Diverse

Babynest Test

0

En babynest kaldes også for en babyrede. Det er ikke uden grund, for det er netop, hvad det er; en både blød og beskyttende rede til dit spædbarn. Derfor er det også et godt alternativ til en stor og tung babylift, hvilket er ensbetydende med, at den kan bruges til en lang række formål. Det gør en babynest til en god investering.

Du kan fx bruge en babynest, hvis du skal på besøg hos venner og familie. Du kan også tage den med på ferie, så dit barn altid har et godt sted at ligge. Den kan tilmed også bruges i barnevognen, da den kan give dit barn en følelse af tryghed. Derfor er det også et køb, som de fleste forældre bør gøre sig, når de får en lille baby.

Hvis du gerne vil købe en babynest, så har du mange muligheder. Du kan nemlig finde et væld af forskellige modeller på markedet. Derfor er det ikke nemt at finde en god babynest. I denne artikel bliver du præsenteret for et udpluk af de mest populære modeller på markedet. Derfor vil der også være én, der falder i din smag.

Müsli Shadow Babynest – Cream

Forhandler Pris Information
599 DKK Se produkt

Her er der tale om en populær babynest, der er blevet beriget med et sødt og minimalistisk print af fugle. Du får dog meget mere end blot et sødt udseende, hvis du vælger denne babynest. Du kan bl.a. lyne kanten helt af, hvorfor den kan bruges til at skabe ekstra tryghed i babysengen, når din baby vokser ud af sin babynest.

Det er muligt at justere på størrelsen af denne babynest. Det er tilmed nemt at gøre, da den er forsynet med snore, du blot skal trække i. Den kommer i en fin stofpose, der har samme print som selve babynesten. Det er en pose, der også kan bruges til transport af den flotte babynest fra Müsli, hvis den skal med på farten.

Den kan vaskes i maskinen

En anden fordel ved denne babynest er, at den kan vaskes i maskinen. Det er dog vigtigt, at du er klar over, at det ikke er gældende for madrassen i bunden af reden. Hvis du vil maskinvaske babynesten, så skal du tage betrækket af madrassen og smide det i maskinen med selve pølsen. Sværere er det faktisk slet ikke.

Efterfølgende skal pølsen tørretumbles, da den ellers ikke vil vende tilbage til sin korrekte form. Nogle gange kan det dog være nødvendigt at forme den på plads med hænderne. Hvis du skal vaske selve madrassen, så skal den tørres af med en våd klud. Den må hverken komme en tur i vaskemaskinen eller i tørretumbleren.

Produktet er OCS-mærket

Da der er tale om et produkt, der er OCS-mærket, så er den procentdel, der er angivet som værende økologisk bomuld blevet certificeret. Det betyder også, at det faktisk er muligt at spore det helt tilbage til oprindelsen. Ikke nok med det, så er det brugte polyester til fyldet også mærket med det velkendte Oeko Tex-mærke.

Detaljer:

 • Materialer: Polyester og bomuld
 • OCS: Ja
 • Oeko Tex: Ja
 • Farve: Cream
 • Maskinvask: Ja, delvist
 • Mål: 50 cm. x 100 cm.

Done by Deer Cozy Nest, Dreamy Dots – Hvid/Grå

Forhandler Pris Information
629 DKK Se produkt
699 DKK Se produkt

Med Cozy Nest fra Done by Deer får du en skøn babynest, der er lavet til at omkranse din baby. Derfor er du garanteret, at det vil udmønte sig i et hyggeligt, velkendt og trygt miljø for din baby. Det er en fordel, når din lille baby skal vænne sig til at sove i egen seng eller blot har svært ved ikke længere at være i mors mave.

Det er dog ikke blot en babynest, der kan bruges, når din baby skal sove om natten. Den kan også bruges, når det er blevet tid til en middagslur eller hvis babyen skal lege, mens den ligger på maven. Derfor skal der ikke herske tvivl om, at det er en babynest fra Done by Deer, der kan anvendes til et væld af forskellige formål.

Giver god støtte og tryghed

Både sider og madras på denne babynest er udviklet til at kunne give barnet den bedst mulige tryghed samt støtte. Dertil skal det selvfølgelig også nævnes, at både sidefyld og madras nem kan tages ud, da begge dele er forsynet med skjulte YKK-lynlåse på undersiden. Derfor kan fyld, madras og betræk vaskes hver for sig.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Cozy Nest med Dreamy Dots fra Done by Deer er designet med henblik på en stor omsorg for de små. Derfor er du også sikret, at det er et sted, hvor din baby kan få lov til at sove i fred, da tryghed og komfort er helt i top. Det er selvfølgelig også det, der er hele formålet med en babynest.

