Elektronik

Babyalarm Test

0

Du kan finde et stort antal babyalarmer på det danske marked. Hvis du står over for at skulle investere i en ny babyalarm, så står du også over for et svært valg. Der er stor forskel på de enkelte modeller, ligesom der også er stor forskel på folks behov. Netop derfor kan valget af den rette babyalarm være vanskeligt.

Hvis du ønsker at skabe et godt overblik over de bedste babyalarmer på markedet lige nu, så er du kommet til det rette sted. I denne babyalarm test har vi nemlig samlet de bedste babyalarmer, der kan købes på det danske marked. Blandt udvalget herunder, er der garanteret også én, der appellerer til dig.

Vi skal dog gøre det klart, at vi ikke selv har testet de enkelte modeller. Vi har i stedet lavet grundig research, og har brugt denne research til at sammensætte en liste over de bedste babyalarmer. Til dette har vi blandt andet indhentet relevante information fra uvildige tests, ekspertvurderinger og forbrugeres anmeldelser.

Neonate BC-6500D

Neonate BC-6500D

 

Forhandler Pris Information
1.299 DKK Se produkt
1.299 DKK Se produkt
1.299 DKK Se produkt

Her er der tale om den absolutte topmodel fra Neonate. Den har fået et væld af gode anmeldelser i nogle af de største tests af babyalarmer. Derfor skal der ikke være nogen tvivl om at Neonate BC-6500D er én af de absolut bedste babyalarmer, du kan finde på det danske marked – og det er blevet understreget flere gange.

Det skal også nævnes at BC-6500D er efterfølger til den populære BC-5500A, der også kan bryste sig af at være en unik babyalarm, men den nye model kan dog bryste sig af en række fordele. Den har blandt andet en bedre batterikapacitet, større display og dertil også mulighed for at tilkoble op til tre enheder på én gang.

Er udstyret med kraftige genopladelige Lithium-batterier

Én af de klare fordele ved at vælge en BC-6500D fra Neonate, er at den er udstyret med kraftige Lithium-batteri, der kan lades op efter behov. Det har altid været én af de Neonates klare styrker, og det er bestemt ikke noget, der har ændret sig i forbindelse med denne model. Tværtimod, så er de kun blevet endnu bedre.

Det er selvfølgelig også noget, der er med til at øge driftstiden. Det er imponerende, da Neotane i forvejen kunne bryste sig af én af de absolut bedste driftstider på markedet for babyalarmer. Med deres BC-6500D har de derfor blot forøget forspringet ned til konkurrenterne på dette punkt, hvilket selvfølgelig er en fordel.

Det er dog ikke kun en øget driftstid, der er en fordel ved disse batterier. Da der er tale om Lithium-batteri, så kan de også sagtens tåle, at de bliver klatlade, da det ikke er noget, der vil ende med at reducere levetiden på batterierne. Samtidig er det faktisk muligt at lade batterierne i BC-6500D fuldt op på blot et par timer.

Byder på en imponerende rækkevidde på 800 meter

Det er langt fra alle, der anser det som værende relevant, men det er dog alligevel værd at notere sig, at der her er tale om en babyalarm, der kan bryste sig af en imponerende rækkevidde, der lyder på helt op til 800 meter. Derfor kan du også sagtens sidde med forældreenheden i den anden ende af huset, uden problemer.

Samtidig er den også udviklet til at kunne vælge en digital kanal helt automatisk. Derfor er du garanteret, at den ikke bliver forstyrret af andre babyenheder, der befinder sig i nærheden. Der findes mange enheder, der desværre har et problem med dette, hvilket kan være til gene ved f.eks. sammenkomster med flere børn.

I denne forbindelse skal det dog også nævnes, at der skal tages højde for, at der er flere ting, der forstyrrer og mindsker signalstyrken. Det er blandt andet noget, der gør sig gældende for elektroniske enheder, vægge og andet. Derfor kan du naturligvis ikke forvente, at den faktisk har en rækkevidde, der strækker sig 800 m.

Har ægte stemmeaktivering, der automatisk aktiverer standby

På lige fod med de øvrige babyalarmer, der kommer fra Neonate, så kan BC-6500D også bryste sig af at være udstyret med ægte stemmeaktivering. Det er en funktion, der er i stand til at sende babyenheden på standby på helt automatisk vis, når den registrerer at der er ro, hvilket naturligvis også bærer flere fordele med sig.

Den største fordel er dog at enheden ikke udsender lige så stråling, når den er på standby. Det er sundere for dit barn at ligge i nærheden af en babyalarm, der kun udsender en minimal mængde stråling. Det er dog ikke kun, når den er på standby, at Neonate BC-6500D har et strålingsniveau, der er lavere end andre modeller.

Den maksimale udstråling, der udsendes fra enheden, er på blot 20 mW. Hvis du i stedet gør brug af en tilsvarende babyalarm, der er bygget op omkring den populære DECT-teknologi, der faktisk udsender helt op til 500 mW. Derfor er der også stor forskel på dette, og Neonate-alarmerne er derfor sundere for dit barn.

Muligt at koble op til tre babyenheder til babyalarmen

Det er oven i købet også muligt at koble op til tre enheder til babyalarmen på én gang. Det kan være en klar fordel, hvis du har flere børn, der sover flere steder i huset eller udenfor. Derfor er det faktisk også en rigtig god løsning for dig, der enten har flere børn, eller for dig, der leder efter en god babyalarm til fx en dagpleje.

Neonate BC-6500D har desuden også en talk back-funktion, så du som forælder kan snakke med dit barn via din forældreenhed, som hvis det var en walkie-talkie. Det er selvfølgelig en fordel, da det betyder, at du ikke skal ind til barnet, men nemt kan berolige ham eller hende via babyalarmen, så barnet blot falder i søvn igen.

Philips SCD 505/00

Philips SCD 505/00

Forhandler Pris Information
899 DKK Se produkt

Philips er en producent, der har gjort sig positivt bemærket på markedet for babyalarmer. De star bag en lang række forskellige modeller, hvoraf rigtig mange af dem har fået gode anmeldelser. Det er blandt andet noget, der gør sig gældende for deres SCD 505/00, der bl.a. er blevet kåret som ”Bedst i Test” hos Tænk.

Derfor er der også tale om en babyalarm, du roligt kan vælge at investere i, hvis du gerne vil være sikker på, at du får fingrene i én af de bedste modeller på markedet. Ikke nok med det, så er det tilmed også muligt at erhverve sig en Philips SCD 505/00-babyalarm til en god pris i forhold til andre modeller af denne kaliber.

Er baseret på den populære DECT-teknologi

Philips gør brug af den smarte DECT-teknologi til en lang række af deres babyalarmer. Derfor er det også netop denne teknologi, de har baseret deres SCD 505/00 på. Det er en teknologi, der bærer flere fordele med sig, hvilket naturligvis også er årsagen til, at der er mange forældre, der vælger lige netop en sådan model.

Det handler dog hovedsageligt om, at det er en teknologi, der kan sikre, at der ikke pludselig kommer andre babyalarmer på linjen. Det kan sagtens ske med andre teknologier, hvis der ligger flere børn og sover i boligen eller udenfor. Samtidig er det dog også en teknologi, der sikrer, at lyden fra babyen altid går klart igennem.

