Hus og have

Damprenser Test

0

Med en damprenser kan du rengøre næsten alt i hjemmet. Den kan bruges på alt fra gulve til tekstiler. Den varme damp, der afgives fra maskinen, dræber bakterier og svampesporer, og løsner alle former for snavs. Derfor er det også et husholdningsapparat, der bør være at finde i enhver dansk husstand.

Det er dog ikke nemt at finde den rette damprenser. Der er nemlig mange forskellige modeller på markedet. Desværre er det ikke dem alle, der er lige gode, hvorfor dit valg skal foretages med omhu. Heldigvis bliver dit valg en kende nemmere, når du har læst denne artikel og nærstuderet vores oversigt over de bedste valg.

Vi har ikke selv testet de damprensere, der er beskrevet herunder. Vi har derimod indsamlet resultater fra troværdige testkilder, ekspertvurderinger og produktanmeldelser. Med afsæt i disse har vi sammensat denne oversigt, der giver et overblik over de bedste damprenser på det danske marked.

Kärcher FC 3 Cordless

Kärcher FC 3 Cordless

Forhandler Pris Information
1.745 DKK Se produkt

Med Kärcher FC 3 Cordless kan du sige farvel til din gamle gulvmoppe. Med denne maskine kan du nemlig altid vaske dit gulv med rent vand. Her er der nemlig tale om en ny batteridreven FC 3-gulvvasker fra Kärcher. Derfor er du både sikret, at du har en maskine, der kan klare din rengøring hurtigt og på yderst effektiv vis.

Det er én af de mest populære damprenser på markedet, hvilket naturligvis ikke er uden grund. Kärcher er nemlig en producent, der har haft rigtig meget fokus på at designe og fremstillet damprensere. Det er også derfor, det for mange er blevet den foretrukne producent, hvis de skal ud og investere i en ny damprenser.

Udstyret med roterende mikrofiberruller

Kärcher har valgt at udstyre denne damprenser med roterende mikrofiberruller. Det er med til at sikre, at de konstant bliver vædet med friskt og rent vand. I samme ombæring sørger de oven i købet også for at alt det beskidte vand bliver opsamlet i skidtvandstanken, så du ikke blot genbruger det beskidte vand ti rengøringen.

Ikke nok med at den altid vasker gulvet i rent vand, så er det også en maskine, der er i stand til at sikre at dit gulv bliver helt op 20% mere rent sammenlignet med en traditionel gulvmoppe. Det går selvfølgelig godt i spænd med at en damprenser ikke blot skal gøre hurtigere, men også bedre rend end en alm. gulvmoppe.

Byder på et strømlinet design

Som følge af det strømlinede design, kan du bruge en gulvvasker som denne til at komme ind under alle dine møbler. Dertil er det også nemt at opbevare den, selvom du ikke har så meget plads at gøre godt med til dette formål. Den er nemlig blevet designet med et særligt fokus på at være så pladsbesparende som muligt.

Samtidig kan den faktisk også bryste sig af at være udstyret med et helt unikt vaskehoved. Det er et særligt vaskehoved, der er blevet udviklet med henblik på at brugeren skal kunne rengøre helt ud til kanter og ind i alle hjørner. Derfor vil der ikke være steder, hvor du er nødt til at bruge en manuel moppe eller en klud.

Gulvet er tørt efter blot to minutter

Der er mange, der ikke ønsker at gøre brug af en damprenser til at rense og vaske deres gulv, fordi de tror deres gulv vil være vådt i lang tid. Det er dog vigtigt at det gøres klart, at det ikke er tilfældet, hvis blot du vælger at investere i en FC 3 Cordless fra Kärcher. Den er nemlig udviklet til at kunne garantere det modsatte.

Når du har gjort brug af denne maskine til at vaske dit gulv, så bliver det selvfølgelig vådt. Det giver sig selv. Hvad der dog ikke giver sig selv er, at dit gulv er tørt efter blot to minutter. Derfor er det også et ideelt valg for dig, der gerne vil kunne klare en hurtig rengøring med din damprenser, hvorefter det hurtigt er tørt igen.

Er udstyret med et kraftfuldt Lithium-Ion-batteri

En damprenser er ikke meget værd, hvis den skal lades op hele tiden. Derfor har Kärcher også valgt at udstyre deres FC 3 Cordless med et kraftfuldt Lithium-Ion-batteri. Det er ikke blot med til at sikre en lang driftstid, men garanterer naturligvis også at du ikke er begrænset af en ledning, strømudtag eller på helt anden vis.

Dertil er den også udstyret med et smart og intuitivt LED-display på den forreste del af maskinen. Derfor er det nemt for dig hele tiden at følge med i status på maskinens batteri, som naturligvis også er udstyret med en indikation. Derfor bliver du informeret i god tid om, at batteriet snart er ved at være afladt og skal oplades.

Specifikationer:

 • Omdrejninger: 500 pr. min.
 • Kapacitet (friskvandstank): 360 ml
 • Kapacitet (skidtvandstank): 140 ml
 • Areal pr. opladning: 60 m2
 • Tørretid: 2 minutter
 • Rengøringsbredde: 300 mm.
 • Batteri: 7,2 V Lithium-ion
 • Brugstid pr. opladning: 20 minutter
 • Opladningstid: 4 timer
 • Vægt: 2,4 kg.

Bissell Vac and Steam

Bissell Vac and Steam

Forhandler Pris Information
1.300,50 DKK Se produkt
1.499 DKK Se produkt

Vil du gerne have en damprenser, der er noget helt særligt? Noget som er helt unikt og ikke fås i synderligt stort omfang? I så fald skal du tage et kig på Vac & Steam fra Bissell. Det er nemlig en multifunktionel 3-i-1-maskine med både støvsuger og dampmoppe, der kan klare begge dele på én gang eller derimod hver for sig.

Betjeningen foregå ved hjælp af touch på et display på håndtaget. Derfor er det også nemt for dig at skifte mellem de forskellige indstillinger. Ønsker du eksempelvis at slå støvsugning til eller fra, så kan det klares med blot et enkelt klik. Derfor skal der ikke herske nogen tvivl om, at det er noget, du sagtens kan bruge.

Dræber op mod 99,9% af alle bakterier

Vac & Steam fra Bissell er i stand til at rense og desinficere på meget effektiv vis. Det skyldes selvfølgelig den opvarmede damp, der kan nedbryde snavs og bakterier, og derfor efterlade stort set enhver overflade helt pletfri. Faktisk dræber den helt op mod 99,9% af alle de bakterier, der bliver ramt af den damp, den afgiver.

Dertil er det også muligt for dig at justere på dampen på egen hånd. Derfor kan du også altid styre dampen, så den passer til lige netop dén overflade, du er i færd med at gøre rent. Det er selvfølgelig en vigtig funktion, eftersom det er med til at sikre, at du ikke ender med at beskadige noget, fordi temperaturen er alt for høj.

Kommer med særlig Steam on demand-funktion

Bissell har desuden valgt at udstyre deres damprenser med en såkaldt Steam on demand-funktion. Derfor er det en maskine, der faktisk er i stand til at give dig øjeblikke damp, hvis du blot skal bruge hurtigt i forbindelse med en mindre pletrengøring eller lignende. Derfor kan du også hurtigt få en sådan type opgave overstået.

Det er samtidig også med til at give dig en langt mere koncentreret rengøringsydelse. Det er ikke blot noget, der er en fordel, hvis du skal have udført en hurtig opgave. Det er nemlig også med til at sikre, at den altid kan levere et effektivt og pletfrit resultat – og det er lige netop fordi dampen faktisk varmer op på ingen tid.

