En spinningcykel hører til blandt de mest habile trænings- og motionsmaskiner, hvis målet er enten at styrke konditionen eller smide nogle overflødige kilo. Spinning er med sikkerhed med til at styrke dit hjerte-kar-system og opbygge dine benmuskler. Derfor er det en træningsmaskine, der kan tjene mange formål på én gang.
I dag behøver du end ikke besøge det lokale fitnesscenter, hvis du ønsker at begive dig ud i en omgang spinning. En cykel udviklet specifikt til dette formål kan erhverves til en ganske overkommelig pris. Sortimentet er dog både stort og differentieret, hvorfor valget af den rette spinningcykel kan være svært. Det kan du heldigvis få hjælp til her.
Vi har gennemgået en lang række troværdige testkilder og ekspertvurderinger. Med afsæt i disse har vi udvalget de modeller, der har opnået de bedste testresultater. Disse spinningcykler har vi skabt en liste over herunder, hvor du derfor kan finde de bedste spinningcykler på markedet.
Sole SB70
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
6.995 DKK | Se produkt |
Sole er én af de førende fabrikanter af stort set alle typer træningsmaskiner. Én af deres modeller er derfor altid et sikkert valg. Dette understreges dog af, at Sole SB700 er kåret som værende det bedste professionelle valg i Nordens største test af spinningcykler. Her udmærker den sig blandt andet ved den suverænt høje kvalitet.
Dens kraftige stålkonstruktion garanterer en solid maskine, hvilket bør være af høj prioritet. Endvidere medfører det en uovertruffen holdbarhed og levetid. Sammen med stålkonstruktionen byder den også på et Kevlar-bremsesystem, der understreger, at maskinen er skabt til højintensiv træning med både tunge træk og hurtige intervaller – uden at larme.
Til dig, der ikke vil gå på kompromis
Det er – uden tvivl – en spinningcykel for dig, der ikke vil nøjes. Vælger du SB700 er du garanteret, at du ikke går på kompromis med kvaliteten. Samtidig er den integrerede remdrift med til at gøre træningen næsten lydløs. Du kan derfor sagtens trampe løs i pedalerne, uden at der er fare for, at det er til gene for øvrige beboere i boligen.
Den kommer desuden med et justerbart sæde og styr, der trinløst kan flyttes op og ned samt frem og tilbage. Derfor får du som bruger mulighed for at skræddersy indstillingen, så du er garanteret en komfortabel træning. Cyklen er udstyret med såkaldte kombipedaler, hvilket betyder, du kan anvende både spinningsko med SPD og almindelige træningssko.
Udstyret med indbygget trådløs computer
Sole har selvfølgelig udstyret deres SB700 med en trådløs computer. Den er kombineret med et baggrundsbelyst LCD-display, der måler 65 mm. x 50 mm. På denne skærm kan du følge med i din træning, da der vises relevant data som tid, distance, kalorier, hastighed og kadence (pedalomdrejninger pr. minut). Giver også mulighed for pulsmåling med bælte.
Den er desuden elegante designet i en blanding af sort og grå – begge i mat. Det er derfor ikke en cykel, du vil føle dig nødsaget til at gemme væk. Der medfølger også både flaskeholder og drikkeflaske samt transporthjul, der gør det nemt at flytte cyklen før og efter træning. Det beviser også, at der er tænkt på det hele i forhold til Sole SB700.
Specifikationer:
- Vægt: 64 kg.
- Mål: L: 109 cm. x B: 54 cm. x H: 95 cm.
- Svinghjul: 22 kg.
- personvægt: 136 kg.
- Modstandsniveauer: Trinløs indstilling
Abilica Racer 2.1
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
3.995 DKK | Se produkt |
Serien af Racer-cykler fra Abilica er særligt kendetegnet ved én ting; at de er specifikt udviklet til at give en følelse af, at du sidder på en reel racercykel på landevejen. Den seneste model (version 2.1), der blev lanceret i starten af 2019 er ingen undtagelse. Hvis du ønsker en erstatning til din racercykel, du kan bruge om vinteren, så er dette et godt bud.
Cyklen leveres med et 22 kg. tungt svinghjul, der ikke blot garanterer en komfortabel, men også effektiv træning. Sammen med den tredelte krank, filtbremsen og de monterede kombipedaler, har denne spinningcykel alt, du skal bruge til et succesfuld træningspas. Kombipedalerne betyder, at du kan bruge både spinningsko og alm. træningssko.
Stillegående rem, der giver lydsvag træning
For mange er det vigtigt, de kan træne så lydløst som muligt. Mange ynder nemlig at træne tidligt om morgenen eller i løbet af aftentimerne. Her kan det være vigtigt at træningsmaskinen er forholdsvis lydløs. Heldigvis er Abilica Racer 2.1 udstyret med en holdbar og stillegående rem, der kan garantere en lydsvag og behagelig træning – hver gang.
Dertil byder den også på både horisontal og vertikal justering af både saddel og styr. Uanset din højde, bredde og præferencer er du derfor garanteret en optimal indstilling. Du skal derfor ikke frygte for krampe eller smerter i løbet af dit træningspas, fordi maskinen ikke er indstillet korrekt. Det kan kræve en smule tilvænning at finde rette indstilling.
Udstyret med et smalt racersæde
Som der tidligere er givet udtryk for, så er Abilica Racer 2.1 en spinningcykel, der er udviklet med særligt fokus på at give en oplevelse, der er meget ensartet en traditionel racercykel. Derfor er det kun naturligt, at den er udstyret med et smalt racersæde. Det gør den samtidig ideel for dig, der ønsker at køre lange træningspas, da komforten er i top.
Mellem de to håndtag på styret finder du en computer, der viser relevant data og statistik om nuværende træningspas. Du kan følge med i data såsom tid, kalorier, distance, hastighed samt kadence – det er derfor meget lig, hvad du kan forvente på computere på dyrere modeller. Racer 2.1 anbefales af mange eksperter inden for spinningverdenen.
Specifikationer:
- Vægt: 45 kg.
- Mål: L: 120 cm. x B: 55 cm. x H: 117 cm.
- Svinghjul: 22 kg.
- Pedaler: SPD Kombi
- personvægt: 130 kg.
ODIN S8
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
3.999 DKK | Se produkt |
ODIN S8 er en spinningcykel, der udmærker sig ved at have rigtig mange justeringsmuligheder. Derfor er det også en model, der henvender sig til en bred målgruppe. Den maksimale personvægt på 140 kg. garanterer en robust og stabil konstruktion, der kan mærkes under træning. Det vil nemlig medføre, at den står godt fast ved selv højintensiv træning.
Spinningcyklen er udstyret med et svinghjul, der vejer 22 kg. Det giver et behageligt og naturligt tråd. Selve modstanden kan justeres trådløst, hvilket er tilsvarende til de cykler, du finder i fitnesscentret. Cyklen er også udstyret med remdrift, hvilket betyder, den er forholdsvis lydløs, mens det også forøger den komfort, du oplever, når du bruger cyklen.
En computer, der viser dig alt, du skal vide
Det er typisk mere spændende at trampe løs i pedalerne, hvis du kan følge med i relevant data om dit træningspas på et display. Det har de tænkt på hos ODIN og derfor er S8 udstyret med en kompakt computer, der viser dig data om bl.a. tid, distance, hastighed, kalorier og puls. Pulsen måles nemt ved blot at placere hænderne på de to målere i styret.
Det er markant nemmere at opretholde motivation for din træning, hvis du kan følge med i din udvikling. Træner du med fokus på at kunne cyklen en specifik distance inden for en fastsat tidsramme? Eller ønsker du at kunne forbrænde et vist antal kalorier på 30 minutter? Alt dette kan du nemt og enkelt følge med i, når du cykler løs på din ODIN S8.
