Sundhed og fitness

Crosstrainer Test

0

En crosstrainer er en forholdsvis ny type træningsmaskine. På trods af dette, har den på få år cementeret sig som værende én af de mest populære fitness- og motionsmaskiner. I dag er det en maskine, der optager megen plads i flere fitnesscentre verden over. Det er dog i lige så høj grad en motionsmaskine, der er blevet populær i de danske hjem.

Den frembrusende popularitet skyldes hovedsageligt dens evne til at træne og aktivere hele kroppen på én gang. Det gør den nemlig særdeles effektiv i forbindelse med både konditionstræning og kalorieforbrænding. Mange har fravalgt løbebåndet eller motionscyklen til fordel for en crosstrainer, og det har resultere i at udvalget er vokset enormt.

Derfor kan det være svært at vælge den bedste crosstrainer. I denne test kan du blive klogere på de bedste crosstrainere på markedet. Der tages udgangspunkt i officielle uafhængige tests og anmeldelser fra forbrugerne. Med udgangspunkt i denne artikel, vil du også kunne finde en crosstrainer, der harmonerer med dine forskellige præferencer og kriterier.

Sole E35 Bluetooth

Sole E35 Bluetooth

Forhandler Pris Information
12.900 DKK Se produkt

Sole E35 er en fleksibel og brugervenlig crosstrainer. Det er én af de mest testvindende modeller på markedet. Den er bl.a. kåret som ’Best Buy’ på flere forbrugersider i USA. Ikke nok med det, så er den også kåret som ’Bedst i test’ i én af de største tests af crosstrainere i Norden. Derfor er du sikret, at du får en god crosstrainer, hvis du vælger Sole E35.

Den originale E35 fra Sole er blevet opdateret i starten af 2017. Én af de markante forskelle er, at den nye model er udstyret med indbygget Bluetooth. Det giver dig op til flere fordele, men det er særligt værd at bide mærke i, at du kan overføre træningsdata fra din crosstrainer til din smartphone. Du kan synkronisere data til et hav af applikationer.

Udstyret med svinghjul på 11,3 kg.

Maskinen er udstyret med et stort svinghjul, der vejer 11,3 kg. Dertil er den også udstyret med fire hjul, der hver især glider på skinner. Det er med til at give en glidende og behagelig træning. Det føles ikke blot komfortabelt, men det er også med til at garantere, at det nærmest er lydløst. Træner du på Sole E35 føles det som om at stå i et fitnesscenter.

Du kan nemt og enkelt indstille den elektromagnetiske modstandsniveau. Det sker på håndtaget, hvor en stor del af træningen kan styres – endda selvom der er fuld fart på dit træningspas. Én af de funktioner, der er værd at bide mærke i er, at du kan justere rampevinklen på op til 30 grader. Det gør det muligt at træne forskellige dele af underkroppen.

Unikke pedaler udformet i samarbejde med fysioterapeuter

Det er vigtigt at pedalerne på en crosstrainer er udformet korrekt. Det mindsker belastningen på led og muskler samt sandsynligheden for skader. Det ved de hos Sole og derfor er de unikke pedaler på E35 udformet i samarbejde med en række. Det har resultere i pedaler med en hældning på to grader, som reducerer belastningen på både ankler og knæ.

Du kan tilmed justere pedalerne i hele tre forskellige niveauer, der sikrer en skræddersyet komfort. Ikke nok med det, så byder den faktisk også på en lang række andre justeringsmuligheder. Det er med til garantere, at du også vil kunne skræddersy og justere Sole E35 til enhver stil og smag. Den kan justeres i en grad, du ikke kan på andre crosstrainere.

Kommer med 7,5” LCD-skærm

Der er ikke sparet på noget, når det kommer til Sole E35. Det bevises på flere punkter, men bl.a. ved at den er udstyret med en 7,5″ stor LCD-skærm. Ikke nok med det, så leveres den også med indbygget blæser, pulsbælte og pulsmåling i håndtagene. Der er også indbygget et par højttalere, så du kan spille musik via din smartphone eller din MP3-afspiller.

Specifikationer:

  • Vægt: 111 kg.
  • Svinghjul: 11,3 kg.
  • Skridtlængde: 50 cm.
  • Træningsprogrammer: 10
  • Mål: L: 209 cm. x B: 55 cm. x H: 171 cm.
  • Modstandsniveauer: 20
  • personvægt: 150 kg.

Masterfit TP500

Masterfit TP500

Forhandler Pris Information
3.995 DKK Se produkt

Er du på udkig efter en både solid og driftsikker maskine? I så fald bør Masterfit TP500 være at finde i den øverste del af din liste. Her er der nemlig tale om en crosstrainer, hvor du får rigtig meget for pengene. Eksempelvis byder den på en skridtlængde på hele 40 cm., hvilket er en sjældenhed i den prisklasse, crosstraineren fra Masterfit befinder sig i.

Det er desuden også en model, der særligt udmærker sig ved at have en solid rammekonstruktion og lange håndtag. Det garanterer, at du har de bedst mulige grebsmuligheder. Det er særligt vigtigt, da du bruger hænderne mere end, hvad de fleste regner med. Samtidig kommer den også med transporthjul, så det er nemt at flytte rundt på maskinen.

Med elektronisk justerbar magnetmodstand

Det er selvfølgelig vigtigt at kunne justere modstanden. Des flere niveauer, den kan justeres i, des større sandsynlighed er der for, at du rammer det helt perfekte niveau. Derfor kan Masterfit TP500 faktisk bryste sig af, at have intet mindre end 16 forskellige modstandsniveauer, der naturligvis er elektronisk justerbare – også imens du træder løs på maskinen.

Det stopper dog ikke. Den er nemlig også blevet udstyret med en intet mindre end 12 faste træningsprogrammer såvel som muligheden for at lave dit helt eget program. Ved siden af de 12 faste programmer er der dog også mulighed for at vælge et såkaldt pulstræningsprogram. Derfor er der alt, hvad hjertet begærer i forhold til træningsprogrammer.

Udstyret med intuitiv computer

Computeren er ikke blot at let håndtere og yderst intuitiv. Den kan også bryste sig af, at kunne lagre brugerdata for helt op til fire personer på én gang. Når maskinen er i brug, får du vist en lang række data: Tid, distance, hastighed, puls, formtestfunktion, kalorieforbrug og intensiteten målt i watt. Du får dertil også vist de forskellige træningsprogrammer.

Der er pulsmålere placeret i det midterste håndtag. Det betyder at du kan måle din puls på ethvert tidspunkt. Du kan desuden også bruge denne pulsmåling til at lave en simpel formtest. Endvidere, så kan maskinen bryste sig af en høj svingmasse, som medfører en høj belastning, men dog uden at det går ud over det gode tråd, som selvfølgelig er vitalt.

Specifikationer:

  • Vægt: 51 kg.
  • Svingmasse: 17 kg.
  • Modstandsniveauer: 16
  • Mål: L: 165 cm. x B: 62 cm. X H: 157 cm.
  • Træningsprogrammer: 12
  • Skridtlængde: 40 cm.
  • personvægt: 135 kg.

XTERRA Free Style 3.9E

XTERRA Free Style 3.9E

Forhandler Pris Information
6.900 DKK Se produkt

XTERRA Free Style 3.9E kan bryste sig af mange ting. Den kan bl.a. bryste sig af, at være én af de mest kraftige og robuste crosstrainere på markedet, der har en vægt på hele 70 kg. Du får derfor ikke en maskine til hjemmebrug, der står mere stabilt på gulvet end denne. Er dit fokus på, at crosstraineren skal være robust, så er Free Style 3.9E et rigtig godt valg.

Den kan oven i købet også bryste sig af, at være kåret som testvinder i kategorien ’Bedste mellemvalg’ i én af de største tests af crosstrainere i hele Norden. Det er der flere årsager til, men ét af de afgørende aspekter er, at de har en 46 cm. lang skridtlængde, der er med til at sikre, at du altid får et naturligt og behageligt tråd – uanset om du er høj eller lav.

Svinghjulet med vægt på 8,6 kg.

Maskinen har et svinghjul, der vejer 8,6 kg., som er placeret på den forreste del af maskinen. Hvad det betyder er, at du får en crosstrainer, der giver dig et ellipseformet tråd. Det sker nemlig helt naturligt, når svinghjulet er placeret på den forreste del af maskinen. Det er dog kun en klar fordel, da det er det tætteste, du kommer en almindelig løbebevægelse.

Free Style 3.9E har både bløde og naturlige bevægelser. Det gør ikke blot træningen mere komfortabel, men garanterer også, at du får god motion og styrkelsen af muskler i hele kroppen i blot én effektiv træningssession. Den er også udstyret med puls i håndtagene, ligesom der er mulighed for at tilslutte et pulsbælte, hvis du ønsker præcis pulsmåling.

Leveres med 15 indbyggede programmer

Du er sikret at blive udfordret, når du giver den gas på en XTERRA Free Style 3.9E. Du kan enten blot træde løs eller du kan gøre brug af ét af de 15 indbyggede programmer. Det er programmer, der er udviklet til at kunne udfordre dig på forskellige niveauer. For mange er det også afgørende for, hvorvidt de opretholder motivationen til at motionere.

Computeren arbejder sammen med en LCD-skærm i farver (er faktisk en sjældenhed på crosstrainere i denne prisklasse). Skærmen er desuden nem at bruge og skabe et overblik over. Fodpladerne er udformet med en to graders indadvendt hældning. Dette er gjort med ét fokus; at skåne og formindske spændinger i såvel fod- som knæled under din træning.

Specifikationer:

  • Vægt: 70 kg.
  • Svingmasse: 8,6 kg.
  • personvægt: 148 kg.
  • Mål: L: 166 cm. x B: 56 cm. x H: 163 cm.
  • Modstandsniveauer: 16
  • Skridtlængde: 46 cm.