Udstyret med helt ny DropIt-smudsbeholder

Som noget helt nyt ved denne variant af Vac & Steam er, at den er udstyret med en helt ny og unik DropIt-smudsbeholder. Den er udviklet med et særligt henblik på at gøre det nemt at bortskaffe både hår og snavs på hygiejnisk vis – og selvfølgelig også uden at du er nødt til at komme i kontakt med det, som i andre tilfælde.

Det er dog ikke det eneste nye, den kan bryste sig af. Den er nemlig også udstyret med en tør-tank-teknologi, der sørger for at snavset hele tiden holdes i affaldsspanden tørt og væk fra dampen. Du kan selvfølgelig også nemt tømme beholderen, da den er udstyret med en tømningsknap, der gør rensning efter brug nemt.

Kommer med både to støvsugerfiltre og et vandfilter

Maskinen er udstyret med både to støvsugefiltre og et indbygget vandfilter. De to støvsugefiltre er fremstillet i skum og er blevet plisseret. Dertil er de selvfølgelig også vaskbare, mens de på ganske fornem vis er i stand til at fange støv og snavs. De kan fange de fineste partikler, så filtrene kun sender den reneste luft ud igen.

Det indbyggede vandfilter tjener naturligvis det formål at fjerne diverse former for urenheder, der kan opstå i vandet. Det giver dig ikke blot et mere effektivt rengøringsresultat, men beskytter faktisk også din maskine. Hvis det ønskes, så kan du tilføje en duft til din rengøring ved hjælp af én af de medfølgende duftplader.

Specifikationer:

 • Rentvandsbeholder: 0,4 liter
 • Ledningslængde: 7,6 meter
 • Effekt: 1600 W
 • Snavsbakke: 0,95 liter
 • Støjniveau: 81 dB(A)
 • Damptemperatur: 90°- 95°
 • Køretid: 15 minutter
 • Vægt: 4,8 kg.

Vileda Steam Mop 2.0

Vileda Steam Mop 2.0

Forhandler Pris Information
384 DKK Se produkt
489 DKK Se produkt
599 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil købe en damprenser, der er i stand til at rengøre dine gulve på grundig og hygiejnisk vis, men dog uden at det er noget, der skal koste dig flere tusinde kroner, som der er flere damprensere, der kan koste, så kan du vælge at kigge nærmere på Vileda Steam Mop 2.0 – det lever nemlig klart op til netop dette.

I og med at der er tale om en damprenser, så giver det sig selv at den gør brug af damp til at dræbe bakterier og fjerne skidt. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at den ikke udmærker sig helt vildt i forhold til mange af de øvrige modeller på markedet. Dér hvor den hovedsageligt adskiller sig fra de øvrige modeller er på prisen.

Kan fjerne 99,9% af alle bakterier uden brug af kemikalier

Hvad der dog er særligt vigtigt ved denne Vileda Steam Mop 2.0 er, at den er så effektivt at den kan bryste sig af at kunne fjerne 99,9% af de bakterier, der kommer i kontakt med den damp, der afgives fra maskinen. Det bedste er dog, at det er noget, der foregår helt uden kemikalier, hvorfor rengøringen er meget sundere.

Den er dertil også blevet udstyret med en microfiberpude. Det er en pude, der er udviklet med ét formål; at kunne sikre at alle pletter og snavs bliver fjernet. Efter at have gjort brug af din Steam Mop 2.0 fra Vileda, så kan du være helt sikker på, at der er tale om pletfrit resultat, når du er færdig med at gøre rent med den.

Kan bruges på alle typer af hårde gulve

Dampmoppen kan bruges på alle former for hårde gulve. Derfor kan du også gøre rent i hele boligen ved hjælp af din Steam Mop 2.0 fra Vileda. Ikke nok med det, så kan den også bruges til at friske dine tæpper op, hvis blot du gør brug af tæppemundstykket. Det er med til at understrege at du kan rengøre hele din bolig.

I og med at der er tale om damp, så er det dog en god idé, at du sætter dig ind i din gulvtypes hårdførhed og modstandsdygtighed overfor damp, forud for brug af maskinen. Hvis det er noget, du er i tvivl om, så bør du naturligvis rådføre dig med din gulvproducent – så er du også på den helt sikre side i dette henseende.

Er yderst let at anvende

Det er selvfølgelig også en klar fordel at den er let at anvende. Du skal blot starte ud med at fylde 400 ml. vand i tanken, sætte dens stik i kontakten, og herefter skal du blot trykke på On/Off-knappen. Efter blot 15 sekunder er den varmet op og er klar til brug – det bliver ganske enkelt ikke meget nemmere at gøre rent.

Når din Vileda Steam Mop 2.0 er klar til brug, så indikerer den at den er klar med en lyd. Derfor vil du ikke være i tvivl om, hvornår den er klar til at blive taget i brug. Ikke nok med det, så er det også nemt for dig at regulere damp efter gulvtype. Det er nemlig vigtigt at du hverken bruger en for høj eller for lav temperatur.

Du bør altid teste på gulvet først

Det anbefales at du altid tester din dampmoppe på et mindre synligt sted på dit gulv. Det er i høj grad noget, der gør sig gældende, hvis du har i sinde at gøre brug af den på et trægulv. I så fald kan du nemlig være helt sikker på, at du ikke ender med at påføre dit trægulv skade, fordi du gør brug af en alt for en høj temperatur.

Specifikationer:

 • Beholder: 0,4 liter
 • Vægt: 3,58 kg.
 • Farve: Rød

Kärcher FC 5

Kärcher FC 5

Forhandler Pris Information
1.699 DKK Se produkt
3.399 DKK Se produkt

Kärcher FC 5 er en såkaldt 2-i-1-maskine, der gør det muligt for dig at vaske dit gulv og gøre det helt rent uden, at der er behov for først at gøre brug af en støvsuger. Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at det aldrig har været nemmere at gøre dit gulv rent – og så har det oven i købet heller aldrig været hurtigere.

Hvis du er træt af at bruge lang tid på at vaske gulve og sikre dig, at det er gjort ordentligt, så er det en oplagt idé, at du vælger at investere i en FC 5 Kärcher. Det er nemlig en maskine, der nemt kan klare dette for dig, så du ikke selv skal gøre det på manuel vis. Derfor får du både et hurtigere og grundigere resultat med den.

Udstyret med innovative roterende mikrofiberruller

For at sikre en høj effektivitet, så har Kärcher udstyret deres damprenser med roterende mikrofiberruller. De bliver fugtet med rent vand, så de har de bedste forudsætninger med at fjerne indtørret snavs, da det bliver opløst. Dertil sørger de også for at samle krummer op, så der ikke er behov for at skulle støvsuge først.

Det beskidte vand og snavs bliver suget væk, hvorfor dit gulv altid vil blive efterladt rent og tørt efter blot to minutter. Den praktiske funktion er også med til at holde rullerne rene, uden at skulle vride den op, som det er tilfældet med en klud eller moppe. Dertil kan du også være sikker på at gulvet altid vaskes med rent vand.

Det er selvfølgelig også ensbetydende med at dit gulv bliver langt mere rent sammenligning med andre typer gulvvaskemetoder. Ikke nok med det, så bruger du også op til 85% mindre vand med en Kärcher FC 5. Du kan bruge den på alle gængse hårde gulve, hvad end de er lavet af træ, sten eller derimod en form for kunststof.

Rengøringshoved med fleksibelt hængsel

Selve rengøringshovedet på denne maskine er udstyret med et fleksibelt hængsel. Det er noget, der bringer en lang række forskellige fordele med sig. Det er nemlig som følge af dette, at det er muligt for dig nemt at komme ind under dine møbler, så der ikke er så meget som én eneste plet på gulvet, der ikke er gjort rent.

