Hus og have

Plænelufter Test

0

Det er ikke nemt at finde den rette plænelufter. Hvis du er på udkig efter en sådan havemaskine, så skal du vælge med stor omhu. En plænelufter, der ikke er effektiv, er ikke værd at investere i. Derfor er du naturligvis nødt til at undersøge hver enkelt model, inden du træffer en endelig beslutning og køber en plænelufter.

Hvis du er på udkig efter en plænelufter, der kan gavne din græsplæne, så er du dog kommet til det helt rette sted. Her på siden bliver du nemlig præsenteret for en række af de bedste modeller på markedet. Derfor er du også garanteret at én eller flere af de modeller, der er beskrevet herunder, vil falde i netop din smag.

I denne forbindelse skal det selvfølgelig fremhæves, at vi ikke selv har testet de plæneluftere, der er blevet beskrevet herunder. Vi har i stedet indhentet relevant information fra diverse troværdige kilder. Det er bl.a. noget, der gør sig gældende for diverse ekspertvurdering, uvildige tests og produktanmeldelser.

Texas MPC 1500

Forhandler Pris Information
999 DKK Se produkt

Hvis du køber en Texas MPC 1500, så får du en maskine, der kan bryste sig af at være en 2-i-1-maskine, der både fungerer som en mosfjerner og en vertikalskærer. Derfor er der tale om en maskine, du kan bruge til flere forskellige formål. Som følge af dette, er det – uden tvivl – også en maskine, du vil kunne få brug for.

Det betyder også at det er en mosfjerner, der er udstyret med en opsamler, så det er muligt for dig at fjerne mos. Dertil er det også muligt for dig at bruge maskinen til at ilte plænen. Du får både fjernet mos og du får give din græsplæne de bedste vækstvilkår. Det ender med at give dig en flottere og sundere græsplæne.

Udstyret med en stor opsamler på 50 liter

Du skal ikke være bekymret for, at der ikke er tale om en stor nok opsamler på din Texas MPC 1500. Hvis du vælger at investere i en sådan maskine, så får du nemlig en plænelufter og mosfjerner, der kan bryste sig af en stor opsamler. Den byder på en stor opsamler, der har en kapacitet, der lyder på intet mindre end 50 liter.

Det er derfor ikke blot en maskine, der er i stand til at fjerne mos og lufte græsplænen. Der er også tale om en maskine, der er i stand til at efterlade din græsplæne ryddet og pæn, når den er færdig med at køre. Hvis du har i sinde at købe en plænelufter, så kan dette være et godt valg, da den også fungerer som mosfjerner.

Du bør køre med den to gange om året

Hvis du gerne vil sikre dig at din græsplæne har det bedst muligt, så skal du sørge for at køre med din Texas MPC 1500 minimum to gange om året. Det skal helst gerne ske en gang om foråret og en gang om efteråret. Hvis du gør det, så er det nemlig med til at stimulere græssets vækst og forebygge fremkosten af mere mos.

Samtidig skal det også gøres klart, at der er tale om en plænelufter, der er blevet udstyret med en drivkraft i form af el. Det er ikke noget, der kommer i form af et batteri, men derimod via en ledning. Derfor skal du have en forlængerledning med rundt i haven. Den byder desuden på en arbejdsbredde, der lyder på 35 cm.

Detaljer:

 • Arbejdsbredde: 35 cm.
 • Opsamler: 50 liter
 • Drivkraft: El
 • Effekt: 1.300 W
 • Arbejdsdybde: 1,2 -+0,5 cm.
 • Lydniveau: 94 dB(A)
 • Vibrationsniveau: 3,05 m/s2
 • Vægt: 15 kg.

AL-KO Basic Care 32.5 VE Classic

Forhandler Pris Information
761 DKK Se produkt
761 DKK Se produkt
1.049DKK Se produkt

Her er der tale om en vertikalskærer. Det er det samme som en plænelufter, da det blot er det samme navn for de to typer maskiner. AL-KO har valgt at udstyre deres Basic Care 32.5 VE Classic med en stor opsamler. Du skal derfor ikke være bekymret for, at du skal bruge tid på at samle op, når du har kørt med maskinen.

Ikke nok med, at den er blevet udstyret med en stor opsamler, der kan bryste sig af en kapacitet, der lyder på hele 45 liter, så har den også en rigtig stor arbejdsbredde. Da den har en stor arbejdsbredde, så er du også sikret, at den er meget effektiv i brug. Dens samlede arbejdsbredde lyder nemlig på intet mindre end 32 cm.

Er udstyret med en el-motor på 1.000 W

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der ikke er gået på kompromis med noget, når det kommer til denne maskine. Det er blandt andet også noget, der kommer til udtryk ved dens motor, da AL-KO har valgt at udstyre deres Basic Care 32.5 VE Classic med en stor el-motor. Denne motor kan yde en effekt på helt op til 1.000 W.

Du kan derfor også være helt sikker på, at det er muligt for dig at bruge denne maskine til lige netop det, du har i sinde. Den store effekt er med til at sikre, at den kan tjene en lang række formål, men du kan dog også være helt sikker på, at det er en plænelufter, der er i stand til at klare græsplæne op til et meget stort areal.

Kan bruges på plæner op til 400 m2

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er en maskine, du ikke kan bruge til enhver græsplæne. Det er ikke muligt at bruge den på alle plæner, da den selvfølgelig har et begrænset areal, den kan klare. Hvis du gerne vil sikre, at du ikke løber tør for kapacitet, så skal du selvfølgelig kigge på, hvad maskinen er i stand til at klare.

Hvis du vælger at købe en AL-KO Basic Care 32.5 VE Classic, så køber du også en maskine, der er beregnet til plæner, der har et samlet areal på helt op til 400 m2. Derfor er det også en maskine, som langt de fleste kan gøre brug af til deres have. Er din have større end 400 m2, så er det bedre at vælge en anden maskine.

Flere valgmuligheder ift. dybdeindstilling

Det er ikke altid, at der er behov for den samme dybdeindstilling, når man skal bruge en plænelufter. Hvis du har i sinde at gøre brug af en plænelufter, så er det en god idé, at du først tager dig tid til at vurdere, hvor stor en dybde, du reelt set har brug for. Det er nemlig noget, der varierer meget fra situation til situation.

Heldigvis er det ikke noget problem, at det kan ændre sig fra gang til gang. Her får du nemlig en maskine, der er udstyret med en central dybdeindstilling, som du kan indstille i hele fem forskellige trin. Derfor kan du altid finde et trin, der passer godt til dit behov. Det er en klar fordel ved AL-KO Basic Care 32.5 VE Classic.

