Elektronik

Vakuumpakker Test

0

Hvis du er glad for madlavning, så bør du også have en vakuumpakker. Den er særligt uundværlig, hvis du skal tilberede mad sous vide. Den kan dog også være ganske anvendelig, når du skal sikre optimal holdbarhed og smag i de madvarer, du gemmer i fryseren.

Der findes mange vakuumpakkere til private husholdninger, om end ikke alle er lige gode. Skal du have en god én af slagsen, skal du slippe cirka 1.000 kr. Det er dog ikke ensbetydende med at alle modeller til +1.000 kr. er pengene værd. Derfor kan det også være svært at finde den rette vakuumpakker.

Vi har kigget testresultater og anbefalinger igennem, og har lavet en liste over de bedste vakuumpakkere til private husholdninger. Vi har derfor ikke testet produkter på egen vis, men har i stedet lavet grundig research som grundlag for denne artikel og de udvalgte modeller herunder.

Caso VC300 Pro

Caso VC300 Pro

Forhandler Pris Information
1.065 DKK Se produkt

Hvis du ikke vil gå på kompromis med dit valg af vakuumpakker, så bør du tage et kig på Caso VC300 Pro, der blandt andet kan bryste sig af at være testvinder hos Politiken. Derfor skal der heller ikke herske tvivl om at det er én af de bedste modeller på markedet, såfremt der er tale om modeller, der bruges i de private hjem.

Den er blevet udstyret med et fuldautomatisk vakuummeringssystem, der på bedste vis er i stand til både at vakuumpakke og opbevare fødevarer i folieposer og ruller. Derfor kan den naturligvis også bruges til netop dét formål, du havde tænkt, den skulle bruges til, hvorfor det er en model, der appellerer til langt de fleste.

Byder på en variabel svejsetid

Der er tale om en vakuumpakker, der kan bryste sig af rigtig mange ting. Det er bl.a. noget, der inkluderer at den kan bryste sig af en variabel svejsetid. Det er der flere fordele ved, men det er særligt en fordel, da det medfører at du kan bruge din Caso VC300 Pro til at vakuumpakke både fugtige fødevarer og tørre fødevarer.

Ikke nok med det, så er det også en funktion, der er med til at sikre, at den er særligt velegnet til dig, der gerne vil bruge vakuumpakkeren i forbindelse med sous vide-tilberedning. Hvis det er dét, der er formålet med at investere i en vakuumpakker, så kan du også roligt vælge at bruge dine penge på en Caso VC300 Pro.

Kommer med en variabel vakuumstyrke

Det er dog ikke kun svejsetiden, der er variabel. Det er også noget, der gør sig gældende for vakuumstyrken. Det gør også VC300 Pro fra Caso ideel for dig, der gerne vil bruge maskinen til at vakuumopbevare bløde og trykfølsomme fødevarer, hvis det er noget, der har din interesse, men det er ikke alle, der har brug for det.

I denne forbindelse skal det dog gøres klart, at de fleste kan få brug for at vakuumpakke fødevarer, der er både bløde og trykfølsomme. Derfor er det også en god idé at vælge en maskine, der er i stand til dette, da det sagtens kan være noget, du får brug for, og så er det selvfølgelig en funktion, du også børe have med.

Op til 30 cm. svejsebredde, uanset længde

Maskinen er i stand til at præstere en svejsebredde på helt op til 30 centimeter svejsebredde, uanset længde. Dertil er den også udstyret med to svejsetråde, der netop gør dette muligt. Derfor er der også tale om en vakuumpakker, der kan vakuumpakke alt lige fra en større mængde grøntsager til en stor steak på 400 gram.

Dens vakuum lyder på maksimalt -0,8 bar (90%). Det er et vakuum, der er mere end nok til at kunne levere en god indpakning af alskens forskellige former for fødevarer. Ikke nok med det, så har Caso også valgt at udstyre deres VC300 Pro med et udtageligt vakuumkammer, der er nemt at tage ud af din vakuumpakker.

Er udstyret med en integreret foliebox

Caso har selvfølgelig også udstyret deres VC300 Pro med en foliebox, der bruges til at opbevare folierullen, som kan trækkes ud i den ønskede længde og dernæst kan skæres til via den integrerede folieskærer. Det er derfor nemt at skære folien til, når du skal bruge det, da det ikke er noget, du skal bruges saks el.lign. til.

Når du benytter dig af denne vakuumpakker til at vakuumpakke dine fødevarer, så er den faktisk i stand til at holde fødevarer frisk og sikrer i en længere periode, end hvad der ellers var muligt. Det er også med til at beskytte mod frostskader og er ideel til marinering af kød, hvis du gerne vil undgå at få fingrene beskidte.

Detaljer:

  • Tryk: 0,8 bar
  • Sugekapacitet: 12 liter pr. min.
  • Effekt: 120 W
  • Mål: H: 9 cm. x D: 26 cm. x B: 38 cm.

FoodSaver V2860-i

FoodSaver V2860-i

Forhandler Pris Information
1.598 DKK Se produkt

V2860-i fra FoodSaver er også en rigtig smart vakuumpakker. Det er en maskine, der gør det muligt for dig at forlænge holdbarheden på madvarer. Du kan dog også bruge den til at tilberede kød, fisk og grøntsager i sous vide. Derfor kan den også tjene præcis de samme formål som det gør sig gældende for modellen herover.

Der er op til flere funktioner og dele ved FoodSaver V2860-i, du kan nyde godt af som bruger af den. Det er blandt andet også derfor, den kan bryste sig af at være testvinder hos Forbrugerrådet Tænk. Det er bestemt ikke uden grund at Forbrugerrådet Tænk har valgt at kåre netop FoodSaver V2860-i som vinder af deres test.

Kan bryste sig af flere forskellige hastigheder

Én af de funktioner, der er med til at gøre netop denne model til et rigtig godt valg, hvis du er på jagt efter en god vakuumpakker, er at den kan bryste sig af at kunne indstille til flere forskellige hastigheder. Faktisk er den udstyret med hele tre forskellige hastigheder, som du frit kan vælge mellem, når du bruger maskinen.

Ikke nok med det, så har FoodSaver også valgt at udstyre deres V2860-i med en pulse-funktion. Det er en funktion, der eksempelvis kan tages i brug, når du skal bruge vakuumbeholderne og vakuumpropperne fra FoodSaver. Hele idéen med en sådan funktion er naturligvis at du lynhurtigt kan blive færdig med din opgave.

FoodSaver har dertil også sørget for at maskinen er blevet udstyret med en indikator på øverste del af den. Det er en indikator, der gør det nemt for dig at følge med i, hvor langt maskinen er nået i vakuumprocessen, så du nemt kan stå klar, når den er færdig. Derfor er en sådan indikator naturligvis også en klar fordel for dig.

Udstyret med plads til vakuumrulle

Denne vakuumpakker fra FoodSaver er blevet udstyret med et indbygget rum, der er særligt udviklet til opbevaring af en vakuumrulle såvel som en kniv. Det er ensbetydende med at du har mulighed for selv at bestemme størrelsen på din vakuumpose, så du derfor kan tilpasse den til stort set alle former for fødevarer.

Hvis du ikke har lyst til at gøre brug af en vakuumrulle, så kan du i stedet vælge at gøre brug af vakuumposer, da den også er kompatibel med dette. Uanset om du benytter dig af poser eller ruller, så kan du være helt sikker på at det er en maskine, der er i stand til at lave en kraftig svejsning, så der ikke går hul på posen efter.

