Diverse

Stepbænk Test

0

En stepbænk kan bruges til mange formål. Det er dog særligt et uundværligt stykke udstyr, hvis du ofte dyrker aerobic. Det er dog slet ikke det eneste, du skal bruge den til. Du kan faktisk også bruge den til styrketræning. Uanset hvad, så er det dog vigtigt, at du vælger en stepbænk af høj kvalitet med en skridsikker overflade.

Hvis du leder efter en god stepbænk, så er du kommet til det rette sted. I denne artikel guider vi dig nemlig til et udpluk af de bedste stepbænke på markedet. Derfor er der sandsynligvis også én af disse stepbænke, der harmonerer med dine præferencer og kriterier.

Abilica Step Up Pro

Forhandler Pris Information
519 DKK Se produkt
794 DKK Se produkt
795 DKK Se produkt

Her får du en stepbæk, der er i stand til at stramme op i både bagdel, lår og læggene. Den kan også sikre dig en bedre kondition samt hurtig kalorieforbrænding. Ikke nok med det, så kan Step Up Pro fra Abilica tilmed også bruges til at træne din koordination. Derfor er der tale om en stepbænk, der kan tjene mange formål.

Den kan også bryste sig af at have et stort overflademål, der lyder på hele 32 cm. x 90 cm. Derfor er der god plads at træde på. Den har også to forskellige højder, der lyder på hhv. 13 cm. og 18 cm. Overfladen er blevet belagt med gummi, hvilket er gjort med henblik på at sikre, at du har et godt fodfæste, når du træner på den.

Er produceret i plastform

Abilica har valgt at producere deres Step Up Pro i en særlig plastform, der dæmper stødet. Det er en fordel, da det gør den mere skånsom mod dine knæ. Dertil medfører det også, at den ligger meget stabilt på dit gulv under brug. Abilica har også valgt at vedlægge en række træningsprogrammer, du kan benytte dig af.

Det er også muligt at tilkøbe ekstra klodser, hvis man ønsker en ekstra højde på stepkassen. Hvert sær giver en ekstra højde på 5 cm. Der medfølger ét sæt til bænken, som er det, der får højden til at gå fra 13 cm. til 18 cm. Hvis du ønsker at gøre den højere, så kan du tilkøbe ekstra sæt klodser for blot 200 kroner.

Detaljer:

 • Materiale: Plast
 • Overflade: 32 cm. x 90 cm.
 • Højde: 13 cm. til 18 cm.
 • Farver: Grå og lilla

Reebok Studio Step

Forhandler Pris Information
658 DKK Se produkt
789 DKK Se produkt
1.295 DKK Se produkt

Denne stepbænk fra Reebok er velrenommeret. Det er ikke uden grund, at den har opnået denne status. Det er en stepbænk (også kladet for et stepbræt), der byder på en skridsikker overflade og tre højdeindstillinger. Derfor kan du altid finde en passende højde, da den kan indstilles til en højde på 15 cm., 20 cm. eller 25 cm.

Det er en fordel, at det er muligt, da de tre niveauer betyder, at du kan øge belastningen i takt med at du får en bedre kondition. Det er desuden nemt at indstille på højden, da det blot gøres ved hjælp af de grå ben. Det måler dertil 90 cm. i bredden og 35 cm. i dybden, hvorfor der også er god plads til at træde op på.

Er fremstillet i ét stykke

Én af de klare fordele ved Studio Step fra Reebok er, at den er fremstillet i ét stykke. Det er nemlig med til at give en langt stærkere konstruktion og en god holdbarhed. Både under og ovenpå brættet er der naturligvis en skridsikker overflade. Derfor er du også sikret, at du altid får en maksimal stabilitet og en god kontrol.

Det vejer ca. 7,5 kg., hvorfor det ikke er det letteste bræt i verden. Det er dog kun en fordel, da det gør det stabilt, samtidig med at det garanterer en høj belastningsevne. De bruges i fitnesscentre over hele landet, så du kan derfor roligt stole på kvaliteten. I fitnesscentrene bliver de nemlig brugt i op til otte timer om dagen.

Detaljer:

 • brugervægt: 110 kg.
 • Højde: Fra 15 cm. til 25 cm.
 • Mål: L: 90 cm. x D: 35 cm.
 • Materiale (Stel): Plast
 • Materiale (Overflade): Gummi
 • Vægt: 7,5 kg.

Toorx Step Advance Stepbænk

Forhandler Pris Information
463 DKK Se produkt
750 DKK Se produkt

Step Advance fra Toorx er en rigtig lækker stepbænk, der kan hjælpe dig med at øge din kondition. Derfor er det også en ideel løsning, hvis du har brug for et stepbræt, du kan bruge til udholdenhedstræning. Stellet er fremstillet i plast, men overfladen er selvfølgelig lavet i gummi, da det er et mere skridsikkert materiale.

