Hus og have

Foldemadras Test

0

Du kan bruge en foldemadras til mange formål. Det er dog ikke dem alle, der er lige gode. Der er forskel på kvalitet, komfort og materialer. Derfor skal du ikke blot vælge en vilkårlig foldemadras, såfremt du ønsker at det skal være en optimal madras. Endvidere er du nødt til at betale, hvis du vil have en høj kvalitet.

Hvis du er på udkig efter én eller flere foldemadrasser, så er du kommet til det rette sted. Herunder kan du finde inspiration til valget af din kommende madras eller madrasser. Derfor er der også gode forudsætninger for at én af de nedenstående foldemadrasser appellerer til dig, uanset dine præferencer og kriterier.

Sleepy Triple Lux Foldemadras (Antracit)

Forhandler Pris Information
2.299 DKK Se produkt

Det er ikke nemt at finde en god foldemadras. Der er mange ting, der skal være i focus, og du skal vælge fra et stort udvalg. Du kan dog roligt vælge at tage et kig på denne Triple Lux, der kommer fra brandet Sleepy. Her får du nemlig en foldemadras, der udmærker sig på op til flere måder, og derfor gør den prisen værd.

Den kan blandt andet bryste sig af en ekstra længde, der lyder på 200 cm. Derfor kan selv de højeste også gøre brug af denne madras. Hvad det også betyder, er at det er en madras, der både kan bruges af voksne og af børn. Derfor vil langt de fleste af dine gæster også synes godt om at kunne overnatte på denne madras.

Det er dog ikke blot længden, der er værd at bide mærke i. Hvis du vælger at købe en foldemadras som Triple Lux fra Sleepy, så er du sikret, at du også får en masse bredde. Der er tale om en model med en fuldt dobbelt bredde, da den måler 180 cm. i bredden. Derfor er der også mere end nok plads til to personer på madrassen.

Byder på en god tykkelse på 12 cm.

Du kan nyde godt af en god længde og en god bredde, hvis du vælger at købe en Triple Lux fra Sleepy. Der er også tale om en madras med en god tykkelse. Faktisk kan den bryste sig af en tykkelse på hele 12 cm., hvilket er med til at sikre en god komfort. Det betyder også at du kan bruge den til et væld af forskellige formål.

Det er dog ikke kun selve tykkelsen på 12 cm., der er værd at bide mærke i. Det er i lige så høj grad, at den er bygget op af 8 cm. skum og 4 cm. memoryskum. Det er med til at give en høj grad af komfort, som du ikke normalt oplever for en foldemadras. Det er også ét af de punkter, denne madras særligt udmærker sig på.

Du kan bruge den til at lade dine børn eller børnebørn lege på. Du kan også bruge den til de overnattende gæster, du gerne vil have til at sove ordentligt. Ikke nok med det, så kan den også blot bruges som en ekstra sidde- eller liggeplads i stuen. Derfor er der tale om en madras, der har et væld af anvendelsesmuligheder.

Er betrukket med kraftigt møbelstof

En god polstring er ikke alt, der skal være i fokus, hvis du skal købe en ny foldemadras. Det er også vigtigt at vælge en model, der kan bryste sig af et lækkert møbelstof. Derfor har Sleepy valgt at udstyre deres Triple Lux med et kraftigt møbelstof. Det er et stof, der kan bryste sig af en lang række forskellige fordele.

Det kraftige møbelstof er ikke blot behageligt at ligge på. Det er også et stof, der er nemt at have med at gøre ift. rengøring af det. Dertil går det rigtig godt i spænd med de 8 cm. PU-skum og de 4 cm. memoryskum, da det også hjælper med at skabe en god komfort. Derfor er du garanteret, at kvalitet og komfort er helt i top.

Det er ikke et hvilket som helst stof, der er blevet brugt til denne madras. Faktisk er der tale om et lækkert og kraftigt møbelstof, der er blevet fremstillet i 100% polyester. Dertil bør det også nævnes, at det er blevet ØkoTex-certificeret. Madrassen har en vægt på 14,8 kg., hvorfor den også er relativt nem at flytte rundt på.

Endvidere er det også værd at bemærke, at det ikke er en madras, der kan foldes synderligt meget sammen. Der findes mange madrasser, der kan foldes mere sammen. Hvis det er en prioritet for dig, så er det ikke en Sleepy Triple Lux, du skal vælge, da den måler 200 cm. x 60 cm. x 36 cm., når den er foldet helt sammen.

Detaljer:

 • Mål: L: 200 cm. x B: 180 cm. x H: 12 cm.
 • Mål (Sammenfoldet): L: 200 cm. x B: 60 cm. x H: 36 cm.
 • Materiale: 8 cm. PU-skum og 4 cm. memoryskum
 • Stof: 100% ØkoTex-certificeret polyester
 • Vægt: 14,8 kg.
 • Farve: Antracit

Sleepy Single Foldemadras (Antracit)

Forhandler Pris Information
999 DKK Se produkt

Hvis du godt kan lide den madras, der er blevet beskrevet herover, men er du af den opfattelse at den er en kende for stor? I så fald kan du vælge at kaste et blik på Single-varianten. Det er stort set den samme madras, som er blevet beskrevet herover, men i dette tilfælde er det blot en enkeltmadras i stedet for en dobbelt.

De fleste mener, at der skal være god plads på en madras. Det er dog ikke alle, der har det sådan. Hvis du har det modsat, og gerne vil spare på pladsen, så er det bedre at vælge en Single i stedet for en model som den, der er beskrevet herover. Det har du heldigvis mulighed for at gøre, uden at gå på kompromis med kvalitet.

