Hus og have

Elevationsseng Test

0

Du tilbringer op mod en tredjedel af dit liv i sengen. Derfor er der god grund til at gøre det så behageligt som muligt. En forkert seng kan have negativ indflydelse på dit energiniveau og humør. Derfor er det vitalt, at du sover i en seng, der harmonerer med dine præferencer. For mange er det rette valg en elevationsseng.

Markedet for elevationssenge er dog stort. Det byder på en lang række forskellige modeller. Derfor kan det være svært at vælge en god seng. Heldigvis kan du finde inspiration til dit valg af elevationsseng her på siden. Herunder har vi samlet og beskrevet et udpluk af markedets bedste elevationssenge i detaljer.

Vi har ikke selv testet de senge, der er beskrevet herunder. Vi har i stedet indsamlet relevant information fra troværdige kilder. Med afsæt i denne information har vi sammensat nedenstående overblik over de bedste modeller på markedet. Derfor er der gode forudsætninger for, at du også kan finde en ideel seng herunder.

Senses Lux (180 cm. x 200 cm.)

Forhandler Pris Information
13.999 DKK Se produkt

Senses Lux er en elevationsseng, der kan justeres, så den passer præcis til dine behov. Den er også udstyret med en springmadras med moderne pocketfjedre. Det er fjedre, der er i stand til at tilpasse sig din krop og dine bevægelser. Rundt om fjedrene er der elastisk hybridskum, der er et både holdbart og elastisk skum.

Her får du en seng, der adskiller sig fra mange af de andre elevationssenge. Det gør den på op til flere punkter, men blandt andet ved at springmadrassen er blevet opgraderet. Den har hele fem komfortzoner, hvorfor du er sikret at du får en nænsom og omhyggelig støtte. De er placeret så alle vigtige zoner får tilpasset støtte.

Udstyret med en danskproduceret elevationsmotor fra Linak

En elevationsseng er ikke meget værd, hvis den ikke er udstyret med en god motor. Derfor har Senses Lux en motor fra Linak, der er blevet produceret her i landet. Dertil er alle komponenter i sengen også produceret i Danmark. Det giver en garanti for, at der er tale om en seng, der byder på en rigtig lang og god holdbarhed.

Sengen er også udsyret med en sengeramme, der er fremstillet af massivt svensk fyrretræ. Den byder på en tykkelse på hele 20 cm., hvilket ikke blot gør den robust, men også giver senge et minimalistisk og flot design. Du vil kunne mærke, at der er tale om en seng af høj kvalitet hver gang, du sætter eller ligger dig ned i den.

Endvidere bør det også nævnes at du faktisk kan styre elevationsmotoren ved hjælp af din mobil eller telefon. Det sker ved hjælp af en applikation, der hedder Linak Bed Control. Det er dertil også muligt at tænde for et behageligt lys under sengen, så du kan finde vej, hvis du skal have et glas vand eller skal på WC om natten.

Springmadras med en kerne med moderne pocketfjedre

Det er ikke en hvilken som helst springmadras, der er blevet valgt til denne seng. Faktisk er der tale om en springmadras med en kerne med moderne pocketfjedre. Omkring fjedrene er der endda også et lag af såkaldt hybridskum. Det er elastisk skum, der støtter og er fleksibelt, så du kan justere positionen af madras og seng.

Ikke nok med det, så er det faktisk en helt særlig type skum, der kan bryste sig af at have en kølende funktion. Det er et materiale, der på helt unik vis er i stand til at transporter overskydende varme og fugt gennem den, så de bliver spredt ud i rummet. Du er derfor sikret at madrassen altid bevarer en lav, behagelig temperatur.

Det gør sig gældende, uanset din kropsbygning eller din kropstemperatur. Du vil også opleve at der er tale om en madras, der er i stand til at tilpasse sig til dine personlige behov. Derfor skaber den på denne måde grundlagt for en komfortabel nattesøvn. Det understøttes af, at du altid kan indstille den til en god position.

Vælg mellem memoryskum eller latex i topmadrassen

Det øverste madraslag i denne seng, er selvfølgelig en topmadras. Det er derfor denne madras, du kommer til at være i kontakt med, når du sidder eller ligger i din Senses Lux. Det er én af de afgørende årsager til at det skal være en madras, der passer perfekt til dig. Dertil er det også vigtigt, at den har en rigtig høj kvalitet.

Derfor er der ikke blevet gået på kompromis med topmadrassen i Senses Lux. Det understreges blandt andet ved at den har fået en kerne på hele 6 cm., hvor de fleste topmadrasser har en kerne på ca. 4 cm. Derfor får du også en øget grad af komfort i denne elevationsseng, set i forhold til mange andre danske elevationsseng tilbud.

Der er flere forskellige valgmuligheder, når det kommer til topmadrassen i Senses Lux. Du kan vælge mellem en almindelig topmadras eller en split-topmadras. Her bør du selvfølgelig vælge split-topmadrassen. Dertil er det også muligt at vælge mellem en kerne af memoryskum eller latex, alt efter hvad du selv foretrækker.

Detaljer:

 • Størrelse: B: 180 cm. x L: 200 cm. x H: 66 cm.
 • Komfortzoner: 5 stk.
 • Fjernbetjening: Trådløs
 • Polstring: 25 mm. hybridskum
 • Ramme: 20 cm. træramme
 • Garanti: 25 år på fjedre og ramme samt 5 år på motor
 • Fjedretype: Pocket

Trondheim Elevation (180 cm. x 200 cm.)

Forhandler Pris Information
23.999 DKK Se produkt

Der er mange gode grunde til at vælge en Trondheim Elevation. Det er en seng for dig, der ikke er villig til at gå på kompromis med hverken design, komfort eller kvalitet. Det er en serie af elevationssenge, der er blandt de mest eksklusive og luksuriøse på det danske marked. Derfor får du naturligvis også, hvad du betaler for.

Endvidere bør det nævnes at hele sengen er produceret her i landet. Derfor er du sikret, at du får en lækker seng, som kan holde de næste mange år. Der bliver nemlig kun gjort brug af de materialer, komponenter og dele af absolut højeste kvalitet. Det er bl.a. derfor, at der kan gives 15 års garanti på fjedre- og rammebrud.

Elevationsbund med motor fra danske Linak

Den nederste del af denne seng består af en massiv træramme, der har en højde på 11 cm. Den er blevet udarbejdet i massivt svensk fyrretræ. Det er en klar fordel, da det er med til at skabe en stabil platform for resten af sengen. Inde i rammen er der en lamelbund med 28 lameller, der giver motoren gode betingelser.

I forhold til selve motoren er der heller ikke gået på kompromis. Der er nemlig tale om en motor, der er lavet af danske Linak. De har i rigtig mange år været kendt for at levere de bedste elevationsmotorer på markedet. Den motor du finder på denne seng, er både støjsvag og hurtig, uanset om du skal have eller sænke sengen.

Du kan mærke, at der er tale om en kvalitet, der er helt i top. Det er nemt at betjene selve elevation. Det kan enten ske ved hjælp af den trådløse fjernbetjening, der følger med til sengen, eller via en applikation på din mobil eller tablet. Hertil kan du nemlig download Linak Bed Control, som dermed kan styre hele din seng.

Komfortabel springmadras med hele 261 pocketfjedre pr. m2

Det er dog ikke kun bund og motor, der er af høj kvalitet på denne seng. Det gør sig også gældende for den springmadras, der følger med i købet. Her er der nemlig tale om en madras, der er udstyret med intet mindre end 261 pocketfjedre pr. m2. De er tilmed blevet inddelt i hele komfortzoner, der alle giver den rette støtte.

Hver af de mange fjedre er i stand til at yde en differentieret støtte til din krop. Derfor tilpasser den sig til din krop og dine trykpunkter. Det skyldes særligt at fjedrene er holdt adskilt af tynde filtposer. Derfor fungerer de 261 fjedre pr. m2 faktisk også som hele 261 støttepunkter pr. m2, hvorfor gives god støtte til hele kroppen.

Komfortzonerne er også med til at bidrage til dette. De tager højde for at der skal placere et tryk omkring de zoner, der er vigtigst, som f.eks. skuldre og lænd. Dertil sørger de også for at din rygsøjle ligger vandret. Du kan vælge mellem tre fastheder i madrassen, som dertil også er polstret med 25 mm. skum på begge sider.

Flere valgmuligheder ift. din topmadras

Da en topmadras er det øverste lag på din seng, så er det også ét af de klart vigtigste. Denne madras tilfører nemlig den sidste grad af komfort og støtte. Derfor skal det også være den helt rette. Det kan du dog helt selv sikre, da du kan vælge mellem hele fire forskellige topmadrasser, hvis du køber en Trondheim Elevation:

 • Topmadras med kerne af latex og h-split
 • Topmadras med kerne af memoryskum og h-split
 • 2 stk. topmadrasser á 90 cm. x 200 cm. med kerne af latex
 • 2 stk. topmadrasser á 90 cm. x 200 cm. med kerne af memoryskum

Uanset hvilken af disse topmadrasser, du vælger, så er du garanteret at den har en kernetykkelse på hele 40 mm. Det giver madrassen en totalhøjde på 60 mm. Hvis I skal sove to personer i sengen, men gerne vil være fri for revnen i midten, så er det en god idé at vælge topmadrassen med h-spli, da I dermed undgår dette.

Du skal dog også vælge mellem latex eller memoryskum. Der er ikke et valg, der er rigtigt eller forkert her, da det er et spørgsmål om dine egne præferencer. Latex er et relativt fast og åndbart materiale, mens celcius (memoryskum) er et materiale, der er mere trykaflastende og blødt. Derfor skal du vælge efter egne ønsker.

Detaljer:

 • Mål: B: 180 cm. x L: 200 cm. x H: 58 cm.
 • Garanti: 15 år på ramme og fjedre samt 5 år på motor
 • Polstring: 20 mm. skum
 • Komfortzoner: 5 stk.
 • Fjedretype: Pocket
 • Motor: Linak
 • Fjernbetjening: Trådløs
 • Ramme: 11 cm. massivt fyrretræ

Lyngdal Elevation (120 cm. x 200 cm.)

