Sundhed og fitness

Motionscykel Test

0

Har du besluttet dig for, at du ønsker at købe en motionscykel? I så fald har du et væld af gode muligheder på det danske marked. Det er dog både en fordel og en ulempe. Det garanterer, at du kan finde en cykel, der er ideel for dig, men det betyder også, at det kan være svært at finde den.

Skal du købe din første motionscykel, så er det ikke sikkert, du har den store erfaring eller viden på området. Derfor er det vigtigt, du ikke blot vælger en vilkårlig model, men i stedet vælger med omhu. Dette inkluderer også at lave grundig research forud for dit køb.

I denne artikel finder du en række testvindende motionscykler. Vi har dog ikke selv testet de cykler, der er beskrevet herunder. Oversigten er baseret på testresultater fra en lang række troværdige testkilder, hvorfor artiklen er en sammensætning af de bedste modeller på markedet.

Masterfit TP200

Forhandler Pris Information
3.495 DKK Se produkt

Masterfit TP200 er en populær motionscykel, og det er ikke uden grund. Du får nemlig en rigtig god cykel til prisen. Det er også én af grundene til, at den er blevet kåret som “Bedst i test” hos det svenske Bäst-i-Test.se. Det er derfor en prisvindende motionscykel, der kan erhverves til en pris på blot en kende over 3.000 kroner.

Det er dog ikke blot en testvindende cykel, du får. Det er nemlig også en model, der er meget brugervenlig. Det betyder ikke blot, at det er en model, der egner sig til alle niveauer, men også folk i alle aldre. Med andre ord, så kan Masterfit TP200 bruges af alle. Det er – uden tvivl – én af de klare fordele ved netop denne model.

Simpel regulering af modstand

Du har nemt ved at regulere modstanden på denne motionscykel. Det er nemlig noget, der blot foregår via det display, du finder mellem styret. Derfor er det også nemt for dig at regulere modstanden, uanset om du er ved at starte et nyt træningspas eller du er i fuld gang – særligt vigtigt at det er nemt, når du tramper løs.

Ikke nok med, at det er nemt for dig at regulere modstanden, så er det faktisk også muligt at vælge mellem hele 32 forskellige niveauer. Det er også ét af de aspekter, der er med til at gøre det til et alsidigt valg. Med et stort spektrum i antallet af modstandsniveauer, så er der en garanti for, at alle kan finde et ideelt niveau.

Brugervenligt digitalt display

En stor del af en motionscykel udgøres af det display, den er udstyret med. Ikke i forhold til selve udseendet af den, men i høj grad hvordan den virker og hvilke funktioner, den giver dig adgang til. Ikke nok med det, så er det også vigtigt, den kan vise dig relevante data om dit nuværende træningspas, så du kan følge disse.

På TP200 fra Masterfit er der placeret et display mellem de to håndtag på styret. Derfor har du et godt overblik over de data, der vises herpå, når du sidder på sadlen. Du kan følge med i stort set alle data om din træning direkte på denne skærm, hvilket inkluderer data som tid, distance, modstand og kalorier forbrændt.

Indbygget pulsmåling i håndtag

Det er ikke noget, der har relevans for mange, men der er dog en del, der ønsker at holde øje med deres puls, når de cykler. Det er faktisk også noget, der bærer en række fordele med sig. Én ting er, at du kan følge din puls, men noget andet er, at det gør det muligt (og nemt) for dig at lave intervaltræning på din motionscykel.

Derfor har Masterfit naturligvis også valgt at udstyre denne motionscykel med indbygget pulsmåling. Det er pulsmålere, der er blevet placeret i håndtagene. Derfor kræver det, du holder fast i disse specifikke områder på cyklens håndtag. Ellers er det ikke muligt for dig at følge din puls, når du træner på din motionscykel.

Gode justeringsmuligheder på sædet

Du kan justere sædet både horisontalt og vertikalt. Det betyder, du kan justere sædet til at have en position, der er perfekt for netop dit vedkommende. Justeringsmulighederne er derfor rigtig gode, hvilket er vigtigt. Det er nemlig vigtigt, da du ellers ikke er garanteret at sidde komfortabelt og ergonomisk korrekt på cyklen.

Selve svinghjulet har en vægt, der lyder på 7 kg. Det er en fin vægt, men har du i sinde at udfordrer dig selv meget, så er det en god idé at vælge en motionscykel, der har et tungere svinghjul. Vægten på hele cyklen er 35 kg., hvorfor det ikke er den tungeste cykel på markedet, men på trods af dette er den fortsat meget robust.

Den bliver desuden leveret med hele 16 forskellige træningsprogrammer. Disse programmer kan du bruge til at gøre din træning mindre triviel. Det kan hurtigt blive en kende for ensformigt at trampe løs i pedalerne på en motionscykel, men benytte du dig af et træningsprogram, så er det nemmere at opretholde motivationen.

Detaljer:

 • Mål: L: 91 cm. x B: 58 cm. x H: 152 cm.
 • Træningsprogrammer: 16 stk.
 • Vægt: 35 kg.
 • Svinghjul: 7 kg.
 • Modstandsniveauer: 32 stk.
 • personvægt: 130 kg.

Abilica Premium UB

Forhandler Pris Information
6.195 DKK Se produkt

Er du på udkig efter en kraftig og robust motionscykel? I så fald er Abilica Premium UB et godt bud. Her er der nemlig tale om en robust cykel, der er baseret på magnetmodstand. Du kan være helt sikker på, det er en motionscykel, der bliver stående på det sted, du har placeret den. Derfor er den også stabil at cykle på.

Den er nemlig baseret på en forstærket konstruktion, der er udviklet med henblik på at kunne tåle op til flere timers dagligt brug. Det er dog ikke kun en konstruktion, der gør, at den kan bruges i mange timer i løbet af et døgn. Det er også dét, der sikrer, at den har en max. personvægt på 200 kg. Derfor kan den brugs af alle.

Baseret på elektromagnetisk modstand

Det er en motionscykel, der er baseret på elektromagnetisk modstand (EMS). Det betyder, det er en cykel, der er i stand til at levere en høj belastning og en driftssikkerhed, der er på et helt andet niveau end, hvad du kan forvente på andre motionscykler på markedet. Derfor er Abilica Premium UB også en god investering.

Ikke nok med det, så kan du oven i købet også indstille den til én af de hele 32 forskellige modstandsniveauer. De mange modstandsniveauer er naturligvis med til at sikre, at det er en motionscykel, der kan levere et udfordrende træningspas til alt fra nybegynderen til den erfarne motionist, der altid har konditionstrænet.

Justerbart sæde med indstillingsmuligheder

Det er dog ikke kun på baggrund af de mange modstandsniveauer, at Abilica Premium UB er en cykel, der kan bruges af stort set alle. Det er også noget, der handler om, at den er udstyret med et sæde, der er uhyre justerbart. Du kan derfor være sikker på, du kan opnå den perfekte og mest komfortable siddestilling.

Hvis du har et ønske om at kunne flytte rundt på din motionscykel fra rum til rum, så er det en god idé, at du vælger en model, der er udstyret med transporthjul. Det har de heldigvis valgt at tage til sig hos Abilica, da de har udstyret deres Premium UB med kraftige transporthjul i PVC, der gør det nemt at flytte din cykel.