Det er dog ikke alle, der mener at DECT-teknologien er den rette løsning, da det er en teknologi, der udsender mere stråling end eksempelvis den beskrevne babyalarm fra Neonate herover. De holder sig dog fortsat langt under det tilladte niveau, hvorfor det ikke er noget problem – og derfor kan du også roligt købe denne model.

Har en rækkevidde på helt op til 330 meter

Rækkevidde er et vigtigt kriterie, når du skal vælge en babyalarm. Ikke at du skal være flere hundrede meter væk fra din baby, når han eller hun ligger og sover, men ofte er der en del forstyrrelse, der er med til at gøre forbindelsen svagere eller få den til at række kortere, og derfor er det vigtigt at have fokus på rækkevidden.

Det er dog ikke noget, du skal være bekymret for, hvis du vælger at købe en SCD 505/00 fra Philips. Her er der nemlig tale om en babyalarm, der kan bryste sig af at have en rækkevidde, der lyder på helt op til 330 meter. Derfor er det også meget sjældent, at der vil opstå situationer, hvor du kommer udenfor rækkevidde.

Skulle det ske, at du får bevæget dig uden for rækkevidde af babyalarmen, så vil du straks få en besked om dette på forældreenheden, hvorfor det ikke er noget, du vil være i tvivl om. Dertil er der også indbygget en funktion i forældreenheden, der gør dig opmærksom på, at strømniveauet er faldet og opladning er krævet.

Smart babyenhed med et beroligende natlys

Der er op til flere funktioner, der er med til at gøre dette til en interessant babyalarm. Det er blandt andet som følge af, at dens babyenhed er blevet udstyret med et beroligende natlys, der gør det nemt for dig som forælder, der har et barn, der ikke er glad for at sove på et værelse, der er blevet fuldstændig mørklagt.

Ikke nok med det, så har den faktisk også en funktion, der gør det muligt at tænde for en blid vuggesang, som afspilles for barnet. Der er tilmed flere forskellige sange at vælge mellem, hvorfor der naturligvis også er én eller flere af dem, der falder i barnets smag, og som derfor kan bruges, når du skal barnet til at falde til ro.

Samtidig har Philips SCD 505/00 også en såkaldt talk back-funktion. Det betyder, at det er muligt for dig at tale med dit barn via forældreenheden, hvis du oplever at barnet f.eks. ligger uroligt eller er ved at vågne op. Det er en effektiv måde at berolige barnet på, så du ikke skaber uro ved at bevæge dig ind på barnets værelse.

Medfølger en behagelig halsstrop til forældreenheden

Der medfølger desuden også en behagelig halsstrop til forældreenheden. Når du har lagt dit barn til at sove, så er det derfor nemt altid have denne enhed med dig rundt, da du blot kan tage den rundt om halsen. Det er en fordel, da du dermed ikke flytter dig fra det ene rum til det andet, og pludselig glemmer at få den med.

Slutteligt, så skal det selvfølgelig også nævnes, at det er en babyalarm, der har en god størrelse. Hvis du ofte er på farten og har brug for at have den med rundt, så er det ikke noget, der vil være til gene, da det er nemt at finde plads til den i din taske. Forældreenheden kan du – som sagt – blot tage om halsen, hvis nødvendigt.

Neonate BC-5800D

Neonate BC-5800D

Forhandler Pris Information
999 DKK Se produkt
999,95 DKK Se produkt

Her er der igen tale om en model fra Neonate, der kan bryste sig af at være med helt i front. Det er også en babyalarm, der har fået gode ord med sig i en lang række tests. BC-5800D er en populær babyalarm, der er afløser til den mindst lige så populære BC-5500A, der faktisk har været med til at udbrede Neonate i stor stil.

Der er op til flere ting, der er gjort bedre på den nye BC-5800D. Derfor er det også en klar forbedring i forhold til den tidligere BC-5500A. Både størrelse og funktioner er dog de samme, men til gengæld er det en model, der er blevet forbedret på et væld af øvrige punkter, hvilket har været med til at gøre det til et godt valg.

Har fået en digital kodet forbindelse

Én af de ting, der i høj grad er værd at bide mærke i, er at den har fået en digital kodet forbindelse. Det er en klar fordel, da det er med til at holde andre forstyrrelse væk fra linjen, da den er i stand til selv at finde frem til den bedst mulige frekvens i det område, den bliver brugt. Derfor er du garanteret at undgå forstyrrelser.

Det er ikke blot noget, der inkluderer forstyrrelse fra andre babyalarmer, men også fra helt andre former for elektroniske enheder. Hvis du hidtil har oplevet problemer med din nuværende babyalarm på dette punkt, eller vil sikre, at din første babyalarm ikke kommer til at have problemer med dette, så vælg en BC-5800D.

Mikrofonen i babyenheden blevet forbedret

Hele idéen med en babyalarm er, at du kan holde øje med dit barn. Det kan du bedst gøre ved at lytte til dit barn, men hvis ikke der er tale om en enhed, der er udstyret med en god mikrofon, så kan det godt blive svært. På trods af, at mikrofonen i forvejen var god i BC-5500A, så er den blevet endnu bedre i BC-5800D.

Derfor er det også ét af de punkter, hvor der er blevet lagt rigtig meget energi i forbindelse med udvikling af den nye model. Det er dog i lige så høj grad noget, der gør sig gældende for højttaleren i forældreenheden, da denne er blevet både større og kraftigere, hvilket resulterer i, at den kan afspille en klar og god lydkvalitet.

Har arvet en lang række funktioner fra Neonate BC-5500A

I og med at der er tale om en model, der er baseret på Neonate BC-5500A og er en videreudvikling af den populære babyalarm, så giver det selvfølgelig også kun ganske god mening, at den har fået lov til at arve en lang række forskellige funktioner fra den tidligere model – og det er der mange brugere, der er glade for.

Som der også tidligere er givet udtryk for, så har BC-5500A i længe været én af de bedste babyalarmer på det danske marked. Det er der flere grunde til, men det er blandt andet som følge af dens mange gode funktioner, som altså er blevet trukket med over i BC-5800D, hvor de dermed blot er blevet videreudviklet og forbedret.

Er udstyret med genopladelige Lithium-batterier

Der skal ikke være nogen tvivl om, at én af de klare fordele ved at vælge en alarm fra Neonate er, at de medfølgende enheder er blevet udstyret med gode batterier. Der er nemlig tale om gode og genopladelig Lithium-batterier, der byder på et bredt spektrum af forskellige fordele – og særligt i forhold til en babyalarm.

Eksempelvis er det som følge af disse batterier, at en Neonate BC-5800D kan bryste sig af en standby-tid, der lyder på helt op til 70 timer, mens de også nemt og enkelt kan fyldes op med strøm igen. Der medfølger nemlig en intelligent turbolader med ladestation til begge enheder, der kan lade dem op på blot 3 til 4 timer.

Endvidere kan Lithium-batterier af den kvalitet, der er i enhederne fra Neonate, sagtens klatlades, uden at det vil ende med at reducere deres levetid. Du skal derfor ikke være bekymret for, at du er nødt til at lade dine batterier helt op, hver gang du sætter dem til opladning, som det gør sig gældende for andre batterier.

Har en rækkevidde på helt op til 800 meter i fri luftlinje

Når der er tale om rækkevidde på en babyalarm, så kan det lyde som alt for meget, at de har en rækkevidde på op til 800 meter. Hvad du dog skal tænke på i denne sammenhæng er, at der kan være et bredt spektrum af forstyrrelser, der er med til at mindske rækkevidden, da det – som nævnt – er en rækkevidde i fri luftlinje.

