Sundhed og fitness

Hårkur Test

0

Dit hår skal plejes og forkæles, hvis det skal beholde sin glans. Det gør du bedst ved at bruge en hårkur i ny og næ. Det er dog vigtigt, du ikke bruger en hvilken som helst kur til håret, da der er stor forskel på de mange forskellige hårkure, du kan finde på markedet.

Heldigvis kan du få assistance til at udvælge den bedste hårkur for dit vedkommende. Der findes nemlig ikke én hårkur, der er den bedste for alle. Der findes kure udviklet til forskellige formål og hårtyper. Derfor er det i lige så høj grad en personlig vurdering, hvilken kur, du bør vælge.

Vi har ikke selv testet de hårkure, du finder herunder. Vi har indsamlet testresultater fra troværdige testkilder og udarbejdet en oversigt over markedets bedste valg. Ikke desto mindre, så er du garanteret, at du herunder kan finde en rigtig god løsning, hvis du er på udkig efter en kur til dit hår.

Olaplex Hair Perfector No. 3

 

Forhandler Pris Information
189 DKK Se produkt
229 DKK Se produkt
229 DKK Se produkt

Her er der tale om én af de mest populære hårkure på det danske marked. Det er dog ikke uden grund. Det er nemlig en kur, der er kendt for at være yderst fugtgivende. Det betyder, den er særligt ideel til dig, der ønsker at gøre brug af din hårkur i forbindelse med en genopbyggende behandling, fordi dit hår er skadet.

Det er en god behandling, der har fået navnet No. 3, fordi den er lavet med henblik på at kunne behandle videre på en salonbehandling, der er udført med Olaplex, men dog uden at skulle besøge en salon. På trods af, at det er det egentlige formål med denne hårkur, så kan den sagtens bruges uden en salonbehandling.

En kur, der er god til alle hårtyper

Det er ikke noget, der er mange hårkure, der kan bryste sig af, men Olaplex Hair Perfector No. 3 kan faktisk bryste sig af, at kunne bruges til alle hårtyper. Det er dog en kur, der særligt er god til alle typer hår. Det er dog særligt godt at vælge denne hårkur fra Olapex, hvis du kæmper med enten slidt, skadet eller farvet hår.

Langt de fleste gør brug af varmestyling, når de styler deres hår. Der er dog også mange, der gør brug af en form for kemisk behandling såsom farvning af håret. Det er noget, der konstant er med til at nedbryde håret. Derfor er det også en god idé, at du sørger for at vælge en kur, der kan genopbygge det ca. én gang om ugen.

Er velegnet til extensions

Det bør dertil også nævnes, at der er tale om en hårkur, der er særligt ideel for dig, der har extensions i dit hår. De skal nemlig plejes på samme måde som dit reelle hår. Det er vitalt at gøre det klart, at det ikke er alle hårkure, der kan bruges til extensions, hvorfor det er en god grund til at vælge Olaplex Hair Perfector No. 3.

Fordele:

 • Kan bruges til alle hårtyper
 • Giver dig et både sundere og smukkere hår
 • Er fugtgivende og genopbyggende
 • Kan bruges udene salonbehandling

Redken All Soft Heavy Cream

Forhandler Pris Information
161,25 DKK Se produkt
169 DKK Se produkt
175 DKK Se produkt

Er du på udkig efter en hårkur, der er henvendt til dig, der har ekstremt tørt hår? I så fald er det en rigtig god idé, at du vælger at tage et nærmere kig på Redken All Soft Heavy Cream. Det er nemlig en hårkur, der er udviklet med et specifikt fokus på dette. Har du meget tørt hår, så er det derfor også den helt rette hårkur.

Her er der nemlig tale om en hårkur, der kan bryste sig af en lang række positive elementer. Den er nemlig i stand til at nære dit hår på intens vis. Det betyder, at den efter endt brug vil efterlade dig med et både smukt og blødt hår. Derfor er det også en hårkur, der – uden tvivl – vil kunne gøre en mærkbar forskel på dit hår.

Indeholder mange fugtberigende ingredienser

Det er vigtigt at pointere, at det er en hårkur, der har et stort indhold af fugtberigende ingredienser. Det er ingredienser, der blandt andet inkluderer arganolie, proteiner og aminosyrer. Derfor er det også en kur, der kan gøre underværker for dit hår, så du ikke længere skal kæmpe med, at det hele tiden er alt for tørt.

Denne hårkur fra Redken kan fugte på effektiv vis. Det er dog ikke det eneste, den kan bryste sig af. Den er nemlig også i stand til at styrke dit hår. Hvad det betyder er, at du kan være sikker på at det efterlades med en blændende glans. Du vil derfor få et hår, der ikke blot sundere, men også smukkere efter endt brug.

Fordele:

 • Er særligt velegnet til ekstremt tørt hår
 • Giver en intens næring og efterlader dit hår både blødt og behageligt
 • Har et stort indhold af fugtgivende ingredienser

Kérastase Nutritive Masquintense

Forhandler Pris Information
229 DKK Se produkt
239 DKK Se produkt

Kérastase Nutritive Masquintense er en hårkur, der egner sig til flere typer hår. Den er dog særligt god til dig, der har kraftigt, sensibelt og tørt hår, da den er udviklet med et særligt fokus på denne hårtype. Det er der ikke mange hårkure, der er, hvorfor den også skiller sig en del ud fra mængden på denne måde.

Der er flere elementer af denne hårkur, der er med til at gøre den særligt godt egnet til netop dette formål. Det er dog i høj grad noget, der skyldes, at den har en høj koncentration af diverse former for gode og sunde næringsstoffer. Det er selvfølgelig næringsstoffer, der er med til at pleje dit hår, så det bliver sundere.

Mange sunde ingredienser

Den har et indhold af ingredienser, der kan gøre underværker for dit hår. Det er blandt andet ingredienser som lipider, der kan være med til at forbedre den naturlige produktion af olie i håret. Det er dog ikke den eneste ingrediens. Den har også et indhold af irisekstrakt, der giver næring og beskytter håret mod udtørring.

Du kan derfor være helt sikker på, at det er en hårkur, der er i stand til at reparere dit hår, selvom det er både kraftigt og tørt. Det er ikke just noget, enhver hårkur kan bryste sig af, da det er svært at pleje hår, der er for kraftigt. Det er dog ikke et problem for Kérastase Nutritive Masquintense, der klarer opgaven til perfektion.

Efterlader håret silkeblødt og glansfuldt

Der er garanti for, at dit hår efterlades både blødt, glansfuldt og smidigt. Det er nemlig en kur, der kan bruges til at pleje dit hår helt fra rod til spids. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det vigtigste er, at dit hår er sundt, når du har brugt denne hårkur. Derfor er det heller ikke noget, du skal tøve med at gøre brug af.

Fordele:

 • Byder på en høj koncentration af næringsstoffer
 • Er en særligt ideel hårkur til kraftigt og tørt hår
 • Kan også reparere et fint og tørt hår
 • Har et indhold af både lipider og iris

Milk_shake Integrity Intensive Treatment

Forhandler Pris Information
59 DKK Se produkt
69 DKK Se produkt
125 DKK Se produkt

En hårkur kan fås i mange former og varianter. Her er der tale om en hårmaske. Det er dog ikke en hvilken som helst form for hårmaske, der er tale om. Milk_shake Integrity Intensive Treatment kan nemlig bryste sig af at være en både lækker, nærende og fugtgivende hårmaske, der er med til at gøre den til noget helt unikt.

