Hus og have

Kontinentalseng Test

0

En kontinentalseng kan gøre underværker for din søvn. Det kræver dog at du vælger den rette seng. Når du skal vælge din kontinentalseng, skal der være fokus på kvaliteten af sengen. Uden en høj kvalitet, får du ikke en god søvn eller høj komfort. Din seng skal nemlig bære og understøtte din krop gennem hele natten.

Det er ikke uden grund at det er kontinentalseng, der er blandt de mest populære sengetyper her i landet. Denne sengetype leverer en uovertruffen komfort og garanterer en høj søvnkvalitet, såfremt du vælger den rette variant for dit vedkommende. Det er heldigvis det, du kan få hjælp til i vores guide, der følger herunder.

For en god ordens skyld skal det dog understreges, at vi ikke selv har testet de modeller, der er beskrevet. Vi har dog lavet grundig research, hvorfor vores oversigt over senge er baseret på relevant information fra en række troværdige kilder. Ønsker du at se nærmere på vores kilder, så kan de ses i bunden af artiklen.

Venus Pulse (180 cm. x 200 cm.)

Forhandler Pris Information
24.999 DKK Se produkt

Venus Pulse er en opgradering til Venus, der i mange år har været en bestseller. Hvis du gerne vil investere i en seng, der kan give dig en bedre nattesøvn, så er Venus Pulse værd at kigge på. Det er et godt valg for de fleste, da det er en alsidig og komfortabel seng, der kan tilpasses til de fleste, uanset deres behov og kriterier.

Den udmærker sig på flere områder, hvilket den blandt andet gør ved at byde på hele syv komfortzoner. Du er derfor garanteret, at det er en seng, der er i stand til at tilpasse sig præcist efter din krop og din position. Derfor giver den også en sublim komfort, men ikke nok med det, så ligger du også ergonomisk korrekt i den.

Boxmadras med pocketfjedre

Hvis du vælger Venus Pulse, så får du en seng med en boxmadras, der er udstyret med pocketfjedre. Det er – sammen med de øvrige lag i madrassen – med til at sikre en korrekt støtte og en høj grad af stabilitet. Du er derfor garanteret, at den skaber et godt fundament for de resterende to madrasser i kontinentalsengen.

Selve rammen på madrassen er lavet af massivt, svensk fyrretræ. Det giver sengen en stabil og holdbar base, der holder i rigtig mange år. Som følge af den høje kvalitet på såvel fjedre som ramme, så tilbydes der intet mindre end 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud. Det understreger at sengen har en rigtig lang levetid.

Der er rigtig mange kontinentalseng tilbud, der vælger at spare på boxmadrassen. Det skyldes at de fleste er klar over, at det ikke er denne madras, der bidrager til ergonomi eller komfort. Det gør den dog ikke ubetydelig, da den danner fundamentet for hele seng. Heldigvis er der ikke gået på kompromis med denne boxmadras.

Springmadras med hele syv komfortzoner

En springmadras er den vigtigste del af enhver kontinentalseng. Den har nemlig stor betydning for både dens egenskaber og komfort. Derfor er denne seng udstyret med en springmadras med moderne pocketfjedre og hele syv komfortzoner. Du er derfor sikret, at de mest udsatte zoner får den støtte, disse zoner har brug for.

I og med at der er tale om pocketfjedre, så er hver enkelte fjeder pakket ind i en lille stofpose. Det kan virke uden betydning, men det er ikke tilfældet. Det er nemlig med til at sikre at hver fjeder kan arbejde individuelt, så de bedre udnyttes. Det giver dig en langt bedre komfort, ligesom det også giver en bedre trykaflastning.

Rundt om pocketfjedrene finder du hybridskum, hvilket er med til at sikre en god fugtafledning. Derfor er det også en seng, der har gode forudsætninger for at ånde. Det er ikke blot rart for dit søvnmiljø, men er også med til at forlænge sengens levetid. Da sengen udgøres af to madrasser, kan fastheden justeres individuelt.

Topmadras med kerne af latex

Det er ikke en hvilken som helst topmadras, der følger med. Her er der nemlig tale om en topmadras, der har fået navnet Pulse Latex. Det er en topmadras, der er fremstillet efter en moderne produktionsmetode, der gør den både stærkere og mere elastisk. Dertil forbedrer det også åndbarheden, som giver en sublim komfort.

Det er en metode, der kaldes for SonoCore, der betyder at latexmaterialet er blevet vulkaniseret. Det er sket med højfrekvente varmebølger i stedet for damp, som bruges ved almindelig latex. Det er med til at give en mere åben cellestruktur og en mere ensartet latex. Det resulterer i en klar forbedring af latexens egenskaber.

Dertil er det faktisk også en miljøvenlig produktionsmetode. Der bruges nemlig blot en tredjedel så meget energi som produktion af normal produktion af latex. Betrækket er et Tencelbetræk, der er lavet af FSC-certificerede træfibre. Det giver en bedre fugtafledning, så du får et tørt og sundt søvnmiljø i hele natten.

Detaljer:

 • Størrelse: B: 180 cm. x L: 200 cm. x H: 62 cm.
 • Fjedre: Pocket
 • Komfortzoner: 7-Zoner
 • Polstring: 25 mm. polstring
 • Ramme: 14 cm. massivt, svensk fyrretræ
 • Garanti: 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • Bolster: Venus Møbelstof
 • Antiskrid: Ja

Nordkap (140 cm. x 200 cm.)

Forhandler Pris Information
17.999 DKK Se produkt

Dette er en kontinentalseng, der er en del af en luksuriøs serie af senge, der kan bryste sig af et tidløst design. Der er blevet tænkt på både komfort og æstetik, hvorfor der ikke blot er tale om en moderne og indbydende seng, men også en seng, der kan sikre en god nattesøvn. Derfor får din seng den rette støtte og aflastning.

Endvidere er det også værd at notere sig, at der er tale om en danskproduceret seng. Det er med til at sætte en tyk streg under at det er en seng, der kan bryste sig af en høj kvalitet. Derfor er du sikret, at det ikke er en seng, hvor der er gået på kompromis. Tværtimod er det en seng hvortil der kun er brugt kvalitetsmaterialer.

Solidt fundament bestående af en boxmadras

Sengen tager sit udgangspunkt i den solide kontinentalseng, der består af en boxmadras, der skaber et godt fundament for resten af sengen. Bunden er opbygget af en massiv træramme, der har til formål at skabe en platform for resten af sengen. Det er derfor også fra denne træbund, at de øvrige madrasser udfolder sig.

Ikke nok med det, så er der også tale om en bund, der er blevet opbygget med en tyk skumkerne. Det er bl.a. det, der er med til at gøre det til en rigtig solid base for resten af din seng. Det er en kerne, der er essentiel i forhold til at give både spring- og topmadras de mest optimale betingelser for at levere god komfort og støtte.

Der er tale om en god skumbase, der faktisk har en del at byde på, selvom der blot er tale om en boxmadras. Det er nemlig en skumbase, der er både højelastisk og relativt fast. Derfor giver den ikke efter for kropstryk på samme måde, som det er tilfældet med et fjedrelag. Det er forskelligt, om man foretrækker dette eller ej.

Springmadras med et højt komfortniveau

Det primære formål for bunden i denne seng, er at skabe så høj en grad af stabilitet som muligt. Det er dog ikke det, der er formålet med springmadrassen, der i stedet tilfører komfort og støtte. Det er en madras, der byder på hele 261 moderne pocketfjedre pr. m2, hvilket giver en individuel støtte til alle dele af din krop.

Det skyldes af hver af de mange fjedre er blevet syet ind i en tynd filtpose. Disse poser er lavet til at holde fjedrene adskilt fra hinanden. Dette er også med til at sikre, at hver enkelt fjeder reagerer individuelt, når der lægges pres på dem. Det giver din krops mest udsatte områder den mest markante og bedst mulige støtte.

For at garantere en optimal støtte, så er fjedrene også blevet inddelt i fem komfortzoner, der varierer ift. graden af fasthed. Der er derfor enkelte zoner i madrassen, der har ekstra fast fjedre, der er bedre rustet til at håndtere de naturlige trykpunkter. Dertil er der 25 mm. skum på begge sider af madrassens fjedreindlæg.

Vælg selv den medfølgende topmadras

Hvis du vælger at købe en Nordkap, så kan du selv vælge din topmadras. Det er gjort med henblik på at sikre en komfortabel finish på sengen, uanset dine præferencer. Derfor får du mulighed for at vælge mellem enten latex eller memoryskum. Du kan derfor være sikker på, at der også er en topmadras, der appellerer til dig.

Vælger du latex, så skal du være forberedt på, at det er et forholdsvist materiale, der ikke giver efter for din krop. I stedet er det et materiale, der yder en progressiv komfort og nærmest skubber igen. Det giver egner sig også bedre støttemæssigt. Dertil er det også åndbart og ventilerende, så den får en behagelig temperatur.

Hvis det ikke virker til at latex er det rette valg for dig, så kan du i stedet vælge en topmadras med en kerne af memoryskum. Faktisk har kernen en tykkelse på hele 40 mm. Det er et materiale, der bruger varmen fra din krop til at forme sig efter din krop og vægt. Derfor føles det som om at du synker ned i din topmadras.

Detaljer:

 • Mål: B: 140 cm. x L: 200 cm. H: 58 cm.
 • Træramme: 8 cm. massivt svensk fyrretræ
 • Lameller: 11 stk.
 • Fjedre: 261 pocketfjedre pr. m2
 • Komfortzoner: 5 stk.
 • Polstring: 25 mm. komfortskum
 • Garanti: 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud

Venus Luna (210 cm. x 210 cm.)

Forhandler Pris Information
26.999 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil have en stor seng, hvor pladsmangel ikke kommer til at være et problem, så er Venus Luna værd at tage et kig på. Her får du nemlig en seng, der ikke blot måler 210 cm. i længden, men tilmed også i bredden. Derfor er du garanteret, at plads ikke er noget, du kommer til at mangle, når du ligger i denne seng.

Dertil skal det også gøres klart, at det er en luksuriøs seng med et særdeles imponerende komfortlag. Den er udstyret med pocketfjedre i både box- og springmadras, hvilket er med til at sikre en omfattende støtte. Den er dertil produceret i Danmark, hvor den produceres af kvalitetsmaterialer og under streng kvalitetskontrol.