Baseret på kvalitetsmaterialer

Der er ikke brugt andet end kvalitetsmaterialer til denne babynest. Det er med til at sikre, at den har en god kvalitet, at den byder på en god sovekomfort, og at sikkerheden er helt i top. Done by Deer har desuden også haft fokus på, at deres babynest skal være åndbar og tillade, at luft kan trænge igennem materialerne.

Detaljer:

 • Materiale: 100 % økologisk bomuld
 • Madras: 73 cm. x 33 cm.
 • Nest: 82 cm. x 48 cm. x 13 cm.
 • Maskinvask: Ja, men kun betræk og ved 40 grader
 • Tørretumbles: Nej

Baby Dan Cuddle Nest

Forhandler Pris Information
369 DKK Se produkt
399,95 DKK Se produkt
399,95 DKK Se produkt

Du vil opleve, at en babynest vil vise sig at være en god erstatning for den trygge hule, som din lille baby anså moderens mave for at være. Den er i stand til at skabe en form for rede omkring barnet. Det vil formindske den plads, barnet sover på, da det omkranses. Det giver en højere tryghed, som dermed giver en bedre søvn.

Hvis du køber en Cuddle Nest fra Baby Dan, så køber du også en babynest, der er så tilpas lille og omsluttende, at den vil give barnet en følelse af sikkerhed. Omvendt er den dog stadig så stor, at barnet har god nok plads til at bevæge sig. Den passer til børn, der er fra 0 til 6 måneder – i nogle tilfælde også til lidt ældre børn.

Kan bruges rigtig mange steder

Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at Cuddle Nest ikke kun kan bruges, når dit barn skal sove. Den er faktisk også rigtig god, hvis barnet skal ligge og slappe lidt af, skal lege på maven, eller skal kigge hængende legetøj på et stativ. Tro derfor ikke, at den flotte Cuddle Nest fra Baby Dan ikke kan tjene flere forskellige formål.

Sovereden kan både bruges i sengen, i barnevognen, i kravlegården, på gulvet, i sofaen eller derimod som en form for mobil pusle- og legeplads, hvis I er ude at besøge venner eller familie. Hvis I altid har en babynest med, så vil barnet også altid have en trygbase. Det kan gøre det nemmere for barnet at være ude af hjemmet.

En praktisk soverede i skønne materialer

Der er også tale om en soverede, der er blevet fremstillet i skønne materiale. Derfor er du også sikret, at det er en babynest, der kan give dit nyfødte barn en sikker base, der tilmed også forhindrer træk. Der medfølger også en udtagelig madras, hvilket medfører, at barnet ligger blødt, uanset om den bruges hjemme eller ude.

Bunden på denne babynest er lavet af et vandtæt og åndbart stof. Det er med til at sikre, at barnet altid ligger godt og tørt. Samtidig er den Oeko Tex-certificeret, da den har et betræk af 100 % bomuld og fyld af 100 % polyester. Det er muligt at vaske den ved 40 grader (uden madras), men tørretumbling frarådes dog.

Detaljer:

 • Materiale (Betræk): 100 % bomuld
 • Materiale (Fyld): 100 % polyester
 • Farve: Off White
 • Mål: L: 83 cm. x B: 45 cm. x H: 12 cm.

Manostiles – Nordic Zen – Grøn

Forhandler Pris Information
699 DKK Se produkt

På trods af, at man gerne vil, så er det ikke muligt at bære rundt på sin lille guldklump hele tiden. Det er én af de ting, man er nødt til at se i øjnene, når man bliver forældre. Der vil forekomme tidspunkter, hvor du er nødt til at lægge barnet ned. Det kan være, at du skal lave mad, gå i bad eller skal svinge støvsugeren lidt.

Det er dog ikke helt så let, at du blot kan lægge dit barn på sofaen. I stedet kan en babynest være nyttig, når det kommer til dette. Det vil gøre det muligt for dig at lægge din baby fra dig, uden at skulle bekymre dig om, at din lille baby triller nogen steder. Den bløde pølse skærmer af for omverdenen og skaber god tryghed.

Kan bruges til mange formål

Det er en babynest, der kan bruges til mange formål. Dertil kan du også bruge den mange steder. Den kan fx tages i brug i sofaen, på gulvet, i jeres seng, i en kravlegård eller i en barnevogn, når I går tur. Den kan dog også bruges som en mobil pusleplads eller seng. Den er nemlig nem at have med, når I skal på farten.

