Elektronik

Glattejern Test

0

Leder du efter et nyt glattejern? I så fald er du sandsynligvis opmærksom på, at mulighederne er mange. Udvalget af glattejern er nemlig stort, og derfor kan det være svært at vælge det rette. Heldigvis er der hjælp at hente i denne guide.

Vi har samlet en liste over de bedste glattejern på markedet. Listen er baseret på både troværdige testkilder, ekspertvurdering og forbrugeranmeldelser. Vi har indsamlet relevant information fra mange kilder, for at kunne præsentere den mest fyldestgørende liste over de bedste glattejern.

Derfor har vi ikke selv testet de glattejern, der er beskrevet herunder. I stedet har vi fokuseret vores energi på at sammenligne de mange professionelt udførte tests, du finder på nettet, for at kunne præsentere listen herunder.

ghd V Gold Classic Max Styler

 

Forhandler Pris Information
1.019 DKK Se produkt
1.245,50 DKK Se produkt
1.399 DKK Se produkt

GHD Gold Series er én af de mest kendte serier af glattejern. Det er også én af de mest strømlinede serier på markedet. Her er der tale om seneste version, der er en opgradering af de tidligere modeller. Som noget nyt er varmepladerne blevet udstyret med en belægning af nano-silver, der giver et mere glansfuldt hår.

Nyt og elegant design

Det er ikke designet af dit glattejern, der er det vigtigste. Derfor er det dog fortsat værd at fremhæve, at dette glattejern har fået nyt og mere elegant design end de foregående modeller. Det er dog ikke kun ift. det visuelle aspekt, at det er blevet designmæssigt opgraderet – det er også ift. brugervenligheden af apparatet.

Det er blevet lettere og har fået en bedre og mere isolerende beskyttelse mod den varme, der afgives af de to varmeplader. Det betyder, du kan undgå at ydersiderne bliver for varme, mens du glatter dit hår. Det er noget, der har været problemer på nogle af de foregående modeller i den populære Gold Series.

Det er forbedring, der har været med til at gøre ghd V Gold Classic Max Styler til et fantastisk værktøj, der er nemt at anvende. Det har et blødt, strømlinet og elegant design, der gør det nemt for dig at skabe det perfekte look. Det er aktuelt, uanset om du ønsker krøller, fald, svip eller noget helt fjerde.

Udstyret med markedets bedste varmeplader

Én af de mest afgørende faktorer ved, at du bør tage dette glattejern med i dine overvejelser er, at de gyldne varmeplader på GHD Gold Series er blevet endnu bedre. De har fået et nyt design og en belægning af nano-silver, der er med til at sikre, at de to plader kan glide gennem håret, som var det blot silke.

Den føromtalte belægning er særligt vigtig at fremhæve. Det er nemlig en belægning, der sikrer, at håret efterlades med et glansfuldt udseende. Det er dog ikke det eneste, denne belægning kan hjælpe med. Det er også med til at sikre, at glattejernet glider let og ubesværet gennem håret.

Hvad der dog også er et plus er, at GHD har valgt at afrunde tromleren endnu mere end, hvad der var tilfældet på de tidligere modeller fra GHD. Det er med til at gøre, at du sagtens kan bruge dette glattejern til at skabe krøller i håret og til at tilpasse sig de bevægelser, du har i håret.

Faktisk betyder dette, at ghd V Gold Classic Max Styler er ét af de glattejern på markedet, der kan bryste sig af at være mest skånsomt mod håret. Hvis du gerne vil have et fornemt og elegant glattejern, der ikke blot er skånsomt mod dit hår, men også giver en effektiv glatning, så er dette glattejern et oplagt valg.

Kommer med en autosluk-funktion

Et glattejern kan blive meget varmt. Derfor kan der også hurtigt opstå uheld, hvis det ikke bliver slukket. Det har GHD dog tænkt på. Derfor har de udstyret dette glattejern med en autosluk-funktion. Det betyder, det selv slukker efter 30 minutters inaktivitet, så det ikke blot ligger og afgiver en høj varme.

Det bør også nævnes, at det er et rigtig godt glattejern til dig, der ofte er ude at rejse. Det er ikke blot nemt at finde plads til det i din kuffert, men det er også udstyret med en indbygget strømspændingsomformer. Det er ensbetydende med, at det er i stand til at tilpasse sig den lokale strømspænding på helt automatisk vis.

Uanset hvor i verden, du befinder dig, er du dermed sikret, at du får en optimal ydeevne fra dit glattejern. Slutteligt bør det også nævnes, at det som følge af et avanceret styrkekredsløb er i stand til at opretholde en optimal temperatur under brug. Du får derfor et ensartet resultat hver gang, du bruger glattejernet.

Detaljer:

 • Plader: 5 cm.
 • Temperatur: 185 grader
 • Belægning: Nano-silver
 • Spændingsomformer: Ja

HH SIMONSEN True Divinity MK2 Straightening Iron

Forhandler Pris Information
595 DKK Se produkt
699 DKK Se produkt
798 DKK Se produkt

Hvis du leder efter et sublim keramisk stylingjern, der byder på en smuk shimmer-effekt, så er det værd at tage et nærmere kig på True Divinity MK2 Straightening Iron fra HH SIMONSEN. Det er nemlig et glattejern, der går i spænd med disse kriterier på formidabel vis – og så er det oven i købet et yderst populært valg!

Det er et glattejern, der kan tjene flere formål. Du kan både bruge det til at glatte og lave smukke, bløde krøller. Derfor kan du variere din hårstil, hvis det er noget, du har et ønske om. Nogle ønsker at kunne ændre lidt på deres hårstil, alt afhængigt af, hvorvidt det blot er endnu en arbejdsdag eller en festlig aften.

HH SIMONSEN har sørget for, at pladerne er blevet udstyret med nogle afrundede kanter på jernet. Det er netop dét, der er med til at gøre det nemmere for dig at lave krøller. Det er dog ikke det eneste. Det er nemlig også disse afrundede kanter, der er med til at sikre, at det er skånsomt og giver minimum slid på dit hår.

Bryster sig af en hurtig opvarmning

Du kan være sikker på, at det er et jern, der er i stand til at varme hurtigt op. Det er en klar fordel, hvis du skal glatte hår om morgenen, inden du skal ud ad døren. Det kan nemlig godt blive en kende hektisk at skulle nå det hele. Med dette glattejern bliver det dog ikke noget problem for dig at finde tid til det hele.

Faktisk er det i stand til at varme op og være klar til brug i løbet af blot 10 sekunder. Det er kun meget få andre glattejern, der kan bryste sig af dette. Dertil er det også værd at notere sig, at det er udstyret med et tre meter langt kabel, så du er garanteret, at du får den størst mulige arbejdsfleksibilitet.

Virker skånsomt mod dit hår

Det er vigtigt, du vælger et glattejern, der er skånsomt mod dit hår. Det kan du være helt sikker på, at du får, hvis du vælger True Divinity MK2 Straightening Iron fra HH SIMONSEN. Det er nemlig skånsomt mod dit hår, da det har en keramisk belægning på sine varmeplader. Det er dog ikke kun skånsomt mod håret.

Det er samme også en belægning, der er med til at sikre, at jernet nemt kan glide gennem dit hår. Det kan oven i købet bruges til stort set alle hårtyper og -længder. Det gør sig gældende, uanset om du ønsker at bruge det til at glatte dit hår, eller du derimod foretrækker at bruge dit glattejern til anden type styling.

