Sundhed og fitness

Vælg den bedste behandlingsform af akutte rygsmerter 

0

Rygsmerter er meget almindelige, og de fleste danskere vil opleve dem én eller flere gange i løbet af livet. Smerter i ryggen er skyld i mange langtidssygemeldinger og førtidspensioner i Danmark, faktisk op mod et sted mellem 50-60% af langtidssygemeldingerne og op mod 15% af førtidspensionerne i Danmark skyldes rygproblemer. Akutte rygsmerter defineres som smerter som er pludseligt opstået, og typisk har en varighed på seks uger. Grunden bag akut opstået rygsmerter kan være svære at identificere, men prognoserne for at komme sig igen er gode. Der er flere gode behandlingsmuligheder at benytte sig af. 

Tre effektive behandlingsmuligheder 

Der er flere forskellige behandlingsmuligheder til at behandle rygsmerter. De mest almindelige er:

  • Kiropraktor 
  • Fysioterapi 
  • Træning 

En kiropraktor kan lindre eller fjerne smerter i ryggen, hvor behandlingen blandt andet består af forskellige håndgreb, hvor kiropraktoren manipulerer og mobiliserer dine led i ryggen. Her er det helt normalt at der forekommer knæklyde, som er ganske ufarlige. En fysioterapeut anvender også mobiliserings- og manipulationsteknikker. Disse manuelle teknikker udføres af fysioterapeutens hænder. Begge teknikker fysioterapeuten anvender har samme formål, og er effektive i behandling af smerter i ryggen, og virker lindrende. Fælles for behandlingsforløb ved både kiropraktor og fysioterapeut er kombinationen af selve behandlingen og træning. Det kan både være hjemme træning og holdtræning. Her er klienten selv med til at forbedre tilstanden. 

Hvordan forebygges akutte rygsmerter i at vende tilbage 

Med en kombination af et behandlingsforløb ved en kiropraktor eller fysioterapeut og træning, får ryggen de bedste vilkår for at rehabilitere og forebygge. Derfor er det vigtigt at kombinere den valgte behandlingsform med øvelser der er med til at styrke ryggen, på denne måde holdes ryggen i en god form. En ryg i god form er afgørende for at den fungerer normalt og hermed ikke belastes forkert. Efter endt behandling ved enten kiropraktor eller fysioterapeut, bør træning af ryggen ikke stoppes. Derimod bør træningen bibeholdes som en forebyggende faktor, herved kan tilbagevendende smerter undgås. 

Hvor finder du din næste behandler 

Brug internettet til at finde din næste behandler. Internettet er et fantastisk online leksikon, med mulighed for at finde både information og viden. Mange behandlere har en hjemmeside, hvor det er muligt finde forskellige relevante informationer omkring de behandlinger de tilbyder. Fysioterapeut Vejle er en af de hjemmesider, hvor der er mulighed for at finde informationer omkring behandling af blandt andet rygsmerter.

Salg af brugt bil: Disse muligheder har du

Previous article

Hvad er det mest attraktive alternativ til din boligopvarmning – på det økonomiske plan

Next article

Comments