Hus og have

Hækkeklipper Test

0

En hækkeklipper koster fra blot et par hundrede kroner og opefter, og er en uundværlig maskine, når du skal klippe hæk. Den garanterer et effektivt og ensartet resultat hver gang. Dertil slipper du for at gøre arbejdet på manuel vis. Derfor bør en hækkeklipper være at finde i ethvert hjem.

Men hvilken hækkeklipper er egentlig bedst? Og skal du vælge en model med batteri eller ledning? Det er ikke nemt at finde den rette hækkeklipper, da der er mange faktorer, der har relevans i forbindelse med dit valg af hækkeklipper. Heldigvis har vi herunder samlet en liste over markedets bedste modeller.

Vi har undersøgt testresultater fra bl.a. Danmark, Sverige, Norge, USA og Tyskland, for at finde frem til den bedste hækkeklipper til hjemmebrug. Derfor har vi ikke selv testet modeller, der er beskrevet herunder. Vi har udformet listen med afsæt i testresultater, ekspertvurderinger og produktanmeldelse.

Bosch AHS 480-24 T 550W

Bosch AHS 480-24 T 550W

 

Forhandler Pris Information
762,15 DKK Se produkt
837 DKK Se produkt

Her er der tale om den perfekte hækkeklipper til dig, der ikke er villig til at gå ned på kvalitet. Det er én af de mest populære modeller på det danske marked – og det er selvfølgelig ikke uden grund. Det er nemlig en yderst effektiv og solid hækkeklipper, der altid kan bryste sig af at levere en imponerende skæreydelse.

Ikke nok med det, så kan Bosch AHS 480-24 T 550W faktisk også bryste sig at være testvinder hos det danske Forbrugerrådet Tænk. Derfor er det en hækkeklipper, der udmærker sig på positiv vis i mange sammenhænge og er et oplagt køb for de fleste. Derfor er der også en god chance for at det er det rette køb for netop dig.

Højt drejningsmoment og ubelastet slagtal

Maskine kan bryste sig af at levere et højt drejningsmoment, der lyder på helt op til 50 nm. Det er dog ikke det eneste. Den er nemlig også i stand til at præstere et højt ubelastet slagtal på hele 2.800 omdrejninger pr. minut. Derfor er der også garanti for, at det er en hækkeklipper, der er effektiv og kan klare mange opgaver.

Dertil skal det også gøres klart, at den er udstyret med meget hårdt knivstål. Sammen med specifikationerne herover gør det faktisk Bosch AHS 480-24 T 550W i stand til at skære grene med en diameter på helt op til 24 mm. Det betyder, at det er de færreste hække, der ikke kan klippes pænt og lige med denne maskine.

Kommer med et ergonomisk greb

Bosch har selvfølgelig også sørget for at udstyre deres AHS 480-24 T 550W med et ergonomisk greb. Det gør den behagelig at holde ved, uanset om du skal arbejde med maskinen i 10 minutter eller en time. De har dertil også formået at bringe vægten helt ned til 3,9 kg., hvilket understreger komforten ved brug af den.

Balanceringen af vægten er desuden også optimal, hvilket giver en god balance, der gør arbejdet en kende nemmere at håndtere. Bosch AHS 480-24 T 550W har også fire kontaktpositioner, der sikrer at du altid er komfortabel under hele klipningen. Det er tydeligt at se, at der har været fokus på både komfort og balance.

Klingen er godt beskyttet

Klingen er blevet modificeret med en god beskyttelse. Det sikrer at din hækkeklipper ikke går i stykker, hvis den skal bruge til klipning langs jorden, ved plankeværk eller måske endda ved murværk. Den integrerede motor med en høj trækkraft på hele 550 W giver dertil den nødvendige skærekraft til alle typer opgaver.

Specifikationer:

 • Motorydelse: 550 W
 • Slagtal (ubelastet): 2800 omdr./min.
 • Knivlængde: 480 mm.
 • Snitstyrke: 24 mm.
 • Vægt: 3,9 kg.

Makita DUH523Z 18V

Makita DUH523Z 18V

Forhandler Pris Information
699 DKK Se produkt
729 DKK Se produkt
797 DKK Se produkt

Hvis du vælger at købe en DUH523Z 18V fra Makita, så får du faktisk én af de mest behagelige og komfortable hækkeklippere, du kan finde på det danske marked. Det er en maskine, der er blevet udviklet med et særligt fokus på at levere en høj komfort under arbejdet, og det har gjort det til et yderst populær valg her i landet.

Der er desuden tale om en batteridrevet model. Det er en klar fordel, da det medfører at du ikke er hæmmet af længden på en ledning. Derfor skal du heller ikke slæbe en forlængerledning rundt i hele haven, når du skal klippe din hæk. Sidst men ikke mindst, betyder det også, at der ikke er fare for at klippe en ledning over.

Miljøvenlig og støjsvag hækkeklipper

Det er ikke blot effektivitet, der har været i fokus, da Makita udviklede denne model. De har nemlig også haft fokus på miljøet. Derfor kan du købe en miljøvenlig hækkeklipper, hvis du vælger en DUH523Z 18V fra Makita. Det er dog ikke noget, der har indflydelse på hverken dens lave støjniveau eller på dens høje effektivitet.

Maskinen er meget støjsvag under brug, hvorfor det ikke er noget, der er til gene – hverken for brugeren eller for naboen på den anden side af hækken. Du skal dog være opmærksom på, at der er tale om en Solo-model, hvorfor batteri og lader ikke medfølger. Det er noget, der skal tilkøbes, hvis det ikke haves i forvejen.

Ergonomisk opbygget

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er uhyre vigtigt, at der er fokus på ergonomi, når du skal vælge en hækkeklipper. Heldigvis er det ikke noget, du skal være bekymret for, hvis du vælger denne model fra Makita. Den er nemlig opbygget og konstrueret med et fokus på, at ergonomien og komforten skal være helt i top.

Du får en utrolig blød opstart af maskine, der desuden er udstyret med en elektronisk bremse. Det er en vigtig funktion, da det er med til at give en markant højere sikkerhed end uden en sådan bremse. Det er også ensbetydende med at der er tale om en maskine, der er både komfortabel og sikker, når den er i brug.

Maskinens vægt er holdt på et lavt niveau

Det er også vigtigt at bide mærke i, at der er tale om en maskine, hvor Makita har formået at holde dens vægt på et lavt niveau. Den vejer nemlig ikke mere end 3,3 kg., hvorfor den er relativt medgørlig – også hvis den skal bruges i længere tid. Det er bestemt også noget, der er med til at højne det generelle komfortniveau.