Ikke desto mindre, så er der tale om en yderst imponerende rækkevidde, som Neonate BC-5800D kan bryste sig af, da den lyder på helt op til 800 meter. Du kan derfor også være helt sikker på, at du sagtens kan sidde i den anden ende af huset eller på en etage over eller under, uden at det er noget, der giver sig problemer.

Dertil skal det selvfølgelig også nævnes, at der er tale om en babyalarm, der byder på et væld af funktioner, der kan vise sig at være nyttige. Det inkluderer blandt andet følgende:

 • Natlys
 • Temperaturmåler
 • Uden for rækkevidde alarm
 • Alarm ved lavt batteriniveau
 • Vibration på forældreenhed
 • Lydstyrkekontrol
 • Justerbar mikrofonfølsomhed

Slutteligt bør det også nævnes at det er en lille babyalarm, der ikke fylder mere end en mobil. Den har en højde, der lyder på 9 cm., en bredde på blot 4,5 cm., og en tykkelse på kun 2 cm. Det er derfor ikke svært at finde plads til den i lommen eller i tasken, hvis der er behov for at tage den med på farten ifm. en rejse el.lign.

Motorola MBP 33S

Motorola MBP 33S

Forhandler Pris Information
999 DKK Se produkt

I løbet af de seneste par år er der blevet introduceret en lang række forskellige babyalarmer, der leveres med et kamera. Én af dem er MBP 33S fra Motorola, der er en babyalarm med et kamera af høj kvalitet og en stor skærm på hele 2,8″ på forældreenheden, hvorfor det er nemt at holde øje med dit barn fra et helt andet rum.

Der er op til flere ting, der gør, at dette er en enhed, der skiller sig ud fra mængden. Det er dog i høj grad som følge af, at den kan bryste sig af at have stort set alle tænkelige funktioner, du skulle kunne få brug for i en babyalarm – og lidt mere til. Det er f.eks. muligt at zoome ind og ud med kameraet, hvis behovet skulle opstå.

Udstyret med et videokamera af høj kvalitet

Én af de ting, der i høj grad er med til at få MBP 33S til at skille sig ud fra mængden, er dens kamerafunktion. Den er nemlig udstyret med et kamera, der kan optage video, som bliver sendt direkte til din forældreenhed, hvor du kan følge med i billederne på en skærm, der – som sagt – er hele 2,8” stor, hvorfor den er stor nok.

Selve kameraet er i god kvalitet, hvorfor det også er i stand til at levere et billede, der er af høj kvalitet, du får vist på skærmen. Skærmen er en farveskærm, hvorfor du får et 100% virkelighedstro billede vist. Du kan finde op til flere babyalarmer med kamera, hvor kvaliteten ikke er god nok, men det gælder ikke MBP 33S.

Dertil skal det også nævnes, at videokameraet er udstyret med en infrarød teknologi. Det betyder, at du får mulighed for at se barnet i både lyse og mørke omgivelser. Det er en smart funktion, da det er sjældent, at du lader dit barn sove i et lyst lokale. Derfor kan du også altid holde øje med dit barn, når det ligger og sover.

Videoen bliver sendt via en trådløs 2,4 GHz-forbindelse, der er krypteret. Det betyder at andre ikke kan se med, selvom der f.eks. er andre babyalarmer med videofunktion i nærheden. Det er en forbindelse, der kun er tilgængelig mellem de to enheder. Dertil skal du heller ikke frygte for, at det er noget, der kan hackes.

Dertil skal det selvfølgelig også nævnes, at der faktisk er mulighed for at koble helt op til fire kameraer til én forældreenhed. Hvis du har flere børn, skal bruge babyalarmen i et professionelt regi eller deslige, så kan der være behov for dette. Derfor er det bestemt også fordelagtigt at den understøtter helt op til fire kameaer.

Har en god rækkevidde, der strækker sig op til 300 meter

På trods af, at du sagtens kan finde babyalarmer, der kan bryste sig af en længere rækkevidde end de 300 meter som Motorola MBP 33S byder på, så er det bestemt ikke noget, der ændrer på, at det er en ganske god rækkevidde. Det er kun i meget sjældne tilfælde, at der er behov for en større rækkevidde end dette.

Der er også mange, der tænker, at det kan lyde en kende voldsomt, at der er behov for en rækkevidde på op til 300 meter. Det er dog vigtigt at huske, at der kan være mange ting, der kan forstyrre signalet, som er med til at mindske signalet. Det tæller alt fra diverse enheder til vægge, og derfor skal rækkevidden være god.

Hvis det skulle ske, at de to enheder kommer for langt væk fra hinanden, så er MBP 33S i stand til at advare om dette med det samme. Du vil derfor ikke være i tvivl om, hvorvidt du befinder dig for langt væk fra din babyenhed. Der udløses nemlig en alarm, når dette sker – det bør dog ikke ske som følge af rækkevidden.

Tovejskommunikation gør det muligt at snakke med dit barn

Motorola har også valgt at udstyre deres MBP 33S med tovejskommunikation. Det er det, de fleste kender som en talk back-funktion, hvor du kan tale med og berolige dit barn direkte fra forældreenheden. Dermed undgår du at skulle gøre barnet urolig ved at træde ind på værelset, hvor du har lagt dit barn til at sove.

Da det er en babyalarm med video, så er det også nemt for dig at vurdere, om du har fået dit barn til at falde til ro igen, når du snakker med det – det kan du nemlig blot følge med i på skærmen på din forældreenhed. Det er faktisk blot med til at gøre denne funktion endnu brugbar, end hvis det kun var en babyalarm med lyd.

Meget følsom mikrofon, der reagerer på den mindste lyd

Det er selvfølgelig vigtigt, at du er opmærksom på dit barn, når det ligger og sover. Det er også derfor, Motorola har valgt at udstyre deres MBP 33S med en følsom mikrofon, der er i stand til at reagere på selv den mindste lyd. Ikke nok med det, så aktiverer den også en lysindikator, der indikerer hvor høj lyden er.

Det skal selvfølgelig også nævnes, at MBP 33S er udstyret med et termometer, der kan måle temperaturen i rummet hos barnet. Det er en information, du kan få vist direkte på forældreenheden, så du dermed kan sikre dig, at det hverken bliver for varmt eller for koldt hos dit barn, hvilket er en meget smart funktion.

Kan afspille fem forskellige vuggeviser

Det er ikke altid nemt at få dit barn til at falde til ro. Det kan dog være nemmere med en god vuggevise. Det er derfor, du kan afspille hele fem forskellige vuggeviser via denne babyalarm. Der er rigtig mange forældre, der har stor succes med dette, hvorfor det sandsynligvis også er noget, der kan fungere for dig og dit barn.

Forældreenheden er trådløst og er udstyret med et genopladeligt batteri. Begge enheder kan sættes i Eco Mode, der sikrer et mindre strømforbrug ved at justere signalstyrken alt efter afstanden mellem de to enheder. På denne måde kan du mindske dit strømforbrug og dermed undgå at skulle lade enheden op ofte.

