Elektronik

DAB Radio Test

0

Hvis du gerne vil købe en DAB Radio, så har du et væld af muligheder. Du kan finde mange modeller på det danske marked, men det er næppe dem alle, der er noget for dig. Hvis du leder efter en DAB Radio, så er det dog en god idé, at du vælger én af de nye DAB+ Radioer, da de har mere at byde på.

Er du på jagt efter en ny DAB Radio, så er du dog kommet til det rette sted. Her på siden har vi samlet en lang række af de bedste modeller på det danske marked. Derfor kan du roligt købe én af de modeller, der er blevet beskrevet herunder. Det er nemlig DAB Radioer, der har fået gode anmeldelser og vurderinger.

Vi har dog ikke selv testet de forskellige modeller. Vi har lavet grundig research og har indsamlet information fra en lang række relevante og troværdige kilder. Det inkluderer både uvildige tests, ekspertvurderinger og anmeldelser fra forbrugere, der har brugt de enkelte apparater.

IRC Nana

IRC Nana

 

Forhandler Pris Information
397 DKK Se produkt
449,50 DKK Se produkt

Her er der tale om en rigtig innovativ og unik radio, der er kompatibel med Bluetooth. Den kan bryste sig af et moderne, dansk design, hvorfor du er garanteret at det er en radio, der vil tage sig rigtig godt ud, uanset hvor i din bolig, den skal stå. Den kan stå på dit køkkenbord, på en reol i stuen eller tilmed på dit badeværelse.

Der skal ikke være nogen tvivl om at det er et oplagt valg for dig, der ikke vil gå på kompromis med valget af din DAB Radio. Her er der nemlig tale om en radio, der har alt, hvad du skal bruge, hvilket inkluderer alt lige fra et moderne udseende til kompatibilitet med Bluetooth. Derfor har den også fået rigtig gode anmeldelser.

Klassisk og elegant med et sprælsk twist

Der er mange gode grunde til at investere i en Nana fra IRC. Det er en klassisk og elegant radio, der dog byder på et sprælsk twist. Det er også netop derfor, der er garanti for, at det er en radio, der vil tage sig rigtig godt ud overalt i din bolig – og tilmed på dit picnictæppe, da det er en bærbar DAB Radio, du kan tage med rundt.

Derfor er det også et ideelt valg for dig, der har travlt og ofte er på farten. Hvis du tit er på stranden, en tur i parken eller deslige, så vil du sikkert gerne have musik med på turen. Hvis det er tilfældet, så behøver du ikke at lede længere. Det kan du nemlig få, hvis blot du sørger for at pakke Nana fra IRC med ned i din taske.

Det er dog vigtigt at det gøres klart, at det ikke blot er en radio, der kan pynte stort set ethvert sted i dit hjem. Det er nemlig også en radio, der er udstyret med højttalere, der kan give dig en helt fænomenal lyd. Derfor skal du bestemt ikke være bekymret for, at du er nødt til at gå på kompromis med lyden til fordel for designet.

En danskudviklet bærbar transistorradio

Her kan du få det hele i én pakke. Der er nemlig tale om en danskudviklet bærbar transistorradio, der ikke blot har understøttelse for det nye DAB+-signal, men som også har understøttelse for både DAB og FM. Ikke nok med det, så er det også muligt for dig at streame musik eller internetradio til enheden fra din mobil.

Du kan derfor være helt sikker på at du altid kan finde noget, du gerne vil lytte til, uanset om det er en radiokanal, din egen playliste på Spotify eller en helt ny radiokanal, du netop er stødt på, på nettet. Det er én af de klare fordele ved at vælge en IRC Nana i forhold til mange af de øvrige DAB+ Radioer på markedet.

Mulighed for hurtig opkobling til Bluetooth via NFC-teknologi

Det er ikke altid, det er nemt at koble en mobil op til en højttaler via Bluetooth. Hvis det er noget, du har prøvet at bøvle med før, så er det med garanti også noget, du gerne vil være sikker på, du kommer til at undgå i fremtiden. Hvis det er tilfældet, så skal din næste DAB Radio i hvert fald være en Nana fra IRC.

Her er der nemlig tale om en radio, der tilbyder brugeren muligheden for hurtig opkobling til Bluetooth via den moderne NFC-teknologi. Hvis blot din enhed befinder sig nær højttaleren, så er den i stand til at finde den og koble de to enheder sammen – derfor er det ikke længere noget, du selv skal bøvle for meget med.

Det er naturligvis en klar fordel for dig, der ikke altid er i humør til at høre radio, men i nogle tilfælde bare gerne vil lytte til et album eller en playliste, du finder på Spotify. Med en Nana fra IRC kan man derfor sige, du får det bedste fra begge verdener, da der både er gode muligheder for at lytte til radio og streame musik.

Er udstyret med et genopladeligt batteri

Der skal ikke være nogen tvivl om at du kan finde en lang række radioer på det danske marked, der er udstyret med en ledning, som skal sluttes til en stikkontakt, før du kan få lov til at lytte til radio eller streame musik. Det er dog ikke tilfældet, hvis du i stedet vælger en IRC Nana, da de netop har forsøgt at undgå dette.

I stedet er det en enhed, der er blevet udstyret med et genopladeligt batteri, så det er nemt for dig blot at tage det med på farten. Ikke nok med det, så er det også nemt for dig at flytte den rundt i hjemmet, hvis du ikke har lyst til at sidde det samme sted med højttaleren hele tiden – eller du vil den med en tur i haven.

Byder på et klassisk og enkelt design med et skandinavisk twist

IRC er kendt for mange ting. Én af de ting, de dog i høj grad er kendt for, er at have et design, der er niveauer over de andre på markedet for DAB+ Radioer. Det er også noget, de får slået godt og grundig fast med deres Nana, da det er en enhed, der går godt i tråd med deres designfilosofi og de øvrige enheder, de har lanceret.