Når du har gjort brug af maskinen til at pakke dine fødevarer ind, så kan de også bruges sammen med en sous vide-maskine, hvis det er noget, du har interesse i. Der er mange, der er rigtig glade for at tilberede mad på denne måde. Hvis det også er noget du gerne vil, så er en FoodSaver V2860-i en rigtig god investering.

Detaljer:

  • Tryk: 0,8 bar
  • Effekt: 105 W
  • Hastigheder: 3
  • Mål: H: 10 cm. x D: 29 cm. x B: 40 cm.

Caso Fast Vac 4000

Caso Fast Vac 4000

Forhandler Pris Information
2.199 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil være sikker på at du ikke går på kompromis med dit valg af din nye vakuumpakker, så bør der ikke herske nogen tvivl om at en Caso Fast Vac 4000 er et rigtig godt valg. Det er i hvert fald en maskine, du bør tage et nærmere kig på, da der ikke er sparet på noget, og det er blandt markedets bedste maskiner.

Der skal ikke være nogen tvivl om at der er tale om en professionel maskine. Derfor er det heller ikke en Caso Fast Vac 4000, du skal gå på jagt efter, hvis du kun kommer til at bruge maskinen i ny og næ, så du bedre kan opbevare dine fødevarer i køleskab eller fryser. Her er der nemlig tale om en maskine, der kan mere end dét.

Byder på et kabinet i rustfrit stål

Der er et væld af forskellige aspekter ved Caso Fast Vac 4000, der gør det tydeligt at der er tale om en maskine af høj kvalitet. Det er blandt andet noget, der gør sig gældende for kabinettet, der er fremstillet i rustfrit stål. Samtidig er det også en relativt tung maskine, der medfører at du for alvor kan mærke kvaliteten af maskinen.

Hvis du gerne vil være sikker på at du ikke ender med at bruge penge på en maskine, hvor kvaliteten ikke er helt i top, så kan du roligt vælge at investere dine penge i en Fast Vac 4000, da kvaliteten lige netop er helt i top på denne maskine. Endvidere er kabinettet i rustfrit stål også med til at give den et mere stilrent look.

Det skal dog gøres klart at det er en maskine, der i høj grad er målrettet dem, der ikke vil nøjes med andet end en professionel maskine. Derfor er der også en lang række funktoner inde i maskinen, hvilket har fået indflydelse på størrelsen af Fast Vac fra Caso, der derfor er endt med at måle 160 mm. x 515 mm. x 285 mm.

Op til 40 cm. svejsebredde, uanset længde

Med Caso Fast Vac 4000 kan du vakuumpakke selv de største portioner eller fødevarer. Her er der nemlig tale om en maskine, der er i stand til at præstere en svejsebredde på helt op til 40 cm., uanset hvilken længde, der er tale om. Derfor kan du sagtens vakuumpakke en stor steak, en stor portion grøntsager eller deslige.

Dertil skal det også nævnes at den er udstyret med to svejsetråde, hvilket er med til at sikre at den altid får svejset lukningen ordentligt på enten posen eller rullen. Du skal derfor ikke være bange for at der løber saft fra kødet ud eller lignende. Når du bruger en Fast Vac 4000 til at vakuumpakke, så bliver den lukket helt til.

Marineringsfunktion via vakuumbeholder

Hvis du gerne vil bruge din vakuumpakker til også at marinere kød, fisk osv., så kan du med fordel vælge at tage et kig på en Fast Vac 4000 fra Caso, da den lige netop er blevet udstyret med en marineringsfunktion. Det betyder at du ikke længere selv er nødt til at få fedtede fingre, hvis du ønsker at marinere et stykke kød.

Det er dog ikke kun en marineringsfunktion, den kan bryste sig af. Den byder nemlig også på en lang række andre funktioner. F.eks. er den udstyret med en Puls-funktion, der kan skrue op for hastigheden, hvis du har travlt med at få vakuumpakket nogle af dine fødevarer, fordi de f.eks. skal have en tur i din sous vide-maskine.

Dertil er den selvfølgelig også udstyret med både et automatisk vakuum og forsegling, hvilket betyder at du ikke skal foretage dig noget, hvis du ønsker at gøre brug af maskinen til at vakuumpakke dine fødevarer, for den er nemlig i stand til at klare det hele for dig. Sæt den i gang og vent på at den er færdig – det er nemt!

Er udstyret med en ekstra stærk vakuumpumpe

Der er selvfølgelig ikke meget professionelt over en vakuumpakker, hvis ikke den er udstyret med en ekstra stærk vakuumpumpe. Det er nemlig hele kernen af en maskine som denne. Derfor er det bestemt heller ikke noget, der er blevet gået på kompromis med hos Caso, i forbindelse med udviklingen af deres Fast Vac 4000.

Tværtimod, så har de valgt at udstyre den med en ekstra stærk vakuumpumpe, der gør at den er i stand til at levere en samlet sugekapacitet, der lyder på helt op til 20 liter pr. minut. Derfor er du også sikret at det er en maskine, der kan klare selv de største opgaver på kort tid – og det er derfor det er en professionel maskine.

Det er dog ikke kun en stærk vakuumpumpe, den kan bryste sig af. Den kan blandt andet også bryste sig af at byde på en integreret rullebox med skæresystem såvel som to svejsetråde. Begge dele er noget, der er med til at sikre at vakuumindpakningen altid bliver forseglet 100%, så der ikke kan løbe væske ud og deslige.

Manuel indstilling af svejsetid og vakuumtryk

Dertil skal det også gøres klart at du har mulighed for manuelt at indstille på både svejsetid og vakuumtryk. Du kan derfor få maskinen til at levere lige netop dét resultat, du helst ser, at den leverer. Det er dog også en fordel for dig, der gerne vil bruge den til forskellige formål, at du kan indstille den til hvert enkelt formål.

Hvis du vælger at købe en Caso Fast Vac 4000, så får du ikke blot en professionel vakuumpakker, men også alt du skal bruge, for at komme godt fra start. Til købet medfølger der nemlig både Inkl. 10 stk. 20 cm. x 30 cm. poser, 10 stk. 30 cm. x 40 cm. poser såvel som 1 stk. 40 cm. x 1000 cm. rulle, der alle er klar til brug.

Detaljer:

  • Posebredde: 40 cm.
  • Sugekapacitet: 20 liter pr. minut
  • Effekt: 350 W
  • Mål: 160 mm. x 515 mm. x 285 mm.
  • Materiale: Rustfrit stål
  • Puls-funktion: Ja

OBH 7949

OBH 7949

Forhandler Pris Information
823 DKK Se produkt

Der er mange, der tror, du er nødt til at gå på kompromis med brugervenlighed, hvis du gerne vil have en kraftfuld og professionel vakuumpakker. Der bør dog ikke herske nogen tvivl om, at det ikke er tilfældet. Du kan sagtens få en rigtig god vakuumpakker, uden det betyder at du er nødt til at gå ned på brugervenlighed.

Der findes op til flere maskiner, der kan præstere, men én af dem er OBH 7949. Her er der nemlig tale om en både brugervenlig og kraftfuld vakuumpakker, der kan bryste sig af et design og en opsætning, de er så nemt at alle og enhver kan finde ud af bruge den. Derfor er det også en maskine, der appellerer til langt de fleste.