Forhandler Pris Information
7.999 DKK Se produkt

Hvis du er på jagt efter en elevationsseng, der kan bruges til én person, så er det en god idé at lede efter en model, der har en bredde på min. 120 cm. Det er en bedre bredde end de traditionelle 80-90 cm., da det ikke er helt nok. Hvis du vælger en bredde på 120 cm., så får du også mere plads til at brede dig ud på i din seng.

Er det en sådan seng, du er på jagt efter, så kan du med fordel vælge at tage et kig på Lyngdal Elevation. Det er nemlig en rigtig god danskproduceret elevationseng, der formår at kombinere både funktionalitet, komfort og kvalitet. På trods af dette, så er det fortsat muligt at erhverve elevationssenge til en meget lav pris.

Er baseret på en solid elevationsbund

En elevationsseng er selvfølgelig ikke meget værd, hvis den ikke er udstyret med en god elevationsbund. Det er derfor at Lyngdal er blevet udstyret med en solid ramme, der er udarbejdet i massivt fyrretræ. Det er dog langt fra det eneste, den har at byde på, da dens elevationsbund er bestående af hele 28 solide lameller.

Derfor er der selvfølgelig også tale om lameller, der er blevet udviklet med henblik på elevation. Da der er tale om hele 28 af slagsen, så er der selvfølgelig rig mulighed for at indstille senge til at have den stilling, du ønsker, den skal have. Alt dette bliver drevet af en motor fra Linak, der er blevet produceret her i Danmark.

Motoren er blevet monteret direkte på bunden. Det er ikke uden grund, at det er blevet gjort. Det skyldes at det giver den bedste og mest effektive elevationsoplevelse. Der medfølger selvfølgelig også en nem trådløs fjernbetjening, så det gør det nemt for dig at styre din hæve- og sænkefunktion i din nye elevationsseng.

Springmadras med hele 261 intelligente pocketfjedre pr. m2

Det er en seng, der består af flere forskellige madrasser. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at du får den største del af komforten og støtten fra den vendbare springmadras. Den kan bryste sig af at være udstyret med intet mindre end 261 intelligente pocketfjedre pr. m2, som er inddelt i hele 5 forskellige komfortzoner.

Derfor kan du selvfølgelig også være helt sikker på, at der er tale om en madras, der byder på en rigtig høj kvalitet. Det er noget, du kan mærke på flere måder. Det kan blandt andet mærkes ved at den er betrukket med den samme slidstærke møbeltekstil som bunden, hvilket også giver sengen et flot og gennemført look.

Som følge af de individuelle pocketfjedre, der er at finde i madrassen, så er den meget fleksibel. Det skyldes at den er i stand til at tilpasse sig dine konturer og bevægelser. Det udmønter sig i at du får den sundeste og bedste støtte af kroppen. Det gør sig både gældende, uanset hvordan du vender og drejer dig om natten.

Vælg selv sengens medfølgende topmadras

Hvis du vælger at købe en Lyngdal Elevation som din kommende elevationsseng, så kan du også vælge den topmadras, du bedst kan lide. Der er nemlig stor forskel på folks præferencer, når det kommer til komfort og støtte fra din topmadras. Derfor er det også blevet gjort muligt at vælge mellem to forskellige topmadrasser.

De to topmadrasser, du kan vælge mellem, har begge en kerne, der har tykkelse på 40 mm. Det er en fornem tykkelse, men der findes dog også mange topmadrasser, der byder på en tykkere kerne end de 40 mm. Du kan frit vælge mellem en kerne af memoryskum og latex, alt efter dine egne præferencer i denne forbindelse.

Før du kan vælge den rette topmadras, så skal du selvfølgelig skabe et overblik over, hvad der er af forskelle mellem latex og memoryskum. Hvis du vælger en topmadras med en kerne af memoryskum, så vil du synke lidt ned i madrassen. Vælger du en kerne af latex, så vil du i stedet opleve, at madrassen skubber lidt igen.

Detaljer:

 • Størrelse: B: 120 cm. x L: 200 cm. x H: 58 cm.
 • Ramme: 11 cm. massivt fyrretræ
 • Lameller: 28 stk.
 • Motor: Linak
 • Fjernbetjening: Trådløs
 • Fjedretype: Pocket
 • Fjedre: 261 pr. m2
 • Komfortzoner:5 stk.
 • Polsltring: 20 mm. skum

Physio Natural (180 cm. x 200 cm.)

Forhandler Pris Information
55.999 DKK Se produkt

Her er der – uden tvivl – tale om en elevationsseng, der kan bryste sig af at være I luksusklassen. Sengen er blevet udviklet i samarbejde med både ortopædiske eksperter og fysioterapeuter. Du kan derfor være helt sikker på at det er en seng, der kan give dig den rette støtte og aflastning nat efter nat i mange år fremover.

Der er intet, der er blevet overladt til tilfældighederne i denne seng. Alle komponenter, der er blevet brugt til sengen, er blevet nøje udvalgt. De er blevet udvalgt med henblik på én ting; at kunne sikre dig den bedst mulige nattesøvn. Dertil byder den også på et moderne og stilrent design, der emmer af luksuriøsitet.

De bedste elevationskomponenter på markedet

Der skal ikke herske tvivl om, at en elevationsseng ikke er bedre end de komponenter, der er brugt til selve elevationen. Derfor er det de bedste af de bedste komponenter, der er blevet brugt på Physio Natural. Det er gjort for at kunne garantere en kvalitet, der er helt i top – og at den bliver ved med at være helt i top.

Det er heller ikke en hvilken som helst motor, der er blevet valgt til denne seng. Det er en både stærk og lydsvag. Dertil er det også muligt for dig at indstille din foretrukne liggeposition på meget præcis vis. Det kan du nemt gøre ved hjælp af den fjernbetjening, du får med, som endda er trådløs, så du slipper for ledninger.

Ikke nok med det, så er den bygget op omkring en massiv trærame. Det er denne træramme, der skaber det gode fundament for sengen, så den er både solid og robust. Det er en ramme, der kan bryste sig af en rigtig høj kvalitet, hvilket også er årsagen til, at producenten giver hele 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud.

Springmadrassen danner det vigtigste komfortlag

Der skal ikke være nogen tvivl om at springmadrassen er det vigtigste komfortlag i en seng. Det er der også blevet lagt meget vægt på i Physio Natural, da den er udstyret med en god springmadras, der giver dig lige netop den støtte, du har brug for. Det skyldes bl.a. dens mønster af fjedre, der har fokus på ergonomien.

Dertil er fjedrene også blevet opgraderet ift. den almindelige pocketfjeder. Med Physio Natural skal du heller ikke nøjes med fem komfortzoner, som ellers er meget normalt. Her får du nemlig hele syv komfortzoner. For hver m2 er der tilmed 500 pocketfjedre at finde, hvorfor. Du er garanteret at få en uovertruffen støtte.

Hver fjeder og zone tager nøje hensyn til kroppens liggeposition, da de hele tiden tilpasser sig til din krop og din liggeposition. Det garanterer en høj grad af komfort. Der er også blevet installeret et åndbart lag over og under fjedrene. Derfor er der en konstant ventilation, der er med til at skabe en sund og behagelig søvn.

Kommer med en 100% organisk latextopmadras

Der er heller ikke gået på kompromis med valg af topmadras til Physio Natural. Du får nemlig den grønne Mayan Pulse-topmadras med. Det er en madras, der er 100% organisk fra inderst til yderst. Derfor er du også sikret, at der er tale om en både allergivenlig og antibakteriel topmadras, da den har en kerne af latex.

Det er dog ikke kun en grøn profil, denne madras kan bryste sig af. Der er også andre aspekter, der er med til at gøre den speciel. Den er nemlig blevet produceret med den banebrydende SonoCore-metode. Det er en metode, der sikrer ensartet overflade i cellestrukturen, som gør madrassen både elastisk og ventilerende.

Dertil kan Mayan Pulse faktisk også bryste sig af at have op til flere certifikater. Det inkluderer blandt andet det anerkendte Rainforest Alliance-mærke. Det er et mærke, der garanterer at madrassen og sengen er både grønnere og sundere at sove i. Derfor er Mayan Pulse selvfølgelig også én af de bedste topmadrasser.

Detaljer:

 • Mål: B: 180 cm. x L: 200 cm. x H: 66 cm.
 • Fjedre: Anatomic Pocket
 • Komfortzoner: 7 stk.
 • Polstring: 20 mm. Pulse og 20 mm. Motion
 • Ramme: 16 cm. træramme
 • Fjernbetjening: RF ECO SET Trådløs
 • Garanti: 25 år på fjedre og ramme samt 5 år på motor

Krone Elevation Plus

Forhandler Pris Information
15.495 DKK Se produkt

Hvis du skal have en enkeltmandsseng med elevation, så bør du ikke gå under 90 cm. i bredden. Det bliver ganske enkelt for trangt med pladsen ellers. Hvis du ikke vil gå på kompromis med dit valg, men dog også har et ønske om at holde prisen på et sobert niveau, så er dine muligheder for at finde en ny seng begrænset.

Det er dog slet ikke umuligt. Du kan nemlig blot vælge at tage et kig på Krone Elevation Plus, der måler 90 cm. i bredden og 200 cm. i længden. Hele sengen bliver produceret i Danmark, for at garantere den højest mulige kvalitet. Derfor er der også tale om en seng, som selv de mest kvalitetsbevidste og kræsne synes om.

Støjsvag og effektive elevationsmotor fra Linak

Hvis du ikke har en god motor på din seng med elevation, så er den ikke meget værd. Derfor er det ikke noget, der er gået på kompromis med på Krone Plus. Tværtimod, så er den udstyret med en motor fra danske Linak, der giver dig en stor fleksibilitet og mobilitet. Samtidig er du også sikret, at det er en motor af høj kvalitet.

Som følge af motoren, er det nemt at indstille din seng til at have en position, der taler til dig. Det gør sig gældende, hvad end du skal ligge ned og sover eller du skal sidde op og se lidt fjernsyn. Du kan altid finde den helt perfekte stilling, hvad end du skal sidde eller ligge, da det er en seng med en stor fleksibilitet.