Ikke nok med det, så er der også tale om en maskine, der er blevet udstyret med et greb, der er belagt med gummi. Det er ikke blot behageligt og komfortabelt at røre ved, men er faktisk også med til at virke mere vibrationsdæmpende. I sidste ende er dette selvfølgelig også med til at hæve det generelle komfortniveau.

Er sikret mod overbelastning

Den er også sikret mod overbelastning. Det sker ved hjælp af en lille LED-lampe, der lyser i tilfælde af en fare for overbelastning. Det er ikke blot med til at sikre mod skader, der kan forekomme på maskinen, men er dertil også med til at sikre en lang levetid. Derfor er du sikret, at det er en maskine, der har mange år i sig.

Specifikationer:

 • Batteri: Li-Ion
 • Batterispænding: 18 V
 • Slagantal (ubelastet): 1.350 omdr./min.
 • Afstand mellem blade: 15 mm.
 • Knivlængde: 52 cm.
 • Længde: 938 mm.
 • Bredde: 196 mm.
 • Højde: 191 mm.
 • Vægt: 3,4 kg.

AL-KO HT 2050 Easy Flex

AL-KO HT 2050 Easy Flex

Forhandler Pris Information
514 DKK
Se produkt
699 DKK
Se produkt
762,15 DKK
Se produkt

Hvis du vælger at købe en AL-KO HT 2050 Easy Flex, så køber du en batteridrevet hækkeklipper. For mange er det klart at foretrække at vælge en model, der er drevet af et batteri. Det er nemlig med til at sikre, at du kan klippe din hæk helt frit og uden besvær, da der ikke er en ledning, der skal trækkes med rundt i din have.

Der er hverken en strømforsyning eller en ledning, der ender med at komme i vejen, hvis du vælger at gøre brug af en HT 2050 Easy Flex fra AL-KO, når du skal klippe hæk med den – eller klare en anden form for opgave. Det er naturligvis også ét af de aspekter, der særligt gør en maskine som denne værd at investere i.

Har diamantslebne knive

AL-KO har valgt at udstyre denne klipper med diamantslebne knive. Det betyder, at de er meget skarpe og kan give et rent snit. Den lange sværdlængde på hele 51 cm. er også med til at bidrage til dette. Hvis det er vigtigt for dig at din hækkeklipper er i stand til at levere et rent snit, så kan du roligt vælge denne maskine.

Ikke nok med det, så får du faktisk også en rigtig god hækkeklipper, der byder på både en godt afbalanceret vægtfordeling og vibrationsdæmpning. Begge dele er noget, der er med til at forøge den komfort, du kommer til at opleve, når du bruger maskinen. Derfor skal der ikke herske nogen tvivl om, at den kan bruges i lang tid.

Byder på et ergonomisk design

En hækkeklipper, der ikke har et ergonomisk design, er sjældent pengene værd. Det bliver ganske enkelt for ubehageligt at bruge maskinen. Hvis du gerne vil undgå dette, så kan du med fordel vælge HT 2050 Easy Flex fra AL-KO. Her er der nemlig tale om en model, der er udviklet med henblik på at sikre en ergonomi i top.

Med et fuldt opladet batteri, er det muligt at bruge klipperen i helt op til 45 min. Derfor bør du også sagtens kunne klare hele din hæk med ét batteri. Har du andre produkter i AL-KOs Easy Flex-serie, så kan batterierne fra disse faktisk også bruges. Flere af produkterne i serien bruger nemlig det helt samme 20 V Li-ion batteri.

Medfølgende beskyttende hylster

Der medfølger desuden et hylster, der kan bruges til at beskytte klingen, når din hækkeklipper ikke er i brug. Det er dog ikke det eneste, det kan bruges til. Det kan nemlig også bruges som vægophæng. Det er selvfølgelig en fordel, hvis du gerne vil have din hækkeklipper hængende ude i skuret med dit øvrige værktøj el.lign.

Dertil har selvfølgelig klingen naturligvis også en integreret sikkerhedsafskærmning. Derfor er du ikke blot godt beskyttet mod klingen under brug, men også fra splinter m.m., der kan blive kastet op mod dig, når sværdet kører rundt. Den kan desuden også købes uden batteri, hvis du i forvejen har et fra Easy Flex-serien.

Specifikationer:

 • Batteri: Li-ion 20 V maks. (2,5 / 5,0 Ah)
 • Drifts- /ladetid: 2,5 Ah: 45 til 50 min.
 • Knivlængde: 510 mm.
 • Klippediameter: 15 mm.
 • Klippehastighed: 2.200 o/min.
 • Knivtype: Diamantslebet
 • Klippeprincip: Modkørende sikkerhedskniv
 • Vægt ca. (uden/med batteri): 2,5 kg. / 2,8 kg.

Stiga SHP 60

Forhandler Pris Information
1.495 DKK
Se produkt

Hvis du leder efter en robust maskine, der kan bryste sig af at være udstyret med en kraftig motor, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du skal tage et kig på en model som Stiga SHP 60. Derfor kan du også være helt sikker på at der er tale om en hækkeklipper, der kan klare langt de fleste måtte opgaver, du måtte have.

I og med, at det er en meget robust og kraftig maskine, så er den også relativt tung i forhold til nogle af de modeller, der er beskrevet herover. Stiga har dog haft fokus på at udføre den i et design, der er med til at mindske den belastning dine arme og skuldre bliver udsat for, så du kan arbejde i længere tid med SHP 60.

Udstyret med et vendbart håndtag

Ergonomi er vigtigt, når du skal arbejde med en havemaskine. Det er der faktisk op til flere årsager til. Det er dog i høj grad noget, der handler om at det er med til at øge sikkerheden, hvis du har et godt greb på din hækkeklipper. I forbindelse med udviklingen af Stiga SHP 60 er det naturligvis noget, der har været i fokus.

Det er blandt andet derfor, de har valgt at udstyre maskinen med et vendbart håndtag. Det er et håndtag, der er med til at sikre, at du altid har et rigtig godt greb på maskinen såvel som en optimal arbejdsstilling. Du kan derfor også være sikker på, at du kan bruge maskinen fra samtlige vinkler og altid få et godt resultat.

Udstyret med anti-vibrationssystem

Da der er tale om en meget kraftig maskine, så kan den også være svær at styre. Det er dog noget Stiga har gjort nemmere ved at udstyre maskinen med et anti-vibrationssystem. Det er en klar fordel, da det er med til at give dig bedre kontrol over hækkeklipperen, og det er naturligvis et aspekt, der er meget vigtigt.

Der er tale om en meget kraftfuld hækkeklipper. Den er nemlig udstyret med en motor, der er i stand til at levere en max. hastighed, der lyder på 9.500 rpm. Ikke nok med det, så kan den faktisk også præstere en god tomgangshastighed, der lyder på mellem 2.700 rpm og 3.000 rpm. Derfor kan den også klare alle typer hæk.