Du kan selv justere temperaturen

Der er mange, der tror, at det eneste, de skal gøre, er at skrue temperaturen til det højeste niveau på deres glattejern. Det er dog vigtigt, det gøres klart, at det ikke er tilfældet. Det er også derfor, du nemt kan justere temperaturen på dette glattejern. Det kan indstilles til en temperatur, der lyder på mellem 110°C – 220°C.

Derfor er det også op til dig selv, hvor meget varme, du ønsker at gøre brug af, når du bruger dit glattejern til at style. Dertil er det også udstyret med auto-sluk, der betyder, det selv slukker, hvis det ikke har været i brug i en time. Det leveres også sammen med en varmeresistent opbevaringstaske.

Detaljer:

 • Belægning: Keramisk
 • Temperatur: Fra 120 til 220 grader
 • Auto-sluk: Ja
 • Ledning: 3 meter

DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush

Forhandler Pris Information
1.195 DKK Se produkt
1.198,50 DKK Se produkt
1.495 DKK Se produkt

Her er der tale om en helt unik form for glattejern. Det er nemlig ikke et glattejern, men faktisk en helt unik glattebørste. Det er blevet et meget populært valg i løbet af de seneste par år, og det er der flere årsager til. Det er dog i høj grad noget, der handler om, at du får leveret et perfekte resultat – hver gang!

Børsten er udviklet specifikt til at glatte dit hår, mens det børstes. Den er dertil også nem at anvende. Det er også en børste, der kan gøre det nemt for dig at komme helt omkring alle aspekter af dit hår. Selv de steder, hvor det er svært at komme til med et normalt glattejern, kan du komme til med børsten fra DAFNI.

Kan bruges uden opdeling i sektioner

Det er meget normalt, at du deler dit hår op i sektioner, inden du bruger et glattejern. Det er nemlig med til at skåne dit hår og give et mere effektivt resultat. Det er dog noget, der kan tage lang tid. Det kan du undgå ved at bruge denne børste, hvorfor du kan spare rigtig meget tid, når du glatter dit hår om morgenen.

Den er oven i købet belagt med en keramisk belægning, der også er med til at gøre det nemt og effektivt at opnå et godt resultat med børsten. Dertil er det også værd at tilføje, at det er en belægning, der beskytter dit hår bedst muligt. Du skal derfor ikke være bange for, at børsten ikke er et sundt alternativ.

Få både glattet og redt dit hår

Som du nok allerede har regnet ud, så er den mest markante fordel ved dette apparat fra DAFNI, at du både kan få redt dit hår igennem og få det glattet på én og samme tid. Den er endda i stand til at tage op til fem gange så meget hår i forhold til et almindeligt glattejern, hvilket kan være en fordel i flere sammenhænge.

Det er dog særligt et ideelt valg for dig, der har tykt, krøllet eller langt hår. Den kan nemlig gøre det til en leg at skulle glatte dit hår, uanset hvor krævende, det før har været. Det er dog også et godt valg for dig, der blot har en travl hverdag og har et ønske om, at kunne minimere den tid, du skal bruge på dit hår om morgenen.

Det er dog ikke kun som følge af, at den er effektiv, når den først er i brug, at den kan klare opgaven hurtigere end andre alternativer. Det skyldes i lige så høj grad, at den er klar til brug efter blot 1 minutters opvarmning. Den har tilmed et lys, der vil lyse grønt, når den er varm nok til at blive taget i brug.

Kommer med autosluk-funktion

Det kan være farligt, hvis en børste som denne får lov til at ligge for længe, mens den er varm. Derfor er det vigtigt, den slukkes. Det kan dog hænde, at man selv glemmer det. Det har de dog tænkt på hos DAFNI, hvorfor børsten er udstyret med en autosluk-funktion, der automatisk slukker børsten efter 15 minutter.

I forhold til mange af de andre glattebørster og -jern, du kan finde på markedet, så kan denne børste fra Dafni desuden bryste sig af en effekt, der lyder på 400 Watt. Det gør den i stand til at holde en konstant temperatur, der lyder på 185º C, hvilket giver et jævnt og effektivt resultat, hver gang du bruger børsten.

Brug blot som en almindelig børste

Når du bruger en alm. hårbørste, så er det ikke noget problem at lade den ramme hovedbunden. Det er dog et problem, hvis den er varm, ikke? Faktisk er det ikke et problem med denne børste fra DAFNI, da der på enden af hver af de mange børstehår sidder en sort spid, der ikke bliver varm.

Derfor kan du også sagtens lande børsten ramme hovedbunden, uden at skulle frygte for, om du bliver brændt. I modsætning til andre glattejern, så er det nemt at bruge denne glattebørste. Tag blot en tot hår, hold fast i spidsen og kør børsten langsomt igennem – andet skal der faktisk slet ikke til.

Detaljer:

 • Ledning: 2,2 meter
 • Effekt: 400 Watt
 • Belægning: Keramisk
 • Temperatur: 185 grader
 • Auto-sluk: Ja

Babyliss Pro Straightener (ST387E)

Forhandler Pris Information
554,25 DKK Se produkt
639 DKK Se produkt

Er du på udkig efter et moderne glattejern, der byder på et elegant og stilrent design? Vil du samtidig være sikker på, det giver smukke og holdbare frisurer hver gang? I så fald er Babyliss Pro et oplagt køb. Der er flere elementer, der gør netop dette glattejern til ét af de mest eftertragtede på hele det danske marked.

Ét af de aspekter, der særligt er værd at fremhæve er, at de to varmeplader har en unik diamant-keramisk belægning. Det er en belægning, der både er skånsomt for dit hår, men dog ikke uden, at der fortsat leveres et silkeblødt og blankt resultat. Det er også derfor, der – uden tvivl – er tale om et rigtig godt køb.

Du kan selv indstille temperaturen

Du kan selv indstille temperaturen på dit Babyliss-glattejern. Det gør det også muligt at bruge det til flere formål. Det er dog vigtigt at pointere, at selvom du faktisk kan indstille det til mellem 140 grader og 235 grader, så er det ikke altid en god idé, at du gør brug af en temperatur, der lyder på mere end 200 grader.

Den er også blevet udstyret med en smart teknologi, der hedder i-Temperature. Det er en teknologi, der gør det muligt at opnå den rette temperatur på ganske kort tid. Det er dog ikke det eneste. Teknologien er også udviklet med henblik på at kunne holde en jævn og ensartet fordeling af varmen under hele stylingen.

Er udstyret med ionic-teknologi

Den føromtalte i-Temperature er dog ikke den eneste teknologi, du får med i købet af dette glattejern. Det er også udstyret med den såkaldt ionic-teknologi. Det er med til at gøre håret antistatisk, og det er med til at give dig en både glat og krus-fri styling. Det er med til at garanteret, at du altid får et perfekt resultat.

Det er dertil også et glattejern, der er specifikt udviklet med fokus på, at det skal kunne bruges i både tørt og fugtigt hår. Det er noget helt unikt, da det normalt frarådes at bruge et glattejern i vådt hår, men det er dog et glattejern, der er udstyret med en Wet & Dry-funktion, hvorfor det også kan bruges i dit våde hår.

