Hus og have

Bajonetsav Test

0

Det er ikke nemt at købe el-værktøj. Særligt ikke, hvis din erfaring og viden på området er begrænset. Hvis du er på udkig efter en bajonetsav, så er du sandsynligvis overrumplet af det store udvalg. Det er nemlig ikke nemt at vurdere hvilken af de mange modeller, der er den mest ideelle for dit vedkommende.

Når du køber en bajonetsav, er der mange elementer, der skal vurderes. Som førstegangskøber har du dog sandsynligvis ikke kendskab til disse. Derfor har mange en tendens til blot at vælge den billigste eller dyreste, de kan finde, alt afhængigt af deres tilgang til købet – det er dog ikke den rette løsning.

I stedet kan du bruge vores oversigt over de bedste bajonetsave til at vælge den rette for dig. Vi har ikke selv testet de enkelte apparater, men har indsamlet testresultater fra flere troværdige testkilder. Med afsæt i disse har vi udarbejdet en oversigt over markedets bedste modeller.

AEG US 900 XE

Forhandler Pris Information
1.056 DKK Se produkt

AEG US 900 XE er en kraftfuld bajonetsav. Den kan bryste sig af flere gode elementer. Den byder blandt andet på en fordelagtig kombination af lav vægt og pendelfunktion. Det betyder, at det er muligt at bruge denne maskine til at lave flere former for kraftfulde og hurtigere savninger samt skæringer af forskellige karakter.

Den kan dertil også bryste sig af en variabel hastighed. Du kan indstille den fra 0 slag pr. min. og helt op til 3.500 slag pr. min. Det betyder, den kan klare de fleste opgaver – store som små. Det er dog også med til at sikre, at du får en maksimal kontrol over maskinen. Med maksimal kontrol er du også sikret en høj effektivitet.

Udstyret med et ergonomisk håndtag

Der er mange elementer, der er vigtige, når du skal købe en ny bajonetsav. Der er dog nogle, der er vigtigere end andre. Derfor er det også særligt dem, der skal være i fokus, når du skal vælge din nye bajonetsav. Ét af de aspekter, du skal have i fokus, er grebet på maskinen, da det er vigtigt, at det er et godt, ergonomisk greb.

Det er de selvfølgelig godt klar over hos AEG. Det er derfor, de har valgt at udstyre deres US 900 XE med et ergonomisk håndtag. Det er et håndtag, der er udstyret med et softgreb, der er designet med henblik på at sikre, at du kommer til at opleve optimal komfort, når du gør brug af bajonetsaven til at save eller skære.

Kommer med justerbar anlægsfod

AEG US 900 XE er også udstyret med en justerbar anlægsfod ved levering. Den er blevet udstyret med fokus på at sikre, at du har de bedste forudsætninger, når du skal dyksave. Du får nemlig den klare fordel, at du altid har optimal udnyttelse af den savklinge, du har valgt at montere til den opgave, du skal i gang med.

Endvidere er bajonetsaven udstyret med det populære FIXTEC-klingesystem. Det gør det både nemt og hurtigt for dig at udskifte klingen på din sav. Den bliver leveret med et 4 meter langt kabel, to savklinger og en kuffert. Du kan vende savklingen 180 grader, mens den har en slaglængde, der lyder på 19 mm.

Detaljer:

 • Kabel: 4 meter
 • Vægt: 2,9 kg.
 • Effekt: 900 W
 • Volt: 230 Volt
 • Hastighed: 0-3.500 slag/min.

Hitachi CR13V2

Forhandler Pris Information
1.498 DKK Se produkt

Her er der tale om en bajonetsav, der kan købes til en god pris. Derfor er det også et godt bevis på, at du ikke er nødt til at betale en formue for at få en god bajonetsav. Hvad du også kan være sikker på er, at du kan være helt sikker på, at Hitachi CR13V2 er en sav, du kan bruge til at løse en lang række forskellige opgaver.

Der er op til flere detaljer ved denne sav fra Hitachi, der gør, at den er værd at overveje. Det er blandt andet noget, der gør sig gældende for den høje kapacitet, den kan levere. Det er nemlig med til at sikre, at du kan bruge den til at save i et væld af forskellige typer materialer såsom både træ, stål, aluminium og plast.

Ideel til skæring af stålrør og profiler

På baggrund af maskinens specifikationer og udformning, er det en sav, der er særligt ideel for dig, der skal bruge din nye bajonetsav til at skæring af stålrør og profiler. Den kan dog også bruges til et væld af andre formål. Du kan f.eks. sagtens bruge den til grovarbejde, hvilket bl.a. tæller udskæring af døre og vinduer.

I og med, at det er en sav, du kan bruge til at save i et væld af materialer, så giver det også sig selv, at den er udstyret med variabel regulering af hastigheden. Noget der dog adskiller Hitachi CR13V3 fra nogle af de andre modeller på markedet er, at det er trinløs regulering, hvorfor du har fuld frihed til at indstille dens hastighed.

Nemt, hurtigt og værktøjsfrit klingeskift

En bajonetsav kan bruges til et væld af forskellige formål. Når du skal skifte fra skæring i ét materiale til et andet, så er du dog også nødt til at skifte klinge. Det samme gør sig gældende, hvis du f.eks. skal have en mindre klinge på, der kan gøre arbejdet mere præcist – derfor er det vigtigt, du nemt kan skifte din klinge.

Heldigvis er det noget, de har tænkt på hos Hitachi. Det betyder, du får et både nemt og hurtigt skift af din klinge, hvis du vælger at købe en CR13V2. Det bedste er dog, at du kan skifte den helt uden brug af værktøj. Det bør dertil også nævnes, at den er udstyret med et universalt klingefæste, der kaldes for et T-skafte.

Savklinge kan monteres opad eller nedad

Savklingen på denne maskine kan desuden både monteres med tænderne opad eller nedad. Det er en klar fordel, da det giver dig mulighed for at lave ud- og tilskæringer på forskellige leder, uden det kræver, du skal vende hele maskinen. Det er specielt en fordel, hvis du f.eks. skal skære i snævre eller lukkede områder.

Du kan også nyde godt af en stor afbryderknap, der er let tilgængelig. Får du brug for hurtigt at stoppe saven, så kan det gøres ved hjælp af denne knap. Dertil er du selvfølgelig sikret, at du får et godt greb om maskinen, da den byder på en gummibeklædt maskinkrop, der er med til at nedsætte vibrationer fra brug af saven.

Køber du en Hitachi CR13V2 medfølger der både en bajonetsavklinge, en nøgle og en kuffert. Derfor er den klar til brug, når den leveres. Det anbefales dog, at du selv investerer i en række nye klinger, så du kan skifte mellem dem. Det gør sig særligt gældende, hvis det er planen, at du skal bruge maskinen til flere formål.

Detaljer:

 • Volt: 230 V
 • Effekt: 1.010 W
 • Vægt: 3,2 kg.

DeWalt DWE305PK-QS

Forhandler Pris Information
964,10 DKK Se produkt
1.011 DKK Se produkt
1.286 DKK Se produkt

På trods af den lave pris, så får du en kraftfuld bajonetsav. Den er nemlig udstyret med en motor, der kan yde en effekt på 1.100 Watt. Hvad det betyder er, at den er i stand til at varetage en lang række opgaver. Den kan endda bruges til nogle af de mest krævende opgaver, som du kan finde på at udsætte den for.

Der er dog også andre elementer, der er med til at gøre dette til et yderst velegnet valg, hvis du er på jagt efter en god bajonetsav. Det er ikke en sav, du kan bruge som professionel håndværker, men til diverse opgaver i hjemmet er det et ideelt valg. Både på grund af prisen, men også som følge af de mange fordele.

