Elektronik

Gaming Headset Test

0

Lyd er ét af de vigtigste elementer af en god spiloplevelse. Derfor er det også vigtigt, at du investerer i et godt gaming headset. Det er dog lettere sagt end gjort, da udvalget er stort og differentieret. Derfor kan det være svært at vælge det rette headset.

Der findes ikke blot et bredt spektrum af producenter, men ligeledes også et yderst vidtspændende udvalg af forskellige modeller. Selv med stor indsigt i markedet, kan det være vanskeligt at vælge det rette headset. Derfor er det naturligvis essentielt, at du vælger med stor omhu.

I denne test præsenteres du for en oversigt over de bedste gaming headsets på markedet. Vi har ikke selv testet de beskrevne modeller, men har indsamlet testresultater fra troværdige kilder, forbrugeranmeldelser og ekspertvurderinger. Med afsæt i disse har vi sammensat nedenstående oversigt.

HyperX Cloud 2

 

Forhandler Pris Information
689 DKK Se produkt
919 DKK Se produkt

HyperX Cloud II er et headset, der vil åbne for en helt ny verden, der er fyldt med lyddetaljer, du ikke kan nyde godt af med andre headsets. Det betyder også, du kan få en fordel overfor dine modstandere. Derfor skal der ikke herske tvivl om, at det er et headset til dig, der ikke har lyst til at gå på kompromis med dit valg.

Hvis du gerne vil være sikker på, du giver dig selv de bedst mulige forudsætninger for at yde bedst muligt, når du spiller, så er det en rigtig god investering, at du vælger at anskaffe dig et HyperX Cloud 2. Det kan gøre underværker for dine præstationer i stort set ethvert spil, hvorfor du bestemt også vil kunne høre forskel.

Kan tilsluttes med både USB og mini-jack

Du har desuden mulighed for at tilslutte headsettet med både USB og mini-jack. Derfor kan du selv vælge hvilken af de to løsninger, du mener, der er den bedste for dit vedkommende. Hvis du vælger USB, så kan du få lov til at nyde godt af et avanceret lydkort, som kan gøre lydoplevelsen endnu mere komplet og detaljeret.

Der skal ikke være nogen tvivl om, hvorvidt det er noget, der kan være med til at give dig en markant bedre oplevelse, uanset om du spiller et skrækindjagende spil som Call of Duty: Zombies, hvor du gerne vil være sikker på, du får alle lydeffekter med, eller du bare gerne vil kunne orientere dig bedre, når du spiller CS:GO.

Udstyret med selvstændig volumenkontrol

HyperX Cloud II bliver desuden leveret med en selvstændig volumenkontrol, der kan bruges til at justere volumen på både lyd og mikrofon. Fra den selvsamme kontrol har du desuden også mulighed for at slukke og tænde for mikrofonen, hvis det er noget, der er behov for – det er dog sjældent, det er en nødvendighed.

Dertil skal det også nævnes, at der er tale om et headset, der kan bryste sig af at have et robust design med stålramme og komfortable ørekapsler, der er betrukket med imiteret læder. Indvendigt i de to ørekapsler finder du hukommelsesskum med høj tæthed, der er med til at sikre en kvalitet ud over det sædvanlige.

Nyd skøn 7.1 Surround Sound

Et gaming-headset er selvfølgelig ikke et rigtigt gaming-headset, hvis det ikke er udstyret med Surround Sound. Derfor er det også kun naturligt, at HyperX Cloud 2 leveres med Virtual 7.1 Surround Sound. Det er noget helt andet end et almindeligt headset, der ikke er udstyret med en form for Surround Sound-teknologi.

Det er en teknologi, der gør det muligt for dig at positionere alle lyde i både præcise og nøjagtige vinkler. Det er én af de ting, som dette headset gør særligt godt, og det er ligeledes også dét, der er med til at gøre, at det er et headset, der er uhyre populært blandt flere eSport-stjerner – herunder de danske Astralis-spillere.

Specifikationer:

 • Driverstørrelse: 53 mm.
 • Frekvensinterval: Fra 15 Hz til 25,000 Hz
 • Impedans: 60 Ω
 • Vægt: 320 gram
 • Mikrofon Frekvensinterval: Fra 50 Hz til 18,000 Hz
 • Kabellængde: 1 meter (medfølger 2 m. forlængerkabel)
 • Tilslutning: USB / Mini-jack (3,5 mm.)

SteelSeries Arctis 7

Forhandler Pris Information
1.038 DKK Se produkt
1.189 DKK Se produkt
1.193 DKK Se produkt

Gaming er ikke meget værd uden lyd. Det kan være den afgørende forskel mellem en god og dårlig oplevelse. Det er de selvfølgelig bekendt med hos SteelSeries, da de er én af de største producenter af gaming-udstyr på verdensplan. Og samtidig har de i mange år været kendt for at lave nogle af de bedste gaming-headsets.

Arctis 7 er deres svar på et headset, der er værdigt til brug i eSport. Det er vigtigt at huske på, at det ikke er uden grund at SteelSeries i dag er de ukronede konger af lyd til gaming. Det er noget, de for alvor får slået fast med det nye Arctis 7, der af flere eksperter og eSport-stjerner vurderes som det bedste gamer-headet.

Anonymt og sofistikeret design

På trods af, at det langt fra er det vigtigste, når du vælger et headset, så er det dog alligevel med til at gøre en forskel for det overordnede indtryk, at det har et pænt design. Derfor er det ikke kun indmaden i Arctis 7, der er sofistikeret. Det er også noget, der gør sig gældende for designet, der er holdt relativt anonymt.

Det er desuden blevet udstyret med et justerbart bånd. Det er med til at sikre, at headsettet kan tilpasse til ethvert hoved. Det er også med til at sikre, at du får en komfort, der er helt i top. Det er dog ikke kun på grund af det justerbare bånd, for det er også udstyret med store ørekopper og kan bryste sig af en lav vægt.

Bruger bånd fra skibriller

Der skal ikke være nogen tvivl om, at de fleste bliver en kende skeptiske, når de hører, at SteelSeries har valgt at bruge bånd fra skibriller til Arctis 7. Det er også fuldt forståeligt, om end langt de fleste hurtigt bliver omvendt, når de har set hvordan det fungerer. Dertil er det også med til at gøre headsettet betydeligt lettere.

Som der også tidligere er givet udtryk for, så er der rig mulighed for at justere båndet, så det passer til alle hoveder. Det er dog ikke det eneste, det gør godt for. Det er nemlig også et bånd, der er i stand til at distribuere vægten bedre end andre løsninger. Det får faktisk det lette headset til at føles endnu lettere.

Et renhjertet gaming-headset

Det er tydeligt at se, at SteelSeries har forsøgt at skabe et headset, du også kan tage med dig, når du skal med bussen eller skal til LAN. Derfor er der også mange, der tror, at det er deres forsøg på at skabe et all-round-headset. Det er det dog ikke. Der er tale om et headset, der er udviklet til gaming – og intet andet.

Det har ganske vidst et lækkert ydre, men den indre del af det er mindst lige så lækkert. Bag det lækre ydre kan du nemlig finde to store 40 mm. enheder. De er i stand til at levere en klar diskant og en tung bas, der ganske enkelt giver dig en bedre spiloplevelse, uanset hvilken type spil, du typisk foretrækker at spille.

Ydermere, så tilbyder det også 7.1 Surround Sound. Det er noget, der vil hjælpe dig betydeligt i dine spil. Det er dog særligt i de spil, hvor du for alvor er afhængig af lydplacering, at det vil gøre en forskel for dig. Samtidig medfølger der også en software, der gør det nemt og enkelt at tilpasse alle aspekter af Arctis 7.