Peak Fitness C2.0

Peak Fitness C2.0

Forhandler Pris Information
3.995 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil være sikker på, at du får mest muligt værdi for dine penge, uden at investere en mindre (eller større) formue i én af topmodellerne, så er Peak Fitness C2.0 værd at tage et kig på. Ikke nok med, at du får mest muligt for pengene i forhold til kvalitet og funktionalitet, så er Peak Fitness C2.0 dertil blev hædret for at give høj træningsglæde.

Der er tale om en både stabil og kraftig model, der byder på en stor svingmasse. Det er med til at sikre, at du får en effektiv og god træning, selvom den kan købes til en lav pris. Det er også værd at bemærke, at den byder på en smal afstand mellem fødderne, der lyder på blot 17 cm. Den smalle afstand medfører, at du får et naturlig træd og bevægelse.

Smal afstand mellem håndtagene

Du skal også bide mærke i, at maskinen er designet med en meget smal afstand mellem håndtagene, der lyder på mellem 50 cm. og 54 cm. Det giver dig en naturlig bevægelse af armene og gode grebsmuligheder. Det er derfor ikke kun benene, der har været fokus på i forbindelse med udviklingen af Peak Fitness C2.0, som ses på mange modeller i denne prisklasse.

Træningsglæden på Peak Fitness C2.0 udgøres af en lang række faktorer. For mange er det dog særligt afgørende, at den er udstyret med en simpel og flot computer med tablet-holder. Det er nemlig en computer, der giver dig en lang række af muligheder. F.eks. kan du følge med i både hastighed, tid, puls og andre data, så du kan tracke din træning.

16 forudindstillede programmer

Det kan blive en kende ensformigt at træne på en crosstrainer. Derfor er de fleste maskiner udstyret med et udvalg af træningsprogrammer. Det er ikke nogen undtagelse for Peak Fitness C2.0, der faktisk kan bryste sig af intet mindre end 16 programmer. Det inkludere 12 faste programmer, pulsprogram, Watt-styring samt manuel styring og eget program.

Den kommer desuden med en indbygget pulsmodtager i computeren, der er kompatibel med diverse pulsbælter fra Polar, der er det mest populære (der medfølger dog ikke noget pulsbælte). Der er også monteret en flaskeholde på maskinen. Endvidere er der håndtag og håndklædeholder bagpå. Med andre ord; der mangler bestemt ikke noget.

Specifikationer:

  • Vægt: 51 kg.
  • personvægt: 130 kg.
  • Mål: L: 145 cm. x B: 62 cm. x H: 155 cm.
  • Skridtlængde: 39,2 cm.
  • Svingmasse: 20 kg.
  • Træningsprogrammer: 16
  • Bremsesystem: Computerstyret magnetmodstand

Titan Life Athlete C95

Titan Life Athlete C95

Forhandler Pris Information
7.299 DKK Se produkt

Athlete C95 er en ny model af den kendte Athlete-maskine fra Titan Life. Til forskel fra den gamle model er den nye model udstyret med et svinghjul foran. Der er stor fokus på, at bevægelsen skal være elliptisk, og det er med til at give en både skånsom, men også mere effektiv træning. Det er derfor, det er vigtigt at vælge en model med et elliptisk tråd.

Ikke nok med det, så er der tale om en maskine, der byder på en skridtlængde på hele 50 cm. Dertil er den også udstyret med et svinghjul, der vejer 7 kg. Det er ikke ét af de tungeste svinghjul på markedet, men det ændrer dog ikke på, at du fortsat vil kunne få en god træning på en Titan Life Athlete C95 – specielt hvis du ønsker at holde motionen ved lige.

Har en jævn roterende bevægelse

Det er tydeligt at mærke, at crosstraineren har en jævn roterende bevægelse. Det går rigtig godt i spænd med, at den har et skridtlængde på 50 cm., som er med til at gøre denne bevægelse endnu bedre. Afstanden mellem de to fodplader lyder på 23 centimeter, hvilket er en passende afstand, der medfører, at du får en naturlig løbebevægelse på maskinen.

Der skal heller ikke lægges skjul på, at Titan Life Athlete C95 er en både robust og solid maskine, hvilket du blandt andet kan se på vægten, der lyder på hele 81 kg. Det kan tydeligt mærkes, når du træner på maskinen. På trods af den store vægt, kan du dog sagtens flytte rundt på den, da Titan Life har valgt at udstyre den med transporthjul, så den kan rulles.

Computer med 24 programmer

Der er ikke mange crosstrainere, der kan bryste sig af, at have en computer med hele 24 programmer. Én af de maskiner, der kan er dog Athlete C95 fra Titan Life. Derfor er det også en maskine, der er lige noget for dig, hvis du gerne vil være helt sikker på, at du ikke mangler én eneste form for træningsprogram, for på denne crosstrainer får du nemlig det hele.

Blandt de mange programmer finder du blandt andet hele 14 forudindstillede programmer, men også både et Watt-, et kropsfedtsprogram, fire pulsprogrammre samt muligheden for at lave tre brugerdefinerede programmer. Du skal derfor blot vælge netop dét program, der passer dig bedst. Kan du finde finde ét, så kan du i stedet blot lave dit helt eget.

Specifikationer:

  • Vægt: 81 kg.
  • Svinghjul: 7 kg.
  • Skridtlængde: 50 cm.
  • Modstandsniveauer: 15
  • Mål: L: 159,5 cm. x B: 67 cm. x H: 178 cm.
  • Træningsprogrammer: 24
  • personvægt: 120 kg.
  • Bremsesystem: Magnetisk

Bowflex Max Trainer M5

Bowflex Max Trainer M5

Forhandler Pris Information
13.995 DKK Se produkt
13.995 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil sikre, at du køber én af de bedste maskiner på markedet, så er det værd at tage et kig på Bowflex Max Trainer M5. Her er der nemlig tale om en både ny og unik maskine, der giver dig en skån og effektiv træning. Noget af det mest interessante ved denne model er dog, at det er en kombination af hhv. en crosstrainer og en stepmaskine.

Hos Bowflex har de ganske enkelt valgt at tage det bedste fra begge verdener og kombinerer det i én maskine. Derfor er der også garanti for, at det er en helt unik maskine. De har oven i købet valgt at teste den mod både et løbebånd, crosstrainer samt en stepmaskine, der har bevist, at den forbrænder 2,5 gange flere kalorier pr. minut på denne model.

Forbrænd 600 kalorier mere på 30 minutter

Faktisk er det muligt at forbrænde helt op til 600 kalorier mere på en Max Trainer M5 i forhold til både et løbebånd, en stepmaskine og andre crosstrainere. Når du træner på denne model, så er der særligt én stor grund til, at du får en mere effektiv træning og forbrænder flere kalorier. Maskinen træner nemlig 80% mere overkropmuskler end en crosstrainer.

Derfor er du garanteret, at du får den bedst mulige full body-workout, hvor ikke blot ben, baller og core bliver trænet, men også både skuldre, arme, ryg og bryst bliver trænet. Der er mange, der vælger en crosstrainer, fordi de kan træne en stor del af kroppen på én gang. Med Bowflex Max Trainer M5 aktiverer og træner du dog endnu flere muskelgrupper.

Klar din træning på blot 14 minutter

Der er mange, der vælger træningen fra, fordi de har svært ved at finde tiden til det. Det er dog ikke noget, du kan bruge som en undskyldning, hvis du har en maskine som denne. Du behøver nemlig mindre tid på en Max Trainer M5 end på en hvilken som helst anden cardiomaskine. Faktisk har den et intervalprogram, så du kan klare din træning på 14 min.

På trods af, at din træning er klaret på blot 14 min., så får du alligevel den samme udbytte, som var der tale om en længere cardiotræning. Du får styrket lunger og hjerte, din udholdenhed forbedres og du forbrænder kalorier hurtigere end, hvad du troede var muligt. Samtidig er det også et træningsprogram, der toner og styrker mange muskelgrupper.

Otte indbyggede programmer

Maskinen kan desuden også bryste sig af, at være udstyret med otte programmer, som f.eks. Stairs og Fat Burn. Hvis du ikke ønsker at bruge et program, kan du sagtens træne manuelt, hvor der også er gode muligheder for at udfordre dig selv, da du kan vælge mellem 16 modstandsniveauer. Langt de fleste vælger dog maskinen for intervalprogrammet.

Det er et program, der er udviklet specielt af Bowflex. Det er ikke kun udviklet til at forbrænde en masse kalorier på kort tid, men også med henblik på at sikre, at din efterforbrænding skyder i vejret. Det opnås ved en kort, men hård træning. Hele maskinen er designet til at forbrænde så mange kalorier som muligt, mens den end ikke lægger pres på dine led.

Unikt display med mange data

Bowflex har også valgt at udstyre deres Max Trainer M5 med et unikt display, der viser dig en lang række data. Det inkluderer bl.a. hvor mange kalorier, du forbrænder pr. minut. Ikke nok med det, så bliver der også sat et aktivitetsmål for dig under træningen. Det er en god måde at øge din motivation og presse dig selv til at yde mere, så du ser resultater.

På trods af den imponerende funktionalitet, så er Bowflex Max Trainer M5 en meget kompakt maskine, der ikke kræver synderligt meget plads. Der er mange, der vælger hjemmetræning fra, fordi de tror, de ikke har plads. Faktum er dog, at de fleste har plads til denne maskine, da den fylder mindre end mange andre løbebånd og crosstrainere på markedet.