Vtech BM2000

Vtech BM2000

Forhandler Pris Information
319 DKK Se produkt

Vtech har valgt at bruge deres store erfaring og lange tradition for kvalitet og viden inden for elektronik til at lave deres egen serie af babyalarmer. De har gjort hvad de kan for at skille sig ud fra mængden, men ét af de punkter, der særligt får dem til at skille sig ud er, at de har valgt at yde tre års garanti på alle deres alarmer.

Det er selvfølgelig et bevis på, at der er tale om enheder, der kan bryste sig af en høj kvalitet. Det er dog ikke kun dét, der på relativt kort tid har været med til at gøre Vtech til en seriøs spiller på markedet, da de også byder på nogle af de mest konkurrencedygtige priser på markedet. En BM2000 koster dig f.eks. kun 499 kr.

En simpel babyalarm, der indeholder de vigtigste funktioner

Du kan finde et væld af avancerede babyalarmer, der byder på en lang række funktioner, du ikke skal bruge til noget. Det er ikke dét, der har været i fokus hos Vtech. I stedet har de haft fokus på at lave en simpel babyalarm, der har de vigtigste funktioner, som bør være at finde i en hvilken som helst form for babyalarm.

Det f.eks. også derfor, de har arbejdet rigtig meget med at sikre, at du får en krystalklar lyd, så der ikke er nogen tvivl om, hvorvidt dit barn sover, ligger uroligt eller er vågnet. Det er opnået som en kombination af en god mikrofon i babyenheden, en god højttaler i forældreenheden, og selvfølgelig også DECT-teknologien.

Babyalarm baseret på den populære DECT-teknologi

DECT er en teknologi, der som forælder kan give dig en enorm tryghed, da det giver din babyalarm en meget pålidelig forbindelse. Ikke nok med det, så er det også som følge af denne teknologi, at du er garanteret, at der altid bliver leveret en krystalklar lyd uden forstyrrelse mellem babyenheden og din egen forældreenhed.

Samtidig er DECT-teknologien (der er en forkortelse for Digital Enhanced Cordless Telecommunications) også med til at sikre dig mod interferens. Det er nemlig noget, der sagtens kan opstå, hvis der er andre elektroniske enheder i nærheden – eller tilmed andre babyalarmer. Det sker dog ikke, hvis du bruger DECT-teknologien.

Tovejskommunikation mellem forældreenhed og babyenhed

I dag er det kun meget få babyalarmer, der ikke kan bryste sig af en tovejskommunikation, så du har mulighed for at snakke med dit barn, selvom du ikke befinder sig i samme rum. Derfor er det også en funktion, Vtech har sørget for at få implementeret i deres BM2000, så du kan bruge den til at berolige og snakke med barnet.

Det er også dét, som de fleste kender som en talk back-funkton. Det er nemt at gøre brug af, da du reelt set blot skal gøre brug af din forældreenhed som en form for walkie-talkie. Det betyder, at du ikke skal forlade din plads ved middagsbordet eller skal bevæge dig ind i rummet, hvor barnet sover, når du skal berolige det.

God rækkevidde på op til 300 meter

Der er stor forskel på rækkevidden på de mange babyalarmer, du kan finde på det danske marked, som du også har kunne læse dig til i denne artikel. Neonate er én af de producenter, der har gjort rigtig meget ud af deres rækkevidde, hvorfor de kan præstere en rækkevidde på helt op til 800 meter – det kan Vtech ikke helt.

Hvis du vælger at investere i en Vtech BM2000, så er det forventeligt at du får en rækkevidde, der lyder på op til 300 meter. I langt de fleste tilfælde er det en rækkevidde, der er mere end nok, hvorfor du naturligvis også sagtens kan ”nøjes” med at investere i en BM2000 fra Vtech, hvis du skal erhverve dig en babyalarm.

Babyenheden er udstyret med et beroligende natlys til din baby

Vtech har valgt at udstyre deres babyalarm med en smart vågelampe, der kan være med til at berolige din baby, hvis ikke din baby kan lide at sove i et helt mørkt lokale. Det kan dertil også være behageligt for dig, hvis du skal kigge til din baby i løbet af natten, og du derfor gerne vil undgå at skulle tænde lyset i loftet.

Det bør dertil også nævnes at den er udstyret med fem forprogrammerede vuggeviser, som du kan sætte babyalarmen til at afspille. Det er selvfølgelig vuggeviser, der er komponeret med henblik på at få din baby til at falde til ro. Hvis din baby har svært ved at falde til ro, så kan det være oplagt at prøve med en god vise.

Informativ LCD-skærm og genopladeligt batteri i forældreenheden

Forældreenheden er blevet udstyret med en baggrundsoplyst LCD-skærm. Det er en meget informativ skærm, hvor du kan følge med i en lang række forskellige funktioner. Den er f.eks. blevet udstyret med en temperaturmåler, der giver dig mulighed for at følge temperaturen i det rum, hvor din baby ligger og sover.

Dertil er den også udstyret med et genopladeligt batteri, der kan præstere en batterilevetid, der lyder på helt op til 14 timers brug – og endnu længere tid i standby-mode. Derfor er batterilevetiden også ganske godkendt i denne enhed. Samtidig kan det – som sagt – blot lades op, når det er løbet tør for strøm efter mange timer.

Motorola MBP161

Motorola MBP161

Forhandler Pris Information
408 DKK Se produkt
421 DKK Se produkt

En smart digital babyalarm fra Motorola, der byder på en lang række smarte funktioner og et oplyst LCD-display. Det er et godt eksempel på, hvordan Motorola er i stand til at få avanceret teknologi til at være nemt at gøre brug af. På trods af de mange funktioner, så er det bestemt en babyalarm, som alle kan gøre brug af.

Den adskiller sig på flere punkter. Det gør den blandt andet ved at være udstyret med en timer, der hjælper dig med at huske de vigtigste opgaver som bl.a. måltider, bleskift og sovetider. Derfor er det faktisk en enhed, der er meget andet end blot en babyalarm. Det er i højere grad et elektronisk hjælpemiddel til forældrene.

Udstyret med en følsom mikrofon, der reagerer på selv den mindste lyd

Hvis du skal lade dit barn ligge og sove for sig selv, så vil du sikkert gerne være helt sikker på, at du ikke går glip af, hvis de lige pludselig giver lyd fra sig. Det er dog ikke noget, du skal være bange for, hvis du vælger at investere i en MBP161 fra Motorola, da den er udstyret med en følsom mikrofon, der opfanger enhver lyd.

Hvis denne mikrofon opfanger selv den mindste lyd, så reagerer den på det med det samme. Det gør den nemlig ved at aktivere lysindikatoren på forældreenheden, der ligeledes vil indikere hvor høj en lyd, der har været tale om. Derfor kan du også være helt sikker på, at du ikke misser det, hvis dit barn giver lyd fra sig.

Tovejskommunikation gør det muligt at berolige barnet fra forældreenheden

Da MBP161 er udstyret med en intuitiv tovejskommunikation, så er det muligt at berolige dit barn direkte fra forældreenheden. Du er derfor ikke tvunget til at gå ind i det rum, hvor dit barn ligger og sover. Det er en klar fordel, da det blot kan være med til at gøre det værre, hvis du er nødt til at gå ind i rummet til dit barn.

Hvis det ikke hjælper, når du forsøger at berolige dit barn via alarmens talk back-funktion, så kan du i stedet prøve at berolige dit barn ved hjælp af én af de fem forskellige vuggeviser, der er forprogrammeret i alarmen. Det er vuggeviser, der er komponeret med henblik på at have en beroligende effekt, så dit barn falder i søvn.