Her er der nemlig også tale om en madras, der kan bryste sig af en længde på hele 200 cm. Derfor er det en madras, som langt de fleste sagtens kan sove på, hvad end der er tale om voksne eller børn. Det er dog også med til at sikre, at du her får en foldemadras, der kan bruges til meget andet end blot overnattende gæster.

En foldemadras, der kan have rigtig mange anvendelsesmuligheder

Der er næsten ikke nogen grænser for, hvad du kan bruge denne madras til. Den har en størrelse og kvalitet, der gør, at du kan bruge den til et væld af forskellige ting. Du kan bruge den til gæster, der skal overnatte, men du kan også bruge den som et underlag til børnenes leg, eller som ekstra sidde- eller liggeplads i stuen.

Der er mange parametre, der er med til at gøre dette til god foldemadras. Det handler ikke blot om dens gode længde på 200 cm. Det handler også om en tykkelse på hele 12 cm. Derfor er der ikke nogen risiko for, at man ender med at mangle komfort. Det er derimod en god madras, der altid kan give en god nattesøvn.

Den er opbygget af 12 cm. PU-skum, hvilket er svarende til 22 kg. pr. m3. Der er dog ikke blevet polsteret med memoryskum, som det er tilfældet i madrassen herover. Derfor er det ét af de aspekter, du må gå på kompromis, hvis du ønsker at gå ned i pris og størrelse. Heldigvis er det noget, de fleste godt kan leve med.

En relativt smal foldemadras

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er tale om en madras, der er god for dig, der gerne vil spare på din plads. Når den er foldet sammen, så måler den blot 67 cm. i længden, 70 cm. i bredden og 36 cm. i højden. Det er nemt at finde plads til, uanset om den skal placeres i kælderen, et skab eller et helt tredje sted.

Hvis det er vigtigt for dig, at du får fat i en madras, der ikke er for stor, når den er foldet sammen, så er der andre aspekter, du er nødt til at gå på kompromis med. Den har nemlig en bredde på blot 70 cm., hvilket ikke er meget i forhold til bredde på madrassen ovenfor. Derfor er det også noget, du skal have med i dine tanker.

Du kommer dog ikke til at gå på kompromis med betrækket. Her er der tale om præcis det samme betræk (endda den samme farve), som det, der er beskrevet herover. Du får nemlig en madras med et lækkert og kraftigt møbelstof, der er fremstillet i 100% polyester. Dertil er der tale om et stof, der er ØkoTex-certificeret.

Detaljer:

 • Mål: L: 200 cm. x B: 70 cm. x H: 12 cm.
 • Mål (Sammenfoldet): L: 67 cm. x B: 70 cm. x H: 36 cm.
 • Materiale: 12 cm. PU-skum (22 kg. pr. m3)
 • Stof: 100% ØkoTex-certificeret polyester
 • Vægt: 4,8 kg.
 • Farve: Antracit
 • Fasthed: Medium

Sleepy Double Foldemadras (Lysegrå)

Forhandler Pris Information
1.299 DKK Se produkt

Her er der igen tale om en madras fra Sleepy. Det er én af de helt store aktører på markedet foldemadrasser. Derfor er det også et brand, du roligt kan vælge at købe en madras fra. Når du vælger en madras fra Sleepy, så er du nemlig sikret en kvalitet, der er i top. Det gør sig gældende for samtlige madrasser i deres udvalg.

Faktisk er der her tale om en madras, der ikke blot kan bryste sig af en høj kvalitet, men som også byder på et flot design. De har valgt at holde den i en lysegrå farve, der falder i de flestes smag, og som dertil også er en farve, der passer ind overalt. Derfor er det næppe udseendet, der ikke tiltaler dig ved denne madras.

Det bør også gøres klart, at der er tale om en madras, der kan bryste sig af en god størrelse. Det er nemlig en dobbeltmadras, hvorfor der er god plads på den, uanset hvad du skal bruge den til. En enkeltmadras (som den, der er beskrevet herover) kan hurtigt blive en kende for smal, da den kun måler små 70 cm. i bredden.

En dobbeltmadras, der kan tjene mange formål

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan bruge en madras som denne til et væld af formål. Derfor er det også en madras, du kan bruge til netop dét formål, du har i sinde at bruge den til. Du kan både bruge den til de gæster, der skal overnatte, men du kan også bruge dem som et underlag til dine børns leg på gulvet.

Da det er en dobbeltmadras, så kan du også være helt sikker på at der er god plads til dine gæster, hvis de skal sove på den. En enkeltmadras kan sagtens blive for smal, men det er dog ikke noget, du skal bekymre dig for med denne. Den har en bredde på hele 120 cm., hvorfor der både er plads til én og to personer.

Hvis det ikke er nok for dig, så er det en model som en Triple Lux fra Sleepy, du skal gå på jagt efter. Den er en kende bredde, og giver dig rigtig god plads. For langt de fleste, er det dog mere end nok, at de kan få lov til at sove på en dobbeltmadras. Skal den bruges til leg på gulvet, så er det bestemt også mere end nok.

Kraftig og komfortabel foldemadras

Hvis du før har sovet på en dårlig foldemadras, så er du – med garanti – også bevidste om, at det ikke er alle foldemadrasser, der er lige komfortable. Derfor er komfort også et aspekt, du er nødt til at have fokus på, når du skal erhverve dig en ny foldemadras. I denne forbindelse er det polstringen, der skal være i fokus.

Den er blevet polstret med 12 cm. PU-skum, hvilket er svarende til 22 kg. pr. m3. Du kan også finde en række foldemadrasser, der er polstret med både PU-skum og memoryskum, men det skal der også betales ekstra for. I de fleste tilfælde er det mere end nok, at der er tale om en madras, der er poslteret med god PU-skum.