Boxmadras med opgraderede pocketfjedre

Det nederste lag i Venus Luna udgøres af en boxmadras. Det er denne madras, der står for selve fundamentet for det høje komfortniveau, som den er i stand til at levere. I mange kontinentalsenge er det almindeligt, at det er en boxmadras, der består af en skumkerne. I Venus Luna er den dog opgraderet med pocketfjedre.

Det er et en type fjedre, der er unikke og gør markant mere for den samlede komfort end en skumkerne. Det er specielt fordi de er i stand til at tilpasse sig til din krop og din personlige liggeposition. Derfor er der ikke tale om en boxmadras, der blot skaber et solidt grundlag for sengen, da den har en del mere at byde på.

Disse fjedre arbejder dog ikke helt selv. De arbejder derimod sammen med fjedrelaget, der er at finde i den springmadras, der udgør det midterste lag i Venus Luna. Derfor er du sikret, at det er et samarbejde, der er med til at garantere dig en mærkbart bedre komfort. En bedre komfort giver selvfølgelig en bedre nattesøvn.

Springmadras med to madraskerner i ét betræk

Der skal ikke herske tvivl om, at det er din springmadras, der er det vigtigste komfortlag i en kontinentalseng. Det gør sig gældende for alle kontinentalsenge og derfor også Venus Luna. På lige fod med boxmadrassen, så er der tale om en springmadras, der består af pocketfjedre, der tilpasser sig din krop og dens bevægelser.

Det er dog ikke kun pocketfjedre, den har at byde på. Omkring fjedrene finder du nemlig en både åndbar og elastisk type skum, der kaldes for hybridskum. Det er en skumtype, der sikrer et behageligt klima i sengen i hele natten. Det er særligt en fordel for dig, der ofte oplever, at du får det for varmt i løbet af din nattesøvn.

Du vil derfor opleve, at det er en seng, der i høj grad tilpasser sig dine behov, så du får den korrekte støtte og god komfort. Dertil er det en madras, der består af to madraskerne, der er samlet i ét betræk. Derfor kan hver side af sengen tilpasses individuelt, så du og din partner kan justere en halvdel til hver jeres behov.

Topmadras med kernetykkelse på hele 6 cm.

Topmadrassen er – som navnet på madrassen også antyder – det øverste madraslag i din kontinentalseng. Derfor er det også den madras, du er i direkte kontakt med, når du ligger i din seng. Derfor er det også vigtigt, at det er en madras af høj kvalitet, der kan tilpasse sig til din krop, dine behov og din personlige liggeposition.

Heldigvis er der ikke gået på kompromis med valget af topmadras i Venus Luna. Tværtimod, så er der tale om en topmadras, der er rigtig høj kvalitet. Det understreges blandt andet ved at den har en kernetykkelse, der lyder på hele 6 cm. Det er 2 cm. mere end de gængse 4 cm., hvorfor den også giver en højere grad af komfort.

Den høje kvalitet af topmadrassen er med til at sikre en personlig og omhyggelig støtte. Vælger du at købe en Venus Luna, så kan du desuden selv vælge mellem to forskellige topmadrasser. Du kan nemlig selv vælge, hvorvidt du ønsker en kerne af memoryskum eller latex, hvorfor der er noget for alle og enhvers kriterier.

Detaljer:

 • Mål: L: 210 cm. x B: 210 cm. x H: 66 cm.
 • Fjedre: Pocket
 • Komfortzoner: 5 stk.
 • Polstring: 25 mm. hybridskum
 • Ramme: 14 cm. træramme
 • Bolster: Venus Møbelstof
 • Garanti: 24 års garanti på fjedre og rammebrud

Krone Signatur Kontinental (120 cm. x 200 cm.)

Forhandler Pris Information
14.995 DKK Se produkt

Har du længe drømt om at skifte din seng ud med en god kontinentalseng? Eller er du på jagt efter en god seng til børneværelset? I så fald er det værd at tage et kig på Krone Signatur med en bredde på 120 cm. Det er nemlig en rigtig god kontinentalseng, der kan købes til en god pris, set i forhold til sengens høje kvalitet.

Med denne kontinentalseng er du et skridt tættere på en optimal nattesøvn. Det er en seng, der henvender sig til den kvalitetsbevidste køber, der sætter pris på godt velvære og komfort. Det er en klar topmodel i Krone-serien, hvorfor den også er fremstillet af eksklusive materialer. Det er den endda på en dansk fabrik.

Giver dig høj søvnkvalitet i tre lag

Der er mange fordele ved at vælge en kontinentalseng. Én af de mest vitale egenskaber ved denne sengetype, er at den er tredelt. Derfor er den udgjort af hele tre madraslag, der hver især bidrager til højere komfort. Hvis du vælger en Krone Signatur, så får du en kontinentalseng med tre lags rendyrket kvalitet fra top til tå.

Derfor er du også sikret, at det er en seng, der kan danne mange års grundlag for optimal søvn. Hvis du gerne vil have en god nattesøvn, så er du nødt til at investere i det. Det kræver nemlig at du har en seng, der byder på en høj kvalitet. En seng af høj kvalitet giver dig både god søvn, velvære, livskvalitet og et bedre helbred.

Sengen kan nemlig bryste sig af alle de vigtige egenskaber, der danner fundamentet for en perfekt søvn. Du er garanteret, at du får en kontinentalseng, der tilgodeser alle dine søvnpræferencer, hvis du vælger at købe en Krone Signatur. Du kan nemlig selv vælge fasthed, topmadras og ben, så sengen er helt perfekt for dig.

Udstyret med en vendbar springmadras

Dertil skal det også gøres klart, at det ikke er en hvilken som helst springmadras, der er valgt til at udgøre det midterste madraslag i denne seng. Faktisk er der tale om en vendbar springmadras, der er blevet udstyret med en kombination af både pocket- og multipocketfjedre. Det er derfor blandt det ypperste på markedet.

Ikke nok med det, så er der også tale om en springmadras, der kan bryste sig af hele fem komfortzoner. Du er derfor også garanteret, at der er tale om en madras, der giver dig den rette støtte på de mest nødvendige områder. Det garanterer blandt andet at både dine skuldre og hofter får den støtte, de har brug for at få.

Det er en klar fordel, da der lægges et særligt pres på disse områder, hvorfor det også er områder, der har en større tilbøjelighed til at synke dybt ned i madrassen. Ved at have disse komfortzoner, så er madrassen i stand til at yde den støtte og tilbageskub, der er brug for. Derfor ligger du også altid rigtig godt i denne seng.

Du kan selv vælge topmadras efter egne krav

Hvis du beslutter dig for at købe en Krone Signatur, så kan du også selv vælge din topmadras. Det er op til dig selv at vurdere, om du helst vil have en topmadras med kerne af memoryskum eller latex. Der er både fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor det handler om personlige præferencer, når du skal vælge materiale.

Derfor kan du også finde en topmadras, der passer til dine unikke behov og ønsker til funktionalitet. Hvis du gerne vil have en madras, der bruger din kropsvarme til at forme sig efter din krop, så er memoryskum det rette valg. Den giver dig gode støtte og holder på varmen, hvorfor den er god, hvis du har det koldt om natten.

Hvis det forholder sig omvendt, og at du ofte har det varmt om natten, så skal du i stedet vælge en madras med en ventilerende kerne. Det er i et sådant tilfælde oplagt at vælge latex, da det er et naturligt materiale, der har en god ventilation. Dertil giver det også en god trykaflastning, så du ikke synker ned i topmadrassen.

Detaljer:

 • Mål: B: 120 cm. x L: 200 cm. x H: 64 cm.
 • Fjedre: Pocket- og multipocket (op til 504 stk. pr. m2)
 • Komfortzoner: 5 stk.
 • Stof: Krone Plus-møbelstof
 • Garanti: 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud
 • Topmadras: 7 cm. kerne i vaskbart betræk
 • Benhøjde: 19 cm.

Stockholm Kontinental (180 cm. x 210 cm.)

Forhandler Pris Information
29.999 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil have en god seng, så bør du vælge en seng, der er produceret i Danmark. Du kan finde et væld af billige kontinentalsenge, der er produceret i Østen, men de er sjældent pengene værd. I stedet bør du investere en kende mere, så du er sikret en god seng. Det kan du bl.a. vælge at gøre i form af Stockholm.

Her er der nemlig tale om en seng, der indgår i en eksklusiv serie af senge, der alle er produceret her i landet. Derfor er det en kontinentalseng, der er fremstillet med henblik på at kvalitet, komfort og design skal gå op i en højere enhed. Derfor er det også kun de bedste materialer, der er brugt til at producere denne seng.

Fundament af to solide boxmadrasser

Stockholm er en seng, der tager sit udgangspunkt i to solide boxmadrasser, der udgør det nederste lag i den kvalitetsrigtige seng. Det er derfor også disse to madrasser, der skaber fundamentet for resten af sengen. De er desuden blevet opbygget i massive trærammer og er hver udstyret med 11 lameller for ekstra stabilitet.

Inde i selve trærammen finder du det ene af sengens to indbyggede fjedrelag. I hver af de to boxmadrasser er der nemlig hele 250 minipocketfjedre pr. m2. Derfor er det ikke blot en boxmadras, der er til pynt eller er til at skrue benene på. Det er faktisk madrasser, der bidrager med en komfortmæssig funktion til sengen.

Hvad dette betyder, er at der er tale om to boxmadrasser, der faktisk kommer den eller de sovende personer til gode. De bidrager nemlig i form af en ekstra dyb og individualiseret støtte. Det er endnu et bevis på, at der er tale om en kontinentalseng, der byder på kvalitet fra top til tå – og selvfølgelig også en høj grad af komfort.

Springmadras med 261 pocketfjedre pr. m2

Hvis du skal have en god nattesøvn, så er din springmadras alfa og omega. Det er nemlig denne madras, der bidrager med den primære del af den komfort og støtte, din seng leverer. Derfor er denne seng også blevet udstyret med en springmadras, der er opbygget med intet mindre end 261 intelligent pocketfjedre pr. m2.

