Sundhed og fitness

Yogamåtte Test

0

Der er mange fordele ved at dyrke yoga, og det er endda nemt at komme i gang med det. Du skal nemlig ikke bruge andet end en yogamåtte og noget tøj med god bevægelsesfrihed. Det kan sagtens tænkes, at du har det sidstnævnte i forvejen, men det er ikke alle, der har en yogamåtte liggende derhjemme.

En god yogamåtte hjælper dig med at stå fast og øger din komfort, mens du dyrker yoga. Derfor er den også uundværlig, hvis du gerne vil i gang med at dyrke yoga. Er det tilfældet, så kan du herunder finde en række forskellige yogamåtter. Derfor kan du selvfølgelig også finde en ideel yogamåtte for dit vedkommende.

Adidas Yoga Mat Textile Bikram Hot Yogamåtte

Forhandler Pris Information
349 DKK Se produkt

Her får du en yogamåtte, der er specifikt designet til den afgren af yoga, der kaldes for hot yoga. Derfor skal det selvfølgelig også kun være en måtte, der er med i dine overvejelser, hvis du har i sinde at dyrke hot yoga. Hvis det ikke er tilfældet, så findes der også et væld af andre yogamåtter, du kan tage med i dine overvejelser.

Du skal dog ikke være bange for at vælge denne måtte, såfremt du leder efter en god måtte til hot yoga. Der er ikke mange, der ikke kender til Adidas, hvilket skyldes deres store brandkendskab, der er blevet skabt som følge af deres fokus på kvalitet. Vælger du denne måtte, så er du derfor garanteret en måtte i høj kvalitet.

Det er dog ikke blot en måtte, der kan bryste sig af en høj kvalitet. Den har også meget andet at byde på, da den eksempelvis også har en fornuftig størrelse. Når den er rullet ud, måler den nemlig 173 cm. x 61 cm. x 0,2 cm., hvilket giver god plads at bevæge sig på. Dertil har den også en relativt lav vægt på 580 gram.

Detaljer:

 • Mål: L: 173 cm. x B: 61:
 • Tykkelse: 2 mm.
 • Ophængshuller: Nej
 • Vægt: 580 gram

Blackroll Mat Yoga Træningsmåtte Sort

Forhandler Pris Information
550 DKK Se produkt

Dette er en yogamåtte fra tyske Blackroll, der byder på noget af den højeste kvalitet, du kan finde, hvis du vil investere i en ny yogamåtte. Måtten er ikke blot blevet designet i Tyskland, men bliver også fremstillet i det tyske land. Derfor er du garanteret, at det er en yogamåtte, der lever op til nogle meget høje standarder.

Yogamåtten fra Blackroll er forsynet med en både flot og skridsikker overflade. Derfor tager den sig ikke blot godt ud, men sikrer også at du altid står godt fast under dine øvelser. Dertil er du også sikret, at måtten ikke glider under dig. Det gør sig gældende, uanset om den er placeret på et underlag af træ, klinker mv.

Derfor er der en lav risiko for skader, ved brug af denne måtte. Endvidere vil du også opleve den fulde effekt af dine øvelser, da du ikke skal bekymre dig om en måtte, der skøjter rundt. Når du er færdig med at bruge den, så kan du nemt rulle den sammen, så den ikke optager for meget plads i skabet under opbevaring.

Detaljer:

 • Mål: 185 cm. x B: 65 cm.
 • Tykkelse: 5 mm.
 • Materiale: Fast skum
 • Ophængshuller: Nej
 • Vægt: 2.500 gram

UltraGrip Mat

Forhandler Pris Information
459 DKK Se produkt

Her får du en lækker yogamåtte, der er lavet af naturlig gummi. Det er et materialevalg, der fører en længere række af fordele med sig. Blandt andet er det en måtte, der kan bryste sig af at være biologisk nedbrydelig. Det er der ikke mange yogamåtte, der kan bryste sig af at være, udover at være denne måtte fra UltraGrip.