Udstyret med en imponerende mikrofon

Hvis du skal bruge dit headset til gaming, så er der også en god chance for, at du skal bruge det til at kommunikere med én eller flere andre spillere. Er det tilfældet, så er det også vigtigt, at du har et headset med en god mikrofon. Det er selvfølgelig noget, du kan være sikker på, du får, hvis du vælger et Arctis 7.

Mikrofonen er den funktion, der særligt er med til at adskille et gaming headset fra et par almindelige høretelefoner. På trods af dette, så er det faktisk en funktion, der ofte bliver overset, når man snakker om et headset. I mange tilfælde er det nemlig lyd eller komfort, der ender med at danne grundlag for samtalen.

Ovenstående er dog ikke noget, der gør mikrofonen mindre vigtig. Det er vigtigt at din mikrofon kan bruges til at levere en tydelig og klar kommunikation. Hvis du spiller et teamplayer-spil, kan god kommunikation være forskellen på sejr og nederlag. Derfor er det naturligvis heller ikke noget, du skal undervurdere.

SteelSeries har valgt at udstyre deres Arctis 7 med en CearCast-mikrofon. Den er kendt for at levere en krystalklar og naturlig gengivelse af din stemme. Den er nemlig udviklet til at opfange en bred vifte af højfrekvenser, hvilket giver en naturlig gengivelse, som du f.eks. også kender fra en broadcast-mikrofon.

Specifikationer:

 • Frekvensinterval: Fra 20 Hz til 20.000 Hz
 • Følsomhed: 98 dB
 • Enheder: 40 mm. med neodymium-magneter
 • Impedans: 32 Ω
 • Vægt: 376 gram
 • Frekvensinterval (mikrofon): Fra 100 Hz til 6.500 Hz
 • Følsomhed (mikrofon): 48 dB
 • Impedans (mikrofon): 2.200 Ω

Razer Tiamat 7.1 V2

Forhandler Pris Information
1.373 DKK Se produkt
1.451 DKK Se produkt
1.699 DKK Se produkt

Hvis du vælger at købe et Razer Tiamat 7.1 V2, så vælger du også at købe et analogt, ægte 7.1 Surround Sound-headset lavet til gaming. Det er udstyret med hele 10 diskrete drivere (fem i hver ørekop), hvilket er med til at skabe et medrivende lydbillede, der kun kan oplevelse i ganske få gaming-headsets på markedet.

Det er afgørende for lokalisering af dine modstandere og hjælper dig også med at opnå en særlig fordybelse i dit spil. Begge kopper er udstyret med en 40 mm. subwoofer, 30 mm. foran (L/R) og centredrivere samt 20 mm. bagtil. Dertil er de også udstyret med side-surround-drivere. Sammen skaber de en retningsbestemt lyd.

Leveres med en helt ny Audio Control Unit

Razer har valgt at udstyre deres Tiamat 7.1 V2 med en helt ny Audio Control Unit. Det er en enhed, der gør det muligt for dig at indstille lydstyrken for hver enkelt lydkanal. Det er dertil også noget, der gør det muligt for dig at skifte mellem ægte 7.1 Surrund Sound og 2.0-stereolyd, hvis det er noget, du skulle få lyst til.

Dets Audio Control Unit er også udstyret med en pass-through-funktion. Det er en funktion, der er udviklet til at give spillere med en ekstern højttaleropsætning mulighed for at skifte mellem deres Razer Tiamat 7.1 V2 og deres højttalere ved blot at trykke på en knap. Det er dog ikke alle, der har brug for en sådan funktion.

Komfort i højsædet

Razer har arbejdet med udstyr til gaming i mange år. Det inkluderer også gaming headsets. Ét af de punkter, de særligt fokuserer på, er komforten. De har brugt mange år på at arbejde med ergonomisk ingeniørarbejde og sparre med professionelle gamere, for at nå frem til den konstruktion som Tiamat 7.2 kan bryste sig af.

Det er nemlig en unik konstruktion, der garanterer en afbalanceret vægtfordeling og reduceret klemkraft, der begge dele har stor indflydelse på den komfort, du oplever, når du bruger headsettet. Kunstlæderet på de to ørepuder støtter ikke blot op om komfortniveau, men sikrer også, at lyden er isoleret godt i kopperne.

Boom-mikrofon for krystalklar lyd

Som der tidligere er givet udtryk for, så er mikrofonen et vigtigt aspekt af ethvert gaming headset. Det er ingen undtagelse for Razer Tiamat 7.1 V2. Razer er én af de mest erfarne producenter af headsets til gaming, hvorfor de naturligvis er opmærksomme på dette. Derfor er headsettet også udstyret med en god mikrofon.

Razer har nemlig valgt at udstyre det med en drejelig boom-mikrofon, der er i stand til at levere en krystalklar lyd. Den er designet til at give en naturlig gengivelse af lyd og stemmer. Den er også udviklet til at optage en ensrettet aflytning, så dine holdkammerater kan høre din stemme præcis på den måde, den skal høres.

Udstyret med Razer Chroma-belysning

Det er selvfølgelig ikke noget, der har synderligt stor indflydelse på selve præstationen af headsettet. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det alligevel tilføjer noget cool-factor. Tiamat 7.1 V2 er nemlig udstyret med en belysningsfunktion både i ørekopperne og på den medfølgende Audio Control Unit.

Du kan udforske et væld af belysningsprofiler, da du får adgang til hele 16,8 millioner farvemuligheder. Her kan du selv vælge fra din egen unikt programmerede palet af farver, eller en række forudindlæste effekter, der er en del af Razers Synapse-software ved installation. Derfor er der også noget, der falder i din smag.

Specifikationer:

 • Hovedtelefonteknologi: Dynamisk
 • Forbindelsesteknologi: Kabling
 • Lydudgangsmodus: Surround Sound
 • Frekvensrespons: Fra 20 Hz til 20.000 H
 • Magnetmateriale: Neodymium-magnet
 • Følsomhed (mikrofon): -36 dB
 • Frekvensrespons (mikrofon): Fra 100 Hz til 10.000 Hz
 • Signalstøjforhold (mikrofon): 58 dB

Corsair Gaming Void PRO Wireless

Forhandler Pris Information
959 DKK Se produkt
1.099 DKK Se produkt

Her er der tale om et headset, der kan bryste sig af en helt særlig komfort. Det er ét af de aspekter, der i høj grad har været fokus fra Corsairs side. Det er dog ikke det eneste, den kan bryste sig af. Det er nemlig også i stand til at levere en episk lyd, der gør oplevelsen af ethvert spil både bedre, mere livagtigt og mere intenst.

I og med, at dette headset kan bryste sig af en legendarisk holdbarhed, der går godt i spænd med, hvad Corsair altid har leveret, så er du garanteret en ultimativ oplevelse med dette headset. Det er derfor – uden tvivl – blandt de bedste på markedet, og er derfor også et gaming headset, du roligt kan vælge at købe.

Headset med ultimativ komfort

Du kan være sikker på, du får en ultimativ komfort, når du tager dette headset. Det vil tilmed blive ved med at være komfortabelt, selvom du bruger det i mange timer i streg. Det er tydeligt at se og mærke, at det er et headset bygget med fokus på komfort. Det byder nemlig på både mikrofiber-mesh og hukommelsesskum.

Derfor får du også en ekstraordinær komfort, når du bruger dette headset. Samtidig er det dog også med til at reducere varmeopbygning og fugtighed. Som der også er givet udtryk for herover, så har Corsair altid været kendt for at levere produkter i en uovertruffen kvalitet, og deres Gaming Void Pro er ingen undtagelse.