Det er nemlig en radio, der kan bryste sig af et både klassisk og enkelt design, der har fået et skandinavisk twist. Som følge af dette, så er det også en radio, der vil tage sig godt ud i ethvert dansk hjem. Dertil skal det også nævnes, at den fås to farvekombinationer: en hvid model med gul strop eller sort model med gul strop.

Detaljer:

 • Bluetooth: Ja
 • NFC: Ja
 • Signal: DAB, DAB+ og FM
 • Batteri: Ja
 • Mål: 250 mm. x 137 mm. x 50 mm.

Scansonic DA88

Scansonic DA88

Forhandler Pris Information
394,95 DKK Se produkt
425 DKK Se produkt
638,95 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om at Scansonic altid har været et brand, der har været med helt i front, når det kommer til radio. Det er bestemt også noget, der gør sig gældende, når der er tale om DAB Radioer. Det er blandt andet noget, de beviser med deres DA88, da er én af de bedste DAB+ Radioer på hele markedet.

Der er op til flere gode grunde til at netop denne enhed skiller sig ud fra mængden. Der er dog også gjort rigtig meget for at den ikke skiller sig fra meget ud. Det kan du blandt andet se på dens design, der er blevet holdt meget klassisk og simpelt – og derfor er det også et design, der tiltaler rigtig mange forskellige personer.

DAB+/FM-radio med kraftfuld lyd

Når du skal købe en radio, så er det for at lytte til musik eller radio. Hvis du gerne vil det, så er det også vigtigt, at der er tale om en radio, der kan bryste sig af en god og kraftfuld lyd. Her skal det gøres klart, at mange tror at det kun er kvaliteten af lyden, der har relevans, men det er dog i lige så høj grad styrken, der er vigtig.

Hvis du skal købe en radio, der både er kompatibel med DAB+ og FM, og du ikke vil gå på kompromis med lydniveauet, så skal der ikke herske nogen tvivl om at du roligt kan vælge at investere i en Scansonic DA88. Det er nemlig en radio, der er kompatibel med begge dele, og som er i stand til at levere en rigtig god lyd.

I forhold til lyden, så er det selvfølgelig stereo, der bliver afspillet i, hvorfor du kan være helt sikker på, at der er tale om en radio, der er i stand til at give dig en rigtig god oplevelse rent lydmæssigt. Det burde være sådan i alle radioer, men sådan forholder det sig desværre ikke, hvorfor du er nødt til at være opmærksom på det.

Fremstår i et rigtig flot retro-look

Som der også er givet udtryk for herover, så er der særligt ét punkt, hvor Scansonic har arbejdet med ikke at skille sig for meget ud, hvilket er i forhold til designet på deres DA88. Det er nemlig en meget klassisk radio, der ikke har et anderledes eller utroligt design, hvilket faktisk er noget, der tiltaler rigtig mange mennesker.

Det er tydeligt at se, at der er fundet inspiration i datidens radioer, da DA88 fra Scansonic har et flot retro-look, hvor der ikke er gået over gevind med detaljer eller moderne materialer. Tværtimod, så er der tale om en radio i et helt klassisk design, som du kan købe i enten ahorn eller i sort, alt efter dine egne præferencer.

Hvis du er på jagt efter en god radio med den nyeste teknologi, men dog uden, at det betyder, at du er nødt til at slippe det klassiske design, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det er en DA88 fra Scansonic, du er på jagt efter. Det er nemlig en radio, der er blevet designet og udviklet med særligt fokus på netop dette.

Flot display med en knivskarp tekst

På fronten af den moderne (men dog retro-inspirerede) radio, finder du et flot display. På dette display kan du altid følge med i relevant data om den musik eller den kanal, du lytter til. Det er ikke alle, der er enige i, at det er en vigtig funktion, men langt de fleste synes dog, det er rart at de kan følge med i sådanne ting.

Det er især noget, der kan bruges, hvis du hører en god sang i radioen, som du gerne vil lære navnet på. Det vil nemlig stå på dette display, så du blot kan aflæse det og finde den på Spotify, så du kan få den med på din playliste. Dertil fortæller den også om hvilken teknologi, der bruges (DAB el. FM) og hvilken kanal, du er på.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der sagtens kunne være fundet plads til et større display på radioen, men for at sikre sig, at den bliver ved med at være i ånd med det retro-look, som den bryster sig af, så vil et stort display havde ødelagt for meget. Derfor er det også en god størrelse, Scansonic har valgt til deres DA88.

Spækket med et væld af funktioner

Dertil skal det også gøres klart, at der er tale om en DAB+ Radio, der kan bryste sig af en lang række forskellige funktioner. Den er nemlig spækket til randen med spændende funktioner, hvilket blandt andet inkluderer: alarm- og vækkefunktion, mulighed for forudindstillede stationer samt tilslutning af mobil via AUX osv.

Det er også et bevis på, at det ikke blot er en alm. radio. DA88 fra Scansonic har langt mere at byde på end blot dét. For den beskedne pris, den kan erhverves til, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det er et godt køb. Det gør sig dog særligt gældende, hvis du ved, at du bliver glad for en radio, der har et flot retro-look.

Detaljer:

 • Signal: DAB+ og FM
 • Forudindstillede stationer: 8
 • Ur- og alarmfunktion: Ja
 • Sleep-timer: Ja
 • AUX-indgang: Ja
 • Batterier: 4 stk. LR14 (C)-batterier (medfølger ikke)
 • Mål: B: 260 mm. x H. 193 mm. x D: 103 mm.

Philips AE5020/12

Philips AE5020/12

Forhandler Pris Information
379 DKK Se produkt
399,95 DKK Se produkt

Philips er også en stor spiller på markedet for DAB Radioer. De har blandt andet meldt sig ind i kampen med deres AE5020/12. Det er en radio, der kan bryste sig af en høj kvalitet og et rigtig flot design. Derfor er det også en enhed, der tiltaler langt de fleste, da den giver god værdi for pengene og dertil tager sig godt ud.