Hver af disse fjedre er i stand til at tilpasse sig brugerens vægt og trykpunkter. Hver af de 261 fjedre pr. m2 fungerer derfor alle som individuelle støttepunkter. Derfor udmønter det sig i sidste ende i en uhyre fleksibel madras. Det er den høje grad af fleksibilitet, der er med til at garantere at den altid følger kroppens konturer.

Der er ikke to mennesker, der er ens ift. kropsbygning, vægt og trykfordeling. Det er derfor, det er vitalt at have en madras, der kan tilpasse sig til lige netop din krop. Den har dog ikke kun et fleksibelt fjedresystem, men er også polstret med 25 mm. latex. Det er med til at tilføre både ekstra komfort, støtte og åndbarhed.

Du vælger selv din topmadras

Hvis du gerne vil købe en Stockholm Kontinental, så får du selv mulighed for at vælge din topmadras. Det er dog ikke en hvilken som helst topmadras, du får lov til at vælge mellem. Det er nemlig blandt udvalget af de såkaldte Lux-topmadrasser. Derfor er du garanteret, at der er tale om en topmadras af en rigtig høj kvalitet.

Du får lov til at vælge mellem enten en topmadras, der har en kerne af latex eller en kerne af memoryskum. Derfor er der bestemt også noget for enhver smag. Uanset om du vælger latex eller memoryskum, så er der tale om en topmadras, der kan bryste sig af en kernetykkelse på hele 50 mm., hvilket er mere end nok.

Samtidig er det også en topmadras, der kan bryste sig af at være udstyret med et aftageligt og vaskbart cover. Dertil byder begge topmadrasser også på quiltet bomuldsvat i bolsteret. Som følge af dette, så er du sikret, at du får en lækker og luksuriøs finish, uanset dit valg af topmadras, hvilket bestemt er en klar fordel.

Detaljer:

 • Mål: B: 180 cm. x L: 210 cm. x H: 60 cm.
 • Træramme: 8 cm. massivt svensk fyrretræ
 • Lameller: 11 stk.
 • Fjedre (boxmadras): 250 minipocketfjedre pr. m2
 • Fjedre (springmadras): 261 pocketfjedre pr. m2 (500 stk. pr. m2 ved Xtra Fast)
 • Komfortzoner: 5 stk.
 • Polstring: 25 mm. latex
 • Kernetykkelse (topmadras): 50 mm.
 • Garanti: 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud

Lyngdal Kontinental (180 cm. x 200 cm.)

Forhandler Pris Information
19.999 DKK Se produkt

Du er ikke nødt til at gå på kompromis med kvaliteten af din seng, hvis du gerne vil have en seng, der også har et pænt udseende. Det er Lyngdal et rigtig godt eksempel på. Her er der nemlig tale om en flot seng, der er i stand til at forene komfort, kvalitet og design. Der er tilmed tale om et design, der er designet her i landet.

Dertil skal det selvfølgelig også nævnes, at den ikke kun er designet her i landet. Hele sengen bliver nemlig produceret i Danmark. Det gør sig gældende for alt lige fra ben til topmadras. Derfor kan du også være helt sikker på at kvaliteten er i top. Som følge af dette, så er du sikret, at det er en seng, der holder i mange år.

Tager sit udgangspunkt i to massive kontinentalbunde

En kontinentalseng består af tre madraslag. Det er derfor også tilfældet for denne seng. Mere specifikt, så tager den sit udgangspunkt i to massive bunde, der også udgør det nederste madraslag i kontinentalsengen. Det er to bunde, der begge er blevet produceret i massivt fyrretræ, hvilket giver en stabil og holdbar bund.

Du kan derfor være helt sikker på at kontinentalbunden danner et rigtig godt grundlag for resten af sengen. Det inkluderer selvfølgelig både springmadrassen og topmadrassen, der udgør de to andre madraslag i denne seng. Stabilitet er derfor ikke noget, du skal være bekymret for, hvis du vælger en Lyngdal-kontinentalseng.

Endvidere er der også tale om bunde, der er opbygget med hele 11 bundlameller. Det er med til at give en bedre stabilitet og støtte. Samtidig er de også blevet betrukket med en slidstærk lysegrå møbeltekstil. Det er ét af de aspekteer, der giver Lyngdal sit moderne skandinaviske look, som selvfølgelig falder i de flestes smag.

Kommer med en vendbar springmadras

Boxmadrasserne udgør bunden af sengen. Ovenpå bundene finder du det primære komfortlag i sengen. Det udgøres af den vendbare springmadras. Det er en madras, der byder på hele 261 individuelle pocketfjedre pr. m2. De mange fjedrer er med til at give en differentieret støtte og komfort til samtlige dele af din krop.

Det er fjedre, der er i stand til at arbejde individuelt, hvilket skal forstås på denne måde at hver enkelt af de mange fjedre fungerer som et støttepunkt. Du er derfor sikret, at du får en rigtig fleksibel madras, der kan tilpasse sig til den enkelte brugers vægt og trykpunkter. Derfor får du også altid den støtte, du har brug for.

Fjedrene er dertil blevet inddelt i fem komfortzoner, hvilket også bidrager til den gode og sunde støtte. Du vil også opleve at zonerne omkring skuldre og lænd vil have fastere fjedre, fordi du typisk placerer en stor del af din kropsvægt på disse. Dertil er det også muligt at vælge denne springmadras i hele tre fastheder.

Vælg mellem to forskellige topmadrasser

Hvis du køber en Lyngdal Kontinental, så kan du selv vælge mellem to forskellige topmadrasser. Du kan vælge en madras med en kerne bestående af 4 cm. latex eller en variant med en kerne bestående af 4 cm. celcius (memoryskum). Derfor er valget af din topmadras selvfølgelig også baseret på egne præferencer og kriterier.

Er du typen, der bedst kan lide en relativt fast topmadras, så skal du vælge varianten med latex. Det er også et materiale, der yder en progressiv komfort, hvor det nærmest skubber igen. Derfor vil du altid have en jævn overflade på sengen – også når du ligger i den. Dertil er det åndbart, hvorfor det ikke holder på din varme.

Hvis du i stedet er mere til en relativt blød madras, så bør du vælge varianten med memoryskum. Det er et trykaflastende materiale, der bruger din kropsvarme til at forme sig selv efter din krop. Det vil resultere i at du synker ned i topmadrassen. Dertil er det også et materiale, der holder godt på din varme i løbet af natten.

Detaljer:

 • Mål: B: 180 cm. x L: 200 cm. x H: 58 cm.
 • Træramme: 8 cm. massivt svensk fyrretræ
 • Lameller: 11 stk.
 • Fjedre: 261 pocketfjedre pr. m2 (500 stk. pr. m2 ved Xtra Fast)
 • Komfortzoner: 5 stk.
 • Polstring: 25 mm. komfortskum
 • Kernetykkelse (topmadras): 40 mm.
 • Bolster: Møbelstof med kuvertsyning
 • Garanti: 15 års fabriksgaranti på ramme- og fjedrebrud

Bergen Natural (180 cm. x 210 cm.)

Forhandler Pris Information
32.299 DKK Se produkt

Bergen Natural er en kontinentalseng, der udmærker sig på en lang række punkter. Det gør den blandt andet ved at være i stand til at kombinere både komfortable og støttende egenskaber med en bæredygtig profil. Det er nemlig ikke blot en seng, der yder en god komfort, men også en seng fremstillet i naturlige materialer.

Det er en seng, der er kommet til verden som et resultat af mange års erfaring, tusindvis af timers arbejde og feedback fra flere hundrede forbrugere. Dertil er det en seng, der er produceret direkte til det danske marked. Bergen Natural er derfor også en kontinentalseng, der stemmer overens med de fleste kriterier.

Der er ikke gået på kompromis med boxmadrassen

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er mange af de billige kontinentalsenge, der ikke just byder på en god boxmadras. Det er dog ikke noget, der er blevet gået på kompromis med i Bergen Natural. Her får du nemlig en boxmadras, der først og fremmest er bestående af en træramme fremstillet i massivt fyreretræ.

Det er en stabil og robust træramme, der dermed også udgør et stabilt og sikkert fundament for de to andre madraslag i sengen. Ikke nok med det, så er madrassen også blevet opgraderet med et komfortlag af stærke pocketfjedre. Derfor er madrassen ikke blot blevet fyldt med det typiske lag af skum, som ellers er normalt.

Det er også en indikation af, at der er tale om en kontinentalseng af høj kvalitet. Du er derfor sikret, at de to boxmadrasser (der er én på hver side) danner et solidt og støttende fundament. Som følge af den høje kvalitet på kontinentalbunden, så ydes der faktisk også hele 25 års fabriksgaranti på både ramme- og fjedrebrud.

Er udstyret med en kvalitetsspringmadras

Der skal ikke være nogen tvivl om, at din springmadras har stor betydning for det samlede niveau af komfort. Derfor er det bestemt ikke et område, hvor du bør nøjes. Hvis du vælger at købe en Bergen Natural, så vil du dog heller ikke komme til at nøjes på dette punkt. Tværtimod, så får du én af markedets bedste madrasser.

Sengen er nemlig blevet udstyret med en springmadras af højeste kvalitet. Den kan bryste sig af at komme med en kerne af moderne pocketfjedre. Det er den mest populære fjedertype på det danske marked. Det er ikke uden grund, at det er blevet aktuelt, for det er en fjedertype, der sikrer en individuel og tilpasset støtte.

Ikke nok med det, så er den også blevet udstyret med et både smidigt og tykt lag af latex omkring fjedrene. Det giver hver fjeder de bedst mulige arbejdsbetingelser, hvilket du nemt kan mærke, når du lægger dig ned i sengen. Endvidere sørger laget af latex også for at din seng ånder optimalt, så temperaturen holdes nede.

Leveres med anerkendt topmadras

Bergen Natural bliver leveret med en anerkendt topmadras, der går under navnet Mayan Pulse. Det er en madras, der gør sig bemærket på flere punkter, men dog særligt ved at være fremstillet af 100% naturligt latex. Dertil har den også en ventilerende egenskab og en antibakteriel effekt, der også gør den allergivenlig.

Den skiller sig dog også ud ved at være produceret efter den meget unikke SonoCore-metode- Det er en helt unik produktionsmetode, der sikrer latexmaterialet en mere ensartet overflade. I sidste ende resulterer det i en højere komfort, et godt søvnklima, og samtidig medfører det også en korrekt støtte på hele madrassen.

