Hus og have

Hvilken færdighæk skal du vælge?

0

Her kan du læse mere om forskellen på bøgehækken, Rødbøgen og Forsyntiaen. Du får den nødvendige viden til at vurdere, hvilken færdighæk du ønsker i din have.
Når du har valgt din foretrukne type hæk, kan du købe din færdighæk hos Plantecenter Fyn.

Hvor hurtigt gror bøgehækken?

Fordelen ved at vælge en bøgehæk er, at du kan se årstiderne skifte, når du følger med fra vinduet. Om foråret er bladene på bøgehækken lysegrønne, mens de bliver mere mørke i løbet af sommeren. I efteråret bliver bladene nøddebrune.

En bøgehæk gror som regel ikke særlig meget de første par år, efter du har plantet den. Herefter gror den med omkring 30 til 50 centimeter årligt.
Bøgehækken er utrolig smuk, da dens blade er tætte. Samtidig tåler bøgehækken både vind og skygge. Det gør den meget populær til det danske klima.

Hvad er forskellen på Blodbøg og Rødbøg?

Der er ingen forskel på Blodbøg og Rødbøg ud over navnet. Denne hæktype er lige så hårdfør som bøgehækken. Den store forskel på bøgehækken og Rødbøgen er farven. Derfor er det store spørgsmål, når du vælger type af hæk, hvilken farve, du ønsker, hækken skal have.

Rødbøgen forbliver fin og tæt hele året rundt. Farven skifter dog i løbet af året. Om foråret finder du rødbøgen i rødlige nuancer, mens den om sommeren står med flotte mørkerøde blade. Om efteråret visner bladene.

Er Forsytia egnet som hækplante?

En lidt mere utraditionel færdighæk, du kan købe, er Forsytiaen. På dansk kaldes Forsytia for Vårguld. Den har et væld af farver om foråret, hvor den lyser op med gule blomster.
Denne type hæk står med grønt og tæt løv, og derfor er den meget egnet som hækplante. Den vokser også godt i det danske klima.

Derfor skal du vælge en NemHæk færdighæk

Hos Plantecenter Fyn forhandler vi færdighække fra mærket NemHæk. Du skal vælge denne type færdighæk, fordi det gør dit arbejde meget lettere. Samtidig får du et færdigt resultat, som består af flotte, sunde og levedygtige planter.

Normalt leveres en færdighæk med en tung klump jord, fordi de bliver gravet op enkeltvis. Derfor skal du ofte have professionel hjælp til at plante den. Det kan blive en stor omkostning i længden. Når du modtager din NemHæk, får du 3 hækplanter i en såkaldt Root Control Bag. Posen måler 100 x 10 x 15 centimeter, og hele rodnettet er også i posen, så den er let at plante.

Sådan sikrer du dig økonomisk ved ledighed

Previous article

Den bedste kaffe; sådan gør du

Next article

Comments