Har en relativt lav vægt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke er behageligt at arbejde med en hækkeklipper, hvis den er for tung. Det har de dog tænkt på hos Stiga. Derfor er vægten på denne maskine på blot 5,5 kg. Det er med til at sikre, at du sagtens kan arbejde med den i lang tid. Derfor kan du også klare hele hækken i haven på én gang.

Dertil byder den også på en god sværdlængde på 610 mm. Det betyder at den er effektiv i brug, da den kan dække et stort areal med hvert sving med maskinen. Én af ulemperne ved SHP 60 fra Stiga er støjniveauet. Det er nemlig en benzindreven model, hvorfor dens støjniveau befinder sig i omegnen af 109 dB(A).

Den benzindreven model er dog i stand til at levere en motoreffekt, der lyder på 0,85 kW. Det er der bestemt ikke mange el-dreven modeller, der er i stand til. Foruden dette, så kan den også bryste sig af en glimrende cylindervolumen, der lyder på 24,5 cm³. Tankstørrelsen er også ganske godkendt, da den lyder på 0,41 liter.

Specifikationer:

 • Motor: 2-takts benzin
 • Cylindervolumen: 24,5 cm³
 • Motoreffekt: 0,85 kW
 • Nettovægt: 5,5 kg.
 • Tankvolume: 0,41 liter
 • hastighed: 9.500 rpm
 • Tomgangshastighed: 2.700 rpm til 3.000 rpm
 • Knivlængde: 550 mm
 • Sværdlængde: 610 mm
 • Lydniveau (LWA): 109 dB(A)

Gardena Powercut LI-40/60

Forhandler Pris Information
1.955 DKK Se produkt
1.955 DKK Se produkt
2.404 DKK Se produkt

Hvis du ikke ønsker at være afhængig af en ledning på din nye hækkeklipper, men samtidig ønsker at undgå en benzinmotor, så er det en batteridrevet model, du skal vælge. Et godt eksempel på en sådan løsning kunne være Gardena Powercut LI-40/60. Det er nemlig en batteridrevet hækkeklipper, der leveres inkl. et batteri.

Det er en både kraftfuld og funktionel batteridrevet hækkeklipper. Du kan derfor også være helt sikker på at du kan bruge den til at klippe netop din hæk. Derfor er det også en model, der egner sig til langt de fleste og deres behov. På trods af dette, så er Gardena Powercut LI-40/60 dog ikke helt så populær som f.eks. Bosch.

Rigtig god til klipning af store hække

Hvis du har en stor hæk, så er det vigtigt at have en god hækkeklipper. Har du ikke det, så kan det tage lang tid at klippe hæk. Det er derfor, det giver god mening at investere i en batteridrevet model, der er udstyret med et stort sværd. Det er blandt andet noget Powercut LI-40/60 fra Gardena kan bryste sig af at byde på.

Faktisk er der tale om ene hækkeklipper, der er blevet udstyret med et 60 cm. langt sværd. Da den ikke blot har et stort og kraftigt batteri, men også et langt sværd, så kan du på både hurtig og effektiv vis dække store arealer hæk. Hvis du har en stor hæk, så er en Powercut LI-40/60 derfor også et oplagt bud på en klipper.

Masser af kraft fra det kraftige batteri

Hvis du gerne vil købe en hækkeklipper, der er drevet af et batteri, så bør du sikre at der er tale om en model, der er både kraftig og effektiv. Hvis du vælger at købe en Gardena Powercut LI-40/60, så er det ikke noget, du skal være bekymret for. Den er nemlig udstyret med et batteri, der er i stand til at levere en masse kraft.

Batteriet er et 40 V Li-on-batteri. Det sikrer at du kan klare langt de fleste opgaver, når du skal klippe hæk. I langt de fleste tilfælde handler det dog blot om at kunne færdiggøre arbejdet med at klippe hæk på hurtigst mulig vis. Det kan denne maskines kombination af en god sværdlænge og et kraftigt batteri selvfølgelig sikre.

Byder på en optimeret sværdgeometri

Det er desuden en hækkeklipper, der kan bryste sig af en optimeret sværdgeometri. Den er nemlig blevet udviklet med særligt fokus på at sikre en effektiv, hurtig og præcis klipning. På trods af dens store kraft, så har Gardena formået at holde lydniveau på et relativt ladniveau, da dens støjniveau lyder på ca. 90 dB(A).

Når du arbejder med stor kraft på denne måde, så er det også vigtigt at vælge en maskine med et håndtag, der er ergonomisk og sikkert. Det har de også tænkt på hos Gardena, da de har valgt at udstyre maskinen med et ErgoLine-håndtag, der både er behageligt at holde på og dertil også med til at hæve sikkerheden.

Intuitivt kontrolpanel på håndtaget

Der skal ikke være nogen tvivl om at det er vigtigt at enhver havemaskine er nem at betjene. Det er dog ikke noget, du skal frygte for, at der ikke er tænkt på i forbindelse med denne maskine. Her er der nemlig tale om så simpel en hækkeklipper at enhver kan finde ud af at bruge den – også selvom du ikke har erfaren med det.

På selve håndtaget er der placeret et både brugervenligt og intuitivt kontrolpanel. Det er ikke blot med til at sikre at den er nem i brug, men også at du til hver en tid kan nyde godt af den højeste driftskomfort. Ved køb af denne hækkeklipper medfølger der både et batteri og en lader, hvorfor det ikke skal tilkøbes ved siden af.

Specifikationer:

 • Batteri: 40 V Li-on
 • Sværdlængde: 60 cm
 • Tandåbning: 24 mm
 • Garanteret lydeffektniveau (LWA): 90 dB(A)

Black & Decker BCASK81D 18 V

Forhandler Pris Information
1.210 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om at Black & Decker er én af de mest kendte og prominente producenter af maskiner til haven. Derfor er det også en producent, du roligt kan vælge at købe en hækkeklipper fra. Det er dertil også en producent, der laver hækkeklippere til ethvert formål, og som kan klippe enhver tænkelig hæk.

Hvis du gerne vil have en simpel hækkeklipper, der er nem at bruge, men som du kan være sikker på, at du kan bruge til samtlige klippeopgaver, du måtte have, så er det en Black & Decker BCASK81D 18 V, du bør tage et kig på. Her er der nemlig tale om en maskine, der er udviklet til at kunne klare alle klippeopgaver i haven.

