Sundhed og fitness

Løbeur Test

0

En løbeur kan hjælpe dig med at få mere ud af din løbetræning. Det kan give dig en hurtig tilbagemelding på din træning, hvilket kan virke motiverende. Hvis du yder mere, når du løber, så får du også bedre resultater. Derfor kan det give god mening at investere i et løbeur, hvis du ønsker at forbedre dine løberesultater.

Der er dog stor forskel på de forskellige løbeure. Derfor skal du også træffe dit valg med omhu. Der er forskel på mange punkter, men dog i særdeleshed i forhold til funktionalitet. Nogle ure kommer med både GPS og pulsmåling, mens andre kan kommunikere med din smartphone. Derfor kan valget også være rigtig svært.

I denne guide får du hjælp til at finde de bedste løbeure på markedet. Derfor får du et godt overblik over de modeller, der er værd at inddrage i dine overvejelser. Det er nemlig ikke alle modeller, der er værd at have med i overvejelserne.

Garmin Forerunner 35

Forhandler Pris Information
863 DKK Se produkt
961 DKK Se produkt
1.102,50 DKK Se produkt

Forerunner 35 fra Garmin er et slankt og let løbeur. Derfor er det ideelt til dig, der foretrækker et ur, der ikke føles for tungt om håndleddet. Garmin har forsynet uret med indbygget håndledsbaseret pulsmåling og GPS. Derfor kan uret også registrere en lang række data om din løbetur, såsom distance, tempo, intervaller mv.

I og med, at alle disse data registreres af dit ur, så har du ikke brug for andet. Der er ikke behov for at have en tung smartphone eller pulsbælte om brystet på din løbetur. For nogen er det en befrielse, mens det for andre er en negativ ting. Med et pulsbælte om brystet får du nemlig typisk en mere præcis måling af pulsen.

Byder på aktivitetstracking hele døgnet

Du gør klogt i at være iført dit Forerunner 35 hele døgnet. Det er et ur, der måler på din aktivitet hele døgnet rundt. Derfor er der heller ikke nogen grund til ikke at have det på hele tiden. Da det ikke vejer specielt meget, så lægger du end ikke mærke til at du har det på. Det er selvfølgelig også gældende for i løbet af natten.

Hvis du har uret på hele døgnet, så vil det altid kunne måle på din aktivitet. I denne forbindelse måler den på mange forskellige ting. Uret måler blandt andet hele tiden skridt, kalorier, distance, intensitetsminutter samt puls. Dertil holder det også øje med periode med for høj inaktivitet, hvorefter det beder dig bevæge dig.

Hav din træningsdata i et online træningsunivers

En anden fordel ved dette løbeur fra Garmin er, at det automatisk overfører dine data og løbeture til deres online træningunivers, der hedder Garmin Connect. Her kan du følge med i dine resultater, gense dine ture og tilmed dele dem via sociale medier. Dette træningsunivers kan bruges via både PC og smartphone.

Det er også muligt at parre Forerunner 35 med din smartphone. Det giver dig mulighed for at modtage Smart Notifications på uret. Derfor kan du altid holde forbindelsen ved lige, da du fx kan modtage SMS direkte på dit ur. Endvidere medfører det også at du kan dele dine løbeture i realtid og styre musikken fra dit løbeur.

Giver dig mulighed for at variere din træning

Det er ikke alle, der synes, det er sjovt at træne på samme måde hele tiden. Hvis det ikke er noget, der falder i din smag, så kan du bruge et ur som dette til at skabe variation i din træning. Det byder bl.a. på indbyggede aktivitetsprofiler til både indendørs- og udendørsløb. Det er dog langt fra det eneste, det har at byde på.

Hvis du får lyst til at give dig i kast med noget andet end løb, så kan du også bruge dit ur til dette. Du kan fx gøre brug af dets cykelprofil, hvis du får lyst til at cykle en tur rundt i nabolaget. Hvis du gerne vil udfordre dig selv på trappemaskinen, så er det oplagt at bruge den indbyggede kardioprofil til dette formål.

Detaljer:

 • Pulsmåling: Ja, via håndledsmåler
 • Vægt: 37,3 gram
 • GPS: Ja
 • Kalorietæller: Ja
 • Batterilevetid (Urtilstand): Op til 9 dage
 • Batterilevetid (Træningstilstand): Op til 13 timer

Sportsbuddy Veryfit Smart

Forhandler Pris Information
799 DKK Se produkt

Der er stor forskel på de forskellige løbeure. Vil du gerne have et løbeur, der har meget andet at byde på, så bør du tage et kig på Veryfit Smart fra Sportsbuddy. Her er der nemlig tale om et digitalt armbåndsur, der er fyldt med funktioner og programmer. Derfor er det også ideelt, hvis du gerne vil bruge dit nye ur til dagligt.

