Hus og have

Giv dit hus en skøn makeover til sommeren

0

Foto af Kara Eads CC0 1.0 Caption: Lyse farver, masser af grønt og åbne rum giver lys og plads og skønne forårsfornemmelser.

Vinteren har for mange været tung og mørk, men nu er sommeren over os og alting begynder er atter sprunget ud igen. Blomsterne står i fuldt flor, træerne er blevet grønne, fuglene er begyndte at synge igen, dagene er blevet længere og lysere og det hele ser generelt lidt mere lyst ud. Man får sådan en lyst til at rydde op og rydde ud, starte forfra og lave små (eller store ændringer) og derfor får du her en lille guide til at gøre dit hus og have forårsklar.

Lys, dæmpede farver og lette fornemmelser i huset

Vi starter inde i huset, før vi bevæger os ud i haven. Det bedste, man kan gøre, er at starte med at rydde op og gøre rent. Sorter i dine ting, læg noget til genbrug, og gør grundigt rent i huset. Få alle spindelvævene ned og ryd ud i vinterenergien. Når alt er rent og der er orden i tingene, så er det lettere at danne sig et overblik over, hvad du har lyst til at ændre på og tilføje til de forskellige rum.

Nogle gange er det bare små ændringer, der skal til, og andre gange er der plads til større ændringer. Måske har gulvene brug for en kærlig hånd, måske har du pludselig mere plads i dit hus og vil bruge denne plads til at skabe noget nyt og dynamisk. Du kan for eksempel overveje at lave det om til en skøn arbejdsplads, et lille bibliotek med hyggelige detaljer, eller måske endda et spillerum komplet med alle dine favoritkonsoller, brætspil og diverse spil, som du typisk finder online såsom blackjack og poker. Skab et sjovt, dynamisk rum ved at indrette det med borde, hyggelige stole, cool plakater, grønne planter og lyse farver. Et rum, man har lyst til at tilbringe masser af tid i.

Generelt gælder det, at når du skal friske op i huset, så skal du gå efter lyse farver, gerne sarte pastelfarver, masser af grønne planter (dem ser vi på lige om lidt) og du skal sørge for, at din indretning passer sammen og harmonerer.

Luk lyset ind og skab grønne steder

Foto af Bartosz Klukaczewski CC0 1.0 Caption: Grønne planter skaber glæde og en positiv stemning i et rum.

Lys og grønne planter kan gøre underværker for et rum. Åbn op for vinduerne og skab lys ved at sørge for, at det naturlige lys kan komme uhindret ind. Hvis dine vinduer ikke er så store eller der er få af dem, så kan du også skabe lys ved at male væggene i lyse farver og satse på gode lamper, der illuminerer rummet. Der er masser af skønne grønne planter, som du kan bruge til at indramme rummet med. De mest populære lige nu er Monstera Deliciosa, som både er nem at passe og kan vokse op til 2,5 meter. De breder sig og er skønne at se på. Du kan også overveje et oliven- eller figentræ eller en avocadoplante og diverse pileaer. Kaktusser er også gode til hjemmet og fås i alle mulige afskygninger, farver og størrelser. Så tænk lys og grønhed, når du indretter – især de store flader og rum har brug for planter og møbler i sarte farver, der bryder fladerne og gør det hyggeligt.

I forhold til møbler kan du også her med fordel kigge på, hvordan rummet er indrettet. Sørg for, at møblerne indrammer rummet i stedet for at bryde det op, så det bliver indbydende og åbent. Du kan også indrette et hyggeligt lille space med en biopejs for at gøre det ekstra indbydende.

Hygge i haven

Med sommerens komme indbyder det også til at trække ud i haven igen og her er der også mange ting, du kan gøre for at gøre haven mere hyggelig. Du kan for eksempel se på, hvordan haven er indrettet, og udforske, hvordan du kan ændre på det ved at lave gangstier, små oaser af planter og vand rundt omkring, plante træer og frugtbuske og indrette små lommer af hygge ved at trække møbler hen i solens stråler. Lad græsset og blomsterne gro visse steder og gør haven til et paradis for de så vigtige insekter. Der er mange ting, man kan gøre for at lave haven indbydende og hyggelig.

Det var lidt gode idéer til indretningen af hus og have, når det skønne sommervejr giver trang til at forny og skifte ud. de overordnede linjer er lys, grønne planter, store flader, og hygge. Kombiner det gerne med bløde møbler, hyggekroge med små stakke af bøger, hvor du kan sidde og drikke en skøn kop the og nyde solens stråler.

 

 

Bliv godt klædt på til at vælge den rette datingside

Previous article

3 forslag: Sådan får du råd til din drømmeseng

Next article

Comments