Stilrent design med praktisk opbevaring af rulle med posemateriale

Det er tydeligt at se, at der har været fokus på at skabe en rigtig flot vakuumpakker. Det er dog langt fra det eneste, der har været i fokus, for hos OBH er der i lige så høj grad fokus på at deres designs skal være praktiske og funktionelle. Det er blandt andet noget der understreges af den praktiske opbevaring af posematerialet.

Derfor er det heller ikke noget med at du hele tiden skal fylde den op med nyt posemateriale, da der er gjort plads til dette på praktisk vis, så du blot skal bruge maskinen, når der er behov for det. Det er dog ikke kun selve opbevaringen, der er praktisk, da det i lige så høj grad gør sig gældende for opfyldning af materialet.

Kan holde fødevarer friske op til fem gange længere

Der er op til flere fordele ved at gøre brug af en OBH 7949 til at vakuumpakke dine fødevarer. Én af de mest markante fordele er dog at du på denne måde kan holde dine fødevarer friske i helt op til fem gange længere end konventionelle opbevaringsmetoder – særligt hvis du vælger at fryse det ned i deres vakuumindpakning.

Hvis du for eksempel har fundet et rigtig godt tilbud på kød, som du ønsker at købe stort ind af, så kan det være en klar fordel at du vælger at skære kødet ud, vakuumindpakke det og fryse det ned. På denne måde kan du nemlig få det til at holde i rigtig lang tid, uden at være bange for at bakterierne får fat i dine kødstykker.

Ikke nok med det, så er det faktisk også en maskine, der kan hjælpe dig med at undgå og beskytte mod frostskader på de fødevarer, du vælger at fryse ned. Hvis du ofte køber stort ind, så du kan fryse det ned, så er der bestemt fordele at hente ved at investere i en vakuumpakker som denne, da den beskytter din mad.

Du kan marinere fisk og kød på få minutter

Der skal ikke være nogen tvivl om at du kan tilføre både kød og fisk mere smag, hvis du vælger at marinere det. Det er dog ofte en lidt fedtet affære, hvis du skal gøre det med dine fingre eller med en pensel. Derfor er det ikke noget, alle ønsker at kaste sig ud i. Det kan du dog undgå ved at erhverve dig en ny OBH 7949.

Her er der nemlig tale om en vakuumpakker, der er i stand til at marinere både kød og fisk på blot et par minutter. Én ting er at det er markant hurtigere at benytte sig af denne maskine, men noget helt andet er, at du også kan undgå at få fedtede fingre, hvis du i stedet vælger at bruge din OBH 7949 til at marinere med.

Beregnet til vakuumpakning af både tørre og flydende fødevarer

Det er langt fra i alle tilfælde at det kan betale sig at vakuumpakke flydende fødevarer. Det er dog ikke noget, der ændrer på at det er muligt, hvis du vælger at købe en 7949 fra OBH. Det er nemlig muligt at gøre brug af denne maskine til både at vakuumpakke flydende og tørre fødevarer, hvis det er noget, du har et ønske om.

På trods af at det er muligt at bruge den til at vakuumpakke flydende fødevarer, så er det ikke noget, der er ensbetydende med at du kan gøre brug af den til alle former for fødevarer. Hvis du f.eks. har lavet en suppe, så kan den godt vakuumpakke dette, men det er dog vigtigt, at du er varsom med at bruge denne funktion.

Poserne kan anvendes i mikrobølgeovn og simrende vand

De vakuumpakkede poser kan ikke blot bruges i simrende vand, men også i en mikrobølgeovn. Hvis du gerne vil gøre mere brug af en sous vide-maskine, du har stående hjemme i skabet, så giver det rigtig god mening at investere i en vakuumpakker som denne, da poserne herfra sagtens kan bruges i en sous vide-maskine.

Der er dog mange, der er af den opfattelse, at det kun er i en sous vide-maskine, at du kan bruge en pose, der kommer fra en vakuumpakker som denne. Det er dog slet ikke tilfældet. Der er nemlig også mulighed for hurtigt at varme maden op i en mikrobølgeovn, såfremt der ikke er tale om et godt stykke kød eller deslige.

Ovenstående er dog ikke noget, der ændrer på at langt de fleste vælger at gøre brug af disse poser i simrende vand, da mange lige netop vælger at investere i en vakuumpakker, fordi de gerne vil gøre mere brug af deres sous vide-maskine. Hvis det også er dét, der motiverer dig, så er dette bestemt fortsat et rigtig godt køb.

Er nem at rengøre

Det er også nemt for dig at gøre maskinen rent. Det er en klar fordel, men det er langt fra noget, alle tænker over, når de går på jagt efter en vakuumpakker. Hvis du gerne vil sikre dig at du ikke skal bruge for lang tid på at gøre din vakuumpakker rent, så er det – uden tvivl – en OBH 7949, du skal vælge at gå på jagt efter.

Detaljer:

  • Sugekapacitet: 12 liter pr. minut
  • Posebredde: 28 cm.
  • Effekt: 130 W
  • Farve: Stål og sort
  • Tryk: 0,8 bar
  • Mål: H: 12,8 cm. x B: 43,5 cm. x D: 26 cm.

Foodsaver FFS005

Foodsaver FFS005

Forhandler Pris Information
1.899 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om at FoodSaver V2860 har fået rigtig gode ord med på vejen, og tilmed også har vundet op til flere tests på det danske marked. Nu er der dog kommet en afløser til denne model, som har fået navnet FFS005. Derfor er det også en maskine, der kan bryste sig at være blandt de absolut bedste.

Der er op til flere ting, der er blevet opdateret på denne model. Den kan blandt andet bryste sig af et helt nyt design. Ikke nok med det, så er den fortsat i stand til at præstere de samme lækre funktioner, som du kender fra den tidligere model, hvorfor der ikke skal herske tvivl om, at det er en maskine, der hører til helt i toppen.

Holder maden frisk op til fem gange længere

Der kan være mange årsager til at man ønsker at investere i en vakuumpakker. Der er mange, der vælger at købe en sådan maskine, fordi de gerne vil kunne vakuumpakke deres fødevarer, så de kan gøre brug af dem i en sous vide-maskine. I så fald kan du vælge stort set alle vakuumpakkere, du finder på det danske marked.

Det kan dog også handle om at du gerne vil have dine fødevarer til at holde i længere tid. Hvis det er dét, der er din motivation for at anskaffe dig en ny vakuumpakker, så skal der ikke lægges skjul på, at det er en god idé at gå på jagt efter en FoodSaver FFS005, da den kan holde din mad frisk i op til fem gange så lang tid.

Det skyldes at den er blevet udstyret med et helt nyt tætningssystem, som er bedre end det, der er kendt fra V2860, der – som nævnt herover – er forgængeren til deres nye FFS005. Derfor er der også garanti for, at det er blandt de absolut bedste tætningssystemer på markedet, hvilket gør denne maskine til et rigtig godt køb.

Vakuumforseglingen fjerner al luft

Som følge af det nye og moderne tætningssystem og den kraftfulde vakuumpumpe, kan du fjerne al luft med vakuumforseglingen. Det er faktisk med til at sikre at du kan opbevare din mad i både fryser, køleskab eller spisekammer i længere tid. Vælger du fryseren, så er det muligt at opbevare maden i helt op til flere år.