Dertil er det også en hårkur, der egner sig til brug i alle typer hår. Den er dog udviklet med et særligt fokus på meget skadet hår. Derfor er det også et godt valg for dig, der i lang tid har kæmpet med skadet hår, som du gerne vil have tilbage på rette fod. I et sådant tilfælde er der her tale om den helt perfekte hårkur.

Indeholder økologisk Muru Muru-smør

Det er desuden også en hårmaske, der har et indhold af økologisk Muru Muru-smør. Det er en anderledes ingrediens, der ikke er at finde i synderligt mange hårkure. Det er dog ikke noget negativt. Tværtimod, så er det en ingrediens, der er med til at nære og fugte dit hår helt i dybden, så det også får en rigtig flot glans.

Som det også er tilfældet med andre hårkure, så har denne også en både lækker og cremet konsistens. Det er selvfølgelig en klar fordel, da det er med til at gøre det nemt for dig at fordele masken i håret. Samtidig er det også med til at sikre, at dit hår efter brug vil være mere medgørligt og markant blødere end før.

Byder også på en skøn duft

Ikke nok med, at den kan gøre underværker for dit hår, så har Milk_shake også tænkt på det sidste, der gør, at der er tale om ultimativ forkælelse for både dig og dit hår. De har nemlig valgt at tilføje en skøn duft af sød vanilje, der er med til at gøre det til en sand fryd at benytte dig af Integrity Intensive Treatment i håret.

Detalje:

 • Giver både næring og fugt til håret – helt i dybden
 • Kan også sikre et blødt og skinnende hår
 • Kan anvendes i alle typer hår
 • Efterlader dit hår mere medgørligt end før

Goldwell Dualsenses Rich Repair

Forhandler Pris Information
87 DKK Se produkt
88 DKK Se produkt
99 DKK Se produkt
135,25 DKK Se produkt

Hvis du er på udkig efter en lækker og skøn hårkur, der egner sig særligt godt til både tørt og skadet hår, så kan du med fordel vælge at tage et kig på Goldwell Dualsenses Rich Repair. Det er nemlig en hårkur, der er udviklet med netop dette fokus. Kuren har fået navnet 60 Sec Treatment, fordi det ikke tager længere tid.

Der er op til flere fordele ved denne hårkur. Én af de mest vitale er dog, at det er en kur, der er i stand til at trænge dybt ind i hårets indre, hvor det er i stand til at genopbygge selv det mest ødelagte og beskadigede hår. Med andre ord, så kan Goldwell Dualsenses Rich Repair – uden tvivl – gøre underværker for dit hår.

Kan hurtigt genopbygge hårfibre

Som der også er givet udtryk for herover, så er der tale om en hårkur, der har fået navnet 60 Sec Treatment, fordi dens virkning tager effekt efter blot 60 sekundere. Faktisk er det i stand til at genopbygge hårfibre med helt op til 100% i løbet af blot 60 sekunder. Der er bestemt ikke andre hårkure, der har så hurtig en virkning.

Endvidere er det i stand til at repapere selv alvorligt beskadiget hårstruktur. Det sker dybt indefra ved hjælp af IntraLipidComplex, der ligeledes er i stand til at erstatte manglende lipider. Samtidig har denne hårkur også et indhold af FadeStopFormula, der er lavet til at reducere farvetab til et minimum ved hver hårvask.

Genskaber hårets naturlige glans og blødhed

Hårkuren kan også hjælpe dig med at genskabe hårets naturlige glans og blødhed. Derfor er du sikret, at det giver dit hår et mere velplejet udseende, og derfor er det også noget, der vil efterlade dit hår både sundt og glansfuldt. Derfor er Goldwell Dualsenses Rich Repair ikke noget, du skal tøve med at gøre brug af.

Detaljer:

 • En lækker hårkur særligt egnet til tørt og skadet hår
 • Kan trænge dybt ind i hårets indre
 • Reparerer alvorligt beskadiget hårstruktur
 • Genskaber hårets naturlige glans og blødhed

Redken Extreme Strength Builder Plus

Forhandler Pris Information
146,85 DKK Se produkt
156,25 DKK Se produkt
169 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der ikke er mange brands, der kan bryste sig af at stå bag lige så mange hårkure som Redken. Det er en producent, der er kendt hele verden over, og det er ikke uden grund. Du kan derfor også være sikker på, at Redken Extreme Strength Builder Plus er blandt de bedste valg på markedet.

Der er tale om en intens hårmaske, der er udviklet med et særligt fokus på skadet hår. Det er dog også en kur, du kan bruge til hår med spaltede spidser. Derfor kan den tjene flere formål og kan tilmed bruges i op til flere forskellige hårtyper. Det betyder, der er mange, der kan få stor glæde af Extreme Strength Builder Plus.

Styrker håret indefra

Det bedste aspekt ved denne hårkur er, at den er udviklet til at styrke håret indefra. Derfor kan den åbne op for hårstråene på dit hår, hvorefter det kan reparere skaderne på håret. Hvad det betyder er, at der er tale om en kur, du kan bruge til at give en dyb pleje, hvor andre former for hårpleje ikke kan give optimal pleje.

Det er med til at sikre, at det er nemt for dig at rede dit hår igennem. Med andre ord, så er det en kur, der er med til at gøre dit hår mere medgørligt. Du kan derfor også være helt sikker på, at der er tale om en rigtig skøn hårmaske, der kan gøre underværker for dit hår. Derfor skal du ikke tøve med at gøre brug af den.

Detaljer:

 • Er i stand til at styrke håret på effektiv vis
 • Det har en plejende effekt på hele dit hår
 • Gør dit hår mere medgørligt efter brug

Kevin Murphy BODY.MASS

Forhandler Pris Information
228 DKK Se produkt
228 DKK Se produkt
228 DKK Se produkt

Leder du efter et godt stylingprodukt, der også kan bryste sig af at have plejende egenskaber? I så fald er det oplagt, at du vælger at tage et kig på en kur som denne, der kommer fra Kevin Murphy og har fået navnet BODY.MASS. Det er nemlig et plejende stylingprodukt, der er blevet udviklet med fokus på netop dét formål.

Hvis blot du sørger for en jævnlig og kontinuerlig brug af dette produkt, så vil det medføre, at dit hår kommer til at føles tykkere og mere fyldigt. Ikke nok med det, så er det samtidig også med til at give et let hold. Derfor er der – uden tvivl – tale om et plejende hårprodukt, der bærer en lang række forskellige fordele med sig.

Fremmer mikrocirkulationen

Kevin Murphy BODY.MASS kan tilmed også bryste sig af at fremme mikrocirkulationen i din hovedbund. Det er ikke en funktion, der blot er en del af produktet for sjov. Det er derimod med til både at forhindre såvel som mindske hårtab samt ældning af håret. Det er der naturligvis op til flere fordele forbundet med.

Det er selvfølgelig vigtigt at pointere, at der er tale om et hårprodukt, der er udviklet til brug i fint og tyndt hår. Det kan sagtens bruges i tykt hår, men det er dog ikke noget, der vil give dig nogen effekt. Derfor er Kevin Murphy BODY.MASS bestemt også en hårkur, der bedste egner sig for dig, der har både tyndt og fint hår.