Hvis du også går meget op i at den grønne profil skal være sikret, så er Mayan Pulse også et godt valg. Det er nemlig en topmadras, der kan bryste sig af en lang række certificeringer. De garanterer både sundhed og en grøn produktion. F.eks. kan betrækket bryste sig af en FSC-certificering, der viser at den bidrager til miljøet.

Detaljer:

 • Mål: B: 180 cm. x L: 210 cm. x H: 66 cm.
 • Antiskrid: Ja
 • Fjedre: Pocket
 • Komfortzoner: 7 stk.
 • Bolster: Pinot – Kl. 1 (Belgisk møbelstof)
 • Polstring: 40 mm. latex
 • Ramme: 14 cm. træramme
 • Garanti: 25 års garanti på fjedre- og rammebrud

Norland Eksklusiv Komfort (180 cm. x 200 cm.)

Forhandler Pris Information
25.995 DKK Se produkt

Vil du gerne have noget af det ypperste, når det kommer til kontinentalsenge? I så fald bør du tage et kig på Norland Eksklusiv Komfort. Her er der nemlig tale om noget af det absolut bedste, du finder på det danske marked. Du kan forvente en usædvanligt stor mængde komfort, hvorfor den garanterer en god nattesøvn.

Den bliver produceret på en dansk fabrik, hvor den bliver bygget af kvalitetsbevidste håndværkere. Det er en seng, der er bygget med stor præcision og af folk, der har en stor teknisk forståelse. Sengen kan bryste sig af at være en synergi mellem det eksklusive og det fornødne, hvorfor den giver dig grundlaget for en god søvn.

En seng, der giver komfort i flere niveauer

Det er ikke alle senge, der kan bryste sig af at levere den samme grad af komfort. Som udgangspunkt, så er det forventeligt, at du får en større grad af komfort, hvis du vælger en kontinentalseng. Det er dog ikke noget, der betyder, at du kan forvente at alle kontinentalsenge er i stand til at levere en helt uovertruffen komfort.

Hvis du gerne vil være sikker på dette, så skal du vælge en Norland Eksklusiv Komfort. Du får dog ikke blot en høj grad af komfort. Der er også tale om en seng, der kan bryste sig af at være både høj og robust. Den er nemlig blevet bygget af flere lag end andre senge, hvilket dog også betyder at den giver komfort i flere lag.

I bunden bliver fundamentet til resten af sengen dannet af en robust og stabil boxmadras, der er fremstillet af langtidsmodnet svensk fyrretræ. Derfor er du garanteret, at det er en seng, der står stabilt og plant. Dertil giver den også et fundament for den yderligere komfort, der bliver leveret af både dens top- og springmadras.

Vendbar springmadras med pocketfjedre

Hvis der er ét lag i en kontinentalseng, der skal udnævnes som værende det vigtigste, så skal der ikke herske tvivl om, at det er springmadrassen. Derfor er det bestemt ikke noget, der er gået på kompromis med i denne seng. Tværtimod, så er den faktisk blevet udstyret med en rigtig lækker, vendbar springmadras af høj kvalitet.

Der er op til flere aspekter, der er med til at understrege den høje kvalitet, som denne madras bryster sig af. Den er blandt andet blevet udstyret med intelligente pocketfjedre, der efterfølgende er blevet belagt med et 12 mm. lag af Cooltex-skum. Det er en særlig skumtype, der hjælper fjedrene med at yde en høj komfort.

Endvidere er springmadrassen også pakket ind i en tyk og slidstærk tekstil. Det er en klar fordel, da det er med til at beskytte underlaget. De mange madraslag giver også sengen en god højde, der både gør den nem at lægge sig i og komme ud af. Slutteligt, så er der hele 25 års brudgaranti på både sengeramme og fjedre.

Eksklusiv topmadras sætter prikken over i’et

Selvom det er den tyndeste madras i sengen, så er det dog ikke ensbetydende med at den er ubetydelig. Den er faktisk af stor betydning. Derfor er topmadrassen også blevet udstyret med en topmadras, der har en kerne på hele 8 cm. Det er en eksklusiv topmadras, der er blandt de mest komfortable på det danske marked.

Du kan dertil selv vælge, om du vil have den med en kerne af latex eller memoryskum. Hvilken af de to, der er den rette for dig, er op til dig selv at vurdere. Der er forskel på folks behov og ønsker, hvorfor det er det, du skal tage afsæt i, når du skal vælge. Den primære forskel er dog materialernes evne til at aflede varmen.

Hvis du gerne vil have en topmadras, der er god til at ventilere, så skal du vælge varianten med latex. Det er et materiale, der er naturligt og er i stand til at aflede varmen. Derfor får du en god temperatur, når du sover. Vil du have en madras, der holder på varmen, så er det i stedet varianten med memoryskum, du skal vælge.

Detaljer:

 • Mål: B: 180 cm. x L: 200 cm. x H: 62 cm.
 • Fjedre: Pocket- og multipocketfjedre (Op til 504 stk. pr. m2)
 • Topmadras: 8 cm. kerne af latex eller memoryskum
 • Stof: Eksklusivt møbelstof
 • Garanti: 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud
 • Komfortzoner: 5 stk.

Atlas Wood (160 cm. x 200 cm.)

Forhandler Pris Information
15.998 DKK Se produkt

Atlas Wood kan bryste sig af at kunne kombinere et elegant udtryk og et højt komfortniveau. Det er derfor en seng, der er produceret til dig, der ikke ønsker at gå på kompromis med hverken design, kvalitet eller din komfort. Samtidig er det et oplagt valg for dig, der skal sove selv, men som gerne vil have lidt ekstra plads.

Sengen adskiller sig også på flere punkter fra øvrige kontinentalsenge. Det gør den blandt andet ved at være udstyret med træben. Det giver sengen et lettere og mere eksklusivt udtryk. Den fylder også mindre end de andre modeller, selvom den giver same komfort. Den kan derfor også sagtens tjene som en dobbeltseng.

15 års garanti på rammebrud på boxmadrassen

En boxmadras bidrager ikke meget med komfort. Det er dog ikke noget, der betyder, at det er en madras, der ikke har nogen effekt på den samlede oplevelse af sengen. Uden en boxmadras som fundament, så er den ikke meget værd. Derfor er det også vigtigt, at der er tale om en boxmadras, der er både stabil og robust.

Heldigvis er Atlas Wood blevet udstyret med en boxmadras, der skaber en sund platform og ramme for både seng og nattesøvn. Madrassen er bestående af en træramme, der er fremstillet i massivt træ. Faktisk har den en tykkelse på hele otte centimeter. Det bevidner om at der har været fokus på både kvalitet og stabilitet.

Den solide platform er med til at sikre et sundt og holdbart grundlag for din nattesøvn. Derfor bliver der også ydet hele 15 års garanti på rammebrud i Atlas Wood. Det er et bevis på, at det er en seng, der byder på en høj kvalitet. Hvis du ikke vil gå ned på kvalitet, men heller ikke design, så er Atlas Wood det bedste valg.

Springmadras med pocketfjedre i kernen

En stor del af den samlede komfort i en kontinentalseng stammer fra springmadrassen. Derfor er det vigtigt, at der i høj grad er fokus på denne madras, når du skal vælge en ny seng. Vælger du Atlas Wood, så får du en madras, der er udstyret med pocketfjedre i kerne, som hver især er i stand til at yde en individuel støtte.

Derfor bliver støtten hele tiden tilpasset, uanset om du bevæger dig meget i løbet af natten eller ej. Det er dog ikke det hele, den har at byde på. Omkring fjedrene er der nemlig blevet polstret med en blød og holdbar polyetherskum. Det beskytter ikke blot fjedrene mod slidtage, men bidrager også til sengens komfortniveau.

Springmadrassen er bestående af to madraskerne, der er blevet samlet i ét betræk. Det er ikke blot med til at forlænge dens levetid, men giver også to madraskerner, der kan have hver sin fasthed. Hvis det er en seng, der skal bruges af to, så er der mulighed for at hver part kan vælge den mest passende fasthed til deres side.

Topmadras med kerne af latex

Det er topmadrassen, der er den primære kontaktflade på din seng. Derfor giver det også god mening, at det er en madras, der skal vælges med omhu. Den samarbejder dog med de underliggende madrasser og er på denne måde med til at forbedre din komfort. Dertil tager den faktisk også størstedelen af sengens slidtage.

Derfor er det også vigtigt, at du vælger en topmadras, der kan bryste sig af en høj kvalitet. Hvis du vælger at investere i en Atlas Wood, så er det dog ikke noget, du skal være bekymret for. Her får du nemlig en lækker topmadras med en kerne af latex. Det er et materiale, der både yder en elastisk støtte og progressiv komfort.

Endvidere er det også et meget ventilerende materiale. Du vil derfor opleve, at du ikke får det for varmt om natten. Er det noget, du kæmper meget med, så kan det kun gå for langsomt med at få fingrene i en madras med latexkerne. Det sikrer også et sundere og mere behageligt søvnmiljø, da latex er et naturligt materiale.

Detaljer:

 • Mål: B: 160 cm. x L: 200 cm. x H: 54 cm.
 • Fjedre: Pocket
 • Komfortzoner:5 stk.
 • Bolster: Møbelstof med kuvertsyning
 • Polstring: 25 mm. polyskum
 • Ramme: 8 cm. træramme
 • Garanti: 15 års garanti på fjedre- og rammebrud

Hvad er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er én af de mest populære sengetyper blandt danskerne. Det er dog ikke alle, der kender til dens opbygning. Det er en seng, der består af tre forskellige lag. Sengen udgøres nemlig af følgende lag:

 • En boxmadras – denne madras udgør bunden af sengen
 • En springmadras – en madras i midten, der gør det muligt at justere liggekomforten
 • En topmadras – det øverste madraslag, som er det, du er i kontakt med

Det er dog ikke kun opbygningen, der er et særkende ved denne sengetype. Det er også noget, der gør sig gældende for det faktum, at man ikke benytter sig af en ramme og en lamelbund. Det er meget normalt ved andre sengetyper, men ikke denne senge. Den består kun at de tre madrasser og er derfor højere end andre.