Hvis du er på jagt efter en simpel DAB+ Radio, der lader dig lytte til radio i høj kvalitet, men dog uden at det betyder, at du skal gå ned på designet, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du bør tage et kig på Philips AE5020/12, da det netop er dét, den har at byde på. Derfor er det med garanti også noget lige for dig.

Byder på et flot retro-inspireret design

Du kan finde et stort antal radioer på det danske marked, der har et retro-inspireret look. Dette er blot én af de mange modeller, der har det. På trods af dette, så er der dog ikke mange andre radioer, der har et look, der minder om dette. Derfor er du også helt sikker på, at du kan få fingrene i en meget unik DAB+ Radio.

Den har et rigtig flot design, der er både stilrent og retro-inspireret, hvilket er dét, der gør den så unik – i de fleste tilfælde er det nemlig et spørgsmål om enten eller. Det er det dog ikke, hvis du vælger at investere i en AE5020/12 fra Philips. Her får du nemlig en radio, hvor designerne bag har formået at kombinere begge dele.

Nyd alle dine foretrukne stationer

Da der er tale om en radio, der ikke blot har understøttelse for det helt nye DAB+-signal, men også for FM, så kan du være sikker på at du kan nyde alle dine foretrukne stationer. Dertil skal det også gøres klart, at den er udstyret med digital tuning og giver dig adgang til 20 faste stationer, som du kan bladre rundt mellem.

DAB+ er selvfølgelig med til at sikre dig en krystalklar modtagelse, hvor der hverken er problemer med lydens kvalitet eller hvor der vil opstå irriterende forstyrrelser, når du lytter til musik eller radioudsendelser. Derfor er det også en rigtig god idé, at du benytter dig af DAB+-signalet, hvis du gerne vil lytte til en radiokanal.

Når det er sagt, så skal det dog gøres klart, at det ikke er alle radiokanaler, der findes på DAB+-signalet. Det er derfor Philips har valgt at deres radio også skal understøtte FM. Dermed er du nemlig sikret, at du kan lytte til alle dine foretrukne radiostationer, uanset om du skal bruge DAB+- eller du skal bruge FM-signalet.

Er udstyret med et flot LCD-display

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er meget normalt, at en DAB Radio er udstyret med et LCD-display. Det er dog langt fra dem alle, der kan bryste sig af at se lige så godt ud som det display, du finder på denne radio. Derfor er det også en sand fryd at følge med i de data og informationer, der bliver vist på skærmen.

På trods af, at der er tale om en radio, der har fået meget af sin inspiration fra retro-radioer, så er det faktisk alligevel lykkedes for Philips at få dette LCD-display til at passe godt ind, uden at ødelægge designet. Derfor skal der heller ikke herske tvivl om, at der er tale om et fuldendt og gennemført design fra ende til anden.

Er transportabel og udstyret med batterier

Hvis du vil have en radio, der skal stå det samme sted hele tiden, så er der ikke nogen grund til at investere i en AE5020/12 fra Philips. Her er der nemlig tale om en radio, du kan flytte rundt som det passer dig. Det er nemlig en transportabel radio, der er udstyret med batterier (C-batterier), så den ikke skal lades op el.lign.

Det er en klar fordel, da du dermed kan tage den med ud i haven, en tur til stranden eller et helt tredje sted hen. Du kan dertil også flytte den rundt inde i dit hjem, som du nu ønsker. Derfor er det også en klar fordel at vælge en transportabel radio. Dertil skal det også nævnes at denne radio ikke vejer mere end 970 gram.

Detaljer:

 • Vægt: 970 gram
 • Signal: DAB+ og FM
 • Transportabel: Ja
 • Batterier: C-batterier
 • LCD-display: Ja
 • Forudindstillede stationer: 20
 • Udgangseffekt: 3 W

IRC The Transistor

IRC The Transistor

Forhandler Pris Information
1.876 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er lang transistorradioen for første gang så dagens lys. Faktisk går historien om den mere end 60 år tilbage i tiden. Det er dog ikke noget, der ændrer på at den stadig er meget populær den dag i dag. Det er derfor også fra transistorradioen, at IRC har fundet inspiration til denne radio.

Her har de nemlig ladet sig inspirere af denne historie, og har valgt at kombiner den med et mere moderne, skandinavisk design – og selvfølgelig også den nyeste teknologi. Derfor kan du også betragte The Transistor fra IRC som værende en moderne transistorradio, der dog har lidt mere at byde på end blot at spille radio.

Har en meget simpel og brugervenlig brugerflade

Der er gjort rigtig meget for at holde designet simpelt. Det er der gjort af flere årsager. Det er i høj grad som følge af, at det går godt i spænd med den nordiske designfilosofi og minimalisme og rene linjer. Det er dog ikke kun derfor, det har været et fokus. Det er lige så meget for at sikre, at den er nem at gøre brug af.

Det er dog også fuldt forståeligt, for det er nemlig endt med at de har skabt en radio, der kan bryste sig af så enkel en brugerflade, at det ikke tager mere end få sekunder at finde ud af, hvordan den virker. Derfor er det også en radio, som alle kan benytte sig af, og som alle kan finde ud af, at anvende samtlige funktioner på.

Hvis du er på jagt efter en ny DAB+ Radio, men gerne vil sikre dig, at der både er tale om en enhed, der kan bryste sig af et rigtig flot design og en simpel brugerflade, der gør den nem at bruge, så skal der ikke lægges skjul på, at en IRC The Transistor kunne være et rigtig god bud på, hvilken radio, du skal ud og anskaffe dig.

Byder på et moderne og stilrent udseende

IRC har altid været kendt for at lave enheder, hvor der ikke er gået på kompromis med designet. Det er der bestemt heller ikke gjort på deres The Transistor. Her er der nemlig tale om en rigtig flot og moderne radio, der vil tage sig godt ud i enhver bolig. Derfor er du også sikret, at den vil passe rigtig godt ind i netop dit hjem.