Det er et smartwatch, der byder på en lang række basale funktioner. Det inkluderer bl.a. skridttæller, tracking af kalorieforbrænding, søvntracker samt pulsmåler. Foruden dette er Veryfit Smart dog også forsynet med andre funktioner, som kun få andre smartwatches har. Det tæller vejrtræknings- og meditationsøvelser.

Sportsprogrammer med specialudviklede displays

De mange sportsprogrammer byder på specialudviklede display. Dertil byder de også på funktioner til en lang række forskellige sports- og motionsformer, hvilket inkluderer både løb, cykling, trekking, yoga eller fitness. Faktisk har det hele 14 forskellige sportsprogrammer, hvorfor der også er et program, der passer godt til dig.

Én af fordelene ved et ur som dette er, at det generelt har en større skærm end et aktivitetsur. Det gør sig også gældende for Veryfit Smart, da den er forsynet med en stor og flot farveskærm. Derfor er der også god plads til at modtage og se notifikationer på dit smartwatch, hvis du parrer smarturet med din smartphone.

Modtag notifikationer fra mange apps

Du kan få notifikationer fra en lang række applikationer direkte fra din smartphone. Det inkluderer bl.a. apps som Messenger og Instagram, men også blot en almindelig SMS. Skærmen er en flot 1,3” touch-skærm, der også gør det muligt for dig at modtage opkald, skifte musik m.m., uden at du behøver at tage din mobil frem.

Det hele foregår via en simpel Bluetooth-forbindelse, hvorfor det nemt kan parres med enhver smartphone. Hvis du gerne vil undgå at skulle huske at tage dit ur på hver gang, du skal ud at løbe, så er det ideelt at vælge et ur som dette. Det er nemlig et moderne smartwatch, som faktisk også kan bruges som dit ur til dagligt.

Mange muligheder for at personliggøre det

Der medfølger en applikation, der kan downloades via enten Google Play eller App Store. Ved hjælp af denne app er det muligt at oprette dine egne, personlige mål. På urets display kan du følge med i udviklingen, hvor du kan se, hvordan din udvikling du får. Du får automatisk en notifikation, når du har nået dit fastsatte mål.

Der er også blevet udviklet en lang række forskellige interfaces til dit display. Derfor er det muligt for dig at vælge mellem et væld af udseender, så du dermed kan finde det, der passer bedst til dine ønsker. Hvad end du ønsker et farverigt eller mere stilrent display, så kan du finde ét, der passer til lige netop dine ønsker.

Detaljer:

 • Display: LED
 • Skærmstørrelse: 1,3”
 • Vandtæt, Ja til 5 ATM
 • Batterilevetid: Op til 10 dage
 • Omkreds: Fra 13 til 19 cm.
 • Touch: Ja
 • Pulsmåler: Ja

Sportsbuddy Veryfit V4

Forhandler Pris Information
799 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange, der tror, at man ikke kan købe et løbeur til en god pris. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at det slet ikke er tilfældet. Hvis du gerne vil have et simpelt løbeur, så kan det sagtens lade sig gøre til en god pris. Det kan du bl.a. se på Veryfit V4 fra danske Sportsbuddy.

Her får du en skridttæler og aktivitetsmåler direkte på din arm. Det er et løbeur, der gør det muligt for dig at opstille mål for antal skridt i løbet af dagen. Derfor er det også et ur, der bør sidde på dit håndled hele døgnet, så du kan holde øje med din aktivitet. Heldigvis har det en lav vægt, så du bemærker det ikke på håndleddet.

Er også udstyret med en indbygget pulsmåler

Du kan dog ikke kun bruge den til at tælle skridt. Veryfit V4 er også blevet forsynet med en pulsmåler. Derfor er det nemt for dig at holde øje med din puls under din træning. I den medfølgende applikation er det muligt at skabe et godt overblik over din daglige aktivitet. Den kan du dermed nemt følge med i på din smartphone.

Det er tilmed også et ur, der er lavet i vandtætte materialer. Dertil har det også en IP67-godkendelse. Hvad det betyder er, at uret er både vand- og støvtæt. Du kan derfor bruge det under stort set alle forhold, uden at være bekymret for, at det går i stykker. Det vandtætte design sikrer også mod mekaniske problemer.

Aktivitetsur med en god batterilevetid

De fleste er klar over, at det ikke er specielt sjovt at vente på at ens elektronik bliver ladet op. Hvis det også er noget du kender til, så kan du dog roligt vælge at erhverve dig Veryfit V4. Det har en genopladningstid på blot 90 min. Det skal lades op via USB, og når du har ladet op i 90 min., kan det holde strøm i op til 15 dage.

Sportsbuddy har også forsynet uret med en indbygget musikkontrol. Derfor er det muligt at styre musikken direkte fra dit ur. Det virker fx rigtig godt med Spotify. Derfor er du ikke nødt til at finde din smartphone frem, hvis du ønsker at skifte sang, skrue op eller ned for volumen, eller måske blot slukke for musikken efter løb.

Kan fås i mange farver

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du også kan finde en variant af Veryfit V4, der tiltaler dig. Det fås nemlig i remme i fem forskellige farver. Derfor kan du vælge netop den farve, der passer bedst til din stil. Det er et ur, der har et sportsligt udseende, men det er dog designet til også at kunne bruges med dit hverdagstøj.

Dertil er det også blevet udstyret med en 0,96” OLED-skærm, der gør det let at betjene. Det er et desuden lavet til at passe til de fleste håndled. Når du ikke aktivt bruger det, så vil det automatisk gå på vågeblus. Det ændres der dog på, lige så snart du løfter håndleddet for at se klokket, da det vil få dit display til at lyse op.

Detaljer:

 • Display: OLED
 • Touch: Ja
 • Skærmstørrelse: 0,96”
 • Vandtæt: Ja, IP67
 • Batteri: 115 mAh
 • Batterilevetid: Op til 15 dage
 • Vægt: 22 gram
 • Omkreds: Fra 13 til 20 cm.
 • Pulsmåler: Ja

Beurer PM25

Forhandler Pris Information
274 DKK Se produkt
329,74 DKK Se produkt
399 DKK Se produkt
519 DKK Se produkt

Her er der tale om et vandtæt pulsur, der fungerer sammen med en brystrem. Det er et ur, der har været på markedet i mange år, men det gør det ikke til et dårligere ur, om end der findes mere moderne alternativer. Det er tidligere blevet kåret som testvinder i det tyske Runnersworld, men dog kun i kategorien ’Begynder’.

På trods af, at PM25 fra Beurer er et ur, der har en del år på bagen, så byder det stadig på et væld af brugbare funktioner. Det kan bl.a. bryste sig af at være forsynet med en pulsmåler, der måler din puls med nøjagtighed i henhold til ECG. Derfor kan du også altid holde øje med din puls, når du tager ud på din løbetur.

Er udstyret med et baggrundsbelyst display

Uret er også blevet udstyret med et baggrundsbelyst display. Derfor er det nemt at se alt fra klokken til data om din træning. Da du kan se, hvad du laver, så er det selvfølgelig også nemmere at betjene uret. Det tæller samtlige af dets funktioner, hvilket blandt andet gør sig gældende for brugen af både dets alarm og stopur.

Det er desuden også vandtæt ned til 30 meter, hvorfor regn, sved m.m. ikke er noget, du skal være bekymret for. Du kan følge med i rigtig mange ting på uret, men det kræver at der er strøm på. Derfor medfølger der også et 3V CR2032, så du kan bruge det, når du modtager det. Der ydes desuden to års garanti på uret.

Medfølger et pulsbælte

Hvis du gerne vil måle din puls på mest præcis vis, så skal det ske vi et pulsbælte. Det er dog ikke alle løbeure, der giver dig mulighed for dette. Og det er slet ikke alle løbeure i denne prisklasse, der giver dig mulighed for dette. Du er dog sikret, at du kan måle din puls med et pulsbælte via Beurer PM25, da det følger med i købet.

Du kan dog ikke blot måle din maksimumpuls ved hjælp af dette bælte. Det er også et pulsbælte, der gør det nemt for dig at måle din gennemsnitspuls. Det er dog ikke den eneste data, du kan få vist af dette ur, da du også kan følge med i kalorieforbrug samt fedtforbrænding i gram, hvilket især er ideelt ved et vægttab.

Dataoverførsel foregår på manuel vis

Én af de knap så heldige aspekter ved PM25 fra Beurer, er at det er et ur, der ikke giver dig mulighed for at overføre data på trådløs vis. Derfor kan du heller ikke parre uret med din smartphone, så du kan synkronisere data mellem enhederne. I stedet er det noget, der foregår på en mere gammeldags og manuel manér.

Som der også er givet udtryk for tidligere, så er der tale om et ur, du får hele to års garanti på. Det vidner om, at det er et ur, der kan bryste sig af en høj kvalitet. Du får også en praktisk opbevaringstaske med til dette ur, som kan bruges til at beskytte uret, når det ikke er i brug. Det har desuden et meget simpelt udseende.

Detaljer:

 • Vandtæt: Ja, ned til 30 meter
 • Batteri: 3V CR2032
 • Garanti: 2 år
 • Pulsmåler: Ja, via pulsbælte
 • Kalorieforbrug: Ja

Garmin Forerunner 235

Forhandler Pris Information
1.465 DKK Se produkt
2.022 DKK Se produkt

Med Forerunner 235 fra Garmin får du et ur, der er udstyret med en optisk sensor. Det er en sensor, der kan måle din puls hele døgnet rundt. Det gør den direkte via dit håndled, hvorfor du ikke er nødt til at løbe rundt med et brystbælte. Måleren er i stand til at identificere din pulszone og antal salg pr. minut i realtid.

Dertil bør det også nævnes, at alle løbere ikke er ens – og det er deres mål heller ikke. Det ved de hos Garmin, hvorfor du kan tilpasse din træning ved at downloade programmer m.m. til dit ur via Garmin Connect. Det er endda muligt at tilpasse dine datafelter og downloade både urskiver, widgets og apps gratis på Connect IQ.

Kan bruges til både indendørs og udendørs træning

I dette ur er der et indbygget accelerometer, der kan registrere både distance- og hastighedsdata. Det kan det også, på trods af at du løber på en indendørs bane eller et løbebånd, uden at bruge en fodsensor. Dertil er det kompatibelt med GPS- og GLONASS-satellitter, så du altid kan finde din position på hurtig, præcis vis.

Det gør sig gældende, uanset om du løber i en dal eller i nærheden af en høj bygning. Du vil også altid kunne holde øje med dit aktivitetsniveau, når du ikke løber, hvorfor det også tæller skridt og kalorier døgnet rundt. Det vil også minde dig om, at det er på tide at bevæge sig, når du har siddet stillet i mere end en time i streg.

Det er et nemt og overskueligt ur

Garmin vægter det højt, at det er nemt at få vist dine data. Det kan ske via diagrammer, grafer, kort m.m., så du altid kan få vist dine aktiviteter, holde øje med fremskridt mod dine mål samt uploade og dele din data ved hjælp af Garmin Connect. Derfor kan du også involvere andre i din træning, såfremt dette er et ønske.

Det gør det bl.a. muligt for dig at konkurrere med venner og familie. I kan konkurrere med afsæt i stort set alle data, hvilket både tælle skridt- og løbeudfordringer. Det er endda muligt at sammenligne dine resultater i realtid via LiveTrack. Du kan også holde øje med aktuelle vejrforhold samt modtage notifikationer på uret.

Skab dit helt eget løbeur

Hvis du gerne vil have et løbeur, der ikke ligner alle andres, så er det en god idé at købe et Forerunner 235. Her er der tale om et ur, du kan downloade den gratis Garmin Face It-app til. Det er en app, der gør det muligt for dig at tilpasse din enhed med et foto fra din smartphone, hvorfor du kan gøre dit ur til noget helt unikt.

Det er endda nemt for dig, da du ikke skal gøre andet, end at downloade app’en, vælge et flot billede fra dit fotobibliotek, vælge tidsvisningsstil, og til slut sætte billedet som urskive på dit ur. Det er et ur, der giver dig mulighed for at vise din personlighed, uanset om det er et billede af hunden, familien eller noget helt tredje.

Detaljer:

 • Kalorietæller: Ja
 • Pulsmåler: Ja
 • Vægt: 42 gram
 • Batterilevetid: Op til 11 timer i GPS-tilstand
 • Rem: Silikone
 • Vandtæt: Ja, ned til 5 ATM
 • Displaystørrelse: 1,23”
 • Mål: 45 mm. x 45 mm. x 11,7 mm.

Garmin Forerunner 25

Forhandler Pris Information
757 DKK Se produkt

Har du længe haft et ønske om at tage din løbetræning til det næste niveau? I så fald bør du erhverve dig et nyt løbeur. Det kan fx være et Forerunner 25 fra Garmin, der er et brugervenligt GPS-ur. Det er i stand til at registrere en række data om dine løbeture. Det tæller bl.a., hvor langt, hvor hurtigt og hvor længe, du løber.

Det er dog ikke kun på selve løbeturen, at det er muligt for dig at registrere dine fremskridt. Det kan du også gøre, selvom du blot går en tur, sidde ved din PC eller noget tredje. Uret er nemlig udstyret med en aktivitetstracker, der gør det nemt at holde styr på dine daglige skridt, uanset om du er inden- eller udendørs.

Nemt at holde øje med din puls under træning

Da Garmin har valgt at udstyre dette ur med en pulsmåler, så er det ikke blot nemt at holde øje med din puls. Det er også muligt for dig at træne med pulszoner, så du ved, hvornår der er et behov for at presse dig selv yderligere. Det kan dog også hjælpe dig med at vurdere, hvornår der er behov for at spare lidt på kræfterne.

Dertil giver det også mere nøjagtige oplysninger om antal forbrændte kalorier. Det er dog ikke kun et ur, der er blevet udstyret med en pulsmåler. Det kan også bryste sig af en hurtig satellitmodtagelse. Derfor kan du nemt registrere, hvor langt, hvor hurtigt og hvor du løber – endda også under et tæt trædække eller lignende.

Hold altid forbindelse med Forerunner 25

Hvis du parrer dit ur med en smartphone eller blot ved at koble det op til din PC, så kan du nemt uploade alle dine aktiviteter og data til Garmins gratis online univers. I Garmin Connect kan du se hele din løbetur på et kort, få mere info om hver enkelt kilometer, se en daglig oversigt over dine aktiviteter og endda dele dem.

Ikke nok med det, så er også muligt at tilmelde dig en lang række udfordringer, der giver dig mulighed for at opnå virtuelle badges. Det er noget, der kan hjælpe dig med at holde motivationen i vejret. Dertil er der også andre funktioner, som bl.a. tæller LiveTrack, hvor du kan lade familie og venner følge dine løbeture i realtid.

Et ur med en god batterilevetid

Det er ikke alle løbeure, der kan bryste sig af at have en lige god batterilevetid. Det er derfor også noget, du skal have fokus på, når du står over for at skulle finde frem til et godt løbeur. Du kan dog roligt vælge dette ur, da det har en batterilevetid på helt op til otte timer. Det er dog vel at mærke, når det er i GPS-tilstand.

Hvis du ikke har uret i GPS-tilstand, men derimod blot bruger det som et ur eller en aktivitetstracker, så kan det have en batterilevetid helt op til seks uger. Dertil er der også tale om et ur, der kan bryste sig af at have et 32 % større displayområde i et slankere ur end dets forgænger, Forerunner 15, som også var populært.

Detaljer:

 • Rem: Silikone
 • Mål: 40 mm. x 47 mm. x 13,9 mm.
 • Display: 23 mm. x 23 mm. (128 pixels x 128 pixels)
 • Vægt: 39 gram
 • Batterilevetid (GPS-tilstand): Op til otte timer
 • Batterilevetid (Ur-tilstand): Op til 10 uger
 • Vandtæt: Ja, ned til 5 ATM
 • Farver: Sort og rød

Sådan vælger du et godt løbeur

Det er ikke nemt at finde et godt løbeur. Udvalget er stort, de enkelte modeller adskiller sig på flere punkter, og der er også stor forskel på priserne. Derfor er der mange ting, der skal overvejes, hvis du gerne vil købe et nyt løbeur. Hvad det betyder er, at du er nødt til at vælge dit kommende løbeur med den største omhu.

Når du skal købe et nyt løbeur, som desuden også kaldes for både et trænings- og pulsur, så er der dog nogle aspekter, der er vigtigere end andre. Derfor skal disse selvfølgelig også være i fokus, når du vurderer de ure, du har med i overvejelserne. Disse kan du naturligvis læse mere om herunder, hvilket gør det nemmere.

Pulsmåling

Et løbeur skal have mange funktioner. Der er dog især én funktion, der er vigtig at have i et sådant ur. Er du seriøs omkring din træning, så bør du ikke købe en model, der ikke er udstyret med pulsmåling. Hvis du gerne vil have den størst mulige præcision, så skal du vælge et ur, der kan måle din puls via et pulsbælte.

Det er dog ikke alle ure, der er i stand til dette. Ofte er det også en lidt dyrere løsning. Hvis du ikke mener, at du har behov for en helt så præcis måling af din puls, så kan du nøjes med et ur, der i stedet er udstyret med måling af puls via håndleddet. Det er typisk både billigere, men også en del nemmere på de daglige løbeture.

For mange er det netop denne funktion, der er det vigtigste. For andre er det ikke en nær så vigtig funktion, som GPS-funktionaliteten. Det er dog op til hver enkelt person at vurdere, hvad de vægter højest af de to ting. Hvis det er meget vigtigt for dig, at du kan måle din puls, når du løber, så bør du bruge et pulsbælte.

GPS

I dag er det ganske enkelt umuligt at finde et løbeur, der ikke er udstyret med indbygget GPS. Det er dog ikke alle ure, der har den samme form for GPS indbygget. Hvad det betyder er, at der også kan være en vis forskel i forhold til både præcision og hvor hurtig den indbyggede GPS er til at fange signalet, når det bliver tændt.

Det er ikke alle, der synes, at det er vigtigt, at de får et ur, der har en god GPS-funktionalitet. Er det vigtigt for dig, så er det noget, du er nødt til at holde fokus på, når du vælger dit ur. Langt de fleste modeller, der er beskrevet herover, kan dog bryste sig af at være udstyret med en både god og hurtig GPS-funktionalitet.

Hvis du ikke får et løbeur, der har en god GPS-funktionalitet, vil du ikke kunne regne med hverken afstand, km/t eller den rute, det angiver. Derfor giver det også sig selv, at det er en vital funktion. Når du læser en anmeldelse af et løbeur, så er det derfor også særligt vigtigt, at du nærlæser afsnittet om dets GPS-funktion.

Design og størrelse

Det er ikke alle, der har i sinde at bruge deres ur til andet end løb. Hvis du har i sinde, at det skal være et ur, du også kan bruge til dagligt, så kan du dog ikke se helt så stort på design, vægt og størrelse. Det kan du dog godt gøre, hvis det kun skal bruges et par eller tre gange om dagen, når du skal ud at løbe en tur i nabolaget.

Hvis du gerne vil gå med uret hele tiden, så er det en god idé at købe et ur, som også har et udseende, som gør, at du kan gå med det til dagligt. Det er nemlig ikke alle løbeure, der er lige kønne. Hvis du skal have det på hele tiden, så er det dog også værd at vælge et ur, der byder på en overvågning af både aktivitet og søvn.

Der er selvfølgelig ikke noget, der er rigtigt eller forkert, når det kommer til dit valg af løbeur ift. design og størrelse. Det er i sidste ende helt op til dig selv. Det er dog en god idé at vælge et ur, der ikke er alt for tungt, hvis det skal bruges til løb. Det er de færreste, der synes, det er rart at bruge et tungt ur, når de skal løbe.

I forhold til selve designet, så skal du blot holde fokus på dine egne ønsker. Her er der flere ting, der skal være med i dine overvejelser. Du skal bl.a. kigge på materiale, farve, størrelse m.m. Har du svært ved at vurdere det på nettet, så kan det være en fordel, at du prøver et par urene på, så du kan føle dem på dit håndled.

Databehandling

Endvidere er det ikke alle modeller, der har de samme muligheder i forhold til efterbehandling af din data. Det er selvfølgelig ikke alle, der synes det er lige vigtigt. Der er dog mange, der går meget op i, at få det meste ud af deres data. Hvis det også er noget, der er vigtigt for dig, så skal du tage det med i dine overvejelser.

Mange ure fungerer bedst, hvis data bliver uploadet til producentens egen hjemmeside. Det er dog ikke alle, der har lyst til at gøre dette, da de allerede har præferencer i forhold til behandling af data fra løbeturen. Er det noget, der er af høj prioritet for dig, så skal du selvfølgelig også sørge for at tage en vis højde for dette.

Omvendt er det dog ikke alle, der går op i dette. Hvis de blot kan se, at det går fremad med træningen, så er det godt nok for dem. Derfor er det også noget, du skal bruge lidt tid på at gøre op med dig selv. Det er nemlig med til at gøre det en kende nemmere for dig at finde frem til et ur, der lever op til de krav, du stiller til det.

Kommunikation

Hvis du ofte kommunikerer med folk via fx SMS eller Facebook, så er det værd at købe et ur, der har integreret disse funktioner, så det kan arbejde sammen med din smartphone. Hvis du enten har i sinde at bruge dit nye ur til dagligt eller bruger meget tid på at træne, så kan det være en stor fordel, at det har denne funktionalitet.

Du kan endda finde op til flere ure, der gør det muligt at modtage push-meddelelser med de seneste nyheder, opdateringer fra dine apps m.m. Det er dog ikke alle, der har lyst til dette, da det for nogen kan virke som et forstyrrende element. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det er en mulighed på mange forskellige ure.

Når du skal vælge et løbeur, så er det vigtigt, at du har fokus på dine egne krav og ønsker. Der er ikke noget, der er direkte rigtigt eller forkert i denne sammenhæng. Det handler ene og alene om at finde en model, der lever op til de tanker, du har gjort dig. Det gør sig selvfølgelig gældende i forhold til samtlige aspekter af det.

Batteri- og opladningstid

Det er også vigtigt at huske på, at et løbeur skal lade op i ny og næ. Hvis du gerne vil sikre, at det er et løbeur, der ikke skal lades op hele tiden, så skal du sikre dig, at det er udstyret med et godt batteri. Det er både med til at sikre, at det har en god batterilevetid, men også at det ikke tager alt for lang tid at lade det op igen.

Der er stor forskel på de enkelte modeller og deres batteri. Derfor er det også noget, du er nødt til at holde øje med, når du skal købe et ur til træning. Der er også stor forskel på mængden af funktioner på de enkelte ure. Det er også noget, der gør en stor forskel for batterilevetiden, da flere funktioner sluger mere strøm.

Det er dog ikke umuligt at finde et ur til din løbetræning, der kan bryste sig af en god batterilevetid, og som dertil også byder på en kort opladningstid. Det er dog langt fra alle, der kan bryste sig af dette, så det er en god idé at være opmærksom på, når du står over for at skulle vælge det ur, du skal bruge til din løbetræning.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er værd at betale ekstra for en bedre batterilevetid. Hvis du løber tør for strøm midt under en løbetur, vil du blive træt af, at du ikke blot betalte lidt ekstra. Derfor er det ikke noget, du bør gå på kompromis med. Så er der andre aspekter af uret, der er bedre at gå på kompromis med.

Funktioner

Det er ikke nemt at adskille de mange modeller fra hinanden. Der er mange, der tror, at de blot skal finde et ur, der har et væld af funktioner. Det dog ikke sikkert, at det er det bedste valg for dig. Hvis du ikke har brug for de mange funktioner, du får med, så er der ikke nogen grund til at betale en højere pris for et sådant ur.

Derfor skal du også gøre op med dig selv, om du har brug for et ur, der byder på en lang række funktioner, eller om du kan nøjes med et ur, der kan lidt mindre. Hvis du kun har brug for at få relevant information om din træning, så er det eksempelvis ikke en nødvendighed at købe et ur, der kan kobles til din smartphone.

Der skal nemlig ikke være nogen tvivl om, at pris og funktioner typisk går hånd i hånd. Hvad det betyder er, at du skal være villig til at betale, hvis du vil have større funktionalitet. Du skal dog ikke lade dig rive med, for det er ikke sikkert, at du har brug for et ur, der kan en hel masse. Det afhænger af dine egne konkrete behov.

Hvis du ikke skal bruge dit ur til andet end løbetræning, så er der mange funktioner, der er overflødige. Fx er der flere løbeure, der kan kobles til din smartphone eller er vandtæt ned til 50 m. Det er noget, du skal betale for, men det er ikke alle, der har brug for det. Derfor skal du gøre op med dig selv, om du har brug for det.

Pris

Der er stor forskel på priserne på de forskellige løbeure. Derfor er det en god idé at sætte et budget, inden du går på jagt efter et nyt løbeur. Det er ikke alle, der har råd til at købe én af topmodellerne. Derfor er det også noget, du er nødt til at tage højde for, når du går på jagt efter et nyt løbeur, da priserne varierer en del.

Der bør dog ikke være nogen tvivl om, at det ikke er altid, at det er bedst at vælge den dyreste model, du kan finde. Det er slet ikke sikkert, at du har brug for et dyrt løbeur. Hvis du ikke stiller de store krav til dit nye ur, så er der ikke nogen grund til at vælge en topmodel. I et sådant tilfælde kan du sagtens nøjes med mindre.

Som der også er givet udtryk for herover, så er det ikke alle, der har brug for et stort antal funktioner. Er du én af dem, der ikke har behov for et ur, der er udstyret med en lang række funktioner, så er der ikke nogen grund til at betale for det. Derfor er det ikke altid den bedste løsning at gå på jagt efter det dyreste løbeur.

Brand

Du kan få løbeure fra en lang række brands på det danske marked. Derfor er det også vigtigt, at du ikke har fokus på ét eller få brands, når du skal købe et løbeur. I stedet er det en god idé at være åben over for mange forskellige brands. Det er med til at øge dine valgmuligheder, uanset om du har få eller mange krav til uret.

Hvis du forsøger at holde dig til et eller få brands, så har du ikke helt så mange valgmuligheder. Derfor kan du risikere at udelukke et ur, på trods af, at det passer til dine behov og krav. Derfor skal du ikke udelukke et givent ur, blot fordi det kommer fra et specifikt brand. Du skal i stedet være åben over for flere muligheder.

Som det også er tilfældet inden for andre produktkategorier, så er det ikke ualmindeligt, at du skal betale en højere pris for nogle brands. Hvis du ikke er villig til dette, så er det meget vigtigt, at du er åben over for at vælge et ur fra flere forskellige brands. Er du ikke dette, så kan du risikere at springe det helt rette ur over.

Det er dog ikke ensbetydende med, at det ikke kan betale sig at købe et dyrere løbeur. I mange tilfælde kan det bedre betale sig, da du også får en højere kvalitet, hvis du vælger et ur fra et velrenommeret brand som fx Garmin. Du får nemlig, hvad du betaler for, hvorfor det sjældent kan betale sig at gå på kompromis.

Sådan finder du det rette løbeur

Det er ikke nemt at finde et løbeur, der passer godt til dine behov. Det kan tilmed være gældende, selvom du har læst ovenstående råd. Du kan nemlig stadig sidde tilbage med en følelse af, at det er svært at vælge den helt rette model. Det er ikke alle, der har de samme behov for, og det skal du tage højde for i dit valg.

Når du skal købe et nyt løbeur, så er det vigtigt at sikre, at du vælger den helt rette model. Det kan lyde nemt, men det er det dog ikke helt. Der er et væld af ting, der skal være med i dine overvejelser, hvis du har i sinde at erhverve et nyt ur til din træning. Det gør sig især gældende, hvis du er hyppig løber og går meget op i det.

I dag er udvalget af løbeure så stort, at det byder på noget for enhver. Derfor kan du også finde et ideelt ur, der lever op til dine krav. I langt de fleste tilfælde er det dog ikke helt så nemt at finde frem til netop dét ur, der er det rette for dig. Hvis du skal sikre dette, så skal du skabe et godt overblik over dine krav og behov.

Skab et overblik over dine behov

Når du står over for at skulle købe et nyt løbeur, så er det vigtigt, at du har fokus på at skabe et godt overblik over dine behov. Hvis du ikke har et godt overblik over dette, så er det ikke just nemt at finde et ideelt ur til dine behov. Derfor er det selvfølgelig også dette, der skal startes med, så du har forberedt dig ordentligt.

Det er vigtigt, at det gøres klart, at der er stor forskel på, hvad folk har af behov. Derfor er du også nødt til at overveje meget nøje, hvad du stiller af krav til dit nye ur. Hvis du tager dig god tid til at overveje dette, så er det markant nemmere at udvælge det rette. Har du ikke et overblik over dine behov, så vælger du i blinde.

Når du skal vurdere, hvad du stiller af krav til dit kommende løbeur, så bør du også tage højde for, hvad du kan få brug for i fremtiden. Hvis du både har i sinde at bruge dit ur en del, og derfor også forbedre dig med tiden, så bør du tage højde for dette, når du vælger dit ur. Ellers kan du risikere at skulle udskifte det for ofte.

Led efter uret med afsæt i dine krav

Efter at have skabt et godt overblik over dine behov og krav, kan du begynde at lede efter et ur, der lever op til disse. Hvis du ikke har startet med at skabe et sådant overblik, så har du ikke et grundlag at vælge dit nye løbeur ud fra. Hvad det vil resultere i er, at du kommer til at vælge ur i blinde – og det ender sjældent godt.

Hvis du tager dig tid til at lede med afsæt i dine krav, så har du også en markant bedre chance for at finde et ur, der er ideelt for dig. Hvis du blot vælger et vilkårligt ur, fordi det fx har fået gode anmeldelser, er du ikke sikret, at det lever op til dine behov og krav. Det er derfor, det er vigtigt, at du skaber et overblik over dem.

Leder du efter dit ur på nettet, er det ofte muligt at filtrere med afsæt i en lang række faktorer. Derfor er det også nemmere at finde frem til et ur, der lever op til dine krav og ønsker. Hvis du gerne vil sikre, at du finder frem til det helt rette løbeur, så er dette den bedste måde at gøre det på – uanset dine forskellige behov.

Lad ikke prisen være for vigtig en faktor

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan finde løbeure i et væld af prisklasser. Derfor er det også en ting, du er nødt til at have et vist fokus på. Du bør dog ikke lade prisen være en alt for vigtig faktor. Det er bedre, at du har fokus på at finde et ur, der lever op til dine krav, i stedet for at kunne købes til en lav pris.

Væghængt puslebord test

Previous article

Babynest Test

Next article

Comments