Detaljer:

 • Arbejdsbredde: 32 cm.
 • Opsamlervolumen: 45 liter
 • Skjold: Kunststof PP
 • Arbejdsareal: Op til 400 m2
 • Dybdeindstilling: Central, i fem trin
 • Vægt: 12,6 kg.
 • Valse: 12 stålknive
 • Motor: El, 1.000 W

Stiga SV 213 E

Forhandler Pris Information
799 DKK Se produkt
799 DKK Se produkt

Stiga er én af de største producenter verden over, når det kommer til havemaskiner. Derfor er det også værd at undersøge de muligheder, Stiga giver dig, hvis du skal købe en plænelufter. Du kan blandt andet vælge at tage et kig på deres Stiga SV 213 E, da der her er tale om en elektrisk plænelufter, der er meget effektiv.

Det er dog ikke en maskine, der kun fungerer som plænelufter, da den også fungerer som vertikalskærer. Det er dog ikke det eneste, den kan bryste sig af, da den også er blevet udstyret med en motor, der har en effekt på 1.300 W. Dertil er det en motor, der er drevet af en ledning, som er blevet praktisk placeret på styret.

Udstyret med arbejdssæt med to udskiftelige sæt

Hvis du vælger at købe en Stiga SV 213 E, så får du et arbejdssystem med hele to udskiftelige sæt. Du kan enten vælge et sæt med 16 knive til vertikalskæring og 36 fjedre til at fjerne mos. Derfor kan du frit vælge mellem de to muligheder. Det gør det selvfølgelig muligt for dig altid at finde en løsning, der er ideel for dig.

Det er en vertikalskærer, der har et væld af muligheder. Du kan blandt andet nemt justere på arbejdsdybden, hvilket kan gøres fra mellem -6 mm. og helt op til +4 mm. Hvis du gerne vil fjerne mos, så kan du glæde dig over at den også er udstyret med en opsamlerpose. Denne opsamlerpose har en kapacitet på hele 40 liter.

Fungerer selvfølgelig også som plænelufter

Det er dog en maskine, der kan hjælpe dig med meget andet end blot at fungere som vertikalskærer. Du er havnet i denne artikel, fordi du er på jagt efter en plænelufter. Derfor skal det selvfølgelig gøres klart, at du også kan bruge denne maskine som plænelufter, hvis det er dét, du ønsker at bruge din Stiga SV 213 E til.

Det sker ved at den skærer spor i jorden, så vand og ilt har mulighed for bedre at trænge ned til græssets rødder. Det er med til at fremskynde væksten af nye skud, hvilket selvfølgelig også skaber de mest ideelle forhold for en sublim og sund græsplæne. Dertil er det også med til at mindste mængden af mos i din plæne.

Detaljer:

 • Opsamlerpose: 40 liter
 • Effekt: 1.300 W
 • Arbejdssystem: 16 knive eller 36 fjedre
 • Arbejdsbredde: 32 cm.
 • Skæredybde: Fra -6 mm. til +4 mm.
 • hastighed: 3.900 RPM
 • Vægt: 9,8 kg.

Einhell GE-SC 35/1

Forhandler Pris Information
1.176 DKK Se produkt
1.349 DKK Se produkt
1.349 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil have en effektiv plænelufter og vertikalskærer, så er det en god idé at investere i en GE-SC 35/1 fra Einhell. Der er tale om en maskine, der er blevet udstyret med en børsteløs motor. Det er en fordel, da det er en motor, der er med til at sikre dig både længere driftstider, lang levetid og lav vedligeholdelse.

Ét af de punkter, der for alvor for Einhell GE-SC 35/1 til at skille sig ud fra mængden af de mange plæneluftere og vertikalskærer, du kan finde på det danske marked, er at den er udstyret med et batteri. Faktisk er det et batteri, der kan holde til lang tids arbejde, mens det også har en lang levetid, hvilket også er en klar fordel.

Effektiv plænelufter til at give din græsplæne luft

Hele idéen med at investere i en plænelufter er, at det er en maskine, der kan give luft til din plæne. Det er dog ikke det eneste, du kan bruge en Einhell GE-SC 35/1. Det er nemlig en plænelufter, der også er i stand til at fjerne mos og andre plænerester. Det giver din græsplæne et pænere og mere velplejet udseende.

Ikke nok med det, så er det dog også med til at give græsplænen endnu mere luft, så den igen er i stand til at optage næringsstoffer. Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at det er en maskine, du kan bruge til op til flere forskellige formål. Hvis du gerne vil have en maskine, der giver mest muligt for pengene, så er den her.

Mulighed for at indstille arbejdsdybden

Einhell har selvfølgelig sørget for at det er muligt for dig at justere på arbejdsdybden på deres GE-SC 35/1. Der er tale om en indstilling, der kan justeres i tre trin. Den robuste vertikalskærer fra Einhell er udstyret med hele 16 stk. kultivatorknive. Derfor er du sikret, at det er en maskine, der grundigt kan lufte hele din plæne.

Det er dog ikke en maskine, der kan klare alle størrelser haver. Derfor er det også noget, du er nødt til at tage højde for, når du skal investere i en plænelufter. Hvis du vælger at købe en Einhell GE-SC 35/1, så får du en plænelufter, der er ideel til en mellemstor have, der har et græsareal, der lyder på i omegnen af 400 m2.

Har en lav vægt på under 10 kg.

Det er nemt både at håndtere og manøvrere med denne maskine. Den har en lav vægt, der lyder på lidt under 10 kg. Det er en klar fordel, at den har en lav vægt, da du nemt kan rykke rundt på den. Det er dog ikke kun en fordel, når du bruger maskinen. Det er i lige så høj grad en fordel, når du skal stille maskinen på plads.

Dertil skal det også nævnes, at der er tale om en maskine, der er blevet udstyret med et styreskaft, der er højdejusterbart. Samtidig er det også sammenklappeligt, hvilket gør det markant nemmere for dig at finde plads til den under opbevaring. Vær dog opmærksom på, at der ikke medfølger hverken batteri eller lader.

Detaljer:

 • Hjuldiameter (Foran): 175 mm.
 • Hjuldiameter (Bagved): 152 mm.
 • Vægt: 9,8 kg.
 • Husmateriale: Kunststof
 • Græsareal: Op til 400 m2
 • Arbejdsbredde: 35 cm.
 • Arbejdsdybde: 3 indstillinger

Stiga SVP 40 B

Forhandler Pris Information
5.705 DKK Se produkt
5.705 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at langt de fleste plæneluftere, der kan findes på det danske marked, er udstyret med enten en elektrisk motor. Det er en motor, der enten drives af et batteri eller af en ledning, du skal tilslutte en stikkontakt. Det er dog ikke noget, der gør sig gældende for denne plænelufte fra Stiga.