Dens front er blevet beklædt med gråmeleret stof, der står rigtig godt til både det grå kabinet og den lyse læderrem. Sammen er disse ting med til at give radioen et både særegent, men også et nostalgisk udtryk, da det er tydeligt at se, at der er taget inspiration fra den klassiske transistorradio, som der er nævnt herover.

Der er derfor ikke just tale om en radio, du føler dig nødsaget til at gemme, når du får gæster. Tværtimod, så har den så flot et udseende, at du med ro i sindet kan lade den stå fremme – og med garanti også vil få et par komplimenter fra dine gæster. Det er den perfekte DAB+ Radio til dig, der går meget op i det nordiske design.

Du kan streame din yndlingsmusik fra din smartphone

Som der også er givet udtryk for tidligere, så er der her tale om en radio, der har langt mere at byde på, end blot at fungere som en radio. Det er f.eks. også muligt for dig at streame musik fra din smartphone eller din tablet-pc. Det kan du gøre via Bluetooth, hvorfor det er muligt at tilkoble stort set alle moderne enheder.

Dertil skal det også nævnes, at det er nemt koble din enhed til The Transistor, da det faktisk kan ske via NFC. Det betyder at du blot skal befinde dig i nærheden af radioen med din smartphone eller din tablet-pc, da den selv er i stand til at detektere enheden og parre dem med hinanden – meget nemmere bliver det bare ikke.

I dag er streaming en stor del af de flestes hverdag. Man streamer alt lige fra film til musik. Derfor er det også kun naturligt, at der er flere og flere, der vælger radioen fra, fordi de gerne vil kunne streame musik fra deres playliste på Spotify. Køber du en The Transistor fra IRC, så får du i stedet det bedste fra begge verdener.

Transportabel radio med en rigtig god batterilevetid

Det er muligt for dig at tage radioen med rundt – ikke blot med rundt i dit eget hjem, men også med til strand og park. Den er nemlig udstyret med et godt batteri, der kan præstere en rigtig god levetid på helt op til min. 15 timer. Derfor kan du sagtens have den med en dag til stranden, uden at være bekymret for batteriet.

IRC har også valgt at udstyre den med en smuk læderrem, der dog ikke er blevet tilføjet som en overflødig designdetalje, men som faktisk tjener det formål, at det er nemt at bære den, hvis du gerne vil have den med dig. Derfor skal du blot løfte op i den kraftige læderrem og tage din radio med næste gang, du skal afsted.

Har en lydpræstation, der er udover det sædvanlige

Da der er tale om en radio, der har en dybde, der lyder på blot 60 mm., så er der ikke mange, der tør at håbe på en god lydpræstation fra denne enhed. Som følge af dette, er der også rigtig mange, der ender med at blive overraskede over radioens lydpræstation, når de får lov til at lytte til den for første gang med egne ører.

Den kan ikke blot bryste sig af at komme godt rundt i både lyse, mellem og dybe toner, men er dertil også i stand til at spille både kraftfuldt og højt. Du kan derfor være helt sikker på, at du ikke kommer til at ofre noget på det lydmæssige plan, selvom designet er smalt, smukt og der er tale om en transportabel radio.

Detaljer:

 • Signal: DAB, DAB+ og FM-RDS
 • Bluetooth: Ja
 • Transportabel: Ja
 • Genopladeligt batteri: Ja
 • Batterilevetid: Minimum 15 timer
 • Mål: B: 360 mm. x H: 220 mm. x D: 60 mm.
 • NFC: Ja
 • RMS: 2 x 7 Watt RMS

Tangent DAB2go+

Tangent DAB2go+

Forhandler Pris Information
1.559 DKK Se produkt

Tangent står ikke blot bag flere radioer, der skal sluttes til i en stikkontakt. De står også bag flere radioer, du kan tage med, når du f.eks. skal på stranden, i parken eller blot en tur ud på terrassen. Hvis du er på udkig efter en god DAB+ Radio, du kan tage med, når du tager ud af hjemmet, så bør du tage et kig på DAB2go+.

Faktisk er det det nyeste skud på stammen i den kendte 2go-serie fra Tangent. På lige fod med de forgængere, du får i denne serie, giver DAB2+go også en rigtig god lyd, en brugervenlighed, der er helt i top og den seneste teknologi. Det bedste af det hele er dog, at det hele er blevet pakket ind i et flot og moderne dansk design.

Få den bedste lyd i en transportabel DAB Radio

Du kan være helt sikker på at lyden fra denne radio er helt i top, ligesom det også er aktuelt for forgængeren til denne. Det er der op til flere årsager til, men det er dog i høj grad noget, der handler om, at Tanget har valgt at udstyre denne radio med en fuldtone-højttalerenhed, der er udviklet særligt til netop denne radio.

Det er som følge af denne højttalerenhed, at du kan få en rigtig god lyd, hvor kvaliteten er helt i top, uanset om der er tale om musik eller tale. Ikke nok med det, så er det også muligt for dig at vælge mellem hele otte forprogrammerede lydindstillinger (equalizer), så kan du altid finde en lyd, der passer godt til netop din smag.

Der skal ikke være nogen tvivl om at det ikke er alle transportable radioer, der kan bryste sig af en god lyd, men Tangent DAB2go+ er dog én af de få, der kan. Du kan derfor også være helt sikker på, at det er et godt køb, hvis du ikke har lyst til at gå på kompromis med kvaliteten af lyden i din transportable DAB Radio.

Du kan tage den med overalt

Som der også er givet udtryk for herover, så er der tale om en transportabel DAB Radio, du kan tage med dig overalt. Hvis du godt kan lide at tage på stranden, en tur ud i haven eller måske på en skøn skovtur, så er det selvfølgelig kun med til at gøre det hele bedre, hvis du har en radio med, så du kan få lov til at lytte til musik.