Ydermere, så er det også med til at sikre, at det er nemt for dig at komme rundt om ting, hvad end der er tale om ben fra møbler eller dekorationer, der står på gulvet. Sidst men ikke mindst, så betydet det selvfølgelig også at du kan rengøre helt ud til kanten og ind i ethvert hjørne, så du får en gennemgående rengøring.

Har et simpelt tanksystem

Rentvandstanken er nem at have med at gøre, da Kärcher har valgt at udstyre deres FC 5 med et helt særligt tanksystem med to tank. Det er nemt at have med at gøre. F.eks. skal rentvandstanken blot fyldes op under vandhanen. Samtidig er udtagning og tømning af tanken med beskidt vand bestemt også let som en leg.

Den leveres også med en rengørings- og parkeringsstander. De er perfekte til at rengøre de beskidte ruller, så det ikke er noget, du skal stå og klare på egen hånd, når du er færdig med at gøre brug af maskinen. Dertil giver det naturligvis også en mere bekvem opbevaring af maskinen, så du altid har et sted, du kan stille den.

Specifikationer:

 • Rotationshastighed: 500 RPM
 • Effekt: Max. 460 W
 • Strømtilslutning: 1 / 220 / 240 / 50 / 60 Ph
 • Vandtank (Rent vand): 400 ml.
 • Vandtank (Snavset vand): 200 ml.
 • Areal pr. tank: 60 m2
 • Vægt: 4,6 kg.
 • Mål (L x B x H): 320 mm. x 270 mm. x 1220 mm.

Bissell PowerFresh

Bissell PowerFresh

Forhandler Pris Information
1.099 DKK Se produkt
1.099 DKK Se produkt

På lige fod med Kärcher, så er Bissell – uden tvivl – én af de helt store aktører på markedet for damprensere og dampmopper. Derfor er det også kun naturligt at det er deres modeller, der særligt er værd at fremhæve. PowerFresh fra Bissell er ligeledes en damprenser, der udmærker sig på baggrund af rigtig mange punkter.

Her er der nemlig tale om en multifunktionel 2-i-1-damprenser. Det betyder, du får en kraftfuld dampmoppe, der kan bruges til forseglede hårde overflader såvel som en transportabel håndholdt damprenser, der er ideel til at gøre rent på badeværelset eller i køkkenet. Den kan dog også bruges til et væld af andre formål.

Udstyret med et kraftfuld 1600 W flash-varmesystem

Det er dog langt fra det eneste, du kan nyde godt af, hvis du vælger en PowerFresh fra Bissell. Det er nemlig en kraftfuld maskine, der er blevet udstyret med et 1600 W flash-varmesystem. Det er et helt unikt system, der ikke blot kan give dig kraftigt opvarmet damp, men det også maskinen klar til brug på blot 30 sekunder.

Det er også som følge af dette system, at den er i stand til at levere en damp, der er rigtig varm. Det er en klar fordel, da det nemlig er med til at sikre at den kan rense og desinficere. Den varme damp kan nedbryde både snavs og bakterier, hvorfor alle overfladerne, den bliver brugt på, derfor vil blive efterladt uplettede.

På baggrund af dette, kan du faktisk også være sikker på, at du med Bissell PowerFresh er i stand til at dræbe helt op mod 99,9% af alle bakterier, der krydser dens vej. Det er netop derfor, du kan være sikker på, der er tale om en maskine, der leverer et pletfrit resultat, uanset hvor stor og krævende en opgave, der er tale om.

Aftagelig damppude med indbygget slange

Maskinen er oven i købet også blevet udstyret med en unik aftagelig damppude med indbygget slange. Det er noget, der bærer op til flere fordele med sig. Det er blandt andet med til at sikre at du kan rense flere andre steder end blot gulvfalder i hjemmet. Derfor kan den også hjælpe dig med mange rengøringsopgaver.

Det er blandt andet muligt for dig at gøre brug af din PowerFresh fra Bissell til at gøre alt lige fra forskellige former for køkkenmaskiner og køkkenplader til både vinduer, fuger og tilmed dine bilhjul og havemøbler rene. Det er med til at understrege det tidligere postulat om, at der er tale om en multifunktionel maskine.

Indeholder flere forskellige værktøjer

Køber du denne damprenser, så medfølger der også en række forskellige værktøjer, der kan benyttes til at rense alle typer overflader. Der medfølger blandt andet værktøj såsom fugebørste, skurebørst samt en flad overfladepude med to rensepuder, hvoraf den ene er en blød rensepude og den anden er en hård rensepude.

Ikke nok med det, så kan den endda også bryste sig af at være udstyret med variabel dampstyring. Det betyder, du får nemt ved at indstille damptrykket, så du altid gør brug af det rette damptryk, når du bruger din damprenser på en bestemt overflade – og det er faktisk meget vigtigt at du har en sådan funktion.

Trekantet fod giver god rengøring i hjørner

Bissell har også valgt at udstyre maskinen med en fod, der er formet som en trekant. Det er dog ikke gjort af udseendemæssige årsager. Det handler derimod om at du bedre kan gøre rent i alle hjørner. Derfor er du også garanteret at du ikke efterlader støv og skidt i hjørner, hvilket er tilfældet med runde damprensere.

Specifikationer:

 • Rentvandsbeholder: 0,4 liter
 • Ledning: 7,5 meter
 • Damptemperatur: 90 til 95 grader
 • Køretid: Op til 21 minutter
 • Sugekraft: 7 aW
 • Opvarmning: 30 sekunder
 • Vådsugning: 401 ml

Leifheit CleanTenso

Leifheit CleanTenso

Forhandler Pris Information
711 DKK Se produkt
845 DKK Se produkt

Leifheit CleanTenso er en dampmoppe, der er i stand til at gør dit gulv klinisk rent ved hjælp af damp. Dertil kan den tilmed også fjerne husstøvmider, skimmelsvamp og diverse andre former for allergifremkaldende organismer. Det vigtigste er dog at det hele sker ude kemikalier, hvilket betyder at det er langt sundere.

Derfor er det også et rigtig godt køb for dig, der er allergiker. Det skyldes at den er i stand til at dræbe alle levende mikroorganismer. Samtidig bliver allergenerne inddæmmet i en fugtig damp, der efterfølgende vil blive opsamlet i et mikrofibercover. Det kan du oven i købet nemt vaske, da det blot skal maskinvaskes.

Faktisk kan Leifheit CleanTenso bryste sig at være en dampmoppe, der kan dræbe helt op mod 99,9% af alle bakterier. Derfor kan du være sikker på, der ikke vil opstå nogle problemer med allergener – hverken i forhold til eksisterende allergier, men heller ikke i forhold til at du eller dine børn ender med at udvikle en allergi.

Tilbyder en hurtig opvarmning

Maskinen er hurtig at varme op. Derfor kan du også hurtigt komme i gang med dit arbejde. Faktisk tager det ikke mere end blot 30 sekunder at varme den op. Derfor tager det ikke lang tid inden du kan gå i gang med gøre rent. Det er selvfølgelig en fordel, da de fleste kender til at de har en travl hverdag med minimal fritid.

Den er udstyret med intet mindre end seks dampdyser. Det bærer flere fordele med sig. Det er dog særligt værd at fremhæve at det giver en jævn fordeling af dampen. En jævnfordeling af dampen medfører at du kan rengøre et større areal på én gang. Det maksimerer din effektivitet og minimere den nødvendige tid.

Det er selvfølgelig også muligt for dig at justere både op og ned på maskinens dampvolumen. Det er ikke blot en fordel, men er faktisk en nødvendighed, da ikke alle gulvtyper kan tåle den samme mængde damp. Derfor er du også garanteret at kunne benytte dig af en Leifheit CleanTenso til at gøre rent i stort set hele boligen.