Stiga SVP 40 B er nemlig en plænelufter, der er udstyret med en stor 127 cm3 benzinmotor. Derfor er du også sikret, at det er én af de mere kraftfulde modeller på markedet. Vil du gerne sikre dig at du får fat i en meget effektiv plænelufter, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du roligt kan vælge at investere i en SVP 40 B.

Effektiv og pålidelig benzinmotor

Som der også er givet udtryk for herover, så er Stiga SVP 40 B en plænelufter, der drives af en benzinmotor. Det er dog ikke en hvilken som helst benzinmotor. Det er nemlig en både effektiv og pålidelig motor, der kan bryste sig af en lang levetid. Derfor holder den også til at blive brugt meget, og kan bruges i rigtig mange år.

Dertil kan den også bryste sig af en stor arbejdsbredde, der lyder på hele 40 cm. Det er langt fra alle maskiner, der kan bryste sig af en arbejdsbredde, der lyder på hele 40 cm. Derfor er du også garanteret, at der er tale om en maskine, der kan fuldføre dit arbejde på kort tid. Både som følge af dens motor og arbejdsbredde.

Udstyret med arbejdssystem med flydende knive

Stiga har selvfølgelig også sørget for at udstyre deres SVP 40 B med et godt arbejdssystem. Faktisk er der tale om et arbejdssystem med flydende knive. Ikke nok med det, så er der hele 32 stk. af dem, der er med til at sikre, at den er effektiv i brug. Derfor kan den også bruges til både at klare luftning og skæring af græsplænen.

Derfor er der også tale om en blanding af en plænelufter og en vertikalskærer. De to typer maskiner minder meget om hinanden, da de reelt set tjener de samme formål. Der er dog små forskelle mellem dem. Det er dog ikke noget, du skal bekymre dig om, hvis du vælger en SVP 40 B fra Stiga, da den kan klare begge dele.

Kommer også med en stor opsamler

Da der er tale om en maskine, der både kan lufte og skære, så har Stiga selvfølgelig også sørget for at den er udstyret med en stor opsamler. I denne opsamler bliver både græs og mos samlet, hvis det er blevet skåret fri fra græsplænen. Det er en opsamler med plads til hele 50 liter, hvorfor det tager et stykke tid at fylde den.

Endvidere er den også udstyret med ergonomiske håndtag. Det er selvfølgelig en fordel, da de dermed ikke er besværlige at betjene, når maskinen er i brug. Dertil er betjeningshåndtagene blevet placeret et praktisk sted på styret, så de er nemme at komme til. Derfor skal du ikke have din hånd ud i mærkelige positioner.

Detaljer:

 • Motor: 127 cm3 benzinmotor
 • Opsamler: 50 liter
 • Arbejdsbredde: 40 cm.
 • Antal knive: 32 stk.
 • Vægt: 37 kg.
 • Mål: H: 1135 mm. x B: 620 mm. x L: 1160 mm.
 • Motoreffekt: 2,18 kW
 • motorhastighed: 3.000 RPM
 • Tankvolumen: 1,8 liter

Makita UV3600

Forhandler Pris Information
1.265 DKK Se produkt
1.265 DKK Se produkt
1.397,50 DKK Se produkt
1.799 DKK Se produkt

Makita er også en producent, der har gjort sig godt bemærket på markedet for havemaskiner. Det er dog i høj grad deres plæneklippere, de er kendt for. Det er dog langt fra de eneste maskiner, de laver til haven, da de blandt andet også laver plæneluftere. Det gør sig blandt andet gældende for deres Makita UV3600.

Her får du en plænelufter og vertikalskærer, der kan bryste sig af en effekt, der lyder på hele 1.800 W. Det er dog ikke det eneste, den har at byde på. Der er nemlig tale om en maskine, der kan bryste sig af en glimrende arbejdsbredde, der lyder på hele 36 cm. Derfor er det en effektiv maskine, der gør dit arbejde hurtigere.

Du kan nemt indstille klippehøjden

Det er også muligt for dig at indstille på dens klippehøjde. Derfor er det muligt for dig at finde en god højde, der passer godt til din græsplænes behov. Med Makita UV3600 er det muligt at indstille klippehøjde fra blot -10 mm. og helt op til +5 mm. Derfor er der selvfølgelig mulighed for altid at finde en passende klippehøjde.

Du kan indstille den i fem forskellige trin. Det er en fordel af to årsager. Det gør det nemt for dig at indstille klippehøjden, men det forøger også muligheden for at finde den rette højde. Dertil bør det selvfølgelig også nævnes at den har et solidt UV-resistent kabinet, hvorfor der ikke er fare for, at den tager skade af solen.

Har både et sammenklappeligt håndtag og et bærehåndtag

Makita går ikke på kompromis med noget. Det har de bevist mange gange. Det har de heller ikke gjort ved deres Makita UV3600. Det er blandt andet noget, der kommer til syne i form af både et sammenklappeligt håndtag og et bærehåndtag. Derfor er det nemt for dig både at transportere, opbevare og rengøre den.

Endvidere er det også værd at bide mærke i, at den er blevet udstyret med en stor opsamler, der byder på en kapacitet på hele 40 liter. Derfor kan du samle både mos og græs i lang tid, før er er behov for at tømme den. Når der endelig er behov for at tømme den, så er det dog heldigvis ikke noget, der er besværligt.

Er udstyret med et ergonomisk greb

Matika har dertil også valgt at udstyre deres UV3600 med et ergonomisk justerbart greb, hvilket sikrer at det er et greb, der byder på både gode tilpasning og betjening. Samtidig er det også behageligt at holde om. Der er mange fordele ved en plænelufter som denne, hvorfor du ikke skal tøve med at investere i plænelufteren.

Detaljer:

 • Lydtrykniveau: 85,5 dB
 • Klippebredde: 36 cm.
 • Opsamler: 40 liter
 • Mål: 880 mm. x 590 mm. x 970 mm.
 • Vibrationsniveau: 4,6 m/sek²
 • Effekt: 1.800 W
 • Vægt: 15,3 kg.
 • Omdrejninger: 3.500 pr. min.
 • Antal klippehøjdepositioner: 5 stk.

Texas Pro Cut 400TG

Forhandler Pris Information
2.199 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil have en stærk og effektiv plænelufter, så skal du vælge en model, der er udstyret med en motor, der er drevet af benzin. Er du på jagt efter en sådan model, så kan du med fordel vælge at tage et kig på Texas Pro Cut 400TG. Her får du nemlig en stærk benzindrevet plænelufter med en ydelse på hele 4,2 kW.

Den er desuden blevet udstyret med hele 18 faste knive, der både kan fjerne mos og ilte plænen, hvilket er med til at skabe bedre vækstvilkår for din græsplæne. Den store 4-takt motor har en slagvolumen, der lyder på hele 212 cc. Derfor er du også sikret, at der ikke er én eneste opgave, denne maskine ikke kan klare.

