge en model med et tilpas stort grillareal. Gør du ikke det, så kan det være svært at finde plads til det hele.

Der er ikke nogen egentlig tommelfingerregel, du kan tage udgangspunkt i, i denne sammenhæng. Det er en personlig vurdering, da det er forskelligt fra person til person, hvad de stiller af krav ift. deres grillareal. Der er nogen, der blot skal have plads til én panini, mens andre skal bruge den til at lave mad til hele familien.

Hvis du kaster et blik på OBH GO702DS0 OptiGrill, så er der tale om en model med et grillareal på 60 cm2. Det plejer at være nok for de fleste, da det er et grillareal, der er nok til at tilberede mad til 2-4 personer. Det er dog ikke sikkert at du har behov for en grill i denne størrelse, hvis du blot skal lave mad til én person.

Madlavningsprogrammer

Du kan faktisk bruge en panini grill til meget andet end blot at lave panini. Det er dog ikke alle, der vil bruge dem til andet end det. Hvis du gerne vil det, så er det en god idé at gå på jagt efter en model, der kommer med flere madlavningsprogrammer. Det er nemlig ikke alle panini grills, der kan bryste sig af dette.

Eksempelvis er der nogle modeller, der har programmer til både rødt kød, fjerkræ, pølser, hamburgere, fisk, sandwich, panini og bacon. Det gør sig blandt andet gældende for GO702DS0 OptiGrill fra OBH, der også er blevet nævnt herover. Det er en model, der kommer med intet mindre end otte forskellige programmer.

Det er dog ikke kun madlavningsprogrammer, der er værd at tage et kig på i denne sammenhæng. Der er også flere modeller, der kan bryste sig af at have flere tilberedningsprogrammer. Det er eksempelvis noget, der betyder at den kan opvarme frosent ad. Det kan også vise sig som en klar fordel med et sådant program.

Belægning

Hvis du gerne vil have, at det er nemt at gøre brug af din bordgrill, så bør du vælge en model, der har en god belægning på selve grillarealet. Du skal sørge for at vælge en model, der kommer med non stick-belægning. Det er nemlig med til at sikre, at det du laver på grillen, ikke ender med at brænde sig fast til grillpladerne.

I dag er det kun meget få panini grills, der ikke er blevet udstyret med plader med en non stick-belægning. Det bør derfor ikke være noget, der er vanskeligt at finde frem til. Det er dog ikke noget, der ændrer på at du bør have fokus på at vælge en model, der lever op til dette. Heldigvis skal du sjældent betale ekstra for det.

Det er dog ikke værd at tage en besparelse, hvis det betyder at du skal undvære en sådan belægning. Det vil blot medføre at du skal bruge markant længere tid på rengøring. Hvis det er noget, du gerne vil undgå, så er du nødt til at vælge en panini grill med non stick-belægning. Dem findes der heldigvis rigtig mange af.

Temperaturindstillinger

I mange tilfælde kan der være behov for at regulere på temperaturen på en panini grill. Det er dog et faktum, at det ikke er alle modeller, der tilbyder dette. Ikke nok med, at det ikke er alle panini grills, der ikke byder på temperaturindstillinger, så er der også forskel på omfanget af temperaturindstillingerne på modellerne.

Hvis du kun skal bruge den til at lave panini, så er der ikke et lige så stort behov for at kunne indstille på temperaturen. Hvis du derimod har i sinde at bruge din bordgrill til en lang række andre ting, så er det en rigtig god idé at vælg en model med mange temperaturindstillinger. Det giver dig nemlig flere muligheder.

Der er heldigvis gode forudsætninger for at finde frem til en god panini grill, der også giver dig en lang række temperaturindstillinger. Hvis det er noget, der er vigtigt for dig, så er det typisk også værd at betale ekstra for. Både OBH og Tefal tilbyder gode temperaturindstillinger i hver deres respektive serie af panini grills.