Måtten er baseret på en meget speciel fremstillingsproces, der kun bruges af UltraGrip. Det er netop denne fremstillingsproces, der giver måtten dens unikke og ikke tidligere sete greb. Der bør ikke herske tvivl om, at dette er én af de absolut mest skridsikre yogamåtter på markedet. Derfor vil du også stå fuldstændig fast.

Desuden er det også en måtte, der kan bryste sig af at være OekoTex-certificeret. Den er tilmed også testet fri for skadelige stoffer. Materialet er også meget slidstærkt, hvorfor det er en måtte, der kan bruges i mange år. Vær dog opmærksom på, at det ikke er en yogamåtte, der egner sig til personer med latex-allergi.

Detaljer:

 • Mål: L: 185 cm. x B: 60 cm.
 • Tykkelse: 0,4 cm.
 • Materiale: Naturgummi
 • Vægt: 2 kg.
 • Maskinvask: Ja, ved max. 30 grader
 • Phtalatfri: Ja

eKO SuperLite Travel Mat

Forhandler Pris Information
299 DKK Se produkt

Hvis du ofte er på farten og gerne vil have en yogamåtte med dig, når du er ude at rejse, så bør du tage et kig på eKO SuperLite Travel Mat. Her er der nemlig tale om en overlegen måtte, der især er god til rejsebrug, da den vejer 0,9 kg. og kan presses ned i de fleste tasker. Derfor er den nem at have med rundt, når du rejser.

På lige fod med måtten herover, så er dette også en økologisk måtte, der er lavet af et biologisk nedbrydeligt materiale. Mere specifikt, så er der tale om et naturligt gummimateriale. Dertil er det også et materiale, der hverken vil falme eller krakelere. Dertil har den ikke et indhold af PVC, giftige blødgørere eller farvestoffer.

Måtte er forsynet med en unik Dual Layer-teknologi. Den er udviklet for at sikre en optimal kombination af både greb, holdbarhed og skridsikkerhed. Dertil bør det også nævnes, at den er 99 % fri for latex. Derfor er den også sikker at bruge for de fleste personer med følsomhed overfor latex. Har en god tykkelse på 1,5 mm.

Detaljer:

 • Mål: L: 180 cm. x B: 60 cm.
 • Tykkelse: 1,5 mm.
 • Materiale: Naturligt trægummi
 • Latexfri: 99 %
 • Vægt: 0,9 kg.
 • Maskinvask: Nej

Manduka X Yoga Mat

Forhandler Pris Information
429 DKK Se produkt

Det er ikke alle måtter, der kan bruges til mere end ét formål. Hvis du ved, at du skal bruge din måtte til mere end yoga, så er X Yoga Mat fra Manduka et godt valg. Her får du nemlig en tale, der kan bryste sig af at kunne bruges til meget andet end blot yoga. Derfor er den god til dig, der gerne vil prøve flere typer af træning.

Derfor er dette også en måtte, der er meget populær blandt sportsfolk, der ønsker at bruges deres måtte til flere forskellige typer af træning. Lyder det som noget for dig, så er dette – uden tvivl – en måtte, der vil være en god investering for dig. Den kan eksempelvis også bruges til ganske almindelige styrketræningsøvelser.

Den er selvfølgelig nem at transportere mellem hjem og fitnesscenter. Den vejer nemlig ikke mere end blot 1,7 kg. Dertil er den faktisk også mulig at finde plads til i en træningstaske, hvis du er villig til at folde den lidt sammen. Det bør også nævnes, at den er både giftfri og miljøvenlig, samtidig med at den giver en god støtte.

Detaljer:

 • Materiale: TPE
 • Phtalatfri: Ja
 • Latexfri: Ja
 • Vægt: 1,7 kg.
 • Mål: L: 180 cm. x B: 61 cm.
 • Tykkelse: 0,5 cm.

Mat-4-Life Ultra Black Eko Tex

Forhandler Pris Information
425 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil have en måtte, der ikke kun kan bruges i et par måneder, men kan holde et helt liv, så skal du tage et kig på Mat-4-Life Ultra Black Eko Tex. Den har en overflade, der minder om den overflade, der er på en alm. yogamåtte. Derfor er du også sikret, at du får et optimalt fodfæste på netop denne yogamåtte.