Samtidig bør det også gøres klart, at det der en madras, der har en god størrelse. Den måler nemlig hele 180 cm. i længden, 120 cm. i bredden og 12 cm. i højden. Mange foretrækker dog en længde på 200 cm., hvilket også er muligt. Det kan du blandt andet få ved at vælge Triple Lux fra Sleepy, der er beskrevet tidligere.

Er betrækket med ØkoTex-certificeret polyester

Det er ikke kun den indvendige del af madrassen, der er værd at betale for. Det er også noget, der gør sig gældende for betrækket. Der er nemlig tale om en madras, der er blevet betrukket med et lækkert og kraftigt møbelstof. Mere specifikt, så er der tale om et betræk, der består af 100% ØkoTex-certificeret polyester.

Hvis du gerne vil have en variant, der er nem at opbevare, så er det en god idé at vælge en enkeltmadras. En sådan madras er nemmere at folde sammen til en god størrelse. Denne model måler nemlig 61 cm. i bredden, 120 cm. i længden og 25 cm. i højden, når den er foldet sammen. Det kan sagtens gøres en kende mindre.

Detaljer:

 • Mål: L: 180 cm. x B: 120 cm. x H: 12 cm.
 • Mål (Sammenfoldet): L: 180 cm. x B: 61 cm. x H: 25 cm.
 • Materiale: 12 cm. PU-skum (22 kg. pr. m3)
 • Stof: 100% ØkoTex-certificeret polyester
 • Vægt: 7,2 kg.
 • Farve: Lysegrå
 • Fasthed: Medium

Besty 2-i-1 Foldemadras

Forhandler Pris Information
599 DKK Se produkt

Her er der tale om den helt rette madras for dig, der gerne vil spare på pladsen, når du skal opbevare den. I denne forbindelse bør det gøres klart, at det ikke er alle foldemadrasser, der kan foldes lige meget sammen, når de skal opbevares. Har du ikke meget plads at gøre godt med, så bør du også være opmærksom på dette.

Betsy har udviklet en smart 2-i-1-foldemadras. Det betyder faktisk at du får en madras, der både kan bruges som en enkeltmadras og som en dobbeltmadras. Skal den bruges som en ekstra siddeplads, så kan du nøjes med at folde den ud som en enkeltmadras. Skal du sove på den, så kan du få lidt ekstra plads at sove på.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at den helt særlige styrke ved denne madras er, at den ikke fylder det store, når den er foldet sammen. Faktisk er den så lille, at alle og enhver kan finde plads til den. Den kan stå i et skab, i en kælder eller på et loft. Den lille størrelse gør også, at det er nemt for dig at flytte rundt på den.

Består af hele seks felter

Det er ikke en madras, der er opbygget ligesom alle andre madrasser. Faktisk er der tale om en madras, der består af hele seks forskellige felter. Det er disse felter, du enten kan vælge at folde ud til en enkeltmadras eller en dobbeltmadras. I de fleste tilfælde giver det dog bedste mening at bruge den som en dobbeltmadras.

Det er ikke blot en konstruktion, der er med til at gøre det nemt at opbevare den. Det er også en konstruktion, der gør det nemt at folde den ud. Derfor er der op til flere fordele ved at vælge en madras som denne fra Betsy. Det er derfor et ideelt valg, hvis du har i sinde at købe en madras, der er nem at have med at gøre.

Det er langt fra alle rullemadrasser, der kan bryste sig af at have en god størrelse, når de er foldet sammen. Hvis det er vigtigt for dig, at du ikke ender med at bruge for meget plads, når du skal opbevare den, så er det en oplagt idé at se nærmere på denne madras. Den er nemlig udviklet til ikke at optage alt for meget plads.

Byder også på en god komfort

Det er dog ikke blot en madras, der er værd at bruge penge på, fordi den er nemt at finde plads til, når den er foldet samme. Det er i høj grad også en madras, der er værd at investere i, fordi den giver en god komfort, selvom den ikke fylder specielt meget. Det er bestemt ikke noget, alle foldemadrasser kan bryste sig af.

Den er nemlig blevet polstret med skum af høj kvalitet, der giver en god komfort. Du vil derfor ikke være tvunget til at gå på kompromis med komfort, hvis du vælger en madras som denne, selvom den ikke ser ud af meget. Der er mange, der tror, at den ikke er komfortabel, fordi foldemadrassen ser ud, som den gør.

Det er dog ikke kun polstringen, der er med til at gøre det til en skøn madras. Det er i lige så høj grad, at den er udstyret med et betræk i 100% polyester. Det er ikke blot et stof, der føles behageligt at ligge på, men er også et stof, der holder i mange år. Derfor kan du være sikker på, at det er en madras, der er et godt køb.

Detaljer:

 • Type: Enkelt- og dobbeltmadras
 • Fasthed: Medium
 • Mål (Enkelt): L: 195 cm. x B: 75 cm. x H: 15 cm.
 • Mål (Dobbelt): L. 195 cm. x B: 150 cm. x H: 7,5 cm.
 • Polstring: Skum
 • Betræk: 100% polyester
 • Vægt: 5,9 kg.

Karup Design Sit And Sleep Foldemadras (Grå)

Forhandler Pris Information
1.199 DKK Se produkt

Her er der tale om en relativt speciel foldemadras. Den folder nemlig ikke på samme måde som mange andre madrasser. Derfor får du heller ikke den samme følelse af, at det er en rullemadras. Det er dog ikke noget, du skal være bekymret for. Det er nemlig kun en fordel, at den ikke er blevet inddelt i flere mindre felter.

