Sundhed og fitness

Børn med diagnoser og søvnbesvær 

0

Er du ligesom jeg, mor til et barn med diagnosen ADHD, så har du måske også et barn som har svært ved at finde ro om natten. Her er der tale om en dreng på 6 år, som er har masser af krudt i numsen. Han er i bevægelse det meste af dagen, en rigtig ude dreng, så brugt er han, når det begynder at være sengetid.

Indre uro, gør det svært at falde i søvn 

Til trods for at han har været i gang i hele dagen og faktisk er træt, så har han så meget uro i kroppen at han har rigtig svært ved at falde til ro. Han møver rundt, vender og drejer sig, kalder på os med tusind forskellige undskyldninger. For at få ham til at falde så meget til ro, at han er i stand til at mærke at han rent faktisk er træt. Vi har haft rigtig god effekt af en god og rolig aften rutine.

Den gode og rolige aftenrutine 

Halvanden time før det er sengetid, påbegynder vi vores aften rutine, hvor formålet er at roe ned. Det betyder at i dette tidsrum er der ingen vilde lege og spil på telefonen, men hyggeligt nærvær. Vi starter med badetid, så han kan få nattøj på. For os har det vist sig at være den bedste måde at starte vores aftenrutine på, da badet er med til at berolige ham. Derefter hygger vi sammen med et afsnit af hans yndlings tegnefilm, hvor vi sammen sidder og ser afsnittet i sofaen. Når afsnittet er færdigt, sidder vi lidt og snakker om hvad der skete i aftenens afsnit, inden vi går ud og børster tænder. Så er næsten klar til puttetid, men først læser vi 20 minutter i en bog han selv har valgt. Når vi er færdig med at læse, er det godnat uden de store problemer. 

Hos os er problemet ikke kun det at falde i søvn

Desværre er det ikke kun det at falde i søvn, der er problem for vores dreng. Han vågner mange gange i løbet af natten, i troen om at nu skal vi op og i gang med en ny dag. Det har været et problem længe, indtil vi hørte om en kugledyne. Det har været det bedste køb til dags dato. Vægten af dynen og den måde den omfavner ham, giver ham ro natten igennem, så alle i huset nu får en god nats søvn.

Lykken vil ingen ende tage 

Previous article

En hurtig guide til hvilken iPhone du skal vælge

Next article

Comments