En unik 2-i-1-maskine

Noget af det, der er med til at gøre denne maskine til noget helt specielt, er at det er en smart 2-i-1-maskine. Med dette menes at du nemt og hurtigt kan forvandle den til at være en teleskop-hækkeklipper. Det er med til at sikre, at du kan klare at klippe alle hække, da det også er nemt for dig at komme helt op i toppen af den.

Derfor er det i sandhed en multifunktionsklipper, der sikrer dig at du kan klare alle klippeopgaver i haven. Det er derfor et særligt oplagt valg for dig, der har brug for en hækkeklipper med teleskop, fordi du har en meget høj hæk. Er det tilfældet, så er Black & Decker BCASK81D 18 V ét af de klart bedste valg på markedet.

Kompakt og kraftfuld hækkeklipper med batteri

De fleste tænker i retning af en model med benzinmotor, når der snakkes om kraftfulde hækkeklippere. Det behøver dog ikke at være sådan. Det har de bevist hos Black & Decker med en model som denne. Her er der nemlig tale om en kraftfuld hækkeklipper, der både er kompakt af størrelse og udstyret med et batteri.

I denne forbindelse skal det naturligvis nævnes at der ikke medfølger batteri og lader til købet. Det er derfor noget, du skal købe ved siden af. Det er dog en fordel, hvis du også bruger andre maskiner fra Black & Decker, da du dermed kun skal bruge ét batteri til samtlige af dine maskiner – lige fra hækkeklipper til kædesav.

Lav vægt øger arbejdskomforten

Hvis du har prøvet at arbejde med en hækkeklipper, der er for tung, så er du også bekendt med at det ikke er synderligt komfortabelt. Derfor er det en god idé at vælge en maskine, der har en lav vægt, så det reelt set er komfortabelt at arbejde med den – både i forbindelse med små opgaver, men også ved større opgaver.

Det er selvfølgelig noget de har tænkt på hos Black & Decker. Derfor har denne maskine heller ikke en vægt, der er højere end 5,6 kg. Hvad end du hurtigt skal klippe en lille del af din hæk eller du har en stor hæk, der omgiver hele din have, så kan du være helt sikker på, at det er komfortabelt at klippe den med denne.

Kan bruges sammen med andre forsatser fra Black & Decker

Som noget helt unikt, så har Black & Decker lavet en serie af maskiner, der kan bruges sammen på kryds og tværs. Det er også ensbetydende med at du kan bruge denne hækkeklipper sammen med andre former for forsatser, der er blevet udviklet af Black & Decker – som eksempelvis den medfølgende teleskopstang.

Det er dog ikke kun teleskopstangen, der kan bruges. Du kan også skifte forsatser, hvis du gerne vil have et andet sværd på, der f.eks. er længere, har en større tandafstand eller noget helt tredje. Derfor er det også en klar fordel for dig, der gerne vil have flere forskellige havemaskiner, der kan kombineres med hinanden.

Specifikationer:

 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Batterispænding: 18 V
 • Batterikapacitet: 2,0 Ah
 • Sværdlængde: 45 cm
 • Tandafstand: 19 mm
 • Vægt: 5,6 kg

DeWalt DCM563P1 XR Li-Ion

Forhandler Pris Information
2.105 DKK Se produkt
2.105 DKK Se produkt
2.299 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil have en professionel hækkeklipper med batteri, så er DeWalt DCM563P1 XR Li-Ion et rigtig godt bud. Det er en maskine, der er i stand til at levere en effektiv og praktisk batteridrift. Hvis du gerne vil have en effektiv hækkeklipper, der er drevet af et batteri, så er denne model bestemt værd at tage et kig på.

Den kan bryste sig af at være en del af DeWalts XR-system, der er en serie af maskiner, der er udviklet med henblik på en professionel ydelse med batteridrift. Derfor er du også garanteret at det er en hækkeklipper, der er i stand til at håndtere samtlige klippeopgaver, den stilles over for i haven – såvel store som små.

Udført i et kompakt letvægtsdesign

DeWalt har gjort meget ud af at udarbejde den i et meget kompakt letvægtsdesign. Det er et design og en vægt, der er med til at sikre, at arbejdet bliver nemmere for dig. Dertil er det også et kompakt letvægtsdesign, der er med til at mindske brugertrætheden under arbejdet, så du dermed kan arbejde med den i længere tid.

Hvis du har prøvet at arbejde med en hækkeklipper, der er tung og ikke har et kompakt design, så er du med garanti også klar over at det ikke er nogen synderligt bekvem oplevelse. Ikke nok med det, så byder den også på et buet håndtag, der kan bryste sig af at have et komfortabelt greb i flere forskellige arbejdsretninger.

Har et langt sværd, der dækker et stort arbejdsareal

Der skal ikke være nogen tvivl om at du kan dække et stort areal med ét sving med denne maskine, da den er blevet udstyret med et langt sværd, da det er hele 55 cm. langt. Det er et sværd, der er fremstillet i hærdet stål. Det er med til at forlænge levetiden, men sikrer også at hækkeklipperen bevarer skarpheden i lang tid.

Ikke nok med det, så er der tale om et laserskåret sværd, der har en afstand, der lyder på 19 mm. mellem hver af de mange tænder. Disse tænder er oven i købet med til at skære i begge retninger. Du kan derfor være sikker på, at der er tale om en hækkeklipper, der er i stand til at levere et både effektivt og godt resultat.

Kan bryste sig af en lang køretid

Det er ikke alle hækkeklippere med batteri, der kan bryste sig af en lang køretid. I mange tilfælde er der tale om, at du er nødt til at gå på kompromis med din køretid, hvis du gerne vil gøre brug af en model med batteri. Det er dog ikke noget, der er tale om, hvis du vælger DCM563P1 XR Li-Ion, da den har en lang køretid.

På blot én opladning kan den nemlig klare helt op til 75 min. klipning. Det er selvfølgelig forudsat, at det er det medfølgende 5,0 Ah-batteri, der bliver brugt. Den passer dog også til andre batterier, og kan købes uden et medfølgende batteri, hvis du allerede har et batteri, der er en del af det anerkendte DeWalts XR-system.

Baseret på et robust Xenoy(TM)-hus

Det giver ikke meget mening at bruge mange penge på en hækkeklipper, hvis du ikke kan være sikker på at den er robust, en god slagfasthed og en lang holdbarhed. Da der her er tale om en maskine, der er baseret på et Xenoy(TM)-hus, så er der naturligvis også tale om en hækkeklipper, der kan holde i rigtig mange år.