I den ene ende af puden, er det muligt at åbne den op, så der er plads til dig i fodenden. Det gør det nemmere, hvis du skal kilde, nusse eller lignende. Ikke nok med det, så er den åbne fodende også en afgørende faktor for, at den kan bruges i lang tid. Nordic Zen kan endda bruges efter, at dit barn faktisk er vokset ud af den.

Forsynet med både fast bund og aftagelig pude

Manostiles har også valgt at forsyne deres Nordic Zen med en fast bund. Det er en fordel af flere årsager. Det medfører at den bliver mere stabil, men også at du faktisk kan løfte den, på trods af at barnet stadig ligger i den. Det er kun selve bunden, der er lavet som en fast plade. Der er selvfølgelig lagt en skummadras ovenpå.

Det er også muligt at lyne den bløde ud af bunden. Den kan derfor bruges som støtte, når din lille baby er blevet større eller begynder at trille om på maven. Den kan tilmed bruges, når barnet ska lære at sidde selv. Endvidere kan pølsepuden også følge barnet med over i tremme- eller juniorsengen, når behovet opstår.

Det er selvfølgelig også værd at bide mærke i, at det er en skøn babynest, der er lavet i et blødt, økologisk bomuld. Derfor vil det også føles kølende og behageligt for barnet. Hvis du ønsker at vaske puden, så er det muligt at maskinvaske den. Det må dog ikke være ved mere end 40 grader, og skal være på skåneprogram.

Detaljer:

 • Materiale (Betræk): 100 % økologisk bomuld
 • Materiale (Fyld): Fiberfyld
 • Mål: 45 cm. x 90 cm.
 • Farve: Grøn
 • Maskinvask: Ja, ved max. 40 grader

MamaMilla Babynest – Nordic Feathers – Petrol

Forhandler Pris Information
629,30 DKK Se produkt

Her er der tale om en økologisk babynest, der har rigtig meget at byde på. Den kan ikke blot bryste sig af et stilrent udseende, men også at den er fremstillet af 100 % økologiske materialer af høj kvalitet. Dette gør sig gældende for fyld i kanter og i madrassen. I begge tilfælde er der nemlig tale om naturmaterialet kapok.

Den byder også på et udseende, der i høj grad bærer præg af et nordisk og organisk print. Fuglefjerene der er at finde i printet, er tegnet med inspiration fra en række af de nordiske fugler. Der er blandt andet hentet inspiration hos uglen, som også er en integreret del af logoet fra MamaMilla, som også ses på babynesten.

Forsynet med kapok-madras og -kantpude

Det skal gøres klart, at det er en babynest, der byder på et fyld, der er 100 % økologisk. Det gør sig gældende for både kant og madras. Begge dele er nemlig fyldt med kapok, som er et naturmateriale. Det er ikke blot et økologisk materiale, men har også den fantastiske egenskab, at der ikke kan vokse bakterier og støvmider i.

Derfor er du sikret, at både madras og kantpude holder sig helt rene. Du skal derfor ikke tænke på, at du er nødt til at vaske den, for det er der ikke noget behov for. Det er ikke blot et aspekt, der kan spare dig for en del tid og besvær. Det er samtidig også et aspekt, der er med til at skåne miljøet, da du ikke spilder vand mv.

Derfor er kapok et godt fyld

Der er faktisk mange gode grunde til at vælge en babynest med kapokfyld. Det er et materiale, der er særligt godt til at varme børn, mens det ligeledes også er bedre til at transportere overskydende varme væk. Det er ikke noget, der gør sig gældende for andre lignende materialer. Derved får barnet det heller ikke for varmt.

Som der også tidligere er givet udtryk for, så er det et 100 % økologisk materiale. Derfor er det også et både miljøbevidst og bæredygtigt materiale at vælge. Hvad mange dog går mere op i er, at det er anti-bakterielt. Det er det, der sikrer mod, at bakterier og støvmider kan leve i materialet og dermed også i babynesten.

Detaljer:

 • Betræk: 100 % bomuld
 • Fyld: Kapok
 • GOTS-certificeret: Ja
 • Økologisk: Ja
 • Mål: Kan justeres fra 70 cm. x 25 cm. til 75 cm. x 30 cm.
 • Alder: 0 til 7 måneder

Voksi Nest Premium – Dark Grey Moon

Forhandler Pris Information
999 DKK Se produkt

Nest Premium fra Voksi skal blot placeres på en flad overflade eller i barnevognen. Derfor er det også en god og fleksibel løsning. Ikke nok med det, så kan den også sørge for, at dit barn ligger i genkendelige og hyggelige omgivelser. Samtidig ligger barnet også sikkert, da babyreden er forsynet med vægge til at holde på babyen.

