Diverse

Sov godt om natten

0

Vi bruger en tredjedel af vores liv på at sove, og en god nats søvn kan løse mange bekymringer. Omvendt kan en urolig nat eller for lidt søvn helt ødelægge resten af dagen. Har man sovet dårligt, måske ligget forkert, får man det forkerte ben ud af sengen, og så kan man godt kysse det gode humør farvel.
Vil du gerne gøre noget godt for dig selv? Så læs med her, og få gode råd til, hvordan du kan optimere din søvn.

Drik mindre koffein

Der findes få ting i verden, der er bedre end en stærk kop morgenkaffe. Det er for mange en dejlig opkvikker at starte dagen på, og forbedre dem på de kommende udfordringer. Men hvor der ikke er noget galt med morgenritualet, må alting også gøres med måde.
En kop kaffe om morgenen kommer ikke til at ødelægge din søvn, men hvis du i løbet af dagen supplerer med flere kopper og måske endda drikker to tre energidrikke, kan det have en stor negativ effekt på din søvn. Derfor er det værd at overveje at skrue ned på forbruget.
Hvis du sover bedre, finder du måske ud af, at du slet ikke har brug for al den koffein til at holde dig vågen.

Læg skærmen fra dig

Når mørket falder på, udløses hormonet melatonin i din hjerne. Det er det, der gør dig søvnig og forbereder kroppen på at falde til ro. Ordet kommer af det græske ord for mørke, og bliver aktiveret ved lysets fravær, så hvis du efter mørkets frembrud stadig kigger på for meget lys, kan det forhindre hormonet i at virke.
Især lyset fra elektriske skærme er en synder, når det kommer til det. Derfor kan det være en god idé at slukke tv’et og lægge telefonen fra dig en time eller to før sengetid. 

Investér i en ordentlig seng

Det er også vigtigt, at man ligger godt om natten. Hvis man ikke har en ordentlig seng, kan det påvirke søvnen. Taget i betragtning at man bruger så meget tid i sin seng, er det værd at overveje, om man ikke fortjener at ligge godt.
En god seng er ikke billig, og hvis du ikke lige føler, pengene rækker til det, kan du på navibanker.com/dk/hurtig-laan/ finde muligheder for finansiering, så du kan tage dig bedre af din nattesøvn.

 

5 ideer til en god date

Previous article

Hvilket gamertilbehør bør du investere i?

Next article

Comments