Hvis du vælger at købe en Tangent DAB2go+, så kan du nye den gode lyde hvor som helst i verden – og endda i helt op til seks timer, da den er udstyret med et stærkt batteri, der har en rigtig god levetid. Batteriet bliver helt automatisk opladet, når du har din radio tilsluttet til en stikkontakt, mens du bruger den derhjemme.

Det er selvfølgelig ikke alle, der går op i, at de kan tage deres DAB Radio med rundt. Hvis du er én af dem, der gør, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du vil gøre et rigtig godt køb ved at erhverve dig en DAB2go+ fra Tangent. Det er nemlig én af de klart bedste tranportable DAB Radioer, du finder på det danske marked.

Et væld af muligheder for at lytte til musik

Det er ikke blot en transportabel radio med en god lyd. Det er også en radio, der giver dig hurtig adgang til en lang række stationer. Dertil skal det også gøres klart at du kan lytte både via FM, DAB og det nye DAB+. Derfor kan du også sagtens få lov til at høre lige netop dén radiokanal, du helst vil høre, uanset dine ønsker.

Hvis du ikke kan finde noget, du har lyst til at lytte til i radioen, så kan du i stedet blot vælge at koble din mobil eller din tablet til radioen via Bluetooth eller AUX. På den måde kan du hurtigt omdanne din radio til en transportabel højttaler med en skøn lyd, hvor du kan få lov til at lytte til netop dét, du gerne vil lytte til.

Det er også med til at sikre, at du får fuld valuta for de penge, du vælger at bruge en på en DAB2go+ fra Tangent, da der pludselig ikke længere blot er tale om en radio, men derimod en enhed, der både kan fungere som en radio og som en transportabel højttaler – og det er der rigtig mange af brugerne, der sætter pris på.

Den kan stå hvor som helst

Du kan placere din DAB2go+ hvor som helst. Det kan stå på et bord, i en reol, på en hylde eller et helt fjerde sted. Som noget helt unikt ved 2go-serien fra Tangent, så kan alle modeller også hænges på væggen, hvis dette ønskes. Det kræver dog et særligt vægbeslag, som du skal købe særskilt, hvis du vil hænge den op.

Detaljer:

 • Signal: DAB, FM og DAB+
 • Genopladeligt batteri: Ja
 • Batterilevetid: Op til 6 timer
 • Bluetooth: Ja
 • AUX: Ja
 • Farveskærm: Ja
 • Forprogrammerede lydindstillinger: 8

Imperial DABMAN i200

Imperial DABMAN i200

Forhandler Pris Information
988 DKK Se produkt
1.335,95 DKK Se produkt

En moderne radio, der er udviklet med fokus på at kombinere de mange funktioner i en DAB+- og FM-radio med de mange muligheder forbundet med både internetradio og hjemmenetværk. Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at der er tale om en moderne enhed, der giver dig adgang til en lang række muligheder.

Det er en enhed, der formår at kombinere alle tre radioteknologier, men som oven i købet også giver brugeren adgang til en lang række yderligere funktioner. Det er især et godt køb for dig, der gerne vil kunne lytte til internetradio, og ikke ønsker at være begrænset til FM og DAB+, som du er på mange andre radioer.

Få adgang til mere end 10.000 internetradiostationer

Fordelen ved at vælge en radio som DABMAN i200 er, at den er kompatibel med internetradio. Det betyder at du får hurtig adgang til mere end 10.000 internetradiostationer fra hele verden. Derfor kan du altid finde noget, du har lyst til at lytte til, hvilket ikke altid er tilfældet, hvis du er begrænset til kun FM og DAB+.

Det er dog ikke noget, der ændrer på, at den fortsat kan modtage både digitale og analoge radiosignaler via DAB+ og FM, hvorfor du også sagtens kan lytte til dine foretrukne danske radiostationer på traditionel vis. Det er blot med til at understrege det faktum, at du altid kan finde noget musik, du har lyst til at lytte til.

Skulle det gå helt galt, så er det dog også muligt at tilslutte din mobil, tablet eller PC, så du kan lytte til musik fra disse, hvilket sker via UPnP. Det er en klar fordel, hvis du har musikfiler lagret på disse enheder eller du derimod ønsker at streame noget musik. Ønsker du dette, så er det også en mulighed med DABMAN i200.

Du kan betjene enheden via din smartphone

Som noget unikt ved denne radio, så er det faktisk muligt at fjernstyre den direkte fra din mobil. På denne måde er du ikke nødt til at tilgå din radio, hvis du f.eks. skal skrue op, skifte kanal eller noget helt tredje. Det kan du i stedet blot klare via din smartphone, hvis blot den er drevet af enten iOS (iPhone) eller af Android.

Hvis du gerne vil bruge din mobil eller din tablet til at fjernstyre din DABMAN i200 fra Imperial, så kræver det at du installeret applikationen AirMusic på din enhed. Applikationen er heldigvis 100% gratis og er nem at finde rundt i. Derfor er det naturligvis også en applikation, som alle og enhver kan finde ud af bruge.

Er udstyret med gode højttalere

Radioen er blevet udstyret med gode højttalere, der er perfekt integreret og som derfor giver en fast og klar stereolyd. Dertil skal det også nævnes, at den har en integreret equalizer med seks forskellige lydindstillinger, så du dermed kan indstille lyden, der kommer ud af højttalerne, til alle størrelser rum og alle typer musik.

Den store 2,8″ farveskærm viser information om det aktuelle program, men er faktisk også i stand til at vise vejrudsigt. Skærmen er placeret i midten af frontpanelet på DABMAN i200, hvor de øvrige knapper osv. også er blevet placeret.

Detaljer:

 • Vægt: 700 gram
 • Mål: B: 320 mm. x D: 103 mm. x H: 135 mm.
 • Signal: DAB, DAB+, FM og internetradio
 • Skærmtype: LCD-skærm – 2.8″ – farve
 • AUX: Ja
 • Udgangseffekt: 20 Watt
 • Equalizer: Normal, Rock, Jazz, Pop, Klassisk, Flad

Overvejelser inden køb af din nye DAB Radio

Hvis du har besluttet dig for at købe en ny DAB Radio, så står du over for et svært valg. Du kan nemlig finde et stort antal radioer på det danske marked, der adskiller sig fra hinanden på en lang række punkter. Det kan derfor være svært for dig at finde frem til netop dén radio, der er den bedste for lige netop dit vedkommende.