Et stort udvalg af indstillingsmuligheder
Det er vigtigt, du vælger en model med mange indstillingsmuligheder. Du skal nemlig kunne indstille den i henhold til dine individuelle præferencer og kriterier. Med denne model får du rig mulighed for en 100% tilpasset træning. Du kan f.eks. justere sadelstangen i ni trin lodret fra 80 cm. til 100 cm. Derved kan den også sagtens bruges af flere brugere.
Du kan også justere afstanden mellem saddel og styr. Det er vigtigt, at du har denne mulighed. Det kan du gøre trinløst, men dog med indikationer, der gør det nemt at huske din tidligere justering. Du får seks indikeringer på den vandrette justering på mellem 0 cm. og 7 cm. Ikke nok med det, så kan du oven i købet også tilpasse selve sadlens vinkel.
På styret får du også et hav af indstillingsmuligheder. Du kan justere styrstangen på lodret vis i seks trin, der strækker sig fra 90 cm. til 103 cm. Det er også muligt at ændre på den vandrette justering af styret fra 0 cm. til 6,5 cm. Slutteligt, så kan afstand mellem styr og saddel ligeledes reguleres fra 68 cm. til 81 cm., så den passer til personer i alle højder.
Specifikationer:
- Modstandsregulering: Trinløs
- Vægt: 47 kg.
- Mål: L: 123 cm. x B: 54 cm. x H: 115 cm.
- Drift: Remdrift
- Svinghjul: 22 kg.
- personvægt: 150 kg.
Titan Spinbike SB5600
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
1.979 DKK | Se produkt |
Du behøver ikke nødvendigvis at investere en formue, hvis du vil have en spinningcykel til hjemmet. Det har Titan bevist med deres Spinbike SB5600, der giver dig rigtig meget værdi for pengene. Det handler dog meget om dine krav og formålet med din træning, hvorvidt en Titan Spinbike SB5600 vil harmonere med den tilgang, du har til spinning.
For den nette sum, som du skal betale for denne spinningcykel, får du en model, der er udstyret med et svinghjul, der vejer 13 kg. Det lyder ikke af meget de øvrige modeller taget i betragtning. Ikke desto mindre, så er det dog rigeligt for de fleste, der blot ønsker en spinningcykel til hjemmebrug, der kan give dem deres daglige eller ugentlige motion.
Trinløs regulering af modstand
På trods af, at det typisk kun er noget, der er at finde på dyrere modeller, så får du faktisk også trinløs regulering af maskinens modstand. Du er derfor garanteret, at du altid kan finde et passende modstandsniveau. Samtidig er det også en spinningcykel, du kan vokse med i takt med, at din benmuskulatur og kondition styrkes af brugen af cyklen.
Du har samtidig også mulighed for at juster sædet både horisontalt og vertikalt. Styret på cyklen kan dog kun justeres vertikalt. Ikke desto mindre, så kan du være sikker på, du kan finde en passende indstilling, så du sidder komfortabelt på cyklen, når du træner. Benene kan desuden også justeres, så de altid står helt stabilt på det underlag, du har valgt.
Computer med alle relevante informationer
I dag er det ikke noget vidunder at en spinningcykel er udstyret med en computer. Tværtimod, så er det nærmere reglen end undtagelsen, at den er udstyret med en sådan enhed. Det er dog ikke dem alle, der fungerer lige godt. Titan har altid været kendt for at have styr elektronikken. Derfor virker computeren også rigtig godt og viser troværdige data.
Slutteligt, så er det også værd at notere sig, at den leveres med pedaler til indstik. Hvis du ønsker at benytte cykelsko, kan du skifte pedalerne. Det er igen et punkt, hvor Titan Spinbike SB5600 udmærker sig, for det er sjældent set, at dette er en mulighed på spinningcykler i dette prisleje. Det anbefales desuden at bruge en beskyttelsesmåtten under cyklen.
Specifikationer:
- Vægt: 36,5 kg.
- personvægt: 125 kg.
- Mål: L: 107 cm. x B: 51 cm. x H: 115 cm.
- Drift: Kædetræk
- Modstandsregulering: Trinløs
- Svinghjul: 13 kg.
Kettler Racer S
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
14.995 DKK | Se produkt |
Der skal ikke være nogen tvivl om, at Kettler altid har været med helt i front. Producenten står bag en lang række af de bedste trænings- og motionsmaskiner på markedet. Én af dem, der særligt udmærket sig er Racer S, der ikke blot giver dig en effektiv træning, men gør den til en oplevelse i sig selv. Det er nemlig en helt uovertruffen spinningcykel.
Modellen er løbende blevet opdateret. Seneste opdatering kom i 2018, hvor den blev udstyret med et nyt lækkert styr, der kan få enhver entusiast til at klappe i hænderne. Samtidig er det en cykel, der har revolutioneret spinning i forhold til at give en naturtro cykeloplevelse. Kettler Racer S er ganske enkelt, det tætteste, du kommer på landevejscykling.
Få adgang til en lang række motiverende funktioner
Som bruger af denne cykel får du adgang til en lang række motiverende funktioner. På forreste del af styret sidder et touch-display, der er udstyret med et væld af interessante funktioner. Det inkluderer bl.a. puls-kontrol, timer, count-up og count-down, samt modstandsmuligheder fra 25 Watt til 1000 Watt.
Det er hovedsageligt puls-funktionen, der er interessant. Den giver dig mulighed for at trykke på en knap, når det ønskede pulsmål er nået. Herefter vil cykle automatisk justere modstanden, så pulsen holdes på dette niveau under hele dit træningspas. Det er funktioner som dette, der har været med til at placere Kettler i den absolutte elite.
Tilkobling til Kettler S-FIT og Kettler World Tours 2.0
Kettler Racer S kan kobles op til applikationen Kettler S-FI, der kan downloades til både iOS og Android. Når du har installeret applikationen på din smartphone eller tablet-pc, kan du tilkoble enheden via Bluetooth. Det giver dig mulighed for at benytte et væld af gratis programmer via app’en (der desuden også er gratis). Det tæller bl.a. følgende:
- Challenge: Udfordr dig selv på et udvalg af forskellige ruter, hvor du kører mod virtuelle ryttere.
- Fun: Her kan du indsætte et måltid, du har spist, og blot trampe løs indtil kalorierne herfra er forbrændt.
- Expert: Et program udviklet specifikt til seriøs og målrettet træning. Her får du alt nødvendigt data.
Hvad dog særligt er interessant er, at du kan tilkoble dig føromtalte Kettler World Tours 2.0. Det er en applikation, der åbner op for en verden af innovative programmer. Du kan koble cyklen til et TV eller en computerskærm, hvorefter du kan køre på forskellige ruter i store dele af verden. Selve ruten vises på skærmen, som var sad du på cyklen på vejene.
Du kan blandt andet køre bjergkørsel i Frankrig, cyklen gennem skovlandskaber i Sverige eller tage på cykelsightseeing i storbyer såsom New York eller Tokyo. Det er endvidere også muligt at konkurrere mod andre brugere på de ruter, du får adgang til i Kettler World Tours 2.0. Det er en teknologi, der gør det helt unikt at cykle på din spinningcykel.
Specifikationer:
- Vægt: 65 kg.
- Mål: L: 131 cm. x B: 53 cm. x H: 126 cm.
- personvægt: 130 kg.
- Svinghjul: 18 kg.
- Modstandsniveauer: 25-1000 Watt
- Træningsprogrammer: 10 stk.