Få fuld kontrol over din styling

Du kan være sikker på, at der er tale om et glattejern, der er udviklet med et særligt fokus på at give dig fuld kontrol over styling af dit hår. Det kan være til stort hjælp hver dag, og dårlige hårdage er ikke længere noget, der vil høre din dagligdag til. Derfor er det også et glattejern, du vil ende med at blive uhyre glad for.

Detaljer:

 • Temperatur: 140 grader til 235 grader
 • Belægning: Diamant-keramisk
 • Auto-sluk: Ja
 • Wet & Dry-funktion: Ja

L’Oreal Steampod Dampglattejern V2

Forhandler Pris Information
1.499 DKK Se produkt

Her er der tale om et helt unikt og revolutionerende stylingjern. Det kan bedst beskrives som en glattebørste, men har dog også elementer fra et glattejern. Derfor er det et apparat, der har formået at kombinere det bedste fra begge verdner, hvilket i sidste ende er blevet til den populære Steampod fra L’Oreal.

Det er dog ikke det eneste, der er med til at gøre Steampod til et helt unikt apparat. Det er nemlig også en glattebørste, der ved hjælp af damp, giver dig en langt mere skånsom glatning af dit hår end mange af de andre glattejern, der forhandles på det danske marked – og det er værd at tage med i dine overvejelser.

Bruger en kombination af damp og pro-keratin

Det er dog ikke kun damp, der er med til at drive dette glattejern fra L’Oreal. Det drives nemlig af en helt unik kombination af damp og pro-keratin. Det er en kombination, der er med til at sikre, at du altid er i stand til at tæmme dit hår og gøre det helt glat, uanset hvor vildt eller krusset, det er, inden du går i gang.

Hvis du gerne vil opnå det bedste resultat, når du gør brug af dette apparat, så bør du bruge det sammen med demineraliseret vand. Det er dog ikke en nødvendighed, hvis det ikke er noget, du har muligheden for. Du kan nemlig sagtens gøre brug af almindeligt postevand, der kommer direkte fra vandhanen.

Termostat gør regulering af temperaturen nemt

Den unikke Steampod fra L’Oreal er blevet udstyret med en termostat. Den gør det nemt for dig at indstille og vælge mellem hele fem forskellige temperaturer. Mere specifikt, så kan du indstille temperaturen mellem 140 grader og 210 grader. Derfor kan dette stylingjern faktisk opnå en relativt høj temperaturindstilling.

Ikke nok med det, så er den også blevet udstyret med en aftagelig seperationskam. Det er med til at sikre, at du altid vil få et jævnt resultat. Hvad det også betyder er, at det er et stylingjern, der rent faktisk kan bruges i op til flere sammenhænge. Det er blot med til at understrege, at der er tale om et rigtig godt køb.

Kan varme op på ingen tid

Hvis du har prøvet at gøre brug af et glattejern, der tager lang tid om at varme op, så ved du også, at det ikke just er en fordel ved et glattejern. Tværtimod, så er det faktisk blot med til at spilde din tid. Det er dog heldigvis noget, de har tænkt hos L’Oreal, da de udviklede deres revolutionerende Steampod.

Faktisk er det i stand til at varme op på blot halvandet minut. Derfor skal du ikke vente i længe, inden det er muligt for dig at tage det i brug. Det sørger dertil for at slukke automatisk efter en time, hvis det er noget, du glemmer. Det er en klar fordel, da det nemlig kan være rigtig farligt, hvis det bare ligger og er tændt.

Sådan bruger du Steampod’en

Det er ikke svært at gøre brug af en Steampod fra L’Oreal. Det eneste, du skal gøre, er at starte med at hælde demineraliseret vand i den beholder, der følger med. Hvis du ikke hælder vand i beholderen, så er det ikke muligt at gøre brug af Steampod’en. Du kan sagtens blot gøre brug af vand, der kommer fra vandhanen.

Herefter skal du blot tænde for jernet og indstille det efter netop dén funktion, der passer bedst til dig. Når det er varmt, skal du lade jernet glide igennem håret – tot for tot. Det er vigtigt, du lader det glide langsomt gennem håret, og det vil være med til at sikre, at du får et både langtidsholdbart og jævnt resultat.

Detaljer:

 • Temperatur: 140 til 210 grader
 • Opvarmning: 1,5 minutter
 • Drivkraft: Damp
 • Auto-sluk: Ja

Babyliss Hot Straightening Brush (H150E)

 

Forhandler Pris Information
349 DKK Se produkt
449 DKK Se produkt

Det er ikke kun DAFNI, der står bag en såkaldt glattebørste. Det er også et koncept, Babyliss har taget til sig. De har nemlig skabt en skånsom glattebørste, der oven i købet også er så effektiv, at den kan udglatte dit hår i løbet af ganske kort tid. Du er garanteret, at du hver gang får et både skinnende og naturligt resultat.

Glattebørsten fra Babyliss vil sikre, at du får en nem og hurtig styling af dit hår. Det er derfor også et ideelt valg for dig, der har en travl hverdag, og ikke ønsker at bruge for lang tid på at glatte hår om morgenen. På trods af, at den er hurtig i brug, så efterlades dit hår med en glat, silkeblød såvel som glansfuld finish.

Den keramiske børste sørger desuden for en nænsom børstning af alle typer hår. Den kan også sagtens hjælpe dig med at børste langt og tykt hår. Uanset hvilken hårtype, der er tale om, så kan du være sikker på, at Babyliss Hot Straightening Brush sikrer en både ensartet og jævn glatning.

Byder på et revolutionerende design

Børsten kommer med et unikt og revolutionerende design. Det er dette design, der er med til at sikre, at du får et perfekt glattet hår ved hver styling. Samtidig med dette har den også en lav vægt, hvorfor det ikke er spor vanskeligt at holde Hot Straightening Brush, når den er i brug – uanset hvor længe, du bruger den.

Den er dertil også udstyret med et keramisk varmesystem. Det er netop dette system, der er med til at sikre, at børsten hurtigt kan varmes op. Faktisk er det muligt at varme den op i løbet af blot et par minutter. Du skal derfor ikke være bekymret for, at du skal bruge for lang tid på, at vente på opvarmning af børsten.

Babyliss har udstyret selve børsten med tre forskellige typer pigge. Det inkluderer både udvendige pigge af plastik, der sørger for at give en nænsom børstning. Dertil kommer den også med indre pigge i silikone, der står for at give en både ensartet og jævn glatning af håret, da de bringer håret tæt på de opvarmede pigge.

Sidst men ikke mindst, så er Babyliss Hot Straightening Brush også blevet udstyret med opvarmede pigge. Det er selvfølgelig dem, der – sammen med det keramiske system – står for at garantere en både jævn og effektiv fordeling af den varme, der afgives til børstehovedet og derefter videre ud i dit hår.,

Giver en nem og hurtig glatning

Hvis du i længe har drømt om en nem og hurtig måde at glatte dit hår på, så skal der ikke være nogen tvivl om, at der her er tale om et redskab, der er som skabt til dig. Det er nemlig det perfekte redskab til at sikre en både nem og hurtig glatning. Den kan glatte dit hår på kort tid, men uden at det tager for meget skade.

Derfor er det ikke blot en nem og hurtig glatning, du står over for. Der er også tale om en rigtig skånsom løsning, der efterlader dit hår med en både silkeblød og glansfuld finish. Inden du gør brug af denne børste, så er det særdeles vigtigt, at du sørger for at dit hår er fuldstændig tør – ellers kan det skade håret meget.