Hvis du gerne vil investere i din livskvalitet og dit velvære i sengen, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det er en seng med elevation, du skal sørge for at have fat i. Det er dog ikke alle elevationssenge, der byder på en lige god motor. Derfor skal du vælge med omhu. Du kan dog roligt vælge at købe en Krone Plus.

Fokus på fleksibilitet og liggekomfort

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er tale om en seng, der er blevet designet og udviklet med henblik på at skabe et fundament for et fleksibelt sovemiljø med høj komfort. Det er også derfor, den er udstyret med en springmadras med pocketfjedre, der tilmed byder på fem komfortzoner med en god trykaflastning.

Det er med til at sikre maksimal støtte på de områder, hvor du er mest udsat, og hvor du synker lidt ned i madrassen. Dertil er pocketfjedrene også med til at tilføre fasthed og hårdhed i sengen. Du kan dog selv vælge mellem en medium eller fast fasthed. Vejer du mere end 75 kg., så vælg en madras med en fast fasthed.

Der er også et lag skum over fjedrene, der er pakket ind i en tyk tekstil, der er uhyre slidstærk. Det er også værd at notere sig, at Krone ikke selv er i tvivl om kvaliteten af deres Elevation Plus. Det understreger de ved at tilbyde hele 15 års brudgaranti på hele sengerammen – og det samme gør sig også gældende for fjedrene.

Få valget mellem to topmadrasser

Det er vigtigt ikke at undervurdere værdien af en topmadras. Det er en relativt tynd madras, men det ændrer ikke på at den har sin berettigelse. Den er nemlig med til at forøge din søvnkvalitet i høj grad. Derfor får du også selv lov til at vælge mellem to topmadrasser, hvis du køber en Krone Elevation Plus, så du får den rette.

Mere specifikt, så får du lov til at vælge mellem to varianter af deres vaskbare topmadras, der kommer fra Norland, der er et dansk topbrand. Du kan enten vælge en variant med en kerne af latex eller med en kerne af såkaldt Wonderpur. Begge varianter har en tykkelse, der lyder på 10 cm., hvilket sikrer en god komfort.

Wonderpur bør du vælge, hvis du er på jagt efter en madras, der er varmegivende og støttende. Den svøber sig om kroppen i takt med at den bliver varmet op af din krop. Hvis du vil have en variant, der er kølende og giver bedre ventilation, som også afhjælper trykket bedre, så er det i stedet latex, du skal vælge til sengen.

Detaljer:

 • Mål: B: 90 cm. x L: 200 cm. x H: 59 cm.
 • Fjedre: Pocketfjedre
 • Komfortzoner: 5 stk.
 • Lameller: 28 stk.
 • Motor: Linak
 • Fjernbetjening: Trådløs
 • Antal fjedre: Op til 504 pr. m2
 • Garanti: 15 år på ramme og fjedre samt 5 år på motor

Jupiter (180 cm. x 200 cm.)

Forhandler Pris Information
21.999 DKK Se produkt

Jupiter er én af markedets mest populære elevationssenge. Det er ikke helt uden grund. Det er en seng, der kan bryste sig af at være meget fleksibel. Derfor er du sikret, at du kan justere sengen, så den passer til dine behov og ønsker. Den kan justeres i meget små trin, hvilket sikrer at du kan få den helt perfekte sovestilling.

Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at der er tale om en seng, der byder på alt det, som en effektiv seng (og særligt en elevationsseng) skal. Den giver dig en høj grad af komfort, har en kvalitet, der giver den en lang levetid såvel som et design, der gør, at den tager sig godt ud overalt. Det er ganske enkelt en perfekt seng.

Elevationskomponenter bliver leveret af danske Linak

Der er bestemt ikke gået på kompromis med noget på denne seng. Det bevises blandt andet ved at samtlige elevationskomponenter bliver leveret af danske Linak. Det er ikke tilfældigt, at det er netop Linak, der er blevet valgt. De producerer nemlig alle deres dele her i landet, hvor der også føres en streng kvalitetskontrol.

Linak er desuden også en producent, der kan bryste sig af at have et rigtig godt renommé. Det har de bygget op gennem rigtig mange år, ved at lave elevationsmotorer, der kører både lydsvagt og hurtigt. Dertil giver de faktisk også en garanti på hele fem år på motoren, hvorfor du er sikret, at den kan holde i rigtig mange år.

Selve rammen på sengen er blevet fremstillet af massivt svensk fyrretræ. Det er et meget robust materiale, der selvfølgelig også kan holde i mange år. Den har en god tykkelse på hele 12 centimeter, hvilket danner et robust fundament for din nattesøvn. Dertil er du sikret, at det bliver ved med at være både robust og solidt.

Kommer med springmadras med polyetherskum

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er springmadrassen, der udgør det vigtigste komfortlag i en hvilken som helst seng. Det gør sig derfor også gældende for denne elevationsseng. Derfor er det også en madras, der er blevet valgt med stor omhu. Dermed er du garanteret, at det er en madras, der tilfører høj komfort.

Der er flere aspekter, der er med til at gøre det til en rigtig komfortabel madras. Det er blandt andet som følge af, at den er udstyret med gode fjedre, der giver en rigtig god komfort. Dertil er der også en polstring af 25 millimeter polyetherskum omkring fjedrene. Det er med til at tilføre madrassen endnu mere komfort.

Det er også et skum, der er både holdbar og komfortabel. Det er selvfølgelig nødvendigt i en seng som denne. Specielt fordi der er tale om en seng, hvor du vil ændre position på madrassen flere gange i løbet af et døgn. Du kan dog være sikker på, at det er en madras, der er udviklet til at blive brugt på en elevationsbund.

Topmadras med kerne af smidig latex

Der er mange, der tror, at en topmadras ikke har den store betydning for den komfort og støtte, de kan få af deres seng. Det er dog slet ikke sandt. Faktisk er det en madras, der har stor betydning for komforten. Derfor er det også en madras, der ikke er værd at gå på kompromis med – og det er der heller ikke gjort her.

Du får nemlig en topmadras med i prisen, der kan bryste sig af at være udstyret med en kerne af smidig latex. Det er en kerne, der kan bryste sig af en både fast og behagelig støtte. Ikke nok med det, så er det også et materiale, der er åndbart og ventilerende, hvorfor du altid er garanteret en behagelig temperatur.

Det skal dog gøres klart, at det ikke er alle, der bryder sig om en sådan topmadras. Der er mange, der har det koldt om natten, hvorfor de foretrækker at have en topmadras, der er bedre til at holde på varmen end en latextopmadras. Hvis det er noget, du kender til, så er det en topmadras med en kerne af memoryskum.

Detaljer:

 • Mål: B: 180 cm. x L: 200 cm. x H: 53 cm.
 • Fjedre: Pocket
 • Komfortzoner: 5 stk.
 • Fjernbetjening: HB12 Trådløs
 • Polsting: 25 mm. polyskum
 • Ramme: 12 cm. træramme
 • Bolster: Betræk quiltet med fibervat
 • Garanti: 15 års garanti på ramme og fjedre samt 5 års garanti på motor

Krone Signatur Elevation (160 cm. x 200 cm.)

Forhandler Pris Information
10.495 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan få elevationssenge i mange størrelser. Hvis du er på jagt efter en elevationsseng, der kan fungere som dobbeltseng, så er en variant i bredden 180 cm. altid bedst. Det er dog ikke alle, der kan finde plads i soveværelset eller budgettet til dette, hvorfor de må gå på kompromis.

Hvis det er en sådan seng, du leder efter, så kan du vælge en seng med en bredde på 160 cm. i stedet. Det kan eksempelvis være en Krone Signatur Elevation. Det er en god seng til et lige så godt budget. Der er ikke gået på kompromis med noget, uanset om det er liggekomfort, elektronik eller den generelle kvalitet af den.

En seng, der giver dig maksimal fleksibilitet og velvære

Vil du gerne have en seng, der kan bryste sig af at være mere end blot en seng? I så fald bør du tage et kig på denne seng. Her er der nemlig tale om en fornem seng med elevation, der gør det muligt for dig at indstille den til netop den ligge- eller siddeposition, du ønsker. Du får nemlig al den fleksibilitet, du kunne få brug for.

Det er muligt for dig både at justere din fod- og hovedende. Derfor er det muligt for dig at finde den position, du bedst kan lide, og som er mest optimal for dig. Det gør sig gældende, hvad end du skal sove eller du skal sidde op, så du kan se TV eller læse en bog. Med en sådan elevationsseng kan du nemlig gøre begge dele.

Du får et utal af muligheder med denne seng. Den er blevet udstyret med en motor fra Linak, der er blevet produceret her i landet. Derfor er du også sikret, at der er tale om en motor, der byder på en høj kvalitet. Det er noget, der bliver understreget på flere måder, men blandt i form af en garanti på intet mindre end 5 år.

En elevationsseng med uovertruffen komfort

Du får også en seng, der er blevet bygget op på en helt særlig måde. Den er blandt andet blevet udstyret med en springmadras med pocketfjedre og hele fem komfortzoner mod både skulder- og hoftezoner. Derfor er du sikret at få maksimal støtte på de steder, hvor der bliver lagt ekstra meget pres på madrassen af din krop.

Dertil er pocketfjedrene selvfølgelig også i stand til at styre hvor fast madrassen er. Du kan vælge mellem tre forskellige fastheder, hvilket inkluderer medium, fast eller ekstra fast fasthed. Du skal vælge fasthed i din madras med afsæt i din vægt, da det er det, der er afgørende for, hvilken fasthed, der er den rette for dig.

Over fjedrene er der også et lag af skum, der er blevet pakket ind i en tyk tekstil. Det er et tekstil, der er uhyre slidstærkt. Derfor er du selvfølgelig også garanteret, at det er en madras, der har en lang levetid. Samtidig er det en springmadras, der er designet til brug på en elevationsbund, så den kan holde til at blive løftet.