Specifikationer:

 • Batteri: Li-Ion
 • Batterispænding: 18 V
 • Batterikapacitet: 5,0 Ah
 • Klingelængde: 550 mm
 • Køretid: 75 min. på fuld opladning
 • Blødt greb: Ja
 • Vægt: 3,4 kg

Makita BUH550Z 36 V

Forhandler Pris Information
4.199 DKK Se produkt

Vil du gerne være helt sikker på at du ikke går på kompromis med dit valg af hækkeklipper? Men vil du også gerne være fri for både en lang ledning og et højt støjniveau? I så fald skal du vælge en model med batteri, men dog ikke en hvilken som helst model. I stedet skal du tage et nærmere kig på BUH550Z 36 V fra Makita.

Her der nemlig tale om en såkaldt akku-hækkeklipper, der kan bryste sig af en kvalitet og en ydeevne, der er helt i top. Du skal dog være opmærksom på at det ikke er én af de billigste maskiner på markedet. Hvad du dog også skal inddrage i dine tanker er, at der er tale om én af de bedste akku-hækkeklippere på markedet.

Ergonomisk opbygning sikrer høj komfort

Makita har selvfølgelig haft fokus på at deres maskine skal være ergonomisk opbygning. Det er med til at sikre at du kan nyde godt af en fremragende brugerkomfort. Der er dog op til flere aspekter, der er med til at gøre, at det er en komfort, der er helt i top. Det er blandt derfor denne maskine udmærker sig rigtig godt.

Det er ikke blot som følge af den ergonomiske opbygning. Det er i lige så høj grad noget, der handler om at den er udstyret med et gummibelagt håndtag. Dertil er det oven i købet også et vibrationsdæmpet greb med intet mindre end fem positionsindstillinger. Derfor kan du selvfølgelig også bruge din foretrukne position.

Utrolig brugervenlig maskine, der kan bruges af enhver

Du kan sagtens finde en lang række avancerede modeller, der egner sig godt til mere professionel brug – fx i tilfælde af, at den skal bruges af en gartner eller havemand. Det er dog ikke dét, der har været målet med denne maskine fra Makita. Tværtimod, så har du gjort meget for at gøre den så brugervenlig som muligt.

Derfor kan der også stilles en garanti ved at det er en hækkeklipper, der kan bruges af alle og enhver. Den er blandt andet blevet udstyret med en Softstart, der gør det nemmere at håndtere maskinen, og som dertil også yder en form for ekstra sikkerhed. Det sikrer nemlig at den ikke blot starter ved den fulde hastighed.

Variabel hastighed under brug

Det er langt fra alle hækkeklippere med batteri, der kan bryste sig af at have en variabel hastighed. BUH550Z 36 V fra Makita er dog én af de modeller, der faktisk kan bryste sig af dette, og det er noget, der bærer en lang række fordele med sig. Som følge af den variable hastighed kan du nemlig løse flere forskellige opgaver.

I ubelastet tilstand kan den opnå et slagantal, der lyder på hele 1.850 omdrejninger i minuttet. Det er med til at give en effektiv maskine, da den også har en sværdlængde på hele 55 cm., hvor der er 28 mm. mellem hver kniv. Det medfører både at den skærer hurtigt, præcist og kan klare stort set alle former for hække.

Udstyret med en elektronisk bremse

Det er en klar fordel at vælge en hækkeklipper, der er udstyret med en elektronisk bremse. Det er der op til flere årsager til, men det er dog i høj grad noget, der handler om, at den selv er i stand til at stoppe med at køre, hvis der f.eks. er noget, der sætter sig i klemme. Det er med til at give en markant højere sikkerhed.

Derfor er det også tydeligt at se, at der har været fokus på at sikkerheden skal være i top på denne maskine. Det er nemlig ikke kun den elektroniske bremse, der er med til at sikre dette. Der er eksempelvis også sat et skjold på maskinen, så grene og splinter fra de afsavede grene ikke ender med at flyver op og ramme dig.

Et meget støjsvagt valg

Det er ikke rart at arbejde i haven, hvis det skal foregå med en maskine, der larmer. Det er dog ikke noget, du skal tænke på, hvis du vælger at investere i en Makita BUH550Z 36 V. Her er der nemlig tale om en yderst støjsvag maskine. Derfor er den ikke til gene, når du skal bruge den til at klippe hæk, buske eller noget tredje.

Specifikationer:

 • Batteri: Li-Ion
 • Batterispænding: 18 V
 • Slagantal, ubelastet: 1.850 omdr./min
 • Afstand mellem blade: 28 mm
 • Knivlængde: 55 cm
 • Længde: 1.070 mm
 • Bredde: 220 mm
 • Højde: 190 mm
 • Vægt: 5,1 kg

Metabo AHS 18 Solo 18 V

Forhandler Pris Information
1.317 DKK
Se produkt
1.444,85 DKK
Se produkt
2.175 DKK
Se produkt

Metabo er én af de mest fremtrædende producenter verden over, når det kommer til havemaskiner. Det er bestemt også noget, der gør sig gældende i forhold til hækkeklippere. Derfor kan du også roligt vælge at købe en hækkeklipper som denne, da der er garanti for, at den er af høj kvalitet og er meget effektiv under brug.

Faktisk er Metabo AHS 18 Solo 18 V en effektiv maskine spækket med innovativ teknologi. Du kan derfor også være helt sikker på, at der er tale om en hækkeklipper, der er garant for et både rent og præcist snit – gang på gang. Det medfører naturligvis også at du kan være helt sikker på, at den altid leverer et godt resultat.

Knive udformet med speciel geometri

Metabo har udstyret maskinen med knive, der har en helt speciel geometri. Det er en geometri, der sikrer mindre slidtage og giver helt op til 200 procent længere standtid. De er selvfølgelig også diamantslebne, som også bærer en række fordele med sig, hvorfor der ikke skal herske tvivl om at det er rigtig effektive knive.

Det er samtidig også med til at sikre, at der hver gang leveres et nøjagtigt snit. Det er selvfølgelig tænderne på begge sider, der er blevet diamantslebne, hvilket de er blevet i en vinkel på 30 grader. Samtidig er den også udstyret med en sikkerhedsunderkniv, der selvfølgelig er med til at sikre en høj arbejdssikkerhed.

Totrinskoblede gear giver en formidabel skæreydelse

De totrinskoblede gear er med til at sikre en formidabel skæreydelse. Dertil kan den også bryste sig af at være udstyret med en såkaldt Ultra-M-teknologi, der er sikrer at maskinen altid leverer en effektivitet, der er intet mindre end maksimal. En kombination af disse to ting er derfor med til at sikre den altid er effektiv.

Ikke nok med det, så er Ultra-M-teknologien faktisk også en teknologi, der er udviklet med henblik på at sikre en optimal udnyttelse af energien. Dertil sikrer den også en skånsom opladning, som er med til at forlænge levetiden på både batteri og maskine. Derfor er det også en hækkeklipper, du kan have de næste mange år.