Hvad der dog er med til at holde denne måtte adskilt fra andre måtter er, at den er tykkere end andre måtter, der kan findes på markedet. Det er ensbetydende med, at den også kan bruges til andet end blot yoga. Den er også meget modstandsdygtig over for slid. Det gør sig endda gældende, selvom den bliver brugt hver dag.

Når du er færdig med at bruge den, så kan du nemt rulle den sammen og opbevare den. Det er dog ikke det hele. Der er nemlig også tale om en måtte, der er fri for skadelige og allergifremkaldende stoffer. Den bliver fremstillet på en fabrik i Tyskland, hvorfor den bl.a. også lever op til kravene for Oeko Tex 100-standarden.

Detaljer:

 • Indhold: 80 % PVC, 14 % Bomuld og 6 % PES
 • Phtalatfri: Ja
 • Latexfri: Ja
 • Farve: Ultra Black / Antrazit
 • Mål: L: 200 cm. x B: 80 cm.
 • Tykkelse: 0,7 cm.
 • Vægt: 4,5 kg.

Reebok Delta Yogamåtte

Forhandler Pris Information
199 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil have kvalitet, så skal du ikke være bange for at vælge en måtte fra Reebok. De er kendt for deres produkter af høj kvalitet, hvilket også er gældende for deres yogamåtte ved navn Delta. Der er tale om en yogamåtte, der giver både stabilitet, dæmpning og forbedret balance, hvilket er vigtigt i forhold til yoga.

Det er også en måtte, der har en rigtig god størrelse. Faktisk måler den 173 cm. i længden og 61 cm. i bredden, mens den har en tykkelse på 4 mm. Derfor er du også sikret, at den har en størrelse, der giver dig plads nok til at lave langt de fleste øvelser. Den byder også på to huller til ophæng, så det er muligt at hænge den op.

Da måtten er polstret, så er den også med til at forbedre din balance yderligere. Måtten har også et flot look, om end det ikke er noget, der er vigtigt for alle, når de skal købe en ny måtte til yoga. Du er også sikret, at få den nødvendige skridsikkerhed og dæmpning, hvis udøver yoga eller anden træning på denne måtte.

Detaljer:

 • Materiale: Blødt skum
 • Ophængshuller: Ja
 • Mål: L: 173 cm. x B: 61 cm.
 • Tykkelse: 4 mm.
 • Vægt: 1.003 gram

Gaiam Granite Mountains

Forhandler Pris Information
299 DKK Se produkt

Vil du gerne sikre dig, at du køber en yogamåtte, der er miljøvenlig, så er Gaiam Granite Mountains et rigtig godt bud. Her får du nemlig en både 100 % genanvendelig og miljøvenlig yogamåtte, du kan bruge med ro i sindet. Det er dog ikke noget, der betyder, at det ikke er en måtte, der også er god til sit egentlige formål.

Den har en tykkelse på hele 6 mm., men på trods af dette, så har de alligevel formået at holde dens vægt på et relativt lavt niveau. Den er fremstillet i et lækkert gummimateriale, der gør det til en behagelig måtte, der giver dig god støtte. Det er en klar fordel, da det er med til at dæmpe den belastning, de lede udsættes for.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er en måtte, der er blevet designet og udviklet med stor omhu. Det er blandt andet noget, der ses ved, at den er meget bæredygtig. Du kan både bruge denne yogamåtte i et privat og professionelt regi, da den er skabt til at være slidstærk. Derfor holder den også i rigtig mange år.

Detaljer:

 • Materiale: PVC
 • Latexfri: Ja
 • Phtalatfri: Ja
 • Mål: L: 173 cm. x B: 61 cm.
 • Tykkelse: 6 mm.
 • Ophængshuller: Nej
 • Vægt: 1.370 gram

Manduka PROlite

Forhandler Pris Information
579 DKK Se produkt

Hvis du leder efter en god yogamåtte, der både byder på en høj kvalitet og en lav vægt, så er det en PROlite fra Manduka, du er på jagt efter. Her får du nemlig en tynd og let måtte, der dog ikke går på kompromis med hverken kvalitet og komfort. Tværtimod, så er det en yogamåtte, der kan bryste sig af en høj slidstyrke.

Det er som følge af den høje kvalitet og slidstyrke, at der gives livstidsgaranti på denne yogamåtte. Det vidner om at Manduka er meget sikre på kvaliteten af deres produkter. Du kan selvfølgelig også være sikker på, at den er skridsikker og komfortabel. Det er dét, der er med til at gøre det til en af markedets bedste måtter.

Den har en lukket celleoverflade, som er med til at holde fugt og sved væk, så det ikke siver ind i selve måtten. Stødabsorberingen er helt fænomenal på denne yogamåtte, hvorfor du nærmest ikke bemærker underlaget under måtten. Endvidere er den også lavet under en emissionsfri produktion og er Oeko Tex-certificeret.

Detaljer:

 • Latexfri: Ja
 • Mål: L: 180 cm. x B: 61 cm.
 • Tykkelse: 0,5 cm.
 • Latexfri: Ja
 • Oeko Tex: Ja
 • Materiale: PVC

Hvad er vigtigt, når jeg skal købe en yogamåtte?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan finde mange yogamåtter på det danske marked. Derfor giver det også næsten sig selv, at der er stor forskel på de utallige måtter. Det er ikke ensbetydende med, at nogle af dem er direkte dårlige. Det betyder blot, at de er blevet udviklet med henblik på flere forskellige formål.

Derfor er det heller ikke helt ligegyldigt, hvilken af de mange modeller, du ender med at vælge. Der er mange at vælge mellem, hvorfor det kan vise sig at være et meget svært valg. Der er både tykke og tynde, store og små, lette og tunge, samt naturlige og syntetiske yogamåtter at vælge mellem på det danske marked.

Hvad det betyder er, at der er mange ting at tage stilling til, før du vælger din kommende yogamåtte. Hvis du skal købe din første måtte til yoga, så er det ikke sikkert, du ved, hvor du skal starte. Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, så kan du herunder læse nærmere om en række af de vigtigste faktorer ved dit valg af måtte.

1. Tykkelse

Én af de ting, der især skal være i fokus, når du skal købe en måtte til yoga, er dens tykkelse. Du kan få dem i et væld af forskellige tykkelser, men de har dog ofte en tykkelse på mellem 4 mm. og 6 mm. Du kan dog også finde modeller, der har en tykkelse, der er enten tykkere eller tyndere, alt afhængigt af, hvad du ønsker.

Det er dog vigtigt, at det er gjort klart, at der er stor forskel på, hvad de enkelte måtter kan bruges til. Det er nemlig ikke dem alle, der kun kan bruges til at dyrke yoga. Der er mange af dem, som du også kan bruge til en lang række andre øvelser. Fx kan du bruge en måtte som underlag til enten ryg- eller maveøvelser.

Hvis du vælger en tynd måtte, så vil du typisk få en bedre fornemmelse af det underlag du ligger på. Det er en klar fordel, da det hjælper dig med at opretholde en god balance. Du skal dog være opmærksom på, at de tynde yogamåtter ikke er helt så komfortable som de tykke modeller, da de ikke giver lige så meget støtte.

Du kan derfor risikere at få ondt i knæene, hvis du bruger en måtte, der er for tynd. Optimalt set bør du ikke kun købe én måtte, men i stedet købe en både tyk og tynd måtte. Til en start kan du dog nøjes med at købe en model, der har en tykkelse på 5 mm. Det giver en god kombination af støtte og forbindelse til gulvet.

2. Størrelse

Hvis du skal købe en yogamåtte, så skal du også vurdere dens størrelse. I dag er udvalget af yogamåtter stort, hvorfor du kan finde dem i stort set alle størrelser. Hvad det betyder er, at du også kan finde frem til en måtte med en størrelse, der passer til dine krav. Det betyder dog også, at du skal være opmærksom på størrelsen.

Det er nemlig meget vigtigt, at du ikke vælger en yogamåtte, der er for lille. Når du skal vurdere, om en given måtte er stor nok, skal du kunne udstrakt uden at hverken hoved eller fødder når kanterne på den. Derfor giver det selvfølgelig også sig selv, at du skal købe en yogamåtte, der er et godt stykke længere end dig selv.

Du skal dog også tænke på, at dens størrelse og tykkelse er afgørende for, hvor let eller tung den er. Det er ikke noget, der er vigtigt for alle, for mange skal blot bruge den derhjemme. Hvis du skal have den med dig, når du skal dyrke yoga i det lokale fitnesscenter, så er det dog en god idé at vælge én, der ikke er for tung.

3. Materiale

I dag kan du finde yogamåtter, der er lavet i et væld af forskellige materialer. Det ændrer dog ikke på, at det stadig er PVC, der er det mest brugte materiale. Det er nemlig det, der altid har været brugt til at fremstille de klassiske måtter. I løbet af de senere år er der dog kommet mere miljøvenlige alternativer på markedet.

Der er flere og flere, der er begyndt at tage de miljøvenlige varianter til sig, hvilket har medført at de for alvor er begyndt at gøre sit indtog på markedet. Her er der blandt andet tale om måtter, der er lavet af gummi og bomuld. Begge dele kan være gode, men førstnævnte frarådes dog, hvis du er overfølsom over for latex.

Som angivet, så er det klassiske materiale til produktion af yogamåtte PVC. Det er stadig det mest populære valg – både i forhold til selve produktionen, men også i forhold til de måtter, der vælges at slutkunden. Det er dog blevet mere og mere populært at købe måtter af det mindre miljøbelastende materiale, TPE.

4. Overflade

Det er selvfølgelig også muligt at få yogamåtter med en lang række forskellige overflader. Derfor er det også noget, du skal tage højde for, når du skal vælge din kommende yogamåtte. De fås med såvel ru, glatte som rillede overflader. Overfladen er altid vigtigt et aspekt, men det er dog især vigtigt, hvis du sveder en del.

Hvis du ved, at du har en tendens til at svede en del, når du dyrker yoga el.lign., så er det bedst for dig, at du vælger en yogamåtte med en ru eller rillet overfladestruktur. Det gør sig også gældende, hvis du skal bruge den til at dyrke hot yoga. Det er nemlig meget normalt, at hot yoga får dig til at svede mere, end du plejer.

Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at hvis du vælger en yogamåtte, der har en glat overflade, så vil den ikke være helt så skridsikker. Derfor er det ofte bedst at vælge en måtte med en ru eller rillet overflade. Det er ikke alle, der synes, det er helt så behageligt at ligge på, men det kan dog være en nødvendighed.

Yoga er for alle

Der er mange, der tror, at det kun er kvinder, unge eller en tredje gruppe af personer, der kan dyrke yoga. Sådan er det dog slet ikke. Faktisk er det noget, alle kan give sig i kast med. Det er ikke alle, der har helt så let ved det, men det handler blot om at være vedholdende. Er man det, så kan det sagtens lade sig gøre.

Hvis du har et ønske om at komme i gang med at dyrke yoga, så er der flere ting, du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du selvfølgelig anskaffe dig en god yogamåtte, da du ellers ikke har et sted, hvor du kan dyrke yoga. Heldigvis er du herover blevet præsenteret for en lang række fantastiske yogamåtter.

Når du har fået styr på selve måtten, så handler det faktisk bare om at komme i gang. Du kan enten vælge at gøre det derhjemme eller tilmelde dig et hold i et fitnesscenter. Det er meget populært at dyrke yoga i hold. Det kan også være rart, hvis du er ny, da det gør det lidt nemmere for dig at komme bedst muligt fra start.

Du vil nemlig føle dig knap så udsat. Dertil kan hele holdet hjælpe og støtte hinanden til at blive bedre, så de hver især for mest muligt ud af det. Der er dog også en anden fordel ved at dyrke yoga i held; at du bliver undervist af en træner. Det er selvfølgelig en træner, der er ekspert på området og har mange års erfaring.

Det er forskelligt, hvordan folk lærer bedst

Det skal dog gøres klart, at det ikke er alle, der har lige nemt ved at lære af en lærer. Der er andre, der har det bedst ved at lære af sig selv. Det kan fx være ved at købe en DVD med videoer på eller finde videoer på YouTube. Hvis du har det sådan, så skal du selvfølgelig ikke begynde at dyrke yoga på et decideret yogahold.

Hvis du også er typen, der helst vil dyrke yoga i dit eget hjem, så er det også oplagt at gøre brug af videoer til at lære dig om yoga. Du kan finde et stort udvalg af dem på nettet, hvoraf en stor del af dem er helt gratis. Derfor er det også en både nem og billig måde at komme i gang, hvis du helst ikke vil punge for meget ud.

Der er også andre fordele ved at bruge video til at lære med. Det gør det nemlig for dig at pause, spole m.m., så du ikke går glip af noget. Det er også en fordel, hvis der er noget, du har behov for at se en gang til. Det kan sagtens kan være nødvendigt til en start, da det ikke er alle øvelser, der er lige nemme at gå i gang med.

Derfor er det bestemt også en rigtig god idé. Det giver nemlig markant bedre mening at fokusere på at gøre det korrekt fra start, i stedet for at haste igennem det. Når du har gjort op med dig selv, om du helst vil træne for dig selv eller på et hold med andre, så er der en række gode råd, du bør tage til dig i denne forbindelse.

Det er vigtigt at varme op

På lige fod med, at det også er vigtigt for dig at varme op, når du går i gang med enhver anden sportsgren, er det også vigtigt at varme ordentligt op, før du går i gang med at dyrke yoga. Det har op til flere effekter, men det er dog især noget, der handler om, at du kan undgå at blive skadet, hvis du sørger for at varme op først.

Din krop skal have lov til at bevæge sig lidt, før man forsøger at springe ud i en svær yoga-stilling. Hvis du ofte døjer med stive lemmer og led, så kan yoga godt være svært at give sig i kast med. Hvis du ikke varmer op, så kan du nemt risikere at sprænge et ledbånd eller skade dig selv. Derfor er det også meget vigtigt at gøre.

Du bør derfor fokusere på opvarmning i de første par minutter af din træning. Din krop skal i gang først, og du skal kunne mærke, at den er klar til at blive presset ud i de forskellige yogastillinger.

Inddrag altid dynamisk opvarmning

Når du har brugt et par minutter på at varme din krop lidt op, så burde den også være mere smidig. Derfor er det også muligt for dig at gå videre til det, der kaldes for dynamisk opvarmning. Hvis du er helt ny inden for dette, så skal du starte med et fokus på de forskellige områder af kroppen, og lave øvelser til disse.

Da hele din krop bliver aktiveret, så er det vigtigt, at du både får varmet både ryg, nakke, ben og arme op. Du skal dertil også have fokus på din vejrtrækning, da det også er en stor del af yoga. Der er mange øvelser, der har et direkte fokus på din vejrtrækning. Derfor skal du også lære dig selv at trække vejret korrekt.

Når du går i gang med at dyrke yoga, så er det dog også vigtigt at huske på, at yoga ikke skal være stressende. Tværtimod, så er det noget, der skal få dig til at slappe mere af i både krop og sind. Derfor skal du arbejde med at finde en passende balance mellem at presse kroppen og dig selv, uden at det bliver for meget.

Du kan gennemføre den dynamiske opvarmning på ca. 10 min. Du kan finde et væld af gode forslag til øvelser til dette formål på nettet. Når du er godt varmet op, så kan du prøve at give dig i kast med nogle af de sværere øvelser. Det skal du dog kun gøre, hvis du føler, at det er noget, du rent faktisk er klar til at gå i gang med.

Bedste ansigtscreme

Previous article

Varmepude – Bedst i test

Next article

Comments