Er udstyret med en opsamler med kapacitet på 45 liter

Det er ikke alle plæneluftere, der er blevet udstyret med en opsamler. Vælger du en model, der ikke kommer med en opsamler, så er du nødt til selv at bruge tid på at samle mos og græs op. Vælger du i stedet en model, der er udstyret med en opsamler, så sørger maskinen for selv at samle op, når den bliver kørt over græsset.

Da Texas Pro Cut 400TG er lavet med et fokus på, at det skal være nemt og effektivt for dig at bruge den som plænelufter. Derfor har de selvfølgelig også sørget for at udstyre den med en stor opsamler. Opsamleren har en stor kapacitet, der lyder på hele 45 liter. Du kan dog også bruge den uden opsamler, hvis du ønsker dette.

Højdejusteringen er nemt klaret

Der kan være behov for at justere på højden, hvilket er nemt klaret på denne maskine. Det kan du nemt klare ved hjælp af en knap, du blot skal dreje på. Når du drejer på knappen, så kan du indstille den fra -3 mm. til -15 mm. dybde. Dertil kan du også indstille styret i to højder, hvilket også nemt kan klares med et håndtag.

På håndtaget på styret er det også muligt for dig at sætte maskinen i henholdsvis transportposition, hvilket løfter knivene op, eller i arbejdsposition, hvor knivene naturligvis sænkes igen. Derfor er der et væld af gode muligheder for at justere og regulere på din plænelufter, så du kan indstille den, så den passer perfekt til dig.

Stor arbejdsbredde på 40 cm.

Hvis du køber en plænelufter, der er udstyret med en benzinmotor, så er det sandsynligvis med et ønske om at kunne arbejde hurtigt og effektivt. Hvis det også gør sig gældende for dig, så kan du roligt vælge at købe en Texas Pro Cut 400TG. Den er nemlig blevet udstyret med en benzinmotor, der yder 3.600 omdr. pr. min.

Det er dog ikke kun den kraftfulde motor, der er med til at gøre dette til en meget effektiv plænelufter. Den kan nemlig også bryste sig af en arbejdsbredde, der lyder på hele 40 centimeter. Derfor kan du i løbet af kort tid klare en hel græsplæne, uanset om det er en stor plæn eller ej. Dertil har den et lydniveau på 98 dB(A).

Detaljer:

 • Motortype: 4-takt
 • Slagvolumne: 212 cc
 • Tankvolumen: 3,6 liter
 • Ydelse: 4,2 kW v. 3.600 omdr. pr. min.
 • Lydniveau: 98 dB(A)
 • Opsamler: 45 liter
 • Arbejdsdybde: Fra -3 mm. til -15 mm.
 • Antal knive: 18 stk.

Derfor skal du købe en plænelufter

En plænelufter kan faktisk bruges til at tjene flere forskellige formål. Derfor er der op til flere gode grunde til at investere i en plænelufter, hvis du ikke allerede har investere i en sådan maskine. En række af de årsager, der er til at du bør købe en plænelufter, er blevet beskrevet i punktform herunder:

 • Den er i stand til at modvirke vækst af mos i din græsplæne på nem og effektiv vis
 • Efter brug får du en både smukkere, tættere og tilmed også mere frodig græsplæne
 • Endvidere er det også en maskine, der kan reducere vandsamlinger og pytter rundt i din have

Hvis du skal købe en plænelufter, så er det en god idé, at du først kender til selve mekanikken bag den. Hvis du skal forstå den, så foregår processen på denne måde: en række knive vil skære nogle riller i jorden i takt med at maskinen bliver kørt henover græsplænen. Det er selvfølgelig formålet med en sådan maskine.

Når knivene går i gang, så løsner de på den måde mos og fjerner dertil også dødt græs fra jordbunden. Det er med til at sikre, at du får en græsplæne, der får mere luft, hvilket de fleste græsplæner faktisk har mere brug for, end mange er klar over. Det er selvfølgelig også deraf navnet til denne maskine er opstået.

Derfor vil det også sige, at der er en lang række forskellige positive udkom ved at gøre brug af en plænelufter på din græsplæne. Dertil er det også en maskine, der er i stand til at modvirke væksten af mos, hvilket er med til at sikre en mere frodig og tyk græsplæne. Det er en klar fordel, at din plæne er mere frodig og tyk.

Giv din græsplæne bedre forudsætninger

Ved at gøre brug af en plænelufter, giver du din græsplæne en lang række bedre forudsætninger. Du er bl.a. sikret, at du får en græsplæne, der har de bedst mulige forudsætninger for at modstå både vind og vejr hele året rundt. Derfor skal der ikke herske nogen tvivl om, at det er værd at bruge en plænelufter på din plæne.

Ikke nok med det, så er en tættere plæne også med til at reducere samlingen af upraktiske vandpytter rundt omkring i haven. Hvis det er noget, du ofte har haft problemer med, så skal der ikke lægges skjul på, at det er en god idé at investere i en plænelufter. Det er nemlig en maskine, der vil kunne gøre underværker for dig.

Hvad kan en plænelufter helt præcist?

Det er ikke alle, der er klar over, hvad en plænelufter egentlig kan. De fleste drømmer om at få en frodig og velplejet have. En stor del af at opnå dette er, at din græsplæne skal stå grøn og pæn i de varme perioder, da det er her, de fleste er ude. Det er dog også i disse perioder, at det er sværest for dig at opnå dette resultat.

På lige fod med et bed, hække, eller blomster, så har din græsplæne også brug for en hjælpende hånd og god pleje, hvis det skal være tæt og grønt. Det er her en plænelufter kommer ind i billedet. Det er nemlig en hel maskine, der er udviklet til at kunne tilføre ilt til græssets rødder, så det får bedre chancer for at vokse.

Det er ikke nemt at sikre dette, og det er derfor, det kan være en god investering at anskaffe en plænelufter. Det er dog ikke det eneste, den kan hjælpe dig med. Den kan også hjælpe dig med at fjerne og forebygge mos i græsplænen. Det er en fordel, da mos er én af de ting, der kan forhindre din græsplæne i at stå skarpt.

Hvis du har en god plænelufter ved hånden, så er det derfor markant nemmere at hjælpe din plæne godt på vej til et flot og sundt udtryk. Hvis du ikke allerede har en plænelufter, der kan hjælpe dig med at opnå dette, så kan det kun gå for langsomt med at købe én. Det bliver nemlig meget nemmere altid at have en flot plæne.

Svært at åbne en flot græsplæne, uden en plænelufter

Hvis du altid har jagtet en grøn og velplejet plæne, så ved du også, at det ikke er helt så nemt, som det lyder. Er det noget, du i lang tid har kæmpet for, så er du dog kommet til det helt rette sted. Her på siden finder du nemlig en lang række plæneluftere, der er det rette valg for dig, der går op i din plænes sundhed og udseende.