Detaljer:

 • Kan glatte dit hår på ingen tid
 • Vælg mellem flere temperaturindstillinger
 • Kommer med tre typer pigge
 • Kan bruges til alle hårtyper

ghd Gold Styler

 

 

Forhandler Pris Information
1.018 DKK Se produkt
1.065 DKK Se produkt

Det er en ny og opdateret version af det klassiske Gold-glattejern. Det er ét af de mest kendte og populære glattejern, der er at finde på markedet. Du er derfor sikret, at du får fuld valuta for pengene, hvis du vælger, at det skal være et ghd Gold Styler, der skal være dit kommende glattejern til daglig brug.

Der er op til flere elementer, der gør dette glattejern til et ideelt valg for de fleste – uanset type, længde og mængde af hår. Der bør dog ikke herske tvivl om, at ét af de mest afgørende aspekter er, at det er baseret på en innovativ dual-zone-teknologi, som du kun kan få i et ganske lille antal af øvrige glattejern.

Hvad det betyder er, at det er et glattejern, der er blevet udstyret med to varmesensorer i stedet for blot én. Der er op til flere fordele forbundet med dette, men det er dog hovedsagligt en fordel, eftersom det kan levere en helt anden grad af varme sammenlignet med mange andre former for glattejern og -børster.

Giver optimal varme til at style dit hår

De to sensorer er med til at sikre, at det er et apparat, der er i stand til at give dig en optimal varme, så du kan style dit hår, som du ønsker. Det vil også sikre, at dit hår efterlades med et glat, glansfuldt hår, der har et både sundt og nydeligt udseende. Det er her, de to sensorer i glattejernet for alvor kommer til udtryk.

De to varmeplader er en kende adskilte. Det er gjort med henblik på, at de kan glide let gennem dit hår. Det er et fokus, de har formået at bringe til virkelighed. Når du bruger ghd Gold Styler til at glatte dit hår, så vil du naturligvis også opleve, at det er nemt at de to varmeplader glide gennem håret på dig.

Endvidere, så er de to varmeplader også blevet afrundet. Det er en fordel for dig, der gerne vil bruge dit glattejern til andet end, at glatte dit hår. De afrundede kanter er nemlig med til at sikre, at du også kan gøre brug af dit ghd Gold Styler til at lave krøller eller bølger i dit hår, hvis det er noget, du har et ønske om.

Udstyret med en lang ledning

Hvis du har prøvet at bruge et stylingjern med en kort ledning, så ved du også godt, at det ikke ligefrem er en fryd. Det er de i hvert fald godt klar over hos ghd, og de har derfor valgt at udstyre den seneste version af deres Gold Styler med en lang ledning, der faktisk har en længde på intet mindre end 2,7 meter.

Derfor vil du også opleve, at der er tale om et glattejern, der leverer en god frihed, når du arbejder med det. Ikke nok med det, så kan det bryste sig af en max. temperatur, der lyder på 185 grader. Der er mange, der tror, det er for lidt, men faktisk er det mere end nok til at kunne klare langt de fleste former for opgaver.

Kan varme op på ingen tid

Det er de færreste, der har lyst til at bruge lang tid på at vente på et glattejern, der varmes op. Derfor har de hos ghd tænkt over dette. Det er faktisk i stand til at varme op på blot 25 sekunder. Du kan blot tilslutte det en stikkontakt, vende dig om, og herefter er det faktisk klar til at blive taget i brug.

De har også udstyret jernet med en funktion, de selv kalder for “Sleep Mode”. Det er en simpel funktion, der sørger for at slukke for jernet, hvis det har været ubrugt i 30 min. Derfor er der ikke nogen fare for, at du kommer til at tage af sted hjemmefra, og du kommer hjem til nedbrændt hus på grund af dit glattejern.

Detaljer:

 • Ledning: 2,7 meter
 • Opvarmning: 25 sekunder
 • Temperatur: 185 grader
 • Auto-sluk: Ja

Ultron Mach 2 Titanium Straightener Diamond Edition

Forhandler Pris Information
999 DKK Se produkt

Her er der tale om et formidabelt glattejern med titanium, der ikke blot er i stand til at levere en effektiv glatning af dit hår, men som også ser helt fantastisk ud. Én ting er, at denne model i sig selv er et rigtig flot glattejern, men det er oven i købet også blevet dekoreret med hele 155 ægte Swarovski-krystaller.

Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at du får et glattejern, der har et både luksuriøst og unikt udseende. Hvis det er vigtigt for dig, at du får fingrene i et glattejern, der har et udseende, der ganske enkelt ikke kan sidestilles med andre jern, så er det Ultron Mach 2 Titanium Straightener Diamond Edition, du skal vælge.

Udstyret med to plader i titanium

Som der også er givet udtryk for, så er det også et glattejern, der er udstyret med to plader i titanium. Hver af disse plader måler 24 mm. x 90 mm. Det er en rigtig god størrelse, der også betyder, det er et glattejern, der kan bruges til langt de fleste hårtyper og -længder, uanset om der er tale om tykt eller tyndt hår.

Ikke nok med det, så er der også tale om plader, der har en spejloverflade. Det betyder, de kan bruges til at skabe voluminøse krøller, men du kan også bruge dem til at opnå et ultraglat hår. Og det bedste af det hele? Det hele kan klares med blot ét strøg igennem håret. Det er bestemt en tidsbesparende faktor.

Titaniumpladerne er særligt gode til både fint og krøllet hår. Det er der flere årsager til. Pladerne er også i stand til at beskytte og forsegle hårets fugt og naturlige olie. Modsat mange andre glattejern, så er denne model faktisk i stand til at bruge den høje arbejdstemperatur til at opnå netop dette.

Håret efterlades blankt og blødt

Når du gør brug af et glattejern, så er det selvfølgelig vigtigt at håret efterlades blødt og blankt. Det har også været et fokuspunkt i forbindelse med udviklingen af Ultron Mach 2 Titanium Straightener Diamond Edition. Derfor kan du også være sikker på, at det er netop således, dit hår efterlades efter brug af dette glattejern.

Det bør også understreges, at de føromtalte titaniumplader er uhyre slidstærke, glatte og de fungerer dertil også som effektive varmeledere. Det er alt sammen noget, der er med til at understrege, at der er tale om et apparat, der særligt henvender sig til hende, der vil have et effektivt jern med et ekstravagant udseende.

Rig mulighed for indstilling af temperatur

Du har mere end rig mulighed for selv at regulere på temperaturen på dette glattejern. Du kan indstille den til en temperatur, der lyder på mellem 80 grader og 230 grader. Ikke nok med det, så er den faktisk i stand til at opnå den maksimale temperatur på blot 30 sekunder, hvorfor det varmer op på ingen tid.

Detaljer:

 • Temperatur: 80 grader til 230 grader
 • Opvarmning: 30 sekunder
 • Plader: 24 mm. x 90 mm.
 • Effekt: 45 Watt
 • Belægning: Titanium

HH SIMONSEN® MIDI Styler

Forhandler Pris Information
399 DKK Se produkt
539 DKK Se produkt

De fleste er ude at rejse i ny og næ. I et sådant tilfælde er det rart at kunne tage et glattejern med – specielt hvis du er vant til at bruge det hver dag. Det er dog ikke altid helt så nemt at finde plads til et glattejern i din kuffert. Det er dog nemmere, hvis du køber et såkaldt mini-glattejern, der faktisk er lavet til at tage med.