Byder på en rækkevidde på op til 300 meter

Det er ikke altid, du befinder dig i rummet lige ved siden af dit barn, hvorfor det er en god idé at købe én af de alarmer, der kan bryste sig af at have en god rækkevidde. Det kan denne model blandt andet, da den har en rækkevidde, der kan strække sig helt op til 300 meter. Vær dog opmærksom på, at det er i fri luftlinje.

Det kan lyde voldsomt at dens rækkevidde er hele 300 meter. Faktum er dog, at den i praksis ikke kan række op til 300 meter. Der er nemlig mange ting, der kan være med til at forstyrre dens signal, hvorfor den faktiske signalstyrke og rækkevidde er lavere. Det er netop derfor, de sørger for at have så stor en rækkevidde.

DECT-teknologi giver en sikker og stabil forbindelse

På lige fod med Philips og flere andre store brands, så er Motorola også glad for at gøre brug af DECT til deres babyalarmer. Det er ganske forståeligt, da det er en teknologi, der bærer flere fordele med sig. Det er f.eks. som følge af denne teknologi, at du får en digital kommunikation, der både er sikker og helt uden afbrydelser.

Det er også denne teknologi, der er i stand til at detektere, om de to enheder befinder sig for langt fra hinanden, for at kunne fungere. Det er noget Motorola har udnyttet, da de har udviklet en funktion, der giver dig besked i det øjeblik, der kommer for stor afstand mellem de to enheder, så signalet aldrig forsvinder helt.

Babyenheden er udstyret med både temperaturmåler og natlys

Der er op til flere funktioner integreret i babyenheden, hvilket blandt andet inkluderer både temperaturmåler og natlys. Det betyder at du hele tiden kan holde øje med temperaturen i det rum, dit barn sover i. Dermed kan du kontrollere, at det hverken ender med at blive for koldt eller for varmt for dit barn at sove i rummet.

Endvidere har Motorola også valgt at udstyre deres MBP161 med et beroligende natlys, der ikke blot kan hjælpe dit barn med at falde til ro, hvis han eller hun ikke kan falde til ro i et helt mørkt lokale, men som også gør det nemmere for dig at se til dit barn i løbet af natten. Det medfører nemlig at du ikke skal tænde lyset.

Slutteligt skal det også nævnes, at forældreenheden er trådløs og er udstyret med et genopladeligt batteri, der kan præstere en batterilevetid på helt op til 14 timer. Det er dog muligt at forøge denne, hvis du vælger at sætte de to enheder i Eco Mode, hvor signalstyrken justeres alt efter afstanden mellem de to enheder.

Philips Avent SCD860/01

Philips Avent SCD860/01

Forhandler Pris Information
1.400 DKK Se produkt

En smart babyalarm fra Philips, der kan styres direkte fra en app på din smartphone. Denne app fungerer til både iOS og Android. Med en Philips Avent SCD860/01 er du derfor fri for at have en forældreenhed med dig rundt, da du blot kan bruge din smartphone eller tablet-pc, hvilket også giver adgang til flere funktioner.

Du kan sagtens bruge din telefon eller din tablet-pc som normalt, da applikationen blot kører i baggrunden. Du får derfor en besked direkte på din telefon eller tablet-pc, hvis dit barn giver lyd fra sig. Dertil er det også en app, der giver dig mulighed for at følge med i alt, hvad der sker omkring dit barn, når det ligger og sover.

Det er muligt at bruge applikationen på op til tre enheder på én gang. Det betyder også at der kan være tilsluttet tre forskellige brugere på én gang. Da det hele blot kører i baggrunden på din enhed, så er det ikke nok, der sluger specielt meget strøm. Den vælger automatisk netværk, for altid at sikre en stabil forbindelse.

En babyalarm med alle de funktioner, du kan forestille dig

Philips er ikke gået på kompromis med noget i forhold til Avent SCD860/01. Derfor er det en babyalarm, der har alle de funktioner, du kunne forestille dig, at du kunne få brug for. Ikke nok med det, så er det også nemt at sætte det hele op. Du skal blot downloade appen og koble enhederne sammen via en simpel QR-kode.

De mange funktioner kan selvfølgelig fjernstyres direkte via denne applikation. Det inkluderer blandt andet svarfunktionen, der giver dig mulighed for at snakke med dit barn via mikrofonen i din mobil eller tablet-pc. Du kan derfor berolige dit barn, uden at skulle slæbe rundt på en særskilt forældreenhed til dette formål.

Dertil er selve babyenheden også blevet udstyret med både vuggeviser og natlampe, som du kan tænde direkte fra applikationen. Hvis dit barn ikke kan falde i søvn, så kan du forsøge at afspille en vuggevise. Vil du gerne se til dit barn i mørket, så kan du blot tænde for natlampen i babyenheden med et klik i applikationen.

Udstyret med både billede- og videofunktion

Det er muligt at følge med i din babys gøren og laden, da enheden er udstyret med både en video- og billedefunktion. Alle billeder vises i HD-kvalitet og gør brug af et infrarødt lys om natten, så du altid får vist et billede i en optimal kvalitet, selvom det er mørkt. Derfor kan du nemt overvåge og holde øje med dit barn.

Ikke nok med det, så er det faktisk også muligt at gemme sjove og søde øjeblikke fra dit barns første år ved hjælp af dens unikke mulighed for at tage billeder. Disse billeder bliver naturligvis gemt direkte på din mobil eller tablet-pc. Det er ikke en nødvendig funktion, men som forælder bliver man lynhurtigt glad for den.

SafeConnect-teknologien sikrer at der altid er en optimal opkobling, hvor der hverken opstår forsinkelser eller forstyrrelser i billeder eller video. Det er endda muligt at tilslutte helt op til 10 ekstra kameraer, hvis man ønsker at overvåge barnet fra flere vinkler, eller hvis man derimod har flere børn, der skal overvåges.

Registrering af rummets fugtighedsindhold og temperatur direkte i app

Du kan også nemt følge med i både temperatur og fugtighedsniveau i det rum, dit barn sover i. Det kan du gøre ved hjælp af den gratis app, du kan styre enheden fra. Du kan derfor nemt sikre dig, at det ikke bliver for koldt, varmt eller fugtigt i det rum, hvor dit barn sover, og det er selvfølgelig også en rigtig god funktion.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at dette er én af de mest moderne og mest intelligente babyalarmer, du kan købe på det danske marked. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er den rette løsning for dit vedkommende, så kan du heldigvis prøve den i 60 dage, inden du beslutter dig, da Philips yder 60 dages tilfredshedsgaranti.

Hvad skal være i fokus, når jeg vælger babyalarm?

Der findes et væld af babyalarmer på det danske marked. En stor del af dem er hver især gode til deres egne formål. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det er vigtigt, at du har fokus på at vælge din alarm med omhu. Dertil er der også en lang række vigtige kriterier, der skal være i fokus, når du vælger din babyalarm.

Det skal gøres klart, at det ikke altid er bedst, at du blot går på jagt efter den dyreste model. I mange tilfælde vil det blot vise sig at være en model, der er udstyret med en lang række funktioner, du ikke skal bruge til noget. Derfor vil det blot være spild af penge at købe en sådan babyalarm. Derfor bør følgende være i fokus:

Rækkevidde

Rækkevidde er noget, du ikke bør gå på kompromis med. Der er op til flere modeller, der lover en rækkevide, der strækker sig fra 300 meter og helt op til 800 meter. Det skal dog gøres klart, at det er tal, der skal tages med et gran salt, da de er målt i fugleperspektiv, og uden at tage højde for forstyrrelser af alarmernes signal.

I og med, at de fleste bor i en bolig med vægge og også har en lang række elektroniske enheder i hjemmet, der kan udsende forstyrrende signaler, så skal du derfor også regne med, at de har en rækkevidde, er en del kortere end det, der er opgivet. Derfor er det også kun meget få alarmer, der har en rækkevidde på 800 m.

Hvis du ved, den kun skal bruges på kort afstand, så kan det være en god idé at vælge en alarm, der kan kobles til en mobil via Bluetooth. Det er dog ikke en teknologi, der er udviklet til at kommunikere over lang afstand, hvorfor det kun er en løsning, der kan vise sig at være god, hvis der er tale om en relativt kort afstand.

Den trådløse DECT-teknologi er også kendt fra trådløse telefoner, og er en teknologi, der udsender mere elektrisk stråling, men har den bedste rækkevidde. Det er blandt andet producenter som Philips, der er glade for denne teknologi. Det er en teknologi, der giver mulighed for et godt signal på helt op til 100 m. afstand.

Det skal selvfølgelig gøres klart, at det er en teknologi, der også udsender en del mere elektrisk stråling end du eksempelvis vil opleve i babyalarmer fra Neonate. Du skal dog ikke være bange for, at det er noget, der er skadeligt, da det stadig er langt under de tilladte grænseværdier, og derfor ikke er skadeligt for dit barn.

Funktioner

Du kan finde et væld af alarmer, der klarer sig helt fint, når det kommer til de basale behov. Det kan dog være en god idé at vælge en model, der er udstyret med en række yderligere funktioner. Der er nemlig op til flere af disse funktioner, der kan være med til at gøre livet lettere, uden at gøre din babyalarm meget dyrere.

Du kan f.eks. finde op til flere babyalarmer, der har en funktion, der kan spille en vuggevise, mens det også er meget normalt at kunne finde en babyalarm, der er udstyret med en natlampe. Begge dele er noget, du kan bruge, når du skal putte dit barn, da det er med til at skabe en mere rolig og en mere hyggelig stemning.

I nogle tilfælde er du nødt til at aktivere vuggevisen på selve babyenheden, men du kan også finde modeller, der kan aktivere vuggevisen fra forældreenheden i stedet for, så du ikke skal ind på værelset, for at tænde den. Derfor er det naturligvis også den bedste idé, at du går på jagt efter én af de sidstnævnte babyalarmer.

Dertil skal det også nævnes at natlys er værd at overveje i en babyalarm. Det er noget, du kan finde i de fleste modeller fra Philips, som typisk er i form af et lille gult lys, der ikke blot er beroligende, men som også gør det muligt for dit barn at se om natten. Derfor er det også en god idé, at du får en model med denne funktion.

Det kan være en rigtig nyttig funktion. Det er dog især noget, der gør sig gældende, hvis du ofte oplever, at dit barn har svært ved at sove i mørket. Det er nemlig ikke nogen god idé at tænde for en stor ovenlyslampe, da rummet heller ikke må være for oplyst, da barnet ganske enkelt får den bedste nattesøvn i et mørkt rum.

Det er også en god idé at vælge en babyalarm, der er udstyret med et kamera, som du kan bruge til at holde øje med dit barn, og se om dit barn reelt set er vågent, eller om det blot sovet lidt uroligt. Det er med til at sikre, at du ikke skal gå ind til barnet, da du risikerer at vække dit barn eller din baby ved at gøre dette.

Endvidere findes der også op til flere modeller, der er udstyret med en talk back-funktion, der bestemt også kan vise sig at være en uhyre nyttig funktion. Det er dog i høj grad noget, der gør sig gældende, hvis dit barn har en tendens til at sove uroligt. Ved at kunne tale til dit barn, kan du berolige det, så det falder i søvn.

Batterier og ladestationer

Hvis du gerne vil holde din investering på et lavt niveau, når du skal købe en babyalarm, så kan du f.eks. vælge én af de billige modeller fra Philips, som typisk er drevet af enten AA- eller AAA-batterier. Det er dog noget, du bør overveje, da det ikke er muligt at lade disse op, men du kan dog tilslutte alarmen direkte til kontakten.

Derfor er det også en type alarm, der er mest egnet til brug i et hjem, hvor de primært skal stå i en stationær position det samme sted – og dertil også helst på et sted, hvor de hele tiden kan være sluttet til en kontakt. Er det ikke det, du har gjort dig tanker om, så er det bedre at gå på jagt efter en model med opladeligt batteri.

Hvis du er villig til at betale en kende mere, så kan du også vælge at købe en alarm fra f.eks. Neonate, der får ros i et væld af tests for både deres ladestationer og de indbyggede Li-Ion-batterier, der er blevet udviklet med henblik på at gøre dem nemme at oplade og transportere, hvilket naturligvis også er en klar fordel.

Der er ikke noget behov for at tilslutte en ledning, da de blot skal placeres i en oplader, og så kan du få ladet batteriet op på meget kort tid. I og med, at der er tale om Li-Ion-batterier, så er der ikke noget problem med at klatlade dem, da de ikke går i stykker af det, som det er tilfældet med mange andre former for batterier.

Babyalarmer med ladestationer og Li-Ion-batterier er særligt en god idé for dig, der har et ønske om at have en mere fleksibel løsning. Den er både nem at transportere og du kan samtidig også bruge den stationært i hjemmet, hvis det er noget, du ønsker. Derfor vælger langt de fleste også at gå med netop denne løsning.

Kvalitet

Hvis du ved at du ofte vil være på farten og har brug for at have din babyalarm med dig, når du er afsted, så er det en rigtig god idé, at du vælger én af de modeller, der kan bryste sig af at have et simpelt og robust design. Det er nemlig vigtigt at den kan holde til de knops og slag, den får, når du har den med på farten.

Det er dog mindst lige så vigtigt, at den ikke er for tung eller optager for meget plads, hvis det ikke kun er dens robusthed, du skal have fokus på, når du går på jagt efter en babyalarm. Her er det f.eks. værd at fremhæve de forskellige alarmer fra Neonate, der hverken er klodsede eller tunge, men samtidig er robuste.

Dertil kan de også bryste sig af at have en forældreenhed, hvor der er indbygget en vibrator, der afgiver en diskret alarmering. Vælger du i stedet en babyalarm fra Philips, så vil den typisk være større i designet, og det kan derfor godt virke en kende klodset at have den med i en taske, når du af en grund skal have den med.

De små Bluetooth-modeller kan typisk bryste sig af et meget simpelt design. Årsagen til dette er, at al betjening foregår via din smartphone. Derfor er de også meget transportable og har en både god og kompakt størrelse. Derfor er det også nemt at finde plads til dem i enten en taske eller tilmed i en bukselomme.

Testkilder

Vi har ikke selv testet de produkter, der er beskrevet herover, som der også er givet udtryk for i starten af denne artikel. I stedet har vi indsamlet information fra en lang række forskellige troværdige kilder. Hvis du gerne vil have et bedre indblik i de testkilder, vi har gjort brug af, bliver en række af dem beskrevet herunder.

Hem & Hyra

Hem & Hyra er et stort og kendt svenske medie, der skriver om alt inden for hjem, have og fritid. Derfor har de også lavet en test af babyalarmer. Mere specifikt, så har de taget et kig på hele otte forskellige modeller, med henblik på at finde frem til den bedste babyalarm på markedet, hvilket du selv kan læse om lige her.

De har ikke blot holdt sig til én type babyalarm, men har i stedet testet babyalarmer med kamera og helt almindelige modeller, der kun er udstyret med en mikrofon. I flere af de modeller, de har valgt at teste, er der også blevet integreret en række yderligere funktioner som f.eks. termometer, talk back-funktion m.m.

Alle alarmer, der er med i deres test, er blevet testet og vurderet ud fra en række fastsatte kriterier. Det er gjort for at sikre, at alle modeller bliver testet og vurderet på samme vis, da det giver et langt mere retvisende billede af de enkelte modeller og markedet som helhed. Det er følgende kriterier, der har været i fokus:

 • Kvalitet
 • Funktioner
 • Brugervenlighed
 • Design

Den af de otte testede modeller, der har klaret sig bedst i deres test, er Philips Avent SCD620, der derfor er blevet kåret som bedst i test. Det er en rigtig god babyalarm, der er udstyret med et kamera, der gør det nemt at holde øje med dit barn, da du får sendt et direkte billede til den medfølgende forældreenhed.

Dertil skal det også gøres klart, at de har vurderet, at der er tale om en babyalarm, der byder på en rigtig god forbindelse. Den er generelt velfungerende, men et minus ved er dog at den kræver tilslutning til stikkontakt, hvor mange af de andre modeller på det danske marked kan bryste sig af at være batteridrevne modeller.

Det er dog ikke kun Philips Avent SCD620, der kan bryste sig af at have fået gode ord med på vejen. Det er også noget, der gør sig gældende for flere andre af de modeller, der er blevet testet af Hem & Hyra. F.eks. har både Padwico 850, Isitter og Supernova D8 også klaret sig rigtig godt i testen og har fået anbefalinger.

ALT

Hos magasinet ALT har de en sektion kaldet Vores Børn. Her er der fokus på alt, der har med børn og at være forælder at gøre. Det er også i denne sektion, de jævnligt tester en lang række forskellige produkter til både forældre og børn. De har blandt andet valgt at lave en rigtig god test af en række forskellige babyalarmer.

I denne test har en gruppe mødre taget et kig på og lavet en test af hele seks forskellige babyalarmer, hvorfor det er en grundig test, hvor der ikke blot er blevet sprunget over hvor gærdet er lavest. Der er desuden blevet undersøgt flere typer babyalarmer, da nogle af dem fx er med video, mens andre har avancerede funktioner.

Det skal dertil også gøres klart, at alle de babyalarmer, der er blevet testet af mødregruppen hos ALT, er blevet testet med afsæt i og fokus på de samme kriterier. Det er gjort for at sikre, at alle modeller bliver vurderet på samme vis. Mødregrupperne har valgt at kigge særligt nærmere på de følgende kriterier:

 • Design
 • I brug
 • Lydkvalitet
 • Pengene værd?

Hos ALT er det Neonate BC-5700D, der ender med at løbe med sejren og derfor også blive kåret som vinder af deres test, da den overordnet set har klaret sig bedst målt ud fra de kriterier, der er blevet nævnt herover. Det er dog ikke kun Neonate BC-5700D, der har fået gode ord med på vejen fra mødregruppen hos ALT.

Det er nemlig også noget, der gør sig gældende for den simple CAPiDi-babyalarm, der også klarer sig rigtig godt, og får ligeledes har fået tildelt en meget høj bedømmelse. Hvis du gerne vil læse hele testen selv, så er den frit tilgængelig på deres hjemmeside, hvor du kan læse deres bedømmelse af samtlige seks babyalarmer.

Forbrugerrådet Tænk

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Tænk er én af de mest troværdige kilder på det danske marked, når det kommer til tests og anmeldelser. Derfor er det også en god kilde at trække på, hvis du er i tvivl om købet af et konkret produkt. Heldigvis for dig, der leder efter en babyalarm, så har de testet en række babyalarmer.

Forbrugerrådet Tænk har nemlig udgivet en artikel hvori de tester hele syv forskellige babyalarmer. Disse modeller adskiller sig på en række forskellige punkter, hvorfor det er en test, der både dækker over alarmer, der kun kan transmittere lyd, men også over nyere modeller, der også tilbyder muligheden for video.

På lige fod med de øvrige tests, der er udført af Tænk, så har de lavet en meget klar beskrivelse af, hvad der bliver vægtet højest i deres test af babyalarmer. Opdelingen af deres kriterier ser således ud:

 • Funktionalitet (60%)
 • Udendørs brugervenlighed (25%)
 • Ekstrafunktioner (15%)

I denne test er der blevet taget udgangspunkt i en række meget sandsynlige brugsscenarier. Det er gjort for at sikre, at de er blevet testet i så virkelighedstro en situation som muligt. Der er eksempelvis blevet testet i huse med betonvægge og -gulve, og dertil er der også blevet testet på både samme etage og på to etager.

Endvidere er der også blevet testet hvor praktiske de enkelte modeller er. Her er der blandt andet blevet kigget på, hvor nemme de forskellige babyalarmer er at placere i en barnevogn og lignende. Derfor er der også gjort rigtig meget ud af at teste dem i så mange situationer som muligt, for at sikre, at de er alsidige.

Det bliver desuden vægtet højt, at der er tale om batteridrevne modeller. Det giver også et godt plus i bogen, hvis der er tale om en alarm med en forældreenhed, der selv er i stand til at advare om fladt batteri, hvis signalet bliver dårligere eller helt mistet, eller hvis babyenheden er udenfor rækkevidde af forældreenheden.

Hvis du gerne vil læse hele testen selv, så kræver det et betalt medlemskab hos Forbrugerrådet Tænk. Med dette medlemskab får du adgang til detaljerede testresultater af hver model. Hvis du har et medlemskab eller ønsker at oprette dette, så kan du læse artiklen og testen af de enkelet modeller ved at følge dette link.

Klikk

Hos norske Klikk har de også lavet en grundig test af et væld af forskellige babyalarmer. Faktisk har de taget et kig på hele seks forskellige modeller. De har dog valgt at adskille sig fra nogle af de øvrige medier, da de i deres test udelukkende har testet babyalarmer med kamera, så du kan transmittere video fra babyalarmen.

De modeller, der er blevet testet, er blevet udvalgt med afsæt i hvilke modeller, der sælger bedst. For at finde frem til dette, har de lavet testen i samråd den største forhandler af babyudstyr i Norge. Derfor er det ikke blot vilkårlige modeller, der er blevet testet, men derimod en model, du reelt kunne have i overvejelserne.

Dertil skal det også nævnes, at de har valgt at dele testen op. Den er delt op i to dele. Den ene del er en brugervenlighedstest, der er blevet udført af familier med børn i målgruppen. Den anden del er en mere teknisk test, der er blevet udført af redaktionen hos Klikk. I testen har der været fokus på følgende kriterier:

 • Brugervenlighed (40%)
 • Rækkevidde (40%)
 • Lyd og signal (20%)

Der er op til flere modeller, der klarer sig godt i denne test. Det er dog især Neonate BC-8000DV, der udmærker sig og derfor er den også blevet kåret som testens vinder med fem ud af seks stjerner. Withings Home (der nu går under navnet Nokia Home) har også fået tildelt fem stjerner, men er dog ikke testvinder.