Udstyret med 4-positioners klingeholder

DeWalt har valgt at udstyre denne bajonetsav med en 4-positioners klingeholder. Det er noget, der bærer en lang række fordele med sig. Det gør det blandt andet muligt for dig at save helt til kant. Det er en fordel for dig, hvis du har i sinde at skære i plader eller lignende, hvor det er en fordel med sig at save helt ud til kanten.

Der er endvidere tale om en nøglefri klingeholder. Hvad det betyde er, at du nemt og hurtigt kan skifte klingen til en ny. Den er også udstyret med en såkaldt udløserarm. Det er kun med til at understrege, at det er nemt og hurtigt for dig at udskifte klingen på din DeWalt DWE305PK-QS, når der opstår et behov for dette.

En saveydelse, der er helt i top

Du kan være sikker på, der er tale om en maskine, der er i stand til at levere en saveydelse, der er helt i top. Det er der op til flere årsager til. Det er dog i høj grad noget, der handler om, at det har en slaglængde på 29 millimeter. Den kan desuden opnå maksimalt 2.800 slag pr. minut som følge af effekten på hele 1.100 W.

Som tidligere nævnt, så er DeWalt DWE305PK-QS ikke det rette valg for dig, hvis du er tømrer eller snedker, og skal bruge en god bajonetsav. Det er dog en sav, du med fordel kan vælge, hvis du er elektriker eller VVS-installatør, da den er særligt egnet i forbindelse med forskellige former for ventilations- og bygningsarbejde.

Detaljer:

 • Vægt: 3,5 kg.
 • Effekt: 1.100 W
 • Slag: Max. 2.800 salg pr. minut
 • Lydtryk: 90 dB(A)
 • Slaglængde: 29 mm.

Black+Decker BDCR18N

Forhandler Pris Information
467 DKK Se produkt
552 DKK Se produkt

Black+Decker er én af de førende brands på markedet for el-værktøj. Det er bestemt også noget, der gør sig gældende i forhold til bajonetsave. Hvad det betyder er, at du roligt kan vælge at investere i en bajonetsav fra Black+Decker, hvis du mangler en god sav. Det er aktuelt uanset om den skal bruges privat eller til erhverv.

Mere specifikt, så kan du vælge at tage et kig på Black+Decker BDCR18N. Her er der nemlig tale om en komfortabel ledningsfri sav. Det er en sav, der kan bruges til mange opgaver, da den har en slaglængde på hele 22 millimeter og dertil også kan opnå en ubelastet hastighed på op til 3.000 omdrejninger pr. minut.

En bajonetsav i høj kvalitet

Black+Decker har altid været kendt for at lave el-værktøj af høj kvalitet. Det er også noget, der gør sig gældende for netop denne bajonetsav, da det er et stykke el-værktøj af høj kvalitet. Det er en både holdbar og effektiv bajonetsav, der har et system, der kan forhindre at støv trænge ind og ødelægger dens motor.

Samtidig er der tale om en sav, der kan bruges til at save i et væld af forskellige materialer. Derfor er det også en meget alsidig sav, der kan tjene mange formål. Hvis du vælger at købe en Black+Decker BDCR18N 18V, så får du en sav, der kan save i både metal, plast og træ samt klare beskæring af grene mm. i haven.

Udstyret med det behageligt gummigreb

Det er dog ikke det eneste, der gør det værd at bruge penge på en sav som denne fra Black+Decker, hvis du gerne vil have en maskine, der kan bruges til de fleste opgaver. Den er blandt andet blevet udstyret med et behageligt gummigreb såvel som et fjerbelastet batterisystem, som også bærer en række fordele med sig.

I og med, at der er tale om en såkaldt Solo-maskine, så har du den fordel, at du enten kan vælge at gøre brug af det 18 V-batteri, du ønsker at tilkøbe eller du kan gøre brug af ét af de øvrige 18V-batterier, du allerede har. Den leveres ikke med et batteri, men der medfølger dog 1 stk. 15 cm 6TPI bajonetklinge til købet.

Detaljer:

 • Volt: 18 V
 • Vægt: 1,7 kg.
 • Drivmiddel: Batteri
 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Slaglængde: 22 mm.
 • Hastighed: Op til 3000 omdr./min.

Makita DJR186Z 18V

Forhandler Pris Information
1.003 DKK Se produkt
1.149 DKK Se produkt
1.149 DKK Se produkt

Der er ikke mange producenter, der er på niveau med Makita, når det kommer til el-værktøj. Det er ikke uden grund, at der er mange professionelle håndværkere, der gør brug af værktøj fra netop Makita i deres daglige arbejde. Derfor kan du også roligt vælge at købe stort set en hvilken som helst form for produkt fra Makita.

Hvis du er på udkig efter en god bajonetsav, så er det en oplagt idé at kigge i retning af Makita. Det får du blandt andet mulighed for at gøre ved at tage et nærmere kig på DJR186Z 18V. Du skal dog være opmærksom på, at den ikke leveres med hverken batteri eller lader, hvorfor det er noget, du selv skal købe ved siden af.

Kompakt og effektiv bajonetsav

Er du på jagt efter en god bajonetsav, du kan bruge i dit private hjem til en række mindre opgaver, så vil du sandsynlig være godt tilfreds med, at du får fat i en kompakt maskine. På den måde kan du nemlig sikre, at den ikke optager for meget plads. Det kan du være sikker på, hvis du vælger denne bajonetsav fra Makita.

Det er dog vigtigt at pointere, at den kompakte størrelse ikke betyder at saven er en effektiv én af slagsen. Du skal derfor ikke frygte for, at den ikke kan bruges til at udføre de opgaver, du ønsker, den skal bruges til. Den kan bruges med stort set alle 18V-batterier, der strækker sig fra 1,5 Ah og helt op til 6,0 Ah.

Byder på en vertikal gearkonstruktion

På trods af, at det allerede lyder rigtig godt for en bajonetsav, der kan købes til så lav en pris (husk dog på, at du skal købe batteri ved siden af), så er det faktisk slet ikke alt, hvad den har at byde på. Der er nemlig mere, hvor det kommer fra. F.eks. kan den bryste sig af at være udstyret med en vertikal gearkonstruktion.

Ydermere, så er den også udstyret med en elektronisk motorbremse. Det er en klar fordel, hvis du har brug for hurtigt at slukke for saven som følge af en fejl eller et uheld. Den kommer også med en højtydende motor, der kan bryste sig af at have en overbelastningsbeskyttelse, som giver din maskine en længere holdbarhed.

Kommer med udvendigt kulskift

Makita har også valgt at udstyre deres DJR186Z-bajonetsav med et udvendigt kulskift. Samtidig sker skift af klingen på nem og hurtig vis, og endda helt uden, at det er noget, der kræver brug af værktøj. Derfor er du heller ikke nødt til at have erfaring med klingeskift, hvis du skal skifte klingen ud på din Makita DJR186Z.

Samtidig skal det også gøres klart, at det er en solo-maskine. Det betyder, der er tale om en stav, der bliver leveret uden kuffert, batterier og lader. Hvis du allerede ejer el-værktøj, så er det en oplagt idé, at du vælger at bruge ét af de batterier, du allerede har. Den fungerer sammen med 18V-batterier fra 1,5 Ah til 6,0 Ah.