Dertil er det også muligt for dig at vælge mellem hele tre forskellige niveauer. Derfor er det også muligt for dig at justere den op eller ned i niveau, hvis der er behov for det. Du kan frit vælge mellem 15 cm., 20 cm. og 25 cm. Derfor er du også garanteret, at du kan indstille den til at have en højde, der passer til lige netop dig.

Sikkerheden er i top

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er vigtigt, at sikkerheden er i fokus, når du skal vælge en stepbænk. Hvis den ikke er udstyret med en skridsikker overflade som Toorx Step Advance, så er der en vis risiko for, at du ender med at vælte. Det er dog ikke noget, du skal være bange for, hvis du vælger netop denne bænk.

Det er dog ikke kun en skridsikker overflade, der er vigtig, hvis du skal købe en stepbænk. Den skal også have en god størrelse, så der er god plads at træde op på, når du træner med den. Den måler 90 cm. i længden og har en dybde, der måler 32,5 cm. Dertil er den også holdt i helt neutrale farver, da den er hhv. sort og grå.

Detaljer:

 • Materiale (Stel): Plast
 • Materiale (Overflade): Gummi
 • Højde: Fra 15 cm. til 25 cm.
 • Mål: L: 90 cm. x D: 32,5 cm.
 • Skridsikker overfalde: Ja
 • Farver: Sort og grå

Aserve Aerobic Step Stepbræt

Forhandler Pris Information
399 DKK Se produkt

Det er ikke alle, der har lyst til at bruge for mange penge på at købe udstyr til deres træning. Hvis det ikke er noget, du har lyst til, så kan et stepbræt være en god idé. De kan dog fås i mange forskellige prisklasser. Hvis du gerne vil holde prisen på et sobert niveau, så er det oplagt, at du tager et kig på Aerobic Step fra Aserve.

Her får du et stepbræt, der kan bryste sig af at være udført med skridsikre gummifødder. Derfor er du sikret, at det også er en stepbænk, der bliver stående, hvor den skal stå, så den ikke glider under dine fødder. Derfor er det også et ideelt valg, hvis du ved, at du især skal bruge den til aerobic, der ofte byder på høj intensitet.

Den tilgodeser forskellig brugervægt

Aserve Aerobic Step er også et stepbræt, der udmærker sig ved at tilgodese forskellig brugervægt. Derfor kan den også bruges af langt de fleste, uanset om den skal bruges til aerobic, styrketræning eller noget helt tredje. Dertil er det muligt at justere den i højden, hvorfor du kan vælge, om den skal være 10 eller 20 cm. i højden.

På trods af den lave pris, så er dette også en stepbænk, der bruges i fitnesscentre hele verden over. Det er også en stepbænk, der har en fin størrelse, da den måler 78 cm. i længden og 30 cm. i dybden. Det er desuden også muligt at flytte benene ind under bænken, så den både bliver lavere og fylder mindre ved opbevaring.

Detaljer:

 • Materiale (Overflade): Gummi
 • Materiale (Stel): Plast
 • Højde: Fra 10 cm. til 20 cm.
 • Mål: L: 78 cm. x D: 30 cm.

Trendy Stepbænk Etapa

Forhandler Pris Information
599 DKK Se produkt
679 DKK Se produkt

Du kan finde rigtig mange stepbænke på det danske marked. Det er dog ikke dem alle, der er noget for dig. Hvis du gerne vil have en helt simpel stepbænk i sin reneste form, så er det et oplagt bud, at du tager et kig på Etapa fra Trendy. Her er der nemlig tale om en helt simpel stepbænk, der er nem at have med at gøre.

Du er dog sikret, at du kan indstille den til at have en højde, der passer godt til dig og dine krav. Du kan nemlig vælge blandt hele tre højdeindstillinger. Derfor kan du naturligvis også finde en højde, der er ideel for dig. På denne stepbænk fra Trendy er det hhv. 15 cm., 20 cm. og 25 cm., du nemt kan indstille den til at have.

Er forsynet med en skridsikker overflade

Da den er forsynet med en skridsikker overflade, så er du også sikret, at du ikke ender med at glide, når du bruger den til din træning. Dertil er det også en overflade, der er mere behagelig at træde ned på, hvilket er noget, der skåner dine knæ. Der skal dog ikke herske tvivl om, at det er en stepbænk lavet til privat brug.

Der er dog især ét punkt, som denne stepbænk skiller sig ud på. Her er der nemlig tale om en bænk, der kan bryste sig af en maksimal brugervægt, der lyder på hele 250 kg. Derfor kan stort set alle også gøre brug af denne stepbænk. Den store maksimale brugervægt bevidner også om, at det er en bænk af høj kvalitet.