Specifikationer:

  • Vægt: 64 kg.
  • personvægt: 136 kg.
  • Modstandsniveauer: 16
  • Mål: L: 117 cm. x B: 64 cm. x H: 160 cm.
  • Træningsprogrammer: 9
  • Modstandstype: Luft- og magnetmodstand
  • Bluetooth: Ja

Abilica Stream Journey

Abilica Stream Journey

Forhandler Pris Information
6.695 DKK Se produkt

Her er der tale om en crosstrainer fra danske Abilica, der bliver leveret i et eksklusivt design. Der har været fokus på at skabe en maskine med rene linje og et moderne udseende, og derfor kan den sagtens stå fremme i hjemmet. Det er oven i købet også en solid maskine, der byder på en høj kvalitet, hvorfor du kan være sikker på, den står godt på gulvet.

Det er en maskine, der egner sig rigtig godt til hjemmetræning, da det netop er dét, den er skabt til. Der er ikke tale om en maskine, der er skabt med henblik på professionel brug i fitnesscenteret. På trods af dette, så er skridtlængden på hele 40 cm., hvilket garanterer, at du får en god bevægelse og et godt udbytte for hele kroppen under hver træningspas.

Justerbar modstand i 32 niveauer

Når du træner på en crosstrainer, så er det vigtigt, du kan justere din maskine i flere forskellige niveauer. For at sikre, at du altid kan finde frem til et niveau, der passer godt til din træning, dine ønsker og dit respektive humør, så har de hos Abilica valgt at udstyre deres Stream Journey med en elektronisk justerbar modstand i intet mindre end 32 niveauer.

Ikke nok med, at du kan vælge mellem hele 32 niveauer, når du skal justere modstanden på maskinen, så er det også muligt at vælge mellem hele 12 træningsprogrammer. I og med, at du har adgang til så stort et udvalg af programmer, så er der også altid et program, der harmonerer med dine præferencer – og med det mål, du har sat for din træning.

Stabilt tråd og god modstand

Denne crosstrainer er desuden blevet udstyret med et 8 kg. tungt svinghjul. Det er et svinghjul, der er med til at sikre et stabilt tråd og en god modstand. Sammen giver dette et intenst træningspas, uanset dit valg af modstandsniveau og dit valg af træningsprogram. Dertil er computeren udstyret med Bluetooth, så du kan tilslutte din tablet eller smartphone.

Samtidig har Abilica valgt at placere fodpladerne blot 19 cm. over gulvet. Det er ikke blot endnu et aspekt, der er med til at give dig en mere naturlig løbebevægelse, når du bruger maskinen. Det betyder også, at maskinen ikke er så høj, og at det er nemmere at få plads til den i et lokale med lavt til loftet – derfor kan den f.eks. sagtens stå i et kælderlokale.

Computeren er desuden også udstyret med håndpulsmåler i styret. Det er ikke just et syn, der ses ofte i modeller i dette prisleje. Ikke nok med det, så byder Abilica Stream Journey faktisk også på en trådløs pulsmodtager i den integrerede computer, hvilket giver dig mulighed for at tilkoble et pulsbælte. Et sådant bælte medfølger dog ikke til crosstrainerne.

Specifikationer:

  • Vægt: 61 kg.
  • personvægt: 150 kg.
  • Mål: L: 145 cm. x B: 58 cm. x H: 171 cm.
  • Modstandsniveauer: 32
  • Skridtlængde: 40 cm.
  • Svinghjul: 8 kg.
  • Træningsprogrammer: 12

Peak Fitness Air IE6800

Peak Fitness Air IE6800

Forhandler Pris Information
8.495 DKK Se produkt

Peak Fitness Air IE6800 kan bryste sig af mange ting. Noget af det mest imponerende er dog, at maskinen har vundet TAISPO Innovation Product Merit Award. Det betyder, at der er en stor anerkendelse af det arbejde, der ligger bag udviklingen af maskinen. Som følge af dette, så er det også en crosstrainer, der er blevet et særdeles populært valg.

Når du træner på denne maskine, får du en helt ny og anderledes oplevelse. Her er der nemlig tale om det seneste nye inden for træningsredskaber; en såkaldt Air-crosstrainer. Den er baseret på et helt nyt system, der er udviklet med øje for at garantere et glidende tråd. Det gør ikke blot træningen mere effektiv, men højner også komforten under træning.

Robust og kraftig crosstrainer

Det er en robust maskine med en kraftig ramme. Det sikrer ikke blot, at den står stabilt på gulvet, men medfører også, at den er særligt ideel i forbindelse med HIIT-træning (Høj Intensiv Interval Træning). Selve modstanden er luft- og magnetstyret, hvilket er ensbetydende med, at du nemt og enkelt kan justere modstanden – selv under intens træning.

I og med, at der er tale om en forhjulstrukken crosstrainer, hvor selve svinghjulet er placeret på den forreste del af maskinen, så er du sikret et både elliptisk, men også langt og fladt tråd. Det er et tråd, der er utrolig skånsomt for knæ og led. Lufthjulet giver en glidende bevægelse hele vejen igennem, men er svært at beskrive – det skal derimod prøves.

Håndpulsmåler integreret i styret

Der er mange, der gerne vil kunne måle deres puls, når de træner på en crosstrainer. Er det også tilfældet for dig, så kan du roligt vælge at investere i en Peak Fitness Air IE6800. Den er nemlig blevet udstyret med en håndpulsmåler i det faste styr foran computeren. Ikke nok med det, så er der også mulighed for at tilkoble et pulsbælte, men det medfølger ikke.

Air IE6800 er en kraftig og stabil crosstranier, der kan bruges af enhver; lige fra nybegynderen til den erfarne bruger af crosstrainere. Ét af de punkter, der særligt skiller denne maskine ud fra mængden er dog, at den kan holde til at udføre en HIIT-træning. Der er mange fordele ved Air IE6800 fra Peak Fitness, hvorfor det er blevet et uhyre populært valg.

Specifikationer:

  • Vægt: 85 kg.
  • personvægt: 150 kg.
  • Skridtlængde: 51 cm.
  • Mål: L: 162 cm. x B: 71 cm. x H: 168 cm.
  • Svinghjul: Lufthjul
  • Bremsesystem: Air Magnetic-system
  • Strøm: 220 V Transformer
  • Afstand mellem håndtag: 55-58 cm.

Tunturi Performance C85

Tunturi Performance C85

Forhandler Pris Information
11.799 DKK Se produkt

Tunturi er en respekteret producent af motionsmaskiner. De har blandt andet fokus på at udvikle crosstrainere. Deres klare topmodel er Performance C85, når der er tale om forhjulstrukne crosstrainere. Hvad det betyder er, at det er denne model, du skal sigte efter, hvis du gerne vil have noget af det ypperste, Tunturi har at tilbyde deres kunder.

Der er mange aspekter, der er med til at gøre Tunturi Performance C85 til en helt unik crosstrainer, der adskiller sig fra nogle af de mange andre modeller på markedet. Den har blandt andet gode dimensioner, der betyder, de fleste kan finde plads til crosstraineren i deres bolig. Samtidig vejer den dog 76,5 kg., hvilket beviser, at den er stabil og robust.

Udstyret med 7″ TFT-LCD-skærm

Der er ikke mange crosstrainere, der kan bryste sig af, at have en lige så flot skærm som denne model. Performance C85 er nemlig blevet udstyret med en flot 7″ TFT-LCD-skærm, der oven i købet viser billeder og data i farver. Det er en skærm, der ikke blot giver dig adgang til en lang række forskellige data under din træning, men også Tunturis kinomap.

Det er et stykke software, der er udviklet af Tunturi selv. Det er en avanceret visning af live-billeder, som du kan følge, mens du træner. Det er med til at give dig en helt unik oplevelse, som får dig til at føle, at du faktisk er ude på en reel løbetur. Hvad det betyder er, at du på Tunturi Performance C85 får en unik oplevelse, som ingen andre crosstrainere.

Du får adgang til 44 træningsprogrammer

Det er dog ikke kun i forhold til den flotte skærm og det helt unikke stykke software (Kinomap), at denne crosstrainer formår at skille sig positivt ud fra mængden. Som bruger af denne maskine får du også adgang til intet mindre end 44 forskellige træningsprogrammer. Der er bestemt ikke mange andre crosstrainere, der kan bryste sig af et sådant udvalg.

Pedalerne har en skridtlængde på 48 cm., som kan garantere dig et jævnt og naturligt tråd, der minder meget om en naturlig løbebevægelse. Ydermere, så er den også udstyret med ét af de bedste bremsesystemer på markedet; nemlig en elektromagnetisk induktionsbremse, der populært set kaldes for en EMS-bremse og bruges på mange crosstrainere.

Specifikationer:

  • Vægt: 76,5 kg.
  • personvægt: 150 kg.
  • Mål: L: 199 cm. x B: 74 cm. x H: 166 cm.
  • Træningsprogrammer: 44
  • Modstandsniveauer: 1-58
  • Skridtlængde: 48 cm.
  • Svinghjul: 36 kg.
  • Bremsesystem: Elektromagnetisk bremse

Keiser M5i Strider Elliptical

Keiser M5i Strider Elliptical

Forhandler Pris Information
21.240 DKK Se produkt

Keiser M5i Strider Elliptical er faktisk blevet udviklet med henblik på, at den skal bruges til holdtræning i centre. Det er dog ikke noget, der betyder, at du ikke kan bruge den andre steder – som f.eks. i egen bolig. Det er en kraftig, men dog også en kompakt maskine, hvorfor det bestemt ikke bør være umuligt at finde plads til en M5i Strider i din bolig.

Med en crosstrainer som denne, får du mulighed for at flytte din cardiotræning op på næste niveau. Det er der op til flere årsager til. Det handler dog i høj grad om, at den er udviklet til professionel og kommerciel brug til en start, men senere også er tilpasset til private hjem. Det er derfor noget af det absolut ypperste, du kan finde på det danske marked.