Den kan dog ikke kun bruges, når barnet skal sove – uanset om det er til aften eller til middag. Hvis du skal i køkkenet eller på toilet, så kan du placere et aktivitetsstativ henover den. Dermed kan din lille guldklump ligge under stativet og lege med det i et sikkert og trygt miljø, imens du er væk fra babyen i et par minutter.

Byder på en helt unik materialekombination

Du skal ikke være bekymret for kvaliteten af denne babynest. Samtlige dele af den er nemlig blevet godkendt i henhold til Øko-Tex Standard 100, Klasse 1. Det er en garanti for, at dit barn altid er omgivet af skønne og lækre materiale. Det er også ensbetydende med, at alle anvendte materialer er fri for skadelige kemikalier.

Til købet medfølger der også en skummadras, som er både fast, men også blød at ligge i. Desuden er det også en madras, der giver god støtte til ryggen og nakken. Overfalden er fremstillet i det lækreste 100 % bomuld. Derfor er du også sikret, at dit barn vil elske at ligge i den, hvad end det er for et par timer eller en hel nat.

Smarte detaljer, der gør hverdagen lettere

Det er dog ikke kun lækre materialer, der er med til at gøre Nest Premium til en god babynest. Den er nemlig også udviklet til at kunne vokse med dit barn. Det er nemlig muligt at åbne læderselen og folde et stykke af den ud, så du kan skabe mere plads. Dertil kan det også give dig plads til at nusse, kilde osv. fra den ene ende.

Du vil selvfølgelig gerne sikre, at dit barn får den højeste sikkerhed. Det er de også bevidste om hos Voksi. Derfor har de også sørget for at teste deres Nest Premium for en lang række standarder. Endvidere har den også gennemgået forskellige risikovurderinger. Det tæller blandt andet en risikovurdering som SGS France.

Detaljer:

 • Ydre mål: L: 91 cm. x B: 53 cm.
 • Ydre mål (Lukket): L: 81 cm. x B: 53 cm.
 • Indre mål: L: 71 cm. x B: 30 cm.
 • Indre mål (Lukket): L: 59 cm. x B: 30 cm.
 • Materiale: 100 % bomuld
 • Fyld: 100 % polyester
 • Alder: 0-7 måneder

Filibabba Premium Kapok Babynest – Natur

Forhandler Pris Information
899 DKK Se produkt

Premium Kabok Babynest fra Filibabba er en luksuriøs og lækker babynest. Den byder på lækre materialer og en høj kvalitet. Derfor er du også sikret, at det er en babynest, hvor dit barn kan ligge sikkert og komfortabelt. Det er en videreudvikling af deres tidligere babynest med kapokfyld, som derfor nu er blevet endnu bedre.

Den er blandt andet blevet designet på en sådan vis, at det er muligt at lyne selve kanten af babynesten. Det er en fordel, da det betyder, at den også kan bruges i tremme- eller juniorsengen, når dit barn vokser ud af babynesten. Derfor kan dit barn stadig føle sig omsluttet, på trods af det ikke længere kan være i sin babynest.

Er fremstillet i 100 % bomuld

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er en babynest, der er fremstillet i gode materialer. Det er ikke blot materialer, der er med til at sikre en god komfort for dit barn. Som følge af de gode materialer, så er det også en babynest, der kan holde til lidt af hvert. Hvad det betyder er, at du får en babynest med kvaliteten i top.

Der er nemlig tale om en babynest, der er produceret i 100 % bomuld. Det er dog kun dens ydre, der er tale om her. Det indre er nemlig blevet fyldt med 100 % kapok. Det gør sig ikke blot gældende for madrassen, men faktisk også i kanten. Det understreger, at det er en komfortabel babynest af den højeste kvalitet.

Kan også bruges i barnevognen

Du kan også bruge denne babynest i barnevognen. Det kan du både gøre som babyrede, men du kan også bruge madrassen fra din Premium Kapok Babynest som den primære madras i barnevognen. Det er en fordel, da du dermed kan spare penge, når du skal købe en barnevogn, da du ikke behøver at købe en madras til.

Detaljer:

 • Betræk: 100 % bomuld
 • Fyld: 100 % kapok
 • Farve: Hvid
 • Økologisk: Ja

Vanilla Copenhagen – Ladybug

Forhandler Pris Information
699 DKK Se produkt

En lille baby er vant til, at den har været tæt omkranset, når den har være inde i sin mors have. Her har den ligget i en dejlig, trug og varm hule. Derfor er det også noget helt nyt, når den kommer til verden. Det kan en babynest dog ændre på, da den giver lidt af den samme tryghed, som barnet kender fra moderens mave.