Den ekstra højde er dog kun en fordel. Det medfører nemlig at du kan forebygge eller mindske diverse former for ryg- eller ledproblemer i benene. Dertil er det også muligt at undgå den irriterende revne i midten med en seng som denne. Er det noget, der har skabt irritation hos dig, så bør du skifte til en kontinentalseng.

Dobbeltseng uden revne i midten

På en dobbeltseng er der typisk en revne i midten. Det er dog ikke tilfældet på en kontinentalseng. Her får du nemlig en seng, der er dækket af én stor topmadras, der dækker hele sengens flade. Det gør sig gældende, hvad end det er en dobbeltseng på 160 cm. eller 180 cm. i bredden. Længden har dertil ingen relevans heller.

Ikke nok med at du undgår revnen i midten, så er den tykke topmadras også med til at give dig en højere grad af komfort. Det kræver dog at du køber en topmadras af en vis kvalitet, der i samspil med de to øvrige madrasser kan fremme søvnkomforten. Tre madrasser giver dog typisk en betydeligt bedre komfort end én.

Skift hårdhed på topmadrassen

Det er også muligt for dig at skifte hårdhed på topmadrassen. Det er en fordel af flere årsager. Det er dog i høj grad som følge af, at du kan ændre på søvnoplevelsen, uden at skulle skifte hele din seng ud. I sidste ende er det dog den samlede oplevelse af alle tre madrasser, der er med til at definere den overordnede komfort.

En fast topmadras kan sagtens virke blød, hvis den ligger oven på en springmadras, der er meget blød. Derfor er det ikke nok, at du kun har fokus på topmadrassen, når du skal sammensætte din kontinentalseng. Det er dog fortsat en fordel, at du kan regulere på hård- og fasthed af sengen ved blot at udskifte din topmadras.

Forskel på fasthed og fjedrevalg i hver side

Hvis I skal sove to personer i kontinentalsengen, så er det også muligt at variere komforten individuelt på de to sider. Det gøres ved at vælge forskellig fasthed og fjedertype i springmadrassen på hver af de to sider. Er der forskel på dine og din partners præferencer, så er dette en særligt stor fordel ved en kontinentalseng.

Det er – desværre – ikke alle, der udnytter det, når de skal vælge en kontinentalseng. Det er en skam, og det er derfor noget, du skal være opmærksom på. Bestil derfor sengen sammen med din partner, så I begge får en side af sengen, der harmonerer med jeres præferencer. På denne måde er I sikret at I får den bedste søvn.

Hvad er vigtigt, når jeg skal vælge kontinentalseng?

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at der er mange ting, der skal være i fokus, når du skal vælge din nye kontinentalseng. Heldigvis kan du herunder læse om de vigtigste parametre, når du skal vælge din seng. Hvis du er på udkig efter en kontinentalseng, så er det hovedsageligt følgende parametre, der bør være i fokus:

 • Størrelsen på sengen
 • Kvaliteten af alle tre madrasser
 • Valget af boxmadrassen
 • Fjedrevalg og hårdhed i springmadrassen
 • Kvalitet og polstring af topmadrassen

Vælg den rette størrelse

Når du skal købe en seng, så er størrelsen vigtig. Derfor skal du ikke blot vælger en vilkårlig størrelse. Det er dog meget individuelt, hvad vi har behov for, når det kommer til plads i vores seng. Nogle kan sagtens nøjes med en smal seng, mens andre har behov for mere plads. Det er derfor noget, du skal gøre op med dig selv.

Hvis du skal sove selv, så er det typisk et valg, der står mellem en seng på 90 cm. x 200 cm. og en lidt bredere seng på 120 cm. x 200 cm. Sidstnævnte er svarende til en trekvartseng. Sover du meget stille, så kan du godt nøjes med en seng på 90 cm. i bredden. Har du brug for mere plads, så er en bredde på 120 cm. bedre.

Du kan dog også finde en trekvartseng, der er lidt bredere end de førnævnte 120 cm. Du kan nemlig også få udgaver, der lyder på 140 cm. i bredden. Det er en seng, der er ideel for dig, der sover selv og foretrækker at have god plads. Der kan dog godt findes plads til to personer i senge, hvis der fra tid til anden er brug for det.

Primær seng på 140 cm. for to personer?

Du kan godt ligge to personer i seng, der måler 140 cm. i bredden. Den kan derfor godt bruges i et mindre soveværelse, hvor pladsen er trang. Det kan dog blive en kende for smalt at sove to personer i en sådan seng på længere sigt. Der er nemlig ikke meget plads pr. person, hvorfor man kan ende med at slås om pladsen.

I stedet er det bedre at gå på jagt efter en reel dobbeltseng, der måler enten 160 cm. x 200 cm. eller 180 cm. x 200 cm. Det er et langt bedre valg, hvis I skal være to i sengen til dagligt. Det vi give mere plads til begge to, hvorfor I også vil undgå at vække hinanden i løbet af natten. Det er der nemlig god nok plads til at sikre mod.

Det handler dog ikke blot om, at I kan undgå at ramme hinanden i løbet af natten. Det er i lige så høj grad som følge af sengens størrelse og masse, der er med til at sikre, at du er mindre følsom over for din partners bevægelser. Selv de mindste bevægelser kan ende med at forplante sig i en smal seng, hvor der ligger to.

Højden har også relevans

Det er ikke kun længde og bredde, der skal være i fokus, når du går på jagt efter en seng. Det er lige så vigtigt at have fokus på højden af de personer, der skal ligge i den. Senge på 200 cm. i længden er nok for de fleste, men er du to meter høj (eller tæt på), så er 200 cm. ikke nok. Du skal i stedet have fat i en længere seng.

Du kan ikke blot risikere at dine fødder hænger ud over sengen. Det vil også medføre at sengen ikke er i stand til at yde støtte til din krop, når du sover. Hvis du dertil også føler, at din seng er for kort, så vil det også ende med at have indflydelse på din søvnoplevelse. Derfor er det bedre at vælge en seng, der er en kende længere.

Heldigvis er der rig mulighed for at finde senge, der er længere end 200 cm. Når du skal have en seng, så skal den være min. 10 cm. længere end højden på den længste person, der skal ligge i den. Allerede ved en højde på 190 cm., bør du overveje at købe en længere seng. Det bør være en seng, der er enten 210 eller 220 cm.

Hav fokus på kvaliteten af alle tre madrasser

Det er ikke alle tre madrasser, der har lige stor indflydelse på din komfort. Det ændrer dog ikke på, at hvis du ønsker at vælge den bedst mulige kontinentalseng, så skal alle tre madrasser være af høj kvalitet. Derfor er det vigtigt at du sikrer, at alle tre lag af madrasser er af den højest mulige kvalitet. Det er dog relativt nemt.

Hvad man særligt skal være opmærksom på, er at der ofte er sparet på den nederste madras (boxmadrassen). De billigste kontinentalsenge har så dårlige boxmadrasser, at den lige så godt kunne være sparet helt væk. Derfor er det vigtigt, at du kontrollerer at samtlige madraslag byder på en fornuftig kvalitet over hele linjen.

Vælger du at købe din kontinentalseng i en butik, så bør du bede dem om at skille den ad, så du kan få lov til at prøve hvert lag for sig. På denne måde kan du vurdere kvaliteten af alle tre madraslag. Endvidere giver det dig også en bedre indikere af, hvilke af de tre madrasser, der bidrager med den største del af dens komfort.

Hvordan kan jeg vurdere kvaliteten, hvis jeg køber på nettet?

Ønsker du i stedet at købe din seng på nettet, så bør du undersøge, om der er tale om en webshop, der giver dig en prøveperiode. Der findes op til flere danske forhandlere, der giver dig en prøveperiode, der svarer til de normale 14 dages fortrydelsesret. Derfor er det muligt for dig at teste den af, inden du beslutter dig helt.

Endvidere er det også en god idé, at du vælger en forhandler, der giver dig mulighed for at ombytte sengens springmadras. Det er nemlig oftest denne madras, der kan justere søvnkvaliteten af sengen. Skal du sove bedst muligt, så skal du have en seng med en springmadras med en fasthed og fjedretype, der passer til dig.

Det giver dog kun mening at justere på din springmadras, hvis de to andre madrasser også er af en vis kvalitet. Dertil skal det også nævnes, at en individuel tilpasning af de to sider af en dobbeltseng også afhænger af dens boxmadras’ fjedre og hårdhed. Sørg derfor også for, at de disse er tjekket, når du vælger og prøver din seng.

Sådan vælger du din boxmadras

Det er ikke din boxmadras, der kommer til at levere den største grad af komfort. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at du fortsat skal vælge den med omhu. Det er nemlig denne madras, der udgør grundlaget for hele din seng. Den bliver typisk leveret med samme fasthed og fjedre i hver side, hvis det er en dobbeltseng.

Derfor kan det medføre, at din boxmadras er en kende for hård i forhold til hvad du finder behageligt. Det er dog ikke uden grund, da det sikrer, at den støtter bedre og gør din seng mere stabil at ligge i. Hvis du vil sikre den mest optimale kontinentalseng, så er den nederste lag derfor vigtigt, for at sikre en høj grad af stabilitet.

Vælg din boxmadras med omhu

Det er vigtigt at vælge din boxmadras med omhu. Når du skal vælge den, så er der flere ting, der skal være i fokus. Det er blandt andet vigtigt, at du sørger for at kontrollere, at den rent faktisk er blevet udstyret med fjedre. Det er ikke alle, der er det. Det vil du dog særligt opleve i de helt billige senge, hvor de er sparet væk.

Derfor kan du sagtens købe en kontinentalseng til en lav pris, men er fjedrene sparet væk i boxmadrassen, så er de ikke meget værd. Derfor er det sjældent værd at købe senge i discountbutikker, stormagasiner m.m., da det er denne type senge, de hovedsageligt sælger. Det er markant bedre at investere en kende mere.

Hvis du vælger at købe en kontinentalseng, der ikke har fjedre i boxmadrassen, så vil det reelt et kun være spring- og topmadras, der afgør din liggekomfort. Derved får du ikke de samme fordele, som i en seng, der byder på både en box- og springmadras med fjedre. Derfor er det noget, du skal være opmærksom på.