Bliver leveret med en luksuriøs topmadras

Det er ikke kun en springmadras, der er med til at give komfort i din seng. Det er også noget, der er aktuelt for deres topmadras. Hvis du køber en Krone Signatur Elevation, så får du også en topmadras med, der har en tykkelse på hele 7 centimeter. Du kan enten vælge mellem en kerne af latex eller kerne af memoryskum.

Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert i denne sammenhæng. Du skal sørge for at vælge med afsæt i de ønsker og præferencer, du har. Det er nemlig noget, der varierer rigtig meget fra person til person. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at skabe et godt overblik over, hvad du reelt set har af præferencer og ønsker.

Hvis du beslutter dig ofr at købe en Krone Signatur Elevation, så skal du – som sagt – vælge mellem enten en kerne af latex eller af memoryskum. Hvis du geren vil have en kølende og ventilerende madras, så er det en latexmadras, du skal vælge. Vil du have en madras, du synker en smule ned i, så skal du vælge memoryskum.

Detaljer:

 • Mål: B: 160 cm. x L: 200 cm. x H: 56 cm.
 • Komfortzoner: 5 stk.
 • Fjedertype: Pocket
 • Antal fjedre: Op til 504 stk. pr. m2
 • Topmadras: 7 cm.
 • Antal lameller: 28 stk.
 • Motor: Linak
 • Fjernbetjening: Trådløs
 • Garanti: 15 år for ramme og fjedre samt 5 år for motor

Venus (120 cm. x 200 cm.)

Forhandler Pris Information
21.999 DKK Se produkt

Hvis du skal sikre en sund nattesøvn, så kræver det at du har en seng, der giver dig en støtte, der er tilpasset personligt til dig. Derfor kan du også få Venus som en elevationsseng, der kan justeres, så den passer bedst muligt til dine behov. Hvis du ønsker komfort og kvalitet, der er helt i top, så bør du vælge en Venus-seng.

Omkring fjedrene er der et lag af hybridskum. Det er en type sum, der kan bryste sig af en yderst omfavnende og elastisk støtte. Faktisk kan det bryste sig af at være den mest elastiske og holdbare skum, der bliver lavet her i landet. Du kan indstille madrassen i mange trin, så du derfor altid kan indstille den, som du selv ønsker.

Elevationskomponenter af absolut højeste kvalitet

Der skal ikke være nogen tvivl om at en elevationsseng ikke er meget værd, hvis den ikke er blevet udstyret med en god elevationsbund. Derfor er Venus blevet udstyret med elevationskomponenter, der byder på en høj kvalitet. Det er selvfølgelig vigtigt, da de danner grundlaget for sengens holdbarhed såvel som komfort.

Det er naturligvis også derfor at selve rammen på sengen er blevet bygget af massivt svensk fyrretræ. Det er endda en ramme, der har en tykkelse på hele 20 centimeter. Det lyder ikke af meget, men det er faktisk en del mere end andre gængse elevationssenge. Det er med til at sikre, at du får en seng, der holder i mange år.

Sengen er også blevet udstyret med en motor, der er designet og udviklet af Linak, der producerer alle deres komponenter her i Danmark. Det er en motor, der byder på en lang række muligheder. Det er blandt andet muligt at styre den via din tablet eller mobil med appen Linak Bed Control, som kan erstatte fjernbetjeningen.

Springmadras med smidigt hybridskum

Hvis du har et ønske om at købe en seng, der byder på høj komfort, så er du nødt til at købe en seng, der er udstyret med en god springmadras. Den udgør nemlig det primære komfortlag i sengen. Derfor har de også udstyret Venus med et komfortlag af smidigt hybridskud, der er med til at give dig en høj grad af komfort.

Det er dog ikke det eneste, det er også med til at forlænge levetiden på din madras. Som der også er givet udtryk for tidligere, så er hybridskum faktisk det mest elastiske og holdbare skum, der bliver produceret her i landet. Derfor er det også et materiale, der er ekstremt velegnet til brug i en elevationsseng som denne.

På en elevationsseng kommer du selvfølgelig til at justere sengens position ofte. Det er de godt klar over hos producenten af Venus. Det er netop derfor, de har valgt hybridskum til dens komfortlag. Det bør dog også nævnes at springmadrassen er udstyret med hele fem komfortzoner, der hæver den generelle komfort.

En topmadras, der tilfører sidste grad af komfort

En topmadras er – som navnet også antyder – det øverste madraslag i din seng. Derfor er det også denne madras, du vil være i kontakt med, når du enten ligger eller sover i din seng. Det er netop derfor, det er vigtigt at vælge en god topmadras til din seng. Det er der heldigvis ikke gået på kompromis med i denne seng.

Du kan derfor også være helt sikker på, at der er tale om en topmadras, der kan bryste sig af være både sund, holdbar og komfortabel. En god topmadras er dog ikke blot i stand til at give dig en god komfort. Den skal i lige så høj grad være i stand til at aflede overskydende varme og fugt, så du får et rigtig godt søvnmiljø

Det er selvfølgelig også tilfældet for den topmadras, der følger med, når du køber en elevationsseng som Venus. Derfor er du på alle måder garanteret, at der er tale om en både sund, komfortabel og langtidsholdbar seng. Det er igen et bevis på, at der er tale om en seng, der kan bryste sig af den absolut højeste kvalitet.

Detaljer:

 • Mål: B: 120 cm. x L: 200 cm. x H: 66 cm.
 • Fjernbetjening: HB10 Trådløs
 • Fjedre: Pocket
 • Komfortzoner: 5 stk.
 • Polstring: 25 mm. hybridskum
 • Ramme: 20 cm. træramme
 • Garanti: 25 års garanti på fjedre og ramme samt 5 års garanti på motor

Hvad er en elevationsseng?

En elevationsseng er en særlig type seng, der giver dig mulighed for at ændre på højde og udformning på din sengebund. Det er ensbetydende med at sengen kan tilpasses til den enkelte persons højde, kropsform og præferencer ift. ligge- og siddestilling. Derfor er man garanteret, at man kan finde en komfortabel position.

Dertil er det også muligt at forhindre eller afhjælpe diverse former for ledsmerter. Det skyldes at en sådan seng er udstyret med en bund, der er bestående af flere individuelt justerbare dele. Hvis du indstiller disse korrekt, så kan det afhjælpe gener som sovende ben og arme. Det giver dig en mere komfortabel nattesøvn.

Endvidere er det også muligt at afhjælpe gener forårsaget af dårligt blodkredsløb. Det gør sig dog primært gældende for benene. En typisk elevationsseng er opbygget af en bund, der kan hejses op og ned. Derved er det muligt at ændre på ind- og udstigningshøjden. Det kan også gøre det nemmere at komme ud af sengen.

Bunden er typisk inddelt i tre individuelt justerbare dele

På de fleste elevationssenge finder du en bund, der er opdelt i tre dele, der hver især kan justeres. Det giver en række muligheder, som blandt andet inkluderer at ændre underlaget, så man ligger højere med hovedet eller benene. Det kan ikke lade sig gøre i en konventionel seng, uden at skulle stable puder eller lignende.

Samtlige justeringsmuligheder kan styres ved hjælp af en fjernbetjening, der følger med. Justeringerne bliver foretaget af en eller flere el-motorer, stænger eller hydrauliske stempler i sengebunden. Det er særligt antal og kvalitet af disse, der er med til at fastsætte prisniveauet for den respektive elevationsseng.

Den individuelle justering garanterer at du kan tilpasse sengen på en sådan vis, at du kan undgå eller afhjælpe de føromtalte gener og smerter. Derfor er det også en seng, der er meget behagelig at ligge i. Det sikrer dig en behagelig og genefri søvn. Det vil resultere i, at du hver morgen er mere udhvilet, når du vågner.

Giver også sengen bedre siddepositioner

Det er ikke kun bedre liggepositioner, du kan nyde godt af, hvis du får fingrene i en elevationsseng. Den kan også indstilles til at have en mere behagelig siddestilling. Det er en klar fordel, hvis du ofte læser eller ser TV i sengen. Det er mere bekvemt at hæve hovedenden på sengen, hvis du gerne vil sidde og se TV eller læse.

Ikke nok med det, så er det faktisk også en seng, der kan give bedre støtte til en række sexstillinger. Det får du ikke i en normal seng. Det er ikke noget, der er specielt mange, der tænker over, hvis de overvejer at købe en elevationsseng. Ikke desto mindre er det dog en markant fordel, da de fleste også bruger senge til dette.

Hvordan vælger jeg den rette elevationsseng?

Det er ikke nemt at finde frem til den rette elevationsseng. Når du skal vælge en sådan seng, så er det derfor vigtigt, at du sørger for at gå systematisk frem. Du kan med fordel benytte vores tjekliste herunder, der giver dig information, der kan hjælpe dig med at vurdere de forskellige senge. Det gør nemlig dit valg nemmere.

De enkelte punkter bliver gennemgået i detaljer herunder. Derfor er det en god idé at læse hele artiklen, så du er godt klædt på, når du skal udvælge din kommende elevationsseng. Følg gerne punkterne herunder, da du dermed kan skabe et bedre billede af, hvad du reelt set er på udkig efter:

 • Hvilken størrelse elevationsseng passer bedst til dine behov?
 • Hvilke indstillingsmuligheder har størst betydning for dig?
 • Hvilken sengebundsopbygning mener du er den rette for dig?
 • Hold øje med motorkvalitet og konstruktionen af selve sengebunden
 • Find en madras, der stemmer overens med din vægt og ønske om komfort
 • Tilføj evt. en topmadras, der kan øge liggekomfort og skabe et godt søvnmiljø
 • Overvej om du har behov for tilbehør som fx en sengegavl

Hvilken størrelse skal din elevationsseng have?

Du kan finde elevationssenge i mange størrelser. De er dog generelt bredere end andre typer senge. Selvom det er muligt at få dem i en traditionel enkeltmandsstørrelse på 90 cm. x 200 cm., så er det dog i et fåtal. De fleste elevationssenge er nemlig dobbeltsenge, da det hovedsageligt er den størrelse, der har efterspørgsel.