Detaljer:

 • Batteri: 18V 1,5 Ah til 6,0 Ah
 • Slagantal: Op til 2800 omdr./min.
 • Snitlængde: 32 mm.
 • Vægt: 3,8 kg.
 • Batteritype: Lithium-Ion

Bosch PSA 18 Li

Forhandler Pris Information
760 DKK Se produkt

Bosch er ét af de foretrukne brands, når det kommer til el-værktøj. Det er både noget, der gør sig gældende for private, men bestemt også for professionelle, der bruger deres el-værktøj til dagligt. Det betyder, at du også roligt vil kunne investere i en bajonetsav fra Bosch, som eksempelvis kunne være denne PSA 18 Li.

Her er der nemlig tale om en rigtig god bajonetsav, der kan bruges til et væld af formål. Det er en både effektiv og stærk maskine, hvilket er hvad, der er med til at sikre, at du kan bruge den til en lang række af opgaver. På trods af dette, så er Bosch fortsat formået at holde den i en størrelse, der er god og kompakt.

Kan klare selv de vanskeligste opgaver

I og med, at det er en meget stærk maskine, så kan du også være helt sikker på, at den er i stand til at klare selv de vanskeligste opgaver. Der er flere årsager til, at PSA 18 Li fra Bosch kan klare stort set alle de opgaver, du måtte stille den overfor er, at den er blevet udstyret med et stærkt batteri med, der yder op til 18 Volt.

Det er dog ikke kun på baggrund af batteriet, at den kan bryste sig af levere en effektivitet, der er på et højt niveau. Det er også noget, der handler om, at den leverer en helt særlig pendulbevægelse. Denne bevægelse gør nemlig at enhver opgave bliver klaret let og hurtigt – og det vil du selvfølgelig komme til at sætte pris på.

Dertil opnås der også en yderligere effektivitet ved hjælp af Syneon, der er en særlig chip, som er udviklet af Bosch selv. Det integrerer en vis intelligens i maskinen, som er i stand til at give mere driftstid pr. opladning af batteriet. Derved er denne bajonetsav altid klar til brug, når du står over for at skulle bruge den.

Klingeskift uden værktøj

Der har også været fokus på at gøre det nemt at skifte klingen på denne maskine. Derfor er det noget alle kan finde ud af. Du kan oven i købet også klare hele udskiftningen uden værktøj. Det bør dertil også nævnes, at bajonetsaven bliver leveret med både 1 stk. 18V 2,5 Ah-batteri samt en lynlader til den lave pris.

Detaljer:

 • Vægt: 3,4 kg.
 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Batteristørrelse: 2,5 Ah
 • Volt: 18 V
 • Slagantal: Op til 2.800 slag pr. min.

Bosch GSA 1100 E

Forhandler Pris Information
931,35 DKK Se produkt
1.251 DKK Se produkt
1.225 DKK Se produkt

I og med, at Bosch er én af de mest prominente producenter af el-værktøj, så er det kun naturligt, at der er flere modeller fra netop dette brand at finde i denne artikel. I dette tilfælde er der dog ikke tale om en model med batteri, som der er blevet beskrevet herover. I stedet er Bosch GSA 1100 E udstyret med et kabel.

Der er flere elementer af denne bajonetsav, der er værd at fremhæve. Det betyder, der også er flere aspekter, der gør den værd at købe. Én af de detaljer, der dog særligt er værd at fremhæve er, at Bosch har valgt at udstyre saven med integrerede lysdioder, da det er et sjældent set syn og giver dig bedre udsyn over emnet.

Udstyret med en kraftfuld motor

Der skal ikke være nogen tvivl om, at en bajonetsav ikke er meget værd, hvis ikke den er udstyret med en kraftfuld motor. Hos så rutineret en producent som Bosch, er de godt klar over, at det er vigtigt, at der er styr på motoren. Derfor er deres GSA 1100 E også blevet udstyret med en kraftfuld motor med hele 1100 W.

Den kraftfulde motor gør saven effektiv i brug, da den øger savehastigheden. Derfor kan du også være helt sikker på, det er en bajonetsav, der er i stand til at levere en effekt og en savehastighed, der resulterer i, at du kan bruge din Bosch GSA 1100 E til rigtig mange opgaver. Den egner sig dog bedst til de mindre opgaver.

Monteret en metalkrog på maskinen

Det er fysisk hårdt at gøre brug af en bajonetsav. Derfor kan der være behov for en pause fra arbejdet i ny og næ. Det har de selvfølgelig også tænkt på hos Bosch, hvorfor de har valgt at montere en metalkrog på deres maskine. Det er ensbetydende med, at du blot kan hænge den op, når du tager en pause fra arbejdet.

Maskinen er desuden også blevet udstyret med et såkaldt SDS-savklingeskift. Det er en klar fordel for dig, der har behov for at skifte klinge på din bajonetsav med jævne mellemrum. Det er nemlig et klingeskift, der er blevet udviklet med et særligt henblik på at kunne sikre et både hurtigt og behageligt klingeskift.

Detaljer:

 • Salgtal: Op til 2.700 omdr./min.
 • Salglængde: 28 mm.
 • Volt: 230 Volt
 • Watt: 1.100 Watt
 • Vægt: 3,6 kg.

AEG BUS 18BL-0

Forhandler Pris Information
1.248 DKK Se produkt
1.499 DKK Se produkt
1.519 DKK Se produkt

Det er dog ikke kun Bosch, der har gjort sig så meget bemærket, at de har fortjent mere end én plads i denne artikel. Det er bestemt også noget, der gør sig gældende for AEG, der – uden tvivl – også kan bryste sig af at være én af gørende aktører på markedet, når det kommer til el-værktøj og herunder også bajonetsave.

I dette tilfælde er der tale om deres AEG BUS 18BL-0. Det er en effektiv kulfri bajonetsav, der faktisk gør sig bemærket på flere forskellige punkter. Den kan blandt andet bryste sig af at være udstyret med en integreret pendulfunktion. Ikke nok med det, så er der faktisk tale om en pendulfunktion med en separat afbryder.

Hurtigt og præcist snit

Det er selvfølgelig vigtigt, at du med din bajonetsav er i stand til at levere et hurtigt og præcist snit, selvom det primært er en sav, der bliver brugt til det grovere arbejde. Du kan dog være sikker på, du med BUS 18BL-0 fra AEG kan levere et både hurtigt og præcist snit, uanset hvilket materiale, du har brug for at skære i.

Bajonetsaven har desuden en slaglængde, der lyder på 28 mm. I og med, at den ligeledes også er i stand til at yde mellem 0 omdrejninger pr. minut og 3.200 omdrejninger pr. minut, så er det ikke blot et præcist snit, du får, men samtidig foregår det også rigtigt hurtigt, så du nemt får dit arbejde med saven overstået.

Kommer med AEGs FIXTEC-klingesystem

Hvis du har behov for at skifte klingen på din AEG BUS 18BL-0, så kan du heldigvis klare det både nemt og hurtigt. Saven er nemlig blevet udstyret med AEGs eget FIXTEC-klingesystem. Det er nemlig et klingesystem, der gør det muligt for dig at foretage dit klingeskift på nem og hurtig vis, og endda helt uden brug af værktøj.

Du skal dog være opmærksom på, at der ikke følger et batteri med, når du køber denne bajonetsav. Derfor er det noget, du selv skal købe ved siden af, hvis ikke du allerede har ét af de mange andre el-værktøjer fra AEG, der gør brug af det samme batteri. Det anbefales dog at købe ét eller to nye batterier til selve saven.