Derfor kan en babynest også fungere som en god erstatning for den trygge hule, som moderens mave var for babyen. Det er en rede, der kan skabe en krans omkring barnet, som vil få sengen til at føles mindre. Derfor vil den give en øget følelse af tryghed og en bedre søvn. Det kan denne soverede fra Vanilla Copenhagen bl.a.

Passer til børn fra 0-6 måneder

Denne babynest fra Vanilla Copenhagen passer til børn fra 0-6 måneder. Derfor har den en ideel størrelse til de fleste børn, der skal bruge en babynest. Den er nemlig lille nok til, at barnet vil føle sig sikkert, når det er nede i den. Omvendt er den dog også stor nok til, at der er plads til, at barnet kan få lov til at bevæge sig lidt.

Det er en soverede, der kan bruges mange steder. Den kan bruges i sengen, barnevogne, kravlegården eller under et legetøjsstativ. Den kan endda også bruges som en mobil pusle-, sove- og legeplads, når I er ude. På denne måde vil den lille altid have en tryg base. Det er naturligvis noget, der vil kunne mærkes på dit barn.

Er lavet i lækre materialer

Den kan bryste sig af at have en bund og en kerne af polyetherskum. Det er med til at sikre, at den lille altid vil ligge godt i den. Dertil skal den lækre og bløde babynest lukkes med en klassiske snorebinding og en flap i fodenden. Derfor er det også muligt at stramme begge sider, såfremt det er noget, som der er behov for.

Ikke nok med det, så er den også forsynet med et betræk, der er fremstillet i et 100 % økologisk bomuld. Det er tilmed også et betræk, der kan bryste sig af at være miljøvenligt produceret. Derfor er det også helt fri for både allergener og skadelige stoffer. De små mariehøne, der er printet på betrækket, passer ind overalt.

Detaljer:

 • Betræk: 100 % økologisk bomuld
 • Farve: Lyserød
 • Mål: 85 cm. x 50 cm. x 10+4 cm.

BabyDan Cuddle Nest Comfort – Lys Grå

Forhandler Pris Information
549 DKK Se produkt

Hvis du ønsker at sikre, at du køber en babyrede, som er alsidig og af høj kvalitet, så er dette et godt bud. Du får nemlig et produkt, der er fremstillet af skønne materialer, som ikke blot sikrer en høj kvalitet, men også en høj komfort. Derfor vil dit barn ligge godt i den, uanset om det er i et par minutter eller hele natten over.

Den er fremstillet med særligt fokus på, at den skal kunne omkranse dit barn, så det oplever næsten samme tryghed, som det gjorde i moderens mave. Det er dog ikke kun her, den er til stor hjælp. Den er nemlig også meget behjælpelig i forhold til at forhindre træk. Det resulterer selvfølgelig i en bedre nattesøvn for dit barn.

Størrelsen er ideel til børn fra 0-6 måneder

Størrelsen af Cuddle Nest Comfort fra BabyDan gør, at den er ideel til børn i alderen 0 til 6 måneder. Derfor kan den også bruges i lang tid. Efter det første halve år af barnets levetid, er der ofte heller ikke længere et behov for brug af en babynest. Er der det, så er der behov for en større mode end Cuddle Nest Comfort.

Det skal også nævnes, at det er en babynest, der også kan bruges til andet end søvn. Hvis du gerne vil have en sikker og tryg base, som dit barn kan lege i på gulvet eller i kravlegården, så er dette også et godt bud. Du kan dog også bruge den i forbindelse med andre formål – fx er den også ideel til en kort middagslur på sofaen.

Der medfølger en udtagelig madras

Til købet af denne babynest medfølger der en udtagelig madras. Den sikrer, at dit barn altid kan ligge blødt, hvor end du vælger at placere reden. Dertil bør det også nævnes, at bunden er vandtæt, mens stoffet også er åndbart. Det er en fordel, da du derved er sikret, at dit barn altid ligger både godt og tørt i babynesten.

Detaljer:

 • Farve: Lysegrå
 • Alder: 0-6 måneder
 • Vandtæt: Ja
 • Madras: Udtagelig
 • Åndbar: Ja

En babynest skaber tryghed for dit barn

Det er vigtigt for et spædbarn, at det får en følelse af tryghed. Det er en tryghed, som kan gives på op til flere måder. Det er blandt andet en tryghed, som forældrene kan give ved at have deres spædbarn i armene, mens de holder det tæt ind til sig. Det er dog ikke noget, de kan gøre hele tiden, hvilket de fleste godt er klar over.

Du har sikkert også selv lagt mærke til, at en baby er rigtig glad for at være i dine arme. Men i ny og næ er det altså nødvendigt for mor og far at være lidt for sig selv, uden at skulle have en baby i favnen. Derfor er det også en god idé, at du overvejer at snakke dig en babynest, som dit spædbarn kan bruge i stedet for.

