Diverse

Find en a-kasse, der passer til dig

0

Forestil dig et scenarie: Du har et skønt arbejde med en god løn. Du kan få økonomien til at løbe rundt med både husleje, afbetaling af lån, madbudgettet samt alt, hvad du ellers måtte bruge din indtjening på. Men pludselig er dette fortid. Du er arbejdsløs, men har selvfølgelig stadig brug for at være økonomisk dækket. Det er her, en a-kasse kommer ind i billedet. A-kasse står for arbejdsløshedskasse, og at være medlem af en sådan er kun en god ide, da den vil sikre dig i tilfælde af, du bliver ledig. En a-kasse er altså en forsikring for dig som person, der udgør en form for økonomisk sikkerhedsnet. Hvis ikke du er medlem af en a-kasse, har du altså ikke mulighed for at modtage dagpenge, hvilket kan få store konsekvenser for både dig og din familie.

Hvordan virker en a-kasse?

En a-kasse fungerer ved, at medlemmerne betaler et månedligt kontingent. Dette kontingent svinger i størrelse fra a-kasse til a-kasse, men ligger typisk mellem 400 og 500 kr. om måneden. En a-kasse er statsstøttet. Det betyder, at hvis du modtager dagpenge, er 25% af disse finansieret af a-kassernes indtægter fra medlemmer, mens de resterende 75% er finansieret af danskernes arbejdsmarkedsbidrag.

Udover at sikre udbetalingen af dagpenge, er en a-kasse god at have af flere grunde. Ekstrabladet skriver blandt andet:

“[læs: dagpenge skal] sørge for feriedagpenge, efterløn og orlovsydelse til børnepasning. De skal tilbyde vejledningssamtaler, samt indberetning til jobcentrene og styrke indsatsen for at bringe ledige i job. Herudover, kan de ydermere tilbyde diverse andre tjenester, f.eks. kurser, rådgivning m.m.” Læs hele artiklen.

Vælg den rigtige a-kasse

Før du melder dig ind i en a-kasse, er det en rigtig god ide at sammenligne de enkelte a-kasser. Dette kan du ligeledes gøre på nettet.

Har du det rette bredbånd til boligen? Bliv klogere på det her

Previous article

Find din nye yndlings udendørsspa

Next article

Comments