100% økologisk hårprodukt

På lig fod med alle andre produkter fra Kevin Murphy, så er dette produkt også økologisk. Det betyder også, at det ikke har et indhold af parabener eller sulfater. Tværtimod, så er der blot tale om et rigtig lækkert produkt fra den anerkendte stylist, Kevin Murphy, der oven i købet også er nemt at gøre brug af.

Detaljer:

 • Et plejende produkt, der giver fylde og volume
 • Styrker dine hårrødder og mindsker hårtabet
 • Økologisk produkt uden parabener og sulfater

Sebastian Potion 9 Wearable Treatment

Forhandler Pris Information
158 DKK Se produkt
179 DKK Se produkt

Her er der tale om en anderledes hårkur. Det er nemlig ikke en hårkur, der er ligesom alle de andre. Der er tale om en såkaldt genopbyggende balsamcreme, der ikke er behov for at skylle ud. En normal hårkur skal sidde i håret i en rum tid, hvorefter den skal skylles ud. Det er dog ikke tilfældet med denne balsamcreme.

Det betyder også, at den ikke er opbygget på samme måde og har de samme ingredienser som mange af de andre hårkure, du kan finde på det danske marked. Det er dog ikke ensbetydende med, at det er en skidt ting. Tværtimod, så har den et indhold af sunde ingredienser, der kan styrke og pleje dit hår på bedste vis.

Balsamcreme med aktive botaniske olier

Cremen kan blandt andet bryste sig af at have et indhold af aktive botaniske olier. Det er en klar fordel, da det er olier, der er med til at genopbygge den naturlige glas i håret. Samtidig kan det også tilføre håret mere styrke, da det er olier, der indeholder diverse former for kvaliteter, som giver dit hår ekstra meget fugt.

Sebastian Potion 9 Wearable Treatment er udviklet med afsæt i en helt unik og beskyttende formular, der giver dit hår en god beskyttelse, bedre hold og en formidabel glans. Det er alt sammen noget, dit hår blot kommer til at nyde godt af. Hvis du gerne vil have en kur, der ikke skal skylles ud, så er dette det rette valg.

Detaljer:

 • En balsamcreme, der egner sig til alle hårtyper
 • Har et indhold af sunde botaniske olier
 • Giver dit hår glans og styrke
 • Styrker dit hår ved at tilføre det mere fugt

Kevin Murphy YOUNG.AGAIN.MASQUE

Forhandler Pris Information
258 DKK Se produkt
258 DKK Se produkt
258 DKK Se produkt

Er løbet kørt, hvis du oplever, at dit hår er tørt, kedeligt og tilmed også ødelagt? Det er der mange, der tror. Sådan forholder det sig dog slet ikke. Du kan sagtens bringe det tilbage til sin tidligere glans. Det er noget, du kan gøre ved hjælp af en kur som denne. Og det er endda noget, du kan klare på en relativt simpel vis.

Det er en kur, der kan bryste sig af at have et indhold af intet mindre end 20 aminosyrer. Det er blandt andet noget, der inkluderer både quinoa og hvedeprotein. Kevin Murphy har dog også gjort brug af lotusblomust og ekstrakter fra planteolie. Derfor er der også tale om en kur, der er fyldt med sunde og gode ingredienser.

Giver håret både næring, styrke og fugt

De ingredienser, der er brugt til at udvikle denne unikke hårkur er sunde. De har derfor positiv indvirkning på dit hår, da de både er med til at give det næring, styrke og fugt. Samtidig kan den også hjælpe dig, der har et problem med kruset og uregerligt hår. Ingredienserne er nemlig med til at udglatte en sådan form for hår.

Efter at have gjort brug af denne hårkur, kan du være sikker på, at dit hår bliver efterladt både smukt og velplejet. Samtidig er der også garanti for, at det er sundt for dit hår, da alle produkter fra Kevin Murphy – som der også tidligere er givet udtryk for – kan bryste sig af at være økologiske og fri for parabener.

Detaljer:

 • Giver dit hår næring og styrke
 • Efterladet håret smukt og velplejet efter brug
 • Kan udglatte kruset og uregerligt hår
 • 100% økologisk produkt uden parabener og sulfater

Garnier Fructis Banana Hair Food

Forhandler Pris Information
49 DKK Se produkt
93 DKK Se produkt

Garnier Fructis Banana Hair Food kan bryste sig af at være en både sund og velduftende hårmaske. Det er dog ikke en helt almindelig hårmaske. Det er nemlig en såkaldt 3-i-1-hårmaske, der er særligt velegnet til dig, der kæmper med tørt og trist hår. Garnier Fructis Banana Hair Foodkan dog bruges af stort set alle hårtyper.

Den er bestående af hele 98% naturlige ingredienser. Det er noget, der blandt andet inkluderer ingredienser såsom planteolie. Den er desuden også helt uden silikone, der er særligt oplagt at benytte sig af, hvis du gør brug af den moderne curly girl-metode. Gør du det, så bør du selvfølgelig også benytte dig af denne hårkur.

Kan sagtens bruges som balsam

Et specielt aspekt ved denne hårkur er, at den kan bruges som balsam til dit hår. Det kan du gøre med henblik på at give dit hår næring. Hvis du gør det, så kan du være sikker på, det er nemt for dig at rede det ud. Det er dog også med til at gøre håret blødt uden at tynge, hvilket naturligvis også er en klar fordel for dig og dit hår.

Du kan dog også sagtens gøre brug af den som en maske og lade den sidde i dit hår i et par minutter, inden du skyller den ud af håret. Det er med til at tilføre dit hår ekstra næring, hvis du føler, du i en periode har været en kende for hård ved dit hår. Ved at bruge hårkuren som maske, kan du rette op på hårets tilstand.

Kan bruges som creme i spidserne

Sidst men ikke mindst, så er det også muligt for dig at bruge Garnier Fructis Banana Hair Food som en såkaldt leave in-creme i dine hårspidser. Det kan gøres med fokus på at give noget ekstra glans, men også for at få det til at føles silkeblødt. Det kræver dog, at du er villig til at lade cremen sidde i hårspidserne.

Det bør selvfølgelig også nævnes, at det er en veganervenlig maske, i og med den kan bryste sig af at have et indhold af naturlige ingredienser. Faktisk er den 98% bionedbrydelig, dermatologisk testet. Ikke nok med det, så kan den faktisk også bryste sig af at have en vidunderlig duft af banan, der gør masken endnu bedre.

Detaljer:

 • 3-i-1-hårmaske, der kan bruges til flere formål
 • Består af 98% naturlige ingredienser
 • Giver et skinnende og blødt resultat uden at tynge
 • 98% bionedbrydelig og dermatologisk testet

Hvad er en hårkur?

En hårkur er – som navnet også antyder – en kur, der er lavet til dit hår. I nogle tilfælde er det også en kur, der kan behandle din hovedbund. Det er skabt til at give dit hår ekstra næring, som du ikke kan få gennem brugen af hverken den shampoo eller balsam, som du bruger på daglig basis.

Dit hår har brug for behandling, hvis det skal opretholde sin fugt og glans. Derfor er det vigtigt, du ikke tøver med at gøre brug af en sådan hårkur. Mange tror, at det kun er i tilfælde af, at du ønsker at forkæle dig selv og dit hår, at du skal bruge en hårkur. Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke er tilfældet.