Kan også bruges til at rense tæpper

Til købet af denne damprenser medfølger der desuden også en såkaldt tæppegliderbase. Det er med til at sikre at du også kan bruge din dampmoppe til at rense dine gulvtæpper. Det er med til at understrege at du kan rengøre stort set hele din bolig ved hjælp af en Leifheit CleanTenso – lige fra dine trægulve til tæpper.

Selve tæppegliderbasen er en plastikramme, der kan monteres direkte på mundstykket. Når denne er monteret, så får du mulighed for at glide henover ethvert gulvtæppe, og du får alle mikroorganismer med dig, hvilket er det vigtigste. Derfor er det også en oplagt måde at rense dine forskellige tæpper i hjemmet på.

Udstyret med en stor aftagelig tank

Leifheit har udstyret deres CleanTenso med en aftagelig vandtank. Det er en stor tank, der kan bryste sig af en kapacitet på hele 550 ml. Når den er blevet fyldt med vand, så er der ikke andet, der skal gøres, inden du kan tænde for din damprenser. Derfor er det – uden tvivl – også en damprenser, de fleste kan finde ud af.

Dertil er den også udstyret med et langt strømkabel på hele 6,5 meter. Derfor er det også et kabel, der ikke begrænser dig synderligt meget, når du gør rent. Det giver dig nemlig en lang rækkevidde og en maksimal frihed, når du skal gøre rent med maskinen. Derfor er det heller ikke et problem, at den ikke har et batteri.

Vandtankens store kapacitet er med til at sikre en brugstid på helt op til 40 minutter. Du kan desuden selv udskifte vandfilteret, når der opstår et behov for dette. I forhold til opbevaring af din CleanTenso fra Leifheit, så kan den foldes på midten. Det gør det markant nemmere at finde plads til den i et skab eller deslige.

Specifikationer:

 • Effekt: 1.200 W
 • Beholder: 0,55 L
 • Brugstid: 40 minutter
 • Kabel: 6,5 meter
 • Opvarmning: 30 sekunder
 • Vægt: 4,5 kg.

Kärcher SV7

Kärcher SV7

Forhandler Pris Information
4.450 DKK Se produkt

Kärcher står bag en lang række forskellige former for gulvvaskere. Deres SV 7 er ikke blot en damprenser, men er faktisk en dampstøvsuger, der byder på flere funktioner. Derfor kan den også tjene rigtig mange formål. På kort tid kan den omdannes fra en damprenser til en våd/tør-støvsuger, hvis der er behov for det.

Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om at SV 7 fra Kärcher er velegnet til alle rengøringsopgaver i hjemmet. I og med at den kan anvendes som både dampstøvsuger, damprenser eller våd/tør-støvsuger, så er det kun et fåtal af opgaver, den ikke er i stand til at løse – og derfor er det en rigtig god maskine at have.

En multifunktionel maskine med mange formål

Du kan bruge din Kärcher SV 7 til at damprense eller støvsuge dine hårde gulve eller tæpper. Du kan dog også tage den i brug, hvis du har et ønske om at opfriske polstrede møbler på en hurtig og nem måde ved hjælp af damp. Du kan endda bruge den til at rense blanke overflader som eksempelvise dine vinduer og spejle.

Den damp, der skabes af maskinen, er i stand til at neutralisere luft og kan dertil også løsne snavs. Da det er en dampstøvsuger, så bliver det dog ikke efterladt på gulvet eller samlet op med en moppe. I stedet bliver det straks suget væk. Væske og snavs bliver fordelt i et vandfilter, som du efterfølgende skal tømme.

Hvis du gerne vil købe en maskine, der kan være til stor hjælp i forbindelse med alle former for rengøring, så er den SV 7 fra Kärcher en ideel investering. Med en maskine som denne kan du klare rengøring af hele din bolig på hurtig og effektiv vis. Derfor kommer du heller ikke til at se dig tilbage, når du først har brugt den.

Er udstyret med et HEPA 12-filter

Kärcher har valgt at udstyre deres SV 7 med et såkaldt HEPA 12-filter. Det er et filter, der gør maskinen i stand til at tilbage- og fastholde små allergifremkaldende partikler. Derfor bliver den returnerede luft mere frisk og ren – og mere allergivenlig. Det er vigtigt i et hjem med allergi, eller hvis man vil forhindre at de udvikler sig.

Ikke nok med det, så er den også udstyret med et intuitivt to-tanksystem. Det er et system, der gør det muligt at fylde vand på mens kedlen er varm. Derfor kan du faktisk stoppe rengøringen og kan få leveret en uafbrudt damp, så længde du ønsker. Det er ét af de aspekter, der gør SV 7 til en særdeles effektiv damprenser.

SV 7 er en videreudvikling af en forhenværende model. Siden dengang er der sket meget, og den kan bryste sig af mange forbedringer. Den er blandt andet hurtigere klar til brug, mens den også bruger mindre strøm end sin forgænger. Har du forgængeren til SV 7, så er der derfor også flere gode grunde til at opgradere den.

Specifikationer:

 • Tank: 0,5 L
 • Beholder: 1,7 L
 • Effekt: 2.200 W
 • Damptryk: 4 bar
 • Vandfilter: 1,2 liter
 • Vakuum: 210 mbar / 21 kPa
 • Opvarmningstid: 5 minutter
 • Mål: L: 515 mm. x B: 336 mm. x H: 340 mm.
 • Filter: HEPA 12
 • Vægt: 14,10 kg.

Kärcher SC 2 EasyFix

Kärcher SC 2 EasyFix

Forhandler Pris Information
879 DKK Se produkt
879 DKK Se produkt
1.129 DKK Se produkt

Kärcher er én af de mest dominerende producent på markedet for damprensere. Det er også derfor, der er så mange af deres modeller på denne liste. Denne model er også fra Kärcher, og er en kompakt og kraftfuld damprenser, der kan tages i brug, hvis du skal gøre badeværelse, køkken, gulve osv. rent på effektiv vis.

Den kan levere et damptryk, der lyder på 3,2 bar og en varmeydelse, der lyder på 1.500 W. Det er en god kombination af disse to ting, der medfører at SC 2 EasyFix er i stand til at fjerne snavs, sæberester og kalk på effektiv, men dog også skånsom vis. Derfor er det også en rigtig god måde at gøre rent på i flere henseender.

Faktisk kan kombinationen af det høje tryk og den høje varme levere så effektiv en rengøringsydelse, at du kan dræbe op mod 99,99% af alle husholdningsbakterier i hjemmet med en Kärcher SC 2 EasyFix. Derfor får du ikke blot et rent hjem, hvor der ikke er en plet at spotte – du får dertil også et mere allergivenligt hjem.

Der medfølger massevis af relevant udstyr

Der medfølger en lang række forskellige former for relevant udstyr og tilbehør, hvis du vælger at investere i en SC 2 EasyFix fra Kärcher. Du kommer blandt andet til at kunne nyde godt af en punktdyse, både et gulv- og et håndmundstykke samt diverse klude, rundbørste og afkalkningspinde. Du får derfor alt, du skal bruge.

Det er endda muligt at opbevare mundstykker, børster og skude bagerst på damprenseren. Det er en fordel, da det dermed let kan pakkes væk og opbevares, når du er færdig med at bruge den. Hvis det ønskes, så er det tilmed muligt at erhverve sig yderligere tilbehør i form af blandt andet diverse typer af klude og børster.