Udskiftelige varmeplader

Det er langt fra alle modeller, der kan tilbyde dette, men nogle modeller er kommer dog med muligheden for at udskifte varmepladerne. Det kan vise sig at være en klar fordel, hvis du gerne vil bruge maskinen til mange forskellige ting. I så fald kan du nemlig altid finde frem til en varmeplade, der passer til dit formål.

Hvis du har i sinde at købe en panini grill, fordi du gerne vil bruge den til flere forskellige formål, så er det en oplagt idé at vælge én af de mange modeller, der kan bryste sig af at blive leveret med flere forskellige varmeplader. Du bør dog som minimum vælge en model, der er kompatibel med forskellige varmeplader.

Som der er givet udtryk for herover, så er det langt fra noget, alle modeller kan bryste sig af. Derfor er du også nødt til at være særligt opmærksom på dette, når du skal udvælge din panini grill. Heldigvis er det noget flere og flere modeller er kompatible med. Derfor er det bestemt ikke umuligt for dig at finde frem til.

Der er sammenhæng mellem pris og kvalitet

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke er nemt at finde frem til den rette panini grill. Du kan vælge blandt et stort udvalg, hvorfor det er vigtigt at vælge med stor omhu. Hvis du ikke gør det, så er det nemt at ende med at vælge den forkerte model. Det gør sig særligt gældende, hvis du har fokus på de forkerte ting.

Hvis du ønsker at sikre dig, at du ender med at vælge en god model, så er der ikke nogen vej udenom at du skal være villig til at betale for kvalitet. Hvis du ikke er det, så er du nødt til at gå på kompromis på nogle områder. Skal du bruge den meget, så er det ganske enkelt ikke værd for dig at gå på kompromis med det.

Når det kommer til panini grills, så er der en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet. Det er dog ikke noget, der er ensbetydende med at du skal betale en mindre formue for din nye panini grill. Det kan sagtens lade sig gøre at finde en model, der kan købes til en god pris, selvom der også er tale om en model af høj kvalitet.

Der er mange, der forsøger at holde prisen i bund

Det er meget naturligt, at folk forsøger at holde prisen i bund, når de står over for at skulle købe en panini grill. Det er helt naturligt og fuldt forståeligt, da det er noget, der gør sig gældende for langt de fleste. Det er ikke just en maskine, der er nødvendig at have, men er derimod en maskine, der kan give dig nogle fordele.

Som følge af dette, så er der med garanti også andre ting, du ønsker at bruge penge på, fremfor en ny panini grill. På trods af det kan virke tiltalende, så er du nødt til at investere en vis sum penge i din nye panini grill. Hvis du gør det, så kan du også være sikker på at du rent faktisk finder frem til en model, der er af høj kvalitet.

Når du skal købe en panini grill (eller en anden form for bordgrill), så er det generelt vigtigt at have fokus på nogle helt andre ting end pris. Du skal sikre at der er tale om en maskine, der kan bryste sig af en høj kvalitet. Dertil er det mindst lige så vigtigt, at der faktisk er tale om en model, der lever op til de krav, du har.

Hvad kan jeg bruge en panini grill til?

Som navnet også giver udtryk for, så er der tale om en grill, der kan bruges til at lave panini på. Der er mange, der afholder sig fra at bruge penge på en sådan grill, fordi de tror, det er det eneste, den kan bruges til. Det er dog vigtigt, at det er gjort klart, at det ikke er tilfældet. Det er en grill, der kan bruges til rigtig mange ting.

Det skal selvfølgelig gøres klart, at der er stor forskel på de enkelte modeller på markedet. Nogle af dem er mere begrænsede end andre, hvorfor de kun kan bruges til panini, toast og deslige. Andre modeller kan du tilmed også bruge, hvis du ønsker at stege en bøf, lave kylling eller måske stege nogle lækre grøntsager.

Derfor kan det også være en god investering, da det kan fungere som en god tilføjelse til dit udstyr i køkkenet. Hvis du kun skal bruge den til at lave panini på, så giver det dog ikke meget mening at købe én af de helt dyre modeller. Vil du gerne bruge den til også at lave kød og fisk på, så bør du ikke gå på kompromis med valget.