Svinghjul med vægt på 9 kg.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at ét af de vigtigste aspekter ved købet af en motionscykel er, at den er udstyret med et tungt svinghjul. Des tungere et svinghjul, der er tale om, des mere effektiv en træning kan du opnå. Denne cykel er udstyret med en vægt på 9 kg., som er med til at garantere dig en effektiv træning.

Dertil er det også værd at notere sig, at Premium UB bliver leveret med et bredt spektrum af forskellige træningsprogrammer. Mere specifikt, så er der installeret intet mindre end 14 forskellige programmer på enheden. Derfor kan du altid finde et program, du har lyst til at give dig i kast med, når du sætter dig op.

Detaljer:

 • Mål: L: 95 cm. x B: 51 cm. x H: 143 cm.
 • Træningsprogrammer: 14 stk.
 • Modstandsniveauer: 32 stk.
 • Svinghjul: 9 kg.
 • Vægt: 46 kg.
 • personvægt: 200 kg.

Kettler Axiom

Forhandler Pris Information
8.902 DKK Se produkt
9.995 DKK Se produkt

Kettler Axiom er en motionscykel, der er målrettet person, der for alvor har i sinde at presse sig selv. Den er nemlig i stand til at levere en modstand, der lyder på intet mindre end 600 Watt. Du kan derfor være sikker på, det også er en motionscykel, der kan udfordre dig, uanset hvor god en form, du kan præstere at være i.

Det er dog ikke noget, der betyder, at den ikke kan bruges, hvis ikke, du ønsker at træne ved en intensitet eller med en høj modstand. Hvis du ikke har i sinde at tage din træning vildt seriøst, så er det dog næppe en god idé at investere denne mængde penge i en motionscykel, da mindre derfor vil være tilstrækkeligt for dig.

Dobbeltrammekonstruktion gør cyklen robust

Når du sidder på en motionscykel, så er det naturligvis vigtigt at den er stabil og robust. For at kunne sikre dette, så er du naturligvis nødt til at købe en cykel, der kan bryste sig af at have en god konstruktion. Det er blandt én af de mange ting som Kettler Axiom kan bryste sig af. Derfor er der garanti for, at den er robust.

Den er nemlig baseret på en åben dobbeltrammekonstruktion. Det er ikke blot en konstruktion, der er valgt for at give cyklen et unikt og stilrent udseende, selvom det dog også er noget, den hjælper med. Det handler mere om, at den gør cyklen mere robust. Det er noget, du tydeligt kan mærke, når du cykler, da den er stabil.

På baggrund af den stærke konstruktion og den robuste ramme, kan den faktisk bryste sig af at have en maksimal brugervægt, der lyder på op til 180 kg. Dermed er det også en stærk cykel, der kan bruges af langt de fleste. Selve motionscyklen vejer ca. 50 kg., hvilket også bevidner om, at kvaliteten er helt i top.

Udstyret med brugervenlig computer

På computeren, der er placeret mellem de to håndtag på cyklen, kan du følge med i din træning. På skærmen får du nemlig vist relevant data om dit træningspas. Displayet er både flot og oplyst, hvorfor du kan være sikker på, du altid kan følge med i hvad der sker på displayet – uanset om du tramper løs i pedalerne eller ej.

Ikke nok med, at du kan følge med i forskellige informationer om dit træningspas såsom tid, distance, kalorier og meget andet, så kan du også vælge ét af de otte forskellige træningsprogrammer ved hjælp af skærmen. Det gør det markant nemmere for dig at sparke gang i motivationen, hvis du føler, det halter en smule.

Det er dog også interessant, at du kan koble computeren sammen med din PC, hvorfra du kan åbne Kettler World Tours. Det er et stykke software, der er udviklet af Kettler selv. Via dette software kan du indtaste en rute, du ønsker at cykle, som cyklen herefter vil imitere, mens du kan følge med i ruten på din PC-skærm.

Mange justeringsmuligheder

Hvis du skal have det maksimale ud af din træning på din motionscykel, så er det vigtigt, du sidder godt – og ergonomisk korrekt. Det er derfor, de hos Kettler har valgt at udstyre denne cykel med en behagelig gelsadel samt både højdejusterbart styr og sadel. Det resulterer nemlig i, at cyklen nemt kan justeres til enhver bruger.

Detaljer:

 • Mål: L: 119 cm. x B: 54 cm. x H: 120 cm.
 • Modstand: Op til 600 W
 • Vægt: 50 kg.
 • personvægt: 180 kg.
 • Træningsprogrammer: 8 stk.

Abilica Stream Voyage

Forhandler Pris Information
4.981 DKK Se produkt

Her er der tale om en robust motionscykel med lav indstigning. Det betyder, det er en cykel, der er særligt ideel i forbindelse med rehabilitering og genoptræning. Har du været skadet eller været udsat for et uheld, så kan en Stream Voyage fra Abilica være den rette løsning, når du skal i gang med din genoptræning.

Det er dog ikke det eneste aspekt, der gør denne motionscykel til et interessant valg. Det er i lige så høj grad noget, der handler om, at den kan bryste sig af et svinghjul med en vægt på 8 kg. Det er nemlig med til at sikre en høj modstand og et jævnt tråd. Det er de to vigtigste elementer af en effektiv træning.

Baseret på elektronisk justerbar magnetmodstand

Modstanden kan justeres på elektronisk vis. Faktisk kan det lade sig gøre at justere det i hele 32 forskellige modstandsniveauer. Det er selvfølgelig en fordel, da det betyder at alle kan finde sit niveau under træning. Derfor er det ikke kun en cykel, der egner sig til genoptræning, men bestemt også til garvede motionister.

Det er dog ikke kun de mange modstandsniveauer, der er med til at sikre en god variation i træningen. Du får nemlig også adgang til hele 12 forskellige træningsprogrammer. De er hver især udviklet med et specifikt formål. Det sikrer, at der er noget for enhver smag, og at du ikke skal igennem den samme træning hver gang.

Computer med indbygget Bluetooth

Abilica har også udstyret denne moderne motionscykel med en computer. Det er der dog intet unikt over, da det er noget, du kan finde på stort set alle motionscykler på markedet. Noget der dog særligt er værd at bide mærke i er, at den er udstyret med Bluetooth-kompatibilitet, så du kan tilslutte din tablet eller smartphone.

Det giver dig en lang række muligheder for at gøre din træning mere interessant. Du kan eksempelvis vælge at gøre brug af iConsole+ Training, der er en gratis applikation, der giver dig mulighed for at lave en rute via Google Maps, som du kan følge via Google Street View, mens cyklen imiterer den rute, du har indtastet.

Hvad det betyder er, at du kan tilslutte din smartphone eller tablet via Bluetooth, indtaste en rute i en app som iConsole+ Training, og herefter vil cyklen selv justere sig efter terrænet, så du får den mest realistiske oplevelsen. Vil du bruge denne app, så kræver det dog, at du har en enhed baseret på Android eller iOS.

Justerbare siddehøjde

Det er vigtigt, du sidder godt på din motionscykel. Det ved de godt hos Abilica. Derfor er denne cykel blevet udstyret med en justerbar siddehøjde, der gør, at du nemt kan tilpasse den i højden. Den kan tilpasses fra blot 135 cm. og helt op til 195 cm. Derfor er det også kun ganske få, der ikke kan finde en passende højde.

Endvidere, så bør det også nævnes at der er integreret pulsmåling i håndtagene. Det betyder, du kan følge med i din puls på computeren. Det betyder også, du har gode forudsætninger for at lave intervaltræning på din Abilica Stream Voyage. Den er desuden også kompatibel med trådløs pulsmåling via konsollen i midten.