Udstyret med friktionsfri magnetbremse

Keiser har valgt at udstyre deres M5i Strider Elliptical med en friktionsfri magnetbremse. Det er en bremse, der er med til at give en fremragende oplevelse, der ikke blot er let, men også er en glidende bevægelse. Samtidig har der også været fokus på at gøre den lydløs. Der er oven i købet også tale om en ledningsfri maskine, hvilket er en klar fordel.

Det skal dertil også gøres klart at selve bevægelsen er kortere (den lyder på blot 34 cm.), hvilket betyder, at den også er mere flad end normalt. Som følge af dette, får du en træning, der er mere opretstående. Det får din muskulatur til at arbejde hårdere og derfor også en hårdere belastning.  I sidste ende medfører det en både hård og effektiv træning.

Nem og hurtig justering af modstand

For de fleste er det vigtigt, at de kan justere modstanden på både hurtig og simpel vis. Det har de tænkt på hos Keiser og har derfor gjort det muligt at styre modstanden under styret. Her kan du regulere den i intet mindre end 24 forskellige niveauer. Du kan derfor også være sikker på, at du kan finde et modstandsniveauer, der harmonerer med din kondition.

Hele maskinen er blevet udviklet ved at ingeniørerne bag Keiser M5i har taget det bedste fra deres hidtidige bestseller, Keiser M3i-spinningcyklen, med over i denne maskine. Det har resulteret i en meget unik crosstrainer, der ikke kan sammenlignes med andre modeller. Derfor er du også garanteret, at du altid får en tilfredsstillende træningsoplevelse.

Computer med mange funktioner

Der skal ikke være nogen tvivl om, at computeren også er en vigtig del af en crosstrainer. Derfor er M5i Strider også blevet udstyret med en lang række funktioner. F.eks. byder den på automatisk baggrundsbelysning ved hjælp af en indbygget lyssensor. Dertil kommer den også med indbygget Bluetooth, som bl.a. gør den kompatibel med diverse apps.

Du kan selvfølgelig altid få vist relevant data om din træning på skærmen, der sidder på fronten af maskinen. Det inkluderer blandt andet data om tid, distance, ydelse i watt, kalorieforbrug, puls og pedalomdrejninger. Slutteligt, så bør det også nævnes, at der er indbygget en pulsmåler i M5i fra Keiser, som fungerer sammen med fx Polar H7 og H10.

Specifikationer:

  • Vægt. 51 kg.
  • Mål: L: 122 cm. x B: 74 cm. x H: 132 cm.
  • Skridtlængde: 34 cm.
  • Modstandsniveauer: 1-24
  • Pulsmodtager: Ja
  • Bluetooth: Ja

Reebok GX60

Reebok GX60

Forhandler Pris Information
6.978 DKK Se produkt

GX60 fra Reebok er en rigtig god selvgenererende crosstrainer. Den er både robust og stabil, hvorfor den kan bryste sig af en brugervægt på op til 135 kg. Én af de smarte ting ved denne maskine er, at den ikke kræver tilslutning til strøm, men i stedet er baseret på et batteri. Det giver dig noget helt andre friheder i forhold til placeringen af din crosstrainer.

På trods af dette, så er der dog ikke gået på kompromis med noget. Du skal derfor ikke frygte for, at den manglende tilslutning via strømforsyning har nogen betydning i denne sammenhæng. Tværtimod, så er det faktisk en model, der kan bryste sig af nogle imponerende specifikationer og funktioner, som kan stille selv de mest krævende folk tilfredse.

Du får hele 32 modstandsniveauer

Ét af de punkter, der er med til at gøre dette til en interessant model er, at du får adgang til hele 32 modstandsniveauer. Det er ikke uhørt, men på en model, der ikke har en strømforsyning, er det dog en anden sag. Det er også derfor, der er mange, der vælger at købe en Reebok GX60, fordi de kan indstille maskinen til et niveau, der passer til netop deres krav.

Ikke nok med det, så får du også adgang til hele 12 træningsprogrammer. Nogle af dem er forudindstillede programmer, som du blot kan tænde for, og derefter gå i gang med din træning. Andre er tomme programmer, du selv kan indstille, så du dermed kan skabe dit eget problem. F.eks. hvis du ønsker at bruge maskinen til at lave en intens intervaltræning.

Svinghjul med svingmasse på 22,6 kg.

En crosstrainer uden svinghjul med en god masse er ikke meget værd, hvis du gerne vil have mest muligt ud af din træning. Det er de godt klar over hos Reebok. Det er derfor, de har udstyret deres GX60 med et hjul, der har en masse på hele 22,6 kg. Dertil kan den også bryste sig af, at have en gear-ratio, der lyder på 260:34, hvilket er imponerende.

Den er også udstyret med en USB-port, så du kan lade din telefon eller tablet op, mens du bruger din maskine. Vægten lyder på hele 52,5 kg., hvilket bevidner om, at der er tale om en både robust og stabil maskine, der bliver stående på sin plads og ikke føles skrøbelig. På trods af dette, har Reebok alligevel skabt en kompakt maskine, de fleste har plads til.

Specifikationer:

  • Vægt: 52,5 kg.
  • personvægt: 135 kg.
  • Mål: L: 144 cm. x B: 62,5 cm. x H: 173 cm.
  • Modstandsniveauer: 1-32
  • Træningsprogrammer: 12
  • Skridtlængde: 28 cm.
  • Svinghjul: 22 kg.
  • Bremsesystem: Elektromagnetisk

Titan Go FD320

Titan Go FD320

Forhandler Pris Information
4.994 DKK Se produkt

Her er der tale om en forhjulstrukket model, der kan bryste sig af rigtig gode specifikationer. Det er i sig selv et rigtig godt incitament for at købe en model som denne. Hvad der dog også er værd at bide mærke i er, at Titan er én af de mest respekterede brands, når det kommer til træningsmaskiner – og det inkluderer også i forhold til crosstrainere.

Det er en maskine, der kommer med en lang skridtlængde, der lyder på intet mindre end 44 cm. Det er med til at sikre, at du får en både naturlig og god bevægelse på maskinen, så der ikke er nogen fare for at dine led belastes. Samtidig er den også udstyret med et svinghjul, der har en svingmasse på 6 kg., der til langt de fleste behov er mere end nok vægt.

Fylder lidt mere end en baghjulstrukket model

Hvis du gerne vil have en forhjulstrukket model som Go FD320 fra Titan, så skal du være klar over, at den fylder en kende mere end en baghjulstrukket model. For de fleste er det ikke noget problem, men det er ikke alle, der har så god plads i deres bolig, at de kan finde plads til enhver maskine. Husk dog at en forhjulstrukket model giver et mere naturligt tråd.

Er du vant til at løbe en del og har et ønske om, at skifte til eller supplere med en crosstrainer, så er det væsentligt, at der er tale om en forhjulstrukket model. Du vil dermed kunne bevare den bevægelse, du kender fra dine løbeture. Du kan være helt sikker på, at det er noget Titan Go FD320 lever op til, hvorfor det er et rigtig godt bud på en maskine.

Maksimal brugervægt på 130 kg.

På trods af, at der er tale om en robust og stabil maskine, så er det ikke alle, der kan gøre brug af den. Go FD320 fra Titan har nemlig en max. personvægt, der lyder på 130 kg. Det betyder, der er mange, der sagtens kan bruge den, men dog ikke alle. Har du brug for en model, der har en større max. personvægt, skal du også være villig til at betale mere.

Som der tidligere er givet udtryk for, så er der tale om en forhjulstrukket model og den fylder derfor mere end en baghjulstrukket. Den er dog stadig relativt kompakt, da den måler 202 cm. i længden, 70 cm. i bredden og 178 cm. i højden. Maskinens egen vægt lyder på 67,5 kg., hvilket bevidner om, at den både er robust og står stabilt på dit gulv.

Specifikationer:

  • Vægt: 67,5 kg.
  • personvægt: 130 kg.
  • Mål: L: 202 cm. x B: 70 cm. x H: 178 cm.
  • Modstandsniveauer: 1-16
  • Træningsprogrammer: 23
  • Skridtlængde: 44 cm.
  • Svinghjul: 6 kg.
  • Bremsesystem: Magnetisk

Kettler Skylon 4

Kettler Skylon 4

Forhandler Pris Information
10.999 DKK Se produkt

Skylon 4 fra Kettler er en maskine, der er skabt til den kræsne private bruger, der ikke vil have andet end det bedste af det bedste. Det er en maskine, der ikke blot kan sikre dig en god og effektiv træning, men også god underholdning. Det er ét af de aspekter, der har været i fokus hos Kettler, da de udviklede denne model; at det skal være sjovt at bruge den.

De har valgt at udstyre den med et svinghjul, der har en masse på 20 kg. Det er med til at sikre, at du altid får et både godt og glidende tråd. Ikke nok med det, så er det placeret på den forreste del af maskinen, og det betyder, at du får et elliptisk bevægelsesmønster, som er skånsomt for dine led, knæ og ryg – og det gør dertil også din træning mere effekitv.

Udstyret med Kettlers Advance Computer

Den er udstyret med en lille udgave af den kendte Kettlers Advance Computer. Det har op til flere betydninger. Det betyder dog bl.a., at du kan justere modstanden i hele 15 niveauer, der strækker sig fra 1 til 15. Det kan du gøre på simpel vis ved hjælp af den såkaldte Push N Turn-knap, der sidder på computeren – også selvom du er i fuld gang.

Det er dog slet ikke det eneste, du kan bruge denne computer til. Den kan også vise en lang række data, der har relevans for din træning. Den viser til hver en tid data om både tid, puls, distance, pulszone og kalorieforbrug. Du kan også sætte op til fire profiler op på computeren, så hver bruger af maskinen altid har indstillet den til deres unikke præferencer.