Som der også er givet udtryk for tidligere, så er der mange, der tror, at de kun kan bruge en sådan grill til at lave panini med. Det er dog slet ikke tilfældet. Hvis du er én af de, der hidtil har troet dette, så er det værd at undersøge mulighederne igen. Det er nemlig en helt anden sag, hvis den kan bruges til flere ting.

Derfor skal du købe din panini grill på nettet

Der skal ikke være nogen tvivl om at du kan købe en panini grill hos en lang rækk forhandlere. Det gør sig både gældende for fysiske butikker og webshops. Derfor kan det også være svært at vurdere, hvorvidt du skal købe din næste bordgrill hos en webshop eller en fysisk butik. Der er nemlig fordele ved begge dele.

Det er dog en god idé at købe din næste grill på netteet. Der er nemlig op til flere fordele ved at gøre dette. Det er der – som sagt – også ved at handle i en fysisk butik, men du kan dog være helt sikker på, at du kan nyde godt af flere fordele ved at handle online. Derfor anbefales det også at købe din grill hos en webshop.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det bedst kan betale sig at købe den på nettet eller ej, så bør du læse med her. Herunder bliver du nemlig præsenteret for en række af de fordele, der er forbundet med at handle på nettet. Derfor er det naturligvis en god idé, at du læser nærmere om de fordele, der er forbundet med dette valg.

Udvalget er markant større end i de fysiske butikker

Én af de klare fordele ved at købe din næste panini grill på nettet, er at du kan handle blandt et langt større udvalg af produkter. Det er selvfølgelig en fordel, da det er med til at sikre, at du kan finde frem til en model, der lever op til netop de krav, du har. Det er nemlig noget, der varierer rigtig meget fra person til person.

I langt de fleste tilfælde kan du finde den helt perfekte model på nettet. Det er ikke noget, der på samme måde kan stilles en garanti ved, hvis du vælger at handle i en fysisk butik. Det er også derfor, det er bedre at handle hos en webshop. Her er udvalget af panini grills ofte meget større end i hver enkelt fysisk butik.

Det er dog ikke blot hos hver enkelt webshop, at du kan finde et større udvalg. Det er også noget, der gør sig gældende for hele nettet generelt set. Du kan på ganske få sekunder klikke dig fra den en webshop til en anden. Derfor kommer det også hurtigt til at virke som om, at deres udvalg flyder sammen til ét stort udvalg.

Som følge af dette, så får du adgang til et stort udvalg af panini grills med blot et par klik med din mus. Det er ikke tilfældet, hvis du i stedet vælger at handle i en fysisk butik. Her er deres udvalg typisk smalt og det er dertil ikke lige så nemt at skifte butik. Hvis du vil have den perfekte model, så skal du handle på nettet.

Der er mange penge at spare

Ikke nok med at du kan få lov til at vælge din nye grill blandt et større udvalg, så er der oven i købet også penge at spare. Det er nemlig meget normalt, at du kan finde den samme model til en lavere pris på nettet, set i forhold til i en fysisk butik. I mange tilfælde kan der faktisk være flere hundrede kroner at spare.

Hvis du gerne vil holde din investering i bund, så er det derfor ikke i en fysisk butik, du skal gå på jagt efter din nye grill. Tværtimod, så vil du være langt bedre stillet ved at finde den hos en webshop. Her skal det dog gøres klart, at det giver bedst mening at lede efter din kommende panini grill hos en danskbaseret webshop.

Der er op til flere grunde til at det er billigere at handle på nettet. Det er dog i høj grad som følge af, at der er en skarp konkurrence på nettet. Som der også er givet udtryk for herover, så kan du i løbet af blot et par sekunder klikke dig over til en ny webshop. Derfor er det også nemt for dig at hoppe over til en konkurrent.