Detaljer:

 • Vægt: 39 kg.
 • Svinghjul: 8 kg.
 • personvægt: 150 kg.
 • Mål: L: 114 cm. x B: 56 cm. x H: 146 cm.
 • Træningsprogrammer: 12 stk.
 • Modstandsniveauer: 32 stk.

Schwinn Airdyne AD6

Forhandler Pris Information
5.995 DKK Se produkt

Udvalget af motionscykler er stort. Derfor er det svært at skille sig ud fra mængden. Det har dog Schwinn dog alligevel formået med deres Airdyne AD6. Det er nemlig en unik motionscykel, du ikke ser i samme grad som andre. Det er nemlig en maskine, der giver dig mulighed for at træne både dine arme og ben på samme tid.

Hvis du gerne vil maksimere den effekt, du får ud af den tid, du bruger på din træningsmaskine, så bør der ikke herske tvivl om, at en Schwinn Airdyne AD6 er et rigtig godt køb. Her får du nemlig mulighed for at træne arme og ben på samme tid, men uden at det medfører, at du er nødt til at gå på kompromis med én af delene.

Unik måde at øge belastning

Det er dog ikke kun det faktum, at det er muligt at træne både arme og ben på én gang, der er med til at gøre dette til en helt unik cykel. Noget helt andet, men dog også meget specielt, som Airdyne AD6 kan bryste sig af er, at den har en meget unik måde at øge belastningen på – det sker nemlig ikke ved hjælp af en knap.

Når du bruger maskinen, kan du øge modstanden på en unik, men dog simpel måde. Det foregår nemlig ved, at des hårdere, du træder i pedalerne, des mere belastning, vil der komme på cyklen. Det skyldes, at du ved at øge intensiteten, får cyklen til at trække mere luft ind i cyklen, som er med til at justere dens modstand.

Det er ikke blot ensbetydende med, at der ikke skal bruges strøm til at skabe modstand, som det er tilfældet med stort set alle andre motionscykler på markedet. Det er også noget, der betyder, at du med Schwinn Airdyne AD6 er garanteret, at du får en effektiv kredsløbstræning – og ikke blot en træning af dine ben.

Hav overblik over de vigtigste data

Du skal ikke være bange for, at du mister overblik over din træning. PÅ LCD-displayet, der er placeret på en konsol mellem de to håndtag, kan du altid følge med i relevant data om din træning. Du kan blandt andet følge med i data såsom tid, distance, kalorieforbrug og watt, mens der er mulighed for trådløs pulsmåling.

I og med, at modstanden bliver skabt af luft, der trækkes ind i cyklen, så er der ikke noget svinghjul på denne maskine. Det er også én af de ting, der er med til at adskille Airdyne fra de mange andre motionscykler, der er at finde på det danske marked. Den maksimale personvægt for Schwinn Airdyne lyder desuden på 136 kg.

Detaljer:

 • Mål: L: 126 cm. x B: 65 cm. x H: 129 cm.
 • Vægt. 51 kg.
 • personvægt: 136 kg.

Peak Fitness B2.0

Forhandler Pris Information
2.795 DKK Se produkt

Peak Fitness er et brand, der har gjort sig bemærket mht. fitnessmaskiner i løbet af de seneste par år. Deres B2-cykel er en populær maskine, som i 2019 er blevet lanceret i et nyt og forbedret design. Det har blandt andet betydet, at der er blevet skiftet ud på både styr og computer, så er blevet opgraderet til noget bedre.

Du kan være sikker på, du får en høj kvalitet, da det er ét af de områder, der i høj grad af fokus hos Peak Fitness. Dertil er du også sikret, at du altid vil få et både glidende og godt tråd. På trods af den lave pris, du skal betale, hvis du gerne vil eje en motionscykel som Peak Fitness B2.0, så får du derfor en rigtig høj kvalitet.

Udstyret med svinghjul på 9 kg.

Svinghjulet er ét af de vigtigste aspekter af en motionscykel. Hvis ikke, det er tungt, så kan det være svært at opnå en god modstand og dermed også en effektiv træning. Hos et brand som Peak Fitness er de bevidste om dette. Det er derfor, de har valgt at udstyre deres B2.0-motionscykel med et svinghjul, der vejer 9 kg.

Der skal ikke herske tvivl om, at de fleste modeller i denne prisklasse har et svinghjul, der vejer en kende mindre end dette – typisk mellem 6 kg. og 7 kg. Endnu et bevis på, at du her får rigtig meget for pengene. Dette svinghjul er også med til at sikre, at du får et jævnt og godt tråd, ved både lav og høj modstand.

Nyt og forbedret styr

Som der også tidligere er givet udtryk for, så er der tale om en model, der har fået opdateret sit styr. Det er gjort med henblik på at give flere muligheder til brugeren af cyklen. Der er f.eks. blevet monteret et ekstra håndtag foran computeren, hvilket særligt er gjort med henblik på, at brugeren kan sidde naturligt oprejst.

Samtidig byder styret også på et bredt spektrum af forskellige justeringsmuligheder. Det betyder, det er muligt for dig at opnå en optimal siddestilling uanset højde og præferencer. Det er med til at give en ekstra brugsglæde ved motionscyklen, hvorfor det også er en mærkbar forbedring i forhold til den tidligere version.

Kommer med brugervenlig computer

Motionscyklen er udstyret med en brugervenlig computer, der også er blevet opgraderet. Den har blandt andet fået et pænere design. Det ændrer dog ikke på, at den stadig tjener sit primære formål rigtig godt, selvom den har fået et nyt design. Dens primære formål er naturligvis at vise data om dit træningspas.

Det er selvfølgelig data som tid, distance, kalorier og puls, du kan få vist på skærmen. Det er dog ikke det hele. Det er også via denne skærm, det er muligt for dig at indstille modstanden til ét af de 32 niveauer, der er integreret i maskinen. Hvis du ikke selv vil indstille modstanden, så kan du vælge et af programmerne.

Tablet-holder på styret

Hvis du gerne vil bruge din tablet, mens du cykler, så er det nemt for dig med denne cykel. De har nemlig taget skridt videre i forhold til mange andre producenter, da de har udstyret cyklen med en holder til din tablet. På denne måde er det nemt for dig at se et afsnit af din yndlingsserie, mens du tramper i pedalerne.

Detaljer:

 • 9 kg.
 • Modstandsniveauer: 32 stk.
 • personvægt: 130 kg.
 • Vægt: 35 kg.
 • Mål: L: 93 cm. x B: 52 cm. x H: 148 cm.
 • Garanti: 2 år

Kettler E5

Forhandler Pris Information
4.999 DKK Se produkt

Kettler E5 er et oplagt valg for dig, der er på jagt efter en god motionscykel med en lav indstigning. Hvad det betyder er, at det også en ideel motionscykel for dig, der skal genoptræne som følge af en skade mm. Det er dog vigtigt at understrege, at E5 fra Kettler har meget mere at byde på end blot dens lave indstigning.

Den kan blandt andet også bryste sig af at have en kraftig rammekonstruktion. Det betyder, den kan holde til lidt af hvert. Den kan sagtens holde til flere timers daglig brug, og kan dertil også præstere en maksimal brugervægt, der lyder på 150 kg. Derfor vil E5 også sagtens kunne bruges af et mindre firma eller en forening.