Nem og bekvem at arbejde med

Der er flere elementer, der er med til at gøre det til en maskine, der er både nem og bekvem at arbejde med. Det er dog i høj grad noget, der skyldes at den har en vibrationssvag drift. Det er både med til at øge den komfort du oplever, når du bruger maskinen, men det sikrer også at du får et præcist og lige resultat.

Endvidere kan den faktisk også bryste sig af en forbedret ergonomi i forhold til mange af de andre modeller, de står bag hos Metabo. Det er blandt andet noget, der understreges af deres Softgrip-håndtag. Det medfører selvfølgelig at det er behageligt at holde på maskinen, uanset om den skal bruges i lang tid eller i kort tid.

Udstyret med både lynstop og stødbeskyttelse

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er tænkt meget på sikkerhed i forbindelse med udvikling af denne model. Det bevises blandt andet ved at den er udstyret med lynstop, der stopper knivene på blot 0,3 sekunder, hvilket er med til at øge sikkerheden gevaldigt. Det minimerer nemlig risikoen for et uheld.

Dertil er den også udstyret med en stødbeskyttelse med grenfremføring, der beskytter både brugeren og motoren mod tilbageslag. Derfor er AHS 18 Solo 18 V – uden tvivl – en hækkeklipper, der har en sikkerhed, der er helt i top. Slutteligt skal det nævnes, at batteri og lader ikke medfølger, men skal købes særskilt.

Specifikationer:

 • Batteritype: Li-Ion
 • Batterispænding: 18 V
 • Batterikapacitet: 4,0 Ah
 • Slagantal, ubelastet: 2.700 omdr./min.
 • Knivlængde: 53 cm
 • Skærestyrke: 18 mm
 • Vægt: 3,9 kg

Sådan vælger du den rigtige hækkeklipper

Før du investerer i en hækkeklipper, skal du overveje hvad dit behov er. Hvis du f.eks. har en stor og tyk hæk af bøg, så kræver det en lidt kraftigere maskine. Klipning af en hæk med tynde grene som eksempelvis liguster kræver ikke samme muskler. Derfor kan du i så fald også nøjes med en mindre kraftfuld model.

Maskinens greb og vægt bør desuden matche personen, der hovedsageligt skal bruge den. Gør den ikke det, så kan arbejdet hurtigt vise sig at blive trættende. Endvidere er det også vigtigt at tage højde for, om du skal bruge en hækkeklipper, der er kraftfuld nok at kunne klippe relativt tykke grene over.

Hvad er dit formål?

Det giver selvfølgelig sig selv, at en hækkeklipper købes med henblik på at klippe hæk. Det er dog også en maskine, der kan bruges til andre formål. Derfor er det en god idé at overveje om du også skal bruge din nye maskine til sådanne formål. Herunder er der nogle af de formål, den kan bruges til.

 • Klippe hæk: Det giver sig selv at det er en del nemmere at klippe en hæk med en hækkeklipper end med en manuel hækkesaks. Du får dertil også et bedre resultat ved at benytte dig af en maskine.
 • Formklippe buske og træer: Du kan bruge en hækkeklipper til at klare den grove del af stort set alle formklipningsopgaver. Hvis du vil formklippe buske og træer, så er en hækkeklipper et godt køb.
 • Hold bevoksning nede: De fleste har et ønske om at kunne holde hække og planter nede. Hvis du gerne vil det, så er du bedst stillet ved at benytte en maskine såsom en hækkeklipper til dette.

Hvilken variant skal jeg vælge?

Du kan finde tre forskellige varianter af hækkeklippere. Derfor er det også noget, du skal tage højde for, når du skal købe en hækkeklipper til hjemmebrug. Det kræver dog, du først sætter dig godt ind i hvad de enkelte modeller har at byde på. Det kan du heldigvis nemt blive klogere på herunder:

 • Ledning: Det er meget populært og alsidigt valg, at vælge én af modeller med ledning. Skal den bruges til almindelig hækkeklipning, så er den tilstrækkelig. Er du villig til at investere en kende mere, så kan du klippe din hæk fuldstændig tæt i top og sider.
 • Benzinmotor: Vælger du en model med en benzinmotor, så vil du opleve, at den som regel vejer en kende mere end en elektrisk. Til gengæld er den også mere kraftfuld og derfor klare nogle mere krævende opgaver. Eksempelvis skal du ikke tænke på tykkelsen af grenen.
 • Batteridrevet: Du kan også købe hækkeklippere, der er drevet af batteri. Det er der mange, der ser en fordel i. Hvis du vælger en model med batteri, skal du dog være opmærksom på, hvorvidt der er tale om et kraftfuldt nok batteri eller ej. Det er nemlig vigtigt at det er det.

Derfor er der også meget, du skal overveje. Du kan få en masse mobilitet ved at vælge en batteridrevet model fra en producent som Metabo eller Bosch. Hvis du skal kunne bruge den til noget af det lidt grovere arbejde, så er det sjældent, det er tilstrækkeligt med en sådan maskine. I stedet skal du finde en benzindrevet klipper.

Dertil skal du også være opmærksom på at ikke alle klippere kan bryste sig af at arbejde lige lang tid. Hvis du gerne vil kunne klippe en stor hæk på én gang, så er det ikke sikkert, du kan nøjes med en model med batteri. I stedet skal du gå på jagt efter en model, der enten er udstyret med en benzinmotor eller med en ledning.

Hvis du ikke har synderligt store krav, så er du typisk bedst stillet ved at vælge en akku-hækkeklipper, der er udstyret med et batteri. Det er en mere bekvem måde at klippe hæk på. Det er nemlig hverken en tung model eller en maskine, hvor du skal være bange for at klippe en ledning over, hvis du får svunget klipperen forkert.