Præcis, gennemarbejdet gaming-lyd

Corsair har valgt at udstyre headsettet med tunede og brugerdefinerede 50 mm. neodym-højttalerdrivere. Det er nogle helt særlige drivere, der er i stand til at bringe handling til live med både stor rækkevidde og en fantastisk nøjagtighed. Det gør ikke blot din oplevelse bedre, men giver dig også en fordel i op til flere spil.

Du kan også nyde godt af ægte 7.1 Surround Sound fra Dolby. Det betyder, du får et headset, der er i stand til at levere en fordybende positionslyd fordelt på flere kanaler. Du er derfor garanteret, at du altid vil være placeret midt i handlingen og har nemt ved at placere de modstandere, der er fordel rundt omkring dig.

En overlegen trådløs ydeevne

Det er langt fra alle trådløse gaming headsets, der kan bryste sig af den samme ydeevne som dette headset. Du kan dog være helt sikker på, at du får en overlegen og fejlfri trådløs ydeevne, hvis du vælger Gaming Void Pro fra Corsair. Det er nemlig ét af de absolut bedste trådløse headsets, du kan finde frem til på markedet.

Det er et headset, der blandt andet kan bryste sig af en lav latenstid og en 2.4 GHz-forbindelse, der leverer trådløs lyd i særklasse. Samtidig har det en forbedret rækkevidde på helt op til ca. 12 meter. Ikke nok med det, så præsterer det faktisk også en lang batterilevetid, der gør det muligt at bruge det i hele 16 timer i streg.

Det stopper dog ikke her. Headsettet har nemlig mere at byde på i denne sammenhæng. Det er udstyret med en opgraderet antenne, der forstærker dækningen, når det er i brug. Samtidig er det også en antenne, der er udviklet til at kunne forbedre ydeevnen – selv når det bliver presset under nogle mere krævende forhold.

Udstyret med en krystalklar mikrofon

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke er alle, der har lige meget fokus på mikrofonen, når de skal købe et nyt headset. Det er dog en skam, da det er en vigtig del af et sådant køb. Heldigvis er der også andre, der har fokus på det, og det er netop disse personer, som Corsair henvender sig til med dette headset.

De har nemlig valgt at udstyre det med en helt ny envejs- og støjreducerede mikrofon. Det er dog ikke det hele. Den kan nemlig også bryste sig af en mute-indikator med LED. Samtidig er den i stand til at reducere det omgivende støj, så du opnår en forbedret talekvalitet, når du kommunikerer med dine teammates.

Void Pro er nemlig udstyret med en mikrofon og et sæt lyddrivere, der er blevet testet til ukendelighed. Det er selvfølgelig gjort med henblik på at sikre en krystalklar kommunikation og en fremragende lyd, uanset om du skal kommunikere med dine teammates in-game eller du benytter dig af en kommunikationstjeneste.

Tag kontrol med CUE

Corsair har udviklet et fremragende stykke software, de kalder for Corsair Utility Engine. Det er dog primært kender under navnet CUE. Det er et stykke software, der giver dig fuld kontrol over dit headset og dets funktioner. Det kan du gøre via en intuitiv og brugervenlig grænseflade, der er nemt for alle at finde rundt i.

Det er blandt andet også via dette stykke software, at du får mulighed for at lege rundt med den unikke og flotte dynamisk, brugerdefineret RGB-baggrundsbelysning. Her har du faktisk næsten et ubegrænset antal farvemuligheder. Derfor kan du også være sikker på, du kan finde på en god farvesammensætning for dig.

Specifikationer:

 • Lyd: 7.1 Surround Sound
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs
 • Tilslutning: USB
 • Frekvensinterval: Fra 20 Hz til 20.000 Hz
 • Følsomhed: 107 dB
 • Impedans: 32 Ω
 • Membrandiameter: 50 mm.
 • Magnetmateriale: Neodymium
 • Vægt: 900 gram

ROCCAT Khan Aimo

Forhandler Pris Information
523 DKK Se produkt
899 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Khan AIMO er et headset, der er rettet mod gaming. Det kan bryste sig af en eksklusiv Surround Sound, mens det tilmed også er kompatibelt med lyd i høj opløsning. Det er med til at gøre det til et rigtig lækkert headset, som henvender sig til stort set alle gamere – fra casual til professionel.

Det er et rigtig lækkert headset, der bl.a. byder på Virtual 7.1 Surround Sound. Det er dertil også en del af den kendte AIMO-serie fra Roccat, som er udstyret med en masse lækkert hardware. Det er blandt andet noget, der inkluderer kraftige driverenheder og et indbygget hi-fi-lydkort af absolut højeste kvalitet.

Designet er moderne og lækkert

Det er dog ikke kun den indre del af dette headset, der kan bryste sig af at være imponerende. Det er også noget, der gør sig gældende for den ydre del. Det er også tydeligt at se, når du tager et kig på headsettet, der særligt præges af Khan AIMOs skydere af rustfrit stål. De hjælper dog ikke kun designmæssigt på headsettet.

De er nemlig også med til at give en utrolig robusthed, men dog uden, at det er noget, der er med til at give det en høj vægt. Tværtimod, så er der faktisk tale om et headset, der kan bryste sig af at have en lav vægt, der lyder på en blot 275 gram. Faktisk vejer det så lidt, at du næsten ikke bemærker, du har det på hovedet.

Headset med luksuriøs komfort

Hvis du køber dette headset, så er du sikret, at du får teknik i højeste klasse. Ikke nok med det, så får du også et komfortniveau, der er helt i top. Khan AIMO er nemlig et headset, der er blevet fremstillet med et særligt fokus på ergonomisk perfektion. Derfor kan du også være sikker på, at du får en luksuriøs komfort.

Du kan både se og mærke, at det er et headset, der er designet med en helt bemærkelsesværdig sans for de små detaljer. Derfor føles det robust, men samtidig også dejlig let. De justerbare skydere af rustfrit stål er med til at sikre, at du kan tilpasse det alle hovedstørrelser, hvilket naturligvis er en klar fordel ved headsettet.

Der er ikke gjort brug af andet end komponenter af høj kvalitet. Det er nemlig dét, der er med til at sikre, at det kan bryste sig af en både let og komfortabel konstruktion. Samtidig har de også valgt at udstyre dette headset med lækre og komfortable ørepuder af viskoelastisk skum og at det kun vejer 275 gram.

Oplev en majestætisk lyd

Khan AIMO er ét af de sande pejlemærker på markedet. Det er dertil også ét af de første gaming headsets, der udkom med Surround Sound, der er kompatibel med lyd i høj opløsning. Dertil skal det også nævnes at ROCCAT har valgt at udstyre dette headset med 50 mm.-drivere, som kommer med robuste membraner.

Det er netop dét, der gør, at det er et i stand til at levere en rig 7.1-lyd med både en præcision og en klarhed, du ikke kan få i mange andre headsets på markedet. Endvidere, så gør det, det også muligt for dig at lokalisere lyd fra dine fjender, hvilket er noget, der kan give dig en klar fordel i forbindelse med diverse typer af spil.

Det er et headset, der er flere skridt foran konkurrenterne. Det er blandt andet udstyret med et indbygget hi-fi-lydkort (24-bit, 96 KHz, DAC). Dertil er det også et lydkort, der stort set ikke har nogen lydinterferens, hvilket er ensbetydende med, at du kan holde fuld fokus på dit spil og opleve headsettets majestætiske lyd.

Styr hele headsettet med SWARM

ROCCAT har udviklet et fornemt stykke software, du kan bruge til at styre stort set alle aspekter af dit headset. Det er en software, der går hånd i hånd med den filosofi ROCCAT har om, at deres produkter skal være både fremtidssikrede og kan dække dig godt ind på alle spilplatforme og -enheder – lige fra PC til PlayStation 4.