Keiser M3i Indoor Bike
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
18.740 DKK | Se produkt |
Hvis du gerne vil have noget af det ypperste på markedet inden for spinningcykler, så bør du tage et kig på Keiser M3i Indoor Bike. Det er en cykel, der er skabt på baggrund af mere end 20 års erfaring og udvikling indenfor såvel produktion som teknologi, når det kommer til professionelle indoor-bikes (den teknisk term for spinningcykler).
Udseendet er stilrent, klassisk og ærligt. Der er ikke lagt skjul på noget, da du får hvad du ser, og heldigvis er det ren og skær kvalitet, du ser. Den kan desuden bryste sig af en lang række indstillinger, der medfører, at den kan tilpasses til enhver brug, uanset alder, højde (fra blot 143 centimeter og helt op til 223 centimeter), køn og præferencer.
Styr og sadel kan nemt indstilles
Du kan indstille både styr og sadel, hvilket kan gøres både horisontalt og vertikalt. Endvidere så er v-formen på stellet og det specifikt designede styr, der giver brugeren en optimal komfort under træning. Det er også derfor, denne maskine ikke blot bruges i private hjem, men tilmed også anvendes i professionel sammenhæng i motions- og fitnesscentre.
Størstedelen af cyklens komponenter er produceret i rustfrit stål. Det betyder, den fremstår som ny i lang tid, og at den generelle holdbarhed er rigtig god. Den byder dertil også på et friktionsfrit magnetbremsesystem, der giver et komfortabelt tråd, der er let og glidende. Det vigtigste for de fleste er dog, at det gør din træning meget lydløs.
Giver en meget realistisk cykeloplevelse
Keiser M3i er designet til at kunne give brugeren en unik og realistisk cykeloplevelse. Modstanden du f.eks. nemt justere nemt og enkelt via håndtaget, der er monteret under styret. Det kan justeres i hele 24 forskellige niveauer. Den er produceret og testet i USA, hvor den gennemgår rutinemæssige kvalitetskontroller, der sikrer cyklens altid høje kvalitet.
Det er oven i købet også den eneste spinningcykel i verden, der er EN957-certificeret. Det betyder, du er sikret, at den har en nøjagtighed i Watt-måling, der lyder på +/i 10%. Det betyder dog, at den reelt set er meget lavere, men at den max. lyder på +/- 10%. Faktisk kan den bryste sig af, at være den model i verden, der giver den mest nøjagtige måling.
Udstyret med computer med mange funktioner
Der er ikke sparet på noget, når det kommer til computeren. Skærmen byder bl.a. på automatisk baggrundsbelysning, en indbygget pulsmodtager, der fungerer sammen med f.eks. Polar H70 og Polar H10 samt indbygget Bluetooth, der gør Keiser M3i kompatibel med diverse træningsapps. Samtidig viser den også alt relevant data om dit træningspas.
Den er også kompatibel med Keiser M Series. Det er en app, der er udviklet til at følge din træningsdata. Du kan bl.a. køre manuelt, hvor du ønsker at få vist data på skærmen, du kan køre en FTP-test eller en guide træningssession. I denne app får du også adgang til avancerede analyser og overblik over din træning, så du kan følge din udvikling.
Specifikationer:
- Vægt: 38,6 kg.
- personvægt: 159 kg.
- Mål: L: 125 cm. x B: 66 cm. x H: 115 cm.
- Modstandsniveauer: 1-24
- Bluetooth: Ja
- Pulsmåling: Ja
BH Spada H93OU
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
10.798 DKK | Se produkt |
Spinningcyklen er udstyret med iConcept-teknologien, og har vundet en prestigefuld pris med en karakter, der var næsten i top: 9,5 ud af 10. Det fortæller, at det er en robust spinningcykel, der byder på høj kvalitet. Samtidig byder den også på en v-formet drivrem, der sikrer en god ydeevne. Samtidig er den også meget støjsvag og vedligeholdelsessvag.
Den har en max. personvægt, der lyder på 150 kg. Det indikerer, at det er en robust og stabil cykel. Selvom det ikke er nødvendigt med en cykel af denne kaliber, så er det dog værd at investere en kende ekstra i. Det sikrer nemlig en både god og stabil model. Den rykker sig ikke en centimeter, selvom du tramper løs i pedalerne under en højintensiv træning.
Kommer med en række forudindstillede programmer
Den er selvfølgelig udstyret med en brugervenlig og professionel computer, der byder på en række forudindstillede programmer. Ikke nok med det, så er cyklen også kompatibel med en lang række applikationer, der blandt andet tæller Run on Earth, FitConsole, Kinomap, Pedal Monitor eller Webatletics, der alle er yderst populære apps på verdensplan.
Ved hjælp af den flotte LCD-skærm, kan du finde hele 13 forudindstillede træningsprofiler. Samtidig kan du også benytte dig af dens fire pulsstyrede programmer (HRC) eller designe dit eget program, der kan gemmes på én af de fem pladser, der er reserveret til brugerdefinerede programmer. Du får derfor adgang til et program til ethvert formål.
Mange muligheder for justering og tilpasning
Styret på cyklen er selvfølgelig justerbart. Det kan både justeres horisontalt og vertikalt. Sadlen kan desuden også justeres på både horisontal og vertikal vis. Derfor kan du opnå en indstilling, der resulterer i, at du sidder perfekt. Det er meget vigtigt, da en forkert indstilling kan være til stor gene eller skabe smerte, hvorfor det er vigtigt at have styr på.
Komfortniveauet højnes dog af, at styret har en ergonomisk form. Samtidig har sadlen også et anatomisk design med gel, som passer til enhver kropsstørrelse. BH Spada H93OUer også udstyret med såkaldte dual-trekking-pedaler, der kommer med justerbar skoholder. Derfor kan du både bruge alm. træningssko og klikke spinningsko på pedalerne.
Udstyret med fremragende LCD-skærm
Som enhver anden respektabel spinningcykel, så er BH Spada H93OU naturligvis også udstyret med en LCD-skærm. Det er fra denne skærm, du kan vælge blandt de mange træningsprofiler og indstille modstandsniveauet i hele 24 niveauer. Du kan desuden også starte en pulsmåling via skærmen, som bl.a. fungerer sammen med Polar T31, T34 og H7.
Ydermere, så har den også de gængse tilføjelser, som de fleste spinningcykler byder på. Den er udstyret med en flaskeholde, så du altid har koldt vand lige ved hånden. Som følge af de transporthjul, der er monteret på denne cykel, så er det nemt at flytte den rundt. Det er særligt en fordel, hvis du ofte flytter cyklen rundt før og efter træning.
Specifikationer:
- Svinghjul: 20 kg.
- Modstandsregulering: 24 faste niveauer
- Bremsesystem: Magnetisk
- Træningsprogrammer: 13 stk.
- personvægt: 150 kg.
- Drift: Remdrift
Masterfit TP900
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
8.900 DKK | Se produkt |
TP900 er topmodellen fra Masterfit. Den er ideel til brug i eget fitnessrum, men den kan også bruges i en professionel sammenhæng. Det beviser, at der ikke er gået på kompromis med kvaliteten. Den har en meget kraftig konstruktion og et svinghjul, der vejer 22 kg. Det medfører ikke blot at træningen er i top, men samtidig får du også et meget jævnt tråd.
Det er en ramme, der er konstrueret på en sådan vis, at magnetbelastningen er beskyttet mod sved under træningen. Det er igen en indikation af, at Masterfit TP900 hører til i blandt den absolutte elite. Farven på cyklen er helt stort og du er derfor også sikret, at der er tale om en cykel, du ikke behøver at stille væk, da den har et moderne og stilrent look.