Som følge af dette, så er du også nødt til at gøre dig en række overvejelse, inden du beslutter dig for at købe en bestemt DAB Radio. Først og fremmest skal det dog gøres klart du skal gå på jagt efter en DAB+ Radio, men foruden dette, er der også andre aspekter, der har relevans, hvilket blandt andet inkluderer følgende:

 • Lydkvalitet: Du kan finde en lang række radioer, der ikke koster det store. De fleste af dem afspiller lyd i mono. Det betyder at lyden kun kommer fra én højttaler, og det giver ikke nogen særlig god lyd. Du kan også få radioer, der afspiller i stereo, som er lidt dyrere, men som også giver en bedre lyd.
 • Lydstyrke: Det skal dog gøres klart, at det ikke kun er kvaliteten af lyden, der er vigtig. Det er også vigtigt at have fokus på lydstyrken. Det er særligt aktuelt, hvis den skal kunne spille et helt hus op, og ikke blot ét rum. For at vurdere dette, skal du blot kigge på antal W, der angiver styrken af lyden.
 • Funktioner: Det er ikke alle radioer, der kan bryste sig af at have lige mange funktioner. Derfor er det en god idé at overveje på forhånd, hvad du har brug for. Er det f.eks. vigtigt at den har internetradio, at du kan afspille musik fra din smartphone eller at du kan fjernstyre radioen via en app på din mobil?
 • Display: I dag er der displays på stort set alle DAB Radioer, du kan finde på det danske marked. Du kan få vist en lang række data på en sådan skærm, hvorfor det er en god idé at du vælger en model, der er udstyret med et godt, stort display, så du altid kan følge med i det data, du finder relevant.
 • Design: Langt de fleste synes også det er vigtigt, at de får en radio, der har et flot udseende. Hvis det også er noget du synes, så skal du selvfølgelig sørge for at holde øje med designet, når du skal vælge din nye DAB+ Radio. Heldigvis er der så mange forskellige modeller, at der er noget for alle og enhver.

Hvad er en DAB+ Radio?

DAB er en forkortelse for Digital Audio Broadcasting. DAB er en standard i Danmark og en lang række andre lande, der bliver brugt til at udsende digitale radiosignaler. I dag bruges det dog ikke i lige så høj grad, da DAB+ i højere grad er begyndt at tage over, da det er en nyere og mere moderne version af DAB-signalet.

Der skal ikke være nogen tvivl om. at der er op til flere fordele ved at gøre brug af DAB+ i stedet for DAB. Én af de mest markante fordele ved det nye signal, er at der kan udsendes flere radiokanaler i en digital version. Da der er tale om en digital version af radiokanalerne, så får du selvfølgelig også en langt bedre lydkvalitet.

I dag er stort set alle DAB Radioer, du kan finde på det danske, en DAB+ Radio. Det skyldes at det gamle DAB-signal er blevet helt udfaset. Det er dog ikke noget, der ændrer på at du ikke kan risikere at støde på en ældre model, der ikke kan bryste sig af at understøtte det nye DAB+-signal, hvorfor du faktisk ikke kan bruge den.

Ovenstående er dog primært noget, der gør sig gældende, hvis du vælger at købe en brugt DAB Radio. Derfor er det også noget, der frarådes på kraftigste vis, da du – som sagt – kan risikere at du ikke kan bruge den til noget. I stedet skal du gå på jagt efter en god model, der har understøttelse for det helt nye DAB+-signal.

Som følge af dette, så er det også meget vigtigt, at du er omhyggelig med valget af din nye DAB Radio. Du skal nemlig være helt sikker på at det er en radio, der er i stand til at modtage det nye DAB+-signal. Det er ikke sjovt at komme hjem med en radio, der ikke understøtter dette nye signal, da du så ikke kan bruge den.

Du kan selvfølgelig være sikker på at samtlige radioer, der er beskrevet og fremhævet i denne tests, har understøttelse for DAB+-signalet. Hvis du er vant til at lytte til radio på en FM-radio, så skal du ikke være bange for at skifte til en DAB+ Radio. Den er lige så nem at gør brug af, da den fungerer på samme måde.

Det eneste du skal gøre, er at vælge den ønskede kanal, og så finder din radio helt selv den rette frekvens for dig. Faktisk er det en rigtig god idé at skifte fra en FM-radio til en DAB+ Radio, da du kan nyde godt af en langt bedre lydkvalitet uden baggrundsstøj, hvis du vælger at lytte til radio på en DAB+- Radio i stedet for.

Overvej at vælge en radio med internetradio

Hvis du er på jagt efter en ny radio, så kan det være en god idé at vælge en radio, der gør det muligt for dig at lytte til internetradio via dit trådløse netværk. Det kan dog også foregå ved at tilslutte et internetkabel, men det er dog en del nemmere at have med at gøre, hvis du blot vælger at tilslutte den dit trådløse netværk.

Grunden til at du bør vælge en radio, der ikke blot understøtter det nye DAB+-signal, men også er kompatibel med internetradio er, at du både kan lytte til alle radiokanaler, der sender via DAB+ her i landet, men du også høre en lang række kanaler fra hele verden via internettet – derfor kan du altid finde noget, du vil lytte til.

I sidste ende betyder det faktisk at du kan lytte til musik fra mere end 15.000 stationer fra hele verden. Ikke nok med det, så er det faktisk også muligt for dig at lytte til FM-radio på gammeldags maner via internettet. Hvis det er noget du savner, så bør du bestemt ikke tøve med at vælge en radio, der tilbyder internetradio.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at du kan finde frem til et stort antal DAB+ Radioer på det danske marked, der kan bryste sig af at være kompatible med internetradio, så du kan tilslutte dem dit trådløse netværk, og dermed lytte til musik og radio via internettet. Det er derfor ikke svært at finde en sådan radio.