Et godt eksempel på et sådan glattejern kunne f.eks. være HH SIMONSEN Midi Fashion Styler. Her er der nemlig tale om et både lille, smart og let glattejern. Det er et særligt ideel valg for dig, gerne vil have et lille og kompakt glattejern, men dog uden, at det er noget, der betyder, at du er nødt til at gå på kompromis.

Kan endda være i håndtasken

Faktisk er det så lille, at du kan finde plads til det i din håndtaske. På trods af, at der er tale om et glattejern, der har en kompakt størrelse, så kan det faktisk sagtens måle sig med de større modeller fra HH SIMONSEN. Du skal derfor ikke være bange for, at du kommer til at ofre funktionalitet som følge af den lille størrelse.

På lige fod med de øvrige modeller fra den danske fabrikant, så er dette glattejern også udstyret med plader, der er blevet teflon-coatet. Samtidig er der også både olie og tumalin på pladerrne, som er med til at beskytte dit hår under brug af jernet. Det er dertil også med til at sikre, at de hår efterlades blødt og glansfuldt.

Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at du med dette glattejern hurtigt vil finde ud af, at praktisk og kompakt ikke er elementer, der automatisk udelukker hverken eksklusivitet eller funktionalitet. Dertil er der også fundet plads til en ledning, der har en længde på hele 2,5 meter, på trods af den lille størrelse.

Effektiv og moderne LED-temperaturstyring

Det er vigtigt at kunne styre temperaturen på dit glattejern. Det er de godt klar over hos HH Simonsen. Derfor har de gjort det muligt at styre og regulere temperaturen på deres Midi Styler ved hjælp af en såkaldt LED-temperaturstyring. Du kan indstille temperaturen i et spænd, der lyder på mellem 120 og 230°C.

Denne temperaturstyring sikrer at glattejernets funktionalitet er helt i top. Samtidig er det også med til at sikre, at slutresultatet er hår, der er både glat, blankt og smukt. Den føromtalte lange ledning på 2,5 meter er – sammen med dets pivot-funktion – med til at give dig en rigtig god arbejds- og bevægelsesfrihed.

Detaljer:

 • Temperatur: 120 til 230 grader
 • Ledning: 2,5 meter
 • Opvarmning: 10 sekunder
 • Plader: Keramiske

ghd PLATINUM+® Styler

Forhandler Pris Information
1.549 DKK Se produkt
1.562 DKK Se produkt
1.599 DKK Se produkt

Der skal ikke lægges skjul på, at der her er tale om ét af de mest unikke glattejern på markedet. Der er op til flere aspeker, der får det til at skille sig ud fra mængden, men det er dog i høj grad noget, der handler om, at det er den første såkaldte SMART Straightener, der er blevet introduceret og lanceret på markedet.

Hvad det betyder er, at der faktisk er tale om et glattejern, der er i stand til at forudse dit hårs behov, tykkelse og tekstur. Det er der ikke andre glattejern end ghd PLATINUM+ Styler, der kan bryste sig af. Det er nemlig blevet udstyret med en helt ny og yderst avanceret teknologi, der er blevet udviklet af ghd selv.

Kan beregn hårets tykkelse

Der er ikke nogen krav om, at du selv skal indtaste nogle data eller andet. Den teknologi, der er tale om herover, er så unik, da den er i stand til selv at beregne tykkelse og tekstur på dit hår, mens du glatter det. Derfor arbejder det hele tiden med at beregne dette, så den kan give det bedste resultat i hele håret.

Det er nemlig udstyret med den helt nye (og endda også patenterede) teknologi fra ghd, som de har valgt at kalde for Ultra Zone. Det er en teknologi, der gør brug af en lang række hurtigt tænkende sensorer, der er fordelt over hver af de to varmeplader. De arbejder hele tiden og beregner hele tiden hårets tykkelse osv.

Det er også en teknologi, der er med til at sikre, at jernet hele tiden har den mest ideelle temperatur. Det er nemlig uhyre vigtigt, da du ellers ikke kan forvente, at du får et effektivt og tilfredsstillende resultat. Den holdes på en konstant temperatur, der lyder på 185 grader, som hverken bliver justeret op eller ned.

Det ultimative stylingværktøj

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at dette glattejern er det ultimative stylingværktøj. Det er ikke blot nemt at bruge, men kan også sikre dig, at du altid får det bedste resultat og at dit hår efterlades sundere og mere skinnende. Det bedste af det hele er, at det kun kræver ét strøg, og det er med til at skåne dit hår.

Mange tror at hemmeligheden bag det bedst mulige resultat, når du glatter dit hår er at gøre det ved en høj varme. Det er dog ikke tilfældet. Hemmeligheden er derimod at holde en jævn varme. De mange sensorer er i stand til at opretholde en “safe-for-hair heat” fra rod til spids igennem hele stylingen med dette glattejern.

Det er med til at beskytte dit hår mod varmeskader og unødvendigt mange knækkede hår. Det er noget, som rigtig mange kæmper med. Én ting er, at det er vigtigt, at du ikke glatter dit hår ved for høj varme, men noget helt andet er, at du skal bruge varmebeskyttende produkter – også selvom du bruger en PLATINUM+ Styler.

Er udstyret med Sleep Mode

I dag er det næsten ikke muligt at finde frem til et glattejern, der ikke er udstyret med en såkaldt Sleep Mode-funktion. Derfor er det også kun naturligt, at ghd har valgt at udstyre deres PLATINUM+ Styler med en Sleep Mode-funktion. Den sørger for at slukke for jernet, hvis det ikke har været i brug i 30 min.

Selve styleren er designet i en stil, der populært kaldes for “wishbone hinge”. Det betyder, at pladerne er på linje med hinanden og at dit hår derfor vil blive holdt perfekt på plads under hele stylingen. Derfor kræver det hverken hjælp eller overdreven koncentration, at opnå det bedste resultat med dette glattejern.

Hvis du ikke vil gå på kompromis med dit valg af stylingjern, så bør der ikke være nogen tvivl om, at dette er et jern, du bør kigge efter. Det er eksklusivt og der er ikke gået på kompromis med ét eneste aspekt. Derfor er det også et glattejern, der passer rigtig godt til dig, der ikke vil have andet end det absolut bedste.

Detaljer:

 • Temperatur: 185 grader
 • Opvarmning: 20 sekunder
 • Ledning: 2,7 meter
 • Garanti: 3 år
 • Auto-sluk: Ja

Hvilke typer glattejern findes der?

Grundlæggende er et glattejern to varmeplader, der er monteret på et elektrisk værktøj. Når de to plader klemmes sammen og trækkes gennem håret, så glattes både krus og krøl ud. Der findes dog ikke kun én type glattejern, men derimod tre typer, der varierer på baggrund af flere faktorer.

Derfor er det rette valg af glattejern ikke helt så nemt. Der er flere aspekter, du skal tage stilling til i forbindelse med valget. Eksempelvis er der forskellige typer belægning på varmepladerne, hvilket er én af de mest afgørende forskelle. Du kan vælge mellem hhv. keramisk, turmalin og titanium.