Det er ikke blot med til at holde dine fødevarer friske. Det kan også sikre mod frostskader i lang tid. Hvis du er træt af skulle smide mad ud, der er blevet for gammelt, eller du er glad for at købe stort ind, så du kan fryse ned, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du vil kunne få stor gavn af at købe en FoodSaver FFS005.

Maskinen byder på en enhåndsbetjening

Der er ikke noget, der er værre end en maskine, der er svær at betjene. Hvis du vælger at købe en FFS005 fra FoodSaver, så er det dog ikke noget du skal frygte. Her er der nemlig tale om en maskine, der kan bryste sig af en enhåndsbetjening, og posen lukkes via et håndtag, hvorfor det er særdeles nemt at benytte sig af den.

Ikke nok med det, så er det faktisk også muligt for dig at vælge mellem hele tre hastigheder, så du altid kan vælge en hastighed, der passer godt til den opgave, du gerne vil have løst. Det er nemt for dig at regulere på hastigheden, hvorfor det ikke er noget, der kræver, at du har en mangeårig erfaring med vakuumpakkere.

Skal du have fuld kontrol, så kan du vælge at gøre brug af Puls-funktionen, da du dermed selv kan bestemme, hvor meget luft du vil suge ud af posen eller beholderne. Det er ikke alle, der får brug for en sådan funktion, men det er dog ikke noget, der ændrer på at det i nogle tilfælde kan vise sig at være en rigtig brugbar funktion.

Automatisk funktion, der både vakuumpakker og forsegler

Hvis du helst ikke vil have for meget indflydelse på vakuumindpakningen, så er FoodSaver FFS005 heldigvis også blevet udstyret med en automatisk funktion, der både står for at vakuumpakke og forsegle for dig. Her skal du derfor nærmest ikke røre en finger, da du faktisk ikke skal gøre andet end at sætte maskinen i gang.

Du kan være helt sikker på at du får en både god og bred forsegling, som også vil holde tæt i hele perioden, uanset om det er planen, at den skal opbevares i fryser, køleskab eller i et spisekammer. Det bør dertil også nævnes at den kan opbevares stående, så den optager mindre plads i et køkkenskab eller på dit køkkenbord.

Er udstyret med en port til ekstra beholdere

FoodSaver har også valgt at udstyre deres FFS005 med en port, der kan bruges til ekstra beholdere. Der medfølger en beholder og en slange, der skal bruges til vakuumpakning i beholderne. Dertil medfølger der også en startpakke, så du har alt hvad du skal bruge, for at komme i gang med at benytte dig af maskinen.

Mere specifikt, så får du 10 poser (5 stk. 0,94 liter og 5 stk. 3,78 liter) og en rulle på 28 cm. i bredden og 3 meter i længden med i købet. Den medfølgende rulle kan opbevares inde i maskinen, hvor der er lavet et praktisk rum til dette formål. Her er der også installeret en kniv til at skære rullen i den ønskede længde.

Detaljer:

  • Sugekapacitet: 4 liter pr. minut
  • Posebredde: 28 cm.
  • Hastigheder: 3
  • Enhåndsbetjening: Ja
  • Tryk: 0,8 bar
  • Mål: H: 10,2 cm. x D: 23,3 cm. x B: 41,2 cm.
  • Puls-funktion: Ja

Gastroback 46007

Gastroback 46007

Forhandler Pris Information
585 DKK Se produkt

Det er ikke kun OBH, Caso og FoodSaver, der er dygtige til at lave vakuumpakkere. Det er bestemt også noget, der gør sig gældende for Gastroback, der blandt andet står bag denne model. Der er op til flere ting, der er med til at gøre det til en god vakuumpakker, men det er dog særligt den lave pris, der er afgørende for dette.

Det skal også gøres klart at det er en maskine, der har vundet en pris som værende ”Bedste køb” hos danske Forbrugerrådet Tænk. Derfor er det naturligvis også en vakuumpakker, der kan bryste sig af at være med helt i top på det danske marked. Vil du gerne sikre dig at dine penge bruges fornuftigt, så er dette et godt valg.

Er udstyret med en automatisk vakuum- og lukkefunktion

Gastroback har valgt at udstyre denne maskine med både en automatisk vakuum- og lukkefunktion. Det er en klar fordel for dig, der helst vil lade maskinen stå for det hele. Hvis det er tilfældet for dit vedkommende, så kan du derfor også roligt vælge at investere i en 46007, da det er en maskine, der kan tilbyde netop dette.

Hvis du i stedet gør brug af ruller, så kan du bruge den indbyggede kniv på bagsiden til at skære rullen i den længde, der passer bedst til den fødevare eller ret, som du er i færd med at pakke ind med vakuumpakkeren. Derfor er der også mulighed for både at lade den klare det hele eller selv står for en lille del af processen.

For at højne sikkerheden, så har Gastroback også valgt at udstyre denne maskine med en Stop-funktion, så du selv kan stoppe den, hvis der er noget, der er gået galt. Det er dog også en funktion, der kan tages i brug, hvis du eksempelvis er tilfreds med mængden af vakuum eller luft, der er blevet lavet af maskinen selv.

Mulighed for at lukke en pose uden vakuum

Hvis du ønsker blot at bruge maskinen til at pakke dine madvarer ind i poser, så er det også muligt, da den er i stand til at lukke en pose uden vakuum. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det i langt de fleste tilfælde bedst kan svare sig at gøre brug af vakuum. Der er nemlig langt flere fordele ved at pakke mad ind i et vakuum.

Faktisk kan madvarer under vakuum holde sig i helt op til fem gange så lang tid. Det er også derfor, det typisk er en bedre løsning end blot at putte dine madvarer ind i en pose, som du så forsegler. Det er i høj grad noget, der gør sig gældende, hvis du eksempelvis har lyst til at fryse noget kød ned, som skal fryses ned i lang tid.

46007 (som også kaldes for Basic Plus) fra Gastroback kan desuden præstere en rigtig god sugekapacitet, der lyder på helt op til 11 liter pr. minut. Sammen med en effekt på 130 Watt, så er du garanteret at den kan tage sig af selv de største opgaver på kort tid. Det er også én af de klare fordele ved at vælge netop denne model.

Fronten kan pilles af for nemmere rengøring

En maskine som denne skal gøres rent jævnligt. Der er tale om en maskine, der bruges til madvarer, og derfor skal hygiejnen selvfølgelig være i top. Derfor er det også en klar ulempe, hvis det er svært at holde den ren. Det er dog slet ikke noget problem for denne maskine, da du kan pille fronten af, når du skal gøre den rent.

Samtidig er det også en ideel maskine til marinering af kød. Der er mange, der vælger at investere i en god vakuumpakker, så de ikke selv skal stå for at marinere hverken kød eller fisk. Hvis det også er noget, der gør sig gældende for dig, så kan du med fordel vælge at købe en maskine som denne, da den er i stand til det.

Køber du en Gastroback 46007, så får du ikke blot selve maskinen med i købet. Du får også en god startpakke med, så den er klar til brug, når du modtager den. Mere specifikt, så får du både en slange til vakuum af beholdere, fem poser á 20 cm. x 30 cm. samt fem poser á 30 cm. x 40 cm. med i købet af denne maskine.