Det medfølgende mundstykke er forbedre i forhold til tidligere versioner fra Kärcher. Det er nemlig blevet udstyret med et mere fleksibelt samleled. Dette samleled gør det muligt for dig at komme helt ind under dine møbler, når du vasker gulv med din SC 2. Dertil er det også muligt at udskifte gulvkluden uden at røre den.

Håndmundstykket er der også værd at fremhæve, da det naturligvis også er af en høj kaliber. Det er nemlig udstyret med ekstra børster til rengøring af de små områder. Derfor er det også dette mundstykke, du bør tage i brug, når du skal vaske brusekabine, vægfliser m.m. Den kan anvendes enten med eller uden overtræk.

Nem tilpasning af dampmængden

Det er ikke alle overflader, der kan klare en lige stor mængde damp. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at regulere mængden af damp i forhold til den type overflade eller underlag, du skal gøre rent. På en SC 2 EasyFix er det heldigvis ikke synderligt svært, da det blot kan reguleres på håndtaget, når maskinen er i brug.

Dertil er det også værd at fremhæve at Kärcher har udstyret deres SC 2 EasyFix med en børnesikring, så det ikke er muligt for børn at tænde damppistolen. Det er selvfølgelig en fordel, da der dermed ikke sker nogle ulykker, hvor børn er involveret. Bomuldsovertrækket kan anvendes på både hånd- og gulvmundstykke.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 75 m2
 • Varmeydelse: 1.500 W
 • Damptryk: 3,2 bar
 • Opvarmningstid: 6,5 minutter
 • Kedel-/tankvolumen: 1 L
 • Vægt: 2,9 kg.
 • Mål: L: 380 mm. x B: 254 mm. x H: 260 mm.
 • Dampslange: 2 meter

Morphy Richards 9-i-1 Damprenser

Morphy Richards 9-i-1 Damprenser

Forhandler Pris Information
749 DKK Se produkt
849 DKK Se produkt

Tænk hvis det var muligt at købe en damprenser til mindre end 1.000 kr. Kunne det ikke være rart? Faktisk er det muligt, da en Morphy Richards 9-i-1 Damprenser kan erhverves til mindre end dette. Du kan tilmed være sikker på at du får fuld valuta for pengene, da den både er effektiv, kraftfuld såvel som skånsom i brug.

Med en damprenser som denne får du mulighed for at gøre rent med damp på forskellige vis. Uanset dit valg af løsning, så kan du være sikker på, du ved hjælp af en Morphy Richards 9-i-1 kan få bugt med både skidt og snavs af enhver karakter. Det sker på simpel vis, og kan endda lade sig gøre på svært tilgængelige steder.

Velegnet til mange former for rengøring

Du kan gøre brug af en damprenser som denne til en lang række forskellige former for opgaver i dit hjem. De fleste tror at det kun er muligt at finde den frem, hvis det er på tide at få gjort gulvet rent. Det er dog vigtigt at det gøres klart, at det slet ikke er tilfældet. Den kan tjene langt flere formål end blot at klare en gulvvask.

Den er også velegnet til rengøring af forskellige former for fliser, flisefuger, vinduer og armaturer. Du kan tilmed bruge en Morphy Richards 9-i-1, hvis du gerne vil rense din ovn. Derfor er det også en maskine, der kan tages i brug i forbindelse med et bredt spektrum af forskellige former for rengøring – både inde og ude.

Ikke nok med det, så er det faktisk også muligt at gøre brug af den, når det er på tide at få gjort noget ved den indvendige stand af din bil. Den kan nemlig bruges i forbindelse med rengøring af sæder, interiør og tilmed også stålfælge. Derfor skal der ikke herske tvivl om at det er en maskine, der kan klare mange opgaver.

Kan også bruges til andet end rengøring

Det er dog ikke kun rengøring, du kan bruge din Morphy Richards 9-i-1 Damprenser til. Den kan faktisk også tjene en række af øvrige formål. Hvis du skal hurtigt ud ad døren, men din skjorte er krøllet, så kan det være rigtig irriterende at skulle stille dit strygebræt frem, tænde for strygejernet og bruge tid på at stryge den.

Hvis du gerne vil undgå denne problemstilling, så kan du i stedet benytte dig af en damprenser. Den kan du nemlig bruge til dampning af blandt andet skjorter, men også andre former for beklædning og tekstiler. Det medfører at du ikke længere vil have det samme behov for at skulle stryge alt dit, inden du skal have det på.

Der medfølger forskellige dyser

I og med at det er en maskine, der kan bruges til en lang række opgaver, så er det også kun naturligt, at der medfølger en lang række dyser. Det er selvfølgelig med til at sikre at du kan bruge hver enkelt dyse til enten én eller flere specifikke opgaver. Dermed er du garanteret at du får mest muligt ud af brugen af din maskine.

Vandtanken har desuden en kapacitet på hele 400 ml. Det giver en brugstid, der lyder på helt op til 14 min. på blot én tank. Men hvad der dog særligt er værd at bide mærke i er, at den kan bryste sig af kunne varmes op på blot 30 sekunder. Derfor kan du lynhurtigt være i gang med din rengøring, efter at have tændt for den.

Specifikationer:

 • Vandtank: 400 ml.
 • Ledning: 5 meter
 • Effekt: 1.500 W
 • Brugstid: Op til 14 minutter
 • Opvarmning: 30 sekunder
 • Vægt: 2,52 kg.

Philips AquaTrio Pro FC7088/01

Philips AquaTrio Pro FC7088/01

Forhandler Pris Information
2.793 DKK Se produkt
2.793 DKK Se produkt

Hvis du har et hjem med mange hårde gulve, så kan en gulvrenser som Philips AquaTrio Pro FC7088/01 nemt vise sig at blive din nye bedste ven. Den kan nemlig rense både flise- og trægulve på mere bekvem og effektiv vis end en traditionel moppe eller en gulvklud. Den er nemlig i stand til både at feje, vaske eller begge dele.

Den kan bryste sig af en avanceret rengøringsevne, der sikrer perfekte resultatet – hver gang. Det er blandt andet derfor, der stilles en garanti ved at den fjerner op til 99% af alle bakterier. Det giver dig ikke blot et rent gulv, men også et mere allergivenligt hjem, da alle de allergifremkaldende organismer bliver fjernet.

Er udstyret med to mikrofiberbørster

Philips har valgt at udstyre deres AquaTrio Pro med to mikrofiberbørster. Det er disse børster, der er med til at sikre at du får fjernet al snavs og støv, når du bruger maskinen. De roterer hurtigt og får derfor selv det mest hårdføre snavs med. Ikke nok med det, så er disse børster faktisk også i stand til at gøre sig selv rene.

Maskinen er også udstyret med to separate tanke. Den ene tank er til rent vand, mens den anden tank er til beskidt vand. Det er med til at sikre en konstant rengøringsydeevne, der er på sit højeste. Derfor er du ikke nødt til at skifte vand hele tiden, da det beskidte og rene vand ikke bliver blandt under selve rengøringen.

Stort arbejdsareal pr. tank

En damprenser som denne har ikke megen relevans, hvis du jævnligt skal fylde mere vand på tanken. Det er dog ikke noget, du skal gøre være bekymret for, hvis du vælger en AquaTrio Pro fra Philips. Her er der nemlig tale om en maskine, der kan præstere et arbejdsareal, der lyder på hele 60 m2 på blot én tank vand.

Dertil er det også op til dig selv at vurdere, hvorvidt du ønsker at bruge koldt eller varmt vand, og om du vil gøre rent med eller uden rengøringsmiddel. Fordelen ved en maskine som denne er dog, at du ikke er nødt til at gøre brug af rengøringsmiddel, da det er en markant sundere og mere allergivenlig løsning at bruge.