Vælg mellem 10 træningsprogrammer

Der er mange, der rigtig godt kan lide, at de kan træne med afsæt i et træningsprogram. Det er dog klart nemmest, hvis det er noget, der er integreret i maskinen, så du ikke selv skal skifte modstand, Watt osv. Hos Kettler er de bevidste om dette, hvorfor du ved køb af en Skylon 4 faktisk får adgang til hele 10 træningsprogrammer – herunder ét pulsprogram.

Selve pulsmålingen foregår via håndtagene, hvor der er indbygget pulsmåling. Det passer til en Polar-brystsender, men det er dog ikke noget, der følger med, hvorfor du selv skal tilkøbe det. Computeren er selvfølgelig baggrundsbelyst, så det altid er nemt at se de data, der vises på skærmen. Bremsesystemet er en almindelig computerstyret magnetbremse.

Specifikationer:

  • Svinghjul: 20 kg.
  • Skridtlængde: 50 cm.
  • Skridtbredde: 10 cm.
  • personvægt: 150 kg.
  • Mål: L: 214 cm. x B: 68 cm. x H: 170 cm.
  • Bremsesystem: Computerstyret magnetbremse
  • Strøm: 220 V
  • Garanti: 2 år

Spirit CE800

Spirit CE800

Forhandler Pris Information
23.900 DKK Se produkt

Vil du gerne have det bedste af det bedste? I så fald er det en god idé, at tage et kig på CE800 fra Spirit. Det er en stor, frontdreven model, der kan sikre dig det bedst mulige ellipseformede tråd. Ikke nok med det, så er der også tale om en maskine, der kan bryste sig af en stor skridtlængde på 51 cm., der er én af de største på markedet for crosstrainere.

Selve svinghjulet har en masse på 13,5 kg., hvilket sammen med den store skridtlængde sikrer, at du får en bevægelse, der minder en del om løb. Derfor får du en god træning, hvor der er fokus på komfort, mens du også hurtigt vil kunne få din puls op. Du kan træne en stor del af din krop på denne maskine, der er nøje udviklet til at give de bedste resultater.

Kræver ikke, at den kobles til strøm

Langt de fleste træningsmaskiner kræver, at du kobler dem til strøm. Det er dog ikke tilfældet for CE800, da den i stedet er udstyret med en indbygget generator. Det vil sige, at det er dig selv, der står for at levere den strøm, der skal bruges for at holde gang i maskinen. Det er med til at skubbe lidt til motivationen, da maskinen går i stå, hvis du holder pause.

Hos Spirit har de tænkt på alle aspekter. Det er tydeligt at se og mærke, når du først får lov til at prøve en træning på en CE800. Det er dog også noget, der bevises ved, at den bl.a. er udstyret med en Turbo Cooling Fan, der blæser kold luft på dig, mens du træner. Du kan derfor trampe løs i pedalerne, mens maskinen sørger for at du bliver kølet godt ned.

Ergonomiske pedaler med to graders hældning

Pedalerne på denne maskine er designet i samarbejde med fysioterapeuter. Det er med til at sikre, at der er tale om et sæt ergonomiske pedaler, der ikke blot er med til at sikre en højere komfort under træning, men også er med til at lægge et mindre pres på knæ og ankler. Pedalerne kan nemlig bryste sig af, at have en to graders hældning indad.

På trods af, at det ikke lyder af meget, så er det faktisk en hældning, der er med til at sikre, at du får en position på maskinen, der er ergonomisk korrekt. Det hjælper dig med at undgå både skader og overbelastning. Det er dog ikke det hele, for pedalerne på Spirit CE800 er nemlig også blevet polstret, så presset på dine fødder bliver mindsket en smule.

Stor LED-skærm med relevant data om din træning

Den lyse LED-skærm viser dig al relevant data om din træning. Når du er færdig, giver den også en opsummering af, hvad du har opnået i løbet af din session. Du kan får bl.a. vist data om tid, modstand, distance, kalorier, hastighed og puls. Pulsen kan den vise, da der er indbygget følere i håndtagene, hvilket naturligvis giver dig en meget præcis måling.

Når du træner på din CE800, kan du oven i købet også vælge blandt et væld af programmer. Der er ikke blot det manuelle program, men også både bakke, fedtforbrænding, cardio, styrke, interval, brugerdefineret, fit test og puls. Du kan være helt sikker på, at der er programmer til ethvert humør og ethvert formål – og naturligvis også til ethvert niveau.

Specifikationer:

  • Vægt: 108 kg.
  • Mål: L: 198 cm. x B: 71 cm. x H: 170 cm.
  • Svinghjul: 13,5 kg.
  • personvægt: 204 kg.
  • Skridtlængde: 51 cm.
  • Display: LED
  • Træningsprogrammer: 9
  • Nedkøling: Ja

Hvilken crosstrainer bør jeg vælge?

Der skal ikke lægges skjul på, at det ikke er billigt at købe en crosstrainer. De kan dog fås i mange prisklasser og nogle af dem er billige end andre. Ikke desto mindre, så er der tale om en investering, der er i tusindklassen. Hvad du dog skal være opmærksom på er, at det ikke er altid, at det reelt set er værd at købe én af de billigere modeller på markedet.

Når du skal vælge en crosstrainer til hjemmetræning, så er det en god idé, at du læser både tests og anmeldelser af de forskellige crosstrainere, så du kan vurdere, hvad eksperter og andre brugere synes om dem. Det er dog vigtigt at pointere, at det ikke kun er pris og andre folks vurderinger, du skal have fokus på; det er også dine egne præferencer.

Når du skal vælge en god crosstrainer, kan du med fordel tage udgangspunkt i de modeller, der er beskrevet i denne artikel. Inden du vælger en bestemt model, bør du dog stille dig selv en række spørgsmål. Des mere specifikt, du kan være, des nemmere bliver det at vælge den rette model. Du bør derfor stille dig selv de følgende spørgsmål:

Hvor høj er du?

Hvis du er høj, så tager du også længere skridt. Hvis du er over 170 cm. høj, så bør du vælge en model, der har en skridtlængde på min 40 cm. Det har de fleste modeller, hvorfor det ikke bør være et problem. Du kan dog også finde et udvalg af modeller, der har en justerbar afstand, så du kan tilpasse maskinen efter længden på dine arme og dine ben.

Vil du have en frontdreven eller bagdreven model?

Du kan vælge blandt både front- og bagdrevne modeller. Der er ikke én af dem, der er mere rigtige end forkerte. Det hele handler om at finde en model, der på bedste vis passer til de krav og behov, du har. Hvis du vælger en frontdreven model, så får du en mere elliptisk linje i dine skridt, som er at foretrække for de fleste, der træner på en crosstrainer.

Hvis du i stedet vælger en bagdreven model, så vil du få et skridt, der har en mere cirkulær linje. Er du vant til at løbe eller har du før trænet på en crosstrainer i et fitnesscenter, så er der en god chance for, at du vil foretrække at gøre brug af en frontdreven crosstrainer, da det bedst kan sammenlignes med bevægelserne fra både løb og fra langrend.

Det er dog ikke noget, der betyder, at du helt skal udelukke at vælge en bagdreven model, da der selvfølgelig også er fordele forbundet med at vælge en sådan model. De adskiller sig hovedsageligt fra de frontdrevne modeller ved til gengæld at være billigere og fylder mindre. Begge typer giver lige god træning, så det er kun følelsen, der er anderledes.

Hvor mange skal bruge den og hvor ofte?

Er der flere i boligen, der skal bruge den på daglig basis? I så fald er det en rigtig god idé, at du vælger en robust model i højere kvalitet, så den faktisk kan holde til at blive brugt meget. Det betyder dog også, at du skal være villig til at investere en kende mere, da det typisk er de dyre modeller, der byder på en kraftigere og mere robust konstruktion.

Hvorfor er crosstraineren blevet så populær?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at crosstraineren er blevet én af de mest populære motionsmaskiner på markedet i løbet af de seneste par år. Det er der flere årsager til. Én ting er, at der er flere undersøgelser, der har vist, at langrend faktisk er én af de sportsgrene, hvor udøverne bruger mest energi, hvilket skyldes, at hele kroppens muskler er i spil.

I og med, at det ikke er alle, der har mulighed for at tage på langrend efter arbejde, så er det en oplagt mulighed i stedet at gøre brug af en crosstrainer. Det er nemlig en rigtig god erstatning, der på mange punkter minder om en blanding af løb og langrend. Du udfordrer kroppen på helt samme måde, da både ben, arme og resten af kroppen bliver aktiveret.

Det er ikke blot en skånsom træningsform, men er oven i købet også med til at give en yderst effektiv kalorieforbrænding og styrkelse af din kondition. Endvidere kan maskinen få din puls i vejret på ganske få øjeblikke. Derfor er det et oplagt valg, uanset om du ønsker at forbrænde en masse kalorier, så du kan tabe dig, eller blot styrke din kondition og form.

Den belaster ikke kroppens led

Det er dog ikke kun i forhold til en yderst effektiv træning, at denne motionsmaskine udmærker sig. Det er også noget, den gør ved at være meget skånsom. På trods af, at du får en meget effektiv træning, så er det ikke noget, der belaster dine led på en usund måde. Til gengæld er løb en stor synder, da det kan føre til rigtig mange overbelastningsskader.

Kroppen er nemlig ikke bygget til de hårde stød, der opstår, når du løber på asfalt eller beton. Det er ikke et problem, du skal tænke på, hvis du træner på en crosstrainer. Det er der flere årsager til, men den glidende bevægelse som maskine giver særligt afgørende. Du kan oven i købet indstille både fodstilling og højde, så du får ultimativ komfort.