Ved at gøre brug af et originalt 18V AEG-batteri, der er baseret på Pro Lithium-Ion-teknologien, kan du være sikker på, at du får den maksimale levetid og holdbarhed ud af din AEG BUS 18BL-0. Derfor anbefales det naturligvis også, at det er et sådant batteri, du vælger at købe til, når du investerer i din bajonetsav.

Integreret arbejdsbelysning

En bajonetsav kan bruges til mange formål. Ét af disse formål er at arbejde i snævre områder, hvor du ikke kan komme til med andre redskaber. Hvis det er noget, du har i sinde at bruge din sav til, så bør der ikke være nogen tvivl om, at det er en god idé, at du vælger en model, der er blevet udstyret med et arbejdslys.

I og med, at der er tale om en bajonetsav, der er udformet med fokus på at kunne bruges i snævre kroge og hjørner, så er det kun ganske naturligt, at de hos AEG også har tænkt på, at de bør udstyre saven med en form for lys. Derfor har de integreret et LED-lys, der er med til at sikre, at emnet altid er godt lyst op.

Det er der ikke det eneste, de har gjort for at forbedre komforten hos AEG. De har nemlig også valgt at udstyre denne sav med et ergonomisk greb med softgreb-belægning. Det betyder, du altid får et både godt og solidt greb om håndtaget. Dertil er den også udstyret med en krog, du kan hænge den op på.

Detaljer:

 • Slaglængde: 28 mm.
 • Spænding: 18 V
 • Slagtal: 3.200 slag pr. min.
 • Batteritype: Li-Ion
 • Vægt: 3,1 kg.

Probuilder Bajonetsav 800W

Forhandler Pris Information
356 DKK Se produkt
369 DKK Se produkt

Det er ikke alle, der har lyst til at købe deres egen bajonetsav. For mange handler det om, at det er for dyrt. Hvis du på forhånd ved, at den ikke vil blive brugt synderligt ofte, så kan det også være svært at retfærdiggøre et sådant køb overfor dig selv. Det er også ganske forståeligt, hvis du var nødt at til at bruge flere tusinde kr.

Faktum er dog, at det ikke forholder sig således. Der findes adskillelige muligheder for at finde en billig model på det danske marked. Faktisk er nogle af dem så billige, at de næsten er gratis. Ét af spørgsmålene i denne sammenhæng er dog, hvorvidt der faktisk er tale om en bajonetsav, der er de penge værd, du bruger på den.

Én af de bajonetsave, du har mulighed for at købe til en rigtig god pris, er denne model fra Probuilder. Den er udviklet med et meget specifikt fokus på at skulle være blandt de absolut billigste maskiner på markedet. Derfor er du også garanteret, at der ikke er mange, der kan konkurrere med prisen på denne bajonetsav.

En effektiv sav til krævende opgaver

Der er mange, der tror, at blot fordi, der er tale om en billig bajonetsav, at den så ikke vil kunne bruges til nogle af de mere krævende opgaver saveopgaver. Det er dog meget vigtigt, at det gøres klart, at der er tale om en meget effektiv sav, som derfor også kan anvendes til de fleste opgaver – selv de mere krævende.

I og med, at den kan levere en effekt på hele 800 Watt, så er den selvfølgelig også i stand til at varetage nogle af de mere krævende saveopgaver, du kunne have. Det gør sig blandt andet gældende for opgaver, der inkluderer savning på tværs af materialer, men bestemt også på steder og i kroge, der er svært tilgængelige.

Variabel hastighed med simpel indstilling

Saven har en variabel hastighed, der kan indstilles til mellem 0 slag pr. min. og hele 2.800 slag pr. min. Sammen med en effekt på 800 Watt og en slaglængde på 20 mm., så er du sikret, at det er en bajonetsav, der kan klare lidt af hvert. Derfor er det bestemt også et ideelt valg til dig, der skal bruge den i eget hjem.

Eksempelvis er den i stand til at skære gennem træ, der har en tykkelse på op til 105 mm., mens den har en skærekapacitet i stål, der lyder på 6 mm. Det viser dog, at det ikke er den bedste løsning, hvis du gerne vil have en kraftfuld maskine, der primært skal bruges til at skære i stål. Til træ er dette et glimrende valg.

Få et godt og komfortabelt greb

Det kan være hårdt at arbejde med en bajonetsav. Særligt hvis ikke komforten er i top. Derfor er det også noget, de har tænkt på hos Probuilder i forbindelse med udvikling af denne sav. Det er blandt andet det, der ligger til grund for, at de har valgt at udstyre både bajonetsavens bøjlegreb og frontgreb med et softgrib.

Materialet på de to greb er med til at sikre, at du får et sikkert hold om maskinen. Samtidig gør det, det også mere komfortabelt, hvis du skal arbejde med saven i længere tid. Der kan nemlig opstå mange vibrationer, når man arbejder med en maskine som denne. Et godt softgrib som dette gør dog, at du ikke bemærker det.

Detaljer:

 • Slagantal: Op til 2.800 slag pr. min.
 • Slaglængde: 20 mm.
 • Kabel: 3 meter med VDE-stik
 • Vægt: 2,5 kg.
 • Effekt: 800 W

Hitachi CR18DSL 18V SOLO

 

Forhandler Pris Information
1.399 DKK Se produkt
  1.623 DKK Se produkt

Er du overbevist om, at du skal have en akku-bajonetsav, så du ikke er afhængig af et kabel, der trækkes efter maskinen, så kan CR18DSL 18V SOLO fra Hitachi meget vel være den rette løsning for dig. Her er der nemlig tale om en sav, der kan bryste sig af at være både handy og effektiv – og derfor er den god til gør-det-selv.

Der er mange elementer, der er værd at fremhæve på denne bajonetsav. Først og fremmest, så er den udstyret med et ergonomisk gummibelagt greb. Det betyder, du ikke skal frygte for komforten, når du gør brug af maskinen. Tværtimod, så kan du være sikker på, du altid har et komfortabelt og solidt greb om den.

Leverer en høj ydelse

En bajonetsav er selvfølgelig ikke meget værd, hvis ikke, den leverer en høj ydelse, der gør, at du kan løse de opgaver, du ønsker at løse. Det er de godt klar over hos Hitachi, hvorfor det helt naturligt har været en stor del af udviklingen af denne maskine, at sikre, at den er i stand til at levere en god ydelse – også ved belastning.

Hvad det betyder er, at Hitachi CR18DSL er en bajonetsav, der kan tjene mange formål og kan bruges til at løse en lang række arbejdsopgaver. Med andre ord, så har den en høj savkapacitet i såvel træ som stål, og det er netop dét, der gør, at den kan bruges til et bredt spektrum af forskellige opgaver i og udenfor boligen.

Som følge af den forbedrede balance og det ergonomiske greb er det en meget komfortabel maskine at arbejde med. Det er en balance, der er opnået som følge af den centrale placering af motoren. Det gør nemlig at den ligger bedre i hænderne, når der arbejdes. Samtidig forøger det også brugervenligheden af saven.

Mulighed for elektronisk regulering af hastigheden

Forskellige materialer kræver forskellige hastigheder. Derfor er det vigtigt, du kan regulere hastigheden på din bajonetsav. Det kan du selvfølgelig sagtens på en Hitachi CR18DSL. Her får det hele på elektronisk vis, hvorfor det er nemt og hurtigt. Ydermere kan du altid indstille maskinen til netop dén hastighed, du mangler.

Du kan indstille maskinen fra 0 slag pr. min. og helt op til 2.100 slag pr. min. Sammen med en stærk motor er dette med til at sikre en høj savkapacitet, som der også er givet udtryk for herover. Dertil bør det også nævnes, at det er en sav, der har en slaglængde, der lyder på 28 mm., hvilket også øger dens savkapacitet.