Maskinen er desuden udviklet på en sådan vis at den er meget besparende. Du kan forventet at spare helt op til 50% energi og mere end 70% vand i forhold til andre løsninger. Derfor er det en både miljø- og strømvenlig løsning, der ikke blot skåner miljøet, men også din egen pengepung.

Specifikationer:

 • Arbejdsareal: 60 m2 pr. tank
 • Aktionsradius: 9,5 meter
 • Beholderkapacitet (rent vand): 0,65 L
 • Beholderkapacitet (beskidt vand): 0,8 L
 • Ledningslængde: 8 meter
 • Mekanik: 6.700 omdr./min.
 • Indgangseffekt: Max. 500 W
 • Vægt: 6,7 kg.
 • Mål: L: 305 mm. x B: 320 mm. x H: 1150 mm.

Hvorfor er damprenseren blevet så populær?

Det er ikke noget nyt, at du på effektiv vis kan gøre brug af varme til at kæmpe mod både bakterier, mider og andet utøj. Det er noget, der har været kendt i rigtig lang tid. Det er f.eks. derfor, at vi i flere århundrede har tilberedt vores mad over varme, og derfor ved de fleste også at et varmt bad er bedre end et koldt bad.

Det samme er desuden noget, der gør sig gældende, når der er tale om tøjvaske eller en helt tredje form for opløsning og fjernelse af snavs. I langt de fleste sammenhænge lyder det sig endda desto højere varme, desto bedre. Det er noget, du kan bruge som tommelfingerregel i de fleste sammenhænge, men dog ikke altid.

Vand kan maksimalt blive 100 grader varmt

Du kan dog ikke varme vand til mere end 100 grader. Det er nemlig her grænsen går for den flydende form. Hvis temperaturen overstiger 100 grader, så overgår vandet til en gasform, der kaldes for damp. Det smarte ved damp ift. vand er at temperaturerne faktisk kan komme en del højere op end blot de 100 grader.

En anden klar fordel ved damp kontra vand er, at det ikke fylder specielt meget. En liter vand kan derfor forvandles til intet mindre end 1.500 liter damp. Det er ensbetydende med, at du kan skabe rigtig meget “rengøringsmiddel” med en lille mængde vand. Damp er et billigt rengøringsmiddel, der ikke er giftigt.

Moderne damprensere udnytter dampen

Med en moderne damprenser kan du ”tæmme” dampen. Du kan gøre brug af en sådan maskine til at skabe en lige så stor mængde damp, som du overhovedet har lyst til. Det bedste er, at det sker ved et klik på et knap, hvorefter en række smarte dyser kan styre dampen, så du faktisk kan bruge det til at klare rengøringen.

Det er en klar fordel for dig, da det er med til at gøre det nemt for dig at gøre rent. Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at vi i løbet af de næste par år vil se de moderne damprensere spille en markant større rolle i de danske hjem. Det er endnu ikke et nær så populært husholdningsapparat som det egentlig burde være.

På trods af, at der er mange fordele ved at gøre brug af en damprenser, så er der dog også en række ulemper, du skal tage hensyn til. Det kan eksempelvis være en rengøring, der er uegnet til sårbare materialer såsom nogle former for træ, papir og par. Dertil er den varme damp heller ikke helt ufarlig, hvis du rammes af den.

De mange fordele, du kan nyde godt af ved at gøre brug af en sådan maskine, er dog på markant vis med til at opveje for de få ulemper, der er forbundet med brugen af maskinen. Derfor skal du naturligvis heller ikke tøve med at investere i en damprenser, da den kan sikre en grundig og effektiv rengøring af hele din bolig.

Her kan du bruge din damprenser

I takt med at du bliver mere fortrolig med din damprenser, så vil du også hurtigt danne dig en idé om, hvordan du bedst kan gribe de forskellige opgaver an. Du vil dertil også få en bedre fornemmelse af hvor i hjemmet, du kan benytte dig af den. En damprenser kan nemlig bruges til at løse et stort antal forskellige opgaver.

Det er selvfølgelig vigtigt at pointere, at der kan være stor forskel på de mange modeller – både i forhold til deres effektivitet og hvordan de egentlig fungerer. Endvidere kan det også være forskelligt fra hjem til hjem, hvor stor en tilsmudningsgrad, der er tale om. Ikke desto mindre, så kan en damprenser tjene mange formål.

Herunder kan du læse mere om hvordan du kan bruge din damprenser i hjemmet. Du kan dertil også læse en række gode tips og tricks til, hvordan du får mest muligt du af brugen af din damprenser i de forskellige sammenhænge. Det er nemlig meget forskelligt, hvordan de enkelte opgaver i hjemmet skal gribes an.

Damprengøring af fliser og klinker

Ét af de steder, hvor du i høj grad vil se din damprenser komme til sin ret, er i forhold til rengøring af flise- og klinkegulve. Både fliser og klinker er meget robuste, hvorfor de også kan tåle at blive gjort rene ved hjælp af damp. De tåler faktisk al den damp, du overhovedet kan udsætte dem for, så du kan roligt skrue op for det.

Hvis du skal rengøre enten fliser eller klinker med din damprenser, så er det en rigtig god idé at du monterer et mundstykke, der er påmonteret en klud. Selve rengøringen skal foregå med små skrubbebevægelser, da det vil medføre det mest effektive resultat. Husk desuden på, at du ikke må flytte damprenseren for hurtigt.

Ofte er der ikke behov for andet end et lille pust med damp på området. Det er dog noget, du selv kan styre og regulere i forhold til behovet. Damprensning er en ideel løsning, hvis du søger at få bugt med det skidt og snavs, der har samlet sig i fugerne mellem fliserne. Det er nemlig ikke nemt at fjerne med en våd klud el.lign.

Hvis du gerne vil være sikker på, du får det hele med, så skal du bevæge moppen både vinkelret og diagonalt i forhold til fugeretningen. Det anbefales at du starter med en grundig støvsugning, inden du giver dig i kast med dampresningen. Det sikrer nemlig at din klud holdes ren længere og snavs ikke skubbes med rundt.

Damprengøring af fuger

Som der også er givet udtryk for herover, så er det i høj grad fugerne mellem dine fliser og klinker, der kan have brug for en damprengøring. Fliser er nemlig en både rengøringsvenlig og hygiejnisk løsning, da de har en glat overflade, der er nem at rengøre. Fugerne mellem fliserne er dog en helt anden sag i dette henseende.

Mellem fliserne kan der nemt samle sig snavs og urenheder, der ikke er helt så nemme at fjerne ved hjælp af traditionelle rengøringsmetoder. Hvis du benytter dig af en damprenser, så er det dog en helt anden sag. Den varme damp trænger ind i alle kroge af fugen, hvorfor den også dræber og løsner alle bakterier og alt skidt.

Skal du sikre at du får det bedst mulige resultat, så er det en god idé at montere en rundbørste på maskinen, da det hjælper med at gå i dybden og for alvor rense godt ud i fugerne. Hvis der er tale om en silikonefuge, så er det vigtigt at du er lidt varsom med dampen. Påfør ikke mere damp end materialet kan holde til.

Damprengøring af laminatgulve og malede flader

Hvis du gerne vil bruge damp til at gøre rent på mere følsomme overflader, så er det vigtigt at du er en kende mere varsom end de førnævnte sammenhænge. Det er f.eks. noget, der gør sig gældende på laminatgulv. Det er en gulvtype, der godt kan tåle dampen, men det ændrer ikke på, du gerne skal være relativt varsom.

Eksempelvis kan det være en god løsning at benytte sig af et dobbelt kludelag og skrue lidt ned for trykket på maskinen. Det vil nemlig resultere i at varmepåvirkningen ikke er lige så voldsom. På samme vis som med et strygejern, bør din damprenser heller ikke parkeres og påføre damp på det samme sted i alt for lang tid.