Detaljer:

  • Størrelse: B: 390 m. x D: 165 mm. x H: 95 cm.
  • Strømforbrug: 220 V til 240 V / 50 Hz / 170 W
  • Vægt: 1,6 kg.
  • Posebredde: 30 cm.
  • Sugekapacitet: 11 liter pr. minut
  • Stop-funktion: Ja

BioChef 45-Vaccompact

BioChef 45-Vaccompact

Forhandler Pris Information
699 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om at du kan finde en lang række vakuumpakkere på det danske marked, der er professionelle. Det er dog langt fra dem alle, der er lige nemme at have med at gøre, fordi de lige netop er lavet med henblik på professionelt brug. Det er dog ikke noget, der gør sig gældende for 45-Vaccompact.

Her er der tale om en maskine fra BioChef, der ikke blot kan bryste sig af et pænt og kompakt design, men som oven i købet også har en rigtig nem og simpel betjening, så den kan bruges nemt og hurtigt i hverdagen. Endvidere er der tale om en maskine, der kan tjene flere andre formål, end blot at vakuumpakke fødevarer.

Kan bruges til vakuumindpakning af andet end blot fødevarer

Langt de fleste, der går på jagt efter en ny vakuumpakker, har i sinde at gøre brug af den til en vakuumpakker til at pakke deres mad og fødevarer ind. Du kan også sagtens bruge denne maskine til dette, da den er i stand til at fjerne luft og væske fra friske varer, så dine fødevare kan holde længere, hvilket er i fokus for de fleste.

Endvidere er der også tale om en forsegling, der kan bryste sig at sikre mod diverse former for frostskader på de mad- og fødevarer, du vælger at fryse ned. Derfor er det også en rigtig god idé, at du vælger at gøre brug af en vakuumindpakning, hvis du har i sinde at fryse dine fødevarer ned – specielt i en længere periode.

Det skal dog nævnes at denne vakuumpakker fra BioChef kan bruges til andet end blot fødevarer, da den også kan bruges til at forsegle dokumenter, harddiske og mindre artikler, hvis du mangler lidt plads i din kuffert, når du skal på ferie. Pas, fotos osv. kan også beskyttes mod vand ved at forsegle dem i en pose.

Kan styres med et simpelt panel med en berøringsflade

Vakuumpakkeren er blevet udstyret med et simpelt panel med en berøringsflade, som du kan styre hele din maskine fra. Det er blandt andet herfra, du kan styre lukningssystemet og tilmed også sætte gang i det automatiske pakkesystem. Derfor kan du også være helt sikker på, at du kan finde ud af at bruge maskinen.

Du skal faktisk ikke gøre andet end at sætte en pose i maskinen, lukke låget og herefter skal du vælge om du ønsker at forsegle på almindelig vis eller du derimod vil forsegle med et vakuum. Når forseglingen er færdig, så slukker LED-lyset på maskinen helt automatisk, og posen kan derefter fjernes og fryses ned eller deslige.

Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om at det er en maskine, som alle kan finde ud af at gøre brug af. Der findes en lang række vakuumpakkere på det danske marked, men det er langt fra dem alle, der er lige nemme at gøre brug af. Hvis du vil have én, der er nemt at bruge, så kig nærmere på denne model fra BioChef.

Medfølger slange til at forsegle dåser, opbevaringsbeholdere og glas

Hvis du køber en BioChef 45-Vaccompact, så er det ikke kun selve maskinen, du får. Der medfølger nemlig også flere forskellige former for tilbehør og udstyr. Med i prisen får du blandt andet en slange, der kan bruges til at forsegle både dåser, opbevaringsbeholdere og glas, hvis du ikke vil gøre brug af en pose eller en rulle.

Hvis du vil gøre brug af denne slange, så skal du forbinde til vacuumforsegleren, så du kan suge luften ud af den beholder, du bruger den, så den dermed bliver lukket helt tæt til. Det er en god løsning for dig, der gerne vil opbevare enten supper eller salater i længere tid, da det er en markant bedre løsning end en pose el.lign.

Kan bruges til at marinere kød og fisk

Hvis du ikke har lyst til at marinere kød eller fisk på egen hånd, så kan du vælge at benytte din 45-Vaccompact fra BioChef til dette formål. Med en maskine som denne, så kan du nemt marinere både kød og fisk i løbet af få minutter. Derfor slipper du for at skulle gøre det på egen hånd med dine fingre eller blot med en pensel.

Dertil skal det også gøres klart, at det er en maskine, der byder på hele 2 års garanti. Det er også et tegn på at det er en model, der kan bryste sig af en høj kvalitet, hvorfor du også kan være helt sikker på, at der er tale om en vakuumpakker, du kan benytte dig af i en lang periode, da levetiden på den er rigtig god.

Detaljer:

  • Vægt: 1,23 kg.
  • Tryk: 0,8 bar
  • bredde. 30 cm.
  • Hvid
  • Effekt: 110 Watt
  • Garanti: 2 år

Hvorfor bør jeg vakuumpakke min mad?

Der er op til flere formål med at vakuumpakke sin mad. Hele idéen med at gøre det er dog at når luften og dermed ilten fjernes fra en pose, der indeholder en form for fødevarer, så kan den respektive fødevare holde sig længere. Derfor er det naturligvis også en god idé at du vakuumpakker maden, inden du fryser den ned.

Ikke nok med det, så er det også med til at sikre dig en mere effektiv opbevaring af dine fødevarer, da de fylder mindre, hvis de først er blevet vakuumpakket. Dertil er det faktisk tilmed også med til at forhindre at der sker frostskader. Endvidere er vakuumpakning også ideelt til at lave mad sous vide, hvis dette ønskes.

Undgår bakterier, da de har brug for ilt

Hvis du gerne vil begrænse væksten af bakterier (og det vil du gerne), så er det en god idé at pakke kød ind i en form for beskyttet atmosfære, da luftbårne bakterier kræver ilt, da de ellers ikke kan formere og udvikle sig. Det er noget, der gør sig gældende for mikroorganismer, som fordærver maden, og også skimmelsvamp.

Hvis du sørger for at vakuumpakke din mad, så vil der stort set ingen ilt være omkring kødet, og det vil betyde at din mad får en længere holdbarhed. Hvis du for eksempel vælger at vakuumpakke kød og lægge det i fryseren, så vil det faktisk kunne holde sig helt op til fem gange længere, hvilket afgjort er værd at tage med.

Det er dog vigtigt at det gøres klart, at det ikke er noget, du kan bruge til at sikre dig mod alle bakterier. Det er fx ikke muligt for dig at holde mælkesyrebakterier samt diverse former for sygdomsfremkaldende bakterier som listeria monocytogenes væk. Det er naturligvis også noget, du sørger for at være opmærksom på.

Det er bedre end at gøre brug af fryse-plasticposer

Du kan med fordel vælge at opbevare dine vakuumpakkede fødevarer i fryseren, men der er stor forskel på, hvorvidt du vælger at opbevare dem i en vakuumpakket tilstand eller i fryse-plasticposer, da der er forskel på hvordan de reagerer på kulden. Derfor er det naturligvis også noget du skal være opmærksom på.

Hvis du f.eks. vælger at fryse en rib eye-steak ned, som byder på en god fedtkant, i en plasticpose, så vil fedtet så småt begynde at blive en smule harskt. Det er tilmed noget, der gør sig gældende, hvis det er ved helt lave temperaturer som minus 18 grader, som der minimum bør være i en fryser, hvis den altså er velfungerende.