Det er dog ikke den eneste del af saven, der er elektronisk. Hitachi har nemlig også udstyret den med overbelastningsbeskyttelse i form af et system, de selv kalder for HPS (Hitachi Protection System). Det er en klar fordel, at den kommer med dette system, da den dermed selv kan slå fra, hvis den bliver overbelastet.

Nemt og hurtigt skift af klingen

Det er selvfølgelig vigtigt, at du nemt og hurtigt kan skifte klingen på din bajonetsav. Det kan du også på en Hitachi CR18DSL, da det er noget, der foregår på både nem og hurtig vis – og endda helt uden brug af værktøj. Det kan du takke det universale klingefæste for. Samtidig er der også tale om en 180 graders vendbar klinge.

I og med, at det er en akku-bajonetsav, så drives den af et batteri. Derfor er det rart at have et overblik over hvor meget strøm, der er tilbage på batteriet. Derfor er saven udstyret med en batteriindikator i tre trin, der holder dig opdateret ift. batteriniveauet og indikerer, når det er på tide at skifte til et nyt, opladet batteri.

Detaljer:

 • Batteritype: Li-ion
 • Batterispænding: 18 V
 • Batterikapacitet: 1,5 – 5,0 Ah
 • Slagtal: Op til 2.100 slag pr. min.
 • Slaglængde: 28 mm.
 • Vægt: 2,7 kg.

Metabo ASE 18 LTX

Forhandler Pris Information
946 DKK Se produkt
1.004,75 DKK
Se produkt
1.748 DKK Se produkt

Du kan finde mange producenter af bajonetsave på markedet. Én af dem, der endnu ikke er nævnt, er Metabo. De har dog altid været kendt for at producere el-værktøj af højeste kvalitet. Det er bestemt ikke noget, der er en undtagelse i forhold til deres bajonetsave, og derfor heller ikke denne Metabo ASE 18 LTX.

Det er en akku-bajonetsav, hvilket betyder, det er en sav, der drives af et batteri. Det kan der være flere fordele ved, men også ulemper. Fordelen er, at du har en rigtig god bevægelsesfrihed, da du ikke er afhængig af, at du har et kabel efter dig. Ulempen er, at en akku-bajonetsav ikke er helt så kraftfuld som en kablet én.

Stærk og handy bajonetsav

Hvis du køber en Metabo ASE 18 LTX, så køber du også en både stærk og handy bajonetsav. Det er en sav, der er lavet med henblik på at kunne skære og save i både træ, plast, metal og profiler mm. Derfor er det – uden tvivl – også en bajonetsav, der kan bruges til et væld af forskellige formål og forskellige arbejdsopgaver.

Det er en slank og let maskine, hvilket gør den komfortabel at arbejde med. Det er ikke blot med til at bringe vægten ned på blot 3,6 kg., men det er også med til at sikre, at du har nemmere ved at få et godt greb om den. Det kan nemlig være svært på nogle af de store og robuste modeller – særligt hvis du har små hænder.

Det er dog ikke det eneste, der er med til at hæve komforten ved brug af ASE 18 LTX fra Metabo. De har nemlig også valgt at udstyre den mest et håndgreb belagt med gummi. Det er et gummigreb, der er udviklet til at sikre en ergonomisk savning i enhver arbejdsposition – også nogle af de mere utraditionelle af slagsen.

Trinløs ændring af hastigheden

Når du arbejder med savning eller skæring med en bajonetsav, så er hastigheden en vigtig faktor. Det er dog ikke noget, der betyder, du altid skal kunne skrue hastigheden så langt op som muligt. I stedet er det vigtigt, at du har mulighed for at lave en trinløs ændring af hastigheden, så du kan ramme den helt rette hastighed.

Det har de tænkt på hos Metabo. Det er derfor, de har valgt at udvikle VarioSpeed-teknologien. Det er nemlig en teknologi, der gør det muligt at ændre hastigheden på klingen trinløst. Ikke nok med det, så er det faktisk også muligt at begrænse skærelængden på maskinen, hvilket kan være med til at give et præcist resultat.

Selve gearhuset på saven er indkapslet i trykstøbt og slidstærkt aluminium. Det er et materiale, der tilføjer lidt til vægten, men du kan dog være sikker på, at det også er et materiale, der sikrer, at savens gearhus altid er godt beskyttet – og det er selvfølgelig vigtigt, da det er en essentiel del af driften af en bajonetsav.

Lynhurtigt skift af klingen

Arbejder du med en klinge, der er ved at være slidt? Skal du skifte til en anden type klinge? Uanset hvad, der ligger til grund for, at du skal skifte til en ny klinge på din bajonetsav, så vil du typisk gerne have, det foregår hurtigst muligt, så du kan vende tilbage til arbejdet. Heldigvis er det noget, der er legende let på denne sav.

Metabo har udviklet et helt unikt system til at sikre netop dét. De kalder det selv for Metabo Quick System. Det er et system, der gør det muligt for dig at skifte til en ny klinge på din bajonetsav i løbet af ingen tid. Der medfølger desuden en sekskantnøgle, der skal bruges, når du skifter klingen ud på din Metabo ASE 18 LTX.

Dertil bør det selvfølgelig også nævnes, at du kan dreje savklingen 180 grader. Det er en fordel, hvis du skal skære i snævre områder, hvor du nemmest kan komme til ved at vende savklingen. Det er ikke alle, der får brug for det, men ikke desto mindre, så er det fortsat en funktion, der altid er rar at have i baghånden.

Udstyret med multifunktionelt overvågningssystem

Når der arbejdes med el-værktøj, så er det vigtigt, at den indvendige elektronik altid fungerer optimalt. Det kan dog være svært at vide, om det er tilfældet. Det er et problem, Metabo har formået at løse. De har nemlig udstyret maskinen med et overvågningssystem, der beskytter både maskine og batteri (som er et tilkøb).

Detaljer:

 • Batteritype: Li-ion
 • Batterispænding: 18 V
 • Lydeffektniveau: 95 dB(A)
 • Slagtal: Op til 2.700 slag pr. min.
 • Slaglængde: 30 mm
 • Vægt: 3,6 kg.

Sådan vælger du den rigtige bajonetsav

Det er ikke nemt at vælge den rette bajonetsav. Det gør sig særligt gældende, hvis du har en begrænset viden om området. Heldigvis er der hjælp at hente herunder. Her finder du nemlig en udførlig guide til, hvordan du finder den bedste bajonetsav for dit vedkommende – der nemlig ikke én model, der altid er den bedste.

Du skal først og fremmest være indstille på, at det er en specialsav, der egner sig til de grove opgaver. Skal du bruge et stykke el-værktøj, der kan bruges til præcisionsarbejde, så er det ikke en bajonetsav, du leder efter. Har det været hensigten, så er du i stedet bedre stillet med en mindre stiksav fremfor en bajonetsav.

Årsagen til dette er, at den er udstyret med bredere og længere klinger end en stiksav. Det betyder, at den kan save i stort set alt, og det er derfor, det er et populært stykke el-værktøj på byggepladsen. Det kan dog også være et både praktisk og brugbart værktøj til gør-det-selv-manden i privaten.

Hvad er savens formål?

Når du skal købe en bajonetsav, så er noget af det første, du skal gøre at vurdere formålet med saven. En sådan sav kan nemlig bruges til at save i alt fra træ og metal til både mursten og gasbeton. Det er derfor, det er vigtigt, du har en forståelse for det hovedsageligt formål med købet af en ny bajonetsav.