Det er en madras, der er blevet designet med henblik på, at du både skal kunne sidde og sove på madrassen. Der er tale om en futonmadras, der på flere punkter adskiller sig fra en traditionel foldemadras. Det er en madras, der bedst kan beskrives som en kombination af en foldemadras såvel som en almindelig rullemadras.

Derfor er det også en madras, der på mange punkter er mere interessant end andre foldemadrasser. Hvis du gerne vil have en madras, der i lige så høj grad kan bruges som en ekstra siddeplads i stuen, så er det oplagt at tage et kig på Sit and Sleep fra Karup Design. Den kan nemlig foldes sammen til at fungere som en pude.

Kan nemt omdannes til en komfortabel puf

Det er nemt for dig at omdanne Sit and Sleep fra Karup Design til en komfortabel puf. Den er er udstyret med en række feminine stropper, der gør det muligt for dig at binde fire sløjfer. Ved at gøre dette, vil du på ingen tid kunne lave din foldemadras om til en komfortabel puf. Det medfører at den kan bruges til flere formål.

Hvis du gerne vil købe en foldemadras, du også kan bruge som en puf, og dermed som en ekstra siddeplads i din stue, så er det Sit and Sleep, du skal have fat i. Der er ikke mange foldemadrasser, der kan konkurrere med denne madras, når det kommer til dette punkt. Når den er foldet sammen, byder den på en høj komfort.

Det er dog ikke kun, når den er foldet sammen, at det gør sig gældende. Det er i lige så høj grad aktuelt, når den er rullet ud som madras. Det er endda nemt at gøre, for det eneste, du skal gøre, for at opnå dette, er at løse de føromtalte stropper. Ved at gøre dette, så har du i løbet af ingen tid en komfortabel futonmadras.

Kan også bruges som rygstøtte

Det er også muligt for dig at placere en Sit and Sleep op ad en væg. Ved at gøre dette, så kan du også bruge den som en rygstøtte. Det er endnu et bevis på, at det er en madras, der kan bruges til en lang række formål. Derfor kan du faktisk også bruge den til at indrette et hyggehjørne i en stue, på et værelse eller et tredje sted.

Du kan være helt sikker på at du ikke skal gå på kompromis med komfort, hvis du vælger at købe en Sit and Sleep fra Karup Design. Her får du nemlig en madras, der kan bryste sig af at være polstret med bomuldsfibre og PU-skum. Det er en kombination af materialer, der er med til at garantere en komfort, der er helt i top.

Det er dog ikke kun polstringen, der er værd at bide mærke i. Det er i lige så høj grad noget, der er aktuelt, når det kommer til betrækket. Her får du nemlig et betræk, der består af 80% bomuld og 20% polyester. Du vil derfor kunne mærke den behagelige overflade på madrassen, som også er garanteret en lang levetid.

Størrelsen er heller ikke noget, du skal gå på kompromis med. Den måler 80 cm. i bredden, 200 cm. i længden samt 8 cm. i højden. Derfor kan den også sagtens bruge som en madras til dine gæster. Den måler dog kun 75 cm. i bredden, 30 cm. i højden og 65 cm. i længden, når den er foldet sammen. Den vejer cirka 10 kg.

Detaljer:

 • Polstring: Bomuldsfibre og PU-skum
 • Betræk: 80% bomuld og 20% polyester
 • Mål: B: 80 cm. x L: 200 cm. x H: 8 cm.
 • Mål (Sammenfoldet): B: 75 cm. x H: 30 cm. x L: 65 cm.
 • Vægt: 10 kg.
 • Farve: Grå

Star – Foldemadras med stjerner (Lysegrå)

Forhandler Pris Information
299 DKK Se produkt

En madras behøver ikke at være enkeltfarvet. Der er også andre muligheder. Hvis du skal købe en madras, der i høj grad skal bruges af børn, så er det værd at overveje en variant, der har et mere interessant design. Hvis det er noget, du har gjort dig tanker om, så er det værd at kaste et blik på denne madras med stjerner.

Den byder på et udseende, der er lidt mere livligt end en enkeltfarvet madras. Derfor er det også en variant, der i høj grad henvender sig til børn. Selve madrassen er lavet i lysegrå, mens stjernerne er hvide. Den har et livligt design, men dog uden at være for farvesprudlende. Derfor passer madrassen også til langt de fleste.

Det er dog ikke kun designet, der er med til at gøre denne madras til børn. Det er også noget, der gør sig gældende for dens størrelse. Den måler hhv. 190 cm. i længden og 63 cm. i bredden. Derfor er den en kende for smal til at kunne bruges til voksne. Skal den bruges til voksne, så skal du have fat i en bredere madras.

Madrassen er fyldt med skum

Det er en madras, der er fyldt med skum. Det giver en vis komfort, når man sidder eller ligger på den. Du skal dog være klar over, at den lave pris medfører, at det ikke er den mest komfortable madras på markedet. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det er en madras, der er fyldt med skum, der kan give komfort til én nat.

Da den har en højde på 8 cm., som er fyldt med skum, så er det også en madras, der kan bruges til andet end blot nattesøvn. Hvis du er på jagt efter et underlag, dit barn eller dine børn kan bruge, når de leger, så kan du også sagtens gøre brug af denne madras. Derfor er det en madras, der kan tjene flere forskellige formål.

Det er dog ikke kun polstringen, der er værd at bide mærke i. Det er i lige så høj grad betrækker, der er værd at have fokus på. På trods af den lave pris, så er der ikke sparet på noget, da den er betrukket delvist i bomuld og polyester. Derfor er det en madras, der er rigtig behagelig at sidde og ligge på, som følge af dens betræk.