For at sikre at du ikke gør dette, så vælger de fleste at skrue ned for deres priser. Det er også en god måde at holde på kunderne på. Det er dog ofte også billigere at drive webshop end butik, hvorfor de kan sælge de enkelte produkter til en lavere pris, men skaber samme overskud. Det er endnu en grund til de lave priser.

Er det pengene værd at investere i en panini grill?

Det er svært at vurdere, om det er værd at investere i en panini grill. Det er meget forskelligt fra person til person, hvorvidt det er noget, de mener er værd at bruge penge på. Hvis du kun kommer til at bruge den i ny og næ, så er det ikke sikkert, det giver mening. Særligt ikke, hvis der er tale om én af de dyrere modeller.

Der er dog mange, der mener at det ikke er værd at bruge penge på en panini grill. Det er dog i høj grad som følge af, at de tror, at de kun kan bruge den til at lave paninier og sandwiches. Som der også er givet udtryk for flere gange tidligere, så er det dog ikke tilfældet. Du kan bruge de fleste modeller til mange andre ting.

Hvis du ved at du kommer til at bruge den, så skal du ikke tøve med at investere i en panini grill. Det er en maskine, du kan bruge til en lang række opgaver i dit køkken. Det er dog i høj grad en maskine, du kan bruge til at lave lækre sandwiches. Du kan dog også bruge dem til at lave bøffer, fisk, grøntsager og meget andet.

Det er dog op til dig selv, om du ønsker at bruge penge på en panini grill. Der skal dog ikke være nogen tvivl om at de fleste kan finde behov for en sådan grill. Det er også derfor, der er mange, der ender med at købe en panini grill til deres køkken. Hvis du gerne vil have en panini grill, så skal du dog vælge den med stor omhu.

Det er ikke alle modeller, der er pengene værd

Hvis du har besluttet dig for at du gerne vil købe en panini grill, så skal du – som sagt – vælge med omhu. I denne forbindelse skal det understreges, at det ikke er alle modeller, der er pengene værd. Det kan sagtens virke tiltalende at vælge en billig model, men det er dog sjældent, at det viser sig at være pengene værd.

Som der også er givet udtryk for tidligere, så er der en sammenhæng mellem pris og kvalitet, når du skal på jagt efter en bordgrill. En bordgrill (eller panini grill, om man vil) kan sagtens være pengene værd i sig selv, men det betyder ikke at det gør sig gældende for alle modeller. Træf derfor dit valg med den største omhu.

Er der nogle producenter, der er bedre end andre?

Du kan finde panini grille fra en lang række brands på det danske marked. Er det dem alle, der er værd at købe en panini grill fra? Nej, det er det ikke. Derfor er det en god idé at holde fokus på de brands, der særligt har noget at byde på. Det er dog ikke sikkert, du kender til dem, hvis du ikke har erfaring og viden på området.

Hvis du har i sinde at købe en ny bordgrill, så er det en god idé at have fokus på Tefal og OBH. Der er tale om to brands, der kan bryste sig af at have fået et rigtig godt greb om markedet. Det har de i høj grad gjort med deres OptiGrill-serier. Hos begge producenter har de valgt at kalde deres serie af panini grille for OptiGrill.

Der er op til flere grunde til, at det især er disse modeller og brands, der er værd at have fokus på, hvis du har i sinde at købe en panini grill. Det er dog i høj grad som følge af, at du kan bruge dem til at lave meget andet end blot paninier og sandwiches. Derfor bliver det hurtigt til meget andet end blot en panini grill.

Gå efter en grill, der kan andet end at lave paninier

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er penge at spare ved at vælge en simpel model, som ikke kan andet end at lave paninier. Det er dog et faktum, at det ikke er det værd, da du ikke kan bruge den til andet. Hvis du gerne vil have det fulde udbytte fra en bordgrill, så bør du vælge en model, der kan lave andet end panini.

Som der også er givet udtryk for herover, så er det blandt andet noget OptiGrill-serierne fra både Tefal og OBH er i stand til. Det har gjort dem populære og det har også gjort dem til et rigtig godt køb. En sådan maskine kan også bruges til at stege bøffer, grøntsager, fisk m.m. Derfor får du også mere for dine penge.