Det er et meget avanceret system, men på trods af dette, så er det et system, som alle kan finde ud af gøre brug af. Ved hjælp af dette stykke software kan du holde styr på alle spil, apps og dine ROCCAT-produkter ét sted. Her får du altså et sandt gaming-hovedkvarter, hvor hvert du finder det eneste våben i arsenalet.

Specifikationer:

 • Frekvensinterval: Fra 10 Hz til 40.000 Hz
 • Impedans: 32 Ω
 • Driverenhed: Neodymmagnet
 • Driverdiameter: 50 mm.
 • Frekvensinterval (mikrofon): Fra 100 Hz til 10.000 Hz
 • Følsomhed ved 1 kHz (mikrofon): -40 dB
 • Signal-til-støj-ratio (mikrofon): 60 dB
 • Impedans (mikrofon): 2.2k Ω

Turtle Beach Stealth 450

Forhandler Pris Information
969 DKK Se produkt

Stealth 450 er designet med ét fokus; at levere en uovertruffen lydoplevelse, når du gamer. Det er ét af de bedste gaming headsets på markedet. Derfor er det også et headset, du roligt kan vælge at investere i. Det gør sig gældende, uanset om du er casual eller professionel gamer, da det sagtens kan bruges i begge tilfælde.

Det er et headset, der kan bryste sig af en lang række forskellige funktioner. Det er blandt andet noget, der gør sig gældende for DTS Headphone:X 7.1 Surround Sound. Derfor er du selvfølgelig også garanteret, at du kommer til at opleve en fantastisk Surround Sound, hvilket er en vigtig del af stort set enhver form for spil.

Kommer med Superhuman Hearing

Headsettet er udstyret med Superhuman Hearing. Det er en eksklusiv funktion, der er udviklet af Turtle Beach. Det er en funktion, der er udviklet med ét formål; at give dig en fordel i det spil, du spiller. Det er en funktion, der er ekslusiv til Turtle Beach og du får derfor ikke denne funktion hos nogen anden producent.

Det er en særlig teknologi, der er sikrer, at du altid har et godt indblik i, hvor dine fjender befinder dig. Du kan høre selv de mest rolige fodspor, når en fjende forsøger at snige sig ind på dig bagfra. Du kan også høre, hvis en fjende er i færd med at genlade sit våben, inden kan giver sig i kast med at skyde løs på dig.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er en teknologi, der er med til at give dig en klar fordel i stort set alle typer spil. Uanset om du foretrækker et spil som Apex Legends eller du er mere til et MMORPG-spil som World of Warcraft, så er det selvfølgelig en fordel for dig, at du ved hjælp af lyd kan placere dine fjender.

100% trådløst gaming headset

Vi lever i en verden, hvor mere og mere bliver trådløst. Noget af det nyeste indenfor den teknologiske verden er trådløs opladning. Trådløs lydteknologi har været fremme i mange år, men det er ikke alle producenter af headsets, der har mestret det. Én af dem er dog Turtle Beach og det beviser de bl.a. med netop dette headset.

Her får du nemlig et 100% trådløst headset, der kan levere en både krystalklar og interferensfri spil- og chatlyd. Du er derfor ikke afhængig af et kabel, der hænger på tværs af skrivebordet, som blot er til gene. Du skal dog ikke være bange for, at batteriet løber tør for strøm for hurtigt, da batterilevetiden lyder på 15 timer.

Er udstyret med DTS Surround Sound

Et headset til gaming er ikke meget værd uden Surround Sound. En stor del af, at præstere godt i gaming er at have evnen til at positionere din fjender ved hjælp af lyd – og det er ikke muligt uden Surround Sound. Det er dog ikke noget, du kommer til at mangle, hvis du vælger at investere i et nyt Turtle Beach Stealth 450.

Turtle Beach har nemlig sørget for at udstyre deres Stealth 450 med DTS Headphone:X 7.1 Surround Sound. Det er én af de bedste lydteknologier på markedet. Sammen med førnævnte Superhuman Hearing, så kan du være sikker på, du altid har de bedste forudsætninger for at finde den nøjagtige placering af en fjende.

Specifikationer:

 • Frekvensrespons: Fra 20 Hz til 20.000 Hz
 • Blænder: 50 mm.
 • Magnetmateriale: Neodym
 • driftsafstand: 9,1 meter
 • Teknologi 2,4 GHz radiofrekvens

SteelSeries Arctis 5

Forhandler Pris Information
849 DKK Se produkt

SteelSeries Arctis 5 er lillebror til Arctis 7, som er beskrevet tidligere. Det er headset, der udfordrer alt hvad du ved om gaming-headsets. Det byder blandt andet på et revolutionerende lyddesign, en ny mikrofon og en komfort, der er ud over det sædvanlige. Og dertil har det et udseende, der appellerer til de fleste gamere.

Hvis du gerne vil være sikker på, du får noget af det bedste på markedet, men ønsker du ikke at investere så mange penge, at du kan købe et Arctis 7, så er et Arctis 5 et rigtig godt alternativ, som er værd at overveje. Du er i hvert fald garanteret, at der er tale om et gaming-headset, hvor du får rigtig meget værdi for pengene.

Udstyret med komfortable Airweave-ørepuder

Komfort er vigtigt, når du vælger et headset til gaming. Ofte er det et headset, der skal bruges mange timer i streg. Derfor skal det ikke kun være komfortabelt, når du starter dit spil – det skal det også være otte timer efter. Det ved de godt hos SteelSeries og derfor er dette headset udstyret med deres Airweave-ørepuder.

Det er både bløde og komfortable ørepuder, der består af hukommelsesskum, som er pakket ind i et luftigt, fugtfjernende stof. Det stopper dog ikke her, for det hele er nemlig overtrukket med et specielt termoplastisk materiale, der resulterer i en rigtig god støjreduktion. Det betyder, du kan fokusere mere på dit spil.

Det er et banebrydende design, der beviser at SteelSeries er flere skridt foran deres konkurrenter med hensyn til komfort. Det er oven i købet også med til at holde dine øre kølige og tørre, selvom der er tale om et over-ear headset. Du skal derfor ikke være bekymret for, hvorvidt komfort kommer til at blive et problem.

Bedste mikrofon til gaming

Det er ikke alle, der bruger deres mikrofon, når de gamer. Er du seriøs omkring gaming, så gør du dog. Derfor er det også vigtigt at have en god mikrofon. Vil du gerne være sikker på, du får den bedste? I så fald skal du vælge ét af SteelSeries’ headsets, der er udstyret med den famøse og imponerende ClearCast-mikrofon.

Det er en mikrofon, der bedst kan beskrives som værende en sublim gennemgang af, hvad den gaming-mikrofon skal være. Du kan være sikker på, din stemmer går igennem meget klart og helt naturligt. Det er en mikrofon, der sætter standarden meget højt for de mikrofoner, der fremadrettet bruges til headsets.

Der har i længe været brugt nogle tvivlsomme komponenter til at opnå en klar og naturlig gengivelse af stemmen. Det har SteelSeries også selv gjort. Med deres ClearCast-mikrofon har de dog udfordret status quo. Alle nye Arctis-modeller udstyret med en tovejs ClearCast-mikrofon, der er blandt de bedste på markedet.

Faktisk er det en mikrofon, der er så god, at den kan bruges til broadcasting og deslige. Det er nemlig en støjreducerende mikrofon, der er i stand til at levere en klar kommunikation med fokus på brugerens tale. Ikke nok med det, så formår den også at fjerne stort set al akkustisk baggrundsstøj.