Vigtige faktorer ved valg af hækkeklipper

Når du skal vælge en hækkeklipper, så er der mange ting, du skal overveje. Det er ikke blot noget, der handler om måden, den er drevet på. Der er også et væld af yderligere aspekter, der skal inddrages i dine overvejelser, inden du låser dig fast på en model. Herunder kan du læse nærmere om nogle af disse faktorer:

 • Motor: Motoren er typisk den tungeste del på en hækkeklipper. Des kraftigere en motor, der er tale om, des tungere vil den oftest også være. Derfor skal du overveje om vægt eller ydelse har størst betydning for dit vedkommende. Der er nemlig ikke nogen grund til at den er unødvendigt tung.
 • Ergonomi: Når du klipper hæk, så er der ofte brug for at skifte håndstilling. Derfor er det også vigtigt at være opmærksom på håndtag og grebets design. Det skal have en blød belægning, da det giver dig et sikkert greb. Det er dog lige så vigtigt at grebet tilbyder en god og ligelig vægtfordeling.
 • Tænd/sluk-knapper: Der bør være mindst to af sådanne knapper på din klipper, som skal trykkes ned på samme tid, når maskinen skal tændes. Når du slipper disse knapper, skal den stoppe med det samme. Det er selvfølgelig med henblik på at sikre den størst mulige sikkerhed ved brug af den.
 • Tænder: Den måde tænderne er slebet på er også noget, der har betydning for dit valg. Det er nemlig en god indikator for, hvor effektiv en maskine, der er tale om. Det har også betydning for, om snittet bliver rent eller flosset. Nogle modeller kommer desuden også med en indbygget savefunktion.
 • Kapacitet: Den afstand, der er mellem de enkelte tænder på sværdet, har stor betydning for hvor tykke grene, du kan klare med klipperen. En god tommelfingerregel er, at en afstand på 18 mm. er nok til at klare arbejdet nemt og ubesværet. Derfor bør det også være noget, du går aktivt efter.
 • Længde: Selve længden på sværdet er også noget, der er vigtigt. Det er dog især noget, der er vigtigt, hvis du skal bruge den til at klippe en høj hæk. Dertil er det også med til at gøre det nemmere at klippe din hæk lige, hvis du har et længere sværd. Du kan nemlig klippe en større flade på én gang.

Der er mange overvejelser, du skal gøre dig, når du skal købe en hækkeklipper. Derfor er det også vigtigt, at du vælger med omhu. Du skal ikke blot vælge en tilfældig model, men i stedet sætter dig ind i dine behov og krav. På denne måde finder du nemmere en hækkeklipper, der kan klare de opgaver, du skal bruge den til.

Hvor ofte skal den bruges?

Hvis du kun skal klippe hæk et par gange om året, så er det vigtigt at vælge en model, der kan klare nogle lidt tykkere grene. Har du i sinde at klippe den oftere eller er din hæk af en type med mindre grene, så er det ikke nær så vigtigt at vælge en klipper med ligeså mange kræfter. Derfor kan en mindre model sagtens være nok.

Det er dog vigtigt, at det er noget, du tager højde for. Der er rigtig mange, der blot vælger en vilkårlig model, når de skal købe en ny hækkeklipper. Blandt nogle skyldes det uvidenhed, mens andre ikke tager sig tid til at vælge med omhu. Uanset årsag, så er det ikke nogen god idé. Sæt dig ind i dine behov og vælg ud fra dem.

Fordele og ulemper ved forskellige typer hækkeklippere

Som der er givet udtryk for tidligere, så kan du vælge mellem tre typer hækkeklippere. Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved dem alle tre, hvorfor det er vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu. Du skal nemlig vælge den type hækkeklipper, der er bedst for dig. Fordele og ulemper kan du blive klogere på her.

Hækkeklipper med ledning

Hvis du vælger en hækkeklipper med ledning, så vil du få en mere støjsvag model i forhold til en benzindrevet maskine. Du skal derfor heller ikke være bange for at den løber tør for strøm, som det gør sig gældende, hvis du i stedet vælger en hækkeklipper, der er udstyret med et batteri – kun hvis du klipper ledningen over.

Ledningen kan dog være en irriterende faktor. Det er nemlig et besvær at skulle slæbe en ledning med rundt i hele din have. Én ting er, at den næppe er lang nok. Noget andet er, at den kan sætte sig fast i planter, sten og andet i haven. Derfor er en ledning ofte også et element, der blot vil være til en stor irritation for dig.

Fordele:

 • Billigere end de både benzin- og batteridrevne modeller
 • Den kan ofte bryste sig af en lavere vægt end de øvrige typer hækkeklippere
 • Du skal ikke frygte for, hvorvidt den ender med at løbe tør for strøm
 • Den støjer også mindre end modeller med både batteri, men dog særligt med benzinmotor

Ulemper:

 • Du er nødt til at trække en ledning rundt efter dig i hele haven
 • Der er en risiko for, at du kan ende med at klippe dens ledning over
 • Den er ikke nær så kraftfuld som en model, der er drevet af en benzinmotor

Hækkeklipper med batteri

En hækkeklipper udstyret med et batteri er uhyre nem at bruge. Det kræver dog at du sørger for at batteriet er opladet, når du skal tage din klipper i brug. Er det ikke det, så skal du finde tålmodigheden frem, da det skal lades op, inden du kan give dig i kast med at klippe hæk, fjerne anden bevoksning eller noget helt tredje.

Det er ensbetydende med, at den både den store fordel og den store ulempe ved at vælge en sådan model, er selve batteriet. Du slipper ganske vist for en ledning, men du kan ikke tage dig lige så god tid om at klare dit arbejde. Derfor er det i sidste ende også op til dig selv at vurdere, om du foretrækker et batteri eller ej.

Fordele:

 • Du kan nemt bruge den overalt i hele haven, uden at blive besværet af en ledning
 • Du kan ofte nyde godt af en billig pris ift. f.eks. en model med benzinmotor
 • Lavere vægt end en benzinmodel, men kan dog være lidt tungere end en model med ledning
 • Er nem at betjene og kan derfor også bruges af alle og enhver

Ulemper:

 • Batteriet holder ikke i så lang tid, så du er derfor nødt til at oplade det ofte
 • Er ikke altid lige så kraftig som de andre former for hækkeklippere

Hækkeklipper med benzin

Vil du gerne være sikker på, du får fat i den kraftigste model, du kan finde frem til, så skal du finde en model, der er udstyret med en benzinmotor. Det er nemlig en maskine, du kan bruge til at klare de helt store opgaver med tykke hække. Det er naturligvis også noget, der er én af de mest markant fordele ved denne type.

Du skal dog være opmærksom på at der også er ulemper ved et sådant valg. Det er nemlig også den type klipper, der larmer mest under brug. Ikke nok med det, så er det også den, der vejer mest – og koster mest. Derfor er det vigtigt, at det er ulemper, du mener, du er villig til at leve, for at få en kraftigere maskine.

Fordele:

 • Den kan bruges til at klare et væld af opgaver, da den er udstyret med en kraftig motor
 • Du kan bruge den hvor end du lyster, hvis blot der er fyldt benzin i tanken

Ulemper:

 • Det er den dyreste form for hækkeklipper, du kan finde på det danske marked
 • Den er tungere end andre modeller, da motoren er kraftig og tilføjer en del vægt til maskinen
 • Du skal være villig til at lytte til den høje larm fra benzinmotoren

Testkilder

Vi har ikke selv testet de hækkeklippere, du finder i denne tekst. Vi har derimod lavet vores liste med afsæt i testresultater, ekspertvurdering og andre troværdige kilder. Herunder bliver du præsenteret for en række af de kilder, vi har benyttet. Der er kilder fra blandt andet Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.