Det er nemt for dig at flytte din babynest rundt i boligen. Hvad det betyder er, at hvis mor eller far opholder sig i køkkenet, så kan spædbarnet også blot placeres i sin lille rede på gulvet. Det kan vel at mærke gøres, uden at mor og far skal være bange for, at deres lille baby ikke falder ud og kommer til skadet.

Det er dog ikke kun i ovenstående sammenhæng, at en babynest kan vise sig at være brugbar. Den kan også bruges i enten jeres eller jeres babys seng, da den – som sagt – kan skabe en ekstra tryghed for dit barn. Det vil i sidste ende også medføre, at barnet sover bedre, og dermed ikke ender med at forstyrre jer om natten.

Hvad kan en babynest bruges til?

Som du også kan læse herover, så kan du bruge en babynest til mange ting. Det er nemlig en lille rede, der kan skabe bedre tryghed for dit barn. Der gør den ved at omslutte barnet, når det skal sove eller slappe af i den lille rede. Faktisk giver det næsten følelse af, at det ligger inde i mors mave, hvor alt er trygt og godt.

Der er næsten ikke nogen begrænsninger for, hvordan du kan bruge en babynest. Den kan bruges i barnets egen tremmeseng, så pladsen føles mindre for dit barn. Det vil få dit barn til at være mere rolig og afslappet. Lader du dit barn sove i en babynest, så kan du også forvente en rolig og tryg baby, der får en bedre søvn.

Ikke nok med det, så er det også muligt at bruge en babynest i en barnevogn. Her kan den tjene det samme formål, som i barnets egen seng. Hvis det ikke er dét, der er din plan med en babynest, så kan du også bruge den til at lege på gulvet eller i sofaen, da den vil sikre, at der ikke er nogen risiko for at barnet falder ud.

En babynest er nemlig forsynet med høje kanter, som holder din baby inden for trygge rammer. Hvis du skal ud ad døren, så kan du med fordel tage din babynest med dig. Den er nem at transportere og have med dig rundt. Den kan sikre, at dit barn føler sig tryg, selvom I befinder jer i omgivelser, der ikke er hjemlige.

En babynest går overgangen fra mors mave nemmere

Det kan være lidt af en omvæltning for en lille baby at komme ud i den store verden, når det har været vant til at skvulpe rundt inde i mors mave. Derfor kan det også værd hårdt for mange nyfødte i den første rum tid, hvor de befinder sig ude af mors mave. Det hele virker nemlig meget nyt og overvældende for barnet.

Derfor kan det også være svært for barnet at falde i søvn, hvis der er for meget plads omkring det. I den tid, hvor barnet var inde i mors mave, var der ikke specielt meget plads at gøre godt med. Det kan godt være, at det ikke lyder så behageligt, men det ændrer dog ikke på, at det er sådan barnet finder mest mulig tryghed.

Ved at lade dit barn sove i en babynest, er det faktisk muligt for dig at imitere en følelse af, at barnet stadig er i sin mors mave. Det gøres nemlig ved at indsnævre den plads, som barnet har at sove på. De bløder kanter vil nemlig omslutte barnet, så det får den tryghed, det siger. Det er med til at give barnet en bedre nattesøvn.

Sådan bruges en babynest

En babynest kan bruges til rigtig mange ting. Det skal der ikke være nogen tvivl om. Det er dog vigtigt, at det er gjort klart, at de også er ting, den ikke kan eller må bruges til. Hvis du står over for at skulle købe din første babynest, så er det ikke sikkert, at du ved, hvordan du skal bruge den. Det kan du læse mere om herunder.

Det må/skal du:

 • Du må gerne bruge den som et sted at placere dit barn, når du ikke kan have det i dine arme. Du kan fx bruge den, hvis du skal klare noget i køkkenet, skal på toilet eller deslige. Det er dog vigtigt, at du sørger for, at du hele tiden kan se dit barn, selvom du har valgt at lægge det ned i dets babynest.
 • Du kan tage din babynest med, hvis du skal besøge venner eller familie. Det er ikke altid, at det er en rar oplevelse for dit barn at komme ud i uvante omgivelser. Har du en babynest med, så kan din baby få lov til at ligge i denne. Det er et sted, barnet kender, og derfor vil finde en vis tryghed i.
 • Det er meget vigtigt, at du sørger for at læse vejledningen på din babynest. Der er nemlig forskel på de enkelte modeller. Hvad det betyder er, at der kan være ting, du ikke må med den specifikke model. Heldigvis tager det ikke specielt lang tid, så der er ikke nogen grund til at lade være med det.
 • Når du lader dit barn ligge i sin babynest, så er det vigtigt, at du sikrer, at temperaturen er tilpas. Det kan du gøre på flere måder, men den bedste måde er at tjekke dit barns temperatur i ny og næ. Dit barn må selvfølgelig hverken have det for koldt eller for varmt, når det ligger i sin lille babynest.