Let og komfortabelt headset

Ét af de klare mål med Arctis 5 var at skabe et headset med en lav vægt, der var så komfortabelt, at man end ikke bemærkede det. Det har de formået at fuldende, da headsettet i dag har en utrolig lav vægt og en komfort, der er i en klasse for sig. Det sidder sublimt og der er ikke gået på kompromis med lydkvaliteten.

I denne forbindelse bør det naturligvis understreges, at der er gjort brug af de bedst mulige komponenter, for at sikre en høj lydkvalitet. På trods af dette, så har SteelSeries fortsat formået at holde vægten på blot 306 gram. Det er en imponerende bedrift og det er også derfor, det er et headset, der har fået god feedback.

Kompatibel med SteelSeries Engine

På lige fod med stort set alle andre gaming headsets, du kan finde på markedet, så er det muligt for dig at lave om på en stor del af indstillingerne for dette headset i et stykke software. I og med, at der er tale om et headset fra SteelSeries, så er det selvfølgelig noget, der kommer til at foregå i deres SteelSeries Engine.

Det er ved hjælp af dette stykke software, at du har mulighed for at tilpasse stort set alle aspekter af dette headset. Det er blandt andet muligt for dig at tilpasse diverse indstillinger for mikrofon, lyd, belysning mm. Hvad det betyder er, at du kan benytte dig af Engine til at skræddersy headsettet til netop dine ønsker.

Specifikationer:

 • Frekvensinterval: Fra 20 Hz til 22.000 Hz
 • Følsomhed: 98 dB
 • Impedans: 32 Ω
 • Enheder: 40 mm. med neodymium-magneter
 • Kabellængde: 3 meter
 • Vægt: 306 gram
 • Frekvensinterval (mikrofon): Fra 100 Hz til 10.000 Hz
 • Følsomhed (mikrofon): -48 dB
 • Impedans (mikrofon): 2.200 Ω

Paracon ARUBA

Forhandler Pris Information
349 DKK Se produkt

Der er mange, der tror, man skal betale i dyre domme, hvis man skal købe et godt headset til gaming. Det er dog ikke tilfældet. Omvendt, så er der dog heller ikke mange headsets, der kan bryste sig af at levere en god lydkvalitet og komfort til en lav pris. Ét af dem, der har formået dette er Paracon med deres Aruba-headset.

Her er der tale om et godt headset, der er både kraftigt og komfortabelt, som ikke koster dig mere end få hundrede kroner. På trods af den lave pris, så er det et headset, der er spækket med lækre detaljer. Det er blandt andet noget, der inkluderer en teknologi som 7.1 Surround Sound og en rigtig cool, blå LED-belysning.

Udstyret med en automatisk justerende hovedbøjle

Paracon har også valgt at udstyre deres Aruba med en automatisk justerende hovedbøjle. Det betyder, at det er et headset, der kan justeres til alle og enhver. Det er en klar fordel, da du dermed ikke skal frygte for, om det er et headset, der er for stort eller for lille, da hovedbøjlen nemt og hurtigt kan justeres til dit hoved.

Den er også udstyret med en mikrofon, der er blevet monteret på relativt diskret vis, så den ikke er alt for synlig. Hvis du ved, du ikke kommer til at bruge den synderligt meget, så er det selvfølgelig at foretrække. Kommer du til at bruge dine mikrofon med, så er det ikke sikkert Aruba, er det rette headset for dig.

Du kan selvfølgelig forvente, at der er tale om dele af høj kvalitet. Det er også et headset, der kan bruges til flere ting. Det har nemlig både dedikerede gaming- og musikindstillinger. Det har du mulighed for at skifte mellem ved hjælp af blot et tryk på en knap. Det er der ikke mange andre gaming headsets, der er i stand til.

Professionelt tunede 40 mm. Enheder

Du kan være sikker på, du får en god lyd, hvis du vælger et Paracon-headset som dette. De har nemlig valgt at udstyre deres Aruba med 40 mm. store tunede enheder. Det betyder, du kan være sikker på, du får en både krystalklar diskant og en dyb, rungende bas – og det er netop dét, du skal have fra et gaming headset.

Det er selvfølgelig også forventeligt, at der er tale om et headset med virtuel 7.1 Surround Sound, eftersom det er et gaming headset og det derfor er en funktion, du har brug for. Det er dog værd at fremhæve, at de har været rigtig gode til at integrere det i Aruba, hvorfor du også får en rigtig god retningsbestemt lyd i det.

Høj komfort med blød hovedbøjle

Komfort er vigtigt, hvis du skal spille i mange timer med dit headset på. Derfor er det også noget, der har været i fokus, da de udviklede dette headset hos Paracon. Som følge af den føromtalte hovedbøjle, der ikke blot kan justeres efter ethvert hoved, men også er rigtig behagelig at have på, så får du en rigtig god komfort.

Det er dog ikke det eneste, der er med til at hæve komfortniveauet for dette headset. Det kommer nemlig også med store ørekopper, der er udstyret med nogle bløde ørepuder. De føles ikke blot behagelige, men de gør også, at det er nemt for dig at bruge Paracon Aruba i mange timer i streg, uden behov for pause el.lign.

Specifikationer:

 • Frekvensinterval: Fra 20 Hz til 20.000 Hz
 • Følsomhed: 110 dB +/- 3 dB ved 1 kHz
 • Impedans: 32 Ω
 • Enheder: 40 mm. Surround
 • Vægt: 310 gram
 • Kabel: 2,1 meter
 • Følsomhed (mikrofon): -40 dB +/- 5 dB
 • Impedans (mikrofon): 1.15 Ω ved 1 kHz

Havit 7.1 USB

Forhandler Pris Information
299 DKK Se produkt

Her er der igen tale om et headsets, du kan købe til en lav pris. Hvis du gerne vil have et godt headset, men gerne vil undgå at investere for meget, så kan du vælge at tage et kig på Havit 7.1 USB. Det er nemlig et headset, der egner sig rigtig godt til dig, der godt kan lide at game i ny og næ, men ikke just er professionel.

På trods af, at det er et headset, du kan købe til en lav pris, så er det faktisk ikke noget, der betyder, at du er nødt til at gå på kompromis med kvaliteten. Du får nemlig nogle høretelefoner, der kan levere professionel lyd, selvom det befinder sig i en prisklasse, hvor alle kan være med – nemlig kun et par hundrede kroner.

Surround Sound er integreret i headsettet

Du får ikke meget værdi ud af et gaming-headset, hvis det ikke kan bryste sig af at have 7.1 Surround Sound. Derfor kan du også være sikker på, du kan retningsbestemme og placere dine fjender ved hjælp af lyd, hvilket kan give dig en klar fordel, når du spiller diverse former for onlinespil, som f.eks. Call of Duty eller Overwatch.

Det er dog ikke det eneste, der er med til at sikre dig, at du får en god lyd. Du får også et headset, der er udstyret med to 40 mm. store enheder, der begge er tunet med henblik på at levere en skarp lyd med høj følsomhed. Ydermere, så får du også en lyd helt uden forvrængninger, hvilket gør din oplevelse endnu bedre.

Et headset med maksimal komfort

På lige fod med alle andre typer høretelefoner, så er det vigtigt at et gamer-headset er komfortabelt. Faktisk er det endnu vigtigere, da du som gamer typisk sidder med dit headset på i rigtig mange timer i streg. Derfor har Havit også arbejdet hårdt for at kunne maksimere komforten for brugeren af deres 7.1 USB-headset.

Det er noget, de har gjort på flere måder. De har blandt andet valgt at benytte sig af et fleksibelt hovedbånd, der er udført i hukommelsesskum. Det er dog ikke det eneste, der gør komforten til noget helt særligt. Det er også den lave vægt og de lækre ørepuder, der garanterer en komfort, der er langt over prisen, du betaler.