Detaljer:

 • Farver: Sort og grå
 • Mål: L: 83 cm. x D: 28 cm.
 • Højde: Fra 15 cm. til 25 cm.
 • Vægt: 9 kg.
 • brugervægt: 250 kg.
 • Skridsikker overflade: Ja

Terra Core

Forhandler Pris Information
2.799 DKK Se produkt

Vil du gerne have en stepbænk, der er meget mere, end blot en normal stepbænk? I så fald bør du kigge på en Terra Core. Du kan ikke kun bruge den som en stepbænk, men også som en halv balancebold. Det er oplagt for dig, der gerne vil bruge den til squats, håndvægtøvelser m.m. Derfor kan den tjene rigtig mange formål.

Ikke nok med det, så er det også muligt at gøre brug af din Terra Core til at træne både din mave og ryg. Som navnet dog også gør udtryk af, så er det også et stykke udstyr, der er rigtig god til træning af din core. Derfor er det også en god idé at investere i en Terra Core, hvis du gerne vil have en det maksimale ud af træningen.

Giver bedre forudsætninger for Core-træning

Der findes mange måder hvorpå du kan træne din core. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at dette er én af de bedste måder. Du får nemlig mulighed for at træne både de indre og de ydre muskler, der ligger omkring din mav og ryg. Samtidig vil du opnå en højere maksimal styrke og mere effektivt arbejdende muskler.

Ikke nok med det, så vil du også få nedsat risikoen for skader, hvis du træner på en Terra Core. Hvis du køber en Terra Core, så er det dog ikke kun selve stepbænken, du får med. Der medfølger nemlig også en stor plakat med øvelser, en DVD med en lang række øvelser samt adgang til en app, der også indeholder mange øvelser.

Detaljer:

 • Mål: L: 117 cm. x B: 44 cm. x H: 26 cm.
 • Vægt: 13 kg.
 • Farver: Sort og orange
 • brugervægt: 450 kg.

Fordele ved en stepbænk

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange fordele ved en stepbænk. Derfor er der også mange gode grunde til at købe én. Hvis du går med overvejelserne om at købe en stepbænk, kan du herunder blive klogere på, hvad du kan forvente at fordele. Det kan hjælpe med at danne et overblik over, om det er en god idé.

Fedtforbrænding

Én af de klare fordele ved at bruge et stepbræt er, at du kan forbrænde rigtig mange kalorier på kort tid. Det kræver ikke mere, end blot 30 minutters arobic på din stepbænk, for at forbrænde mellem hele 210 og 444 kalorier. Hvor meget du forbrænder, afhænger af intensiviteten på din træningssession og din kropsvægt.

Vægttab

Hvis du sørger for at kombinere det ovenstående med en sund kost, hvor du ikke spiser for meget eller for usundt, så er du sikret, at du vil tabe dig. Det kan du være helt sikker på. Hvis du går med et ønske om at tabe dig lidt, så kan dette være en god løsning. Det kræver dog, at du også sørger for at spise sundt og godt.

Muskelopbygning

I og med, at det er din kropsvægt, der bruges, når du træner på din stepbænk, så er det også en god måde at opbygge muskel. Hvis du gerne vil gøre det endnu hårdere, så kan du endda også vælge at bruge håndvægte. For de fleste vil det dog være en god idé at starte med egen vægt, hvilket for det meste også er nok.

Din vægt presser dig ned mod jorden, som følge af tyngdekraften. Det vil du kunne mærke i dine ben, når du træner på en stepbænk. Derfor vil det virke som om, at du har været ude at løbe en tur. Derfor kan du også få ømme ben dagen efter. Det skal du selvfølgelig være opmærksom på, når du træner løs på din stepbænk.

Hvis det er noget, du gør over længere tid, så vil det også træne din core. Det er en kombination mellem ryg og mave, hvilket dog særligt inkluderer rygsøjlen. Hvis du har en god core, så vil du generelt også have en bedre holdning. Det er selvfølgelig noget, der vil gavne de fleste – især hvis man sidder meget ved sin PC.

Ændringer i hjernen

Der er et studie, der har vist, at det ikke kun er på fysisk vis at, der sker ændringer, hvis du bruger en stepbænk til at dyrke aerobics. Det vil også resultere i ændringer i hjerne. Det kan bedste beskrives ved, at den nærmest kommer under ombygning. Der er selvfølgelig tale om ændringer, der gavner dig på op til flere måder.

På trods af, at du kun dyrker aerobics i kort tid, så er det noget, der vil føre til ændringer i hjernen. Det er fx noget, der vil ende med at påvirke din korttidshukommelse på kort vis. Derfor kan du undgå de situationer, hvor du pludselig ikke kan huske noget, du skulle huske. Det kan fx være, at du har skulle handle noget ind.

60 min. aerobic er som at løbe 11 km.

Hvis du dyrker aerobic i 60 minutter, så er det faktisk svarende til at løbe 11 km. Det er ikke alle, der kan løbe så langt, og det er heller ikke alle, der har lyst til at løbe 11 km., hvis det fx er dårligt vejr. Derfor er der mange, der foretrækker at give den gas på stepbænken i stedet for.

Hometrainer Test

Previous article

Løbevogn Test

Next article

Comments