Computer giver adgang til træningsprogrammer

Det er ikke altid, det er lige sjovt at trampe løs i pedalerne på en motionscykel. Det er derfor, der er mange producenter, der gør meget ud af at installere en række træningsprogrammer på deres træningsmaskiner. En af de producenter, der er kendt for at gøre dette, er Kettler. Og for E5-cyklen er det ingen undtagelse.

Som bruger af denne cykel kan du vælge mellem intet mindre end otte forskellige programmer. Det kan stille en garanti ved, at der også er nogle af dem, der harmonerer med de kriterier, du har i forhold til din træning. Du kan nemt vælge mellem disse programmer på skærmen, hvor du enten kan nyde en flot, grafisk visning.

Svinghjul med en vægt på 8 kg.

Svinghjulet er ét af de vigtigste aspekter, når du skal købe en motionscykel. Derfor er det vigtigt, du vælger en model, der er udstyret med et godt svinghjul. Det er dog lettere sagt end gjort, men Kettler har dog gjort sig for at gøre valget nemmere. De har nemlig udstyret Kettler E5 med et godt svinghjul, der vejer 8 kg.

Sammen med den elektromagnetiske bremse, er det et svinghjul, der er med til at sikre, at du får en levende fornemmelse på cykel. Derfor får du også en bedre følelse af, at du faktisk sidder på en cykel, og det er med til at gøre det lidt nemmere at holde motivationen oppe – og derfor får du også holdt din træning ved lige.

Sæde kan justeres vertikal og horisontalt

Du kan justere sædet både vertikalt og horisontalt. Derfor er du sikker på, du kan indstille sædet til at have en position, der er ideel for dit vedkommende. Én ting er, at det skal være komfortabelt, men noget helt andet er, at du også skal have en ergonomisk korrekt position, så du dermed skåner dine muskler og led.

Du kan også justere styret i vinklen. Det er sidste skridt mod at få en ergonomisk korrekt og komfortabel siddestilling på din Kettler E5. Du kan desuden også koble den til en PC, hvor du kan installere Kettler World Tours, så du kan cykle en rute, mens du får vist naturtro billeder på din PC-skærm, når du cykler rundt.

Detaljer:

 • Modstand: Op til 400 W
 • Svinghjul: 8 kg.
 • Mål: L: 115 cm. x B: 54 cm. x H: 125 cm.
 • Vægt: 40 kg.
 • Garanti: 2 år
 • Træningsprogrammer: 8 stk.
 • brugervægt: 150 kg.

Peak Fitness B7.0i

Forhandler Pris Information
4.995 DKK Se produkt

Der skal ikke lægges skjul på, at Peak Fitness er ét af de brands, der særligt har gjort sig bemærket, når det kommer til relativt billige motionsmaskiner. Det er bl.a. noget, du kan se ved B2.0-cyklen, der er beskrevet herover. Det betyder dog ikke, de ikke kan præstere at levere noget, der hører til i en lidt højere prisklasse.

Det kan de nemlig godt, og det beviser de med deres Peak Fitness B7.0i. Det er ikke blot en almindelige motionscykel, men er derimod en såkaldt ergometercykel – faktisk er det den bedste af slagsen fra Peak Fitness. Derfor er der også garanti for, at det er en cykel, hvor der er blevet kælet for alle detaljerne.

Kvalitet i højsædet

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er en motionscykel, der er bygget med fokus på at kvalitet skal være i højsædet. Det er blandt det, der lægger til grund for, at den er udstyret med kraftigere styr, stel og krank. Det er nemlig alt sammen noget, der er med til at give brugeren en forøget følelse af en ekstra høj kvalitet.

Noget helt andet, der også beviser, at der er tale om kvalitet er, at det er en cykel, der er bygget med henblik på at skulle bruges i mindre motionsrum, af professionelle fysioterapeuter, eller derimod private, der ikke ønsker at gå på kompromis. Det er også derfor, dette er én af de absolutte topmodeller fra Peak Fitness.

Tungt svinghjul på 10 kg.

Det er vigtigt, at en motionscykel er udstyret med et tungt svinghjul. Er den ikke det, så får du ikke en nær så effektiv træning. Derfor er denne cykel også blevet udstyret med et tungt svinghjul, der vejer 10 kg. Det er et svinghjul, der er af en vægt og størrelse, der garanterer, at alle og enhver kan få en god og effektiv træning.

Kombineret med den elektromagnetiske modstand, får du et både godt og realistisk tråd. Derfor føles det nærmest som om, du cykler på en reel cykel. At du dertil også kan vælge mellem 32 modstandsniveauer og at den kan opnå en effekt på op til 400 Watt, så er du sikret, at alle kan finde et passende niveau for dem.

Brugervenlig computer, der er nem at styre

Computeren på Peak Fitness B7.0i er nem at styre. Den giver dig dog fortsat en lang række muligheder. Du kan selv indstille den manuelt eller vælge at benytte dig af ét af de mange træningsprogrammer, der er at finde på computeren fra start. Det inkluderer blandt andet et pulsprogram, hvor du kan udfordre dig selv.

Computeren er dertil udstyret med Bluetooth. Det betyder, du får en lang række muligheder for at forbinde dine mobile enheder. Du kan både forbinde din smartphone og din tablet-pc. Det betyder blandt andet, du kan benytte dig af Kinomap, der er en applikation, der kan installeret på enten din smartphone eller tablet.

Med denne applikation får du mulighed for at cykle på ruter hele verden over. Det er en anderledes og mere spændende måde at bruge en motionscykel på. Bruger du en tablet, kan du placere den i tablet-holderen, så du kan følge ruten på skærmen, mens du tramper løs i pedalerne. Det gør det hele lidt sjovere.

Mange indstillingsmuligheder

Motionscyklen har lav indstigning og pedaler med rem. Derfor er det nemt at sætte sig op på sadlen. Samtidig er det også nemt at sikre at fødderne bliver på pedalerne. Remmen er udstyret med en klikfunktion, så det er nemt at indstille den. Styret har også en lang række grebsmuligheder og kan dertil også justeres i vinklen.

Sadlen er ligeledes justerbar, så du kan opnå en god position på sadlen. Du har desuden mulighed for at skifte sadlen til en smallere, hvis dette ønskes. Cyklen kommer også med både vandflaskeholder og transporthjul foran, hvilket betyder, at det er nemt at flytte rundt på din Peak Fitness B7.0i, såfremt der er behov for det.

Detaljer:

 • Svinghjul: 10 kg.
 • brugervægt: 150 kg.
 • Modstand: Op til 400 W (32 niveauer)
 • Mål: L: 113 cm. x B: 55 cm. x H: 155 cm.
 • Vægt: 38 kg.
 • Garanti: 2 år

Abilica WinMag Cruise

Forhandler Pris Information
2.999 DKK Se produkt

En motions- og kondicykel behøver ikke at være dyr, for at være god. Det er der mange, der tror, men det er ikke tilfældet. Der findes flere eksempler på gode modeller, der kan erhverves til en god pris. Én af disse modeller er Abilica WinMag Cruise. Det er nemlig en testvindende motionscykel, der kan købes til en lav pris.

Derfor er det en cykel, der egner sig godt til dig, der gerne vil holde din investering på et sobert niveau. Den egner sig dog også godt til dig, der har ambitioner med din træning, og som ønsker at bruge en motionscykel i jagten på målet. Samtidig er det et meget alsidigt valg, der er udviklet til at kunne bruges af langt de fleste.