Årsagen til dette er at ilten igangsætter harskningsprocessen. Hvis du i stedet vælger at vakuumpakke din rib eye-steak, så er der ikke nogen ilt i inde i vakuummet, hvorfor du kan undgå at fedtkanten bliver harsk. Det skal dog gøres klart at evt. harskning ikke er sundhedsskadeligt, men smagen kan dog blive påvirket negativt.

Dertil skal det også gøres klart at du kan undgå at der sker frostvarer på vakuumpakket kød. Her kan der blandt andet være tale om rimfrostskader, der kan opstå sammen med udtørringen af kødet under frosten, hvilket er en proces, der tærer på kvaliteten af maden. Det undgår man ved at vakuumpakke sine frostvarer.

Du kan lave sous vide-tilberedning med vakuumpakkede fødevarer

Sous vide (som oversat fra fransk betyder ”under vakuum”) går ganske enkelt ud på at man nedsænker vakuumpakkede fødevarer i et vandbad, der har en helt særlig temperatur. Idéen med dette er at du kan langtidstilberede fødevaren ved lavere temperatur end normalt, og som resultat heraf får du mere mørt kød.

Ikke nok med det, så er det også med til at sikre, at kødet vil beholde flere vitaminer og mineraler. De vil nemlig ikke slippe ud, hvis de er vakuumpakket, som de gør, når man f.eks. vælger at koge grøntsager og steger en bøf. Derfor er der bestemt også op til flere fordele forbundet med at benytte dig af sous vide.

Faktisk er det en metode, der bliver brugt på op til flere kendte restauranter. Det er en metode, der sørger for at kødet bliver ekstra mørt og får en bedre smag. Det er en metode, der især er ideel, hvis du har et ønske om at tilberede en fødevare, som for eksempel et godt stykke kød, over lang tid ved en lavere temperatur.

Ved at tilberede kødet på denne måde, så vil du ikke risikere at smag og kvalitet bliver ødelagt af en hård og konstant varme, som når du smider en bøf direkte op på en varm pande. Det er dog især kød, der ikke er af de absolut bedste udskæringer, der vil have godt af at blive langtidstilberedt i sous vide til dette formål.

Det kan f.eks. være en culotte, som sous vide er i stand til at forbedre kvaliteten af, hvis du har tid til at tilberede den i mellem 10 og 12 timer. Da den får så lang tid i vandet, så er det også med til at højne kvaliteten af kødet, da culotten både vil være mere mør og velsmagende efter den har fået en tur i sous vide-maskinen.

Hvis det er noget du overvejer at kaste dig ud i, så er det dog vigtigt at du er klar over at der er forskel på tilberedningstiden. Det er noget, der afhænger meget af udskæringstypen af kødet, da det blandt andet er noget, der afhænger af mængden af bindevæv i udskæringen, hvorfor du er nødt til at tage højde for dette.

Bindevæv bliver nemlig omdannet til blødt gelatine, når det bliver tilberedt over længere tid, hvilket også vil betyde, at det ender med at blive både blødere og mindre sejt at tygge, des længere tid det bliver tilberedt. Som tommelfingerregel vil udskæringer, der kommer fra dyrets bryst og forpart indeholde mest bindevæv.

Dertil bør det også nævnes at kød fra bagparten har en lidt mindre mængde af bindevæv, mens det er udskæringer, der kommer fra dyrets ryg, der vil indeholde mindst bindevæv.

Hvad bør jeg overveje, før jeg køber en vakuumpakker?

Det kan være en god måde at opbevare dine fødevarer eller madvarer, hvis du vælger at vakuumpakke dem, da de ikke blot vil fylde mindre, men dertil også vil være i stand til at holde sig friske i længere tid. Dertil så er det også en maskine og en metode, der kan gøre det nemmere for dig at gøre brug af sous vide-metoden.

Men inden du med al hast går ud for at købe en vakuumpakker, så er der en række overvejelser, du er nødt til at gøre dig. Der er op til flere ting du skal overveje, da det ikke er et nemt køb. Det er nemlig langt fra alle vakuumpakkere på det danske marked, der er værd at investere i, hvilket du også skal være opmærksom.

Type af vakuumpakker

Hvis du gerne vil købe en vakuumpakker, så skal du først og fremmest være klar over at der findes flere forskellige typer af vakuumpakkere. Disse maskiner kommer dertil også i forskellige prisklasser. Der er her tale om henholdsvis chamber-vakuumpakkere og external-vakuumpakkere, der adskiller sig på flere punkter.

Hvis du gerne vil købe en chamber-variant, så skal du være villig til at betale en kende mere for den. Dertil fylder den ofte også en kende mere, men til gengæld kan du også være sikker på at de også er rigtig gode til at få forseglet maden ordentligt, hvilket naturligvis også er afgørende, når du skal købe en ny vakuumpakker.

Det er nemlig en maskine, der er blevet udstyret med en meget kraftfuld vakuum-pumpe såvel som et stort kammer. Det er også med til at sikre, at pakningen både kan gå hurtigt og dertil også altid kan bevare det samme tryk, hvilket er med til at modarbejde at der ikke opstår kollaps. Disse bruges typisk på restauranter.

Som der også er givet udtryk for herover, så er den anden variant en external-version, der ofte er en kende billigere og som dertil også vil optage mindre plads rent fysisk. Det er denne type, er anbefales til dig, der blot er helt almindelig forbruger. Samtidig er det også en simpel vakuumpakker, der er nem at gøre brug af.

Den fungerer ganske enkelt ved at du placerer den åbne ende af vakuum-posen inde i maskinen og herefter lukker den. Når du har lukket, så vil maskinen selv sørge for at trække al luften i posen ud, og det er dét, der vil få posen til at blive forseglet. Derfor er det selvfølgelig også en maskine som alle kan finde ud af at bruge.

Pris

Der skal ikke være nogen tvivl om at prisen for en vakuumpakker kan variere rigtig meget. Prisen afhænger af op til flere ting, men dog særligt typen. Faktisk kan du få nogle af de helt billige modeller til blot et par hundrede kroner, hvorimod de dyreste kan koste dig flere tusinde kroner, men kvaliteten er dog også højere.

I forhold til prisen er der op til flere ting du skal være opmærksom på, men det er dog i høj grad både størrelse og type, du skal være opmærksom på, og derudfra beslutte, hvad man har brug for. I denne forbindelse skal du naturligvis også sætte dig et budget, så du ved hvad du skal holde udkig efter, når du leder blandt udvalget.

Hvem er en vakuumpakker god til?

En vakuumpakker kan være god i et væld af henseender. Derfor er der også rigtig mange personer, der kan nyde godt af at have en vakuumpakker til rådighed i køkkenet. Hvis du er i tvivl om hvorvidt en vakuumpakker er noget for dig, så bliver du herunder introduceret til en række henseender, hvor den kan være rigtig god.

Til dig, der ønsker at forlænge madens levetid

Hvis du går meget op i at kunne forlænge madens levetid, så er det en god idé at vakuum-forsegle din mad, da det er med til at forlænge levetiden markant. Faktisk er vakuumpakkede fødevarer i stand til at holde sig i årevis i fryseren, men det kan ligeledes også holde sig i op til flere uger, selvom du blot har det i køleskabet.

Til dig, der er glad for sous vide-tilberedning

Hvis du godt kan lide at tilberede sine fødevarer efter sous vide-metoden, så skal der ikke være nogen tvivl om at du skal anskaffe dig en vakuumpakker. Du får nemlig de klart bedste resultater af tilberedningen med en maskine, der er blevet skabt til formålet. En vakuumpakker er uundværlig, hvis du er glad for sous vide.