Du kan eksempelvis bruge den i forbindelse med følgende opgaver:

 • Til at udskifte vinduer
 • Til at fjerne eller skære i en skillevæg
 • Til at skære et hul i loftet til en ny trappe
 • Til at skære hul i en væg til en ny dør eller et nyt vindue
 • Til at save i dørkarme eller save vandrør over
 • Til at skære i træer eller rive et hegn ned

Hvis blot du sørger for at bruge den rette klinge, så er en bajonetsav faktisk et meget alsidigt stykke værktøj. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det også er et apparat, som du kan få i rigtig mange varianter. Det er netop dét, der kan gøre det svært at vælge model, men der er dog nogle tommelfingerregler, du kan bruge.

Eksempelvis er det vigtigt, du er opmærksom på, at des flere forskellige typer arbejde, du skal bruge din sav til, des flere kvaliteter skal du sikre dig, at den besidder. En god tommelfingerregel er dog, at den skal have minimum følgende kvaliteter og specifikationer, hvis den skal være værd at investere i:

 • Være udstyret med en kraftig motor, der yder min. 800 W
 • Have klingeskift hvor tænderne kan vende både opad og nedad
 • Være udstyret med en justerbar støttefod, så klingen kan monteres i forskellige vinkler

Foruden disse, så er der også en lang række andre funktioner, der kan være med til at gøre dit arbejde med en bajonetsave nemmere. Derfor er de selvfølgelig også fordelagtige at have. Det betyder, at de også er værd at inddrage i dine overvejelser, når du skal købe en bajonetsav – uanset om det er til erhverv eller privat.

Det er blandt andet noget, der gør sig gældende for de følgende kvaliteter. Det er ikke sikkert, du får brug for hver enkelt af dem, hvorfor det er noget, du selv skal vurdere. Se listen her:

 • At den er udstyret med et justerbat greb, der gør det muligt for dig at arbejde i forskellige positioner
 • At savens front kan drejes 360 grader, så du både kan save opad og nedad med den
 • At du kan udløse klingen ved et tryk på en knap, så du hurtigt kan udskifte klingen ved behov
 • At du får adgang til pendulindstillinger, eftersom det gør det nemmere at arbejde med bl.a. træ
 • At du kan regulere klinges hastighed, så du kan tilpasse den til det materiale, du arbejder med
 • At grebet af vibrationsdæmpende, så du kan arbejde i lang tid, uden ondt i fingre og arme
 • At den kan indstilles til en blød opstart, så du lettere og mere præcist kan påbegynde dit arbejde
 • At den er udstyret med et kraftigt batteri og ikke ledning, hvis du arbejder langt fra en stikkontakt

Hvor ofte skal du bruge bajonetsaven?

På trods af, at du allerede har fået meget at tænke over, så er det ikke helt slut endnu. Du skal nemlig også overveje hvor ofte, du kommer til at bruge saven. Det er nemlig et afgørende aspekt for, hvor kraftig og dyr en model, du skal finde. Derfor er det en god idé, at du bruger lidt tid på at vurdere dit egentlige brugsbehov.

Hvis du ikke skal bruge den specielt ofte, så kan du sagtens nøjes med at købe en akku-model. Det betyder, der er tale om en batteridrevet model. Vælger du denne løsning, så kan du finde en lang række gode modeller fra bl.a. Makita og DeWalt, der – uden tvivl – er blandt de mest respekterede og prominente producenter.

Med en akku-bajonetsav, får du en maskine, der både byder på en større bevægelsesfrihed og en lavere vægt. Den kan snildt bruges i forbindelse med mindre opgaver, som f.eks. at skære til i haven, skære tynde rør over eller skære i træplanker. Med andre ord; den går fint an til det meste brug i dit private hjem.

Hvis du ved, du får brug for en maskine, der er i stand til at håndtere arbejde af en grovere karakter og at den skal bruges hyppigt, så er du bedre stillet ved at investere i en bajonetsav med ledning. Her er der nemlig tale om en bajonetsav, der kan levere en kraft, der er stor nok til at f.eks. at skære huller i en murstensmur.

Vigtige detaljer, når du skal købe en bajonetsav

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er nogle aspekter, der er vigtigere end andre, når du skal købe en bajonetsav. Det er noget, der gør sig gældende, uanset om du skal bruge den privat eller til erhverv. Hvis du ikke er bekendt med de forskellige materialer, så er de beskrevet herunder.

Klinge

Det er vigtigt, du køber en maskine, der er udstyret med en klinge i god kvalitet. Hvis du køber nye klinger til, så er det også vigtigt, at de er i god kvalitet. Én ting er, at en bajonetsav har en kraftfuld og effektiv motor, men den kan sagtens ende med at give op halvvejs, hvis der bruges enten en dårlig eller forkert klinge.

Anlægssål

Når du presser bajonetsaven ind mod det emne, du skal save i, så er det vigtigt, du kan mærke at anlægssålen sidder sikkert og stabilt. Det kan ikke blot være med til at nedsætte effektiviteten af dit arbejde, hvis ikke det er tilfældet, men hvad dog er endnu mere kritisk er, at det kan udgøre en stor sikkerhedsmæssig risiko.

Klingeskift

I og med, at du kan bruge mange klinger på en bajonetsav, så giver det sig selv, at du skal kunne skifte din klinge. Det er dog ikke nok, at det er muligt. Det skal også både let og sikkert for dig at foretage et skift af klingen. Dertil skal det også kunne gøres uden brug af værktøj. Slutteligt er det vigtigt, den kan spændes fast.

Arbejdslys

Faktisk er det efterhånden sjældent, at du får en indbygget LED-lampe i en bajonetsav. Det er dog en skam, da det giver rigtig god mening at have i en sådan maskine. Det er nemlig en maskine, der reelt set godt kan komme til på snævre steder, men uden arbejdslys er det dog ikke noget, der er synderligt brugbart for dig.

Batteri

Hvis du vælger at købe en bajonetsav, der er udstyret med et batteri, så er det vigtigt at vælge en model med et godt batteri. Dertil er det vigtigt, at du køber et ekstra batteri, det er en kraftfuld maskine, der bruger en stor mængde strøm. Derfor er det rart at have et ekstra fuldt opladet batteri, du hurtigt kan sætte på den.

Hastighed

Det er selvfølgelig vigtigt, at du kan styre klingen både trinløst og relativt let. Det er nemlig vigtigt, at du har nemt ved at justere hastigheden, når du skifter mellem forskellige klinger eller materialer. Samtidig er det dog også vigtigt, at der er tale om en sav, der kan opnå en høj hastighed til når du saver i hårde materialer.

Greb

Det er at foretrække, at bruge et stykke el-værktøj, der har et greb med en relativt blød belægning. Det giver både et solidt greb under arbejdet og er også komfortabelt at holde om. Det er noget, der i høj grad komme til syne, når du skal bruge maskinen i lang tid. Det bør også være muligt at holde på saven flere steder.

Tænd/sluk-knap

Det giver selvfølgelig sig selv, at din bajonetsav skal være udstyret med en tænd/sluk-knap, du kan bruge til at tænde og slukke for maskinen. Det er dog vigtigt, at denne knap kan låses med en særskilt knap, så den ikke slukker, når du er i færd med at arbejde eller starter, hvis du f.eks. er ved at transportere din sav.

Er en bajonetsav og en stiksav det samme?

Der er mange, der tror, der ikke er nogen forskel på en bajonetsav og en stikstav. Det er dog ikke helt sandt. Faktisk er der en relativt stor forskel på dem. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at hvis der fandtes en form for værktøjsfamilie, så ville bajonetsaven bedst kunne betragtes som værende storebror til stiksaven.