Hvis du er på jagt efter en elevationsseng til én person, så er det oplagt at vælge en variant, der har en bredde på 120 cm. i stedet for 90 cm. Det giver en kende mere plads at ligge på, da 90 cm. godt kan blive for smalt. Når du ligger på blot 90 cm., så kan du hurtigt ende med at føle, at du ligger i en seng, der er for smal til dig.

Du kan også finde et bredt spektrum af elevationssenge, der måler 140 cm. i bredden og 200 cm. i længden. Det er hvad der betragtes som værende en halvandenmands- eller trekvartseng. Den kan godt bruges til to personer, hvis du ikke har synderligt meget plads, men anbefales dog primært til én overnattende person.

Det er der flere årsager til. Det handler dog i høj grad om at der er for stor forskel på folks præferencer, til at I kan ligge to personer i en elevationsseng på 140 cm. x 200 cm. Skal du bruge den til én person, så er det dog en klar fordel at den har lidt ekstra bredde. Det giver dig nemlig bedre mulighed for at brede dig ud i sengen.

Hvor stor skal en elevationsseng som dobbeltseng være?

Hvis du skal bruge en dobbeltseng, og du gerne ser at det er en elevationsseng, så skal den have en størrelse, der lyder på min. 160 cm. x 200 cm. Det er dog bedre at vælge en reel dobbeltseng, der måler 180 cm. x 200 cm. Her er der nemlig plads til to individuelle sengebunde, så hver person selv kan indstille deres halvdel.

Det giver jer mulighed for at justere jeres halvdel af sengen, så I ligger bedst muligt. Derfor får I begge to den helt rette støtte, hvilket også garanterer en høj grad af komfort. Elevationssengen på 180 cm. x 200 cm. er dog det mest populære valg af de to. Det skyldes primært at den giver den størst mulig bredde at ligge på.

Der er ikke kun fordele ved at bruge en elevationsseng. Én af ulemperne, er at der ofte er stor forskel på din og din partners foretrukne soveposition. Derfor er det ikke blot en revne i midten, I skal slås med til dagligt. Det gør sig også gældende for højdeindstilling og indstilling af sengebunden, hvis I ikke har hver jeres del.

En split-topmadras er uundværlig på en dobbeltseng

Vil du gerne undgå problemet med revnen, der er mellem de to sengehalvdele på en dobbeltseng, så skal du investere i en split-topmadras. Den er nemlig samlet på midten, men har dog en særlig revne i top og bund, så en traditionel topmadras ikke har. Derfor kan den køre med op og ned, når du justere din elevationsseng.

Med en sådan topmadras bliver det derfor muligt at justere hver jeres side af sengen, som det harmonerer med jeres præferencer, uden at I får problemer med revnen i midten. Det er en stor irritation, I kan fjerne på meget simpel vis. I mange tilfælde er der mulighed for at tilkøbe madrassen, når du køber selve sengen.

Det skal dog gøres klart, at der er en grænse for, hvor store forskelle, der kan være mellem de to halvdele af jeres seng. Hvis du og din partner har meget forskellige præferencer i forhold til sove- og højdeindstillinger, så er I nødt til at leve med revnen. Er der ikke stor forskel, så er en split-topmadras den rette løsning for jer.

Og hvilken størrelse skal jeg så vælge?

Hvis du bor og sover selv, så kan du sagtens klare dig med en seng, der måler 120 cm. x 200 cm. Hvis du gerne vil have lidt mere plads, og kan du godt lide at brede dig ud, når du sover, så bør du i stedet gå efter en model, der måler 140 cm. x 200 cm. Det er også en seng, der har en størrelse, der gør at I kan ligge to i den.

Bor du og sover sammen med en partner, så skal I have selvfølgelig have en dobbeltseng. Er det tilfældet, så er det en elevationsseng, der måler 180 cm. i bredden og 200 cm. i længden. Er der ikke plads til det i jeres soveværelse eller rækker budgettet ikke til det, så kan I vælge en smallere seng, der måler 160 cm. x 200 cm.

Hvilke indstillinger er vigtigst for dig?

Når du står over for at skulle købe en elevationsseng, så er det vigtigt at gøre dig nogle tanker om, hvad du har af gener eller smerter, der skal afhjælpes. Hvis du fx har svært ved at komme ind eller ud af sengen, så vil det være en fordel at vælge en seng, hvor du kan køre din sengebund højere op end den seng, du har nu.

I denne forbindelse er det en god idé at eksperimentere med forskellige indstillinger. Det kan du gøre ved at sætte dig på kanten af sengen, hvorefter du blot kører sengebunden op og ned. Det skal du gøre, indtil du finder en stilling, der både er behagelig, og som du føler vil gøre det nemmere at komme ind og ud af sengen.

Hvis du tit oplever at dine ben begynder at sove, så er det vigtigt at du vælger en seng, der gør det muligt for dig at hæve den del af madrassen, dine ben ligger på. Det er dog vigtigt, at justeringerne sker i små trin, så du ikke ender med at skulle vælge mellem to indstillinger, der ikke helt rammer plet ift. dit komfortniveau.

Har du problemer med ryg- eller ledsmerter?

Hvis du lider af ryg- eller andre ledsmerter, når du sover i din seng, så bør du vælge en ny seng, der har mange opdelinger af sengebunden og indstillingsmulighederne. Dertil er det også vigtigt at vælge en madras, der er tilpasset din vægt. Den skal også være udstyret med komfortzoner, der giver god støtte til din ryg og led.

Hovedgærdet er også noget, der er vigtigt. Det er nemlig vigtigt, at du ikke ligger for højt med dit hoved ift. resten af din krop. Hvis du gør det, så vil der opstå for stor en højdeforskel mellem hoved og rygsøjle. Det er ikke blot ubehageligt på sigt, men det kan også give dig problemer med nakken, der giver smerte og gene.

Sover du i dag med et par puder under nakken, så vil du kunne mindske eller helt afhjælpe dine problemer med nakken med en elevationsseng. Her kan du nemlig blot hæve hovedgærdet en kende og undlade at gøre brug af flere puder. Det vil resultere i elevationen fordeles hen over ryggen, så du ligger mere naturligt.

Vælg den rette sengebund

I dag er de fleste elevationssenge udstyret med en tredelt bund. Du kan dog også finde et udvalg af både to- og firdelte sengebunde på det danske marked. I dag er det dog kun i et meget begrænset omfang, at det kan lade sig gøre at finde disse. Normen er at nutidens elevationssenge kommer med en tredelt sengebund.

Der er flere fordele ved en tredelt sengebund. Den opdeler nemlig bunden i et hovedgærde og en benende, der kan hæves og sænkes ved hjælp af din fjernbetjening. Det er kun i sjældne tilfælde at den midterste del kan justeres i andet end højden over gulvet. Det er nemlig sjældent, at der faktisk er behov for andet.

Den midterste del er placeret lige omkring lænden og den nederste del af ryggen. Den del skal helst ligge helt fladt, hvis du skal sove bedst muligt. Det er selvfølgelig også derfor, det er sjældent, at det rent faktisk er en mulighed, at denne kan justeres. Vælger du en seng, der tilbyder dette, så bør du derfor blot lade den være.

Sengebunden består af en bevægelig del og en fast del

En sengebund på en elevationsseng består af en bevægelig del og en fast del. Den bevægelige del består ofte af flere individuelle dele, hvis du har valgt én af de mere avancerede bunde. Det er selvfølgelig ikke helt uden grund. Det hjælper nemlig med at give en mere glidende overgang mellem de mange forskellige indstillinger.

Det er med til at sikre, at du kan undgå pludselig knæk i sengebunden. De er ikke blot skadelig for din ryg, men også for den madras, du ligger på i sengen. Hver del af de bevægelige dele består af enten en metal- eller træramme, der er udstyret med trælameller, der selvfølgelig tjener det formål, at holde din madras.

Der er dog også nogle senge, der kommer med bunde, der er udstyret med metalfjedre eller stofunderlag. Det er dog hovedsageligt på de helt billige elevationsseng, at dette er noget, der forekommer. Derfor er det ikke den bedste løsning. Du kan derfor også bruge det som pejlemærke for, om en given seng er god nok.

Den faste del af bunden, er den del, sengen står på. Her kan du selv vælge både ben- og medetype, der kan monteres på forskellige måder. Du kan dog også få varianter, hvor den faste del går helt ned til gulvet, så den står direkte på den. Det vil få sengen til at ligne en kontinentalseng med en elevationsseng oven på.

Vær også opmærksom på motorkvalitet og konstruktion

Når du skal købe en elevationsseng, så er det også meget vigtigt, at du sørger for at være tjekke op på både motorkvalitet samt de stænger eller hydraulikanordninger, der bevæger den. Da motoren ofte er den dyreste del af sengen, så skal den være i orden. Dertil er det typisk også her der spares, hvis du vælger en billig seng.

Derfor er der altså også en direkte sammenhæng mellem motorkvalitet og pris på en elevationsseng. Her vil du ofte kunne observere at de dyre senge også er udstyret med de kraftigste eller flere motorer. På de billige er der derimod gået på kompromis med kvaliteten af motoren, for at holde prisen sengen på et lavt niveau.

Hvis du gerne vil være sikker på at du får en god motor, så skal du vælge en seng, der er udstyret med motor fra Linak. De er nemlig i stand til at lave gode, solide og slidstærke motorer. De er produceret her i landet og har et godt omdømme. Dertil har de en jævn gang og kan bryste sig af at støje en del mindre end andre.

Faktisk startede de med at lave motorer til de elevationssenge, der er at finde på hospitaler verden over. Det har de gjort i mere end 25 år, og de er stadig det foretrukne valg i branchen. Det giver en blåstempling af den kvalitet, de levere, som ikke mange andre kan bryste sig af – eller leve op til, for den sags skyld.

Din madras skal vælges efter din vægt

Det er vigtigt for din komfort, at du formår at vælge den helt rette madras til din seng. Når du skal vælge din madras, så er det vigtigt, at du er ærlig omkring din vægt. Er du ikke det, så kan du ende med at ligge dårligt i din nye seng. Mange lyver sig selv lidt lettere, men det vil blot betyde, at de kommer til at ligge for blødt.