Skab variation i træningen med træningsprogrammer

Synes du, det hurtigt bliver kedeligt at trampe løs i pedalerne, indtil du har nået dit kalorie-, tids- eller distancemål? I så fald er dette en ideel cykel for dig. Den er nemlig udstyret med et stort udvalg af intense træningsprogrammer, der ikke blot kan sikre, at din træning bliver effektiv, men dertil også mindre triviel.

Det er blandt ét af de aspekter, der ligger til grund for, at den er blevet kåret som testvinder en test udført af magasinet WOMAN. Faktisk får du adgang til hele 12 træningsprogrammer, hvorfor du ikke kommer til at køre død i den lige foreløbigt. Flere undersøgelser har vist, at sådanne programmer motiverer dig mere.

Solid og stabil motionscykel

Det er selvfølgelig vigtigt, at du vælger en cykel, der står solidt fast på jorden. Det er ikke sjovt at sidde på en motionscykel, hvis det føles som om, den er ved at vælte, når du træder til i pedalerne. Heldigvis er det ikke noget, du skal være bekymret for med en WinMag Cruise, da det nemlig er en både solid og stabil cykel.

Det er nemt at regulere modstanden på denne motionscykel. Det er tilmed noget, du har rig mulighed for. Den er nemlig udstyret med en elektronisk justerbar magnetmodstand, der kan justeres i intet mindre end 32 niveauer. Det er selvfølgelig med til at sikre, at alle kan finde et niveau, der er passende for netop dem.

Udstyret med regulerbart styr

Cyklen er selvfølgelig også udstyret med et regulerbart styr. Det betyder, du kan indstille styret i en vinkel og position, der er ideel for dig. Dertil er det selvfølgelig også muligt at justere sædehøjden. Du kan også nyde godt af et lavt påstigningsfelt, hvilket er ensbetydende med, at det er nemt for enhver at stige af og på den.

Det skal selvfølgelig også nævnes, at cyklen er udstyret med transporthjul på de forreste fødder. Det er med til at gøre det nemt at flytte den rundt. Det eneste, det kræver er, at du vipper cyklen lidt frem. Ydermere, så er der også pulsmåling integreret i de to håndtag, hvilket giver dig mulighed for hele tiden at følge din puls.

Detaljer:

 • Vægt: 33 kg.
 • Svinghjul: 7 kg.
 • Mål: L: 95 cm. x B: 58 cm. x H: 142 cm.
 • Modstandsniveauer: 32 stk.
 • Træningsprogrammer: 12 stk.
 • personvægt: 120 kg.

Kettler Ergo C12

Forhandler Pris Information
 6.695 DKK Se produkt
7.795 DKK Se produkt

En klar topmodel fra Kettler. Den kommer fra deres 2017-serie, men det ændrer dog ikke på, at det er en god cykel. Der er op til flere faktorer, der er værd at fremhæve ved denne model. Det vigtigste er dog, at den har et helt fantastisk tråd, hvilket ikke blot giver en god træningsoplevelse, men dertil også en effektiv træning.

Den er også en del af deres nye Ergo-serie, der bl.a. er kendetegnet ved, at du kan indstille computeren til at regulere modstanden via Watt eller blot give dig en fast modstand. Det er kun ganske få motionscykler, der kan bryste sig af at give brugeren mulighed for selv at vælge mellem watt-modstand og en fast modstand.

Nemt at skifte mellem modstandstyperne

Du kan nemt skifte mellem de to modstandstyper. Vælger du en watt-modstand, så vil du fortælle cyklens computer, at du ønsker at yde 100 W. Den vil så automatisk regulere modstanden med henblik på, at du hele tiden skal yde 100 W. Det sikrer, at du altid får den helt rette modstand, når du træder i pedalerne.

Hvad det betyder er, at des hårdere og hurtigere, du træder i pedalerne på cyklen, des nemmere et tråd, vil du også få. Hvis du i stedet vælger en fast modstand, så vil du blot cykle ved den modstand, du har valgt. Du kan vælge mellem et interval, der går fra 1 til 20. Computeren viser dog stadig hvor mange watt, du yder.

Udstyret med et multigrebsstyr

Én af de markante forskelle mellem Kettler C10 og C12 er, at denne model er udstyret med et nyt og unikt multigrebsstyr. Det betyder, du altid kan opnå en optimal siddestilling uden et behov for at stille og justere på styret. Du får ikke blot en komfortabel stilling, men du er også sikker på, at den er ergonomisk korrekt.

Det er dog ikke den eneste forskel, der er på de to modeller, for C12 er også udstyret med en saddel med gel. Det betyder, den er i stand til at yde brugeren en mere optimal komfort end en Ergo C10. Det gør det også til en mere behagelig træningsmaskine, som du sagtens kan sidde på i lang tid ifm. et længere træningspas.

Dertil har den også en lav indstigning, så det er nemt at træde af og på cyklen. Det er noget, der kan vise sig at være en klar fordel for de brugere, der har gangbesvær eller har behov for at genoptræne efter en skade eller lignende. Den leveres også med et pulsbælte, du kan bruge til at måle din puls under dit træningspas.

Er udstyret med en Kettler Premium Computer

I dag er det næsten umuligt at købe en motionscykel, der ikke er udstyret med en computer. Derfor er det også kun naturligt, at der på Kettler Ergo C12 er monteret en god computer. Mere specifikt, så er den faktisk blevet udstyret med en Kettler Premium Computer. Det er den klart bedste computer fra Kettler.

Det er en nem computer, der er udviklet til at være overskuelig og brugervenlig. Derfor er der også en garanti for, at det er en computer, der kan bruges af alle. Når du træner på din motionscykel, så kan du følge med i relevant data om din træning, hvilket tæller Puls, pedal-omdrejninger pr. minut, tid, hastighed og distance.

Detaljer:

 • Mål: L: 119 cm. x B: 55 cm. x H: 137 cm.
 • Vægt: 47 kg.
 • Garanti: 2 år
 • brugervægt: 150 kg.
 • Svinghjul: 10 kg.
 • Programmer: 10 stk.
 • Bremse: 25 til 400 W

Hvad er vigtige fokuspunkter ift. køb af ny motionscykel?

Hvis du ønsker at købe en motionscykel, så er der mange elementer, der skal indgå i dine overvejelser. Nogle er dog vigtigere end andre, hvorfor de også fortjener den største del af dit fokus. Ved at have fokus på disse faktorer, gør du det nemmere for dig selv ift. valget af en motionscykel, der kan bruges de næste mange år.

I denne forbindelse er det dog vigtigt at pointere, at det ikke altid er faktuelle faktorer, du skal tage hensyn til. I mange tilfælde er det også egne behov og krav, du skal vurdere. Derfor er det vigtigt, du også har en nogenlunde forståelse for, hvad du er på udkig efter. Det gør nemlig dit endelig valg markant nemmere.

Er du i tvivl om, hvor du skal starte, når du skal undersøge de forskellige motionscykler, så finder du herunder en guide til, hvad du i særligt høj grad skal have fokus. Du kan være sikker på, at du efter at have læst denne guide er klar til at gå på jagt efter din nye motionscykel. Sørg dog for, at det hele er læst grundigt først.

Ergonomi

Det er ikke behageligt at sidde på en motionscykel i lang tid, hvis ikke dens ergonomi er helt i top. I og med, at der er tale om en motions- og træningsmaskine, der typisk bruges i lang tid ad gangen, så er det naturligvis vigtigt, at du vælger en ergonomisk model. Der er dog flere aspekter, der afgør, om den er ergonomisk nok.