Hvis du har i sinde at skulle bruge en plænelufter til at gøre din have klar til sommeren, så kan det være en god idé at anskaffe sig en sådan maskine i god tid. Det er der flere årsager til, men det handler dog i høj grad om, at desto tidligere du begynder at tilføre ilt til plænens rødder, des bedre mulighed for at den for at vokse.

Det er dog ikke nok, at du blot har en plænelufte. Der findes nemlig også en lang række andre maskiner og redskaber, du er nødt til at have. Du er nødt til at investere i en god plæneklipper også, da du ellers ikke vil kunne holde din græsplæne velplejet og -trimmet. Det er derfor ikke helt så nemt at holde din græsplæne.

Det er ikke nogen avanceret maskine

Hvad det betyder er, at der ikke just er tale om en avanceret maskine. Faktisk er det en meget simpel maskine, der ikke tjener noget vildt formål. Hvad den dog gør er at hjælpe dig med at fjerne en opgave, der er alt for besværlig, hvis det ikke klares med en maskine. Uden en maskine skal du nemlig selv prikke huller i plænen.

Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at det er en god idé at investere i en plænelufter, hvis du har din græsplæne kært. Uden en sådan maskine kan det være svært at opnå det resultat, du drømmer om. Det er dog sjældent, at du er nødt til at betale i dyre domme for en sådan maskine – specielt ikke til en lille have.

Sådan får du det bedste resultat med en plænelufter

Hvis du har planer om at købe en plænelufter, så du kan fjerne mos fra din græsplæne, så er det vitalt, at du gør det på det rette tidspunkt året, og at du sørger for at plante nye frø. I denne forbindelse er der en række ting, du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at sikre, at du får det bedste resultat efterfølgende:

 • Du bør kun bruge en plænelufter til at skære dybt ned i jorden højst to gange om året. Det skal gøres én gang i løbet af foråret og én gang i løbet af efteråret. Det er typisk bedst at gøre det i enten april eller maj. Næste gang du skal gøre det, er blot en gang i løbet af efteråret, når det passer dig bedst.
 • Det er desuden også bedst, at du altid sørger for at bruge din plænelufter eller vertikalskærer, når jorden er tør. Hvis jorden er våd, så kan det ende med at have konsekvenser for din græsplæne.
 • Når du har været godt i dybden med plænelufteren, så vil der ligge en del mos og andre former for dødt plantemateriale. Det er selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at få det fjernet. Det kan du dog undgå, hvis blot du sørger for at vælge en plænelufter, der er udstyret med en opsamlingsboks.
 • Er der tomme pletter, så skal du bruge enten topdressing og nye græsfrø, så du får dækket hullerne igen. Topdressing er en blanding af henholdsvis kompost, grus og muldjord. For at gøre det nemt for dig, så kan du blot blande græsfrøene direkte i denne blanding.

Hvis du gerne vil sikre dig at du får fjernet mos og giver græsplænen de bedste vækstbetingelser, så skal du blot følge de trin, der er nævnt herover. Hvis du gerne vil være god ved din græsplæne og undgå at mosset igen tage over, så skal du give mosset de dårligste vækstbetingelser og græsset de bedste vækstbetingelser.

Hvis du gerne vil sikre dig dette, så skal du blot følge de råd, der er beskrevet herunder. Heldigvis er det ikke besynderligt vanskeligt, når du først er kommet godt fra start med de trin, der er beskrevet nedenfor:

 • Det er meget vigtigt, at du ikke sørger for at klippe græsset alt for kort. Du skal lade det være min. 4 cm. og gerne længere. Det har brug for at få lys fra solen, da det giver græsset energi. Det synlige græs er kun en lille del af selve planten, men du skal også sørge for at rødderne har det godt.
 • Når du skal klippe græsset i starten af sæsonen, så bør du sætte din plæneklipper i enten det højeste eller det mellemste hak. Det anbefales at lade det være minimum 6 centimeter ved de første par klipninger. Hvis du klipper det for kort, så kan du ellers risikere, hvad der er nævnt herover.
 • Giv også gerne græsset en almindelig NPK-gødning mellem tre og fire gange om året, så du er sikker på at de har de rette næringsstoffer. Hvis du har en plæneklipper med multiklip, så kan den sprede afskåret græs, hvilket betyder at du ikke behøver at give græsset gødning, da det får det af sig selv.
 • Du skal også undgå at overvande din græsplæne. Mos trives nemlig ikke med for meget fugtighed. Dertil bør du ikke vande den om aftenen i forårsmånederne, eftersom mos har en tendens til særligt at vokse i løbet af natten. Derfor er det bedst at vande om morgenen eller i løbet af dagen.
 • Omvendt er det også vigtigt at sikre, at din græsplæne får nok vand. Dertil er der også nogle plæner, der har brug for kalk. Derfor kan det ikke skade at give din græsplæne lidt ekstra kalk. Samtidig skal du også sørge for at få plantet nyt græs på de steder, hvor det er sparsomt med græs.

Hvis du har mulighed for det, så er det også værd at få testet din jord for pH og næringsstoffer. Ved hjælp af disse informationer kan du se, hvorvidt du har brug for at tilføre mere kalk og gødning. Hvis du følger de råd, der er angivet herover, så giver du dit græs de bedste vækstbetingelser, og du kan udkonkurrere mosset.

Hvilken plænelufter skal jeg købe?

Det er ikke nemt at vælge den rette plænelufter. Der er rigtig mange modeller at vælge mellem, og derfor er du også nødt til at vælge med den største omhu. Ved at gøre det, så er du dog også sikret, at du har langt bedre forudsætninger for at vælge den rette. Derfor skal du være tålmodig og sørge for at tage dig god tid.

Hvis du gerne vil sikre dig at din græsplæne trives bedst, så har den både brug for lys og luft. Lys er ikke noget, du kan gøre det store ved selv, men det sidste er dog lige netop noget, du kan få hjælp til ved at gøre brug af en plænelufter. Det kræver dog at du reelt set sørger for at investere i den rette plænelufter til din plæne.

Der er mange spørgsmål, du skal stille dig selv, når du skal finde den rette model for dit vedkommende. Det er langt fra alle plæneluftere, der passer godt til alle plæner. Derfor er det også vigtigt, at du vælger med stor omhu, så du er sikret et godt valg. Det er dog ikke helt så nemt, hvis du ikke har erfaring med et sådant valg.

Hvis du ikke ved, hvad du skal lede efter, når du skal købe en plænelufter, så er det heldigvis noget, du har rig mulighed for at blive klogere på herunder. Der er nemlig et væld af forskellige parametre, der har en vis relevans, når du skal købe en plænelufter. Det er blandt andet vigtigt at have fokus på følgende aspekter:

Hvor stort et græsareal skal den bruges på?