Valg af fjedre og hårdhed i springmadrassen

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er din springmadras, der er det vigtigste lag i en kontinentalseng. Det er der flere årsager til. Det er dog i høj grad som følge af, at det er en madras, der gør det muligt for dig at individualisere de to sider i sengen. Derfor kan begge personer i sengen få den mest ideelle springmadras.

Hvad det betyder, er at det i høj grad er dette madraslag, der skal være i fokus, når du skal vælge din nye kontinentalseng. Er der tale om en dobbeltseng, så er de to madrasser typisk samlet i samme betræk. Men de kan dog udskiftes individuelt, hvorfor der ofte er mulighed for at vælge to forskellige madrasser i sengen.

Hos langt de fleste forhandlere får du selv lov til at vælge, hvorvidt du ønsker at have to madrasser, der har samme hårdhed og fjedretype, eller du vil have forskellige madrasser i hver side. Skal I sove to personer i den respektive seng til dagligt, så er det mest optimale valg, at I vælger hver jeres madras efter egne ønsker.

Springmadrassen kan ofte udskiftes

Ofte er der også mulighed for at købe en kontinentalseng, der gør det muligt for dig at skifte din springmadras ud inden for 30 dage. Det eneste det kræver, er at du betaler fragten til og fra butikken. Det er en klar fordel, da det giver dig mulighed for at prøve springmadrassen (eller springmadrasserne) inden du beslutter dig helt.

Det er selvfølgelig med til at give dig en markant bedre indsigt i, hvordan det er ligge på madrassen. Hvis du prøver den i en butik, så får du ikke den samme følelse, som hvis du sover en hel nat i sengen. Her vil du ofte blot ligge i senge i et par minutter, hvilket får mange til at vælge en madras, der faktisk er alt for blød til dem.

I dag er der så stor konkurrence på markedet for senge, at der ganske enkelt findes forhandlere, der er villige til at give dig gratis ombytning af springmadrassen. Hvis du er i tvivl om dit valg af springmadras, så er det derfor en god idé at købe en kontinentalseng hos én af disse forhandlere – det inkluderer bl.a. Bedre Nætter.

Vær ærlig om din vægt, når du vælger din springmadras

Når du skal vælge hårdhed til din madras, så er det vigtigt, at du sørger for at vælge med stor omhu. Det er et valg, der skal træffes med afsæt i din vægt. Det er derfor vigtigt, at du er ærlig omkring din vægt, da du ellers kan risikere at træffe et forkert valg. Du bør derfor ikke gøre dig selv lettere, end du er i virkeligheden.

Hvis du ikke er ærlig om din vægt, uanset om du er overfor dig selv, din partner eller en ekspedient, så kan det føre til en dårligere liggekomfort. Det gør det ikke blot mindre behageligt at ligge i sengen, men det kan på sigt også føre til ryg- og ledproblemer. Særligt din rygsøjle vil ikke få den støtte, den har brug for at få.

Derfor er det vigtigt, at du er ærlig om din vægt. Er du det, så bliver det nemmere at vælge den rette madras. Det kan du gøre med afsæt i følgende vægtskala:

 • Hvis du vejer under 75 kg., så skal du vælge en springmadras med pocketfjedre og medium fasthed
 • Hvis du vejer fra 75 kg. til 95 kg., så skal du vælge en springmadras med pocketfjedre og fast fasthed
 • Hvis du vejer over 95 kg., så skal du vælge en springmadras med multipocketfjedre og fast fasthed

Fasthed fortæller om hvor bløde fjedrene er

Fastheden er et vigtigt aspekt af en springmadras. Den fortæller nemlig hvor bløde fjedrene er. Vælger du en springmadras med en medium fasthed, så vil fjedrene i denne selvfølgelig være blødere end i en madras med fast fasthed. Endvidere er der også forskel på, om du vælger pocket- eller multipocketfjedre til din madras.

Forskellen mellem pocket- og multipocketfjedre handler om tætheden af fjedre for hver kvadratmeter. Hvis du vælger en madras med multipocketfjedre, så vil der være flere fjedre pr. kvadratmeter i madrassen. Det er blandt andet det, der gør, at denne type springmadrasser egner sig bedre til personer med en højere vægt.

Hos de bedste leverandører af kontinentalsenge kan det forventes, at der er op til 300 fjedre pr. m2, hvis det er en madras med pocketfjedre. Er der tale om en madras med multipocketfjedre, så er det forventeligt, at der er helt op mod 450 fjedre pr. m2. Det varierer dog meget, hvilket du skal være meget opmærksom på.

Kvaliteten af topmadrassen er også vigtig

Den tredje og sidste madras i en kontinentalseng, er topmadrassen. Det er også den madras, der fungerer som det øverste madraslag. Det er lige så vigtigt, at du vælger en topmadras, der passer til din krop og vægt, som det er tilfældet med springmadrassen. Derfor er det også et valg, du skal træffe med den største omhu.

Hvis I skal sove to i den nye seng, så er det vigtigt at vælge en topmadras, som I begge finder behagelig. Det er nemlig en madras, der er i ét stykke, hvorfor den også går på tværs af hele sengen. Dermed slipper I dog for at have en revne i midten af sengen. Derfor er det en klar fordel, at madrassen kan dække hele sengen.

Fravælg topmadrasser, der kun består af skumgummi

Når du skal vælge en topmadras, så er der mange ting, der bør være i fokus. Til en start er det dog en god idé, at du fravælger alle de topmadrasser, der kun består af skumgummi. Det er en type madras, der føles blødere, men som i praksis ikke yder nogen støtte til kroppen. Derfor er den ganske enkelt helt værdiløs.

I stedet bør du gå på jagt efter en topmadras, der har en kerne af enten latex eller memoryskum. Der er dog stor forskel på de to typer topmadrasser, hvorfor det er vigtigt at sætte sig ind i, hvad forskellene er. En madras med memoryskum bruger din kropsvarme til at forme skummet efter din krop, så du synker lidt ned.

Det medfører at det er en topmadras, der er meget behagelig at ligge på. Du skal dog være opmærksom på at det er en madras, der også har svært ved at komme af med sin overskudsvarme igen. Derfor kan de også ende med at blive meget varme at ligge på. Har du det generelt varmt om natten, så kan det føre til ubehag.

Hvis du gerne vil undgå at det bliver for varmt, så vælg i stedet en topmadras med kerne af latex. Det kan også tilpasse sig din krop og give en god støtte, men det er dog et naturligt materiale, der er bedre til at lede varmen væk. Derfor får du det ikke varmt og du begynder ikke at svede, hvis du ligger på en latexmadras.

Topmadrasser fås med forskellige hårdhed

Det er ikke kun din springmadras, der fås med forskellige hårdheder. Det er også noget, der gør sig gældende for din topmadras. Derfor er det også noget, du er nødt til at tage højde for. Dertil kan latextopmadrasser også fås i særlige naturlatex-kvaliteter. Det er en type topmadras, der faktisk foretrækkes af rigtig mange.

Det er netop derfor, det er vigtigt, at du sørger for at vælge din topmadras med omhu. Der er stor forskel på dem, og det er langt fra alle, der lever op til dine krav og behov. Et valg af en forkert topmadras kan nemt vise sig at føre til dårligere søvnkvalitet. Derfor er det vigtigt, at den vælges med afsæt i dine egne kriterier.

Derfor er det vigtigt, at du får god søvn

Det er ikke nok, at du får nok søvn. De fleste er godt klar over, at det er vigtigt, at de får nok søvn om natten. Det er dog ikke alle, der tænker over, at det også er vigtigt at få søvn af en vis kvalitet. For at sikre, at du får mest muligt ud af din nattesøvn, så skal du vælge en seng, der giver dig det bedste grundlag for at opnå det.

Du bruger op mod 33% af hele dit liv på at sove. Det er dermed en tredjedel af dit liv, der bruges på at sove. Det kan lyde som spild af tid, men den tid, der bruges på at sove, har stor betydning for den tid, du er vågen. Hvis du får for lidt søvn eller søvn af lav kvalitet, så går det ud over din livskvalitet og koncentrationsevne.

Det er dog ikke kun derfor, det er vigtigt at sove godt og nok. Søvn spiller også en stor rolle ift. at forebygge stress, depression, type 2-diabetes, hjerte-kar-problemer og overvægt. Hvis du får for lidt søvn, så fungerer din krop ikke optimalt. Gør den ikke det, så er der en større chance for at du bliver ramt af alvorlig sygdom.

Søvn nedbryder adenosin i hjernen

Forskere fra University of Boston har fundet ud af, at adenosin, der er et giftstof, bliver nedbrugt i hjernen, når vi sover. Det er et giftstof, der ophober sig i hjernen i løbet af dagen. Forskerne forklarer desuden at det er et stof, der er årsagen til at du er træt i løbet af dagen. Derfor er det vigtigt at det bliver nedbrudt.

Hvad det er ensbetydende med, er at des mere af dette stof, der ophober sig i din hjerne, des mere træt vil du også blive. Når du sover, så bliver niveauet af adenosin sænket. Derfor vil du også være mere klar til at starte op på en ny dag med en frisk hjerne, når du har fundet en god nattesøvn og nedbrudt adenosinen.

Mange tænker, at de sover mere end nok, Det er dog ikke helt tilfældet for alle. Faktisk er der op mod en halv million danskere, der har så betydelige søvnproblemer, at det går ud over deres hverdag. Ikke nok med det, så har hele 300.000 deciderede kroniske søvnproblemer, hvilket kan ende med at sænke livskvaliteten.

Dog viser en undersøgelse foretaget af Sundhedsstyrelsens Nationale Sundhedsprofil for 2013, at hele 41 % af danskeren selv mener, at de har oplevet problemer med søvnbesvær inden for de seneste 14 dage. Hvad de fleste dog ikke er klar over, er at det er et problem, der i mange tilfælde kan afhjælpes med en bedre seng.

Kvaliteten af seng og søvn går hånd i hånd

Hvis du skal sove godt, så skal kvaliteten af din seng også være i top. Du skal have en seng, der giver dig den støtte, du har brug for, når du ligger og sover. Har du ikke det, så kan du vågne op med smerte eller gene i fx ryg, nakke eller lænd. Det kan både være som følge af, at du ligger for hårdt eller blødt i din nuværende seng.