Fylder ikke specielt meget i sammenfoldet tilstand

Formålet med en foldemadras, er at den kan foldes sammen. Derfor er det også pointen, at den ikke skal fylde for meget. Det er dog ikke alle foldemadrasser, der kan bryste sig af at leve op til dette. Her er der dog tale om en madras, der kan foldes sammen til en god størrelse. Derfor er den også relativt nem at opbevare.

Faktisk fylder den blot 64 cm. i længden, 63 cm. i bredden og 24 cm. i højden, når den er foldet sammen. Det er en god størrelse, der er nem at finde plads til. Samtidig har den også en vægt, der lyder på blot 1,8 kg., hvilket gør det nemt at flytte rundt på den. Derfor kan du også sagtens løfte den op på loftet eller lignende.

Detaljer:

 • Fasthed: Blød
 • Mål: L: 190 cm. x B: 63 cm. x H: 8 cm.
 • Mål (Sammenfoldet): L: 64 cm. x B: 63 cm. x H: 24 cm.
 • Polstring: Skum
 • Betræk: Bomuld og polyester
 • Vægt: 1,8 kg.

Hvad kan jeg bruge en foldemadras til?

Du kan bruge en foldemadras til et væld af forskellige ting. Derfor kan der også være mange årsager til at du er på jagt efter en foldemadras. Hvad det betyder er at det også er vigtigt, at du vælger din nye madras med afsæt i dine egne kriterier og behov. Du skal nemlig være sikker på, at det er den rette model til dine behov.

Hvis du er i tvivl om, hvad du reelt set kan bruge en foldemadras til, så bliver en række af mulighederne belyst herunder. Derfor kan du bedre vurdere, om det er én af disse, der er årsagen til at du leder efter en madras. Sådan kan du blandt andet bruge en foldemadras, men det er dog ikke begrænset til følgende:

 • Du kan blandt andet bruge den som underlag til børnenes aktive leg. Du kan dog også bruge den som et hyggested, hvis du skal læse godnathistorie for børnene eller de blot skal sove lidt til middag.
 • En foldemadras kan dog også sagtens fungere som en ekstra madras til overnattende gæster. Det er ikke den mest komfortable soveplads, men det kan dog sagtens fungere som en fin løsning.
 • Hvis du har brug for en ekstra sidde- eller liggeplads i stuen, så kan du gøre brug af en foldemadras som supplement til din sofa, lænestol eller daybed. Den kan bruges som både sidde- og liggeplads.

Mulighederne for madrassens brug er næsten uendelige

Der skal ikke være nogen tvivl om at mulighederne nærmest er uendelige, når det kommer til en foldemadras. Derfor er det også et populært valg blandt danskerne, da den ikke nødvendigvis behøver at fylde specielt meget. Når den først er foldet sammen og ikke er i brug, så er det også nemt at finde plads til opbevaringen.

Det er dog sjældent, at du når at pakke den væk, før du skal tage den frem igen. Hvis du har børn, så kan du være helt sikker på, at det vil være en stor succes hos dem, at de kan få lov til at bruge den som et underlag til deres leg. Samtidig vil de med garanti også rigtig gerne sidde på den foran TV’et, når I er samlet i stuen.

Ovenstående er derfor ensbetydende med at der er mange årsager til at investere i en foldemadras. Du kan bruge din foldemadras præcist, som du mener det giver mest mening for dig eller din familie. Der bør dog ikke herske tvivl om, at det ikke er den mest komfortable madras, hvilket du naturligvis skal være bevidst om.

Ikke alle foldemadrasser er lige komfortable

Du kan finde rigtig mange foldemadrasser på det danske marked. Det er dog langt fra dem alle, der kan bryste sig af den samme komfort. Derfor er det også noget, du er nødt til at have fokus på, hvis du gerne vil købe en foldemadras. Det er langt fra alle, der faktisk er klar over, at der er stor forskel på graden af komfort.

Hvis du skal vurdere, hvorvidt en given madras kan bryste sig af en høj komfort, så er der flere ting, du være opmærksom på. Det er vigtigt at holde øje med dens polstring og dens fasthed. Det er en kombination af de to ting, der er med til at definere deres komfort. Derfor er det også nogle af de mest essentielle aspekter.

Der er mange, der gerne vil holde deres investering lidt i bund, hvis de skal købe en madras. Det er aktuelt, uanset om det er en folde-, top- eller springmadras. Faktum er dog at det ikke er nogen god idé. Hvis du gør det, så ender du typisk med at må tage til takke med en lav kvalitet, som f.eks. følge af en dårlig polstring.

I denne forbindelse bør det understreges, at du for ganske få kroner ekstra kan få en højere komfort. Derfor er det også værd at betale en kende ekstra for den højere komfort. Som der også er givet udtryk for herover, så er det særligt polstring og fasthed, der er afgørende for, hvorvidt du får en høj komfort i din foldemadras.

Der er ikke ét valg, der er det rette for alle

Der er mange, der tror, at der er én type madras, der er den bedste for alle. Det er dog slet ikke tilfældet. Du skal derimod gå på jagt efter en god madras, der passer godt til de krav og behov, du har i denne forbindelse. Det er nemlig ikke alle, der bedst kan lide en medium fasthed eller en følelse af at synke ned i madrassen.

Ikke alle har fokus på at finde en madras, der passer godt til de krav, de selv har. I mange tilfælde handler det om at de ikke selv kender til deres behov og krav. Hvis det også er noget, du kan nikke genkendende til, så er det en god idé at starte med at skabe en god forståelse for dine krav, da det kan gøre dit valg en del nemmere.