Det må/skal du ikke:

 • Du skal være varsom med, at du ikke fylder for mange dyner, puder, bamser m.m. ned i babynesten. Det kan godt være, at det ser sødt og rart ud, men du kan dog risikere, at det bliver for varmt for den lille. Det vil skabe ubehag for din lille baby, hvorfor du skal være meget varsom med dette.
 • Bær ikke dit barn i sin babynest. Det er kun noget, du må gøre, hvis den faktisk er lavet til formålet. Du kan nemlig finde flere modeller, der er udstyret med en bærerem. Derfor kan de bruges til at transportere dit barn. Er din model ikke udstyret med en bærerem, bør du ikke bære barnet i den.
 • Lad aldrig dit barn være ude at syne. Det må du heller ikke gøre, selvom det ligger i sin babynest. Din baby kan ikke umiddelbart falde ud af sin babynest, men der er dog altid en risiko. Derfor skal du altid våge over barnet. Ikke dermed sagt, at du ikke kan lave andet, men vær altid opmærksom.

Hvor lang tid kan en babynest bruges?

Der er flere ting, der har indflydelse på, hvor længe dit barn kan bruge sin babynest. Derfor er det heller ikke noget, der kan gives et konkret og fast svar på. Det afhænger dog i høj grad af, hvor hurtigt dit barn vokser. Hvis barnet har vokset sig for stort til sin babynest, så kan den selvfølgelig ikke længere anvendes.

Når det er sagt, så er der dog ikke noget i vejen for, at dit barn bruger sin babynest så lang tid, det kan lade sig gøre. Hvis dit barn ikke vokser synderligt hurtigt, så kan de dermed bruge en babynest i en lang periode. Hvis det forholder sig modsat, så forkorter det også mængden af tid, som babynesten kan bruges i.

En god tommelfingerregel er, at en babynest typisk kan bruges fra fødsel til barnet er ca. 7 måneder gammelt. Når barnet når denne alder, så vil de fleste nemlig have vokset sig for store til at kunne ligge i babynesten. Hvis dit barn stadig kan ligge nede i den, så er der dog ikke noget, der står i forvejen for fortsat at bruge den.

Kan bruges som en transportabel seng

En anden smart funktion ved en babynest er, at du kan tage den med overalt. Den er lille og praktisk, hvorfor den ikke optager specielt meget plads. Det betyder ikke blot, at den kan bruges overalt i hjemmet. Hvis mor og far har brug for lidt tid på sofaen, så kan babyen ligge trygt og sikkert i sofaen, men i sin egen lille seng.

Det er dog også værd at bide mærke i, at det vil være en del lettere at rejse med dit barn. Det er der faktisk flere grunde til, men det skyldes især, at babyen kender sin seng. Hvis der er en vis grad af genkendelighed, så er det også en del nemmere for babyen at vænne sig til de nye omgivelser, hvilket kan gøre en stor forskel.

Derfor er det også en klar fordel for jer, der godt kan lide at rejse. Har I en babynest med, så skal I ikke tænke så meget over, om der er faciliteter på værelset til jeres baby. Derfor kan I blot bestille det værelse, I gerne vil have, da I blot kan tage jeres egen seng med. Det er endda ikke alle hoteller, der har babysenge.

Det er ensbetydende med, at der kan være mange fordele forbundet med at erhverve en babynest til jeres lille baby. Det handler dog først og fremmest om, at det kan skabe mere tryghed og komfort for babyen, når den skal sove. Derfor skal det også være den primære grund til, at du vælger at købe en babynest til din baby.

Hvad er vigtigt, når du skal vælge babynest?

Der skal ikke herske tvivl om, at du kan finde et stort udvalg af babyreder på det danske marked. Det vil ikke være dem alle, der appellerer til dig. Endvidere er det heller ikke dem alle, der er af lige høj kvalitet. Derfor er du nødt til at vælge babynest med omhu, såfremt du ønsker at garantere, at du vælger den rette model.

Står du over for at skulle købe din første babynest, så er det ikke sikkert, at du ved, hvad du skal lede efter. Det er der faktisk ikke mange førstegangsforældre, der er. Hvis du er én af dem, der ikke ved, hvad du skal holde øje med, så gør du klogt i at læse med herunder. Her kan du nemlig læse om de mest vitale aspekter.