Først og fremmest, så er det vigtigt, den er nem at indstille. Du skal kunne indstille på sæde og styr, så det har en højde, der passer perfekt til netop dig. Det er dertil også vigtigt, du kan regulere på pedalerne, så de får en placering, der er ideel for dig. Det øger ikke blot komforten, men skåner faktisk også led og muskler.

Dertil er det også vigtigt at du vælger en cykel, der er udstyret med et ergonomisk sæde. Det er faktisk ét af de elementer, der er vigtigt, da du – som sagt – skal sidde godt, når du tramper løs i pedalerne. Gør du ikke det, så vil du nemlig have en større tendens til at sige fra under din træning, og det nedsætter resultaterne.

Sadel

Som der også er givet udtryk for herover, så er det uhyre vigtigt, at du sørger for at vælge en god sadel. Én ting er, at du skal sørge for, at der er tale om en ergonomi, der er i højsædet. Det er dog langt fra det eneste, du skal have fokus på, når du skal vælge sadel til din motionscykel. Egne præferencer skal også inddrages.

Du skal bl.a. overveje, om det skal være en hård eller blød sadel. Samtidig skal du også tage det op til overvejelse, om det er en bred eller smal sadel, du skal have fat i. Når du køber en motionscykel, så vil de fleste sadler dog være brede og bløde, hvorfor det også er noget, du skal sørge for at være indstillet på.

Hvis du i stedet er på udkig efter en smal og hård sadel, så er du bedre stillet ved at købe en spinningcykel, da den er udstyret med en sådan sadel. Det er dog ikke noget, der betyder, du ikke kan finde en sadel, der lever op til de krav og præferencer, du har, hvis du f.eks. foretrækker et lidt smallere sæde på din cykel.

Pedaler

Langt de fleste motionscykler er udstyret med pedaler, der er lavet til alm. træningssko. Du skal derfor ikke forvente, du på de fleste modeller kan finde pedaler, der er udviklet til såkaldte spinningsko med klik. Det er derimod noget, du i højere grad finder på spinningcykler (som navnet også antyder) end på en motionscykel.

Derimod vil du på de fleste cykler finde pedaler, der er udstyret med en gummirem, som du kan spænde rundt om dine sko. Det er med til at sikre, at dine sko ikke rykker sig, når du træder i pedalerne. Det er i høj grad noget, der er en fordel, hvis du har planer om, at den for alvor skal bruges til en hård, intens træning.

På de billige modeller er der ikke tale om pedaler med denne rem. Der vil derimod blot være tale om alm. pedaler, som du kender fra en ganske almindelig cykel. Det betyder, det ikke er muligt for dig at spænde dine sko fast til pedalerne. Det er blot endnu en grund til, at du bør undgå at købe én af de helt billige modeller.

Når du cykler, har du en tendens til at trække en smule op i benene. Det er ikke noget, der er forkert, men er derimod noget alle gør. Derfor er det ikke noget, du skal tage dig af. Tværtimod, så skal du blot sørge for at vælge nogle pedaler, der er udstyret med en rem, så du er sikker på, at dine fødder altid er spændt godt fast.

Styret

Motionscykler fås med forskellige styr. Fælles for de fleste er dog, at de ikke kan justeres, men derimod har en fast position. Det står i kontrast til styret på en spinningcykel, der typisk godt kan justeres. Derfor er det vigtigt, du er opmærksom på dette, da det nemlig medfører, at du skal vælge en helt særlig form for styr.

Det er nemlig vigtigt, at du vælger en motionscykel, der er udstyret med et styr, der har et væld af forskellige holdemuligheder. Det er også meget normalt, at du skifter position flere gange i løbet af et træningspas. Det får du dog ikke mulighed for, hvis ikke, det er noget, dit styr tillader ved at have forskellige holdemuligheder.

Du kan f.eks. finde cykler, der er udstyret med et styr, der er formet som en hestesko. Her kan du kun holde ved styret fremme eller tilbage. For nogle er dette også nok, men i de fleste tilfælde er det dog en god idé, at du vælger et styr, der har flere potentielle positioner, så du bl.a. også bedre kan læne dig forover på cyklen.

Svinghjul

Både vægt og størrelse af svinghjulet er vigtigt. Hvis ikke, du vælger en model med et tungt svinghjul, så får du ikke et nær så solidt og tungt tråd. Det vil have indflydelse på din træning, der ikke vil være nær så effektiv. Derfor er det bestemt også et aspekt, der fortjener en stor del af dit fokus, når du skal købe en motionscykel.

Der er ikke nogen faste regler, du kan tage udgangspunkt i denne forbindelse. Det er dog en god idé, at du – som minimum – har et svinghjul, der vejer mellem 6 kg. og 8 kg. I og med, at du skal finde et svinghjul, der er så tungt som muligt, så er det dog oplagt at vælge en model med et tungere svinghjul på eksempelvis 12 kg.

Hvad dog er vigtigst er, at det vejer min. 6-8 kg. Vejer det mindre end dette, så vil det have indvirkning på de resultater, du opnår på motionscyklen. Typisk er de billigere modeller også udstyret med et lettere svinghjul. Derfor giver det naturligvis også sig selv, at du er nødt til at investere, hvis du vil sikre, du får en god kvalitet.

Funktioner

Der kan være mange indbyggede funktioner i en motionscykel. Nogle af dem er derfor mere brugbare end andre. På trods af, at det kan være fristende, så er der ikke meget idé i at gå på jagt efter en model, der har så mange funktioner som overhovedet muligt. Det er der ganske enkelt ikke nogen grund til at gøre.

Hvad du i stedet bør gøre, er at finde ud af, hvilke af de mange funktioner, der kan være i en sådan cykel, du mener, du kan ende med at få brug for. F.eks. er det meget rart at have et display mellem håndtagene, hvor du kan få vist relevant data om dit træningspas. Her kan du nemlig følge med i tid, kalorier, distance mm.

Der findes dog også et væld af øvrige funktioner. F.eks. er der mange motionscykler, der i dag er udstyret med pulsmåling via enten bælte eller ur. Det kan dog også være indbyggede højttalere eller kompatibilitet med Bluetooth. Den teknologiske udvikling har bestemt også ramt markedet for motionscykler.

Programmer

Det er ikke altid lige sjovt at cykle på en motionscykel, hvis du blot tramper løs i pedalerne. Det kan nemlig hurtigt blive en kende for trivielt og ensformigt. Det er i høj grad noget, der er aktuelt, hvis du har gjort brug af en motionscykel som din primære træningsmaskiner i lang tid. I så fald kan du godt trænge til noget nyt.

Betyder det, at det ikke er nok at have én træningsmaskine derhjemme? Skal jeg have andre maskiner end en motionscykel? Nej, det er bestemt ikke det, det betyder. Hvad det i stedet betyder er, at du bør vælge en model, der leveres med en række indbyggede programmer, du kan cykle efter, så det ikke bliver for trivielt.

I dag findes der mange motionscykler, der leveres med programmer. Det er ikke alle programmer, der er noget for dig, men blandt udvalget vil du – med garanti – kunne finde nogle, der passer godt til både dine præferencer, dit nuværende konditionsniveau, og den eller de målsætninger, du har sat dig.

Endvidere bør det også nævnes, at du kan finde op til flere motionscykler på det danske marked, der tillader dig at lave dit helt eget træningsprogram. Hvis du f.eks. ønsker at cykle en bestemt distance med en bestemt intensitet, så kan du nemt og hurtigt selv sammensætte et program, der tillader dig at opnå lige netop dette.