Til dig, der godt kan lide at forberede sig i god tid

Hvis du er én af dem, der godt kan lide at forberede et måltid i lang tid i forvejen, så kan det være en god idé at købe en vakuumpakker. Det er nemlig let og overskueligt, at du blot lægger de respektive fødevarer i vakuumposer, så de er klar til brug, hvilket gør sig gældende i forhold til både store og små portioner.

Til dig, der vægter hygiejne højt

Hvis man bliver syg af en madvare, så er det ofte fordi den har været håndteret forkert under tilberedningen. Hvis du vælger at vakuumpakke din mad, så er det faktisk også mere hygiejnisk, da maden på denne måde bliver håndteret mere hygiejnisk, hvilket der faktisk er op til flere årsager til, og det er bestemt en klar fordel.

Det er blandt andet på baggrund af at ilten bliver suget helt ud, og det er med til at gøre det svært for bakterier at overleve. Samtidig er vakuumposerne et beskyttende materiale, der minimerer antallet af gange fødevaren kommer i berøring med dine fingre, hvilket i sidste ende også minimere antallet af bakterier.

Det betyder altså vakuumpakning er med til at minimere den samlede risiko fro kontaminering. Det er dog ikke blot noget, der gør sig gældende for selve fødevaren, der befinder sig inde i posen, men også for de øvrige fødevarer i køkkenet. Derfor er en vakuumpakker også et rigtig godt køb, hvis du vil højne hygiejnen.

Hvad bør jeg ikke bruge min vakuumpakker til?

Der er mange, der tror, det kun er muligt at bruge en vakuumpakker til at vakuumpakke kød. Det er dog slet ikke tilfældet. Det er faktisk muligt at vakuumpakke langt de fleste typer af fødevarer. Det er dog ikke noget, der ændrer på at det ikke er alle former for fødevarer, der egner sig helt så godt til at blive vakuumpakket.

Det er i høj grad skrøbelige fødevarer, der ikke bør vakuumpakkes, hvilket blandt andet er noget, der inkluderer udskæringer af fisk, da de kan risikere at blive mast under trykket. Det er dog også fødevarer, der har brug for luft, som for eksempel er noget, der gør sig gældende for en burger, der ikke bør vakuumpakkes.

Det vil blot resultere i at fødevaren eller retten får en forkert tekstur. Der er op til flere eksperter, der forklarer, at man skal være opmærksom, hvis man ønsker at vakuumpakke flydende substanser. Det skyldes at flydende fødevarer og det sug, der findes inde i en vakuumpose, kan reagere negativt med hinanden.

Sådan gør du brug af en vakuumpakker

Hvis du gerne vil holde din mad frisk fem gange længere end normalt, så er det vakuumpakningsmetode, du skal benytte dig af. Hvis du ønsker at benytte dig af en vakuumpakke til at forlænge holdbarheden på maden, så er det følgende trin, du skal gennemgå:

1. Fyld posen

Som der også er givet udtryk for herover, så kan du vakuumpakke stort set alt; kød, fisk, grøntsager, kartofler m.m. Når du skal vakuumpakke noget, så skal du starte med at fylde posen og placere åbningen i maskinen. Den skal dog ikke fyldes helt op, men skal derimod fyldes cirka 2/3 op, så den ikke ender med at sprække.

2. Forsegling

Næste skridt er selve forseglingen. Når posen er placeret i maskinen, så skal du lukke låget og trykke på forseglingsknappen. Nogle maskiner går blot i gang, mens andre modeller giver dig mulighed for at regulere på en række indstillinger. Eksempelvis er der mulighed for at regulere på hastighed og typen af fødevare.

3. Maskinen arbejder

Når du har gjort dette, så skal du blot lade maskinen klare resten for dig. Den står for at vakuumpakke fødevaren, og vil også fortælle dig, når opgaven er løst. Du bør dog altid tjekke om der fx er kødsaft på posens lukning, da det kan resultere i at posen ikke bliver ordentligt forseglet, og så har vakuumpakning ingen effekt.

4. Opbevaring

Nu er du reelt set færdig med selve vakuumpakning. Opbevaringen er dog lige så vigtig. Når du er færdig med maskinen, så kan du enten vælge at placere den vakuumpakkede fødevare eller ret i køleskabet eller fryseren. Når du har fundet ud af om du vil opbevare den i fryseren eller køleskabet, så bør du også rengøre maskine.

Testkilder

Som angivet i vores introduktion, så har vi ikke selv stået for testen af de produkter, der er beskrevet herover. Vi har derimod indsamlet relevant information i form af testresultater, ekspertvurdering og anmeldelser fra forbrugere. En række af de kilder vi har benyttet os af, er både beskrevet og linket til herunder.

Testfakta

Testfakta er ét af de største medier inden for test og anmeldelser i Sverige. Hos Testfakta har de også lavet en grundig test af vakuumpakkere, hvor de faktisk har testet og vurderet hele otte forskellige modeller. Det er derfor en omfattende test med et spændende udvalg af modeller, der har noget, der tiltaler alle og enhver.

Der er tale om en række modeller, der hver især befinder sig i deres egne prisklasser. Derfor er der også tale om en test, der er i stand til at bevise at der ikke altid er en direkte sammenhæng mellem pris og kvalitet. I testen har der været fokus på de samme kriterier ved vurdering af alle modeller. Det er de følgende kriterier:

  • Anvendelse og håndtering (60 %)
  • Vakuumering (30 %)
  • Energiforbrug (10 %)

Det er langt fra noget mange havde regnet med, men vinderen af testen endte med at blive OBH Nordica Supreme. Det var denne model, der samlet set klarede sig bedst blandt alle modeller, men Caso VC 300 Pro er dog også med helt i top. Dertil er en række svenske modeller blevet testet, som også klarede sig helt fint.

Det betyder dog også at det ikke er alle maskiner, der kan købes på det danske marked, om end en stor del af de testede maskiner dog kan. Hvis du gerne selv vil læse om de otte modeller og Testfaktas vurderinger af dem, så er den frit tilgængelig på deres hjemmeside. Du også blot klikke herog blive ledt direkte til artiklen.

Forbrugerrådet Tænk

Det danske Forbrugerrådet Tænk har også meldt sig på banen med en rigtig god test af vakuumpakkere. Faktisk er den endnu mere omfattende end testen fra Testfakta, da der i dette tilfælde er intet mindre end 12 forskellige modeller med i testen, hvorfor den byder på noget for enhver smag og i enhver prisklasse.

Som det altid gør sig gældende, når Forbrugerrådet Tænk laver en test, så er der fokus på de samme kriterier hele vejen igennem. Det gør sig også gældende for deres test af vakuumpakkere, hvor hver af de 12 modeller er testet på ensartet vis. Mere specifikt, så er det følgende kriterier, der danner grundlag for deres vurdering:

  • Vakuumering (50 %)
  • Brugervenlighed (30 %)
  • Byggekvalitet (5 %)
  • Støj (10 %)
  • Energiforbrug (5 %)

For at finde frem til den bedste model, har det udvalgte testpanel forsøgt at vakuumere en række fødevarer. De har forsøgt sig med både tørre, våde, bløde og faste fødevarer. Det er gjort for at give et nuanceret billede af hvilke vakuumpakkere, der klarer sig godt og hvilke de enkelte modeller ikke kan vakuumere helt så godt.