Det er også en klar fordel, at du kan bruge din crosstrainer hele året rundt. Du kan også sagtens løbe eller cykle udenfor hele året rundt, men det er ikke nær så sjovt, som at bruge en maskine inde i varmen. Du kan oven i købet også stille den foran dit TV, installere en tablet-pc i holderen på crosstrainere eller læse i en bog, mens du forbrænder kalorier.

Mange fordele ved at bruge en crosstrainer

En crosstrainer er et meget alsidigt redskab. Det er en maskine, der kan klare en komplet træning i løbet af én session. Hvis du gerne vil træne hele din krop uden at skifte mellem et hav af redskaber og maskiner, så er en crosstrainer det oplagte valg. Det er dog også andre fordele ved at vælge netop denne motionsmaskine, og det kan du læse om her:

En effektiv kalorieforbrænder

De fleste bruger en crosstrainer til at forbrænde kalorier. Derfor er det også én af de helt klare fordele ved at bruge en crosstrainer, da det er en maskine, der har en evne til at skrue helt op for kalorieforbrændingen. Hvad end du blot har et ønske om at vedligeholde din form eller opnå et vægttab, så vil en crosstrainer kunne bidrage væsentligt til dette.

Der er op til flere eksperter, der har forklaret, at du vil kunne forbrænde mellem to og fire gange så mange kalorier på en crosstrainer sammenlignet med en rask spadseretur – det endelig tal afhænger dog af din intensitet under træningen. Derfor er der også flere scenarier, der kan opstilles i denne sammenhæng. Det inkluderer blandt andet de følgende:

  • Træner du med lav intensitet på crosstraineren kan du forbrænde ca. 450 kalorier pr. time
  • Træner du med medium intensitet på crosstraineren kan du forbrænde ca. 650 kalorier pr. time
  • Træner du med høj intensitet på crosstraineren kan du forbrænde ca. 830 kalorier pr. time

Eksperterne anbefaler, at man sigter efter at ramme en medium intensitet. Det er nemlig her, kroppen forbrænder dens fedt bedste muligt, og du vil derfor opnå det mest effektive vægttab. Din krop er designet til at forbrænde kulhydrater såsom sukker først. Dernæst tager den fat på det overflødige fedt, som naturligvis er det, du ønsker at forbrænde.

Hvis du træner for at opnå et vægttab, så er det en god idé at vælge intervaltræning på din crosstrainer. På denne måde kan du nemlig kombinere hhv. medium og høj intensitet. Som udgangspunkt, skal du forbrænde ca. 7.000 kalorier, hvis du ønsker at tabe dig 1 kg. Det er der flere måder hvorpå du kan opnå ved at gøre brug af en crosstrainer. F.eks.:

  1. Træn i 20 minutter hver dag på høj intensitet hver dag.
  2. Træn hver tredje dag med intervaltræning mellem høj og medium intensitet i 1 time.

Det er dog sidstnævnte, der giver det mest effektive vægttab. Har du svært ved at finde tid i kalenderen til at allokere en time til træning og motionering, så kan Type 1 dog sagtens hjælpe dig med at forbrænde kalorier og tabe dig.

Den styrker hjertet

Der er mange, der vælger at investere i en træningsmaskine som f.eks. en crosstrainer, fordi de har et ønske om at tabe sig eller komme i bedre form. Det kan du også sagtens opnå ved hjælp af en crosstrainer. Det er dog vigtigt at pointere, at der også følger andre fordele med. Én af disse fordele er, at du kan styrke kroppens muskler med ét træningspas.

Én af de vigtigste muskler, du kan træne på en crosstrainer, er hjertet. Når dit hjerte trænes og styrkes, kan det pumpe en større mængde blod rundt i kroppen med hvert et slag, det slår. Det vil også betyde, at det kan bringe mere ilt rundt til de andre muskler og organer i kroppen. Slutteligt, så vil det faktisk også medføre, at du får nedsænket blodtrykket.

Forbedrer din lungefunktion

Motion på en crosstrainer er ikke i sig selv med til at forøge din lungekapacitet, som det gør sig gældende for andre former for motion, men det er den dog alligevel med til at forbedre via styrkelsen af dine muskler. I og med, at dine muskler bliver mere effektive, så forbruger de også mindre ilt under træning – uanset hvilken intensitet, der er tale om.

Hvad det betyder er, at du får brug for mindre luft, for at kunne trække vejret. Dermed vil du også blive mindre forpustet, når du dyrker motion. Det er ikke blot på en crosstrainer, at det er noget, du vil kunne mærke, men i forhold til alle typer motion. Brug af crosstraineren kan endda også være med til at afhjælpe symptomer hos folk, der lider af astma.

Mulighed for varieret træning

Der er mange, der tror, at det kun er muligt at træne på en crosstrainer på én måde. Det er dog slet ikke tilfældet. På en sådan maskine kan du både få modstand, der er svarende til en gåtur, en løbetur, til at bevæge sig op af en mindre stigning eller til at bestige et helt bjerg. Derfor er det også en rigtig god træningsmaskine, som langt de fleste kan bruge.

Det er ensbetydende med, at en crosstrainer vil være en god træningsform for stort set alle motionister. Det er også noget, der betyder, at du kan opnå de mål, du ønsker, uanset om du gerne vil i bedre form, tabe dig eller blot holde din form ved lige. Det er nemlig en træningsmaskine, der kan bryste sig af, at opfylde mange mål og træningsformer.

Kan forhindre diabetes

Diabetes er ikke en behagelig sygdom. Det er en dysfunktion i kroppen angående insulin. Insulin er et hormon, der blandt andet sørger for at bringe sukker til blodet. Dit blod skal nemlig bruge sukker som en kilde til energi. Hvis du har diabetes, så finder denne proces ikke ordentligt sted, hvilket betyder, at sukkeret begynder at ophobe sig i dit blod.

Én af de mest afgørende aspekter i forbindelse med at forhindre denne sygdom er motion. Det er vigtigt, at du dyrker motion. Det kan du blandt andet gøre ved at træne på en crosstrainer, der får blodet til at pumpe, og det vil resultere i, at blodsukkerniveauet påvirkes på positiv vis, eftersom bevægelserne gør brug af det ophobede sukker som energi.

Er blid mod kroppen og kan bruges derhjemme

Træning på en crosstrainer er en skånsom form for motion. Du skal ikke bekymre dig for at dine led belastes som det f.eks. er tilfældet på et løbebånd. Det betyder at du vil opleve færre skader. For en garvet motionist er det ikke nær så aktuelt, men for en nybegynder er det rigtig vigtigt. Kroppen er nemlig ikke vant til denne form for belastning endnu.

Hvis du kun har plads til ét træningsredskab i hjemmet, så bør du vælge en crosstrainer. Den giver nemlig en mere varieret og mindre belastende træning for hele din krop. Dertil er den relativt nem at finde plads til, da den ikke fylder lige så meget som f.eks. et løbebånd. Det er særligt imponerende taget den yderst effektive træning i betragtning.

Sådan får du mest muligt ud af din crosstrainer

En crosstrainer kan bedst beskrives som en kombination af et løbebånd, en stepmaskine og en motionscykel. Den er oven i købet også udstyret med håndtag, så både dine arme og en stor del af din overkrop får lov til at komme på arbejde. Hvis du bruger din crosstrainer på korrekt vis, så har du mulighed for at træne hele kroppen på én gang.

Hvad skal du være opmærksom på, hvis du gerne vil sikre, at du udnytter din crosstrainer optimalt? Der er faktisk flere aspekter, du skal inddrage i dine overvejelser. Derfor er det også en god idé, at det er noget, du læser op på, inden du begynder at bruge maskinen. Bruges den ikke korrekt, vil du investere din energi forkert, og det er ikke nogen grund til.

Lav et fast program og struktur for din træning

Det er vigtigt at du har et program, du kan forholde dig til. Det er den eneste måde, du kan sikre, at du ved, hvordan du skal bære dig ad med din træning. Som der også tidligere er givet udtryk for, så kan du træne på op til flere måder på en crosstrainer. Det er derfor, det er så vigtigt, at du har en fast rotation, du kan bruge. Herunder får du to eksempler:

  1. Start med at varme op i tre minutter, hvor du gradvist øger intensitet og tempo. Løb derefter i 15 minutter i et tempo, der giver dig mulighed for at tale samtidig. Slut af i et gå-tempo i cirka tre minutter. Dette er en ideel rotation for dig, der er nybegynder, som enten ikke har erfaring med crosstrainere eller er i prangende form.
  2. Er du i bedre form, kan du starte med tre minutters opvarmning, hvor du gradvist øger intensiteten. Løb herefter 14 minutters intervaltræning, hvor du sprinter så hurtigt, du kan i 30 sek. og derefter løber i et lavt tempo i 1,5 min. Dette skal du gentage 7 gange, hvorefter du skal slutte af med ca. 3 minutters gå-tempo.

Ovenstående er selvfølgelig blot vejledende. Du bestemmer derfor selv, hvordan du ønsker at træne og hvor ofte, du vil stå på din crosstrainer. Det anbefales dog, at du indfører et morgenritual, så du kan bruge din crosstrainer, inden du spiser morgenmad. På denne måde undgår du at nedprioritere træningen i løbet af dagen, fordi du bliver for træt.

Øg pulsen og tab dig hurtigere

Hvis du har i sinde at købe en crosstrainer, fordi du ønsker at komme i bedre form og tabe dig hurtigst muligt, så er det vigtigt, du har fokus på at få din puls op på mellem 85 og 100 procent af din makspuls. Det kan du relativt nemt mærke, for når du når dette niveau, bliver du mellem moderat og meget forpustet. Pas dog på, at du ikke presser for meget på.

Sørger du for at tilrettelægge din træning, så du får din puls op mellem 85 og 100 procent, så vil du i løbet af blot to måneder med regelmæssig træning opnå de samme resultater, som ellers ville tage dig seks måneder. Det er desuden også med til at give en bedre forbrænding i hverdagen, mere overskud og dertil en større lyst til at træne regelmæssigt.

Husk at få armene med

Christian Madsen, der er løbetræner, har overfor Iform.dk pointeret, at det er vigtigt, at du også husker at gøre brug af armene aktivt. Det er nemlig ikke kun på benene, der skal på arbejde, når du træner på en crosstrainer. Hvis du husker at få armene med, så vil det medføre, at du styrker og aktiverer store dele af overkroppen, så energiforbruget øges.

Find et optimalt modstandsniveau

Det er dog mindst lige så vigtigt, at du har fokus på at finde det optimale modstandsniveau. Det kan du gøre på flere måder. Den bedste løsning er dog at holde øje med antallet af skridt pr. minut (står typisk anført som SPM på maskinen). Din skridtfrekvens er blot et udtryk for, hvor mange gange i minuttet, du træder frem og tilbage på din crosstrainer.

For at opnå et optimalt niveau, bør du befinder dig mellem 140 og 175 skridt pr. minut. Hvis du er højere end dette, så har du sat modstandsniveauet for lavt, mens dit modstandsniveau er for højt, hvis du ligger lavere end dette. Du bør tage udgangspunkt i, at din træning skal føles hård, men at du ikke må syre til – sådan får du mest udbytte af træningen.

Maskinens placering er vigtigt

De fleste kan blive enige om, at en crosstrainer ikke just er en køn maskine. Den er heller ikke grim, men det er i hvert fald ikke en maskine, du har lyst til at have stående midt i stuen. Derfor er der også mange, der har en tendens til at placere den i kælderen, udestuen eller et andet rum, hvor man ikke rigtigt opholder sig, for at gemme den lidt af vejen.

På trods af, at det kan virke som en god idé, så er det faktisk næppe tilfældet. Hvis du placere den et sådant sted, så kan det virke som om, at du forviser dig selv til en afkrog af boligen, når du skal træne på din crosstrainer – og det er der ikke nogen grund til. I stedet bør du – som minimum – placere den i et lyst rum, hvor det er muligt at åbne et vindue.

Kan du oven i købet placere den et sted, hvor det er muligt at tænde for et fjernsyn eller høre noget musik, så er det kun en klar fordel. De fleste foretrækker nemlig at beskæftige sig med noget andet under deres træning. Er det ikke noget, du har mulighed for, kan du overveje en mindre model med transporthjul, så du kan rulle den frem og tilbage.

Følg hele tiden din udvikling

Det er ikke altid nemt at holde motivationen i vejret. Slet ikke i starten. Ét af de aspekter, der kan gøre det en kende nemmere er, at holde øje med din udvikling. Det kræver dog, at du har sat dig et mål, inden du har påbegyndt din træning. Du bør have ét hovedmål og flere milepæle, du kan opnå ved at holde øje med f.eks. kondition eller vægttab.

Det er dog ikke nemt, hvis ikke du kan dokumentere din udvikling overfor dig selv. Det kan du f.eks. gøre ved hjælp af en app på din smartphone. Der findes både betalte og gratis apps, der kan bruges til dette formål. Det er op til dig selv at vurdere, hvad der er bedst af dine mange apps, men sørg dog for at vælge med omhu, da du skal bruge den en del.

Du bør desuden ikke begå den samme fejl, som mange andre gør; at stille sig på vægten flere gange om dagen. Det sker typisk, at man så lader sig frustrere over små forøgelser af vægten på 100 til 500 gram. Der er op til flere grunde til at vægten har små udsving af denne karakter, men det betyder dog ikke nødvendigvis, at du faktisk har taget på i vægt.

Det er typisk noget, der sker i takt med at fedtet forsvinder og musklerne opbygges, eftersom muskler vejer mere end fedt. Derfor er det kun et godt tegn. Det ændrer dog ikke på, at du blot bør stille dig på vægten én gang om ugen. Du bør gøre det på et fast tidspunkt, på en fast dag. Du kan f.eks. gøre det hver søndag morgen, når ugen er ved sin ende.

En crosstrainer kan bruges til genoptræning

Hvis du har været ramt af en skade, men føler, at du er klar til at sætte gang i din genoptræning, så vil du kunne få stor glæde af en crosstrainer i hjemmet. Det er en effektiv maskine i denne forbindelse, og det er også derfor, der er mange læger og fysioterapeuter, der anbefaler, at bruge crosstrainere til genoptræning – enten i hjemmet eller fitnesscenteret.

Døjer du med en knæskade, som du skal genoptræne, så kan en crosstrainer være en god måde at gøre det på. Det er der flere årsager til, men det er dog i høj grad noget, der handler om, at det er en skånsom træningsform, der ikke vil udsætte dit knæ for unødige stød eller overbelastning, som kan forårsage mere skade på dit i forvejen skadede knæ.

Uanset hvilken type skade, du har været ude med, så er det vigtigt, du ikke starter for hårdt ud med din træning. Du skal i stedet starte på et lavt niveau, så du ikke ender med at udsætte hverken muskler, led eller sener for unødig belastning. Du kan selv regulere modstand og intensitet på en crosstrainer, hvilket gør den egnet til dette formål.

Den helt klare fordel ved at gøre brug af en crosstrainer, hvis du skal starte med genoptræning efter en skade er, at den ikke udsætter din krop for bevægelser, der ikke er naturlige. Der findes mange træningsformer, der kan risikere at bringe dig ud i usunde og unaturlige positioner, der i sidste ende kan forårsage overbelastning eller skade på muskler og led.

Bruger du en crosstrainer, så er det ikke noget, du skal frygte. Du kommer nemlig ikke ud i sådanne positioner. Det ændrer dog ikke på, du skal være forsigtig, selvom det er en skånsom maskine. Oplever du smerter, så skal du stoppe med det samme. Crosstrainere har dog været brugt til genoptræning med succes i mange år – og bliver det fortsat!

Kan også bruges til kredsløbstræning

Kredsløbstræning er en træningsform, der er kommet mere og mere frem. Der er mange danskere, der har taget det til sig, og hvis du er én af dem, så vil du får stor glæde af en crosstrainer. Det er nemlig en maskine, der er så oplagt til en sådan træningsform, at man nærmest skulle tro, at den er blevet udviklet med henblik på netop dén træningsform.

Kredsløbstræning er en træningsform, der giver dig en unik mulighed for at træne hjertemuskulaturen. Det vil medføre, at der pumpes mere blod og ilt ud i kroppen. Det betyder, at du faktisk træner hjertets kredsløb, som kan være med til at sikre dig et længere liv. Kredsløbstræning er et kendt begreb, men mange kender det også blot som motionstræning.

Det er muligt at udføre kredsløbstræning på et hav af forskellige måder. Du kan f.eks. benytte dig af en træningsmaskine. Vælger du denne løsning, så er crosstraineren ét af de klart mest oplagte valg. Med en sådan maskine kan du ikke blot tilgodese din kondition og vægt, men også dit hjerte. Dertil vil du også opleve, at det giver mere overskud i hverdagen.

Selv fitness- og sundhedsekspert Chris MacDonald anbefaler, at du benytter dig af en crosstrainer, hvis du skal gerne vil lave effektiv kredsløbstræning. Maskinen sætter nemlig gang i hele kroppen og er derfor et markant bedre valg end alt fra løbebånd til motionscykler. Han nævner, at det ikke blot er en effektiv, men også skånsom træningsmaskine.

Hvilke muskler træner en crosstrainer?

En crosstrainer kan yde din krop en maksimal træning. Den er meget alsidig med hensyn til de muskler, der trænes og styrkes. Det er én af de klare fordele ved at vælge en crosstrainer til fordel for én af de mange andre træningsmaskiner, du kan finde på markedet. Med et gentaget og regelmæssigt brug af en crosstrainer træner du følgende muskelgrupper:

Benarbejdet

På trods af, at du til hver en tid vil få fortalt, at du skal forsøge at bruge hele fodens flade, når du træner på en crosstrainer, så er det uundgåeligt, at du ender med at skubbe med dine tæer. Sørger du for at skubbe fodballen ned, så aktiverer du dog en bevægelse, der hedder plantarbøjning, der blandt andet er med til at styrke dine lægmuskler.

Lårmusklerne

Dine muskler på forsiden af låret (som også kaldes for dine quadriceps) understøtter din vægt ved at styre knæledet. De yder dertil også et nedadgående tryk, der er med til at skubbe pedalerne på din crosstrainer. På bagsiden af lår af musklerne fæstnet til din hasesene, der får pedalerne til at køre bagud i en bevægelse, der kaldes en hofteforlængelse.

Det er muskler, der tilsammen kræver en del iltoptagelse, og derfor er de i stor udstrækning også ansvarlige for at der skabes en forøget puls og en intensiveret vejrtrækning. Det er selvfølgelig muskler, der bliver trænet i stor stil på en crosstrainer, eftersom det er dine lårmuskler, der står for den stor del af det arbejde, der gøres på pedalerne.

Den store ballemuskel (Gluteus Maximus)

Dine endeballer (som på fagsprog kaldes for gluteus maximus) er den største muskel i din krop. Det er en kraftig, men dog kompakt rombeformet muskel. Den har sit udspring fra den bagerste del af hoftebenet. Den ligger desuden ovenpå både bagdel og haleben. En stor del af muskelmassen er sammensat af senefibre, der sidder langs ydersiden af låret.

Som følge af denne muskels placering og udstrækning, så er det ganske enkelt også én af de mest karakteristiske muskler i kroppen. Det er med andre ord den muskel, der giver hofteleddet evnen til at bevæge sig. Den står for at skabe rotation udad og bevægelser ind og udad fra hoften. Den er dog forholdsvis afspændt i oprejst stilling og mens man går.