Det er vigtigt, at det ikke er noget, du tøver med. Samtidig er det også vigtigt, at du ikke tror, at det er noget, du kan erstatte din balsam med, da det er to forskellige produkter, der også har to forskellige formål. Derfor skal de komplimentere hinanden og bruges i forlængelse med hinanden.

Hvorfor skal jeg bruge en hårkur?

Der findes kun ét produkt, der har evnen til at kunne reparere dit hår helt inde i dets kerne, og det er en hårkur. En shampoo er i stand til at gå ind og åbne dit hår, så det kan blive rengjort helt ind i dybden. Balsam er derimod i stand til at lukke dine hårstrå igen, og sørge for at de bliver forseglet.

Der mangler dog noget imellem de to produkter. Det er her en hårkur kommer ind i billedet. Det er nemlig et produkt, der er i stand til at reparere og fugtgive dit hår. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at bruge en hårkur, når du har gjort brug af en shampoo, så dit hår får den bedste behandling, inden brug af balsam.

Udseendemæssigt kan kernen af dit hår faktisk sammenlignes med en DNA-streng. Der er svovlbroer, som gør dit hår sundt og stærkt, men de kan dog blive ødelagt, hvis du f.eks. gør brug af en forkert shampoo, vasker dit hår for ofte, benytter dig en form for kemi i håret eller bruger varmeredskaber til at style dit hår.

Du kan dog bruge en hårkur til at genoprette de svovlbroer, der skulle have taget skade, hvis du f.eks. jævnligt bruger glattejern til dit hår. Det er nemlig med til at gøre dit hår sundt igen. Dertil kan du også bruge en hårkur til at forebygge de spaltede spidser, så du ikke vil opleve, at dit hår knækker så nemt.

Disse ingredienser bør du holde øje med

Hvis du gerne vil sikre dig, at du på bedst mulig vis tager kampen op mod det tørre og skadede hår, så er der en række ingredienser og kilder, du i høj grad bør have fokus på, når du vælger din hårkur. Det er nemlig med til at give dig markant bedre forudsætninger for, at den respektive hårkur faktisk har en positiv effekt.

Det er dog hovedsageligt en række forskellige vegetabilske kilder, du skal være dygtig til at kigge efter, når du vælger din hårkur. Det er selvfølgelig noget, du nemt kan kigge efter på ingredienslisten. Her er der tale om diverse olier såsom kokosolie, arganolie, avocadoolie, olivenolie såvel som aloe vera-olie.

Der er op til flere årsager til, at det er en rigtig god idé, at du sørger for at vælge en hårkur, der har én eller flere af disse olier på sin ingrediensliste. Hvis det er noget, du har lyst til at vide mere om, så har du mere end rig mulighed for at læse mere om de forskellige olier herunder.

Olivenolie

Det er en rigtig god idé, at du sørger for at vælge en kur, der har olivenolie på ingredienslisten. Det er dog i høj grad noget, der gør sig gældende, hvis du kæmper med spaltede spidser eller kruset hår. Det er der flere årsager til, men det er dog primært noget, der handler om, at det er i stand til at blødgøre dit hår.

Det er dog ikke det eneste. Det er også en olie, der er i stand til at forbedre dets elasticitet. Det skyldes særligt at olivenolie er rig på både A- og E-vitamin. Dertil er det også en olie, der er blevet beriget med antioxidanter, som kan hjælpe med at opretholde en sund produktion af keratin i dit hår, som er yderst vigtigt.

Dette er en olie, der bruges i hårkure med henblik på at reducere ophobningen af talg. Det kan være med til at forhindre dannelsen af nye hårsække. Derfor er det – uden tvivl – også en rigtig god idé, at du går på jagt efter en hårkur, der har olivenolie på ingredienslisten. Heldigvis bliver det ikke så svært at finde.

Aloe vera-olie

Det er dog ikke nok, at du blot nøjes med olivenolie. Det er også en rigtig god idé, at du sørger for at vælge en kur, der kan bryste sig af at have en aloe vera på listen over ingredienser. Det er der faktisk flere årsager til, men det handler primært om, at det indeholder proteolytiske enzymer, der kan reparere døde hudceller.

Derfor kan du også være sikker på, at en hårkur, der indeholder denne olie, vil efterlade dit hår endnu mere glansfuldt og gennemfugtet end det var før. Ikke nok med det, så siges det faktisk også, at olien er i stand til at fremme hårvækst. Derfor er det også oplagt at vælge en sådan olie, hvis du har problemer med hårvækst.

Ydermere, så har aloe vera også en række beroligende egenskaber, der er rigtig gode til at bekæmpe kløe i hovedbunden. Dertil er det også i stand til at forebygge skål og andre lignende problemer med hovedbunden. Derfor er der selvfølgelig garanti for, at det er noget, der er rigtig godt for hår og hoverbund.

Kokosolie

Kokosolie er også en olie, der er at finde i mange forskellige hårkure. Det er også en god idé, at du vælger en kur, der har denne olie som ingrediens. Det er nemlig en rigtig nærende olie, der har et indhold af laurinsyre. Det er også noget, der er med til at understøtte produktionen af protein i dit hår, hvilket er vigtigt.

Olien er dog også særligt kendt for at kunne trænge dybt ind i dit hår sammenlignet med andre olier, der ikke kan trænge nær så dybt ind i håret. Derfor kan du være helt sikker på, at det er en olie, der både hurtigt og effektivt vil kunne skabe forbedringer af dit hår, hvorfor den bestemt bør være med i den kur, du vælger.

Arganolie

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at dette er en olie, der har været rigtig meget fremme i tiden. Det er en olie, der oprindeligt strammer fra det marokkanske argantræ. Det er kendt for at have et stort indhold af både næringsstoffer, fedtsyrer og vitaminer, der naturligvis alle er rigtig godt for sundheden af dit hår.

Som følge af det store indhold af E-vitamin, er denne olie med til at fremme en sund hårvækst. Det skyldes at den har et indhold af antioxidanter, der ikke blot er i stand til at stimulere dine hårceller, men som dertil også kan hjælpe håret med at stimulere blodcirkulation, så der produceres både nyt og sundt hår.

Samtidig kan du selvfølgelig også være sikker på, at en hårkur, der har et indhold af denne olie er rigtig god, hvis du ønsker at tilføre mere fugt til din hovedbund. Det er dog også et oplagt valg for dig, der har problemer med at bekæmpe skæl, og ønsker at forebygge det bedre. Det kan arganolien nemlig også hjælpe dig med.

Avocadoolie

Som navnet også giver antydninger af, så er der tale om en olie, der fremstillet af kød fra avocado. Der er flere årsager til, at det er noget, du er begyndt at fremstille olie af. Faktisk er det en olie, der har været brugt i mange år, hvorfor der intet nyt er over, at du kan fremstille en brugbar og sund olie fra avocadoens kød.

Olien er rig på antioxidanter, biotin og mineraler. Det er dog ikke det eneste. Den har nemlig også et højt indhold af essentielle fedtsyrer. Hvad det betyder er, at det er en olie, der er særligt ideel, hvis du ønsker at bekæmpe et skadet og tørt hår – og det er der faktisk mange, der har problemer med i dagligdagen.