Hvis du ligger for blødt, så kan det på sigt ende med at give dig rygsmerter- og gener. Der er endda tale om smerter og gener, du ikke kan afhjælpe ved at ændre på indstillingerne på din seng. Din vægt afgør tætheden af fjedrene. Dertil kan der også justeres på fastheden ved vælge forskellige metaltykkelse på fjedrene.

I dag gør langt de fleste madrasser brug af de velkendte pocket-fjedre. De kan fås i to forskellige fastheder og med to forskellige tætheder. Du kan enten vælge mellem ca. 100 fjedre pr. kvadratmeter (pocket-fjedre) eller ca. 150 fjedre pr. kvadratmeter (multipocket-fjedre). Herunder følger en god guide til valg af fasthed:

 • Vejer du under 75 kilo, så skal du vælge en madras med pocket-fjedre og med medium fasthed
 • Vejer du mellem 75 kilo og 95 kilo, så skal du have en madras med pocket-fjedre og med fast fasthed
 • Vejer du over 95 kilo, så skal du have fat i en madras med multippcket-fjedre og med fast fasthed

Køb også en topmadras til din elevationsseng

Det er ikke nok at købe en god springmadras til din seng. Det er også vigtigt at få fat i en god topmadras. Det er nemlig en madras, der har rigtig stor betydning for komforten i din seng. Dertil har den også indflydelse på sengens temperatur, når du ligger i den. Derfor er det en rigtig dum idé at spare topmadrassen væk.

Når du skal vælge topmadras til din elevationsseng, så kan du typisk vælge mellem madrasser, der er polstret med enten skumgummi, latex eller det såkaldte memoryskum. Som udgangspunkt bør du ikke vælge én af de varianter, der har skumgummi i. Det er et materiale, der ikke giver støtte og gør din seng varm at ligge i.

Hvis du tit fryser om natten, så bør du vælge en model med memoryskum. Det er et materiale, der er i stand til at tilpasse sig kroppen, så du får en optimal støtte. Dertil holder det også på din kropsvarme, så du altid får en god temperatur. Hvis du tit har det varmt, så er det derimod en model med latex, du skal gå efter.

Latex er et naturligt materiale, der støtter ligesom memoryskum. Forskellen på de to materialer, er at latex tillader kroppen at ånde. Samtidig kan det også bortlede varmen mere effektivt. Derfor er det en topmadras, der vil gøre din seng køligere at ligge i. Derfor er det slut med at svede eller have det for varmt om natten.

Har du brug for noget tilbehør?

Når du køber en elevationsseng, så er det typisk også muligt at tilkøbe flere former for tilbehør. Det kan f.eks. være en sengegavl, du kan montere på væggen. Den kan være med til at fuldende sengens design og gøre den flottere at se på. Udover det har den ikke den store funktion, når den er monteret på en elevationsseng.

Der findes dog et udpluk af sengegavle, der er udstyret med integrerede lyskilder. Det kan være smart for dig, der godt kan lide at læse i sengen. Du kan også få monteret endegavle, der lukker sengen lidt af, hvilket nogen godt kan lide. Nogle elevationssenge er også udstyret med natborde eller med et lukket understel.

Hvorfor bør jeg justere højden på mit hovedgærde?

Med en elevationsseng, er det muligt at løfte hovedgærdet op eller ned, så du kan placere din overkrop i en mere komfortabel position. På de fleste elevationssenge er det faktisk muligt at løfte det op i en næsten ret vinkel. Derfor er det også muligt at indstille det på en sådan vis, at du kan sidde op i seng og læse, se tv m.m.

Ved at løfte dit hovedgærde op i en mere passende vinkel sørger du for, at dit hoved og overkrop ligger i en vinkel, der er en kende højere end resten af kroppen. Det hjælper dig til at have en bedre vejrtrækning, når du sover. Endvidere giver det også en bedre komfort, da du ganske enkelt ligger mere komfortabelt.

Kan også afhjælpe din snorken

Hvis du ligger på ryggen og sover, og du ofte har problemer med at du snorker, så kan du i mange tilfælde få lavet om på dette, hvis du sover i en stilling, hvor dit hoved hviler højere end din krop. For at opnå dette, så er du dog nødt til at have en elevationsseng. Det er nemlig ikke sundt at opnå stilling vha. en masse puder.

Det er noget, din sengepartner vil sætte stor pris på. Det er dog også noget, du selv vil sætte pris på. Det er dog særligt, hvis du lider af søvnapnø. Her kan drøbel og svælg ende med at lukke helt af for din lufttilførsel, så du ikke kan trække vejret i op til flere minutter. Det vil medføre at du vågner flere gange i løbet af natten.

Du kan undgå ryg- og nakkeproblemer

Det er faktisk også muligt at undgå eller afhjælpe problemer med ryg og nakke, hvis du løfter hovedgærdet op i den rette vinkel. Det er særligt noget, der kan være til stor hjælp, hvis du har en uheldig tendens til at ligge med ryg eller nakke i en dårlig vinkel. Det kan faktisk ende med at give dig varige smerter og gener.

Hvis du mest ligger på siden, når du skal sove, så kan en god vinkling på dit hovedgærde hjælpe dig med at holde både rygsøjle og nakkehvirvler lige. Der kan tit være brug for et lille ekstra svaj i den øverste del, så du får dine nakkehvirvlet strækket helt lige ud. Det klarer de fleste med en ekstra eller en tyk hovedpude.

På nogle modeller er der en lille ekstra klap, der er at finde under øverste del af madrassen. Den kan vippes op manuelt, så du får den helt rette vinkel til din nakke. Du slipper dermed ved besværet med at skulle have flere hovedpuder. Samtidig behøver du heller ikke at have en stor hovedpude, der hæver dig for meget.

Hvorfor bør jeg justere højden på min fodende?

Det er selvfølgelig ikke kun hovedgærdet, der er mulighed for at justere på din seng. Du kan nemlig også justere fodenden. På lige fod med hovedgærdet, så er det muligt at vinkle den både op og ned. Det bærer også en række fordele med sig, men der er dog nogen, der i højere grad kan nyde godt af denne funktion.

Det giver dig dog først og fremmest mulighed for at finde en god vinkel på fodenden af din seng. På denne måde kan du undgå smerter i både lænd og knæ, som ellers kan opstå, når du ligger i sengen. Hvis du gerne vil skåne din lænd, knæ m.m., så kan det være en god idé at hæve fodenden en smule på din elevationsseng.

Ved at hæve fodenden en smule, så kan du også være sikker på at du ikke ender med at vågne om natten, fordi dine ben sover. Hvis du generelt har dårligt blodomløb i dine ben, så kan det også være til stor hjælp at du kan hæve fodenden. Lider du af gigt eller har andre problemer med benene, så er det også en klar fordel.

Hvorfor bør jeg justere højden på min elevationsseng?

Motoren gør det ikke kun muligt for dig at justere på hoved- og fodende af din seng. Motoren kan også gøre det muligt for dig at både hæve og sænke højden på hele sengebunden. Derfor kan du tilpasse højden på din seng, så du får nemmere ved at komme ud og ind af sengen. Højden har nemlig stor indflydelse på dette.

Det er altid en god idé at gå efter en lidt større højde på din seng, end hvad du selv føler er naturligt. Det vil til hver en tid være nemmere at komme ud af din seng, hvis den er højere, end hvis du skal ud af en seng, der er for lav. Derfor bør du udnytte tyngdekraften, hvis du har svært ved at komme ud af sengen om morgenen.

Endvidere er det også nemmere for dig at skulle sætte dig op i sengen, når du skal i seng. Hvis din seng er lav, så føles det mere som om du lægger dig ned i den. Det kan især være en fordel, hvis du har problemer med lænden eller knæene. Du belaster led og muskulatur, hvis du skal bøje dig ned og sætte dig ned på din seng.

Derfor er det klart smartest, at du sørger for at indstille højden på din sengebund, så dine ben ikke helt kan nå gulvet, når du har benene ud over siden. Hvis du er vant til at sove på en boxmadras, så kan det virke for unaturligt, men det er blot et spørgsmål om tilvænning. Det er nemlig et meget sundere valg for dig.

Fordele ved en elevationsseng

Der er både fordele og ulemper forbundet med købet af en elevationsseng. Derfor er det heller ikke en seng, der er det bedste valg for alle. Hvis du er i tvivl, så er det en god idé at tage et kig på de mange fordele, der er forbundet med denne sengetype. Det giver dig en bedre forståelse for, om det er det rette valg for dig.

Hvis du ikke er bekendt med fordele ved en elevationsseng, så bliver en række af dem beskrevet herunder. Disse kan bruges til at skabe dig et bedre overblik over, hvad denne type seng har at byde på.

1. Sikrer dig en komfort i højsædet

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du næppe kommer til at være utilfreds eller skuffet over den komfort, du får i en elevationsseng. Det er også et vigtigt aspekt for din nattesøvn, da det har en direkte indflydelse på kvaliteten af din nattesøvn. Hvis du skal sove godt om natten, så er en god seng ganske enkelt vitalt.

En god seng skal ikke blot give din krop den nødvendige støtte. Den skal også være komfortabel. For at en seng skal være komfortabel, så skal den have madras, der passer til dine præferencer. Dertil skal du også kunne opnå en soveposition, der er ideel for dig. Det får du meget nemmere ved at få med en elevationsseng.

2. Den skåner både ryg, ben og nakke

Det er også meget generelt at elevationssenge er rigtig gode, når det kommer til at skulle skåne både muskler og led. Det er blandt andet noget, der omfatter både din ryg, dine ben og din nakke. Det er nogle af de mest udsatte områder, hvorfor det naturligvis også er områder, du skal passe godt på, når du ligger i din seng.

Derfor er det også en god idé at investere i en elevationsseng, hvis du allerede oplever problemer med ét af disse områder. Ikke nok med at du ikke forværrer dine problemer, så kan en elevationsseng faktisk afhjælpe det. Du behøver dog ikke at have deciderede skavanker, for at det giver mening at investere i en sådan seng.