Hvis du har i sinde at finde frem til en babynest til din lille guldklump, så er det derfor især de nedenstående aspekter, der skal være i fokus. Det gør det i hvert fald markant nemmere for dig at finde frem til den bedste babyrede for dit og dit barn vedkommende.

Fyld

Ét af de vigtigste aspekter ved dit valg er en babynest er, at den har et godt fyld. Der er flere faktorer, der har relevans i denne sammenhæng. Fyld er nemlig ikke blot fyld, når der er tale om en babynest. Du skal blandt andet sikre, at det er en form for fyld, der sikrer, at dit barn ligger blødt og komfortabelt i sin lille rede.

Det er dog ikke kun det, du skal have fokus på. Det er mindst lige så vigtigt, at det er en type af fyld, som kan holde til lidt af hvert. Endvidere er der også mange, der går op i, at det skal være økologisk. Det er et ikke krav, som alle har, men for mange er det dog vigtigt. Derfor er det også noget, du skal holde øje med.

Betræk

Betrækket er også vigtigt. Det kan fås i mange forskellige materialer. Det er selvfølgelig blot en fordel, da det medfører, at der er et valg, der passer til enhver smag. Der skal igen være fokus på komfort og holdbarhed. Det er ikke alle typer af betræk, der kan holde til hyppig brug, hvilket du være særligt opmærksom på.

I denne forbindelse er der forskel på folks præferencer. De fleste foretrækker dog et lækkert betræk, der er fremstillet i bomuld. Hvis det også er det, der falder bedst i din smag, så er dine valgmuligheder heldigvis en del. Dertil er der igen også en del, der har fokus på, at det skal være fremstillet af et økologisk materiale.

Størrelse

En babynest kan fås i mange forskellige størrelser. Derfor er det også vigtigt, at du har fokus på at vælge en model, der har en passende størrelse for dig og dit barn. Det er vigtigt, at den hverken er for stor eller for lille for dit barn. Den skal nemlig kunne omslutte barnet, men samtidig også give lidt plads at bevæge sig på.

Der findes ikke en bestemt størrelse, der er den bedste, hvorfor den bedste løsning er at holde øje med den faktiske størrelse på de babyredder, du overvejer. Denne størrelse skal du stille op mod størrelsen af dit barn. Dertil bør det dog også nævnes, at en større babynest gør det muligt for dit barn at bruge den i længere tid.

Udseende

I forhold til udseendet, er der ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Her skal der udelukkende vælges ud fra, hvad du selv synes om. Der er nogen, der godt kan lide, at den har et sødt og lettere barnligt udtryk. Andre foretrækker at den har et stilrent udseende i én farve. Hvad du foretrækker, er op til dig selv at vurdere.

Det eneste du skal tænke på er, at du ikke bør lade dine designønsker overskygge vigtigheden af de øvrige aspekter. Det er nemlig vigtigere, at dit barn ligger godt og trygt, end at det er en babynest, der har det helt rette udseende. Derfor bør der ikke være tvivl om, at udseendet er det mindst vigtige aspekt af dit valg.

Pris

Hvis du skal købe en babynest, så skal du selvfølgelig betale for den. Det er dog svært at vurdere, hvad du skal betale for den. De kan nemlig findes i mange forskellige prisklasser. Det betyder, at du skal være særligt opmærksom på prisen, når du handler. Der kan nemlig være penge at spare ved at vælge andre modeller.

Omvendt bør du dog heller ikke gå efter den billigste model. Hvis du gør det, så betyder det typisk, at du skal gå på kompromis med vigtige faktorer. Det er derfor ikke værd at vælge én af de helt billige modeller, selvom der er penge at spare. Du vil gerne have det bedste til din lille guldklump, og det er du nødt til at betale for.

Maskinvask

En babynest skal vaskes i ny og næ. For at gøre det nemmere for dig selv, bør du derfor vælge en model, der kan tåle maskinvask. Kan den ikke det, så skal den enten vaskes i hånden eller kan slet ikke vaskes. I det ene tilfælde vil det være krævende, mens det i det andet tilfælde hurtigt kan vise sig at blive en beskidt babynest.

Derfor er det også anbefalelsesværdigt, at du går på jagt efter en model, der kan vaskes i maskinen. Hvis den oven i købet også kan tørretumbles efterfølgende, så er det blot endnu bedre. Det er dog ikke alle modeller, der kan klare en tur i tørretumbleren. Det skal du tjekke op på, inden du maskinvasker og tørretumbler.

Løbeur Test

Previous article

Øjenvippe Serum Test

Next article

Comments