Som udgangspunkt, så kan det forventes at dampen fordeler sig selv, men i nogle tilfælde vil du dog opleve at der opstår vandansamlinger. Det kan eksempelvis være i forbindelse med opstarten. Disse skal helst fjernes med moppen eller med en ekstra klud, så det ikke ender med at trænge ned i materialet.

De samme overvejelser bør du desuden gøre dig, hvis du skal bruge din damprenser til at rengøre en malet overflade. Det kan du godt bruge den til, men det kræver dog, at du går lidt mere forsigtigt til værks end på andre materialer. Damprensning af sarte overfalder er generelt noget, der skal foregå med største omhu.

Damprengøring af badeværelset

Der skal ikke herske nogen tvivl om at damprengøring også er ideelt til badeværelset. Der er nemlig mange steder på badeværelset, hvor damp kan være til stor hjælp. Problemområderne er mange, men består typisk af vægfliser, sanitetsporcelæn og stålarmaturer. Det er alle materialer, der er meget robust i forhold til damp.

Du behøver derfor ikke at spare på dampen, da de brugte materialer på badeværelset sagtens kan holde til det. Skru derfor blot op for dampen, der blandt andet kan bruges til at opløse kalk og sæberester. Herefter kan du blot fjerne det løsnede snavs med en klud, hvis ikke, det er noget, du kan påmontere din damprenser.

Hvis du har en damprenser, der kan påmonteres et mundstykke med en klud, så får du blot en nemmere og mere effektiv rengøring af dit badeværelse. Det giver dig nemlig mulighed for kontinuerlig damp kombineret med gnubbebevægelser. På denne måde får du hurtigt bugt med langt det meste snavs på dit badeværelse.

Det er i høj grad i forhold til mere genstridigt snavs, at det er en fordel at have et børstehoved på din maskine. I nogle tilfælde kan der ende med at opstå tykke lag af kalk, som ikke er nemt at have med at gøre. Er det tilfældet, så kan du forsøge at lægge det i blød i eddike i nogle minutter, før du tager damprenseren i brug.

Hvis der derimod er tale om glatte flader, som eksempelvis klinkerne på dit badeværelse, så er det en klar fordel at polere efter med en klud, når rensningen med selve damprenseren er overstået. Så er du nemlig sikker på at der ikke opstår striber. Du kan desuden også bruge damprenseren til rengøring af dit spejl osv.

Damprengøring af vinduer og spejle

Det er ikke alle, der er klar over det, men glatte flader som f.eks. vinduer og spejle kan også rengøres ved hjælp af damp. Du skal blot påføre damp over hele fladen og skrabe det efterladte kondensvand væk med en gummiskraber. Til slut er det dog en god idé at polere efter med en klud, så du får det bedste resultat.

Det er dog meget vigtigt at du er klar over, at den varme damp kan skabe et såkaldt temperaturchok. Det er noget, der kan forekomme, hvis der f.eks. er tale om et meget koldt vindue som følge af vinteren. I værste fald er det noget, der kan føre til sprængninger. Derfor er det uhyre vigtigt at du er varsom i dette henseende.

Skal du rengøre et vindue eller lignende, så skal du i en sådan situation sørge for at give glasset lidt tid til at tilpasse sig til temperaturen. Start derfor med at påføre en smule damp med nogle centimers afstand, så den kan blive varmet lidt op. Når det er sket, så kan du fortsætte med den almindelig rengøring som nævnt før.

Damprengøring af køkkenet

Dit køkken er et sted i dit hjem, hvor der skal være et helt særligt fokus på hygiejne. Derfor er det også oplagt at gøre brug af en damprenser til at gøre rent i dit køkken. Med varm damp fra maskinen kan du bl.a. nemt opløse den fedtede film af stegeos, der sætte sig overalt i køkkenet, og som kan være svær at komme af med.

Én af de klare fordele ved at klare rengøringen af dit køkken med en damprenser, er at langt de fleste dele af køkkenet sagtens kan holde til varmen fra dampen. Monterer du en klud på din damprenser, så kan du på kort tid klare hele rengøringen. Det bedste resultat opnås dog ved at polere efter med en klud efterfølgende.

Selv den glaskeramiske kogeplade kan rengøres på effektiv vis med damp. Hvis det er noget, du ønsker at bruge din damprenser til, så er det en god idé at montere en stålskuresvamp direkte på dysen eller børste, da det gør arbejdet ekstra effektivt. Du skal dog ikke være bange for at det er noget, der skader kogepladen.

Hvis blot der er tale om en keramisk overflade, så er der ikke nogen problemer i denne sammenhæng. Det er blandt andet fordi dampen er med til at smøre og dermed reducere den friktion, der opstår under arbejdet. Det er en skam, at det ikke er alle, der er klar over, at dette er en mulighed, da det er et yderst effektivt valg.

Både hjørner, kanter og kroge ved kogepladerne, vasken og andre steder i dit køkken, kan også klares med din damprenser. Her skal du blot benytte dig af en ganske almindelig dyse, og lade den varme damp trænge ind, så den kan eliminere samtlige former for bakterier og snavs, så du igen får et skinnende rent køkken.

Som supplement til strygejernet

Det er bestemt ikke alle tekstiler, der kan holde til at få en tur med dit strygejern. Heldigvis kan du faktisk tage din damprenser i brug i denne sammenhæng. Det er de færreste, der tænker over, at de også kan gøre brug af maskinen til andre formål end blot rengøring, desinficering og lignende opgaver rundt om i boligen.

Hvis du eksempelvis har nogle uheldige folder på dine gardiner, badeforhænget eller deslige, så kan du i op til flere tilfælde sagtens klare dette med din damprenser i stedet for et strygejern. Det er dog ikke kun her, den kan bruges. Har du folder på jakker eller skjorter, så vil du også kunne bruge din dampmaskine her.

Det eneste, du skal gøre, er at påføre en smule damp på den respektive form for tekstil. Hvis det f.eks. er en jakke, så bør du hænge den på en bøjle, så du kan påføre dampen på simpel vis. I rigtig mange tilfælde er det noget, der kan hjælpe dig med at fjerne uønskede folder, så strygejern og -bræt ikke skal findes frem.

Damprengøring efter indendørs rengøring

Det er ikke nogen god idé at ryge indenfor. Det er de fleste klar over, og de fleste er også godt klar over, at det er noget, der bringer flere negativ ting med sig. Hvis du selv har røget indenfor i lang tid, så kan du – med garanti – også selv se på dit hjem, hvorfor det ikke er noget, du bør anbefale til at andre at give sig i kast med.

Når du ryger indenfor, så vil det nemlig resultere i at vægge, døre og paneler bliver farvet gule af den tjære og nikotin, der er i cigaretrøgen. Er skaden allerede sket, så er der faktisk mange, der tror, at de ikke har andre muligheder end at svinge penslen. Det er dog ikke helt tilfældet, da der også er en anden mulighed.

I stedet for at give dig kast med at male hele din bolig, så kan du i stedet vælge at gøre brug af en damprenser. Med en sådan maskine kan du nemlig meget vel have succes med at fjerne det meste af resterne af nikotin og tjære. Det kan ikke blot spare dig for rigtig meget tid, men det kan også ende med at spare dig for penge.

Damp kan give et bedre forhold for allergikere

Damp er ikke blot en både billig og miljøvenlig måde at gøre rent på. Én af de helt store fordele ved at gøre brug af en sådan maskine er, at den også er allergivenlig. Antallet er allergikere er stigende, og der er ingen, der har styr på årsagen hertil. Det eneste, der kan konstateres med sikker hed, at antallet stiger hvert år.