Begge maskiner er udstyret med en klinge, der kører frem og tilbage. Forskellen består i, at klingen på en bajonetsav kommer ud gennem fronten og ikke gennem bunden, som det er tilfældet på en stiksav. Det gør det nemmere, hvis du eksempelvis skal bore huller i en murstensvæg eller skal lave en udskæring i loftet.

Det bør dog også nævnes, at en bajonetsav er mere kraftfuld end en stiksav. Det hænger selvfølgelig sammen med, at den er udstyret med en kraftigere motor. På baggrund af dette, er det en maskine, der kan tages i brug i flere henseender og som kan klare nogle mere krævende arbejdsopgaver, hvor en stiksav ikke er nok.

Større klinge på en bajonetsav

Det er dog ikke kun størrelsen af motoren, der er forskel på. Der er nemlig også en markant større klinge på en bajonetsav i forhold til en stikstav. Klingen på en bajonetsav har en størrelse, der minder en del om størrelsen på en brødkniv. På trods af den store størrelse, så kører den frem og tilbage i dens længderetning.

I forhold til vægten, kan den bedst sammenlignes med vægten på en boremaskine. Sommetider vil vægten dog være en kende højere end dette. Derfor er det vigtigt, du er klar over, at det er en fysisk hård opgave at bruge en bajonetsav. Den er nemlig ikke blot tung, men har også en kraftfuld motor, du skal holde i skak.

Hvilke producenter bør jeg holde øje med?

Der er mange producenter af bajonetsave på det danske marked. Det er dog ikke dem alle, der er lige gode. Derfor er det vigtigt, du sætter dig ind i, hvad de enkelte producenter har at byde på. Det er nemlig ikke klogt blot at vælge en vilkårlig producent. I stedet skal du overveje både producent og model meget nøje.

AEG

AEG er en tysk producent, der altid har været kendt for at producere produkter af høj kvalitet. Det er ikke blot noget, der begrænser sig til deres el-værktøj, men er derimod noget, der gør sig gældende for alle de produkter, de står bag. Det er derfor, deres produkter ikke blot henvender sig til privat, men også erhverv.

Deres serie af el-værktøj går under navnet AEG PowerTools, der er skabt med en vision om at kunne levere innovative løsninger til både private og professionelle. Det er en del af Atlas Copcos serie af el-værktøj og sammen med Milwaukee udgør AEG et meget anerkendt brand blandt såvel private som professionelle.

Hvorfor vælge AEG?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er flere grunde til at vælge el-værktøj fra AEG. Det er dog i høj grad noget, der handler om, at de har en lang tradition for at udvikle effektive og robuste værktøj med innovativ teknologi. Det er en tradition, de har formået at holde ved lige, lige siden de startede deres produktion.

Der er tale om værktøj, der er designet til brug i hverdagen. Der er tale om værktøj, der er designet til brug i hverdagen, for at sikre, at det er både komfortabelt og effektivt at gøre brug af deres forskellige maskiner. Du er dertil også sikret, at de innovative og integrerede teknologier er med til at sikre, at det er up-to-date.

AEG er derfor kendt for at lave pålideligt el-værktøj, der kan bruges af alt fra den entusiastiske handyman til den professionelle håndværker. Du skal derfor ikke være i tvivl om, at den tyske producent er én af dem, du roligt kan vælge at købe el-værktøj fra – det inkluderer alt lige fra vinkelslibere til bajonet og – stiksave.

Bosch

De færreste er i tvivl om, at Bosch er én af de helt store aktører på markedet for el-værktøj. Det er et brand, der er respekteret blandt såvel gør-det-selv-folk som professionelle håndværkere. De har været på markedet i mange år og sidder tungt på en stor del af det – og det er naturligvis ikke uden grund, at de gør det.

De står bag el-værktøj, der kan bryste sig af en høj kvalitet. Nogle af deres produkter er målrettet professionel brug, mens andre er udviklet med henblik på brug i privaten. Derfor er der også garanti for, at du kan finde noget for enhver blandt det store udvalg el-værktøj fra Bosch, der ligesom AEG, er af tysk oprindelse.

Har adskillelige års erfaring

Der er ikke behov for nogen synderligt stor introduktion til den tyske producent. Specielt ikke, når der er tale om el-værktøj. Bosch er nemlig et brand, der har mange års erfaring med produktion af bildele og talrige andre industrikomponenter, hvor de har gjort sig erfaringer, der er brugbare ift. produktion af el-værktøj.

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at Bosch er et solidt valg, når det gælder el-værktøj. Det er især på grund af den høje kvalitet, de er i stand til at levere, at de skiller sig ud fra de mange konkurrenter, der er på markedet. Hvis du gerne vil være sikker på, at din bajonetsav er af høj kvalitet, så bør du vælge Bosch.

Det skal dog også pointeres, at både pålidelighed og holdbarhed også er nøgleord, når snakken falder på Bosch. De vægter det dog meget højt, at det er noget, der opnås uden at der er gået på kompromis med hverken præcision eller ydeevne. Det er derfor, de står bag nogle af de bedste bajonetsave på markedet.

Makita

Det er langt fra alle, der er klar over det, men Makita er faktisk en producent, der er af japansk oprindelse. Mange tror, at det er et tysk brand, fordi de leverer en kvalitet, der er på niveau med de tyske producenter såsom Bosch og AEG, der er beskrevet herover. Derfor skal du bestemt ikke tøve med at vælge Makita.

Derfor er det også vigtigt, at det er gjort klart, at du ikke kan sige Makita uden at sige førsteklasses kvalitet. Samtlige typer el-værktøj fra Makita hører til i kategorien for både særdeles stabile og højtydende produkter. Det er dog ikke et brand, der er lige så kendt som de øvrige brands, der er blevet beskrevet herover.

Kendt for kraftfulde maskiner

El-værktøj fra Makita er kendt for at være kraftfuldt og at have en lang levetid. De har mere end 100 års erfaring med professionelt el-værktøj. Siden den spæde opstart for mere end 100 år siden er der dog sket rigtig meget. Faktisk producerer de i dag mere end 1.000 forskellige maskiner og andre typer produkter.

Produkterne er af så høj en kvalitet, at de ikke blot kan bruges i private hjem af gør-det-selv-folk, men faktisk kan de også sagtens bruges af professionelle håndværkere, der arbejder med deres el-værktøj til dagligt. Du kan derfor også være helt sikker på, at du kan finde noget el-værktøj, der passer til lige netop dig.

Det er et brand, der er kendt over hele verden. Ikke nok med det, så er det faktisk også et brand, der er foretrukket af rigtig mange fagfolk. Det er der op til flere årsager til, men der er i høj grad et spørgsmål om, at du er sikret, at du får en høj kvalitet, hvis du vælger at investere i et stykke el-værktøj fra japanske Mikita.

Det er dog ikke kun kvaliteten, der er helt i top, hvis du vælger at købe en bajonetsav fra den japanske producent. Der er nemlig også andre aspekter af produktet, der er blevet opprioriteret af den japanske producent. Det er blandt andet noget, der gør sig gældende for både ydeevne, levetid og ergonomi.

Derfor bør du købe din bajonetsav på nettet

Der er stor forskel på de mange bajonetsave, du kan finde på det danske marked. Der er forskel på op til flere punkter, hvoraf prisen er ét af de punkter, der er stor forskel på. Derfor er det vigtigt, du ikke blot vælger en vilkårlig model. Det kan i realiteten ende med at koste dig dyrt, hvis du vælger den forkerte model eller butik.