I denne forbindelse er det også værd at overveje, hvad du skal bruge madrassen til. Hvis du skal bruge den til overnattende gæster, så er det ikke din egne behov, der skal være i fokus. Her bør det blot være dit fokus at vælge en madras, der har en kvalitetsrigtig polstring og en medium fasthed, da det er meget all-round.

Hvis du skal bruge den til som et underlag, dine børn kan lege på, så er det en god idé at vælge en madras, der har en god fasthed. Det vil nemlig sikre at børnene ikke synker for meget ned i madrassen, når de leger. Det er også et bevis på, at der er stor forskel på, hvad der skal være i fokus, når man vælger en foldemadras.

Foretrækker du en madras, du synker ned i?

Én af de ting, der i høj grad holder folk adskilt er, om de synker ned i madrassen eller føler at det er en madras, der skubber tilbage. Der er ikke én af tingene, der er mere rigtig end den anden. Det er et spørgsmål om egne krav og ønsker. Det er nemlig forskelligt fra person til person, hvad de har af præferencer i den forbindelse.

Hvis du gerne vil have en foldemadras, der giver dig en form for følelse af, at du synker ned i den, så er det en madras med memoryskum, du skal have fat i. Vil du gerne have at den skubber tilbage, så er det i stedet en variant med latex, du skal vælge. Det er et aspekt, der er vigtigt at have fokus på, når du skal vælge madras.

Det er naturligvis polstringen i din nye foldemadras, der er tale om herover. Som der også er givet udtryk for tidligere, så er det ét af mest vitale aspekter. Det gør sig gældende, uanset hvilken type madras, du er på jagt efter. Derfor er det også et tip, du kan gøre brug af, hvis du er på jagt efter en springmadras eller topmadras.

Hvad der dog særligt er værd at huske på i denne sammenhæng, er at du ikke skal have fokus på andet end dine egne krav. Der er mange, der tror, at de blot skal gå på jagt efter en foldemadras, der har fået gode anmeldelser fra andre kunder. Det er dog ikke nok. Det skal være en madras, der lever op til alle dine krav.

Hvordan er dine præferencer ift. madrassens fasthed?

Det er dog ikke kun polstring og valg af materialer, der har relevans, når du skal købe en madras. Der er et væld af forskellige andre aspekter, der også har stor betydning for dit valg af dine nye madras. Ét af dem, der især er værd at tage med i dine overvejelser, er hvilke præferencer du har, når det kommer til dens fasthed.

Der er stor forskel på de enkelte madrasser og deres fasthed. Derfor er det også noget, der kan gøre en stor forskel for din søvn på madrassen. Mange tænker ikke det store over det, fordi der blot er tale om en madras, der kun skal bruges i ny og næ. En dårlig nattesøvn kan dog have indflydelse på flere af de kommende dage.

Hvis du skal bruge madrassen til gæster, der skal blive og overnatte, så vil du selvfølgelig også gerne sikre dig, at de sover bedst muligt. Det er der op til flere måder at sikre på, men skal de sove på en foldemadras, så er det vigtigt at have en god fasthed. Skal den være relativt all-round, så er en medium fasthed det bedste valg.

Det er også et bevis på, at du ikke kan finde en facitliste, når det kommer til at skulle vælge en madras. Der er ganske enkelt for mange variabler, der skal tages hensyn til. Det er også én af grundene til, at det er uhyre vigtigt at vælge med omhu. Gør du ikke det, så kan du ende med at vælge med den helt forkerte madras.

Foldemadrasser kan fås i rigtig mange størrelser

Det er ikke kun fasthed og polstring, der har betydning, hvis du er på jagt efter en ny foldemadras. Du skal også gå på jagt efter en foldemadras, der har en størrelse, der passer godt til dig. Det er ikke alle, der er lige store, men det er heller ikke alle, der rent faktisk har behov for en foldemadras, der byder på en stor størrelse.

Hvis du gerne vil have en madras, der kun skal bruges af én person, så kan du sagtens vælge at gå på jagt efter en såkaldt singlemadras. Her er der tale om en madras, der typisk har en størrelse, der lyder på 200 cm. i længden og mellem 70 cm. og 90 cm. i bredden. Det er dog ikke en madras med specielt meget plads.

Derfor kan det ende med at have indflydelse på komforten. Er det noget, du gerne vil undgå, så er det bedre at investere i en madras, der er en kende større. Du kan f.eks. få modeller, der har en bredde på 120 cm. eller 150 cm. Det er en bedre bredde, da der er mere plads på en madras, der har lidt ekstra cm. at give af.

Kan jeg få foldemadrasser i dobbeltstørrelse?

Hvis du skal have plads til to overnattende gæster, så er det oplagt at have en foldemadras med plads til to personer. Det kan du enten gøre ved at købe en singlemadras eller ganske enkelt vælge at investere i en stor dobbeltmadras. Det er dog op til dig selv, da det er dine egne krav, der skal diktere dit valg din nye madras.

Faktisk er det muligt at få madrasser i stort set alle størrelser. Uanset dine krav eller ønsker til størrelse, så er der en madras derude, der passer til netop dine kriterier. Heldigvis er udvalget så stort, at det ikke kun er den rette størrelse, du kan få. Du kan få en madras, der også lever op til alle de andre krav, du har til den.

Når du skal vælge den rette størrelse til din madras, så skal du overveje, hvad du skal bruge den til. Hvis du skal bruge den som en ekstra sidde- eller liggeplads i stuen, så kan en dobbeltmadras være en god idé. Hvis du skal bruge den til overnattende gæster, så kan det være, at det er bedre at have flere enkeltmadrasser.