Kraftigt styr med mange grebsmuligheder
Selve styret er kraftigt og byder på en lang række grebsmuligheder. Det betyder, du nemt kan skifte stilling på cyklen, hvilket du endda nemt kan gøre under din træning. Det gør det muligt for dig at holde til at sidde under et langt træningspas. Du kan også både justere styr og saddel på lodret og vandet vis, så du får den perfekte siddestilling.
På styret er der også monteret en computer, der ikke blot kan vise det sædvanlige data som hastighed, distance og kadence, men også watt-belastning. På cyklen får du også hele 16 modstandsniveauer, hvorfor du har mulighed for en virkelig hård belastning. Faktisk er det muligt for dig at indstille den helt op til 1.000 Watt, såfremt dette ønskes.
Kan anvendes med både trænings- og spinningssko
I og med, at den er blevet udstyret med kombipedaler, så kan den bruges med både almindelige træningssko, men også med spinningsko, der er udstyret med SPD-klamper. Hvorvidt du foretrækker det ene eller det andet er naturligvis en smagssag og dermed en personlig vurdering. Det bør dog pointeres, at spinningsko giver en mere effektiv træning.
Masterfit TP900 er derfor en spinningcykel for dig, der ikke vil gå på kompromis. Der findes bestemt bedre og dyrere modeller, men den gængse bruger har sjældent behov for mere end, hvad TP900 kan tilbyde. Det er netop derfor, den gentagende gange er blevet kåret som værende én af de bedste modeller til hjemmebrug.
Specifikationer:
- Vægt: 57 kg.
- Svinghjul: 22 kg.
- Mål: L: 131 cm. x B: 65 cm. x H: 130 cm.
- personvægt: 150 kg.
- Modstandsniveauer: 16
Abilica TopSpin
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
6.095 DKK | Se produkt |
Dette er en cykel for dig, der går op i design og kvalitet. Den er bygget specifikt med henblik på hjemmebrug. Derfor har den også en række funktioner, der gør den særligt velegnet til dette. Én ting er, at den er udstyret med remdrift, så den er helt lydløs under træning. Du kan derfor sagtens bruge maskinen, selvom andre personer i boligen ligger og sover.
I og med, at den er udstyret med transporthjul, så er det også nemt at flytte den. Det er en fordel af flere grunde. Hvis du ønsker at placere den foran et TV, så du kan følge med i din foretrukne TV-serie, mens du tramper løs, så kan det nemt lade sig gøre med TopSpin. Det samme gør sig gældende, hvis du blot ønsker at stille den væk efter endt brug.
Tungt og perfekt kalibreret svinghjul
Den er også udstyret med et tungt svinghjul, der vejer hele 22 kg. Ikke nok med det, så er det også perfekte kalibreret, som er med til at sikre, at du får et meget stabilt tråd. Det tunge svinghjul giver dig også mulighed for at cykle med en meget høj modstand. Derfor er du garanteret, at du altid vil kunne presse dig selv til det yderste under træning.
For at sikre, at du får en komfortabel træning, er det muligt at justere både sadel og styr på vertikal og horisontal vis. Du er derfor garanteret en individuel tilpasning, der harmonerer med såvel kropsbygning som præferencer. Abilica har også valgt at montere fødder med højdejustering, så den altid står stabilt, uanset om underlagt er 100% plant eller ej.
Leveres med kombipedaler
Ét af de aspekter, der er meget i fokus, når en inkarneret cykelentusiast skal vælge spinningcykel er, hvorvidt den leveres med kombipedaler. Det har de selvfølgelig tænkt på hos Abilica, hvorfor cyklen leveres med kombipedaler, så det både er muligt at bruge alm. træningssko, men også cykelsko. Den ene side er nemlig klikpedaler (SPD) specifikt til cykelsko.
Maskinen er også udstyret med nødbremse og kan bruges sammen med en cykelcomputer. Dette er nemlig én af de ganske få modeller, der ikke er udstyret med en indbygget cykelcomputer. Det skyldes ganske enkelt, at fokus har været på at skabe en spinningcykel i sin reneste og mest gennemarbejdede form, hvorfor teknologien er blevet tilsidesat.
Specifikationer:
- Vægt: 54 kg.
- Mål: L: 123 cm. x B: 51 cm. x H: 122 cm.
- Svinghjul: 22 kg.
- Modstandsniveauer: Trinløst
- personvægt: 130 kg.
- Cykelcomputer: Nej
Abilica Premium Pro
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
9.900 DKK | Se produkt |
Premium Pro er den kraftigste og seneste spinningcykel fra Abilica. Den kan bryste sig af en robust ramme, der er flere niveauer over andre modeller i samme prisleje. Samtidig er der udelukkende brugt komponenter af højeste kvalitet til konstruktionen af denne spinningcykel. Du derfor sikret, at den kan holde til højintensiv i mange år.
Den magnetiske modstand byder, at du får lydsvag drift, og det tunge svinghjul giver mulighed for en høj belastning. De to forskellige komponenter går derfor op i en højere enhed, der skaber en fortrinlig spinningcykel. Ved blot 60 omdrejninger i minutter ved modstandsniveau 16, vil du yde hele 1.000 W – og endda fuldstændig lydløst.
Nem og brugervenlig cykelcomputer
I dag er det nærmest en selvfølge, at der er integreret en cykelcomputer i en spinningcykel – dog med få undtagelser, som eksempelvis Abilica TopSpin, der er beskrevet herover. Abilica har dog valgt at udstyre denne model med en god og brugervenlig cykelcomputer, der bl.a. kan vise Watt-belastningen i pedalerne, mens du cykler.
Ydermere, så kan du også fælge med i andre relevante informationer såsom distance, hastighed og pedalfrekvens. Den bliver desuden også leveret med kombinationspedaler. Det betyder, du enten kan bruge et par træningssko eller specifikke spinningsko med SPD-klamper. De fleste entusiaster ynder naturligvis at bruge specielt udviklede spinningsko.
Stort og kraftigt styr
Modellen er udstyret med et stort og kraftigt styr. Styret byder på både bukkestyr og et traditionelt spinninghåndtag. Det giver derfor et væld af muligheder i forhold til greb og siddestilling på cyklen. Du kan justere styr og sadel på både lodret og vandret vis, indtil du opnår den stilling, du anser som værende mest komfortabel.
Den yderst indstillingsvenlige spinningcykel kan derfor bruges af mange brugere. Den kan indstilles til brugere, der er mellem 160 cm. og 200 cm. i højden. Er du højere end dette, er du nødt til at investere i en større model. Der er desuden mulighed for påsætning af flaskeholder, hvis du altid foretrækker at have en drikkedunk med vand ved hånden.
Specifikationer:
- Vægt: 57 kg.
- Mål: L: 131 cm. x B: 65 cm. x H: 130 cm.
- Modstandsniveauer: 16
- Svinghjul: 22 kg.
- personvægt: 150 kg.
Hvad er en spinningcykel?
Som navnet også giver antydning af, så er en spinningcykel en cykel, der er specifikt udviklet med henblik på spinning. Det er en cykel, der faktisk adskiller sig markant fra den velkendte motionscykel, som mange danskere er vilde med. Det er derfor også vigtigt, at du er klar over, hvilken af de to cykler, der er bedst egnet til dig, hvis du skal have en cykel.
Spinning er en relativt ny træningsform, der blev opfundet af en virksomhed ved navn Mad Dogg Athletics tilbage i 90’erne. Siden dengang er der dog sket en del. Det er nemlig vokset til at være en aktivitet og træningsform, der dyrkes i stor stil hele verden over. Eksempelvis kan du i dag finde spinninghold i stort set alle motions- og fitnesscentre.