Keramisk

De keramiske glattejern er de mest populære. Det er der flere årsager til. Det skyldes dog primært, at de prismæssigt er mest overkommelige sammenlignet med de to øvrige belægningstyper. Derfor vælger mange denne belægning ene og alene som følge af den nedsatte pris.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at det ikke er gode glattejern. Tværtimod, så er de keramiske modeller særligt gode til at glatte hår ved lavere temperaturer. Det skyldes, at der er mange af disse modeller, der er baseret på den moderne ion-teknologi.

Ion-teknologien fungerer ved, at negative ioner udligner de positive ioner, der findes i håret. Det resulterer i skinnende krusfrit hår, hvor lyset tilmed kan reflektere på imponerende vis. Typisk er det dét, der er målet med brugen af et glattejern.

Endvidere kan et sådant apparat også give en langtidseffekt, således håret forbliver glat i løbet af hele dagen, hvis det glattes om morgenen. De keramiske plader er desuden i stand til at levere en jævn varmefordeling, der ikke beskadiger det berørte hår.

Denne type glattejern kan desuden anvendes til de fleste hårtyper. Det er dog hovedsageligt personer med fint og naturligt glat hår, der vil få glæde af et sådant glattejern. Har du let-bølget hår, vil du også kunne bruge et glattejern med keramiske plader med et godt resultat til følge.

Turmalin

Du kan også vælge glattejern med turmalin. Det er et begreb, du i ny og næ kan finde i beskrivelsen af et keramisk glattejern. Et sådant glattejern indeholder små krystaller, der har et indhold af sunde mineraler. Disse mineraler er med til at glatte håret og afskærme mod den høje varme fra varmepladerne.

Hvis du vælger at anvende et glattejern, der er belagt med turmalin, så er du sikret, at du får et effektivt glattejern. Det betydet, det typisk ikke er nødvendigt at glatte hver hårsektion mere end én gang. Det er naturligvis en fordel i de travle morgentimer, hvor håret gerne må glattes hurtigst muligt.

Ikke nok med det, så kan du også være sikker på, at det er en type glattejern, der kan sikre, at dit hår bliver mere skinnende og glansfuldt. Derfor er det også en ideel løsning, for dig, der er træt af krus og krøl, men som gerne vil have turmalinbelægning for en øget beskyttelse af håret.

Titanium

Du kan også finde en række glattejern med belægning i titanium på pladerne. Det er en type belægning, der i høj grad er ideel for dig, der har krøllet hår. Det kræver nemlig en del mere af et glattejern, hvis det skal kunne udglatte deciderede krøller sammenlignet med glat eller blot en smule naturkrøl.

Derfor er dette også et oplagt valg for dig, der ved, du har meget krøllet hår, og derfor også har brug for et meget effektivt krøllejern. Årsagen til, at det netop er denne type belægning, der er mest effektiv er, at det er det eneste metal, der er i stand til at give dig et højt niveau af fladhed samt glans, hvis du har krøllet hår.

Det bør selvfølgelig nævnes, at et glattejern med titanium ofte kommer med et væld af forskellige funktioner og muligheder. Det er med til at sikre, at du som bruger af dette glattejern, har fuld kontrol over det.

Overvej også et glattejern med nano

Er du på udkig efter et nyt glattejern, så er der en god chance for, at du vil støde på ordet “nano”. Det kan være en god idé, at du vælger en model, der har nano. Det er en helt unik teknologi, der er med til at holde på hårets naturlige fugt – og det er vigtigt, når det bliver udsat for høj varme af varmepladerne.

Der er flere fordele ved at dit hår beholder sin fugt. Det vil ikke blot få det til at se glansfuldt ud, men det vil også gøre det mindre tørt. Både frisure og eventuel farve vil også holde længere. Slutteligt, så er denne teknologi også med til at gøre det muligt at få mere volumen i håret, såfremt det er noget, du ønsker.

Se også: GHD glattejern

Husk at beskytte håret, når du bruger glattejern

De fleste er godt klar over, at daglig brug af et glattejern ikke er sundt for håret. Tværtimod, så er det faktisk hårdt ved dit hår. Derfor er det en god idé, at du altid husker at gøre brug af hårpleje og varmebeskyttelse. Det er nemlig den eneste måde, du kan sikre, at dit hår forbliver glansfuldt og sundt.

Er du i tvivl om, hvordan du bedst kan beskytte dit hår, når du benytter dig af et glattejern, så kan du herunder finde en række gode tips, der gør opgaven nemmere.

1. Lav et skjold

Det er en god idé at gøre brug af varmebeskyttende hårprodukter. Faktisk er det én af de vigtigste ting, du skal huske, hvis du gør brug af redskaber, der afgiver varme. Det kan findes i flere former, men typisk bruges det i form af creme eller spray. Det kan påføres i både tørt eller vådt hår, alt efter behov eller ønske.

Det er et produkt, du altid skal sørge for at putte i dit hår, inden du begynder at style det med dit glattejern. Det er et produkt, der er i stand til at danne en form for skjold omkring dine hår. Det medfører, at de ikke tager skade under glatningen. Disse varmebeskyttende produkter findes i mange varianter.

2. Skru ned for varmen

I dag er de fleste glattejern udstyret med muligheden for at regulere på temperaturen. I mange tilfælde kan du skrue varmen helt op til langt over 200 grader. Det er dog ikke altid, det er en fordel at bruge så høj en varme. Faktisk er det noget, du aktivt bør undgå, da den høje temperatur er ødelæggende for håret.

Mere specifikt, så er det hårstråenes struktur, som de høje temperaturer ødelægger. Derfor bør du ikke skrue temperaturen over 200 grader. Har du farvet eller slidt hår, bør den skrues endnu længere ned. I langt de fleste tilfælde er den bedste løsning dog at bruge glattejernet ved en temperatur på 170 – 185 grader.

3. Fugtiggør dit hår

Det er hårdt for dit hår, at det styles og varme op ved hjælp af et glattejern hver dag. Det er derfor, det er en god idé, at du sørger for at give dit hår lidt fugt et par gange i ugen. Det kan du gøre på flere måder, men den bedste løsning er dog at bruge en hårmaske – og gør det gerne en til to gange i ugen.

Du kan finde mange hårmasker på det danske marked. De kan alle noget forskelligt og varierer på baggrund af op til flere aspekter. Hvis du gerne vil sikre, at dit hår får tilført mest muligt fugt, så er det en god idé, du køber en hårmaske, der indeholder fugtgivende ingredienser som kokos- eller arganolie.

4. Giv dit hår fri i ny og næ

Det er ikke sikkert, det er noget, du har lyst til. Det ændrer dog ikke på, det er en god idé, at du giver dit hår fri i ny og næ. Det er ikke sundt, hvis det konstant udsættes for styling, børstning og glatning. Det er nemlig alt sammen med til at slide på håret.

Derfor anbefales det, at du giver dit hår fred for en stund. Det er ikke noget, du skal gøre hele tiden. Det er dog sundt for dit hår, hvis du f.eks. giver det én naturlig hårdag hver uge. Her skal du hverken gøre brug af glattejern eller føntørrer. Det sparer dig tid om morgenen og du undgår endda også knækkede spidser.