Når du skal på jagt efter en god plænelufter, så er der mange ting, du skal have fokus på. Der er dog særligt ét aspekt, du skal sørge for at have fokus på. Der er mange, der tror, at det er dens motor, men det er dog ikke tilfældet. I stedet skal du have fokus på dens areal, da det er et punkt, der varierer fra model til model.

Langt de fleste af de plæneluftere, du kan finde frem til på det danske marked, er blevet designet med fokus på brugen på et specifikt græsareal. Derfor skal du også sørge for at tage højde for størrelsen af din plæne, når du skal købe en plænelufter, da du er nødt til at have en model, der passer til størrelsen af din plæne.

Derfor er du også nødt til at have et kendskab til størrelsen på din græsplæne. Hvis du ikke har det, så er det svært for dig at vælge den rette maskine. Du skal ikke vælge en model, der har for stor en kapacitet til din græsplæne, da det blot vil resultere i, at du bruger penge på en plænelufter, der faktisk er for dyr for dig.

I stedet skal du sørge for at der er tale om en plænelufter, der passer perfekt til størrelsen på din græsplæne. Ved at gøre dette, så er du også sikret, at du får mest muligt ud af de penge, du vælger at investere i denne maskine. På den anden side må den dog heller ikke have for lille en kapacitet, da den dermed er ubrugelig.

Hvilken drivkraft ønsker du at den skal have?

Når du har fundet ud af, hvor stort et areal, din græsplæne har, så er det markant nemmere for dig at finde frem til en maskine, der passer godt til netop dette areal. Det er dog langt fra det eneste, du skal have fokus på. Da der også er andre vigtige aspekter, så er det vigtigt, at du sørger for at vælge med den største omhu.

Du skal blandt andet sørge for at tage højde for hvilken drivkraft, du gerne vil have. Du har flere muligheder i denne sammenhæng, hvorfor det selvfølgelig også er ét af de aspekter, du er nødt til at overveje nøje, så du er sikker på at træffe den rette beslutning. Det er nemlig ikke alle typer drivkraft, der vil passe til dig.

Hvis du skal bruge en plænelufter til en mindre græsplæne, så kan der være flere fordele ved at vælge én af de modeller, der er udstyret med et elektrisk batteri. Du kan dog også få modeller, der er elektriske, uden at være udstyret med et batteri. Vælger du en sådan løsning, så skal du have en ledning efter din plænelufter.

Du har dog også mulighed for at vælge blandt en lang række modeller, der er udstyret med en benzinmotor i stedet for enten ledning eller et elektrisk batteri. Hvis du skal bruge en plænelufter, der bedst egner sig til en større græsplæne, så skal du selvfølgelig vælge en græsplæne, der er udstyret med en benzinmotor.

Har du brug for andre specifikationer?

Når du skal købe en plænelufter, så er det vigtigt, at du har fokus på alle specifikationer på maskinen. Du skal nemlig sikre dig, at der er tale om en maskine, der lever op til samtlige af dine krav. Derfor er det også en god idé, at du sørger for at tage stilling til diverse andre specifikationer, som din plænelufter vil bære præg af.

Det er eksempelvis en rigtig god idé at tage et kig på maskinens klippebredde. Det er i høj grad noget, der er af en vis relevans, men det er dog særligt vigtigt, at have fokus på dette, hvis du har en stor græsplæne. Det vil nemlig tage dig længere tid at plænelufte en græsplæne, hvis det er en model med lille klippebredde.

Det er dog langt fra den eneste anden specifikation, du skal have fokus på, hvis du skal købe en plænelufter. Der er også mange andre specifikationer, der har relevans, når du er på udkig efter en plænelufter, der kan bruges til din græsplæne. Det er fx også en god idé at tage et kig på, hvor kraftfuld en motor, der er tale om.

I denne forbindelse skal det selvfølgelig gøres klart, at du ikke skal vælge din maskine med stor omhu. Det er også derfor, der er mange forskellige specifikationer, du skal have fokus på. Har du ikke det, så kan du ende med at vælge den forkerte plænelufter, da der er rigtig mange forskellige plænelufter at vælge mellem.

Hvilke parametre skal jeg have fokus på?

Der er rigtig mange ting, du skal have i fokus, når du skal vælge en plænelufter. Det er også derfor, du er nødt til at vælge med stor omhu. Hvis du ikke har købt en plænelufter før, så er det ikke sikkert at du ved, hvad du skal gå på jagt efter. En række af de mest vigtige parametre er beskrevet herunder, hvilket gør det nemmere.

 • Håndtag: Du skal sørge for at vælge en maskine, der er blevet udstyret med et håndtag, der ikke blot er behageligt at holde på. Det er mindst lige så vigtigt, at der er tale om et håndtag, du har mulighed for både at justere op og ned. Dermed har du mulighed for at tilpasse maskinen til din højde.
 • Startgreb: Når du skal tænde for motoren på din plænelufter, så skal der selvfølgelig være et greb eller en bøjle, du kan tage fat i. Er der ikke det, så kan du ikke tænde for motoren. Det er dog også vigtigt at det er et startgreb- eller en bøjle, der kan betjenes med både din venstre og højre hånd.
 • Dybdejustering: Det er vigtigt, at du sørger for at købe en plænelufter, der er udstyret med en valse med knive, der skal kunne indstilles til flere forskellige skæredybder med små intervaller. Ved at det er muligt at justere skæredybden med små intervaller, så kan du altid finde den rette skæredybde.
 • Stik og aflastning: På en havemaskine er det selvfølgelig vigtigt at strømstikket sidder fast. Det bør ikke hænge frit i en stump ledning. Dertil er det også vigtigt at aflastningen, som holder denne ledning fast, skal kunne benyttes, uanset hvilke side den føromtalte ledning kommer ind fra.
 • Sikkerhedsknap: Ikke nok med, at det er vigtigt at du sørger for at vælge en plænelufter, der kommer med en sikkerhedsknap. Det er dog ikke det eneste, du skal have fokus på. Det er mindst lige så vigtigt at maskinen er udstyret med en knap, der kan sikre, at du ikke starter knivvalsen ved en fejl.
 • Skjold: Der skal ikke være nogen tvivl om, at en plænelufter kan være en farlig maskine. Derfor skal du selvfølgelig vælge en model, der er udstyret med et stærkt skjold. Det skal dertil også gerne være udstyret med et ekstra bærehåndtag, så det er let for dig at løfte rundt på den, hvis nødvendigt.
 • Motor og knive: Motoren skal ikke blot være kraftfuld. Den skal også gerne være på et støjniveau, der ikke er alt for højt, så du ikke ender med at forstyrre hele nabolaget. Du skal også have fokus på knivene, for des tættere de sidder, desto mere får du luftet plænen, hvorfor det er vigtigt for dit valg.