På trods af, at det kan være både sjovt, spændende og inspirerende at træne sammen med andre, så er der faktisk også en række fordele ved at have en cykel i eget hjem, så du kan træne for dig selv. Én af de mest markante fordele er faktisk den, de færreste tænker på; at du ikke kan undgå at se cyklen og derfor heller ikke undgår at minde dig om træningen.
Endvidere, så skal du ikke bruge tid på at tage en tur ned i det nærmeste fitness- eller motionscenter, hvis du har din egen cykel. I nogle tilfælde kan du endda risikere, at der ikke er en ledig cykel. Det skal du ikke tænke på, hvis du har en spinningcykel derhjemme. I så fald kan du blot gå i gang, når du vil.
Du skal dertil heller ikke bruge tid på at indstille din cykel hver gang, du skal bruge den, for den står altid klar til brug, som du sidst har brugt den. Slutteligt, så bør det også understreges, at du har mulighed for at købe en model, der passer perfekt til dine kriterier og præferencer. Du er derfor ikke tvunget til at træne på en cykler, der ikke er helt i top for dig.
Kan jeg træne effektivt uden en spinninginstruktør?
Der er mange, der tøver med at investere i deres egen spinningcykel, fordi de ikke ved, hvordan de skal garantere en effektiv træning uden en instruktør. Er det noget, du mener, du har selvdisciplin nok til, så findes der et væld af gratis værktøjer, du kan benytte dig af. Det inkluderer alt fra videoer med instruktører til træningsprogrammer.
Hvilken spinningcykel skal jeg vælge?
Det er ikke nemt at vælge den rette spinningcykel. Det samlede udvalg er stort og der er stor forskel på de enkelte modeller. Det er dog altid nemt at gennemskue, hvad forskellene er og hvad de har af betydning for dig. Det gør sig særligt gældende, hvis du står over for at skulle investere i din første spinningcykel, og derfor har en begrænset viden.
På trods af, at du kan finde et væld af modeller på det danske marked, der ikke er specielt dyre, så er det ikke den rette løsning. Du skal i stedet finde en cykel, der har et tungt svinghjul, som sikrer et godt og naturligt tråd. Det vil medføre, at det føles som om, du rent faktisk cykler på en reel racercykel på landevejen – og det garanteret en effektiv træning.
Det er også vigtigt at vælge en model med en stor brugervægt. Det er ikke ensbetydende med, at du skal leve op til denne brugervægt. Faktum er dog, at des større en brugervægt, der er tale om, des mere stabil en cykel er det. Der vil ikke være megen værdi i en spinningcykel, hvis ikke den står stabilt på jorden, når den er i brug.
Der er forskel på brugerens behov
Der er stor forskel på, hvorvidt du har brug for en dyr eller billig spinningcykel. På trods af, at du ikke har brug for en dyr model, der har en lang række indstillingsmuligheder, modstandsniveauer osv., så vil du blot vokse med cyklen. I takt med at du træner, vil du også skabe behov for flere funktioner og muligheder – og dem får du ikke i en billig cykel.
Ydermere, så kan det være svært at opretholde motivationen, hvis du skal træne på en cykel, der ikke kan bryste sig af den bedste kvalitet. Det betyder, du til hver en tid bør have fokus på at finde frem til en maskine, der byder på en god kvalitet. Det koster dig en kende mere, men investeringen er godt givet ud, da holdbarheden også vil være længere.
Spinningcykel eller motionscykel?
Det er ikke alle, der kan se, at der faktisk er forskel på en motionscykel og en spinningcykel. Faktum er dog, at der i den grad er forskel på de to maskiner. De har begge det til fælles at de ligner hinanden, og at man kan cykle på dem begge. Den store forskel ligger i cyklens opbygning og hvilken type rytter, hver af de to maskiner særligt henvender sig til.
Motionscykel
En motionscykel kan bryste sig af, at have en blød og stor sadel. Den kan justeres på stort set alle leder og kanter. Når du cykler på en sådan maskine, vil du sidde komfortabel i en oprejst position, og det er med til at gøre cyklingen mere afslappende. Det er også derfor, de primært bruges af motionister, der ønsker at holde deres form lidt ved lige.
Modstandssystemet er altid magnetbelastning, og kan justere ved hjælp af enten computer eller på manuel vis via et håndtag. Det betyder helt konkret, at magneterne bevæger sig tættere på svinghjulet, når modstanden forøges. Når modstanden aftages, vil de bevæge sig længere væk fra svinghjulet.
Dertil er alle motionscykler også udstyret med en cykelcomputer, der er udviklet til at give dig information om bl.a. watt, kalorieforbrug, pulsmåling, hastighed, distance og meget andet. Samtidig vil det typisk også være muligt at tilgå en længere række af træningsprogrammer af forskellige længder og sværhedsgrader via denne computer.
En motionscykel er derfor det mest oplagte valg, hvis du blot er motionist. Det er også et oplagt valg for dig, der godt kan lide at køre efter programmer. Har du rygproblemer er det også et ideelt valg, da du altid sidder i en oprejst position, som ikke er belastende for din ryg.
Spinningcykel
Hvis du i stedet jagter en følelse af, at du kører rundt på en racercykel på landevejen, så er det ikke en motionscykel, men derimod en spinningcykel, du skal gå på jagt efter. Her er der tale om en maskine, der er udstyret med en hård, smal og mindre komfortabel sadel – præcis som du kender det fra sadlen, der er monteret på en almindelig racercykel.
Du har dog de samme muligheder for indstilling som på en motionscykel. På en spinningcykel er der dog tale om et andet modstandssystem, der er kendetegnet ved at svinghjulet er synligt, tungere og samtidig er det også direkte forbundet til pedalerne. Til dette formål bliver det enten gjort brug af en rem eller en kæde.
Selve modstanden kan du justere ved at dreje manuelt på et håndtag. Det er derfor ikke computerstyret, som det er tilfældet på nogle af de motionscykler, du finder på markedet. Ydermere, så er modstandssystemet også med til at gøre, at du kan stå op og cykle, hvilket bestemt ikke er anbefalelsesværdigt på en motionscykel.
En motionscykel har desuden også frihjul. Det betyder, at hjulene kan køre rundt, mens pedalerne står stille. Det er ikke tilfældet for en spinningcykel, da den er udstyret med fastnav, der betyder at hjul og pedaler fortsætter med at køre rundt sammen. Ydermere, så er det ikke i alle tilfælde, at du kan få lov til at få en spinningcykel med en computer.
Ovenstående er ensbetydende med, at en spinningcykel er et ideelt valg for dig, der er er vant til at sidde på en racercykel eller godt kan lide at træde tungt. Spinningcyklen er også et oplagt valg, hvis du træner med fokus oå at forbrænde kalorier eller i samspil med styrketræning.
Tilpasning af din spinningcykel er vigtigt
Én ting er, at det er vigtigt, at du har en god spinningcykel. Er den ikke indstillet korrekt, så har den dog ikke megen værdi. Derfor er det vigtigt, du har fokus på at indstille din cykel korrekt. Det kan du gøre på flere måder, men det er dog nemmest, at du blot prøver dig frem. På denne måde finder du nemmest den bedst mulige indstillinger for dig.
Der er mange aspekter af en spinningcykel, der kan justeres. Det kan tage et stykke tid at finde den rette indstillinger og justeringer på samtlige aspekter af cyklen, men det er dog tiden værd. Nogle af de aspekter, der kan tilpasses til dine kriterier og din kropsbygning er følgende.
Modstand
Det er selvfølgelig afgørende for din træning, at du rammer plet med indstilling af modstanden. Du kan nemt ændre modstanden, så derfor kan du også skrue op og ned under selve træningen. Du vil opnå en høj intensitet ved høj modstand såvel som lav intensitet ved lav modstand. Det er vigtigt, at du altid træder i pedalerne ved rette modstand.