Udstyret med lydcontroller på ledningen

Havit har endda udstyret ledningen til headsettet med en lydcontroller. Den giver dig mulighed for at styre både lys, mikrofon og lyd. Det er en fordel, da det betyder, du ikke er nødt til at forlade dit spil, hvis du har et ønske om at ændre på nogle af dine indstillinger – uanset om det er lyd, lys eller derimod din mikrofon.

Specifikationer:

 • Frekvensinterval: Fra 20 Hz til 20.000 Hz
 • Membrandiameter: 40 mm.
 • Magnet: Neodymium
 • Følsomhed: 112 dB
 • Impedans: 32 Ω
 • Kabel: 1,8 meter
 • Vægt: 335 gram
 • Frekvensinterval (mikrofon): Fra 100 Hz til 20.000Hz
 • Følsomhed (mikrofon): -48 dB

Hvad er et gaming headset?

Et gaming headset er ikke et hvilket som helst headset. Det er ikke ensbetydende med, at du ikke vil kunne bruge et hvilket som helst headset, når du gamer, men de vil dog ikke give dig samme forudsætninger for en god oplevelse eller præstation i spillet. Det er derfor, det er vigtigt, du køber et decideret gamer headset.

Hvad er det så, der adskiller et gaming headset fra andre typer headsets? Reelt set, så er det blot et headset, der er udstyret med en indbygget mikrofon. I mange år var det normen, at du som gamer var nødt til at købe både et headset og en særskilt mikrofon, hvis du skulle kunne kommunikere med dine medspillere i spillet.

I takt med at de teknologiske udviklinger har ændret sig, er det blevet gjort muligt at købe et headset, der er udstyret med en indbygget mikrofon. Det er en langt mere bekvem løsning, fremfor at købe et headset og en mikrofon hver for sig. Samtidig byder et decideret gaming headset også på en række af øvrige fordele.

Det bør nemlig også nævnes, at du kan forvente, at du får en bedre lyd og mikrofon, hvis du køber et headst, der er dedikeret til gaming. Langt de fleste specifikke gaming headsets kan bryste sig af at byde på levering af Virtual Surround Sound. Det er ikke blot med til at give en bedre oplevelse, men også en bedre præstation.

I samme ombæring bør det også understreges, at du kommer helt tæt på lyden i det valgte spil. Du kan også forvente, at du vil kunne høre flere lydkilder end ellers. Begge dele er både med til at forbedre din oplevelse og din præstation, når du spiller. Er du seriøs omkring gaming, så er begge dele naturligvis vigtigt for dig.

Som du sandsynligvis også kan fornemme, så er der faktisk mange fordele forbundet med at købe et gaming hadset. Derfor anbefales det også til enhver tid, at det ikke er noget, du går på kompromis med. Du kommer naturligvis ikke til at se professionelle gamere eller streamere gå på kompromis med deres valg af headset.

Hvad er forskellen på et gaming headset og et almindeligt headset?

Der har i lang tid været debat om, hvorvidt der reelt set er forskel på et gaming headset og et almindeligt headset. Det er fortsat noget, der bliver diskuteret og debatteret rigtig meget. F.eks. kan du købe nogle rigtig gode headsets fra blandt andet Bose, Sony eller B&O, men er det mon det samme som et gaming headset?

Nej, det er det ikke. Der er faktisk enormt stor forskel på et sådant headset og et headset, der er dedikeret til gaming. Derfor er det også vigtigt, at det altid er noget, du har i baghovedet, hvis du står over for at skulle investere i et par nye høretelefoner, som du ved, du hovedsageligt kommer til at bruge til gaming.

Der er selvfølgelig flere årsager til, hvorfor der er så stor forskel på de to typer headsets. Det er dog i høj grad noget, der handler om, at et gamer-headset er udviklet med et specifikt fokus på gaming, mens andre typer af høretelefoner primært fokuserer på at give en god lydoplevelse, når de f.eks. bruges til film eller musik.

Et headset, der er udviklet specifikt mede henblik på gaming er særligt karakteriseret ved at være udstyret med en indbygget mikrofon. I langt de fleste tilfælde kan det også bryste sig af Surround Sound – som der også er givet udtryk for tidligere, så giver det både en konkurrencemæssig fordel og en bedre spiloplevelse.

Ydermere, så kan du også være helt sikker på, at hvert et gaming headset er designet med fokus på, at det skal være ergonomisk korrekt og komfortabelt. Når du gamer, så er der nemlig en god chance for, at du skal have dit headset på i mange timer i streg – og du skal helst ikke kunne bemærke, at du faktisk har det på.

Der er selvfølgelig både fordele og ulemper forbundet med begge typer headsets. Derfor skal du også gøre op med dig selv, om det er reelt set er et specifikt gaming headset, du skal have. Hvis du ikke gamer specielt meget, men derimod hellere vil have et headset til et bredere formål, så er du bedre stillet ved at gøre dette.

Fordele og ulemper ved gaming headset

Som der også er givet udtryk for herover, så er der både fordele og ulemper forbundet med at købe et gaming headset. Derfor er det også vigtigt, at du allokerer tid til at vurdere, om det er fordele, der gør op for de ulemper, du skal tage dig til takke med. Herunder finder du en række fordele og ulemper ved gamer headsets.

Fordele:

 • Et gaming headset kommer med en indbygget mikrofon til kommunikation med dine medspillere
 • Et gaming headset er designet med fokus på ergonomi og komfort, hvorfor du kan bruge det i mange timer i streg, uden det kommer til at være til gene eller give dig ubehag
 • Et gaming headset er dertil også udstyret med Surround Sound-teknologien, der betyder, du får en god lydkvalitet og kan lokalisere dine modspillere rundt om dig, når du spiller

Ulemper:

 • Du kan opleve, at der er for høj bas og ukontrolleret diskant på et gaming headset. Det betyder, at det ikke egner sig synderligt godt til dig, der også gerne vil bruge det til at lytte til musik. Det er dog kun noget, den mere kræsne bruger rent faktisk vil kunne høre forskel på

Fordele og ulemper ved et almindeligt headset

På lige fod med gaming headsettet, så skal du også stille dig tilfreds med, at der er en række fordele og ulemper forbundet med at vælge et almindeligt headset. Det er selvfølgelig også derfor, det er vigtigt, at du overvejer begge dele, så du er sikker på, du finder den type headset, der er bedst til lige netop dine behov.

Køber du et par almindelige høretelefoner, så vil de typisk være beregnet til at lytte til musik. Det betyder, du vil opleve, at lyden er mere komfortabel end i et gaming headset – det er noget, der specielt kommer til udtryk, hvis du lytter til musik i længere tid. Der er nemlig mere fokus på lydkvaliteten i denne type headset.

Almindelige høretelefoner bliver nemlig produceret med fokus på en høj lydkvalitet. Der er blandt andet fokus på at sikre en god bas, midrange, diskant og støj. Når en gaming headset udvikles, så er der i langt højere grad fokus på en god Surround Sound, så du bedre kan orientere dig, når du sidder og spiller.

Er du i tvivl om, hvad der er den rette løsning for dit vedkommende, så kan du heldigvis nemt finde en række fordele og ulemper ved almindelige høretelefoner herunder. Med afsæt i disse, og de fordele og ulemper, der er nævnt herover, bør du kunne vurdere, hvorvidt du skal have et gaming headset eller ej.