Som følge af indholdet i avocadoolien giver den også næring til dine hårsække. Det kan derfor være med til at fremme din hårvækst. Hvis du har et ønske om at forøge og fremme din hårvækst, så kan en hårkur med et indhold af avocadoolie derfor være et godt sted at starte – det er dog ikke sikkert, det er nok.

Hvordan bruger man en hårkur?

Der er ikke én måde at bruge en hårkur på. Det er noget, der varierer fra produkt til produkt. Derfor er der typisk en manual med, når du køber en sådan kur. Det er derfor også vigtigt, at du sørger for at følge denne manual. Det kan f.eks. variere både hvor og hvornår, du skal putte den valgte hårkur i dit hår.

En god tommelfingerregel er at du skal bruge din hårkur i håret mellem én og to gange om ugen. Som der også er angivet ovenfor, så er det vigtigt, du sørger for at læse den medfølgende manual, så du er sikker på, du bruger den korrekt. De fleste hårkure skal dog bruges på den følgende måde:

 1. Du skal starte med at vaske dit hår med shampoo, så det er helt rent. Du bør vaske dit hår to gange, hvis du har brugt en form for stylingsprodukter i håret. På denne måde kan du sikre, at dit hår er helt rent, inden du begynder at brug en hårkur i håret.
 2. Når du er sikker på, du har vasket dit hår grundigt, så det er helt rent, så skal du komme hårkuren i dit hår. Du skal lade den sidde så længe som det er angivet på pakken. Det er nemlig noget, der kan variere meget fra produkt til produkt, hvorfor det er vigtigt, du læser den medfølgende manual.
 3. Efter du har ladet din hårkur sidde og virke i det anbefalede tidsrum, så er næste skridt naturligvis at få vasket hårkuren ud igen. Det er vigtigt, at det er noget, der gøres grundigt, så der ikke sidder rester af hårkursprodukt i håret, når du går videre til næste skridt.
 4. Du bør altid afslutte behandlingen ved at bruge en balsam i dit hår. Det er vigtigt, at du gør dette, da din hårkur åbner dine hårstrå. Det er med til at gøre dem mere modtagelige for behandlingen. Når behandlingen er færdig, så er det vigtigt, at du får lukket dine hårstrå igen vha. balsam.

Ønsker du at optimere din hårpleje yderligere? I så fald bør du gøre brug af en hårolie i håret, når du har brugt balsam til at lukke dine hårstrå. Det er dog vigtigt, du sørger for at dit hår er håndklædetørt, inden du gør brug af en hårolie, da det ellers ikke vil have samme effekt. Du bør også altid gøre brug af balsam først.

Det er ikke nemt at vælge en hårolie. Det er faktisk lige så svært som at vælge en hårkur. Derfor er det vigtigt, du vælger med stor omhu. I denne forbindelse skal du naturligvis have fokus på at vælge en olie, der passer godt til både din hårtype og det formål, du har med brugen af den valgte hårolie.

Vælg en hårkur eller hårmaske, der passer til din hårtype

Når du skal vælge din hårkur eller -maske, så er der flere aspekter, der skal inddrages i dine overvejelser. Det er dog klart vigtigst, at du sørger for at vælge enten en kur eller maske, der passer godt til din hårtyper og det formål, du skal bruge den til. Er der ikke fokus på dette, så kan du ikke vælge den rette hårkur.

Langt de fleste af de hårkure, der kan findes på det danske marked, er lavet med et særligt fokus på at kunne behandle dine hårstrå. De er dog også lavet med fokus på at give styrke og beskytte dine hårstrå mod slid og nedbrydning. Derfor er det – som udgangspunkt – ikke det, du skal have fokus på, da de alle kan tilbyde det.

Hårkur til tørt hår

Hvis du har tørt hår og skal bruge en hårkur, der passer. til dit hår, så er det vigtigt, at du har fokus på at vælge en kur, der kan tilføre håret fugt. Det kræver, at den har et indhold nærende olier. Har du problemer med tørt hår, så kan du være helt og aldeles sikker på, at dit hår vil elske at få tilført denne form for olier.

Hårkur til krøllet hår

Hvis du har krøllet hår, så kan det meget nemt ende med at blive meget frizzy og kruset at se på. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for, at det får tilført fugt. Derfor skal du vælge en kur eller en maske, der er lavet specifikt til krøllet og kruset hår. Det skyldes, at de ofte er lidt tungere i det, så de kan få styr på dine lokker.

Hårkur til afbleget og lysnet hår

Hvis der ikke er pigment i dit hår, så vil det meget hurtigt blive både sprødt og tørt. Der er endda nogle, der vil opleve, at det ender med at blive gulligt eller grønt. Hvis du skal finde en hårkur, der passer perfekt til både afbleget og lysnet hår, så skal du gå efter en kur, der byder på både silvereffekt og masser af fugt.

Hårkur til farvet hår

Hvis du har farvet dit hår, så vil du opleve at både sol og vask, kan få den valgte farve til at falme en del. Derfor er det vigtigt, det er noget, du har fokus på, når du vælger din hårkur. Den skal nemlig være udviklet til at beskytte og fremhæve din farve, fremfor at få den til at falme, som nogle hårkure faktisk kan ende med.

Hårkur mod skæl

Hvis du ofte har problemer med skæl, så er det faktisk ikke en hårkur, du har brug for. Det er i stedet en såkaldt hovedbundskur, du skal gå på jagt efter. Skæl og tør hovedbund kan godt minde om hinanden, men det er dog ikke det samme, da skæl forekommer som følge af, at der er opstået svamp i hovedbunden.

Derfor skal du købe din hårkur på nettet

Du kan købe din hårkur i mange fysiske forretninger. Det er dog ikke nogen god idé. Der er nemlig op til flere fordele ved at handle på nettet i stedet for. Det er der heldigvis mange, der er bekendt med, og derfor er der også flere og flere, der begynder at handle på nettet, når de skal købe hårkure og andre hårplejeprodukter.

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil forkæle dit hår med en god hårkur, så er næste skridt derfor blot at finde den hos en dansk forhandler. Det burde ikke være et problem, da der findes et stort antal forhandlere af hårplejeprodukter på det danske marked – og de fleste af dem har også et stort udvalg af diverse hårkure.

Er du i tvivl om, hvorfor det er en god idé, at du sørger for at købe din kommende hårkur på nettet, så kan du herunder læse nærmere om en række af de fordele, der er forbundet med at handle på nettet i stedet for hos en fysisk butik.

Find produkterne til bedre priser

I og med, at der er en stor konkurrence på nettet, så er det også kun ganske naturligt, at der bliver konkurreret på baggrund af en lang række parametre. Der er dog særligt ét parameter, der bliver konkurreret absolut mest på; prisen. Det betyder også, at de hele tiden presser hinanden til at sætte deres priser længere ned.

For dig som forbruger er det dog kun en klar fordel. Det er nemlig med til at sikre, at du kan finde den kur, du skal have til en pris, der er bedre end, hvad du kan finde den til i de fysiske butikker. Med andre ord, så er det faktisk muligt for dig at spare mange penge ved at handle hos en dansk webshop i stedet for en butik.

Større udvalg hos webshops

Ikke nok med, at du kan spare penge ved at handle hos en dansk webshops, så er det faktisk også muligt for dig at handle blandt et større udvalg. Hvad det betyder er, at du kan være helt sikker på, at du kan finde frem til lige netop dén hårkur, du har i sinde at købe – uanset om den er relativt gængs eller er lidt mere speciel.

Én ting er, at hver enkelt af de mange danske webshops, der forhandler denne type produkter, kan bryste sig af et både bredt og stort udvalg, så har du oven i købet også muligheden for at klikke dig fra den ene webshop til den anden på et par sekunder. Derfor virker det som om, deres udvalg flyder sammen til ét stort udvalg.

Få den leveret lige til døren

Ydermere, så kan du også få leveret din kur lige til døren. Du skal ikke ud at køre for at hente den. Bor du i en storby, så er det sjældent et problem, da du dermed vil have en lang række muligheder for at finde frem til en god butik, hvor du kan købe din kur. Det er dog ikke tilfældet, hvis du er bosiddende i en mindre by.

Hvis du gerne vil undgå at skulle hente din hårkur eller -maske på egen hånd, så er det netop at opnå. Du skal nemlig blot bestille den på nettet. Langt de fleste webshops tilbyder at du selv kan vælge mellem levering til en pakkeshop eller helt til døren. Derfor kan du blot vælge den leveringsmetode, der tiltaler dig mest.

Kan jeg ikke bare lave en hjemmelavet hårkur?

Langt de fleste er godt klar over, at det er muligt for dem at lave deres egen hårkur. Hvis du ikke ønsker at bruge penge på at købe en hårkur, så er det bestemt en mulighed. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at dette ikke er alle hårkure, som du selv laver, der kan bryste sig af at være lige så effektive som dem, du køber.

Derfor er det også vigtigt at det gøres klart, at hvis du ønsker at give dig i kast med at lave din egen hårkur, så er det vigtigt, at du har en forståelse for, hvilken type ingredienser, dit hår har brug for. Har du ikke det, så er det markant nemmere f.eks. at købe en hårkur, der er udviklet til tyndt hår, farvet hår elleer lignende.

Er du indstillet på, at du gerne vil lave din egen hårkur, så kan du herunder finde en række opskrifter, du kan gøre brug af. Ved at bruge sådanne opskrifter, så bliver det selvfølgelig en tand nemmere for dig at få succes med at lave en hjemmelavet hårkur. Vælg derfor den af de nedestående opskrifter, der tiltaler dig mest.

Dennis Knudsens plejende og blødgørende hårkur

Du kan eksempelvis benytte dig af Dennis Knudsens plejende og blødgørende hårkur. Her er der nemlig tale om en simpel hårkur, der blot kræver, at du har en æggeblomme og en halv øl. Det kan virke mærkeligt, men det er faktisk en rigtig god hårkur, der har en både positiv og effektiv indvirkning på dit hår.

Det er også en relativt simpel kur at bikse sammen på egne hånd. Du skal blot slå æggeblommen ud i en skål (det er vigtigt, at du undgår æggehvidne, da det vil få dit hår til at stivne og gør det svært at vaske det ud). Det næste skridt er at hælde den halve øl ned i skålen og piske det sammen indtil det begynder at skumme.

Hvis du gerne vil være sikker på, at du opnår den maksimale effekt med denne hårkur fra Dennis Knudsen, så skal du komme den i tørt hår og lade den sidde i håret i cirka 15 minutter.

Hjemmelavet hårkur mod fedtet hår

Hvis du kæmper med fedtet hår og gerne vil lave din egen hårkur, der kan afhjælpe dette, så kan du her finde en rigtig opskrift til at lave en sådan hårkur. Det er faktisk en meget simpel hårkur, hvor du kun skal gøre brug af ingredienser, som de fleste allerede har i hjemmet – ellers er de heldigvis meget nemme at anskaffe.

Det eneste, du skal bruge til denne hårkur er nemlig fem spsk yoghurt naturel, en spsk Natron samt en spsk citronsaft. Derfor er det også noget, de fleste har adgang til derhjemme. Har du ikke det, så er det noget, du kan købe i langt de fleste supermarkeder. Derfor er det også en hjemmelavet hårkur, de fleste kan lave.

Når du skal lave denne hårkur, så skal du blot blande ingredienserne godt sammen i en skål. Når du har gjort det, så skal du blot komme blandingen i håret. Når du gør dette, så er det vigtigt, at du sørger for at massere det godt ind i såvel hovedbunden som rundt i hele håret. Herefter skal du komme en pose omkring håret.

Du skal lade den sidde i håret i cirka 1 time, inden du vasker den ud igen. Derfor er der tale om en relativt langsomt virkende hårkur, hvilket du naturligvis skal være opmærksom på, inden du giver dig i kast med at lave den. Ydermere, så bør det understreges, at det er en kur, der virker særligt godt i fedtet hår.

Dennis Knudsens fugtgivende hårkur

Hvis du gerne vil lave en kur selv, men samtidig sikre, at det er en kur, der er udviklet af en professionel, så er det oplagt, at du vælger en kur som denne. Her er der nemlig tale om en kur, der er udviklet af ingen ringere end den danske frisør og stylist Dennis Knudsen. Derfor kan du være sikker på, den er helt i orden.

Det er en kur, der egner sig særligt godt til dig, der går og døjer med meget tørt hår eller du derimod har fået afbleget dit hår af solen, så kan en olie være en rigtig god løsning og ingrediens i en kur. Det har nemlig en række forskellige kvaliteter, der er med til at bringe liv tilbage i håret – og endda på yderst simpel vis.

Det er dog vigtigt, at det er gjort klart, at hvis du har meget fint hår, så må du ikke gøre brug af for olie, da det vil være med til at tynge håret. Når det er sagt, så skal det selvfølgelig nævnes, at du faktisk ikke skal bruge andre ingredienser end blot honning og olivenolie, der er blandet i et forhold, der hedder 1:1.

Kuren er meget simpel at lave. Det eneste, du skal gøre, er at blande olie og honning sammen. Når du har gjort dette, så skal du fordele massen grundigt i håret. Efter det er blevet fordelt godt og grundigt i håret, så skal du lade det sidde i, imellem 10 og 15 minutter. Til slut skal du blot skylle efter med lunkent vand.

Hvis du synes, det får dit hår til at virke en smule fedtet efter brug, så skal du blot vaske efter med shampoo. Vælger du at gøre dette, så er det meget vigtigt, at det gøres klart, at du skal bruge en god shampoo, der rent faktisk passer godt til din hårtype.

Hjemmelavet hårkur til tørt hår

Hvis du til dagligt døjer med meget tyndt hår eller tilmed med hårtab, så kan du sagtens lave en hårkur derhjemme. For at lave en hjemmelavet hårkur, der egner sig godt til kampen mod hårtab, skal du bruge enten en sennepsolie- eller kokosoliekur. Begge dele kan du læse mere om herunder.

 1. Hårkur med sennepsolie

Den første kur mod hårtab og tyndt hår er en kur med sennepsolie. Årsagen til dette er at risikoen for hårtab øges, hvis din krop har mangel på hhv. selen og sink. Det er heldigvis noget, du kan finde et højt online af i sennepsolie. Derfor kan det ved hjælp af de to mineraler fremme blodcirkulation og stimulere hårvækst.