Belastningsmuligheder

Det er muligt at justere belastningen på de fleste motionscykler. Det er kun ganske få, der ikke tillader dette. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at det ikke er alle modeller, der har gjort det lige nemt for brugeren at styre belastningen. Det er typisk noget, der gøres flere gange på et træningspas og derfor skal det være nemt.

På en spinningcykel er det typisk noget, der foregår på manuel vis via en drejeknap. Det er dog ikke tilfældet på en motionscykel. Her er der nemlig tale om en mere moderne løsning. I langt de fleste tilfælde er det noget, du kan justere via selve displayet eller et sæt knapper, der er placeret ved siden af dit display.

Når du trykker på én af disse knapper, så vil du oftest få vist en form for belastningsgrad på skærmen. Det er meget forskelligt fra model til model, hvor høj en belastning, du har mulighed for at sætte på. Typisk er det dog muligt at indstille den fra 1 til 25, hvor 25 naturligvis er den hårdeste belastning, du kan cykle på.

Brugervægt

For nogle kan dette være et følsomt område. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at du er nødt til at tage stilling til din vægt, når du skal købe en motionscykel. Det er nemlig et parameter, der er meget afgørende for, hvorvidt en bestemt model er egnet til dig eller ej. De har nemlig ikke alle den samme brugervægt.

Du vil dog typisk opleve, at brugervægten befinder sig et sted mellem 100 kg. og 200 kg. De mest robuste modeller kan godt bære en vægt på 200 kg., men det er dog et fåtal. Andre modeller er ikke nær så robuste, hvorfor deres maksimale brugervægt lyder på 100 kg. Derfor er det vigtigt, du er opmærksom på dette.

Robusthed og stabilitet

Det er ikke sjovt at cykle på en motionscykel, der rykker sig fra side til side, når du træder i pedalerne. Hvis du gerne vil undgå dette, så skal du sikre, du ender med at købe en robust og stabil motionscykel. Det kan du sikre på flere måder, men det er dog nemmest at du blot vælger at købe en tung og robust motionscykel.

Det er dog ikke det eneste. Det er nemlig også en god idé at kigge efter, om det er muligt at justere fødderne på maskinen. Hvis den står på et underlag, der ikke er 100% jævnt, så kan den ende med at vippe lidt frem og tilbage. Det er selvfølgelig noget, du bør undergå, og det kan du gøre ved at justere lidt på dens fødder.

Det er dog også vigtigt, at du har fokus på at vælge en motionscykel, der kan bryste sig af at have en høj robusthed. Den skal nemlig kunne klare den belastning, den udsættes for. Hvis du skal bruge den meget, så er det også vigtigt, at der er tale om en robust maskine, da den ellers ikke vil kunne stå imod den hårde brug.

Transportmuligheder

Med dette menes ikke, at det skal være muligt f.eks. at transportere den fra husstand til husstand. Hvad der menes er, at det kan være en fordel, at det er muligt at transportere den mellem rummene i dit hus. Det er i høj grad noget, der kan vise sig at være aktuelt, hvis du ikke har et rum, hvor du altid kan have den stående.

Hvis du selv skal flytte rundt på en motionscykel, der nemt kan veje op mod 50 kg., så er det ikke nemt, hvis ikke, den er udstyret med en form for transportmulighed. Derfor er det en god idé, du vælger en løsning med transporthjul. Det er nemlig med til at gøre det nemt for dig at flytte rundt på den givne motionscykel.

Med sådanne hjul skal du blot vippe din motionscykel op på disse hjul. Det er ikke noget, der kræver nær så meget, som hvis du selv skulle forsøge at løfte den rundt. Vil du gerne opbevare den i et særskilt lokale, men sidde på cyklen foran Tv’et i stuen? I så fald er det oplagt at du vælger en model, der er udstyret med hjul.

Udseende

På trods af, at det ikke er en faktor, der bør være én af de vigtigste, så er det ikke noget, der betyder, du helt skal ignorere udseendet af din motionscykel – specielt ikke, hvis du har i sinde, at den skal stå fremme. I et sådant tilfælde skader det ikke ligefrem, at du vælger én af de motionscykler, der har et pænt udseende.

Det er selvfølgelig en smagssag, hvorvidt et design er pænt eller ej. Derfor er det op til dig selv at vurdere, hvorvidt en given motionscykel er pæn eller ej. Hvis den ikke skal stå fremme, så er det ikke nær så vigtigt, at der er tale om et pænt design. I sidste ende er det dog en vurdering, der er personlig og op til dig selv.

I denne forbindelse bør det dog understreges, at det er tydeligt at se, at der er stor forskel på hvor stor en indsats, de enkelte producenter gør for at designe en flot motionscykel. Da udvalget er uhyre stort, så kan du dog være helt sikker på, at du sagtens kan finde frem til en motionscykel, der er lige noget for netop dig.

Pulsmåling

I forbindelse med motion og træning, kan det være en fordel at kunne måle puls. Det er et tal, der angiver antal hjerteslag pr. minut. Det er også et tal, du kan bruge til at vurdere, om du presser dig selv for meget – eller nok. Derfor er det også fordelagtigt at vælge en motionscykel, der har en form for indbygget pulsmåling.

Din puls kan måles på flere måder. Det kan enten ske ved hjælp af en pulsmåler i styret eller ved hjælp af en ekstern pulsmåler såsom et bælte, der placeres rundt om brystet. Typisk vil du med den sidstnævnte løsning få en mere præcis måling, om end det ikke altid er nødvendigt, hvis ikke, det er noget, du ofte bruger.

Hvis du gerne vil kunne lave intervaltræning, så er det en rigtig god idé, at du sørger for at vælge en cykel, hvor der har været et særligt fokus på pulsmåling. Det er nemlig en rigtig stor hjælp, hvis du ønsker at træne i intervaller. Du kan nemlig måle pulsen op til et bestemt tal, trampe igennem, og herefter sænke farten igen.

Intervaltræning er noget, du kan gøre på flere forskellige måder. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det nemt kan vise sig at være en særdeles effektiv form for træning. Det er dog ikke alle, der mener, at det er noget, der passer ind i deres træningsplaner – og i så fald er pulsmåling ikke en nær så vigtig funktion at få.

Pris

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der kan være stor forskel på, hvad du skal betale for en motionscykel. Hvad der dog heller ikke skal være nogen tvivl om er, at der er en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet. Hvis du gerne vil være sikker på, du får en cykel af høj kvalitet, så er du også nødt til at betale for det.

Det er dog ikke noget, der betyder, at du er nødt til at gå på jagt efter den dyreste model, du kan finde. Det er vigtigt, du forsøger at tilpasse dit budget med de krav og behov, du ønsker opfyldt. Du kan sagtens finde en god motionscykel til f.eks. 3-4.000 kr., men du kan også finde modeller, der koster mere end 10.000 kr.

Hvis du vælger at betale en højere pris, så er det ikke nødvendigvis noget, der giver dig en garanti for, at du får f.eks. et tungere svinghjul. Der kan derimod være tale om et større udvalg af funktioner og programmer, der for nogle ikke er pengene værd. F.eks. hvis du blot har i sinde at bruge cyklen til at motionere i ny og næ.