Det er dog ikke det eneste, der har været fokus på i deres test. Der har også været fokus på at teste deres brugervenlighed, da det også er en vigtig del af brugen af en vakuumpakkere, eftersom det ikke skal være for svært eller besværligt. Det er også derfor, det er noget, der bliver lagt så meget vægt på i deres store test.

Ud af de 12 modeller, der er blevet testet, så har Forbrugerrådet Tænk peget på i alt på seks gode modeller. Dertil er der én af dem, der er blevet kåret som bedst i test, mens der også er én af de 12 modeller, der er blevet anbefalet som et godt køb som følge af en lav pris og dens gode egenskaber, på trods af den lave pris.

Hvis du selv har lyst til at læse den gode test fra Forbrugerrådet Tænk, så er du nødt til at oprette et betalt medlemskab på deres hjemmeside. Det er dog et medlemskab, der ikke kun giver dig adgang til deres test af vakuumpakkere, men også til alle andre tests. Er det kun vakuumpakkere, du har interesse i, så find den her.

Råd & Rön

Råd & Rön har også lavet en god test af vakuumpakkere. Det skal dog siges, at den godt kan minde en smule om testen fra Tænk, da de to er en del af et fællesskab, hvor de får testet produkterne på de samme laboratorier. Der er dog enkelte modeller i denne test, der ikke er med i den test, der er udgivet hos Tænk.

I testen er der blevet kigget nærmere på intet mindre end 10 forskellige modeller. Der har primært væres fokus på hver af de 10 modellers funktion som en maskine, der kan forlænge holdbarheden på dine madvarer og dertil også spare plads i såvel køleskab som fryser, hvilket er det, de fleste køber en sådan maskine for.

Det bliver dog også nævnt i testen, at der er tale om en maskine, der også kan være nyttig til en række andre ting, som f.eks. kan være tilberedning sous vide, indpakning af kort og andre ting, der ikke må blive våde, når de skal med på tur. Alle modeller i testen hos Råd & Rön, er blevet testet med afsæt i de samme kriterier:

  • Vakuumering (50 %)
  • Brugervenlighed (30 %)
  • Støjniveau (10 %)
  • Kvalitetsindtryk (5 %)
  • Energiforbrug (5 %)

For at finde frem til den absolut bedste vakuumpakker, har der været forsøgt at bruge den på en række forskellige råvarer. Mere specifikt, så er der tale om både rå hakkebøffer, marineret laksefilet (marinade og andre substanser kan være svære at vakuumere), jordbær (der skal behandles forsigtigt) og formfranskbrød.

Det skal dog gøres klart at brødet kun er med i testen for at kunne vurdere, hvor gode maskinerne er til at mærke, hvornår en madvare er pakket nok. Det vil nemlig være svært for maskinerne at vurdere hvor meget der er behov for at vakuumere en luftig madvare, og derfor er brød oplagt at gøre brug af til dette formål.

Generelt klarede de enkelte maskiner sig godt, når det kommer til faste madvarer. Værre ser det dog ud, når det kommer til de mere sarte og luftige madvarer, som en række af de testede modeller havde svært ved at håndtere. Derfor er det naturligvis også noget, du skal have fokus på, når du skal finde en god vakuumpakker.

Vinderen af testen blev FoodSaver V2860, der er blevet kåret som bedst i test, da den kan bryste sig af at klare sig bedst samlet set. Der er dog også flere andre modeller, der klarer sig godt i testen, hvilket blandt andet inkluderer FoodSaver V3840, OBH Chef 7945 og OBH Supreme 7949, hvorfor de også alle er gode køb.

Du kan læse hele testen og se den samlede vurdering af samtlige af de testede vakuumpakkerne, så du kan se hvordan de klarer sig. Det kræver dog at du er villig til at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön, da artiklen ikke er gratis tilgængelig. Hvis du er villig til at betale for adgang til testen, så kan du finde den her.

Politiken

Politiken driver også en Forbrug & Liv-sektion på deres hjemmeside, hvor de også jævnligt udgiver tests og anmeldelser af en lang række produkter. De har også lavet en god test af seks forskellige vakuumpakkere til brug i de private husholdninger. Der er derfor ikke tale om vakuumpakkere, der bruges i et professionelt regi.

Som det også gør sig gældende for de andre tests, der er udført og udgivet af Politiken, så er der tale om et testpanel, der består af en række eksperter inden for hver deres dag, der har stået for at udføre testen af hver af de seks modeller. Alle vakuumpakkerne er blevet testet med udgangspunkt i de følgende kriterier:

  • Vakuumfunktion
  • Svejsefunktion
  • Skærefunktion
  • Brugervenlighed
  • Rengøringsvenlighed

Hver af de seks testede vakuumpakkere er dernæst blevet vurderet med en karakter, der strækker sig fra 1 til 6 stjerner for hvert af de fem delkriterier, der er nævnt herover. Endvidere bliver der også givet en samlet karakter til vakuumpakkerne, så der i sidste ende også er én af de testede modeller, der kåres som testvinder.

I testen er det Caso VC300 Pro, der har klaret sig bedst. Det er derfor også Caso VC300 Pro, der er blevet kåret som testvinder af testpanelet, der er blevet udpeget af Politiken. På lige fod med flere af de andre kilder, så er du også nødt til at have et betalt medlemskab hos Politiken, hvis du skal læse Politikens test.

Smartson

Smartson er en kendt og stor test- og forbrugerportal, der i mange år har været betragtet som værende en troværdig kilde i Sverige – og bestemt også her i Danmark. Derfor er det også en god idé at tage et kig på en test som denne, da Smartson har valgt at tage et kig på intet mindre end seks forskellige vakuumpakkere.

Det skal dog gøres klart at der er tale om en test, hvor der har været mere fokus på nogle af de lidt dyrere vakuumpakkere, der kan findes på markedet. Derfor er det også en test, der hovedsageligt henvender sig til dig, der er entusiast og går rigtig meget op i det. I denne test har der primært været fokus på disse kriterier:

  • Vakuumering
  • Svejsning
  • Skærefunktion
  • Brugervenlighed
  • Rengøring

Det er Tre Spade T-43 Pro, der er endt med at blive kåret som bedst i test. Det skal dog gøres klart, at der er tale om en maskine, der har en pris på ikke mindre end 9.300 SEK. Derfor er det heller ikke underligt at det er netop Tre Spade T-43 Pro, der kan bryste sig af at ende med at være vinder af testen hos svenske Smartson.

Hvis du gerne vil have en maskine, der er en kende billigere end dette, så kan du i stedet vælge testens 2. plads, der er gået til Foodsaver V2860, som befinder sig i den billigere ende, da den har en pris på kun 2.300 SEK. Den er topscorer i testen og bliver derfor også vurderet som værende et rigtig godt køb for entusiasten.

I den anden ende af skalaen finder vi derimod Magic Vac Alice, der faktisk formår at skuffe på op til flere punkter, hvorfor den ender med en samlet bedømmelse, der lyder på under middel, på trods af at have en høj pris på 2.800 SEK. Hvis det ønskes, så kan du læse hele testen gratis ved blot at følge dette link.

Vakuumpakker Test
Bedøm denne side

Skægtrimmer Test

Previous article

Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *