Sundhed og fitness

Hometrainer Test

0

Det er ikke altid vejr til at træne udenfor i Danmark. Når vinteren melder sin ankomst, så bringer den både kulde og mørke med sig. På denne årstid kan det derfor være svært at træne udendørs på racercyklen. Det er dog ikke den eneste mulighed, du har, da du blot kan vælge at investere i en hometrainer til din cykel.

Hvis du leder efter en god hometrainer, så er du kommet til det rette sted. Herunder har vi samlet et udpluk af markedets bedste modeller. Derfor vil der sandsynligvis også være én eller flere, der harmonerer med dine præferencer og kriterier.

Atredo Q3 Hometrainer

Forhandler Pris Information
899 DKK Se produkt

Med den smarte Q3 Hometrainer fra Atredo er det intet problem at træne hele året rundt. Du kan holde din træning ved lige, selvom vind, kulde og mørke gør det svært at cykle udendørs. Denne hometrainer byder på intet mindre end syv forskellige modstandsstyrker. Modstandsstyrkerne strækker sig helt op til 950 Watt.

Derfor er det også en hometrainer, der kan give modstand til selv toprytterne. Det er nemt at justere på dens modstand, da det blot gøres ved hjælp af den medfølgende modstandsskifter. Dertil er den udstyret med et svinghjul på 1,65 kg. og kan opnå et maksimalt moment på 16,3 Nm. Derfor kan den altså udfordre de fleste.

Kan bruges til at cykler med en hjuldiameter på 24” – 28”

Du kan anvende Q3 Hometrainer til alle cykler, der har en hjuldiameter på mellem 24” og 28”. Dertil kan den bære ryttere med en vægt på op til 120 kg. Det bevidner om, at det er en hometrainer, der byder på en rigtig høj kvalitet. Den har selv en vægt på blot 7 kg., hvorfor det er nemt at flytte rundt på den, alt efter behov.

Desuden er den udstyret udstyret med en magnetisk bremse, der har en maksimal bremsekraft på 48 N. Den har også en relativt kompakt størrelse, da den måler 46 cm. x 50 cm. x 56 cm. Det er en fordel, da det dermed er nemt at finde plads til den på en hylde, i et skab el.lign. Hvis det ønskes, så kan Quick Release tilkøbes.

Detaljer:

 • modstand: 950 W
 • moment: 16,3 Nm
 • Svinghjul: 1,65 kg.
 • Modstandsskifter: 7-trins til styr
 • Vægt: 7 kg.
 • Kalibrering: Spin Down
 • bæreevne: 120 kg.
 • Mål: 46 cm. x 50 cm. x 56 cm.
 • Størrelse: 24” – 28”

BKOOL Smart Air

Forhandler Pris Information
7.895 DKK Se produkt

BKOOL overgår ikke blot sig selv, men også alle andre med deres Smart Air. Den byder på et nyskabende og unikt design. Dertil giver den også mere præcise målinger, end hvad du hidtil har set. Ikke nok med det, så er den også meget støjsvag. Det er endnu et aspekt, der er med til at give dig en meget realistisk cykeloplevelse.

Den er designet til at kunne give en virkeliglighedstro oplevelse, og er bygget til at kunne foretage horisontale vandringer på op til 10 mm. Dertil kan den også vippe 6 grader til hver side. Det er med til at gøre oplevelsen endnu mere realistisk, samtidig med, at du får en træning, der er mere behagelig og er præget af høj komfort.

Giver god træning, men også præcise tal

Det er en hometrainer, der ikke blot er designet til at give god motion, men også til at give dig meget præcise tale om din træning. Den er i stand til at måle Watt på meget præcis vis. Derfor kan den også vise de aktuelle Watt-tal på skærmen med en nøjagtighed på blot +/- 2 %. Du bliver ikke meget mere præcist, end dette.

Sammen med denne hometrainer får du også tre måneders abonnement til BKOOLs simulator-software. Det er et stykke software, der gør det muligt at cykle race mod dine venner, deltage i live-løb, eller vælge blandt tusindvis af ruter. Samtlige af disse ruter vises som video eller 3D, så det føles som om, at du cykler ruten.