Vælg gerne en DAB+ Radio, der kan kobles sammen med din smartphone

Der findes også et hav af gode DAB+ Radioer på det danske marked, der kan forbindes til både din mobil og din tablet. Det giver dig mulighed for at bruge disse enheder til at spille musik via radioen. Du kan enten streame musik via Spotify, afspille musik fra en internetradio eller blot afspille musik lagret på din enhed.

Det kan virke underligt, men i mange tilfælde kan dette faktisk være en billigere løsning, end at købe en dedikeret internetradio til dette formål, da priserne for denne type radio generelt er relativt høje. Derfor er du også bedre tjent med at vælge en radio, der er kompatible med Bluetooth el.lign. i stedet for internetradio.

Dertil skal det også nævnes, at langt de fleste i dag har en smartphone, der kan bruges til at modtage internetradio, som du herefter blot kan streame til din radio. Derfor er der bestemt penge at spare ved blot at købe en radio med Bluetooth eller NFC, og så blot gøre brug af din mobil som modtager til internetradioen.

Før i tiden var det ikke nemt at finde en radio, der var kompatibel med Bluetooth eller NFC, men i dag er det en helt anden sag. Nu er det næsten alle radioer, der er kompatibel med disse to ting. Det er dog kun en klar fordel, da det er med til at sikre, at udvalget er så stort, at alle og enhver kan finde en radio lige for dem.

Hvis du kun sjældent hører internetradio, men dog gerne vil have mulighed for at bruge din Spotify-playliste i ny og næ, så er dette fortsat en rigtig god løsning for dig, da en sådan radio også vil give dig muligheden for netop dette. Derfor er det også en rigtig god idé, at du holder øje med dette, når du skal vælge din radio.

Testkilder

For at kunne lave denne artikel, har vi undersøgt en lang række testresultater og anmeldelser fra flere kilder. Det er kilder fra forskellige lande, hvilket bl.a. inkluderer Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Herunder kan du se et mindre udpluk af de kilder, der har indgået i vores research til denne artikel:

Stiftung Warentest

En tysk testportal, der er en del af et unikt samarbejde i Europa mellem nationale forbrugerorganisationer, som bl.a. også inkluderer danske Forbrugerrådet Tænk, svenske Råd & Rön m.fl. Stiftung Warentest er med til at stå for at udvælge og organisere tests af en lang række produkter inden for en lang række kategorier.

Som følge af dette, så kan Stiftung Warentest faktisk bryste sig af at være én af de største testportaler i hele Europa. Derfor kan du også være sikker på, at der er tale om en uhyre troværdig testkilder. De har lavet en god test af 18 forskellige modeller, der alle er blevet vurderet ud fra de samme kriterier, der er som følgende:

 • Lydkvalitet (30%)
 • Modtagelse (20%)
 • Betjening (40%)
 • Strømforbrug (10%)

Som det kan ses på den lille liste herover, så er det i høj grad lyd og betjening, der bliver vægtet højeste af det tyske medie. De to kriterier er dog også afgørende for, om du får en god oplevelse med din radio. Derfor giver det også kun god mening, at det er to kriterier, der er nogle af de mest afgørende udslag i testresultatet.

På 1. pladsen i den tyske test finder du Sony XDR-S60DBP, men det er dog ikke den eneste model, der kan bryste sig af at fået et godt resultat i testen, da den er skarpt efterfulgt af både Philips AE5220/12, Sonoro Sonororadio og Panasonic RF-D10EG, der også kan bryste sig af, at fået anbefalinger af Stiftung Warentest.

Fælles for samtlige af de radioer, der er blevet anmeldt er at lydkvaliteten er helt i top, ligesom de også kan bryste sig af at være nemme at betjene og byder på et lavt strømforbrug. Således kan de modeller, der er blevet fremhævet herover, også benyttes på farten i mange timer ad gangen, før der er behov for opladning.

Faktisk klarede langt de fleste radioer i testen sig rigtig godt. Der var kun én DAB+ Radio, der endte med et middelmådigt resultat, hvilket var Soundmaster IR4000, der endte med en bundplacering i testen som følge af en middelmådig bedømmelse i forbindelse med både lydkvalitet, betjening og modtagelse på radioen.

Hvis du gerne selv vil læse hele den store test hos Stiftung Warentest, så kræver det at du opretter et betalt medlemskab. Er du villig til at gøre dette, så kan du finde testen af de 18 forskellige DAB Radioer her.

DinSide

Her er der tale om et norsk forbrugermagasin, der også har lavet en grundig test af en række forskellige DAB Radioer. Mere specifikt, så er det faktisk intet mindre end 23 forskellige DAB+ Radioer, der er blevet kigget nærmere på hos DinSide. Derfor skal der heller ikke herske tvivl om, at det er en meget omfattende test.

For at gøre det nemt for læserne at finde frem til de DAB+ Radioer, der har deres interesse, så har DinSide ganske enkelt valgt at inddele deres test i forskellige prisklasser. På denne måde kan du nøjes med at læse om de modeller, der passer til dit budget. De er opdelt i tre forskellige prisklasser, der lyder som følgende:

 • DAB+ Radioer under 1.000 NOK
 • DAB+ Radioer mellem 1.000 og 2.000 NOK
 • DAB+ Radioer over 2.000 NOK

Grunden til at denne test er blevet lavet er at der i Norge bliver slukket for flere og flere af de store kanalers FM-signal. Derfor vil der fremover komme fokus på DAB+, som det også gør sig gældende her i Danmark, da der også her har været snak om, at der skal lukkes ned for FM-signalet, for at få en mere moderne teknologi.

Der er op til flere af de modeller, der er blevet testet, der har klaret sig godt, men der er dog alligevel et par stykker, der har kunne skille sig ud fra mængden, fordi de er lidt bedre. Det drejer sig om Sangean DPR-67, Pure Elan E3, Sangean BTR-160, Geneva Sound Touring S, Geneva Sound Touring L og Ruark Audio R1 MKIII.