Det er i høj grad springmadrassen i din kontinentalseng, der er vigtig. Her er det vigtigt, at der er tale om en madras, der kan sikre at både din nakke og rygsøjle ligger så lige som muligt. Det skal ske, uanset om du ligger på ryggen eller på én af siderne. Det frarådes dog at sove på maven, hvis du vil have en optimal nattesøvn.

For at sikre dette, så skal du vælge en madras, der er udstyret med fjedre, der har en fasthed, der svarer til din vægt. Hvis du vejer under 75 kg., så skal du have en madras med medium fasthed. Er din vægt på mellem 75 kg. og 95 kg., så skal du vælge en madras, der har en fast fasthed – det er her, de fleste befinder sig.

Hvis du i stedet vejer over 95 kg., så skal du have fat i en madras, der er udstyret med fjedre med en ekstra fast fasthed. Det er dog ikke kun din springmadras’ fasthed, der er afgørende for, hvorvidt du sover godt i din seng. Det er i lige så høj grad vigtigt, at det er en madras, der er udstyret med et højt antal komfortzoner.

Skal have komfortzoner på fremtrædende steder

Det er også vigtigt at vælge en madras, der er udstyret med komfortzoner på de mest fremtrædende steder. Det tillader nemlig disse steder på kroppen at synke mere ned i madrassen. Det gør sig bl.a. gældende for skuldre og hofter. Får dine skuldre og hofter ikke god støtte, så kan det ende med at nedsætte søvnkvaliteten.

Det er dog ikke kun hofter og skuldre, der skal være komfortzoner til. Det er også vigtigt, at du har en madras med komfortzoner til omkring lænden og nakken samt to steder på rygsøjlen, der helst skal ligge en kende over madrassen. Derfor er det også påkrævet, at det er en madras, der har minimum fem komfortzoner.

Mange vælger for blød en madras

Der er mange, der har en tendens til at vælge en madras, der er for blød. Det er meget normalt, at man kun ligger på madrassen i et par minutter, hvis man køber den i en butik. Mange gør det endda med deres overtøj på, da det er i en butik. Det er slet ikke nok til at vurdere, om der er tale om den rette madras til ens krav.

Derfor gør du klogt i at købe din madras hos en forhandler, hvor du kan få lov til at ombytte den, hvis det skulle vise sig, at du har valgt en madras, der er for blød. Det er der op til flere forhandlere, der tilbyder, på trods af at det lyder for godt til at være sandt. Det er som et resultat af den forøgende konkurrence.

Nogle steder er det endda muligt at få helt op til 100 dages prøvetid. De giver dig mere end rig mulighed for at teste madrassen til fulde, inden du beslutter dig. Skal du sikre dig, at du står tilbage med den bedste seng for dit vedkommende, så skal du sikre dig retten til at ombytte springmadrassen efter en vis rum tids brug.

Dårlige liggevaner giver dårligere søvnkvalitet

Der skal ikke herske tvivl om, at det er vigtigt at have en god seng, hvis du vil sove godt. Det er dog ikke det eneste, der skal være i fokus. Det er mindst lige så vigtigt at have fokus på dine liggevaner. Har du dårlige liggevaner, så vil det også give dårligere søvnkvalitet. Derfor er det også noget, du skal kigge nærmere på.

Det er langt fra alle, der tænker over, at det faktisk kan have indflydelse på deres nattesøvn, hvis de ligger forkert om natten. De fleste har dog en bestemt stilling, de godt kan lide at sove i. Det er dog slet ikke sikkert, at det er den mest optimale, hvis du ønsker at sove bedst. Det er vigtigt, at du er opmærksom på dette.

Som udgangspunkt, så er der fire forskellige måder, du kan ligge på: på ryggen, på maven eller på én af de to sider. Det er klart dårligst at sove på maven, da det kan give dig problemer med ryggen og samtidig vil det også resultere i problemer med at placere armene korrekt. Derfor er det en god idé at du undgår dette.

Du vil dertil også opleve, at hvis du sover på maven, så vil du også kunne få problemer med din vejrtrækning. Det stopper dog ikke her. Du vil også få problemer med nakken, fordi du er nødt til at ligge med hovedet til én af siderne, hvis du skal have luft. Derfor frarådes det ganske enkelt, at du vælger at sove på maven.

At sove på ryggen kan også give problemer

Langt de fleste danskere har en tendens til at sove på ryggen. Det er også en god måde at sove på, men det er dog ikke helt fri for problemer. Hvis du sover på ryggen, så kan det nemlig give dig problemer med snorken, ligesom det kan øge risikoen for at udvikle søvnapnø. Søvnapnø kan endda vise sig at være rigtig farligt.

Det er nemlig en tilstand, hvor drøblen og de øvrige luftveje kan lukke af, hvilket vil resultere i, at der ikke længere tilføres luft til lungerne. Det er en tilstand, der menes at øge risikoen for at du ender med at udvikle en demenssygdom senere i livet. Det skyldes både den dårlige nattesøvn og den manglende ilt til hjernen.

Hvis du i stedet vælger at sove på én af siderne, og særligt venstre side, så øger du faktisk chancerne for at få en bedre nattesøvn. Ikke nok med det, så forbedrer du også muligheden for at renselsesprocessen, der er i gang i hjernen, når du sover, vil foregå på effektiv vis. Derfor er der mange fordele ved at sove på siden.

Årsagen til dette, er at processen med tiden har tilpasset sig til, at hovedparten af alle pattedyr (hvilket også inkluderer mennesker) har en helt naturlig præference for at sove på siden. Mere specifikt, så er det i særligt høj grad venstre side. Derfor er det også en proces, der foregår mest effektivt, når du sover på venstre side.

Er det en god idé at købe min nye seng på nettet?

Det er ikke alle, der er trygge ved at købe deres seng på nettet. Det er helt forståeligt, da det er de færreste, der har prøvet det før. Der er mange, der er bekymrede for, at de ikke kan få lov til at prøve en seng, inden de bestiller den. Derfor er de i tvivl om, hvorvidt det faktisk kan lade sig gøre at købe den rette seng online.

Hvis det også er tanker, du har gjort dig, så skal det dog gøres klart, at du ikke har noget at være bekymret for. Hos de fleste forhandlere på nettet tilbyder de nemlig ombytningsmuligheder. Derfor er det muligt at få ombyttet f.eks. springmadrassen i sengen inden for en fastsat tidsperiode, hvis den ikke matcher dine krav.

Som følge af dette, kan du roligt vælge at købe din seng på nettet. I mange tilfælde er det faktisk en bedre idé, da det ikke er alle butikker, der tilbyder sådanne løsning. De tilbyder dig at lade dig prøve sengen i et par minutter i butikken. Det er dog ikke nok til at træffe det rette valg, og du kan derfor ende med en dårlig seng.

Mulighederne er flere på nettet

Ikke nok med det, så er mulighederne faktisk også flere på nettet. Ofte kan du finde et markant større udvalg af kontinentalsenge hos en webshop end hos en fysisk butik. Det er en klar fordel, da det også er med til at øge sandsynligheden for at finde den rette seng. Det er ikke noget, der altid kan lade sig gøre i en butik.

Derfor er det ikke kun som følge af, at du kan nyde godt af ombytning, at du skal vælge at handle på nettet. Det er i lige så høj grad som følge af, at det bliver nemmere for dig at sikre, at der faktisk er en seng at finde, der lever op til alle dine krav. Handler du i en lille sengebutik, så er det ikke noget, der kan garanteres.

Du får adgang til et udvalg, der består af mange hundrede kontinentalsenge, hvis du vælger at handle online. Derfor skal der ikke herske nogen tvivl om, at det er et udvalg, der er stor nok til at indeholde noget for alle og enhver. Hvis du har i sinde at købe en ny kontinentalseng, så bør du derfor vælge at købe den på nettet.

Der er også penge at spare

Det er også værd at bide mærke i, at der er en del penge at spare ved at handle på nettet. Det er noget, der er aktuelt inden for langt de fleste produktkategorier. Derfor er det også noget, der gør sig gældende, når det kommer til senge. Det er aktuelt, uanset hvilken sengetype, der er tale om – og derfor også kontinental.

Hvis du gerne vil være sikker på, at du ender med at købe din kommende seng til den bedst mulige pris, så er det derfor på nettet, du skal lede. Der er flere grunde til at du kan spare penge ved at handle online, men det er dog i høj grad som følge af den store konkurrence, der er mellem sengeforhandleren på nettet.

Det er også noget, der beviser, at der faktisk er mange fordele ved at købe sin seng på nettet. Det er nok også derfor, der er flere og flere, der vælger at gøre det. Har du selv overvejet det, så er det ikke noget, du skal tøve med at gøre. Der er nemlig gode forudsætninger for, at du kan finde den rette seng til en rigtig god pris.

Du kan selv sammensætte den perfekte kontinentalseng

Da en kontinentalseng er bestående og opbygget af tre madraslag, så kan du også selv vælge de tre lag i din seng. Det er en klar fordel, da det giver dig mulighed for at sammensætte en seng, der er perfekt set ift. de krav og behov, du har. Det er ikke noget, der gør sig gældende, hvis du f.eks. vælge en almindelige seng.

Endvidere er der også nogle begrænsninger i forhold til valgfriheden, når du skal købe en elevationsseng. Her er du nemlig begrænset til madrasser, der reelt set er lavet til brug på en elevationsbund. Det er langt fra alle madrasser, der er i stand til dette. Det skal du dog ikke tænke på, hvis du vælger at købe en kontinentalseng.

Derfor er det dog også vigtigt, at du rent faktisk har et godt indblik i, hvad du stiller af krav, når du skal købe en kontinentalseng. Hvis du ikke har det, så kan det være svært at sammensætte en seng, der lever op til de krav og behov, du søger dækket. Har du ikke fokus på dette, så kan du ende med et helt forkert valg af seng.

Valg af springmadras og topmadras er vigtigst

Som der også er givet udtryk for herover, så er en kontinentalseng en seng, der er udgjort af tre madraslag. Den nederste madras er en boxmadras. Det er en vigtig madras, da det er den, der skaber fundamentet for resten af din seng. Det ændrer dog ikke på, at det er valget af spring- og topmadras, der er det vigtigste.