Du kan også finde en lang række andre modeller og producenter, der kan bryste sig af ovenstående. Det er dog et faktum, at det særligt er Tefal og OBH, der har gjort sig bemærket med deres OptiGrill. Hvis du gerne vil sikre at du gør et godt køb, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal vælge en sådan maskine.

Testkilder

Som nævnt i introduktionen til denne artikel, så har vi ikke selv testet de modeller, der er beskrevet herover. Vi har derimod indhentet information fra en lang række troværdige kilder. Herunder finder du en nærmere beskrivelse af nogle af de kilder, vi har benyttet os af. Derfor kan du selv læse disse tests, såfremt det ønskes.

NYMag

Hos NYMag har de lavet en oversigt over en række panini grills, de vurderer som værende de bedste på hele markedet. De har udvalgt seks forskellige modeller, der er blevet kåret som vinder i hver deres kategori. Det er dog en oversigt, der adskiller sig fra mange andre på nettet, da de ikke selv har testet hvert enkelt produkt.

De har dog ikke stået for at teste nogle af de produkter, de har gennemgået. De har nemlig valgt at have en lidt anden fremgangsmåde hos NYMag. Alle deres guides er i en sektion, der hedder The Strategist. I stedet for at teste hvert et produkt, så ser de i stedet nærmere på de produktanmeldelser, der er lavet af produktet.

For at kunne blive tildelt en plads i én af deres artikler, så skal de leve op til en række krav. De skal have et gennemsnit, der lyder på min. 4,1 og de skal også have min. 100 anmeldelser. Dertil er det også et krav, at min. 60 procent af alle anmeldelser er enten 4- eller 5-stjernede, når NYMags artikel bliver publiceret.

Derfor er det med afsæt i ovenstående, at de har fundet frem til de forskellige panini grills fra Cuisinart, Dash, Breville, Hamilton og George Foreman. Hvis du gerne selv vil læse lidt nærmere om de enkelte modeller, så kan det gøres ved at klikke her. Her kan du også læse nærmere om den fremgangsmåde NYMag gør brug af.

TopTenReviews

Du kan finde en lang række medier, der beskæftiger sig med anmeldelser og tests af forskellige produkter. Ét af disse er TopTenReviews, der er blandt de absolut største på nettet. Derfor er det også en meget troværdig kilde, hvis du skal finde anmeldelser og tests af produkter. Det gør sig blandt andet gældende for panini grills.

De har brugt mere end 80 timer på at teste en lang række panini grills. De har valgt at fremhæve hele otte forskellige modeller fra producenter såsom Cuisinart, Hamilton, Breville, DeLonghi, Oster, T-Fal, IMUSA og Proctor-Silex. Derfor har de også testet og undersøgt et bredt spektrum af forskellige modeller og brands.

Hos TopTenReviews har de valgt at gøre det nemt at skabe et godt overblik over de modeller, de har taget et nærmere kig på. Det har de gjort ved at fremvise dem alle i en tabel øverst. Samtidig har de også udnævnt vindere i tre forskellige kategorier, hvorfor du nemt finder én for dig. Der er tale om følgende kategorier:

 • Best Overall
 • Best Budget
 • Most Versatile

Som vinder af den samlede test, finder man Cuisinart Griddler & Panini Press GR-11. Det er derimod Proctor-Silex Sandwich Maker 25401P, der har taget æren som værende den mest budgetvenlig. Den sidste vinder er Breville Panini Duo BSG520XL, som er blevet kåret til at være den alsidig af de testede panini grills.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er tale om en meget grundig test. Hver af de udvalgte modeller er blevet testet med afsæt i flere punkter. F.eks. har der været fokus på ydeevne, rengøring, brugervenlighed og design. Hvis du gerne selv vil læse artiklen, så følg dette link, hvor hele testen er frit tilgængelig.

Sådan kan du komme 100 % i mål med sommerrenoveringen

Previous article

Elevationsseng Test

Next article

Comments