Det er dog ikke kun størrelsen i udfoldet tilstand, du bør have fokus på. Der er også en lang andre ting, der skal være i fokus. Du bør også have fokus på dens størrelse, når den er foldet sammen. Hvis den fylder alt for meget, når den er foldet sammen, så er det ikke sikkert, at du har plads til at opbevare den i dit eget hjem.

De varierer også meget i forhold til udseende

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er stor forskel på de mange foldemadrasser, du kan finde på det danske marked. Som der også er givet udtryk for tidligere, så adskiller de sig i forhold til et væld af aspekter. Det er blandt andet noget, der gør sig gældende for både polstring, fasthed, størrelse og meget andet.

Ét af de punkter, de dog også adskiller sig rigtig meget på, er når det kommer til udseendet. Derfor er det også noget, der skal tages højde for. For de fleste er det dog ikke noget, der har synderligt stor relevans, da man i de fleste tilfælde vil benytte et lagen på madrassen. For andre er det dog alligevel en kende vigtigt.

Hvis det er vigtigt for dig, at du får fat i en madras, der har det rette udseende, så er du nødt til at give dig selv et godt billede af dine krav. Hvis du ikke ved, hvad du leder efter, så bliver det svært at finde frem til en madras, der lever op til dine krav. Derfor bør du bruge lidt tid på at overveje dine krav til dens udseende.

Fås i mange farver og med mønstre

Du kan ikke blot få foldemadrasser i en lang række farver. Du kan også få dem med et væld af mønstre. Det er derfor også noget, du skal inddrage i dine overvejelser. Vil du gerne have en madras, der blot er ensfarvet? Eller vil du hellere have en variant, der har et flot mønster? Valget er selvfølgelig op til dig og dine ønsker.

Når det er sagt, så skal der ikke herske tvivl om at de fleste vælger at købe foldemadras, der er ensfarvede. Det kan der være flere grunde til, men for de fleste handler det om at det giver et mere neutralt udseende. Det kræver selvfølgelig også at der ikke er tale om en alt for aggressiv farve som eksempelvis rød eller blå.

Hvis du gerne vil være lidt mere udfordrende, så er der heldigvis også rig mulighed for at finde op til flere madrasser med interessante mønstre. I sidste ende er det dog helt op til dig selv at vurder, om du gerne vil have en, der er enkeltfarvet, tvefarvet eller mønstret. Det hele er i hvert fald mere end muligt for dig.

Udseendet er ikke det vigtigste aspekt

Der er mange ting, der skal være i fokus, når du skal købe en ny madras. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der også er mange, der har rigtig meget fokus på udseendet af madrassen. Det er dog vigtigt, at du er klar over, at det ikke bør være det vigtigste aspekt. Der er nemlig mange andre ting, der er vigtigere end det.

På trods af at du ønsker at købe en madras, der har et flot design, så skal du stadig have fokus på en række andre ting først. Polstring, fasthed m.m. er vigtigere end udseende, hvorfor det ikke er noget, du skal gå på kompromis med, for at få et pænere udseende. Det er ganske enkelt ikke det værd, når du vælger madras.

Heldigvis kan du i dag vælge din madras blandt så stort et udvalg, at du sagtens kan finde en variant, der både lever op til dine krav og har et pænt udseende. Det er dog vigtigt, at du ikke blot vælger en madras, fordi den har et pænt udseende. Hvis du gør det, så er der for stor risiko for, at du ender med at vælge den forkerte.

Der skal dog ikke lægges skjul på at udvalget også er så stort, at det kan være svært at vælge den rette for dit vedkommende. Derfor er du stadig nødt til at træffe dit valg med stor omhu. Hvis du gerne vil anskaffe dig en god foldemadras, så er prisen også et aspekt, du skal se nærmere på. Den kan nemlig variere en del.

Hvad koster en god foldemadras?

De fleste har også fokus på prisen, når de skal købe en foldemadras. Det kan dog være svært at vurdere, hvad du skal betale for en foldemadras. Der er rigtig mange aspekter, der har indflydelse på prisen. Du kan sagtens få en helt simpel variant til mindre end 1.000 kr., men de kan dog også koste på den anden side af 2.000 kr.

Hvis du har i sinde at købe en foldemadras, så er det en god idé at holde fokus på de varianter, der befinder sig i den dyre ende. Ved at gøre dette, så er du typisk sikret at du får mere for dine penge. Der er mange, der gerne vil holde deres investering i bund. I langt de fleste tilfælde er det dog ikke værd at gå på kompromis.

Hvad dette betyder, er at du skal gå på kompromis med nogle af de vigtigste aspekter ved købet, hvis du ikke er villig til at betale for kvalitet. På trods af at nogle modeller kan købes til en lav pris, så er det ikke værd at lade dig diktere af prisen. Hvis du ikke har råd nu, så er du bedre stillet ved at købe en madras af høj kvalitet.

Der kan ikke gives et specifikt og entydigt svar på hvad en foldemadras koster. Der er ganske enkelt alt for mange parametre, der har indvirkning på prisen. Eksempelvis er størrelsen meget afgørende, da en dobbelt. Foldemadras er dyrere end en enkeltmadras. Det samme gør sig gældende for valg af polstring, fasthed m.m.

Derfor bør du købe din foldemadras på nettet

Du kan købe foldemadrasser hos en lang række forhandlere. Det tæller både en lang række fysiske butikker, men også et stort antal danske webshops. Derfor kan det være svært at vurdere, om du skal gå på jagt efter din nye foldemadras på nettet eller i en fysisk butik. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge dele.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der er flere fordele ved at vælge at handle på nettet. Derfor er det også en god idé, at du går på jagt efter din næste madras hos en dansk webshop. Er du i tvivl om hvorfor, så kan du herunder blive klogere på dette. Her belyser vi nemlig en række af fordelene ved at handle på nettet.