Styret
På de fleste spinningcykler er der monteret et racerstyr. På andre modeller er det en anden form for cykelstyr, der er monteret. Hvilken af disse, du foretrækker en personlig vurdering. Du skal dog til hver en tid kunne indstille styret, så det passer til dig. Det er vigtigt, at du både justere det horisontalt og vertikalt, så du kan finde den perfekte position.
Pedaler
Noget af det vigtigste at kunne indstille på enhver cykel er pedalerne. Du skal nemlig sikre dig, at de passer godt til dine fødder. Hvis du ikke bruger deciderede spinningsko, så skal du sikre, du kan spænde dine sko fast på anden vis. Dertil er det også vigtigt, at det er placeret i den rette højde ift. sadlen, men det er dog primært sadlen, der skal justeres her.
Sadel
At have mulighed for at justere din sadel er også rigtig vigtigt. Der er stor forskel på, hvad hver enkelt person har brug for ift. afstand mellem sadel og pedaler. Det er dog de færreste cykler, der ikke har denne funktion i dag. Det er dog ikke alle modeller, der kommer med en mulighed for at justere sadlen horisontalt, og det skal du være opmærksom på.
Det anbefales altid at vælge en cykel, der har en sadel, der kan justeres horisontalt. Det er nemlig med til at sikre, at du ikke kun kan tilpasse din sadel i forhold til pedaler, men også i forhold til ønsket afstand til cyklens styr. Når du skal indstille din sadel, bør du huske på, at dit knæ skal være en kende bøjet, når pedalen trædes i bund med forfoden.
Træningsprogram til spinning
Hvis du går til holdspinning, vil du næsten kunne være helt sikker på, at der hver gang bliver kørt et både hårdt og intensivt træningsprogram igennem. Derfor skal der ikke lægges skjul på, at det er én af de klare fordele ved spinning i hold, da du ikke selv skal stå for træningsprogrammer og -planlægning – det kan du derimod overlade til en instruktør.
Træner du derimod derhjemme, så er det en god idé, at du tager udgangspunkt i et fast træningsprogram. Der findes mange programmer, der egner sig godt til spinning i hjemmet. Det er vigtigt, du ikke blot cykler stille og roligt, som mange vælger at gøre på en motionscykel. Det skal være hårdt og intenst, og særligt skal der være fokus på to aspekter:
- Musik: Der har altid været brugt musik til spinning. Det er faktisk én af kendetegnene ved denne træningsform. Derfor skal du også lytte til musik, når du tramper løs i pedalerne. Det bør dog foregå med en volumen, der er 30-50% højere end, hvad du plejer at lytte til. Årsagen til dette er, at det giver et større kick under træningen.
- Fokus og disciplin: Hvis du har svært ved at motivere dig selv, så er det næppe en god idé at spinne i eget hjem. Det er meget vigtigt, du kan motivere dig selv og har disciplin nok til at yde 100%, selvom du sidder selv derhjemme og ikke har en instruktør til at holde dig kørende. Spinning skal foregå ved høj intensitet.
Hvis du har købt eller har i sinde at købe en spinningcykel, så skal du naturligvis sikre, at du får maksimal værdi ud af din investering. Det er ikke svært at sætte sig op på cyklen og give den gas. Nogle gange er det dog ikke nemt at motivere sig selv til. Derfor er det en god idé, at have et fast træningsprogram, du kan forholde dig til, så du kender start og slut.
Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an, kan du herunder finde en række forslag til programmer, der kan bruges. De varierer i forhold til intensitet og sværhedsgrad. Prøv de forskellige programmer og find ud af, hvilket af dem, du mener, der egner sig bedst til dit niveau:
Program #1 – Sværhedsgrad: 3 ud af 5:
- Start ud med 15 minutters opvarmning med stigende intensitet
- Giv dig herefter i kast med fem gange fire minutters høj intensitet efterfulgt af 2 minutter ved lav intensitet
- Rund dit træningspas med fem minutters nedkøling med faldende intensitet
Program #2 – Sværhedsgrad: 4 ud af 5:
- Start ud med 15 minutters opvarmning med stigende intensitet
- Dette skal du følge op med fem gange 60 sekunder ved maksimum intensitet, som følges op med 6 minutters middel intensitet (Det betyder, du skal cykle 60 sekunder i fuldt sprint efterfulgt af seks minutters middel tempo – og det gør du fem gange)
- Rund dit træningspas med fem minutters nedkøling med faldende intensitet
Program #3 – Sværhedsgrad: 5 ud af 5:
- Start ud med 15 minutters opvarmning med stigende intensitet
- 35 minutters cykling ved så høj en intensitet, du overhovedet kan klare uden at gå i stå undervejs
- Rund dit træningspas med fem minutters nedkøling med faldende intensitet
10 tips: Sådan får du mest ud af spinning
Spinning er en enormt effektiv træningsform, hvad end målet er at øge din kondition eller forbrænde kalorier. Hvis du bruger din cykel korrekt, kan du forbrænde helt op til 800 kalorier i timen. Det er dog lettere sagt end gjort, hvis ikke, det er noget, du har erfaring med. Herunder følger der heldigvis 10 gode tips, der kan hjælpe dig godt fra start.
1. Indstil cyklen korrekt
Det er vigtigt, du får indstillet cyklen korrekt. Særligt styr og sadel må hverken sidder for højt eller lavt. Mange sidder desværre forkert på deres spinningcykel, fordi de ikke tager sig tid til at indstille den. Ikke nok med, at det sikrer, at du sidder komfortabelt og kan yde dit maksimale under træningen, så nedbringer det også risikoen for at få en skade.
2. Giv den gas i én time
Du skal ikke have fokus på at spinne i lang tid. Det er bedre, du har fokus på at spinne i en enkelt time. Her skal du give den gas og få pulsen helt op at ringe i stedet for at cykle i moderat tempo. Det giver en effektiv træning og medfører desuden, at du kan gennemføre dit træningspas på kort tid – det er en særlig fordel for dig, der har travlt i hverdagen.
3. Snyd ikke dig selv
Selvom det er nemt, så lad være med at snyde med knapperne. Du får intet ud af, at spinne ved en lav intensitet. Hvis du kan mærke, du er ved at være træt, så får du mere ud af at springe et intervalpas over fremfor at sænke intensiteten. Uanset om du træner derhjemme eller i et fitnesscenter, så snyder du ikke andre end dig selv ved at sænke intensiteten.
4. Skab et kendskab til din krop
Mange tror det modsatte, men det er faktisk vigtigt, du har mad i maven, når du spinner på din cykel. Sørg derfor for at få et godt måltid ca. 2-3 timer før din træning. Der er ikke nogen regel for, hvor meget, du skal spise inde. Det er her, det kommer ind i billedet, at du skal kende din krop. Du skal selv kende til dit energiniveau, der sikrer, du ikke går kold.
5. Hold dig til musikkens takt
Det er ikke uden grund, at du altid kører til musik, når du spinner. Det er der faktisk en helt særlig grund til. Du skal nemlig sørge for at køre i takt til musikkens beat. Det hjælper dig med den rette gearing, så dine knæ skånes. Det kan tage lidt tid at lære, inden du kan køre i takt med musikken, men når du først har lært det, vil du kunne køre stærkere.
6. Kør altid efter et program
Du kan sagtens sætte dig op på din spinningcykel og begynde at trampe løs i pedalerne. Det er dog ikke noget, du får det store ud af. I stedet skal du cykle efter et program, så du ved, hvordan du skal bære dig ad med din træning. Du kan finde mange programmer på nettet (f.eks. tre forskellige herover), men nogle cykler kommer også med programmer.