5. Bliv klippet med jævne mellemrum

Det er ikke til at undgå, at dit hår vil blive slidt med tiden. Uanset hvor godt, du plejer og beskytter det, så sker det på et tidspunkt. Derfor er det også en god idé, at du bliver klippet med jævne mellemrum hos en dygtig frisør. Det kan gøre rigtig meget for dit hår – særligt hvis du kæmper med slidte og knækkede spidser.

Den bedste løsning er en simpel studsning af spidserne hver 6. uge. Hvis du holder det til en lille studsning, så er det sjældent noget, der vil vælte dit budget. Kan du ikke finde plads i budgettet, så sker der ikke noget ved, at der går lidt længere tid. En studsning med jævne mellemrum vil få dit hår til at fremstå sundere.

Vigtigt ikke at bruge glattejern i vådt hår

Det er meget vigtigt, at du aldrig bruger dit glattejern i vådt hård. Det skal altid bruges i tørt hår. Hvis du anvender det i vådt hår, kan det medføre store skader på håret. En høj temperatur kan gøre skade på både tørt og vådt hår, men skaderne er dog af en markant større skala, hvis håret er vådt under brug.

Det er der flere årsager til. Det er dog sandsynligvis noget, der skyldes den hurtige fordampning af vand, som vil ske, hvis du anvender et varmt glattejern i vådt hår. Derfor er det også meget vigtigt, at du sørger for at dit hår er helt tørt, inden du begynder at style det med et glattejern – f.eks. efter et brusebad.

I samme ombæring bør det dog understreges, at der ikke er nogen forskel på, om du vælger at bruge en tør eller våd varmebeskyttelse. En våd spray har intet indhold af alkohol, mens en tør spray har et indhold af alkohol – og det er faktisk også den eneste forskel, der er på de to produkter.

Der er nemlig ikke nogen forskel på de to varmebeskyttende produkter. Begge produkter er i stand til at reducere varmeskader på håret – endda også ved gentagende glatninger. Derfor er det også en rigtig god idé, at det er noget, du altid sørger for at gøre brug af, så du kan passe bedst muligt på dit hår.

Du kan finde et væld af produkter på det danske marked, der kan beskytte dit hår mod varmen. Det kan dog være svært at finde netop dét produkt, der på bedst mulig vis kan beskytte dit hår. Det anbefales dog at vælge et produkt med høj koncentration af alkohol, da det fordamper hurtigt ved glatning.

Vigtigt altid at varmebeskytte håret

Det er hårdt for håret at benytte apparater med varme til frisering af det. Det er ikke blot noget, der er aktuelt for glattejern, men også andre apparater som krøllejern og hårtørrer. Derfor er det en god idé, at du indimellem holder lidt igen med varmen, hvis det normalvis er en daglig ting for dig.

Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med dette, så skal det selvfølgelig nævnes, at det ikke just er svært. Det kræver blot, at du tager én eller to dage om ugen, hvor du ikke gør brug af disse apparater. Det er på sådanne dage, at du med fordel kan eksperimentere lidt med andre hårstile også.

Føler du ikke, du er helt opdateret med hensyn til beskyttende hårprodukter, så kan du med fordel bevare fugten i håret ved hjælp af lidt hårolie. Du skal ikke bruge mere end et par dråber, der blot skal fordeles i dit hår. Du kan dog sagtens finde løsninger, der fungerer bedre.

Varmebeskyttelse må ikke undervurderes

Der må derfor ikke være nogen tvivl om, at det er vigtigt, at du beskytter dit hår mod varmen. Det er noget, der i høj grad har relevans, hvis du har for vane at gøre brug af et glattejern, krøllejern eller en hårtørrer på daglig basis. Det er nemlig ekstra hårdt for håret, hvis det bliver brugt hver dag.

Varmebeskyttelse er derfor en både god og forebyggende metode, så du dermed kan bevare dit sunde hår. De fleste får at vide af frisøren, at det er vigtigt, men det ændrer dog ikke på, at der – desværre – er alt for mange, der tror, at det faktisk ikke er helt så vigtigt endda – men det er det!

Én ting er, at varmebeskyttelse beskytter dit hår mod den høje temperatur, men dertil er det faktisk også med til at gøre dit hår mere glansfuldt og sundt at se på. Og det er faktisk ikke svært at købe varmebeskyttelse. Det er blot vigtigt at holde øje med, hvor mange grader, det kan beskytte imod.

Faktisk er der nogle produkter, der er effektive nok til at kunne beskytte dit hår mod temperaturer, der lyder på helt op til 230 grader.

Hvordan virker varmebeskyttelse?

Varmebeskyttelse kan bruges i både tørt og fugtigt hår. Det skal dog gøres inden, du går i gang med varmebehandling af håret. Det kommer ofte som en spray, der blot skal tilføjes håret. Det er nok med et par pump til hele håret. Dernæst skal du blot vente til det er tørret ind, hvorefter du kan bruge glattejernet.

Virkningen kan bedst beskrives som samme virkning som solcreme har på huden. Den lægger nemlig en form for skjold over håret. Det er et skjold, der ligger sig mellem hår og varme. Det medfører, at der ikke opstår en direkte kontakt mellem varme og hår.

Varmen skal først trænge gennem skjoldet. Bruges glattejernet fornuftigt og ikke overdrevet, så vil dette ikke ske. Derfor tager håret ikke så meget skade. Det er dog vigtigt, du husker på, at du ikke kan beskytte dig helt mod brugen af disse apparater, hvorfor håret altid vil lide last – brug dem derfor med måde.

Typiske fejl ved brug af glattejern

Der er en række gængse fejl ved brugen af glattejern, der går igen hos mange. Dem skal du selvfølgelig sørge for at undgå. Det er dog typisk fejl af mindre karakter, hvorfor de ikke er svære at ændre på. Nogle af disse fejl er beskrevet herunder, så du er garanteret, at du nemt kan undgå dem:

 • For høj varme:Der er mange, der har en tendens til at bruge for meget varme på glattejernet. Det er dog slet ikke nødvendigt. For det meste kan de skrues op til mere end 220 grader, men typisk er det ikke nødvendigt at have en temperatur, der er højere end 180 grader.
 • Manglende beskyttelse inden brug:En travl morgen. Andet skal der ikke til, inden man glemmer at beskytte håret. Det er dog en dum fejl at lave. Det er nemlig vigtigt, at du beskytter dit hår grundigt. Det gør sig ikke kun gældende for brug af glattejern, men også føntørrer og krøllejern.
 • Ingen børstning:Det er ikke sundt for dit hår, hvis hver sektion glattes mange gange. Det slider dit hår, men det kan dog nemt undgås, hvis du blot gør brug af en børste, inden du går i gang med selve glatningen. Det er samtidig med til at holde dit hår udstrakt.
 • Gør håret for fladt:Det kræver lidt øvelse at bruge et glattejern. Én af de ting, du bør forsøge at undgå er, at trække det lige ned parallelt med ansigtet. Gør du det, så vil det resultere i, at håret bliver en kende for fladt at se på. Forsøg i stedet at hive det gennem håret i en C-kurve.
 • Får ikke tørret håret:Mange glemmer at få tørret deres hår helt. Det kan virke som om, det ikke er så katastrofalt. Faktum er dog, at det kan gøre stor skade på dit hår, hvis det glattes, mens det stadig er vådt. Derfor er det også uhyre vigtigt, at det ikke er noget, du gør.

Hvad er vigtigt, når jeg skal vælge glattejern?