De billigste modeller er nævnt først i listen herover, mens de bliver dyrere, des længere gennem listen du kommer. Testen er gratis tilgængelig, hvorfor der ikke er påkrævet et betalt medlemskab, som det blandt andet er tilfældet herover. Hvis du gerne vil læse hele testen, så finder du den på DinSides hjemmeside.

Alt Om Data

Alt Om Data er et dansk medie, der har fokus på teknologi og elektronik. De har også lavet en test af en række forskellige DAB+ Radioer. Det skal dog gøres klart, at det ikke er en test, der er lige så omfattende som de to andre, der er nævnt herover, da de kun har valgt at kigge nærmere på tre forskellige radioer hos Alt Om Data.

Det er en test, der er blevet lavet som følge af, at der pr. 1. oktober 2017 er blevet lukket helt ned for det gamle DAB-signal i Danmark. I stedet er der nu kun adgang til det nye og forbedrede DAB+-signal, som også er langt bedre. I denne test har der været fokus på en række forskellige kriterier, hvilket primært inkluderer:

 • Kvalitetsindtryk
 • Brugervenlighed
 • Funktioner
 • Ydelse
 • Pris

Ud af de tre radioer, er det Pure Evoke H4, der er endt med at løbe med sejren og er blevet kåret som testvinder hos Alt Om Data, da det er den, der har fået den bedste samlede bedømmelse ud af de tre radioer. Det har den fået, fordi den har et lækkert design og er nem at betjene. Du kan selv læse hele testen lige her.

Lyd & Bilde

På lige fod med i Danmark, så er de også meget tæt på at få afskaffet FM-nettet helt, hvorfor der også er en lang række medier, der har valgt at lave tests af de nye DAB+ Radioer. Blandt andet har den norske afdeling af Lyd & Billede (som i Norge går under navnet Lyd & Bilde) testet hele ti forskellige DAB+ Radioer.

De ti radioer er alle blevet bedømt med fokus på de samme kriterier. De er blandt andet blevet bedømt på brugervenlig og lydkvalitet, men også på mulighederne for at tilkoble forskellige former for tilbehør. Der er f.eks. nogle af modellerne, der har dock-station til iPod og iPhone, mens andre er kompatible med Bluetooth.

Alle de bedømte modeller kan dog bryste sig af at være udstyret med både udgang til høretelefoner samt en mulighed for tilkobling til et større højttaleranlæg, hvis dette ønskes. Det er Vita Audio R1, der ender med at løbe afsted med sejren og blive kåret som bedst i test i deres test. Den har fået en bedømmelse på 5 ud af 6.

Det er der flere årsager til, men det er dog i høj grad fordi den klarer sig godt på lyden og byder på en god kvalitet. Scansonic Sky DAB+ får dog en anbefaling med som bedste køb, da du kan få den til en god pris, uden at du er nødt til at gå på kompromis med kvaliteten – hverken i forhold til lyd eller den generelle kvalitet.

Det skal dog nævnes, at der også er flere andre modeller, der ender med at klare sig godt i testen, hvor de har fået en middelmådig karakter. Grunden til at de ikke klarer sig bedre, er at lydkvaliteten generelt halter. Hvis du gerne vil læse hele den norske test, så kan du finde den gratispå Lyd & Bildes hjemmeside.

Politiken

Politiken har også været på banen med en test af en række DAB Radioer. Alle de testede modeller er de nye DAB+ Radioer. Mere specifikt, så er der blevet testet fem forskellige modeller. Derfor er det ikke én af de helt store tests, men dog alligevel en god test, der kan give dig en bedre idé om, hvilken radio du skal vælge.

Testen er blevet udført af to uafhængige dommere. De har kigget nærmere på de samme parametre på her af de udvalgte modeller. I denne forbindelse er der blandt andet blevet kigget nærmere på både radioernes lydkvalitet, udseende, betjening og funktioner. Derfor er der foretaget en ensartet vurdering af hver radio.

For hvert af de kriterier, der har været i fokus, er der afgivet en karakter, hvor 1 er dårligst og 6 er bedst. De er efterfølgende blevet sammenlagt, for at danne en samlet bedømmelse for hver af de testede modeller på mellem 1 og 6 stjerner. Flere af radioerne klarer sig helt fint, men ikke alle har fået gode ord med på vejen.

Der er særligt én af de dyreste modeller, der falder igennem, og derfor også ender med at få en dårligt samlet bedømmelse. Hvis du gerne selv vil læse hele testen, så kan det ske ved at oprette et betalt medlemskab hos Politiken. Når du har gjort det, så kan du følge dette linktil deres test af DAB+ Radioer.

Datatid

Datatid har testet seks forskellige DAB+ Radioer. Det har de gjort for at markere, at DAB-signalet er blevet skiftet ud med DAB+-signalet, som giver en bedre lydkvalitet og en højere grad af stabilitet. Vær dog klar over at testen er relativt gammel, men der er fortsat nogle af de testede modeller, der klarer sig rigtig godt i dag.

De har valgt at holde fokus på lydkvalitet, brugervenlighed og funktioner. Dertil er den samlede bedømmelse blevet opdelt i hhv. kvalitet og pris. Du får også en introduktion til hvad DAB+ er og hvordan radioerne fungerer. I denne forbindelse kommer de også ind på hvordan disse radioer har udviklet sig i de seneste år.

I testen af de seks DAB+ Radioer, er det især Pure Evoke D4, der er værd at anbefale og derfor også at købe. Den er løbet afsted med en anbefaling som “Bedste køb”, da den har formået at score topkarakter for både kvalitet og pris, da der er udløst fire stjerner i begge tilfælde. Vil du selv læse artiklen, så skal du klikke her.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

Babyalarm Test

Previous article

Epilator Test

Next article

Comments