7. Drik altid rigeligt forud for din træning
Det er ikke kun under selve træningen, at du skal sørge for at drikke rigeligt med vand. Du skal også sørge for at drikke godt med vand i løbet af dagen, og særligt inden din spinning. Husk dog på, at du taber masser af væske under en sådan træning, hvorfor det er vigtigt, at du sørger for at drikke rigeligt med både under og efter dit træningspas er gennemført.
8. Drop de helt dyre spinningsko
Spinningsko kan fås i mange prisklasser. Faktum er dog, at uanset hvilken prisklasse, du vælger, så holder de ikke mere end maksimalt et par sæsoner. De bliver nemlig ødelagt af en blanding af sved og belastning. Derfor er der ikke nogen grund til at investere flere tusinde kroner i et par dyre carbonsko, da langt mindre sagtens vil kunne gøre det for dig.
9. Prøv det af 10 gange
Har du købt din første spinningcykel, og ved du ikke, om det er noget for dig? Prøv det af min. 10 gange, inden du beslutter dig. Det er nemlig et rigtig godt alternativ til løb, roning el.lign. Det er dog hårdt og derfor er der også mange, der ender med at droppe det alt for tidligt. Det er en skam, hvorfor du ikke bør stoppe det før, du har prøvet 10 gange.
10. Evaluér altid din træning
Du bør tage dig tid til at evaluere din spinning efter hver træning. Du skal evaluere, hvad der gik godt og skidt – og hvorfor. Lagde du for hårdt ud? Startede du for langsomt? Fik du ikke nok mad forud for træningen? Eller havde du ikke nok vand med på cyklen? På denne måde ved du, hvad du skal forbedre til næste gang, du sætter dig på din cykel.
Hvordan sidder du rigtigt på en spinningcykel?
Når du skal indstille din spinningcykel for første gang, så er det ikke altid helt så nemt at finde den rette indstilling. Det er derfor, det er vigtigt, at du prøver dig lidt frem, indtil du har fundet den rette indstilling. Når du først har fundet den, så slipper du dog for at skulle gøre det igen, da det er din egen cykel, og derfor er der ikke andre, der bruger den.
Hvis du er nybegynder og gerne vil lære mere om, hvordan du kommer til at sidde korrekt på en spinningcykel, så finder du herunder en række gode tips til, hvordan du sikrer, du sidder i den mest optimale stilling:
- Du skal først og fremmest indstille sadlen, så dit knæ er let bøjet ved en siddende stilling
- Herefter skal du slappe af i dine skuldre og sænke din hage, så den indtager en naturlig position
- Hav altid ret ryg med let rundet lænd, når du sidder på cyklen – og indstil sadel og styr efter dette
- Det er også vigtigt, du holder foden så vandret som muligt, da der ellers kan opstå smerte i foden under træning
Hvis du føler, at du får en øm bagdel eller at du bliver rød, så er det ofte, fordi du har sat din sadel lidt for højt. Det vil nemlig resultere i, at du glider henover sadlen, når du træder ned i pedalerne. Det skaber en friktion, der er med til at irritere huden. Du bør dog også havet et par shorts på, der reelt set er lavet til cykling, da de er udstyret med en pude.
Forbrænding ved spinning
Der skal ikke være nogen tvivl om, at der særligt er én årsag til, at folk vælger at give sig i kast med spinning; at det er en yderst effektiv måde at forbrænde kalorier. Du får også styrket din kondition på effektiv vis, men for de fleste er det dog et spørgsmål om, at de gerne vil af med et par kilo – og derfor vil mange gerne vide, hvor meget, de kan forbrænde.
Det er ikke noget, der kan gives et specifikt svar på. Der er nemlig mange aspekter, der skal inddrages i dine overvejelser. Det afhænger særligt af intensiteten, du træner ved. Hvis du for alvor ønsker at forbrænde kalorier og træder til, når du sidder på din spinningcykel, så kan du faktisk forbrænde mellem 300 og 400 kalorier pr. halve tim ved en høj intensitet.
Hvis du ønsker at maksimere din træning, så er det en rigtig god idé, at du vælger et træningsprogram, der har en god og beviselig effekt. Nogle programmer er nemlig gennemtestet i et omfang, at du allerede forud for igangsættelse kan få en meget specifik estimering af, hvor mange kalorier, du kan forvente at forbrænde, mens du træner på din cykel.
Fordele ved en spinningcykel i eget hjem
Der er mange fordele ved at spinne på en spinningcykel. Det er ikke blot en effektiv måde at forbrænde kalorier, men styrker også din kondition på kraftig vis. Der er ikke nogen specifik ligning, du kan bruge til at udregne dette, da din forbrænding bl.a. afhænger af alder, vægt, køn, form og meget mere.
Som der også er givet udtryk for herover, så er det dog estimeret, at du forbrænder mellem 300 og 400 kalorier pr. halve time, hvis du cykler ved høj intensitet på din spinningcykel. På en almindelig spinningtime vil du derfor kunne forbrænde op mod 800 kalorier. Derfor er det et effektiv middel mod de overflødige kilo på sidebenene.
Derfor er det en rigtig god maskine, hvis dit mål er at forbrænde kalorier og styrke din kondition. I forhold til opbygning af muskler er det dog hovedsageligt fra maven og ned, der sker noget. Hvis du gerne vil træne hele kroppen under ét træningspas, så er du bedre stillet ved at investere i en romaskine. Den aktiverer nemlig hele kroppen på én gang.
Passer til personer i alle aldre
Ét af de aspekter, hvor spinning i særdeleshed adskiller sig fra andre træningsmaskiner er, at den kan bruges af personer i alle aldre. Det får den til at stå i kontrast til andre maskiner såsom løbebånd, crossmaskiner, stepmaskiner og et væld af andre træningsmaskiner, der ikke kan bryste sig af, at kunne bruges af personer i alle aldre.
Modstanden kan tilpasses til enhver bruger, uanset om du er 18 år gammel eller 70 år gammel. Derfor er det en maskine, der er ideel for en bred vifte af personer, og det er netop derfor, den er blevet så populær i de danske hjem. Den største fare ved denne maskine er, at du kan risikere at sætte for meget modstand på.
Når du træner på en spinningcykel, så er det vigtigt, du er meget varsom. For meget modstand kan resultere i skader og overbelastning. På trods af, at det er en træningsform, der handler om at presse sig selv, så er det vigtigt, du ikke presser din krop mere end, hvad den kan holde til. Tag den derfor også gerne med ro de første par gange.
Du er ikke afhængig af vejret
Det er ikke just nogen hemmelighed, at vi har et meget svingende vejr her i Danmark. Det er derfor ikke altid til at regne med, og det kan derfor også sætte en stopper for, om du har lyst til at hoppe en tur op på racercyklen eller snøre dine løbesko. Har du en træningsmaskine i hjemmet, så kan vejr og temperatur dog hurtigt tages ud af ligningen.
Hvis du eksempelvis vælger at investere i en spinningcykel til boligen, så vil du kunne motionere, når du vil, og uafhængig af, om der er godt vejr eller ej. Det er ikke alle, der lader sig stoppe af lidt kulde eller regnvejr, men er du én af dem, der ikke har lyst til at cykle på våd asfalt el.lign., så kan du i stedet for din motion på din spinningcykel.
Du skal ikke indstille cyklen hver gang
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at du også kan gå til spinning i langt de fleste fitness- og motionscentre. Reelt set er du derfor ikke nødt til at købe din egen spinningcykel, hvis du ønsker at spinne. Der er dog markante fordele ved at have din egen cykel i stedet for at bruge én, der står i et fitnesscenter – uanset om du går til holdspinning eller ej.