Hvis du ikke er så heldig, at du er blevet velsignet med glat hår fra naturens side, så er det en god idé at investere i et godt glattejern. Det er dog vigtigt, at du ikke blot vælger en tilfældig model, men i stedet gør dig en række overvejelser, inden du sætter dig fast på, hvilket af de mange glattejern, du gerne vil købe.

I denne forbindelse er der flere elementer, der skal indgå i de overvejelser, du gør. Eksempelvis kan det ikke betale sig at købe et billigt glattejern, da kvaliteten ganske enkelt er for lav, og det vil være uundgåeligt, ikke at skulle udskifte det inden for en kort tidsperiode. I stedet bør du vælge en model, der har en høj kvalitet.

Samtidig skal der også være fokus på at vælge et glattejern, der reelt set passer til din hårtype og de behov, du har. Du kan finde en lang række glattejern, der har forskellige udformninger og bredder. Hver især egner de sig til hver deres specifikke formål. Det er dog særligt størrelsen, der har stor relevans for valget.

Hvilken størrelse skal mit glattejern have?

Glattejern kan fås i mange størrelser. Det kan derfor være svært at vælge den rette størrelse. Faktum er nemlig, at der er stor forskel på, hvad du kan opnå af resultat, afhængigt af størrelsen på dit glattejern. Det er derfor, det er vigtigt, du vælger den rette størrelse til netop din hårtype og dit behov.

Der er flere forskellige elementer, der har relevans, når du skal finde netop et glattejern, der er bedst. Langt de fleste glattejern har plader, der er 2,5 cm. bredde. Det er en god størrelse, der kan bruges til de fleste hårtyper og længder. Det er dog ikke ensbetydende med, at det altid er det rette valg.

Hvis du eksempelvis har kortere hår, så er det en god idé, at du vælger et glattejern, der har smallere plader. Det gør det nemlig nemmere for dig at komme helt ind til hovedbunden. Samtidig er det også ideelt at have smalle plader, hvis du skal flade dit pandehår eller bruge dit glattejern til at lave diverse effekter.

Du kan dog også finde modeller, der er udstyret med helt brede plader. Det er det bedste valg, hvis du har langt og tykt hår. De brede plader er med til at spare dig for tid og oven i købet også mindske skader på håret. Du kan nemlig nøjes med blot at glide gennem håret én gang – og det mindsker risikoen for skader.

Som udgangspunkt kan de forskellige størrelser og de rette valg af disse inddeles således:’

 • Plader på under 2,5 cm. er perfekte til kort hår og vilde frisurer
 • Plader på 2,5 cm. er den mest ideelle størrelse til de mest gængse hårtyper
 • Plader på over 2,5 cm. er særligt gode til både langt og kraftigt hår

Glattejern med smalle plader

Som der også er givet udtryk for herover, så er disse modeller i særdeleshed velegnet til korte frisurer eller til herrehår. De smalle plader gør det nemt for dig at komme tæt ned til hovedbunden. Samtidig er det også nemmere at skabe præcise effekter, hvis du arbejder med et glattejern med smalle plader.

Ikke nok med det, så er det også et glattejern, der kan bruges til at såkaldte stramme krøller. Hvis du gerne vil kunne lave helt runde krøller, så skal du holde øje med afrundede kanter på de smalle plader. For blot et par år siden var det i høj grad kun kvinder, der gjorde brug af glattejern, men i dag er det anderledes.

Derfor er glattejern med smalle plader også begyndt at blive mere og mere udbredte, da der er flere mænd, der er begyndt at bruge dem til at lave effekter og styles i deres hår. Vil du gerne have et lille glattejern, du kan tage med på ferie eller i fitness, så er det en god idé at vælge en lille model med smalle plader.

Glattejern med normale plader

Det der i dag betragtes som det mest normale glattejern er de modeller, der har plader med en bredde, der lyder på 2,5 cm. Det er også den størrelse glattejern, de fleste ender med at købe, da det passer til rigtig mange hårstile og -typer. I og med, at det er den mest gængse løsning, så er udvalget også uhyre stort.

Stort set alle brands, der laver glattejern, har en lang række modeller i denne størrelse. Du skal derfor ikke være bange for, hvorvidt det er muligt for dig at finde et glattejern, der er noget for dig. Du kan vælge blandt et væld af brands, farver, størrelse, materialer mm. Derfor er der også en model, der er lige noget for dig.

Hvis du er på udkig efter dit første glattejern, så kan det være en god idé, at du starter med at købe en model, der er udstyret med plader, der har en bredde på 2,5 cm. Det er der flere årsager til. Det er dog i høj grad noget, der handler om, at du dermed har nemmere ved at vurdere, om de skal være større eller mindre.

Glattejern med brede plader

Har du travlt om morgenen? Eller er du bare så heldig, at du har tykt eller meget langt hår? I så fald er det en god idé at vælge et glattejern med brede plader. Det er et glattejern, der kan give dig et hurtigt resultat, men uden at der er behov for, at du lader de to varmeplader glide gennem håret flere gange.

Det betyder også, at de brede plader beskadiger dit hår så lidt som muligt. Der er nemlig ikke behov for, at du glider over håret mere end én gang, hvilket er med til at skåne dit hår. Hvis du har krøller eller du har meget kruset hår, som du ønsker at gøre glat, så opnår du det bedst med et glattejern med brede plader.

Det bør dog gøres klart, at dette ikke er en type glattejern, der er godt, hvis du også gerne vil bruge det til at lave krøller. I så fald er du bedre tjent med at vælge én af de modeller, der er udstyret med smalle plader. Den bedste løsning er dog – uden tvivl – at have begge til rådighed på badeværelset.

Testkilder

Som der også er givet udtryk for i introduktionen til denne artikel, så har vi ikke selv testet de glattejern, der er beskrevet i denne artikel. Vi har derimod baseret valget af produkter på grundig research i form af bl.a. ekspertvurdering, testkilder og produktanmeldelser. Nogle af vores testkilder kan du se herunder:

Cosmopolitan

Cosmopolitan er ét af de mest kendte medier indenfor livsstil, mode og skønhed for kvinder. De har lavet en grundig test af adskillelige glattejern og lavet en liste over de bedste. Det er deres Beauty Editor Victoria Jowett, der har lavet en liste over de seks bedste glattejernifølge hendes mening.

Allure

Der er ikke mange medier, der er lige så udbredt indenfor skønhedssegmentet som amerikanske Allure. De har hver måned mere end 13 millioner læsere fordelt over deres fysiske og online publiceringer. De har lavet en liste over deres 20 bedste bud på de bedste glattejern. Du kan se listen ved at klikke her.

Elle

Det er de færreste, der ikke kender til Elle. Det er et velkendt magasin og medie, der har eksisteret i mange år. Derfor er det naturligvis også en troværdig testkilde. I samarbejde med flere professionelle stylister har de lavet en liste over 15 forskellige modeller, der er blandt de bedste. Du kan se listen her.

Expert Reviews

Expert Reviews blev lanceret i 1987. Siden da har de anmeldt et hav af produkter. De har også lavet en test af et væld af glattejern, som er blevet til en liste over de bedste modeller på markedet. De tester hvert enkelt af de produkter, de fremhæver, hvorfor der ikke er tale om tomme ord, som du ser i denne artikel.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

4.5/5 - (11 votes)

Gaming Headset Test

Previous article

Hårkur Test

Next article

Comments