Som der også er givet udtryk for herover, så er det i høj grad noget, der handler om at finde ud af, hvad du har af krav og behov. Du skal på bedst mulig vis finde en motionscykel, der harmonerer godt med de tanker, du har gjort dig i denne sammenhæng – og med afsæt i disse kriterier, skal du ligeledes finde et godt budget.

Computer

Der er stort set altid monteret en computer på en moderne motionscykel. I dag er det faktisk nærmere reglen end undtagelse. Du skal dog være opmærksom på, at der er stor forskel på de enkelte computere. Det er ikke alle, der er lige gode, hvorfor det er vigtigt, du vurderer vigtigheden af din computer, inden du vælger cykel.

En computer skal selvfølgelig vise dig data, der er relevant for din træning. Der er dog stor forskel på, hvor meget data, der vises. Det er meget normalt, du kan se data om hastighed, tid, distance, puls, kalorier, watt og omdrejninger, mens nogle computere kan vise flere data og andre dog viser et mindre udvalg af data.

Hvis du gerne vil have en computer, der er kompatibel med pulsmåling, så er det typisk noget, du skal være villig til at betale for. For det meste er det nemlig noget, der er med til at gøre cyklen dyrere. Det er dog også noget, der kræver, at der rent faktisk er integreret en form for pulsmåling i håndtagene på den givne cykel.

Ydermere, så er der også andre funktioner, der er integreret i nogle computere. Det inkluderer alt lige fra forprogrammerede træningsprogrammer til virtuelle 3D-verdener, du kan cykle i. Det er ikke et krav, at du vælge en kondicykel, der er udstyret med en computer, men det gør den dog markant mere interessant.

Testkilder

Vi har ikke selv testet de motionscykler, der er beskrevet i denne artikel. Vi har indsamlet information og testresultater fra flere troværdige testkilder. Det er med afsæt i disse data, at vi har sammensat vores liste over de bedste motionscykler. Det er blandt andet med afsæt i følgende kilder, vi har lavet vores oversigt:

Reviews.com

Reviews.com er en troværdig testkilde. Det er et internationalt medie, der har eksisteret siden 2013, hvor de har specialiseret sig i at teste og analysere produkter indenfor stort set alle produktkategorier. Derfor har de naturligvis også testet en lang række forskellige motionscykler, som de har lavet en god oversigt over.

De har kigget nærmere på intet mindre end 57 forskellige cykler. Derfor er der også tale om en meget omfattende test. I denne test har de blandt andet undersøgt cykler fra store og velkendte producenter såsom Bladez, Diamondback, Keiser, Nautilus, NordicTrack, Peloton, ProForm, Schwinn, Spinning, og Sunny Health.

Det er dog ikke hvem som helst, der har stået for at udføre disse tests. Det er derimod tests, der er udført af uddannede fysioterapeuter og professionelle fitnesstrænere. Testen er senest blevet opdateret 13. februar 2019. De tester nemlig løbende nye cykler og opdaterer deres liste, hvis nogle klarer sig bedre end andre.

De har kigget på en lang række forskellige aspekter af motionscyklerne. De har blandt andet kigget på vægten af svinghjulet, modstandstypen, kontrolpanel, display, garanti og den generelle kvalitet. Derfor er der altså tale om en test, hvor hver enkelt enhed er blevet testet fra ende til anden, for at give et retvisende resultat.

Én af de klare fordele ved Reviews.com er, at de – som der også er givet udtryk for herover – løbende tester nye produkter, som de inddrager i deres indhold på deres hjemmeside. Derfor får du altid et nutidigt og retvisende billede af, hvad der er de bedste modeller. Du kan se hele testen udført af Reviews.com lige her.

Men’s Health

Men’s Health er verdens største magasin målrettet mænd – både fysisk og på nettet. Det udgives i hele 35 versioner i 59 lande verden over. På deres webside har de publiceret en god guide til at finde den bedste motionscykel. I samme artikel har de også inkluderet en oversigt over, hvad de mener er de bedste modeller.

Det er en test, der er udført af Brett Williams, der er ansat som Associate Fitness Editor hos Men’s Health. Han er tidligere professionel fodboldspiller og har en stor indsigt i konditionstræning. Han har fremhævet otte forskellige modeller, der er fremhævet med henblik på, at der skal være noget for alle og enhver.

Hvad det betyder er, at du kan finde frem til en motionscykel til ethvert behov og enhver person i hans test. Uanset om du er nybegynder med ganske få krav eller du er garvet motionist med store krav, så kan du være sikker på, du kan finde en passende motionscykel i Brett Williams’ test, som du i øvrigt kan læse gratis her.

Expert Reviews

Expert Reviews er ét af de ældste forbrugermagasiner, du kan finde på nettet. Derfor kan du være sikker på, du kan stole på dem. Bag siden står der et stort hold af eksperter indenfor flere felter, som er blevet udvidet med flere medlemmer siden den spæde start tilbage i 1987, hvor brandet slog dørene op første gang.

De har selvfølgelig også testet en lang række motionscykler og sammensat en liste over de bedste af slagsen. Det er en opgave, der er tilfaldet Nick Harris-Fry, der har en baggrund som løber og har derfor en stor indsigt i konditionstræning. I dag er han journalist, og de to egenskaber har han forenet på bedste vis i denne test.

Det er selvfølgelig vigtigt at understrege, at alle tests er foretaget i Expert Reviews’ egne lokaler. De har selv indkøbt eller fået sponsoreret de enkelte modeller, der er beskrevet i testen. Derfor er der tale om en meget troværdig test og ikke blot en test, der er baseret på at stille modellernes specifikationer op mod hinanden.

Der er blevet fremhævet 11 forskellige motionscykler fra flere forskellige brands. Nogle af de brands, der blandt andet er fremhævet, er Proform, Wattbike, JLL, Ultrasport og NordicTrack. Hvis du selv ønsker at læse den store test fra Expert Reviews, så skal du blot klikke her, hvor du kan læse om alle motionscyklerne.

Bäst-i-Test.se

Bäst-i-Test.se er et uafhængigt forbrugermagasin, der i dag er tilgængeligt i både Sverige, Norge og Danmark. De står selv for alle produkttests, og resultaterne bliver efterfølgende præsenteret for dig som forbruger. De bygger på en meget simpel filosofi om, at eksperter indenfor de givne områder skal teste produkterne.

Derfor er der også tale om tests, der er baseret på vurderinger og anmeldelser fra oprigtige eksperter inden for hvert enkelt område. Derfor kan du også være sikker på, at deres test af motionscykler er blevet udført af en person, der har en form for uddannelse eller stor erfaring, der relaterer sig til sundhed og/eller motion.

Testen indeholder mange forskellige motionscykler, der ligeledes kommer fra flere forskellige brands. Nogle af de brands, der er repræsenteret i testen hos Bäst-i-Test.se er Masterfit, Casall, Schwinn Fitness og Titan Life. Testvinderen blev Masterfit TP200, som desuden også er medtaget i vores motionscykel test herover.

I testen er der taget højde for, at der skal være noget for alle. Derfor har de valgt at inddele de testede modeller i tre forskellige prisklasser: Budgetklassen (Under 3.500 svenske kroner), Mellemklassen (Mellem 3.500 og 7.000 svenske kroner) samt Proffklassen (Over 7.000 svenske kroner). Hele testen kan læses her.

Produkterne i artiklen er ikke testet af Forbruger-guide.dk, men vi har derimod set på andre tests på internettet og derved samlet produkter.

4.6/5 - (14 votes)

Kuffert Test

Previous article

Printer Test

Next article

Comments