Det er nemlig disse to madrasser, der er afgørende for din komfort og støtte, når du ligger i sengen. Ift. valget af din boxmadras, så er det vigtigt, at du har fokus på at den skal være stabil og robust, så den lige netop danner et godt fundament for resten af sengen. Samtidig bør den også være udstyret med pocketfjedre.

Når du skal vælge top- og springmadras, så skal det gøres med henblik på egne præferencer ift. komfort og støtte. Dertil har din vægt også en del at skulle have sagt. Derfor er der ikke én madras, der er den bedste for alle. Der er stor forskel på folks ønsker og krav. Derfor er det også vigtigt, at du vælger med største omhu.

Valgmulighederne er nærmest uendelige

Du skal ikke være bekymret for, hvorvidt du kan sætte en seng sammen, der lever op til alle de krav, du har. I dag er mulighederne nærmest uendelige, hvorfor du også kan finde en seng, der giver dig valgmuligheder, der lader dig sammensætte den perfekte seng. Det kan dog tage lidt tid for dig at finde frem til denne seng.

Det er selvfølgelig også én af årsagerne til at din kommende kontinentalseng skal vælges med største omhu. Endvidere skal det også gøres klart, at du skal være opmærksom på at du sjældent kan finde kontinentalsenge af høj kvalitet til lave priser. Også når det kommer til senge, er der en sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Du skal betale for kvalitet, når du vælger kontinentalseng

Du kan finde kontinentalsenge i et væld af prisklasser. Derfor er der også stor forskel på en billig og en dyr kontinentalseng. Er det noget, der betyder, at du blot skal gå på jagt efter en dyr seng? Nej – sådan forholder det sig ikke. Du kan ikke sikre, at du finder en god seng, der passer til dine krav, blot fordi det er en dyr seng.

Omvendt skal det dog også gøres klart, at du sjældent kan få en god kontinentalseng, hvis du ikke er villig til at betale for det. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at være villig til dette, hvis du gerne vil have fingrene i en kontinentalseng, der kan give dig en god nattesøvn, så er der ikke nogen vej udenom at betale for det.

Som følge af dette, så er det også en god idé, at du sørger for at lægge et budget, inden du vælger at gå på jagt efter en kontinentalseng. Hvis du har et fast budget, så er det nemlig nemmere for dig at ekskludere de modeller, du ikke vil betale for. Dermed kan du holde fokus på de senge, der kan findes inden for budgettet.

Hvor meget koster en god kontinentalseng?

Der kan ikke gives et specifikt og entydigt svar på, hvad det vil koste dig at købe en god kontinentalseng. Det er der flere årsager til, men det er dog i høj grad noget, der handler om, at der er forskel på, hvad der bliver betragtet som værende en god kontinentalseng. Nogen stiller nemlig højere krav til deres seng end andre.

Du kan dog være helt sikker på, at hvis du har i sinde at købe en god kontinentalseng, så er der ikke nogen vej udenom, at du skal betale for det. Du er dog også bedre stillet ved at investere en kende mere i en god seng, som kan give dig den rette komfort og støtte. Samtidig vil en sådan seng også blive ved med dette.

En dyrere seng, der kan bryste sig af en levetid på 25 år, er en bedre investering end en seng, der er 5.000 kr. billigere, men som kun holder i 10 år. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at tænke langsigtet, når du står over for at skulle vælge din kontinentalseng. Det vil du også selv sætte pris på, når du tager din seng i brug.

Købet af en kontinentalseng er en investering i din nattesøvn

Der er mange, der ser købet af en ny seng som et nødvendigt onde. Det er en skam, at folk ser sådan på det, for det er slet ikke tilfældet. Faktisk er det ikke blot et almindeligt forbrugskøb, men det er derimod en reel investering i din nattesøvn. Ved at investere i din nattesøvn, så investerer du også direkte i din livskvalitet.

Derfor bør du heller ikke tøve med at forøge dit budget lidt, såfremt du kan finde penge til det. Der er mange, der gerne vil holde deres investering på et sobert niveau, når de skal købe ny seng, men det er ganske enkelt ikke det værd. Hvis du ikke sover godt om natten, så tærer det på din livskvalitet og du vil ikke være udhvilet.

Blot det at investere i en kontinentalseng kan gøre underværker for din søvn, hvis du hidtil har sovet i en helt almindelig seng. Der er dog stor forskel på de mange kontinentalsenge på markedet. Derfor er det vigtigt, at du vælger den med omhu. Samtidig er det også vigtigt, at du ser i øjnene, at høj kvalitet koster lidt ekstra.

Livskvalitet er værd at betale for

Du synes med garanti at din livskvalitet er vigtig. Hvis du synes det, hvorfor mener du så ikke, at det er værd at investere i den? Stiller du det op på den måde, så er det lige pludselig noget helt andet at skulle bruge penge på en ny seng. Derfor er det også en god idé at anskue det på denne måde, hvis du skal have ny seng.

Hvis du skal betale et par tusinde kroner ekstra, for at få en god seng, der kan sikre dig at du sover godt om natten, så er det også dét værd. Det er nemlig med til at sikre, at du får en bedre livskvalitet, da du er mere frisk og veludhvilet, når du vågner om morgenen. Er du det, så er du også mere glad og effektiv i hverdagen.

Der skal derfor ikke være nogen tvivl om, at du ikke skal tøve med at betale lidt ekstra for en højere kvalitet. Det er aktuelt, uanset hvilken type seng, du har i sinde at købe. Det er dog i høj grad noget, der er aktuelt, hvis du vil købe en kontinentalseng. Der er nemlig stor forskel på de helt billige og de helt dyre varianter.

Testkilder

Som der også er givet udtryk for i introduktionen, så har vi ikke selv testet de mange senge, der er beskrevet herover. Vi har i stedet benyttet os af en række troværdige kilder, der har hjulpet med at sammensætte listen over kontinentalseng. En række af de kilder, vi har benyttet os af, er både beskrevet og linket til herunder.

Testfakta.se

Svenske Testfakta.se har udført en test af kontinentalsenge, der kan købes til en pris på under 20.000 SEK. Det er en pris, der varer til cirka 13.800 DKK. Testen er blevet udført af et udvalg af både specialiserede og uafhængige eksperter. Det inkluderer blandt andet laboratorier fra Testfaktas store netværk af laboratorier.

Deres test af kontinentalsenge er blevet udført af hele tre forskellige laboratorier. Hvert af disse har deres egne orienteringer, hvilket er gjort for at skabe en vis diversitet i testresultaterne. Der er tale om særdeles grundige tests, hvor der har været fokus på alt fra ergonomiske egenskaber til analyse af farlige kemikalier.

Doktor Florian Heidinger fra EIM, Ergonomie Institut München, er blandt andet én af de eksperter, der har været med til at teste og vurdere de enkelte senge. Der er stor forskel på alle de senge, der har været med i testen. Testen dækker over senge fra både Jysk og IKEA samt dyrere valg såsom Stjärnbädden og Mio.

Der bør ikke herske tvivl om, at dette er én af de mest gennemførte og professionelle tests af senge i hele Skandinavien. Derfor er det også en meget troværdig kilde, hvis du skal vurdere, hvad du skal gå efter, når du skal købe en kontinentalseng. Hvis du gerne vil læse testen, så kan du læse resultaterne af den lige her.

Sengeexperten.dk

Her er der ikke tale om en decideret test. I stedet er der tale om en guide, der hjælper dig med at finde den rette type seng. Det er nemlig ikke alle, der har brug for en kontinentalseng, da mange f.eks. er bedre stillet ved at købe en elevationsseng. Derfor er det også værd at undersøge, hvilken type seng, du har brug for.

I denne guide gives der dog også udtryk for, at der er mange fordele ved at investere i en kontinentalseng i forhold til andre sengetyper. Ofte er der nemlig mange penge at spare ved at vælge en kontinentalseng frem for en elevationsseng. Det er ikke alle, der har brug for elevation, og i så fald vil det blot være spild af penge.

Hvis du er på jagt efter en ny seng, men ved du ikke helt, hvad du egentlig er på jagt efter? I så fald er det en god idé, at du starter med at læse en guide, der kan hjælpe dig med at vurdere, hvilken type seng, du reelt set er bedst stillet med. Som angivet, så er det ikke værd at spille penge på at købe en for dyr elevationsseng.

Leder du efter en sådan guide, så kan du finde den hos Sengeexperten. Det er en dansk forhandler af senge, der har været på markedet i mange år. Derfor har de også stor erfaring med valg af den rette seng til ethvert behov. Du er derfor garanteret, at det også er en guide, der kan gøre dig klogere på det rette valg din seng.

Testfakta.com

Det er ikke kun den svenske afdeling af Testfakta, der har udført en test af kontinentalsenge. Det gør sig også gældende for Testfakta Research, der har foretaget en række professionelle sammenlignende laboratorietest af kontinentalsenge. Det er gjort på vegne af detailhandleren Sova, men ikke kun med fokus på deres senge.

Formålet med testene var at sammenligne kvaliteten og de ergonomiske egenskaber på et udvalg af senge fra et udpluk af store producenter på det svenske marked. Udvælgelseskriterierne har været at der skal være tale om kontinentalsenge med en medium fasthed og en markedspris på op til SEK 35.000 (24.200 DKK).

Hvert enkelt af de udførte laboratorietests inkluderer et fokus på de hovedsagelige elementer af sengene. Det inkluderer ergonomi, komfort, udholdenhed og styrke. De ergonomiske egenskaber og komforten blev testet af Ergonomie Institut München (EIM) i München, Tyskland, der er specialiseret i netop sådanne tests.

Sengenes holdbarhed og styrke er derimod blevet testet af SP Technical Research Institute of Sweden (SP) i Borås. Derfor skal der ikke være tvivl om, at det er eksperter, der har stået for at teste de enkelte senge, der har været med i testen. Samtidig er de alle testes til punkt og prikke, hvilket sikrer et retvisende resultat.

I testen er der blandt andet blevet set nærmere på kontinentalsenge fra Jensen, Kungsängen, Hilding, Mio, Carpe Diem, Wonderland, IKEA samt Jysk. De to sidstnævnte befinder sig dog på et prisniveau, der er cirka halvdelen af de øvrige senge. Hvis du selv ønsker at læse testen, så kan du finde den på ved at klikke her.

Elevationsseng Test

Previous article

Popcornmaskine Test

Next article

Comments