Diverse

Sådan sikrer du dig økonomisk ved ledighed

0

Det er blevet usikre tider her i Danmark samt i udlandet, når det kommer til inflation og stigende priser på stort set alt, lige fra benzin, strøm, varme, fødevarer, forbrugsvarer og rejser. I dette felt er der også en del virksomheder, der både på grund af efterslæb fra corona nedlukning, samt fra deres højere udgifter til strøm, varme og produktion, bliver nødt til at afskedige medarbejdere, fordi de simpelthen ikke har råd til at have dem ansat længere.

Dette scenarie gør, at man, mere end nogensinde før, skal tænke over sin jobsituation og hvordan man sikrer sig selv økonomisk, hvis man skulle gå hen og blive ledig. Her ser vi nærmere på, hvordan du kan sikre dig selv via medlemskab i akasser.jyllandsposten.dk.

Medlemskab i en A-kasse

Såfremt man skulle være uheldig og blive ledig, er der al god grund til at være medlem af en A-kasse, Dette sikrer dig, at du kan, såfremt du har opsparet løntimer til det, modtage dagpenge under ledigheden. Der er et helt fast forløb hos A-kasserne, som udbydes i samarbejde med kommunens jobcenter, hvor der både er pligter og rettigheder forbundet med ledigheden og modtagelsen af dagpenge.

Du skal møde op til obligatoriske samtaler i både A-kasse og jobcenter, hvor du både kan få sparring til din jobsøgning samt sikre, at du opfylder de lovpligtige krav, der er forbundet med at modtage dagpenge.

Få faglig sparring til jobsøgningen

Når du er ledig og medlem af en A-kasse, kan du også få kvalificeret faglig sparring omkring din jobsøgning. Det kan være alt fra karrieresamtaler til workshops omkring forskellige brancher til networking med ligesindede. Alle disse tiltag kan inspirere dig til at søge nye veje i jobmarkedet, samt skabe et netværk, der har med samme jobtype eller branche at gøre som dig. En konsulent vil også kunne give dig nye input til dine jobansøgninger samt CV.

Tag på en sanselig og madrig oplevelse i Silkeborg og Odense

Previous article

Hvilken færdighæk skal du vælge?

Next article

Comments