Detaljer:

 • Modstand: Op til 3.000 W
 • Hastighed: Op til 70 km/t
 • Stigninger: Op til 25 %
 • Bluetooth & ANT+: Ja
 • Vægt: 24 kg.
 • Mål: H: 71 cm. x B: 70 cm. x L: 84 cm.
 • Sram- og Shimano-kompatibel: Ja

Wahoo Kickr Core Hometrainer

Forhandler Pris Information
5.999 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil kunne cykeltræne derhjemme, så er det en god idé at tage et kig på Kickr Core fra Wahoo. Det er en hometrainer, der giver dig mulighed for at foretage en overvåget hjemmetræning. Det er muligt at tilknytte den til både iPhone, iPad, Android, Windows og tilmed også dit Apple TV, såfremt du har sådan ét.

Overvågningen er en fordel af flere årsager. Det handler ikke kun om, at det kan gøre din træning en kende mere underholdende, men også at du kan holde øje med dine resultater. Det kan i sidste ende føre til en bedre ydevne. Derfor er du garanteret, at du får det maksimale ud af den tid, du bruger på din racercykel.

Er kompatibel med de fleste cykler

En anden fordel ved Wahoo Kickr Core er, at den er kompatibel med de fleste cykler. Den kan bruges på alle MTB’er og racercykler – både med og uden skivebremser. Selve Kickr-funktionen gør, at du får en særdeles præcis analyse af din præstation på cyklen. Wahoo CCU og Wisper Tech sørger for at det er næsten lydløst.

Den kan desuden yde en modstand på helt op til 1.800 W, mens den kan simulere stigninger på op til 16 %. Derfor er det også en hometrainer, der kan udfordre selv den mest garvede cykelrytter. Den er kompatibel med stort set alle træningsapps, som den kan synkronisere data til via enten Bluetooth eller via ANT+.

Detaljer:

 • Modstand: Op til 1.800 W
 • Stigning: Op til 16 %
 • Vægt: 18 kg.
 • Størrelse: 24” – 29”
 • Kadencesensor: Ja
 • ANT+ & Bluetooth: Ja
 • Direct Drive: Ja

Tacx Neo 2T T2875 Hometrainer

Forhandler Pris Information
8.999 DKK Se produkt

Her er der tale om én af de mest støjsvage hjemmetrænere på markedet. Det er også en hometrainer, der er i stand til at simulere stigninger på helt op til 25 %. Derfor får du også en meget realistisk vejføling. Det gør sig gældende i forhold til stigning i hastighed på nedkørsler samt modstand når du kører op ad en bakke.

Tacx Neo 2T er den ultimative hometrainer for dig, der ikke vil gå på kompromis med dit valg. Det er det rette valg for dig, der vil have den mest innovative og gennemførte hometrainer. Er det aktuelt for dig, så er det dog også noget, du er nødt til at betale for. Der findes nemlig mange hometrainere, der er billigere.

Gennemtænkt, genial og innovativ

Der bør ikke herske tvivl om, at dette er en både gennemtænkt, genial og innovativ hometrainer. Derfor er det også et rigtig godt alternativ til de tidspunkter, hvor det ikke er muligt at køre en tur på landevejene. Det er endda rigtig nemt; tag baghjulet af cyklen, monter en kassette, start den, og du er klar til at gå i gang.

Endvidere er kadence-målingen meget nøjagtigt i form af der er en kontaktløs sensor. Hometraineren kan kommunikere trådløst via Bluetooth og ANT+ med diverse smartphones. Dermed kan du bruge dine fortrukne træningsapps. Derfor er det ikke noget, der behøver at være monteret på selve cyklen, når du træner på denne hometrainer. Det skal dog gøres klart, at du selv skal montere en kassette, inden du kan gå i gang med at bruge din Neo Smart.

Detaljer:

 • Modstand: Op til 2.200 W
 • Stigning: Op til 25 %
 • Minimal støj
 • Moment: 85 Nm
 • Belastning: 125 kg.
 • Kommunikerer trådløst via ANT+ og Bluetooth

Elite Direto X

Forhandler Pris Information
5.699 DKK Se produkt

Dette er en opgradering af Direto II fra Elite, som i dag er udgået af deres sortiment. Derfor har Direto X også mere at byde på end Direto II. Den kan bl.a. bryste sig af en forbedret præcisionsmåling, som nu er helt nede på kun 1,5 %, mod de tidligere 2 %. Derfor er du også garanteret, at du får en meget præcis måling.