Begge alarmer har fået stor ros for at være gode og neme at bruge. Derfor er det også begge to babyalarmer, du sagtens kan gå ud og købe med ro i sindet. I bunden af listen finder vi Motorola MBP481, der ikke har klaret sig nær så godt som de øvrige modeller, der er blevet testet. Vil du læse hele testen selv, så klik her.

Råd & Rön

Råd & Rön kan bedst beskrives som værende den svenske pendant til Tænk. De har også lavet en grundig test af en række babyalarmer. Faktisk er det en test, der dækker over en del flere modeller end Tænks danske test. De har nemlig testet intet mindre end 13 forskellige babyalarmer, for at finde frem til den bedste.

Alle alarmer er blevet vurderet og testet du fra de samme kriterier, for at sikre, at det er en test, der giver det mest retvisende billede af virkeligheden. Derfor har der været fokus på de samme kriterier hele vejen igennem testen af samtlige 13 babyalarmer hos Råd & Rön. Det er følgende kriterier, der har været i fokus:

 • Dækning
 • Brugervenlighed
 • Signalkvalitet
 • Holdbarhed
 • Batteri
 • Pålidelighed

Der er flere af de testede modeller, der klarer sig godt. Der er dog kun én model, der er blevet kåret som vinder, og det er Philips Avent SCD505, der har fået titlen “Bedst i Test”. Det er der flere årsager til, men det er særligt fordi det er en pålidelige babyalarm, der samtidig har en meget høj lydkvalitet og god batterilevetid.

Du kan sagtens læse hele testen selv, hvis dette ønskes. Det forudsætter selvfølgelig at du kan læse og forstå svensk, og at du er villig til at betale de 45 SEK, det koster at få adgang til deres test. Hvis det ønske, så skal du blot følge linket til deres hjemmeside, hvor du nemt og hurtigt kan betale for adgang til deres artikel.

Stiftung Warentest

Her er der tale om en stor tysk testportal, der faktisk er blandt de største i Tyskland. Det betyder også, at det er en portal, der har flere millioner besøgende hver måned. Som følge af dette, har Stiftung Warentest skabt et stærkt og troværdigt brand, hvorfor du sagtens kan stole de resultater, de kommer frem til i deres test.

For et par år siden udførte de en test af en række babyalarmer. Det er én af de mest grundige tests på nettet. De har taget et kig på hele 10 forskellige modeller, der alle er blevet testet ud fra de samme kriterier. De har selv nedfældet hvor meget vægt de enkelte kriterier tillægges i deres test, som du kan se på listen herunder:

 • Signalkvalitet (45%)
 • Brugervenlighed (25%)
 • Batteri (10%)
 • Miljø og holdbarhed (20%)

Den tyske test viser, at der er en række af de testede babyalarmer, der faktisk har problemer med at leve op til de løfter, de giver i forhold til både signalet og signalstyrken. Hvad det betyder er, at der faktisk er op til flere af alarmerne, der ikke lever op til de angivne egenskaber, og derfor ikke kan bruges til det lovede formål.

På lige fod med Råd & Rön, så har Stiftung Warentest også valgt at kåre Philips Avent SCD501 som vinder af deres test. Det er et klar bevis på, at det er en babyalarm, du roligt kan vælge at investere i. Den er blevet kåret som bedst i test, da signalet og holdbarheden overrasker positivt i forhold til de andre testede modeller.

Hvis du gerne selv vil læse Stiftung Warentests test, så kan det gøres på deres tyske hjemmeside. Det er dog ikke en artikel, der er frit tilgængelig, hvorfor du er nødt til at oprette et betalt medlemskab, hvis du gerne vil have adgang til artiklen. Har du allerede et sådant medlemskab, så kan du læse artikel ved at klikke her.

Søndagsavisen

Søndagsavisen har oversat svenske Testfaktas test af babyalarmer, så du kan læse den på dansk i stedet for på svensk. Derfor skal det dog også gøres klart, at det ikke er Søndagsavisen, der har stået for at lave denne test, men derimod svenske Testfakta, som dog er kendt for at være en meget troværdig og uvildig testkilde.

I denne test er der blevet testet seks forskellige babyalarmer. De er alle blevet testet meget grundigt i et laboratorium, hvor der blandt andet er blevet simuleret barneskrig og støj fra en græsslåmaskine. Det er gjort med henblik på at kunne måle hvor følsomme babyalarmerne er ved henholdsvis barneskrig og motorstøj.

Årsagen til, at det netop er disse to emner, der er blevet valgt er, at det i de fleste tilfælde er nogle meget realistiske scenarier i et område, hvor flere villaer ligger tæt op ad hinanden. Det er bestemt også en rigtig god indikation af, at der er tale om en meget seriøs test, hvor der ikke er gået på kompromis med noget.

Hver af de seks babyalarmer er naturligvis blevet testet med fokus på de samme kriterier. De har desuden været igennem præcis samme tests, hvorfor testen giver et rigtig godt biillede af virkeligheden og forskellen på de enkelte modeller. Det er de følgende fire parametre, der har dannet grundlag for testen hos Testfakta:

 • Brugervenlighed
 • Rækkevidde
 • Modstand mod radioforstyrrelser
 • Funktioner

Testens vinder ender med at blive Neonate BC-5000A, der dog nu er blevet erstattet af Neonate BC-5800D. Som den også har fået ros for i mange andre tests, så er det primært som følge af den gode rækkevidde og den høje kvalitet, at den er kåret som vinder. Klik dig ind på Søndagsavisen.dk, hvis du selv vil læse testen.

The Wirecutter

The Wirecutter er ejet og drevet af The New York Times. Det er ét af de mest respektable medier, når det kommer til test og anmeldelser. De har siden opstarten testet og anmeldt flere tusinde produkter. Derfor er det også en meget troværdig kilde i forhold til test og anmeldelser af alt fra babyalarmer til støvsugere.

For at kunne give deres bud på de bedste babyalarmer på markedet, har de testet intet mindre end 45 af dem. De har i artiklen skrevet deres fire bud på de bedste babyalarmer på markedet. Det er de følgende modeller, de har anbefalet i artiklen: Eufy SpaceView, Infant Optics DXR-8, Arlo Baby og VTech DM221.

Der er taget højde for intet mindre end ni forskellige parametre i forbindelse med testen af de enkelte modeller og efterfølgende også udarbejdelse af artiklen. Det er de følgende ni parametre, der har været i fokus i The Wirecutters test af babyalarmer:

 • Type
 • Rækkevidde
 • Batteri
 • Billede- og lydkvalitet
 • Skærmfunktioner
 • Kamerafunktioner
 • Sikkerhed
 • Pris
 • Udvidelsesmuligheder

Hvis du gerne selv vil læse hele deres test og en nærmere beskrivelse af deres fremgangsmåde og de modeller, de har anbefalet, så kan du finde deres test frit tilgængeligt på deres hjemmeside. Det er – uden tvivl – én af de mest gennemarbejdede tests på nettet, hvilket også kan ses på den meget lange artikel.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

Æggekoger Test

Previous article

DAB Radio Test

Next article

Comments