Hvis du har i sinde at købe en plænelufter, så er det en god idé have fokus på de parametre, der er nævnt herover. Det er med til at give dig langt bedre forudsætninger for at vælge en plænelufter, der rent faktisk lever op til de krav, du har. Samtidig er du også sikret, at du finder en maskine, der dækker dine behov.

Du skal altid holde fokus på kvalitet

Hvis du tager et kig på det store udvalg af plæneluftere, så er du næppe i tvivl om at du kan vælge blandt en lang række forskellige modeller. Derfor kan det også være svært at vælge netop dén model, du skal købe. Er du i tvivl om dit valg, så er det dog vigtigt, at du sørger for at vælge med fokus på kvalitet, da det er essentielt.

På trods af at det ikke burde være sådan, så er der mange modeller, der ikke kan bryste sig af en høj kvalitet. Derfor er du også nødt til at være opmærksom på dette, hvis du har i sinde at investere i en plænelufter, du kan bruge til at lufte din græsplæne. Det giver dig nemlig bedre forudsætninger for at træffe et godt valg.

Du bør ikke prioritere pris over kvalitet

Det er ikke kun kvalitet, der er forskel på, når du skal købe en plænelufter. Der er også en lang række andre aspekter, der skal være i fokus, når du skal købe en plænelufter. Der er også rigtig mange, der har fokus på pris. Desværre er der også mange, der har lidt for meget fokus på pris, når de skal købe en ny plænelufter.

Hvis du gerne vil sikre dig, at du ikke ender med at bruge for mange penge på din nye havemaskine, så er det vigtigt, at du ikke ender med at prioritere pris over kvalitet. Det er ikke værd at spare på pengene, hvis det er noget, der betyder, at du er nødt til at gå ned på kvalitet, da kvalitet er langt vigtigere end maskinens pris.

Det kan virke tiltalende, men det er meget vigtigt, at du ikke lader dig rive med. Det er langt vigtigere, at du har fokus på kvalitet end på pris. En lav pris er ikke meget værd, hvis det betyder at du er nødt til at gå ned på kvaliteten. Det er til hver en tid bedre for dig, at du ender med at betale mere, for at få en højere kvalitet.

Overvej at købe en kombineret plænelufter og mosfjerner

Du kan finde rigtig mange forskellige havemaskiner. Det er ikke dem alle, du har brug for, mens nogle af dem faktisk kan fås, hvor de er blevet kombineret i én maskine. Det er blandt andet noget, der er aktuelt, når det kommer til plæneluftere og mosfjernere. Disse to maskiner kan nemlig sagtens fås som 2-i-1-maskiner.

Derfor er det naturligvis også værd at overveje, at du bør investere i en sådan maskine, i stedet for at skulle ud og købe én af hver. Det er dog ikke alle, der har problemer med mos i deres græsplæne. Derfor er det heller ikke alle, der rent faktisk har brug for en mosfjerner. Derfor er det noget, du skal gøre op med dig selv.

Hvis du i lang tid har kæmpet med mos i din græsplæne, og du er ved at være træt af, at skulle fjerne det på manuel vis, så bør du købe en maskine til det. Hvis det er noget, du gerne vil købe en maskine til, så skal du have fat i en mosfjerner. Det er dog en maskine, der ikke kan bruges til andet end at fjerne mos fra din plæne.

Det kan derfor også virke voldsomt, at du skal bruge en masse penge på at investere i en mosfjerner, der ikke kan bruges til andet end at fjerne mos. Det er i særligt høj grad noget, der gør sig gældende, hvis du ikke har det store behov for at få fjernet mos, men dog alligevel ikke har lyst til at skulle gøre det med hænderne.

Få en 2-i-1-maskine, der kan klare begge dele

I stedet for både at skulle bruge en masse penge på at købe en mosfjerner og en plænelufter, så kan du vælge at kombinere begge dele i én maskine. Du kan nemlig finde en lang række af sådanne maskiner, hvorfor der naturligvis også vil være min. én, der passer til dine krav. Det gør sig gældende, uanset hvilke krav, du har.

Der er mange fordele ved at få en maskine, der har begge funktioner. Det handler dog i høj grad om, at der er mange penge at spare ved at gøre det. Hvis du ikke har lyst til at bruge penge på begge typer maskiner, men ved, at du har brug for dem begge, så er det oplagt at investere i en 2-i-1-maskine i stedet for.

Ikke nok med det, så er du også sikret, at du ikke skal bruge for meget plads i dit redskabsskur ift. opbevaring. Hvis du skal have en havemaskine til hvert formål, så kan det hurtigt ende med at optage meget plads i dit skur. Hvis du i stedet vælger at købe en 2-i-1-maskine, så kan du ikke kun spare penge, men også plads.

Derfor skal du købe en plænelufter på nettet

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke er nemt for dig at finde en plænelufter. Der er en lang række forskellige modeller, du kan vælge mellem, og det er med til at gøre det svært for dig at vælge. Det er dog ikke blot dit valg, der er svært, for du skal også finde ud af, om du vil handle i en butik eller hos en webshop.

Der er fordele og ulemper ved begge dele, og det kan derfor være svært at finde ud af, om du skal gå på jagt efter din nye plænelufter på nettet eller i en butik. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at der er mange fordele ved at vælge at handle på nettet. Du kan blive klogere på en række af de fordele herunder.

Du kan vælge din plænelufter blandt et større udvalg

Hvis du gerne vil være helt sikker på at du ender med at vælge den rette plænelufter. Det kræver at du sørger for at vælge blandt et større udvalg, da det er med til at give dig en lang bedre forudsætning for at finde en model, der er helt perfekt for dig. Derfor skal du have fokus på at finde frem til et sted med et stort udvalg.

Der skal ikke herske tvivl om, at du kan finde en lang række plæneluftere på det danske marked. Det er dog langt fra dem alle, du kan finde frem til i en fysisk butik. Hvis du gerne vil være sikker på, at du kan finde frem til det størst mulige udvalg, så er du nødt til at handle online, da du her finder et større udvalg end i butikker.

Det er dog ikke hos hver enkelt webshop, at du kan finde et større udvalg. Det kan du også, men det er ikke dét, der giver dig et stort udvalg. Det handler i højere grad om at du kan gå fra den ene webshop til anden med blot et enkelt klik. Derfor kommer det til at virke som om, at du faktisk handler blandt ét stort udvalg.

I og med at du kan handle blandt et større udvalg, så er der også en større sandsynlighed for at du ender med at finde frem til den helt rette model for dit vedkommende. Det er vigtigt, at det er noget, du har fokus på, da du ellers kan ende med at stå tilbage med en plænelufter, der ikke lever op til de krav og behov, du har.