3. Du får mange gode justeringsmuligheder

Hvad du sikkert allerede er klar over, er at du også får adgang til en lang række gode justeringsmuligheder, hvis du vælger at købe en elevationsseng. Der er blandt andet mere end rig mulighed for at justere både nakke- og fodende. På denne måde kan du altid opnå en sidde- og liggestilling, der passer godt til dine krav.

Derfor kan du altid indstille din elevationseng til at have den ønskede sidde- og liggestilling. Det er en seng, der ligger op til, at man nemt kan justere nakkehøjden. Hvis du har et ønske om at se fjernsyn, læse en god bog eller noget helt tredje, så er det nemt. Det kan du blot gøre ved hjælp af den medfølgende fjernbetjening.

4. En lang række praktiske funktioner

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er nogle elevationssenge, der er en kende mere avancerede end andre. Derfor vil man også kunne opleve forskellige praktiske funktioner. Eksempelvis er der mulighed for at finde forskellige elevationssenge, der er udstyret med natlys under senge, som tænder helt af sig selv.

Det er selvfølgelig ikke en funktion, der er decideret livsnødvendig. Derfor skal du også gøre op med dig selv, hvad du reelt set stiller af krav og har af ønsker til sengens funktion. Her er der nemlig mange muligheder, og ved at begrænse det en kende, så gør du det markant nemmere at vælge den rette elevationsseng for dig.

5. Du vil opleve en høj grad af brugervenlighed

Hvad der dog heller ikke bør være nogen tvivl om, er at der også er et stort fokus på brugervenlighed, når det kommer til elevationssenge. Det er dog ikke alle, der kan bryste sig af at være lige brugervenlige, hvorfor det er noget, du skal have fokus på. Det kommer blandt andet til udtryk ved den medfølgende fjernbetjening.

En sådan fjernbetjening kan gøre det meget nemt for dig at justere på højden af selve senge, fodende samt hovedgærdet. Ofte er der en fjernbetjening på hver side, hvis der er tale om en dobbeltseng. Hvis du gerne vil have, at det er nemmest muligt, så skal brugervenligheden af fjernbetjeningen blandt andet være i fokus.

Ulemper ved en elevationsseng

Som der også er givet udtryk for herover, så er der både fordele og ulemper ved at vælge en elevationsseng. Selvom der er mange fordele, hvoraf nogle af dem er beskrevet herover, så skal du også vurdere, om den byder på en række ulemper, du kan leve med. Ulemperne ved denne type seng bliver beskrevet herunder.

1. Relativt høje priser

Der er særligt én grund til at der ikke er helt så mange, der ejer en elevationsseng. Det skyldes selvfølgelig at priserne er relativt høje på denne type senge. Du kan sagtens finde en billig elevationsseng på nettet, men de er typisk ikke pengene værd. Skal du have en ordentlig seng, så skal du derfor være villig til at investere.

Derfor befinder de fleste af de senge, der er værd at købe, sig også i den høje ende af prisskalaen. Derfor er det også en ulempe, der i mange tilfælde får folk til at se nærmere på andre muligheder. Madrasser osv. kan give dig samme komfort i en kontinentalseng til en lavere pris, men du vil så gå glip af motorens fordele.

2. Der kan opstå flere mekaniske udfordringer

Det giver næsten sig selv, at hvis du vælger at købe en seng, der er udstyret med en motor, så vil du også komme til at opleve flere mekaniske udfordringer. Der er nemlig ikke noget mekanik, der skal tages hensyn til på f.eks. en kontinentalseng. Derfor skal du også vælge en seng, hvor mekanikken er af højeste kvalitet.

Selvom du vælger en motor af høj kvalitet, så kan du dog stadig være uheldig, og derfor skal have besøg af en tekniker, der kan hjælpe dig med de mekaniske udfordringer. Du kan dog reducere risikoen for dette, hvis du køber en seng af høj kvalitet. Her får du typisk også en bedre garanti, der dækker over flere problemer.

Derfor er det vigtigt at have den rette liggeposition

Det er faktisk ikke helt ligegyldigt, hvordan du ligger i din seng. Det er der mange, der tror, men det er slet ikke tilfældet. Faktisk er det meget vigtigt at du har den rette liggeposition i din seng. Det gælder ikke kun for ryg, nakke og andre dele af din krop Det har også indflydelse på, hvor godt renselsesprocessen sker i hjernen.

Som udgangspunkt er det sundest for kroppens knogler, og særligt for både ryg og nakke, at du sover på din ryg. Det er dog noget, der kan give dig en større risiko for at snorke og få problemer med søvnapnø. Det kan dog også skyldes overvægt. Endvidere er søvnapnø noget, der kan ende med at komme med alderen.

Årsagen til at søvnapnø sker, er rent fysisk slappe muskler eller indsnævringer i svælget. Det er dog også noget, der kan blive forårsaget af en for stor drøbel. Uanset årsagen, så er det dog med til at lukke af for din ilttilførsel. Derfor får du svært ved at trække vejret, ligesom du heller ikke får nok ilt til hjerne under søvnen.

Det er farligt, da det kan øge risikoen for at få Alzheimers, Parkinsons og deslige. Hvis du i stedet vælger at sove på maven, så er det godt for din fordøjelse, men det er ikke så godt for din nakke eller din ryg. For at få vejret, så skal du ligge med hovedet til én af siderne, og det øger risikoen for at du udvikler nakkesmerter.

Det er faktisk sundest at sove på siden

Som der også er givet udtryk for herover, så er der både uheldige følger ved at sove på maven og på ryggen. Dem kan du dog undgå ved at sove på en af siderne. Det er dog vigtigt, at du undgår at ligge i fosterstilling, da det belaster ryg og nakke unødigt. Dertil kræver det at du har en god madras, for at du kan sove på siden.

Med en god madras, så kan det sagtens lade sig gøre at sove på én af siderne, uden at det er noget, der ender med at belaste rygsøjle eller nakke unødigt. Det er bl.a. derfor, det er så vigtigt at vælge den rette hårdhed på madrassen. Det er med til at sikre at skulder og hofte synker ned, og at der bliver støttet godt ved lænden.

Det er med til at sikre at ryggen komme til at ligge helt lige. Med det rette valg af hovedpude, så kan denne position også føres videre til din nakke. Det er dog ikke kun derfor, det er sundest at sove på én af siderne. Det handler også om at din hjerne og muskler er bedre til at skille sig af med affaldsstoffer i løbet af natten.

Mindre risiko for at udvikle Alzheimers og Parkinsons

Det vil give dig en større chance for at være både frisk og veludhvilet, når du vågner om morgenen. Dertil er det med til at mindske risikoen for at udvikle enten Alzheimers eller Parkinsons. Der er dog forskel på, om du ligger på højre eller venstre side. Igen er der fordele og ulemper ved valget af både højre og venstre side.

Hvis du vælger at sove på venstre side, så er der en øget risiko for at du kommer til at opleve enten halsbrand eller tilbageløb af mavesyr. Det kan skyldes at maven kommer til at ligge over indgangen til din mavesæk. Sover du i stedet på venstre side, så oplever du ikke dette, men der er et øget tryk på lever, lunge og mave.

Søvn er også vigtigt for hukommelse og indlæring

Der er mange grunde til at vi skal sove. Der er også mange grunde til at vi skal sove godt. Det er derfor, det er så vigtigt, at du har en god seng, der kan give dig en effektiv søvn, så du altid er frisk og udhvilet. Det er i høj grad som følge af dit energiniveau og dit humør, at det er vigtigt, at du altid får en god, skøn nattesøvn.

Det er dog ikke det eneste, der er værd at bide mærke i. En anden gevinst ved at sove godt om natten, er at hjernen bliver i stand til at bearbejde og lagre både oplevelser og indtryk i din langtidshukommelse. Ikke nok med det, så vil den nye indlæring, som oplevelserne har givet dig, også blive uddraget og lagret i hjernen.

Dertil bliver hjernen også bedre til at frasortere unødig og ligegyldig information, så det ikke er noget, der ender med at optage unødig plads i hjernen. I bund og grund, så bliver du faktisk bedre til at huske og bedre til at lære, hvis du sover godt om natten. Det er vigtige aspekter, som kan gøre din hverdag langt bedre.

Bygger på et studie fra New York University

Ovenstående er noget, der bygger på studie af mus, der er blevet udført af en række forskere fra New York University. Her er der blevet målt på musenes hjerne. Det er sket, når de har lært noget nyt om dagen og når de sov om natten. I forbindelse med dette studie opdagede man noget under musens såkaldte REM-søvn.

REM-søvnen er opkaldt efter de hurtigere øjenbevægelser (Rapid Eye Movements), der kan ses under dette søvnstadie. I forbindelse med denne test opdagede forskerne fra New York University, at de samme centre lyste i hjerne under søvnen, som var aktive, når musene lærte noget nyt, når de var vågner i løbet af dagen.

Hvis forskerne valgte at vække musene i stedet, når de var i deres REM-søvn, så blev de føromtalte centre ikke aktiveret. Hvis musen ikke fik lov til at få sin REM-søvn, så havde de derfor væsentligt sværere ved at holde fast i det lærte, sammenlignet med de mus, der fik lov til at få deres REM-søvn, og sove hele natten.

Din søvn er med til at øge udrenselsesprocessen

Det er dog ikke det eneste, der sker, når du sover. Når du sover, så bliver din udrenselsesproces også forøget. Den forekommer også i vågen tilstand, men øges dog når du sover. Samtidig genopbygger kroppen sit væv. Det betyder at den mængde slid, der er sket på organer og muskler i løbet af dagen, bliver formindsket.

Endvidere giver din søvn også kroppens celler et tiltrængt pusterum. Det sker som følge af, at du har brug for et lavere energiniveau, når du sover. Det udnytter din krop, hvorfor den renser ud og bygger op, så din krop er klar til en ny dags udfordringer. Det bliver den ganske enkelt ikke, hvis du ikke får sovet godt om natten.

Dit immunforsvar bliver også styrket under søvnen. Der bliver dannet noget, der hedder Interleukin-6. Det dannes også mens du er vågen, men der dannes ekstra meget under søvnen. Det er et vigtigt protein, da det er med til at bekæmpe infektioner. Dertil menes det at spille en stor rolle i kampen mod kræftceller i kroppen.