Den har dog en evne til at sætte eksplosivt ind, når du løber, hopper eller træner på en crosstrainer – eller hvis du skifter fra siddende til stående stilling. Din lægmuskulatur er med til at skubbe pedalerne baglæns, og des højere og længere trin, du tager, des større bevægelse er der tale om, hvilket er med til at øge muskelstyrken i den store ballemuskel.

Øverste kropsbevægelser

På langt de fleste crosstrainere, skal du gennemgøre en såkaldt push-pull-bevægelse af din overkrop. Det er dog ikke altid nødvendigt at gøre brug af dine arme, men det rådes du til. Når du skubber fremad, styrker du samme muskler, som når du laver armstrækkere. Derfor er det hhv. pectoralis major, anterior deltoids og tricepsmuskler, der styrkes.

Når du trækker håndtaget retur, så er det selvfølgelig de modsatte muskelgrupper i overkroppen, der bliver styrket. Det betyder, at du ved denne bevægelser træner følgende muskler: latissimus dorsi, biceps, mellemste trapezius og rhomboiderne. Det beviser også, at du med en crosstrainer rent faktisk kan træne stort set alle muskler i kroppen.

Core-træning

Når du styrker kroppens coremuskulatur, så er der tale om de muskler, der befinder sig i nedre bryst og maveregionen. Det inkluderer dertil også hofteregionen under mellemgulvet. Derfor er der tale om både mavemusklerne, ballerne og hoftebøjerne. Selvom mange ikke tror det, så er en crosstrainer en rigtig god maskine til træning af coremuskulaturen.

I og med, at dine arme og ben er på hårdt arbejde, så arbejder alle de vigtige muskler for at stabilisere din rygsøjle, så den altid har en korrekt stilling. Hvis du vælger at give slip på håndtagene i stedet for at holde fast, så skal dine core-muskler arbejde endnu hårdere. Derfor kan du faktisk udføre en decideret core-træning på din crosstrainer, hvis ønsket.

Hvad er forskellen på de forskellige bremsesystemer?

Ét af de mest væsentlige punkter, når man skal købe en crosstrainer, er valget af det rette bremsesystem. Der findes en lang række løsninger i denne forbindelse. Du kan som udgangspunkt dele crosstrainere op i to kategorier: wattstyrede modeller og ikke-wattstyrede modeller. Sidstnævnte styres ikke med watt og derfor har bremsesystemet stor relevans.

Vælger du en wattstyret model, så bremser den magnetisk ved hjælp af enten en magnet eller elektrisk spole. Selve bremsekraften kan du justere ved hjælp af redskabets motor. Hvis du i stedet vælger en ikke-wattstyret model, så skal du regulere bremsekraften på manuel vis ved at dreje på et reguleringshjul.

Hvis du er på udkig efter en ny crosstrainer, så er det en rigtig god idé, at du sætter dig ind i, hvad der kendetegner de forskellige bremsesystemer. Det giver dig markant bedre forudsætninger for at vælge en model, der er udstyret med et bremsesystem, der harmonerer godt med de kriterier og præferencer, du har i denne forbindelse.

Magnetbremsesystem

En crosstrainer, der er udstyret med et manuelt magnetbremsesystem giver dig mulighed for at justere bremsekraften ved hjælp af et mekanisk drejehjul. Dertil bliver svingmassen bremset ved hjælp af enten et magnetfelt eller en permanent magnet (det vil sige, at der er tale om en magnet, der ikke mister dens magnetisme).

Er der tale om et motorisk justerbart magnetbremsesystem, så foregår reguleringen af bremsekraften i stedet af computerstyrede impulser eller manuel tastebetjening. En wattstyret model skal leve op til en række krav ift. den europæiske standard, hvis de skal bruges i private hjem.

Der stilles krav til, at den skal være udstyret med wattgengivelse, og dertil må den ikke overskride de tilladte afvigelser, når den gengiver værdierne. I forhold til de faktiske værdier må afvigelser ikke lyde på mere end +/-5% op til 50W og på +/-10% fra 50W.

Induktionsbremsesystem

Er der i stedet tale om en maskine udstyret med et såkaldt induktionsbremsesystem, vil du også kunne bremse svingmassen ved hjælp af et magnetfelt. Der er dog en række forskelle på et sådant systemet og det føromtalte magnetbremsesystem. Der er bl.a. den forskel at magnetfeltet via strøm fra en elektrisk spole monteret på maskinen.

Denne spole kaldes for hvirvelstrømsbremse. Det er som følge af den, at det er muligt for dig at regulere modstanden ved hjælp af ændringer i den elektriske spænding. Des mere spænding, der genereres, des større et magnetfelt vil der være tale om. Med et sådant system kan bremsekraften måles og ydelsen kan selvfølgelig også gengives i watt.

Generatorbremsesystem

Den sidste type bremsesystem, der bruges på crosstrainere er et såkaldt generatorbremsesystem. Det er et system, der faktisk er baseret på et induktionsbremsesystem. Forskellen er dog, at energien til driften bliver genereret af brugeren selv, som det f.eks. også er tilfældet ved dynamoer. Derfor er det oplagt valg, hvis du gerne vil undgå strømtilslutning.

Sådan vedligeholder du din crosstrainer

Du kan få god motion og træning på en crosstrainer. Du skal dog huske på, at den også skal holdes ved lige, da den belastes, når den bruges. Der er flere tiltag, der kan hjælpe dig med at holde din crosstrainer som ny. Du skal dog ikke kun have fokus på at holde den funktionsdygtig, da det er mindst lige så vigtigt at holde den både hygiejnisk og ny.

Hvad skal jeg gøre efter hver træning?

Når du bruger maskinen, kan du ikke undgå, at den bliver fyldt med både sved og snavs. Det er også derfor, det er så vigtigt, at du efter hver session bruger lidt tid på at gøre den rent og tørre den af. Gør først dette med en flydende og desinficerende væske, og dernæst bør du tørre efter med en tør og ren klud. Bør gøres på krop, håndtag og kontrolpanel.

Det er dog ikke det eneste, du skal gøre. Sved og støv kan nemlig være en farlig kombination på en crosstrainer. En blanding af disse to ting vil skabe brune pletter, som du skal have et særligt fokus på, når du er i færd med at desinficere maskinen. Du skal særligt være opmærksom på pletterne på de bevægelige dele, da de kan ødelægges af klumperne.

Hvad skal jeg gøre regelmæssigt?

Det er ikke kun desinficering og aftørring efter hver træning, der skal til. Det er også en god idé, at du sørger for at støvsuge under din crosstrainer, når du alligevel er i færd med den ugentlige rengøring. Dette bør du gøre, så sved og støv ikke finder sammen. Samtidig bør du også tjekke at alle skruer og håndtag sidder fast – ellers bør du spænde efter.

Det er de færreste, der gør brug af alle funktionerne på deres crosstrainer. Det er specielt, hvis du har valgt at investere i en mere avanceret model. Du bør dog tjekke de enkelte funktioner med regelmæssige mellemrum, så du er sikker på, at alle funktionerne virker som de skal. Dette gøres ikke blot af praktiske, men også af sikkerhedsmæssige årsager.

Hvad skal jeg gøre en gang imellem?

Det er sjældent nødvendigt at lave en decideret hovedrengøring af maskinen, men det bør dog gøres en gang imellem. Sørg for at du har god plads omkring maskinen og ryk den gerne, så du kan støvsuge og vaske gulv under den. Når du har gjort dette, bør du tage en støvkost eller pensel frem, så du kan fjerne støv fra alle revner, huller og sprækker af.

Inde i din crosstrainer sidder der et såkaldt drive-belt. Det er den del af maskinen, der skal sikre, at den er i stand til at bevæge sig som den skal. Det er af høj kvalitet og er ikke noget, du skal tjekke ofte, men med jævne mellemrum bør du alligevel tjekke for afrevne dele, huller eller generel slitage. Hvis det er beskadiget, bør du ikke bruge din crosstrainer.

Ydermere, så er det også vigtigt, du tager dig tid til at efterse de bevægelige dele på maskinen. Det inkluderer bl.a. ramper, led og hjul. Ved at efterse dem, kan du sikre, at de ikke er ved at bukke under for slidtage el.lign. Ofte er det også en god idé at læse manualen til din crosstrainer, da nogle modeller har flere eller andre krav til vedligeholdesen.

Anvendte testkilder

Vi har ikke selv testet de crosstrainere, der er fremhævet i denne artikel. Vi har derimod taget udgangspunkt i en række testkilder, der er udarbejdet af eksperter inden for området. Endvidere har vi også inddraget brugeranmeldelser fundet på såvel danske som udenlandske netbutikker. Herunder ses en række af vores testkilder til denne artikel.

TopTenReviews

TopTenReviews har anmeldt crosstrainere siden 2011. Hvert år har de udarbejdet en revideret oversigt over de bedste modeller på markedet Dette års test er udført af Jennifer Christensen, der har stor erfaring inden for fitness og sport. Vil du se TopTenReviews’ oversigt over de bedste modeller på markedet, så klik her.

Elliptical Reviews

Én af de mest troværdige anmeldere og testere af crosstrainere på nettet. De har været brugt som kilde i adskillige medier og er dedikeret udelukkende til crosstrainere. De har kåret Sole E95 som den bedste maskine på markedet, men ved at klikke her, kan du se resten af deres liste.

Consumer Reports

For at finde frem til den bedste maskine på markedet, har Consumer Reports testet mere end 35 forskellige modeller. Hver enkelt model gennemgår den samme række tests. Hver enkelt maskine er testet af eksperter inden for området. Se her hvilket modeller, de har kåret som de bedste.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

4.9/5 - (36 votes)

Romaskine Test

Previous article

Spinningcykel Test

Next article

Comments