Der kan være mange penge at spare

Det er ikke blot, at du kan handle blandt et større udvalg, at du bør købe din plænelufter på nettet. Det er i lige så høj grad et spørgsmål om, at du kan spare rigtig mange penge. En plænelufter kan sagtens vise sig at være dyr, og derfor er det også værd at spare penge, hvor det er muligt for dig at spare en vis sum penge.

Hvis du gerne vil sikre dig at du ender med at købe en plænelufter til en god pris, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal købe den på nettet. Du kan nemlig spare rigtig mange penge ved at købe din plænelufter hos en dansk webshop i stedet for i en dansk butik. Derfor er det også en rigtig god idé at handle på nettet.

Har du i sinde at købe en plænelufter, så vil du med garanti gerne sikre dig, at det er et køb, du kan foretage til den bedst mulige pris. Vil du gerne sikre dig dette, så bør du købe din plænelufter på nettet. Der er flere årsager til, at der er penge at spare ved at købe din plænelufter på nettet, hvorfor det er dét, du bør gøre.

Det er dog i høj grad som følge af den store konkurrence, der er på nettet. Hvis jeg gerne vil skifte fra den ene webshop til den anden, så kan det ske med et klik. Derfor er det svært for de mange webshops at holde på deres kunder. Det forsøger de at gære på flere måder, men blandt andet ved at have de bedste priser.

En anden årsag til de lave priser er, at det er muligt for de mange webshops at sælge deres produkter til en lavere pris end butikkerne, mens de samtidig skaber det samme overskud. Derfor er du også sikret, at du kan finde netop den plænelufter, du har brug til en god pris, hvis du vælger at købe den hos en dansk webshop.

Få den sendt lige til døren

Ikke nok med at du kan spare en del penge og kan vælge din plænelufter blandt et stort udvalg, så er det også muligt for dig at få sendt din nye maskine direkte til døren. Hvis du vælger at købe den i en butik eller i et byggemarked, så skal du selv sørge for at få den fragtet hjem, hvilket kræver en vis mængde plads i din bil.

Hvis du gerne vil undgå at bruge tid på det, og ikke ønsker at skulle besværes af dette, så er det en god idé at købe din nye plænelufter hos en webshop. Her kan du nemlig få den leveret direkte til døren. Nogle steder er det en del af prisen, mens du andre steder er nødt til at betale for det, hvis den skal fragtes helt til døren.

En plænelufter kan – som sagt – fylde en del. Derfor er det heller ikke alle, der har helt så nemt ved at finde plads til den i deres bil. Det er heller ikke alle, der faktisk er så heldige, at de har en bil. Uanset hvad, så er det dog ikke noget problem, hvis du blot vælger at bestille den på nettet, da du dermed får den leveret.

Testkilder

Som der også er givet udtryk for i starten, så har vi ikke selv stået for at teste de maskiner, der er beskrevet i denne artikel. I stedet har vi udvalgt de enkelte modeller med afsat i en lang række testkilder. Herunder kan du finde et udpluk af de testkilder, der er blevet brugt til at skabe vores oversigt over plæneluftere.

Gør Det Selv

Gør Det Selv er et dansk magasin og medie, der har fokus på gør-det-selv. Det dækker også over havearbejde, og derfor har de selvfølgelig valgt at tage et kig på en lang række plæneluftere. Derfor kan du få hjælp til at finde frem til en god plænelufter, der lever op til de krav, du har. Derfor er det en god test at tage et kig på.

Der er gjort brug af den samme fremgangsmåde til at teste alle plæneluftere. Først og fremmest skal de alle samles, før de kunne testes. Hvis de både havde en knivvalse og en rivevalse, så var det knivene, der i første omgang blev monteret. Langt de fleste vælger nemlig at købe en plænelufter, for at bruge dens knive.

Herefter er hver enkelt af de testede plæneluftere blev gennemgået, for at finde ud af, hvor nemme de er at betjene. Her bliver der blandt andet kigget på, om man blev træt i ryg eller arme, og om der var mulighed for enten enhånds- og venstrehåndsbetjening. Det er selvfølgelig gjort for at teste maskinens brugervenlighed.

Dertil har de også taget et kig på både ledningstilslutning- og aflastning. I samme ombæring er der også blevet kigget på placeringen af både sikkerhedsknappen og -bøjlen set i forhold til håndtaget. Det sidste, der er gjort er, at lufte en gammel, hård plæne, for at bedømme mængde af afrevet græs og maskinens effektivitet.

Hvis du gerne selv vil læse testen, så kan du finde den hos Gør Det Selv, hvor de har taget et kig på hele syv plæneluftere: Stiga SV 415 E, Biltema RS 32, Viking LE 540, AL-KO Combi Care 36 E Comfort, Makita UV3200, MTD Optima 37 VE og Gardena EVC 1000. Vil du gerne læse deres vurdering af disse maskiner, så klik her.

Aftonbladet

Aftonbladet er et svensk medie, der har eksisteret i rigtig mange år. Det er ét af de mest troværdige medier i hele Sverige. Derfor er der også tale om et medie, du roligt kan stole på, hvis du har i sinde at læse en eller flere tests af plæneluftere. De har nemlig også udført en stor test af flere forskellige plæneluftere.

De kalder det dog for en test af vertikalskærere, men det er det samme som plæneluftere.I den samme test har de testet en vertikalskærer og en mosfjerner. Det har de gjort med henblik på at finde ud af, hvilken af de to typer maskiner, der er bedst til at fjerne mos. De fleste ønsker nemlig at tage kampen op mod mosen.

Derfor er der ikke kun tale om en test, hvor de har valgt at tage et kig på en række forskellige maskiner. Der er i stedet tale om en test, hvor de har valgt at stille de to typer maskiner op mod hinanden, så du kan finde ud af, hvilken af dem, der er bedst til det formål, du har i sinde at investere i en sådan form for maskine til.

Mere specifikt, så bliver der testet og gennemgået to forskellige modeller i denne test. Da der kun er tale om to modeller, så er du dog sikret, at du får et rigtig godt kendskab til de to modeller, og hvordan de fungerer. Endvidere bliver du selvfølgelig også belært om de mest essentielle forskelle mellem de to typer maskiner.

De har kigget på Gardena EVC 1000, der er en vertikalskærer, som ender med at få fire stjerner. Dertil har de også tage et kig på Bosch ALR 900, som er en mosfjerner, der ender med at få tre stjerner. Hvis du gerne selv vil læse denne test, så kræver det dog et betalt medlemskab. Er du villig til at betale, så finder du testen her.

Slangeopruller Test

Previous article

Damprenser Test

Next article

Comments