Sørger også for at holde blodkarrene i form

Der er allerede listet rigtig mange fordele ved at få en god nattesøvn. Det er dog ikke helt slut endnu. Får du god søvn om natten, så sørger din krop også for at holde blodkarrene i form, så de får nemmere ved at udvide sig og trække sig sammen igen. Det er selvfølgelig noget, de selv vurderer, alt afhængigt af hvad behovet er.

Hvis du sover for lidt, så kan dine blodkar ende med at blive for stive. Det vil resultere i at de får nemmere ved at blive forkalkede. Samtidig vil det også forøge risikoen for at fedt sætter sig i blodbanerne. Endelig er søvn også med til at sænke niveauet af det såkaldte stresshormon kortisol, der faktisk styrer din appetit.

Sørger du ikke for at få nok (og god) søvn, så bliver niveauet ikke sænket nok. Det vil resultere i, at du ender med at spise mere. Hvis du sover cirka 7,7 timer hver nat, så er der amerikanske studier, der har vist, at du får sænket dit kortesol-niveau til et punkt, hvor du holder den slanke linje. Søvn er derfor vigtigt for din talje.

Sov rigtigt og slip af med dine rygproblemer

Som der også er givet udtryk for flere gange herover, så er det uhyre vigtigt at du har en god liggeposition, da det er vigtigt for din krops knogler. Det er især noget, der gør sig gældende for din ryg og din nakke. Det stiller derfor nogle særlige krav til, hvordan du ligger i din seng, men også din madras og sengen i sig selv.

Det er nemlig vigtigt at have en seng, der byder på en sammensætning af madrasser, der er i stand til at understøtte din liggeposition bedst muligt. Faktisk er der en direkte sammenhæng mellem en god seng, en god liggeposition og at undgå rygproblemer. Det er med til at understrege vigtigheden af at ligge rigtigt.

Derfor skal du ikke tøve med at bruge flere penge på din seng og din madras. Det giver god mening, hvis du vælger at udregne prisen for en god seng pr. år. I samme beregning skal du også tage højde for den effekt, det har haft på din sundhed – både fysisk og mentalt. Fx koster en elevationsseng i omegnen af 20.000 kr.

En sådan seng holder gerne i ca. 20 år. Derfor får du faktisk en rigtig god søvnkvalitet for ca. 1.000 kr. om året. Søvn er afgørende for, hvordan du fungerer i din hverdag, og derfor giver det faktisk slet ikke mening at spare penge på din seng eller din madras. Det giver markant bedre mening at spare nogle andre steder.

1. Seng

Hvis du har problemer med din ryg, hofte eller knæ, så er det vigtigt at købe den helt rette skæg. Det kan have afgørende betydning for, om du skåner din ryg eller ej, når du ligger og sover. Her er der mange ting, der skal være i fokus, men det er dog vigtigt, at det er en seng, der er stabil, som den står solidt på gulvet.

Du skal have en seng, der er min. 90 cm. bred pr. person. Den skal dertil også være mindst 20 cm. længere end dig. Hvis du har problemer med din hofte, knæ eller ryg, så er det særligt vigtigt, at du har god plads i din seng. Det er også med til at gøre det markant nemmere for dig, når du skal enten op i eller ud af sengen.

2. Madras

Der er mange, der tror, at du skal ligge så hårdt som muligt på din madras. Det er dog kun en skrøne, hvorfor det ikke er noget, du skal tage til dig. I stedet skal du have fat i en madras, hvor du er i stand til at presse en hånd ind under din lænd, når du ligger på ryggen. Kan du ikke det, så er madrassen ganske enkelt for hård.

Det er dog ikke det eneste, der skal være fokus på, når du skal vælge en madras, for at kunne sikre, at du ikke får problemer med din ryg. Det er nemlig også vigtigt, at der er tale om en madras, hvor du kan mærke et jævnt tryk på hele bagsiden. Hvis dine hæle eller din bagdel synker ned i madrassen, så er den dog for blød.

3. Sovestilling

Som det også er blevet slået fast flere gange i denne artikel, så er det vigtigt, at du har den rette sovestilling, når du ligger i din seng. Faktisk er der også flere gange blevet gjort klart, at du skal sove på siden, da det er det sundeste for dig. Dertil anbefales det også af flere eksperter, at du ligger med begge ben let bøjede.

Hvis du gerne vil undgå at belaste dine knæ unødigt (og det vil du selvfølgelig gerne), så er det også en god idé at du vælger at ligge med det ene knæ lidt mere bøjet end det andet. Hvis det ikke virker naturligt for dig, så kan du med fordel vælge at bruge en dyne eller pude til at adskille knæene, så du får en god sovestilling.

Testkilder

Som der også er givet udtryk for i starten af denne artikel, så har vi ikke selv testet de senge, der er beskrevet i denne artikel. Vi har derimod indhentet relevant information fra en række troværdige testkilder. Det er med afsæt i denne information, at vi har sammensat en oversigt over nogle af markedets bedste modeller.

Tuck.com

Tuck er ét af de største medier på nettet, når det kommer til søvn og alt, der har med søvn at gøre. Derfor er det også en troværdig kilde, hvis du er på jagt efter en ny seng. Det gør sig gældende, uanset hvilken type seng, du er på jagt efter. Derfor kan du få hjælp til at finde alt fra kontinentalsenge til elevationssenge.

Hvis du er på jagt efter et godt overblik over de bedste elevationssenge, så kan du med fordel vælge at klikke dig ind forbi Tuck. Her har de nemlig lavet en stor og meget omfattende test. De har nemlig taget et nærmere kig på intet mindre end 35 forskellige senge, hvoraf hver enkelt af disse senge er blevet test at eksperter.

Faktisk er det hele fire forskellige eksperter inden for søvn, der sammen har udarbejdet den store tests, du kan finde hos Tuck. Samlet set har de brugt cirka 122 timer på at lave research og teste de forskellige senge. I stedet for at kåre en samlet vinder for hele deres test, så har de lavet en liste over de fem bedste modeller.

De har valgt at inddele deres test i fem kategori, som de har fundet en vinder i. Det er fælgende kategorier, der er tale om: Editor’s Pick, Most Innovative Adjustable Bed, Best Value Bed, Best Features og Best Bed for Chronic Snoring. Hvis du gerne vil se, hvilke af de testede senge, der er kåret som vindere, så klik blot her.

NYMag

Vi har også taget et kig på NYMags store liste over de bedste elevationssenge. Her skal det dog gøres klart, at der faktisk er tale om en decideret test, der er blevet udført af NYMag. De har nemlig valgt at gøre brug af en anden fremgangsmåde, når de skal udvælge de bedste produkter inden for hver enkelt produktkategori.

I stedet for at teste hvert produkt selv, så vælger de i stedet at kigge på produktanmeldelser fra forbrugere, der rent faktisk har ejet og brugt det respektive produkt. For at kunne finde vej til én af deres artikler, så skal et produkt have en gennesnitlig vurdering på min. 4,1 stjerner, og dertil skal det også have 100 anmeldelser.

Det er samtidig også et krav, at minimum, 60 procent af alle anmeldelser er enten 4- eller 5-stjernede. Derfor er der ikke tale om en artikel, der indeholder én eller flere eksperter syn på, hvad der er de bedste seng. De har i stedet valgt at lade brugerne bestemme, hvilket de gør gennem systemet, der er beskrevet herover.

Hos NYMag har de lavet en oversigt over de otte bedste senge med elevation. Alle de udvalgte senge kan findes på Amazon, da det også er disse anmeldelser, der bliver taget udgangspunkt i. Hvis du gerne vil have mulighed for at læse artiklen selv, så kan du finde det gratis ved at følge dette linktil NYMags hjemmeside.

Business Insider

Som navnet også giver antydninger af, så er Business Insider et medie, der hovedsageligt har fokus på alt, der vedfører forretning. Det er dog ikke det eneste, de skriver om på deres hjemmeside. De har også en sektion, de kalder for Insider Picks, hvor de udarbejder artikler med de bedste produkter inden for alle kategorier.

I én af deres artikler har de valgt at tage et kig på de bedste elevationssenge, de har kunne finde på markedet. I modsætning til eksempelvis NYMag, som er beskrevet herover, så vælger Insider Picsk at testes samtlige produkter selv. Derfor er der tale om en oversigt over produkter, der rent faktisk er blevet testet af dem.

I deres test af elevationssenge har de valgt at fremhæve fire forskellige modeller. Det inkluderer bl.a. Nectar Adjustable Bed Frame in Twin XL, der endte med at være vinder af deres test. Der er ikke givet udtryk for, at der har været fokus på en række særlige kriterier, men de tester dog alle senge efter samme fremgangsmåde.

Du kan læse en forkortet udgave af hver anmeldelse af de fire senge i den samlede artikel. Der er dog også linket ind til de fulde anmeldelser, hvis du gerne vil gå mere i dybden. Det hele er naturligvis tilgængeligt på deres hjemmeside, hvor det kan læses gratis. Følg linket, hvis du selv ønsker at læse deres store test.

Forbrugeranmeldelser

Det er dog ikke kun ekspertkilder, vi har gjort brug af til at udforme denne artikel. Vi har nemlig også gjort brug af en lang række forbrugeranmeldelser. Derfor er det ikke kun eksperter, der har været med til at vælge de senge, der er blevet præsenteret. Det har ganske almindelige danske forbrugere også været med til.

Vi har læst anmeldelser af en lang række senge på det danske marked. Med afsæt i disse anmeldelser har vi kunne skabe en bedre oversigt over markedets bedste modeller. Derfor er du også sikret, at der ikke kun er tale om eksperternes ord i denne sammenhæng. Det er også brugt anmeldelser fra reelle forbrugere.

Det gør en stor forskel, da mange af dem, der har givet sig tid til at anmelde deres seng, har brugt den i en længere periode. Derfor har de også fået et rigtig godt indtryk af deres seng. Det gør det nemmere at lave en god og fyldestgørende anmeldelse, hvilket dermed gør det nemmere at vurdere, om det er en god seng.

Panini Grill Test

Previous article

Kontinentalseng Test

Next article

Comments