Har du din egen cykel, der kun bruges af dig, så skal du ikke bruge tid på at indstille den hver gang, du skal bruge den. Der er mange, der ikke får det gjort, når de bruger en cykel i et center, fordi de ikke har lyst til at bruge tid på det. Det er ikke blot med til at minimere den effekt, de får du af træningen, men forøger dertil også risikoen for at få en skade.
Hvis du i stedet har din egen maskine i din bolig, så skal du blot bruge tid på at indstille den på perfekt vis én gang. Herefter er den indstillet korrekt hver gang, du skal bruge den. Det holder selvfølgelig ikke stik, hvis det er planen, at den skal bruges af flere personer. I så fald bør du markere, hvor styr, sadel osv. skal indstilles til hver af brugerne.
Vigtigt aspekter ved køb af spinningcykel
Det er ikke nemt at finde den rette spinningcykel. Der er nemlig mange aspekter, der skal overvejes. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det er vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig model. I samarbejde med en række eksperter inden for området, har vi udarbejdet en oversigt over de mest vitale aspekter ved købet af en spinningcykel til hjemmet.
1. Svinghjulet
Det er vigtigt, at der er styr på svinghjulet. I bund og grund er der ikke behov for et svinghjul, men det bruges til at give træningen en realistisk kant. Det giver en følelse af, at du faktisk sidder på en racercykel på landevejen. Det er ikke alle modeller, der har et synligt svinghjul, men alle cykler er udstyret med ét. Det er ikke vigtigt, om det er synligt eller ej.
Det vigtige består i, at finde en model, der er udstyret med et svinghjul med god vægt. Et tungt svinghjul vil give et bedre tråd og sikre, at du får en mere effektiv træning. Der er ikke nogen vægtgrænse, du skal forholde dig til, men det er naturligvis ikke en tilfældighed, at de mest respektable modeller også er udstyret med et relativt tungt svinghjul.
2. Justerbarhed
Som der tidligere er givet udtryk for, så er justerbarhed også et vigtigt aspekt. Du skal kunne indstille hvert et aspekt af din cykel. Det vigtigste er dog, at du kan justere belastningen på svinghjulet. Det kan du på alle modeller, der er nævnt i vores test. Finder du en model, der ikke giver dig mulighed for at justere belastningen, bør du fortsætte din søgning.
Det er dog også vigtigt, at du får mulighed for at justere sadel, styr og pedaler. Des mere, du kan justere og indstille, des bedre forudsætninger har du for at tilpasse den til dine behov. Enkelte spinningcykler har den ulempe, at du skal stoppe helt med at træde i pedalerne, hvis du skal justere belastningen – disse modeller er også værd at navigere udenom.
3. Sædet
Sædet skal falde i din smag. I modsætning til, hvad de fleste tror, så findes der faktisk mange varianter af sæder til spinningcykler. Hav derfor in mente, at du skal finde et sæde, du sidder godt på – specielt hvis du har planer om at køre lange træningspas på din cykel. Tag derfor også et ekstra kig på sædet, når du studerer de forskellige spinningcykler.
Foretrækker du at sadlen er stor, lille, lang, kort, blød eller måske hård? Uanset hvad, så kan du finde en sadel, der passer godt til de kriterier, du har. Finder du en cykel, der passer godt til dine præferencer, men er sadlen ikke noget for dig? I så fald vil du i de fleste tilfælde kunne købe en ny sadel. Sørg dog for at have en sadel, du finder komfortabel.
4. Funktioner
Mange af de spinningcykler, du kan finde på det danske marked, kommer med ekstra funktioner. Det kan være mange forskellige ting, som eksempelvis en lille LCD-skærm, der giver dig mulighed for at følge med i data om din træning. Det er oplagt at vælge en sådan model, hvis du gerne vil følge med i relevant data såsom kalorier, tid, distance, puls osv.
Det er dog ikke alle modeller, der er udstyret med en cykelcomputer, som ellers er normen på f.eks. motionscykler eller crosstrainere. I modsætning til motionscyklerne, så kommer langt de fleste spinningcykler dog med indbygget pulsmåler i styret. Nogle af de helt dyre modeller kommer også med indbyggede træningsprogrammer, du nemt kan gøre brug af.
5. Pris
Når alt kommer til alt, kigger vi stort set altid på prisen, hvis vi står over for at skulle investere i en større maskine. De fleste ved dog godt, at det ikke er noget, der bør være det mest afgørende aspekt. Som det gør sig gældende for andre træningsmaskiner, så får du naturligvis hvad, du betaler for, når du betaler for en spinningcykel.
Det kan derfor ikke betale sig at holde igen med din investering. Vil du sikre, det er en god maskine, der har godt med udstyr og kan garantere dig en effektiv træning, så er du også nødt til at betale en kende ekstra for dette. Vil du blot have en billig spinningcykel, så kan de typisk findes i et prisleje, der hedder 1.500 kr. og opefter.
Derfor bør du købe din spinningcykel online
Der findes mange forhandlere af spinningcykler – både online og fysisk. Det kan derfor være svært at vurdere, hvor du skal købe din spinningcykel. Der er dog en række fordele ved at handle på nettet, der bør inddrages i dine overvejelser.
- Pris: Priserne er bedre på nettet. Du kan derfor spare mange penge ved at købe din nye spinningcykel hos en dansk webshop fremfor i en dansk butik. I og med, at det er et stort køb, der kræver, at du har den store pung fremme, så er det ofte værd at spare hvor, du kan – og det kan du nemt gøre ved blot at købe den på nettet.
- Udvalg: Ikke nok med, at priserne er bedre, så er udvalget også større på nettet. Du kan finde rigtig mange brands og modeller, der ikke er til at opstøve i de fysiske butikker. Det er med til at øge din chance for, at du rent faktisk finder en god spinningcykel, der er som skræddersyet til de kriterier og præferencer, du har.
Testkilder
Hos Forbruger Guide tester vi ikke selv produkterne. Vi indsamler information fra troværdige testkilder og eksperter inden for området. Til udarbejdelse af denne guide om spinningcykel har vi blandt andet indhentet information fra de følgende testkilder. Alle tests og anmeldelser er udført af fitness- og træningseksperter med mange års erfaring.
Telegraph.co.uk
Hos Telegraph har Madeleine Howell taget et kig på markedets store udbud af spinningcykler. Hun har udformet en liste over hendes bud på de bedste modeller. Endvidere giver hun også et bud på, hvordan du opnår den mest effektive træning og vægttab ved hjælp af en spinningcykel. Du kan læse hende artikel på Telegraph.co.uk.
Expert Reviews
Expert Reviews er et internationalt kendt forbrugermagasin, der blev lanceret som fysisk magasin i 1987. I dag betragtes de som værende én af verdens mest troværdige kilder hvad angår test og anmeldelser. Deres oversigt over de bedste spinningcykler på markedet, udført af Nick Harris-Fry, finder du ved at klikke her.
Reviews.com
På lige fod med førnævnte Expert Reviews, er Reviews.com én af de mest troværdige kilder på nettet ift. anmeldelser og tests. De har lavet en omfattende test af spinningcykler, hvor de har undersøgt 57 forskellige modeller og lavet dybdegående tests af 13 modeller. Læs mere her, hvis du vil se deres bud på de bedste cykler.
Men’s Health
For Men’s Health har Brett Williams udarbejdet en gennemarbejdet guide til hans bud på markedets bedste modeller. Han er fitness- og træningsekspert med fortid som professionel fodboldspiller. Er du nysgerrig, så tag et kig på hans 8 bud på de bedste spinningcykler.
Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.
Comments