Du vil også opleve, at du får en bedre simulering af stigninger. Dertil kan den også klare en større stigning, da den kan klare stigninger på helt op til 18 %. Dertil har den også få en større modstand, da den kan yde op til 2.100 W, som tidligere var 1.400 W. Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at den er blevet forbedret.

Giver en meget autentisk følelse

Én af de klare fordele ved denne hometrainer er, at den giver en autentisk følelse af at du cykler på en reel landevej. Det kræver dog, at du gør brug af den medfølgende riser blok. Det giver en oplevelse, der er stort set lysløs, hvorfor selve træningen kommer i fokus. Derfor er det også en meget virkelighedstro oplevelse.

Den er selvfølgelig også kompatibel med både Bluetooth og ANT+. Det betyder, at det er nemt at synkronisere data fra din hometrainer til din foretrukne app. Når du køber en Direto X fra Elite, får du også 12 måneders gratis abonnement til Elite My E-training med. Det er både et stykke software og en app til din smartphone.

Detaljer:

 • Modstand: På til 2.100 W
 • Hastighed: Op til 40 km/t
 • Vægt: 10,3 kg.
 • Mål: 68 cm. x 69 cm. x 41 cm.
 • Præcisionsmåling: +/i 15 %
 • Farve: Sort
 • Stigning: Op til 18 %
 • Bluetooth & ANT+: Ja

Hvordan fungerer en hometrainer?

En hometrainer er faktisk meget simpel at bruge. Det er et stativ eller en holder, der gør det muligt for dig at cykle indendørs. På lige fod med, at der findes en lang række forskellige mærker og modeller, så findes der endnu flere funktioner, software m.m. Det er dog kun en fordel, at du kan tilpasse dit valg fuldstændigt.

Du kan sagtens bruge din primære cykel, som den cykel, der bruges på din hometrainer. Du skal blot huske at finde en hometrainer, der faktisk passer til den størrelse, din cykel har. Hvis du bruger den en del, så kan det dog være en god idé med en cykel, der sidder permanent på den, så du ikke skal koble den fra og til.

Mange forskellige hometrainere

Der findes rigtig mange forskellige hometrainere. Der findes de helt simple og billige modeller, der ikke har en masse ekstraudstyr, du kan bruge. På en sådan model skal du blot montere dit baghjul på din hometrainer, så det sidder godt fast. Det anbefales dog at skifte dit dæk til et dæk, der hører til dit valg af hometrainer.

Det er muligt at indstille modstanden på en helt simpel måde, da det gøres, som skulle du blot skifte gear på din cykel. Des mere udstyr og tilbehør, der hører til din hometrainer, des mere skal du også sætte dig ind i. Derfor er du også nødt til at bruge tid på at sætte dig ind i, hvordan det bruges og hvordan det indstilles.

Med en mere avanceret model får du dog også en mere spændende køreoplevelse. Det skyldes blandt andet, at du kan få en større variation i din træning. Hver enkelt hometrainer matcher nogle specifikke behov. Det kan sagtens være, at dækket blot kører på en rulle, der måler din hastighed og antallet af kilometer.

Efter at have skiftet baghjulet, monterer du cyklen, så den sidder godt fast på din hometrainer. Det er ikke et krav, at du bruger et hjul, der hører til din hometrainer, men det giver dog en bedre oplevelse. Det vil nemlig larme mindre, svine mindre og kan desuden bedre håndtere belastningen.

Der findes også mere avancerede modeller

Du kan også finde modeller, der skal siddes fast ved kassetten. Her skal du være opmærksom på, at det kun er sjældent, at der faktisk hører en kassette med til selve træneren. Det er derfor noget, du skal investere i ved siden af. Det gør det selvfølgelig en tand dyrere, da disse modeller endda også er dyrere i sig selv.

Det er dog en klar fordel, at du vælger en sådan model, da det er med til at sikre, at du får målinger, der er mere præcise. Dertil vil det også nemmere tilføre energi i dit tråd, som hvis du befandt dig på en landevej. Det er derfor med til at give dig en mere autentisk og virkelighedstro oplevelse.

Hårtørrer Test

Previous article

Stepbænk Test

Next article

Comments