Diverse

Hvorfor overveje bankskifte

0

Dette indhold er sponsoreret

I dagens samfund er det næsten umuligt at komme uden om banken, når det handler om penge. Både løn og offentlige ydelser udbetales digitalt, og der er længere og længere mellem brugen af kontanter, når der handles. Fordi vi er så afhængig af banken, er det også vigtigt, at den opfylder vores behov og afspejler vores egne værdier, og gør den ikke det, er det altid muligt at skifte til en bedre bank. Her kigger vi på nogle af årsager til at skifte bank, og dermed også ting, du bør holde øje med, når du gør det.

Bankens pris

Der er stor forskel på bankpriserne, så der kan være mulighed for at finde en bank, der har en aftale, som gavner dig bedre økonomisk. Et oplagt område at undersøge er, hvilke services, der udbydes i banken, og hvilke services, du egentlig benytter. Det kan vise sig, at du betaler for en masse ting, du faktisk ikke får nogen gavn af. Måske er der en service i en anden bank, som du savner hos din nuværende. Men renter og gebyrer er også vigtige at holde øje med, da det er her, at bankerne varierer mest, og der derfor er mulighed for at spare en masse penge på udgifter.

Rådgivning

Det økonomiske marked er langt fra overskuelig for personer, der ikke har en relevant uddannelse. Når du derfor skal træffe vigtige økonomiske beslutninger, er det vigtigt, at du kan stole på rådgivningen fra din bank. Det kan derfor være en årsag til at skifte bank, hvis du ikke har en fornemmelse af, at din rådgiver hjælper dig med dine interesser, som for eksempel med lån eller investeringer. Måske kan du få tilknyttet en ny rådgiver, men har du den samme fornemmelse, kan et bankskifte være et bedre valg. Samtidig kan det også være relevant at finde ud af, om du ønsker personlig rådgivning, så det er nødvendigt, at banken har en filial i nærheden af dig.

Etik

Når du er kunde i banken, forvalter den dine penge gennem investeringer for selv at kunne køre rundt. Men det er dog ikke altid, at banken forvalter dem på en måde, der stemmer overens med dine værdier. Det kan være hvidvask, våbenhandel eller miljøskadende aktiviteter. Det er dog svært altid at gennemskue, hvad din bank egentlig investerer i, men hvis du kigger efter en ny bank, er det oplagt at undersøge, om den før har været indblandet i sager, som du ikke vil associeres med. 

Du kan få stor gavn af en billig spinningcykel

Previous article

Elsker du også smykker?

Next article

Comments