Der findes en lang række forskelige former for allergi, men der skal dog ikke være nogen tvivl om at allergi overfor husstøvmider er én af de mest udbredte her i landet. Husstøvmider er meget små dyr, der lever i dit hjem, uden du lægger mærke til det. Det er deres afføring, der er problemet og giver allergiske reaktioner.

Også svampesporer fra diverse former for mug- og skimmelsvampe kan skabe problemer for mange. Det er noget, der kan vise sig i form af både hovedpine og åndedrætsbesvær. Derfor er det også allergier, der skal tages seriøst. Én af de bedste måder at tage det seriøst på, er ved at gøre grundigt rent i hele din bolig.

Damprengøring kan løse allergiproblemer

Ved hjælp af damprengøring kan du løse en stor del af disse problemer. Årsagen til dette er, at du kan bruge den varme damp til at dræbe de mange levende mikroorganismer. Det er noget, der gør sig gældende for alt lige fra husstøvmider og skimmelsvampe til andre former for allergifremkaldende organismer i din bolig.

Dertil er det også en klar fordel, at allergenerne ikke bliver hvirvlet op i luften under rengøringsprocessen, som det er tilfældet, hvis du forsøger at fange dem med en støvsuger eller en støvklud. Den fugtige damp er i stedet med til at afskærme problemet, som dernæst bliver opsamlet med enten en klud eller en svamp.

Ingen brug af kemikalier

I og med, at der stadig er flere og flere, der udvikler allergier overfor kemiske stoffer, så er det en god idé, at du undgår at bruge dette i forbindelse med din rengøring. I dag bliver kemi brugt overalt i dagligdagen, hvilket blandt andet er noget, der gør sig gældende i forhold til rengøringsmidler, der bruger ret skrappe kemikalier.

Det medfører naturligvis at der efterlades kemikalierester på de rengjort flader, som endda også kan ende med at sprede sig i luften. De fleste kan nikke genkendende til at de elsker duften af rent, men det er i bund og grund en duft af kemi. Det kan dufte dejligt, men det ændrer ikke på, at det bestemt ikke er sundt for dig.

Nogle er dog mere sårbare overfor dette end andre. Det er nemlig ikke godt for dig, hvis du er allergisk overfor kemiske stoffer. Det store problem er dog at en sådan allergi faktisk kan udvikles over tid, hvis du udsættes for allergener af en art over en længere periode. Og når du først har allergien, så slipper du ikke for den igen.

Det er netop dét, der gør, at det er en rigtig god idé, at du vælger at gøre brug af damprengøring. Her er der nemlig tale om et rigtig godt alternativ til en kemisk rengøring. Det eneste du skal bruge, er rent vand, og du vil derfor ikke udsætte dig selv eller andre for nogen risiko for hverken allergi, irritation eller lignende.

En damprenser er en god investering

Damprensere er endnu ikke synderligt populære i de danske husstande. Det er en skam, for det er ganske enkelt en formidabel maskine, der kan være til stor gavn for dig. Derfor er det også vigtigt at pointere, at det er en rigtig god investering – og der er faktisk op til flere årsager til at det er en rigtig god investering for dig.

Én ting er, at du kan opnå langt mere effektive resultater med din rengøring. Det er selvfølgelig en rigtig god grund til at gå ud og købe en damprenser. For de fleste er det dog ikke dét, der er den afgørende årsag. Det er i stedet det faktum at det er en maskine, der gør din rengøring både nemmere og langt hurtigere overstået.

Hvis du er træt af at bruge for meget af din tid på at gøre rent, fordi du ikke har det rette udstyr, så vil du sætte stor pris på en damprenser. Med en sådan maskine kan du får et skinnende rent resultat i løbet af blot et par minutter. Derfor kan en damprenser give dig mere tid til at slappe af, i stedet for at gøre rent.

Testkilder

Som der også er givet udtryk for i starten af denne artikel, så står vi ikke selv for at teste de damprensere, du kan læse om herover. Vi har i stedet indhentet informationer fra relevante testkilder, ekspertvurderinger og produktanmeldelser. En række af de testkilder, vi har gjort brug af, kan du læse nærmere om herunder:

Trusted Reviews

Trusted Reviews er ét af de ældste forbruger- og testmagasiner på nettet. De har eksisteret siden 2004 og siden dengang har de testet mere end 1.000 produkter om året. Derfor har de også udviklet sig til at være én af de mest troværdige kilder til tests og anmeldelser ift. stort set alle typer af produkter.

De har også udført en test af forskellige damprensere. Her er alle de involverede modeller blevet testet på samme vis. Hver damprenser er blevet testet på flere forskellige underlag, hvilket inkluderer alt fra tæpper og hårde gulve til både vinduer og badeværelser. De er derfor alle sammen blevet testet meget grundigt.

Det er dog ikke kun kvaliteten af rengøringen, de har set nærmere på. De har ligeledes også haft fokus på at vurdere hvor nemt det er, at bruge den respektive maskine. Det inkluderer alt fra den generelle brug til opfyldning af vand eller udskiftning af udstyr. Samtidig har de undersøgt driftstiden på de enkelte modeller.

Efterfølgende har de lavet en liste, der er bestående af de ni bedste modeller på markedet, efter deres mening. På denne liste finder du blandt andet modeller fra Karcher, Bissell, Polti, Black & Decker, Shark og Vax. Testen, der er udført af David Ludlow for Trusted Reviews, er gratis tilgængelig via følgende link.

Independent.co.uk

The Independent er en britisk avis, der blev grundlagt tilbage i 1986. I dag er det ét af de største medier på det britiske marked, men også på globalt plan har avisen formået at skabe sig et troværdigt navn. De skriver dog ikke kun om nyheder, men også forbrugerguides inden for diverse emner – f.eks. damprensere.

De har testet en lang række forskellige damprensere, og har dernæst udformet en liste over de bedste modeller på markedet, efter deres mening. Deres liste indeholder de 7 bedste modeller på markedet. Den er skrevet i slutningen af januar i år, hvorfor der er tale om en relativt ny test med flere moderne modeller.

På deres oversigt kan du finde modeller fra store producenter som Shark, Bissell, Black + Decker, Vax, Karcher, Thane og Vileda. Der er mange af disse producenter, der ligeledes er repræsenteret i vores oversigt. Hvis du gerne vil læse testen hos Independent.co.uk, der er udført af journalist Elisa Bray, så skal du blot klikke her.

Mashable

Mashable startede som en blog, der blev grundlagt af Pete Cashmore tilbage i 2005. I dag er det ét af de største medier inden for gadgets, forbrugerelektronik og den moderne kultur. Derfor har de også skabt en stor platform med anbefalinger til et bredt spektrum af forskellige produkter i de ovenstående kategorier.

Det inkluderer blandt andet en oversigt over de bedste damprensere på markedet. Denne liste indeholder syv forskellige modeller, der hver især er gode til brug på alt lige fra tæpper og sofaer til klinker og køkkener. I forhold til selve testen er der blevet kigget på præcis de samme ting, hvilket særligt er følgende punkter:

 • Størrelse
 • Arbejdsareal
 • Rengøringsfunktioner
 • Brugervenlighed
 • Garanti

På deres oversigt over hvad de betragter som værende de bedste damprensere på markedet, kan du blandt andet finde modeller fra store producenter såsom SKG, Dupray, Hoover, Light N’Easy, Bissell, McCulloch og PurSteam. Hvis du ønsker at nærlæse deres test og oversigt, så skal du blot klikke dig ind på denne side.

Plænelufter Test

Previous article

Hårtørrer Test

Next article

Comments