Det er derfor, det er en god idé at handle på nettet i stedet for i en fysisk butik. Her er det nemmere for dig at sammenligne priserne fra de enkelte forhandlere, så du er sikker på, du får den bedste pris på den sav, du har i sinde at købe. Det gør sig gældende, uanset om du vil købe en billig eller professionel bajonetsav.

Du finder et større udvalg

Endvidere kan du også nyde godt af et større udvalg af bajonetsave, hvis du handler på nettet. Det er blot endnu en god grund til at handle på nettet i stedet for i en fysisk butik. Heldigvis kan du finde rigtig mange forhandlere, der hver især har et bredt sortiment. Derfor kan du også finde den rette model for netop dig.

Det er derfor ikke kun på grund af den lave pris, du kan nyde godt af, at du skal handle på nettet. Det er i lige så høj grad noget, der handler om, at du kan handle blandt et langt større udvalg. Det er en klar fordel, da du kan være sikker på, du både kan finde den rette model for dig, og oven i købet også til en rigtig god pris.

Testkilder

Som der også er givet udtryk for i introduktionen til vores bajonetsav test, så har vi ikke selv testet de maskiner, der er beskrevet her i artiklen. Vi har derimod indhentet testresultater fra en række troværdige testkilder. Med afsæt i disse har vi sammensat en oversigt over de bedste modeller på markedet.

Nogle af de testkilder, vi har gjort brug af, kan du læse mere om herunder:

Gør Det Selv

Hos Gør Det Selv, der er Danmarks største medier om gør-det-selv-arbejde, har de testet hele syv bajonetsave med batterier på 18 V. Alle save har gennemgået de samme tests, for at give en ensartet test af dem alle. Du kan derfor være sikker på, det er en god test, der giver et korrekt billede af de forskellige modeller.

De har testet alle syv save i de samme materialer. Det er gjort for at se, om de havde kræfter til at komme igennem eller måtte give op. Der er blandt andet blevet savet i materialer som træpaller og metalrør. Der har selvfølgelig ikke været forskel på hverken tykkelsen eller diameteren på de materialer, der er brugt.

Dertil har de også vurderet, hvorvidt der var for mange vibrationer i maskinen, når den fik lov til at køre for fuld kraft. Det er nemlig ikke en effektiv maskine, hvis for stor en del af energien forplantes ude i hænderne frem for i materialet. Derfor er det også ét af de aspekter, der har været fokuseret mest på i deres test.

Ydermere, så er ergonomien også blevet vurderet. Føles det behageligt at holde om grebet? Og bliver det ved med at være komfortabelt? Har du et godt, fast greb under alle omstændigheder? Det er blandt andet sådanne aspekter, der er blevet testet – det er gjort at både sikkerhedsmæssige og praktiske årsager.

Slutteligt, så har de selvfølgelig også testet batterilevetiden på de forskellige maskiner. De har testet, hvor længe batteriet holder, og om det kan holde til at gennemføre en opgave på fuld kraft. Hvis du gerne vil se testede modeller og deres vurderinger, så kan du læse hele Gør Det Selvs test her– den er gratis tilgængelig.

Mester Tidende

Hos Mester Tidende har de testet GSA 18V-32 Professional fra Bosch, der er en del af deres serie af akku-bajonetsave, der er målrettet hård/og eller professionel brug. Derfor er det ikke en model, der har interesse for dig, der blot skal bruge en simpel maskine til at klare nogle mindre omfattende opgaver i dit eget hjem.

De ligger ikke skjul på, at de er glade for denne bajonetsav fra Bosch hos Mester Tidende. Tværtimod, så får den faktisk en rigtig god anmeldelse. Ét af de aspekter, de i høj grad har lagt fokus på er, at det er udstyret med et nyt greb, der er udviklet til at sikre, at du til hver en tid får et både behageligt og sikkert greb om den.

Den høje betjeningskomfort kommer desuden til udtryk i flere andre sammenhænge, hvor Mester Tidende blandt andet fremhæver den forlængede kontakt og maskinens modvægt til at reducere vibrationer. Derfor er det en professionel maskine med komfort i højsædet. Vil du selv læse deres test, så skal du blot klikke her.

Pricerunner

Pricerunner er primært kendt for deres store prissammenligningsside. Det er dog ikke det eneste, de har at byde på, på deres website. De har nemlig også et stort univers af eksperttests. Det betyder, det er reelle tests, der er udført af eksperter. Du kan derfor være sikker på, at alle deres mange tests er 100% troværdige.

De har også udført en test af bajonetsave, hvor de har fokus på tre forskellige bajonetsave. De testede save er henholdsvis AEG BUS18, Bosch GSA 18V-32 Professional og Black & Decker BDCR18. Det er førstnævnte sav, der er blevet kåret som testvinder, mens Black & Decker BDCR18 anbefales til dig med et lettere behov.

Som sagt, så udfører de alle deres tests selv. De save, der er blevet testet, er blevet anvendt til en række forskellige arbejdsopgaver fordelt over flere måneder. Det er gjort med henblik på bl.a. at teste præcision og kraft ved at afkorte tykke reglar og ventilationsrør.

Ydermere, så er de tre bajonetsave også blevet testet ved at save i kraftige hegnspæle, der er fremstillet af trykimprægneret træ. De er blevet opstillet i et stakit, for at kunne teste hvor praktisk bajonetsaven er ved arbejde højere oppe og i vanskelige vinkler. Der har primært fokus på følgende detaljer i deres test.

 • Ydeevne: Det vigtigste aspekt er en bajonetsavs ydeevne. Derfor er det også et element, der i høj grad har været i fokus i denne test. Her er der bl.a. tage højde for, hvad saven kan holde til, inden den bliver uhåndterlig, giver op eller batteriet bliver drænet for strøm.
 • Drift: Den generelle drift af bajonetsaven er naturligvis også vigtigti. Her har de også set nærmere på op til flere faktorer. De har blandt andet vurderet hvor længe, saven kan arbejde, inden batteriet er faldt. Samtidig har de også kigget på hvor hurtigt batteriet, kan lades op, og om det følger med.
 • Ergonomi: Det bliver hurtigt til en sej kamp at arbejde med en bajonetsav, hvis ikke du vælger en model, der har ergonomi i højsædet. Her har eksperterne blandt andet set nærmere på hvor meget saven vibrerer under brug, om du kan få et stabilt greb, og hvor meget, den vejer.

Hvis du gerne selv vil læse Pricerunners test af de tre save, så kan det ske kvit og frit – følg blot dette link.

Sawing Pros

Sawing Pros er et amerikansk medie dedikeret udelukkende til elektriske save. Derfor er det også en oplagt kilde at benytte til vores oversigt. De har testet en lang række save, men har dog kun valgt at fremvise de 5 modeller, de anbefaler.

I deres test indgår der blandt andet modeller fra DeWalt, Makita, SKIL og Milwaukee. Dertil er der også blevet kigget nærmere på både dyre og billige modeller. Dog indeholder deres test kun kablede modeller, hvorfor de ikke har testet nogle af de mange akku-bajonetsave, der kan findes på markedet.

Testvinderen hos Sawing Pros blev DeWalt DWE305, der er angivet som deres “Top Pick”, mens de anbefaler SKIL 9206-02 til at give mest værdi for pengene, hvorfor den har fået pladsen som “Best for the Money”. Vil du gerne se de modeller de har testet og hvordan, de har vurderet dem, så kan du se oversigt her.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

4.8/5 - (10 votes)

Spinningcykel Test

Previous article

Gamer Stol Test

Next article

Comments