Det er dog en god idé, at du tester om du rent faktisk kan tåle sennepsolie, inden du går i gang med en sådan hårkur. Det kan du blot gøre ved at komme lidt olie på huden, og så ellers blot hold øje med dine reaktioner i de efterfølgende timer. Har du ikke nogen form for allergisk reaktion, så kan det sagtens bruges i dit hår.

Når du skal bruge sennepsolie i håret, skal du blot komme en smule på fingrene og massere det grundigt ind i hovedbunden og håret. Du kan enten vælge at lade kuren sidde i håret i et par timer, eller lade det blive i natten over. I begge tilfælde skal du dog huske at skylle efter mede på vand og en god shampoo bagefter.

Hvis du skal opnå det bedst mulige resultat, så er det vigtigt, at du bliver ved med at bruge denne hårkur et par gange om ugen.

 1. Hårkur med kokosolie

Hvis du af en eller anden grund ikke synes, det virker som om, den rette løsning for dit vedkommende er at lave en kur med sennepsolie, så kan du i stedet lave en hårkur med kokosolie. Det er nemlig en naturlig ingrediens, der har været meget populær i flere år – og som også bliver produkt i flere professionelle hårkure.

Det eneste, du skal bruge til en sådan kur til dit hår, er to spsk. økologisk, koldpresset kokosolie, såfremt du har skulderlangt hår. Hvis du har kortere eller længere hår, skal du efter bedste evne tilpasse niveauet. Inden det skal i håret, skal det dog varmes op. Der er mange, der tror, det kræver en tur i en gryde.

Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at det ikke er tilfældet. Det skal nemlig ikke varmes mere op end, at det bliver flydende. Det begynder allerede at smelte ved 25 grader, hvorfor du blot kan vælge at sætte det ned i en skål med varmt vand. Det kræver nemlig ikke mere end dette, når du skal varme olien op til din hårkur.

Efter det er blevet varmet op, skal du komme lidt kokosolie på hænderne. Det skal du selvfølgelig massere godt ind i håret og i hovedbunden. På lige fod med kuren med sennepsolie, så kan du enten vælge at lade det sidde i håret i cirka 30 minutter, eller i stedet lade det blive i håret natten over, inden du skyller efter.

Hjemmelavet hårkur til skæl i hovedbunden

Der er faktisk mange danskere, der kæmper med skæl. Hvis det er noget, du har et problem med, så er du derfor ikke alene om det. Du kan købe en lang række hårkure, der er rigtig gode til dette formål. Har du mod på det, så kan du dog også lave en hjemmelavet hårkur, der egner sig godt til at forbygge mod skæl.

Det eneste, du skal bruge til en sådan kur, er en smule jojobaolie. Det kan du spille flere steder på nettet eller derimod købe på apoteket. Derfor er det ikke en olie, der er svær at anskaffe, selvom det ikke er alle, der har hørt om den. Der skal – som angivet herover – ikke bruges andre ingredienser end olien til denne hårkur.

Når du skal bruge denne hårkur, skal du blot komme en smule jojobaolie på dine fingerspidser. Herefter skal du fordele olien grundigt i hovedbunden og på skalpen. Det er dog vigtigt, at du er varsom med ikke at bruge for meget olie, da det blot vil gøre dit hår fedtet. Forsøg derfor at finde et godt niveau til din hårmængde.

I og med, at skæl er noget, der opstår som følge af svamp i hovedbunden, så er det vigtigt, du sørger for at komme grundigt ned i hovedbunden. Det skal du, da du ellers ikke kan bearbejde den irriterede hovedbund. Kuren skal du blot lade virke i ca. 20 min. eller sove med natten over, hvorefter du skal vaske håret rent.

Hjemmelavet hårkur til kruset hår

Hvis du har kruset hår, så er det vigtigt, du tager højde for dette i forbindelse med valget af din hårkur. Det gør sig gældende, hvad end du har i sinde at købe én eller lave din egen. Du vil nemlig ikke kunne opnå den bedst mulige effekt, hvis ikke, der er tale om en hårkur, der er udviklet med et specifikt fokus på kruset hår.

Vil du gerne lave en hårkur selv, så skal du bruge en halv avocado, som skal blandes sammen med enten en spsk. creme fraiche, æggeblomme eller mayonnaise, da det tilfører håret ekstra fugt. For at lave selve hårkuren skal du blot mose den halve avocado, og blande det sammen med den ingrediens, du har valgt.

Du kan dog også nøjes med den halve avocado, hvis det ønskes. Det er dog vigtigt, at du i så fald sørger for, at du masserer kuren ind i rent og fugtigt hår. Uanset om du bruger en anden ingrediens eller ej, så skal du blot lade kuren sidde i håret i ca. 15 min., hvorefter du skal skylle godt efter med vand.

Testkilder

Som vi har gjort det klart i starten af denne artikel, så er det ikke os selv, der har stået for testen af de kure, du kan finde i denne artikel. Vi har i stedet samlet resultater fra andre troværdige tests på nettet. Du kan se en række af de testkilder, vi har benyttet os af herunder.

ELLE (DK)

Kvinde- og modemagasinet ELLE har testet fem forskellige hårkure, der hver især kan gøre underværker for dit hår. De har testet de forskellige hårkure med henblik på at finde den af de fem kure, der er den bedste. Du kan derfor også læse nærmere om de anbefalinger som ELLE giver, når du skal finde en god hårkur.

Testen er udført af Anne P., der er skønhedsredaktør hos ELLE. Hun har nøje udvalgt fem af de bedste hårkure. Det er dog kun hende, der har involveret i denne forbindelse. Hun har nemlig også bedt hele ELLE-redaktionen om at teste dem igennem et par måneder, for at finde ud af, hvilken af dem, der er bedst.

Der er mange forskellige parametre, der har været brugt i forbindelse med testen af de hårkure, du kan finde i ELLEs artikel, som du i øvrigt kan læse her. Der har bl.a. været fokus på følgende: hvilken hårtype kuren egner sig bedst til, hvor let er det at dosere den, om den giver glans og blødhed, hvad effekten er på spaltede spidser og hvad effekten er på kruset hår.

Femina

Hos Femina har de også testet en række hårkure. Det har gjort det nemt for dig at vælge den bedste hårkur, uanset hvilken hårtype, du har, og hvad formålet med den er. Derfor er det også en rigtig god test at læse, inden du giver dig i kast med at købe en kur til dit hår, så du er sikker på, at du får købt den helt rette hårkur.

At købe den rette hårkur er som at finde rundt i en jungle. Derfor er det ikke nemt for dig at finde den rette for dit vedkommende. Femina har dog gjort det nemmere, da de har testet 8 forskellige produkter fra brands såsom Wella, Matas, Lee Stafford, Roestedt, TRESemmé, Kérastase, Sebastian såvel som Matrix.

Vinderen af den store test hos Femina er Kérastase Nutritive Masquintense, der også er at finde i vores test. De fremhæver særligt, at den ikke tynger håret, men blot gør det lækkert og glansfuldt. Det er dog en relativt dyr hårkur, hvilket du selvfølgelig skal være opmærksom på – du får dog rigtig god værdi for pengene.

Hvis du ønsker at læse hele testen udført af Feminas redaktion, så skal du blot klikke dig ind her.