Fordele:

 • Du får en mere behagelig og afslappet lyd, hvis du vælger et almindeligt headset til fordel for et headset, der er udviklet til gaming
 • Lyden er af en noget højere kvalitet, hvor du både får en bedre bas, fuld mid-range og en kontrolleret diskant, hvilket ikke er noget, du kommer til at opleve i et gamer headset

Ulemper:

 • Du får ikke et headset med en indbygget mikrofon, hvis du vælger et almindeligt headset – i hvert fald ikke uden at betale et markant yderligere beløb for dette
 • Du kommer langt fra til at nyde godt af den samme, skarpe og præcise Surround Sound som det er tilfældet, hvis du i stedet vælger ét af de mange gaming headsets med denne teknologi

Skal jeg vælge et trådløst eller kablet headset?

Du skal træffe mange valg, når du skal købe et nyt headset. Ét af dem er, om du skal vælge en trådløs eller kablet model. På lige fod med øvrige aspekter af dit valg, så er der fordele og ulemper ved begge dele. Derfor er det vigtigt, du har fokus på egne kriterier og præferencer i denne sammenhæng.

I denne forbindelse har de fleste fokus på, hvorvidt kvaliteten af lyden er den samme. Det er dog ikke noget, der kan gives et entydigt svar på. Det er nemlig noget, der afhænger af flere andre faktorer end blot valget af forbindelse. F.eks. vil de indbyggede drivers typisk have en stor indvirkning på den lydkvalitet, der leveres.

Hvis du skal måle på lydkvaliteten, så skal du kigge på bitrates. Der bør dog ikke herske tvivl om, at en kablet forbindelse vil give bedre understøttelse for bitrates sammenlignet med en trådløs forbindelse. Her er det store spørgsmål dog, hvorvidt det faktisk er en nødvendighed, at der er tale om så høje bitrates?

I langt de fleste tilfælde er svaret faktisk nej. Digital lyd vil sjældent toppe bitrates, der ikke er understøttet af en trådløs forbindelse. Derfor er en kablet forbindelse kun en nødvendighed, hvis du har brug for at lytte til digital lyd af højeste kvalitet. Det er hverken noget, der leveres af spil eller via internetkommunikation.

Trådløse forbindelser har lav signalkomprimeringen

Før i tiden var signalkomprimering en stor del af, om du skulle vælge et trådløst eller kablet headset. I dag er teknologien dog nået så langt, at det kun er de færreste, der kan høre forskel. Derfor kan du også være sikker på, at de trådløse teknologier i dag er så veludviklede, at de kan håndtere stort set alle former for digital lyd.

Det kan være både irriterende og besværligt at håndtere et langt kabel. Det er også med til at begrænse din bevægelsesfrihed, da du ikke kan bevæge dig mere end, hvad dit kabel tillader. På den anden side skal du ikke tænke på, at dit headset skal oplades. Derfor afhænger det meget af, hvad du selv vægter højest.

Vælger du et trådløst headset, så skal du være opmærksom på, at du ofte er nødt til at lade det op på daglig basis – eller som minimum et par gange i ugen. Hvor meget, det reelt set skal lades op, afhænger meget af både valg af headset og brugsmængden. Bruges det ti timer om dagen, så skal det typisk lades op hver dag.

Tag også prisen med i dine overvejelser

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det også er vigtigt, at du i denne forbindelse tager prisen med i dine overvejelser. Hvis du gerne vil have et trådløst headset, så skal du nemlig være klar til at betale en slat mere end, hvis du valgte et kablet. Det er også et afgørende aspekt blandt mange af dem, der køber nyt headset.

Derfor vil du typisk også kunne forvente, at du får mere kvalitet for pengene, hvis du vælger at investere i et headset med kabel. Det er dog ikke noget, der betyder, du ikke vil kunne få den samme kvalitet i en trådløs model, for det kan du selvfølgelig sagtens – du er dog nødt til at være villig til at betale ekstra for dette.

Hvad det betyder er, at hvis du er på et stramt budget, så er du bedst stillet ved at købe et headset, der skal tilsluttes med et kabel. Her får du nemlig klart mest for pengene. Til gengæld får du et mere alsidigt headset, der kan bruges mere frit, hvis du vælger en trådløs model. Sørg derfor for, at du overvejer dit valg nøje.

Der findes forskellige trådløse teknologier

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil købe et trådløst headset, så er det en god idé, at du først sætter dig ind i, hvilken trådløs teknologi, du skal gå efter. Der bruges nemlig ikke kun én type trådløs teknologi til at lave trådløse headsets – hverken når det kommer til gaming eller til helt almindeligt høretelefoner.

I dag lever vi i en verden, hvor kabler er begyndt at blive forældede. Der er flere og flere af vores teknologier, der begynder at blive trådløse. Det er naturligvis en udvikling, der er forekommet som følge af, at det er langt mere bekvemt, at man ikke er begrænset af et kabel. Det gør sig bestemt også gældende ift. et headset.

Det er dog ikke alle trådløse headsets, der er ens. Der er nemlig forskel på den type forbindelse, de brugere til såvel tilslutning og lydlevering. Som udgangspunkt, så skal du vælge mellem enten Bluetooth og Wi-Fi. Begge forbindelser har naturligvis sine fordele og ulemper, hvorfor du skal sørge for at vælge med omhu.

Fordele ved Bluetooth:

 • Gør dit headset kompatibelt med stort set alle enheder, der er Bluetooth-kompatible
 • Priserne er typisk mere overkommelige på denne type på trådløst headset

Fordele ved Wi-Fi:

 • Du får en bedre lydkvalitet, hvis lyden leveres via Wi-Fi fremfor via Bluetooth
 • Rækkevidden er ligeledes længere på en Wi-Fi-forbindelse end på en Bluetooth-forbindelse

Ulemper ved Bluetooth:

 • Du får ikke en helt så høj lyd, om end det meget sjældent er noget, der rent faktisk er behov for
 • Du skal tage dig til takke med en lavere rækkevidden på lyden sammenlignet med Wi-Fi

Ulemper ved Wi-Fi:

 • Har brug for sin egen trådløse enhed, hvis du skal kunne forbinde til f.eks. din PC
 • Kompatibiliteten er typisk begrænset til din PC og enkelte former for smartphones

Skal jeg vælge et åbent eller lukket headset?

Der er allerede en del ting, du skal overveje, hvis du gerne købe et nyt headset. Det er dog ikke det hele. Du skal nemlig også tage op til overvejelse, om du ønsker at købe et åbent eller lukket headset. Der er nemlig forskel på den lydoplevelse, du får leveret, og du skal derfor vurdere, hvad du foretrækker i dette tilfælde.

Du kan være besværligt at vælge hvilken løsning, der er den rette for dig. Det kræver dog først og fremmest, at du har en forståelse for, hvad forskellen på de to typer reelt set er. Det får du en forklaring på herunder, så du har et bedre fundament at vurdere ud fra, når du skal vælge mellem et åbent eller lukket headset.

Et åbent headset

Køber du et åbent headset, så køber du også et headset, der er designet med fokus på at give dig et realistisk miljø, når du gamer. Det skyldes i høj grad at det åbne design tillader det at få en god luftcirkulation. Samtidig er det også noget, der betyder, at du kan høre dine omgivelser, men dog uden, at det er noget, der til gene.

Det er et design, der i høj grad er egnet til dig, der primært kommer til at bruge det i stuen, kælderen, på værelset eller måske endda i et rum, der udelukkende er dedikeret til gaming. Med andre ord, så er det bedre, hvis det bruges steder, hvor der ikke er alt for meget støj omkring dig – der må dog godt være lidt.

Et lukket headset

Her er der derimod tale om et headset, der er er udviklet til dig, der gerne vil have et lidt mere isoleret miljø, hvor du også er sikker på, du får den ultimative spiloplevelse. Med et lukket design, kan du være helt sikker på, at der er lukket af for omverdenen, så du kan hellige dig og fokusere på det spil, du sidder og spiller.

