Hus og have

Gør dit underholdningssystem klar til VM i fodbold: Hvad skal du opgradere?

0

VM i fodbold er uden tvivl den mest betydningsfulde sportsbegivenhed på verdensplan. Som følge heraf søger sportsbarer og folk derhjemme verden over at opgradere deres underholdningssystemer, så de kan se kampene i den bedste kvalitet.

OLED er kongen

I hjemmet er Tv’et det centrale element i underholdningssystemet. Producenterne konkurrerer med forskellige teknologier og avancerede funktioner til brugerne. I årevis konkurrerede LED-tv’er med den mere avancerede OLED-teknologi. Endelig introducerede Samsung QLED, som er en bedre version af LED-tv.

Den største forskel mellem de to førende teknologier ligger i baggrundsbelysningen. OLED kan tænde og slukke hver enkelt pixel, hvilket skaber perfekt sort farve og utrolig kontrast. Derudover er panelerne hurtige og har gode betragtningsvinkler og nøjagtighed. På den anden side har LED og QLED højere lysstyrke, men kan ikke konkurrere med hensyn til skarphed og kontrast.

Efter i årevis at have ignoreret OLED-teknologien introducerede Samsung sine tv-apparater. Så nu har Samsung, LG, Sony, Panasonic, Hisense og Philips OLED-tv, og det  er det bedste valg til at se fodboldkampe. Ovenin er de også gode til spil.

Det er tid til en opgradering, hvis du ikke har 4K, dit tv ikke har Smart-funktioner, eller du har et ældre LED-tv. Hvis du ikke har råd til OLED, skal du bruge en større skærm og QLED-tv fra Samsung og TCL eller Nano cell fra LG. Den ultimative billedkvalitet er selvfølgelig med dyrt OLED, men omkring black Friday kan du få sidste års modeller på udsalg.

Et godt alternativ til at se VM på er en hjemmebiografprojektor. Det ville dog være bedst, hvis du har en stor væg eller et stort projektorlærred, så det ligger over OLED-tv, når det kommer til prisen.

Smart TV-funktioner til at holde styr på scoringer

Uanset panelteknologien er 4K-opløsning standard i 2022. Fodboldspillere kan drage fordel af Smart TV. Hvis du f.eks. placerer en nul rigtige kupon hos Unibet eller prøver på at forudsige vinderen af VM, kan en integreret browser eller app hurtigt informere dig om resultaterne.

Udover de tekniske specifikationer er Smart-grænsefladen en vigtig del af det nye tv. Android TV, Tizen og WebOS er førende i software. Du kan f.eks. interagere på sociale medier, mens du ser kampen eller tjekker resultaterne.

God lyd

Et godt billede betyder ikke meget uden enestående lyd. Du vil gerne høre dine landsholdsfans synge fra alle sider. Hvis du arrangerer et watchparty, er tv-højttalere ikke nok.

Du kan bruge en soundbar eller et sæt horisontale højttalere, der emulerer sourround-lyd. En opgradering i forhold til standard soundbars er modeller med en separat subwoofer. Mere avancerede lydsystemer har centrale højttalere og satellitter, som du kan fordele i hele rummet.

Hvis du kun er afhængig af tv-højttalere, uanset tv-modellen, har du brug for en opgradering. Stereolydsystemet er ikke fejlbehæftet, men du kan installere surround sound, der vil fordybe dig i stadionerne. Dolby Atmos er den bedste lydteknologi, og kompatible systemer er det, du skal finde. Hvis du vil have en soundbar, skal du helt sikkert tage modellen med en subwoofer.

Hvis du vil have et lydsystem, der understøtter Dolby Atmos, er Vizio SB46514 blandt de bedst rangerede på markedet. Sonos er et premium lydmærke, og deres 5.1 Surround Set er trådløst, og du kan få volumen og kvalitet.

SVS Prime Sattelite 5.1 er et fremragende valg, hvis du har et mindre plads. Polk Audio React Home Theater System er et budgetalternativ med en soundbar, subwoofer og trådløse satellithøjttalere.

Lad der blive lys

Nogle producenter har unikke funktioner som Philips og deres Ambilight-teknologi, der lyser med LED-lys på baggrundsvæggen. Du kan tilslutte tv’et til Hue’s lyse lys og få hele rummet i de samme farver, som følger billedet på tv’et.

Findes der gratis danske datingsider?

Previous article

Hvordan vælger man det bedste online casino?

Next article

Comments