Gør Det Selv

Gør Det Selv er et nordisk magasin, der henvender sig til hus- og havefolket. Magasinet rummer tips, guides og tests. De har også testet en række forskellige hækkeklippere med henblik på at finde den bedste. I deres test har de dog valgt at holde fokus på modeller, der er elektriske og er udstyret med en ledning til strøm.

I deres test har de valgt at holde fokus på nogle særlige aspekter af maskinerne:

 • Ergonomi
 • Robusthed
 • Kapacitet
 • Sikkerhed

Der er op til flere af de syv udvalgte modeller, der klarer sig godt i testen, men det er dog Bosch AHS 65-34, der er blevet kåret som vinder af deres test. Derudover har Stiga SHT 600 også fået tildelt et ”Godt Køb”-stempel fra Gør Det Selv. Der er dog kun én af klipperne, der har fået tildelt en karakter, der er under middel.

Hvis du gerne vil læse hele testen, så kræver det at du køber et abonnement hos Gør Det Selv. Med et sådant abonnement kan du også læse mere om, hvordan testen fandt sted, og nogle mere konkrete oplysninger om de enkelte modeller og deres præstation i testen. Hvis du gerne vil læse Gør Det Selvs test, så klik blot her.

Testfakta

Testfakta kan bedst beskrives som værende den svenske pendant til Forbrugerrådet Tænk. I denne test er hele 6 forskellige akku-hækkeklippere blevet testet af et vildigt laboratorie i Tyskland. Her er de blevet testet på baggrund af rigtig mange forskellige faktorer, for at finde frem til hvilken af dem, der er det bedste køb.

På laboratoriet har alle modeller gennemgået de samme tests, hvor der er blevet kigget nærmere på både klippeegenskaber, støjniveau, vibrationer, brugervenlighed, batteriforbrug, opladningstid og sikkerhed. Det er derfor også en meget omfattende test. Fordelingen af deres fokus på disse kriterier lyder som følgende:

 • Klippeegenskaber (30%)
 • Brugervenlighed (30%)
 • Støj og vibrationer (20%)
 • Drifts- og ladetid (20%)

Flere af de testede modeller har gode klippeegenskaber, er relativt støjsvage under brug og har dertil også en god driftstid. Nogle modeller er dog helt nede på blot 19 minutters drift på et fuldt opladet batteri, mens nogle af de andre modeller kan bryste sig af næsten en times driftstid på et batteri, der er fuldt opladet.

Vinderen af den store test blev Makita DUH523SY, der samlet set har klaret sig bedst. Der er dog også en række af de øvrige modeller, der har klaret sig godt i denne test. Black & Decker GTC18502PC-QW kommer f.eks. lige efter, med længste driftstid. Du kan læse hele testes – kvit og frit – på Testfaktas hjemmeside.

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerråder Tænk har selvfølgelig også udført en test af hækkeklippere. Deres fokus har dog udelukkende været på elektriske modeller. Er du på udkig efter en benzindrevet model, så er denne test ikke relevant for dig. I deres test har de testet intet mindre end 19 forskellige elektriske hækkeklippere.

Ud af de 19 modeller, er otte af dem med batteri, mens de resterende 11 modeller er udstyret med ledning. I testen har der været fokus på flere forskellige kriterier i jagten på den bedste elektriske hækkeklipper. De har vurderet at der er stor forskel på effektivitet og kvalitet, og har arbejdet ud fra de følgende kriterier:

 • Hækkeklipning (55%)
 • Holdbarhed (15%)
 • Batteri og lader (10%)
 • Brugervenlighed (20%)

Det er primært de to batterimodeller Stihl HSA 66 og Ryobi RHT36C5525, der klarer sig bedst i denne test fra Forbrugerrådet Tænk. Den eneste model med ledning, der er blevet kåret som ”Bedst i test” er Bosch AHS 480-24T. Du kan læse hele testen hos Tænk, men det kræver dog oprettelse af et betalt medlemsskab.

Råd & Rön

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har lavet en test af hele 18 forskellige hækkeklippere. Her er der også tale om modeller, der er elektrisk drevne. Der er dog både modeller med ledning og med batteri med i deres test. De er alle blevet testet efter og rangeret i det samme skema, for at sikre en ensartet test.

I testen hos Råd & Rön har der hovedsageligt været fokus på de følgende kriterier:

Hækkeklippere med batteri:

 • Hækkeklipning (55%)
 • Holdbarhed (15%)
 • Betjening (20%)
 • Batteri og lader (10%)

Hækkeklippere med ledning:

 • Hækkeklipning (60%)
 • Holdbarhed (20%)
 • Betjening (20%)

Hos Råd & Rön er det Stihl HSA 66 og Stihl HSE 52, der er blevet kåret som ”Bedst i test”, da der er tale om to modeller, der hver især har klaret sig rigtig godt set ud fra et samlet billede. Det er dog særligt på baggrund af deres robuste konstruktion og klippeegenskaber, at de ender med at løbe af sted med sejren i testen.

Du kan læse hele testen på deres hjemmeside, men det kræver dog et betalt abonnement.

Klikk

Det norske forbrugermagasin Klikk.no har også udført en test af forskellige hækkeklippere. Deres fokus har også været på de elektriske modeller, men de har dog valgt at holde fokus på modeller med ledning. Her har de kigget på hele seks forskellige modeller, der alle er blevet testet med afsæt i de helt samme kriterier:

 • Klippekvalitet/effektivitet
 • Brugervenlighed
 • Støj
 • Vægt

Der er særligt én model, der overrasker positivt, ved ganske enkelt er være i en klasse for sig. Det er Stihl HSE 61, der her er tale om. Den er i stand til at klippe hurtigt og pænt, mens den tilmed også formår at holde sig på et lavt støjniveau, har en god rækkevidde og et godt tillægsgreb, så du kan nå de svært tilgængelige grene.

Det er en hækkeklipper, der særligt er værd at overveje for dig, der skal bruge en maskine, der kan klippe i en hæk af lidt mere grov karakter. Kvaliteten vurderes dertil også til at være i top. De to IKRA Flexotrim-modeller vurderes også til at præstere over middel, hvilket også gør sig gældende for Bosch AHS 480-24T.

Hvis du gerne vil læse hele testen, så ligger den gratis tilgængelig på Klikk.no, men er selvfølgelig på norsk.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

4.7/5 - (21 votes)

Løbebånd Test

Previous article

Hårtrimmer Test

Next article

Comments