Det er også noget, der betyder, at du ikke på samme måde vil kunne høre omverdenen. Det er i stedet kun lyden fra dit spil, der kommer til at fylde i ørene. Det er det headset, de fleste vælger, da du også vil kunne bruge det til turneringer, LAN-parties, i lufthavn og andre steder, hvor der generelt vil være støj omkring dig.

Prisen er også en vigtig faktor

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan finde gaming headsets til mange priser. Derfor er det også en faktor, du skal inddrage i dine overvejelser. Når du gør det, så skal du selvfølgelig være opmærksom på, at hvis du beslutter dig for at sætte et lavt budget, så begrænser du automatisk også dine valgmuligheder.

Det er dog ikke noget, der er ensbetydende med, at du skal være villig til at investere flere tusinde kroner, når du køber et nyt gaming-headset. Der findes adskillelige modeller på det danske marked, der er rigtig gode og kan erhverves til en fornuftig pris. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at du bør sætte et budget først.

Ved at sætte et budget, så kan du nemlig sikre dig, at du udelukkende målretter din søgning efter produkter, du reelt set er villig til at investere i. Der er ikke nogen grund til, at du bruger tid på at kigge på headsets, der alligevel er over dit budget, når det kommer til stykke. Sørg derfor for, at du først får sat dig et max. beløb.

Hold dig til de kendte brands

Du kan sagtens finde et gaming-headset til en lav pris, der stammer fra et såkaldt noname-brand. Det kan sagtens virke tiltalende, men det er dog ikke den rette løsning. I stedet skal du have fokus på at vælge en model fra et velkendt brand. På denne måde kan du nemlig være sikker på, du ender med et godt køb.

Der findes dog et væld af brands på dette marked, der er værd at købe produkter fra. Hvis du gerne vil være på den sikre side, når du køber udstyr til gaming, så er det brands som Razer, SteelSeries, Logitech, HyperX, Corsair og Turtle Beach, du skal kigge efter. Vil du hold prisen nede, så er det i stedet Havit og Paracon.

Testkilder

Som der tidligere er givet udtryk for, så er det ikke os selv, der har stået for testen af de headsets, du kan finde her på siden. Vi har derimod indsamlet resultater fra diverse tests på nettet. Nogle af de kilder, vi har benyttet os af, er beskrevet herunder. Her kan du læse mere om de brugte kilder og grundlaget for testen.

Techradar

Techradar er ét af de største medier om teknologi og elektronik på verdensplan. Faktisk er de også det største site indenfor produktanmeldelser relateret til teknologi i UK. Derfor skal der ikke herske tvivl om, at der er tale om en troværdig test, der er blevet udført af Kevin Lee og Techradar – du kan i øvrigt se testen lige her.

Med afsæt i deres test har de formået at lave en liste over de 15 bedste headsets til gaming. Derfor er der også garanti for, at du blandt denne oversigt, vil kunne finde en model, der passer godt til dig. De har gjort det nemt at skabe et overblik, da de har fremhævet fordele og ulemper ved hvert af de beskrevne headsets.

På deres oversigt finder du blandt andet produkter fra producenter såsom HyperX, SteelSeries, Logitech, Razer, Astro, Corsair mm. Derfor er der tale om en relativt blandet liste, der dog særligt er domineret af hhv. HyperX og SteelSeries, der begge er repræsenteret med flere modeller.

Det første headset, du bliver præsenteret for på deres liste, og dermed også det, som Kevin Lee i samarbejde med de to øvrige tech-journalister Bill Thomas og Gabe Carey har vurderet som værende det bedste, er HyperX Cloud Revolver S. Det er generelt set et headset, der har høstet meget stor anerkendelse.

Tom’s Guide

Når det kommer til anmeldelse og test af produkter, der har relation til teknologi og elektronik, så er der ikke mange, der når Tom’s Guide til sokkeholderne. Deres redaktion bruger hvert år mere end 4.000 timer på at researche, teste og anmelde diverse produkter, så de kan anbefale de bedste af dem til deres læsere.

De har selvfølgelig også lavet en oversigt over de bedste gaming headsets. I stedet for at kåre ét som værende det bedste, så har de i stedet valgt at inddele deres forskellige headsets efter kategorier. Det gør det markant nemmere for dig at finde frem til netop dén type headset, der reelt set har din interesse.

De har valgt at inddele deres gamer-headsets i de følgende kategorier:

 • Best Overall
 • Best Under $50
 • Best Under $100
 • Best Wireless Headset
 • Best Switch
 • Best PS4 Headset
 • Best Xbox One Headset
 • Best High-End Headset
 • Best Esports Headset

Som vinder af den samlede test har de udvalgt SteelSeries Artics 7. Det betyder, at det er et sikkert valg, uanset dit formål med headsettet. Hvis du gerne vil se hele deres test og oversigt over, hvad de mener er de bedste headsets til gaming, så skal du blot følge dette link.

Trusted Reviews

Trusted Reviews er et internationalt forbrugermagasin, der har eksisteret siden 2004. I dag tester de mere end 1.000 produkter om året og kan bryste sig af mere end ni millioner besøgende hver måned. De er ét af de største forbrugermagasiner på det britiske marked, hvorfor de også har en meget stor autoritet.

Alastair Stevenson, der både er tech-journalist og hyppig gamer, har udført testen af de mange headsets for Trusted Reviews. Der er meget, der tyder på, at han er enig med Tom’s Guide, da også han har udvalget Arctis 7 fra SteelSeries som værende den overordnede vinder af testen, og dermed også det bedste valg.

I testen har han dog også set nærmere på en lang række andre headsets, der ligeledes kommer fra et bredt spektrum af forskellige producenter. På oversigten over de bedste headsets hos Trusted Reviews, finder du blandt andet modeller fra Corsair, Audeze, Razer, Turtle Beach, Asus ROG såvel som Sennheiser.

Hvert af de headsets, du finder på listen, er blevet testet grundigt. Du har selv mulighed for at læse testen, hvilket er helt gratis, hvor der særligt har været fokus på følgende kriterier:

 • Kompatibilitet
 • Lydkvalitet
 • Surround Sound
 • Mikrofon
 • Komfort
 • Generel kvalitet

PC Gamer

PC Gamer er – som navnet også antyder – et medie, har fokus på PC-gaming. Derfor er det kun naturligt, at de også har lavet en test af en række forskellige headsets til netop dette formål. Hvad der særligt er værd at bide mærke i her er, at det er ét af de absolut største medier inden for dette område – hele verden over.

Deres liste opdateres flere gange om året og er senest blevet opdateret for ca. en måned siden. Den er skrevet af Phil Iwaniuk og Gabe Carey, der også har testet de mange headsets, der tager del i testen. Det er en meget omfattende test, der startede ud med 60 forskellige, som med tid er blevet skåret ned.

Hvert af de testede headsets er blevet brugt dagligt over en uge. Det er derfor ikke således, at de kun har haft en time til rådighed med de forskellige høretelefoner. De er desuden blevet testet på mange forskellige måder, hvilket inkluderer alt lige fra i forskellige spil til såkaldte drop-tests, for at sikre kvaliteten.

Nogle af de producenter, de har med på deres oversigt over de bedste headsets til gamere, kommer fra en række af de samme producenter, du finder i listen herover. Det inkluderer blandt andet brands som Razer, Logitech, SteelSeries, HyperX, Turtle Beach og andre. Du kan læse hele deres test ved at klikke her.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

Gamer Stol Test

Previous article

Glattejern Test

Next article

Comments