Du kan vælge blandt et langt større udvalg

Én af de største fordele ved at handle på nettet, er at du kan vælge din madras blandt et større udvalg. Hvis du gerne vil sikre, at du får fat på den helt rette madras for dig, så skal der ikke være nogen tvivl om, at den skal findes på nettet. Det kan du gøre hos et væld af forskellige danske webshops, der alle har et stort udvalg.

Det er en klar fordel, at du kan få lov til at vælge din madras blandt et større udvalg. Det er nemlig med til at forøge chance for at du vælger den rette variant for dig. Det er ikke noget, du kan stille en garanti ved, hvis du i stedet vælger at handle i en fysisk butik. Her er du tvunget til at vælge blandt et markant mindre udvalg.

Udvalget er ikke blot større hos hver enkelt webshop. Du kan klikke dig fra den ene webshop til anden i løbet af få sekunder. Derfor virker det også som at hele udvalget flyder sammen til ét stort udvalg. Blandt det store udvalg kan du selvfølgelig også finde noget, der falder i netop din smag, uanset om du er krævende eller ej.

Det er dog især hvis du stiller høje krav, at du er bedst stillet ved at gå på jagt efter en madras på nettet. I en butik forsøger de at have et udvalg af madrasser, der passer bedst til den største gruppe af danskere. Hvis du går på nettet, så kan du også finde madrasser, der er mere specifikke og passer til mindre grupper af folk.

Der er mange penge at spare

Det er dog ikke blot et større udvalg, du kan nyde godt af. Du kan også nyde godt af priser, der er lavere end i de fysiske butikker. Det er selvfølgelig også en klar fordel, da det kan spare dig for en del penge. Det er dog i høj grad noget, der gør sig gældende, hvis du har i sinde at købe en madras, der befinder sig i den høje ende.

Langt de fleste vil gerne spare penge, hvor de kan. Hvis du er én af dem, og du også er på jagt efter en ny foldemadras, så er det hos en webshop, du skal handle hos. Det skal dog gøres klart, at det ikke skal være en hvilken som helst webshop. Det skal nemlig være en dansk webshop, så dine udgifter til fragt ikke er for høje.

Der er flere grunde til at der er penge at spare ved at shoppe på nettet. Det er dog meget udbredt, at der er en større konkurrence mellem netbutikkerne. Det skyldes særligt, at en kunde kan klikke sig videre til andre webshops på få sekunder. Derfor forsøger de alle at fastholder deres kunder ved at tilbyde de laveste priser.

Endvidere er det også billigere at drive webshop end fysisk butik. For dig som slutkunde er det en fordel, da det medfører at en webshop kan sælge deres produkter til lavere priser, uden at tjene mindre end en butik. Derfor er du også garanteret, at du kan spare mange penge ved at købe din nye foldemadras på nettet.

Testkilder

Vi har ikke selv udført en test af de madrasser, der er nævnt i denne artikel. I stedet har vi samlet viden fra en række troværdige kilder. Hvis du er nysgerrig efter hvilke kilder, der er tale om, så er et udpluk af dem beskrevet herunder. Dermed kan du bedre danne dig et overblik over vores information og vores kilder.

Tuck.com

Tuck er et internationale medie, der er dedikeret til alt, der vedrører søvn. Det er ét af de absolut største medier med fokus på denne niche. Derfor er du også garanteret, at der er tale om en meget troværdig kilde. Det er derfor et godt sted at søge inspiration og viden, hvis du skal købe en ny seng, foldemadras eller deslige.

Hos Tuck har de selvfølgelig lavet en test, hvor de har set nærmere på en lang række foldemadrasser. Derfor har du også mulighed for at søge inspiration på deres side, hvis det er dét, du er på udkig efter. Faktisk har de lavet én af de mest omfattende tests af forskellige foldemadrasser, hvilket også kommer til udtryk i testen.

De har brugt intet mindre end 85 timer på at lave research og teste de forskellige madrasser. Der har været kastet et nærmere på blik på hele 44 forskellige foldemadrasser. Det bevidner igen om, at det er en meget omfattende test. Samtidig er testen og artiklen blevet udformet af hele tre søvneksperter i samarbejde.

De har udvalgt fem madrasser, der er blevet kåret som vinder i hver deres kategori. De følgende kategorier er brugt til at inddele deres test og artikel: Editor’s Pick, Runner-Up Pick, Best Value, Best Size Range og Best Travel. Som nævnt, så er der blevet kåret en vinder i hver kategori. Du kan selv læse hele deres test lige her.

Forbrugeranmeldelser

Det er dog ikke kun tests, vi har kigget på. Vi har også undersøgt en lang række forbrugeranmeldelser. Med afsæt i disse har vi naturligvis vurderet, hvorvidt en given foldemadras er pengene værd. Vi har læst sådanne anmeldelser hos et bredt spektrum af forskellige netbutikker, for at skabe et godt billede af hver model.

Derfor er det ikke blot eksperternes vurdering, der er blevet taget med i overvejelserne. Der er også tale om meninger fra kunder, der rent faktisk har benyttet sig af madrasserne i egne hjem. Det er naturligvis gjort for at skabe et godt overblik over hvilke modeller, der er værd at bruge penge på og hvilke, der ikke er det værd.

Panini Grill Test

Previous article

Elevationsseng Test

Next article

Comments