Cosmopolitan

Hos Cosmopolitan har de valgt at fokusere på hårmasker. De har udført en test af hele otte forskellige masker, der kan hjælpe dig med at reparere dit hår, hvis det er beskadiget eller tilmed ødelagt. Ved hjælp af denne test kan du blive guidet i retning af den bedste hårmaske for dit vedkommende, uanset hårtype og formål.

De har blandt andet testet produkter fra store brands såsom Pureology, Alterna, Percy & Reed, Christophe Robin, Olaplex, Bumble and Bumble, Philip Kingsley, og Aussie. De har gjort meget ud at testet de mange produkter, så de kan præsentere læseren overfor den bedste hårkur til samtlige typer hår og formål.

Eksempelvis har de fremhævet Olaplex Hair Perfector No. 3 som værende den bedste hårmaske til farvet eller afbleget hår. Derfor er denne hårmaske naturligvis også medtaget i vores oversigt herover. Hvis du har et ønske om at læse hele deres artikel og test af hårmasker, så skal du blot følgedette link.

Glamour Magazine

Det famøse Glamour Magazine har naturligvis også sammensat en liste over hvad de mener, er de bedste hårkur og -masker på markedet. Deres liste er relativt lang og indeholder et godt bud på en maske eller kur til stort set enhver hårtype. Derfor vil du på denne liste også kunne finde et produkt, der er lige noget for dig.

Der er selvfølgelig medtaget en lang række forskellige store brands på deres liste over de bedste hårkure. Det er blandt andet noget, der inkluderer brands såsom Kerastase, Briogeo, Nexxus, L’Oreal Professionnel, The Body Shop, Redken, LUSH, Coco & Eve, Pureology mm. Derfor er der også tale om en meget bred liste.

Ét af de produkter, de f.eks. har valgt at fremhæve, er Blond Absolu Masque Ultra Violet Treatment fra Kerastase. Her er der nemlig tale om en hårkur, der egner sig særligt godt til dig, der har valgt at afblege dit hår. Det kræver nemlig en helt særlig form for vedligeholdelse at holde et afbleget hår sundt og pænt.

Hvis du ønsker at læse og se hele oversigten, der er udformet af Glamour Magazine (og i særdeleshed deres journalist og Website Editor Bianca London), så kan du læse det hele her.

Independent

Independent er ét af de største medier i England. Derfor kan du også være sikker på, det er en troværdig test af hårkure og -masker, de har lavet. Deres test har resulteret i en liste, der indeholder deres bud på de 12 bedste kure og masker til dit hår. Og det er selvfølgelig en liste, du roligt kan lade sig inspirere af.

De produkter, du finder på denne liste, kommer fra et bredt spektrum af forskellige producenter. Det er bl.a. noget, der tæller Aveda, ESPA, Bumble and Bumble, Josh Wood Colour, Lee Stafford, Phyto Phytodensia, Kerastase, L’Oreal Paris og flere andre. Derfor er der bestemt tale om en meget omfattende liste af produkter.

Én af de masker, de har valgt at fremhæve på denne liste, er Discipline Maskeratine Smooth-in-Motion Masque fra Kerastase. Det er en hårmaske, der er særligt gode til dig, der har relativt tykt hår, men foruden dette er det faktisk et produkt, der kan bruges i de fleste hårtyper, hvorfor det er en rigtig god hårkur.

Hvis du ønsker at tage et nærmere kig på de 12 forskellige hårprodukter, der er blevet fremhævet af det britiske medie Independent, så kan du finde listen her.

Allure

Allure er ét af de største medier inden for skønhed og mode for kvinder. De har hver måned mere end otte millioner besøgende på deres hjemmeside. De har bevist, at en hårmaske ikke nødvendigvis behøver at være dyr. De har nemlig lavet en liste over gode hårmasker, der kan købes til mindre end $20.

Hvis du gerne vil sikre dig, at dit hår altid har det godt, så er det ikke ensbetydende med, at du er nødt til at betale flere hundrede kroner for en god hårmaske. Det kan nemlig sagtens gøres billigere. Det eneste, det handler om er, at du er i stand til at finde de bedste hårkure til en god pris.

Listen indeholder blandt andet produkter fra brands såsom Alikay Naturals, Soultanicals, Mielle Organics, Shea Moisture, Tresemmé, Bee Mine, Carol’s Daughter, Aussie mm. For de fleste er der kun ganske få af disse brands, der vækker deres opmærksomhed, men det gør dog ikke produkterne mindre gode.

På listen hos Allure har de samlet intet mindre end 17 forskellige hårkure, du kan købe til mindre end $20. Hvis det er en liste, du gerne vil tage et nærmere kig på, så er det heldigvis en liste, du kan se gratis.

ELLE (US)

ELLE er ikke kun udgivet dansk. Det er derimod ét af de største kvinde- og modemagasiner på verdensplan. Derfor har de selvfølgelig ikke kun lavet én test af forskellige hårkure. De har faktisk lavet flere forskellige fordelt på deres redaktioner hele verden over. De har f.eks. også lavet en sådan test i deres US-udgave.

Her er der blevet kigget nærmere på nogle helt andre produkter end i den danske udgave. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at der bestemt også er tale om en troværdig test. Hvad det betyder er, at du roligt kan vælge at gøre brug af nogle de hårkure og -masker, som du bliver præsenteret for i denne artikel hos ELLE.

I denne test har de kigget nærmere på produkter fra en lang række producenter. Nogle af dem er mere kendte end andre. De har blandt andet testet produkter fra følgende producenter: Sachajuan, Christophe Robin, Aveda, L’Occitane, Living Proof, Leonor Greyl, Moroccanoil, Oribe, OUAI, Philip Kingsley og flere andre.

Det er naturligvis også ensbetydende med, at der er tale om en omfattende test, der ikke blot har fokus på én type af hårkure eller kun tester produkter fra et lille udvalg af produkter. Det er selvfølgelig endnu et bevis på, hvorfor ELLE er ét af de førende magasiner (både online og trykt), når det kommer til skønhed og mode.

Marie Claire

Marie Claire er et velkendt og famøst magasin indenfor både mode og skønhed, der publiceres i både USA, England, Frankrig, og flere andre lande. Derfor er de også én af de helt store aktører på markedet, når der er tale om skønhed og herunder også hårpleje, hvorfor de selvfølgelig også har lavet en test af diverse hårkure.

I og med, at der ikke findes én hårkur, der kan bryste sig af at være den bedste for alle og for alles hår, så har Marie Claire naturligvis valgt at inddele deres oversigt over de bedste hårkure efter behov og hårtype. Det betyder, at det er nemt for dig at finde frem til en kur eller en maske, der er den bedste for lige netop dig.

Deres oversigt over hårkure indeholder produkter fra et bredt spektrum af forskellige producenter, hvilket blandt andet inkluderer TIGI Bedhead, Kerastase, L’Oréal Professionnel, Pureology, Sachajuan, Philip Kingsley og Redken. Deres liste indeholder dog også produkter fra et udvalg af producenter – både store som små.

Som der også er givet udtryk for tidligere, så har de valgt at opdele deres oversigt, så det er nemt for dig at finde en god hårkur til netop din hårtype. De har eksempelvis udnævnt Kerastase Elixir Ultime Masque til at være den bedste hårkur til tørt hår, mens L’Oréal Professionnel Blondifier Masque er bedst til afbleget hår.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

4.8/5 - (17 votes)

Glattejern Test

Previous article

Kuffert Test

Next article

Comments